Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Τριτη 25 Ιουνιου 2019


"παγκόσμια ημέρα θαλασσοπόρου", λέει σήμερα το ημερολόγιο, καθιερώθηκε το 2011 από την ΙΜΟ ( Διεθνή οργάνωση ναυτιλίας).
Όταν κάποτε η ανθρωπότητα περάσει από την βάρβαρη προϊστορία στην πραγματική ιστορία, στην κοινωνία των ελεύθερα συνεταιρισμενων παραγωγών, θα γραφτεί κι η ιστορία των " θαλασσοπόρων"!
Ένας εσμος αδίστακτων καθαρμάτων, πιόνια βασιλιάδων κι αυτοκρατόρων, εξόντωσαν δεκάδες εκατομμύρια, τεράστιους πολιτισμούς. Δεν υπήρξε μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία.
Το έγραφε θαυμάσια το πανο των Γιουγκοσλάβων διαδηλωτών, όταν οι απόγονοι των "θαλασσοπόρων" βομβάρδιζαν τη χώρα τους:
" ΚΟΛΟΜΒΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥ"...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ανάπτυξη της χώρα μας, να τη χαιρόμαστε.
Λουκέτο στα Κλωστήρια Θράκης (Ακκάς) – Στο «δρόμο» περίπου 100 εργαζόμενοι
19 Ιουνίου 2019
«Λουκέτο» φαίνεται να μπαίνει στα Κλωστήρια Θράκης (Ακκάς) στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, κάτι που σημαίνει ότι 100 άνθρωποι, κάποιοι και από τον Έβρο, θα μείνουν χωρίς δουλειά.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες  είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Φεβρουάριο. Πρόσφατα τους ανακοινώθηκε ότι το εργοστάσιο τερματίζει την λειτουργία του.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο των Κλωστηρίων Θράκης (Ακκάς), οι οποίοι χάνουν τη δουλειά τους μετά την απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο. Για ακόμη μία φορά η εργοδοτική «βουλιμία» αλλά και η κυβερνητική ανοχή οδηγούν στο να αυξηθεί η λίστα των ανέργων στη χώρα μας. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Κλωστήρια Θράκης, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις, με στόχο να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και κατ΄ επέκταση τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους».
Σχολιο.- Τίποτα όρθιο, αυτή είναι η ανάπτυξη!!! Το πολύ, σερβιτόροι και καθαρίστριες....
Σχολιο.- Το άρθρο δυστυχώς δεν αναφέρεται στα δεδομένα της επιχείρησης. Μόνο στην επίσχεση εργασίας που έχουν κάνει οι απλήρωτοι εργαζόμενοι. Γνωρίζοντας ωστόσο κανείς πως τα τελευταία χρόνια έχουν κλείσει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις καταλαβαίνει πως αυτό μεθοδεύεται με σχέδιο από τις συνθήκες αφανισμού που έχει δημιουργήσει ο διεθνής παράγοντας στην ελληνική οικονομία. Αυτό το σχέδιο διάλυσης της παραγωγής και της οικονομίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μέσα που αντιστοιχούσαν στην "ειρηνική" ας την πούμε περίοδο του ελληνικού καπιταλισμού. Σήμερα, σε συνθηκες πλεον οικονιμικης κατοχης και καταλυση της  εθνικης κυριαρχιας, προβλέπεται μαζική καταστροφή καί κεφαλαίου καί εργασίας. Σε τέτοιες στιγμές οι τυπικές πρόνοιες του δικαίου είναι πρακτικά ανίσχυρες να προστατέψουν τους εργαζόμενους. Η μόνη απάντηση που θα μπορούσε ίσως να ανασυστήσει καί την παραγωγή καί την εργασία θα ήταν η άμεση διαχείρηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους, του συνόλου της παραγωγικής διαδικασίας των εργοστασίων που "απαξιώνονται". Αλλά δυστυχώς, το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται στα χέρια μιας γραφειοκρατίας που αδιαφορεί για όσους εκπίπτουν και μεριμνά μονάχα για τους επιβιώσαντες. Απόλυτο αδιέξοδο αν δεν υπάρξουν αναπροσαρμογές στρατηγικής των εργαζόμενων στρωμάτων.
σχολιο.- Αντιμετωπίζουν λέει οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα πρόβλημα στην προμήθεια πρώτης ύλης λέει το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής. Παρ' όλ' αυτά ο Όμιλος Ακκά στον οποίο ανήκει το Κλωστοϋφαντουργείο έχει παρελθόν στο να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους ενώ έπαιρνε αδρές επιδοτήσεις.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"...H Oύλρικε είχε διηγηθεί ότι πριν το 1967 είχε συνδεθεί πολύ με το Ισραήλ και ιδιαίτερα με το κίνημα των Κιμπούτς. Για αυτήν, η μνήμη του `Αουσβιτς συνεπαγόταν την ανάγκη να στηριχτεί υλικά το Ισραήλ, πράγμα που οι μεταπολεμικές γερμανικές κυβερνήσεις έκαναν με μεγάλη καχυποψία και καθυστέρηση. `Ομως όταν στη διάρκεια του Πολέμου των `Εξι Ημερών του 1967 τα έντυπα μέσα, ο Τύπος του συγκροτήματος Springer, άρχισαν να κοροϊδεύουν με πολύ δόλιο και ρατσιστικό τρόπο τους `Αραβες που υποχωρούσαν και εγκωμίαζαν την ικανότητα του ισραηλινού στρατού, η σχέση πολλών κομματιών της Αριστεράς με το Ισραήλ άλλαξε ριζικά. `Αρχισαν να ενδιαφέρονται για την τύχη του παλαιστινιακού λαού που τον ξερίζωσαν από την γη του οι ισραηλινοί και ζούσε σε τεράστια στρατόπεδα, δίχως μέλλον, δίχως γη,και τον χρησιμοποιούσαν τα ίδια τα αραβικά κράτη ως πιόνια στην σκακιέρα των στρατηγικών τους συμφερόντων..."
Margrit Schiller
Μαργκρίτ Σίλερ: Μια σκληρή μάχη με τη μνήμη- Μια αυτοβιογραφική εξιστόρηση από τα χρόνια της RAF (Es war ein harter Kampf um meine Errinerung), KONKRET LITERATUR VERLAG, σελ. 120.
Εκδόσεις Υπερσιβηρικός 2012. Μτφση από τα ισπανικά: Δημήτρης Κουφοντίνας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"στο διάολο η οικογένεια ,στο διάολο η πατρις ,να πεθάνει η Ελλάδα να ζήσουμε εμείς "(γραμμένο σύνθημα σε πλακάτ στην αντισυγκεντρωση στο strate pride Θεσσαλονίκης φέτος )
*Βασικά για να ειμαι δίκαιη, όπως με ενημερωνουνε το κρατούσαν αντιεξουσιαστριες γκευ ατομα από την αντισυγκέντρωση στο strate pride η οποια  ματαιώθηκε ...
Δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι πολύ κακο σύνθημα
Χαχαχαχαχα,καλά ,μπορεί να είναι και από τα χειρότερα συνθήματα που εχουν γραφτεί ..
αν νομίζετε ότι γράφοντας τέτοιες προκλητικές μπούρδες,υπερασπίζεστε το κίνημα των ομοφυλόφιλων ,γελιεστε ..το παρουσιάζετε αντιθέτως σαν ρηχό ,αντιδραστικό ελιτίστικο κίνημα μίσους ,ένα μικροαστικο κίνημα της "πρόκλησης για την πρόκληση" με ρηχούς φιλελεδισμούς και δικαιωματισμούς..
σχολιο.- μιλάμε για καφρους απλά που θέλουν να τραβήξουν απλά την προσοχή.
Σχολιο.- Πες τα! Γιατί εδώ μας λένε συντηρητικές σεξιστριες απουσες από τα κοινά κι από την άλλη ανθελληνιδες κομπλεξικες αχαριστες κτλ. και προσωπικά με έχει κουράσει το ίδιο και η μια και η άλλη πλευρά
Σχολιο.- ένα πανό απευθύνεται σε όλους ..πετά τούτου το βρίσκω κακό σύνθημα ,το βρίσκω ρηχό και μόνο προκλητικό και εν τέλει φάουλ ..ζημιώνει πολύ την υπόθεση που πάει να υπερασπιστεί ..είναι φυσικά η δικιά μου γνώμη μόνο
Σχολιο.- Δεν είναι τίποτα άλλο παρά έκφραση μίσους σε οτιδήποτε δε μπορεί να ενσωματωθεί στη φιλελέδικη παγκοσμιοποίηση.
Σχολιο.- Συμφωνώ απόλυτα, μόνο κακό μπορεί να κάνει ένα τέτοιο σύνθημα. Σκέψου έναν άνθρωπο ήσυχο που προσπαθεί να βγει από το καβούκι του και να ανοίξει τα μάτια τους στην ολότητα γύρω του και βλέπει ένα τέτοιο σύνθημα. Το οποίο είναι προσβλητικό και για μένα προσωπικά. Τι σημαίνει στο διάολο η οικογένεια? Γιατί πρέπει να μου επιτεθείς? Ο στόχος είναι η συνύπαρξη η αποδοχή και η αλληλεγγύη, αν επικρατει τέτοιο κλίμα δεν πρόκειται να επιτευχθούν πότε οι στόχοι του κινήματος. Και βέβαια εκδηλώνεται μεγάλο μίσος. Δυστυχώς επειδή είναι καταπιεσμένη μειονότητα η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ένας άλλος άνθρωπος που βλέπει ένα τέτοιο σύνθημα θα νιώσει απειλή και ακόμα μεγαλύτερη αποξενωση




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νατο και Ηπα, Γερμανια, οι φονιαδες των λαων σαν σημερα 25/06 /91 διαμελισαν την Ενωμενη Γιουγκοσλαβια σε μικροτερα κρατιδια: Σερβια, Σλοβενια, Κροατια, Βοσνια, Ερζεγοβινη, Μαυροβουνιο(Μοντενεγκρο) και σαν επιπτωση και αποτελεσμα του διαμελισμου εχουμε και την Βορεια Μακεδονια σημερα..
Διαιρει και βασιλευε!! Αυτη ειναι η τακτικη τους, παλια και αποτελεσματικη οπως φαινεται,, τα κορακια διψουν για αιμα στα Βαλκανια!!
Δεν ξεχναμε!!..
Σχολιο.- Μέγα έγκλημα
Δεν ξεχνούμε δεν συγχωρούμε.
σχολιο.- Όποιους λαούς δεν μπορούν να τους αλώσουν απο μέσα (επιβολή
Οικονομικης Χουντας)...απλά τους βομβαρδίζουν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



HΠΑ. Έκανε bullying σε ένα τυφλό συμμαθητή του και το πλήρωσε ακριβά
Χτυπούσε έναν τυφλό μαθητή που δεν είχε καν την δυνατότητα να προστατεύσει τον εαυτό του
 25/6/2019 | 00:45
Ενας έφηβος στην Καλιφόρνια αποφάσισε να επέμβει όταν είδε ένα άλλο παιδί να χτυπάει έναν τυφλό μαθητή που δεν είχε καν την δυνατότητα να προστατεύσει τον εαυτό του.
Το άτομο με τα προβλήματα όρασης περπατούσε κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού στο γυμναστήριο του Huntington Beach όταν ξαφνικά ένας αληταρας συμμαθητής του, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για bullying, άρχισε να τον χτυπά σε όλο του το σώμα.
Ο Cody Pine,17 ετών, είδε την επίθεση και γρήγορα παρενέβη -ρίχνοντας στο πάτωμα αναισθητο τον επιτιθέμενο με μια γροθιά
Στη συνέχεια, αν είναι δυνατον, για να καταλαβουμε τι συμβαινει στις ναζιστικες ΗΠΑ,  ο Pine συνελήφθη από την αστυνομία και αποβλήθηκε από το σχολείο για τις ενέργειές του, αν και το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να υπερασπιστεί έναν μαθητή που δεν είχε την δυνατότητα να αντισταθεί.
Ευτυχώς ο κόσμος αντέδρασε μαζεύοντας 80.000 υπογραφές online ώστε ο Pine να επιστρέψει στο σχολείο όπως και έγινε.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κωνσταντινούπολη: «Βγάλε τη μαντίλα!»
Χαμός σε εκλογικό κέντρο
 23/6/2019 | 18:19
Ένα βίντεο από το εκλογικό κέντρο του Ατάκιοϊ, στην Κωνσταντινούπολη, κάνει τον γύρο του Twitter τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, μια ψηφοφόρος δέχτηκε επίθεση από εκπροσώπους του αντιπολιτευομένου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), οι οποίοι της φώναζαν «βγάλε τη μαντίλα σου!».
Στο Twitter έχει ξεσπάσει «πόλεμος» με αφορμή το παραπάνω βίντεο, με τους ψηφοφόρους του CHP και του Εκρέμ Ιμάμογλου να υποστηρίζουν πως δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο και πως ψεύτικοι λογαριασμοί παρουσιάζουν έτσι το περιστατικό για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα, μιας και η εκλογική διαδικασία ήταν σε εξέλιξη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιας και κατάλαβαν πως προκαλούν λέγοντας στον κόσμο ότι... βελτιώθηκε η ζωή του, άρχισαν άλλο τροπάρι τώρα:
Ναι, χάλια είναι η κατάσταση, αλλά με τον Κούλη θα 'ναι χειρότερα.
Και ξεσπάνε σε βρισίδι, καθώς είναι "λαϊκισμός" και είσαι δεξιός όταν λες, π.χ., ότι έχουν πεθάνει άνθρωποι επειδή έχουν κλείσει Κέντρα Υγείας, ότι τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και οι συρμοί του μετρό σαπίζουν στα αμαξοστάσια λόγω βλάβης, ενώ ο κόσμος ταλαιπωρείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ότι οι διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω θερμοκρασίας αργούν να αποκατασταθούν επειδή δεν υπάρχει προσωπικό και υλικά, και τόσα και τόσα άλλα.
Με τρομάζουν αυτοί οι άνθρωποι. Όχι μόνο γιατί αδιαφορούν παγερά για την καθημερινότητα της ζωής των γύρω τους, αλλά και γιατί, αν ήταν στο χέρι τους, θα απαγόρευαν κάθε κριτική και κάθε αντίλογο.
Αυτοί, οι άκαπνοι, που θα λουφάζουν αύριο, όταν πάλι εμείς θα βγαίνουμε στους δρόμους κατά της κυβέρνησης της Δεξιάς. Και θα μας χαρακτηρίζουν γραφικούς και επικίνδυνους, που τρομάζουμε τον μέσο πολίτη και δεν περιμένουμε να γίνουν εκλογές να ξαναβγεί ο Τσίπρας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φιλήσυχος άνθρωπος ο Ρουπακιάς, σύμφωνα με χρυσαυγίτη μάρτυρα. Κανένας δεν περίμενε πως θα μπορούσε να μαχαιρώσει άνθρωπο!
Γι' αυτό σας λέω, όταν βγαίνετε έξω, αυτό το ρημάδι το μαχαίρι να το αφήνετε σπίτι. Φιλήσυχοι-φιλήσυχοι, αλλά όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ;
Σχεδόν μια δεκαετία μετά από το πρώτο μνημόνιο και την υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς κατοχής από τους δανειστές της Ευρώπης και σχεδόν 4 χρόνια μετά το 3ο και χειρότερο μνημόνιο με βάση το οποίο θεσμοθετήθηκε επίσημα η κατοχή της χώρας τουλάχιστον για 99 χρόνια με την ίδρυση της ΑΑΔΕ, του Υπερταμείου, κοκ, συνεχίζουν ακόμη να υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στη διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Λες και οι κυβερνήσεις είναι εκείνες που αποφασίζουν την χάραξη πολιτικής στην Ελλάδα.
Οι εκάστοτε ένοικοι του Μαξίμου από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή το πρώτο μνημόνιο έως σήμερα ζητούν την άδεια των δανειστών ακόμη κι όταν χρειάζεται να αποσυρθούν για φυσική τους ανάγκη. Η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της χώρας είναι κυριολεκτικά για το θεαθήναι.
Το να συζητά κανείς ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι καλύτερη ή χειρότερη από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ίδιο ακριβώς με το να συζητά κανείς την εποχή της ναζιστικής κατοχής για το ποια κυβέρνηση δοσίλογων ήταν καλύτερη ή χειρότερη. Εκείνη του Τσολάκογλου, του Λογοθετόπουλου, ή του Ράλλη;
Η αλήθεια είναι ότι όπως οι διαδοχικές κυβερνήσεις δοσίλογων επί ναζιστικής κατοχής ήταν η μια χειρότερη από την προηγούμενη, έτσι και σήμερα. Οι κυβερνήσεις που υπηρετούν τη μνημονιακή κατοχή είναι απολύτως σίγουρο ότι θα είναι η μια χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί αυτό απαιτεί το στυγνό καθεστώς της δουλοπαροικίας του χρέους που έχουν επιβάλει οι δανειστές της χώρας. Όποια και να είναι η επόμενη μνημονιακή κυβέρνηση, η Ελλάδα σε ένα εξάμηνο θα φλέγεται όχι μόνο οικονομικά, κοινωνικά, αλλά και γεωπολιτικά. Οι αποφάσεις στο εξωτερικό έχουν ήδη παρθεί και περιμένουν απλά εκείνον που θα εμφανιστεί ως δήθεν πρωθυπουργός της κατεχόμενης Ελλάδας ώστε να πάρει την πολιτική ευθύνη της εφαρμογής τους.
Παρ’ όλα αυτά ορισμένοι μας λένε ότι άλλο 40 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ κι άλλο 4 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ! Η διπολική διαταραχή στο απόγειό της! Άλλοι πάλι μας λένε ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ θα είναι χειρότερη από μια συγκυβέρνηση σαν αυτή που ζήσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ. Τι να πει κανείς! Η βλακεία δεν έχει όρια.
Την ίδια ώρα υπάρχουν κι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να είναι τόσο κακός όσο ο Τσίπρας, γιατί οι δεξιοί είναι πατριώτες, ενώ οι αριστεροί απάτριδες!
Ειλικρινά ποτέ πριν δεν ξεχείλιζε σε τέτοιο βαθμό και σε τέτοια έκταση η πιο απόλυτη ηλιθιότητα σε συνδυασμό με την πιο άθλια μικροαστική ιδιοτέλεια. Ποτέ πριν δεν ίσχυε όσο σήμερα η παλιά αγγλοσαξονική παροιμία: «Η άγνοια μπορεί να πάει σχολείο. Η τρέλα μπορεί να γιατροπορευτεί. Για την ηλιθιότητα όμως δεν υπάρχει καμία θεραπεία.»
Γι’ αυτό και να με συγχωρείται αν επιμένω να απευθύνομαι σ’ όσους έχουν σώας τα φρένας και σκέφτονται στοιχειωδώς λογικά.
Ας δούμε τα αμείλικτα γεγονότα.
Στις 15 Ιουνίου 2019 το Eurogroup αποφάσισε ένα νέο «πακέτο» μνημονιακών μέτρων. O κ. Τσακαλώτος χωρίς κανένα δισταγμό υπέγραψε νέα τροποποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας. Κι όπως συμβαίνει με όλες τις νέες τροποποιήσεις των μνημονιακών υποχρεώσεων, ο εκάστοτε υπουργός οικονομικών τις υπογράφει κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς ούτε καν ενημέρωση της βουλής.
Στο κάτω-κάτω της γραφής η βουλή έχει διαλυθεί κι επομένως ο κ. Τσακαλώτος μπορεί να υπογράφει ήσυχος νέες μνημονιακές δεσμεύσεις εν κρυπτώ και παραβύστω. Άλλωστε είδατε κανένα κόμμα να κόπτεται και να καταγγέλλει τις υπογραφές Τσακαλώτου; Μήπως η ΝΔ δήλωσε και δεν το αντελήφθην ότι οι υπογραφές του Τσακαλώτου στο περιθώριο του Eurogroup, δεν έχουν καμιά ισχύ; Όχι βέβαια! Υπάρχει άλλωστε αυτή η άτιμη συνέχεια του κράτους, που μόνο στην Ελλάδα έχει πάρει χαρακτήρα διακομματικής ομερτά!
Δεν έχει καμιά σημασία αν οι νέες μνημονιακές δεσμεύσεις περιλαμβάνουν την σταδιακή έως το 2022 άνοδο της συντάξιμης ηλικίας από 67 στα 70. Δεν έχει καμιά σημασία αν προβλέπεται νέο μπαράζ φόρων και κυρίως αναγκαστικών μέτρων από την ΑΑΔΕ με σκοπό να δημεύσει την περιουσία από τα 4 εκατομμύρια φορολογουμένους που χρωστούν κατά κεφαλή μεσοσταθμικά 21 χιλιάδες ευρώ.
Δεν έχει καμιά σημασία αν μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα πρέπει να έχουν δρομολογηθεί οι ιδιωτικοποιήσεις αρκετών δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και του πάλαι ποτέ ΕΟΠΠΥ. Δεν έχει καμιά σημασία αν ανάλογες διαδικασίες πρέπει να υπάρξουν μέσα στο 2020 με το κλείσιμο σχολικών μονάδων.
