Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Τεταρτη 23 Οκτωβριου 2019


"Με μοναδική μειοψηφία της γενικής διευθύντριας αρχαιοτήτων Πολυξένης Βελένη, το ΚΑΣ γνωμοδότησε χτες υπέρ της απόσπασης και μεταφοράς αρχαιολογικών καταλοίπων στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής, η αφαίρεση των αρχαίων σκωριών ολοκληρώθηκε, τα κινητά ευρήματα έχουν ήδη μεταφερθεί στο εργαστήριο και έχει ήδη ξεκινήσει η μελέτη τους, ενώ οι λάκκοι και οι πασσαλότρυπες που αποκαλύφθηκαν μετά την αφαίρεση των σκωριών δεν αποτελούν διατηρητέες αρχαιότητες".
Με λίγα λόγια μπορούν να μεταφέρουν τον Παρθενώνα από την Ακρόπολη και επειδή κάτι άλλα στουρνάρια που είναι εκεί δεν αποτελούν διατηρητέες αρχαιότητες, κατά τους υπαλλήλους της Εφορείας, μπορεί να μπει φουρνέλο και να γίνει ο τόπος αμμοχάλικο, γιατί είπαμε η "Ελληνικός Χρυσός" είναι επενδυτής που κάνει έργα "εθνικής στραγηγικής σημασίας".
Κάντε τα όλα αμμοχάλικο, βάλτε φουρνέλα, να ανοίξουν τρύπες για να δούμε πόσο βαθιά είναι θαμμένη η τσίπα σας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αντιδράσεις εκείνων που διαμαρτύρονται γιατί οι παπάδες θεωρούν αμαρτία την καύση νεκρών και δηλώνουν πως δεν θα κάνουν θρησκευτική κηδεία για όσους αποτεφρώνονται, μου θυμίζουν διάφορους απίθανους που διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν να γίνουν μέλη του ΚΚΕ, αν και δεν αποδέχονται τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό, ή άλλους που αγανακτούν γιατί πάνε σε σκυλάδικο και δεν ακούνε ούτε ένα τραγούδι του Τσιτσάνη ή του Θεοδωράκη!
Οι παπάδες λένε, απλώς, αυτό που λέει το θρησκευτικό τους δόγμα. Αν εσύ το απορρίπτεις, προς τι η επιθυμία σου να κάνουν κηδείες με τελετές ενός δόγματος που απορρίπτεις; Η αποτέφρωση, όπως και η ταφή άλλωστε, γίνεται και χωρίς ψαλμωδίες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Από τα χρόνια του Βενιζέλου, του συντοπίτη σας, μην το ξεχνάμε υπήρχαν δύο παρατάξεις. Σήμερα από τη μία είναι η συντηρητική παράταξη που εκπροσωπεί το παλιό σύστημα και από την άλλη η ελπίδα της δημοκρατικής παράταξης", είπε ο Τσίπρας μιλώντας στα Σφακιά.
Δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος κι ας φαντασιώνονται ό,τι γουστάρουν όσοι από τους οπαδούς του θεωρούν ακόμη τους εαυτούς τους αριστερούς.
Δύο οι παρατάξεις επί Βενιζέλου! Η Αριστερά που αντιτασσόταν και στους βενιζελικούς και στους αντιβενιζελικούς ήταν ανύπαρκτη και ανάξια λόγου για τον απίθανο αυτόν τύπο! Που εγκωμιάζοντας τον "Βενιζέλο-πόλεμο", όπως σταθερά τον χαρακτήριζε το ΚΚΕ, δεν σέβεται τον κόσμο τον κυνηγημένο με το βενιζελικό Ιδιώνυμο, τους απεργούς εργάτες και αγρότες τους δολοφονημένους από τις βενιζελικές κυβερνήσεις.
Κανένας σεβασμός από τον υβριστή, που βρήκε τον δρόμο του ως συνεχιστής του βενιζελισμού και ονειρεύεται πως θα καταφέρει να εξαφανίσει την Αριστερά. Όπως την εξαφάνισε, αναφερόμενος στο μακρινό παρελθόν




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
Κλίμα αβροφροσύνης μεταξύ Δραγασάκη και Γεωργιάδη για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Και οι δύο βλέπουν συνέχεια των πολιτικών τους στον άλλον

Το κλίμα αβροφροσύνης μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη και του προκατόχου του Γιάννη Δραγασάκη κυριάρχησε στη σημερινή τέταρτη και τελευταία συνεδρίαση επί του αναπτυξιακού νομοσχεδίου στη Βουλή.
Κατά την ομιλία του ο τέως Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης παρά την κριτική που άσκησε στις εργασιακές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο διατηρεί το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις.
«Το αποσυνδέει βέβαια από τον στόχο που εμείς είχαμε και κάνει ανατροπές. Αλλά το βασικό πλαίσιο για τον αναπτυξιακό νόμο,τις στρατηγικές επενδύσεις, τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα κρατά. Αυτή είναι η βάση του νομοσχεδίου . Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί τήρησε το λόγο του ο κ. Γεωργιάδης και σεβάστηκε το έργο που αφήσαμε», είπε ο κ. Δραγασάκης.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης δεν άφησε τον έπαινο Δραγασάκη ασχολίαστο και παρενέβη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε εχθροί. Πέραν των ιδεολογικών μας διαφορών που προφανώς έχουμε, εγώ παρέλαβα από εσάς ως προκάτοχό μου, συγκροτημένη εργασία, την αναγνώρισα από την πρώτη εβδομάδα στο Υπουργείο και είπα ότι μεγάλο μέρος του νομοσχεδίου προέρχεται από προηγούμενα σχέδια νόμου που παρέλαβα».

Σχολιο.- Μα τι λέτε;...συνεργάστηκε ποτέ ο τσίριζα με ακροδεξιούς;;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τζούλιαν Ασσάνζ τιμωρείται παραδειγματικά με βασανιστική ψυχική και εγκεφαλική αλλοίωση μέσω χημικών ουσιών καταστολής και αποδόμησης που του χορηγούν οι σύγχρονοι ιδεολογικοί απόγονοι του γιατρού Μένγκλελε.
Όπως λένε τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εμφανίστηκε «μπερδεμένος» (έτσι λένε την πνευματική αποχαύνωση στην οποία οδηγήθηκε από τα κατασταλτικά φάρμακα) στην ακροαματική διαδικασία στο Λονδίνο τη Δευτέρα, καταβάλλοντας προσπάθεια να θυμηθεί το όνομά του και την ηλικία του. «Μη με ξεχάσετε» είχε πει ο ιδρυτής των WikiLeaks, όταν τον συνέλαβαν, ξέροντας τι τον περίμενε. Τελικά, τον έκαναν να ξεχάσει ο ίδιος τον εαυτό του.Ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός εκδικείται μαι ανθρώπινη προμηθεϊκή φιγούρα.Πρέπει να τον σωσουμε.

Τζούλιαν Ασάνζ: Τον έκαναν να ξεχάσει ποιος είναι
22/10/2019
«Μη με ξεχάσετε» είχε πει ο ιδρυτής των WikiLeaks Tζούλιαν Ασάνζ, όταν τον συνέλαβαν. Τελικά, τον έκαναν να ξεχάσει ίδιος τον εαυτό του. Όπως λένε τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εμφανίστηκε «μπερδεμένος» (έτσι λένε την πνευματική αποχαύνωση στην οποία τον οδήγησαν, κοινώς το «μαστούρωμα» από κατασταλτικά φάρμακα) στην ακροαματική διαδικασία στο Λονδίνο τη Δευτέρα, καταβάλλοντας προσπάθεια να θυμηθεί το όνομά του και την ηλικία του.   Ο 48χρονος Ασάνζ, ο οποίος πέρασε επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού είναι αντιμέτωπος με 18 κατηγορίες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας για να παραβιάσει κυβερνητικούς υπολογιστές αλλά και της παραβίασης του νόμου περί κατασκοπείας. Είναι αυτός που αποκάλυψε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούν όλο τον κόσμο.
Τον παρουσίασαν καθαρό και ξυρισμένο, χωρίς τη μακριά γενειάδα που είχε κατά την τελευταία δημόσια εμφάνισή του τον Μάιο, όταν καταδικάστηκε σε 50 εβδομάδες φυλάκισης. Αλλά δεν κατάφερε να μιλήσει καθαρά καθώς τραύλιζε προσπαθώντας να πει το όνομά του και την ημερομηνία γέννησής του στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση. Όταν ο δικαστής τον ρώτησε στο τέλος της ακρόασης εάν γνώριζε τι συνέβαινε, απάντησε «όχι ακριβώς», παραπονέθηκε για τις συνθήκες στη φυλακή και είπε ότι δεν μπόρεσε να «σκεφτεί σωστά». «Δεν καταλαβαίνω πώς είναι δίκαιο αυτό», είπε ο Ασάνζ. «Δεν μπορώ να ερευνήσω τίποτα, δεν έχω πρόσβαση σε κανένα από τα γραπτά μου. Είναι πολύ δύσκολο εκεί που είμαι» ανέφερε. Ο Ασάνζ συνελήφθη στο Λονδίνο τον Απρίλιο και καταδικάστηκε να εκτίσει 50 εβδομάδες φυλάκιση διότι παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του με εγγύηση το 2012, όταν είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου καταζητείτο για κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης, και τη δυνητική έκδοσή του στις ΗΠΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ορισμένα από τα βίντεο φαίνεται να δείχνουν αστυνομικούς και στρατιωτικούς με πολιτικά να πυροβολούν το άοπλο πλήθος.Το σύστημα που εξέθρεψε τον Πινοσέτ είναι ακόμη Εδώ!
Χιλή: Εντείνεται η βία των δυνάμεων καταστολής
Οχι μόνο υπάρχουν μαρτυρίες που δείχνουν να πυροβολούν αμάχους στους δρόμους αλλά υπάρχουν και μαρτυρίες που δείχνουν τους στρατιώτες να αφαιρούν από τα πτώματα τις σφαίρες ώστε να μην φαίνεται από τί προκλήθηκε ο θάνατος... Μιλάμε για καθάρματα...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Barrio Centenario Los Andes στην ευρύτερη περιφέρεια του Βαλπαραίσο, πράκτορες του PDI --Policía De Investigaciones De Chile-- βασανίζουν. Στο βίντεο, στο τέλος του κειμένου, φαίνεται πως άφησαν έναν άνθρωπο που είχαν πιάσει, να τρέξει έχεις "δέκα δευτερόλεπτα να την κάνεις (εξαφανιστείς)" για να τον πυροβολήσουν στη πλάτη




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός που επί Υπουργίας του έγινε το Ριφιφί των Ταμείων μέσω PSI αποθεώνεται.Ο χειρότερος ΥΠΟΙΚ.Ο Βαγγέλης Βενιζέλος...Ιδεολογική αλλοτρίωση,παρακμή της κριτικής διανοίας,νοοτροπία βολέματος παντι τρόπω για αρκετά νεα παιδιά.Αντί να τον υποδεχθούν οπλισμένοι με επιχειρήματα μελλοντικοί Ή τωρινοί νομικοί για να τον φέρουν προ των ευθυνών του,τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα,γλυκά και λουλούδια ως ξεπεσμένοι ρήτορες....Ας ασχοληθούμε ομως με τις αιτίες που γεννούν αυτές τις στάσεις ζωής και όχι με τα γεγονότα καθαυτά που απλώς επαληθεύουν το κυρίαρχο οικονομικο, πολιτικό και κοινωνικό πλαισιο που μας περιβάλλει.Γι αυτο ας μην εστιάσουμε στο σύμπτωμα(εν προκειμένω στην θερμή υποδοχή Βενιζέλου),αλλα στις πολυπαραγοντικες αιτίες που το προκαλούν.Η ηθικοποιηση της πολιτικής και ο άκρατος ψυχολογισμος που αποσυνδεει τις ανθρώπινες ατομικότητες απο το πλαίσιο μέσα στο οποίο διάγουν το βίο τους,ως συνήθεις θεωρητικές πρακτικές έρχονται σε σύγκρουση με την διαλεκτική ανάλυση της κοινωνικής μας ύπαρξης και των σχέσεων παραγωγής, που καθορίζουν το είναι μας εν τω γίγνεσθαι και επηρεάζουν ταυτόχρονα το υλικό εποικοδόμημα.Οι άνθρωποι δέχονται τις συνέπειες του κυρίαρχου τρόπου παραγωγής και των στρεβλώσεων του εποικοδομηματος.Οποιος το αρνείται είναι πολέμιος της διαλεκτικής.

Επιστροφή στα έδρανα του ΑΠΘ με χειροκροτήματα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο
22/10/19 11:15
Στα έδρανα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επέτρεψε μετά από 26 χρόνια, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος επέστρεψε τυπικά χθες στα καθήκοντά του, ωστόσο σήμερα πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα "Πολιτειολογία και Ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία 1821-1975" στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από φοιτητές και όχι μόνο, οι οποίοι χειροκρότησαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την είσοδό του στο χώρο.
Τον κ. Βενιζέλο προλόγισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην ευρωβουλευτής εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
 Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε τη χαρά του που αποκτά ξανά τη δυνατότητα επαφής με την διδασκαλία. "Αυτό μου είχε λείψει", σημείωσε.
"Μετά από μια μεγάλη διακοπή λόγω των πολιτικών μου καθηκόντων, άρχισα χθες τα μεταπτυχιακά μου μαθήματα και σήμερα κάνω ένα εισαγωγικό μάθημα στους νέους πρωτοετείς φοιτητές. Εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ είναι η ακαδημαϊκή μας μητέρα. Χαίρομαι γιατί όλη μου η εμπειρία η θεσμική και η διεθνής συνδέεται με το αντικείμενο μου στο συνταγματικό δίκαιο και με την έρευνα και την διδασκαλία στο ΑΠΘ", τόνισε νωρίτερα σε δηλώσεις του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτοικοι και ξενοδόχοι έδιωξαν από τα Βρασνά Θεσσαλονίκης 400 οικονομικους μετανάστες
Κλειστή την πόρτα των ξενοδοχείων στα Βρασνά βρήκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης περίπου 400 λαθρομετανάστες από τη Σάμο, που επρόκειτο να εγκατασταθούν στην περιοχή.
Οι αιτούντες άσυλο οικονομικοι λαθρομεταναστες μεταφέρθηκαν αργά χθες το βράδυ με οκτώ λεωφορεία στα Βρασνά. Ωστόσο, η προσέγγιση στην περιοχή έγινε μετ΄ εμποδίων, λόγω των κινητοποιήσεων των κατοίκων και της έντασης που υπήρχε από νωρίς το μεσημέρι.
Όταν τελικά τα οκτώ λεωφορεία κατάφεραν και έφτασαν στα ξενοδοχεία, οι ιδιοκτήτες τους τα είχαν κλειστά. Από χθες το μεσημέρι η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη στα Βρασνά, καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στη φιλοξενία των λαθρομεταναστων στην περιοχή. Είχαν συγκεντρωθεί σε δύο σημεία στην περιοχή, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Στο σημείο από νωρίς βρίσκονταν και αστυνομικές δυνάμεις.
«Τους είχαμε προειδοποιήσει τους αρμόδιους να μη μεταφερθούν στα Βρασνά άλλα άτομα γιατί οι κάτοικοι ήταν εξαγριωμένοι. Δεν μας άκουσαν. Από νωρίς υπήρχε ένταση και τελικά τα λεωφορεία όταν έφτασαν, τα ξενοδοχεία ήταν κλειστά», δήλωσε στους δημοσιογραφους ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας.
Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή των Βρασνών διαμένουν ήδη 250  λαθρομετανάστες. Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται καθώς όπως αναφέρουν έχουν σημειωθεί κρούσματα παραβατικότητας.
Μετά από αυτή την εξέλιξη τα λεωφορεία αναχώρησαν από την περιοχή ενώ οι αιτούντες άσυλο θα φιλοξενηθούν τελικά σε κατασκήνωση στη Βόρεια Εύβοια.
Σήμερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πήρε την απόφαση να μεταφέρει τα 380 άτομα (στην πλειονότητά τους οικογένειες από Συρία, Ιράκ, Παλαιστίνη και Αφγανιστάν), στην Εύβοια, όπου θα διαμείνουν σε μικρά παραθαλάσσια διαμερίσματα της κατασκήνωσης.
Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι κατανοούν πως ο δήμος Βόλβης φιλοξενεί ήδη πολλούς αιτούντες άσυλο οικονομικους λκαθρομεταναστες, ωστόσο διευκρινίζουν ότι η διαμονή τους σε ξενοδοχεία αποφασίστηκε έπειτα από την υπογραφή ιδιωτικών συμβάσεων με τους ιδιοκτήτες τους και δεν δημιουργεί πρόβλημα στην τουριστική περίοδο, καθώς θα έχει διάρκεια έξι μηνών. Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι από τη μια συζητάμε για κακές συνθήκες στα νησιά και από την άλλη δεν έχουμε πού να πάμε τους αιτούντες άσυλο οικονομικους λαθρομεταναστες, γιατί οι τοπικές κοινωνίες στην ενδοχώρα δεν τους θέλουν. Προσθέτουν δε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να γίνει ισοκατανομή των οικονομικων λαθρομεταναστων σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο οι περιφερειάρχες δεν έχουν στείλει ακόμα καμία πρόταση για χώρους φιλοξενίας, όπως είχαν συμφωνήσει σε σύσκεψη με τον υπουργό.
Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ξενοδοχεία που προτίθενται να φιλοξενήσουν αιτούντες άσυλο οικονομικους λαθρομεταναστες και, μέχρι να ολοκληρωθεί, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναζητά θέσεις σε συνεννόηση με ξενοδόχους που είχαν εγκαταστήσει άτομα στο παρελθόν. Επιπλέον, το υπουργείο εξετάζει τη δυνατότητα να μετατρέψει βιομηχανικούς χώρους και εργοστάσια σε χώρους εγκαταστασης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην αφήνεις το τηλέφωνο στο μπαρ όταν πας για τσιγάρο έξω μου λέει, μπορεί να στο κλέψει κανένας.
Εν τω μεταξύ είμαστε όλοι έξω και καπνίζουμε


Το αγαπημένο μου μέτρο σύγκρισης είναι το "βρακιά απ'την λαϊκή. Πχ
-Πόσο κάνει το αηφον;
-1100€
-Ξέρεις πόσα βρακιά παίρνω από λαϊκή;;


- Πάω να παίξω Τζόκερ, πες μου 6 νούμερα.
- Μπογδάνος, Λοβέρδος, Άδωνις, Μ.Καψής, Μπαλατσινού και Τζόκερ ο Κικίλιας.


Ψυχολόγος στην κλινική Σινούρη, λέει, η Ουρανία Μιχαλολιάκου.
Κόβω το κεφάλι μου οτι είναι τρόφιμος που νομίζει οτι είναι ψυχολόγος και οι γιατροί και το προσωπικό, στήνουν θέατρο, τύπου shutter island μπας και τη θεραπεύσουν απο τις ψευδαισθήσεις της.
Σχολιο.- Δηλ γιατρός που είναι κατά της ανθρώπινης ζωής και ψυχής αποδεδειγμένα και το λέει και η ίδια παιρνη αποφάσεις που θα επηρεάσουν ψυχές .
Εκεί ρε παλικάρια στον ιατρικό σύλλογο όλα καλά ? Όλα κομπλέ? Τον Μένγκελε τον έχετε ακουστα ? Γιατρός ήταν και αυτός .


