Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Τεταρτη 26 Ιουνιου 2019



H πρώτη έδρα πορνογραφίας σε Πανεπιστήμιο της Κολομβίας. Καθηγητές: "άνθρωποι της δουλειάς"...! Σημ. Η χώρα διαθέτει επαρκές απόθεμα κωλόχαρτου γιατί δεν είναι Βενεζουέλα.
Ο κόσμος του κινηματογράφου ενηλίκων
Το πρώτο "Πανεπιστήμιο Πορνό" άνοιξε τις πόρτες του στην Κολομβία
Με έδρα τη Medellín, η πρωτοβουλία ήρθε από την ηθοποιό Amaranta Hank και προωθήθηκε στο Twitter. Έχει συνέδρια και ζωντανές πρακτικές.
23/6/2019
Νόμος, Ιατρική, Λογιστική ... και Πορνογραφία; Στην Κολομβία , οι κλασικοί αγώνες προσχώρησε σε μια νέα μελέτη στο «πορνό στο Πανεπιστήμιο» , μια πρωτοβουλία της Κολομβίας ηθοποιός πορνό Amaranta Hank που γύρισε τον κόσμο.
Το σχολείο άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες εβδομάδες και, σύμφωνα με τον Χανκ στο Twitter λογαριασμό του , το μάθημα (το οποίο δίνεται επίσης από τον πορνό ηθοποιό Ramón Nomar) προσφέρει ζωντανές διαλέξεις και πρακτικές . Υπάρχουν διάφορα παραδείγματα των συνομιλιών : «Είμαι πορνοί ηθοποιός σε μια κοινωνία macho», «Πώς να κερδηθούν οι παραγωγές», «Πώς να κάνει την τέλεια πορνογραφική σκηνή» ή «Ψευδείς παραγωγοί και καταχρηστικοί παραγωγοί».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κλειστοί χώροι αναψυχής και εστίασης καπνιστών, σεβόμενοι τους μη καπνιστές !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξαφνιάζομαι, βλέποντας ότι είναι κάμποσοι και οι αριστεροί που λένε και ξαναλένε για τα "καταστροφικά σαράντα τελευταία χρόνια".
Μάλλον δεν τους περνάει απ' το μυαλό ότι αναφέρονται στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Και ίσως δεν ξέρουν ότι ήταν πρώτοι οι νοσταλγοί της χούντας αυτοί που μίλησαν για τα "καταστροφικά σαράντα τελευταία χρόνια".
Υπενθυμίζοντας ότι η ιστορία ουδέποτε κινήθηκε ευθύγραμμα, εγώ ξέρω ότι από τη Μεταπολίτευση μέχρι το 2010 είχαμε ζήσει πρωτόγνωρες δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις, και πρωτόγνωρη βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου, παρά τις καμπές και τις υποχωρήσεις.
Η Ελλάδα του 1974-2010 και ιδιαίτερα του 1981-2010 ήταν ασυγκρίτως καλύτερη απ' οποιαδήποτε άλλη ιστορική περίοδο, από την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Ως συνέπεια μακρόχρονων και σκληρών αγώνων, πληρωμένων με ποτάμια αίματος. Τους οποίους μηδενίζουμε όταν μιλάμε για την "καταστροφική Μεταπολίτευση", για τα "καταστροφικά σαράντα τελευταία χρόνια". .
Ανεξάρτητα από τις επιθυμίες μας εμας των αριστερων και φυσικά πολύ μακριά από τα όσα οραματιζόταν ο αριστερός κόσμος και μεγάλο μέρος του λαού μας, οι τρεις δεκαετίες 1980-2010 ήταν ό,τι καλύτερο έζησε αυτός ο λαός. Δεν αναφέρομαι στο τι θα μπορούσε και έπρεπε να γίνει, αλλά στο τι αντικειμενικά συνέβαινε και πάντα σε σχέση με τις παλιότερες εποχές και αυτήν που ζούμε από το 2010 και μετά.
Σχολιο.- Αυτό που μάλλον δεν κατάλαβες είναι η σύγκριση με εποχές πριν το 1974, όταν δεν κυνηγούσαν απλώς υπηρεσιακά, αλλά η όποια διαμαρτυρία είχε ως συνέπεια απόλυση, ακόμη και φυλακίσεις και εξορίες.
Σχολιο.-   Όποιος νομίζει πως μετά τη Μεταπολίτευση ζούσε στις ίδιες συνθήκες από άποψη δημοκρατικών ελευθεριών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και βιοτικού επιπέδου με τα χρόνια που προηγήθηκαν είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αλίμονο αν νομίζουμε ότι ζούσαμε τα ίδια μ' αυτά της περιόδου της χούντας ή της ΕΡΕ κ.λπ. κ.λπ.
Σχολιο.- Να προσθέσω πως συνήθως αυτή η αναφορά δεν γίνεται για τα λαμόγια αλλά για το κοινωνικό κράτος που υπήρξε ( αυτό που υπήρχε ) μια μεγάλη περίοδο , ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας και άλλες τετοιες δεξιες πουστιες
τα δάνεια δεν ήταν ελληνικό φαινόμενο , η παγκόσμια οικονομία έτρεχε βάση των δανείων .
