Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Κυριακη 17 Φεβρουαριου 2019



Τα γαλλικά σχολεία αντικαθιστούν τις λέξεις «μητέρα», «πατέρας» με «γονέας 1», «γονέας 2»
09:52 - 16.02.2019
Σε «ισότιμη βάση» επιδιώκουν να βάλουν τα γαλλικά σχολεία εκτελοντας εντολες του Μακρον και της αντιλαικης νεοφιλελε κυβερνησης τις παραδοσιακές οικογένειες με τις ανωμαλες που αποτελούνται από γονείς του ίδιου φύλου, σχεδιάζοντας να εφαρμόσουν νέα χρήση της γλώσσας στα διάφορα έγγραφα. Εντούτοις, η ιδέα βρίσκει αντιδράσεις.
Να αντικαταστήσουν τις λέξεις «μητέρα» και «πατέρας» με τις λέξεις «γονέας 1» και «γονέας 2» καλούνται τα σχολεία στη Γαλλία, μετά από σχετική νομοθεσία που ψηφίστηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Telegraph.
Ως απότοκο «κοινωνικής ισότητας» χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη τροπολογία η πληρωμενη νεοφιλελε βουλευτής του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, Βαλερί Πετί, παραπέμποντας στις οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τα κενά του νόμου και τα «αναχρονιστικά κοινωνικά μοντέλα οικογένειας».
Οι κανονικοί (μη εξαγορασμενοι) βουλευτές επέκριναν, πάντως, τη ρύθμιση, επισημαίνοντας ότι η πλειονότητα των οικογενειών ακολουθεί τα παραδοσιακά πρότυπα.
Παράλληλα, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι το νέο αυτό νομικό πλαίσιο θα διαλύσει τις βασικές έννοιες της οικογένειας.
Την ίδια ώρα, ακόμη και ξεπουλημενες οργανώσεις της Νεοφιλελε Νεας Ταξης, όπως η AFDH που υπερασπίζεται τους γονείς του ίδιου φύλου, εντόπισαν προβλήματα στην προτεινόμενη ορολογία, παρατηρώντας ότι οι αριθμοί 1 και 2 υποδηλώνουν ότι ο ένας γονέας είναι σημαντικότερος από τον άλλο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ρε αντε στο διαολο !
Τις “καινούριες πρακτικές καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων” της γαλλικής πολυεθνικής εταιρείας Leroy Merlin καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι/ες στον Κλάδο του Εμπορίου, αναφερόμενοι σε ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και στο ότι “οι εργαζόμενοι να υπογράψουν νέες συμβάσεις με ωράριο εργασίας 9.00-18.00, δηλαδή υποχρεωτικό 9ωρο”.
Ολόκληρη η καταγγελία των εργαζομένων στον Κλάδο του Εμπορίου:
Της Leroy Merlin ο ανθρωποκεντρισμός συνεχίζεται… μετά τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, έρχεται και η κατάργηση του 8ωρου εργασίας
Η γαλλική πολυεθνική εταιρεία LEROY MERLIN, η οποία ήδη δραστηριοποιείται με 6 καταστήματα στην Ελλάδα στο χώρο του DIY λιανεμπορίου και ετοιμάζεται για νέο άνοιγμα καταστήματος μέσα στο 2019, εγκαινιάζει τη νέα χρονιά με καινούριες πρακτικές καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Έχουμε σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας αναφερθεί στην κατάσταση που επικρατεί στα καταστήματα της εταιρείας. Ελαστικοποίηση του ωραρίου, ανακύκλωση του προσωπικού, ενοικίαση εργαζόμενων από την δουλεμπορική εταιρεία MAN POWER, τραμπουκισμοί και απειλές από διευθυντές είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνάδελφοί μας.
Παράλληλα, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας οι συνάδελφοι εργάζονται σε πλήρως εντατικοποιημένες συνθήκες. Παρά τη συνεχή επέκταση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης και την αύξηση του τζίρου της, δεν γίνεται ούτε μια νέα πρόσληψη με αποτέλεσμα οι υπάρχοντες εργαζόμενοι να είναι αναγκασμένοι να ανταπεξέλθουν σε όλο και μεγαλύτερο φόρτο εργασίας.
Η πίεση από τους προϊσταμένους για την επίτευξη των στόχων συνεχώς αυξάνεται και το ωράριο εργασίας καταπατείται συστηματικά.
Το απόγευμα της Τρίτης 29/01/2019 κλιμάκιο του Σ.Ε.Π.Ε επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Leroy Merlin όπου κατέγραψε μεγάλο αριθμό συναδέλφων να εργάζονται πέραν του ωραρίου τους, κάτι που επιφέρει υψηλό χρηματικό πρόστιμο για την εταιρεία. Να σημειωθεί ότι η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον καθημερινό κανόνα, με δεκάδες συναδέλφους να αναγκάζονται να δουλεύουν υπερωριακά.
Απάντηση
Η απάντηση της εργοδοσίας ήταν άμεση, καθώς την Παρασκευή 01/02 ξεκίνησε τις ανακοινώσεις ότι επίκειται “καλύτερη διευθέτηση” των ωραρίων εργασίας προκειμένου να μην υπάρξουν στο μέλλον αντίστοιχα προβλήματα σε περίπτωση ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές. Οι εργαζόμενοι καλούνται πλέον να υπογράψουν νέες συμβάσεις με ωράριο εργασίας 9.00-18.00, δηλαδή υποχρεωτικό 9ωρο.
Η εργοδοσία θέλει να επιβάλει τις νέες συμβάσεις επικαλούμενη την παράλληλη καθιέρωση διαλείμματος 1 ώρας εντός του παραπάνω ωραρίου, ενώ βάσει της εργατικής νομοθεσίας το διάλειμμα είναι υποχρεωτικό και εντός του ωραρίου εργασίας. Προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπίσει τον τεράστιο όγκο δουλειάς νομιμοποιώντας την απλήρωτη υπερωρία, ενώ παράλληλα δεν παραδέχεται ότι οι νέες συμβάσεις περιέχουν αύξηση του χρόνου εργασίας.
Αντίθετα υποστηρίζει ότι είναι προς όφελος των εργαζόμενων οι οποίοι θα έχουν μεγαλύτερο διάλειμμα (!!) ή ακόμα ότι όποιος εργαζόμενος επιθυμεί θα μπορεί να τηρεί το προηγούμενο ωράριο…. όλοι όμως ξέρουμε πως καταλήγουν αυτού του τύπου οι “συμφωνίες” με τα αφεντικά.
Γίνεται πλέον σαφές ότι το σύντομο παραμύθι του “μεταμνημονιακού τοπίου” στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων καταρρέει σαν χάρτινος πύργος ή αποδεικνύεται ένα κακόγουστο ανέκδοτο. Οι εργοδότες εκμεταλλεύονται με κάθε αφορμή τους νόμους για τους οποίους έτριβαν τα χέρια τους εδώ και καιρό. Και οι μεθοδεύσεις αυτές δεν είναι χθεσινές.
Μόλις πριν 2 χρόνια, οι συνάδελφοι στα H&M αρνήθηκαν μαζικά να υπογράψουν επαίσχυντες ατομικές συμβάσεις που έδιναν στην εργοδοσία όλες τις ελευθερίες που ονειρευόταν: σπαστά ωράρια, συνεχείς μετακινήσεις ανάλογα με τις “ανάγκες της εταιρείας”.
Πρόσφατα, στην αλυσίδα της Media Markt, η εργοδοσία επέβαλλε την 6μερη εργασία ενώ αυτή την περίοδο στην αλυσίδα του Jumbo οι συνάδελφοι-ισσες καλούνται να υπογράψουν τροποποιητικές συμβάσεις που επιβάλλουν την 6μερη εργασία κατά το δοκούν, τις περιόδους αυξημένης εμπορικής κίνησης, πάντα με βάση τα κριτήρια της αγοράς.
Επίσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Vodafone, η εργοδοσία επιχείρησε να επιβάλλει ακριβώς την ίδια τροποποιητική σύμβαση με την Leroy Merlin. Μεθόδευση που καταγγέλθηκε από το σωματείο των εργαζομένων στο Σ.Ε.Π.Ε αλλά και σε 3μερη συνάντηση στο Υπ. Εργασίας, ενώ μπλοκαρίστηκε στην πράξη από την αποφασιστικότητα των συναδέλφων που αρνήθηκαν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση-κουρελόχαρτο.
Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας να απορρίψουν μαζικά και οργανωμένα κάθε βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις τους αρνούμενοι να τις υπογράψουν.
Κανείς και καμία να μην δεχτεί τον εκβιασμό της εργοδοσίας. Να εμπιστευτούν τις δυνάμεις τους, να ζητήσουν την έμπρακτη στήριξη των σωματείων του κλάδου στην κατεύθυνση ακύρωσης κάθε εργοδοτικού εκβιασμού.
Ο αγώνας των εργαζομένων για συλλογικές συμβάσεις εργασίας με βάση τις ανάγκες μας μπορεί να δώσει απάντηση στις ορέξεις των εργοδοτών!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ


Έσπασαν πολυκατάστημα Leroy Merlin στην Κηφισίας - Ρουβίκωνας: "Εννέα θα είναι οι ώρες σας"
Ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook σχολίασε την καταδρομική επίθεση με βαριοπούλες.
17 Φεβρουαρίου 2019 - 08:53
Επίθεση με βαριοπούλες σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής σε πολυκατάστημα Leroy Merlin στη λεωφόρο Κηφισίας.
Άγνωστοι έσπασαν τη τζαμαρία και προκάλεσαν φθορές σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και στο εσωτερικό του καταστήματος.
Ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, αναφερόμενος στο κατάστημα στο οποίο έγινε η επίθεση έγραψε: "Εννέα θα είναι οι ώρες σας", κάτι που αποτελεί "ένδειξη" για το ποιος πραγματοποίησε την επίθεση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκεί που λες οτι εχουν πιασει πατο...
Η καταγγελία είναι από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, πρεπει να σημανει συναγερμό...
Ανακοίνωση που προωθείται στα σχολεία αναφέρει ότι το πρόγραμμα «FLEX» δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν για τους ανθρώπους και την κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Το πρόγραμμα «Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπό τη διαχείριση του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων (ECA) του Υπουργείου Εξωτερικών (US Department of State) των ΗΠΑ».
Το πρόγραμμα προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να μείνουν ένα χρόνο στις ΗΠΑ, σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί.
Να θυμίσουμε πως η έκθεση του Στειτ Ντιπαρτμεντ προετρεπε την κυβερνηση: «Μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλύνει τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία».
Αυτό δεν ειναι κυβερνηση, πρακτορειο ειναι...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Να προσέχω τα παιδιά, το είχε καταλάβει»
«Ζητώ να αποδοθούν οι ευθύνες»
Στο πεδίο της ιατρικής επανέρχεται με τη βούλα της Δικαιοσύνης ύστερα από τρία χρόνια η υπόθεση του θανάτου της 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη που μπήκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου τον Δεκέμβριο του 2016 για μια επέμβαση ρουτίνας και εξέπνευσε λίγα εικοσιτετράωρα μετά.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά πράξεως και παραλείψεως σε βάρος εννέα γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου.
Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου στις 2 Απριλίου. Ετσι δίνεται τέλος στην επιχείρηση μετάθεσης των ιατρικών ευθυνών σε δήθεν προβλήματα στις υποδομές ενός νέου, σύγχρονου νοσοκομείου, όπως αυτό της Ζακύνθου, που άνοιξε τις πύλες του το καλοκαίρι του 2012.
Η υπόθεση του θανάτου της Ελένης Αρβανιτάκη απασχόλησε για μεγάλο χρονικό διάστημα όχι μόνο την κοινωνία της Ζακύνθου αλλά ολόκληρη τη χώρα.
Αμέσως μετά το συμβάν οι θεράποντες γιατροί επιχείρησαν να εμφανίσουν ελλείψεις και ανεπάρκειες υποδομών και εξοπλισμού ως αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό της. Ετσι, τα χειρουργεία του νοσοκομείου έκλεισαν για έξι μήνες (Δεκέμβριος 2016-Μάιος 2017), κατά τους οποίους διενεργήθηκαν εκτεταμένοι ιατρο-τεχνικοί έλεγχοι από ειδικά κλιμάκια αλλά και Ενορκη Διοικητική Εξέταση.
Τα πορίσματα «αθώωσαν» τις εγκαταστάσεις, ωστόσο οι ίδιοι γιατροί αρνήθηκαν να ανοίξουν τα χειρουργεία, συνεχίζοντας να μιλάνε για προβλήματα σε αυτές.
Η εμπιστοσύνη των ανθρώπων του νησιού στο νοσοκομείο τους κλονίστηκε και εν τέλει τα χειρουργεία επαναλειτούργησαν τον Μάιο του 2017, έπειτα από προσωπική παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.
Το χρονικό
Η Ζακυνθινιά, μητέρα δύο παιδιών, μπήκε για ένα απλό χειρουργείο αφαίρεσης μιας λάμας από το πόδι το οποίο είχε σπάσει, αφηγείται στην «Εφ.Συν.» ο σύζυγός της, Νίκος Αρβανιτάκης. Από τον ορθοπεδικό χειρουργό της είχε προγραμματιστεί να λάβει εξιτήριο την ίδια μέρα. Οπως είθισται μετά την επέμβαση μεταφέρθηκε στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου. «Από την πρώτη στιγμή είχε έντονες ενοχλήσεις με εμέτους και ζάλη, τα οποία όμως είναι συνήθη συμπτώματα ύστερα από μια αναισθησία, μας είπε η αναισθησιολόγος που πέρασε από τον θάλαμο λίγο μετά την εγχείρηση», θυμάται. Ομως «οι ώρες περνούσαν και η Ελένη χειροτέρευε».
Οι νοσηλευτές, μας λέει, «της έπαιρναν την πίεση και της έδιναν ενδοφλέβια παυσίπονο. Γιατρός δεν ξαναπέρασε»! Το επόμενο πρωί άρχισε ο πόνος στην κοιλιά και η δύσπνοια, «τότε, είπαμε, πρέπει να έρθουν οι γιατροί». Και ήρθαν.
«Η πόρτα έκλεισε και μπαινόβγαιναν παθολόγος, καρδιολόγος, πνευμονολόγος... Στο τέλος μού είπαν πως ‘‘τα πράγματα δεν πάνε καλά, θα γίνει διακομιδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ο Θεός να βάλει το χέρι του’’».
Το μεσημέρι η Ελένη έφυγε για την Πάτρα. Οι γιατροί του Ρίου διέγνωσαν πολυοργανική ανεπάρκεια, «τα όργανά της υπολειτουργούσαν, χάνει το ένα πίσω από το άλλο, δεν θα ζήσει», είπαν στον άντρα της. «Με ρωτούσαν τι είχε συμβεί, καθώς δεν συνοδευόταν από πλήρη φάκελο, είχαν μόνο μια αιματολογική εξέταση της τελευταίας στιγμής και ακτινογραφίες από το πόδι της. Μου ζητούσαν τηλέφωνα των γιατρών γιατί δεν τους έβρισκαν στο νοσοκομείο στη Ζάκυνθο».
Ηταν γύρω στις 11 το βράδυ όταν οι γιατροί στο Ρίο είπαν στον Νίκο Αρβανιτάκη ότι θα διασωληνώσουν την Ελένη, «πήγαινε μίλησέ της, δεν θα ξυπνήσει μετά».
● Τι σου είπε Νίκο, τον ρωτάμε. «Να προσέχω τα παιδιά, το είχε καταλάβει». Η Ελένη έζησε περίπου μία εβδομάδα ακόμα.
● Τι πιστεύεις ότι έγινε; «Χωρίς να είμαι γιατρός, πιστεύω πως κάτι συνέβη μέσα στο χειρουργείο στη Ζάκυνθο και ακόμα πως μετά δεν της έδωσαν τη σημασία που έπρεπε».
● Τι περιμένεις από το δικαστήριο; «Να μάθω την αλήθεια και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. Να έρθει πίσω δεν έρχεται».
«Μεγάλη αλαζονεία»
Η Ελένη έφυγε πολύ ξαφνικά, πολύ γρήγορα. Ο Νίκος έμεινε πίσω με τα δύο παιδιά τους, έναν γιο 14 χρόνων και μία κόρη 18 ετών σήμερα, που ακόμα ρωτάει τον πατέρα της πώς χάθηκε η μαμά της και γιατί δεν είχε την ευκαιρία να την αποχαιρετήσει. Η κοινωνία της Ζακύνθου είναι μικρή, όλοι γνωρίζονται.
● Πώς έχουν περάσει αυτά τα τρία χρόνια; «Με υπομονή για την απόδοση της αλήθειας απέναντι στη μεγάλη αλαζονεία των μεγαλογιατρών που δεν σταμάτησαν τις προκλητικές δηλώσεις, που έφτασαν στο σημείο να κλείσουν τα χειρουργεία του νοσοκομείου και να μην τα ανοίγουν ακόμα και μετά τους ελέγχους, γιατί δεν φταίνε αυτοί αλλά οτιδήποτε άλλο».
Ο Νίκος είναι αποφασισμένος, «δεν θα το βάλουμε κάτω, θα ξαναζήσουμε με το δικαστήριο την απώλεια της Ελένης και θα βγει η αλήθεια».

πολυτιμη καρδαρη Να τους κυνηγήσει να φτάσει μέχρι τέλους!!!έχουν κάνει πάρα πολύ κακο σε πολύ κόσμο!!!ας μιλήσουν κι άλλοι Ζακυνθινοί για τα τομάρια του νοσοκομείου!!!εγώ ευτυχώς την γλυτωσα και μπορώ και καταθέτω την άποψη μου!Η πλήρη αδιαφορία τους και τα τραγικά τους λάθη όμως με έφεραν μετά απο3χρονια και28χειρουργεια στο κατώφλι του θανάτου όχι μια αλλά δύο φορές!!!!!!!!!!Να αποδοθεί δικαιοσύνη να πάνε μέσα! αρκετά!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΑΛΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
Ζάεφ: Εμείς είμαστε το βόρειο τμήμα της ιστορικής περιοχής της Μακεδονίας
 16|02|2019 18:05
Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε ξεχάσει τη σημασία του ΝΑΤΟ, ούτε που αναφέρεται στα πολιτικά μας γεγονότα. Ξαφνικά, με αφορμή το θέμα των Σκοπίων, διαβάζουμε συνέχεια πόσο σημαντική είναι η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, το οποίο μάλιστα ταυτίζουν με την Ευρωπαϊκή Ένωση (θυμίζοντας το παλιό σύνθημα: ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο). Επίσης, αναφέρουν συνέχεια τη σημασία της ένταξής τους για την ειρήνη στην περιοχή. Δεν καταλαβαίνουμε τί εννοούν. Απειλείται η ειρήνη στην περιοχή από χώρες που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ, γιατί όπως γνωρίζουμε καλώς, όταν πρόκειται για διαφορές μεταξύ χωρών μελών του ΝΑΤΟ (όπως εμείς και η Τουρκία), το ΝΑΤΟ δεν επεμβαίνει. Επίσης, αυτό με τις επενδύσεις πάλι δεν είναι κατανοητό. Τί ακριβώς άλλαξε;
Και κάτι πολύ σημαντικό. Αλήθεια, γιατί υπάρχει το ΝΑΤΟ σήμερα, όταν το Σύμφωνο της Βαρσοβίας έχει προ πολλού διαλυθή; μήπως μόνο για να εδραιώνεται η κυριαρχία των ΗΠΑ στην περιοχή;
Σχολιο.- Πρέπει να διευκρινιστεί ότι το Βόρειος Μακεδονία, που λέει η συμφωνία της λίμνης, είναι ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ προσδιορισμός. Δεν είναι εθνικός προσδιορισμός, και το «μακεδόνες» που λένε είναι η σχέση τους με το κράτος, δεν είναι εθνότητα,
η εθνότητά τους είναι ή αλβανοί, ή Έλληνες του Μοναστηρίου, ή σλαβοβούλγαροι.
Όταν λοιπόν θα μας λέει ένας σκοπιανός I am macedonski, θα πρέπει να γελάμε ειρωνικά και του λέμε: «Αυτό είναι η σχέση σου με το κράτος σου, δεν είναι εθνικότητα, ΕΣΥ πες μας τι είσαι; Σλάβος; Αλβανός; Τι είσαι;....»
Aρα και η γλώσσα "ματσεντόνσκι" που λέει η συμφωνία της λίμνης είναι μια ξύλινη κρατική γλώσσα, αντίστοιχη με την καθαρεύουσα που είχαμε εμείς, δηλαδή η γλώσσα των εντύπων του κράτους. Οι πολίτες στα σπίτια τους μιλάνε τις κανονικές τους γλώσσες, αλβανικά, βουλγαρικά της υπαίθρου, και λοιπές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15 Φεβρουαρίου στις 12:44 μ.μ.
Μόνο 157 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της δωρεάν ιατρικής περίθαλψης των απόρων και μόνο 90 για την ευζωία των ζώων.
Περιμενετε χαϊρι απ’ αυτή την κοινωνία;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χονγκ Κονγκ η φωλια του Κινγκ Κονγκ!!!
Μία δυστοπια τσιμέντου, καυσαέριου και χάους!
"Τα διαμερισματα ούτε ευαερα ούτε ευηλια μπορούν να είναι.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι σε μια χερσόνησο κι ένα νησί ίσο με την έκταση του νομού Πρέβεζας κατοικούν, εργάζονται ,κινούνται με ένα δαιμονισμένο τρόπο, διασκεδάζουν αλλά και αθλούνται σέ χώρους άθλησης που υπάρχουν παντού πάνω από 5εκατομυρια άνθρωποι ,είναι φοβερό!!!!"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά πήγε η Κουντουρά στον ΣΥΡΙΖΑ ή αντίστροφα ?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχολεία του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας εκχωρήθηκαν στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ
13/2/2019
Απίστευτες καταγγελίες εις βάρος του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ, ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον οποίο κατηγορεί ότι «εγκαλεί» την ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ για απραξία ενώ ο ίδιος δεν έχει μέχρι σήμερα κάνει ούτε μία δημόσια ανακοίνωση του ίδιου ή του Δήμου για το ζήτημα (χώροι του οποίου πάνε στο Υπερταμείο!), προκειμένου να ενημερωθεί ο λαός, τα σωματεία, οι φορείς. Δεν ενημέρωσαν σαν Δήμος κανέναν (ούτε την ΕΛΜΕφυσικά).
Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει την εκχώρηση 50 δημοσίων σχολείων από το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα στο Υπερταμείο καθώς και :
σχολικά κτίρια (1ο ΓΕΛ Κερ/νιου, 2ο Γ/σιο-2ο ΓΕΛ Κερ/νίου μαζί με το γυμναστήριο, τα 8ο, 12ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία Κερ/νίου, τα 11ο και 13ο Νηπιαγωγεία), ο αρχαιολογικός χώρος «Καστράκι», παιδικές χαρές και πλατείες, μέρους του πάρκου «Σελεπίτσαρι» (μαζί με το θερινό cinema), η περιοχή ανάπλασης του «Απρόοπτου» στη Δραπετσώνα, τα κλειστά γυμναστήρια «Κασσιμάτης» στη Δραπετσώνα και «Σιταποθήκες» στον Άγιο Αντώνη Κερατσινίου κ.α.

Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Με απόφαση της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 2317/19-6-18), πάνω από 10 χιλιάδες ακίνητα του Δημοσίου, ανάμεσά τους και 50 σχολεία/δημόσιοι/αθλητικοί χώροι του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, εντάχθηκαν στο Υπερταμείο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, οι χώροι αυτοί είναι: σχολικά κτίρια (1ο ΓΕΛ Κερ/νιου, 2ο Γ/σιο-2ο ΓΕΛ Κερ/νίου μαζί με το γυμναστήριο, τα 8ο, 12ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία Κερ/νίου, τα 11ο και 13ο Νηπιαγωγεία), ο αρχαιολογικός χώρος «Καστράκι», παιδικές χαρές και πλατείες, μέρους του πάρκου «Σελεπίτσαρι» (μαζί με το θερινό cinema), η περιοχή ανάπλασης του «Απρόοπτου» στη Δραπετσώνα, τα κλειστά γυμναστήρια «Κασσιμάτης» στη Δραπετσώνα και «Σιταποθήκες» στον Άγιο Αντώνη Κερατσινίου κ.α.
Υλοποιώντας το Μνημόνιο και σαν τον κλέφτη, η κυβέρνηση εκχωρεί τη δημόσια περιουσία στο Ταμείο των Ιδιωτικοποιήσεων.
Οι χώροι που εντάσσονται στο Υπερταμείο αποτελούν ταυτόχρονα και την κρατική εγγύηση σε ντόπιους και ξένους δανειστές, στο κεφάλαιο για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και ο λαός.
* Καταγγέλλουμε την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.
* Απαιτούμε την ακύρωση της απόφασης της Κυβέρνησης, τη δημιουργία αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών δωρεάν για τους μαθητές μας και το λαό
* Στηρίζουμε τη μαθητική κινητοποίηση την Τετάρτη 13/2 στις 10:00 (συγκέντρωση στην Πλατεία Λαού και πορεία προς το Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας).
Παλεύουμε συνολικά για την ανατροπή των Μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής.
Υ.Γ.: δεν μας αρέσει πριν από δημοτικές εκλογές να ασχολούμαστε με τον κάθε Δήμαρχο χωριστά, για ευνόητους λόγους…Είμαστε όμως αναγκασμένοι να δώσουμε μία οφειλόμενη απάντηση.
Όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοί μας, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε σύσκεψη με γονείς του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου, «εγκάλεσε» την ΕΛΜΕ Πειραιά, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Κερατσινίου-Περάματος «Πλουμπίδης», τον ΣΕΠΕ Πειραιά «η Πρόοδος», την Ένωση Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας για … απραξία.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, όσο και να ψάξαμε δεν βρήκαμε μέχρι σήμερα ούτε μία δημόσια ανακοίνωση του ίδιου του Δήμου για το ζήτημα (χώροι του οποίου πάνε στο Υπερταμείο!), προκειμένου να ενημερωθεί ο λαός, τα σωματεία, οι φορείς. Δεν ενημέρωσαν σαν Δήμος κανέναν (ούτε την ΕΛΜΕ φυσικά).
Αν ήθελαν πραγματικά να αντιπαλέψουν την απόφαση αυτή, θα καλούσαν τουλάχιστον τους φορείς για ενημέρωση, για την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
Αντίθετα, δεν έβγαλαν ανακοίνωση, δεν κάλεσαν κανένα φορέα και αρκέστηκαν μόνο στην κατάθεση νομικής προσφυγής.
Μία νομική προσφυγή που τελικά έκαναν «στα σιωπηρά» και για τα μάτια του κόσμου, καθώς το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι νομικό (οι εκχωρήσεις στηρίζονται στους αντιλαϊκούς νόμους, που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις).
Συνεπώς, αφού φρόντισαν να «θάψουν» το ζήτημα, πάνε στην πορεία να βγουν και από πάνω, εγκαλώντας υποκριτικά τους πάντες, που δεν έκαναν αυτό που θα έπρεπε (αλλά δεν ήθελαν) να κάνουν οι ίδιοι!
Τελικά, ο εκλεκτός υποψήφιος δήμαρχος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Κερατσίνι, της Κυβέρνησης δηλαδή που ιδιωτικοποιεί μέχρι και παιδικές χαρές, που επιχορηγεί τα καζάνια Μελισσανίδη με 1,5 εκ. ευρώ κ.α., «εγκαλεί» τα συνδικάτα και τους φορείς που παλεύουν διαχρονικά ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, που στηρίζει και στηρίζεται ο κ. Δήμαρχος…
Προτείνουμε στον κ. Δήμαρχο να αφήσει ήσυχη την ΕΛΜΕ Πειραιά και να ασχοληθεί με σημαντικά ζητήματα της πόλης, όπως τα καζάνια, στα οποία η κυβέρνηση που στηρίζει, έδωσε 20 χρόνια παράταση…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δλδ τα παιδιά τώρα στην Γαλλία αντί μαμά/μπαμπά θα φωνάζουν "γονέα 2 κάνε μου ένα τοστάκι παρακαλώ, γονέα 1 θα με βοηθήσεις με την άσκηση των μαθηματικών";
Το βλέπω να μην αργεί η μέρα που δεν θα χουμε καν ονόματα, μόνο αριθμούς παραγωγής κι αναπαραγωγής...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπέρ της συνταγματικής κατοχύρωσης της προστασίας των ζώων ψήφισαν και οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ.
Καταψήφισαν όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. και της ναζιστικής συμμορίας, και 84 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Σκέφτομαι την έκπληξη της φιλόζωης χήρας του αποστράτου στου Παπάγου! Γιατί η γιαγιά στην Κοκκινιά ξέρει πως αυτοί που αγαπάνε τους ανθρώπους, αγαπάνε και τα γατιά της γειτονιάς που ταΐζει κάθε μέρα.
Σχολιο.- «Την ώρα που ξεφόρτωναν τα κάρα, τα βουβάλια έμεναν ακίνητα εξαντλημένα και το ένα, εκείνο που έτρεχε αίμα, κοίταζε θλιμμένο, ίσα, μπροστά του. Όλη του η μορφή και τα μεγάλα του μαύρα μάτια, τα τόσο γλυκά, είχαν την έκφραση του παιδιού που τιμωρήθηκε σκληρά χωρίς να ξέρει την αιτία• έκλαψε πολύ και δεν ξέρει πια πώς να γλυτώσει από το μαρτύριο κι από την κτηνώδη βία.
Στεκόμουνα μπροστά στο κάρο και το πληγωμένο ζώο με κοίταζε. Τα δάκρυα τινάχτηκαν από τα μάτια μου• ήσαν τα δάκρυά του. Ω δύστυχο βουβάλι μου, αγαπημένε φτωχέ αδερφέ μου, είμαστε κι οι δυο ανυπεράσπιστοι και βουβοί, ενωμένοι κι οι δυο στο πόνο, στην ανημποριά και στη λαχτάρα!»
Ρόζα Λούξεμπουργκ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΝΑΤΟ, ως “κοινότητα αξιών, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου είναι η κατευθυντήρια γραμμή”, εγκωμίασε η Άγγελα Μέρκελ, συγχαίροντας θερμά τους Τσίπρα και Ζάεφ, για τη συμβολή τους στην επέκταση της εγκληματικής συμμαχίας στα Βαλκάνια.
Καμάρωνε ο αμερικανόδουλος Τζιφρας, ακούγοντας τους ύμνους για τη συμμαχία των δολοφόνων και την αφοσίωσή του σ' αυτήν. Καμαρώνουν μαζί του και οι παλαμακιστές κυβερνοτσιριζαιοι, καθώς το κνώδαλο ο Τζιφρας βραβεύτηκε γι' αυτή του την αφοσίωση και προσφορά.
Σε λίγες μέρες είναι η επέτειος της κατάληψης της Νομικής, ενάντια στην αμερικανόδουλη Χούντα. Να πάνε οι σημερινοί νατοϊκοί κυβερνοτσιριζαιοι να την... τιμήσουν!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που σηματοδοτούσαν την ανάπτυξη του μαζικού αντιδικτατορικού κινήματος, πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 1973 από τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η κινητοποίηση ήταν συνέπεια της αντίδρασης του φοιτητικού κόσμου τόσο στον Καταστατικό Χάρτη για την Παιδεία που προωθούσε η χούντα όσο και στην απόφασή της να διακόψει την αναβολή στράτευσης σε δεκάδες αγωνιστές φοιτητές.
Μετά από συγκέντρωση 1.000 περίπου φοιτητών στον χώρο της Σχολής, περισσότεροι από 800 συγκρότησαν διαδήλωση προς το κέντρο της Αθήνας και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, με συνέπεια τραυματισμούς και συλλήψεις διαδηλωτών.
Η κινητοποίηση έγινε λίγες μέρες πριν από την κατάληψη της Νομικής Σχολής, που αποτέλεσε την κορυφαία εκδήλωση του αναπτυσσόμενου φοιτητικού αντιδικτατορικού κινήματος μέχρι την εξέγερση του Νοέμβρη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας"
Κνώδαλο Τζιφρας από Μόναχο, 16 Φεβρουαρίου 2019.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ΜΑΤ κατέβασαν σήμερα Σαββατο το ξευτιλισμένο κνώδαλο και η μακελάρισσα της Λευκίμμης Γεροβασίλη, για να εμποδίσουν διαδήλωση των πρωτοβαθμιων εργατικών σωματείων (προσκεινται στην ANTAPCIA) προς το Μοναστηράκι.
Με το έτσι θέλω! Χωρίς αφορμή! Μόνο και μόνο για να διαβεβαιώσουν την κοινωνική τους τάξη ότι είναι αδίστακτοι προστάτες των συμφερόντων της.
Βγάζει συσσωρευμένο ταξικό μίσος προς τον κόσμο της εργασίας ο γόνος των μεγαλοεργολάβων.
Και συσσωρευμένα συμπλέγματα προς τον κόσμο του αγώνα, ο απίθανος τυπάκος, που ουδέποτε έφαγε μια κλομπιά! Ουδέποτε έμεινε σε κρατητήριο έστω και για λίγη ώρα.
Το θρασύδειλο λαμόγιο!
Σχολιο.- Είναι όντως γιος μεγαλοεργολαβου?
σχολιο.- Ε, βέβαια! Την κατασκευαστική εταιρεία "Σκαπανέας" είχε η οικογένειά του και τ' αδέλφια του συνεχίζουν να απασχολούνται στον ίδιο κλάδο. Με την εταιρεία "Δίοδος" που έγινε πανελληνίως γνωστή για την πλαστογράφηση σε βάρος του Δημοσίου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΚΚΕ, Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Είναι κι αυτοί οι νεοτροτσικιστες της ΑΝΤΑΡCIA και τωρα η νεοτροτσικιστικη ηγεσια του ΚΚΕ που ισχυρίζονται ότι το λάθος του ΚΚΕ τοτε ήταν η συγκρότηση κινήματος Εθνικής Αντίστασης, αντί να προτάξει τη σοσιαλιστική επανάσταση.
Φυσικά, δεν τους περνάει απ' το μυαλό η σκέψη πως αν το ΚΚΕ δεν ηγούνταν του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, την πρωτοβουλία θα την αναλάμβαναν αστικές δυνάμεις. Και το ΚΚΕ θα μετατρεπόταν σε σέχτα, όπως αυτές που στο όνομα της σοσιαλιστικής επανάστασης απείχαν από τον αγώνα για την εθνική απελευθέρωση.
Αυτοί οι πληρωμενοι αλητες της αμερικανικης πρεσβειας, καταδικάζοντας τη Βάρκιζα, εξυμνούν τον Άρη Βελουχιώτη. Αγνοώντας ή παραβλέποντας ότι ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ καλούσε στη συνέχιση του αγώνα για την εθνική απελευθέρωση, συγκροτώντας Μέτωπο Εθνικής Ανεξαρτησίας κατά των Βρετανών νέων κατακτητών, όπως τους χαρακτήριζε. Και οπου εβρισκε κατι προδοτικα τροτσικιστικα πουλημενα τομαρια όπως αυτοι, τα εσφαζε στο γονατο!
Να μιλάμε για τα ιστορικά γεγονότα του κινήματος, όπως έγιναν. Ούτε όπως τα φανταζόμαστε ούτε όπως θα θέλαμε να είχαν συμβεί.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αποφεύγουν επιμελώς να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί νίκησαν οι κομμουνιστές σε Γιουγκοσλαβία, Αλβανία, Κίνα, Βιετνάμ κ.λπ., όπου, επίσης, εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα διεξήγαγαν. Εκεί διαψεύδεται η ιδεοληπτική αντίληψη πως αιτία της ήττας του ελληνικού κινήματος ήταν ο εθνικοαπελευθερωτικός προσανατολισμός.
Κάποιοι έχουν φτάσει να κατηγορούν την επιλογή για εθνική ανεξαρτησία ως δεξιά παρέκκλιση και οπορτουνισμό.
Ε, ναι! Βρίσκονται πιο αριστερά αυτοί από τους κομμουνάρους του Παρισιού, τους ελασίτες και τους βιετκόνγκ!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έξω απ'τα σπίτια τους πετάνε τους Παλαιστίνιους, για να μείνουν φρέσκοι άποικοι, από την Αμερική, από την Ευρώπη, έξω οι ντόπιοι, χώρος για τους φανατικούς που τους υποσχέθηκε ο θεός την Ιερουσαλήμ.
Οι Εβραίοι άποικοι πετανε βίαια με βία εξω από το οικογενειακό σπίτι του αμπού aσάμπ στην Ιερουσαλήμ, αφού το ισραηλινό ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε ότι το οικόπεδο όπου χτίστηκε το σπίτι ανήκε στους Εβραίους.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα προωθεί συνομιλίες ανάμεσα στους κούρδους και την Συριακη Δημοκρατια
 Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, 17:06
Οι Κούρδοι της Συρίας θα πρέπει να συζητήσουν με τη Δαμασκό, δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος ρώσος αξιωματουχος, καθώς η προσεχής αμερικανική αποχώρηση από τη Συρία δημιουργεί φόβους για την τύχη των κούρδων συμμάχων των αμερικανων που απειλούνται από την Άγκυρα.
«Αν δεν υπάρχουν πια ξένα στρατεύματα στη βορειοανατολική Συρία, πιστεύω πως η καλύτερη λύση θα είναι να αρχίσει ένας διάλογος ανάμεσα στους Κούρδους και τη Δαμασκό», δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν στη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο.
«Οι Κούρδοι αποτελούν τμήμα του πληθυσμού της Συρίας. Ασφαλώς γνωρίζουμε τα προβλήματα ανάμεσα στη Δαμασκό και τους Κούρδους, όμως πιστεύω πως υπάρχει λύση μέσω του διαλόγου», επέμεινε.
Η Ουάσινγκτον, η οποία προγραμματίζει να αποσύρει τους 2.000 στρατιώτες της από τη Συρία μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, ζήτησε από τους συμμάχους της να δημιουργήσουν μια «δύναμη παρατηρητών» στη βορειοανατολική Συρία για να εγγυηθούν την ασφάλεια των Κούρδων, οι οποίοι διεξήγαγαν τις χερσαίες μάχες εναντίον της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος, με την υποστήριξη ενός δυτικου αποικιοκρατικου  συνασπισμού.
Όμως η πρόταση αυτή απορρίφθηκε την Παρασκευή στο Μόναχο από τους εταίρους των ΗΠΑ στους κόλπους του αποικιοκρατικου συνασπισμού, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Γερμανία, αφήνοντας να εκκρεμεί το μέλλον των βόρειων ζωνών που ελέγχονται από την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Τουρκία θέλει να εξουδετερώσει.
«Η κύρια ανησυχία μας, πριν όπως και μετά την αμερικανική αποχώρηση, είναι η ασφάλεια των συνόρων μας», επανέλαβε σήμερα στο Μόναχο ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, επαναλαμβάνοντας ότι «οι YPG είναι μια τρομοκρατική οργάνωση».
«Θέλουμε να απαντήσουμε στις ανησυχίες των τούρκων συμμάχων μας, όμως προσέχουμε πολύ ώστε να αποφύγουμε να υποστούν κακομεταχείριση (μετά την αμερικανική αποχώρηση) οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF, η τοπική συμμαχία με επικεφαλής τους Κούρδους που πολεμά εναντίον του Ισλαμοφασιστικού Κράτους), δίπλα στις οποίες δώσαμε τη μάχη», σχολίασε ο αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι.
Ο ίδιος υποσχέθηκε πως η αποχώρηση θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και πως η Ουάσινγκτον θα διατηρήσει «δυνατότητες» στην περιοχή.
Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί υπογράμμισε σήμερα στον Τύπο πως οι Κούρδοι της Συρίας δεν πρέπει να γίνουν νέα «θύματα» της σύγκρουσης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη Δευτέρα ο Λαφαζάνης
 Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, 15:58
Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, θα επισκεφτεί αύριο το πρωί ο Παν. Λαφαζάνης μαζί με τους δικηγόρους Σαράντο Θεοδωρόπουλο και Κυριάκο Μακαρώνα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Λαφαζάνης θα θέσει στην εισαγγελέα δύο θέματα: «Πρώτον: Το ζήτημα των απαράδεκτων τεσσάρων δικογραφιών – πολιτικών διώξεων που έχει εις βάρος του για τη δράση του στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.
Ο Παν. Λαφαζάνης θα ζητήσει, εφόσον οι υποθέσεις αυτές δεν τίθενται στο αρχείο από τις αρμόδιες αρχές και δεν ζητείται συγγνώμη για το περιεχόμενό τους, τις καταγραφές και τις παρακολουθήσεις του, τότε να πάνε αμέσως, χωρίς άλλη καθυστέρηση, για να διαλευκανθούν στο ακροατήριο, ώστε, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, από κατηγορούμενος να μεταβληθεί σε κατήγορο της κυβέρνησης και του αμαρτωλού τμήματος της Ασφάλειας που φέρει τον εξοργιστικό τίτλο «Τμήμα για την προστασία του Κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος». Δεύτερον: Ο Παν. Λαφαζάνης θα καταγγείλει στην κ. Ξένια Δημητρίου την απαράδεκτη κωλυσιεργία της Δικαιοσύνης σε σχέση με την υποβληθείσα εδώ και περίπου δύο χρόνια (!) απόλυτα τεκμηριωμένη μήνυση της ΛΑ.Ε για το μέγα σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των αρμοδίων αρχών, που αφορά την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Είναι εξοργιστικό η Δικαιοσύνη ούτε να βάζει στο αρχείο αυτήν τη μήνυση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως ευθύνη για μια τέτοια επιλογή, αλλά ούτε και, για πολιτικές σκοπιμότητες, να προχωρά στην διερεύνησή της, με αποτέλεσμα να οδεύουν ξανά οι τράπεζες σε τέταρτη, πιθανότατα, ανακεφαλαιοποίηση και ο τόπος σε εκλογές με την υπόθεση της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης σε εκκρεμότητα».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άσαντ: Οι ΗΠΑ θα «πουλήσουν» τις οργανώσεις που βασίζονται σ' αυτές
 Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, 15:41
Ο πρόεδρος της Δημοκρατιας της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ προειδοποίησε πως η Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να προστατεύσει τις οργανώσεις εκείνες που εξαρτώνται από την προστασία της, εννοώντας τους υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ κούρδους μαχητές στη βόρεια Συρία.
«Λέμε σ' εκείνες τις οργανώσεις που στοιχηματίζουν στους Αμερικανούς, οι Αμερικανοί δεν θα σας προστατεύσουν», δήλωσε ο Άσαντ χωρίς να τις κατονομάσει. «Οι Αμερικανοί θα σας βάλουν στην τσέπη τους ώστε να γίνετε εργαλεία στην ανταλλαγή και έχουν αρχίσει να το κάνουν».
«Κανένας δεν θα σας προστατεύσει εκτός από το κράτος σας», πρόσθεσε στη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του. «Αν δεν προετοιμαστείτε οι ίδιοι για να υπερασπισθείτε τη χώρα σας, θα γίνετε σκλάβοι της Τουρκίας».
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι θα αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, δημιουργώντας ερωτηματικά για την τύχη των κούρδων συμμάχων της Ουάσινγκτον που τελούν υπό την απειλή τουρκικών επιθέσεων.
Η κίνηση των ΗΠΑ οδήγησε τους Κούρδους της Συρίας σε νέες συνομιλίες με τη Δαμασκό και τη σύμμαχό της, τη Μόσχα, με την ελπίδα να υπάρξει μια συμφωνία που θα μπορούσε να προστατεύσει την περιοχή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), επικεφαλής των οποίων είναι η κουρδική πολιτοφυλακή YPG, και να εγγυηθεί τουλάχιστον μερικά από τα κέρδη τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση του Ρουβίκωνα στο Leroy Merlin στην Κηφισίας
 Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, 09:57
Επίθεση με βαριοπούλες πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής στο πολυκατάστημα Leroy Merlin στην Κηφισίας μέλη της Αναρχικης Ομαδας του Ρουβίκωνα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μία ομάδα πέντε ατόμων έσπασε τη τζαμαρία και προκάλεσε φθορές και στο εσωτερικό του πολυκαταστήματος. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Ο Ρουβίκωνας ανέβασε στη συνέχεια το βίντεο από την επίθεση στο Διαδίκτυο μαζί με ένα κείμενο στο οποίο αναφέρεται: «Μόλις 7 μήνες μετά από την αβάσιμη και παράνομη απόλυση εργαζόμενης με σοβαρά προβλήματα υγείας η Leroy Merlin μας υπενθυμίζει τον “ανθρωποκεντρικό” χαρακτήρα της προτείνοντας στο προσωπικό της να υπογράψουν συμβάσεις 9ώρου, συγκεκριμένα 9:00-18:00. Αυτές οι συμβάσεις όμως δεν πιστοποιούν μόνο την αύξηση του ωραρίου, αλλά πιστοποιούν και το τρίπτυχο με το οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους της: ευελιξία ωραρίου, εντατικοποίηση εργασίας και ανακύκλωση τους».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Iρανός ΥΠΕΞ: Μεγάλος ο κίνδυνος ενός πολέμου με το Ισραήλ
 Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, 12:34
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ επιδιώκει τον πόλεμο και πως ο τρόπος που ενεργούν το Ισραήλ και οι ΗΠΑ αυξάνει την προοπτική ενός πολέμου.
«Βεβαίως μερικοί επιδιώκουν τον πόλεμο ... το Ισραήλ», δήλωσε ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ μιλώντας στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο.
«Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και ο κίνδυνος θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος αν συνεχίσετε να κάνετε τα στραβά μάτια σε σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο ιρανός υπουργός.
Ο Ζαρίφ δήλωσε ακόμη πως ο ευρωπαϊκός μηχανισμός για το εμπόριο με την Τεχεράνη δεν επαρκεί και πως η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία πρέπει να κάνουν περισσότερα για να δείξουν τη δέσμευσή τους στην πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν.
«Ο Instex (ο μηχανισμός) υπολείπεται των δεσμεύσεων από την E3 (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία) για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας», τόνισε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών. «Η Ευρώπη πρέπει να είναι πρόθυμη να βραχεί, αν θέλει να κολυμπήσει κόντρα στο επικίνδυνο ρεύμα της μονομέρειας των ΗΠΑ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Ο πρόεδρος Ροχανί παρουσίασε ένα νέο υποβρύχιο εξοπλισμένο με πυραύλους κρουζ
 Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, 15:22
Ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί εγκαινίασε σήμερα ένα νέο υποβρύχιο, το οποίο ναυπηγήθηκε στο Ιράν και είναι εξοπλισμένο με πυραύλους κρουζ, σε μια περίοδο εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο νότιο λιμάνι Μπαντάρ Λενγκέχ.
«Ζυγίζει 600 τόνους και έχει εξελιγμένα όπλα, που περιλαμβάνουν τορπίλες, νάρκες θαλάσσης και πυραύλους κρουζ που μπορούν να εκτοξευθούν εν καταδύσει», μετέδωσε το αγγλόφωνο κυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι Press TV.
Το Ιράν έχει αναπτύξει μια μεγάλη εγχώρια βιομηχανία όπλων καθώς η διεθνής πίεση και τα εμπάργκο δεν του επιτρέπουν να εισάγει πολλά όπλα.
Πέρυσι το ιρανικό Πολεμικό Ναυτικό καθέλκυσε ένα αντιτορπιλλικό που ναυπηγήθηκε στο Ιράν και για το οποίο κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι διαθέτει τεχνολογία που το κάνει αόρατο για τα ραντάρ.
Επισης παραγει δικα του πολεμικα αεροθουμενα, καθως και πυραυλους κρουζ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ροχανί: Η Τεχεράνη επιθυμεί να βελτιώσει τους δεσμούς με όλες τις χώρες στη Μέση Ανατολή
 Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, 12:16
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα ότι η Τεχεράνη επιθυμεί την εδραίωση στενών δεσμών με όλες τις χώρες στη Μέση Ανατολή - συμπεριλαμβανομένων των χωρών του Κόλπου - όπου το Ιράν έχει εμπλακεί σε αντιπαραθεση κυριως με τη Σαουδική Αραβία εδώ και δεκαετίες.
"Το Ιράν είναι έτοιμο να εργαστεί μαζί με τα περιφερειακά κράτη για τη διαφύλαξη της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή ... Οι εχθροί μας, η Αμερική και το Ισραήλ, θέλουν να δημιουργήσουν διχόνοια ανάμεσα στους Ιρανούς... Δεν θα υποκύψουμε στην πίεση από την Αμερική και το Ισραήλ", δήλωσε ο Ροχάνι σε ομιλία του στο νότιο Ιράν, που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Το Πακιστάν στηρίζει συμμορια  που ευθύνεται για την επίθεση κατά των Φρουρών της Επανάστασης
 Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, 04:07
Ο επικεφαλής των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης κατηγόρησε «τις δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν» ότι υποστηρίζουν την ένοπλη σουνιτοφασιστικη συμμορια  που βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας καθυστερημενου αληταρα σουνιτοφασιστα κατά την οποία σκοτώθηκαν 27 άνδρες του επίλεκτου σώματος την Τετάρτη, σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδόθηκαν το Σάββατο από την ιρανική κρατική τηλεόραση.
