Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Τριτη 5 Φεβρουαριου 2019


Διαβάζοντας πως το κόμμα του αμερικανόδουλου πραξικοπηματία της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, Λαϊκή Θέληση, συνδέεται με την ανεκδιήγητη Σοσιαλιστική Διεθνή, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, θυμήθηκα έναν άλλον Γεώργιο Παπανδρέου.
Ο συνονόματος παππούς του προέδρου, υπήρξε κι αυτός σοσιαλιστής! Έχοντας αποχωρήσει από το Κόμμα των Φιλελευθέρων το 1935, ίδρυσε το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο, στα χρόνια της Κατοχής, μετονόμασε σε "Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό". Είχε μεγάλη πέραση η αναφορά στον σοσιαλισμό εκείνα τα χρόνια. Μέχρι και ο Ξενοφών Ζολώτας είχε ιδρύσει την... Ελληνική Σοσιαλιστική Ένωση!
Ως ηγέτης αυτού του Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρωθυπουργός, ο Γεώργιος Παπανδρέου, κατέσφαξε, με τα όπλα του Σκόμπι και τους ταγματασφαλίτες, στα Δεκεμβριανά του 1944, τον λαό της Αθήνας. Τότε που εφημερίδες της Δεξιάς στη Μεγάλη Βρετανία έγραφαν πως το κομμουνιστικό ΕΑΜ πολεμάει έναν σοσιαλιστή πρωθυπουργό!
Αργότερα, το 1950, μετονόμασε ξανά το κόμμα του, δίνοντάς του τον τίτλο... Κόμμα Γεωργίου Παπανδρέου! Ωχ, καημένε! Σοσιαλισμοί και παραμύθια!
Και έχοντας εκλεγεί βουλευτής το 1952, συνεργαζόμενος με τον Ελληνικό Συναγερμό του Παπάγου, το 1958 προσχώρησε και πάλι στο Κόμμα των Φιλελευθέρων και σύντομα ανέλαβε την ηγεσία της Ενωσης Κεντρου το 1961.
Σχολιο.- Ο γέρος της δημοκρατίας! Χαχ. Πως γίνεται σε αυτή τη χώρα οι χασάπηδες του κόσμου να αποκαλούνται μεσσίες; Σφόδρα αντικομμουνιστης κ μακελαρης
Σχολιο.- Τον τίτλο "Γέρος της Δημοκρατίας" τον απέκτησε πολύ αργότερα, στα 1961-67, όταν αναγκάστηκε να έρθει σε ρήξη με τον βασιλιά και τα άλλα στηρίγματα του μετεμφυλιακού καθεστώτος. Και τότε, όμως, παρέμεινε σταθερά αντικομμουνιστής, λέγοντας πως διεξάγει "διμέτωπο αγώνα".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ
Βλέποντας φωτογραφίες και βίντεο με την κοσμοπλημμύρα στην κοπή της πίτας από τον Άδωνη Γεωργιάδη στο Μαρούσι, ανέτρεξα στα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, του Σεπτεμβρίου 2015.
Επιμένοντας πως η ψήφος φέρει ταξικά χαρακτηριστικά, διαπιστώνω, για μια ακόμη φορά, ότι στο μικροαστικό-μεσοαστικό Μαρούσι η Δεξιά (Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, Τζήμερος, Κοινωνία και Πατριωτική Ένωση "ΕΛΛΑΣ") πήρε συνολικά 46,02%, έναντι 8,92% της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μ-λ και ΟΚΔΕ).
Αν πάμε λίγο πιο πάνω, στη μεγαλοαστική Εκάλη, το συνολικό ποσοστό της Δεξιάς εκτοξεύεται στο 77,68%, με την Αριστερά να περιορίζεται στο... 2,48%!
Μια σύγκριση με τη Νίκαια και το Αιγάλεω είναι εντυπωσιακή. Στις εργατικές-λαϊκές συνοικίες η Δεξιά πήρε συνολικά 34,86% και 35,02% αντιστοίχως, με την Αριστερά να παίρνει 14,22% και 12,69%.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 5 Φεβρουαρίου 1942 ιδρύθηκε το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Νέων (ΕΑΜΝ), η οργάνωση της νεολαίας του ΕΑΜ. Είχε δομή ομοσπονδιακής συλλειτουργίας των οργανώσεων που το αποτελούσαν (Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας, Αγροτική Νεολαία Ελλάδας του Αγροτικού Κόμματος, Λαϊκή Επαναστατική Νεολαία της Ένωσης Λαϊκής Δημοκρατίας, Σοσιαλιστική Επαναστατική Πρωτοπορία Ελλάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδας, Λεύτερη Νέα, Ενιαίο Εθνικοαπελευθερωτικό Εργατοϋπαλληλικό Μέτωπο Νέων του Εργατικού ΕΑΜ, Ενιαία Μαθητική Νεολαία, Μαχητής της ΟΚΝΕ Σπουδαστών, Φιλική Εταιρία Νέων κ.ά.).
Το ΕΑΜΝ είχε επικεφαλής του τον Πέτρο Ανταίο (Σταύρο Γιαννακόπουλο) και εξέδιδε την παράνομη εφημερίδα «Λευτεριά». Η ανάπτυξή του ήταν ταχύτατη σε όλους τους χώρους όπου ζούσε, σπούδαζε και εργαζόταν η νεολαία, και χιλιάδες μέλη του εντάχθηκαν στον ΕΛΑΣ.
Τον Φεβρουάριο 1943 αυτοδιαλύθηκε, όπως και οι οργανώσεις που το συγκροτούσαν, συμμετέχοντας στην ίδρυση της ΕΠΟΝ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυκλοφορεί ένα εμετικό αντισοβιετικό άρθρο κάποιου, που ούτε σχολική έκθεση δεν είναι σε θέση να γράψει, δημοσιευμένο στη ρυπαρή Athens Voice.
Ο απίθανος αρθρογράφος είναι γιος του Ανδρέα Λεντάκη και κάμποσοι σχολιάζουν πως δεν σέβεται τη μνήμη του αγωνιστή πατέρα του.
Υπενθυμίζω ότι το αγωνιστικό του παρελθόν το τσαλαπάτησε ο ίδιος ο Ανδρέας Λεντάκης. Το στέλεχος των λαμπράκηδων, για τον οποίο γράφτηκαν τα "Τραγούδια του Ανδρέα" όταν τον χτυπούσαν "το βράδυ στην ταράτσα", έκλεισε τη διαδρομή του στην πολιτική ως βουλευτής της διαβόητης ΠΟΛΑΝ του Αντώνη Σαμαρά.
Σχολιο.- Θυμάμαι όταν είχε προσχωρήσει στην ΠΟΛ.ΑΝ. πόσο είχα εξοργιστεί μαζί του.
Σχολιο.- Δεν ήσουν ο μόνος. Με τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ικαρία, το 1993, επισκέφτηκε το νησί και οι Ικαριώτες τον υποχρέωσαν να ξαναμπεί στο καράβι με το οποίο είχε πάει.
Σχολιο.- Ο Λεντάκης ήταν γραμματέας της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής του Α' Πανσπουδαστικού Συνεδρίου. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο φοιτητικό κίνημα (και όχι μόνο). Ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους εκοφίτες στο Γ' Π.Σ. (1960). Το 1966 εξορίστηκε σε ξερονήσι επειδή άσκησε κριτική στην έκθεση της Φιλοσοφικής Σχολής, η οποία είχε ταχθεί υπέρ της απόσυρσης του βιβλίου ιστορίας Β' Γυμνασίου του Κώστα Καλοκαιρινού. Πώς του 'ρθε να πάει στην Πολιτική Άνοιξη, ποτέ μου δεν το κατάλαβα... Επίσης εκτος από Δημαρχος Υμμητου είχε κάποιο πόστο (στην Ελλάδα) που σχετιζόταν με το ΝΑΤΟ αν δεν κάνω λάθος.
Σχολιο.- Υπήρξε μέλος της ηγεσίας της Νεολαίας ΕΔΑ και της Δ.Ν Λαμπράκη και συνέχισε τη δράση του και επί χούντας και γι' αυτό βασανίστηκε. Υπήρξε στέλεχος της μεταδικτατορικής ΕΔΑ και πρόεδρος του ενός τμήματός της μετά τη διάσπασή της το 1989. Δεξιόστροφης κατεύθυνσης από παλιά, στη στροφή του 1993 πρέπει να συνέβαλαν τα κοσμοϊστορικά γεγονότα του 1989-91. Γιατί αν ήταν μόνο η φιλοδοξία να γίνει βουλευτής, θα το είχε κάνει και με το ΠΑΣΟΚ παλιότερα, με το οποίο η ΕΔΑ συνεργαζόταν. Για ΝΑΤΟ δεν έχω απολύτως τίποτα υπόψη μου και θεωρώ εντελώς απίθανο να είχε κάποια σχέση μαζί του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ
Με τις ΗΠΑ να απειλούν με στρατιωτική εισβολή και μια σειρά χώρες της Ε.Ε. να ορίζουν ποιος θα είναι πρόεδρος μιας χώρας ανεξάρτητης, αυτό που απειλείται είναι η ίδια η έννοια της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, και όχι μόνο στη Βενεζουέλα.
Αυτό που σήμερα αρνούνται στον λαό της Βενεζουέλας, αύριο θα το αρνηθούν και σε οποιονδήποτε άλλον λαό. Του ελληνικού συμπεριλαμβανόμενου, αν τολμήσει και αμφισβητήσει την κυριαρχία των ΗΠΑ, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ στη χώρα μας.
Κι αυτό το γνωρίζει όλος ο καθεστωτικός συρφετός. Από τον Τσίπρα που συναίνεσε στο τελεσίγραφο της Ε.Ε. προς τον Μαδούρο, μέχρι την άκρα Δεξιά.
Κι ας μην πει κανένας ανίδεος ή υποκριτής ότι οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. υπερασπίζονται τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα. Ακόμη κι αν πράγματι υπήρχαν προβλήματα στη λειτουργία της δημοκρατίας εκεί, τι θα έπρεπε να κάνουν στις τόσες και τόσες χώρες όπου στηρίζουν ακόμη και σκοταδιστικές μοναρχίες; Τι θα έπρεπε να κάνουν στη Γαλλία, όπου οι νεκροί στις διαδηλώσεις όλο και αυξάνονται βδομάδα τη βδομάδα;
Στη Γαλλία! Μία από τις χώρες που αναγνώρισαν ως "πρόεδρο" τον αμερικανόδουλο πραξικοπηματία!
Σήμερα θα έπρεπε να συνταράσσονται από διαδηλώσεις οι πρωτεύουσες των χωρών που στηρίζουν το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα.
Σήμερα στην Αθήνα θα έπρεπε να καίγονται τα γραφεία της Ε.Ε. και η πρεσβεία των ΗΠΑ, Για το δικαίωμα κάθε λαού στην εθνική και λαϊκή κυριαρχία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βέτο στην απόφαση της Ε.Ε. για αναγνώριση του πραξικοπηματία Γκουαϊδό, ως "προέδρου" της Βενεζουέλας, καθώς έληξε το τελεσίγραφο προς τον πρόεδρο Μαδούρο.