σχολιο.- Και τι να κάνουμε τώρα; Οι νοσταλγοί της χούντας έλεγαν πάντα ότι η Μεταπολίτευση κατέστρεψε τη χώρα. Να πω ψέματα, γιατί υπάρχουν και αριστεροί που δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά ανάμεσα στα πέτρινα χρόνια και σε ό,τι κατακτήθηκε με ποτάμια αίματος; Έστω κι αν αυτό δεν ήταν εκείνο για το οποίο αγωνιζόμασταν. Αλλά πέτρινα χρόνια δεν ήταν, επίσης.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ότι θα βγει η ΝΔ με τα τσαρουχια οφειλετε στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τζιφρας προδοσε τα ονειρα του ελληνικου λαου με την ΤΙΝΑ. Και ο ελληνικος λαος αποφασισε αφου υπαρχει ΤΙΝΑ, δεν υπαρχει λογος να μην είναι η ΝΔ στην κυβερνηση, αφου τα ξερει καλυτερα τα κολπα. Αλλα η πτωση του ΣΥΡΙΖΑ θα παρασιρει μαζι του και ολη την αριστερα, γιατι και οι ιδιοι οι αριστεροι επαναλαμβαναν τη φραση των δεξιων και του τζιφρα «αυτή είναι τα εργα της πρωτη φορας αριστερα στην κυβερνηση». Και ακομα χειροτερα, σε οποιο ανθελληνικο μετρο του ΣΥΡΙΖΑ, εσπευδαν να συμφωνησουν.
Καποιοι ηλιθιοι νομιζουν ότι παμε για νέο δικομματισμο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Είναι βαθια νυχτωμενοι! Για μονοκρατορια της ΝΔ παμε!!! Στις άλλες εκλογες ο συριζα δεν θα υπαρχει!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι μαθητές στο Σουδάν παρά την τρομοκρατία και τις σφαγές διαδηλωτών βγαίνουν στους δρόμους.
Μαθητές Λυκείου της μασούρι madany, πρωτεύουσα της πολιτείας gezira, πήγαν στους δρόμους σε μεγάλους αριθμούς σήμερα 25 Ιουνίου φωναξαν εναντίον του Στρατιωτικού Συμβουλίου και καταδίκασαν τη δολοφονία πολιτών. Έδωσαν ένα υπόμνημα στο Υπουργείο Παιδείας απαιτώντας αναβολή της έναρξης των σχολείων μέχρι να σχηματιστεί μια πολιτική κυβέρνηση. Είπαν:
"καμία εκπαίδευση σε μια οδυνηρή κατάσταση"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απ ‘το «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» φτάσαμε στο «κρατήστε τα κλεμμένα κι ελάτε να μας ξανακυβερνήσετε για να κλέψετε ξανά».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μοροπούλου: Δεν έπαιρνα εγώ την σύνταξη - Μου την έδιναν
24/6/2019
Για την απόσυρσή της από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στον ΑΝΤ1 η Τώνια Μοροπούλου ύστερα από τις καταγγελίες ότι εισέπρατε τη σύνταξη του πατέρα της.
Η κυρία Μοροπούλου επέμεινε στον χαρακτηρισμό περί «πολέμου λάσπης» σε βάρος της υποστηρίζοντας ότι «η λάσπη βρίσκεται στο ότι ενώ έδωσα όλα τα γεγονότα σχετικά με τη σύνταξη του πατέρα μου για την οποία βρίσκομαι σε διαδικασία διευθέτησης με το δημόσιο υπήρξε μια παραφθορά ότι κάπου εξαπάτησα ή κοροΐδεψα και αυτή η συνέχιση της λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του είναι προφανές ότι έχει να κάνει με την πολιτική επιλογή μου να βρεθώ στο πλευρό του Μητσοτάκη παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκομαι στο χώρο αυτό και είναι ένας πόλεμος που προσπαθεί να σπιλώσει το έργο μου με αήθη τρόπο από αυτούς που ενορχηστρώνουν την επίθεση».
Στις δηλώσεις της επανέλαβε τα όσα είχε πει μία μέρα νωρίτερα με ανάρτησή της στο Facebook και ανέφερε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να παίρνει τη σύνταξη, αλλά της πιστωνόταν στον λογαριασμό από τον ασφαλιστικό της φορέα.
Όπως είπε, από την στιγμή που ο φορέας της έδινε το ποσό, δεν θεωρούσε πως είναι κάτι παράνομο και δεν ήξερε πως ο νόμος άλλαξε το 2010. Τόνισε ακόμη πως ήδη έχει επιστρέψει ένα ποσό από τα χρήματα που έχει λάβει.
Στη συνέχεια, σημείωσε πως ο τρόπος που αναδείχτηκε το θέμα φανερώνει μια ενορχηστρωμένη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πλήξει την ΝΔ ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Γι' αυτό το λόγο τέθηκε εκτός των ψηφοδελτίων, παρά το γεγονός ότι ήταν υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου, προκειμένου να μην «χτυπηθεί» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς ο ίδιος να της ζητήσει να παραιτηθεί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να είμαστε δίκαιοι, συνάντηση με ένα χαρακτηριστικό δείγμα της σήψης της αστικής τάξης ( Γιαννακόπουλος) δεν έκανε μόνο ο Τσίπρας, σήμερα κάνει κι ο Κούλης. Μόνο που από αυτόν το περιμέναμε, για τον ηγέτη της "κεντροαριστερής κυβέρνησης" είναι ένα ακόμα δείγμα κατάπτωσης.
Εχτές είχαμε τη Δούρου, λίγο πριν πάει σπίτι της, να χαρίζει 20.000.000 ευρώ στον Μελισσανίδη, τον Ζουράρι να λέει δημόσια οτι οι Θεσσαλονικεις πρεπει να μην ψηφισουν ΝΔ γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ εδωσε πρωταθλημα στον ΠΑΟΚ.
Οσοι δεν καταλαβαίνουν πως στη φάση της κατάρρευσης κάθε συλλογικού κριτηρίου και ιδεολογικού μεσαίωνα έρχονται στο προσκήνιο " κριτήρια" από τα χαμηλότερα ένστικτα ( όπως το "οπαδικο") ας παρακολουθούν απλά τη δραστηριότητα του Μαρινάκη, του Σαββίδη του Γιαννακόπουλου, του Μελισσανίδη και των άλλων ..." Φιλάθλων"

Γιατί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πηγαίνει σήμερα στον Κυριάκο Μητσοτάκη
26/6/2019
Τι περιμένει από αυτόν, τι ετοιμάζει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί το ραντεβού γίνεται προεκλογικά και η Ντόρα Μπακογιάννη




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Οι Αρχές απέτρεψαν απόπειρα πραξικοπήματος
 Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019, 22:07
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγόρησε σήμερα την Κολομβία, τη Χιλή και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος που αποτράπηκε και είχε ως στόχο την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
«Μέχρι πότε; Ιβάν Ντούκε! Φτάνει πια να σχεδιάζετε στρατιωτικά πραξικοπήματα, τη δολοφονία του προέδρου», είπε ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκες, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κολομβίας.
Ο υπουργός κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα και τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δεν παραγράφονται οι ελληνικές αξιώσεις για επανορθώσεις"
 Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019, 13:27
«75 χρόνια μετά το μακελειό στο Δίστομο η Γερμανία δεν εξοφλεί το χρέος των πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα Junge Welt που φιλοξενεί συνέντευξη με τον Καρλ-Χάιντς Ροτ, ο οποίος από κοινού με τον ιστορικό Χάρντμουτ Ρίμπνερ έγραψαν το βιβλίο «To χρέος των αποζημιώσεων. Υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη» που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα.
Ο Καρλ-Χάιντς Ροτ χαρακτηρίζει «κακόβουλη» την ερμηνεία της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία το ζήτημα των επανορθώσεων θεωρείται νομικά και πολιτικά λήξαν. «Το επιχείρημα της Γερμανίας είναι ότι μετά την, επί δεκαετίες, ενσωμάτωση της χώρας στην Δύση, η διεθνής φήμη της χώρας έχει πλέον αποκατασταθεί. Από νομικής πλευράς επικράτησε η άποψη ότι το ζήτημα των επανορθώσεων θα αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συνθήκης. Όμως στη λεγόμενη Συνθήκη Δύο Συν Τέσσερεις, η οποία ντε φάκτο είναι ειρηνευτική συνθήκη το ζήτημα των επανορθώσεων εξαιρέθηκε. Πρόκειται ξεκάθαρα για κυνισμό. Βάσει του διεθνούς δικαίου οι αξιώσεις δεν παραγράφονται, αλλά αντίθετα εξακολουθούν να υφίστανται δίχως περιορισμούς» τονίζει ο Καρλ-Χάιντς Ροτ.
Στο ερώτημα με ποιους τρόπους η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει επανορθώσεις με βάση το διεθνές δίκαιο ο Καρλ-Χάιντς Ροτ απαντά: «Υπάρχουν διάφοροι μοχλοί πίεσης. Σε πολιτικό επίπεδο η Ελλάδα θα μπορούσε να απειλήσει με βέτο στις αποφάσεις της ΕΕ. Νομικά η Ελλάδα θα μπορούσε να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σε βάρος της Γερμανίας, μιας και η τελευταία παραβιάζει διεθνές δίκαιο με την άρνησή της να καταβάλει επανορθώσεις. Μέχρι αυτή την ώρα όμως οι αρμόδιοι στην Ελλάδα είναι υπερβολικά διστακτικοί».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Oμάν θα ανοίξει πρεσβεία στα Παλαιστινιακά Εδάφη
 Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019, 12:29
Το αραβικο κρατος του Ομάν ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να ανοίξει μια «πρεσβεία» στα Παλαιστινιακά Εδάφη, εν μέσω μιας διάσκεψης για την οικονομική πτυχή ενός αμερικανικού σχεδίου ειρήνης που αφήνει ασαφή την ιδέα ενός Παλαιστινιακού κράτους.
Η ανακοίνωση έγινε από τον υπουργό Εξωτερικών του Ομάν που διευκρινίζει ότι μια αποστολή πρόκειται να μεταβεί στη Ραμάλα (Δυτική Όχθη), έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, προκειμένου να προετοιμάσει το άνοιγμα αυτής της διπλωματικής αποστολής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα θα απαντήσει με στρατιωτικά μέτρα σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ λάβει μέτρα εναντίον της
 Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019, 10:45
Η Μόσχα είναι έτοιμη για οποιαδήποτε μέτρα ενδέχεται να λάβει το ΝΑΤΟ αναφορικά με τη συμμόρφωση της Ρωσίας στη (καταργημενη από το ιδιο το ΝΑΤΟ) Συνθήκη για την κατάργηση των πυρηνικών πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς (INF), διαβεβαίωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.
Εξάλλου ο Ριαμπκόφ προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα απαντήσει με στρατιωτικά μέτρα αν τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλειά της, εφαρμόζοντας επιλεκτική προσέγγιση στον διάλογο με το ΝΑΤΟ.
Ο αληταρας ναζιστης γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε χθες Τρίτη ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα απαντήσει συντονισμένα, αν η Ρωσία δεν συμμορφωθεί με την INF σε διάστημα πέντε εβδομάδων, (να συναινεση δηλαδη στην περικυκλωση της από το ΝΑΤΟ), καταστρέφοντας ένα πυραυλικό σύστημα, το οποίο, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, παραβιάζει τη Συνθήκη αυτή και επιτρέπει στη Μόσχα να εξαπολύσει αιφνιδιαστικές πυρηνικές επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης. Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν αργότερα σήμερα τα επόμενα μέτρα που θα λάβουν.
«Θα εξετάσουμε τις αποφάσεις που θα λάβουν οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ τους επόμενους μήνες. Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε ενδεχόμενο. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ είναι βέβαιο ότι θα ευθύνονται για ενδεχόμενες επιπλοκές στην στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στην περιοχή της Ευρώπης και του Ατλαντικού, καθώς συνεχίζουν την πολιτική κατάργησης της INF», κατήγγειλε ο Ριαμπκόφ.
«Όταν οι απειλές μετουσιωθούν σε πρακτικά βήματα, φυσικά θα αναγκαστούμε να λάβουμε στρατιωτικά αντίμετρα», προειδοποίησε ο Ρώσος υφυπουργός.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δωρεές 110 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε o OHE για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες
 Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019, 05:24
Διεθνείς δωρητές δεσμεύθηκαν χθες Τρίτη να χορηγήσουν 110 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτηθεί η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, γεγονός που της επιτρέπει να συνεχίσει το έργο της στη Δυτική Όχθη, τη Λωρίδα της Γάζας και αλλού για ένα διάστημα.
Το Γραφείο Αρωγής και Έργων των ΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) εξασφάλισε χρήματα που του επιτρέπουν να καλύψει το κόστος των υπηρεσιών που προσφέρει για μερικούς μήνες ακόμη, αλλά «δεν έχουμε βγει από τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, ούτε κατά διάνοια», σημείωσε ο γενικός διευθυντής του, ο Πιερ Κρέχενμπουλ, στη Νέα Υόρκη.
Ο ίδιος ανήγγειλε ότι θα οργανωθεί νέα σύνοδος προκειμένου να ζητηθεί χρηματοδότηση για την υπηρεσία στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβριο.
Ο προϋπολογισμός του UNRWA για το 2019 ανέρχεται σε 1,2 δισεκ. δολάρια, είναι δηλαδή ίσος με τον περσινό• οι δωρεές που είχαν γίνει μέχρι τώρα φέτος άρκεσαν ως τα τέλη του Μαΐου.
Τον μεγαλύτερο κίνδυνο εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης διέτρεχε το πρόγραμμα βοήθειας σε τρόφιμα, που προσφέρεται τέσσερις φορές τον χρόνο σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας. Στοιχίζει 80 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Οι ΗΠΑ δυσκόλεψαν πολύ την οικονομική κατάσταση της υπηρεσίας όταν αποφάσισαν να διακόψουν τη χρηματοδότηση που της πρόσφεραν το 2018. Μέχρι τότε, η Ουάσινγκτον ήταν ο μεγαλύτερος χορηγός του UNRWA.
Παράλληλα με τη σύνοδο του Γραφείου, χθες άρχισε η διεθνής σύνοδος που οργάνωσαν οι ΗΠΑ και το Μπαχρέιν στην Μανάμα για να παρουσιαστεί η οικονομική πτυχή του αμερικανικού σχεδίου για το Μεσανατολικό, που ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι θα συνοδευτεί από μεγάλες επενδύσεις στην παλαιστινιακή οικονομία.
Για τον Κρέχενμπουλ, δεν υπάρχει «κανένας ανταγωνισμός» των δύο εκδηλώσεων, αυτής στη Νέα Υόρκη και αυτής στη Μανάμα — σε αυτή την τελευταία, δεν συμμετέχουν ούτε οι Παλαιστίνιοι, ούτε οι Ισραηλινοί.
Το UNRWA ιδρύθηκε το 1949. Διαχειρίζεται περίπου 700 σχολεία και παρέχει κυρίως ιατρική, αλλά και επισιτιστική βοήθεια σε περίπου 5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Ιορδανία, τη Συρία, τον Λίβανο, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Έλκει την εντολή του από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία αναμένεται να ανανεωθεί μέσα στη χρονιά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε αίτημα να αφεθεί ελεύθερος ο πρώην πρόεδρος
 Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019, 03:12
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε χθες Τρίτη δύο αιτήσεις για να αφεθεί ελεύθερος ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος φυλακίστηκε πριν από έναν χρόνο και πλέον, μετά την καταδίκη του για υπόθεση διαφθοράς, που ο ίδιος καταγγέλλει ότι είχε πολιτικά κίνητρα.
Το πρώτο αίτημα απορρίφθηκε από 4 δικαστές έναντι 1. Στην ίδια συνεδρίαση, τα μέλη του δικαστηρίου, που καλούνται να εκφραστούν για την αμεροληψία του πρώην δικαστή που καταδίκασε τον Λούλα σε πρώτο βαθμό, απέρριψαν και το δεύτερο αίτημα ακύρωσης της καταδίκης και αποφυλάκισης του 73χρονου πρώην προέδρου, που σχετιζόταν με αυτή τη διάσταση της υπόθεσης, με 3 ψήφους έναντι 2.
Ανέβαλαν για το δεύτερο εξάμηνο την εξέταση των πεπραγμένων του δικαστή.
Η υπεράσπιση του Λούλα επιχειρηματολογεί ότι ο πρώην δικαστής Σέρζου Μούρου, νυν υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης υπό τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, παραβίασε βασικούς κανόνες της δικαιοσύνης σε αυτή την υπόθεση, μετά την αποκάλυψη πολλών μηνυμάτων μεταξύ του ιδίου και εισαγγελέων, στα οποία τους έδινε σαφείς οδηγίες και εντολές.
Ο Λούλα καταδικάστηκε σε στημενη δικη από κατευθυνομενους από το υπουργειο δικαστες για δηθεν παθητική διαφθορά και δηθεν νομιμοποίηση εσόδων από δηθεν εγκληματική δραστηριότητα σε μια υπόθεση που αφορούσε την ανακαίνιση εξοχικού που σκόπευε να αγοράσει, το οποιο ανηκει σε μεγαλοβιομηχανο των φασιστων. Μαλιστα οι οπαδοι του Λουλα τους κανουν πλακα, και λενε αφου η βιλα είναι του Λουλα να μας τη δωσετε. Η ποινή του μειώθηκε σε δεύτερο βαθμό, από τα 12 στα 8 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη. Παραμένει από τον Απρίλιο του 2018 έγκλειστος σε φυλακή στην Κουριτσίμπα (νότια).
Ο πρώην πρόεδρος, άλλοτε συνδικαλιστής ηγέτης και αγωνιστής εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας, διαβεβαιώνει πως είναι αθώος και λέει πως η δίωξη σε βάρος του αποτελούσε σκευωρία με σκοπό να του στερηθεί η δυνατότητα να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία στις εκλογές του Οκτωβρίου. Η καταδίκη του — ενώ θεωρείτο ο επικρατέστερος υποψήφιος, κατά δημοσκοπήσεις — άνοιξε τον δρόμο στον Μπολσονάρου.
Μια σειρά από μηνύματα που έφερε στο φως ο ειδησεογραφικός ιστότοπος The Intercept αποκαλύπτουν πως ο Μούρου συνεργαζόταν στενά με τον Ντελτάν Νταλανιόλ και άλλους εισαγγελείς, τους έδινε «στρατηγικές συμβουλές και ιδέες για νέες οδούς στην έρευνα» που διενεργούσαν. Ο υπουργός απορρίπτει τις καταγγελίες περί μεροληπτικής στάσης και ανάρμοστης συμπεριφοράς.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά
 Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 21:36
Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα να παραταθεί η προφυλάκιση του Τούρκου επιχειρηματία και φιλάνθρωπου Οσμάν Καβαλά, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επειδή στήριξε τις διαδηλώσεις του λεγόμενου «κινήματος του παρκου Γκεζί», πριν από έξι χρόνια.
Ο Καβαλά, που είναι προφυλακισμένος εδώ και περισσότερες από 600 ημέρες, θα παραμείνει στη φυλακή καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης του. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα 15 πρόσωπα.
Το δικαστήριο του Σιλιβρί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, διέταξε ωστόσο την υπό όρους αποφυλάκιση ενός από τους συγκατηγορούμενούς του, του Γιγκίτ Αξάκογλου, απαγορεύοντάς του την έξοδο από τη χώρα.
Η δίκη, την οποία παρακολουθούν από κοντά πολλές δυτικές κυβερνήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις αναβλήθηκε για τις 18 Ιουλίου.
Οι 16 κατηγορούμενοι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη για αυτήν την υπόθεση που καταγγέλλεται ως «κυνήγι μαγισσών» από τις οργανώσεις που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η φυλάκιση του Καβαλά τον μετέτρεψε σε σύμβολο της καταπίεσης της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία, ιδίως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 και τις μαζικές εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν.
Ο επιχειρηματίας, μια γνωστή και αξιοσέβαστη προσωπικότητα στους κύκλους των διανοουμένων της Ευρώπης, φέρεται ότι χρηματοδότησε τις γιγαντιαίες διαδηλώσεις εναντίον του Ερντογάν το 2013. Κατά την έναρξη της δίκης του, την Δευτέρα, απέρριψε «τους παράλογους ισχυρισμούς που στερούνται αποδείξεων». «Ποτέ στη ζωή μου δεν υποστήριξα την αλλαγή των κυβερνήσεων παρά μόνο μέσω ελεύθερων εκλογών», τόνισε.
Το κίνημα του παρκου Γκεζί της Κωνσταντινουπολης ξεκίνησε με μια καθιστική διαμαρτυρία οικολόγων ακτιβιστών και αριστερων που ήθελαν να υπερασπιστούν το πάρκο Γκεζί, έναν από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, και αποτελει συμβολο της τουρκικης αριστερας μιας και εκει γινονται ολες οι εκδηλωσεις και οι συγκεντρωσεις της στη Κωνσταντινουπολη. Μετά τη βίαιη καταστολή της κινητοποίησης, μετατράπηκε σε κίνημα διαμαρτυρίας κατά του Ερντογάν, που τότε ήταν πρωθυπουργός.
Στο κατηγορητήριο των 657 σελίδων οι εισαγγελικές αρχές παρουσιάζουν το κίνημα του Γκεζί ως μια επιχείρηση που κατευθυνόταν από το εξωτερικό και στόχευε «να γονατίσει την Τουρκία».
Πολλές οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστία, έχουν καταγγείλει τις «παράλογες» κατηγορίες και ζητούν την απελευθέρωση των κατηγορουμένων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Διαδηλώσεις στη Δυτική Όχθη κατά του αμερικανικού σχεδίου για το Μεσανατολικό
 Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 19:59
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, για να καταγγείλουν το αμερικανικό σχέδιο για την επίλυση του Μεσανατολικού, ένα μέρος του οποίου παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στη διεθνή διάσκεψη του Μπαχρέιν.
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα παρουσιάσει το οικονομικό μέρος του σχεδίου της, απουσία των Παλαιστίνιων που μποϊκοτάρουν τη διάσκεψη κατηγορώντας την Ουάσινγκτον για μεροληψία υπέρ του Ισραήλ.
Περίπου 53.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Νάμπλους και πολλές χιλιάδες στη Ραμάλα και τη Χεβρώνα, όπως ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Παρά τις εκκλήσεις της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και άλλων οργανώσεων, η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αυτές φαίνεται ότι είναι περιορισμένη.
Στη Λωρίδα της Γάζας, από την άλλη, τα περισσότερα από τα καταστήματα και τα εστιατόρια παρέμειναν σήμερα κλειστά, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για γενική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στη βόρεια Γάζα, κατά τη διάρκεια μιας μικρής διαδήλωσης γυναικών, οι συμμετέχουσες έκαψαν φωτογραφίες του Τραμπ.
Το αμερικανικό σχέδιο, που τιτλοφορείται «Από την ειρήνη στην ευημερία», θα παρουσιάσει ο γαμπρός και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ.
Οι Παλαιστίνιοι απέρριψαν για άλλη μια φορά το σχέδιο αυτό σήμερα, κατηγορώντας τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι προσπαθούν να τους εξαναγκάσουν να αποκηρύξουν τις προσδοκίες τους για ανεξαρτησία. «Τέτοιες εκστρατείες μίσους έχουν ως στόχο να οδηγήσουν τον λαό και τους Παλαιστίνιους ηγέτες να αποδεχτούν τις διαταγές, τις απειλές και την τυραννίας των ΗΠΑ και του Ισραήλ – και είναι καταδικασμένες να αποτύχουν», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της ΟΑΠ, Σαέμπ Ερεκάτ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνησης της Βενεζουέλας απέτρεψε απόπειρα πραξικοπήματος
26/6/2019
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απέτρεψε μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, που προέβλεπε μεταξύ άλλων τη δολοφονία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκες.
“Συμμετείχαμε σε όλες τις συναντήσεις για τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος”, είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στους πράκτορες που είχαν διεισδύσει στην ομάδα των πραξικοπηματιών και παρακολουθούσαν τις προετοιμασίες για την ανατροπή του προέδρου.
Το πραξικόπημα αυτό, με τη συμμετοχή στρατιωτικών εν ενεργεία και απόστρατων, επρόκειτο να γίνει μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας, διευκρίνισε ο υπουργός.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγόρησε την Κολομβία, τη Χιλή και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος που αποτράπηκε και είχε ως στόχο την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
“Μέχρι πότε; Ιβάν Ντούκε! (…) Φτάνει πια να σχεδιάζετε στρατιωτικά πραξικοπήματα, τη δολοφονία του προέδρου”, είπε ο Χόρχε Ροντρίγκες, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κολομβίας.
Ο υπουργός κατηγόρησε επίσης τον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα και τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
Ινδία: Διαδηλώσεις υπέρ Βενεζουέλας, Ιράν και Κούβας

Εκατοντάδες οπαδοί αριστερών οργανώσεων πραγματοποίησαν την Τρίτη πορεία στην πρωτεύουσα της Ινδίας διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, καταγγέλλοντας την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική.
Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης τον τερματισμό των βορειοαμερικανικών ενεργειών κατά των κυβερνήσεων της Βενεζουέλας, του Ιράν και της Κούβας, τις οποίες χαρακτήρισαν πράξεις ιμπεριαλισμού.

Τόσο οι διαδηλώσεις κατά του Πομπέο, όσο και οι διαδηλώσεις υποστήριξης της Βενεζουέλας, του Ιράν και της Κούβας,προκηρύχτηκαν από την Ινδική Οργάνωση για την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη και συμμετείχαν σε αυτές, φοιτητές, καθηγητές και ηγέτες διαφόρων αριστερών κομμάτων.
Οι διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στο κέντρο του Νέου Δελχί, ενώ οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας περιφρουρούσαν τους δρόμους πριν την άφιξη του Μάικ Πομπέο, αργότερα το βράδυ.
Οι διαδηλωτές έφεραν πανό που έγραφαν “Δεν υπάρχει πόλεμος ενάντια στο Ιράν” και φώναζαν συνθήματα, όπως ”Κάτω τα χέρια από το Ιράν” και “Κάτω ο πόλεμος των ΗΠΑ” και κάλεσαν την ινδική κυβέρνηση να μην περιορίσει τις εισαγωγές πετρελαίου του Ιράν, όπως ζήτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Πομπέο ταξιδεύει στην Ινδία μετά από επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε ένα ταξίδι που επιδιώκει την οικοδόμηση ενός παγκόσμιου συνασπισμού για την αντιμετώπιση του Ιράν.
Την Τετάρτη πρόκειται να συναντηθεί με τον ομόλογό του αλλά και με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με το εμπόριο και τις τιμές.
Στις 5 Ιουνίου η Ουάσιγκτον απέσυρε τα οφέλη στις ινδικές εισαγωγές στις ΗΠΑ, ενώ η Ινδία απάντησε προχωρώντας σε αντίποινα σε 28 αμερικανικά προϊόντα από τις 16 Ιουνίου, απόφαση που στη συνέχεια το Νέο Δελχί ανέστειλε στην εφαρμογή της για ένα χρόνο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύ σωστα ο Μητσοτακης θελει να παει σε εκλογες με απλη αναλογικη τον Δεκαπενταυστο εάν δεν εχει αυτοδυναμια τωρα. Σιγα μη καθοταν να προσκυναει τον αληταριο χαπακομενο τσιφρα που νομισε ότι θα τον παγιδευε με την απλη αναλογικη που ψηφισε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινημα ντεκολτε για το δικαιωμα των γυναικων να φορουν ότι θελουν στη Γαλλια.  Στη Γερμανια καποιες θελουν να κανουν ηλιοθεραπεια μεσα στην πολη γυμνοστηθες στις οχθες του ποταμου Ισαρ στο Μοναχο και όχι στις εφτα περιοχες γυμνιστων. Καμια όμως δε βγαζει κουβεντα οτνα ιδρυονται τα τζαμια στις ευρωπαικες μεγαλουπολεις, όταν αυτές οι πολεις μετατρεπονται σε καθυστερημενες ισλαμοφασιστικες με τις γυναικες να κυκλοφορουν με μαντηλες και ρασα. Γινεται μεγαλη κουβεντα όταν βιασει καποιος ευρωπαιος ψυχοπαθης καποια ευρωπαια γυναικα από τους πληρωμενους δημοσιοκαφρους, αλλα όταν βιαζουν οι καθυστερημενοι μουσουλμανοι που εχει μαζεψει στην Ευρωπη η ευρωπαικη μπουρζουαζια για εφεδρικο στρατο ανεργιας, τοτε μουγκα στη στρουγκα από τα δημοσιογραφικα παπαγαλακια.
Τωρα κανουν και κινημα οι γυναικες για να φορανε (η μαλλον για να γδυνονται) όπως τις διαταζουν οι πουσταρες που καθοδηγουν τη μοδα.
 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Τιμη μας που ειμαστε μαζι με τον Ν. Βουτση στους αγωνες κατά της δικτατοριας»
Στελεχη της γενιας του Πολυτεχνειου 1973 καταγγελλουν τις συκοφαντικες αθλιοτητες κατά του Ν. Βουτση.
Το ΚΙΝ.ΑΛΛ καταδικασε το «Μακελειο» (τις χθεσινες βλακειες του οποιου αναδημοσιευει σημερα και η άλλη κωλοφυλλαδα ηλιθιων η «Ελευθερη Ωρα»),  αλλα όχι τον ηλιθιο Σταθη Παναγουλη τον οποιο κατεβαζει για υποψηφιο βουλευτη, και ο οποιος βλακομουτρος Σταθης ποτε δεν ειχε καμια σχεση με τον ηρωα Αλεκο Παναγουλη του οποιου εκμεταλευοταν το ονομα επειδη ηταν αδερφος του




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενιαιο  ΠαλΛαικο Μετωπο
 Αύριο Πέμπτη 15:00 ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ μαζί με τον πρόεδρο του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη ζωντανά στην ΕΡΤ2.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ
Ακόμη ένα βήμα προς την επιστροφή της στο Συμβούλιο της Ευρώπης
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.--
Ενα ακόμη βήμα προς την επιστροφή της Ρωσίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, της οποίας η συμμετοχή είχε περιοριστεί από τον Απρίλη του 2014, εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ανατολική Ουκρανία και την ενσωμάτωση της Κριμαίας, έγινε χτες στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE). Η αποκατάσταση της συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης τα τελευταία χρόνια, με τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες χώρες να τάσσονται υπέρ αυτής, ώστε να διατηρηθούν οι «δίαυλοι επικοινωνίας» Ευρώπης - Ρωσίας.
Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα της εκπροσώπου του Βελγίου, Πέτρα ντε Σούτερ, το οποίο επιτρέπει τη συμμετοχή της ρωσικής αντιπροσωπείας στη συνεδρίαση της Συνέλευσης τον Ιούνη. Μετά από πολύωρες συζητήσεις 118 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των 47 κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης ψήφισαν υπέρ, 62 κατά και 10 απείχαν. Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της Ουκρανίας, κρατών της Βαλτικής και του Ηνωμένου Βασιλείου, λέγοντας πως η επαναφορά της Ρωσίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΣτΕ) θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως χαλάρωση των δυτικών κυρώσεων στη Μόσχα.
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής αντιπροσωπείας, Πιοτρ Τολστόι, σημείωσε ότι μόνο μετά την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων της Ρωσίας θα τεθεί το ζήτημα της αποπληρωμής των ρωσικών οικονομικών συνεισφορών στο ΣτΕ, οι οποίες έχουν σταματήσει να καταβάλλονται από το 2017. Επίσης, η ρωσική πλευρά έκανε λόγο για αποτυχία της «επιθετικής μειοψηφίας» ορισμένων χωρών να επιβάλουν την άποψή τους και ξεκαθάρισε ότι το ΣτΕ «δεν θα αφεθεί στο έλεος των ρωσόφοβων που ονειρεύονται να πετάξουν τη Ρωσία έξω από την Ευρώπη».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Σαφείς αιχμές κατά του «αμερικανικού σχεδίου» στη Μέση Ανατολή
Οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας των δύο κρατών συναντήθηκαν προχτές στη Μόσχα
ΜΟΣΧΑ - ΚΑΪΡΟ.--
Η ανησυχία Ρωσίας και Αιγύπτου για τις επιδιώξεις των ΗΠΑ να προωθήσουν «παρασκηνιακές προτάσεις» για την ισραηλινο-παλαιστινιακή διευθέτηση, σε μια περίοδο που εξελίσσεται ένα πολύπλευρο παζάρι στη Μέση Ανατολή συνολικά, αναδείχθηκε κατά τις συνομιλίες που είχαν προχτές οι Ρώσοι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους.
«Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αραβο-ισραηλινή σύγκρουση. Χαιρετίζουμε τον εποικοδομητικό ρόλο της Αιγύπτου στην αναζήτηση τρόπων για την αποκατάσταση της παλαιστινιακής ενότητας», ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, με σαφείς αιχμές κατά του αμερικανικού «ειρηνευτικού» σχεδίου. Εξηγώντας τις ενστάσεις κατά των «παρασκηνιακών προσπαθειών των ΗΠΑ» και διεκδικώντας αναβαθμισμένο ρόλο για τη Ρωσία στη Μέση Ανατολή, ο Λαβρόφ σημείωσε ότι το αμερικανικό σχέδιο προβλέπει «την εγκατάλειψη της αρχής των δύο κρατών για την επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος και την απομάκρυνση της διευθέτησης των συγκρούσεων από τη διεθνή νομική βάση, συμπεριλαμβανομένων των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των αρχών της Μαδρίτης και της Αραβικής Ειρηνευτικής Πρωτοβουλίας».
Στο φόντο των εντάσεων στην περιοχή ο Λαβρόφ προτεινε τη «ρωσική πρωτοβουλία για τη δημιουργία συλλογικής αρχιτεκτονικής ασφαλείας στον Περσικό Κόλπο», τονίζοντας τις «προσεγγίσεις Μόσχας και Καΐρου για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στον Περσικό Κόλπο». Ακόμη, οι υπουργοί των δύο κρατών συζήτησαν για τη Διάσκεψη για τη δημιουργία «μιας ελεύθερης ζώνης από όπλα μαζικής καταστροφής στη Μέση Ανατολή», τον Νοέμβρη.
Σχετικά με τη Συρία «Ρωσία και Αίγυπτος έχουν ταυτόσημες θέσεις» για την εξάλειψη της «τρομοκρατίας» και την αποκατάσταση των σχέσεων της Συρίας με τον Αραβικό Σύνδεσμο. Επίσης, συζητήθηκαν οι συγκρούσεις σε Λιβύη, Σουδάν και Υεμένη.
Οι υπουργοί Αμυνας Ρωσίας και Αιγύπτου συζήτησαν σχολαστικά τα ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας στη Συρία, στη Λιβύη και άλλες εστίες σύγκρουσης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΚ στην Ε.Ε.! Η Ιταλία απαγόρευσε πωλήσεις όπλων στις χώρες που βομβαρδίζουν την Υεμένη...
Δεν γίνεται πόλεμος στην Υεμένη, αλλά γενοκτονία!
Στην πρώτη γραμμή της γενοκτονίας η "πολιτισμένη" δύση με ρεκόρ πωλήσεων όπλων στις χώρες που δολοφονούν καθημερινά παιδάκια κι άμαχους στην Υεμένη!
85.000 παιδάκια πέθαναν από την πείνα-ασιτία στα 4 χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Υεμένης...
Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, γέροντες και γερόντισσες, άμαχοι δολοφονήθηκαν από την ιμπεριαλιστική επίθεση που έχει εξαπολυθεί εναντίον της Υεμένης με πρωταγωνιστή την Σαουδική Αραβία του σιωνιστή μονάρχη δικτάτορα Σαούδ.
Η "πολιτισμένη" δύση εφαρμόζει εμπάργκο ακόμη και στην ανθρωπιστική βοήθεια προς το λαό της Υεμένης, αντίστοιχο με το εμπάργκο εναντίον του Ιράν, της Συρίας, της Κούβας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Αυτά είναι τα 20 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές
Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου άναψε το «πράσινο φως» σε 20 κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων για να συμμετάσχουν στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
Υπενθυμίζεται ότι στις πρόσφατες Ευρωεκλογές συμμετείχαν 40 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων.
Ειδικότερα, το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ. 78/2019 απόφασή του, προέβη στην ανακήρυξη των κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων, των βουλευτών, των βουλευτών Επικρατείας και των μεμονωμένων βουλευτών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Εκ των αρχικών κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων που είχαν καταθέσει αιτήσεις συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές, ορισμένα εξ αυτών στη συνέχεια είτε κατέθεσαν ανάκληση συμμετοχής τους στις εκλογές, είτε δεν προσκόμισαν τα αναγκαία έγγραφα, είτε ανέκυψε ζήτημα δικαιώματος χρήση του τίτλου του κόμματος κ.λπ.
Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, εκτός της εκλογικής αναμέτρησης παρέμειναν: 1) Άλλη Ελλάδα, 2) Κίνημα Φτωχών Ελλάδος, 3) Απόφαση Ανάγκης, 4) Αγροτικό Κόμμα Ελλάδος-ΑΚΕ και 5) ο συνδυασμός Ανεξάρτητων Υποψηφίων υπέρ των Δημοψηφισμάτων Πρωτοβουλίας Πολιτών.
Αναλυτικότερα, τα 20 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων τα οποία έλαβαν το «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο για να συμμετέχουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές είναι:
1) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς -ΣΥΡΙΖΑ
2) Νέα Δημοκρατία -ΝΔ
3) Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή
4) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος-ΚΚΕ
5) Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ)
6) Ένωση Κεντρώων
7) Ελληνική Λύση- Κυριάκος Βελόπουλος
8) Πλεύση Ελευθερίας- Ζωή Κωνσταντοπούλου
9) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤΑΡΣΥΑ
10) Δημοσθένης Βεργής- Έλληνες Οικολόγοι
11) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)
12) Ελλήνων Συνέλευσις (Αρτέμης Σώρρας)
13) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα-ΕΕΚ Τροτσκιστές
14) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό)- ΚΚΕ (μ-λ)
15) Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Μ-Λ ΚΚΕ
16) Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ)
17) Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25)
18) Δημιουργία Ξανά-Θάνος Τζήμερος
19) Συνφωνία Πολιτικών Κομμάτων
20) ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ- Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) και Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ)