Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Τριτη 16 Ιουλιου 2019


ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ξαφνικά, οι χωρικοί είδαν τον αμπντούλ rahman να πέφτει στο έδαφος, το αίμα να χύνεται από το κεφάλι του. " δεν ήταν καν στο μέτωπο των συγκρούσεων, υπήρχαν τόνοι από άλλους νέους άνδρες μπροστά του. Αλλά στοχεύουν στο παιδί επίτηδες και τον πυροβόλησαν," shteiwi αφηγήθηκε.
Μετά την οδήγηση του abdul rahman στο πλησιέστερο νοσοκομείο 20 χιλιόμετρα μακριά, το χειρουργικό νοσοκομείο nablu του nablu, μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο, όπου οι γιατροί πέρασαν τρεις ώρες προσπαθώντας να ελέγξουν την αιμορραγία και να τον σταθεροποιήσει.
Οι γιατροί είπαν στην οικογένεια του αγοριού ότι πυροβολήθηκε με μια αναπτυσσόμενη ζωντανή σφαίρα που εξερράγη σε περισσότερα από 100 κομμάτια αφού σφηνώθηκε στο κεφάλι του, προκαλώντας όλεθρο στο μυαλό του και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε τρία μεγάλα αιμοφόρα αγγεία.
" οι γιατροί μας είπαν ότι με τον τρόπο που πυροβολήθηκε, και με το είδος της σφαίρας που πυροβολήθηκε, είναι σαφές ότι η πρόθεση των στρατιωτών ήταν να σκοτώσει. Ο Abdul rahman δεν έπρεπε να ζήσει," είπε ο shteiwi στον mondoweiss.
Το μάτι της Μέσης Ανατολής επικαλέστηκε την εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με την οποία οι στρατιώτες "Χρησιμοποίησαν τη διασπορά των ταραχών" στην πόλη, όταν ρωτήθηκαν για τον πυροβολισμό του abdul rahman.
Σύμφωνα με το διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης (ism), του οποίου οι ακτιβιστές ήταν παρόντες τη διαμαρτυρία της Παρασκευής, οι ισραηλινές δυνάμεις αρνήθηκαν τη χρήση ζώντων πυρομαχικών.
Ωστόσο, η ομάδα δήλωσε σε μια δήλωση ότι οι ακτιβιστές της " βρήκαν μια υπόθεση 5.56 σφαιρών στο έδαφος όπου οι διαδηλωτές είχαν σταθεί περίπου 15 λεπτά πριν. Η υπόθεση ήταν καυτή στο άγγιγμα που υποδηλώνει ότι είχε απολυθεί εκείνο το απόγευμα. Δεκάδες περισσότερες περιπτώσεις σφαιρών βρέθηκαν επίσης από τους χωρικούς μετά τη διαμαρτυρία."
Ο Shteiwi επιμένει ότι ο πυροβολισμός ήταν εκ προθέσεως. " Ο ελεύθερος σκοπευτής ήταν επαγγελματίας, ήξερε τι έκανε. Αυτό δεν θα μπορούσε να ήταν ατύχημα, ή απλά ο έλεγχος του πλήθους όπως λένε," είπε στον mondoweiss.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νετανιαχου και o Ουκρανος φασιστας
ολοι οι φασιστες αλληλοσυνχαιρονται ..ενας απο τους ακροδεξιους Αμερικανους το χει δηλωσει ''ειμαι λευκος Σιωνιστης ''...ο σιωνισμος ειναι ακροδεξιο κινημα εθνικιστικο και ρατσιστικο και καμια σχεση δεν εχει με την εβραικη θρησκεια



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ ο λακκος με τα φιδια ...
O καθηγητής νομικής στο Χάρβαρντ, Άλαν Ντέρσοβιτς κορυφαίο στέλεχος του ισραηλινού λόμπυ στην Αμερική, υπεύθυνος για τις διώξεις που υπέστη στην Ακαδημία ο καθηγητής Νόρμαν Φινκελστάϊν, με ενεργή συμμετοχή στην φιλοϊσραηλινή προπαγάνδα και δράση, και υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, πιάστηκε να έχει συμμετάσχει στο κύκλωμα τράφικινγκ, παιδικής σκλαβιάς και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, που διοργάνωνε ο Επστάϊν στην βίλα του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιλαν Παπε. Ο Αντισιωνισμος δεν είναι αντισημιτισμος
O Ιλάν Πάπε είναι Ισραηλινός ιστορικός γερμανοεβραϊκής καταγωγής που γεννήθηκε το 1954 στη Χάιφα. Δίδαξε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Χάιφας, από όπου έφυγε το 2007 για να διδάξει στο τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Έξετερ στη Βρετανία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήλωση του αμερικανού ράπερ Ταλίμπ Κουελί μετά την ακύρωση των συναυλιών του από το γερμανικό Open Source Festival επειδή στηρίζει το κίνημα για Μποϊκοτάζ, Κυρώσεις και Απόσυρση Επενδύσεων (BDS)
"Όταν ακύρωσα την εμφάνισή μου στο Ισραήλ, στηρίζοντας το BDS, τα σιωνιστικά troll με έλεγαν "negro" και "μαϊμού" και αμέσως ένιωσα ότι είχα πάρει τη σωστή απόφαση.
Έχω προσπαθήσει πολύ να καταστήσω σαφές ότι δεν είμαι αντισημίτης και ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον ιουδαϊσμό ή τον εβραϊκό πολιτισμό ή τον εβραϊκό λαό. Είμαι ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση του Ισραήλ. Στην πραγματικότητα, είμαι επικριτικός στην κυβέρνηση του Ισραήλ, όπως είμαι και στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ή την κυβέρνηση της Κίνας ή την κυβέρνηση της Ρωσίας. "



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aντιθέτως ο Σιωνισμός αποτελεί μορφή ρατσισμού και ρατσιστικών διακρίσεων, σύμφωνα με την απόφαση 3379 της Γ. Συνέλευσης του ΟΗΕ, η οποία ανακλήθηκε το 1991 γιατί 1) το Σοβιετικό μπλοκ, το οποίο είχε βοηθήσει να περάσει η απόφαση, είχε καταρρεύσει και 2) το Ισραήλ και οι ΗΠΑ εκβίασαν να ανακληθεί ή θα αρνούνταν να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Ειρήνης της Μαδρίτης.
Ομιλία του Ilan Pappe στο Marxism Festival με θέμα "Anti Zionism is not antisemitism" (Ο Αντισιωνισμός δεν είναι Αντισημιτισμός)
July 2019 East London

Σαράντα χρόνια από την απόφαση 3379 του ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ξαναγράφουν την Ιστορία

Το πραγματικό θύμα της επετείου των 40 χρόνων ήταν η αλήθεια – και φυσικά, όπως και πριν από τέσσερεις δεκαετίες, οι Παλαιστίνιοι. Παρ’ όλ’ αυτά, ενώ η απόφαση 3379 της Γ. Συνέλευσης του ΟΗΕ ανακλήθηκε, η αλήθεια δεν μπορεί ν’ ανακληθεί. Ο Σιωνισμός ήταν και παραμένει αναμφισβήτητα ένα ρατσιστικό κίνημα – ακριβώς όπως οποιοδήποτε άλλο εθνικιστικό και εθνοκρατικό κίνημα.

O Iσραηλινός Πρεσβευτής Τσαίμ Χέρτζογκ σκίζοντας το κείμενο της απόφασης 3379 της Γ.Σ. του ΟΗΕ το 1975 (Η φωτογραφία προέρχεται από σκηνή βίντεο σε ισραηλινά αρχεία)
«Ο Σιωνισμός είναι μια μορφή ρατσισμού και ρατσιστικών διακρίσεων,» αναφέρει η απόφαση 3379 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η απόφαση, υιοθετήθηκε πριν από 40 χρόνια, στις 10 Νοεμβρίου 1975 και η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας την υποστήριξε. 72 χώρες ψήφισαν υπέρ της απόφασης και μόνο 35 κατά (και 32 αποχές).
Αν και ελάχιστα γνωστή στις ΗΠΑ σήμερα (είναι αξιοσημείωτο πόσο αποτελεσματικά οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της έχουν ξαναγράψει την ιστορία προς όφελός τους), η απόφαση 3379 της Γ.Σ. του ΟΗΕ, με τον τίτλο «Εξάλειψη κάθε μορφής ρατσιστικών διακρίσεων,» άφησε ένα άσβηστο ίχνος στην ιστορία.
Η γεωγραφική κατανομή των ψήφων ήταν χαρακτηριστική. Οι χώρες που ψήφισαν κατά της απόφασης, ήταν κατά κύριο λόγο αποικιοκρατικές δυνάμεις και/ή σύμμαχοί τους. Οι χώρες που ψήφισαν υπέρ, ήταν όλες πρώην αποικιοκρατούμενες και αντι-ιμπεριαλιστικές.
Η απόφαση εμπεριείχε επίσης άλλες δύο, ελάχιστα γνωστές αποφάσεις, που είχαν ληφθεί από Διεθνείς Οργανισμούς  τον ίδιο χρόνο:
Την υπ’ αρ. 77 απόφαση της Συνέλευση των Αρχηγών των Κρατών και των Κυβερνήσεων του Οργανισμού Αφρικανικής Ενότητας, σύμφωνα με την οποία «το ρατσιστικό καθεστώς στην κατεχόμενη Παλαιστίνη και τα ρατσιστικά καθεστώτα στην Ζιμπάμπουε και στη Νότια Αφρική έχουν μία κοινή ιμπεριαλιστική καταγωγή, αποτελούν μία ενιαία συνθήκη και έχουν την ίδια ρατσιστική δομή,» και
Την Πολιτική Διακήρυξη και Στρατηγική για την Ισχυροποίηση της Διεθνούς Ειρήνης και Ασφάλειας και την Eνίσχυση της Αλληλεγγύης και της Αμοιβαίας Υποστήριξης ανάμεσα στις Αδέσμευτες Χώρες, που αποκαλεί τον Σιωνισμό «ρατσιστική και ιμπεριαλιστική ιδεολογία.»
Όταν η απόφαση ψηφίστηκε, ο Ισραηλινός Πρέσβης στον ΟΗΕ Τσάϊμ Χέρτζογκ – που αργότερα έγινε ο έκτος Πρόεδρος του Ισραήλ και πατέρας του Ισαάκ Χέρτζογκ, επικεφαλή της ισραηλινής αντιπολίτευσης – ανέβηκε στο βήμα και έκανε την περίφημη κίνηση, να σκίσει το κείμενο.
Ο Χέρτζογκ υποστήριξε ότι η απόφαση «βασίστηκε στο μίσος, στο ψέμμα και στην αλαζονεία,» και επέμεινε ότι «στερούνταν οποιασδήποτε ηθικής ή νομικής αξίας.» Ακόμα και σήμερα, οι υποστηρικτές του Ισραήλ ισχυρίζονται ότι η απόφαση 3379 του ΟΗΕ ήταν το άστοχο αποτέλεσμα του αντισημιτισμού. Στην πραγματικότητα, παρ’ όλ’ αυτά, η απόφαση ήταν το αποτέλεσμα της διεθνούς καταδίκης της παράνομης στρατιωτικής κατοχής στην οποία υποβλήθηκαν οι Παλαιστίνιοι από το 1967 και των συνθηκών απαρτχάϊντ για τον ντόπιο Αραβικό πληθυσμό, που έχουν ζήσει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε μια εθνοκρατία από το 1948.
Το 1991, η υπ’ αρ. 3379 απόφαση ανακλήθηκε για δύο κυρίως λόγους:  O πρώτος, ήταν ότι το Σοβιετικό μπλοκ, το οποίο είχε βοηθήσει να περάσει η απόφαση, είχε καταρρεύσει και ο δεύτερος, ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ απαίτησαν να ανακληθεί ή θα αρνούνταν να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Ειρήνης της Μαδρίτης.
Στις 11 Νοεμβρίου 2015, στον ΟΗΕ, η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ και ο Γραμματέας του Κράτους Τζον Κέρρυ, εγκωμίασαν τον εκλιπόντα Χέρτζογκ και καταδίκασαν σθεναρά την απόφαση στα τεσσαρακοστά της γενέθλια.
Στις 2.500 λέξεις της δήλωσής του, ο Κέρρυ ανέφερε τους Παλαιστίνιους μόνο μία φορά, κι αυτή κατ’ επέκταση ενώ αναφερόταν στους Ισραηλινούς. Στις παρατηρήσεις της, η Πάουερ δεν ανέφερε τους Παλαιστίνιους καθόλου.
Το «σωστό» είδος «εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος»
Στο λόγο του, ο Κέρρυ συκοφάντησε την απόφαση 3379 ως «αντισημιτική» και «γελοία». Ο Κέρρυ θεώρησε ότι αποτελούσε «πικρή ειρωνία, που η αυτή η απόφαση κατά του Σιωνισμού, ήταν αρχικά μια απόφαση εναντίον του ρατσισμού και της αποικιοκρατίας» και είπε ότι λυπάται για την «παρεκτροπή της λογικής εξ αιτίας ηθελημένης άγνοιας της ιστορίας και της αλήθειας».
Ο Γραμματέας Κέρρυ επέμεινε ότι «θα κάνουμε ότι είναι στο χέρι μας για να εμποδίσουμε την ομηρεία αυτού του φόρουμ για κακόβουλους σκοπούς» – ένας ενδιαφέρον ισχυρισμός, αν λάβουμε υπ’ όψη πόσο συχνά οι ΗΠΑ κρατούν υπό ομηρεία τον ΟΗΕ ενάντια στη θέληση της διεθνούς κοινότητας, για τα συμφέροντα και τα δικά τους και του Ισραήλ.
Ο Κέρρυ προειδοποίησε για «την παγκόσμια πραγματικότητα του αντισημιτισμού σήμερα» (δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά στην παγκόσμια πραγματικότητα του ρατσισμού που αναπτύσσεται ανεξέλεγκτα, ραγδαία και με βαναυσότητα κατά των μουσουλμάνων, των Αράβων και των Μαύρων) και υπονόησε ότι οι «μισαλλόδοξοι τρομοκράτες του Νταές (ΙΣΙΣ), της Μπόκο Χαράμ, της Αλ Σαμπαάμπ, και τόσων πολλών άλλων» ανήκουν στo ευρύτερo αντισημιτικό ρεύμα. Θα μπορούσε κανείς  να ισχυριστεί ότι ο Γραμματέας Κέρρυ υποτιμά την κρισιμότητα της παρούσας πολιτικής κατάστασης αποδίδοντας το βίαιο εξτρεμισμό αυτών των φασιστικών ομάδων στην μισαλλοδοξία του αντισημιτισμού, παρά στην ριζοστικοποίηση υπό συνθήκες έντονης καταπίεσης, ακραίας φτώχειας και κτηνώδους τυρρανίας.
Ο γραμματέας του κράτους των ΗΠΑ εκθείασε τον «Σιωνισμό ως έκφραση ενός εθνοαπελευθερωτικού κινήματος.» Τα εθνοαπελευθερωτικά κινήματα στο Βιετνάμ, στην Κορέα, στην Κίνα, στη Νικαράγουα, στο Ελ Σαλβαντόρ, στην Κολομβία, στο Κογκό, στη Νότια Αφρική, στη Μπουρκίνα Φάσο και σε τόσα πολλά έθνη, δεν πήραν  τέτοια έγκριση από την Ουάσιγκτον’ αντιθέτως, συνετρίβησαν βίαια κάτω από τη σιδερένια γροθιά της Αμερικανικής αυτοκρατορίας. Παραδοσιακά, μόνο τα δεξιά και τα αποικιοκρατικά «εθνοαπελευθερωτικά κινήματα» έτυχαν επίσημης συναίνεσης από τις ΗΠΑ.
«Γιατί εμείς οι Αμερικάνοι ενδιαφερόμαστε τόσο πολύ να γίνονται σεβαστά τα δίκαια των άλλων;” αναρωτήθηκε ο Κέρρυ. «Επειδή, σ’ έναν κόσμο που αλληλοσυνδέεται, η αδικία οπουδήποτε είναι μια απειλή για την δικαιοσύνη παντού.» Θα πρέπει να το πει αυτό στα θύματα των δικτατοριών που έχουν την υποστήριξη της Αμερικής στη Σαουδική Αραβία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Μπαχρέϊν , στο Κατάρ, στην Αίγυπτο, στο Τουρκμενιστάν, στο Καζακστάν, στην Ταϋλάνδη, στο Μπρουνέϊ, στη Ρουάντα, στην Αιθιοπία, στην Ουγκάντα και, πάλι, σε τόσα πολλά έθνη.
«Οι καιροί μπορεί ν’ αλλάζουν, αλλά ένα πράγμα γνωρίζουμε : H υποστήριξη της Αμερικής για τα όνειρα και την ασφάλεια του Ισραήλ, δε θ’ αλλάξει ποτέ,» ανήγγειλε ο Κέρρυ.
«Νομιμότητα» και αποικιακή ύβρις
Στο λόγο της στον ΟΗΕ, η Πάουερ, όπως και ο Κέρρυ, συνέδεσε τις ειδεχθείς επιθέσεις  των Ναζί προς τους Εβραίους πολίτες τη Νύχτα των Κρυστάλλων με την απόφαση 3379 του ΟΗΕ. Και οι δύο ομιλητές ανέφεραν τις φρικαλεότητες του Ολοκαυτώματος αρκετές φορές ως λόγο για να υποστηριχθεί ο Σιωνισμός, αντιπαρερχόμενοι το γεγονός ότι ο Σιωνισμός δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και ότι η Διακήρυξη του Μπάλφουρ χρονολογείται από το 1917, δεκαετίες πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Πρέσβειρα Πάουερ – που κατ’ επανάληψη έχει υποκινήσει σε πολέμους και παραδοσιακά αποποιείται κάθε ευθύνη – έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα: ξαναέγραψε την ιστορία προς όφελος του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ. Αποκάλεσε την απόφαση «αμαύρωση των προσδοκιών των Εβραίων για μια πατρίδα το 1975» και τόνισε σε κάθε ευκαιρία ότι αποφάσεις όπως η 3379 «απειλεί την νομιμότητα του ΟΗΕ»
Όπως και ο Κέρρυ, η Πάουερ βολικά ξέχασε να αναφέρει ότι στις αίθουσες του ΟΗΕ, δεν υπάρχει άλλο κράτος-παρίας τόσο ωμό όσο οι ΗΠΑ, που συστηματικά φτύνει κατά πρόσωπο την διεθνή κοινότητα, αψηφά αποφάσεις του ΟΗΕ, παραβιάζει τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και καταπατά τη Διεθνή Νομοθεσία όποτε το βολεύει.
Στο λόγο της η Πάουερ, εξέθεσε τις διαχωριστικές γραμμές της προβληματικής (για να το πούμε επιεικώς) σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και του ΟΗΕ – που σημαίνει, μεταξύ των ΗΠΑ και της Διεθνούς Κοινότητας. Τέτοιες εντάσεις δεν είναι λάθος του ΟΗΕ’ το φταίξιμο βρίσκεται καθαρά στους ώμους της Ουάσιγκτον,  με το δόγμα της «αμερικάνικης εξαιρεσιμότητας» και την κατάφωρη περιφρόνηση της Διεθνούς Νομοθεσίας που τόσο συχνά συνοδεύει την ιμπεριαλιστική της ύβρη.
Οι μεθοδεύσεις του ΟΗΕ
Στους λόγους τους, και ο Κέρρυ και η Πάουερ, ευχαρίστησαν επίσης τον Ισραηλινό Πρέσβη στον ΟΗΕ Ντάνυ Ντάνον, τον οποίο, ένας ισραηλινός βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, έχει περιγράψει ως «δεξιό εξτρεμιστή με τη διπλωματική ευαισθησία ενός πιτ μπουλ» και ο οποίος πρότεινε νομοθετική ρύθμιση που θα οδηγήσει, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «στην προσάρτηση από την Ισραηλινή Κυβέρνηση της Δυτικής Όχθης και στην κατάργηση των Συμφωνιών του Όσλο.» Ο Πρεσβευτής Ντάνον επαναλαμβάνει συχνά ο Θεός παραχώρησε στο λαό των Εβραίων τη γη της ιστορικής Παλαιστίνης «ως αιώνιο απόκτημα» (ενώ εγκατέλειψε τις ΗΠΑ). Δήλωσε επίσης στους Times of Israel ότι η «διεθνής κοινότητα μπορεί να λέει ό,τι θέλει, κι εμείς μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε.»
Ο Νετανιάχου συμμετείχε στην συνεδρίαση μ’ ένα βιντεομήνυμα. Ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ, που για χρόνια είναι η χώρα με τις περισσότερες παραβιάσεις των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, «συνεχίζει να αντιμετωπίζει συστηματικές διακρίσεις  εδώ στον ΟΗΕ.» Σύμφωνα με τη δήλωση του Δικαστηρίου Ράσελ για την Παλαιστίνη, που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ τον Ιανουάριο του 2013, το Ισραήλ έχει παραβιάσει τουλάχιστον 87 αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Το Δικαστήριο Ράσελ για την Παλαιστίνη, σημείωσε επίσης κάτι σημαντικό, ότι «η συνεχής αποικιακή επέκταση του Ισραήλ μέσω των εποικισμών, οι ρατσιστικές της πολιτικές διαχωρισμού, καθώς και ο βίαιος μιλιταρισμός του δε θα ήταν δυνατά χωρίς την αδιαμφισβήτητη υποστήριξη των ΗΠΑ.» Το Δικαστήριο ανέφερε ότι το Ισραήλ «είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης ξένης βοήθειας των ΗΠΑ από το 1976 και σωρευτικά ο μεγαλύτερος αποδέκτης από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» και ότι από το 1972 έως το 2012, οι ΗΠΑ έθεσαν βέτο υπέρ του Ισραήλ για αποφάσεις του ΟΗΕ, 43 φορές.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν συμφώνησε απολύτως με τον Κέρρυ, την Πάουερ και τον Νετανυάχου, αν και κάπως πιο διακριτικά. «Η υπόληψη του ΟΗΕ αμαυρώθηκε από την υιοθέτηση της απόφασης 3379, εντός και εκτός του Ισραήλ και στην ευρύτερη εβραϊκή κοινότητα,» είπε. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ο Μπαν καταδίκασε όχι μόνο τον αντισημιτισμό αλλά επίσης και την «ευρέως διαδεδομένη αντιμουσουλμανική μισαλλοδοξία και τις επιθέσεις και διακρίσεις εναντίον προσφύγων και μεταναστών.»
Παρ’ ότι η Ισραηλινή κυβέρνηση κατηγορεί τον ΟΗΕ για μεροληψία, τα στοιχεία δείχνουν το εντελώς αντίθετο. Μυστικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από τον οργανισμό WikiLeaks που δημοσιεύει διαρροές, αποκάλυψαν ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ συνεργάστηκαν στενά με τον ΟΗΕ και τον Γεν. Γραμματέα Μπαν για να υποβαθμίσουν περαιτέρω έρευνα και τιμωρητικά μέτρα για τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.
«Κάτι αποικιοκρατικό»
Το πραγματικό θύμα της επετείου των 40 χρόνων ήταν η αλήθεια – και φυσικά, όπως και πριν από τέσσερεις δεκαετίες, οι Παλαιστίνιοι. Παρ’ όλ’ αυτά, ενώ η απόφαση 3379 της Γεν. Συνέλευσης του ΟΗΕ ανακλήθηκε, η αλήθεια δεν μπορεί ν’ ανακληθεί. Ο Σιωνισμός ήταν και παραμένει αναμφισβήτητα ένα ρατσιστικό κίνημα – ακριβώς όπως οποιοδήποτε άλλο εθνικιστικό και εθνοκρατικό κίνημα.
Κανένας άλλος εκτός από τον πατέρα του Σιωνισμού, τον Θεόδωρο Χερτζλ, δεν αναγνώρισε αυτό το στοιχειώδες γεγονός. Το 1902 σ’ ένα γράμμα του προς τον Σέσιλ Ρόουντς – έναν μεγιστάνα, ιδιοκτήτη ορυχείων διαμαντιών και υπέρμαχο της ανωτερότητας της λευκής φυλής, Βρεττανό αποικιοκράτη με ωκεανούς αφρικανικού αίματος στα χέρια του – ο Χερτζλ, γράφει ότι «η ιδέα του Σιωνισμού, είναι μια αποικιοκρατική ιδέα» και ζητά βοήθεια για την αποικιοποίηση της ιστορικής Παλαιστίνης.
«Δεν πρόκειται για την Αφρική, αλλά για ένα κομμάτι της Μικράς Ασίας, όχι για Εγγλέζους  αλλά για Εβραίους … Μα τότε πως και γιατί στρέφομαι σ’ εσάς αφού αυτό είναι ένα ζήτημα που δε σας αφορά;  Πράγματι, πως; Επειδή είναι κάτι αποικιοκρατικό,» έγραψε ο Χερτζλ. «Θέλω εσείς … να βάλετε τη σφραγίδα της αυθεντίας σας στο Σιωνιστικό σχέδιο».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τριτη 16 Ιούλη.
Την άποψή μας την έχουμε διατυπώσει εδώ επίμονα, αν και μάταια (ως τώρα…): εξελίσσεται μια διεθνής σκληρή ιδεολογική και πολιτική επίθεση σε βασικές ιστορικές κινηματικές θέσεις όπως ο αντιφασισμός και ο αντιρατσισμός, με μεταμοντέρνα μέθοδο: την διάβρωση και την εκτροπή «απ’ τα μέσα». Η επίθεση αυτή έχει κάποιες επιτυχίες διεθνώς και στα μέρη μας• η κατανόηση των χαρακτηριστικών της μόνο πολύ τελευταία έχει αρχίσει να γίνεται• κι ακόμα όχι με συστηματικό και συνεκτικό τρόπο.
Έχουμε τώρα ένα συμπαγές και περιεκτικό δείγμα αυτής της επίθεσης που δεν πρέπει να περάσει χωρίς αποδιάρθρωση. Συγκεκριμένα: στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας της Κουμουνδούρου («εφημερίδα των συντακτών») κάτω απ’ τον τίτλο «είμαι φιλοϊσραηλινός και όχι αντισημίτης» ο ειδικός βοθρολυματολόγος δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς παρουσιάζει και σχολιάζει την αντίδραση του φασίστα βορΒορίδη στις ισραηλινές κατηγορίες ότι είναι αντισημίτης (με την κλασσική έννοια, όχι την αντεστραμμένη που προωθεί εδώ και χρόνια το ρατσιστικό ισραηλινό κράτος).
Ο βορΒορίδης είναι φασίστας. Συνεπώς και αντισημίτης… Είναι όμως πια; Ο ειδικός βοθρολυματολόγος (μέλος της αλλοτε ομάδας «ιός» της «ελευθεροτυπίας») εμφανίζεται σαν αντιφασίστας… Είναι όμως πια;
Το υλικό της συγκεκριμένης σελίδας είναι (πίσω απ’ την πλάτη των «πρωταγωνιστών») ένας έμμεσος «διάλογος» ανάμεσα στον νυν υπουργό και στον δημοσιογράφο, με ουσιαστικό επιβλέποντα και κριτή το ισραηλινό καθεστώς. Ο δημοσιογράφος (που, για να το πούμε κομψά: κανένα πρόβλημα δεν έχει με το Τελ Αβίβ…) εμφανίζεται σαν «η συνείδηση» του αντιφασισμού, μόνο, όμως, όσο και όπως αυτός (ο «αντιφασισμός»…) βολεύει ένα σκληροπυρηνικό, φονικό ρατσιστικό καθεστώς σαν το ισραηλινό. Κι αυτό αφού πέρα απ’ τον υπουργό, τον δημοσιογράφο και την ισραηλινή «επίβλεψη» αυτού του ιδιότυπου έμμεσου «διαλόγου», στη «σκηνή» εμφανίζονται και κάποιοι άλλοι. Οι παλαιστίνιοι. Τους εμφανίζει ο βορΒορίδης… Και προκύπτει ότι πάνω στην βία εναντίον τους συμφωνούν και ο φασίστας, και ο «αντιφασίστας» – και το ισραηλινό κράτος (αυτό είναι γνωστό).