Διαβάζω ότι η Κυβέρνηση σχεδιάζει μέρισμα "δώρο Χριστουγέννων" σε περίπου 120.000 συνταξιούχους στρατιωτικούς...Έχουν λαμβάνειν οι ψηφοφόροι της που την έχουν...κορώνα στο κεφάλι τους!
Σχολιο.- Η μανα μου δεν ειδε ακομα καμια αυξηση στην συνταξη της και σε επικοινωνια που ειχα με τον ΟΑΕΕ ,μου ειπαν οτι ακομα ,ουτε η εντολη δεν τους εχει παει για την αυξηση ,μιλαω αυτη που ειπαν για τις συνταξεις χηρειας
Σχολιο.-  μια απ τα ίδια και η δική μου, της έχουν κόψει και το ΕΚΑΣ και παίρνει 400€ όλη την ώρα με ρωτάει για τις αυξήσεις....
Σχολιο.- ουτε η δικη μου Εκας ,με την προσωπικη της μετα απο 40 χρονια στον ΟΑΕΕ και ενα κομμαρι απο την συνταξει του πατερα μου ,φθανει στα 620 ε και με τις 2 και ενω στα φαρμακα της ανοιας, που εχει ,δεν πληρωνα συμμετοχη ,τωρα 20% και επειδη βγηκε γενοσημο στο βασικο φαρμακο ,αν δεν το παρω και προτιμήσω το αυθεντικό ,ο ΕΟΠΥ ,με χρεωνει την διαφορα




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η «πλάκα» των Σκοπιανών με τη Συμφωνία των Πρεσπών
17/10/2019 - 15:08
Οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να προκαλούν μετά τον «αέρα» που τους δίνει η συμφωνία των Πρεσπών και ανενόχλητοι καπηλεύονται τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της Μακεδονίας, χωρίς να αντιμετωπίζουν καμία αντίδραση.
Στην κορυφαία έκθεση βιβλίου στον κόσμο, στην περίφημη διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, οι Σκοπιανοί εμφανίστηκαν με ένα προκλητικό περίπτερο όπου δεσπόζει η λέξη «Μακεδονία», με το προσδιοριστικό «Βόρεια» να περιορίζεται σε ένα μικρό στίγμα δίπλα στο όνομά τους.
Αυτό το εικαστικό, έρχεται να αντικαταστήσει το επίσημο FYROM που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε η γειτονική χώρα, επιβεβαιώνοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο τις ανησυχίες όλων όσων έλεγαν ότι το «Βόρεια», όσο περνάει ο καιρός θα περιορίζεται μέχρι να απαλειφθεί εντελώς.
Άλλωστε το απειροελάχιστο προσδιοριστικό «Βόρεια» δίπλα στο όνομα των Σκοπιανών, μικρή αξία έχει, αφού η παρουσία της γείτονος στην έκθεση βιβλίου της Φρανκφούρτης, διοργανώνεται από τους «Μακεδόνες» λογοτέχνες, όπως με σαφήνεια αποτυπώνεται στο περίπτερό τους.
Δυστυχώς πλέον, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, όταν κανείς αναφέρεται σε «Μακεδόνα λογοτέχνη» δεν εννοεί ούτε τους αρχαίους όπως ο Αντίπατρος, ο Πτολεμαίος, ο Ποσίδιππος, ο Ερμαγόρας ο Αμφιπολίτης κ.α., ο΄τε τους νεώτερους όπως ο Γρηγόρης Ζαλίκης που ίδρυσε το ελληνόγλωσσο ξενοδοχείο, πρόδρομο της Φιλικής Εταιρίας, ο Ιωάννης Στοβαίος, ο Μάζαρης, ο Καάσιλας, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος κ.α., αλλά τον Γιανέφσκι, τον Μαρκόφσκι, προσωπικότητες της Σλαβόφωνης συγγραφής…
Μέχρι πέρσι, οι λογοτέχες αυτοί ήταν εκπρόσωποι της FYROM ενώ πλέον προσδιοριζονται ως «Μακεδόνες» με την υπόσταση, μάλιστα που τους χάρισε η  υπογραφή της Ελλάδας….



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
Τα Σκόπια οδεύουν σε ΜΟΝΟΜΕΡΗ ακύρωση της προδοτικής "συμφωνίας"...
"Προτείνω την ταχεία διεξαγωγή εκλογών με τις οποίες, εσείς, οι πολίτες θα αποφασίσετε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Είμαστε θύματα ενός ιστορικού λάθους της ΕΕ.
Είμαι απογοητευμένος και εξοργισμένος και ξέρω πως και όλος ο λαός αισθάνεται το ίδιο" δήλωσε ο Ζάεφ, επειδή η Γαλλία-Ολλανδία και Δανία τους έκλεισαν την πόρτα της ΕΕ στα μούτρα.
Ο Τσίπρας όμως ΔΕΝ σκέφτηκε ΠΩΣ αισθάνθηκε ο Ελληνικός λαός όταν πρόδιδε την εθνική συνείδηση των Ελλήνων...
Η ΑΛΗΘΕΙΑ  είναι ότι ο κύριος στόχος του Ζάεφ ήταν η ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ για να χορτάσουν οι σκοπιανοί "ψωμί" με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις...
 Γι αυτό υπέγραψε την "συμφωνία" των Πρεσπών και (έστω και υποθετικά) έβαλε τον προσδιορισμό ΒΟΡΕΙΑ μπροστά από το ψευδεπίγραφο όνομα "μακεδονία" που θέλει ο σκοπιανός λαός.
Τώρα όμως που ΔΕΝ μπαίνουν στην ΕΕ τα πράγματα αλλάζουν.
Ο Ζάεφ ξέρει ότι αυτή η απόφαση της ΕΕ θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα του. Ξέρει ότι κινδυνεύει από τους εθνικιστές σκοπιανούς που πιστεύουν ότι κατάγονται από τον Μ.Αλέξανδρο.
Προκήρυξε εκλογές...
Ψάχνει άλλοθι για να αλλάξειπολιτική στο θέμα...είναι ευέλικτος και πανέξυπνος πολιτικός (όχι σαν τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη). Αυτό που ΔΕΝ έκανε ο Τσίπρας (να ρωτήσει τον Ελληνικό λαό) το κάνει ο Ζάεφ για να δικαιολογήσει την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στην ονομασία ως σκέτο "Μακεδονία" και να ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ την "συμφωνία" των Πρεσπών....
Δεν έχει πλέον συμφέρον....ΑΦΟΥ!!!
Η ζημιά όμως έγινε. Η αναγνώριση ύπαρξης δήθεν "μακεδονικής" εθνότητας και γλώσσας έβαλαν γερά θεμέλια στον "μακεδονισμό" των σλάβων...η Μακεδονία μπήκε για τα καλά σε "περιπέτειες"...
*διεθνώς ΡΕΖΙΛΙ γίνονται Τσίπρας-Κοτζιάς και οι 153 βουλευτές που κύρωσαν την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, καθώς και ο Μητσοτάκης κι η κυβέρνησή του που στάθηκαν ΑΝΙΚΑΝΟΙ να θέσουν ΒΕΤΟ όπως έλεγαν ότι θα πράξουν στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ. Η Ιστορία θα τους ξεβράσει στην ακτή της ΝΤΡΟΠΗΣ. "Καθάρισαν" οι Γάλλοι για τον Ελληνικό λαό. Ο Μακρόν έσωσε την Τιμή των Ελλήνων...υπηρέτησε την Ιστορική ΑΛΗΘΕΙΑ ...έστω κι αν τα κίνητρά του ήταν εντελώς διαφορετικά...
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ούτε στην Κολομβία...εκεί τουλάχιστον δεν κρατούσαν καν τα προσχήματα, εδώ που τα κρατάνε είναι ακόμα χειρότερα. Ο κουμπάρος των Μητσοτάκηδων ήταν βέβαιο ότι με ΝΔ στην κυβέρνηση θα'κανε πάρτυ-όχι φυσικά ότι κάτι διαφορετικό συνέβαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ...Τελικά μόνο η Θ.13 λέει την αλήθεια σ'αυτήν την χώρα? "ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ Η ΠΡΕΖΑ
ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ
ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΓΙΑ ΒΙΑ
ΛΟΥΚΕΤΟ ΒΑΛΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΧΙ ΣΤΗ 13"

22.10.2019, 15:26
Ζήτησε εξαίρεση και ο τρίτος ανακριτής για το «Noor One»
Την εξαίρεση του ζήτησε και ο τρίτος ανακριτής στην υπόθεση του «Noor One», όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική «Δίκη στο Open».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος ανακριτής που κλήθηκε να αναλάβει την υπόθεση με το πλοίο που μετέφερε 2, 1 τόνους ηρωίνης, κατέθεσε αίτημα αποχής επικαλούμενος ότι είναι γιος πρώην ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.
Η προηγούμενη ανακρίτρια είχε υποβάλει αίτημα παραίτησης τον περασμένο Μάιο.
Η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη και τριών συνεργατών του για την πολύκροτη υπόθεση ασκήθηκε τον Απρίλιο του 2018 από την τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα.
Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Πέρασαν 2,5 ώρες χωρίς να καταδώσει κάποιον-α ο Μπογδάνος. Φήμες πως νοσηλεύεται στο Ρουφιανόγλειο Ίδρυμα Ανιάτων Χαφιέδων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δασκάλα δικάζεται στα  Χανια μετά από μήνυση γονέα γιατί μίλησε στα παιδιά για τα γεννητικά όργανα.
24χρονη στη Θεσσαλονικη δεν κατάλαβε ότι ήταν έγκυος, πανικοβλήθηκε μόλις είδε το μωρό και το πέταξε σε μιά πυλωτή.
Βρες το λάθος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ! Αλλοδαπός έβαλε φωτιά στο Πόρτο Ράφτη για να κάψει σπίτια και ανθρώπους
23/10/`2019
Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για την φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης, στο Πόρτο Ράφτη, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.’
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσαχθεί μετά από υπόδειξη κατοίκων, ένας αλλοδαπός ο οποίος εκινείτο στην περιοχή με όχημα χωρίς πινακίδες
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά έκαιγε κοντά σε κατοικίες στην περιοχή Κάστρο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις έκαναν ό,τι είναι εφικτό για να απομακρύνουν τον κίνδυνο.
Την ίδια στιγμή η αστυνομία είχε κλείσει τους δρόμους που οδηγούν προς το σημείο για τους πολίτες για να διευκολύνει το έργο της Πυροσβεστικής που είχε σπεύσει στο σημείο με δύναμη 80 πυροσβεστών, 31 οχημάτων, δύο ομάδων πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.
Όπως σας έχουμε ενημερώσει, για λόγους ασφαλείας έγινε προληπτικά εκκένωση κατοικιών αλλά και απομάκρυνση κατοίκων στην οδό Αιόλου, η οποία βρίσκεται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς.
Σχολιο.- Οχι δεν υπαρχει οργανωμενη επιχειρηση τρομοκρατησης του ελληνικου λαου, για να αποδεχτει μοιραλατρικα την λαθρομεταναστευση... ολα αυτα ειναι τυχαια... και εντελως φυσιλογικα στα πλαισια του πολυπολιτισμου που υποστηριζει εξαλλου ο Πρωθυπουργος της ΄χωρας΄... Ασημαντες λεπτομερειες της νεοελληνικης καθημερινοτητας...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαμαρτυρία κατοικων για τους μετανάστες - Δημαρχείο Αλεξάνδρειας
https://www.youtube.com/watch?time_continue=80&v=GdtjhedF2m8&fbclid=IwAR3TiazXi4P_QLWOzQVCENAMlekA9ZOCrKbccpfn11-fPPdkGMj8jlgQTtE
Για πόσο καιρό ακόμα, η κυβέρνηση θα ανέχεται την οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, προς όφελος του πολυ-'πολιτισμού' για τα συμφέροντα των banksters? Γιατι συμπεριφερονται ετσι οι κυβερνητικοι και η εξουσια γενικως ? Για να κάνουν την Ελλάδα επαρχία του Πακιστάν ?
https://www.diaforetiko.gr/metanastes-eisevalan-se-scholiki-giorti-evgalan-machairia-kai-kynigoysan-ta-koritsia/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο βασανισμός και.η χημική καταστολή του Τζούλιαν Ασαντζ και η δική παρωδία της βρετανικής "δικαιοσύνης "



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι "εφοπλιστής, ενασχολούμενος και με τα αθλητικά" (Μαρινακης). "Η ποινική δίωξη σε βάρος του εφοπλιστή ασκήθηκε για τα αδικήματα: 1) της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση ενασχολούμενη με τα ναρκωτικά, 2) διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, 3) διακίνησης ναρκωτικών (χρηματοδότηση, διακίνηση, εισαγωγή, μεταφορά, αγορά, κατοχή, πώληση και αποθήκευση) κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα)".
Δεν βρέθηκε στην φυλακή ούτε μια μέρα. Απλώς του αφαιρέθηκε το διαβατήριο κι αυτός "προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ανασταλεί και να ακυρωθεί η σχετική αρνητική απόφαση της διεύθυνσης διαβατηρίων της ΕΛΑΣ".
Την είδηση δημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο καπιταλιστής δεν έχει όνομα (σ.σ για τον Β. Μαρινάκη πρόκειται) και ας κατηγορείτε για μια σειρά εγκληματικές πράξεις.
Το ίδιο συμβαίνει και με μια σειρά άλλη ΜΜΕ που αναδημοσιεύουν την είδηση.
Λογικό. Ο εφοπλιστής δεν είναι ένας φτωχός προλετάριος που προσπάθησε να κλέψει τρεις πρίζες για να βρεθεί στην φυλακή και να βλέπει το όνομα του να κυκλοφορεί σε όλα τα ΜΜΕ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
42 νεκρούς, 12 βιασμένες γυναίκες, 121 αγνοούμενες και χιλιάδες μαρτυρίες βασανιστηρίων. Πηγή: Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DDHH)
Δεν είναι στην Βενεζουέλα οι μαζικές δολοφονίες και οι μαζικοί βιασμοί και βασανιστηρια, κανένα πρόβλημα για ευρωπη - ηπα - σαββοπουλους - Αρβελέρ κλπ, δεν είναι καν η Χιλή, είναι ο κόσμος ολόκληρος, ο δικός τους που ελέγχει η τάξις τους και η ιδεολογικοποιημενη βολή της, που δολοφονεί βιάζει και σφαγιάζει. Είναι η παγκοσμιοποίηση του νεοφιλελε φασισμού αυτός ο εφιάλτης."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι FSA, μισθοφόροι των ΗΠΑ και τώρα του φασίστα Ερντογάν (οι τρομοκράτες του FSA που υποστηρίζει και ο "δικός μας" ΑνταρCIA) πατούν και πανηγυρίζουν πάνω στον διαμελισμένο Κούρδο! Ας μην αμφιβάλουμε πως αρκετά από αυτά τα μισθοφορικά σκυλιά έχουν εισέλθει και στη χώρα μας που, αν δεν αντιδράσουμε, αργά η γρήγορα οι ιμπερια-ληστές θα μας βάλουν σε παρόμοιες περιπέτειες



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την αναισθησία του υπουργού απέναντι στο παιδί ακούστηκαν πολλά. Κουβέντα όμως για το ότι ένα φάρμακο το χρεώνουν 3.000.000!!!
Σχολιο.- Ενάμισι εκατομμύριο το χρεώνουν!!!  (Τα υπόλοιπα είναι για έξοδα νοσηλείας νοσοκομείου κ.λ.π.)




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για ευνόητους λόγους Η ΠΟΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ για την αποκάλυψη των τρομοκρατών του ISIS στη χώρα μας είναι η ΣΥΡΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ. Την οποία όμως, οι Ελληνικές κυβερνήσεις- δούλοι των Αμερικάνων ιμπερια-ληστών- ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΗ!!! Θα βάλουν λέει την CIA και παρακλάδια της για να... αποκαλύψουν στη χώρα μας τον ISIS- τους δικούς της ουσιαστικά τρομοκράτες- που τους έφεραν οι ίδιοι εδώ (ως... πρόσφυγες και αυτούς) για να τους χρησιμοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή και στη χώρα μας!!! Και η αβανταδόρος "αριστερά" (στη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη) δεν έχει κάνει ούτε μια διαδήλωση απαιτώντας να ανοίξει η Συριακή Πρεσβεία!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(Flashback)
Πριν 24 ώρες: Fake news των συριζαίων. Η αστυνομία δεν μπήκε σε κανένα σινεμα και δεν συνέλαβαν κανέναν ανήλικο που έβλεπε το Τζόκερ.
Λίγο αργότερα: Εντάξει, πέρασε έξω από το σινεμά μια μοτοσικλέτα και έγιναν κάποιες συστάσεις.
Λίγο αργότερα: Διαζευγμένη μητέρα έκανε καταγγελία πως ο πατέρας ήταν με τον ανήλικο γιο του στο ΑΕΛΛΩ. Είναι οικογενειακό το θέμα.
Λίγο αργότερα: Εντάξει, ίσως και να μπήκαν ένοπλοι αστυνομικοί στο ΑΕΛΛΩ
Λίγο αργότερα: Όπως φαίνεται, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους ανήλικους και τους οδήγησαν στο τμήμα όπου και παρέμειναν για ώρες, αλλά ο νόμος είναι νόμος. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει.
Λίγο αργότερα: Ντόρα Μπακογιάννη και Κων/νος Μπογδάνος, καταδίδουν συντονισμένα "δύο συριζαίες", μεταξύ των οποίων και την πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, πως δήθεν ευθύνονται για την καταγγελία του κινηματογράφου και των ανηλίκων.
Λίγο αργότερα: Η Βλαζάκη τους καλεί να ανακαλέσουν δημοσίως τις ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές τους, αλλιώς θα κινηθεί νομικά
Λίγο αργότερα: Ντόρα - Μπογδάνος ζητάνε συγνώμη. Το ρίχνουν και οι δύο, στις κακές και ανεύθυνες πηγές.
Λίγο αργότερα: Η Μαρία Βλαζάκη είναι τελικά μία από τις αρχαιολόγους που είχαν αποκαλύψει πως η συλλογή αρχαιοτήτων της οικογένειας Μητσοτάκη είναι προϊόν αρχαιοκαπηλίας.
Και αυτές ήταν μόνο οι τελευταίες 24 ώρες.
Ποια Γκόθαμ Σίτι ρε μαλάκες;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το γεγονός πως οι, εν Ελλάδι, Μενουμευρωπάκηδες, χειροκροτούν τις βρώμικες, αντιδημοκρατικές μεθόδους των Βρετανών ομοϊδεατών τους στο μέτωπο του Brexit (βλέπε δεύτερο δημοψήφισμα επειδή απλά δεν τους άρεσε το αποτέλεσμα του πρώτου, μπλοκάρισμα εκλογών, συνεχείς καθυστερήσεις κτλ) μας δείχνει τι είναι ικανοί να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι αν τεθεί ποτέ και στην χώρα μας ζήτημα παραμονής στην ΕΕ και στο ευρώ.
"Για την πατρίδα μας την Ευρώπη και τα τανκς στην Πανεπιστημίου θα κατεβάσομεν, κυρία μου..."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο Idlib πήγε ο Πρόεδρος της Συρίας. Δριμύ κατηγορώ Assad κατά Erdogan: είσαι ληστής…..
22/10/2019
Στο Idleb πήγε ο Πρόεδρος της Συρίας. Ο χαλίβδυνος πρόεδρος της Συρίας έφθασε σχεδόν στα σύνορα της Συρίας σε μια κίνηση που βρίθει συμβολισμού. Δηλώνει παρών την ώρα που ο Ερντογάν και οι νεοθωμανοί απαιτούν να καταβροχθίσουν συριακή γη. Ο Bashar al-Assad συνάντησε προσωπικό του συριακού στρατού στις γραμμές του μετώπου στην πόλη al-Habit στο κυβερνείο του Idleb.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος al-Assad είπε ” ο Erdogan είναι ένας ληστής…Λήστεψε σιτάρι και πετρέλαιο από τη Συρία, και επίσης πήρε εργοστάσια του Χαλεπίου και τώρα ο Ερντογάν θέλει να ληστέψει μέρος του συριακού εδάφους με τις φυσικές του πηγές.”
“όλες οι περιοχές της Συρίας έχουν την ίδια σημασία ,αλλά αυτό που διαχειρίζεται τις προτεραιότητες είναι η στρατιωτική κατάσταση επί του εδάφους ,” πρόσθεσε ο al-Assad.
Τόνισε πως το “Idleb είναι ένα προκεχωρημένο φυλάκιο και το outpost,είναι συνήθως στη γραμμή του μετώπου αλλά σε αυτήν την περίπτωση η μάχη είναι στα ανατολικά και το outpost είναι στα δυτικά για να διασκορπίσει τις δυνάμεις του Syrian Arab Army.”
« Λέγαμε πάντα και εξακολουθούμε να λέμε ότι η μάχη του Idlib είναι βασική για τον τερματισμό του χάους και της τρομοκρατίας σε όλες τις περιοχές της Συρίας », δήλωσε ο πρόεδρος al-Assad.
Πρόσθεσε “όταν είμαστε αντιμέτωποι με μια επίθεση ή ληστεία, πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον και να συντονιστούμε μεταξύ μας , αλλά κάποιοι Σύριοι δεν το έκαναν, ειδικά κατά τα πρώτα χρόνια του πολέμου .… Τους είπαμε να μην ποντάρουν στο εξωτερικό, αλλά στον στρατό, στον λαό και στην πατρίδα … Όμως δεν άκουσαν, και τώρα ποντάρουν στις ΗΠΑ. «
Ο al-Assad τόνισε « η πρώτη πράξη που κάναμε όταν ξεκίνησε η επίθεση στο βορρά είναι να επικοινωνήσουμε με διάφορες πολιτικές και στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος και είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε οποιαδήποτε ομάδα που θα αντισταθεί και αυτό δεν είναι μια πολιτική απόφαση ,αλλά ένα συνταγματικό και εθνικό καθήκον και αν δεν το κάνουμε αυτό, δεν αξίζουμε την πατρίδα ».
Ουσιαστικά ο Άσαντ κατήγγειλε σήμερα αυτό που διαφαινόταν με βάση τις τελευταίες εξελίξεις. Η Τουρκία εποφθαλμιά το συριακό πετρέλαιο του βορρά. Δεν αποσύρονται οι ΗΠΑ από τη Συρία σ΄επίπεδο προσδοκιών και στόχων.Απλά πραγματοποιούν έναν ελιγμό τακτικής .Αυτές αποσύρουν τον αδύναμο Κούρδο που αφού πρώτα κατοχύρωσε για λογαριασμό των ΗΠΑ τις συριακές πετρελαιοπηγές στο βορρά, τώρα απομακρύνεται από τον εντολέα του που φέρνει στο προσκήνιο την ισχυρή ΝΑΤΟική Τουρκία για να τις αδράξει και πιθανόν σαν ληστές να μοιραστούν τα κέρδη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι προβλέπει η συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν. Ρωσοτουρκικές περιπολίες, απόσυρση εντός 150h των YPG από σύνορα σε 30χλμ βάθος κ.α
22/10/2019
Η συμφωνία Ερντογάν Πούτιν κατά τη συνάντησή τους σήμερα στο Σότσι.
1 Οι 2 πλευρές επαναδιαβεβαίωσαν τη δέσμευση τους στη διατήρηση της πολιτικής ενότητας και εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και της προστασίας της εθνικής ασφάλειας Τουρκίας.
2 Τονίζουν την αποφασιστικότητά τους να πολεμήσουν την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις και να διακόψουν τις αποσχιστικές ατζέντες στο συριακό έδαφος.
3 Σε αυτό το πλαίσιο δια διατηρηθεί το εγκατεστημένο status quo στην τρέχουσα επιχείρηση Άνοιξη Ειρήνης που καλύπτει την περιοχή Tel Abyad και Ras al Ayn μ΄ε΄να βάθος 32 χλμ.
4 Οι 2 πλευρές επαναδιαβεβαιώνουν την συμφωνία στ΄Άδανα…
5 Ξεκινώντας από τις 12.00 το μεσημέρι στις 23/10/19 η ρώσικη στρατονομία και η συριακή συνοριοφυλακή θα μπουν στη συριακή πλευρά των τουρκο-συριακών συνόρων εκτός της περιοχής της επιχείρησης Άνοιξη Ειρήνης ώστε να διευκολύνουν την απόσυρση των στοιχείων του YPG και των όπλων τους σε βάθος 30χλμ από τα σύνορα και θα πρέπει να τελειώσει σε 150 ώρες. Εκείνη τη στιγμή κοινές ρωσοτουρκικές περιπολίες θ΄αρχίσουν στα δυτικά και στ΄ανατολικά της περιοχής τη επιχείρησης Άνοιξη Ειρήνης μ΄ένα βάθος 10χλμ με εξαίρεση την πόλη του Qamishli.
6 Όλα τα στοιχεία του YPG και τα όπλα τους θ΄αποσυρθούν από το Μanbij και Τal Rifat.
7 Oι 2 πλευρές θα λάβουν τ΄απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη διεισδύσεων τρομοκρατικών στοιχείων.
8 Θα λανσαριστούν κοινές προσπάθειες για τη διευκόλυνση επιστροφής των προσφύγων με ασφαλή κι ηθελημένο τρόπο.
9 ένα κοινό παρατηρητήριο και μηχανισμός επαλήθευσης θα εγκατασταθούν για την επίβλεψη και συντονισμό και εφαρμογή αυτού του μνημονίου.
10 Οι 2 πλευρές θα συνεχίσουν αν εργάζονται για την εύρεση μιας διαρκούς πολιτικής λύσης στη συριακή διαμάχη μέσω του Μηχανισμού Άστανα και θα υποστηρίξουν την δραστηριότητα της Συνταγματικής Επιτροπής.
Tηλεφώνημα ΠΟΥΤΙΝ-ΑΣΑΝΤ
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε αργότερα πως ο Πρόεδρος Άσαντ διαβεβαίωσε τον Πούτιν ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη ν’ αναπτύξει συνοριοφύλακες με τη ρώσικη στρατονομία στα σύνορα με Τουρκία. Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία των 2 ανδρών μετά την τουρκορωσική συμφωνία. Ο Άσαντ τόνισε στο Ρώσο ομόλογό του την απόλυτη απόρριψη οποιασδήποτε εισβολής σε συριακό έδαφος με οποιοδήποτε όνομα ή πρόσχημα. Ο al-Assad τονίζει ότι οι αποσχιστές, αυτονομιστές είναι υπεύθυνοι για την τρέχουσα κατάσταση και για την επιστροφή του πληθυσμού στις περιοχές τους για να σταματήσουν τυχόν προσπάθειες για οποιαδήποτε δημογραφική αλλοίωση που ορισμένοι προσπάθησαν να επιβάλουν.Ο πρόεδρος al-Assad τονίζει κατά τη διάρκεια τηλεφώνου με τον Πρόεδρο Πούτιν ότι η Συρία συνεχίζει να καταπολεμά την τρομοκρατία και την κατοχή κάθε σπιθαμής συριακού εδάφους με όλα τα νόμιμα μέσα αναφέρει σε ανακοινωθέν της η συριακή Προεδρία.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



VAR: Σκάνδαλο με πέναλτι
Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ - ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
Γιατι η προμηθεια του λειψου συστηματος κοστισε τα διπλα από το ολοκληρωμενο VAR των Ιταλων?
Γιατι ενώ στην Ευρωπη αγοραστηκε με χρηματα των ΠΑΕ, στην Ελλαδα πληρωσαν οι φορολογουμενοι?