Όλα αυτά και άλλα, τα έχει ήδη υπογράψει στο περιθώριο του τελευταίου Eurogroup o κ. Τσακαλώτος και θα τα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση. Είτε είναι του ΣΥΡΙΖΑ, είτε είναι της ΝΔ. Είτε με αυτοδυναμία, είτε χωρίς.
Εκτός κι αν βρεθούν στο κοινοβούλιο οι δυνάμεις που αντιπροσωπεύει το μόνο πατριωτικό, δημοκρατικό, αντιμνημονιακό ψηφοδέλτιο του ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ. Κι ο λόγος είναι απλός. Διότι τότε θα πρέπει η νέα βουλή να τοποθετηθεί για την Εσχάτη Προδοσία που έχουν διαπράξει οι προηγούμενες κοινοβουλευτικές σύνοδοι. Να γιατί έχουν βαλθεί λυτοί και δεμένοι, εχθροί και άσπονδοι φίλοι για να μην βρεθεί ο συνδυασμός στη βουλή κι έτσι για πρώτη φορά αντιμετωπίσουν θεσμικά την Εσχάτη Προδοσία όλοι όσοι συνέργησαν στην επιβολή της μνημονιακής κατοχής.
Τι συνέβη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρώπης;
Ταυτόχρονα, στις 20-21 Ιουνίου ο κ. Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπέγραψε την αποδοχή των νέων χρηματοοικονομικών εργαλείων του νέου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ, τα οποία έχουν σαν στόχο την συγκέντρωση και συγκεντροποίηση όλων των επιμέρους Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων των κρατών μελών με στόχο να διατίθενται όχι με βάση τις εθνικές ανάγκες, αλλά τις ευρωπαϊκές ανάγκες, δηλαδή τις ανάγκες των ευρωπαϊκών, γερμανικών, γαλλικών, κοκ, πολυεθνικών. Πρόκειται για την χρηματοδότηση προγραμμάτων ΣΔΙΤ σε ευρωπαϊκό επίπεδο μόνο και αποκλειστικά για υποδομές που ενδιαφέρουν τα μεγάλα χρηματιστικά συμφέροντα της Ευρώπης.
Η ΕΕ ως Ελντοράντο για τους πιο αδίστακτους εκπροσώπους της μεγαλοεργολαβικής απάτης!
Το συζήτησε κανείς; Κανείς! Μήπως ο κ. Τσίπρας έβαλε έστω κάποιου είδους αστερίσκο γιατί ως απερχόμενος πρωθυπουργός εν μέσω προεκλογικής περιόδου δεν μπορεί να δεσμεύει τη χώρα; Όχι βέβαια. Μήπως ο κ. Μητσοτάκης διαμαρτυρήθηκε έστω για το θεαθήναι; Τι λες καλέ!
Στην ίδια Σύνοδο Κορυφής κι ενώ τα μέσα μαζικής εξαχρείωσης της χώρας μας ασχολούνταν μόνο με τις δηλώσεις του ήξεις-αφήξεις των Ευρωπαίων ηγετών για την Τουρκία, ο κ .Τσίπρας επικύρωσε με την υπογραφή του και την τροποποιημένη Ιδρυτική Σύμβαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Ακούσατε τίποτε για όλα αυτά; Μήπως ενημερωθήκατε από τους αδέκαστους πολιτικούς μας της δεξιάς και της αριστερής απάτης περί τίνος πρόκειται;
Όχι βέβαια. Αυτά είναι για να περνάνε στην καλύτερη περίπτωση στα ψιλά.
Η τροποποιημένη Ιδρυτική Σύμβαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) στοχεύει κατά κύριο λόγο να ενισχύσει την νομικοπολιτική αυτοτέλεια του Μηχανισμού έναντι των κοινοβουλίων των κρατών μελών. Με άλλα λόγια το Διοικητικό Συμβούλιο του Μηχανισμού θα μπορεί να συνάπτει δανειακές συμβάσεις με κράτη μέλη που αιτούνται δανειακή διευκόλυνση, χωρίς να είναι απαραίτητη η κύρωση της σύμβασης αυτής και όλων των προαπαιτούμενων της από όλα τα κοινοβούλια των κρατών μελών που τυπικά είναι μέτοχοι του ΕΜΣ.
Καταλάβατε; Με την τροποποιημένη Ιδρυτική Σύμβαση, αρκεί ένα κράτος μέλος – σαν την Ελλάδα – να προσφύγει στον ΕΜΣ με απλή απόφαση του κοινοβουλίου του. Θα ακολουθεί απόφαση του ΔΣ και η σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης του ΕΜΣ με το αιτούμενο κράτος μέλος, ή η ένταξη σε μια από τις δυο πιστοληπτικές γραμμές του Μηχανισμού δεν θα απαιτείται κύρωση από τα κοινοβούλια των άλλων κρατών μελών. Όπως γινόταν μέχρι σήμερα με τις συμβάσεις δανειακής διευκόλυνσης και τα επίσημα μνημόνια της Ελλάδας.
Ταυτόχρονα, με την τροποποίηση ο ΕΜΣ αποκτά μεγαλύτερη ευλυγισία στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την χρηματοδότηση κρατών και επιχειρήσεων. Όπως επίσης και στην αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που δεσμεύει ο Μηχανισμός έναντι των δανείων που παρέχει.
Συζητήθηκαν όλα αυτά στη χώρα μας; Ούτε κατά διάνοια. Πώς είναι δυνατόν ένας υπό αποχώρηση πρωθυπουργός με διαλυμένη τη βουλή της χώρας να προσυπογράφει μια τέτοια τροποποιημένη διεθνή σύμβαση, χωρίς να μπορεί να την φέρει προς κύρωση στη βουλή;
Γιατί άραγε η ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα δεν επισήμαναν το γεγονός; Γιατί άραγε δεν το κατήγγειλαν; Γιατί όλοι τους κρατούν τακτική μαφιόζικης ομερτά;
Έρχονται πάνω από 200 χιλιάδες πλειστηριασμοί.
Κουβέντα επίσης και για την λαίλαπα που ετοιμάζεται εναντίον των δανειοληπτών. Η τελευταία Επισκόπηση του Ελληνικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρει ότι «το 48% των ΜΕΔ (Μη εξυπηρετούμενων Δανείων) αφορά καταγγελμένες απαιτήσεις, οι οποίες στο τέλος του 2018 ανήλθαν σε 39,1 δισεκ. ευρώ, μειωμένες κατά 9,9% σε σχέση με το τέλος του 2017 (43,4 δισεκ. ευρώ), κυρίως λόγω της διαγραφής καταγγελμένων απαιτήσεων ύψους 3,6 δισεκ. ευρώ.»
Αυτές οι καταγγελμένες απαιτήσεις αντιστοιχούν σε εξασφαλίσεις, δηλαδή εμπράγματες εγγυήσεις, υποθήκες, αξίας περίπου 20 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει πώς οι τράπεζες έχουν θέσει σε κίνηση έναν μηχανισμό διαταγής πληρωμής, κατασχέσεων και πλειστηριασμών, ο οποίος υπερβαίνει κατά πολύ τις 200 χιλιάδες δάνεια. Καταλαβαίνετε τον Αρμαγεδδών δήμευσης περιουσιών μέσω πλειστηριασμών που αναμένεται αμέσως μετά τις εκλογές.
Οι συστημικές εγχώριες τράπεζες προχωρούν επίσης πολύ γρήγορα στη δημιουργία Εταιρειών-Οχημάτων Ειδικού Σκοπού (Special Purpose Vehicle), ώστε να τιτλοποιηθούν και να εκποιηθούν στις διεθνείς αγορές, οι απαιτήσεις των δανείων και κυρίων των εμπράγματων υποθηκών που έχουν αυτά τα δάνεια.
Το Νοέμβριο του 2018 η Eurobank δημιούργησε δική της εταιρεία-όχημα ειδικού σκοπού (Special Purpose Vehicle), ώστε να μεταφέρει το προβληματικό δανειακό χαρτοφυλάκιο και να πετύχει πολύ νωρίτερα τον στόχο για μείωση των «κόκκινων» δανείων ύψους 7,5 δις ευρώ. Έτσι προχώρησε στη συγχώνευση με την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Grivalia, θυγατρική της Εurobank μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η οποία πωλήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Το σχέδιο της συγχώνευσης έχει τη στήριξη του Ομίλου Fairfax του Ινδοκαναδού Πρεμ Γούατσα, ο οποίος κατέχει το 16,88% της Eurobank και το 51,43% της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ.
Θέλει πολλά για να αντιληφθεί ακόμη και ο πιο αδαής ότι στόχος της κίνησης αυτής είναι η δήμευση και εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας των δανειοληπτών που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους;
Μετά απ’ όλα αυτά έχει το δικαίωμα ο καθένας από εσάς να στρουθοκαμηλίσει κατά το δοκούν. Μπορεί άνετα να αυνανιστεί με την ιδέα ότι τα αριστερά μνημόνια είναι ηπιότερα από τα δεξιά. Κι ότι ο Μητσοτάκης θα είναι χειρότερος από τον Τσίπρα λόγω δεξιάς αυτοδυναμίας κι όχι λόγω μνημονιακής κατοχής της πατρίδας μας. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε για όλους τους φερέλπιδες τσανακογλείφτες της εκάστοτε εξουσίας. Κι από δαύτους άλλο τίποτε.
https://dimitriskazakis.blogspot.com/2019/06/blog-post_25.html?spref=fb&fbclid=IwAR00euVVHYOmBf6C4fRHvwhH-DfK_CBhMuAN4xMq7SQX0KMEczMvYAhBEVs




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ένα από τα πάρα πολλά προβλήματα που δημιουργεί η αμεση έναρξη ισχύος του νέου Π. Κ....
  24.06.2019 : 07:15
Αποφυλακίσεις κακοποιών με τη βούλα του νόμου
Εκατοντάδες Ελληνες και αλλοδαποί κακοποιοί που κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για μπαράζ διαρρήξεων και κλοπών και βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές της χώρας θα αποφυλακιστούν μετά την 1η Ιουλίου. Αιτία είναι η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και συγκεκριμένα η αναθεώρηση του άρθρου 374 που αφορά τις «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής». Η αλλαγή πέρασε στα «ψιλά», ωστόσο τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί έντονος προβληματισμός για τις συνέπειες που θα έχει η συγκεκριμένη τροποποίηση στον Ποινικό Κώδικα. Σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, σε πάνω από 300 ανέρχονται οι κακοποιοί που είχαν αναπτύξει εγκληματική δράση μόνο στην Αττική και θα βρεθούν το επόμενο διάστημα εκτός φυλακής.
Τον Ιούνιο του 2018, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών ύστερα από έρευνες μηνών συνέλαβε 33 άτομα, κυρίως γυναίκες Ρομά από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, καθώς και τέσσερις Αιγυπτίους. Σε διάστημα λίγων εβδομάδων διέπραξαν 57 κλοπές εις βάρος τουριστών στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, ενώ προέκυψαν ενδείξεις συμμετοχής τους σε άλλες 300. Εναντίον των 33 κατηγορουμένων ασκήθηκε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές και 19 απ’ αυτούς προφυλακίστηκαν. Η δίκη τους ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές του μήνα, ωστόσο οι συνήγοροί τους ζήτησαν και πήραν αναβολή για μετά την 1η Ιουλίου.
Ο λόγος; Πριν από την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, η κλοπή διωκόταν σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ άλλων, στις εξής δύο περιπτώσεις: α) «εάν είχε τελεστεί από δύο ή περισσότερους δράστες, που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές ή ληστείες» και β) «εάν η πράξη τελέστηκε από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές ή ληστείες κατ’ επάγγελμα ή κατά συνήθεια ή αν η συνολική αξία των αντικειμένων της κλοπής υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ».
Ο νέος, αναθεωρημένος Κώδικας καταργεί τις δύο παραπάνω διατάξεις και θέτει ως μόνη προϋπόθεση για την άσκηση κακουργηματικής δίωξης η αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. Τι σημαίνει όμως η συγκεκριμένη εξέλιξη; «Δεν αρκεί να εντοπίσουμε και να ταυτοποιήσουμε το δακτυλικό αποτύπωμα ενός διαρρήκτη π.χ. σε 100 σπίτια για να διωχθεί σε βαθμό κακουργήματος. Η αστυνομία θα πρέπει να αποδείξει ότι η συνολική λεία από τη δράση του υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. Διαφορετικά, ο ύποπτος θα κατηγορηθεί για πλημμέλημα και την επόμενη της σύλληψής του θα είναι ελεύθερος», εξήγησε στην «Κ» αστυνομική πηγή.
Καθώς μάλιστα ο νέος Π.Κ. έχει αναδρομική ισχύ, όσοι έχουν ήδη καταδικαστεί για διακεκριμένες κλοπές και διαρρήξεις και εκτίουν ποινές κάθειρξης, καθώς και όσοι παραμένουν προφυλακισμένοι για τα ίδια αδικήματα, θα βρεθούν τις επόμενες εβδομάδες εκτός φυλακής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 100 δικογραφίες που βρίσκονται εκκρεμείς στο Εφετείο Αθηνών (σ.σ. αφορούν κακουργήματα) και το επόμενο διάστημα επρόκειτο να φθάσουν στα ακροατήρια θα «πέσουν» σε πλημμελήματα.
Τον Μάρτιο του 2019, το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας συνέλαβε τέσσερις υπηκόους Γεωργίας που φέρονται να είχαν διαπράξει 28 διαρρήξεις σπιτιών σε Αθήνα, Πετράλωνα, Νέο Κόσμο, Ταύρο, Πατήσια και αλλού. Στα κρησφύγετα των δραστών είχαν βρεθεί –εκτός από κλοπιμαία– όπλα, αλεξίσφαιρα γιλέκα και διαρρηκτικά εργαλεία. Καθώς μάλιστα ο ένας από τους υπόπτους ήταν μέλος της γεωργιανής μαφίας διεθνώς και έφερε τον τίτλο «Vor V Zakone» («κλέφτης εντός νόμου») στην επιχείρηση είχαν πάρει μέρος και αξιωματούχοι της Europol.
«Παραθυράκια»
Παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης, ωστόσο, και οι τέσσερις συλληφθέντες είναι πολύ πιθανό να βρεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα εκτός φυλακή, καθώς στον νέο Ποινικό Κώδικα δεν υφίσταται πλέον η έννοια της «κατ’ επάγγελμα» τέλεσης της αξιόποινης πράξης.
Τις τελευταίες ημέρες, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επεξεργάστηκαν τα νέα δεδομένα και προχώρησαν σε «εκτίμηση απειλής» αποτυπώνοντας τα συμπεράσματά τους σε διαβαθμισμένα έγγραφα, το περιεχόμενο των οποίων τέθηκε υπόψη της «Κ». Σε αυτά επισημαίνεται ο κίνδυνος κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στο ενδεχόμενο η περαιτέρω ευνοϊκή ποινική αντιμετώπιση των διαρρηκτών να προσελκύσει στη χώρα μέλη ξένων εγκληματικών ομάδων με εξειδίκευση στα εγκλήματα «κατά της ιδιοκτησίας».
Σε άτυπες συζητήσεις τους, εξάλλου, με τους αστυνομικούς τα μέλη της γεωργιανής μαφίας που κατά καιρούς συλλαμβάνονται στη χώρα εξομολογούνται ότι επιλέγουν να εγκαθίστανται και να δρουν στην Ελλάδα λόγω ακριβώς της ευνοϊκής της νομοθεσίας.
Φραγή σε άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου
Ο νέος Ποινικός Κώδικας «δένει» τα χέρια των αστυνομικών, καθώς τους αφαιρεί τη δυνατότητα να προβούν σε «ειδικές ανακριτικές πράξεις», δηλαδή παρακολουθήσεις, για την εξάρθρωση οργανωμένων κυκλωμάτων διαρρηκτών. Αστυνομικοί εξηγούν ότι προϋπόθεση για να τους δοθεί άδεια από τις εισαγγελικές αρχές να προχωρήσουν σε παρακολουθήσεις υπόπτων και άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου είναι το υπό έρευνα αδίκημα να διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Οι περισσότερες οργανωμένες σπείρες διαρρηκτών εξαρθρώθηκαν χάρη στη φυσική και τεχνική παρακολούθηση των μελών τους. Η αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα και η δίωξη των κλοπών και διαρρήξεων σε βαθμό πλημμελήματος στερεί ουσιαστικά από την ΕΛ.ΑΣ. τη δυνατότητα να διεξάγει εις βάθος έρευνα για τη δράση οργανωμένων ομάδων κακοποιών. «Στο εξής, οι κακοποιοί δεν θα χρειάζεται να κάνουν χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου για να αποφυλακιστούν, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα οδηγούνται ποτέ στη φυλακή», σχολίασε δηκτικά αρμόδια αστυνομική πηγή.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28 "δημοσιογράφοι" υποψήφιοι της ΝΔλας; Αυτή την ποιότητα ενημέρωσης πιστεύετε; αυτοί σας δουλεύουν...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τί ακούμε; Έδωσαν 1.000.000 ευρώ ν αγοράσουν διαφημιστικό χώρο στο διαδίκτυο πριν καν προκυρηχθούν οι εκλογές την στιγμή που χρωστάνε 280.000.000;
Αλήθεια πού τα βρήκαν τόσα λεφτά.... ποιος είναι ο χορηγός τους;
Κι ακόμα δεν ξεκίνησαν...
#διαπλοκηστασκαρια
Σχολιο.- Μαρινάκης…




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
Βούλγαρος Ευρωβουλευτής: Η ‘Μακεδονία’ στην ΕΕ μόνο μετά την κατάργηση της ψεύτικης ιστορίας της
Ιούνιος 24, 2019. 17:29
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του βουλγαρικού VMRO και ευρωβουλευτής,  Ανγκέλ Τζαμπάζκι,  σχολιάζοντας της δηλώσεις του προέδρου των Σκοπίων, Στέβο Πενταρόφσκι,  ότι ο Γκότσε Ντέλτσεφ είναι Βούλγαρος, δήλωσε ότι  επιτέλους ήρθε και μια αλήθεια από τα Σκόπια.
«Από τώρα και στο εξής, όλες οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της «Μακεδονίας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα διέρχονται από τη διάλυση της ψευδούς δημιουργίας του ‘μακεδονικού’ κράτους», δήλωσε ο Τζαμπάσκι στη Βουλγαρική  Εθνική Τηλεόραση αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη  ιστορική ένταση των τελευταίων ημερών μεταξύ της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.
«Για εμάς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ημερομηνία γέννησης του όρου «μακεδονικό έθνος», αυτή είναι η 2α Αυγούστου του 1944 στη Μονή Πιτσίνσκι. Όταν το επέβαλαν ορισμένοι μειοδότες του έθνους μας,  τότε στη  Σόφια, το 1944», ανέφερε.
Για τις δηλώσεις του Στέβο Πενταρόφσκι είπε χαρακτηριστικά:
«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη. Μετά από χρόνια πλαστογράφησης, μετά από χρόνια παραποιημένη κλοπή της βουλγαρικής ιστορίας, τις εξωφρενικές  πλαστογραφήσεις, ο σημερινός πρόεδρος της αδελφικής μας ‘Μακεδονίας’, λέει για ένα ιστορικό γεγονός- ο Γκότσε Ντέλτσεφ είναι Βούλγαρος», είπε ο Τζαμπάζκι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κουλης λεει το 15 Αυγουστο να ψηφισουμε παλι για να βγαλουμε κυβερνηση αυτοδυναμιας για τα πανηγυρια !!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τουρκικός στρατός κατοχής μετέφερε στη βάση του Sher Magar στη Δ Χάμα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων κι άλλο βαρύ οπλισμό.
24/6/2019
O τουρκικός στρατός μετέφερε με κομβόι στο σημείο παρατήρησής του στο Sher Magar στην πεδιάδα al Ghab στη βορειοδυτική επαρχία της Hama βαρύ εξοπλισμό που περιλαμβάνει εκτοξευτές πυραύλων.
Ο Τουρκικός στρατός κατ΄αυτόν τον τρόπο ενισχύει τις θέσεις των τρομοκρατών στην γραμμή αντιπαράθεσης στη Β Χάμα. Τα παρατηρητήρια αυτά έχουν μεταβληθεί σε άτυπες αίθουσες επιχειρήσεων του του τουρκικού στρατού κατοχής με το συντονιστικό των τρομοκρατών και τόποι διανομής και διοχέτευσης στρατιωτικού εξοπλισμού εκ μέρους των Τούρκων στους τελευταίους. Ο συριακός στρατός έχει συνείδηση απόλυτη ότι σε Ιντλίμπ, Χάμα έχει απέναντί του όχι κάποιες τρομοκρατικές φράξιες αλλά αυτή την ίδια την πολεμική μηχανή της Τουρκίας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιταλία: Αυξάνεται η προκληση απο το Sea Watch που παραμένει στα ανοικτά της Λαμπεντούζα με 42 λαθρομετανάστες
 Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 17:43
Αυξάνεται η προκληση σήμερα με το λαθρομεταναστευτικών επιχειρήσεων του Σορος πλοίο Sea-Watch, που απειλεί να σπάσει τον αποκλεισμό, που έχει επιβάλει η Ιταλια, στα ανοικτά των ακτών της Λαμπεντούζα, προκειμένου να αποβιβάσει τους 42 λαθρομετανάστες που εχει μεταφερει παρανομα και που παραμένουν σε αυτό εδώ και 13 ημέρες.