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ το ισραηλινό απαρτχάιντ εντείνει τις προσπάθειες εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων από την Ιερουσαλήμ, ο Σταύρος Ξαρχάκος, μαζί με την σύζυγό του Ηρώ Σαΐα και τον συνήθη ύποπτο Γιάννη Κότσιρα ετοιμάζονται στις 25 Ιουλίου για συναυλία στην πλατεία Σάφρα, μπροστά στο δημαρχείο του ρατσιστικού ισραηλινού «Δήμου της Ιερουσαλήμ» που φαίνεται να διοργανώνει την εκδήλωση.
Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός «Δήμος της Ιερουσαλήμ» είναι ο Δήμος που έχει επεκτείνει τα όριά του για να προσαρτήσει παρανόμως ακόμα περισσότερα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης, ο Δήμος που έχει στην επικράτειά του πλήθος παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς σε παλαιστινιακό έδαφος, ο Δήμος που μαζί με διάφορα υπουργεία έχουν προκηρύξει τον διαγωνισμό για το διαβόητο και παράνομο κατά το διεθνές δίκαιο, έργο του τραμ της Ιερουσαλήμ, από το οποίο αναγκάστηκαν να αποσυρθούν η ΣΤΑΣΥ και η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, όπως και πλήθος άλλων ξένων εταιριών, και ο Δήμος που όχι απλώς δεν δίνει άδειες στους Παλαιστίνιους να χτίσουν τα σπίτια τους, όχι απλώς κατεδαφίζει σπίτια Παλαιστινίων, αλλά αναγκάζει τους ίδιους τους Παλαιστίνιους να γκρεμίσουν τα σπίτια τους με τα ίδια τους τα χέρια…
Κυρίως όμως είναι ο Δήμος στον οποίο κατεξοχήν γίνεται προσπάθεια σταδιακής εθνοκάθαρσης από τους Παλαιστίνιους κατοίκους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Όπως αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία, με αφορμή την υπόθεση του υπό απέλαση Παλαιστίνιου φωτορεπόρτερ Μουσταφά Αλ Χαρούφ, μετά τον πόλεμο του 1967 το Ισραήλ προσάρτησε παρανόμως την Ανατολική Ιερουσαλήμ, διεξήγαγε απογραφή και έδωσε άδεια μόνιμης παραμονής σε όσους Παλαιστίνιους ζούσαν στα κατεχόμενα, μόνο εφόσον ήταν εκεί όταν έγινε η απογραφή. Από τότε, έχει ανακαλέσει την άδεια από τουλάχιστον 14.643 Παλαιστίνιους κατοίκους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών του Ισραήλ.
Την τελευταία περίοδο η εθνοκάθαρση εντείνεται.
Όπως μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA, πριν λίγες ημέρες, ο «Δήμος της Ιερουσαλήμ» κάλεσε σε ανάκριση πέντε Παλαιστίνιους κατοίκους της γειτονιάς Wadi Yasul, που βρίσκεται στην ευρύτερη συνοικία Silwan στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, επειδή χτίζουν χωρίς άδεια. Πρόσφατα ο Δήμος διέταξε την κατεδάφιση περίπου 80 σπιτιών Παλαιστινίων υπό το ίδιο πρόσχημα της οικοδόμησης χωρίς άδεια. Λίγες ημέρες νωρίτερα το WAFA είχε μεταδώσει ότι οι ισραηλινές κατοχικές αρχές είχαν ειδοποιήσει για επικείμενες κατεδαφίσεις στη γειτονιά Wadi Qaddum, υπό το πρόσχημα ότι ανήκει στη δικαιοδοσία του «Δήμου της Ιερουσαλήμ».
Μόλις την περασμένη εβδομάδα οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής προέβησαν σε βίαιη έξωση της παλαιστινιακής οικογένειας Σιγιάμ από το σπίτι τους στη συνοικία Silwan, για να το δώσουν σε εποίκους.
Η έξωση επήλθε μετά από δικαστική απόφαση που «δικαίωσε» τους εποίκους. Πέρυσι το ισραηλινό ανώτατο δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως για την έξωση 700 Παλαιστινίων κατοίκων της συνοικίας Silwan.
Κι ενώ θα περίμενε κανείς από τους Ξαρχάκο, Κότσιρα, Σαΐα να τραγουδούν για τους Παλαιστίνιους και τις Παλαιστίνιες, όπως την Ιλχάμ Σιγιάμ μητέρα τεσσάρων παιδιών, τους οποίους όχι γενικά κι αόριστα η άπονη ζωή αλλά η ισραηλινή κατοχή και ο «Δήμος της Ιερουσαλήμ», κυριολεκτικά πετούν «στου δρόμου την άκρη», οι επιφανείς Έλληνες καλλιτέχνες, οι άνθρωποι του «πολιτισμού», επιλέγουν να συνεργαστούν ακριβώς με τον Δήμο αυτόν, που αποτελεί την επιτομή του απαρτχάιντ.
Μάλλον η ανάγκη τους κάνει να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις…
«Άπονη ζωή» μας πέταξες στο… δημαρχείο του ρατσιστικού «Δήμου της Ιερουσαλήμ», «γιατί είμαστε φτωχοί» – και έχουμε ανάγκη τα ισραηλινά χρήματα…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




O καθηγητής νομικής στο Χάρβαρντ, Άλαν Ντέρσοβιτς κορυφαίο στέλεχος του ισραηλινού λόμπυ στην Αμερική, υπεύθυνος για τις διώξεις που υπέστη στην Ακαδημία ο καθηγητής Νόρμαν Φινκελστάϊν, με ενεργή συμμετοχή στην φιλοϊσραηλινή προπαγάνδα και δράση, και υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, πιάστηκε να έχει συμμετάσχει στο κύκλωμα τράφικινγκ, παιδικής σκλαβιάς και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, που διοργάνωνε ο Επστάϊν στην βίλα του.
Ενας άλλος στενός συνεργάτης του Επστάιν, που είναι κατηγορούμενος στη μήνυση, ο Αλαν Ντέρσοβιτς, επίσης διέψευσε όλες τις καταγγελίες εναντίον του. Ο καθηγητής του Χάρβαρντ και αξιοσέβαστος ποινικολόγος που αργότερα ήταν νομικός σύμβουλος του Επστάιν στις ανακρίσεις με το FBI, κατηγορείται ότι είχε σεξουαλικές επαφές με μια γυναίκα όταν ήταν ανήλικη και ήταν μάρτυρας κακοποίησης άλλων ανηλίκων. Ο Ντέρσοβιτς αρνείται τα πάντα, δηλώνοντας ότι δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του τη γυναίκα που τον κατηγορεί και ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χατζηδακης «η ΔΕΗ είναι σε τραγικη κατασταση»
Εν τω μεταξυ η ΝΔ χρωστα στη ΔΕΗ 670.000 ευρω!!!
σχολιο.- Τα χρηματα αυτά δεν είναι τιποτε μπροστα στα οσα χρωστανε εταιρειες… Υπαρχουν εταιρειες που κσεπερνουν τα 5 εκατομμυρια ευρω σε οφειλες της ΔΕΗ και δεν τις ακουμπα κανεις…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια εφημερίδα της Δανιας έγραψε ότι οι Ελληνες ήξεραν αυτή τη φορά τη ψήφισαν.Αυτη τη φορά θα το νιώσουν χωρίς προοδευτικό προσωπείο στο κορμι,στην ψυχή και στην τσέπη τους.Θα το νιώσουμε για τα καλά...Προμηνυεται ενας χρόνος φωτιά,διότι τώρα το προσωπείο έφυγε και έχουμε απέναντι μας το ίδιο το τέρας.
Ε όχι που θα πάρουμε ως θέσφατο την προπαγανδα της δημοφιλούς γερμανικής γραμμής, την ώρα που οι πιο αδίστακτοι συνεργάτες των Γερμανών ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Τσίπρας. Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε πολύ καλά τι συνέβη στην Ελλάδα, καλύτερα από την κάθε δανέζικη εφημερίδα...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



533 εκατ. χρωστούν στο δημοσιο Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ
Δύο πτωχευμένα κόμματα υπόσχονται να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μεγαλύτερη ανάπτυξη. Μιλάμε για τη Ν.Δ. και το “συνεταιράκι” της, το ΠΑΣΟΚ, που θα της δώσει ψήφο ανοχής σύμφωνα με όσα λέει η Φώφη Γεννηματά.
Η Ν.Δ. το 2018 όφειλε 278.951.569,84 ευρώ. Και το ΠΑΣΟΚ το 2018 όφειλε 254.073.885,35 ευρώ. Τα χρέη στις τράπεζες αυξάνονται κάθε χρόνο από 23 έως και 38 εκατ. ευρώ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήμαρχος Βιάννου: Γερμανοί τουρίστες προσπάθησαν να ουρήσουν το μνημείο του Ολοκαυτώματος
15/7/2019
Οργή έχει προκαλέσει στην Βιάννο η προσπάθεια μέλους γκρουπ νεαρών τουριστών, κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, να βεβηλώσει το μνημείο.
Μετά τον Αριστομένη Συγγελάκη και ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτσάκης με δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ επιβεβαιώνει το γεγονός.
Πιο αναλυτικά, όπως δήλωσε ο κ. Μπαριτάκης, ενημερώθηκε από υπάλληλο του Μουσείου ότι ένας εκ των νεαρών εντοπίστηκε να έχει κατεβάσει το παντελόνι του και να επιχειρεί να «κάνει την ανάγκη του» πάνω στην πλάκα του μνημείου.
«Δεν ήταν τυχαία πράξη καθώς υπήρχαν ταμπέλες που ενημέρωναν τι ακριβώς μνημείο είναι. Από τα λεγόμενα των εργαζομένων, το γκρουπ των νεαρών τουριστών πρέπει να ήταν από τη Γερμανία και αυτό που πρέπει να πούμε ότι ως γεγονός, είναι θλιβερό και αποτρόπαιο. Εάν μπορούσε να επιληφθεί εκείνη την στιγμή η αστυνομία και δεν έφευγαν, είναι σαφές ότι θα ζητούσαμε την παραδειγματική τους τιμωρία καθώς αποτελεί βεβήλωση μνημείου αλλά και της ιστορίας μας» τόνισε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο κ. Μπαριτάκης.
Σχολιο.- Ο λύκος δεν αλλάζει προβιά.Όταν μια Πολιτεία δεν διεκδικεί τις αποζημιώσεις ως οφείλει,τόσο κάποια ανθρώπινα θρασιμια θα βεβηλωνουν ιστορικά μνημεία και τόπους μαρτυρίου.Γίναμε τουριστικό θέρετρο για ολη την Ευρώπη και τα περισσότερα λεφτά φεύγουν έξω και η μαυρη εργασία συνεχίζει αμείωτη κτλ κτλ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιούλιος 14 2019 
5η ημέρα μετά την εκκένωση του Πλάζα!
Και περιμένουμε ακόμα τους συριζοπλαζαίους:
– Να ζητήσουν συγγνώμη από όλο το κίνημα για το ότι χρησιμοποίησαν (και εξευτέλισαν) τις έννοιες Αριστερά και Αλληλεγγύη προκειμένου να παίρνουν μαύρα λεφτά από τη «Μέντικο», το «Ντι Λίνκε» και το γερμανικό κράτος,
μέσω εικονικών ΜΚΟ, που έστησαν γερμανοί δικηγόροι εισηγητές αντιμεταναστευτικών νόμων, ώστε να δείχνουν «έργο», που ξέπλενε κινηματικά τον ΣύΡιζα για το προσφυγικό ζήτημα και κάλυπτε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως τη Μόρια.
– Να ζητήσουν συγγνώμη που επιχείρησαν ένα ναζιστικό character assassination κατά της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου που καταπάτησαν, εφαρμόζοντας συστηματικά γκεμπελικές τεχνικές που θα ζήλευε και ο Κασιδιάρης.
– Να ζητήσουν συγγνώμη που προετοίμασαν την καταπάτηση του ξενοδοχείου σαν κοινοί λωποδύτες, με συνεχείς διαρρήξεις δίκην πρόβας πριν τον Απρίλιο του 2016.
5η ημέρα μετά την εκκένωση του Πλάζα!
– Να ζητήσουν συγγνώμη που συνεργάστηκαν με το κράτος και το παρακράτος, ώστε:
1. Να καταλάβουν ένα ξενοδοχείο το οποίο ήταν έτοιμο, με επίσημη αίτηση, να στεγάσει πρόσφυγες ούτως ή άλλως.
2. Να χρησιμοποιήσουν εταιρείες φίλων του πρωθυπουργού για να συνδέσουν το ηλεκτρικό ρεύμα χρεώνοντας την ιδιοκτήτρια.
3. Να ενεργοποιήσουν κρατικές υπηρεσίες ώστε να στείλουν κατασχετήριο κατά της περιουσίας της ιδιοκτήτριας όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε για την καταπάτηση.
4. Να χρησιμοποιούν κονδύλια του υπουργείου εξωτερικών για να πηγαίνουν δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη προκειμένου να διαφημίζουν την «κατάληψη» σε φιλελέδικα συνέδρια και ημερίδες.
5. Να κάνουν φιέστες στο πεδίο του Άρεως, χορηγούμενες από τη Δούρου, για να μαζέψουν χρήματα για ένα ξενοδοχείο που σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων, ήταν ήδη άδειο.
– Να ζητήσουν συγγνώμη από τους πρόσφυγες τους οποίους χρησιμοποίησαν για δημόσιες σχέσεις,τραβολογώντας τους σε εκδηλώσεις που σε άλλη περίπτωση δεν θα πήγαιναν, και εκθέτοντας σε κίνδυνο μικρά παιδιά σε πορείες.
– Να ζητήσουν συγγνώμη που πρόσφεραν στέγη και γενικότερη αρωγή, με την κάλυψη της πρεσβείας των ΗΠΑ, σε οργανωμένες φιλοαμερικανικές ομάδες της Συριακής και Ιρανικής αντιπολίτευσης.
– Να ζητήσουν συγγνώμη που κρατούσαν έξω από το Πλάζα πρόσφυγες που είχαν ανάγκη στέγασης, την ώρα που χρησιμοποιούσαν μεγάλο ποσοστό των δωματίων για να ζούνε οι ίδιοι και να φιλοξενούν διάφορους «δικαιωματικούς» από όλη την Ευρώπη (κυρίως φυσικά από τη Γερμανία)
οι οποίοι έκαναν τσάμπα διακοπές στην Ελλάδα, ενώ μάλιστα κάποιοι εξ αυτών είχαν ιδιόκτητες κατοικίες στην Αθήνα τις οποίες νοίκιαζαν στο airbnb.
– Να ζητήσουν συγγνώμη που επιτέθηκαν με τραμπούκικο τρόπο, κατά τη διάρκεια πορείας, σε αληθινούς καταληψίες (συγκεκριμένα στην «Τσαμαδού 32»).
– Να ζητήσουν συγγνώμη που έθεσαν τις οικογένειες των προσφύγων που έμεναν στο Πλάζα σε διαρκή κίνδυνο, μια και επέτρεψαν να στεγάζονται στο ξενοδοχείο και έμποροι ναρκωτικών, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα συνελήφθησαν.
– Και τέλος, να ζητήσουν συγγνώμη από όλους μας για το πόσο αλήτες, απατεώνες, άτιμοι, λαμόγια και ρεζίληδες είναι.
Περιμένουμε…




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ολοκληρώνεται η δίκη για την επίθεση χρυσαυγιτών στο αντιεξουσιαστικό χώρο «Συνεργείο»
 Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 14:59
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη ενώπιον για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στον αντιεξουσιαστικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη τον Ιούλιο του 2013 κατά την διάρκεια μοτοπορείας.
Για την βίαιη επίθεση καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου συνολικά εννέα κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων ο νυν ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός και ο τότε βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος.
Όλοι τους κατηγορούνται για τα αδικήματα της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και οπλοφορίας.
Στο δικαστήριο απολογήθηκε σήμερα ο Νίκος Μίχος, φωτογραφίες του οποίου να συμμετέχει στην μοτοπορεία περιλαμβάνονται στη δικογραφία.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι γνώριζε οτιδήποτε για την επίθεση στο στέκι, καθώς -όπως είπε- δεν οργάνωσε τη μοτοπορεία και τον ίδιο τον ειδοποίησαν «από τα κεντρικά στη Μεσογείων» για διανομή φυλλαδίων: «Πήγαμε μια βολτίτσα και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Μετά μάθαμε ότι κάποιοι γύρισαν και έγιναν επεισόδια» είπε χαρακτηριστικά ενώ σε πολλές ερωτήσεις της Έδρας άφησε αιχμές κατά του Γιάννη Λαγού .
Σε πολλές ερωτήσεις του δικαστηρίου να πει ποιος το οργάνωσε την επίμαχη μοτοπορεία στο τέλος της οποίας σημειώθηκαν τα επεισόδια στο «Συνεργείο», ο πρώην βουλευτής άφηνε αιχμές κατά του Ιω. Λαγού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η οργάνωση έγινε από την τοπική Πειραιά και Νίκαιας. «Επειδή υπήρχε μία ιεραρχία στη Χρυσή Αυγή δεν μπορούσα να μπω στα χωράφια άλλου. Δεν είχα καμιά δουλειά και ας ήμουν βουλευτής. Δεν μπορούσα να δώσω εντολή. Οι επαφές μου ήταν μετρημένες κρατούσα απόσταση. Άλλοι ήταν οι υπεύθυνοι εκεί» . Ο κατηγορούμενος ανέφερε επίσης πως ο Λαγός ήταν παρών στην επίμαχη μοτοπορεία : «Πέρασε ο κ. Λαγός και χαιρετηθήκαμε. Τίποτα άλλο. Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του».
Εξηγώντας την αρχική του άρνηση ότι βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης ο κ. Μίχος την απέδωσε στον τότε συνήγορο του ο οποίος “είχε γραμμή κομματική και για αυτό τον άλλαξα. Γιατί δεν με άκουσε σε αυτά που του είπα. Δεν εκτελούσε τις εντολές μου.. Ήθελα να έρθω από την αρχή για να απολογηθώ. Μου έκρυψαν πράγματα για αυτή και την άλλη δίκη”.
Στο δικαστήριο απολογήθηκαν νωρίτερα ακόμη τρεις κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης. Όλοι τους αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν , υποστηρίζοντας ότι βρίσκονταν σε άλλα σημεία της Αθήνας. Όσο για το ότι μάρτυρες είχαν κρατήσει τις πινακίδες τους από το σημείο, ισχυρίστηκαν είτε ότι πρόκειται για πλαστές πινακίδες, είτε ότι είχε κλαπεί το όχημά τους είτε πως οι μάρτυρες δεν είδαν σωστά τον αριθμό .



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δηλώσεις του αθωου παιδιου της Ζακύνθου που σκοτωσε το κτηνος παΤΕΡΑΣ του: Η ζωή μου καταστράφηκε τη μέρα που γεννήθηκα
 Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 10:44
Αποφυλακίστηκε τη Δευτέρα, λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα, από το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας ο Αλέξης από τη Ζάκυνθο, ο οποίος είχε σκοτώσει το κτηνος  παΤΕΡΑΣ του πέρυσι τον Μάιο για να εκδικηθει για τα κακοποιημενα αδερφακια του.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα πάω στο σπίτι μου. Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική Δικαιοσύνη που είδε την αλήθεια και μου έδωσε τη δεύτερη ευκαιρία. Κι επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που στήριξε εμένα και την οικογένειά μου όλο αυτό το διάστημα» είπε ο Αλέξης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και πρόσθεσε:
«Μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω, να μη γινόταν ποτέ αυτό… και ξέρω πως μέχρι να πεθάνω θα μετανιώνω μέχρι την τελευταία στιγμή».
Ο Αλέξης θα επιστρέψει στον τόπο όπου μεγάλωσε και όπου έγιναν όλα, τη Ζάκυνθο. Ο ίδιος είπε ότι αυτούς τους 13 μήνες μέσα στη φυλακή σκεφτόταν την αποφυλάκισή του και την επιστροφή του στην οικογένειά του.
«Εμένα η ζωή μου είχε καταστραφεί από τη μέρα που γεννήθηκα, δυστυχώς. Με πλήγωσαν όλα αυτά τα βιώματα που είχα από τον ίδιο μου τον πατέρα» εξήγησε.
Από τη μέρα του εγκλήματος δεν θυμάται τίποτα, όπως είπε. «Δεν ήμουν εγώ, όπως είπα και στο δικαστήριο. Ήταν ο πόνος, ο θυμός και η οργή ενός μικρού παιδιού, ενός βασανισμένου παιδιού» σημείωσε.
Όσο για το αν έχει να θυμάται κάτι καλό από τον πατέρα του, απάντησε: «Δεν θα θυμάμαι τίποτα από τον πατέρα μου, δεν υπάρχει κάτι καλό, δεν ένιωσα τίποτα καλό. Δεν ένιωσα την αγάπη του δυστυχώς, οπότε δεν έχω να θυμάμαι και κάτι».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φυσικά θα κρύψουμε το πρόσωπο του κρητικού βιαστή, δολοφόνου,γιού παπά,πατέρα 2 παιδιών!Τι ειν;Κανάς τρομοκράτης των Εξαρχείων;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εκτός φυλακής ο Αριστειδης Φλώρος της Energa. Επιβραβεύεται η απάτη..Σε καλή μεριά τα κλεμμένα.Θα επενδυθούν στην πραγματική οικονομια τώρα,σε σαμπάνιες,σε κυριλέ βίζιτες και σε νέες κομπίνες.Φιλελευθερισμός με κοινωνικό πρόσωπο αγαπουλες μου.Ένας Ένας ένας οι κοινωνικοί αγωνιστές αθωωνονται.Τσουκατος,Φλώρος κτλ κτλ-Τα εγκλήματα της μη οργανωμένης Ρήξης και με τον παρασιτισμό είναι αυτά.Η επιστροφή του ήταν επακολουθο της ενσωμάτωσης.Δεν έφυγε ποτέ δηλαδή,αλλα δεν είχε ολη την κουτάλα στα χέρια του.Τώρα όμως η Μύκονος αντεπιτίθεται.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών στο Σουδάν
 Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 02:45
Η αστυνομία της δικτατοριας του Σουδάν διέλυσε χθες Δευτέρα κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Χαρτούμ για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο, την Κυριακή, ενός άνδρα από τις σφαίρες παραστρατιωτικών της χουντας στην πόλη Σουκ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.
Αυθόρμητες διαδηλώσεις έγιναν σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας του Σουδάν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Την Κυριακή, Σουδανοί παραστρατιωτικοί της Δύναμης Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) της δικτατοριας σκότωσαν έναν πολίτη και τραυμάτισαν άλλους επτά, ανάμεσά τους ένα παιδί, ανοίγοντας πυρ εναντίον κατοίκων που διαδήλωναν απαιτώντας να αποχωρήσουν από την πόλη Σουκ, στην Πολιτεία Σέναρ (νοτιοανατολικά), αφηγήθηκαν αυτόπτες μάρτυρες.
Φωνάζοντας ρυθμικά «πολιτική κυβέρνηση», περίπου 200 διαδηλωτές ήταν ακόμα παρόντες στο κέντρο του Χαρτούμ το βράδυ, με αστυνομικούς να συνεχίζουν να κάνουν χρήση δακρυγόνων, διαπίστωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Πολλοί άνδρες των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στην περιοχή. Διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους δέχθηκαν χτυπήματα με ρόπαλα, οδηγούνταν σε οχήματα της αστυνομίας.
Αργά τη νύχτα, άνδρες και γυναίκες διαδήλωναν ακόμα, ανεμίζοντας σημαίες του Σουδάν και φωνάζοντας συνθήματα στη συνοικία Μπούρι.
Τα επεισόδια καταγράφονται ενώ αναμένεται η οριστικοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στους στρατηγούς που κατέλαβαν την εξουσία ανατρέποντας τον πρώην πρόεδρο Όμαρ ελ Μπασίρ και τη Συμμαχία για την Ελευθερία και την Αλλαγή (ΣΕΑ), αιχμή του δόρατος του κινήματος διαμαρτυρίας οι διαδηλώσεις του οποίου παρέλυσαν το Σουδάν από τα τέλη του 2018.
Η συνάντηση που προβλεπόταν να γίνει το βράδυ της Κυριακής ανάμεσα στους στρατηγούς και ηγετικά στελέχη του κινήματος διαμαρτυρίας, για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης και την περίπου τριετή περίοδο πολιτικής μετάβασης, αναβλήθηκε δύο φορές την περασμένη εβδομάδα. Η συνάντηση αναμένεται πλέον να γίνει σήμερα Τρίτη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ συνεχίζει ακάθεκτος τις συντηρητικές δηλώσεις: «Εάν δεν είστε χαρούμενοι εδώ, μπορείτε να φύγετε!»
 Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, 22:41
«Αν δεν είστε χαρούμενοι εδώ, μπορείτε να φύγετε!». Μια μέρα μετά από σειρά συντηρητικών αναρτήσεών του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, αυτή τη φορά από τον κήπο του Λευκού Οίκου, σε εκδήλωση για προϊόντα «Made in America», συνέχισε ακάθεκτος τις επιθέσεις του εναντίον τεσσάρων γερουσιαστριών του Δημοκρατικού Κόμματος, κατηγορώντας εκείνες ότι δεν αγαπούν την Αμερική. Οι 3 γεννηθηκαν στις ΗΠΑ, εχοντας γονεις από αλλα κρατη.
Στα πολλαπλά μηνύματα των 140 χαρακτήρων που ανήρτησε χθες στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είπε σε μια ομάδα γερουσιαστριών του Δημοκρατικού Κόμματος, να «πάνε πίσω και να βοηθήσουν στο να φτιαχτούν τα τελείως διαλυμένα και κατακλυσμένα από εγκληματικότητα μέρη απ’ όπου κατάγονται», αντί να ασκούν κριτική στις ΗΠΑ.
Αυτές οι δηλώσεις του προκάλεσαν την κατακραυγή από Δημοκρατικούς βουλευτές, γερουσιαστές καθώς και την αποδοκιμασία της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, που πλαισιώθηκαν από ένα πέπλο σιωπής από το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο - με μοναδική εξαίρεση μια γερουσιαστή.
Με τις προεδρικές εκλογές του 2020 να απέχουν 16 μήνες, ο μεγιστάνας ένοικος του Λευκού Οίκου δείχνει πιο αποφασισμένος από ποτέ να αναζωπυρώσει φυλετικές εντάσεις για να γαλβανίσει την εκλογική του βάση - με την πλειονότητα αυτών λευκοί - αλλά και να επιχειρήσει να προκαλέσει διχασμό και διαιρέσεις στους πολιτικούς του αντιπάλους.
«Αυτή η ομάδα των τεσσάρων (…), παραπονείται διαρκώς», είπε σήμερα από τους κήπους του Λευκού Οίκου σε εκδήλωση προώθησης προϊόντων «Made in America».
«Είναι άνθρωποι που μισούν τη χώρα μας. Θέλουν να τρέφουν ένα άσβεστο μίσος», είπε. «Μπορούν να φύγουν αν θέλουν», συνέχισε απευθυνόμενος στην Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές από την Νέα Υόρκη, την Ιλχάν Ομάρ από τη Μινεσότα, την Αγιάνα Πρίσλεϊ από τη Μασαχουσέτη και τη Ρασίντα Τλάιμπ από το Μίσιγκαν, μια ομάδα πολιτικών γνωστή ως «απόσπασμα», καθώς ασκεί δριμεία κριτική στον μεγιστάνα αλλά και στην νυν Δημοκρατική ηγεσία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
«Σας ενοχλεί που πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τα tweets σας ρατσιστικά;» ρώτησε μια δημοσιογράφος τον Ντόναλντ Τραμπ.
«Δεν με απασχολεί επειδή πολλοί άνθρωποι συμφωνούν μαζί μου», απάντησε ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αμφισβητώντας κάθε ρατσιστική χροιά στα μηνύματά του.
Σπάζοντας τη σιωπή του ρεπουμπλικανικού στρατοπέδου, η μετριοπαθής γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων από την Πολιτεία Μέιν Σούζαν Κόλινς, κάλεσε τον Τραμπ να ανακαλέσει τις δηλώσεις του.
Στο δημοκρατικό στρατόπεδο, τα tweets των τελευταίων 48 ωρών έχουν προκαλέσει πραγματική αναταραχή. Η Νάνσι Πελόζι, Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποδοκίμασε έντονα τα «ξενοφοβικά» σχόλια που αποσκοπούν στη «διαίρεση του έθνους μας» και ζήτησε από εκλεγμένους αξιωματούχους να υποστηρίξουν ψήφισμα που προωθούν Δημοκρατικοί στην Βουλή που θα καταδικάζει τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ.
«Η βουλή δεν μπορεί να επιτρέψει να σταθούν οι χαρακτηρισμοί του προέδρου…» είπε η Πελόζι, καλώντας τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές να ενωθούν με το Δημοκρατικό στρατόπεδο στην καταδίκη των ξενοφοβικών tweet Τραμπ.
«Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι τα λόγια του προέδρου χθες (Κυριακή), που είπε σε τέσσερις γυναίκες των ΗΠΑ - γυρίστε στις χώρες σας - είναι το σήμα κατατεθέν των υπερασπιστών της λευκής ανωτερότητας», τόνισε η Κορτές.
Η πολιτική στρατηγική του ενοικιαστή του Λευκού Οίκου είναι σαφής, σύμφωνα με αναλυτές: να προκαλέσει τριβές εντός των Δημοκρατικών. «Με αυτή τη σκόπιμα ρατσιστική επίθεση, ο Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να κάνει πιο ορατούς τους ανθρώπους που είναι στόχαστρο, να πιέσει τους Δημοκρατικούς να τους υπερασπιστούν και να τους κάνουν έμβλημα ολόκληρου του κόμματος», δήλωσε ο Ντέιβιντ Αξέλροντ, πρώην στενός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα.
«Είναι ένας ψυχρός, κυνικός υπολογισμός».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Ήρωας» του Τσέρνομπιλ αυτοκτόνησε μόλις είδε στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά ότι ηταν διασημος ενώ ο ιδιος δεν εχει σπιτι να μεινει
 Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, 20:00
Ο Ναγκασχιμπάι Ζουσούποφ, ένας από τους ήρωες εκκαθαριστές - ρευστοποιητές του Τσέρνομπιλ που κλήθηκαν να ανέβουν στη μολυσμένη οροφή του πυρηνικού αντιδραστήρα και να προσπαθήσουν να περιορίσουν τη ραδιενέργεια, έδωσε τέλος στη ζωή του.
Ο λόγος που τον οδήγησε στην τραγική απόφαση φέρεται να είναι η αδιαφορία που επέδειξε το κράτος απέναντί του, όταν αρνήθηκε να του παραχωρήσει ένα διαμέρισμα για να ζήσει με τη γυναίκα του και τα πέντε παιδιά του. Ο ίδιος ζούσε τα τελευταία χρόνια σ' ένα στενό και βρώμικο δωμάτιο ενός χόστελ στο Καζακστάν.
Μεγάλο ρόλο στο «τέλος» του 61χρονου έπαιξε σύμφωνα με την 25χρονη κόρη του και η αφιερωματική σειρά της HBO στο πυρηνικό ατύχημα. Μια σειρά που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και όπως λένε πολλοί αναπαριστά τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν εκείνο το βράδυ της 26ης Απριλίου του 1986.
Τον περασμένο Ιούνιο ο Ζουσούποφ είδε το τελευταίο επεισόδιο της σειράς. Την επόμενη μέρα ανέβηκε στον πέμπτο όροφο ενός διαμερίσματος στην πόλη Ακτομπέ του Καζακστάν και βούτηξε στο κενό. Όπως είπε η κόρη του, η σειρά τού ξύπνησε όλες εκείνες τις άσχημες μνήμες που είχε βιώσει από πρώτο χέρι τότε. «Έφερε δάκρυα στα μάτια του όσο την έβλεπε. Ξύπνησαν όλες οι οδυνηρές μνήμες» δήλωσε η 25χρονη Γκοκάρ.
Ο πρόεδρος του συλλόγου των βετεράνων εκκαθαριστών του Τσέρνομπιλ, Μπακιτζάν Σάτοφ, δήλωσε από πλευράς του ότι ο 61χρονος αυτοκτόνησε επειδή η κυβέρνηση τον κορόιδεψε και ενώ έδωσε σε όλους τους εκκαθαριστές από ένα σπίτι να μένουν σε εκείνον δεν έδωσε τίποτε. «Ο σύντροφος μας που ρίσκαρε τη ζωή του για να ζήσουν όλοι, έμενε σε μια τρώγλη και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ουδέποτε του δόθηκε ένα διαμέρισμα» ανέφερε.
Ο Ζουσούποφ ήταν από τους πρώτους που είχαν φθάσει στον πυρηνικό αντιδραστήρα για να περιορίσουν τη ραδιενέργεια. Όπως είχε δηλώσει στην τελευταία του συνέντευξη εν ζωή, «κανείς δεν μας είχε ενημερώσει γιατί πήγαμε εκεί. Εκείνη την περίοδο δούλευα ως οδηγός φορτηγού».
Επίσης από την επαφή με την ραδιενέργεια η υγεία του κλονίστηκε, «μετά το Τσέρνομπιλ η υγεία μου χειροτέρεψε». Οι φίλοι του αναφέρουν ότι υπέφερε από συχνούς πονοκεφάλους και ξαφνικές λιποθυμίες, ενώ είχαν αυξηθεί και οι επισκέψεις του στο νοσοκομείο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Αποχωρήσεις και προαναγγελία νέου μορφώματος
Νέες αποχωρήσεις είχαμε μέσα στο Σαββατοκύριακο από τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, με αποχώρηση το Σάββατο του υπόδικου χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Ι. Λαγού και δεκάδων στελεχών, μεταξύ αυτών και των υπόδικων Γιώργου Γερμενή («Καιάδας»), Νίκου Κούζηλου, Παναγιώτη Ηλιόπουλου. Ταυτόχρονα, με σχετικές δηλώσεις τους οι υπόδικοι κατηγορούμενοι στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης προαναγγέλλουν και δημιουργία νέου φορέα.
Συγκεκριμένα, μετά την ανεξαρτητοποίησή του, ο υπόδικος Ι. Λαγός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ από τη Χρυσή Αυγή, όχι γιατί υπάρχει κάποιο μίσος ή κάποια κόντρα με την ηγεσία και τη Χρυσή Αυγή, αλλά γιατί θεωρώ ότι κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις...». Και συνεχίζει δίνοντας την υπόσχεση «ότι εγώ και οι υπόλοιποι συναγωνιστές μου οι οποίοι με ακολουθούν στον αγώνα τον οποίο θα κάνουμε, θα αγωνιστούμε για τιμή, για Ελλάδα, για ορθοδοξία...».
Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι μαζί του μεταξύ άλλων ονομάτων ανά την επικράτεια θα είναι και οι υπόδικοι Γιώργος Γερμενής («Καιάδας»), Νίκος Κούζηλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Γιάννης Ζωγράφος.
Σε σχετική δήλωση και ο υπόδικος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Α' Πειραιά Νίκος Κούζηλος έκανε λόγο για «άρνηση της ηγεσίας του κόμματος να δει τα αυτονόητα» και για «εκσυγχρονισμό της ιδεολογικής πλατφόρμας και προσαρμογή στις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».
Και ο πρώην βουλευτής και υπόδικος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μετά τις αντίστοιχες δηλώσεις, προαναγγέλλει επί της ουσίας τη δημιουργία «νέου φορέα». Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «το να βλέπω παθητικά τη Χρυσή Αυγή να αποσυντίθεται, συνεπεία αλλεπάλληλων λαθών, είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην προσωπικότητά μου και δεν αρμόζει στις θυσίες μου». Και κάνει λόγο για «έναν νέο φορέα που εδραιώνεται δυναμικά σε ολόκληρη την Ελλάδα».
Από την πλευρά της, η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή σε σχετική ανακοίνωση «καταδικάζει κατηγορηματικά την δόλια και υστερόβουλη αποχώρηση του Λαγού και καλεί τον αποχωρήσαντα ευρωβουλευτή Λαγό να παραδώσει την έδρα στο κόμμα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ανεξάρτητος πλέον υπόδικος ευρωβουλευτής Ι. Λαγός διόρισε ως συνεργάτιδά του στην Ευρωβουλή την Μαρία Μαργέτη, δικηγόρο και σύζυγο του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ενώ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος είχε ζητήσει από τον Ι. Λαγό τον διορισμό στην Ευρωβουλή στενού συγγενικού προσώπου του Χρήστου Παππά, κάτι όμως που ο Ι. Λαγός αρνήθηκε.
Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται ότι με σχετική δήλωση έχει αποχωρήσει πρόσφατα και ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής και στέλεχός της, Δ. Βογιατζής. Ο εν λόγω, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης της ναζιστικής οργάνωσης πριν λίγους μήνες, αποκάλεσε τη Χρυσή Αυγή «συμμορία» και αποκάλυψε απειλές βίας για «σπασμένα κεφάλια» από έτερο μάρτυρα υπεράσπισης και στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης, τον Αγγελο Ιωάννου...
Απολογούνται οι κατηγορούμενοι για «Συνεργείο», ομόφωνα ένοχος ο Πετράκης
Στο μεταξύ, σήμερα 16 Ιούλη απολογούνται οι κατηγορούμενοι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο που δικάζει τη ναζιστική χρυσαυγίτικη δολοφονική επίθεση στον Αντιεξουσιαστικό Χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη στις 10/7/2013. Θυμίζουμε ότι εκτός των άλλων κατηγορούμενοι είναι και οι δύο τότε χρυσαυγίτες βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης Ι. Λαγός και Ν. Μίχος. Ο Μίχος, που έχασε πλέον τη βουλευτική του ιδιότητα, έχει προαναγγείλει ότι θα έρθει να απολογηθεί και «θα πει πολλά όταν θα έρθει η ώρα».
Αναμένεται τι στάση θα κρατήσει ο υπόδικος Ι. Λαγός, που είναι πλέον ευρωβουλευτής, για το αν θα απολογηθεί ή όχι. Από τα βίντεο, τις φωτογραφίες και τις καταθέσεις αστυνομικών, έχει προκύψει η παρουσία του βουλευτικού του αυτοκινήτου στην περιοχή της επίθεσης, ενώ αναγνώστηκαν και τα sms του κινητού του, από όπου προκύπτουν η αυτοπρόσωπη παρουσία του και ο ρόλος του στην οργάνωση της επίθεσης.
Στο μεταξύ, ομόφωνα ένοχος και χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών κρίθηκε την Παρασκευή από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης ο χρυσαυγίτης προπονητής από το Λασίθι Γιώργος Πετράκης, που πριν από 18 χρόνια βίασε μια 14χρονη τότε αθλήτρια. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 χρόνια. Ο 58χρονος σήμερα γυμναστής είχε καταδικαστεί πρωτόδικα 12 χρόνια και είχε αποφυλακιστεί με όρους, επικαλούμενος προβλήματα υγείας, ενώ είναι μεταξύ των κατηγορουμένων στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα σε 3 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση για τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος μεταναστών στο χωριό Βαϊνιά της Ιεράπετρας, το 2013.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Λαϊκές διαμαρτυρίες καταγγελίας της έκθεσης Μπατσελέτ
Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο στη Βενεζουέλα, στην πρωτεύουσα Καράκας και άλλες πόλεις, που διοργανώθηκαν από προοσκειμενους προς το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα και άλλες οργανώσεις, για να καταγγείλουν την έκθεση της ύπατης αρμοστή στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Μισέλ Μπατσελέτ, πρώην Προέδρου της Χιλής. Οι διαδηλωτές απέρριψαν την έκθεση αυτή της Μπατσελέτ (μετά από επίσκεψή της πριν από λίγες μέρες στη χώρα) ως προκατειλημμένη, χειραγωγούμενη, που δεν εκφράζει την αντικειμενική πραγματικότητα, αποκρύπτοντας τις βαριές συνέπειες του αποκλεισμού των ΗΠΑ και των συμμάχων τους - που στερεί έσοδα για την αγορά βασικών αγαθών και φαρμάκων - και αποδίδοντας την πολιτική βία στην κυβέρνηση, αγνοώντας τις επανειλημμένες βίαιες συγκεντρώσεις της αντιδραστικής αντιπολίτευσης με δεκάδες θύματα, ακόμα και πυρπολημένους ανθρώπους.
Στο Καράκας, που πλημμύρισε από λαϊκό κόσμο, έγινε μεγάλη πορεία στους κεντρικούς δρόμους από την έδρα των εναλλακτικών ΜΜE CANTV μέσω της λεωφόρου Λιμπερταδόρ (Απελευθερωτή) στην έδρα της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο Μιραφλόρες. Οι ομιλητές, ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος του ΕΣΚΒ, πρόεδρος της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης Ντιοσδάδο Καμπέγιο, και η εκτελεστική αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντέλσι Ροντρίγκες, κατήγγειλαν την έκθεση, που, όπως είπαν, «αρνείται την ιστορία και τους αγώνες των λαών της Λατινικής Αμερικής που συγκρούστηκαν με αυτοκρατορίες» και δεν «σέβεται την προσπάθεια που έχει γίνει με κοινωνικά προγράμματα προς όφελος του λαού», ενώ η τελευταία διάβασε την επιστολή του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο προς την ύπατη αρμοστή, που της ζητάει να την ανακαλέσει και να την διορθώσει, γιατί το περιεχόμενό της βάλλει κατά της αξιοπρέπειας του βενεζουελάνικου λαού.
Ταυτόχρονα, η βενεζουελάνικη κυβέρνηση έθεσε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ένα ψήφισμα για την καταδίκη των αμερικανικών κυρώσεων, το οποίο υιοθετήθηκε από τις χώρες - μέλη του με 28 ψήφους υπέρ, 14 κατά και 5 αποχές.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, χτες ο αντιπρόεδρος και υπουργός Επικοινωνίας Χόρχε Ροντρίγκες ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν την Παρασκευή μετά από 30ήμερη παρακολούθηση 3 μέλη της αστυνομικής φρουράς του Χουάν Γκουαϊδό, αυτοανακηρυγμένου μεταβατικού πρόεδρου και αχυράνθρωπου των ΗΠΑ και της ΕΕ, ενώ προσπαθούσαν να πουλήσουν 5 όπλα Καλάσνικοφ και πολλά φυσίγγια, τα οποία αποδεδειγμένα είχαν κλαπεί από χώρο αποθήκευσης των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο πρόσφατο αποτυχημένο πραξικόπημα στις 30 Απρίλη.
Το γεγονός αυτό, που στοιχειοθετείται με πολλά στοιχεία από τηλεφωνικές συνομιλίες και βίντεο, αμφισβητήθηκε χωρίς επιτυχία από τον Γκουαϊδό και μάλιστα ανήμερα της επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και αντιπροσώπους του Γκουαϊδό, στα Μπαρμπάδος, με τη μεσολάβηση της νορβηγικής κυβέρνησης. Ο υπουργός Επικοινωνίας έτσι κάλεσε την αντιπολίτευση να μην «παίζει» με δύο τρόπους, από τη μια με τον διάλογο και από την άλλη με τις παράνομες και βίαιες ενέργειες και τις συνεχείς διαδικασίες προετοιμασίας πραξικοπημάτων.
Τηλεφώνημα του αρχιπραξικοπηματία Γκουαϊδό στον Μητσοτάκη
Εξάλλου, χτες, ο Χ. Γκουαϊδό τηλεφώνησε στον Κυρ. Μητσοτάκη, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Οπως διαχέεται από κυβερνητικές πηγές, ο Γκουαϊδό ευχαρίστησε θερμά τον Ελληνα πρωθυπουργό «για την πρόθεσή του να τον αναγνωρίσει ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας». Επιπροσθέτως, του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα «όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα και οι συνθήκες το επιτρέψουν». «Τέλος, ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα του», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντονες αντιδράσεις προκαλεί από Δημοκρατικους στις ΗΠΑ η νέα, εμμέσως πλην σαφώς συντηρητική αναφορά του Τραμπ σε βάρος τεσσάρων γυναικών - μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων με το Δημοκρατικό Κόμμα με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο (Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτές), την Παλαιστίνη (Ρασίντα Τλάιμπ) και τη Σομαλία (Ιλχάν Ομάρ), καλώντας τες να επιστρέψουν «πίσω» για να «βοηθήσουν» αντί να ασκούν κριτική στη δική του κυβέρνηση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ: Δεν θα ασκηθούν διώξεις σε βάρος αστυνομικού που κατηγορείται ότι σκότωσε Αφροαμερικανό
 Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 20:06
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποφάσισε να μην ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού Ντάνιελ Πανταλίο που κατηγορείται ότι σκότωσε, προκαλώντας του ασφυξία, έναν μαύρο άνδρα, κατά τη διάρκεια μιας βίαιης προσαγωγής τον Ιούλιο του 2014 στη Νέα Υόρκη.
Μια εκτενής έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν κατέληξε στον να καθορίσει οριστικά εάν ο αστυνομικός με δόλο υιοθέτησε ανάρμοστη συμπεριφορά, ένα «απαραίτητο στοιχείο» για την άσκηση ποινικών διώξεων εξήγησε ένας αξιωματούχος του υπουργείου σε μια ενημέρωση στην Ουάσινγκτον.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ έλαβε την τελική απόφαση να μην ασκηθεί δίωξη, τασσόμενος στο πλευρό των ομοσπονδιακών εισαγγελέων του Μπρούκλιν, σε αντίθεση, ωστόσο, με το τμήμα πολιτικών δικαιωμάτων του υπουργείου, που ήθελε την ποινική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού.
Στις 17 Ιούλιου του 2014, αστυνομικοί έριξαν με τη βία στο έδαφος τον 43χρονο Έρικ Γκάρνερ, τον οποίο υποπτεύονταν ότι πωλούσε παράνομα τσιγάρα στον δρόμο, σε μια συνοικία του Στέιτεν Άιλαντ.
Παχύσαρκος και ασθματικός, ο Γκάρνερ, αντιστάθηκε στη σύλληψη, όμως δεν ήταν οπλισμένος. Έχασε τις αισθήσεις του, την ώρα που πέντε αστυνομικοί προσπαθούσαν να του φορέσουν χειροπέδες, προτού τελικά καταλήξει.
Τα πλάνα της σύλληψης, τα οποία τράβηξε ένας περαστικός και ανήρτησε στο Διαδίκτυο λίγο μετά, έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν την κατακραυγή. Στο βίντεο ακούγεται ο Έρικ Γκάρνερ να επαναλαμβάνει «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» (I can't breathe).
Ο θάνατός του, που χαρακτηρίστηκε ανθρωποκτονία από τον ιατροδικαστή, γιγάντωσε το κίνημα, που τότε έκανε τα πρώτα του βήματα, «Black Lives Matter», που κατήγγειλε την αστυνομική βία εναντίον των άοπλων μαύρων ανδρών.
Ο Ντάνιελ Πανταλίο, που παραμένει στο σώμα, αν δεν βρίσκεται πλέον στο πεδίο, βρέθηκε στο στόχαστρο μιας πειθαρχικής διαδικασίας τον Μάιο και τον Ιούνιο, ωστόσο επρόκειτο για μια εσωτερική έρευνα της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Ο αστυνομικός κινδυνεύει, στη χειρότερη περίπτωση, με απόλυση.
Κατά τη διάρκεια της πειθαρχικής διαδικασίας, οι δικηγόροι του Ντάνιελ Πανταλίο υποστήριξαν ότι ο θάνατος του θύματος δεν οφειλόταν σε ασφυξία, αλλά στην εξασθενημένη υγεία του Έρικ Γκάρνερ.
Η οικογένεια του Γκάρνερ αμέσως κατακεραύνωσε την απόφαση σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, χαρακτηρίζοντάς την προδοτική. Κανένας αστυνομικός από τη Νέα Υόρκη, όχι μονάχα ο Πανταλίο, δεν θα κάτσει στο εδώλιο.
«Πριν από πέντε χρόνια, ο γιος μου επανέλαβε 11 φορές «δεν μπορώ να αναπνεύσω» και σήμερα δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε επειδή μας απογοήτευσαν», είπε η μητέρα του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναύπλιο: Άγριο ξύλο και μαχαιρώματα γυφτων έξω από το Εργατικό Κέντρο στη διανομη τροφιμων
 Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 16:45
Πανικός επικράτησε κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων της επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ στο Ναύπλιο, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ήρθαν στα χέρια Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στο σημείο.
Ομάδα Ρομά, ήρθαν στα χέρια και δεν άργησαν να βγουν τα μαχαίρια, τα καδρόνια και οι σιδερόβεργες και να υπάρξουν τραυματίες.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ραφαήλ Μπαρού είχε ζητηθεί προστασία από την αστυνομία, η οποία έφτασε στο σημείο μετά τα επεισόδια.
Οι τραυματίες επιβιβάστηκαν σε ΙΧ και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ναυπλίου, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών που διαφεύγουν τη σύλληψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τα επεισόδια στο Εργατικό Κέντρο, ομάδα Ρομά κινήθηκε στην Επαρχιακή οδό Ναυπλίου - Άργους όπου πυροβόλησαν αρκετές φορές πιθανόν για εκφοβισμό σε κατάστημα που διατηρεί Ρομά στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών.
Στα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους νοσηλεύονται δύο άτομα, τα οποία και θεωρούνται κρατούμενοι και φυλάσσονται από άνδρες της αστυνομίας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
Σκληρή απάντηση Μαδούρο στην έκθεση Μπατσελέ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βενεζουέλα

Σκληρή η απάντηση του Νικολάς Μαδούρο στην έκθεση της Ύπατης Αρμοστού του ΟΗΕ, Μισέλ Μπατσελέ, που παρουσιάστηκε στις 5 Ιουλίου στο Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του οργανισμού με θέμα την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Βενεζουέλα.
Με μια επιστολή 5 σελίδων που υπογράφηκε στις 11 Ιουλίου, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτηρίζει το περιεχόμενο της έκθεσης  ως "βαθιά βλαπτικό για την αξιοπρέπεια του βενεζουελάνικου λαού και για την αλήθεια της κατάστασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα",προσθέτοντας ότι είναι προφανές ότι "δεν ακούστηκε η Βενεζουέλα".

Ο Ν. Μαδούρο ισχυρίζεται στην επιστολή του ότι η έκθεση είναι γεμάτη "ψευδείς δηλώσεις, συκοφαντίες, διαστρεβλώσεις και χειραγώγηση στη χρήση στοιχείων και πηγών", "χωρίς ισορροπία και καθαρά μεροληπτική", καθώς δε χρησιμοποιήθηκαν καθόλου στοιχεία που παρείχε το κράτος της Βενεζουέλας αλλά μόνο από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι από τις 558 συνεντεύξεις που πραγματοποίησε η επιτροπή που συνέταξε την έκθεση, οι 460 (το 82%) έγιναν από το εξωτερικό.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ισχυρίζεται ότι η έκθεση ευθυγραμμίζεται με το "επικοινωνιακό και πολιτικό αφήγημα που υπέβαλε η Ουάσινγκτον", που επαναλαμβάνει το σενάριο περί ύπαρξης μια δήθεν δικτατορικής κυβέρνησης και μιας ανθρωπιστικής κρίσης που δικαιολογούν εξωτερική επέμβαση.
Αφού κάνει μια συνοπτική αναδρομή των επιτευγμάτων των 20 ετών Μπολιβαριανής Επανάστασης, θυμίζει τα περιουσιακά στοιχεία της κρατικής εταιρίας πετρελαίου στο εξωτερικό αξίας 30 δισ. δολάρια που έχουν παγώσει οι ΗΠΑ και τα 7 δισ. δολάρια που έχουν κατασχεθεί και τα οποία προορίζονταν για αγορά τροφίμων και φαρμάκων, συγκρίνοντας αυτά τα μέτρα με την οικονομική ασφυξία που επεβλήθη στον Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή μεταξύ 1970 και 1973.
Σχετικά με την κατηγορία ότι η έκδοση ειδικής ταυτότητας (Carnet de la Patria) για τη διανομή βασικών τροφίμων και εφοδίων περιορίζει τα προνόμια αυτά σε κρατικά και κομματικά στελέχη, απαντάει ότι στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν σχεδόν 19 εκατομμύρια πολίτες σε ένα πληθυσμό 30 εκατομμυρίων.
Για όλα τα παραπάνω, ο Νικολάς Μαδούρο εκφράζει "τη μεγαλύτερη και απόλυτη απόρριψη" στην έκθεση Μπατσελέ, και απαιτεί από το γραφείο της "μια άμεση επανόρθωση και διόρθωση των σοβαρών λαθών, ψευδών κατηγοριών και ελλείψεων που περιέχει" και την μετατρέπουν σε έναν "επικίνδυνο κρίκο για την επέμβαση στη Βενεζουέλα", ενώ "προωθεί την ατιμωρησία μιας αντιπολίτευσης που εκχυδαΐζει την περιφρόνηση για τη ζωή και ενθαρρύνει την διάπραξη πραξικοπημάτων, τις απόπειρες δολοφονίας κυβερνητικών στελεχών, την βία και την αποσταθεροποίηση".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελευθερος  ο  Αρ. Φλωρος με 50.000 ευρω  εγγυηση
Ο οποιος ειχε καταδικαστει σε φυλακιση 21 ετων για το σκανδαλο της Energa και την Υπεξαιρεση
250.000.000 ευρω
Ενώ εμπλεκομενος στο σκανδαλο ηταν και ο
Γρηγορης Δημητριαδης
-γιος της Κατερινας Μητσοτακη-
Αδελφης του Κουλη
Ο οποιος πλεον είναι Διευθυντης του γραφειου του πρωθυπουργου



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Siemens: Παρά την ομολογία, αθώωση Τσουκάτου για τα 1 εκατ. μάρκα προτείνει η εισαγγελέας...
Άλλη μια παγκόσμια πρώτη της Ελληνικής δικαιοσύνης. Ο κατηγορούμενος να ομολογεί αλλά η δικαιοσύνη να τον αθωώνει. Εδώ να μην ξεχάσουμε τα 16 δις δραχμές που επίσης είχε ομολογήσει το δεξί χέρι του Σημίτη (ή αλλιώς Κινέζου, Τάπερμαν ή Ααρών Αβουρή), ότι είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ (νυν ΚΙΝΑΛ, πρώην Ελιά, πρώην Δημοκρατική Συμπαράταξη) από εταιρίες μόνο το 2000, εκτός της Μίζενς.
Εξοργίζομαι. Κι έπειτα έρχομαι στα λογικά μου κι απελπίζομαι. Γιατί αυτή είναι η μοναδική λογική αντίδραση πια σ' αυτή τη χώρα. Και μη τη λέτε δικαιοσύνη, την πουτάνα, δεν της αξίζει τέτοια τιμή, και, πέρα απ' αυτό, διαιωνίζουμε τη φενάκη της δήθεν δημοκρατίας. Εξέγερση κι ανατροπή ή αδράνεια και θάνατος μες στα σκατά, αυτές είναι οι επιλογές και τα λόγια περισσεύουν...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑς χωρίς φασίστες τώρα να καθρεφτιστεί?
Τι θα γίνει η ΝΔ χωρίς τίποτα πλέον, πλην ΔΕΗ, πανεπιστημίων και νερού,να ιδιωτικοποιήσει? Tέσσερα χρόνια τι θα κάνει?
Τι θα γίνει το ΠΑΣΟΚ που λεηλατήθηκε από τους δύο "εγχώριους επιστάτες" της τρόικας?
Τι θα γίνει η αριστερά χωρίς κοινωνικό ιστό?
Τι θα γίνουμε τέλος όλοι μας χωρίς βαρβάρους, τώρα που τους νομιμοποιήσαμε όλους τους?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β. Ιταλία: απίστευτο οπλοστάσιο (μέχρι και πύραυλο εδάφους-αέρος) ανακάλυψε η αστυνομία στα χέρια ναζί, που πολεμούσαν και στις γραμμές των φασιστικών τάγματων εφόδου της χούντας τουΚιέβου στο Ντονμπάς...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την χρησιμοποίησε σα σκεύος και την πέταξε – Η Suzanne Eaton όπως και η Ελένη Τοπαλούδη, πέθανε επειδή ήταν γυναίκα
16/7/2019
Στη δολοφονία της Suzanne Eaton τελικώς δεν υπήρχε εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών. Ο στόχος δεν ήταν να κλέψουν κάποια σπουδαία ανακάλυψη που είχε κάνει η διακεκριμμένη βιολόγος, όπως ήταν ένα από τα διαδεδομένα σενάρια συνομωσίας που κυκλοφορούσαν όταν ακόμα γινόταν έρευνες για την εξαφάνισή της. Ο στόχος ήταν η σεξουαλική ευχαριστηση. Και η Suzanne Eaton βρέθηκε στο στόχαστρο επειδή έτυχε να βρεθεί στον δρόμο ενός σεξουαλικού πεινασμένου και διεστραμμένου 27χρονου Χανιώτη.
Στη θέση της Suzanne Eaton θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε άλλη γυναίκα που θα βρισκόταν στο δρόμο αυτού του ανθρώπου εκείνη τη στιγμή. Όμως βρέθηκε η Suzanne Eaton, μία παγκοσμίου φήμης επιστήμονας.
Ο δράστης δεν είδε στη Suzanne Eaton μια επιστήμονα. Δεν είδε καν μία γυναίκα 60 χρονών που θα μπορούσε να είναι η μάνα του ή που θα μπορούσε να έχει τη δική της οικογένεια, ακόμη και εγγόνια. Είδε ένα σκεύος το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για την προσωπική του ευχαριστήση.
Έτσι, μία επιστήμονας με διεθνή αναγνώριση, μια λατρευτή μητέρα, μία μουσικός, μία σεφ, ένας άνθρωπος δημιουργικός και αγαπητός μετατράπηκε σε ένα αντικείμενο.
Η Suzanne Eaton κτυπήθηκε από το αυτοκίνητο του δράστη, όχι από ατύχημα αλλά με σκοπό τον τραυματισμό της ώστε να μη μπορεί να φέρει αντίσταση κατά τον βιασμό της. Κλείστηκε σε ένα πορτ παγκάζ για να μεταφερθεί σε ένα απομονωμένο μέρος για να βιασθεί. Αντιστάθηκε, φώναξε για τη ζωή της. Ο δράστης όμως είχε πάρει τις αποφάσεις του. Την μαχαίρωσε.
Έφτασε σε ένα απομονωμένο σημείο στο Μάλεμε. Εκεί, άγνωστο αν ήταν νεκρή ή ζωντανή, τη χρησιμοποίησε. Τη βίασε, κι αφού πλέον δεν είχε κάποια χρησιμότητα, αφού η παραμονή στη ζωή  (εφόσον δεν ήταν ήδη νεκρή) εγκυμονούσε κινδύνους για τη ζωή του δράστη αφού θα μπορούσε να μιλήσει για το έγκλημα, την πέταξε σε μια σπηλιά από 30 μέτρα ύψος, σίγουρος ότι εκεί δε θα βρεθεί.
Μετά, ήρεμος καθάρισε το αμάξι του και γύρισε στην οικογένειά του. Άλλωστε, ήταν 8 Ιουλίου και στις 9 Ιουλίου ο δράστης θα γιόρταζε με τη γυναίκα του τα 3 χρόνια γάμου.
Η δολοφονία της Suzanne Eaton ήρθε λίγους μήνες μετά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Εκεί, δύο νεαροί, αφού βίασαν την κοπέλα και την τραυμάτισαν σοβαρά αποφάσισαν να την πετάξουν στη θάλασσα και να συνεχίσουν κανονικά τις ζωές τους, σα να μην έγινε τίποτα.
Είχε προηγηθεί ο βιασμός της Μυρτώ από έναν Πακιστανό ο οποίος μετά την άφησε για νεκρή στους βράχους μιας παραλίας.
Λίγα χρόνια πιο πριν, το 2012, ο δράκος της Ξάνθης Χρήστος Παπάζογλου  βίασε και έβαλε φωτιά στη Ζωή Δαλακλίδου ενώ ήταν ζωντανή.
Όπως και ο δράστης της δολοφονίας της Suzanne Eaton έτσι και ο δράκος της Ξάνθης είχε πει: “Έτσι μου ήρθε και το έκανα”.
Στην Κύπρο είχαμε την περίπτωση του serial killer Νικόλα Μεταξά.
Σε όλες τις περιπτώσεις, θύματα είναι γυναίκες. Γυναίκες που για τους άνδρες δράστες δεν είναι άνθρωποι αλλά γίνονται σκεύη, στα οποία ασκούνται βία, χρησιμοποιούνται, και μετά πετιούνται.
Η Suzanne Eaton δεν πέθανε επειδή ήταν λαμπρή επιστήμονας, δεν πέθανε επειδή είχε κάποιο εχθρό. Πέθανε επειδή ήταν γυναίκα. Μία οποιαδήποτε γυναίκα.
Στη θέση της θα μπορούσε να είναι κάθε γυναίκα στα Χανιά. Κάθε γυναίκα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σκεύος ικανοποίησης. Και αυτό είναι το πιο τρομακτικό.
Η Suzanne Eaton πέθανε επειδή ήταν γυναίκα. Αν ήταν άντρας, θα ζούσε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και μέσα σε όλη αυτήν την μπόχα της Ελληνικής δικαιοσύνης μαθαίνω ότι ο Λαφαζάνης κλήθηκε σε δίκη με μισό ποινικό κώδικα για τους πλειστηριασμούς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποψήφιος για την ηγεσία του ΔΝΤ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος....
Εγώ θα τον πρότεινα για Νόμπελ Λογοτεχνίας πάντως....Υπάρχει έστω κι ένας σε τούτη εδώ την χώρα που θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερά? Όχι βέβαια, όλοι ξέρουν-γι'αυτό και όσοι τον ψήφισαν είναι βαθύτατα συνένοχοι. Τίποτα λιγότερο από αυτό...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ από τη μέρα που είπε ο Κουλης οτι ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός, βρέχει κάθε μέρα...
ΓΜΤ




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φλώρος, Energa, καταδίκες για κακούργημα, απάτη με πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις, δολοφονία δικηγόρου, απόπειρα ανθρωποκτονίας κι' άλλου δικηγόρου.
Συνήγορός του ο Βορίδης.
Συνεταιράκι του, ο ανηψιός του Κούλη και Διευθυντής του Γραφείου του, Δημητριάδης.
Από σήμερα...ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπράβο, όχι μπράβο στην ΝΔ που έβαλε γγ ΠΡΟΠΟ τον Τσουβάλα. Αρχηγό της αστυνομίας επί ΣΥΡΙΖΑ που έχει μηνυση για παράβαση καθήκοντος που δεν εκτελούσε τις εισαγγελικές παραγγελίες για το City Plaza και που ήταν ο αρχηγός που αποπέμθηκε μετά τους 100 νεκρούς στο Μάτι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζιχαντιστές βίασαν ως θανάτου 60χρονη χριστιανή δασκάλα στο Idlib!!!!!!
16/7/2019
Mια Σύρια χριστιανή βιάστηκε και δολοφονήθηκε στο Ιντλίμπ .«Με βίαζαν όλη τημέρα πριν να με δολοφονήσουν». Αυτές τις λέξεις η Suzanne Der Karkour, δεν θα μπορέσει ποτέ να τις προφέρει. Εγκληματική η πραγματικότητα όσο κι η δοκιμασία της, ο  »σταυρός » της. Προχθές το σώμα αυτής της χριστιανής ,βρέθηκε άψυχο στο Yaqubiye σε μια περιοχή του Idlib. Παρθένα στα 60 της (κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο για τη χριστιανική κοινότητα στη Συρία αφού δεν ευνοεί τους μεικτούς γάμους-σχέσεις) πέθανε από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις’ κακοποίησης των τζιχαντιστών της Al Nosra.
Έπειτα από την αρχή του πολέμου η Suzanne ασχολήθηκε με τους τους ελαιώνες και τους οπωρώνες με τα καρποφόρα δέντρα ιδιοκτησίας της οικογενείας της διδάσκοντας αραβικά στα παιδιά του χωριού της. Αφότου συνταξιοδοτήθηκε συνέχισε την εργασία της εθελοντικά στους νέους της εκκλησίας του χωριού Kneye για να τους βοηθήσει ν΄αποκτήσουν brevet τους και το απολυτήριο λυκείου. Προερχόμενη από εύπορη οικογένεια δεν είχε ανάγκη να παραδίδει ιδιαίτερα επ΄αμοιβή για να ζήσει (το φαινόμενο των ιδιαίτερων μαθημάτων επίσης πολύ διαδεδομένο στη Συρία) και ωστόσο συνέχιζε την αποστολή της ως το τέλος.
Την Τρίτη 9 Ιούλη ανήσυχος από την απουσία της ο ιερέας του χωριού στέλνει τους ενορίτες να την αναζητήσουν. Αυτοί την βρίσκουν εκεί ξαπλωμένη στο έδαφος του χωραφιού της, μόνη.
Η αυτοψία αποκαλύπτει ότι η Suzanne υπέστη το βασανιστήριο επαναλαμβανόμενων βιασμών συνεχόμενων από το απόγευμα της Δευτέρας ως νωρίς το πρωί της Τρίτης ήτοι κάποιες ώρες μόνο πριν την ανακάλυψη του πτώματος.
Ως μάρτυρας αυτή προστέθηκε στον ουρανό και στα χιλιάδες αδέρφια της χριστιανούς μάρτυρες μέσα στις αρένες της βαρβαρότητας.
Το Idlib είναι στο επίκεντρο της προσοχής των médias, αλλά ποιό… ποιο θα μιλήσει για την Suzanne, για αυτόν τον « θρίαμβο του πολέμου » για τους βαρβάρους, αγκυροβόλι στον ουρανό για την ανθρωπότητα;;soschretiensdorient 12/07/19 (τίτλος άρθρου:μια Σύρια χριστιανή βιάστηκε και δολοφονήθηκε στο Ιντλίμπ)