«Η πακιστανική κυβέρνηση, η οποία προστάτευσε αυτούς τους αντεπαναστάτες και τις απειλές για το Ισλάμ, ξέρει πού βρίσκονται και ότι υποστηρίζονται από τις δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν», δήλωσε ο υποστράτηγος Μοχάμαντ Αλί Τζαφαρί, αναφερόμενος στη τζιχαντοφασιστική συμμορια Τζάις αλ-Αντλ ("Στρατός της δικαιοσύνης").
Η πακιστανική κυβέρνηση «πρέπει να απαντήσει για το έγκλημα αυτό. Αν δεν τους τιμωρήσει, τα αντίποινά μας θα στοχεύσουν την αντεπαναστατική αυτή δύναμη και το Πακιστάν θα υποστεί τις συνέπειες της υποστήριξής του σε αυτή την συμμορια», δήλωσε ο υποστράτηγος Τζαφαρί, διοικητής του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Ο αξιωματούχος προέβη στις δηλώσεις αυτές το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης, τα οποία τάφηκαν το Σάββατο στην επαρχία Ισφαχάν μετά τη θρησκευτική επικήδεια τελετή στην ομώνυμη πόλη της στο κεντρικό Ιράν.
Ο Τζαφαφί επέκρινε επίσης τη «στήριξη των αντιδραστικών κρατών» όπως «η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» στις «συνωμοσίες» που εξυφαίνουν «οι Ισραηλινοί και οι Αμερικανοί» κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. «Θα λάβουμε ασφαλώς μέτρα αντιποίνων», πρόσθεσε χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Βαρκελώνης γαι τη δίκη των 12 αυτονομιστών ηγετών
 Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019, 21:25
Διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, με την σημαια της Καταλονιας στα χερια, κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν για τη δίκη 12 αυτονομιστών ηγετών, για την απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας τον Οκτώβριο του 2017.
Μία από τις ομιλήτριες σε αυτήν την ογκώδη συγκέντρωση, που οργάνωσαν κόμματα και οργανώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας, έκανε λόγο, από την πλευρά της, για 500.000 συμμετέχοντες, που διαδήλωσαν με σύνθημα «ο αυτοκαθορισμός δεν είναι έγκλημα».Οι διαδηλωτές κρατούσαν τη σημαία της Καταλονίας, όπως επίσης και πανό με συνθήματα όπως: «Ελευθερία στους πολιτικούς κρατουμένους».
 «Όλο αυτό είναι πολύ θλιβερό. Πρόκειται για μια πολιτική δίκη, γίνονται νοθεύσεις για να καταδικαστούν για κάτι που δεν είναι έγκλημα» δήλωσε ο Χεζούς Ροντρίγκεθ, ο πρόεδρος της οργάνωσης Castellers.«Αυτό που θέλουν είναι να τους βάλουν στη φυλακή και καθώς γνωρίζουν ότι να ψηφίζει κανείς δεν είναι έγκλημα, επινόησαν μια βίαιη ενέργεια που δεν έλαβε ποτέ χώρα» συνέχισε ο 48χρονος άνδρας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Εκείνο το "εσύ δεν έχεις κανένα δικαίωμα μπροστά στων προσφύγων και μεταναστών" που μου πέταξε στην μούρη ο Νίκος Γιαννόπουλος την πρώτη μέρα "κατάληψης" του ξενοδοχείου μου, ακόμα σβουρίζει στ αυτιά και τον εγκέφαλό μου.
Γιατί άραγε...
Σχολιο.- Γιατί είναι πολλά τα Λεφτά Αλίκη μου που παιρνει γι αυτους... Τι άλλο;;;
Σχολιο.- A ναι? Αυτός πόσους φιλοξενεί? Εχει βοηθήσει κανέναν άνθρωπο η ζώο στην ζωή του? Τους έχω σιχαθεί τόσο πολύ και την υποκρισία τους .κομπλεξικοι μαλακές...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόεδρος Bashar Al Assad: «Είναι Εθνική αξίωση... Θα απελευθερωθεί κι η τελευταία ίντσα της Συρίας...»
Ο Πρόεδρος Bashar Al Assad μιλώντας πριν λίγες ώρες στους προέδρους των Λαϊκών Τοπικών Συμβουλίων της Συρίας (Δημοτικά Συμβούλια εκλεγμένα από το λαό), για ακόμη μία φορά απογοήτευσε τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους.
Ο Πρόεδρος παρουσίασε τις αμετακίνητες θέσεις της Συρίας απέναντι σ' όλους. Μεταξύ άλλων επισήμανε:
«Βρισκόμαστε μπροστά σε τέσσερις (4) πολέμους.
Ο πρώτος πόλεμος είναι στρατιωτικός...
Ο δεύτερος πόλεμος είναι το εμπάργκο...
Ο τρίτος πόλεμος είναι εκείνος των ΜΜΕ...
Ο τέταρτος πόλεμος είναι αυτός που εξαπολύουν οι διεφθαρμένοι... (...)
Οι εμπειρίες. τα μαθήματα είναι αυτά που... χτίζουν τα έθνη, που σφυρηλατούν τα έθνη και γι' αυτό η Συρία άντεξε... επειδή αντιμετώπισε τους πολέμους με κουράγιο και πίστη στην πατρίδα... (...)
Οι Αμερικανοί δεν προστάτευσαν, πλήρωσαν για ανταλλάγματα. Η πατρίδα προστάτευσε το λαό και ο Αραβικός στρατός της Συρίας το απέδειξε. Ενωμένοι δεν έχουμε καμία ανησυχία απέναντι σ' οποιαδήποτε απειλή... (...)
Ο Ερντογάν είναι ένας μικρός υπάλληλος των ΗΠΑ κι η "ασφαλής ζώνη" που θέλει σήμερα η Τουρκία είναι ίδια μ' αυτή που παρακαλούσε τους Αμερικανούς... (...)
Είναι Εθνική αξίωση... θα απελευθερωθεί κι η τελευταία ίντσα της Συρίας από οποιοδήποτε εχθρό κατέχει σήμερα τμήματα της Πατρίδας... (...)»

Πως γίνεται να μην υποκλιθεί ο κάθε ελεύθερος του κόσμου σ' αυτό το λαό...
Όταν έχεις κερδίσει τη μεγαλύτερη μάχη στην παγκόσμια ιστορία: 500.000 μισθοφόρους από 85 χώρες του πλανήτη, 200 δισεκατομμύρια δολάρια η επίσημη χρηματοδότηση από τη "δυτικη αποικιοκρατικη κοινότητα", 2.000 τανκ, πλούσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μισθοδοσία μισθοφόρων ισλαμοφασιστων -συμπεριλαμβανομένων των "εξεγερμένων" ισλαμοφασιστων φονιάδων του "ελεύθερου συριακού στρατού" και των Κούρδων λακέδων των ιμπεριαλιστών... με 3.500 δολάρια αμοιβή το μήνα (εκεί αναζητήστε πως ορισμένοι "πρόσφυγες" μετά το 2015 στην Ελλάδα -αυτοί που σήκωναν και σηκώνουν τη σημαία των Γάλλων αποικιοκρατών με τα 3 κόκκινα αστέρια, που δηλώνει την τριχοτόμηση της Συριακής Πατρίδας- διαθέτουν καλό "κομπόδεμα")... το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω! Η Συρία μετατράπηκε σε τάφο για τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους!