Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Τριτη 12 Νοεμβριου 2019



''Ο Πλανητάρχης μίλησε:Η παραίτηση του Έβο Μοράλες από τον προεδρικό θώκο της Βολιβίας διαφυλάσσει τη δημοκρατία σε αυτή την χώρα και στέλνει μήνυμα στα παράνομα καθεστώτα στη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
«Η παραίτηση χθες του προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες αποτελεί μια σημαντική στιγμή για τη δημοκρατία στο δυτικό ημισφαίριο», σημείωσε ο Τραμπ σε μια ανακοίνωση.
«Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τον λαό της Βολιβίας που ζήτησε την ελευθερία και τις ένοπλες δυνάμεις της Βολιβίας που σεβάστηκαν τον όρκο τους να μην προστατεύουν μονάχα ένα πρόσωπο, αλλά το Σύνταγμα της Βολιβίας» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Αυτά τα γεγονότα στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα στα παράνομα καθεστώτα στη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα ότι η δημοκρατία και η βούληση των πολιτών θα θριαμβεύουν πάντα».
Την ίδια ώρα, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι η Ουάσιγκτον καλεί όλες τις πλευρές στη Βολιβία να «κάνουν ένα βήμα πίσω», να απέχουν από τη βία, να τηρήσουν το κράτος δικαίου.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ δεν θεωρούν ότι η παραίτηση Μοράλες είναι πραξικόπημα, τη θεωρούν ως έκφραση του λαού της Βολιβίας που έχει κουραστεί από την αδιαφορία της κυβέρνησης προς τη βούλησή του''.

- Θα μπορούσε σε μια κρίση ειλικρίνειας ο Ντόναλντ Τράμπ σε να έλεγε τα εξής:'' Ο Μαδούρο και ο Ορτέγκα πρέπει να συμμοφωρθούν.Την επόμενη φορά θα τους ανατρέψουμε και αυτούς.Ρίξαμε χρήμα στη Βολιβία που έπιασε τόπο για την εφαρμογή της Pax Americana..Εξαγοράσαμε μερίδα των ενόπλων δυνάμεων,κερδίσαμε την υποστήριξη λούμπεν στοιχείων,χρηματίστηκαν στελέχη , εξοπλίστηκαν ορισμένοι κρετίνοι και ο Μοράλες κατάλαβε ότι θα μπορούσε να έχει την τύχη που είχε επί παραδείγματι ο Καντάφι στη Λιβύη.Αποχωρεί χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.Επιτέλους όσοι εξαγοράσαμε θα σεβαστούν το Σύνταγμα που δεν το σεβάστηκε ο Μοράλες, ο οποίος έκανε το λαθος να ξαναεκλεγή μέσω μιας νόμιμης και διαφανούς εκλογικής διαδικασίας,την οποία βαφτισαμε παράνομη και τις εκλογές ως εκλογές βίας και νοθείας.Έπρεπε να βρούμε την αφορμή για να τον ρίξουμε.Τα καταφέραμε!


