Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Σαββατο 21 Σεπτεμβριου 2019


Βορειοαμερικάνικες κυρώσεις σε 34 τάνκερ που έχουν εμπορικές σχέσεις με την Κούβα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινητοποιήσεις κατά της κλιματικής αλλαγής χθες και έπεσαν βροχή οι δηλώσεις, αλλά και το δάκρυ, ακόμη και από εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο διάλειμμα της διαμάχης για το ποιος φρόντισε περισσότερο για την παράδοση του Ελληνικού στον Λάτση και το τσιμέντωμα του τελευταίου μεγάλου ελεύθερου χώρου του λεκανοπεδίου. Και για το ποιος φρόντισε περισσότερο για την εξόρυξη υδρογονανθράκων σε Κρήτη, Ιόνιο και Ήπειρο, για την καύση σκουπιδιών στον Βόλο, για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της Eldorado στις Σκουριές κ.λπ. κ.λπ.
Αβέρτα δήλωση και κλάμα ακράτητο, ρε φίλε!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την επέτειο της ανατίναξης των γραφείων της Εθνικής Σοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωσης (ΕΣΠΟ) από την ΠΕΑΝ, στις 20 Σεπτεμβρίου 1942.

Τον Μάιο 1941 ιδρύθηκε η Εθνική Σοσιαλιστική Πατριωτική Οργάνωση (ΕΣΠΟ), με πρωτοβουλία του γιατρού Γεωργίου Βλαβιανού, που ανέλαβε την ηγεσία της, και του Γεράσιμου Πατρονικόλα. Τον Φεβρουάριο 1942 την ηγεσία της οργάνωσης ανέλαβε ο φανατικός γερμανόφιλος γιατρός Σπύρος Στεροδήμος, ενώ ο Βλαβιανός διορίστηκε στο προπαγανδιστικό πρακτορείο «Ελεύθερον Βήμα» και ανέλαβε πρόεδρος της Κοινότητας Κηφισιάς.
Μεταξύ των βασικών στελεχών της ΕΣΠΟ ήταν ο προπολεμικός θεωρητικός του εθνικοσοσιαλισμού και του αντισημιτισμού Αριστείδης Ανδρόνικος (επικεφαλής της οργάνωσης στα 1942-43, που θα προσχωρήσει το 1944 στην ΕΕΕ), ο Ανδρέας Κονδάκης, ο Νικόλαος Βελισσαρόπουλος, εκδότης του «Κράτους» της ΟΕΕΚ στα 1934-35, ο οποίος συμμετείχε στην προσπάθεια ίδρυσης του «Πριγκιπάτου της Πίνδου», ο δικηγόρος Γεώργιος Τριαντόπουλος, που υπήρξε και ο τελευταίος αρχηγός της οργάνωσης, ο Κωνσταντίνος Κουτουμάνος, υπάλληλος ΙΚΑ, ο Δημήτριος Αναστασίου, δημόσιος υπάλληλος, οι απόστρατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού Σπυρίδων Τσάκωνας (αντιπρόεδρος της οργάνωσης που κατόπιν αποχώρησε) και Αχιλλέας Κονταράτος, ο επιχειρηματίας Γεράσιμος Μονόπολης, οι Σταύρος Βελόπουλος, Δημήτριος Μπάφαλης, Γεώργιος Σουλιώτης κ.ά.
Στο πλαίσιο της οργάνωσης λειτουργούσε τμήμα Πρωτοπόρων Νέων, καθώς και η Ανεξάρτητη Ομάδα Νέων Λογοτεχνών (ΑΟΝΛ), με στελέχη τους Νίκο Ματθαίου και Τάσο Σγάντζο, και όργανο το περιοδικό «Κοραής».
Ένας από τους κύριους στόχους της ΕΣΠΟ ήταν η συγκρότηση Ελληνικής Λεγεώνας για τη συμμετοχή στον πόλεμο κατά της ΕΣΣΔ, υποστηριζόμενη σ’ αυτό της το σχέδιο από τον Γεώργιο Μπάκο (1). Έχοντας την αμέριστη στήριξη των Γερμανών, ακόμη και με την παροχή σημαντικών ποσών για τη διαβίωση των μελών της, κατόρθωσε να φτάσει τα 2.500 μέλη.
Με ηγεσία προερχόμενη από την αστική και μεσοαστική τάξη, με τη συμμετοχή και φασιστών πρώην αξιωματικών του στρατού, τα απλά μέλη της οργάνωσης ήταν πρώην μέλη της ΕΟΝ, ενώ προέρχονταν «κυρίως από το λούμπεν προλεταριάτο της εποχής, καθώς και από τον χώρο του υποκόσμου» (2).
Η οργανωτική της ανάπτυξη ανακόπηκε, όταν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 1942 αγωνιστές της ΠΕΑΝ ανατίναξαν με εκρηκτικά τα γραφεία της στο κέντρο της Αθήνας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες από τα παρευρισκόμενα μέλη της, καθώς και Γερμανούς στρατιώτες. Μεταξύ των βαριά τραυματισθέντων ήταν και ο Στεροδήμος, που πέθανε λίγες μέρες μετά.
Κατά τις δίκες των δωσιλόγων και με το κλίμα που είχε διαμορφωθεί μετά από τη Συμφωνία της Βάρκιζας και κυρίως κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο, η ΕΣΠΟ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της εθνικής προδοσίας, με την υπ’ αριθμό 504 Απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, το 1948. Επιπλέον, χαρακτηρίστηκε και πατριωτική οργάνωση για την πρώτη περίοδο, κατά την οποία επικεφαλής της ήταν ο Βλαβιανός, ο οποίος απαλλάχθηκε για τη συνεργασία του με τους κατακτητές και μάλιστα μετά... επαίνων! Για τον μετριασμό της αλγεινής εντύπωσης που προκάλεσε η απόφαση αυτή, χαρακτηρίστηκε «μη καλός Έλληνας» ο νεκρός Στεροδήμος (3), ενώ προδότης χαρακτηρίστηκε ο Ανδρόνικος, κυρίως λόγω της συμμετοχής του στην «κυβέρνηση» Τσιρονίκου στην Αυστρία.
1. Στη συγκρότηση ελληνικού στρατιωτικού σώματος (της «Κυανόλευκης Μεραρχίας», όπως το ονόμαζε ο Μπάκος) για συμμετοχή στον πόλεμο κατά της ΕΣΣΔ αντιτάχθηκαν τόσο ο Τσολάκογλου όσο και οι Ιταλοί. Ο πρώτος γιατί δεν ήθελε μια απροκάλυπτη συμμετοχή στον πόλεμο στο πλευρό του Άξονα, που θεωρούσε πως θα απονομιμοποιούσε πλήρως την κατοχική κυβέρνηση στη συνείδηση του ελληνικού λαού, οι δε Ιταλοί γιατί φοβούνταν πως έτσι η Ελλάδα θα μπορούσε μετά τη νικηφόρα –όπως ήλπιζαν- λήξη του πολέμου, να εμφανιστεί ως σύμμαχος του Άξονα. Κατά συνέπεια, να υπονομευτεί η αξίωσή τους για μόνιμη κατάληψη των ελληνικών εδαφών, τα οποία ήδη κατείχαν.
2. Αθανάσιος Γκανούλης, Ακροδεξιές οργανώσεις και παρακράτος στη μεταπολεμική Ελλάδα, 1949-1967 – Διπλωμ. εργασία, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσσαλονίκη 2016, σ, 32.
3. Σύμφωνα με δημοσίευμα της παράνομης δεξιάς αντιστασιακής εφημερίδας «Ελληνικόν Αίμα», στις 10 Οκτωβρίου 1942, ο Στεροδήμος ήταν αστυίατρος στο Τμήμα Ηθών που εξέταζε τις εκδιδόμενες γυναίκες. «Απελύθη όμως κατόπιν καταγγελίας ότι εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά υγείας των ασθενών κοινών γυναικών στις οποίες επιπροσθέτως πουλούσε, μέσα στο ιατρείο του λαχεία με λαχνούς, ψάθινα σαλονάκια, χρυσά ρολόγια, λυκόσκυλα κ.ά. Προσφυγή του στο Συμβούλιο Επικρατείας απερρίφθη, γιατί απεδείχθησαν αληθινές όλες οι κατηγορίες».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η αποχώρηση των δύο ξένων επενδυτών από το Ελληνικό αποτελεί αρνητική εξέλιξη συνολικά για την οικονομία", ειπε ο Νικος Παππας του τζιφρα.
Πάντως, ο Μπελογιάννης (που εγραψε το βιβλιο ¨Το ξενο κεφαλαιο στην Ελλαδα») δεν ήταν μόνο ήρωας για να καταθέτουμε στεφάνια και να μαζεύουμε ψήφους, κ. Νίκο Παππά! Και ο Μπενάς (που εγραψε το βιβλιο «Η εισβολη του ξενου κεφαλαιου στην Ελλαδα») δεν ήταν κάνας δογματικός ευρωσκεπτικιστής. Και μάλλον, λόγω μπαμπά, θα τον είχες γνωρίσει και προσωπικά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομολογία Ευαγγελάτου - Τα υπουργεία μας σερβίρουν τα θέματα που θα λέμε
13 Σεπ 2016
https://www.youtube.com/watch?v=CA0EOsMf41w&fbclid=IwAR3iROxFkPlkrjqRk4l4l6P1PQP1VdbCN78yNuCTeQGKfL0oef2__mvzKdA



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμα της βροχης ο Μπογδανος, γλιστρησε, χτυπησε ελαφρα στο κουτελο, κι ανεβασε φωτο να τον λυπηθουμε !!
Ευτυχως, ολα πηγαν καλα γραφει !!
Τι καλα ρε μαλακα που μονο με μεταμοσχευση εγκεφαλου θα γλιτωναμε απο σενα και παλι αμφιβολιες θα'χαμε!!
Σχολιο.- Χαροπαλεύει η άσφαλτος η οποία συγκρούστηκε με την κεφάλα του Κώστα Μπογδάνου




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όποια κυβέρνηση και να σχηματιστεί, θα έχει εξουσία όχι μόνο πάνω στους Ισραηλινούς πολίτες με δικαίωμα ψήφου, αλλά και στους Παλαιστίνιους που ζουν υπό Ισραηλινή κατοχή και δεν έχουν αυτό το δικαίωμα.

ΣΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
19/09/2019
Με τις Ισραηλινές εκλογές να μην έχουν ξεκάθαρο νικητή, αμφότεροι ο εν ενεργεία πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο μόνος σοβαρός του αντίπαλος Μπένι Γκαντζ, θα προσπαθήσουν τώρα να σχηματίσουν έναν κυβερνητικό συνασπισμό.
Σε αντίθεση με τις εκλογές του Απριλίου, οπότε το δεξιό Λικούντ του Νετανιάχου και η κεντρώα συμμαχία «Μπλε και Λευκό» του Γκαντζ ήρθαν ισόπαλες, αυτή τη φορά ο Γκαντζ έχει δύο παραπάνω έδρες από τον Νετανιάχου.
Όποια κυβέρνηση και να σχηματιστεί, θα έχει εξουσία όχι μόνο πάνω στους Ισραηλινούς πολίτες με δικαίωμα ψήφου, αλλά και στους Παλαιστίνιους που ζουν υπό Ισραηλινή κατοχή στην ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας από το 1967, και δεν έχουν αυτό το δικαίωμα.
Από την άλλη, οι εκλογές έχουν λίγη σημασία για τους Παλαιστίνιους που ζουν υπό κατοχή. Η ιδέα της απόσυρσης του Ισραηλινού στρατού από τις Παλαιστινιακές περιοχές και της αποδοχής ενός κυρίαρχου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους είναι ξένη για τον Γκαντζ όσο είναι και για τον Νετανιάχου.
Το κατά πόσο οι Ισραηλινές κυβερνήσεις στα τέλη του 20ου αιώνα σκεφτόντουσαν στα σοβαρά την πιθανότητα μιας λύσης δύο κρατών παραμένει υπό συζήτηση. Όμως, προς το παρόν στον 21ο αιώνα, το παιχνίδι που παίζουν το Ισραήλ και η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) δεν έχει να κάνει με τη διαπραγμάτευση για «ειρήνη», με τη μορφή των ανέφελων σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και ενός Παλαιστινιακού κράτους. Αλλά μάλλον με την προσποίηση της διαπραγμάτευσης — και την αποφυγή της ευθύνης για την προβλεπόμενη αποτυχία των συνομιλιών.
Σε αντίθεση με τον Γκαντζ, ο Νετανιάχου ανακοίνωσε πως θα προσαρτήσει μεγάλα κομμάτια της Δυτικής Όχθης, συμπεριλαμβανόμενων των Σιωνιστικών εποικισμών και του μεγαλύτερου μέρους της Κοιλάδας του Ιορδάνη. Όμως, καθώς η Δυτική Όχθη είναι υπό την εξουσία και τον εποικισμό του Ισραήλ εδώ και μισό αιώνα, η προσάρτηση θα ήταν λίγο περισσότερο από συμβολική και δε θα άλλαζε θεμελιωδώς την κατάσταση στο έδαφος.
Τον Αύγουστο, ο Γκαντζ δεσμεύτηκε να «σφυροκοπήσει τη Γάζα» σε περίπτωση στρατιωτικών συγκρούσεων. Υπό τη δική του πρωθυπουργία, υπάρχει η πιθανότητα η εξουσία του Ισραήλ στην παράκτια λωρίδα να εφαρμοστεί ακόμα πιο καταπιεστικά από ό,τι μέχρι τώρα αυτή τη δεκαετία.
Ενωμένοι κατά του Ιράν
Σε σχέση με τις πολιτικές για την ευρύτερη περιοχή, ο Γκαντζ ακολουθεί τη γραμμή του Νετανιάχου υιοθετώντας σκληρή στάση ενάντια στο Ιράν. Τον Φεβρουάριο, αναφερόμενος στο Ιράν, ο Γκαντζ είπε: «Στη βάρδια μου, δε θα υπάρξει κανένας κατευνασμός».
Ο Γκαντζ έχει επίσης στηρίξει την πολιτική του Ισραήλ για τον περιορισμό του συμμάχου του Ιράν στον Λίβανο και τη Συρία, της Χεζμπολά. Από το 2013, το Ισραήλ έχει συχνά εξαπολύσει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Συρία που στηρίζονται από το Ιράν, η δράση των οποίων είναι καίριας σημασίας για την επιβίωση του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Σε σχέση με την Αραβο-Ισραηλινή σύγκρουση, η λεγόμενη «συμφωνία του αιώνα» του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που αναμένεται σύντομα, δε θα είναι παρά η συμβολική κηδεία μιας ιδέας – της λύσης δύο κρατών – που είναι κλινικά νεκρή εδώ και χρόνια. Πολύ πιο ενδιαφέρον είναι κατά πόσο το σχέδιο θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην κανονικοποίηση των σχέσεων κομματιών του Αραβικού κόσμου με το Ισραήλ, και αν θα ενθαρρύνει την υπό κατασκευή αντι-Ιρανική συμμαχία του Ισραήλ με τη Σαουδική Αραβία.
Υπάρχουν πολλά ρίσκα προσωπικά για τον Νετανιάχου. Πιθανόν μόνο ένας νόμος που θα χάριζε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό πλήρη ασυλία από διώξεις θα μπορούσε να σώσει τον Νετανιάχου από την απαγγελία κατηγοριών για διαφθορά, και ένας τέτοιος νόμος θα περάσει μονάχα αν ο ίδιος παραμείνει στην εξουσία.
Μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες αν ο παραπαίων Νετανιάχου θα κερδίσει την – μάλλον – τελευταία μεγάλη πολιτική του μάχη και αν θα παραμείνει στην εξουσία ενάντια στις πιθανότητες — και τι ρόλο θα παίξει η εξωτερική πολιτική απέναντι στη Μέση Ανατολή στη στρατηγική του για το χτίσιμο συμμαχιών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το καλοκαιρι κάηκε μια Σαλαμίνα σύμφωνα με ένα γράφημα που διάβαζα με την πυρκαγιά στην Εύβοια να είναι η μεγαλύτερη.Το εξοργιστικό της υπόθεσης είναι ότι ο πρόεδρος του Δασαρχείου Χαλκίδας λέει ότι τα στρέμματα που κάηκαν τα έχει οικειοποιηθεί η Λάρκο για την μεταλλευτική της δραστηριότητα πριν τις πυρκαγιές.Οι υπογραφές μπήκαν λίγο μετά τα μέσα Ιουλίου.Παράλληλα κυκλοφορούν δημοσιεύματα ότι πίσω από τους εμπρησμούς αυτούς στην Εύβοια βρίσκονται κρατικοί υπάλληλοι που λαδώθηκαν από τη Λάρκο δίχως να υπάρχει η παραμικρή διάψευση.Στο μεταξύ την Ζάκυνθο την καίνε τον τελευταίο καιρό,αλλά και ποιος νοιάζεται σε τελική ανάλυση;σάμπως τα δέντρα,τα φυτά,τα πουλιά και τα ζώα που κάηκαν έχουν φωνή;;μπορούν να κάνουν επενδύσεις;;Στάχτη και μπούρμπερι να γίνουν και να ναι ακλόνητοι οι δασάρχες που έμμεσα παραδέχονται ότι οι περισσότερες πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα εμπρησμών,μιας και γύρω στις τρεις παρά τα μεσάνυχτα εμφανίστηκαν οι πρώτες φλόγες.
Από τη στιγμή που και δασολόγοι ποιούν την νήσσαν συναινώντας έμμεσα στους εμπρησμούς, καταλαβαίνει κανείς τον ύψιστο βαθμό σήψης,αλλοτρίωσης και διαφθοράς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορία της νύκτας:στο Βόλο αρχίζει και η επιστημονική κοινότητα εκτός από πρωτοβουλία πολιτών να ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να συνεχίσει η καύση αποβλήτων,μιας και επηρεάζεται δραματικά η υγεία των Βολιωτών.-Έχω ένα ερώτημα:πώς γίνεται η πλειοψηφία των δημοτών του Βόλου να εξέλεξαν τον Αχιλλέα Μπέο από την πρώτη Κυριακή,τη στιγμή που την πρώτη Κυριακή έκαναν δημοψήφισμα,στο οποίο το 95 τοις εκατό των πολιτών τάχθηκε ενάντια στην καύση αποβλήτων;;;
Σχολιο.- Με την απορία θα μείνεις
Σχολιο.- Αν είχες την ευκαιρία να δεις κι αλλά αποτελέσματα δημοτικών εκλογών δεν θα απορουσες ειδικά για τον Βόλο.
εδώ έχουμε δήμο που πετάει ακόμα τα σκουπίδια στο ποταμι και τα βάζουν εκεί φωτιά, όλοι έλεγαν "Δεν πάει αλλο" και τον έβγαλαν πάλι. Μιλάμε για ψυχανωμαλια μεγατόνων. Και από την επόμενη των εκλογών τα ΜΜΕ που έκαναν τις κότες και στήριζαν προεκλογικά, κάθε μέρα ρεπορτάζ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα λθει μια εποχή που ο σταθμός του Φαλήρου θα μετονομαστεί σε ''Βαγγέλης Μαρινάκης''και θα γραφτεί ένα βιβλίο με τον τίτλο ''Ο γύρος του κόσμου με το Νοοr1 σε 365 ημέρες''.Μην χάνουμε χρόνο..Ας δώσουμε τώρα ονόματα ευεργετών προτού φύγουν από τη ζωή.Πιστεύω ότι και τώρα οι συνθήκες είναι ώριμες ώστε να δοθούν διαφορετικά ονόματα σε στάσεις του μετρό όπως: ''Ιβάν Σαββίδης''[αυτό το κρατάμε για το μετρό στη Θεσσαλονίκη!],''Μελισσανίδης'',''Βαρδινογιάννης-'',''Μυτιληναίος''κτλ- ιδιαίτερες αντιδράσεις δεν θα υπήρχαν σε μια τέτοια κρατική κίνηση,αλλά αυτό δεν είναι και βέβαιο....