Μην έχετε αυταπάτες! Το βέτο δεν προέρχεται από την ελληνική "αριστερή" κυβέρνηση του κνώδαλου. Η Ιταλία μπλόκαρε την απόφαση! Το κνώδαλο... ό,τι πουν οι ΗΠΑ, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ! Άλλωστε, είχε συναινέσει και στο τελεσίγραφο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία -Παρισι αυτός ο κύριος που έχασε το χέρι του από αστυνομική χειροβομβίδα (αυτές που περιέχουν TNT και σκάνε )πήγε να πάρει μέρος στην "πορεια των τραυματιών" (βασικά των ακρωτηριασμένω
ν )αλλά δέχτηκε επίθεση από ακροδεξιούς ..να πω ότι οι πορείες των κίτρινων γιλεκων δέχονται πλέον επιθέσεις από φασίστες ,από ομάδες κρούσης δρόμου της ακροδεξιάς ,που αναλαμβάνουν πάλι το κλασικό κομμάτι που τους αναλογεί ,δηλαδή να σπάνε κοινωνικά κινήματα που αναπτύσσονται στον δρόμο



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ολοι το ξέρουν ότι ό,τι και να υπογράψουν οι Εθνοπροδότες, ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αναγνωρίσει την Βαρντάρσκα ως Μακεδονία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΌΧΙ
στην συμφωνία των Πρεσπών !
Όχι στην ενίσχυση των εθνικισμών !

Όχι μόνο Δεν ενισχύεται αλλά από την δική μας πλευρά , οι διεθνιστές ζαλίστικαν από τους ΝΑΤΟριζαίους Αριστερούς και την προδοσία τους και από την άλλη Ενισχύθηκαν τα αλυτρωτικά πνεύματα της εθνικής πνευματικής κλοπής (δηλώσεις Δημητρόφ ) της Μακεδονίας (τόσο σαν έννοια όσο και σαν κομμάτι της πολιτισμικής ταυτότητας των Ελλήνων . Μ' ένα σμπάρο δυό τριγώνια (και τον εξευτελισμό της έννοιας της αριστεράς από την Ελλάδα και τον πολιτισμικό αλυτρωτισμό τυχοδιωκτισμό από τους σλαβομακεδόνες )
 Και δεύτερο βλέπεις να λύνεται τίποτε ??? ίσα ίσα ακόμα και στην αγροτική βιομηχανία θα υπάρχουν προβλήματα τυποποίησης ( ΠΟΠ ) προιόντα της Μακεδονίας που θα πρέπει να αλλάξουν το όνομα + παράξενα μειονοτικά παιχνίδια (με λογοπαίγνια μεταξύ της λέξης σλαβομακεδόνας και Μακεδόνας ) + ανταγωνισμός (αθέμητος ) με τους φόρους και το ΦΠΑ στην περιοχή .




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέρσι η CIA επιβράβευσε τους Σαουδάραβες για τον αγώνα τους "κατά" της Τρομοκρατίας. Δηλαδή αυτούς που χρηματοδότησαν την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους,που δημιούργησαν το ISIS και που έχουν ισοπεδώσει την Υεμένη. Βλέπετε με πόση μαεστρία παρουσιάζουν τους αδίστακτους ψυχασθενείς δολοφόνους ως ευεργέτες της ανθρωπότητας ώστε να μην σκεφτεί κανείς να τους κατηγορήσει για τα πραγματικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπράξει για λογαριασμό των τοκογλύφων;
Βλέπετε πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος των ΜΜΕ για την πλήρη διαστρέβλωση των γεγονότων; Κι αυτή η δύναμη επιρροής που έχουν αποκτήσει τα ΜΜΕ στηρίζεται τη δική μας τεμπελιά, στη δική μας άγνοια , στη δική μας αδιαφορία κι ανοχή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι τυχαίο
Εξάλειψε τον αναλφαβητισμό σε ένα χρόνο.
Μείωσε την βρεφική θνησιμότητα από το 42 % στο 0 %.
Εγγυήθηκε 1 γιατρό για κάθε 130 κατοίκους, με τον μεγαλύτερο δείκτη γιατρών κατά κεφαλή στον κόσμο.
Δημιούργησε τη μεγαλύτερη σχολή ιατρικής στον κόσμο, με 25.000 γιατρούς αποφοίτους από 84 έθνη.
Έστειλε πάνω από 30 χιλιάδες γιατρούς να συνεργαστούν σε περισσότερες από 68 χώρες στον κόσμο με 600.000 αποστολές.
Κατάφερε να είναι το μόνο κράτος της Λατινικής Αμερικής χωρίς παιδικό υποσιτισμό.
Κατάφερε να είναι η μόνη χώρα της Λατινικής Αμερικής χωρίς ναρκωτικά.
Πέτυχε την δωρεάν εκπαίδευση στο 100 % του πληθυσμού της.
Κανένα παιδί δεν κοιμάται στο δρόμο.
Μεταμόρφωσε ένα ορφανό παιδί από το δρόμο στον πρώτο αστροναύτη / κοσμοναύτη της Λατινικής Αμερικής
Καταφέρε να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που συναντά κανείς την οικολογική βιωσιμότητα.
Οι κάτοικοι της χώρας του έχουν 80 χρόνια προσδόκιμο ζωής
Δημιούργησε εμβόλια κατά του καρκίνου.
Κατ'αφερε να είναι η μόνη χώρα που εξάλειψε τη μετάδοση του AIDS από τη μητέρα στο βρέφος
Κατάφερε να έχει τα περισσότερα ολυμπιακά μετάλλια στη Λατινική Αμερική.
Κανείς δεν επιβίωσε από 600 επιθέσεις κατά της ζωής του και από 11 πρόεδρους των ΗΠΑ που προσπαθούσαν να τον ανατρέψουν.
Κανείς δεν επιβίωσε από 50 χρόνια αποκλεισμού και οικονομικού πολέμου.
Δεν έφτασε τυχαία τα 90 χρόνια, σε τόση εξέχουσα θέση στην παγκόσμια ιστορία.
Είναι ο Φιντέλ Κάστρο, που οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι αποκαλούν δικτάτορα, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν καταφέρει ούτε ένα από τα επιτεύγματα του!!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Juan Guaidó: Για «πρόεδρος», ένας πράκτορας-δολοφόνος της CIA και η αιματοβαμμένη διαδρομή του
04/02/2019
Πριν από τις 22 Ιανουαρίου, ελάχιστοι πολίτες της Βενεζουέλας είχαν ακούσει το όνομα Juan Guaidó. Η ιστορία του άγνωστου «πολιτικού» ξεκίνησε δεκατέσσερα χρόνια πριν, όταν μια ομάδα από δεξιούς φοιτητές της αντιπολίτευσης επιλέχθηκαν για «εκπαίδευση», από ένα «πρόγραμμα» αποκατάστασης της «Δημοκρατίας» στη Βενεζουέλα.
Στις 5 Οκτωβρίου 2005, με τη δημοτικότητα του Τσάβες στο αποκορύφωμά της, οι πέντε φοιτητές έφτασαν στο Βελιγράδι, στη Σερβία, για να ξεκινήσουν την εκπαίδευση τους.
Οι φοιτητές εκπαιδεύτηκαν από το Κέντρο Εφαρμοσμένων Μη Βίαιων Δράσεων και Στρατηγικών, (CANVAS). Η ομάδα αυτή χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από το Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία, παράρτημα της CIA, σε συνεργασία με το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο και το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο για τις Διεθνείς Υποθέσεις. Το CANVAS, το οποίο έχει στενή σχέση και με την «αντιεξουσιαστική» Otpor, (που χρηματοδοτούνταν από Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία, το USAID και το Ινστιτούτο Albert Einstein, με σκοπό την ανατροπή Μιλόσεβιτς), καθοδηγείται ιδεολογικά από τον Gene Sharp, (τον λεγόμενο «Clausewitz του μη βίαιου αγώνα»), συνεργάτη του αναλυτή της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Άμυνας, (DIA), Robert Helvey. Βασικό θέμα της συνεργασίας τους ήταν η εκπόνηση ενός σχεδίου υβριδικού πολέμου, με στόχο κράτη που αντιστέκονται στην μονοπωλιακή κυριαρχία της Ουάσινγκτον.
Το 2007 ο Guaidó μετακόμισε στην Ουάσιγκτον για να εγγραφεί στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης και Πολιτικής Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο George Washington υπό την κηδεμονία του οικονομολόγου Luis Enrique Berrizbeitia, ενός από τους κορυφαίους νεοφιλελεύθερους οικονομολόγους της Λατινικής Αμερικής. Ο Berrizbeitia ήταν πρώην εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ, ο οποίος  πάνω από μια δεκαετία εργάστηκε στον ενεργειακό τομέα της Βενεζουέλας υπό το ολιγαρχικό  καθεστώς που απομακρύνθηκε από τον Τσάβες.
Εκείνη τη χρονιά, ο Guaidó οργάνωνε βίαιες συγκεντρώσεις μετά την άρνηση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να ανανεώσει την άδεια του Radio Caracas Televisión (RCTV),ενός  ιδιωτικού σταθμού που διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στο πραξικόπημα του 2002 εναντίον του Τσάβες.
Τότε δημιουργήθηκε και μια ομάδα στελεχών», η «Generation 2007», με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος της Βενεζουέλας. Βασικός συνεργάτης του Guaidó  ήταν ο «ακτιβιστής» Yon Goicoechea, ο οποίος την επόμενη χρονιά, ανταμείφθηκε για τις προσπάθειές του με το βραβείο Milton Friedman του Ινστιτούτου Cato για την προώθηση της ελευθερίας, μαζί με ένα βραβείο αξίας 500.000 δολαρίων, το οποίο επένδυσε στην οικοδόμηση του πολιτικού δικτύου Liberty First (Primero Justicia).
(Ο Φρίντμαν, βέβαια, ήταν ο νονός των διαβόητων νεοφιλελεύθερων Chicago Boys που εργάσθηκαν στη Χιλή, υπό τον ηγέτη της δικτατορίας Πινοσέτ, για να εφαρμόσουν τις πολιτικές ριζικής δημοσιονομικής λιτότητας «δόγμα σοκ». Και το Ινστιτούτο Cato είναι το ερευνητικό think tank , που ιδρύθηκε από τους αδερφούς Koch, δυο κορυφαίους δωρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, οι οποίοι έχουν γίνει επιθετικοί υποστηρικτές της άκρας δεξιάς στην Λατινική Αμερική).
Η «Generation 2007»συνεργαζόταν στενά με την ακροδεξιά ομάδα JAVU. Εκείνη τη χρονιά ο Guaidó εντάχθηκε στο κόμμα Voluntad Popular του Leopoldo López, πρώτου ξαδέρφου του Thor Halvorssen, ιδρυτή του Αμερικανικού Ιδρύματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο επίσης χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ.
Το 2010,  η Voluntad Popular και οι ξένοι υποστηρικτές της επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν τη χειρότερη ξηρασία που είχε χτυπήσει  τη Βενεζουέλα για δεκαετίες. Μεγάλη έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας είχε αναστατώσει τη χώρα εξαιτίας της έλλειψης νερού, που ήταν απαραίτητη για την υδροηλεκτρική ενέργεια. Η παγκόσμια οικονομική ύφεση και η πτώση των τιμών του πετρελαίου επιδείνωσαν την κρίση, προκαλώντας δημόσια δυσαρέσκεια.
Σε αυτό τη συγκυρία, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας επιδοτήθηκε με 40-50 εκατομμύρια δολάρια από αμερικανικές κυβερνητικές οργανώσεις όπως η USAID και το Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία, σύμφωνα με έκθεση του ισπανικού think-tank, του Ινστιτούτου FRIDE. Πολλά εκατομμύρια επίσης διακινήθηκαν μέσω προσωπικών λογαριασμών.
Τον Νοέμβριο του 2010, σύμφωνα με μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που υπέκλεψαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βενεζουέλας και παρουσίασε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Miguel Rodríguez Torres,  ο Guaidó, ο Goicoechea, επικεφαλής ομάδας από «ακτιβιστές» παρακολούθησαν  πενθήμερο σεμινάριο στο ξενοδοχείο Fiesta Mexicana στην πόλη του Μεξικού, από εκπαιδευτές της Otpor και τον Ότο Ράιτ, ενός φανατικού Κουβανέζου εξόριστου που εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών του Τζορτζ Μπους και του δεξιού  Κολομβιανού προέδρου Αλβάρο Ουρίμπε.
Στο ξενοδοχείο Fiesta Mexicana, τα ηλεκτρονικά μηνύματα ανέφεραν ότι ο Guaidó και οι συνάδελφοί του εργάσθηκαν γύρω από  ένα σχέδιο για την ανατροπή του προέδρου Hugo Chavez δημιουργώντας χάος μέσω βίαιων διαδηλώσεων.
Τρεις προσωπικότητες της βιομηχανίας πετρελαίου – Gustavo Torrar, Eligio Cedeño και Pedro Burelli – φέρεται ότι κάλυψαν τα έξοδα των  52.000 δολλαρίων για τη διεξαγωγή της συνάντησης. Ο Torrar είναι ένας αυτοαποκαλούμενος «ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», του οποίου ο μικρότερος αδελφός Reynaldo Tovar Arroyo είναι εκπρόσωπος στη Βενεζουέλα της ιδιωτικής μεξικανικής εταιρείας πετρελαίου Petroquimica del Golfo, η οποία έχει συνάψει σύμβαση παλιά με το κράτος της Βενεζουέλας.
Ο Cedeño,  είναι ένας φυγάς επιχειρηματίας της Βενεζουέλας που διεκδικεί άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Pedro Burelli πρώην σύμβουλος της JP Morgan και  πρώην διευθυντής της εθνικής πετρελαϊκής εταιρείας Βενεζουέλας της Βενεζουέλας (PDVSA).
Επιστρέφοντας στο Καράκας, ο Guaidó ,οργάνωσε τα guarimbas, σημεία ελέγχου σε γειτονιές, ελεγχόμενα από την αντιπολίτευση.  Περίπου 43 πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των guarimbas του 2014. Τρία χρόνια αργότερα, το 2017, οργανώθηκαν πάλι, προκαλώντας μαζική καταστροφή  δημόσιων υποδομών και προχωρώντας σε σειρά δολοφονιών  υποστηρικτών της κυβέρνησης. 126 άτομα δολοφονήθηκαν, πολλοί από τους οποίους ήταν Τσαβίστας. Σε πολλές περιπτώσεις, οι υποστηρικτές της κυβέρνησης κάηκαν ζωντανοί από τις ένοπλες συμμορίες.
Συνηθισμένη τακτική των guarimbas ήταν η guaya, ο αποκεφαλισμός ή θανάσιμος τραυματισμός μοτοσικλετιστών, με τη χρήση ατσάλινων συρμάτων κατά μήκος των δρόμων.
Ηγετικά στελέχη της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν για δολοφονίες, χρήση και κατοχή εκρηκτικών υλών και όπλων, ενώ ο Leopoldo López, σύμφωνα με σημειώματα διπλωματών των ΗΠΑ, που διέρρευσαν στα Wikileaks, ήταν «τόσο αλαζονικός, που δεν θα μπορούσε να συσπειρώσει την αντιπολίτευση». Είχε έρθει η ώρα του Guaidó.
Το Δεκέμβριο του 2018 ο Guaidó «επισκέφθηκε» την Ουάσιγκτον για το χρίσμα.
Στις 11 Ιανουαρίου, τη σελίδα Wikipedia του Guaidó  την επεξεργάστηκαν 37 φορές profile makers των ΗΠΑ, ώστε να σβήσουν τα ίχνη των προηγούμενων «δραστηριοτήτων» του.
Το κόμμα του έχει όμως απαξιωθεί εντελώς και στο εσωτερικό της Βενεζουέλας και στα πλαίσια της αντιπολίτευσης καθώς θεωρείται κυρίως υπεύθυνο για την κατάτμηση της, έτσι κι αλλιώς,  έντονα αποδυναμωμένης αντιπολίτευσης. Στις δημοσκοπήσεις δεν ξεπερνάει ποτέ το 20%, καθώς, σύμφωνα με αναλυτές η πλειοψηφία του πληθυσμού «δεν θέλει πόλεμο, αυτό που θέλουν είναι μια λύση».
Αλλά γι ‘αυτόν ακριβώς τον λόγο επιλέχθηκε από την Ουάσιγκτον: Σκοπός των ΗΠΑ δεν είναι μια, οποιουδήποτε τύπου πολιτική λύση, στη Βενεζουέλα, αλλά η πλήρης καταστροφή της χώρας και μετατροπή της σε «μη κράτος», κατά τα πρότυπα των σχεδίων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια.
Και ο πράκτορας-δολοφόνος Guaidó είναι το κατάλληλο πρόσωπο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ / Oxfam: Oι δισεκατομμυριούχοι αύξησαν το κεφάλαιό τους κατά 12% το 2018 και των φτωχών μειώθηκε κατά 11%…ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ…
4/2/2019 – 23.00
Η περιουσία των δισεκατομμυριούχων όπως Jeff Bezos και Mark Zuckerberg αυξήθηκε κατά 12% πέρυσι. Αυτό ισοδυναμεί με 2.500 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Το κεφάλαιο που συγκεντρώνει το φτωχότερο τμήμα του πληθυσμού μειώθηκε κατά 11%. Αυτά αναφέρει νέα έκθεση του Oxfam που δείχνει τις αναπτυσσόμενες ανισότητες στον κόσμο. Η έκθεση που δημοσιοποιήθηκε παράλληλα με το Οικονομικό Παγκόσμιο Φόρουμ του  Forum  Davos, αναφέρει ότι ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων,   άτομα που η περιουσία τους υπερβαίνει το 1 δις, διπλασιάστηκε εν μέσω οικονομικής κρίσης μεταξύ 2017 – 2018.Το Oxfam, εξηγεί ότι οι οικονομικές ελίτ και οι μεγάλες εταιρείες πληρώνουν τους χαμηλότερους σηκωμένους φόρους των τελευταίων δεκαετιών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Trump εν όψει Βενεζουέλας επαίρεται ότι χτύπησε με 59 πυραύλους Tomahawk τη Συρία. Είναι θέμα μηνών να επιστρέψει ο στρατός είπε.  »Έχουμε να προστατεύσουμε το Ισραήλ »…..
4/2/2019 – 22.00
Ο Trump σε συνέντευξή του στο cbs που μεταδόθηκε στις 3.2.19 επαίρεται ότι χτύπησε απρόκλητα τη Συρία με δεκάδες πυραύλους για να περάσει έμμεσα κι ένα ανάλογο μήνυμα στη Βενεζουέλα.  »Ήμουν αυτός που παραβίασε την κόκκινη γραμμή όταν χτύπησα τη Συρία με 59 πυραύλους Tomahawk αν εσύ θυμάσαι. Αλλά ο Πρόεδρος Obama επέλεξε να μην το κάνει. Όταν επέλεξε να μην το κάνει, επέδειξε μεγάλη αδυναμία. »
Στο ερώτημα πόσος αμερικάνικος στρατός είναι στη Συρία και πότε θα επιστρέψει αυτός απάντησε ότι είναι 2,000.  »Άρχισαν, καθώς κερδίζουμε το υπόλοιπο το τελευταίο υπόλοιπο του χαλιφάτου της περιοχής , αυτοί θα πάνε στη βάση μας στο Ιράκ και τελικά κάποιοι θα επιστρέψουν στην πατρίδα. Αλλά θα είμαστε εκεί  για να μείνουμε… » Τόνισε με έμφαση  »έχουμε να προστατεύσουμε το Ισραήλ. Έχουμε να προστατεύσουμε άλλα πράγματα που εμείς έχουμε.. αλλά αυτοί θα επιστρέψουν είναι θέμα μηνών. »



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας νέος πόλεμος ΗΠΑ/Δύσης κατά Συρίας ο ενεργειακός με κυρώσεις και λεηλασία.Η Συρία παρήγαγε 350.000 βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα πριν από τον πόλεμο, εξήγαγε 145.000 βαρέλια ημερησίως. Η παραγωγή μειώθηκε σε 24.000 βαρέλια. Η παραγωγή φυσικού αερίου μειώθηκε από 21 εκατομμύρια κ.μ την ημέρα σε 13,5 εκατομμύρια κ.μ.
4/2/2019 – 22.00
Η επιστροφή στη συριακή κυριότητα των πετρελαϊκών  πεδίων  ανατολικά του Ευφράτη που είναι στην κατοχή των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή είναι η μόνη λύση για να τεθεί τέλος στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση παραγώγων πετρελαίου που μαστίζει τη συριακή κοινωνία στην καρδιά ενός πολύ βαρύ χειμώνα.
Συγκλονιστικά είναι τα νούμερα  σχετικά με το μέγεθος των ζημιών στον τομέα του πετρελαίου που επιβάρυναν την οικονομία της Συρίας και επέβαλαν άνευ προηγουμένου στα 7 χρόνια πολέμου έλλειψη στους Σύριους. Ο Σύριος πολίτης και οι παραγωγικοί κλάδοι γνωρίζουν απότομη έλλειψη των παραγώγων πετρελαίου, τη διανομή αυτών και σημαντική  αύξηση των τιμών τους.
Αυτό έφθασε στο αποκορύφωμά του στις αρχές του 2019 καθώς  προστέθηκε ο παράγοντας αυστηρότερων κυρώσεων για το Ιράν.
Η συνολική παραγωγή της Συρίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ήταν πάνω από 350.000 βαρέλια την ημέρα πριν από τον πόλεμο, των οποίων οι εξαγωγές έφταναν στα 145.000 βαρέλια ημερησίως και τα υπόλοιπα διοχετεύονταν προς την εγχώρια κατανάλωση. Η παραγωγή πετρελαίου μειώθηκε από αυτά τα στοιχεία σε περίπου 24.000 βαρέλια τώρα. Ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου μειώθηκε από 21 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα σε 13,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Το υπουργείο πετρελαίου της Συρίας εισάγει σήμερα περίπου δύο εκατομμύρια βαρέλια μηνιαίως από το Ιράν μέσω πιστώσεως.
Αναμένεται  η  επιστροφή των πετρελαϊκών πεδίων στ΄ανατολικά του Ευφράτη στη συριακή κυβέρνηση για να τερματιστεί η κρίση των παραγώγων πετρελαίου.
Οι Σύριοι εύλογα προβληματίζονται για τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που είναι συνεπαγόμενο της ενεργειακής κρίσης. Λένε: «Δεν ζήσαμε υπό  τέτοιες συνθήκες κατά την περίοδο αιχμής του πολέμου το 2014 και το 2015. Ούτε τότε  η Συρία δεν αντιμετώπισε παρόμοια έλλειψη παραγώγων πετρελαίου όταν οι κύριοι δρόμοι μεταξύ των επαρχιών κόπηκαν αλλά και ούτε όταν οι τρομοκράτες  έλεγχαν  μεγάλο μέρος της χώρας συμπεριλαμβανομένων  της υπαίθρου  της Χομς και των συνοικιών του ανατολικού Χαλεπίου και της νότιας περιοχής και της Ανατολικής Γούτα.
Είναι οι Δυτικές κυρώσεις, σε Συρία και συμμάχους της μαζί, μια άλλη μορφή πολέμου με πιο σοβαρές επιπτώσεις στους Σύριους στα βασικά αγαθά της καθημερινότητάς τους. Ο υπουργός πετρελαίου Ali Ghanem έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στην ενημέρωσή του προς τη Βουλή σχετικά με την κατάσταση των παραγώγων πετρελαίου. Υπάρχουν ετήσιες συμβάσεις προμήθειας πετρελαίου αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συμπεριλαμβανομένων 364.000 τόνων αερίου που σκόνταψαν σε κυρώσεις. Τα εμπόδια ξεκίνησαν στις 15 Οκτωβρίου 2018 και η προσφορά σταμάτησε στις 30 του ίδιου μήνα και η κρίση ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018.
H Συρία είχε ενεργειακή επάρκεια πριν οι ΗΠΑ δεσμεύσουν το 90% των κοιτασμάτων πετρελαίου που βρίσκεται στ΄ανατολικά του Ευφράτη κι έκανε κι εξαγωγή και πριν την επιβολή κυρώσεων. Αφού λεηλάτησαν τη Συρία και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές οι ΗΠΑ τώρα κατ΄ομολογίαν Bolton  έβαλαν στο στόχαστρο τα κυριότερα παγκοσμίως πετρελαϊκά και όχι μόνο αποθέματα της Βενεζουέλας με αποτέλεσμα η καθημερινότητα του πολίτη όχι να διακυβεύεται αλλά να γίνεται αβίωτη….



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαδούρο είσαι ωραίος σαν Έλληνας…..Μαδούρο: δεν θα υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες της δημοκρατίας μπροστά στον ιμπεριαλισμό των Γιάνκηδων… Θα υπερασπιστώ τη χώρα με τη ζωή μου….
4/2/2019 – 20.00
O Μαδούρο σε ομιλία του σήμερα τόνισε  »’δεν θέλουμε μια επέμβαση των  »gringo ». Δεν θέλουμε πόλεμο , θέλουμε ειρήνη με ανεξαρτησία, ειρήνη με αξιοπρέπεια, ειρήνη με εθνική κυριαρχία,ειρήνη με δημοκρατία κι ελευθερία,..Γι αυτό μπορώ να πω στο λαό της Βενεζουέλας ως νόμιμος συνταγματικός πρόεδρος που είμαι κι αρχηγός του στρατού  δεν θα υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες της δημοκρατίας μπροστά στον ιμπεριαλισμό των Γιάνκηδων ή σε όποιες ασεβείς μπότες προσπαθούν να πατήσουν το ιερό έδαφος της γης μας της πατρίδας μας…Αυτή είναι η χώρα του Μπολιβάρ »….
Ο Nicolas Maduro δήλωσε με αποφασιστικότητα  »ορκίζομαι ότι θα υπερασπιστώ αυτήν την απειλούμενη χώρα με τη ζωή μου και θα δώσω ειρήνη και νίκη στον λαό ».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Η Ε.Ε. έρμαιο της Ουάσινγκτον για αλλη μια φορα;
 Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 07:19
Στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της αλητικης αποικιοκρατικης Ε.Ε. στο Βουκουρέστι η Ιταλία έβαλε εμπόδια και έτσι δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει ομοφωνία. Εκπρόσωπος του αριστερου κυβερνητικού κόμματος «Πέντε Αστέρια» τόνισε ότι «τελεσίγραφα, κυρώσεις και πάγωμα αγαθών» ανοίγουν τον δρόμο για στρατιωτική επέμβαση. «Τα Πέντε Αστέρια και αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν πολιτικούς που αυτοανακηρύσσονται πρόεδροι» υπογράμμισε ο Αλεσάντρο ντι Μπατίστα. Σε αντίθετη ρότα ο αληταρας κυβερνητικός εταίρος της φασιστικης Λέγκα. «Ο Μαδούρο είναι ο τελευταίος αριστερός δικτάτορας που κυβερνά με τη βία και αφήνει τον λαό του να πεθαίνει από πείνα» είπε ο αληταρας παλιοπουστας επικεφαλής του κόμματος και υπουργός Εσωτερικών γαμιμενο καθικι Ματέο Σαλβίνι.
Ο αληταρας Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα που επεβαλε στην Ιταλια η αλητικη αποικιοκρατικη ΕΕ κάλεσε την κυβέρνηση να ακολουθήσει την κοινοτική γραμμή και να στηρίξει τον καθικαρα των αμερικανων Γκουαϊδό, όπως έκαναν άλλες αλητικες αποικιοκρατικες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά η έκκλησή του έπεσε στο κενό. Με «αυξανόμενη ανησυχία», μια συνηθισμένη έκφραση των διπλωματών, παρακολουθεί η αλητικη αποικιοκρατικη Ε.Ε. τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες την κλιμάκωση της κρίσης που εισαγει στη Βενεζουέλα. Υποστηρίζοντας τον αληταρα Γκουαϊδό της , επιδιώκει την ενίσχυση των αποικιοκρατικών διαδικασιών στη χώρα, και την κυβερνητική αλλαγή, όπως ζητεί η Ουάσινγκτον.
 Η Ρωσια έσπευσε να καταγγείλει την ρεζιλικι αποικιοκρατικη Ε.Ε. πως με παράνομες μεθόδους στηρίζει τον αληταρα της Γκουαϊδό να αναλάβει την εξουσία. Έτσι οι Ευρωπαίοι εκτίθενται στον κίνδυνο να γίνουν έρμαιο  στην Ουάσινγκτον.
Η ρωσική κυβέρνηση υπερασπίζεται τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων στη Βενεζουέλα, τη δράση του δικού της πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft  και δεν θέλει να διαγράψει τα δάνεια που έδωσε στον νομιμο εκλεγμενο δημοκρατικα Προεδρο Μαδούρο.
Εδώ τιθεται ανοιχτα πλεον ζητημα Δημοκρατιας την οποια φυσικα δεν σεβεται η αλητικη αποικιοκρατικη ναζιστικη μασονικη Γερμανικη ευρωενωση. Οι λαοι της Ευρωπης πρεπει να αποδειξουν για άλλη μια φορα ότι σεβονται τη Δημοκρατια. Και μπροστταρης για άλλη μια φορα πρεπει να είναι ο Γαλλικος Λαος που εχει αποδειξει με τα Κιτρικα Γιλεκα ότι μπορει να επιβαλλει τη Δημοκρατια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Φιλελέ ιστορία απ’ τα Lidl – Ο Στάλιν φταίει για το Ολοκαύτωμα Εβραίων μας λέει η Athens Voice
05-02-2019
Ολοκαύτωμα στα μυαλά μας από τον Κώστα Λεντάκη που εμφανίζει την ΕΣΣΔ ως υπεύθυνη για την εξόντωση των Εβραίων.
Πολλοί μπορεί να έχετε ακούσει τις θεωρίες περί του δήθεν “αντισημιτισμού” του Στάλιν, φέρνοντας ως απόδειξη τη διαβόητη “υπόθεση των γιατρών”, την ψύχρανση των σχέσεων με το Ισραήλ και τις διώξεις εναντίον γνωστών Σοβιετικών εβραϊκής καταγωγής, όπως η σύζυγος του Μολότοφ (που έκλαιγε γυρίζοντας από τα γκούλαγκ για το θάνατο του Στάλιν, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία). Οι καθαρά πολιτικοί λόγοι αυτών των μέτρων και η ανυπαρξία φυλετικών κινήτρων είναι κάτι που παραδέχονται ακόμα και αστοί ιστορικοί με στοιχειώδη εντιμότητα. Αλλά ακόμα και οι πλέον εμπαθείς εξ αυτών, ακόμα κι όσοι διατείνονται ότι ο Στάλιν “βοήθησε” το Χίτλερ με το Σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ δεν έχουν φτάσει στο σημείο να ρίξουν ευθέως τις ευθύνες για το Ολοκαύτωμα στους Σοβιετικούς.
Ευτυχώς όμως που υπάρχουν οι χιπστεροφιλελέ της Athens Voice και λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Έτσι λοιπόν ο Κώστας Λεντάκης σε άρθρο του με τίτλο “Η ξεχασμένη συνενοχή του μαρξισμού στο Ολοκαύτωμα”, βρίσκει τον πραγματικό ένοχο της εβραϊκής εξόντωσης όχι στη ναζιστική κοσμοθεωρία και πρακτική, αλλά στο σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ και το “σοβιετικό επεκτατισμό”: “Η Σοβιετική επεκτατικότητα εις βάρος των γειτόνων της δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες, που θα εκμεταλλεύονταν στο έπακρο οι Εθνικοσοσιαλιστές, για να διαπράξουν το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα από την επομένη της Γερμανικής εισβολής στην ΕΣΣΔ, τον Ιούνιο του 1941.” Μπορεί λοιπόν κυρίες και κύριοι το ολοκαύτωμα να ξεκίνησε την επομένη της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα, δηλαδή όταν ΕΣΣΔ και Γερμανία ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση, αλλά τους Εβραίους κατά βάση τους σκότωσε ο Στάλιν, γιατί έτσι μας αρέσει.
Η αήττητη λογική συνεχίζεται και παρακάτω: Η στοχοποίηση της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας των Εβραϊκών κοινοτήτων (σ.σ εννοεί της ανατολικής Πολωνίας και των Βαλτικών χωρών) από τους Σοβιετικούς, κατέστησε αδύνατη την οργάνωση αντίστασης κατά των Γερμανών από τις Εβραϊκές κοινότητες, όταν εκείνοι εισέβαλαν με τη σειρά τους το 1941. Μιλάμε για τέτοια στοχοποίηση, που οι εβραϊκές κοινότητες, ειδικότερα της Πολωνίας, θεωρούνταν οι καλύτεροι συνεργάτες των Σοβιετικών, κάτι που τους έθετε και στο στόχαστρο των ντόπιων αντισημιτών και εθνικιστών, που περίμεναν τους Γερμανούς για τη ρεβάνς, με τα γνωστά αποτελέσματα. Ο αρθρογράφος ωστόσο αποφασίζει απλώς να αντιστρέψει την πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τους σφαγείς ως “πρώην συνεργάτες των Σοβιετικών” που “για να ξεπλύνουν από πάνω τους την ενοχή της συνεργασίας με τους Μπολσεβίκους εις βάρος της κοινωνίας τους, έριξαν την ευθύνη για τις δικές τους πράξεις πάνω στους Εβραίους συμπατριώτες τους και πήραν μέρος στη μαζική τους δολοφονία υπό Γερμανική καθοδήγηση”. Γνωστό τοις πάσι ότι οι συνεργάτες των Ες – Ες που τιμώνται σήμερα σε όλη τη Βαλτική ήταν προηγουμένως φανατικοί σοβιετόφιλοι εξάλλου.
Όσο προχωράει το πράγμα γίνεται όλο και πιο σουρεαλιστικό: “Οι Σοβιετικές εθνικοποιήσεις των Εβραϊκών επιχειρήσεων και κτημάτων και οι εκτοπισμοί των Εβραϊκών οικογενειών στο Καζακστάν και στα γκούλαγκ, δημιούργησαν οικονομικά κίνητρα, ώστε να πάρουν μέρος στο Ολοκαύτωμα οι Σοβιετικοί πολίτες. Μετά την εισβολή των Γερμανών αυτές οι περιουσίες αναδιανεμήθηκαν στους ντόπιους, οι οποίοι πλέον είχαν οικονομικό συμφέρον να συνεργασθούν με τους Γερμανούς για να σιγουρευτούν, ότι οι αρχικοί Εβραίοι ιδιοκτήτες τους δε θα επιβίωναν για να  τις πάρουν πίσω.” Για άλλη μια φορά ο συγγραφέας μολονότι παραδέχεται ότι οι εβραϊκές περιουσίες δόθηκαν σε ντόπιους (αν και τεχνηέντως αποφεύγει να πει “συνεργάτες”), επιλέγει να εμφανίσει τις εθνικοποιήσεις επιχειρήσεων και γης- ό,τι κι αν εννοεί εν προκειμένω – , ως κίνητρο για την εξόντωση των Εβραίων. Αναρωτιέται βέβαια κανείς γιατί περίμεναν τους Γερμανούς να έρθουν και δεν σκότωναν τους ιδιοκτήτες κατευθείαν, αφού οι Σοβιετικοί ήταν τόσο φιλικοί προς την εβραϊκή εξόντωση.
Οι συκοφαντίες συνεχίζονται και για την μεταπολεμική περίοδο, όπου τάχα ΕΣΣΔ και Πολωνία “νομιμοποίησαν” τις συνέπειες του Ολοκαυτώματος, το οποίο λέει “δεν αναγνώριζαν κιόλας”. Το ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξαν Εβραίοι επιζώντας που επέστρεψαν και στις δύο χώρες και ότι τα προβλήματα που πράγματι ανέκυψαν στις σχέσεις ενός τμήματος των κοινοτήτων αυτών με τις αρχές είχαν να κάνουν κυρίως με τις διακυμάνσεις των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ (το οποίο βέβαια πρώτη η ΕΣΣΔ παγκοσμίως αναγνώρισε, αλλά ποτέ δεν αφήνουμε μια λεπτομέρεια να χαλάσει μια όμορφη ιστορία για κομμουνιστές αντισημίτες αγρίους) δεν είναι κάτι που απασχολεί το συγγραφέα. Ούτε φυσικά το ότι οι κομμουνιστές σε όλο τον κόσμο ήταν από τους πρώτους που ανέδειξαν την εβραϊκή εξόντωση, ακόμα και μεσούντος του πολέμου. Το ότι δεν αναγνώριζαν την ιδιαιτερότητα του Ολοκαυτώματος, ήταν επειδή διέβλεπαν την πολιτική του χρήση για την υποτίμηση της θυσίας των κομμουνιστών και τη νομιμοποίηση της πολιτικής του Ισραηλινικού κράτους, κι όχι επειδή δεν τιμούσαν τους Εβραίους ως θύματα των ναζί.
Ως συνήθως, το καλύτερο έμεινε για το τέλος: “Σήμερα, η συμμαχία της αριστεράς με ισλαμιστές εις βάρος των φιλελεύθερων και των συντηρητικών πολιτικών δυνάμεων σε δυτικές δημοκρατίες, όπως των Βρετανών Εργατικών και των Αμερικανών Δημοκρατικών με τους Παλαιστίνιους, δημιουργεί μια δυναμική που θέτει εκ νέου σε κίνδυνο τους Εβραίους κατοίκους της Δύσης και στοχοποιεί το Ισραήλ” Κι άντε στο μπερδεμένο μυαλό του φιλελέ ο Κόρμπιν να θεωρείται γνήσιος απόγονος του Στάλιν, αλλά οι Δημοκρατικοί; Εκτός αν αναφέρεται σε ορισμένους βουλευτές που εμφανίζονται υποστηρικτικοί στην Παλαιστίνη, αλλά τι σχέση μπορεί να έχουν με το μαρξισμό μόνο μια Σώτη θα μπορούσε να ξέρει. Απορούμε δηλαδή πώς δεν εμπνεύστηκε πρώτη αυτό το αριστούργημα, αν μη τι άλλο όμως έχει “μαθητές” που τη βγάζουν ασπροπρόσωπη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορεία της ΚΝΕ κατά της αμερικάνικης αποικιοκρατικης παρέμβασης στη Βενεζουέλα στο κέντρο της Αθήνας
 Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 19:26
Συγκέντρωση πραγματοποιούν στο Πάρκο Ελευθερίας στις 19:00 της Τρίτης υπήκοοι της Βενεζουέλας που κατοικούν στη χώρα μας, καθώς και μέλη της ΚΝΕ, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της δυτικης αποικιοκρατικης  κοινότητας και των ναζιστικων ΗΠΑ για όσα κρίσιμα συμβαίνουν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Στη συνέχεια οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Βελιγράδι δεν αλλάζει στάση στο θέμα της Βενεζουέλας
 Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 17:16
Η Σερβία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής της πολιτικής της στάσης απέναντι στη Βενεζουέλα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς, όταν ρωτήθηκε από το Sputnik, αν θα ακολουθήσει το παράδειγμα των Σκοπιανων Δυτικοβουλγαρων και της Κροατίας και θα αναγνωρίσει ως πρόεδρο τον Χουάν Γκουαϊδό.
«Η Σερβία υποστηρίζει την επίλυση της κρίσης στη Βενεζουέλα με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας αυτής. Η Βενεζουέλα είναι μια φιλική χώρα που μας έχει υποστηρίξει ανέκαθεν. Δεν εξετάσαμε την αλλαγή της θέσης μας προς αυτή τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ίβιτσα Ντάτσιτς. Ο Σέρβος ΥΠΕΞ τόνισε επίσης ότι όλα τα προβλήματα στην Βενεζουέλα θα πρέπει να επιλυθούν με διάλογο και να αποφεύγεται η βία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία-Συνθήκη INF: Ο υπ. Άμυνας ανακοίνωσε την ανάπτυξη νέων πυραύλων τα επόμενα δύο χρόνια
 Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 15:21
Η Ρωσία υπολογίζει να αναπτύξει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια μια χερσαία εκδοχή πυραύλων που χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα από το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό, ως συνέπεια της απόφασης της Ουάσινγκτον και της Μόσχας να αναστείλουν τη συμμετοχή τους στη Συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς (INF), ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.
«Κατά τα έτη 2019-2020, θα είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε μια χερσαία παραλλαγή του συστήματος Kalibr (…) που δοκιμάστηκε στη Συρία», δήλωσε ο Σεργκέι Σόιγκου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού στρατού.
«Στη διάρκεια της ίδιας περιόδου, οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα πυραύλων εδάφους μεγάλου βεληνεκούς», προσθέτει.
Ο Σόιγκου είπε πως η απόφαση ελήφθη λόγω της αποχώρησης, στις 2 Φεβρουαρίου, των Ηνωμένων Πολιτειών από την INF, που είχε τεθεί σε ισχύ το 1987 και απαγόρευε τους στρατηγικούς πυραύλους εδάφους με βεληνεκές από 500 έως 5.500 χλμ.
Οι πύραυλοι Kalibr χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη Ρωσία το φθινόπωρο του 2015. Με στόχο τους ισλαμοφασιστες των αμερικανων στη Συρια, 26 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από ένα καταδρομικό στην Κασπία θάλασσα, σε απόσταση 1.500 χλμ. από εκεί.
Το βεληνεκές τους ανταποκρίνεται, άρα, στον τύπο των όπλων που απαγορεύονται από τη συνθήκη INF, που ωστόσο ισχύει μόνο για πυραύλους εδάφους.
Σύμφωνα με τον Σόιγκου, οι Ηνωμένες Πολιτείες «εργάζονται τώρα για τη δημιουργία ενός πυραύλου εδάφους βεληνεκούς μεγαλύτερου των 500 χλμ.», και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο «ο πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε εντολή στο υπουργείο Άμυνας να λάβει ανταποδοτικά μέτρα».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία κατηγορούν η μία την άλλη ότι παραβιάζει τη συνθήκη INF. Το Σάββατο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναστέλλουν «τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο της συνθήκης INF».
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε αμέσως πως η Μόσχα «αναστέλλει επίσης» τη συμμετοχή της στη συμφωνία και πως η Μόσχα δεν θα αναλάβει πλέον πρωτοβουλία διαπραγματεύσεων για τον αφοπλισμό με τους Αμερικανούς έως ότου θα έχουν «ωριμάσει αρκετά».
Ο Ρώσος πρόεδρος είχε προηγουμένως απειλήσει ότι θα έδινε το πράσινο φως για την ανάπτυξη νέων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, αν οι Αμερικανοί αποσύρονταν από τη συνθήκη INF, κάνοντας λόγο για προσαρμογή πυραύλων που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν στη θάλασσα ή στον αέρα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο αποκλείει τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών σύντομα
 Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 13:42
Δεν θα γίνουν προεδρικές εκλογές στη χώρα στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο νομιμα εκλεγμενος Δημοκρατικα Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο RT.
«Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει έλλειψη εκλογών», απάντησε ο Μαδούρο όταν ερωτήθηκε για την απαιτηση ορισμένων αποικιοκρατικων ναζιστικων χωρών να γίνουν πρόωρες προεδρικές εκλογές στη χώρα του. Οι μόνες εκλογές που αναμένεται να γίνουν είναι κοινοβουλευτικές, οι οποίες πρέπει να διεξαχθούν το 2020, πρόσθεσε.
«Το πρόβλημα βρίσκεται στην αντιπολίτευση κι όχι στις τακτικές εκλογές. Είχαμε εκλογές 25 φορές σε 20 χρόνια. Τους τελευταίους 18 μήνες είχαμε 6 εκλογές. Οι εκλογές το 2018 ορίστηκαν κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε ο Δημοκρατικος Προεδρος Μαδούρο.
Στην ίδια συνέντευξη στο RT ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας σημείωσε ότι χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ουρουγουάης, του Μεξικού και των μελών της Caricom να πραγματοποιήσουν διάσκεψη στις 7 Φεβρουαρίου στο Μοντεβιδέο για να συζητήσουν για τη ρύθμιση της κρίσης στη Βενεζουέλα.
Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να γραφεί "ένα σενάριο αμοιβαίας κατανόησης", πρόσθεσε ο Μαδούρο, προειδοποιώντας τέλος ότι παραμένει η απειλή ενός πραξικοπήματος στη χώρα του.
Ο μόνος τρόπος για να αρθεί το τρέχον αδιέξοδο στη Βενεζουέλα είναι η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση του Καράκας και την αντιπολίτευση, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η κρίση είναι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Διαφορετικά θα πρόκειται για άλλη μια αλλαγή καθεστώτος, σαν αυτές που έχει κάνει ήδη πολλές φορές η Δύση. Και δεν υπάρχει ούτε μία χώρα που να επωφελήθηκε από την αλλαγή καθεστώτος», σημείωσε ο Λαβρόφ.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι είναι «παράξενο» ότι η θέση της ΕΕ για τη Βενεζουέλα αγνοεί το συμφέρον της Ρωσίας και της Κίνας στη ρύθμιση της κρίσης.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




To Twitter έσβησε 2.000 λογαριασμούς φιλικούς προς τη Βενεζουέλα
 Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 13:02
Συνολικά 1.196 λογαριασμοί Twitter, που κρίθηκαν φίλα προσκείμενοι στην παρούσα δημοκρατικα εκλεγμενη κυβέρνηση της Βενεζουέλας, σβήστηκαν επειδή θεωρήθηκαν ότι «συμμετέχουν στην εκστρατεία υποστήριξης του εκλεγμενου Δημοκρατικα Προεδρου Μαδούρο».
Άλλοι 764 λογαριασμοί διαγράφηκαν, αν και η εδρεύουσα στο Σαν Φρανσίσκο εταιρεία ανακοίνωσε στους χρήστες: «Δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε κατά πόσον οι λογαριασμοί με έδρα τη Βενεζουέλα δεν έχουν διασυνδέσεις και πληροφορούν ξένες κυβερνήσεις».
Ήδη στην εταιρεία έχουν υποβληθεί καταγγελίες για λογοκρισία.
Την είδηση μετέδωσε ο ιστότοπος TeleSUR με έδρα το Καράκας της Βενεζουέλας.
Τον περασμένο Αύγουστο, το Facebook είχε διαγράψει την ιστοσελίδα στα αγγλικά, όπως και εκείνη του Άλεξ Τζόουνς, τον οποίο χαρακτηρισε δικαια «ακροδεξιό και συνωμοσιολόγο», αλλα  και την συνωμοσιολογικη αντιλαθρομεταναστευτικη του  ιστοσελίδα Infowars.
Το TeleSUR επισημαίνει πως όσες ιστοσελίδες φέρονται εχθρικά στην αμερικανική εξωτερική πολιτική θα διαγράφονται από τα ελεγχόμενα από αμερικανική εταιρεία μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μετά τις καταγγελίες από την ιστοσελίδα Revolution News για «εκτεταμένη λογοκρισία», το Facebook έστειλε μήνυμα στο TeleSUR ζητώντας να «δημιουργήσει καθεστώς ασφάλειας και να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του» και κατόπιν το ανέβασε και πάλι.
Έσβησε όμως τον λογαριασμό του Venezuelanalysis.com. Σύμφωνα με το περιοδικό «Politico», το Facebook είχε διαγράψει δεκάδες «μη αυθεντικές ιστοσελίδες» κι ανάμεσά τους εκείνες με την προσωνυμία #AbolishICE και «Unite the Right».
Στη Γερμανία, επίσης, πέρασε νόμος που υποχρεώνει τις αντίστοιχες εταιρείες να διαγράφουν «ανεπιθύμητα δημοσιεύματα» και σαρκαστικά, ιδιαίτερα από σατιρικά περιοδικά. Νόμος που ισορροπεί ανάμεσα στην ελευθερία του λόγου και τη λογοκρισία. Η αιτία που επικαλέστηκαν οι Γερμανοί νομοθέτες ήταν: «Απόπειρα να ξεκαθαρίσουν τα νερά από τη λάσπη της παραπληροφόρησης και του μίσους».
Δεν έχει ξεκαθαρισθεί ακόμη πόσοι αλγόριθμοι χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση ανεπιθύμητων δημοσιεύσεων. Ούτε πού ακριβώς μπορεί να διαμαρτυρηθεί κάποιος ο λογαριασμός του οποίου σβήνεται από το Twitter για παράδειγμα. Οι εταιρείες που διαθέτουν λογαριασμούς, όπως η Google και το Facebook, ελέγχουν το 84% της διαφήμισης στο διαδίκτυο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Υπό εξέταση αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 65 από τους κυβερνητικους φασιστες
Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 09:06
Η φασιστικη κυβέρνηση της Βραζιλίας διεξάγει συνομιλίες με ισχυρά μέλη του Κογκρέσου, κυβερνήτες πολιτειών αλλά και δημάρχους για τις διατάξεις υπό κατάρτιση νομοσχεδίου που θα προβλέπει μεταρρυθμίσεις στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων της χώρας, ιδίως την αύξηση του ελάχιστου ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης στα 65 έτη τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος τη Δευτέρα.
Η πρόταση είναι μία από τις πολλές που εξετάζονται, καθώς ο νέος πρόεδρος της χώρας φασιστας Ζαΐχ Μπολσονάρου (Άκρα Δεξιά) εξαγγέλλει την αντιλαικη νεοφιλελε αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.
Σήμερα, εάν ο ασφαλισμένος ή η ασφαλισμένη έχει καταβάλει εισφορές για τουλάχιστον 15 χρόνια, οι άνδρες μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα 65 και οι γυναίκες στα 60. Όμως, οι άνδρες μπορούν να συνταξιοδοτούνται ανεξαρτήτως ηλικίας εάν έχουν καταβάλει εισφορές στα ταμεία τους για 35 χρόνια ή περισσότερα, όπως και οι γυναίκες εάν έχουν καταβάλει εισφορές για 30 χρόνια.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μπροστά στο Υπουργείο Οικονομίας στην Μπραζίλια, ο Χοζέριου Μαρίνιου, υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Εργασίας, επιβεβαίωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για τις προτάσεις να μεταρρυθμιστεί το σύστημα.
Μεταξύ άλλων, οι προτάσεις της κυβέρνησης, που αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα «O Estado de São Paulo», προβλέπουν πως για να δικαιούται ο ασφαλισμένος ή η ασφαλισμένη σύνταξη πρέπει να έχει καταβάλει εισφορές στο σύστημα για 20 χρόνια κατ' ελάχιστον.
«Έως ότου να οριστικοποιηθεί το σχέδιο (νόμου), ο Μπολσονάρου δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τίποτε για την κοινωνική ασφάλιση» δήλωσε πάντως χθες ο εκπρόσωπος του προέδρου, ο στρατηγός ε.α. Οτάβιου Σαντάνα ντο Χέγκου Μπάχους.
Ο Μπολσονάρου έχει βάλει τη ακροδεξια αντιλαικη νεοφιλελε μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων στην κορυφή του πολιτικού του προγράμματος. Σκοπός είναι να εξοικονομηθούν περίπου 310 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία, κατά πηγές προσκείμενες στο Υπουργείο Οικονομίας.
Οι καπιταλιστες επενδυτές βασίζουν μεγάλο μέρος των αισιόδοξων προβλέψεών τους για τη Βραζιλία εφέτος στην πρόβλεψη πως η κυβέρνηση υπό τον Μπολσονάρου θα καταφέρει να προχωρήσει στη ακροδεξια αντιλαικη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Η ανάδειξη συμμάχων του στους θώκους των προέδρων της Βουλής και της Γερουσίας την περασμένη εβδομάδα χαρακτηρίστηκε βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Το χρηματιστήριο κατέγραψε νέο ρεκόρ τη Δευτέρα, ενώ η συναλλαγματική ισοτιμία του βραζιλιάνικου νομίσματος έναντι του αμερικανικού δολαρίου έχει αυξηθεί κατά 7% μέσα σε έξι εβδομάδες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Ο ΟΗΕ θα όφειλε να υπερασπίζεται το δικαίωμα της Βενεζουέλας να αμύνεται έναντι ξένων επεμβάσεων
 Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 02:10
Τα Ηνωμένα Έθνη θα όφειλαν να υποστηρίξουν το δικαίωμα της Βενεζουέλας να αμύνεται έναντι εξωτερικών επεμβάσεων στις εσωτερικές της υποθέσεις, κάτι που είναι εγγεγραμμένο στον καταστατικό τους χάρτη, τόνισε ο Ριάντ Μανσούρ, ο Παλαιστίνιος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, σε δηλώσεις του στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
Την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι η αμερικανική στρατιωτική επέμβαση παραμένει μια «επιλογή» προς εξέταση.
«Όσον αφορά τα Ηνωμένα Έθνη, υπάρχει μια πολύ σημαντική αρχή η οποία είναι εγγεγραμμένη στον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού και αυτή είναι η υπεράσπιση του δικαιώματος ενός έθνους να αμύνεται έναντι επεμβάσεων στα εσωτερικά του και να υπάρχει σεβασμός της ενότητας και της εδαφικής του ακεραιότητας. (...) Τα Ηνωμένα Έθνη υποτίθεται πως πρέπει να υπερασπίζονται αυτή την αρχή», επέμεινε ο Μανσούρ.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα όφειλε επίσης να εναντιωθεί στις επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις του Καράκας, συμπλήρωσε ο παλαιστίνιος απεσταλμένος.
«Στο Συμβούλιο Ασφαλείας, υπάρχει ρήξη διότι από τη μια είναι εκείνοι που έχουν πάρει θέση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας και υποστηρίζουν τη μία πλευρά -- κι αυτή δεν είναι η σημερινή κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Με αυτό εννοώ τις ΗΠΑ και τους άλλους που τις ακολουθούν. Όταν κατεβλήθη μια προσπάθεια να γίνει κάτι στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αυτή η προσπάθεια δεν πέτυχε και δεν αναμένεται να επιτύχει στο μέλλον», συμπλήρωσε.
 Ο αληταρας και τσουτσεκι πληρωμενο των γιανκιδων Γκουαϊδό υποστηρίζεται από την ναζιστικη κυβέρνηση των ΗΠΑ και ορισμενων άλλων χωρών δορυφορων της στη Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη.
Η Ρωσία, η Κίνα και άλλες χώρες αρνούνται να ταχθούν υπέρ του αληταρα πληρωμενου φασιστα Χουάν Γκουαϊδό, συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τον Νομιμα εκλεγμενο Δημοκρατικα Προεδρο Νικολάς Μαδούρο ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας και απαιτούν οι άλλες κυβερνήσεις να τηρήσουν την αρχή της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις αυτού του μεγαλυτερου στον κοσμο πετρελαιοπαραγωγκού κράτους της Λατινικής Αμερικής.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινοναζιστικά πυρά στη Δυτική Όχθη
 Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 01:57
Ισραηλινοναζιστες στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο και τραυμάτισαν έναν ακόμη τη Δευτέρα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.
Ο σιωναζιστικος στρατός ειπε παλι τα γνωστα του ψεματα ότι οι δύο Παλαιστίνιοι εξαπέλυσαν βομβιστική επίθεση εναντίον των ισραηλινοναζιστών στρατιωτών. Το περιστατικό συνέβη κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν.
Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε ότι ο 19χρονος Αμπντουλάχ Ταουάλμπα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο της Τζενίν όπου μεταφέρθηκε και η υγεία του άλλου Παλαιστινίου, φερόμενου δράστη, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση μετά από σφαίρες που δέχθηκε στην οσφυϊκή μοίρα.
Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες που είπαν ότι οι στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον των δύο Παλαιστινίων χωρίς να έχουν προκληθεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




04.02.2019 - 14:46
Κατάληψη σε σχολείο - Ζητούν τη μόνιμη αποβολή ψυχασθενη συμμαθητή τους με μαθησιακές δυσκολίες ο οποιος τους επιτιθεται

Οι μαθητές ζητούν να εκδιωχθεί από το 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς συμμαθητής τους, τον οποίο κατηγορούν για προβληματική συμπεριφορά – Τους επιτιθεται καθημερινα, ακομα και στους καθηγητες, και προσπαθησε επανηλημενα να βιασει συμμαθητριες του. Για ανακρίβειες και ρατσιστική συμπεριφορά κάνει λόγο ο πατέρας του παιδιού, ο οποιος εχει την καθοριστικη ευθυνη γιατι ενώ ηξερε την κατασταση του δεν πηγε το παιδι σε ειδικο σχολειο.

Αναστάτωση έχει προκληθεί στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, λόγω ενός αγοριού, ο οποίος φέρεται να παρουσιάζει ανάρμοστη συμπεριφορά.
Οι  μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη, με αίτημα να απομακρυνθεί το εν λόγω παιδί από το σχολείο. Το πρωτοφανές περιστατικό έχει προβληματίσει ιδιαίτερα και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η οποία ενημερώθηκε για το θέμα.
Ο 12χρονος ψυχασθενης αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες λόγω συνδρόμου που έχει εκ γενετής, επιτιθεται σε μαθητες μαθητριες και δασκαλους, γεγονός που δυσκολεύει την ομαλή ένταξή του στο σχολικό περιβάλλον.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των παιδιών που προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, αναφέρουν ότι ο 12χρονος αποτελεί κίνδυνο για τους μαθητές και τους καθηγητές, ότι έχει καταστρέψει περιουσία του σχολείου, ενώ υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες παιδιά έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον 12χρονο.
«Για ένα πρωτοφανές ξέσπασμα ρατσιστικής βίας» κάνει λόγο από την πλευρά του ο πατέρας του 12χρονου, μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία», ο οποιος δεν αναφερει τις δικες του ευθυνες.
«Ανήρτησαν στην καγκελόπορτα του σχολείου ανακοίνωση που κατονόμαζαν τον μαθητή και ανέφεραν βαριές συκοφαντίες ως αιτίες της απαγόρευσης παραμονής του στο σχολείο. Το χαρτί βρισκόταν κρεμασμένο τουλάχιστον έως τις 11:00 και η διεύθυνση του σχολείου δεν προέβη σε καμία κίνηση αποκατάστασης της τάξης και προφύλαξης διασυρμού ενός παιδιού. Είναι θλιβερή και άθλια η κατάσταση που βιώνουμε. Το έχουν τρελάνει το παιδί μου. Φοβάμαι τα χειρότερα», καταγγέλλει στην εφημερίδα, ο πατέρας του 12χρονου, οποίος τονίζει ότι θα καταγγείλει το περιστατικό στο υπουργείο Παιδείας και στις αρμόδιες Αρχές. Το γελοιο της υποθεσης είναι ότι κινδυνευουν να χαρακτηριστουν ως ρατσιστες οι μαθητες, γιατι συμφωνα με έναν απαραδεκτο παρωχημενο νομο, εκεινος που θα επιλεξει σε ποιο σχολειο θα παει ο ψυχσθενης μαθητης είναι ο πα-τερας, και όχι μια ειδικη ιατρικη επιτροπη. Και ο πα-τερας επελεξε να παει σε κανονικο σχολειο αντι σε ειδικο για αυτά τα παιδια σχολειο.
Οι γονείς του ψυχασθενους παιδιου έχουν καταθέσει όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις από το Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και το ΚΕΔΔΥ Α’ Θεσσαλονίκης που επιβεβαιώνουν την γενετική παρέκκλιση του παιδιού τους. Μάλιστα, από τον Νοέμβριο έχουν προσλάβει έναν φιλόλογο για να είναι συνέχεια με το παιδί στο σχολείο, ο οποιος φυσικα δεν μπορει να το πειθαρχισει, ενώ από τον Δεκέμβριο ξεκίνησε και το πρόγραμμα παράλληλης στήριξης πλήρους ωραρίου που προβλέπει το ΚΕΣΥ.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, ο οποίος ζήτησε άμεσα να διενεργηθεί έρευνα και να κατέβει το χαρτί, από την καγκελόπορτα του σχολείου. Μιλώντας, ο κ. Ανανιάδης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός. «Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν μαθητές ή γονείς, τέτοιες αναρτήσεις εις βάρος παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή άλλα προβλήματα», τόνισε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεκάθαρη θέση μας είναι η υπεράσπιση της λαϊκής κυριαρχίας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και η απαίτηση να σταματήσει κάθε παρέμβαση του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στα εσωτερικά της χώρας. Η αναγνώριση του αυτοανακηρυσσόμενου Χουάν Γκουαϊδό ως Προέδρου της χώρας, οι εγκληματικές νέες κυρώσεις, τα σχέδια στρατιωτικής περικύκλωσης, οι απειλές επέμβασης κλιμακώνουν ένα οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης. Αυτές τις τόσο κρίσιμες μέρες είναι καθήκον όλων μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Στεκόμαστε στο πλευρό του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου Νικολάς Μαδούρο και των δυνάμεων που αντιστέκονται σε κάθε απόπειρα πραξικοπήματος. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μην περάσει η παραπληροφόρηση και να διαδοθεί πλατιά το τι πραγματικά συμβαίνει στη Βενεζουέλα.

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στις 18.00 στον κινηματογράφο Ίλιον (Τροίας 34 και Πατησίων) σας προσκαλούμε σε εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα Φρέντι Φερνάντεζ. Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρέσβειρα της Κούβας Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα.

Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα", Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί",  Δίκτυο bloggers "La Red Solid@ria Griega"




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυμα του Roger Waters: "Σταματήστε αυτή την τρέλα. Αφήστε ήσυχο το βενεζολάνικο λαό. Έχουν πραγματική δημοκρατία. Σταματήστε να προσπαθείτε να καταστρέψετε τη δημοκρατία τους με σκοπό το 1% να εκμεταλλεύεται το πετρέλαιο αυτής της χώρας. ΗΠΑ, Κάτω τα χέρια απ' τη Βενεζουέλα"
Σχολιο.- Μπράβο του πάντως για ακόμα μια φορά δεν μένει αμέτοχος ο Roger Waters, συχνά τοποθετείται για τις τρέχουσες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, θυμάμαι τον σάλο που είχε γίνει όταν είχε μιλήσει για την προβοκάτσια από τα "Λευκά Κράνη" στην Συρία, τη στήριξη στους Παλαιστίνιους, την έντονη δυσφορία που είχε προκαλέσει στη δισκογραφική βιομηχανία όταν είχε ασκήσει κριτική σε όσους συναδέλφους του έσπαγαν το διεθνή καλλιτεχνικό αποκλεισμό του Ισραήλ!
Σχολιο.- Και πολύ φιλλέληνας..σε μια συναυλία του στην Ελλάδα μερικές φορές πετούσε λέξεις με άπταιστα Ελληνικά..τι να του προσάψεις υπέρ του με λόγια ..οι πράξεις του το απέδειξαν...τό ότι μίλησε για τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού και το.πόσο αμέτοχοι είναι οι λαοί...για την Βραζιλία που εκφράστηκε κατά του ακροδεξιού Μπολσονάρο;...σίγουρα θα έπαιρνε θέση και για την Βενεζουέλα...αυτά να τα δούν και κάποιοΙ δικοί μας καλλιτέχνες που τραγούδησαν στο Ισραήλ καλεσμένοι απο την εκεί κυβέρνηση....Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ..
Σχολιο.- μα εχει σπιτι στον Καλαμο Πηλιου
Μιλουσε και καλα Ελληνικα καποτε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Οι ΗΠΑ απειλούν με στρατιωτική επέβαση
Εντεκα χώρες της ΕΕ αναγνώρισαν ως «μεταβατικό πρόεδρο» τον Χ. Γκουαϊδό
ΗΠΑ και ΕΕ, με τις σύμμαχες κυβερνήσεις τους, κλιμακώνουν την ωμή επέμβασή τους στη Βενεζουέλα, για την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης του σοσιαλδημοκράτη Προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Χαρακτηριστικά, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε ξανά την Κυριακή με στρατιωτική επέμβαση, λέγοντας χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν θα υπάρξει εισβολή στη Βενεζουέλα: «Δεν θέλω να το πω αυτό. Αλλά σίγουρα είναι κάτι που αποτελεί επιλογή». Στην πραγματικότητα, ΗΠΑ και ΕΕ, με το πρόσχημα της «υπεράσπισης της δημοκρατίας και της ελευθερίας», επιχειρούν να ανακτήσουν τον έλεγχο της πλούσιας χώρας της Λατινικής Αμερικής, ώστε να πάρουν το προβάδισμα από ανταγωνιστές όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν, μονοπώλια των οποίων διεύρυναν τη δράση τους τα τελευταία 20 χρόνια.
Η Βενεζουέλα, μέσω της αντιπροέδρου της, Ντέλσι Ροντρίγκες, απέρριψε και καταδίκασε τις δηλώσεις αυτές και τόνισε ότι «ο λαός της Βενεζουέλας θα περιφρουρήσει τα σύνορα και δεν θα επιτρέψει καμία παρέμβαση από το εξωτερικό, ασχέτως από πού θα προέρχεται».
Επίσης, με τη λήξη την Κυριακή το βράδυ του προκλητικού τελεσίγραφου, που είχαν θέσει στον Πρόεδρο Μαδούρο κυβερνήσεις χωρών - μελών της ΕΕ, όπως των Ισπανίας, Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας, ότι εάν δεν προκηρύξει εκλογές (προεδρικές και βουλευτικές), θα αναγνωρίσουν τη μαριονέτα τους Χουάν Γκουαϊδό, πρόεδρο της Βουλής και ηγέτη της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, άρχισαν αυτό να το υλοποιούν. Εκτός από τις κυβερνήσεις αυτών των τριών χωρών ακολούθησαν αυτές των Ολλανδίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Αυστρίας, Δανίας, Σουηδίας, Πορτογαλίας.
Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας σημειώνει ότι «απορρίπτει την απόφαση των κυβερνήσεων στην Ευρώπη, που συντάσσονται με τη στρατηγική της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο που ο λαός της Βενεζουέλας εξέλεξε κυρίαρχα, ελεύθερα και δημοκρατικά».
Και προσθέτει: «Είναι ανησυχητικός ο βαθμός υποταγής αυτών των κυβερνήσεων στην πολιτική της σημερινής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Βενεζουέλας, που με τη σειρά της (σ.σ. η υποταγή) υπονομεύει την ειρήνη και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής. Ομοίως, καταγγέλλουμε ότι αυτή η απόφαση παραβιάζει ανοιχτά τις αρχές και τις πρακτικές που διέπουν τις διπλωματικές σχέσεις, θέτοντας ένα επικίνδυνο προηγούμενο για ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των εθνών.
Σημειώνουμε ότι αυτές οι κυβερνήσεις παίρνουν το μέρος της πιο ακραίας δεξιάς της Βενεζουέλας, που ενεργεί υπό την καθοδήγηση της Ουάσιγκτον και απεγνωσμένα προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας που έχει αμφισβητηθεί από κυρίαρχη απόφαση της πλειοψηφίας του λαού της Βενεζουέλας, ο οποίος εξέφρασε τη σαφή δημοκρατική του βούληση στις προεδρικές εκλογές στις 20 Μάη 2018».
Δηλώνει, επίσης, ότι θα επανεξετάσει τις διμερείς σχέσεις με όλες αυτές τις χώρες και καλεί τις κυβερνήσεις αυτές να επιστρέψουν στον δρόμο της μετριοπάθειας και της ισορροπίας για την εξεύρεση μιας ειρηνικής, πολιτικής λύσης με διάλογο ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις της Βενεζουέλας.
Βρώμικος ο ρόλος και της ελληνικής κυβέρνησης
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που συντάσσεται στην ωμή επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ντύνει τη βρώμικη παρέμβασή της με δήθεν φιλειρηνικό μανδύα. Αποκαλυπτικός είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, που έσπευσε να διαψεύσει την ΝΔ, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν συμβαδίζει με τις αποφάσεις της ΕΕ. Ιδού όσα απροκάλυπτα παραδέχεται: «Η αλήθεια είναι ότι όχι απλώς δεν αποκλίνει η θέση μας από τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά συνδιαμορφώσαμε τις θέσεις αυτές, ακριβώς γιατί θέλουμε η Ευρωπαϊκή Ενωση να είναι παγκόσμιος παίκτης, αυτόνομος, με τη δική της παρουσία, βασισμένη στις δικές της αξίες, της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου».
Και συνεχίζει: «Και ποιες ήταν οι προτεραιότητές μας στη Βενεζουέλα; Να υπάρχει δημοκρατική και ειρηνική λύση της έντασης που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στη χώρα. Και με την έννοια δημοκρατία εννοούμε ότι θα πρέπει να αφεθεί μόνος του ο λαός της Βενεζουέλας να αποφασίσει για το μέλλον του μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών. Οταν αναφερόμαστε στην ανάγκη να υπάρχει ειρηνική διέξοδος εννοούμε ότι θα πρέπει να αποκλιμακωθεί η ένταση, να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος εμφυλίου πολέμου...».
Στη συνέχεια, αναφέρεται στην «ευρωπαϊκή, διπλωματική πρωτοβουλία, που θα συνίστατο στο ότι μια ομάδα ευρωπαϊκών κρατών - σε συνδυασμό και με άλλα κράτη, όπως το Μεξικό, η Ουρουγουάη, η Βολιβία - θα μεσολαβούσαν για να υπάρξει ο αναγκαίος πολιτικός διάλογος για την εκτόνωση της έντασης και για τη δημιουργία συνθηκών που θα οδηγήσουν τον λαό της Βενεζουέλας σε τίμιες και ελεύθερες εκλογές».
Παρακάτω για «ξεκάρφωμα» εμφανίζεται δήθεν να παίρνει «ίσες αποστάσεις», λέγοντας: «Είναι αυτονόητο ότι σεβόμαστε και υποστηρίζουμε τις αρμοδιότητες και της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας και του προέδρου της στην άσκηση των συνταγματικών τους αρμοδιοτήτων προς την κατεύθυνση διεξαγωγής εκλογών με τα χαρακτηριστικά που περιγράψαμε. Ευελπιστούμε ότι στην προσεχή συνάντηση της ερχόμενης Πέμπτης, στο Μοντεβιδέο, αυτή η ομάδα κρατών - η διεθνής ομάδα επαφής που συστάθηκε και με δική μας πρωτοβουλία και επιμονή - θα δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες διαλόγου που θα εκτονώσουν την ένταση και που θα μπορέσουν πράγματι να δώσουν στον λαό της Βενεζουέλας την ευκαιρία να αποφασίσει μόνος του».
Οξύνεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό
Είχαν προηγηθεί το Σάββατο μεγάλες συγκεντρώσεις τόσο υπέρ της κυβέρνησης του Ν. Μαδούρο, όσο και κατά του και υπέρ της αντιδραστικής αντιπολίτευσης και του Γκουαϊδό.
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, μιλώντας στην κατάμεστη λεωφόρο Μπολιβάρ στο κέντρο του Καράκας, είχε δηλώσει έτοιμος για διάλογο και για τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών, για να αντικατασταθεί η Βουλή, η οποία από το 2016 έχει καταργηθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο για λόγους ακυρότητας της εκλογής 4 μελών της, όπως και γιατί αρνούνταν να συζητήσει κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Ωστόσο, η αντιπολίτευση και οι πάτρωνές της, στο όνομα της αντιμετώπισης της «ανθρωπιστικής καταστροφής», ζητάνε την απομάκρυνση του Ν. Μαδούρο.
Αξιοποιώντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, λόγω της όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης, του συστηματικού σαμποτάζ από το εξωτερικό και από το εσωτερικό, οι ΗΠΑ με τους συμμάχους τους καταστρώνουν το σχέδιό τους για τις επόμενες μέρες. «Αιχμή του δόρατος» το πέρασμα της λεγόμενης «ανθρωπιστικής βοήθειας», που έχει συγκεντρωθεί σε 3 σημεία στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία, τη Βραζιλία και από την πλευρά του Ατλαντικού. Μέσω του εκβιασμού αυτού για διάθεση τροφίμων και φαρμάκων, δημιουργείται, όπως όλα δείχνουν, το προγεφύρωμα για στρατιωτική δράση. Ηδη στην Κολομβία, μεταφέρονται Αμερικανοί στρατιώτες, ενώ το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν» με όλον του τον εξοπλισμό βρίσκεται στα ανοιχτά των βενεζουελάνικων ακτών.
Τα σχέδια αυτά έχει καταγγείλει ο Πρόεδρος Μαδούρο, που δήλωσε ότι «δεν πρόκειται να γίνουμε ζητιάνοι», σχολιάζοντας τα 20 εκατομμύρια δολάρια που έδωσε η αμερικανική κυβέρνηση ως υποτίθεται «ανθρωπιστική βοήθεια», ενώ ταυτόχρονα επιθεωρεί στρατιωτικές μονάδες και καλεί σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ξένης εισβολής, ενώ προέτρεψε τις ΗΠΑ «να μη δημιουργήσουν ένα νέο Βιετνάμ».
Πάντως, το Σάββατο ώρες πριν από τη συγκέντρωση της αντιπολίτευσης, ο υποπτέραρχος Φρανσίσκο Γιάνες, στο τμήμα στρατηγικού σχεδιασμού της αεροπορίας της Βενεζουέλας, εμφανίστηκε με βίντεο στο διαδίκτυο να δηλώνει ότι αποκηρύσσει τον Πρόεδρο Μαδούρο και να καλεί «το στράτευμα να ξεσηκωθεί κατά του δικτάτορα». Αμέσως, ακολούθησε μήνυμα του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, που κάλεσε «όλα τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων να ακολουθήσουν το παράδειγμα του πτέραρχου Γιάνες και να προστατεύσουν τους ειρηνικούς διαδηλωτές που υποστηρίζουν τη δημοκρατία».
Από την πλευρά της, η Ρωσία, σύμμαχος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, με σημαντικά συμβόλαια των μονοπωλίων της στη χώρα, χαρακτήρισε τις κινήσεις των κυβερνήσεων της ΕΕ ως «απόπειρα να νομιμοποιηθεί ο σφετερισμός της εξουσίας» και «ως άμεση και έμμεση ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας». Ταυτόχρονα, τάχθηκε υπέρ του διαλόγου ανάμεσα στις αντιπαρατιθέμενες δυνάμεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι θα ακούσουμε ακόμη
Κυνηγούν λέει οι Καμμενος να τον σκοτώσουν σαν τον Τρότσκι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλαυθμός και οδυρμός για το κοριτσάκι που έφυγε από μηνιγγίτιδα στην Κρήτη στην "αριστερή" Ελλάδα του 2019, αλλά το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας κοστίζει (κ οι 2 δόσεις του) 208 ευρώ!! Ποιος μπορεί να τα δώσει;; Ούτε αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα το έβαλαν στα καλυπτόμενα απ το κράτος εμβόλια, ούτε οι Πολ(λ)άκις η ...λεπίδα έρχεται!
...`Οτι στη Κούβα δεν πληρώνεις "τίποτα" για εμβόλια και φάρμακα το λέω για λόγους εντυπώσεων, επειδή είμαι εχθρός της ελευθερίας και έχω μια μανία με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα!
Αναφέρω τη μηνιγγίτιδα συγκεκριμένα που δεν καλύπτεται απ το δημόσιο και είναι θανατηφόρος νόσος!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιοι εξαφανίζουν την ταυτότητα τους. Κάποιοι Θέλουν να ξεχάσουν που ανήκουν η από φόβο η από αδιαφορία . Ανοίγοντας τα παλιά μπαουλα έρχεσαι μπροστά στους προγόνους σου καμιά φορά και εκείνη την στιγμή βλέπεις αν τους προδωσες αν τους σεβαστηκες και σου έρχονται δάκρυα καρδιάς και τρέμουν τα χέρια σου. Χθες τα χέρια μου έπιασαν αυτό το δημόσιο έγγραφο του 1923 μικτή επιτροπή ανταλαγης ελληνοτουρκικου πληθυσμού. Ρώτησαν τον παππού μου ως μουσουλμάνο είσαι Έλληνας ή Τούρκος ; Ο περήφανος πομακος παππούς μου έβαλε ένα λουλούδι στο φέσι του και έδωσε την απάντηση ΕΊΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!! Αυτοί είναι η αλήθεια όσοι έμειναν φώναξαν είμαστε Έλληνες μουσουλμάνοι όχι Τούρκοι! Εμείς οι γενιές μετά από το 1923 δεν έχουμε ερωτηματικά φρόντισαν οι πρόγονοι μας να είμαστε καθαροί απέναντι στην ιστορία και την εθνική μας ταυτότητα! Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Σ ευχαριστώ παππού! Σ ευχαριστώ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορω γιατι η Φωφη, χανει λαδια και δεν εννοει να καταλαβει οτι το νεο Πασοκ ειναι ο Συριζα.
Σχολιο.-  ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙζΑ, ανηκουν στον χωρο της Σοσιαλδημοκρατιας Εχει κανεις  καμια αμφιβολια γι αυτο?
Σχολιο.- Η Φωφη επιθυμει, το ΚΙΝΑΛ μαζι με τα γνωστα προσωπα του πρωην Πασοκ , να συνεχισει, ακομα πιο συντηρητικα, στη δεξια πτερυγα της Σοσιαλδημοκρατιας