Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Δευτερα 18 Φεβρουαριου 2019


ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ αυτη η γυναικα κλαιει διοτι οι Ισραηλινοι αποικοι με την βοηθεια του στρατου ,πηραν το σπιτι της με ολα τα υπαρχοντα της οικογενεια της μεσα και πεταξαν κυριολεκτικα αυτην και την οικογενεια της στον δρομο ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανέφερε επίσης ότι η χώρα του βρίσκεται σε συνεχή διάσκεψη με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για την αγορά φαρμάκων και τροφίμων και δήλωσε ότι αυτή τη φορά ζήτησε βοήθεια με έναν "ειδικό τρόπο", σημειώνοντας ότι "Έχουμε μόνιμες συμφωνίες συνεργασίας, που τις ονομάζουμε ανθρωπιστική τεχνική βοήθεια με τα Ηνωμένα Έθνη και ζήτησα με ιδιαίτερο τρόπο να μας βοηθήσουν να αγοράσουμε τα φάρμακα που μας εμποδίζει να αγοράσουμε η αυτοκρατορία των ΗΠΑ". Ο Βενεζουελάνος πρόεδρος τόνισε ότι σε ατό το αίτημα βοήθειας έλαβε θετική απάντηση.

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019
933 τόνοι φάρμακα από Ρωσία, Κίνα και Κούβα έφτασαν στη Βενεζουέλα

Καράκας (Sputnik) - Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικόλας Μαδούρο ανακοίνωσε ότι στις 14 Φεβρουαρίου έφτασαν στη χώρα του 933 τόνοι φαρμάκων από τη Ρωσία, την Κίνα και την Κούβα.
«Χθες [14/2] 933 τόνοι φαρμάκων έφθασαν από την Κίνα, τη Ρωσία και την Κούβα και τους πληρώσαμε με τα χρήματά μας, γιατί δεν είμαστε ζητιάνοι κανενός», δήλωσε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Μπολίβαρ (νότια) μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Venezolana de Televisión.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη χώρα του – τόνισε στην παρέμβασή του ο Μαδούρο - και παραμένει σε Κέντρα Συλλογής στην Κούκουτα της Κολομβίας, αποτελεί πρόφαση για την προώθηση του πραξικοπήματος.
Επισημαίνοντας ότι ¨Μας παγώνουν και μας κλέβουν 300 δις δολάρια στο εξωτερικό και προσφέρουν 20 εκατομμύρια στην άκρα δεξιά σε σάπια και μολυσμένα τρόφιμα”.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανέφερε επίσης ότι η χώρα του βρίσκεται σε συνεχή διάσκεψη με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για την αγορά φαρμάκων και τροφίμων και δήλωσε ότι αυτή τη φορά ζήτησε βοήθεια με έναν "ειδικό τρόπο", σημειώνοντας ότι "Έχουμε μόνιμες συμφωνίες συνεργασίας, που τις ονομάζουμε ανθρωπιστική τεχνική βοήθεια με τα Ηνωμένα Έθνη και ζήτησα με ιδιαίτερο τρόπο να μας βοηθήσουν να αγοράσουμε τα φάρμακα που μας εμποδίζει να αγοράσουμε η αυτοκρατορία των ΗΠΑ".
Ο Βενεζουελάνος πρόεδρος τόνισε ότι σε ατό το αίτημα βοήθειας έλαβε θετική απάντηση.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απειλεί το Βερολίνο για Μακεδονικό: Μην αλλάξετε τη συμφωνία, θα υπάρξουν επιπτώσεις – «Pacta sunt servanda»
«Οποιαδήποτε ανακίνηση της επιλυθείσης διαφοράς Αθήνας – Σκοπίων θα έπληττε σοβαρά τη σχέση με τους ευρωπαίους εταίρους» υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας εκφραζοντας τα συμφεροντα του 4ου Ραιχ της Γερμανοκρατουμενης ευρωενωσης
17 Φεβρουαρίου 2019, 19:32
«Η Συμφωνία των Πρεσπών θέτει επιτέλους τη βάση για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία και κατ’ επέκταση για τον αλληλοσεβασμό και τη φιλία» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι με την εξήγηση των δεδομένων της Συμφωνίας και τη στήριξη του περιεχομένου της «πολλοί ενδοιασμοί θα αρθούν».
Όπως υποστήριξε ο κ. Ροτ σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», δεν βλέπει «κανένα λόγο» ανακίνησης μιας «διαφοράς που έχει επιλυθεί» εκ μέρους μελλοντικών κυβερνήσεων σε Αθήνα και Σκόπια, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο «θα έπληττε σοβαρά τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους με τις αντίστοιχες συνέπειες για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη».
Μάλιστα, ζήτησε από τα κόμματα να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» και υπενθυμίζει την θεμελιώδη αρχή του Δικαίου «pacta sunt servanda» (σ.σ. οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται).
Παράλληλα, χαρακτήρισε «εξαιρετικά επικίνδυνο προηγούμενο» το ενδεχόμενο αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια με αφορμή την έντονη συζήτηση μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, και ταυτόχρονα μήνυμα «παραίτησης από την προσπάθεια για ίσα δικαιώματα, δημοκρατική συμμετοχή και κοινωνική εξισορρόπηση». Θεωρεί ότι η ενσωμάτωση των βαλκανικών χωρών θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά για όλη την Ευρώπη, καθώς η ΕΕ «αποτελεί σαφή προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον», ενώ «φυσικά η Γερμανία, η ΕΕ αλλά και τα βαλκανικά κράτη επιδιώκουν μια εποικοδομητική σχέση με τη Ρωσία».
Χαρακτηρίζει «εξαιρετικά προβληματικές» τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία, θεωρώντας πάντοτε συμφέρουσα για την Ευρώπη την προσέγγιση της με την Τουρκία «ακόμα κι αν χρειαστεί να βρούμε ένα νέο μοντέλο» και «αντιπαραγωγική» την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
«Δεν πρέπει να απογοητεύσουμε τις προοδευτικές δυνάμεις στην Τουρκία γυρίζοντάς τους την πλάτη. Και εδώ η βάση για την αλλαγή είναι ο διάλογος» αναφέρει ο Μ. Ρότ.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας εκτιμά το Brexit ως «καταστροφή πρώτιστα για την Μ. Βρετανία αλλά και για την ΕΕ», τονίζει τη σημασία της ενότητας και της υποστήριξης της Κομισιόν εκ μέρους των κρατών-μελών της ΕΕ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και καταλήγει στη συνέντευξή του λέγοντας «το κατά πόσο το Brexit θα επηρεάσει τις ευρωεκλογές μένει να το διαπιστώσουμε».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως λεγεται αυτό που ενώ σου χρωστανε 301 δισεκατομμυρια αναγκαστικο κατοχικο δανειο,
ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ???
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!!!!
Εκει που μας χρωσταγανε ζητανε και το βοϊδι!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Καναδικη εφημεριδα κλείνει το στόμα των Σκοπίων: «Η Μακεδονία είναι ελληνική»
Κυριακή 17 Φεβρουάριος 2019 | 23:54:19
Αποστομωτική απάντηση στη σκοπιανή ρητορική δίνει η έγκριτη καναδική εφημερίδα National Post.
Η εφημερίδα φιλοξενεί στην ηλεκτρονική της έκδοση ταξιδιωτικού χαρακτήρα άρθρο του Μπερτ Άρτσερ με τίτλο «Yours to conquer: Macedonia is in the midst of an Alexander The Great rebranding», το οποίο αναφέρεται στις προσπάθειες οικειοποίησης των ονομάτων και των συμβόλων της αρχαίας Μακεδονίας από πλευράς ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με το άρθρο, «το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρει κάποιος για την Μακεδονία είναι ότι δεν είναι η Μακεδονία», επισημαίνοντας ότι «η πραγματική Μακεδονία, αυτή με την οποία μεγαλώσαμε, βρίσκεται στην Ελλάδα, νότια της χώρας που ονομάζεται ΠΓΔΜ, η οποία εορτάζει την ανεξαρτησία της στις 8 Απριλίου».
«Ονομάζεται αρχαιοποίηση και είναι μια διασκεδαστική άποψη αυτού του ιδιαίτερου Βαλκανικού κρατιδίου. Με βάση την άποψη ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες και παρά το γεγονός ότι είτε ήταν είτε δεν ήταν, σίγουρα δεν ζούσαν εκεί, η τωρινή εθνικιστική κυβέρνηση αναζητεί λαϊκή υποστήριξη και μια τουριστική αγορά, στην πλάτη του Φιλίππου και Υιού, στήνοντας αγάλματα σε όλη τη χώρα, και κάνοντάς τα επίκεντρο αυτού που αποκαλούν Σκόπια 2014, που δεν είναι τίποτε άλλο από την αναδόμηση του κέντρου της πόλης, το οποίο καταστράφηκε από σεισμό κατά την περίοδο της Γιουγκοσλαβίας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος.
Παράλληλα, ο συντάκτης αναφέρει ότι το καθεστώς της ΠΓΔΜ χρησιμοποιεί ως προσπάθεια ανάδειξης της ταυτότητάς της χώρας την ιστορία του μεγάλου Αλεξάνδρου και τις αναφορές στο αρχαίο παρελθόν καθώς και την ανέγερση συναφών μνημείων-κατασκευών.
Επισημαίνει ότι τα Σκόπια είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκε η Μητέρα Τερέζα και ότι το ομώνυμο Μουσείο ήταν άδειο όταν το επισκέφθηκε με τον σύντροφό του, σε αντίθεση με το μνήμα της Μητέρας Τερέζας στην Καλκούτα, το οποίο ήταν κατάμεστο από κόσμο.
Υπογραμμίζονται επιπλέον οι φυσικές ομορφιές, τα μοναστήρια και τα ψηλά βουνά της χώρας (τονίζεται ότι η χώρα έχει 16 βουνά πάνω από 2000 μέτρα και ότι δίνεται μεγάλη έμφαση στον τουρισμό «περιπέτειας») ενώ τέλος αναφέρεται ότι η ταυτότητα της χώρας είναι ρευστή.
Ενδεικτικά ο δημοσιογράφος τονίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση προτιμά για την ταυτότητα της χώρας την προσέγγιση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάποια άλλη ίσως προτιμήσει την Μητέρα Τερέζα ή την ιστορία της ως τμήμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ή ίσως το ρόλο της στην (πρώην) Γιουγκοσλαβία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το οικογενειακό «μυστικό» πίσω από την πατροκτονία στη Θεσσαλονίκη
Κυριακή 17 Φεβρουάριος 2019 | 18:01:03
Τα καλύτερα λόγια λένε για τον δράστη οι γείτονες. Η «σκοτεινή» πλευρά του θύματος σύμφωνα με μαρτυρίες.
Μια τραγική οικογενειακή ιστορία κρύβεται πίσω από την πατροκτονία στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες  ο καθ’ ομολογία δράστης και γιος του 48χρονου ήταν θύμα ενδοικογενειακής βίας από τον πατέρα του, ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε την οικογένεια του.
Όπως ανέφερε  η γειτονιά στον Άγιο Αθανάσιο μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον πατροκτόνο, ένα παιδί που όπως λένε εργαζόταν από πολύ μικρός για να συντηρεί τη μητέρα και την αδελφή του. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ήταν κοινό μυστικό ότι το θύμα γινόταν βίαιο με την οικογένειά του.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά ο 48χρονος διαπληκτίστηκε με τον γιο του και ήρθαν στα χέρια. Ο 48χρονος εντοπίστηκε λίγο αργότερα νεκρός με θλαστικά τραύματα και κάταγμα στη μύτη. Ο 20χρονος με την εις βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα τη Δευτέρα ενώ η νεκροτόμη θα ρίξει φως στην ακριβή αιτία θανάτου του πατέρα του.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούκουτα/ Κολομβία : 4.770 παιδιά στην Κολομβια πέθαναν από υποσιτισμό πριν την άφιξη της "ανθρωπιστικής βοήθειας" των ΗΠΑ (.... για την Βενεζουέλα)
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
Τα αεροπλάνα των ΗΠΑ φτάνουν στην Κούκουτα (Κολομβία) με «ανθρωπιστική βοήθεια» για τους Βενεζουελάνους. Τα τελευταία 8 χρόνια, στην κολομβιανή Guajira, πολύ κοντά στο Κούκουτα, 4.770 παιδιά έχασαν τη ζωή τους λόγω υποσιτισμού. Γιατί δεν έφτασε  πριν αυτή η βοήθεια για τα  παιδιά της Κολομβίας; Υποκρισία, κυνισμός ;




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ
Στις 18 Φεβρουαρίου 1952 η κυβέρνηση του Κέντρου, με πρωθυπουργό τον Νικόλαο Πλαστήρα, έφερε στη Βουλή τη συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, την ίδια μέρα που εντασσόταν και η Τουρκία.
Η συμφωνία υπερψηφίστηκε από το σύνολο των βουλευτών του Κέντρου και της Δεξιάς, ενώ την καταψήφισαν οι οχτώ βουλευτές της ΕΔΑ και ο εκλεγμένος με την ΕΔΑ ανεξάρτητος βουλευτής, Μιχάλης Κύρκος.
Είχε προηγηθεί η αποστολή ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στην Κορέα και ένα μήνα μετά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ ο δυτικός προσανατολισμός της επικυρώθηκε με την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του. Συνάμα, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μη θέσει στον ΟΗΕ το ζήτημα της απελευθέρωσης της Κύπρου από τους Βρετανούς αποικιοκράτες, ενώ η άμυνα της Ελλάδας ταυτίστηκε με την αντιμετώπιση του "από Βορράν κινδύνου". Στράφηκε, δηλαδή, προς την εχθρική αντιμετώπιση των γειτονικών λαϊκών δημοκρατιών.
Η εγκατάσταση αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων, η απροκάλυπτη εμπλοκή των ΗΠΑ στην πολιτική ζωή της χώρας, το ξεπούλημα του κυπριακού αγώνα με τις νατοϊκές συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, η στήριξη από το ΝΑΤΟ της στρατιωτικής δικτατορίας στα 1967-74, η εύνοιά του προς την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το 1974, που προκάλεσε την απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή για αποχώρηση από το στρατιωτικό του σκέλος, η επανένταξη το 1980, η έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές εξορμήσεις σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή, κατά τις δεκαετίες 1990 και 2000, η πλήρης ευθυγράμμιση με τη νατοϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα, συνθέτουν την ιστορία της συμμετοχής της Ελλάδας στον πιο βρόμικο στρατιωτικό συνασπισμό που έχει υπάρξει σε όλη την ιστορία του ιμπεριαλισμού, από τον 19ο αιώνα και μετά.
Σε βάρος των συμφερόντων του λαού μας. Σε βάρος των λαών όλου του κόσμου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν οι άντρες κλαίνε..
#Φωτογραφία της στιγμής που οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν τον πατέρα της οικογένειας abu ασάμπ πριν παραδώσει με βία το σπίτι του στην #Ιερουσαλήμ στους σιωνιστές αποίκους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δλδ τα παιδιά τώρα στην Γαλλία αντί μαμά/μπαμπά θα φωνάζουν "γονέα 2 κάνε μου ένα τοστάκι παρακαλώ, γονέα 1 θα με βοηθήσεις με την άσκηση των μαθηματικών";
Τελικά τα παιδιά προέρχονται από τα λάχανα ... δίχως μάνα καί πατέρα !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση “Ευζωίας όλων των ζωικών ειδών”;
17-02-2019
Τους φτάνουν οι διάφοροι τρελοί που συνεχίζουν να παλεύουν για να σωθεί η παραλία της καρέτα – καρέτα, για να μη καταστραφούν τα βουνά από τις ανεμογεννήτριες, για να μη δωθούν οι ακτές στα ξενοδοχεία, για να σωθούν οι Σκουριές κι οι Λευκίμμες.
Φαντάζεσαι να τους χαρίσεις και μια συνταγματική διάταξη για τα ζώα στο σύνολό τους κι όχι μόνο τα κανίς του Κολωνακίου;
Την είδηση την είδατε σίγουρα.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ
Κατά τη συζήτηση των άρθρων για τη συνταγματική αναθεώρηση, καταψηφίστηκε από τη Βουλή η πρόταση για το άρθρο 24Α “Προστασία της άγριας ζωής, της ευζωίας όλων των ζωικών ειδών και ιδίως καθιέρωση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, φύλαξης, μεταφοράς και εισαγωγής τους”. Χρήσιμη παρατήρηση: δεν αφορά λοιπόν τους σκύλους και τις γάτες μόνο, ή τα αδέσποτα της πόλης μόνο, αλλά ΟΛΑ τα ζώα.
Την πρόταση αυτή κατάθεσαν 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ένας της Εν. Κέντρου, ένας των ΑΝΕΛ κι ένας ανεξάρτητος.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Υπέρ του άρθρου της “προστασίας και ευζωίας των υπόλοιπων ένβιων όντων”, ψήφισαν 92 βουλευτές, κατά ψήφισαν 130 και παρών ψήφισαν 40. Επομένως απορρίφθηκε.
Τα “υπέρ” ήταν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (λιγότεροι από τους μισούς), 15 ανεξάρτητοι και ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ.
Κατά και παρών ψήφισαν οι ΝΔ, ΧΑ, ΚΙΝΑΛ, ό,τι έχει μείνει από Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΕΚ. Και οι άλλοι μισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί τους και οι … οικολόγοι πράσινοι.
ΤΙ ΚΟΣΤΙΖΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ;
Ας μη βγάλουμε μόνο δικά μας συμπεράσματα. Αν και είναι από εύκολο έως προφανές.
Θα “αφήσουμε” να μιλήσει ένας ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ φιλόζωος. Ο Θέμης Δημητρακόπουλος, συγγραφέας, πολιτικός επιστήμονας, μέλος του τμήματος οικολογίας και περιβάλοντος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Δημητρακόπουλος, καταγγέλλει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε το άρθρο, απαντά στις αιτιάσεις (δικαιολογίες τις αποκαλεί) κάποιων κυβερνητικών παραγόντων και συνεχίζει λέγοντας :
“Όμως είναι κρίμα βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, για χάρη μικροπολιτικών και ψηφοθηρικών συμφερόντων, που αφορούν την τοπική ή γενικότερη πολιτική πελατεία τους (κτηνοτρόφοι, αγρότες, κυνηγοί κλπ) να μην υπερψηφίζουν την τόσο θετική πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 24Α υπέρ της προστασίας των ζώων”.
Παρακάτω, εκφράζει την απογοήτευσή του για τον ΣΥΡΙΖΑ, για τους βουλευτές του που ψήφισαν “παρών” και πολύ περισσότερο γι’ αυτούς που ψήφισαν “όχι”. Μιλά για “οργή” και “χάσμα που τον χωρίζει, κι αφήνει να εννοηθεί ότι αποχωρεί.
ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ
Πάντως εν όψει και των σχεδιαζόμενων επενδύσεων (=ξεπουλημάτων) στα δάση, στις ακτές, στα βουνά και όπου αλλού καλοκοιτάζουν οι διάφοροι επενδυτές, δε θα ήθελαν να έχουν άλλο ένα “νομικό πονοκέφαλο” και μάλιστα συνταγματικό.
Τους φτάνουν οι διάφοροι τρελοί που συνεχίζουν να παλεύουν για να σωθεί η παραλία της καρέτα – καρέτα, για να μη καταστραφούν τα βουνά από τις ανεμογεννήτριες, για να μη δωθούν οι ακτές στα ξενοδοχεία, για να σωθούν οι Σκουριές κι οι Λευκίμμες.
Φαντάζεσαι να τους χαρίσεις και μια συνταγματική διάταξη για τα ζώα στο σύνολό τους κι όχι μόνο τα κανίς του Κολωνακίου;
Δε μοιάζει λοιπόν κι αυτά να είναι άσχετα από τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ (καλά κι όλοι οι άλλοι) απέρριψε την τροπολογία.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργυρόκαστρο 17 Φεβρουαρίου 1914: Η ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου
Στις 16 Φεβρουαρίου 1914 το Δέλβινο και οι Άγιοι Σαράντα ανακηρύσσουν την Αυτονομία τους. Παρά τις διαταγές της Ελληνικής Κυβέρνησης προς τις Aρχές για παρεμπόδιση των εκδηλώσεων, η Προσωρινή Κυβέρνηση στο Αργυρόκαστρο αποφάσισε η ανακήρυξη της Αυτονομίας να γίνει επίσημα στις 17 Φεβρουαρίου και μάλιστα να λάβει πανηγυρικό χαρακτήρα για την τόνωση του ηθικού του λαού. Ως τόπος ορίσθηκε κατάλληλος χώρος κοντά στο Αργυρόκαστρο, στις όχθες του ποταμού Δρίνου.
Ο πληθυσμός της πόλεως και της περιοχής Αργυροκάστρου άρχισε να συγκεντρώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες πάνοπλος. Οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν σε αδυναμία να παρέμβουν. Ο Ελληνικός Στρατός που βρισκόταν σε επιφυλακή και σημαντικές δυνάμεις του με πυροβολικό είχαν καταλάβει δεσπόζουσες θέσεις, απέφυγε να επέμβει, για να αποτραπούν τυχόν αιματηρά επεισόδια.
Στις 4 το απόγευμα έφτασε στις όχθες του Δρίνου ο Πρόεδρος και τα μέλη της Προσωρινής Κυβερνήσεως και άρχισε η τελετή του αγιασμού. Την δέηση υπέρ του Προέδρου της Βορείου Ηπείρου Γεωργίου Ζωγράφου κάλυψαν η συμπυρσοκρότηση των όπλων και οι ζητωκραυγές από τους ιερολοχίτες (εθελοντές στρατιώτες που τάχθηκαν υπό τις διαταγές της προσωρινής Κυβέρνησης) και του ενόπλου πλήθους (7.000 ένοπλοι). Ακολούθησε ολιγόλεπτη βαθιά σιγή και έπειτα μέσα σε κατάνυξη και συγκίνηση άρχισε να υψώνεται στον γαλανό ηπειρωτικό ουρανό η Σημαία της Αυτονόμου Ηπείρου. Στο ανέβασμα της στον ιστό, για λίγο, συναπαντήθηκε με την Ελληνική Σημαία που υποστελλόταν.
Στην συγκινητική, αλλά και τόσο παράξενη αυτή στιγμή, ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Βασίλειος προχώρησε λίγα βήματα και στρέφοντας προς την Ελληνική Σημαία που κατέβαινε αργά-αργά, με παλλόμενη από λυγμούς και πάθος φωνή, της απηύθυνε σύντομη και συγκινητική προσλαλιά αποχαιρετισμού από μέρους του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου:
«Χάριν της υπερτάτης Εθνικής ανάγκης κατεβιβάσθης, ω θείον όνειρον, ημών τε και των πατέρων μας γαλανόλευκη μας, εθνική μας Σημαία. Αλλά αντί Σου δεν ανυψώνομεν ξένην, αλλά την θυγατέραν σου Ηπειρωτικήν, προωρισμένην να κατεσχίση κατά της αλβανικής ημισελήνου».
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Προσωρινής Κυβερνήσεως Γεώργιος Χρηστάκη Ζωγράφος εκφώνησε πολιτικό λόγο στον οποίο ανέπτυξε το νόημα της Ανακηρύξεως της Αυτονομίας, όπου ανάμεσα στα άλλα είπε:
«Η Ελλάς εξηναγκάσθη να θυσιάσει την Ήπειρον χάριν ανωτέρων συμφερόντων. Ο Ηπειρωτικός όμως λαός δεν δύναται να υποκύψει εις τον ζυγόν βαρβάρου λαού, αι δε εγγυήσεις ας υπόσχονται, δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν. Το προ πεντακοσίων ετών όνειρον εκπληρούται σήμερον, εν τη αποφάσει των Ηπειρωτών όπως αποθάνουν υπέρ της Ελευθερίας των».
Μετά το τέλος της τελετής η προσωρινή Κυβέρνηση επικεφαλής του λαού κατευθύνθηκε προς το Αργυρόκαστρο. Στην πλατεία του Διοικητηρίου μίλησε προς τα συγκεντρωμένα πλήθη ο Μητροπολίτης Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδων και ο γεμάτος ενθουσιασμός λόγος του «ηλέκτρισε» τους πάντες. Οι ελληνικές αρχές απέφυγαν να υποβάλλουν τον Στρατό στην σκληρή δοκιμασία να εμποδίσει τους επαναστάτες και στον εξώστη του Διοικητηρίου υψώθηκε η Σημαία της Αυτόνομης Πολιτείας, ενώ τμήματα του Ιερού Λόχου Αργυροκάστρου απέδιδαν τιμές και οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν συνέχεια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ενάντια στο εμπάργκο των βενεζουελανών προϊόντων η Ινδία διπλασιάζει την αγορά πετρελαίου από το Καράκας...
Manuel Quevedo, υπουργός Πετρελαίου και πρόεδρος της κρατικής εταιρίας πετρελαιοειδών PDVSA, της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, από την Ινδία όπου επισκέφθηκε με την...
ευκαιρία της 13ης Διάσκεψης για Πετρέλαιο κι Αέριο (Petrotech2019): «Θα στείλουμε όλο το πετρέλαιο που χρειάζεται η Ινδία για τις ανάγκες της».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως μπλοκάρει 138 εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τους Παλαιστινίους
 Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, 22:33
Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως θα «παγώσει» 138 εκατομμύρια δολάρια (122 εκατομμύρια ευρώ), που θα έπρεπε να καταβάλει στην Παλαιστινιακή Κυβερνηση, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τα επιδόματα που η Κυβερνηση δίνει στις οικογένειες των Παλαιστινίων κρατουμένων, ανέφερε σήμερα το γραφείο του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τις ισραηλινοναζιστικές αρχές, αυτό το ποσό ισοδυναμεί με τα επιδόματα που καταβλήθηκαν το 2018 από την Παλαιστινιακή Αρχή σε «φυλακισμένους τρομοκράτες, στις οικογένειές τους και σε πρώην κρατουμένους».
Η ισραηλινοναζιστική κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει τακτικά στην Παλαιστινιακή Αρχή τον ΦΠΑ και τους τελωνειακούς δασμούς που παρακρατά επί των εισαγόμενων από τους Παλαιστινίους προϊόντων.
Όμως, τον Ιούλιο του 2018, το ισραηλινοναζιστικό καθεστως ενέκρινε έναν νόμο που στοχεύει στο «πάγωμα» των πληρωμών στο ύψος των επιδομάτων που δίνει η Παλαιστινιακή Αρχή στους δράστες επιθέσεων εναντίον των σιωναζι και τις οικογένειές τους.
Ο νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να το κάνει μετά τη εκτελεση  μιας νεαρής σιωναζιστριας από έναν Παλαιστίνιο στην Ιερουσαλήμ.
«Πρόκειται για έναν σημαντικό νόμο που θα εφαρμόσουμε, όπως το υποσχέθηκα» δήλωσε ο Νετανιάχου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Αμπάς έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι η στήριξη των οικογενειών των κρατουμένων και των "μαρτύρων" «συνιστά εθνικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό καθήκον που πρέπει να εκπληρώνεται ανεξαρτήτως των ισραηλινών και διεθνών πιέσεων».
«Η κατοχική (ισραηλινή) κυβέρνηση επιδιώκει να καταστρέψει την Παλαιστινιακή Αρχή σε συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ» κατήγγειλε σε ένα δελτίο τύπου ο Άχμεντ Ματζνταλανί, ένας αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρόεδρος Bashar Al Assad: «Είναι Εθνική αξίωση... Θα απελευθερωθεί κι η τελευταία ίντσα της Συρίας...»
17/2/2019 - 07:10μ.μ.
Ο Πρόεδρος Bashar Al Assad μιλώντας πριν λίγες ώρες στους...
προέδρους των Λαϊκών Τοπικών Συμβουλίων της Συρίας (Δημοτικά Συμβούλια εκλεγμένα από το λαό), για ακόμη μία φορά απογοήτευσε τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους
Ο Πρόεδρος παρουσίασε τις αμετακίνητες θέσεις της Συρίας απέναντι σ' όλους. Μεταξύ άλλων επισήμανε:
«Βρισκόμαστε μπροστά σε τέσσερις (4) πολέμους.
Ο πρώτος πόλεμος είναι στρατιωτικός...
Ο δεύτερος πόλεμος είναι το εμπάργκο...
Ο τρίτος πόλεμος είναι εκείνος των ΜΜΕ...
Ο τέταρτος πόλεμος είναι αυτός που εξαπολύουν οι διεφθαρμένοι... (...)
Οι εμπειρίες. τα μαθήματα είναι αυτά που χτίζουν τα έθνη, που σφυρηλατούν τα έθνη και γι' αυτό η Συρία άντεξε... επειδή αντιμετώπισε τους πολέμους με κουράγιο και πίστη στην πατρίδα... (...)
Οι Αμερικανοί δεν προστάτευσαν, πλήρωσαν για ανταλλάγματα. Η πατρίδα προστάτευσε το λαό και ο Αραβικός στρατός της Συρίας το απέδειξε. Ενωμένοι δεν έχουμε καμία ανησυχία απέναντι σ' οποιαδήποτε απειλή... (...)