Τραμπ: Η παραίτηση του Μοράλες στη Βολιβία διαφυλάσσει τη δημοκρατία
11-11-2019 | 22:12
Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, οι ΗΠΑ δεν θεωρούν ότι η παραίτηση Μοράλες είναι πραξικόπημα.
Η εξώθηση σε παραίτηση του Έβο Μοράλες από τον προεδρικό θώκο της Βολιβίας διαφυλάσσει τη δημοκρατία σε αυτή την χώρα και στέλνει μήνυμα στα παράνομα καθεστώτα στη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
«Η παραίτηση χθες του προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες αποτελεί μια σημαντική στιγμή για τη δημοκρατία στο δυτικό ημισφαίριο», σημείωσε ο Τραμπ σε μια ανακοίνωση.
«Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τον λαό της Βολιβίας που ζήτησε την ελευθερία και τις ένοπλες δυνάμεις της Βολιβίας που σεβάστηκαν τον όρκο τους να μην προστατεύουν μονάχα ένα πρόσωπο, αλλά το Σύνταγμα της Βολιβίας» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Αυτά τα γεγονότα στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα στα παράνομα καθεστώτα στη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα ότι η δημοκρατία και η βούληση των πολιτών θα θριαμβεύουν πάντα».
Την ίδια ώρα, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι η Ουάσιγκτον καλεί όλες τις πλευρές στη Βολιβία να «κάνουν ένα βήμα πίσω», να απέχουν από τη βία, να τηρήσουν το κράτος δικαίου.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ δεν θεωρούν ότι η παραίτηση Μοράλες είναι πραξικόπημα, τη θεωρούν ως έκφραση του λαού της Βολιβίας που έχει κουραστεί από την αδιαφορία της κυβέρνησης προς τη βούλησή του.
Ο αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ προέτρεψε το κοινοβούλιο της Βολιβίας να συγκληθεί το συντομότερο για να κάνει δεκτή την παραίτηση Μοράλες και να ακολουθήσει τις επιταγές του συντάγματος για την πλήρωση του πολιτικού κενού.
Οι ΗΠΑ, εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχουν καμία προτίμηση μεταξύ των υποψηφίων, που πιθανόν ηγηθούν της Βολιβίας μετά την αποχώρηση Μοράλες.
Ωστόσο, όπως τόνισε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όποιος εμπλακεί προσπαθώντας να διαστρεβλώσει το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών στη Βολιβία δεν θα πρέπει να του επιτραπεί να συμμετάσχει στον επόμενο γύρο της εκλογικής διαδικασίας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολιτικό άσυλο από το Μεξικό ζήτησε ο Έβο Μοράλες
Δευ, 11/11/2019 - 23:53
Ο εξαναγκασθείς σε παραιτηση από τον στρατο της Βολιβιας  πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ζήτησε πολιτικό άσυλο στο Μεξικό.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρδ έκανε γνωστό ότι το αίτημα του Μοράλες έγινε δεκτό και ενημερώθηκε σχετικά ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών.
Ζητήθηκε επίσης από το υπουργείο Εξωτερικών της Βολιβίας να εγγυηθεί την ασφαλή έξοδο του Μοράλες από τη χώρα.
Την Κυριακή ο Εμπράρδ πρόσφερε άσυλο στον Έβο Μοράλες, κάνοντας γνωστό ότι η μεξικανική πρεσβεία στη Λα Πας έχε ήδη υποδεχθεί περίπου 20 κυβερνητικούς αξιωματούχους και κοινοβουλευτικούς.
Η υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού Όλγκα Σάντσες Κορδέρο «αποφάσισε να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον κ. Έβο Μοράλες», είπε ο Εμπράρδ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πόλη του Μεξικού, εξηγώντας ότι «απειλούνται η ζωή και η σωματική ακεραιότητα» του πρώην προέδρου.
«Θα ενημερώσουμε αμέσως το υπουργείο Εξωτερικών της Βολιβίας ότι με βάση το διεθνές δίκαιο πρέπει να παράσχει ασφαλή διέλευση» στον Μοράλες, πρόσθεσε.
Σχολιο.- Το Μεξικό προσέφερε άσυλο, αλλά ο Μοράλες δεν μπορεί να φύγει και είναι κυνηγημενος κυριολεκτικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιερώνυμος υπέρ διάταξης για τη βλασφημία σε κλίμα «Δεξιάς του Κυρίου»
12.11.2019, 12:05
Με απαξιωτικές αναφορές στη «δικαιωματιστική λογική της ελευθερίας του λόγου» ο Αρχιεπίσκοπος τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της διάταξης περί βλασφημίας, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση φαίνεται να ανακρούει πρύμναν για το θέμα. Η δήλωση του κ. Ιερώνυμου βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τους πλέον συντηρητικούς κύκλους και τη γνωστή «Δεξιά του Κυρίου»
Ολόκληρη η δήλωση:
«Η επαναφορά στον Ποινικό Κώδικα των διατάξεων για τα αδικήματα της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων δεν αποσκοπεί προφανώς στην προστασία του Θεού, των θείων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και κάθε άλλης θρησκείας, καθώς δεν έχουν ανάγκη ανθρώπινης προστασίας.
Αποσκοπεί όμως στη διαφύλαξη του θρησκευτικού συναισθήματος των πιστών και του υπέρτερου συμφέροντος, σε ιδιαίτερα ταραγμένους καιρούς, της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής, αγαθών που δεν μπορούν να ποδοπατώνται χάριν της «δικαιωματιστικής» λογικής της ελευθερίας του λόγου, που εμπεριέχει ύβρεις, μίσος και φανατισμό.
Πάνω απ' όλα, όμως, το όλο ζήτημα είναι ζήτημα πολιτισμού, κάτι το οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί εύκολα να αντιληφθεί αρκεί να πετάξει από πάνω του το πέπλο των ιδεοληπτικών εμμονών και των μηδενιστικών αγκυλώσεων».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον κορόιδευαν ότι μοιάζει με κορίτσι, μέχρι που αποκάλυψε το μυστικό του
Άφηνε τα μαλλιά του να μακρύνουν για 18 μήνες και τον κορόιδευαν ότι μοιάζει με κορίτσι. Όταν αποκάλυψε τον λόγο όλοι συγκινήθηκαν.
12 Νοεμβρίου 2019 07:49
Αυτό το μικρό αγόρι 10 χρονων το κορόιδευαν επειδή "έμοιαζε με κορίτσι", καθώς είχε αφήσει τα μαλλιά του μακριά.
Για 18 μήνες τα άφηνε να μακρύνουν, όταν επιτέλους αποκάλυψε στη μητέρα του τον λόγο.
Σκόπευε να τα δωρίσει στο ίδρυμα "The Little Princess Trust", το οποίο παρέχει περούκες σε παιδιά και νέους που υποφέρουν από απώλεια μαλλιών λόγω καρκίνου ή άλλων ασθενειών.
Η μητέρα, Ellen Widdup, δήλωσει περήφανη για τον μικρό της γιό.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εβο Μοραλες. «Θα επιστρέψω σύντομα με περισσότερη δύναμη και ενέργεια»
12.11.2019, 07:23
Ο τέως πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, επιβιβάστηκε σε μεξικανικό κυβερνητικό αεροσκάφος με προορισμό το Μεξικό, όπου του έχει προσφερθεί πολιτικό άσυλο. Ο πρώτος ιθαγενής πρόεδρος της χώρας γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι αναχωρεί στέλνοντας μήνυμα στο λαό της Βολιβίας.
«Αδελφές και αδελφοί, αναχωρώ για το Μεξικό», ανέφερε ο σοσιαλιστής πολιτικός μέσω Twitter, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στη μεξικανική κυβέρνηση.
«Με πονά το ότι φεύγω τη χώρα για πολιτικούς λόγους, αλλά θα παρακολουθώ πάντα τι γίνεται. Θα επιστρέψω σύντομα με περισσότερη δύναμη και ενέργεια», πρόσθεσε ο Μοράλες.
Εκρηκτική η κατάσταση
Ο Μοράλες εγκαταλείπει τη χώρα του ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα «πολιτικο-αστυνομικό πραξικόπημα», όπως ο ίδιος καταγγέλλει. Την ίδια ώρα η κατάσταση στη Βολιβία παραμένει εκρηκτική.
Χιλιάδες υποστηρικτές του Έβο Μοράλες, έκαναν πορεία προς την πρωτεύουσα της Βολιβίας, όπου υποστηρικτές των αντιπάλων του και αστυνομικοί έστηναν οδοφράγματα και οπλίζονταν.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Λα Πας, ο Χοσέ Μπαρενετσέα, είπε σε δηλώσεις του που αναμεταδόθηκαν από βολιβιανά τηλεοπτικά δίκτυα ότι ζήτησε από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ένοπλων δυνάμεων, τον στρατηγό Γουίλιαμς Καλιμάν, να «επέμβει ο στρατός».
Ο Καλιμάν ανακοίνωσε λίγο αργότερα ότι διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να διεξαγάγουν κοινές επιχειρήσεις με την αστυνομία εναντίον «βανδάλων».
Γύρω από την κεντρική πλατεία Μουρίγιο και σε άλλα σημεία της Λα Πας, υποστηρικτές πολιτικών παρατάξεων που εναντιώνονται στον Μοράλες έστηναν οδοφράγματα, καθώς η ένταση πλέον κορυφώνεται.
Κενό εξουσίας
Η αποχώρηση του 60χρονου Μοράλες, του τελευταίου εναπομείναντα ηγέτη από το λεγόμενο «ροζ κύμα» της προηγούμενης δεκαετίας στη Λατινική Αμερική, ακολούθησε εβδομάδες βιαιοτητων και επεισοδίων φασιστων πληρωμενων από την Ουασινγκτον συνοδευομενων με καταγγελίες περί δηθεν νοθείας στις εκλογές.
Η καριολοπουτανα των φασιστων Τζανίνε Άνιες, η οποία μετά την παραίτηση του Μοράλες, του αντιπροέδρου Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα και των προέδρων της Γερουσίας και της Βουλής δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει υπηρεσιακή πρόεδρος, μετέβη αεροπορικώς στην πρωτεύουσα χθες. Μεταφέρθηκε στο κοινοβούλιο συνοδεία του στρατού.
Ο Μοράλες επανέλαβε χθες τις κατηγορίες πως ο φασιστας αντίπαλός του στις εκλογές Κάρλος Μέσα και ο φασιστας αρχηγος μιας παρακρατικης συμμοριας της φασιστικης προδοτικης «αντιπολίτευσης» που πρωτοστάτησε στις βιαιοτητες και στις ταραχες, ο Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, συνωμότησαν για να τον ανατρέψουν και διαβεβαίωσε ότι «ο κόσμος και οι βολιβιανοί πατριώτες αποκηρύσσουν αυτό το πραξικόπημα», ωστόσο κάλεσε «τον λαό» να μη θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη. «Δεν μπορούμε να συγκρουόμαστε με τους αδελφούς μας. Απευθύνω επείγουσα έκκληση να επιλυθούν οι διαφορές με διάλογο και διαβουλεύσεις», τόνισε μέσω Twitter.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχουν απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων στη #Βολιβία!
Και χαιρετούν αρχαιοελληνικά...Με το χέρι τεντωμένο όπως οι ναζιστες!
Είναι η Unión Juvenil Cruceñista.
Εχθροί του Μοράλες.
«Δημοκράτες» των αμερικανων! Λευκότατοι.Καμία σχέση με ινδιάνους...
Δείτε τους.
https://twitter.com/Almagro_USA2015/status/1194002226643116035?s=20
https://twitter.com/Almagro_USA2015/status/1194002226643116035?s=20&fbclid=IwAR2xPrEm1CAlCuVy-gWrC_SQY_9oxpPCV58glUCX72k1sXyplTduzLcTaBA




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτό το κράτος έχει ξεκληρίσει το λαό της Υεμένης και πούλησε πολεμικό υλικό ο Καμμένος επί Υπουργίας του.Βέβαια πίεσαν και οι Αμερικανοί,αλλά έμμεσα και η κυρίαρχη κρατική εκδοχή της Ελλάδας έβαψε τα χεράκια της με αίμα.Θυμάμαι τότε τον Κ.Ζαχαριαδη να λέει με περισπούδαστο ύφος:''εμείς θα σταματήσουμε τον πόλεμο στην Υεμένη;;''.Όχι βέβαια.Δεν μπορείς να σταματήσεις ως κρατική οντότητα τον πόλεμο...Μπορείς όμως ως κρατική οντότητα και ως Υπουργείο Άμυνας να μην νομιμοποιείς την εξωτερική επέμβαση της Σ.Αραβίας στην Υεμένη,να θέσεις το ζήτημα στον ΟΗΕ,να αποσύρεις την Πρεσβεία σου από τη Σαουδική Αραβία,να κλείσεις την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα και ούτω καθεξής.Μπορούσες να κινηθείς με διαφορετικό τρόπο στα διεθνή φόρα,να είχες ακολουθήσει μια διαφορετική στρατηγική.Αυτό μπορούσες να κάνεις ως χώρα και δεν το έκανες...
Πριν δύο μήνες μια ακτιβίστρια στη Σαουδική Αραβία που πάλευε για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων είχε την τύχη του Τζαμάλ Κασόγκι..Τη διαμέλισαν και έβαλαν το διαμελισμένο σώμα της σε βαλιτσάκια...

Σαουδική Αραβία: Εξτρεμιστικές ιδέες ο φεμινισμός, η ομοφυλοφιλία και ο αθεϊσμός
Δευ, 11/11/2019 - 23:27
Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter η Σαουδική Αραβία κατατάσσει στις εξτρεμιστικές ιδέες τον φεμινισμό, την ομοφυλοφιλία και τον αθεϊσμό.
Ένα διαφημιστικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας κατατάσσει τον φεμινισμό, την ομοφυλοφιλία και τον αθεϊσμό μεταξύ των εξτρεμιστικών ιδεών, ακόμα κι αν το συντηρητικό μουσουλμανικό βασίλειο επιδιώκει να προωθήσει την ανεκτικότητα και να προσελκύσει ξένους.
Το κλιπ κινουμένων σχεδίων, που αναρτήθηκε στο Twitter το Σαββατοκύριακο, από έναν επαληθευμένο λογαριασμό της Κρατικής Προεδρίας Ασφαλείας αναφέρει ότι «όλες οι μορφές εξτρεμισμού και διαστροφής είναι απαράδεκτες».
Στο βίντεο καταγράφονται αυτές οι ιδέες δίπλα στο τακφίρ (την ισλαμιστική πρακτική του να χαρακτηρίζονται οι πιστοί άλλων σχολών του Ισλάμ άπιστοι).
«Μην ξεχνάτε ότι η υπερβολή σε οτιδήποτε και εις βάρος της πατρίδας θεωρείται εξτρεμισμός» ακούγεται να λέει ο εκφωνητής του βίντεο.
Στο πλαίσιο των σχεδίων του Ριάντ προς μια πιο ανοικτή κοινωνία και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν προέταξε μια πιο μετριοπαθή μορφή του Ισλάμ.
Επιπλέον, χαλάρωσε τους κοινωνικούς περιορισμούς και εγκαινίασε την έκδοση τουριστικής βίζας, ενώ, την ώρα που η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της Ομάδας των 20 τον επόμενο χρόνο, το Ριάντ έδειξε να υποχωρεί σε κάποιο βαθμό στο σύστημα κηδεμονίας που ορίζει σε κάθε γυναίκα έναν άνδρα συγγενή, προκειμένου να εγκρίνει τις σημαντικές αποφάσεις στη ζωή της.
Εντούτοις, περισσότερες από 10 ακτιβίστριες στην προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών τέθηκαν υπό κράτηση εβδομάδες πριν από την άρση της απαγόρευσης του δικαιώματος των γυναικών να οδηγούν. Ακτιβιστές και διπλωμάτες είδαν σε αυτό ένα μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να συμβούν μονάχα έπειτα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
Από την άλλη, η ομοφυλοφιλία και ο αθεϊσμός είναι παράνομοι εδώ και χρόνια και τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι δεξιοί ψαλτάδες επαναφέρουν την ποινή για καθύβριση των θείων:
ΓΑΜΩ ΤΗΝ οδό ΠΑΝΑΓΗΤΣΑ ΛΔΑΡΗ!
Η Νέα Δημοκρατία κατεβάζει νόμο για να μην ξαναβρίσεις την Παναγία, τα μαζεύει σε μία μέρα
Το σχέδιο να μετατραπεί η χώρα στο κατηχητικό που πάντα ονειρευόμασταν μάλλον θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη
Αν νομίζατε ότι θα συνεχίζατε να λέτε επ’αόριστον ΓΤΧΣ και άλλα τέτοια ασέβαστα, ήρθε η ώρα να επανέλθετε γρήγορα στην πραγματικότητα. Μετά από πέντε ολόκληρους μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων η χώρα είχε γίνει ολόκληρη ένα άθεο λεσβιακό μπαχαλοσατανιστικό κράτος λόγω της αφαίρεσης των άρθρων περί βλασφημίας θρησκειών και περιύβρισης νεκρών, θα επιβληθεί ξανά η τάξη, τουλάχιστον στο μέτωπο των χριστοπαναγιών.
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δήλωσε χθες Δευτέρα 11/11 ότι επαναφέρεται η διάταξη περί κακόβουλης βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων, η οποία προβλέπει φυλάκιση μέχρι δύο χρονάκια. Η σχετική νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε ανέφερε τα εξής:
2. Επαναφέρεται η κακόβουλη βλασφημίας και καθύβριση θρησκευμάτων (αρ. 198 ΠΚ). Προβλέπει φυλάκιση έως 2 έτη όποιος κακόβουλα καθυβρίζει τον θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη Εκκλησία ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα.
Ο υπουργός τόνισε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να πιστέψουμε ότι η κυβέρνηση κοιτά στο παρελθόν ή κάτι τέτοιο (στο κάτω κάτω υπάρχουν σύγχρονες θεοκρατίες όπως η Σαουδική Αραβία). Προς Θεού, δηλαδή:
«Μακριά από εμένα η επιστροφή σε μια αναχρονιστική άποψη. Πείτε μου όμως, με όλα αυτά τα οποία είδαμε, το τελευταίο χρονικό διάστημα, να υφίστανται, με την εγκατάσταση μεταναστών-προσφύγων, σε βασικές δομές που δημιουργούνται και στην ενδοχώρα, και με τα προβλήματα που κάποιες τοπικές κοινωνίες αρχίζουν να διαμορφώνουν, μια και δεν υπάρχει και γενικότερη κουλτούρα, δεν πρέπει να προστατεύσουμε τις πραγματικές ελευθερίες των ανθρώπων;
Κάνουμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, συγκεκριμένες αλλαγές, όχι με καμία πρόθεση να επιστρέψουμε στο παρελθόν, αλλά με πρόθεση να διαφυλάξουμε τα πραγματικά δικαιώματα και τις πραγματικές ελευθερίες των πολιτών. Όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως φυσικά πολιτικού πιστεύω, και φυσικά ανεξαρτήτως θρησκευτικού πιστεύω. Αυτό σημαίνει μια σύγχρονη ευνομούμενη ευρωπαϊκή πολιτεία. Δηλαδή, μια ελεύθερη πολιτεία η οποία μπορεί να προστατεύει όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως της οποιαδήποτε κατεύθυνσης, του οποιουδήποτε θρησκευτικού δόγματος.»
Μπορεί η όλη δήλωση (η οποία αναφέρει και την εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων με έναν αρκετά αφηρημένο τρόπο, εδώ που τα λέμε) να επιδέχεται διαφόρων ερμηνειών, η Εκκλησία όμως λογικά θα την ερμηνεύσει με το δίκιο της κάπως έτσι:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=qtbgXdSXTkc&feature=emb_logo



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχει ξεφύγει η κατάσταση στο Χονγκ Κόνγκ. Χαφιδες των αμερικανων που παριστανουν τους διαδηλωτές (όπως τους αποκαλουν τα δυτικα αποικιοκρατικα ΜΜΕ), πυροβολούνται από αστυνομικούς που πηγαν να χτυπησουν και χαφιεδες των αμερικανων  πυρπολούν άνδρα που τους λέει ότι εσείς δεν είστε Κινέζοι,αλλά βαλτοί της CIA ...Όλα αυτά με φόντο τον σινοαμερικανικό ανταγωνισμό σε επίπεδο νέων τεχνολογιών,εμπορίου και οικονομίας εν γένει... Φρενοκομείο!

Σοκαριστικό βίντεο: Χαφιεδες των αμερικανων που παριστανουν τους διαδηλωτές πυρπόλησαν άνδρα
Δευ, 11/11/2019 - 21:06
Ένας άνδρας ήρθε σε αντιπαράθεση με χαφιεδες των αμερικανων σε σταθμό του μετρό στο Χονγκ Κονγκ και αυτοί τον πυρπόλησαν.
Δεν έχουν τελειωμό οι ακραίες σκηνές βίας στο Χονγκ Κονγκ, αφού μετά το περιστατικό κατά το οποίο αστυνομικός πυροβόλησε χαφιε των αμερικανων, σ’ ένα ξεχωριστό περιστατικό, χαφιεδες των αμερικανων έβαλαν φωτιά σε άνδρα.
Ο άνδρας που φέρεται να είπε στους χαφιεδες των αμερικανων, «δεν είστε Κινέζοι» και στη συνέχεια αυτοί τον έλουσαν με εύφλεκτο υλικό και τον πυρπόλησαν και σώθηκε καθώς έβγαλε γρήγορα τη μπλούζα του.
Το περιστατικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο σταθμό του μετρό Ma On Shan και ο άντρας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της πόλης και η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα αίτια συμβάντος.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Και κάποιες φωτογραφίες αφιερωμένες στα τσόλια, που μας χαρακτήριζαν δεξιούς γιατί δεν ψηφίζαμε Τσίπρα.
Τραβηγμένες λίγες ώρες μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και ενώ οι φοιτητές πραγματοποιούσαν πορεία κατά της αστυνομικής τρομοκρατίας.
Ο Τζιφρας χαριεντιζετε με τον Βοριδη, τον Αδωνη, και τον Κουλη.
Και πριν βγει κάνας απίθανος και μιλήσει για πρωτόκολλα κ.λπ. κ.λπ., ας μάθει ότι κανένα πρωτόκολλο δεν υποχρεώνει κανέναν να χαριεντίζεται με οποιονδήποτε.
Κανένα πρωτόκολλο δεν υποχρεώνει κανέναν να συμπεριφέρεται σαν κνώδαλο.
Σχολιο.- Εγώ θυμάμαι την ακύρωση του πρώτου εορτασμού της πτώσης της Χούντας, στις 23 Ιουλίου 1975, μέρα που οι απεργοί οικοδόμοι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ του Καραμανλή. Το απόγευμα ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Φλωράκης, ο Δρακόπουλος του ΚΚΕ εσ. και ο Ηλιού της ΕΔΑ ανακοίνωσαν πως δεν πρόκειται να πάνε στη δεξίωση στο Προεδρικό. Και καθώς από όλη την αντιπολίτευση δεν ήταν δυνατόν να πάει μόνος του ο Μαύρος του Κέντρου, απομονώθηκε ο Καραμανλής και ο εορτασμός ματαιώθηκε.
Σχολιο.- Μπορεί να σπάγανε πλάκα και για το ποιος είναι πιο μάγκας. Ο Τσίπρας που κατέβασε τις αύρες κατά του Πολυτεχνείου ή ο Κούλης με τα ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε φοιτητή που δικάζεται στις 11 στην Ευελπίδων, αλλά πολλή σιωπή, σύντροφοι! Αναντίστοιχη του χθεσινού χαμού.
Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά εκτός από 902 και Ίσκρα, δεν υπάρχει πουθενά ούτε καν ως είδηση. Και δεν φαίνεται να  απασχολεί τα καθεστωτικα μέσα.
Ο φοιτητής συνελήφθη χθες κατά την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και ξυλοκοπήθηκε ανηλεώς από τους ένστολους φασιστες ματατζιδες του Χρυσοχοΐδη,



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μα κι αυτοί οι φοιτητές, να μην αφήσουν σήμερα την αρτιμελή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να τους συμπαρασταθεί!
Νέοι άνθρωποι και δεν λένε να ξεκολλήσουν από το μακρινό παρελθόν της 17ης Νοεμβρίου 2018!
Μάλλον δεν κατάλαβαν,ότι ήταν αρτιμελής η αντιπροσωπεία



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η αντίσταση των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ και η συμπαράσταση των αλληλέγγυων πολιτών έξω από τη σχολή, υποχρέωσαν τους ένστολους τραμπούκους των ΜΑΤ να πάνε στα τσακίδια.
Τα παιδιά μας αποχώρησαν νικηφόρα, τραγουδώντας την "Ξαστεριά" και πραγματοποιώντας μια συγκλονιστική σε παλμό πορεία προς το Πολυτεχνείο.
Η τρομοκρατία δεν πέρασε!

ΕΞΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Μετά την έφοδο της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, οι φοιτητές έκαναν πορεία στην Πατησίων
11|11|2019 | 15:25
Νωρίτερα, τα ΜΑΤ, που βρίσκονταν στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, πήραν εντολές να αποχωρήσουν, ενώ ακολούθησαν και οι φοιτητές.
Αμέσως μετά, φοιτητές που βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ πραγματοποίησαν πορεία, με κεντρικό πανό «Κάτω τα χέρια από το άσυλο» μπροστά από το Πολυτεχνείο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ!
Όσοι με ξέρουν καλά, γνωρίζουν πως είμαι της παραδοσιακής κομμουνιστικής σχολής, της "στοχοπροσήλωσης". Κατά συνέπεια, όταν οργιάζει η αστυνομική βία και αυθαιρεσία της Ν.Δ. είναι αυτή η κυβέρνηση που καταγγέλλω και αυτό έκανα πριν από ώρα και εδώ.
Όμως, είμαι και της λογικής του να μην επιτρέπεις στο κάθε τσόλι να επαναφέρει τις προεκλογικές χυδαιότητες κατά της Αριστεράς. Εκείνα τα άθλια αυριανιστικά "όσοι δεν ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ είστε με τον Κούλη".
Κι ενώ γίνεται άγρια αστυνομική επίθεση στα παιδιά μας στην ΑΣΟΕΕ, εμφανίστηκαν εδώ μέσα αυριανιστές να μας πουν ότι εμείς είμαστε που φέραμε τον Κούλη και τα ΜΑΤ χτυπάνε τον κόσμο.
Κόφτε το, γιατί δεν σας παίρνει! Αυτή η φωτογραφία είναι από επίθεση των ΜΑΤ κατά των εργατών της "Ανακύκλωσης" στα Γιάννενα, που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους και επί δύο μέρες μακελεύονταν από την ΕΛ.ΑΣ. του Τσίπρα.
Ακριβώς τέτοιες μέρες, στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2015.
Κόφτε το, λοιπόν! Λίγος σεβασμός στους ανθρώπους αυτούς, δώδεκα από τους οποίους είχαν συλληφθεί και κάμποσοι πήγαν στο νοσοκομείο, δεν βλάπτει. Αν και αμφιβάλλω αν ξέρετε την έννοια της λέξης "σεβασμός".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάμαι τις κινητοποιήσεις των πρώτων μεταδικτατορικών χρόνων, τότε που όταν εμφανίζονταν αστυνομικοί φωνάζαμε "αυτοί σκοτώσαν τ' αδέρφια μας!".
Τιμώντας τις δικές τους ιστορικές μνήμες από τον Νοέμβρη, λίγες μέρες πριν από την επέτειο, εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ και την έπνιξαν στα χημικά, για να απαγορεύσουν στους φοιτητές να βρίσκονται στη σχολή τους!
Όποιοι μπορούν, ας πάνε εκεί για συμπαράσταση στα παιδιά μας.
Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ....
ΕΛΑ ΠΑΝΑΙΑΜ ΜΟΥ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποινικο αδικημα η βλασφημια
Συζήτηση σε φυλακή:
-Γιατί είσαι μέσα εσύ;
-Έχασα το στοίχημα για ένα ματς.
-Εσύ;
-Έριξα τον καφέ μου στο laptop.
-Εσύ;
-Χτύπησα το μικρό δάχτυλο του ποδιού μου στην γωνία του καναπέ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γελάτε τώρα ρε χαζά γιατί δεν ήσασταν μέσα στο Τζοκερ όταν μπήκαν οι μπάτσοι, όταν μπήκαν στο κλαμπ και επειδή δεν είστε φοιτητές.
Αλλά έτσι όπως το πάνε θα μπούνε καμιά μέρα στον Κωτσοβολο και θα τρέχουμε όλοι με τις τοστιέρες και τους βραστήρες αγκαλιά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο εξής το "ΓΤΧΜ" μεταφράζεται ως "Γαμώ Το Χτένισμα Μου" για ευνόητους λόγους υπεράσπισης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εγώ που βριζώ το Δία συνήθως κινδυνεύω;;
Σχολιο.- Εσυ ειδικά ...ναι
Σχολιο.- εκείνοι οι πυροβολημένοι του σωρα δωδεκαθειστες δεν είναι;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τον νέο νόμο θα απαγορεύεται η κακόβουλη βλαστήμια.Να σας εξηγήσω.
Κακόβουλη βλαστήμια είναι το ΓΤΧΣ.
Καλόβουλη βλαστήμια δεν είναι ο βιασμός ανηλίκων από παπάδες και τον Νίκο Γεωργιάδη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντί όλα αυτά τα χρήματα που ξοδεύονται για την επιχείρηση αντικατάστασης πληθυσμών, παρέχονταν ως επιδόματα-κίνητρα στους ευρωπαίους για να γίνουν πολύτεκνοι, μήπως το σχέδιο αυτό θα κόστιζε λιγότερο από το προηγούμενο??
Όχι, αγαπητοί μου συμπολίτες, προτίμησαν το διχαστικό σχέδιο, έτσι ώστε να έχουν να κάνουν με δεκτικούς στην ανέχεια εργαζόμενους, αυτό που είναι η ισχυρότερη κερδοφορία για το κεφάλαιο και το DNA του.
Αυτό που οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου, οφείλουν να αντιστρατευθούν , είναι αυτό που έκαναν το 1910 στην Αμερική, με την απεργοσπαστική λειτουργία των Ιταλών και Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ εκείνη την εποχή, που "έσπαγαν" τα μεροκάματα και γίνονταν δούλοι των αφεντικών. Εύλογη η απαξίωσή τους από τους αμερικάνους εργάτες τότε.
Σήμερα τι κάνουμε, που το μεταναστευτικό έχει γίνει πεδίο επιδέξιων think tanks, που σκέπτονται με προοπτική 50 χρόνων, όπου για αυτούς, οι πολιτισμικές αντιπαλότητες που θα υπάρξουν, λογίζονται ως παράπλευρες απώλειες, ενός πολέμου που διεξάγεται εν ονόματι του κέρδους, δηλαδή του πρωταρχικού κινήτρου του κεφάλαιου, να διοικεί αυτόν τον όχλο και να τον χειραγωγεί, έτσι ώστε να τον κατευνάζει προς στιγμήν. Και να τον κατευθύνει προς την ψευδαίσθηση που τον βολεύει.....

Τι είναι η Ατζέντα Αντικατάστασης Πληθυσμών του ΟΗΕ.
Σχολιο.- μας τα λένε και όχι μόνο δεν τα πιστεύουμε αλλά τα αντιμετωπίζουμε σαν θεωρίες συνωμοσίας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Achtung, Achtung!!!!!!!!
Ο Ρέγκλιγκ, γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας (με άλλα λόγια του Γερμανικού ΔΝΤ) σε συνέντευξη στο περιοδικό του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (European Court of Auditors Journal) είπε ξερά: «Θέλουμε τα λεφτά που σας δανείσαμε πίσω. Για αυτό θα σας παρακολουθούμε στενά για τις επόμενες δεκαετίες»
Έλα μωρέ με τους κουτόφραγκους, εμείς βγήκαμε απ'τα μνημόνια το 2017....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι χιλιάδες φοιτητές που δεν είδαν τα κανάλια στην πορεία για το άσυλο
Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από το άσυλο – το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό», χιλιάδες φοιτητές πραγματοποίησαν πριν λίγο πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και τη σημερινή καταπάτησή του με την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ.  Η συμμετοχή στη διαδήλωση ήταν μεγάλη, ωστόσο τα κανάλια επέλεξαν να παρουσιάσουν τους φοιτητές που συμμετείχαν ως μια περιθωριακή μειοψηφία. Οι εικόνες τους διαψεύδουν.
Έξω από τη Βουλή, με υψωμένες τις κόκκινες σημαίες, οι φοιτητές τραγουδούν «Πότε θα κάνει ξαστεριά»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δείπνο προς τιμή του Σι Τζινπίνγκ στο Προεδρικό: Τα χαμόγελα Τσίπρα-Άδωνι
Ενδιαφέρουσες εικόνες αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παραθέτει επίσημο δείπνο στον ομόλογό του της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.
Παρούσα στο δείπνο είναι η πολιτική ηγεσία του τόπου καθώς και προσωπικότητες από το χώρο των επιχειρήσεων και του πολιτισμού, η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και πολλοί άλλοι.
Εντύπωση προκαλούν οι φωτογραφίες με τις εγκάρδιες χειραψίες του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Αλέξη Τσίπρα, η κουβεντούλα του Α. Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Μάκη Βορίδη και τον Νίκο Δένδια, κ.ά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα άθλια υποκείμενα μιλούν στο σκαι για ΕΙΣΒΟΛΗ των φοιτητών αλλά για ΕΙΣΟΔΟ των ματ στο ΑΣΟΕΕ
Οι φοιτητές μπαινοντας στα πανεπιστήμια θεωρουνται εισβολείς.Τα ΜΑΤ...απλά εκαναν είσοδο.Κατάλαβες ηλίθιε δεξιοβλακόστροφε...εθελόδουλε "νοικοκυραίε γκιαούρη"; Που ταΐζεις τους αδούλευτους προδότες;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άει σιχτίρ ζαίϊκα σκουπίδια που πήγατε για συμπαράσταση στην ΑΣΟΕΕ.Ποιοί ανάστησαν την ακροδεξιά ρε καθήκια; Πόσο ξύλο και χημικά εχετε ρίξει;Ποιοί εδωσαν στήριξη σε Ποροσένκο,Γκουαϊδο,Μακρόν κι ότι αποσκούπιδο;Ποιοί εδωσαν βάσεις θανάτου σε ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ; Ποιοί εφεραν τις πολιτικές διώξεις πάλι; Στο χαμό ρουφιάνοι...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ?
Όλη η Ελλάδα έχει στραμμένο το βλέμμα της στην ΑΣΟΕΕ, ΜΑΤ μπαίνουν, ΜΑΤ βγαίνουν, μολότοφ, δακρυγόνα, πετροπόλεμος, κράνη, ρόπαλα αλλά... αλλά η πιάτσα ναρκωτικών βρίσκεται ακόμα εκεί και κάνει χρυσές δουλειές. Μέσα σε 5 λεπτά που σταθήκαμε απόψε το βράδυ στην Πατησίων, είδαμε τουλάχιστον 10 άτομα να αγοράζουν ναρκωτικά και να τα πίνουν εκεί ή να τα παίρνουν στο σπίτι... ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑ ΤΟΥΣ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΥΣ?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρέπει να πάψει οι δημοσιογραφοι να λένε τα ΜΑΤ παιδιά του λαού προς άγραν ψήφων. Είναι τα πιο άγρια ζώα που φυλούν το σημερινό status quo.Κομπλεξικά κτήνη,που χτες βαρούσαν 19χρονες άνευ λόγου και αιτίας.Βέβαια δεν δρουν δίχως τις χειραφετητικές εντολές του κυρίου Χρυσοχοϊδη,ο οποίος τους έχει λύσει κυριολεκτικά τα χέρια...-Δεν είναι τυχαίο ότι και την Πέμπτη άνευ λογου και αιτίας μια ολόκληρη διμοιρία έσπασε στο ξύλο έναν άνθρωπο αφήνοντας τον με το εσώρουχο φωνάζοντάς του ''εδώ γαμάνε μόνο οι χακί.Φάπα,πούτσα και ξύλο.Εδώ στα Εξαρχεια μόνο εμείς''....Καταλάβατε;;;
Σχολιο.- Πιστεύω ότι οι φοιτητές είναι κατά κύριο λόγο αστοί και ότι η λύση δεν μπορεί να έλθει απο εκεί.
Αδιαφορώ πολιτικά και υπαρξιακά για τις ενδοαστικές αντιπαραθέσεις ΝΔ-Φοιτητών. Βέβαια σε ανθρωπιστικό επίπεδο, ειδικά αν χτυπάνε 19χρονες ανευ λόγου και αιτίας, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Σχολιο.- Νομίζω πως διαχειριστικά η νδ είναι καλύτερη απ το σύριζα . Άλλωστε το λένε . Αυτά πιστεύουμε. Ελεύθερη;;;; οικονομία και δυτικό στρατόπεδο. Οι αλλοι; ένας αχταρμάς, δήθεν που έκανε τη βρώμικη δουλειά να ηρεμήσει ο κοσμος , πουλώντας ελπίδα.
Ως εκ τούτου δε τους θεωρώ ίδιους Αλλά το σύριζα χειρότερο
Σχολιο.- Τι έχεις να πεις όμως για εθνικά θέματα κλπ που η ΝΔ πουλούσε παραμύθι και αποδεικνύεται στην πράξη το ίδιο εθνομηδενιστική με τον ΣΥΡΙΖΑ;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως μας κατήγγειλαν υπάλληλοι που υπηρετούν πάρα πολλά χρόνια στα δικαστήρια, αλλά και όπως διασταυρώσαμε και από άλλες πηγές, αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται αυτή την ώρα μέσα στην Ευελπίδων, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιο ιδιαίτερο ζήτημα, έριξαν εναντίον συγκεντρωμένων χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.
Δεν έχει γίνει αυτό ξανά ποτέ μέσα στα δικαστήρια, τόνιζαν οι δικαστικοί υπάλληλοι. Σε ερώτηση, αν δημιουργήθηκαν επεισόδια που να δικαιολογούν τέτοια αντίδραση, με δεδομένο ότι ο χώρος είναι γεμάτος από πολίτες για διάφορες υποθέσεις, οι υπάλληλοι ξεκαθάριζαν πως όχι.

Η ΕΛΑΣ έριξε κρότου – λάμψης μέσα στα δικαστήρια της Ευελπίδων
 12 Νοεμβρίου 2019
Καταγγελίες δικαστικών υπαλλήλων στο documentonews.gr, για έκτροπα που σημειώνονται αυτή τη στιγμή από πλευράς αστυνομικών δυνάμεων στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων.
Όπως μας κατήγγειλαν υπάλληλοι που υπηρετούν πάρα πολλά χρόνια στα δικαστήρια, αλλά και όπως διασταυρώσαμε και από άλλες πηγές, αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται αυτή την ώρα μέσα στην Ευελπίδων, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιο ιδιαίτερο ζήτημα, έριξαν εναντίον συγκεντρωμένων χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.
Δεν έχει γίνει αυτό ξανά ποτέ μέσα στα δικαστήρια, τόνιζαν οι δικαστικοί υπάλληλοι. Σε ερώτηση, αν δημιουργήθηκαν επεισόδια που να δικαιολογούν τέτοια αντίδραση, με δεδομένο ότι ο χώρος είναι γεμάτος από πολίτες για διάφορες υποθέσεις, οι υπάλληλοι ξεκαθάριζαν πως όχι.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα στα δικαστήρια έχουν προσαχθεί για απολογία οι δύο συλληφθέντες το περασμένο Σάββατο, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ την ίδια στιγμή έχει παραπεμφθεί στο αυτόφωρο, προκειμένου να δικαστεί, φοιτητής που συνελήφθη στα χθεσινά επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ.
Σε ένδειξη συμπαράστασης, έχουν συγκεντρωθεί φίλοι και αλληλέγγυοι.
Σχολιο.- Το πρωί στις 10.45 φέρανε οι κουκουλοφόροι τους δύο συλληφθέντες.Δεν μας άφηναν να κουνηθούμε.
Μας απειλούσαν με τα αυτόματα,αναμεσα στο κτήριο της Εισαγγελίας και την πλατεία εκεί που είναι το κυλικείο.
Ο κόσμος είχε"παγώσει".
Εμενα με τράβηξε στα σκαλιά ένας γνωστός Εισαγγελέας γιατί και εκείνος φοβήθηκε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύλληψη φοιτητή του ΕΜΠ κάτω από το σπίτι του – Τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ
12 Νοεμβρίου 2019
Αστυνομικοί περίμεναν τον φοιτητή του ΕΜΠ Γ.Π. κάτω από το σπίτι του και μόλις έφτασε τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.
Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα ενώ αστυνομικές πηγές ισχυρίζονται ότι «συμμετείχε στα επεισόδια που έγιναν τη Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ».
Στον νεαρό, που είναι μέλος της ΕΑΑΚ και της νΚΑ, οργάνωσης που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αποδόθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά της καταστολής στην ΑΣΟΕΕ και υπέρ του ασύλου η Σύγκλητος του ΕΜΠ
Την τεράστια ανησυχία της για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ με την αστυνομική καταστολή των φοιτητών και ενόψει των εορτασμών της 17 Νοέμβρη εκφράζει η Σύγκλητος του Eθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, που τάσσεται υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου.
Τρίτη 12 Νοέμβριος 2019 -  11:05



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Νεκρός ο ιδρυτής της οργάνωσης που εκπαίδευσε τα «Λευκά Κράνη»
*Τον Απρίλιο του 2018, ο Roger Waters των Pink Floyd διακόπτει συναυλία για να εξηγήσει τις “ψευδείς ειδήσεις” για την χημική επίθεση στη Συρία.Καταδίκασε την οργάνωση “Λευκά Κράνη” που ήταν υποψήφια για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2017, ως «ψεύτικη οργάνωση» που παρέχει προπαγάνδα για «τζιχαντιστές και τρομοκράτες».
Πραγματι ...οι White Helmets: ανθρωπιστική βιτρίνα της αλ-Νούσρα, συνδεδεμένη με τη Syria Campaign, μια ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία που εναλλάσσει τις κραυγές για τα «εγκλήματα του δικτάτορα» με τα καλέσματα για ζώνη επιβολής απαγόρευσης πτήσεων, η οργάνωση ιδρύθηκε το 2013 από έναν πρώην Βρετανό στρατιωτικό, τον James Le Mesurier, στο Ντουμπάι. Από όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, η οργάνωση αυτή έχει πάρει $23 εκατομμύρια από το USAID, £19.7 εκατομμύρια από το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας και $4.5 από την Ολλανδία.
Υπερβολικά πολλά λεφτά για να αγοράσει κανείς άσπρα κράνη και οχήματα – με τόσα φτιάχνεις μάλλον στρατό.
Το ίντερνετ είναι γεμάτο με βίντεο και φωτογραφίες που απεικονίζουν ψευτοδιασώστες της οργάνωσης αυτής με όπλα, να πανηγυρίζουν με την αλ-Νούσρα διάφορες νίκες ενάντια στο συριακό στρατό, να παρακολουθούν εκτελέσεις και στη συνέχεια να τρέχουν να μαζέψουν τα πτώματα.
Απαντώνται αποκλειστικά στις περιοχές που ελέγχει η αντιπολίτευση.
Ένας από αυτούς φέρεται να προσπάθησε να βάλει βόμβα σε γερμανικό αεροδρόμιο.
Σχολιο.- Έπρεπε να κλείσει το μαγαζί και να κατακλύσουν τον τύπο όλα τα δεδομένα που γνωρίζουμε σήμερα (χρηματοδότηση από ΗΠΑ και Η.Β., ίδρυση και εκπαίδευση από MKO με επικεφαλής "πρώην στρατιωτικούς" (sic) [πράκτορες της MI5], αερομεταφορά τους (διάσωση) από το Ισραήλ κοκ) ώστε να αντιληφθεί τελικά το "ευαισθητοποιημένο κοινό" ότι η White Helmet δεν επρόκειτο για αυτο-οργανωμένη ομάδα αλλά για ένα ακόμη proxy στον βρώμικο πόλεμο της Συρίας. Δεν πάει πολύς καιρός που τα διεθνή media και το ίντερνετ κατακλύζονταν από βίντεο, άρθρα, teaser για τη συγκεκριμένη οργάνωση, ενώ την ίδια ώρα ανθρωπιστές του fb αλλά και αριστεροί/αναρχικοί/νατοικοι/ιμπεριαλιστικοι  «αγωνιστές» του fb αναπαρήγαγαν το προπαγανδιστικό αυτό υλικό, "ψηλώνοντας" μερικούς πόντους για τον αγώνα που έδιναν από τα κάτω, ενάντια στο Συριακο Λαο και στον Προεδρο του Άσαντ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία. Αυτή η σκατόφατσα είναι ο ακροδεξιός Luis Fernando Camacho το αλά Μπολσονάρο και Πινιέρα μαφιοζοναζίδιο, ο μέχρι τώρα αρχηγός της αντιπολίτευσης που προτίθεται να αναλάβει τη χώρα, ο εκλεκτός των "επενδυτών" μέσα κι έξω από τη χώρα όπως γίνεται παντού..
Όπως σωστά το μαντεύει κανείς είναι κι αυτός πάρα πολύ χριστιανός, καρα-Καθολικός, κυκλοφορεί με πιστόλια και τη βίβλο, πολύ κοντά στους Εκκλησιαστικούς κύκλους και βέβαια σε όλα τα αποβράσματα και τα στρώματα της μαφιόζικης και ελιτ Βολιβίας, ενώ κι ο ίδιος είναι ήδη πάμπλουτος και βέβαια θα γίνει πολύ περισσότερο...
Εκτός από το ότι είναι επιχειρηματίας και πολιτικός ηγέτης, είναι επίσης δικηγόρος, είναι 40 ετών και μπορεί να υπερηφανεύεται για τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό του καθώς και τις καλές σχέσεις του με την Αμερική.
Είχε συναντήσεις με τον καγκελάριο του Bolsonaro πριν από τις εκλογές. Ο Camacho είναι ο ιδιοκτήτης της Grupo Empresarial Nacional Vida S.A., η οποία κατέχει επενδύσεις άμεσα ή έμμεσα σε εταιρείες όπως η Conecta, η Tecorp, η Xperience, η Fenix Seguros, καθώς και η Nacional Seguros Vida της μητροπολιτικής κλινικής της Αμερικής. Υπάρχουν αποδείξεις ότι ορισμένες από αυτές τις επενδύσεις εμπλέκονται στο σκάνδαλο "Παναμά", της φοροδιαφυγής σε φορολογικούς παραδείσους της Κεντρικής Αμερικής (Panama Papers).
Οι δηλώσεις του υποδηλώνουν μια δίψα για εκδίκηση, προκαλώντας να βάλει στη φυλακή όλους και όλες τους/τις συνεργάτες του Μοράλες!, όσους τουλάχιστον δεν σκοτώσουν.
Παρόλο που λέει ότι δεν υπάρχει κακία και μίσος, οι πρακτικές των οπαδών του τον "διαψεύδουν" , όπως φάνηκε στην βάρβαρη δράση εναντίον της δημάρχου Patricia Arce, της πόλης Vinto, που δέχτηκε βίαιη επίθεση και ταπεινώθηκε σε μια πλατεία.
Υπάρχουν επίσης καταγραφές παρόμοιων επιθέσεων σε συνηθισμένους ανθρώπους, όπως μια γυναίκα που αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη στα γόνατά της επειδή εξέφρασε τη διαφωνία της με την απεργία που κάλεσε ο δεξιός ηγέτης.
Επιπλέον, συνήθως αναφέρεται στον εαυτό του ως το "Macho Camacho", ένα ψευδώνυμο που χρησιμοποιείται επίσης από τους οπαδούς του.
Εννοείται οτι θα καταργήσει τα δημοκρατικά άσυλα, θα μπουκάρουν στα καφέ, θα βασανίζουν ανθρώπους, θα διαλύσουν τους φτωχούς και τους αυτόχθονες, θα απαγορεύεται να βρίζεις τα "θεία" κλπ ιΑυτά προς το παρόν για το ακροδεξιό δολοφονικό καθίκι, αν και αρκεί η εικόνα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυμα συμπαράστασης στον Έβο Μοράλες του Πέπε Μουχίκα, πρώην πρόεδρου της Ουρουγουάης, του προέδρου των φτωχών όπως είχε γίνει γνωστός. Ο Μοράλες τον ευχαριστεί με αυτά τα λόγια:
"Σε ευχαριστώ αδελφέ μου "Pepe" Mujica για την έκφραση της καταδίκη σου για το σχέδιο πραξικοπήματος που χρησιμοποιεί τη βία για να επιτεθεί στο κράτος δικαίου. Χαιρετίζουμε και εκτιμούμε την υποστήριξή σου''
#NoAlGolpeEnBolivia