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαστούκι στον Μαρινάκη η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας
 Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019, 18:30
«Κόλαφος» για το Βαγγέλη Μαρινάκη η απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αφαίρεση του διαβατηρίου του, μετά τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε σε βάρος του για την υπόθεση του NOOR1.
Αν και ο τελικός λόγος για το θέμα αυτό ανήκει στην Ολομέλεια του ΣτΕ στην οποία παραπέμφθηκε για οριστική απόφαση, εν τούτοις, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ως «πρόκριμμα» την απόφαση αυτή που χαρακτηρίζει συνταγματική και νόμιμη την αφαίρεση του διαβατηρίου από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Το Δ΄  Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά πλειοψηφία, απέρριψε ως αβάσιμους  όλους τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο κατηγορούμενος εφοπλιστής ζητώντας να του επιστραφεί το διαβατήριο μετά την άρνηση της  διεύθυνσης διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν  συνταγματική την αφαίρεση του διαβατηρίου με το σκεπτικό ότι στα πρόσωπα σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, είτε για κακούργημα είτε για πλημμέλημα, σύμφωνα με το Π.Δ. 25/2004, δεν χορηγείται διαβατήριο ακόμα και αν αρθεί ο τυχόν επιβληθείς περιοριστικός όρος -σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας- της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.
Κατόπιν αυτών, λόγω σπουδαιότητας του θέματος, παραπέμφθηκε η υπόθεση στην Ολομέλεια του ΣτΕ για οριστική κρίση.
Επισημαίνεται πώς το επίμαχο διαβατήριο επεστράφη υπό όρους έστω, στον Βαγγέλη Μαρινάκη τον περασμένο Αύγουστο ,αμέσως μετά τον σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης. Του το επέστρεψε το αρμόδιο τμήμα διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν αιτήματος του εφοπλιστή που ζήτησε να ενταχθεί η υπόθεση του στις πρόνοιες του προεδρικού διατάγματος βάση του οποίου επιστρέφονται ταξιδιωτικά έγγραφα για μείζονος σημασίας λόγους υγείας ή θανάτου συγγενικού προσώπου Α βαθμού.
Ο εφοπλιστής ωστόσο εθεάθη τον περασμένο Αύγουστο και αμέσως μετά την επιστροφή του ταξιδιωτικού του εγγράφου στο γήπεδο ρωσικής ομάδας σε επαναληπτικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραμπ: Άρση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Τουρκία για την εισβολή στη βόρεια Συρία. Κατοχη στα συριακα πετρελαια
 Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, 18:55
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σε σημερινή του ομιλία πως η Τουρκία έχει ενημερώσει τις ΗΠΑ ότι θα καταστήσει «μόνιμη» την κατάπαυση του πυρός στη Συρία. Σε απάντηση, ανακοίνωσε την άρση των κυρώσεων στην Τουρκία.
Επίσης, ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως ένας αριθμός Αμερικανών στρατευμάτων θα παραμείνει στη Συρία για να κανουν αποικιοκρατικη κατοχη στα συριακα κοιτάσματα πετρελαίου που βρίσκονται στην δημοκρατια της Συριας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φυλάκια κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία θα εγκαταστήσει η Δαμασκός
 Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, 16:55
Δεκαπέντε φυλάκια κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία αναμένεται να εγκαταστήσει η Δαμασκός σύμφωνα με τον χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Τα συριακά φυλάκια δημιουργούνται στο πλαίσιο του μνημονίου αμοιβαίας κατανόησης στο οποίο κατέληξαν χθες κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στο Σότσι, οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Τα συριακά φυλάκια δημιουργούνται εκτός της ζώνης όπου πραγματοποιούνταν η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή ειρήνης», όπως φαίνεται στον χάρτη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Συγκεκριμένα πέντε φυλάκια των συνοριοφυλάκων της Συρίας θα εγκατασταθούν δυτικά της ζώνης όπου πραγματοποιούνταν η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση , στην περιοχή του Κομπάνι.
Ανατολικά της ζώνης επιχειρήσεων, η Συρία θα εγκαταστήσει δέκα φυλάκια που θα φθάνουν έως τα σύνορα με το Ιράκ και συγκεκριμένα στις περιοχές Ντερμπίσια, Καμισλί και Ντερίκ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία ευελπιστεί ότι οι Κούρδοι της Συρίας θα αποχωρήσουν από τις παραμεθόριες περιοχές χωρίς αιματοχυσία
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, 19:45
Η Ρωσία θεωρεί ότι το μνημόνιο που έχει υπογράψει με την Τουρκία για την διευθέτηση της κατάστασης στην βορειοανατολική Συρία θα εφαρμοσθεί χωρίς αιματοχυσία, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του ετέθη για την αποχώρηση των Κούρδων της Συρίας.
Ο Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι «η εφαρμογή των συμφωνιών εκ μέρους μας και εκ μέρους των Τούρκων, χωρίς την χρήση βίας είναι πολύ σημαντική, επειδή οι συμφωνίες βασίζονται συν τοις άλλοις στις επαφές οι οποίες έγιναν το τελευταίο διάστημα μεταξύ όλων των πλευρών». «Το ζήτημα είναι να γίνουν τα πάντα με βάση τις συμφωνίες, χωρίς αιματοχυσία», είπε ο Βερσίνιν.
Ο Βερσίνιν, αναφερόμενος επίσης στην πρωτοβουλία της Γερμανίας για την δημιουργία ζώνης ασφαλείας στην βόρειο Συρία η οποία θα ελέγχεται από διεθνείς δυνάμεις, είπε ότι δεν είναι επίκαιρη μετά τις αποφάσεις που έλαβαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Σότσι.
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Αννεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπάουερ είχε προτείνει τη Δευτέρα, τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας υπό τον έλεγχο δυτικών αποικιοκρατικων δυνάμεων στην βόρειο Συρία με την συμμετοχή της Ρωσίας και της Τουρκίας.
Ο Βερσίνιν επεσήμανε επίσης ότι η Μόσχα συνεργάζεται συστηματικά με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για την Συρία Γκείρ Πέντερσεν και αξιολογεί τις προσπάθειες του ως αποτελεσματικές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ρωσική στρατονομία έφθασε στην συριακή πόλη Κομπάνι
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, 15:03
Οι μονάδες της ρωσικής στρατονομίας, έφτασαν στο Κομπάνι και θα εγγυώνται την ασφάλεια των κατοίκων και θα επιτηρούν την τάξη στην περιοχή. Επίσης θα πραγματοποιούν περιπολίες στις περιοχές που έχουν ορισθεί και θα συνδράμουν στην αποχώρηση των Κούρδων μαχητών της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) με τον οπλισμό τους σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα συρο-τουρκικά σύνορα.
Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι οι άνδρες της ρωσικής στρατονομίας κατευθύνονται στη βορειοανατολική Συρία προς τα εδάφη τα οποία συνορεύουν με την ζώνη διεξαγωγής της τουρκικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης». «Με βάση τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν από τους προέδρους της Ρωσίας και της Τουρκίας στις 22 Οκτωβρίου στο Σότσι, την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι φάλαγγα της ρωσικής στρατονομίας διέσχισε τον Ευφράτη και κατευθύνθηκε προς την κατεύθυνση της σύρο-τουρκικής μεθορίου».
Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Οκτωβρίου οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψαν μνημόνιο κοινής δράσης για τη διευθέτηση την κατάστασης στη βορειοανατολική Συρία. Σύμφωνα με το μνημόνιο, η ρωσική στρατονομία και οι Σύροι στρατιωτικοί από το μεσημέρι σήμερα, 23 Οκτωβρίου, θα εισέλθουν στις περιοχές που συνορεύουν με την ζώνη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία. Στους Κούρδους μαχητές δίνεται διορία 150 ωρών για να αποχωρήσουν πλήρως από την ζώνη των 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία, όπου εν συνεχεία Ρώσοι και Τούρκοι στρατιώτες θα αρχίσουν τις κοινές περιπολίες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το «κίνημα διαμαρτυρίας» της  CIA και των φαλαγγιτων παραλύει για έβδομη ημέρα τον Λίβανο
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, 13:42
Η στημενη «εξέγερση» της CIA και των χριστιανων φασιστων  που ταλαιπωρει τον Λίβανο εδώ και μια εβδομάδα δεν δείχνει σημάδια κόπωσης σήμερα, με τον στρατό να έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους.
Αντί να αποδυναμωθεί μετά την ανακοίνωση μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση, το «κίνημα διαμαρτυρίας» των πληρωμενων της CIA εμφανίζει σημάδια αναζωπύρωσης στη Βηρυτό, όπου έχουν αυξηθεί από τα ξημερώματα τα οδοφράγματα που έχουν στήσει διαδηλωτές στον δρόμο που οδηγεί στο κέντρο της πόλης.
Την ίδια ώρα αυξημένη είναι και η παρουσία στρατιωτών και δυνάμεων ασφαλείας στους δρόμους, ενώ έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τεθωρακισμένα.
«Έχει ληφθεί απόφαση να ανοίξουν οι βασικοί δρόμοι για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των πολιτών», δήλωσε ανώτερη στρατιωτική πηγή.
Οι δυνάμεις ασφαλείας σήκωσαν ένα οδόφραγμα προκειμένου να ανοίξουν τη βόρεια είσοδο της Βηρυτού και ο στρατός, η παρουσία του οποίου μέχρι στιγμής ήταν διακριτική, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται για να επιδείξει την ισχύ του.
Ωστόσο πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας τόνισε ότι ο στρατός επιμένει να αποφεύγει να κάνει χρήση βίας. Αντίθετα, θα προσπαθήσει να πείσει τους χαφιεδες της CIA ειρηνικά να ανοίξουν κάποιους δρόμους.
Τράπεζες, σχολεία και πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά εδώ και πέντε ημέρες και μέχρι νεοτέρας.
Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Χθες Τρίτη δεκάδες χαφιεδες βγήκαν στους δρόμους από τη Βηρυτό ως την Τρίπολη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Κούρδοι αποχώρησαν από τη ζώνη ασφαλείας
 Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019, 10:05
Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από την «ασφαλή ζώνη» στη βορειοανατολική Συρία, όπως ανακοίνωσε η Άγκυρα τα ξημερώματα της Τετάρτης, κατόπιν ενημέρωσης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Η εξέλιξη έρχεται έπειτα από τη συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν την Τρίτη στη Μόσχα, όπου ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε τελεσίγραφο και διορία 150 ωρών - αρχίζοντας από το μεσημέρι της Τετάρτης - στις κουρδικές ένοπλες ομάδες να αποχωρήσουν από τη ζώνη ασφαλείας που εκτείνεται σε βάθος 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Τουρκίας,.
Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, δεν συντρέχει πλέον λόγος για την ανάληψη περαιτέρω στρατιωτικής δράσης, πέραν της τρέχουσας περιοχής επιχειρήσεων.
«Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να αφήσει να εγκατασταθεί στα νότια των συνόρων της ένας τρομοκρατικός διάδρομος και η αποφασιστική μας πάλη ενάντια στην τρομοκρατία θα συνεχιστεί» ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας σε γραπτή δήλωση.
Όπως συμφώνησαν Άγκυρα και Μόσχα, μόλις ολοκληρωθεί αυτό το διάστημα των 150 ωρών, θα αρχίσουν οι κοινές περιπολίες δυτικά και ανατολικά από το σημείο όπου πραγματοποιείται η επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης». Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι κοινές περιπολίες θα γίνονται σε βάθος 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία.
Με τη συμφωνία εκεχειρίας που κλείστηκε, η Τουρκία δεσμεύθηκε να εφαρμόσει κατάπαυση του πυρός για πέντε ημέρες στη βόρεια Συρία, η ισχύς της οποίας έληξε χθες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα 4χρονο αγοράκι σκοτώθηκε στη Χιλή
23 Οκτωβρίου 2019 21:44
Ένα παιδί 4 ετών σκοτώθηκε στις ταραχές που ξέσπασαν στη Χιλή κι οι οποίες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 18 ανθρώπους, μετά την έναρξη των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας τη 18η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το αγοράκι όπως κι ένας άνδρας έχασαν χθες τη ζωή τους, όταν ένας οδηγός, σε κατάσταση μέθης, έπεσε με το όχημά του πάνω σε μια ομάδα διαδηλωτών, ενώ ένας άλλος άνθρωπος πέθανε, αφού δέχθηκε, σύμφωνα με τους οικείους του, χτυπήματα από αστυνομικούς, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ροντρίγκο Ουμπίλα.
Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 15 νεκρούς.
Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιώματων (INDH), εκτός των 18 νεκρών, στις ταραχές έχουν τραυματιστεί 269 άνθρωποι και οι αρχές έχουν προχωρήσει σε περίπου 1.900 συλλήψεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοινωνικό συμβόλαιο με ερπύστριες θέλει ο «Πινιεσέτ»
23 Οκτωβρίου 2019 14:20
Χιλή: Συνεχείς διαδηλώσεις, λεηλασίες και... "κατσαρολάδες" - Στο τραπέζι και το ασφαλιστικό Πινοσέτ, που μετέτρεψε εκατομμύρια συνταξιούχων και εργαζομένων σε ομήρους των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών
Οι τουλάχιστον δέκα χιλιάδες στρατιώτες, ναύτες και αεροπόροι με τα τεθωρακισμένα τους και οι δεκάδες χιλιάδες αστυνομικών και καραμπινέρος δεν κατάφεραν να σταματήσουν τις λεηλασίες και τις καταστροφές στο Σαντιάγκο και τις άλλες μεγάλες πόλεις, ενώ οι ειρηνικές διαδηλώσεις των αγανακτισμένων νέων και των πολιτών επεκτάθηκαν σε όλη σχεδόν τη χώρα εξαναγκάζοντας τον Κροίσο Πρόεδρο Σεμπαστιάν Πινιέρα να ζητήσει διάλογο με την αντιπολίτευση για τη διαμόρφωση ενός κοινωνικού συμβολαίου. Ο αποκαλούμενος από την αντιπολίτευση και «Πινιέσετ» έθεσε στο τραπέζι το ασφαλιστικό «α λα Πινοσέτ», τις τιμές των φαρμάκων, την ανεργία, τους μισθούς και μια σειρά άλλα θέματα που μαρτυρούν ότι αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική των τελευταίων δεκαετιών έχει οδηγήσει τη Χιλή σε μια τεράστια κοινωνική κρίση.
Ένα μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης ζητά την επιστροφή στις κάλπες, παρ’ όλο που αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Ακόμη και πολλοί που δεν παραβιάζουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας ανεβαίνουν στις ταράτσες τους, βγαίνουν στα μπαλκόνια και στις αυλές τους ή ανοίγουν τα παράθυρά τους για να ακούγεται ο ήχος από τις κατσαρόλες που χτυπούν ρυθμικά, από τις σφυρίχτρες και ό,τι μπορεί να προκαλέσει θορύβους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον «Πινιεσέτ». Σε πολλές περιπτώσεις οι στρατιώτες πυροβολούν στον αέρα προτρέποντας τους πολίτες να κλειστούν στα σπίτια τους γιατί παραβιάζουν την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 15 από την έναρξη των αντιδράσεων για την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στο μετρό του Σαντιάγκο, μέτρο που απέσυρε ο Πινιέρα με την ψήφο της Βουλής και της Γερουσίας. Οι τελευταίοι δύο θάνατοι καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και οφείλονται ο ένας σε ηλεκτροπληξία σε υπό λεηλασία σούπερ μάρκετ στο κέντρο του Σαντιάγκο και ο άλλος σε τεθωρακισμένο του στρατού που έπεσε επάνω σε νεαρό άτομο που έβγαινε από λεηλατημένο σούπερ μάρκετ 400 χλμ, μακριά από την πρωτεύουσα της Χιλής. Μέχρι χθες είχαν γίνει 2.151 συλλήψεις, εκ των οποίων 921 στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγκο, τις υποθέσεις των οποίων έχουν αναλάβει 215 εισαγγελείς για να αποδοθεί το ταχύτερο δυνατόν δικαιοσύνη, ενώ έχουν τραυματιστεί 819 πολίτες και 67 καραμπινέρος. Τουλάχιστον 110 σούπερ μάρκετ έχουν λεηλατηθεί. Το Εθνικό Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι έχουν συλληφθεί 181 μικρά παιδιά και ανήλικοι.
Αυτοκριτική Πινιέρα και υποσχέσεις για διάλογο
Ο Πρόεδρος Πινιέρα, μπροστά στην ανικανότητά του να διασφαλίσει τον έλεγχο της χώρας ακόμη και μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επέβαλε, απευθύνθηκε στην αντιπολίτευση και στους κοινωνικούς εταίρους και ζήτησε συναντήσεις με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων «για μια κοινωνική συμφωνία που θα μας επιτρέψει να φτάσουμε γρήγορα και επαρκώς σε καλύτερες λύσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τους Χιλιανούς».
«Θα μειώσουμε τις τιμές των φαρμάκων και τον χρόνο αναμονής για τα νοσοκομεία, θα βελτιώσουμε την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες, θα βελτιώσουμε το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό σύστημα για να αντισταθμίσουμε τις δαπάνες που συνεπάγεται για τα νοικοκυριά» τόνισε υποκριτικά ο Κροίσος Πρόεδρος. Από την εποχή του Πινοσέτ έχει καταργηθεί το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα και στην πράξη οι εργαζόμενοι πρέπει να απευθύνονται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες για να διασφαλίζουν συντάξεις πείνας. Το δημόσιο σύστημα Υγείας απευθύνεται ουσιαστικά στους άπορους, εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους να είναι όμηροι των ιδιωτικών εταιρειών για να έχουν γιατρούς και φάρμακα. Δεν είναι τυχαίος ο υπερβολικός δανεισμός της πλειονότητας των νοικοκυριών και της διπλής ομηρείας τους από τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Ο Πινιέρα έκανε και την αυτοκριτική του για τη φράση του «βρισκόμαστε σε πόλεμο». «Εάν μερικές φορές μιλάω σκληρά εναντίον της βίας και της εγκληματικότητας, το κάνω γιατί αγανακτώ για τις ζημιές που προκαλούν» τόνισε ο Κροίσος Πρόεδρος με περιουσία 2,7 δισ. δολαρίων, διευκρινίζοντας ότι η αιματηρή και σκληρή καταστολή «δεν είναι εναντίον των πολιτών, αλλά εναντίον μικρών ομάδων εγκληματιών». Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν οποιονδήποτε διάλογο ή να συμμετάσχουν σε ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο όσο ο στρατός βρίσκεται στους δρόμους.
Υπέρ του διαλόγου τάχθηκε ετεροχρονισμένα, μετά και τις καταγγελίες του Νικολάς Μαδούρο, η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και πρώην Πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ ζητώντας «ανεξάρτητη, αμερόληπτη και διάφανη έρευνα για τους νεκρούς και τραυματίες».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραγωδία στο Αίγιο: Ελεύθερος ο 28χρονος που σκότωσε με το αυτοκίνητο γιαγιά και εγγόνι
22Οκτ 2019 17:01
Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε, μετά την απολογία του στο Ναυτοδικείο Πειραιά, ο 28χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού που κατηγορείται ότι παρέσυρε με το αυτοκίνητο του και σκότωσε ακαριαία μία 68χρονη και το εγγόνι της, τον περασμένο Αύγουστο στο Αίγιο.
Ο νεαρός δόκιμος αξιωματικός, μετά από νοσηλεία που δεν του επέτρεψε να απολογηθεί μετά το τροχαίο που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας του Ναυτοδικείου όπου απολογήθηκε για τις κατηγορίες της κακουργηματικής επικίνδυνης οδήγησης (άρθρο 290Α παρ.1 Π.Κ.), στο οποίο απειλείται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών όταν επέρχεται θάνατος, καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της εγκατάλειψης του χώρου του ατυχήματος και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.
Μετά την απολογία του κατηγορούμενου ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν προσωρινά ελεύθερο τον 28χρονο με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Α.Τ. και της απαγόρευσης οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκ των συνηγόρων του 28χρονου Αλέξη Κούγια, ενώπιον της ανακρίτριας τόσο ο ίδιος όσο και έτερος συνήγορος του αξιωματικού, Ιωάννης Σαμέλης υποστήριξαν «ως κύριο επιχείρημα προς αντίκρουση της κύριας κακουργηματικής κατηγορίας, ότι στο άρθρο 290Α Π.Κ. με το οποίο κατηγορήθηκε ο εντολέας μας και για το οποίο προβλέπεται προσωρινή κράτηση, υπάρχει σοβαρό νομοθετικό κενό, το οποίο μάλιστα η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προσπαθεί να καλύψει φέρνοντας νέα συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση, την οποία έχει ήδη θέσει προς διαβούλευση, όπως έχει ήδη αναρτηθεί επισήμως».
Στην ανακοίνωση του ποινικολόγου τονίζεται ότι «η εντολή που έχουμε λάβει από τον δράστη και το οικογενειακό του περιβάλλον, είναι να κάνουμε τα πάντα ώστε να επιτευχθεί εξωδικαστική λύση, η οποία και θα απαλύνει την ταλαιπωρία και τον πόνο, κατά το δυνατόν, των συγγενών των θυμάτων λόγω της τραγωδίας που τους συνέβη».
Πώς έγινε το φρικτό τροχαίο
Με ιλιγγιώδη ταχύτητα κινούνταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα που παρέσυρε την 67χρονη και το λίγων μηνών εγγονάκι της το απόγευμα της Κυριακής (25/08), στην περιοχή των Καμαρών.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, ερχόμενος από το Λαμπίρι με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του στην προσπάθειά του να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα. Το αποτέλεσμα ήταν να καβαλήσει το πεζοδρόμιο και να σαρώσει γιαγιά και εγγονό, που είχαν βγει βόλτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός, ο οποιος βαρυνεται και με αλλα δυο παρομοια αδικηματα,  δε σταμάτησε για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και συνελήφθη λίγο αργότερα στον Λόγγο, από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιάλειας. Μάλιστα στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε στη θάλασσα και ανέβηκε σε βάρκα με σκοπο να φτασει στο γιοτ του και να ξεφυγει αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Τα θύματα διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορριφθηκε η αιτηση αναγνωρισης σωματειου Αδελφοτητας Ντοπιων Σερραιων Κυριλος και Μεθοδιος από το Πρωτοδικειο. Φρενο στις ορεξεις οσων ονειρευονται μια αυτονομη Μακεδονια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλίας Σμήλιος
Την επόμενη Τετάρτη, 30 του Οκτώβρη, θα ξανακάτσω στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Με το δικηγόρο Ζήση Κλ. αυτή τη φορά και για το ίδιο "έγκλημα" της παρεμπόδισης αρπαγής μικρών λαϊκών σπιτιών, μαγαζιών ή χωραφιών από τους τραπεζίτες και τα τσιράκια τους, τους συμβολαιογράφους. Το να ξαναπώ πως δεν με/μας τρομάζουν, νομίζω πια περιττό, καθώς ούτε όταν εκείνο το βράδυ με έψαχναν στο σπίτι για να με συλλάβουν δεν με/μας τρόμαξαν. Την "τύφλα" της δικαιοσύνης (και) με αυτή την παραπομπή μας μάλλον δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια για ν' αποδείξουμε παρά μόνο την εκ των μαρτύρων κατηγορίας να αναφέρουμε, την κατηγορηθείσα για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος (μερικά ψωρο κατομμύρια...) Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά.
Εμείς λοιπόν εκεί, το δίκιο του αγώνα μας να προασπίσουμε! Κι ελπίζουμε πολλοί/ες μαζί, όπως εκείνες τις πιο όμορφες Τετάρτες της ζωής μας!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Έβο Μοράλες καταγγέλει σχέδιο πραξικοπήματος της δεξιάς με διεθνή υποστήριξη. Δεν αναγνωρίζουν την ψήφο των αυτοχθόνων, όπως ποτέ δεν την αναγνώρισαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΙΛΗ
Συνεχίζονται οι λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστολή
Συνεχίζονται οι λαϊκές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις στη Χιλή, στην πρωτεύουσα Σαντιάγκο και πολλές ακόμα μεγάλες και μικρότερες πόλεις, για πέμπτη μέρα, παρά την παρουσία του στρατού στο δρόμο. Οι διαδηλωτές αντιτάσσονται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του αντιδραστικού Προέδρου Σεμπάστιαν Πινιέρα, που επιδεινώνει τις συνθήκες ζωής των εργαζομένων, με τελευταίο μέτρο, μετά τις αυξήσεις στα καύσιμα, τις αυξήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που χτες αναγκάστηκε να πάρει πίσω.
Την ίδια ώρα, ο Πινιέρα, που παρομοιάζεται από τους διαδηλωτές με τον δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ, προσπάθησε χτες να συγκαλέσει συνάντηση με κάποια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποκλείοντας άλλα, όπως το ΚΚ Χιλής, που εξαρχής είχε δηλώσει ότι οποιοσδήποτε διάλογος προϋποθέτει τον τερματισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, καλώντας την κυβέρνηση να συζητήσει με τις κοινωνικές και εργατικές οργανώσεις. Ωστόσο στη συνάντηση αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Εως αργά χτες βράδυ, από τις συγκρούσεις με την αστυνομία έχουν σκοτωθεί 16 άνθρωποι, σε 99, σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, ανέρχονται οι τραυματίες και πάνω από 1.500 είναι οι συλληφθέντες, σύμφωνα με στοιχεία που δίνουν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ταυτόχρονα, η Ενωτική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Χιλής, Ενώσεις καθηγητών, φοιτητών και πολλά κλαδικά σωματεία καλούν σήμερα σε γενική απεργία και κλιμάκωση μέχρι να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΛΙΒΙΑ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ενταση και συγκρούσεις για την ενδεχόμενη 4η θητεία του Ε. Μοράλες
Μετά τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Βολιβία, ο νυν σοσιαλδημοκράτης Πρόεδρός της, Εβο Μοράλες, που διεκδικεί την τέταρτη θητεία του, με το Κίνημα για το Σοσιαλισμό (MAS), προηγείται με καταμετρημένο το 96,62% των ψήφων με 46,85%, έναντι του Κάρλος Μέσα, του νεοφιλελεύθερου συνασπισμού Κοινότητα Πολιτών (Comunidad Cuidadana) που είχε 36,74%, και ακολουθούν άλλοι υποψήφιοι όπως του Χρστιανοδημοκρατικού Κόμματος με 8,79% και του σχήματος 21 F (από όσους υποστήριξαν το 2016 τη μη επανεκλογή του Μοράλες) με 4,21% και άλλοι υποψήφιοι που συγκεντρώνουν μικρότερα ποσοστά.
Για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, ο υποψήφιος που προηγείται πρέπει να εξασφαλίσει είτε την απόλυτη πλειοψηφία, το 50% συν 1 ψήφο, ή να λάβει τουλάχιστον το 40% των ψήφων και να διαθέτει διαφορά 10 μονάδων από τον δεύτερο. Ο Μοράλες, με την καταμέτρηση και των ψήφων των Βολιβιανών υπηκόων στο εξωτερικό, φαίνεται ότι θα υπερκαλύψει τις 10 μονάδες, έτσι δεν θα χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις 15 Δεκέμβρη.
Πάντως, ο κύριος υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Κ. Μέσα, έχει τη στήριξη τόσο των ΗΠΑ όσο και της Οργάνωσης Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) και αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών από την πρώτη στιγμή.
Οι παρατηρητές του ΟΑΚ, του οργανισμού που πρωτοστατεί στις επιθέσεις κατά των λαών της Κούβας και της Βενεζουέλας, αλλά και της ΕΕ, εξέφρασαν την «κατάπληξη» και την «ανησυχία» τους μετά τη «δυσεξήγητη» απόφαση της εκλογικής επιτροπής να συνεχίσει την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων με συστήματα πληροφορικής, αλλά και για τα συνεχή αποτελέσματα που φέρουν τον Μοράλες να επικρατεί ήδη από τον πρώτο γύρο, χωρίς να χρειάζεται η διεξαγωγή δεύτερου γύρου.
Οι υποστηρικτές του Μέσα προχώρησαν σε εμπρησμούς και λεηλασίες σε εκλογικές επιτροπές και γραφεία του MAS, μιλώντας για «νοθεία» και για «κατάλυση της δημοκρατίας» και καλούν τις επόμενες σε ένταση των διαμαρτυριών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα πως να...ξεπούμε ότι ο Άσαντ δεν είναι δικτάτορας;
Πως να κρύψουμε το...χουνέρι που έπαθαν οι κουρδοι από το «μεγάλο» αδερφό;
Που δεν είναι δάκρυα και τόσο μεγάλος;
Άσε που θα μας πάρουν χαμπάρι μέχρι και οι...εγκάθετοι μας στο Ελλάντα και φοβηθούν ότι μπορεί να είναι οι επόμενοι στη θέση των Κούρδων για...άδειασμα;
Ωιμέ!
Οι κωλορώσοι φταίνε, μας την έφεραν!!!
Άσε που θα προσαρτίσουν και την...Ουκρανία «μας» παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις του Στόλτενμπεργκ!!!
Και παρά τις ακροβασίες του Φαναριού που ποτίζει με όπιο το εθνικιστικό παραλήρημα των απογόνων του Μπαντέρα και Σουχέβιτς!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