«Θα εισέλθω στα ιταλικά χωρικά ύδατα και θα τους μεταφέρω σε ιταλικο μέρος, στη Λαμπεντούζα» δήλωσε η αλητησα καραπουταναρα πλοίαρχος του Σορος Κάρολα Ράκετε, σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιταλική εφημερίδα της μασονικης κεντροαριστερας La Repubblica.
Η καραπουταναρα «πλοίαρχος» διευκρίνισε ότι αναμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του Στρασβούργου, που αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα σήμερα, σχετικά με το αίτημα λήψης «προσωρινών μέτρων» που κατέθεσε η γερμανική αποικιοκρατικη ΜΚΟ του Σορος Sea-Watch.
Η καραπουταναρα Ράκετε, ηλικίας 31 ετών από τη Γερμανία, κινδυνεύει με άσκηση διώξεων σε βάρος της σε παράτυπη λαθρομετανάστευση, όπως και με την κατάσχεση του πλοίου και την επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ βάσει του νέου διατάγματος του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι.
«Σε ό,τι με αφορά, το Sea-Watch δεν θα φθάσει στην Ιταλία, μπορεί να παραμείνει εκεί έως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» απάντησε σήμερα το πρωί ο ίδιος.
«Έχουν περάσει 13 ημέρες, είχαν τον χρόνο να πάνε στην Ολλανδία και να επιστρέψουν» υπογράμμισε, κατηγορώντας τη αποικιοκρατικη μη κυβερνητική οργάνωση του Σορος  ότι κρατάει τους λαθρομετανάστες «ομήρους» για λόγους πολιτικής πρόκλησης.
Εκ των 53 λαθρομεταναστών που μεταφερθηκαν τη 12η Ιουνίου από το Sea-Watch από τα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, η Ιταλία αποδέχθηκε την αποβίβαση 11 ανθρώπων (παιδιών, γυναικών, ασθενών), υπενθύμισε ο Σαλβίνι.
«Basta! Ό,τι κι αν σας λέει το Στρασβούργο, με μεγάλη ηρεμία, εμείς θα διατηρήσουμε τη γραμμή μας (…). Φανταστείτε εάν μια χώρα όπως η Ιταλία, η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανική δύναμη στην Ευρώπη, επέτρεπε να της υπαγορεύει τους μεταναστευτικούς νόμους μια ΜΚΟ» επέμεινε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25 Ιουνίου 2019
Έφτασαν στην Αβάνα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας
Το πρωί της Δευτέρας, 24 Ιουνίου, έφτασε στο λιμάνι της Αβάνας μια ομάδα πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κούβα , οι ρώσοι ναυτικοί θα πραγματοποιήσουν ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχηγό του Κουβανικού Επαναστατικού Ναυτικού, καθώς και επισκέψεις σε τουριστικούς χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ανέφερε το Υπουργείο Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Κατά την είσοδο στο λιμάνι της Αβάνας, η φρεγάτα ναύαρχος Γκορσκόβ έριξε 21 κανονιοβολισμούς ως χαιρετισμό στο έθνος, στους οποίους απάντησε μια συστοιχία πυροβολικού των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων από το φρούριο Σαν Κάρλος ντε λα Καμπάνια.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Iρανικό ΥΠΕΞ: Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις σηματοδοτούν το τέλος της διπλωματίας
 Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 07:45
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν έκρινε σήμερα ότι η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στον ανώτατο ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους κλείνει αμετάκλητα την οδό της διπλωματίας μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον.
«Η επιβολή κυρώσεων στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν [Αγιατολά Αλί Χαμενεΐ] και τον επικεφαλής της διπλωματίας του Ιράν [τον ΥΠΕΞ Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ] κλείνει οριστικά τον δρόμο της διπλωματίας», ανέφερε ο Αμπάς Μουσαβί μέσω Twitter.
Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «καταστρέφει τους καθιερωμένους διεθνείς μηχανισμούς για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δίκη Χρυσής Αυγής: «Συντροφικά μαχαιρώματα» μεταξύ κατηγορουμένων
 Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 15:15
Στρέφοντας τα πυρά τους, ο ένας στον άλλον, οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα επιχειρούν να υποβαθμίσουν τον ρόλο τους σε όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013. Ο Γιώργος Δήμου και ο Ιωάννης - Βασίλειος Κομιανός αλληλοκατηγορούμενοι, απολογήθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.
Μετά την αποκαλυπτική απολογία του Γιώργου Δήμου ο οποίος «έδωσε» τους συγκατηγορούμενους του, ο Ιωάννης -Βασίλειος Κομιανος του «επέστρεψε» τα βέλη που δέχτηκε, τοποθετώντας τον στο τάγμα εφόδου που «χτύπησε» τον Παύλο Φύσσα. Κυρίως όμως απάντησε στη φράση που του απέδωσε ο Δήμου «πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε».
Ο Κομιανός κατηγόρησε τον Δήμου ότι σκόπιμα ψεύδεται.
«Λέει ψέματα. Έχει παίξει κάποιο ρόλο και θα το βρει το δικαστήριο σας. Αυτός καλεί τον Ρουπακιά δυο φορές εκείνο το βράδυ. Κάποια ανάμιξη έχει...», ανέφερε χωρις ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει περισσότερα στοιχεία. «Δεν μπορώ να εξηγήσω . Δεν ξέρω γιατί λέει ψέματα. Εγώ ήμουν σπίτι μου», συμπλήρωσε ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν έχει προσφύγει σε βάρος του.
Όπως είπε το βράδυ της δολοφονίας δεν ανταποκρίθηκε στο μήνυμα - κάλεσμα που εστάλη από την Τοπική της Χρυσής Αυγής το οποίο θεωρούσε ότι αφορούσε τρικάκια που θα πέταγαν για ομιλία του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Νίκαια.
Επιχειρώντας να εξηγήσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με συγκατηγορουμένους του τις κρίσιμες ώρες επέμεινε πως δεν έμαθε για τη δολοφονία αλλά μόνο για τη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά. «Το πρωί άκουσα από την τηλεόραση ότι ένα μέλος της Τοπικής είχε μαχαιρώσει στο Κερατσίνι ένα παιδί. Λέγανε ότι ήταν ο Ρουπακιάς. Έπαθα σοκ. Χάθηκε ένας άνθρωπος άδικα και η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ σημαντική», είπε ενώ αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε με συγκατηγορουμένους του, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία στα γραφεία της Τοπικής στον Πειραιά.
«Συζητούσαμε για τη δολοφονία, πώς έγινε και γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Βασικά ήμασταν όλοι σε σοκ, γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος. Μέχρι και σήμερα τι έγινε ακριβώς  και γιατί εγώ δεν το έχω μάθει», είπε και εξέφρασε την επιθυμία «ο Ρουπακιάς να μας εξηγήσει τι έγινε εκείνο το βράδυ, για να μάθουμε και εμεις την αλήθεια...»
Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι δεν ήταν μέλη της Τοπικής της Νίκαιας;
Κατηγορούμενος: Πιστεύω ότι δεν είναι έτσι, κάτι αλλο είχε συμβεί με τον Ρουπακιά
Πρόεδρος: Ναι άλλά έχουμε ακούσει συνομιλίες που κάποιοι επιχαίρουν για το θάνατο του Φύσσα...
Κατηγορούμενος: Ναι, αλλά δεν είμαι εγώ, αυτοί δεν είναι άνθρωποι.
Όταν από την έδρα εντοπίστηκαν αντιφάσεις σε σχέση με τις απολογίες του στις αρμόδιες ανακρίτριες ο κατηγορούμενος διευκρίνησε: «Ήμουν πολύ ταραγμένος και είχα κάνει λάθη. Αυτά τα λάθη θα τα διορθώσω σήμερα. Ισχύει ότι λέω σήμερα».
Ο 49χρονος ανέφερε ότι πλέον δεν έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή και επικαλεστηκε τον όρο που του επιβλήθηκε κατά την αποφυλάκιση να μην έχει επαφές με τους συγκατηγορούμενούς του.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα καταδικάζει τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον κατά του Ιράν
 Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 18:59
Η Ουάσιγκτον θα πρέπει να αναλογισθεί τις συνέπειες που θα έχει η πολιτική που υιοθετεί έναντι του Ιράν, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του, με αφορμή τις νέες κυρώσεις που επέβαλλε κατά του Ιράν, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια πολιτική μπορεί «όχι μόνο να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην Μέση και Εγγύς Ανατολή, αλλά και να υπονομεύσει όλο το σύστημα της διεθνούς ασφάλειας».
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι «η Μόσχα παρακολουθεί με ανησυχία, πως οι ΗΠΑ, ήδη περισσότερο από ένα χρόνο εντείνουν τις πιέσεις κατά του Ιράν», επισημαίνει ότι η Ουάσινγκτον «αποδίδοντας αβάσιμες κατηγορίες στην Τεχεράνη και αποχωρώντας από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, εντείνει τις πιέσεις εναντίον του με τις συνεχιζόμενες κυρώσεις και την προκλητική της δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής»
Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ απαιτούν από την Τεχεράνη, η δραστηριότητα της οποίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας είναι αποκλειστικά ειρηνική και βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), αδικαιολόγητες υποχωρήσεις, ζητώντας της στην πράξη να παραιτηθεί από τα νόμιμα συμφέροντα της στις διεθνείς υποθέσεις.
Το ρωσικό υπουργείο, αναφερόμενο στις κυρώσεις που επέβαλλε η Ουάσινγκτον εναντίον του πνευματικού ηγέτη του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, επισημαίνει ότι κατ' αυτόν τον τρόπο κόβει τις γέφυρες με την Τεχεράνη παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της ότι υποστηρίζει τον διάλογο με την Τεχεράνη. «Είναι προφανής η νέα εκδήλωση της μόνιμης επιδίωξης των ΗΠΑ να επιβάλουν την θέληση τους σε κυρίαρχα κράτη» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση του, επισημαίνοντας ότι «η Ουάσινγκτον, θεωρώντας ότι είναι ο διαχειριστής των τυχών του κόσμου και υιοθετώντας μια όλο και πιο επιθετική πολιτική, σπεύδει να τιμωρήσει εκείνους που δεν προτίθενται να υποταχθούν στις αμερικανικές υπαγορεύσεις».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνομιλίες Ρωσίας – ΗΠΑ –Ισραήλ για την εκρηκτική ατμόσφαιρα στην περιοχή
 Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 11:59
«Να κατηγορούμε το Ιράν για όλα τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής είναι απλά κακή πολιτική», ανακοίνωσε η Μόσχα καθώς οι σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας από τη Ρωσία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ συναντήθηκαν  στην Ιερουσαλήμ για να συζητήσουν τις κλιμακούμενες εντάσεις στην περιοχή.
«Όπως και εμείς, το Ιράν βρίσκεται νόμιμα στο έδαφος της Συρίας για να βοηθήσει στην καταπολέμηση τρομοκρατών. Έχουμε προσκληθεί από τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε δημοσιογράφους στη Μόσχα τη Δευτέρα, μετά από συνάντηση με τον Αιγύπτιο συνάδελφο Sameh Shoukry.
Μεγάλο μέρος της συνέντευξης Τύπου τους ήταν αφιερωμένο στις επαφές που ο Ρώσος υπουργός Ασφαλείας Νικολάι Πατούσεφ είχε στην Ιερουσαλήμ για συνομιλίες με τον ισραηλινό ομόλογό του Meir Ben-Shabbat και τον αμερικανικό σύμβουλο ασφάλειας John Bolton.
Ο Μπόλτον ταξίδεψε στο Ισραήλ, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο πήγε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία. Κι όλα αυτά  αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μην ξεκινήσει επίθεση εναντίον του Ιράν την περασμένη εβδομάδα.
Η επίσημα δημοσιευμένη ατζέντα του Pompeo περιλαμβάνει συζητήσεις σχετικά με τους «κινδύνους που θέτει η ιρανική αποσταθεροποιητική δραστηριότητα».
Αυτή η εστίαση στο Ιράν, αποκλείοντας όλα τα άλλα, ήταν «αντιπαραγωγική», δήλωσε ο Λαβρόφ.
«Το Ισραήλ και οι Αμερικανοί ανησυχούν πάνω από όλα για το Ιράν, όχι μόνο όταν πρόκειται για τη Συρία, αλλά και για αυτή την περιοχή εν γένει και ίσως ακόμη και σε ευρύτερη γεωγραφική περιοχή».
«Θεωρούμε πολύ, πολύ επικίνδυνο πώς αναπτύσσεται η κατάσταση στον [Περσικό Κόλπο] καθώς και τη Συρία», πρόσθεσε ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης.
«Υπάρχουν προσπάθειες να μετατραπεί η επικράτεια της Συρίας σε πεδίο μάχης μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, ανάμεσα στους Σουνίτες και τους Σιίτες. Αυτό είναι κακό και μόνο επιδεινώνει την κρίση».
Νωρίτερα, η Ουάσιγκτον είχε ανακοινώσε πρόσθετες κυρώσεις εναντίον του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του Ανώτατου ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί προσωπικά.
Στις συνομιλίες του με τον Shoukry, ο Λαβρόφ εξέφρασε την ανησυχία του για το φημολογούμενο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για το ισραηλινο-παλαιστινιακό ζήτημα, λέγοντας ότι «κρυφά αναπτυγμένες ιδέες» που απορρίπτουν τη λύση των δύο κρατών ήταν μια απόκλιση από το πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και άλλων διεθνώς συμφωνημένων αρχών .
Τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει επίσης να αποτελέσουν τη βάση για την επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία, δήλωσε ο Λαβρόφ, καταδικάζοντας τις προσπάθειες «να ενθαρρύνουν τις αποσχιστικές τάσεις σε αυτό ή εκείνο το τμήμα της Συρίας» και να παρεμβαίνουν στη νόμιμη κυβέρνηση - αναφερόμενος έμμεσα στις ΗΠΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μισοί άνθρωποι του πλανήτη πιστεύουν βασιμα ότι δεν ζουν σε δημοκρατική χώρα
 Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 09:46
Μόνο ο μισός πληθυσμός παγκοσμίως πιστεύει ότι η χώρα όπου ζει είναι δημοκρατική, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα, με πολλούς Δυτικοευρωπαίους να θεωρούν τις τράπεζες και τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απειλές για τη δημοκρατία.
Η έρευνα διενεργήθηκε σε περισσότερους από 150.000 ανθρώπους από 57 χώρες από το γερμανικό ινστιτούτο ερευνών Dalia Research and Alliance of Democracies Foundation. Σύμφωνα με αυτή, ακόμη και σε δημοκρατικές χώρες το 38% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο με την κατάσταση των πραγμάτων.
«Αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις δημοκρατίες είναι το γεγονός ότι η κοινή γνώμη δεν τις θεωρεί πλέον δημοκρατικές», δήλωσε ο Νίκο Γιάσπερς διευθύνων σύμβουλος του Dalia Research.
Οι πολίτες των ΗΠΑ είναι διχασμένοι για το αν η χώρα τους είναι δημοκρατική, με το 46% ηλιθιων να πιστεύει ότι είναι και το 40% λογικων ανθρωπων να εκτιμά ότι δεν είναι αρκετά δημοκρατική.
Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι οι ΗΠΑ έχουν θετικό αντίκτυπο στη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο, αν και η πλειοψηφία της κοινής γνώμης σε δυτικές χώρες, όπως ο Καναδάς και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, θεωρεί ότι η αμερικανική επίδραση είναι αρνητική.
Το 45% των Ελλήνων που ερωτήθηκαν απάντησε ότι εκτιμά πως δεν εισακούγεται η άποψή του σε σημαντικά θέματα όπως η πολιτική, ενώ το 60% δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση ενεργεί προς το συμφέρον των πολιτών.
Στην Ιταλία, όπου αντιευρωενωσιτικά κόμματα κέρδισαν στις εκλογές πέρυσι, το 69% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι αποφάσεις της ναζιστικης ΕΕ δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντα των πολιτών.
Εξάλλου οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι οι τράπεζες και ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη δημοκρατία στις χώρες τους, με τους Έλληνες να εμφανίζονται πιο επικριτικοί.
Συνολικά το 52% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι οι χώρες τους είναι προετοιμασμένες για μία ακόμη δημοσιονομική κρίση.
Ενώ περισσότερο από το 40% όσων συμμετείχαν στην έρευνα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστρία, μεταξύ άλλων χωρών, εκτιμά ότι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, έχουν αρνητική επίπτωση στη δημοκρατία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σημαντική μείωση των εξώσεων στη Βαρκελώνη επί της δημαρχίας Άντας Κολάου
 Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 09:48
Η νέα σύμβουλος για την Κατοικία στον δήμο της Βαρκελώνης Λουθία Μαρτίν παρουσίασε χθες στους δημοσιογράφους το σχέδιο της δημάρχου Άντα Κολάου για την απαλλοτρίωση εκ μέρους του δήμου των άδειων κατοικιών προς όφελος των πολιτών.
Η Μαρτίν, που ήταν βουλευτής στην προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία του ισπανικού Κοινοβουλίου, με την ευκαιρία αυτή παρέθεσε και τα στατιστικά στοιχεία από το νομικό συμβούλιο του κράτους, που αποδεικνύουν ότι κατά την προηγούμενη θητεία της Κολάου στη δημαρχία (2015-18), οι εξώσεις στην πρωτεύουσα της Καταλονίας μειώθηκαν κατά 23,1%.
Η Μαρτίν συνέκρινε τα στατιστικά της Βαρκελώνης με τα αντίστοιχα ποσοστά στην υπόλοιπη Καταλονία, που δείχνουν μείωση των εξώσεων μόλις κατά 7,22%.
Συνολικά, στη Βαρκελώνη καταγράφηκαν 10.700 περιπτώσεις εξαναγκασμένων εξώσεων στο διάστημα 2015-18, που μάλιστα ακολουθούσαν κάθε χρόνο κατιούσα πορεία: 3.098 το 2015, 2.691 το 2016, 2.519 το 2017 και 2.381 ο 2018.
Η Μαρτίν, που όπως και η Κολάου είναι μια από τις ιδρυτικές προσωπικότητες και κινητήριες δυνάμεις του πανεθνικού κινήματος κατά των εξώσεων PAH, αιτιολόγησε τη μείωση αυτή, αποδίδοντάς την εν πρώτοις, στην ενίσχυση των κοινωνικών κινημάτων στην πόλη, και κατά δεύτερον, στον ρόλο της Ένωσης κατά του οικιστικού αποκλεισμού (UCER) που θέσπισε η δημαρχία της Βαρκελώνης επί Κολάου.
Η Ένωση αυτή φρόντισε περίπου 2.270 οικογένειες με πρόβλημα κατοικίας μέσα στο 2018. Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο 92% των περιπτώσεων αυτών βρέθηκε «οριστική λύση» και από αυτές μόνον το 12% έμεινε χωρίς δική του κατοικία, αλλά υπήρξε ένας ευνοϊκός διακανονισμός για «κοινωνικό ενοίκιο» με τους ιδιοκτήτες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατονόμοι άνοιξαν πυρ εναντίον φοιτητών στην Ονδούρα - Τέσσερις τραυματίες
 Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 09:30
Άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας άνοιξαν πυρ εναντίον φοιτητών που απαιτούσαν την παραίτηση του ακροδεξιου προέδρου της Ονδούρας, του Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, χθες Δευτέρα στην Τεγκουσιγκάλπα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις εξ αυτών να τραυματιστούν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος της πρυτανείας του πανεπιστημίου όπου σπουδάζουν.
«Περίπου σαράντα μέλη της στρατιωτικής αστυνομίας εισέβαλαν στον χώρο του πανεπιστημίου χωρίς άδεια», καταδίωξαν τους φοιτητές και «πυροβόλησαν εναντίον τους με πραγματικά πυρά», δήλωσε ένα στέλεχος του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Ονδούρας (UNAH), ο Αρμάντο Σαρμιέντο.
Τουλάχιστον 2.000 φοιτητές είχαν αποκλείσει νωρίτερα τη λεωφόρο που περνάει μπροστά στην πανεπιστημιούπολη, τη μεγαλύτερη της πρωτεύουσας. Όταν έσπευσε επιτόπου, η αστυνομία αρχικά προσπάθησε να τους διαλύσει κάνοντας χρήση δακρυγόνων και οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν πετώντας πέτρες. Κατόπιν, άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας άνοιξαν πυρ και τουλάχιστον τέσσερις φοιτητές τραυματίστηκαν στα πόδια, σύμφωνα με τον Σαρμιέντο.
Τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά και άλλοι είκοσι τραυματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ονδούρα.
Το νέο κύμα εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εναντίον του φασιστα προέδρου Ερνάντες εκδηλώθηκε πριν από έναν μήνα, αρχικά με αφορμή την υιοθέτηση δύο διαταγμάτων που προωθούσαν νεοφιλελευθερες  μεταρρυθμίσεις στην υγεία και την παιδεία, οι επικριτές των οποίων επέμεναν πως είχαν σκοπό την ιδιωτικοποίηση δημόσιων υπηρεσιών.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αμερικανίδα συνελήφθη για κλοπή όταν πήγε στην αστυνομία για να παραδώσει τα όπλα του βίαιου συζύγου της
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 08:04
Η σύλληψη και η απαγγελία κατηγοριών για κλοπή σε βάρος μιας Αμερικανίδας που αφαίρεσε τα όπλα του βίαιου συζύγου της, με τον οποίο παίρνει διαζύγιο, για να τα παραδώσει στην αστυνομία, προκαλεί έντονες αντιδράσεις και επικρίσεις στις ΗΠΑ.
Η Κόρτνι Έρμπι, 32 ετών, παρουσιάστηκε τη 15η Ιουνίου σε αστυνομικό τμήμα της Φλόριντας για να παραδώσει τα όπλα του συζύγου του, διότι όπως είπε φοβόταν ότι θα τα χρησιμοποιούσε εναντίον της ίδιας ή των δύο παιδιών τους.
Την προηγουμένη, έπειτα από μια συνάντησή τους ενόψει του διαζυγίου τους, ο Τζόζεφ Έρμπι αποπειράθηκε με το αυτοκίνητό του να σπρώξει εκείνο της συζύγου του και να το βγάλει από τον δρόμο, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Lakeland Ledger.
Συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος πολύ σύντομα υπό περιοριστικούς όρους, ένας από τους οποίους ήταν να παραδώσει τα όπλα του στην αστυνομία.
Η σύζυγός του, πεισμένη ότι δεν επρόκειτο να εκπληρώσει αυτόν τον όρο, μπήκε στο σπίτι τους και τα πήρε για να τα παραδώσει εκείνη.
Αλλά, όταν πήγε στο τμήμα, η αστυνομία ήρθε σε επαφή με τον σύζυγό της, ο οποίος αποφάσισε να της κάνει μήνυση για διάρρηξη και κλοπή. Συνελήφθη και της ασκήθηκαν αμέσως κατηγορίες• πέρασε έξι νύχτες στο κρατητήριο.
Χθες Δευτέρα μια τοπική βουλεύτρια της Φλόριντας, η Άννα Εσκαμάνι, έγραψε σε τοπικό εισαγγελέα για να ζητήσει να μπουν στο αρχείο οι «ντροπιαστικές» κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος της Έρμπι.
Η υπόθεση «δημιουργεί επικίνδυνο προηγούμενο για όσες προσπαθούν να γλιτώσουν από την οικογενειακή βία», τόνισε η ίδια και υπογράμμισε ότι η ύπαρξη όπλων σε υποθέσεις συζυγικών διενέξεων πολλαπλασιάζει επί πέντε τον κίνδυνο ανθρωποκτονίας.
Ομοσπονδιακός νόμος απαγορεύει την οπλοκατοχή σε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία, ή σε βάρος των οποίων ισχύουν περιοριστικά μέτρα που έχουν εκδοθεί κατόπιν αιτήματος της ή του συντρόφου τους.
Όμως, σύμφωνα με την Εσκαμάνι, η Φλόριντα είναι ανάμεσα στις 35 Πολιτείες των ΗΠΑ όπου δικαστικά κενά εμποδίζουν την εφαρμογή του νόμου.
Υποστηρικτές της υιοθέτησης αυστηρότερων ελέγχων ως προς την κατοχή πυροβόλων όπλων, όπως είναι για παράδειγμα η μη κυβερνητική οργάνωση Moms Demand Action («Οι μητέρες απαιτούν δράση») εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Κόρτνι Έρμπι και άρχισαν μέσω Διαδικτύου συγκέντρωση χρημάτων για να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδά της.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




UNRWA: Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική για την υποστήριξη των Παλαιστινίων προσφύγων
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 05:23
Δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πρόταση στο τραπέζι αν διαλυθεί το Γραφείο Αρωγής και Έργων των ΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), πράγμα για το οποίο ασκεί πίεση η κυβέρνηση των ΗΠΑ, τόνισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής χθες.
Ο Πιερ Κρέχενμπουλ, ο γενικός διευθυντής του UNRWA, μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο μία ημέρα πριν διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη η διεθνής σύνοδος με σκοπό να ζητηθεί χρηματοδότηση από διεθνείς δωρητές, ώστε να καλυφθεί ο προϋπολογισμός του, ύψους 1,2 δισεκ. δολαρίων.
Ο Κρέχενμπουλ επισήμανε ότι «ουδείς έχει προτείνει κάποια ιδέα για το πώς θα αντικατασταθούμε αν καταργηθεί το UNRWA».
«Έχουμε 280.000 μαθητές στη Λωρίδα της Γάζας. Σε ποια σχολεία θα πάνε αν κλείσουν τα δικά μας;», διερωτήθηκε.
Το Γραφείο επιτελεί το έργο του στην Ιορδανία, στη Δυτική Όχθη, στη Λωρίδα της Γάζας, στον Λίβανο και στη Συρία. Η εντολή του προέρχεται από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που έχει 193 κράτη-μέλη.
Η διεθνής σύνοδος για τη συγκέντρωση δωρεών διεξάγεται στη Νέα Υόρκη
Ο προϋπολογισμός του UNRWA για το 2019 καλύπτει τη λειτουργία 700 σχολείων, στα οποία πάνε μισό εκατομμύριο παιδιά, κέντρων υγείας που δέχονται 8,5 εκατομμύρια επισκέψεις τον χρόνο, καθώς και άλλα προγράμματα άμεσης βοήθειας και κοινωνικού χαρακτήρα.
Μετά τη διακοπή της αμερικανικής χρηματοδότησης, o μεγαλύτερος χορηγός του Γραφείου είναι η Ε.Ε., ακολουθούμενη από τη Γερμανία και τη Σαουδική Αραβία.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σερβία: Κοινή στρατιωτική άσκηση Σέρβων, Ρώσων και Λευκορώσων καταδρομέων
 Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 05:07
Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Σερβία, η Ρωσία και η Λευκορωσία πραγματοποιούν κοινή στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «Σλοβενική αδελφότητα». Η άσκηση, που φέτος διεξάγεται στο έδαφος της Σερβίας, ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 27 Ιουνίου.
Σ' αυτήν συμμετέχουν μονάδες των ειδικών δυνάμεων από τις τρεις χώρες που με την υποστήριξη της αεροπορίας εκτελούν επιχειρήσεις επέμβασης και ανακατάληψης στόχων. Ένα τέτοιο σενάριο εκτελέστηκε τη Δευτέρα, ενώπιων επίσημων πολιτικών προσκεκλημένων, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κόβιν, έξω από το Βελιγράδι, όπου Ρώσοι και Σέρβοι καταδρομείς εξουδετέρωσαν ομάδα τρομοκρατών που είχε τον έλεγχο του αεροδρομίου.
«Αυτή η άσκηση δεν είναι απλώς μία στρατιωτική άσκηση, είναι η συνεργασία αδερφικών λαών μεταξύ των οποίων υπάρχει αλληλοκατανόηση, αλληλοσεβασμός και αγάπη. Η Σερβία έχει φίλους και ποτέ δεν θα επαναληφθεί εκείνη η φοβερή στιγμή στην ιστορία μας, όπως το 1999 (σ.σ. νατοϊκοί βομβαρδισμοί), όταν βρεθήκαμε εντελώς μόνοι. Δεν είμαστε πλέον μόνοι» διεμήνυσε ο ΥΠΕΘΑ της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν μετά την ολοκλήρωση της άσκησης.
Ο αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου αερομεταφερόμενων μονάδων επέμβασης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στρατηγός Αλεξέι Βασίλιεβιτς Ναούμετς, που επίσης παρακολούθησε την άσκηση, δήλωσε ότι «η στρατιωτική συνεργασία στο πλαίσιο της «Σλοβενικής αδελφότητας» γίνεται πλέον παράδοση και στοχεύει στην προετοιμασία και εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων των τριών χωρών για την υπεράσπιση της πατρίδας».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσεχία: Ο πρωθυπουργός Μπάμπις δήλωσε ότι οι ακροδεξιοι «διαδηλωτές» της CIA δεν έχουν κανένα λόγο να είναι δυσαρεστημένοι
 Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 01:33
Μια μέρα μετά τις στημενες ακροδεξιες διαδηλώσεις της CIA εναντίον του, ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις δήλωσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι ακροδεξιοι «διαδηλωτές» είναι δυσαρεστημένοι δεδομένης της εξαιρετικής πορείας της χώρας.
«Φαίνεται ότι όσο περισσότερα χρήματα ξοδεύουν, τόσο περισσότερο οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι. Είναι μια αλλόκοτη κατάσταση», τόνισε, αναφερόμενος στην αύξηση των κοινωνικών δαπανών και συντάξεων που έγιναν υπό την πρωθυπουργία του. Σημείωσε δε, σύμφωνα με το τσεχικό πρακτορείο ειδήσεων ČTK, ότι τα πράγματα στην Τσεχική Δημοκρατία δεν ήταν ποτέ καλύτερα από όσο είναι σήμερα.
Την Κυριακή, περισσότεροι από 280.000 χαφιεδες, όπως λενε τα δημοσιογραφικα παπαγαλακια της CIA, συγκεντρώθηκαν στην Πράγα για να ζητήσουν την παραίτηση του Μπάμπις, στην μεγαλύτερη εκδήλωση ακροδεξιας «διαμαρτυρίας» στην χώρα από την πτωση του σοσιαλισμου.
Η συγκέντρωση στο πάρκο Λέτνα ήταν η μεγαλύτερη μίας σειράς ακροδεξιων «διαδηλώσεων» των τελευταίων εβδομάδων κατά του 64χρονου Μπάμπις, ο οποίος ερευνάται για απάτη και σύγκρουση συμφερόντων.
Η «τσέχικη εκδοχή του Τραμπ» κατά το περιοδικό αμερικανικο ακροδεξιο φασιστικο περιοδικο Forbes, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και ιδρυτής του φιλορωσικου σοσιαλδημοκρατικων τασεων κόμματος ANO βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για απάτη. Η τσεχική αστυνομία η οποια είναι ξεπουλημενη στη CIA  εισηγήθηκε τον Απρίλιο την απαγγελία κατηγοριών κατά του Μπάμπις (από ποτε η μπατσαρια εχει δικαιωμα να απαγγελει κατηγοριες σε οποιαδηποτε κρατος, αυτό μονο η CIA το ξερει!!!) για απάτη μέσω της εκμετάλλευσης ευρωπαϊκών κονδυλίων πριν από μία δεκαετία για να κατασκευάσει ξενοδοχείο και κέντρο διασκέψεων έξω από την Πράγα. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
Ο διορισμός νέου υπουργού Δικαιοσύνης μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας προκάλεσε τις πρώτες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας λόγω υποψιών ότι ο Μπάμπις επιχειρεί να επηρεάσει τις διαδικασίες.
Η φερόμενη σύγκρουση συμφερόντων του Μπάμπις οδήγησε σε έλεγχο εκ μέρους της νεοναζιστικης Κομισιόν. Στα προκαταρκτικά συμπεράσματά του ο έλεγχος αποφαίνεται πως ο όμιλος Agrofert του Μπάμπις δεν θα έπρεπε να είχε πρόσβαση σε αναπτυξιακά κεφάλαια της ναζιστικης Ευρω Ένωσης τα τελευταία χρόνια λόγω σύγκρουσης συμφερόντων.
Την Τετάρτη στο τσεχικό κοινοβούλιο θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με λίγες πιθανότητες καταψήφισής της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Δεν υπαρχει η ατμοσφαιρα για να γίνει διάλογος ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον
 Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 01:06
«Δεν υπάρχει η κατάλληλη ατμόσφαιρα προκειμένου να γίνει διάλογος ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ», δήλωσε ο πρέσβης της Τεχεράνης στον ΟΗΕ, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίαζε για να συζητήσει τις αυξανόμενες εντάσεις στον Κόλπο.
«Πώς μπορείς να αρχίσεις διάλογο με κάποιον η κύρια έγνοια του οποίου είναι να επιβάλλει κι άλλες κυρώσεις στο Ιράν;», διερωτήθηκε ο Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ισλαμικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη.
Κατήγγειλε ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να διεξάγει «οικονομικό πόλεμο» εναντίον της Τεχεράνης και να επιδίδεται σε «οικονομική τρομοκρατία» εναντίον του ιρανικού λαού, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης των ΗΠΑ χθες ότι επιβάλλουν και νέες κυρώσεις.
Ο Ταχτ-Ραβανσί επισήμανε ακόμη πως οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει μια «αρμάδα» στην περιοχή γύρω από το Ιράν, αναφερόμενος στην αποστολή επιπλέον στρατευμάτων και μέσων από την Ουάσινγκτον έπειτα από τις στημενες δικες τους επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια.
Δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι το αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα βρισκόταν εντός του ιρανικού εναέριου χώρου, έκρινε επίσης ο Ιρανός διπλωμάτης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιρανός ΥΠΕΞ: Τα γεράκια δίπλα στον Τραμπ διψούν για πόλεμο με το Ιράν
 Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019, 23:25
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από την Ουάσινγκτον επιβολής νέων κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης, δήλωσε ότι τα γεράκια κοντά στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ διψούν για πόλεμο και απεχθάνονται τη διπλωματία.
«Ο Ντόναλντ Τραμπ (@realDonaldTrump) έχει 100% δίκιο ότι ο αμερικανικός στρατός δεν έχει καμία δουλειά στον Περσικό Κόλπο. Η αποχώρηση των δυνάμεών του είναι πλήρως σε ευθυγράμμιση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του κόσμου. Αλλά είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Ομάδα Β (#B_Team) δεν ενδιαφέρεται για τα αμερικανικά συμφέροντα. Απεχθάνονται την διπλωματία και διψούν για πόλεμο», ανέφερε με tweet του ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.
Στο παρελθόν ο Ιρανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η αποκαλούμενη «Ομάδα Β» - ανάμεσά τους ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου - μπορεί να ωθήσει τον Τραμπ σε πόλεμο με την Ισλαμική Δημοκρατία.
Νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ ανακοίνωσε νέα δέσμη οικονομικών μέτρων εις βάρος της Τεχεράνης και συγκεκριμένα ενάντια στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στιβ Μνούτσιν μάλιστα ανακοίνωσε κυρώσεις εις βάρος του ίδιου του Ζαρίφ, με έναρξη ισχύος αυτών μέσα στην εβδομάδα.
Σε μια σειρά πρωινών tweet, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε πως η προστασία των θάλασσιων οδών στον Κόλπο δεν αποτελεί για τον ίδιο προτεραιότητα. «Το 91% των κινεζικών εισαγωγών πετρελαίου διέρχονται από το Στενό του Χορμούζ, το 62% για την Ιαπωνία, και παρομοίως για έναν αριθμό άλλων χωρών», υποστήριξε, διερωτώμενος: «Άρα γιατί προστατεύουμε εμείς αυτές τις θαλάσσιες οδούς (τόσα χρόνια) για άλλες χώρες χωρίς την ελάχιστη αποζημίωση;»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Εκεί στην ΔΕΗ πριν αρχίσετε να κατάσχετε σπίτια ανθρώπων για κανά χιλιάρικο χρέος φροντίστε να πληρωθείτε την πάνω από ένα εκατομμύριο ρευματοκλοπή ως τώρα που με την συναίνεσή σας διαπράττει η “κατάληψη City Plaza”.
Ή θα τα φορτώσετε κι αυτά σε μένα και στον ελληνικό λαό;
Σας υπενθυμίζω ότι υπεύθυνοι είναι η Medico Int. και η Ολγα Λαφαζάνη, μέλος του «ΔΙΚΤΥΟΥ» και με δήλωσή της υπεύθυνη της «κατάληψης» και δικαιούχος των λογαριασμών στους οποίους στέλνει τα μύρια η Γερμανία.
Ευχαριστώ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξωδικα ΔΕΗ. Σε οσους χρωστουν πανω από 3.000 ευρω.
Η ΔΕΗ αρχιζει το κυνηγητο 890.000 καταναλωτων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
O ακροδεξιος Κολομβιανος προεδρος Ιβάν Ντούκε προωθεί πραξικόπημα ενάντια στη Βενεζουέλα ενώ η κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κολομβία επιδεινώνεται

"Ενώ ο Ντούκε ταξιδεύει στον κόσμο προωθώντας στρατιωτικά πραξικοπήματα στη Βενεζουέλα, την Κολομβία η κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιδεινώνεται δραματικά, επιστρέφει ο πόλεμος, δολοφονούν κοινωνικούς ηγέτες και πρώην μαχητές σχεδόν καθημερινά, παράγουν περισσότερα ναρκωτικά και περισσότερη φτώχεια".
Ως απάντηση στις δηλώσεις τις οποίες ο κολομβιανός Πρόεδρος Ιβάν Ντούκε έδωσε στο δίκτυο Europa Press στις οποίες προωθεί ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα, αυτή την Κυριακή μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Υπουργός Λαϊκής Εξουσίας Διεθνών Σχέσεων Χόρχε Αρρεάσα θεώρησε ότι ο αρχηγός του κολομβιανού Κράτους θα έπρεπε να ασχοληθεί με την κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επιδεινώνεται στη χώρα του.

Στην Κολομβία κοινωνικοί ηγέτες εκτελούνται επειδή υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και τα δικαιώματα του λαού τους.
"Ενώ ο Ντούκε ταξιδεύει στον κόσμο προωθώντας στρατιωτικά πραξικοπήματα στη Βενεζουέλα, την Κολομβία η κρίση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιδεινώνεται δραματικά, επιστρέφει ο πόλεμος, δολοφονούν κοινωνικούς ηγέτες και πρώην μαχητές σχεδόν καθημερινά, παράγουν περισσότερα ναρκωτικά και περισσότερη φτώχεια" εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης ο Ιβάν Ντούκε κάλεσε τις στρατιωτικές δυνάμεις της Βενεζουέλας να τοποθετηθούν στο πλευρό του Χουάν Γκουαϊδό. Αυτές οι δηλώσεις επιβεβαιώνουν τι στάση της κυβέρνησης της Κολομβίας στην πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα στις 30 Απριλίου. Σε αυτές τις ίδιες δηλώσεις ο Ντούκε παραδέχθηκε την ύπαρξη μιας διπλωματικής πολιορκίας όπου η Κολομβία μαζί με άλλα έθνη της Νοτίου Αμερικής ασκούν ενάντια στη Βενεζουέλα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προκλητικά στηρίζουν την ισραηλινοναζιστική κατοχή, μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, που αναγνωρίζουν ως πρωτεύουσα του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος στην πολύπαθη Γάζα και τη Δυτική Οχθη, η κατάσταση για τον Παλαιστινιακό λαό είναι αβίωτη. Η ανεργία είναι στο 52% και 30% αντίστοιχα (με βάση τα επίσημα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας) και συντριπτική πλειοψηφία επιβιώνει με ελάχιστους πόρους και τις δωρεές διαφόρων δυνάμεων, που για τις δικές τους σκοπιμότητες και συμφέροντα στο όνομα της θρησκείας εμφανίζονται ως ...φιλάνθρωποι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ
«Σοβαρή κρίση» αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους στην Ευρώπη
ΜΟΣΧΑ.--
Ενδεχόμενη ανάπτυξη αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων σε ευρωπαϊκό έδαφος κοντά στα ρωσικά σύνορα ίσως προκαλέσει μια σοβαρή «πυραυλική κρίση», ανάλογη με εκείνη στην Καραϊβική (μεταξύ ΗΠΑ - ΕΣΣΔ), επισήμανε ο Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ Σεργκέι Ριάμπκοφ, μιλώντας χτες στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για την αναστολή της Συνθήκης INF από τη Ρωσία μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ.
Παρά τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ότι δεν σχεδιάζεται ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη, αυτό μπορεί εύκολα να αλλάξει, σημείωσε ο Ριάμπκοφ, αποκαλύπτοντας την επικίνδυνη κλιμάκωση των αντιθέσεων. «Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το χειρότερο σενάριο. Δεν υπάρχουν σχέδια, αλλά οι (αμερικανικοί) εκτοξευτές Mk-41 είναι πραγματικότητα», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης για να δικαιολογήσει και την ένταση των ρωσικών στρατιωτικών εξοπλισμών. Σε περίπτωση που όντως αναπτυχθούν τέτοια πυραυλικά συστήματα, «η κατάσταση θα επιδεινωθεί στο μέγιστο», κατέληξε ο Ριάμπκοφ.
Στο μεταξύ, ο ρωσικός στρατός πραγματοποιεί μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις για πιθανές «απειλές» στην Κεντρική Ασία, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας. Οι ασκήσεις, που ξεκίνησαν χτες και ολοκληρώνονται στο τέλος της βδομάδας, αφορούν τη «δυνατότητα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίσουν τρομοκρατικές απειλές στην Κεντρική Ασία» και συγκεκριμένα τη διείσδυση «τρομοκρατικών ομάδων από το Αφγανιστάν». Η Ρωσία διατηρεί στρατιωτικές βάσεις στο Τατζικιστάν και στο Κιργιστάν, ενώ οι ΗΠΑ στο Τουρκμενισταν.