Ο Ερντογάν είναι ένας μικρός υπάλληλος των ΗΠΑ κι η "ασφαλής ζώνη" που θέλει σήμερα η Τουρκία είναι ίδια μ' αυτή που παρακαλούσε τους Αμερικανούς... (...)
Είναι Εθνική αξίωση... θα απελευθερωθεί κι η τελευταία ίντσα της Συρίας από οποιοδήποτε εχθρό κατέχει σήμερα τμήματα της Πατρίδας... (...)»

Πως γίνεται να μην υποκλιθεί ο κάθε ελεύθερος του κόσμου σ' αυτό το λαό...
  Όταν έχεις κερδίσει τη μεγαλύτερη μάχη στην παγκόσμια ιστορία: 500.000 ισλαμοφασιστες μισθοφόρους από 85 χώρες του πλανήτη, 200 δισεκατομμύρια δολάρια η επίσημη χρηματοδότηση από τη "διεθνή κοινότητα", 2.000 τανκ, πλούσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μισθοδοσία μισθοφόρων -συμπεριλαμβανομένων των "εξεγερμένων" ισλαμοφασιστων φονιάδων του "ελεύθερου συριακού στρατού" και των Κούρδων λακέδων των ιμπεριαλιστών... με 3.500 δολάρια αμοιβή το μήνα (εκεί αναζητήστε πως ορισμένοι "πρόσφυγες" μετά το 2015 στην Ελλάδα -αυτοί που σήκωναν και σηκώνουν τη σημαία των Γάλλων αποικιοκρατών με τα 3 κόκκινα αστέρια, που δηλώνει την τριχοτόμηση της Συριακής Πατρίδας- διαθέτουν καλό "κομπόδεμα")... το ποτάμι δεν γυρνάει πίσω! Η Συρία μετατράπηκε σε τάφο για τους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και γιατί παρακαλώ να λέμε γιός και κόρη?
Σεξιστές ήμαστε?
Παιδί ένα σε θέλει ο γονέας δύο!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Όπως λεει το αρθρο 75 παραγραφος 3 του Συνταγματος σε Ειδικη Εκθεση




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα τσακιδια!
Μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν τους επέτρεψε να επισκεφτούν την χώρα και να συναντηθούν με τον Χουάν Γκουαϊδό, όπως είχαν προγραμματίσει.
Τα διαβατήριά τους κατασχέθηκαν και οι ίδιοι κρατήθηκαν στο αεροδρόμιο του Καράκας, ενώ στη συνέχεια υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα.
Η περιγραφή του αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Εστεμπάν Γκονζάλεθ Πονς, από το αεροδρόμιο του Καράκας, είναι χαρακτηριστική:
«Μας απελαύνουν από τη Βενεζουέλα, κρατάνε τα διαβατήριά μας. Δεν μας ενημέρωσαν για τους λόγους της απέλασης, ούτε παρουσίασαν κάποιο έγγραφο για να τη δικαιολογήσουν. Μας διώχνουν από την χώρα. Ήρθαμε στη Βενεζουέλα μετά από επίσημη πρόσκληση της Εθνοσυνέλευσης, ενός οργάνου που αναγνωρίζεται από ολους τους δυτικους αποικιοκρατες και αναγνωρίζεται και από τους ίδιους τους κεφαλαιοκρατες. Είναι ένα καταργημενο όργανο. Μας κάλεσε ένα καταργημενο όργανο της Βενεζουέλας, αλλά δεν μας αφήνουν να μπούμε στην χώρα. Είμαστε η πρώτη δυτικη αποικιοκρατικη αντιπροσωπεία που θα επισκέπτονταν τον προσωρινό μας διορισμενο πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό. Το θέμα είναι ότι δεν αφήνουν τον Γκουαϊδό να συναντηθεί με καμία προσωπικότητα εκτός Βενεζουέλας. Όταν σε μία χώρα, ένας δικτάτορας κλείνει τα παράθυρα και σβήνει τα φώτα, τότε κάνει πράξη τη δικτατορία.»
Σχολιο.- είναι αντισυνταγματικοί καλεσμένοι και σωστά δεν τους επετράπη η είσοδος.
Σχολιο.- Καιρος ηταν να καταλαβαιτε οτι η βενεζουελανοι δεν ειναι βοδια για να τα ζευεται οποτε θελετε εσεις οι μπαμπουλες της ανθρωποτητος.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανανέωση ασφαλιστικής ικανότητας με 50 ένσημα και όχι 75
Είναι εντελώς άδικο εν μεσο κρίσης να αυξάνεται από 1/3/2019 ο αριθμός των ενσήμων που απαιτούνται για την ασφαλιστική ικανότητα ενός μισθωτού, από 50 σε 75. Αυτό σημαίνει ότι θα διακοπεί η ασφάλιση σε χιλιάδες οικογένειες. Ζητάμε άμεση επιστροφή στα 50 ένσημα.
14 υπογραφές
https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/_50_ensima_gia_ananeosi_asfalistikis_ikanotitas/?pcdcMgb&fbogname=%CE%9A%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82+%CE%A4.&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-689935-50_ensima_gia_ananeosi_asfalistikis_ikanotitas&utm_term=cdcMgb%2Bel&fbclid=IwAR3XGrQz5K_HJ9R5PrwtfKvYoKSnoLbi1qDTRGhvmQWzBG8imOHQU3lhyn0




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπογράψτε για να σωθεί το «Θέατρο Σφενδόνη»

anna.kokkinou ".......Εγώ σε ποιό σπίτι να πάω; Εγώ, αυτό το σπίτι έχτισα — βρήκα την κατάλληλη λιθοδομή, τα τέλεια δοκάρια, τα γερά μπετά, την κυρτή στέγη – πέτρα, πέτρα. Δεν θέλουν να μου πάρουν το χωράφι με τις τσουκνίδες που είδα ένα απόγευμα κάτω από βροχή. Θέλουν το πλήρες, πανέμορφο θέατρο που το έχτισα με άπειρο κόπο, πολύ χρήμα και αυτοθυσία....."

5,906 have signed

Aξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σας γράφω αυτή την ανοιχτή επιστολή ως έσχατο μέσο, για να αποφευχθεί μια τεράστια αδικία κι ένα σκάνδαλο.
Ίσως έχετε ακουστά το Θέατρο Σφενδόνη – το μικρό, πανέμορφο θέατρο στου Μακρυγιάννη. Ανέβηκαν εκεί σπουδαίες παραστάσεις, που ορισμένες άλλαξαν την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, με κορυφαία τον Βιζυηνό.
Αυτό το θέατρο ήταν μια γκρεμισμένη αποθήκη χωρίς στέγη. Ήταν ένα ξεχασμένο γκρέμι που ανήκε στο ίδρυμα Κουτλίδη – ένα χωράφι με τσουκνίδες.
Το είδα τυχαία, σχεδόν τριάντα χρόνια πριν, ένα χειμώνα του 1990.
Προς μεγάλη τους έκπληξη, τούς πρότεινα να μου το νοικιάσουν, για να φτιάξω ένα θέατρο.
Για το σκοπό αυτό, πούλησα το μοναδικό μου σπίτι και κινητοποίησα όλη την πνευματική Αθήνα. Συστάθηκε μια μη κερδοσκοπική εταιρεία και συνέδραμαν όλοι, με δουλειά και χρήματα, για να συγκεντρωθεί το υπέρογκο ποσό που χρειαζόταν.
Φτιάχτηκε αυτό το θέατρο: ένα κόσμημα. Και φροντίσαμε να το τιμήσουμε με παραστάσεις ανάλογες.
Ήμασταν ακόμα τότε ιδεαλιστές και η εποχή μάς ευνοούσε. Έδωσα ό,τι είχα και δεν είχα – κυριολεκτικά. Και στον ενθουσιασμό μου ή στην άγνοιά μου, υπέγραψα ιδιαιτέρως επαχθείς όρους (προσάυξηση 20% ανά διετία), που έγιναν επαχθέστεροι όταν ήρθε η κρίση.
Αν και υπήρχε ήδη εδώ και 3 χρόνια μελέτη από εκτιμητή του Υπουργείου Οικονομικών για μείωση του ενοικίου, αυτή η μείωση δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Συσσωρεύτηκαν μισθοί, έξοδα – μιαν εποχή έφτασα να κοιμάμαι μέσα στο θέατρο.
Και τώρα, μου κάνουν έξωση από το θέατρο που έχτισα, επειδή χρωστάω συσσωρευμένα ενοίκια! Την ερχόμενη Τρίτη, στις 19 του μηνός, κρίνεται στα δικαστήρια η τύχη του – και η δική μου.
Φυσικά ξέρω ότι αυτός είναι ο νόμος της αγοράς. Αλλά ξέρω επίσης ότι αυτό είναι ΑΔΙΚΟ. Και ξέρω ότι τα πνευματικά Ιδρύματα, και κυρίως το Κράτος, υπάρχουν για να προάγουν το Καλό και το Δίκαιο. Ιδίως σε περιπτώσεις σαν τη δική μου, που ούτε πλούτισα ούτε εκμεταλλεύτηκα το θέατρο αυτό και την Τέχνη μου φτηνά και υπολογιστικά. Δεν έχω μετά από δεκαετίες στο θέατρο το παραμικρό περιουσιακό στοιχείο.
Κύριε Πρωθυπουργέ, φροντίσατε ώστε οι άνθρωποι να μη χάσουν την πρώτη τους κατοικία. Εγώ σε ποιό σπίτι να πάω; Εγώ, αυτό το σπίτι έχτισα — βρήκα την κατάλληλη λιθοδομή, τα τέλεια δοκάρια, τα γερά μπετά, την κυρτή στέγη – πέτρα, πέτρα.
Δεν θέλουν να μου πάρουν το χωράφι με τις τσουκνίδες που είδα ένα απόγευμα κάτω από βροχή. Θέλουν το πλήρες, πανέμορφο θέατρο που το έχτισα με άπειρο κόπο, πολύ χρήμα και αυτοθυσία.
Αυτή η κατάφωρη αδικία που στηρίζεται στη σκληρότητα της αγοράς, αλλά σε κανένα πνευματικό δίκαιο, είναι στο χέρι σας να σταματήσει, ώστε να βρούμε μια λύση βιώσιμη, να πάμε παρακάτω – κι όχι να στέκομαι στα δικαστήρια, λες κι είμαι μια περαστική που είδε τη Σφενδόνη και τη νοίκιασε, σαν ένας πανούργος επιχειρηματίας.
Αυτό το θέατρο το έχτισα εγώ! Και νομίζω προσέφερα κάτι καλό στην πόλη.
Δεν είναι όλα εμπόριο στην Τέχνη. Είμαι σίγουρη ότι κατά βάθος όλοι το ξέρουν.
Το ξέρετε κι εσείς.
Και σας ζητώ να μου συμπαρασταθείτε, μαζί με τους ανθρώπους της καλλιτεχνικής και πνευματικής Αθήνας, που προσυπογράφουν αυτή την ανοιχτή επιστολή ώστε να μη σιωπήσει για πάντα το Θέατρο Σφενδόνη.
Μετά τιμής
Άννα Κοκκίνου

https://secure.avaaz.org/en/community_petitions/_Ypograpste_gia_na_sothei_to_Theatro_Sfendoni/?rc=fb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-687858-Ypograpste_gia_na_sothei_to_Theatro_Sfendoni&utm_term=RuUaob%2Ben&fbogname=%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3&fbclid=IwAR0bvtewOz0ZHNkCxoYBRnhgdbu8OcSkaeHCBhfs9E2uKS1fAys4cEZcS94




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν η εργασια δεν αποτελει πια δικαιωμα, τοτε και η πληρωμη φορων δεν αποτελει πλεον καθηκον
Τι δεν καταλαβαινεις!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι θα κάνουν οι Μουσουλμάνοι αν γίνουν παντοδύναμοι ; .Ιμάμης ακαδημαϊκός ο Ayatollah Ahmad Al Hassani Al Bagdadi λέει ότι αν κατακτήσουν με τζιχάντ ένα κράτος και δεν εξισλαμιστεί πρέπει να τους δώσει φόρο αν όμως είναι πολυθεϊστές τότε θα τους πολεμήσουν κάνοντας σκλάβες τις γυναίκες τους και καταστρέφοντας τις εκκλησίες τους το ίδιο θα κάνουν και σε Χριστιανούς ή Εβραίους που θα αρνηθούν να δώσουν φόρο Τζίζια.Υπάρχουν ακόμα περιοχές Χριστιανών που πληρώνουν φόρο σε Ισλαμιστές ας μην ξεχνούμε τα 400 χρόνια που πληρώναμε φόρο στους Τούρκους επειδή κάναμε το έγκλημα να μας υποδουλώσουν , ενώ σήμερα κάνουμε το ίδιο έγκλημα βάζοντας στην ιερή ορθόδοξη χώρα μας τέτοιους ανθρώπους με τέτοια πιστεύω.Ας δούμε κατάματα την αλήθεια γιατί όταν θα γεννούν 5 και δεκα παιδιά ο καθένας τους σε 2 δεκαετίες θα είμαστε μειονότητα και θα υπερισχύσουν αφανίζοντας μας.Το θέμα είναι σοβαρό.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λένε: Εντύπωση όμως προκάλεσε και η υπογραφή του νέου υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κώστα Μπάρκα.
Κι αυτό γιατί αφού υπέγραψε έβαλε και... τελεία
Λέμε: Στ' αρχίδια μας κι αν είσαι μασόνος... χεστήκαμε από φόβο... Τέτοιους ηλίθιους μαζεύουν και τους φορούν ποδίτσες με τα κωλομέρια σε δημόσια επίδειξη...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιδιαίτερα καυστική εναντίον των, Σίας Αναγνωστοπούλου και Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου, με αναρτήσεις της στο facebook.
Στην πρώτη ανάρτησή της η Αφροδίτη Μάνου αναφέρει: «Άντε ανταρτοπούλες μου, Σία και Τασία! Τα Λουΐ Βιτόν σας και στο Γράμμο!».
Και σε δεύτερη ανάρτησή της η... Αφροδίτη Μάνου γράφει:
«Σπίτια σας, τώρα, κορίτσια! Σας «ξεβλαχέψαμε», σας στείλαμε στα κομμωτήρια… Σίες, Τασίες και Σία, ξου! Εθνομηδενισμός, λαθρομετανάστες που λιάζονται και Ιστορία τσάτρα – πάτρα απ’ την Πάτρα στυλ Ρεπούση, αρκετά! Σπίτι, γρήγορα!».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΝΑΤΟϊκό βραβείο στον Τσίπρα έχει πάρει κι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Javier Solana, για την εντολή βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας χωρίς να ζητήσει την έγκριση του ΟΗΕ. Για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβία με τη φονική επιχείρηση «ευσπλαχνικός άγγελος» τιμήθηκε ένας δολοφόνος, για την παραχώρηση της Μακεδονίας ο κύριος Τσίπρας!
Τώρα κατάλαβες τη σημασία της Μακεδονίας για το 4ο Ράιχ και γιατί η αποσταCia ξεπέρασε κι εκείνη του '65;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tο πουλο γιουσουφακια....
Πόρτα σε Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ που είχαν ραντεβού με Γκουαϊδό
February 18, 2019 - 3:11 pm
«Πυρά» σε βάρος του πρόεδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, για την απέλαση αντιπροσωπείας Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οι οποίοι απελάθηκαν από τη Βενεζουέλα όπου είχαν πάει για να επισκεφθούν τον πραξικοπηματία, αυτοανακυρηγμένο πρόεδρο της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό. Μάλιστα ο Ταγιάνι κάλεσε τις Βρυξέλλες να αναλάβουν δράση.
«Το καθεστώς του Μαδούρο εμποδίζει τους βουλευτές να κάνουν τη δουλειά τους, αποβάλλοντάς τους. Περισσότερες αποδείξεις ότι πρόκειται για δικτάτορα. Ελπίζω ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα απαντήσει με μέτρα ανάλογα της τελευταίας προσβολής», ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter. Ωστόσο η ΕΕ, το Ευρωκοινοβούλιο, και το ΕΛΚ συνηθίζουν να είναι περισσότερο επιφυλακτικοί όταν χώρες όπως το Ισραήλ απαγορεύουν είσοδο σε Ευρωβουλευτές ή δεν φροντίζουν για την ασφάλεια τους.
Συγκεκριμένα, το παράπονο του ΕΛΚ αφορά τρεις βουλευτές από την Ισπανία, ένα από τη Γερμανία και ένα από την Ολλανδία, οι οποίοι έφτασαν την Κυριακή στη Βενεζουέλα για συνάντηση με τον εκλεκτό της Ουάσινγκτον Χουάν Γκουαϊδό.
Τα παράπονα των ευρωβουλευτών του ΕΛΚ έρχονται λίγες μέρες αφού ο Γκουάιδο κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας, που υποστηρίζουν τον Μαδούρο, να αλλάξουν στρατόπεδο, δελεάζοντας τους με ”εισφορά ανθρωπιστικής βοήθειας” στη χώρα από τις ΗΠΑ.
Ο Γκουαϊδό έπειτα από την επιλογή του τον Δεκέμβρη από ξένους διπλωμάτες ως ”ηγέτη” της διασπασμένης μέχρι τότε αντιπολίτευσης, πήρε το πράσινο φως από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς να αυτοανακυρηχτεί πρόεδρος της Βενεζουέλας,. Έτσι και έπραξε για να τον στηρίξουν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι ακροδεξιές κυβερνήσεις σε Βραζιλία και Κολομβία, ανάμεσα σε άλλους συμμάχους των ΗΠΑ.