http://archive.is/ko8ou
Υπογράφουν λεει 84 προσωπικοτητες ένα κειμενο που λεει μεταξύ πολλών κι ανυπόστατων: «Αυτή τη στιγμή διαπράττεται μια γενοκτονία, αλλά δεν σκοτώνουν μόνο Κούρδους, σκοτώνουν Αραβες, Ασσύριους, Αρμένιους, όλους όσους πάλεψαν για δημοκρατία. … Η Ροζάβα δεν είναι μόνο ένα δημιούργημα των Κούρδων, είναι ένα παράδειγμα για το πώς μπορούν οι λαοί στη Μέση Ανατολή να ζούνε μαζί… Ολο αυτό το πείραμα ενόχλησε τους πάντες. Το καθεστώς Ερντογάν, το ιρανικό καθεστώς, το καθεστώς της Συρίας, τις Μεγάλες Δυνάμεις, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ…».
1.«Αυτή τη στιγμή διαπράττεται μια γενοκτονία, αλλά δεν σκοτώνουν μόνο Κούρδους, σκοτώνουν Αραβες, Ασσύριους, Αρμένιους, όλους όσους πάλεψαν για δημοκρατία»...
Χυδαία ψέματα που θα έπρεπε να ντροπιάζουν την πλειοψηφία αυτών που εμφανίζονται να υπογράφουν.
Εθνοκάθαρση είχαμε εκεί... εναντίον των Αράβων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Δρούζων, Παλαιστινίων προσφύγων ακόμη κι από το 1948, αλλά και του κουρδικού πληθυσμού που διαβίωνε φιλοξενούμενος και προστατευμένος, με ιδιαίτερα προνόμια κι αδελφικά με τις άλλες μειονότητες στην περιοχή. Υπό παράνομη κατοχή πολλών δυνάμεων (Κούρδοι μισθοφόροι, Επαγγελματιών Οπλιτών - ΕΠΟΠ εκπαιδευμένων στο Ισραήλ, Αμερικανών, Γάλλων).
Κύριοι και κυρίες "προσωπικότητες"... το κλείσιμο σχολείων κι η απαγόρευση διδασκαλίας γλώσσας δεν είναι Εθνοκάθαρση;
Που βρισκόσασταν εσείς όταν οι Κούρδοι μισθοφόροι "μαχητές κι αμαζόνες made in israel", έκλειναν σχολεία, απαγόρευαν διδασκαλία γλωσσών, έκαιγαν εκκλησίες και τζαμιά, εδίωκαν ανθρώπους και τους ανάγκαζαν να εγκαταλείψουν πατρογονικές εστίες, περιουσίες, πατρίδα;
Που βρισκόσασταν εσείς όταν οι Κούρδοι μισθοφόροι "μαχητές κι αμαζόνες made in israel", πυροβολούσαν το λαό της Συρίας (Άραβες, Αρμένιους, Ασσύριους, Δρούζους, Παλαιστίνιους κ.α.), πού διαδήλωνε εναντίον της Εθνοκάθαρσης;
Που βρισκόσασταν εσείς όταν οι Κούρδοι μισθοφόροι "μαχητές κι αμαζόνες made in israel", έκλεβαν το πετρέλαιο, το στάρι του λαού της Συρίας και πλούτιζαν κάνοντας λαθρεμπόριο με τον Ερντογάν και τους σιωνιστές;