O σταθμός «Ευαγγελισμός» θα μετονομαστεί σε «Παύλος Μπακογιάννης» και ο σταθμός «Άγιος Δημήτριος - Αλέκος Παναγούλης» σε «Αλέκος Παναγούλης»..Η μετονομασία του σταθμού ''Ευαγγελισμός''αποδεικνύει ότι η οικογένεια Μητσοτάκη αντιμετωπίζει το καθετί σε αυτή τη χώρα ως φέουδο.Για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με την ύπαρξη του νοσοκομείου θα έπρεπε να παραμείνει το όνομα,ενώ αν ήθελαν μπορούσαν να προσθέσουν το ονοματεπώνυμο Γρηγόρης Λαμπράκης[ήταν γιατρός εκτός από αθλητής και αγωνιστής της ειρήνης] στον εν λόγω σταθμό.Το κράτος και το παρακράτος της Δεξιάς σε αυτή τη χώρα αν σκεφτούμε πόσους ανθρώπους έχει μακελέψει δεν μας φτάνουν όλες οι στάσεις του μετρό της Νέας Υόρκης,της Μόσχας,του Λονδίνου,του Μιλάνο,του Παρισιού κτλ...
Σχολιο.- Οι σταθμοί χωρίς το τοπωνύμιο θα είναι πρόβλημα στους επισκέπτες. Σταθμός Ευαγγελισμός θα πει ότι βρίσκεσαι στον Ευαγγελισμό κοκ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την παραίτησή της κατέθεσε η ανακρίτρια του Noor1, Καλλιόπη Μάντακα, η δεύτερη δικαστική λειτουργός που είχε χρεωθεί την ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση του Noor1, μετά την μετάθεση από τον Πειραιά, πέρσι τον Σεπτέμβριο, της Ευαγγελίας Αλεξακίδου.
Οι λόγοι που οδήγησαν στην παραίτηση μία δικαστική λειτουργό με καλό όνομα και καριέρα μπροστά της στο δικαστικό σώμα δεν έχουν γίνει γνωστοί.
Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο σημείο είχε φτάσει η κ. Μάντακα στις έρευνές της για την υπόθεση του Noor1.
Υπενθυμίζεται ότι στη δικογραφία που είχε χρεωθεί ως ανακρίτρια η κ. Μάντακα κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις που συνδέονται με το ναρκόπλοιο είναι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και οι τρεις συνεργάτες του Νίκος Συντιχάκης, Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης και Ηλίας Τσακίρης.
Τις διώξεις είχε ασκήσει εις βάρος τους μετά από πολύμηνη έρευνα η τότε προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χειροπιαστή απάντηση στον Μπάμπη Παπαδημητρίου.Όταν -
«ΔΩΡΕΑΝ το νερό στην Πάτρα με απόφαση της δημοτικής αρχής, του κομμουνιστή δημάρχου Κώστα Πελετίδη .
Εδώ και χρόνια καθυστερούσε η δημιουργία φράγματος για την ύδρευση του δήμου Πατρέων μιας και πολιτικοί παράγοντες κι εργολάβοι δίσταζαν ν αποφασίσουν ποιες τσέπες θα καρπώνονται τα κέρδη απ τους λογαριασμούς των καταναλωτών-πολιτών .
Ο Πελετίδης προάσπισε το δημόσιο χαρακτήρα του έργου και την παροχή καθαρού και πόσιμου νερού στα σπίτια των λαϊκών οικογενειών δωρεάν, διότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να το στερείται ουδείς .
Να σημειώσω εδώ πως οφειλή άνω των 100 ευρώ σε λογαριασμό ύδρευσης επισύρει ειδοποίηση διακοπής της παροχής .
Τα λόγια είναι περιττά .
Ο δήμαρχος Πατρέων με συγκινεί και με κάνει περήφανη για την ανθρωπιά, την εργατικότητα, τη συνέπειά του στην ιδεολογία που υπηρετεί .
Τα σέβη μας γι άλλη μια φορά Πελετίδαρε» !
Σχολιο.- Δωρεάν ή σε σχέση με άλλες πόλεις της Ελλάδος φθηνότερο;;
Δεν νομίζω να είναι δωρεάν το νερό. Νομιζω αγωνίζεται για να μην επιβαρυνθούν με το κόστος κατασκευής κάποιου εργου
Σχολιο.- Εφόσον πληρώνει ένα νοικοκυριό μειωμένο λογαριασμό είναι σημαντικό.Τελικά είναι δωρεάν για κάποιους που δεν μπορούν και φτηνό σε σχέση με άλλες πολεις για το μέσο πολίτη;;-ένας Πατρινός μπορεί να απαντήσει
Σχολιο.- Δωρεάν είναι στους ανέργους και σε όσες οικογένειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.. υπάρχουν κριτήρια. Στις βιομηχανίες είναι αυξημένο και σε όλους τους υπόλοιπους σε πολύ χαμηλή τιμή σε σχέση με άλλους δήμους..
Αυτό που έχει σαν τελικό στόχο είναι το νερό στους πολίτες να είναι δωρεάν για την οικιακή χρήση..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίμνη Κορώνεια ώρα μηδέν: Χιλιάδες νεκρά ψάρια και χαμηλή στάθμη

Xιλιάδες ψόφια ψάρια που έχουν ξεβραστεί γύρω από τη λίμνη Κορώνεια
SOS εκπέμπει για μία ακόμα φορά η πολύπαθη λίμνη Κορώνεια, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Τις τελευταίες δύο - τρεις μέρες το θέαμα είναι αποκρουστικό με τα χιλιάδες ψόφια ψάρια που έχουν ξεβραστεί γύρω από τη λίμνη, ενώ σε ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα βρίσκεται πλέον και η στάθμη της, αφού το βάθος της δεν ξεπερνά τo 0,80 μ. από περίπου 2,5 μέτρα το 2015.
 Μιλώντας, ο συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης, Ηλίας Τεκίδης, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της Κορώνειας. Τονίζει, παράλληλα, ότι εδώ και περίπου δύο χρόνια μειώνεται συνεχώς η στάθμη της, με αποτέλεσμα η Κορώνεια να αντιμετωπίζει τα ίδια έντονα προβλήματα με πριν από λίγα χρόνια, όταν υπήρχαν τεράστιοι φόβοι ακόμα και για ξήρανσή της. Κατά τον κ. Τεκίδη, το φαινόμενο οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες και στην ανομβρία που πλήττει την περιοχή. Η στάθμη της Κορώνειας έχει πέσει υπερβολικά, με αποτέλεσμα το οξυγόνο να είναι λιγοστό μέσα στη λίμνη και τα ψάρια να ξεβράζονται ψόφια στην ακτή.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΓΣΕΕ "μελετά" τους νέους νόμους που καταργούν το δικαίωμα στην απεργία και σκέφτεσαι " απεργία" σε ...άλλη ημερομηνία!
Τα ..."συνδικάτα" αυτά είναι οργανικό στοιχείο του συστήματος και του κράτους....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το συμπάθιο, δηλαδής, αλλά δε βρέθηκε ένας χριστιανός να σκεφτεί να βγάλουμε ένα σταθμό του μετρο "Ρίτσαρντ Γουέλς", να καλοκαρδίσουμε τους συμμάχους μας;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφγανιστάν: Ο αμερικανικός στρατός παραδέχθηκε "χτύπημα ακριβείας" που σκότωσε 30 χωρικούς
Την Τετάρτη, λίγη ώρα αφού χωρικοί, εποχικοί εργάτες και παιδιά που μάζευαν κουκουνάρια είχαν σταματήσει να εργάζονται για την ημέρα και είχαν ανάψει φωτιές κοντά στις σκηνές τους, αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξαπέλυσε επίθεση, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 εξ αυτών και να τραυματιστούν ακόμη 40.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την αξία της συγκεκριμένης γλωσσικής μορφής των ελληνικων, ο Βρετανός ελληνιστής και γλωσσολόγος Peter Mackridge γράφει: «Η ποντιακή ελληνική έχει διατηρήσει την αρχαία ελληνική σειρά των λέξεων (ρήμα + αντωνυμία αντικειμένου), ενώ στη νεοελληνική η σειρά αντιστρέφεται (αντωνυμία αντικειμένου+ ρήμα).
Η ποντιακή ελληνική έχει διατηρήσει την προφορά του αρχαίου ελληνικού [ε] ως [ε], ενώ στη νεοελληνική γλώσσα το «ήτα» στο μέσον του «αγαπήσαμε» προφέρεται [i]…. Ως ειδικός της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού, θεωρώ θαυμαστό το γεγονός ότι τόσες πολλές λέξεις και γραμματικά φαινόμενα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας που εξαφανίστηκαν από την νεοελληνική που ομιλείται στην Ελλάδα σήμερα σώζονται στα στόματα εκείνων που εξακολουθούν να ζουν στις κοιλάδες και τα παρχάρια του Πόντου….»
Ο Mackridge περιγράφει τους ομιλητές αυτής της μορφής της ελληνικής γλώσσας, οι οποίοι σύμφωνα με τον ελληνογάλλο γλωσσολόγο G. Drettas και τον πρωτοπόρο Ο. Αsan ανέρχονται στα 300.000 άτομα στη σύγχρονη Τουρκία: «Οι περισσότεροι από τους ομιλητές της ελληνικής διαλέκτου στον σημερινό Πόντο προέρχονται πιθανότατα από ορθόδοξους Χριστιανούς που στράφηκαν στο Ισλάμ κατά την οθωμανική περίοδο. Η αλλαγή θρησκείας όμως δεν συνοδεύτηκε από αλλαγή της γλώσσας. Ο Σουλτάνος δεν ανάγκασε τους μουσουλμάνους υπηκόους του να μιλούν τουρκικά. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στην Ελλάδα, ειδικά στο νησί της Κρήτης, όπου οι ελληνόφωνοι Χριστιανοί που ασπάστηκαν το Ισλάμ συνέχισαν να μιλούν ελληνικά.»

Ένα ξεχωριστό «Ελληνο-τουρκικό Λεξικό» κυκλοφόρησε στην Τουρκία
Η επιβίωση της ελληνικής γλώσσας σε πολλά χωριά του ανατολικού μικρασιατικού Πόντου  -στη σημερινή βορειοανατολική Τουρκία- είναι γνωστή στους ερευνητές από παλιά. H πρόσφατη έκδοση του λεξικού του εμβριθούς μελετητή Vahit Tursun με τίτλο  “ROMEİKA - TÜRKÇE SÖZLÜK (Trabzon Rumcası)” από τις εκδόσεις  Heyamola της Κωνσταντινούπολης καταχώρησε οριστικά πλέον στην διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα τη μορφή αυτή της ελληνικής γλώσσας που ακόμα επιβιώνει στη βορειοανατολική Τουρκία. 14.400 λέξεις και 8.500 φράσεις που περιέχουν τις αντίστοιχες λέξεις από ανέκδοτα, στιχάκια, ποιήματα, παροιμίες, ιστορίες κ.λπ  απλώνονται στις 610 σελίδες μιας ιδιαίτερα επιμελημένης και πολυτελούς έκδοσης. Η έρευνα αυτή έχει μια επιπλέον αξία γιατί καταγράφονται για πρώτη φορά  τρεις χιλιάδες ελληνικές λέξεις άγνωστες στην υπόλοιπες γλωσσικές μορφές των ελληνικών και ακατάγραπτες έως σήμερα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντόρα Μπακογιάννη Ο ΒΟΑΚ δεν μπορεί να γίνει χωρίς διόδια
Την ψηφίσατε; Με τις υγείες Σας.
Διόδια θέλει να βάλει στον οδικό άξονα Κρήτης ( Β.Ο.Α.Κ.)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θάνος Μικρούτσικος: “Εγώ υπόσχομαι πως θα είμαι εδώ ως το τέλος…”
20-09-2019
Ο Μικρούτσικος είπε με τρεμάμενη φωνή από τη συγκίνηση και το χειροκρότημα πως ο ίδιος θα είναι εδώ, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ως το τέλος, για να γνωρίσει την αποθέωση από το κοινό.
Οι στιγμές που εκτυλίσσονται στη συναυλία της κεντρικής σκηνής του Φεστιβάλ της ΚΝΕ κάνουν το κλισέ που λέει πως “ράγισαν ακόμα και τα τσιμέντα” πολύ φτωχό για να τις περιγράψει.
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος προλόγισε σε έναν ρόλο-έκπληξη τον Θάνο Μικρούτσικο, για να ακολουθήσει ενα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα που κράτησε πάνω από ένα λεπτό αφού κανείς δεν έλεγε να σταματήσει.
Ο Θάνος Μικρούτσικος ανέβηκε στη σκηνή, φανερά συγκινημένος από τη ζεστή υποδοχή, και προσπάθησε να πει χωρίς να σπάσει από δάκρυα χαράς η φωνή του.
Μίλησε σχετικά με την πείρα της Οκτωβριανής  επανάστασης, και είπε πως δεν πρέπει να βιαζόμαστε να αλλάξουμε τον κόσμο, γιατί τα πράγματα αλλάζουν από τη φύση τους, αλλά το θέμα είναι να αλλάξουν προς την πλευρά που θέλουμε εμείς.
Και έκλεισε τον πρώτο χαιρετισμό λέγοντας με τρεμάμενη φωνή πως ο ίδιος θα είναι εδώ, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ως το τέλος, για να κερδίσει ένα ακόμα χειροκρότημα διαρκείας από το κοινό που τον αποθέωσε.
Αργότερα βγήκε στη σκηνή ο Διονύσης Τσακνής που είπε ότι γύρισε σπίτι του και θυμήθηκε το 92 όταν ερχόταν στο Φεστιβάλ με τον “αδελφό μου τον Λαυρέντη” ενάντια στο ρεύμα της εποχής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπογδάνος και Παπαδημητρίου .
2 αστέρια του Σκάι στη Βουλή.
Εδώ ο Μπογδάνος λέει για το Ρουπακιά που είναι ράκος από το ανελέητο κυνηγητό που έχει υποστεί από τη μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα

Μέρες μνήμης που είναι, ας θυμηθούμε τον νυν βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, να λέει σε δελτίο στο ΣΚΑΙ πως η μάνα του Παύλου Φύσσα είναι "λυτή" και πετάει μπουκάλια στον Ρουπακιά "που εντελώς ανθρώπινα αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι ψυχολογικά ράκος"!
Αυτοί, οι "ευρωπαϊστές φιλελεύθεροι" και οι πολιτικο-επιχειρηματικοί τους προϊστάμενοι, είναι που έστρωσαν το δρόμο στους νεοναζί!
Σήμερα η ΧΑ δικάζεται για τα εγκλήματά της.
Αυτοί είναι ξανά κυβέρνηση.
Σχολιο.- Απλά μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για το πώς είναι οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σα να λέμε ας έρθουν οι μισθοφοροι ισλαμοκανιβαλοι στην Ελλάδα... που αλλού ?

"Τραμπ: Ζητάμε από τις χώρες από τις οποίες ήλθαν, από την Ευρώπη, να παραλάβει αυτούς τους αιχμαλώτους πολέμου. Μέχρι τώρα, αρνούνται", συνέχισε, αναφερόμενος στη Γαλλία και τη Γερμανία. "Στο τέλος, θα πω: λυπάμαι, αλλά είτε θα τους πάρετε, είτε θα τους αφήσουμε στα σύνορά σας. Επειδή οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους στο Γκουαντάναμο, να τους κρατήσουμε στο Γκουαντάναμο για 50 χρόνια", συνέχισε, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο θα στοίχιζε "δισεκατομμύρια δολάρια".
...
Χιλιάδες ξένοι μαχητές από περίπου 80 χώρες εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος μετά το 2014. Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν επανατρίσει κάποια από τα παιδιά τους, όμως εμφανίζονται απρόθυμες να πάρουν πίσω και όσους πολέμησαν ενεργά στο πλευρό των τζιχαντιστών. "



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Αντίσταση οι Κομμουνιστές ήταν τα πιο σκληρά καρύδια. Σήμερα οι ΄αριστεροί΄ είναι οι χλεχλέδες της κοινωνίας...
Σχολιο.- Ενώ ο γερμανοδωσίλογος είναι εθνικόφρων με τη βούλα, σωστά;
Σχολιο.- Οσα νοητικά καθυστερημενα μπαντριωτάκια θελουν να μαθουν στοιχειωδως πραγματα και γεγονοτα για την ιστορια της αντίστασης και τον πρωταγωνιστικο ρόλο που ειχαν οι κομμουνιστες σε αυτην,ας απευθυνθουν στους ταγματασφαλητες-Χιτες και κουκουλοφορους συνεργατες των ναζί προγόνους τους. Μπορει οι κομμουνιστες να ειμαστε ψυχοπονιαρηδες βλεποντας τη χαζαμαρα που τους δερνει αλυπητα,ομως τα μαθηματα ιστοριας σε αποβλακωμενους φασίστες που φαντασιωνονται τους μπαντριωτες δεν ευδοκιμουν. Ασε που θα χρειαστουν και πολλά δίδακτρα για την καταπολεμηση της νοητικης στερησης...
Σχολιο.- ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ Ο ΕΛΑΣ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ..... ????
Σχολιο.- Για να απωθήσει τους συνεργάτες των Ναζί...κατοπιν συμμαχικης εντολης.
Σχολιο.- ΠΗΓΕ - ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ - ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ - ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ....
ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΗΓΕ ΜΕΤΑ ΚΙ Ο ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΕΝ ΕΡΓΟ .....
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΩΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ.

Σχολιο.- ΑΣΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΓΥΡΝΑΣ.
ΓΙΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΔΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ
ΠΕΡΑ ΑΠ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΠΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΕΨΑΝ.
ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΔΙΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ .......

Σχολιο.- εμεις δεν αφησαμε τιποτα χαζούλη. Αντιθετα παντα εδω ημασταν,στην πρωτη γραμμη απεναντι σε σενα και τους προγονους σου,τους ταγματασφαλιτες και τους κουκουλοφορους συνεργατες των Ναζί. Οταν λοιπον ξαναβγειτε απο τις τρυπες σας για να παραστησετε τους μπαντριωτες,εδω θα ειμαστε παλι να σας γλεντησουμε. Αν και τωρα που σε βλέπω με τη φατσα που κουβαλας μπορει εσενα να σε χρησιμοποιησουμε σε τσίρκο. Ολο και κατι θα κονομήσουμε σε ρόλεξ
Σχολιο.- Οταν ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ειχε 100.000 οπλισμένους και καθηλωσε 6 γερμανικες μεραρχιες στην Ελλαδα μεσα στην κατοχη, δεν χρειαζεται να κουβεντιασουμε. Αρκουν οι δημοσιευμενες εκθεσεις της Βερμαχτ απο τα αρχεια του γερμανικου κρατους...
Σχολιο.- Αν υπολογισουμε την ραχοκοκαλια της Βερμαχτ για τοις βρωμικες δουλειες, δηλαδη τους γερμανοτσολιαδες συνεργατες της, ηταν μπολικοι. Ο στρατηγικος ρολος ομως της ελληνικης αντιστασης στην εκβαση του πολεμου, εχει αναλυθει εκτος απο τους συμμαχους, απο τους γερμανους επιτελικους της εχοης και ειναι κατεγεγραμενος στις εκθεσεις τους.
Σχολιο.- Η συμφωνια ριμπεντροφ μολοτοφ ηταν επιβεβλημενη, και σταγονα στον ωκεανο, αν δεν αναλυσεις την συνθηκη του Μοναχου, που παρεδωσαν οι δυτικοι την Ευρωπη στον Χιτλερ με την ελπιδα να κανει πολεμο στην ΕΣΣΔ.
Σχολιο.- Σου ειπα να ανατρεξεις στα αρχεια της Βερμαχτ αλλα και στις αντιστοιχες συμμαχικες εκθεσεις. Δεν ειμαι απολογουμενος για να αποδειξω κατι για το οποιο αισθανομαι υπερηφανεια. Η δραση του ΕΛΑΣ, ειναι η λαμπροτερη αντιστασιακη σελιδα στην νεοτερη Ιστορια του Ελληνικου Εθνους, μετα την ιδρυση του νεοελληνικου κρατους.
Σχολιο.- Η υποτιμηση του ρολου της αντιστασης προκυπτει μονο μεσα απο την αντικομμουνιστικη λυσσα των συνεργατων των ναζι, για το στιγμα του γερμανοτσολια που θα τους ακολουθει εσαει και που δεν μπορουν να ξεπλυνουν με τιποτα. Ειναι αναγνωριζμενη ομως τουλαχιστον απο καθε συγχρονο γερμανο ιστορικο, με τη δεουσα αντικειμενικοτητα και ακριβεια που τους χαρακτηριζει.
Σχολιο.- Αν δεν ησουν τόσο καθυστερημενος νοητικά και ηξερες δυο πραγματα απο την ιστορια της Εθνικης αντιστασης,θα φυλαγοσουν και δεν θα αμολουσες μπουρδες για το δηθεν σόι σου που ηταν στον ΕΛΑΣ. ΕΛΑΣ (Ελληνικος απελευθερωτικος Στρατος). Οχι Ελλάς με δυο λάμδα βρε χαζούλη. Βγαλτε κανενα νηπιαγωγειο πρωτα ρε μπαντριωτες,μπειτε σε ενα ασυλο για ψυχιατρικες παθησεις,λυπηθειτε λιγακι τους εαυτους σας και μην αυτογελοιοποιειστε. Υ.Γ Ειπαμε ειμαστε συμπονετικοι και ψυχοπονιαρηδες οι κομμουνιστες σε οσους ειστε αδικημενοι απο τη φύση,αλλα για τη χαζαμαρα που σας δερνει τους προγόνους σας να μηνυσετε
Σχολιο.- Ποντικακια κουκουλοφορικα γελουσατε στην κατοχη μόνο στα γραφεια της Βερμαχτ και τους υπονομους που κρυβοσοσταν οταν ρουφιανευατε κομμουνιστες. Ειναι κληρονομικο το χάρισμα βεβαια αλλα δεν εχει κομαντατουρ τωρα να σας περιθαλψει
Σχολιο.- Ειχε ''εθνικό στρατό'' κατω απο τις διαταγες του Βαν φλητ πραγματι,οπως ειχε και ραλληδες και τσολακογλου στην υπηρεσια Αμερικανων και Γερμανων Ναζί . Εσεις τα ντροπαλα κουκουλοφορικα ποντικάκια κατω απο ποιων διαταγες θα ειστε τωρα?
Σχολιο.-  https://youtu.be/P1a1DaDNCzE Εδω οι μπαντριωτες των ταγματων ασφαλειας ορκιζονται στον αρχηγο αδολφο χιτλερ και οι απογονοι τους σημερα παριστανουν τους ελληναραδες
Σχολιο.- Και που εκτος απο τους γερμανοτσολιαδες, η πραγματικη δυναμη της αντιδρασης, δηλ. τα περισσοτερα νεα τζακια στην μετεμφυλιακη Ελλαδα, ηταν οι πρωην γερμανοφιλοι και οι μαυραγοριτες...Και τοτε και τωρα με το μνημονιο, υπηρετες των ξενων και των κατακτητων για τα συμφεροντακια τους...
για την αθωωση των δωσιλογων απο τα δικαστηρια, λες και δεν ξερουμε οτι οι γερμανοτσολιαδες αλλαξαν αφεντικο μετά την ΄απελευθερωση΄..
σχολιο.-  Εσείς του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, είστε πολύ θρασείς.Προσωπική μαρτυρία λοιπόν, για να βάλτε μυαλό. Εγώ καθόμουν και έπινα τα τσιπουράκια μου, με κάτι λεβέντες ταγματασφαλίτες , και τσουγκρίζαμε και φωνάζα με χαιλ χίτλερ,χωρίς να ενοχλήσουμε κανέναν. Και ξαφνικά, πλακώνουν κάτι ΕΑΜίτες αρκουριάρηδες, και μαζέψαν όλα τα παιδιά, και άρχισαν να τούς πίνουν το αίμα.Μετά παίζαν μπάλα με τα κεφάλια τους, μετά τα φαγάνε ζωντανά, και μετά φάγανε και τις γυναίκες ,και τα ζώα, και τις πέτρες.Μάλιστα κύριοι. Μπροστά μου όλα αυτά.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Καμιά οικογένεια στο δρόμο»
 Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 17:40
Μέλη του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας με παρέμβασή τους εμπόδισαν τον πλειστηριασμό πυρόπληκτης οικογένειας από τον Μαραθώνα. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση»:
«Μετά από την παρέμβαση των συνδικάτων, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και κατοίκων της περιοχής μας, αναβλήθηκε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας οικογένειας από τον Μαραθώνα, που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 18/09/2019, σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Το μαγαζί που διατηρούσε η οικογένεια και το οποίο αποτελούσε το μoναδικό της εισόδημα, καταστράφηκε από πυρκαγιά, στην οποία έχασε τη ζωή του και ο πατέρας. Τα χρέη τους έπνιξαν, όπως πολλούς από εμάς, και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση, την οποία τους αρνήθηκαν. Η τράπεζα τους ενημέρωσε ότι το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό, αξιοποιώντας τη νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καθώς και τους προηγούμενους νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Στο πλευρό της οικογένειας φίλοι και γείτονες, το ΠΑΜΕ, Λαϊκές Επιτροπές και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια απαιτώντας «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη - Καμιά οικογένεια στο δρόμο».
Στη χθεσινή κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης Μαραθώνα» με επικεφαλής τον Νίκο Στεφανίδη, δημοτικό σύμβουλο, ο οποίος δήλωσε: «Οι παρεμβάσεις αυτές είναι που ανάγκασαν τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης να πάρει θέση για την προσωρινή αναστολή. Η αλληλεγγύη από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής και σε αυτά τα ζητήματα, πρέπει, το επόμενο διάστημα, να πάρει άλλη διάσταση, για την κατάργηση των άδικων νόμων και των αυξήσεων στη ΔΕΗ και το νερό.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» προτίθεται άμεσα να ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα, την συζήτηση του ζητήματος των πλειστηριασμών, καθώς και των προβλημάτων που έχουν ανακύψει με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και τις απειλές διακοπών ρεύματος σε σπίτια λαϊκών οικογενειών».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Πάνω από 100 συλλήψεις διαδηλωτών των «κίτρινων γιλέκων»
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 16:31
Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» συνελήφθησαν σήμερα στο Παρίσι, όπου έχουν αναπτυχθεί 7.500 αστυνομικοί για να αποτρέψουν κάθε επεισόδιο βίας στη γαλλική πρωτεύουσα κι ενώ πραγματοποιούνται επίσης μια πορεία για το κλίμα και μια διαδήλωση κατά της μεταρρύθμισης για το συνταξιοδοτικό.
Μεσημέρι τοπική ώρα, η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη 106 ανθρώπων, οι 43 εκ των οποίων τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, ενώ έκοψε κλήσεις σε περίπου 100 ανθρώπους στις ζώνες όπου απαγορευόταν να διαδηλώσουν, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας και την εισαγγελία. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν αποστολή να επεμβαίνουν ταχύτατα, μόλις διαπιστώσουν συναθροίσεις, εξήγησε μια αστυνομική πηγή.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών, οι οποίοι αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων και έριξαν οδοφράγματα, ωστόσο το μεσημέρι δεν υπήρχαν σε εξέλιξη επεισόδια, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση.
Στις εντολές των αστυνομικών «διαλυθείτε», ολοι του black block απαντούσαν «Όλος ο κόσμος σιχαίνεται την αστυνομία».
Τα "black blocks", παραμένουν βέβαια το απειλητικό μαύρο σύννεφο στο σημερινό γαλάζιο ουρανό. Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ευχήθηκε "η ημέρα να εξελιχθεί με ηρεμία όπως αρμόζει σε μία χώρα που σέβεται το δικαίωμα της διαδήλωσης".
Ο υπουργός Εσωτερικών και ο Αρχηγός της Αστυνομίας Παρισίων δεν έκρυψαν όμως τις ανησυχίες τους για εφόδους των "black blocks" και δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι με 7.500 αστυνομικούς.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Συρία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα drone στο νότιο τμήμα της χώρας
 Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 15:30
Ένα οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε σήμερα στον εναέριο χώρο της Συρίας πάνω από την επαρχία Κουνέιτρα, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, χωρίς να διευκρινίσει την προέλευση του drone.
"Οι ειδικές ομάδες αποσυναρμολόγησαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έφερε βόμβες διασποράς και το οποίο καταρρίφθηκε πάνω από το όρος Ερμών, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Κουνέιτρα" αναφέρει το Sana.
Την Πέμπτη, ένα άλλο drone καταρρίφθηκε από την αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας στο χωριό Ακράμπα, στη νότια Δαμασκό, είχε ανακοινώσει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων.
Το Sana είχε απλά αναφέρει ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα έχει αποκρούσει "αυτά τα τελευταία χρόνια αμερικανικές και ισραηλινές επιθέσεις σε περιοχές της Συρίας".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφγανιστάν: Στους 39 οι νεκροί από την επίθεση των Ταλιμπάν σε νοσοκομείο
 Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 06:36
Σε 39 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, σχεδόν ο διπλάσιος από τον προηγούμενο απολογισμό των 20, από την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι Ταλιμπάν σε νοσοκομείο στο νότιο Αφγανιστάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας Ζάμπουλ.
Σε 140 ανήλθε επίσης ο αριθμός των τραυματιών από την επίθεση αυτή που έγινε την Πέμπτη στην πόλη Κάλατ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ζάμπουλ, δήλωσε ο Γκιουλ Ισλάμ Σιάαλ.
«Μόνο δύο απ' αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ οι υπόλοιποι είναι άμαχοι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες, παιδιά, ασθενείς και επισκέπτες», σημείωσε.
«Το νοσοκομείο καταστράφηκε ολοσχερώς», υπογράμμισε επίσης.
Την Πέμπτη ο κυβερνήτης της επαρχίας Ζάμπουλ, ο Ραχματουλάχ Γιάρμαλ, είχε δηλώσει ότι καμικάζι που οδηγούσε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στοχοθέτησε το κτήριο των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών (NDS) και ότι το περιφερειακό νοσοκομείο που βρίσκεται στο ίδιο σημείο καταστράφηκε από την επίθεση.
Λίγο αργότερα εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είχε δηλώσει ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση αυτή αυτοκτονίας εναντίον των NDS και ότι το κτήριο των υπηρεσιών ασφαλείας καταστράφηκε ολοσχερώς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Δικαστήριο διέταξε την εκ νέου σύλληψη του Ντεμιρτάς με νέες κατηγορίες περί τρομοκρατίας
 Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 01:23
Η αποφυλάκιση του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρώην ηγέτη του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), προβλέπεται να μπλοκαριστεί έπειτα από απόφαση που εξέδωσε χθες ο γενικός εισαγγελέας της Άγκυρας με την οποία δίνει εντολή για την εκ νέου σύλληψη του Κούρδου πολιτικού ηγέτη με νέες κατηγορίες περί τρομοκρατίας.
Ο πρώην συμπρόεδρος του HDP βρίσκεται στη φυλακή από τον Νοέμβριο του 2016 και αντιμετωπίζει κατηγορίες σε πολυάριθμες υποθέσεις που σχετίζονται κυρίως με την τρομοκρατία. Κατηγορίες τις οποίες ο Κούρδος ηγέτης αρνείται. Βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 142 ετών στην κύρια δίκη του.
Στις 2 Σεπτεμβρίου, το δικαστήριο στην Σινκάν, κοντά στην Άγκυρα, είχε αποφασίσει την αποφυλάκισή του υπό όρους στο πλαίσιο της κύριας δίκης του, ωστόσο ο Κούρδος ηγέτης παραμένει στη φυλακή καθώς εκτίει ποινή για προηγούμενη καταδίκη του.
Το HDP ανέφερε ότι οι δικηγόροι του Ντεμιρτάς υπέβαλαν χθες αίτημα για την αποφυλάκισή του υπό όρους.
Οι εισαγγελείς τότε ξεκίνησαν μια νέα έρευνα εναντίον του και εναντίον της Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, της άλλης πρώην συμπροέδρου του κόμματος και ζήτησαν τη σύλληψή τους, δήλωσε ο Ντεμιρτάς.
«Η απόφαση της εκ νέου σύλληψης του Σελαχατίν Ντεμιρτάς και της Φιγκέν Γιουκσεκντάγ είναι ο σφαγιασμός των αρχών του διεθνούς δικαίου για μια ακόμη φορά», τόνισε το HDP με ανάρτηση στο twitter, έπειτα από τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου.
Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην Άγκυρα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλιο.
«Δεν υπάρχει δικαστικό σύστημα, καμία δικαιοσύνη, κανένα δίκαιο, κανένας δικαστής. Όχι μόνο για μας, αλλά ούτε για κανέναν από σας», ανέφερε νωρίτερα στο twitter ο Ντεμιρτάς, γνωστοποιώντας το ξεκίνημα μιας νέας έρευνας εις βάρος του.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ανατομια ενός… εγκληματος. Και τα ΕΛΠΕ (ΕΛληνικα ΠΕτρελαια) προικα στον «εθνικο προμηθευτη» Λατση. «Εγκλημα να χαρισουμε τα δικαιωματα εξορυξης» καταγγελλουν οι εργαζομενοι στα Ελληνικα Πετρελαια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έλληνας πρέσβης "ελληνοποίησε" ιαπωνικό γιαούρτι

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο υπουργείο Εξωτερικών και στο διπλωματικό Σώμα  η πρωτοφανής υπόθεση παράνομης παραχώρησης ελληνικού εμπορικού σήματος σε ξένη πολυεθνική εταιρεία.
Ο Έλληνας πρέσβης στην Ιαπωνία  κατασκεύασε πλαστό πιστοποιητικό αυθεντικότητας το οποίο παρέδωσε σε μεγάλη ιαπωνική γαλακτοβιομηχανία, προκειμένου εκείνη να παρασκευάζει γιαούρτι με την ένδειξη «The Greek Yogurt».
Ο Έλληνας πρέσβης προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια χωρίς να λάβει άδεια από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς να ενημερώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρακάμπτοντας ακόμα και τον ΕΦΕΤ.
Το επίμαχο πιστοποιητικό παραδόθηκε στους Ιάπωνες τον Απρίλιο του 2018, ενώ ο Έλληνας πρέσβης εξήρε την ποιότητα του ιαπωνικού γιαουρτιού σε συνεντεύξεις Τύπου που παραχώρησε τότε.
Ακολούθως, ξεκίνησε μία τεράστια διαφημιστική καμπάνια προώθησης του παρανόμως ελληνοποιημένου ιαπωνικού γιαουρτιού σε όλα τα μέσα με βασικό σύνθημα της εταιρείας ότι το γιαούρτι της είναι ελληνικό και έχει την έγκριση της πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο. Στη συσκευασία αναγράφεται μάλιστα η φράση «παραδοσιακή συνταγή ελληνικού στραγγιστού γιαουρτιού».
Αρκεί μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι η ιαπωνική εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να εξάγει το δικό της «αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι» σε όλες τις χώρες της Ασίας όπου και δραστηριοποιείται, ακόμα και αν παρασκευάσει το γιαούρτι της σε άλλες χώρες.
Τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα να τεθεί εντελώς εκτός αγοράς το ελληνικό προϊόν στην ιαπωνική αγορά, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των ελληνικών γαλακτοβιομηχανιών.
Σημειώνεται ότι για να φέρει την ένδειξη «Greek» ένα προϊόν πρέπει να παράγεται στην Ελλάδα και σε ό,τι αφορά το γιαούρτι, πρέπει να εμπεριέχει συγκεκριμένα συστατικά γάλακτος που ορίζει η ελληνική νομοθεσία.
Το περιστατικό σημειώθηκε επί υπουργίας Νίκου Κοτζιά, ενώ ο εν λόγω πρέσβης τοποθετήθηκε στο Τόκιο από το 2016. Τον Μάιο του 2018, μόλις ένα μήνα μετά την έκδοση του παράνομου πιστοποιητικού, επιστρέφει στην Αθήνα με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ τον ακολουθεί και ο εμπορικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας.
Ερωτηθείς  να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε το πιστοποιητικό του Έλληνα πρέσβη απολύτως παράνομο και δήλωσε ότι το ελληνικό Δημόσιο θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου, διευκρινίζοντας ότι το ελληνικό γιαούρτι παρασκευάζεται στην Ελλάδα και έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαλος με καθηγητη χημειας που εξυβριζε μεσα στη ταξη Κολοκοτρωνη και Παυλο Μελα.
Ασυναρτησιες και εθνομηδενιστικες  μπουρδες σε σχολειο της Κερκυρας. Διωξτε τον.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελεος! Φτιαχνουν (στα κρυφα) μεγαλο hot spot στο κεντρο τηςΑθηνας. Νοικιασαν κτηριο 4.637 τ.μ. Θα φιλοξενησει μεταναστες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Ολοι στη μάχη για την πανελλαδική απεργία την Τρίτη 24/9

Στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα
Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης
Στον Πειραιά, την ίδια ώρα, στην πύλη της COSCO στο λιμάνι (ΣΕΜΠΟ, Νέο Ικόνιο).

Συνεχής ενίσχυση του απεργιακού μετώπου
Αυξάνονται συνεχώς οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στην απεργία της ερχόμενης Τρίτης, ενισχύοντας το ενιαίο απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα σε όλη τη χώρα, κόντρα στο άθλιο υπονομευτικό σχέδιο της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.
Απεργιακές αποφάσεις για τις 24/9 έχουν πάρει οι εξής δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις:
-- Τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Πειραιά, Εύβοιας, Πάτρας, Λάρισας, Λιβαδειάς, Κορίνθου, Τρικάλων, Θεσπρωτίας, Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, Σάμου, Λευκάδας - Βόνιτσας, Λαμίας, Αρτας, Νάουσας, Αγρινίου, Ιωαννίνων, Φωκίδας, Λέσβου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Ζακύνθου, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Αμαλιάδας, Κέρκυρας.
-- Οι Ομοσπονδίες: Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), Λογιστών (ΠΟΛ), Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ), Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ), Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ ΟΤΑ), Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΟΤΟΕ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΠΟΕ), Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ), Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών.
24ωρη απεργία την Τρίτη έχουν κηρύξει επίσης η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, ενώ τα ΔΣ των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο και τα ΜΜΕ αποφάσισαν την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) για την ίδια μέρα.
Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Αποφάσεις να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία στις 24 Σεπτέμβρη πήραν το Συνδικάτο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ (ηλεκτρικός), το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (οδηγοί μπλε λεωφορείων), το Σωματείο Τεχνικών ΟΑΣΑ (τεχνικοί μπλε λεωφορείων) και η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ).
Τη μέρα της απεργίας δεν θα κυκλοφορήσει κανένα από αυτά τα μέσα συγκοινωνίας.
Παράλληλα οι ταξικές δυνάμεις, στο κάλεσμά τους προς τους εργαζόμενους του κλάδου, υπογραμμίζουν ότι «οι συνάδελφοι σε όλο το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών, με βάση την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, των σωματείων, αλλά και της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν με 24ωρη απεργία».
Δεμένα θα παραμείνουν επίσης όλα τα καράβια, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 6 π.μ. της Τρίτης μέχρι τις 6 π.μ. της Τετάρτης.

Αλλά χωρίς τέλος προσπάθειες των εργατοπατέρων της ηγετικής ομάδας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της ΓΣΕΕ να υπονομεύσουν το απεργιακό μέτωπο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ναυτικη βαση των ΗΠΑ το λιμανι Αλεξανδρουπολης. Θα ελλιμενιζονται κατά περιοδους πλοια του 6ου στολου. Αποφασιζεται στο ραντεβου Μητσοτακη-Τραμπ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εμείς τους ελευθερώσαμε κι αυτοί δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ»
Γκεόργκι Ζούκοφ, Βερολίνο (1945)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ο Χίτλερ επέστρεψε. Χωρίς σβάστικες και μουστακάκι.
Ομιλεί την αγγλική κι επαναλαμβάνει πως “μας το ζητεί η Ευρώπη”.
Καταδικάζει τις τραγωδίες του παρελθόντος,
για να νομιμοποιήσει τις οικονομικές γενοκτονίες που επιτελεί,
πάντα στο όνομα της αγοράς και της ελεύθερης μετακίνησης»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ο κοσμοπολιτισμός χωρίς πατρίδα,
που αρνείται τα εθνικά αισθήματα και την ιδέα της πατρίδας,
δεν έχει τίποτα κοινό με τον προλεταριακό διεθνισμό»
Γκεόργκι Δημητρόφ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι τραπεζες επιβουλευονται το αποθεμα ρευστοτητας των 37 δις.
Εκβιαζουν με πλειστηριασμους για να «βαλουν χερι» στο μαξιλαρι»
Με χρηματα από τις θυσιες των Ελληνων η «ανακουφηση» των χρηματοπιστωτικων ιδρυματων



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΓΣΕΕ, που τελει υπο προσωρινη διοικηση, δεν μπορει να προκηρυξει απεργια, και γιαυτο καλεσε τις 150 Ομοσπονδιες και Εργατικα Κεντρα που ανηκουν στο δυναμικο της να λαβουν αποφασεις για απεργια στις 24 Σεπτεμβρη.
Όταν Συνδικατα, Ομοσπονδιες και Εργατικα Κεντρα αρχισαν να παιρνουν αποφασεις για απεργια στις 24/9, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ κατεθεσαν προτασεις για απεργια 25/9 η στις 2/10. Δεν τους περασε