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τα ΜΜΕ λίγες δεκάδες φοιτητών διαδηλώνουν απόψε ως απάντηση στα σημερινά αίσχη στην ΑΣΟΕΕ.
Οι...λίγες δεκάδες φοιτητές. Πανω κατω 5.000 ανθρωποι!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοιγω τηλεοραση βραδυ Δευτερας και πέφτω στον Αντένα που έλεγε τι βρήκανε οι μπάτσοι χτες το βράδυ μαλλον στο κλαμπ που τους βάλανε όλους να γονατίσουν με τα χέρια στον αυχένα ,κάτι γραμμαρια κόκα,κάτι μπαφους ,κτλ
Και ακούω από μακρυά να ξεκαρδιζονται το Noor one και οι 2,1 τόνοι ηρωίνης του



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσπαθούσε να σβήσει φωτιά που είχε ανάψει σε σημείο του σπιτιού του και ισραηλινοί στρατιώτες τον δολοφόνησαν.

Ο Ισραηλινός τρόμος συνεχίζεται: οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σκοτώνουν τον Παλαιστινιο νέο που προσπαθουσε να σβησει φωτιά που ξέσπασε σε ένα οικογενειακό σπίτι στην κατεχόμενη Χεβρώνα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φύγετε από την ΑΣΟΕΕ...Φύγετε από τα όνειρα μας ..Φύγετε από τα οράματα μας ..φύγετε από τους στόχους μας ..
Το "Κόμμα του αλέκσι" δεν χωράει πουθενά στο κοινωνικό και φοιτητικό κίνημα ... Είναι ένα "Κόμμα" δούρειος ίππος του συστήματος και του ΔΝΤ. "Κόμμα του αλέκσι" αποτελεί μια ακόμα εφεδρεία για το σχέδιο εναλλαγής ρόλων εντός του συστήματος... Όπως έστρωσε το χαλάκι για την επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία έτσι τώρα η ΝΔ το στρώνει το περιβάλλον και το χαλάκι για να εισχωρήσει πάλι στο κίνημα καπελώνοντας τους αγώνες..και μετέπειτα τη αντικατάσταση της στην κρατική εξουσία....Οι "διαφορές" μεταξύ τους είναι "διαφορές" για να μπορεί να παίξει ο καθένας τους το ρόλο του και να εγκλωβίσουν το κίνημα εντός του πλαισίου τους και για να μην μπορεί ποτέ να ανεβάσει υψηλά τον πήχη της σύγκρουσης με το σύστημα τους. Αλίμονο στο κίνημα που θα αφήσει το "κόμμα του αλέκσι" να αναπνεύσει μέσα του ..η μοίρα του καταδικασμένη



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΤΟ ΑΣΥΛΟ..ΤΟ ΑΣΥΛΟ..Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ..."...αλλά όταν η χώρα εξαναγκαζόταν να υπαχθεί στη Μνημονιακή Αποδιάρθρωση, στην εκποίηση και τη φτώχεια και τη μίζερη δορυφορική υπανάπτυξη.....κανείς από τους "ζηλωτές του ασύλου" δεν κατέλαβε μια πανεπιστημιακή Σχολή, απαιτώντας τουλάχιστον τον σεβασμό του Συντάγματος και αντιστεκόμενος στο τρομακτικό ξεπούλημα...κανείς..τώρα αληταμπουρεύονται αοριστολογώντας "περί Δημοκρατίας"...άραγε, τότε "Η Χούντα τέλειωσε το 73" και σήμερα "ξετέλειωσε και συνεχίζει";...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οπισθεν ολοταχώς από τά Κυβερνητικά Ουγκανά..
Ας ετοιμαζόμαστε ομως για καινούργια αντιδραστικά σχέδια τους πού στοχο εχουν νά μετρήσουν κοινωνικές αντιδράσεις…
Τσιάρας: Θα αποσύρω τη διάταξη για την βλασφημία
12/11/2019 – 11.23
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ότι θα αποσυρθεί η διάταξη για την βλασφημία που υπήρχε στον νέο Ποινικό Κώδικά μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε.
Ο κ. Τσιάρας απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις. Σημείωσε δε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.
Παρόλα αυτά τόνισε ότι δεν θέλει να χαθεί η ουσία και από την στιγμή που υπάρχουν τόσες αντιδράσεις η συγκεκριμένη διάταξη θα αποσυρθεί.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εισβολή ΜΑΤ-βροχή χημικών-συλλήψεις-τραυματίες στην ΑΣΟΕΕ. Οι εγκλωβισμένοι φοιτητές καλούν σε συμπαράσταση
11/11/2019
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν εισβάλει εδώ και ώρα στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) επί της οδού Πατησίων, επιχειρώντας να απομακρύνουν τους φοιτητές από τη σχολή τους!
Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε όταν μεγάλος αριθμός φοιτητών συγκεντρώθηκε στη σχολή, σε διαμαρτυρία για το παράνομο κλείσιμό της από την Πρυτανεία, ως συνέχεια των αστυνομικών επιθέσεων των προηγούμενων ημερών, που έφτασαν σε σημείο να καταστρέφουν στέκια αριστερών φοιτητικών παρατάξεων.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ εξαπέλυσαν βροχή χημικών κατά των φοιτητών, οι οποίοι απαντούν με το σύνθημα “Ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Η Χούντα δεν τελείωσε το ’73”.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν απρόκλητες συλλήψεις φοιτητών αλλά και διερχομένων πολιτών στην οδό Πατησίων, που έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, ανάμεσά τους και τραυματίες.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι απαγορεύτηκε σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να προσεγγίσουν τη σχολή!
Έξω από την ΑΣΟΕΕ έχουν παραταχθεί κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. και υπάρχει έντονη ανησυχία πως επίκεινται μαζικές συλλήψεις.
Οι φοιτητές απευθύνουν κάλεσμα για την προσέλευση αλληλέγγυων πολιτών και καλούν τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποσύρει τις δυνάμεις των ΜΑΤ από την ΑΣΟΕΕ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το πανεπιστημιακό άσυλο και την απρόσκοπτη λειτουργία της σχολής τους.
Έξω από την ΑΣΟΕΕ συγκεντρώθηκε πλήθος αλληλέγγυων, οι οποίοι εξέφραζαν δυναμικά την αποδοκιμασία τους στα ΜΑΤ. Ανάμεσα στους αλληλέγγυους βρέθηκαν στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑ.Ε,άλλων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, του ΜέΡΑ25 και βουλευτές του…ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά την τετραετία της διακυβέρνησης του χρησιμοποίησε κατά κόρον τα ΜΑΤ, ειδικά στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών ενάντια σε πολίτες, νεολαία και σε στελέχη αριστερών κομμάτων…
Τελικά οι φοιτητές αφού σήκωσαν τα πανό τους και έκαναν αλυσίδες βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ με πορεία που κατευθύνθηκε στο Πολυτεχνείο όπου θα αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία του αγώνα τους.
Αργά το μεσημέρι οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία προς τα Προπύλαια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνε στο αρχείο υποθέσεις με πρεζοκαραβα των 2 τόνων κ κάτι σουσαδικων στο Κολωνάκι με κοκες που τις κόβαν με οικοδομική σπάτουλα, για να κάνουν ντου σε κλαμπ κ να γονατιζουν 300 άτομα με τα χέρια στο κεφάλι, για 5 τσιγάρα, 2 ΟΛΌΚΛΗΡΑ ecstacy κ 20 παναντολ έξτρα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Βραζιλία, οι (άτολμες) αλλαγές του Λούλα αντιμετωπίστηκαν με ένα δικαστικό πραξικόπημα.
Στη Βολιβία, παρακρατικοί, αστυνομία και στρατός εκτέλεσαν σε αγαστή συνεργασία το πραξικόπημα.
Στη Χιλή, με όλη την κοινωνία στους δρόμους, ο Πινιέρα χρησιμοποιεί την αστυνομία και το στρατό για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις, χτυπώντας, δολοφονώντας, συλλαμβάνοντας, βασανίζοντας, τυφλώνοντας.
46 χρόνια μετά, η πικρή αλήθεια της Unidad Popular παραμένει δυστυχώς επίκαιρη...
«από στομια βγαινει η δυναμη, και όχι από τα στοματα, συντροφοι, γνωστο αυτό, ηταν είναι και μενει αληθινο…»
Οι στιγμές, όπως είπαμε, είναι δραματικές. Και στους περισσότερους ξυπνάνε δυσάρεστες μνήμες, η “πικρή αλήθεια” της Unidad Popular στη Χιλή, και εκείνος ο στίχος που μας θυμίζει πως “από στόμια βγαίνει η δύναμη, και όχι από στόματα, όχι από πρόσωπα καλοσυνάτα”…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«O Tζούλιαν Ασανζ δε θα βγει ζωντανός από τη φυλακή»
«Πρέπει να αντιμετωπίσω την πικρή αλήθεια, ο γιός μου δεν θα βγει ζωντανός από τη φυλακή» τόνισε σε συνεντευξή του ο πατέρας του Ασανζ, Τζον Σίπτον. «Δεν μιλώ σαν πατέρας που ανησυχεί, απλώς αναφέρομαι στα δεδομένα».
Κυριακή 10 Νοέμβριος 2019  -  13:01
Την ανησυχία του, ότι ο διάσημος ακτιβιστής, Τζούλιαν Ασάνζ, δε θα βγει ζωντανός από τη βρετανική φυλακή όπου κρατείται, εξέφρασε ο πατέρας του, Τζον Σίπτον, που τον επισκέφθηκε προ διημέρου. «Πρέπει να αντιμετωπίσω την πικρή αλήθεια, ο γιός μου δεν θα βγει ζωντανός από τη φυλακή. Δεν μιλώ σαν πατέρας που ανησυχεί, απλώς αναφέρω τα δεδομένα”, είπε, μιλώντας στον Τύπο. “Ο Τζούλιαν είναι πολύ πιθανό να πεθάνει στη φυλακή, μετά από εννιά χρόνια διώξεων, γιατί αποκάλυψε την αλήθεια για εγκλήματα πολέμου».
Ο αυστραλός Τζον Σίπτον είναι ο βιολογικός πατέρας του Ασανζ, ο οποίος έχει πάρει το επίθετο του θετού του πατέρα και συζύγου της μητέρας του. Στα 89 του χρόνια σήμερα, επιδίδεται σε περιοδεία όλων των κρατών της Ευρώπης που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την Βρετανία και να εμποδίσουν την έκδοση του γιού του στις ΗΠΑ.
«Αυτή είναι τώρα η δουλειά μου», λέει στην εφημερίδα Εξάμινερ της Ιρλανδίας. «Ήρθα από τη Μελβούρνη και πέρασα ένα μήνα στη Βρετανία, και είδα πως τον εμπαίζουν, ακόμη και όταν τον επισκέφθηκα. Χαλάνε ένα ραντεβού και ύστερα δεν μπορείς να πας να τον δεις πάλι για δυο εβδομάδες […] ο ίδιος ο Τζούλιαν μου ζήτησε, όταν τον είδα, να έρθω και να βοηθήσω, να μετακομίσω στη Βρετανία […] η έκθεση του ειδικού του ΟΗΕ, τα λέει όλα, καταδεικνύοντας κάθε σημάδι των σωματικών και πνευματικών βασανιστηρίων που τον υποβάλλουν».
Τις συνθήκες κράτησης του Ασάνζ, «συνθήκες καταπίεσης και απομόνωσης», και τα «ψυχολογικά βασανιστήρια στα οποία τον υποβάλλουν», είχε καταγγείλει πρόσφατα και ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, ο Νηλς Μέλζερ, τονίζοντας τους κινδύνους τόσο για την υγεία του όσο και για τη ζωή του. Ο κ. Μέλζερ επισκέφθηκε τον Ασάνζ συνοδευόμενος από δύο γιατρούς, και ήταν αυστηρότατος στις μετέπειτα δηλώσεις του. Μάλιστα τάχθηκε εναντίον κάθε προσπάθειας έκδοσης του Ασανζ στις ΗΠΑ και, όταν απορρίφθηκε η έκθεσή του από τη Βρετανία, επανήλθε με νέα ανακοίνωση, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Λονδίνου ότι δικαιολογεί τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, «ώστε ο Ασανζ να πληρώσει για τις αποκαλύψεις που έχει κάνει, περί διαφθοράς και εγκλημάτων πολέμου».
Ο 48χρονος Ασανζ είχε βρει καταφύγιο, από το 2012 μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, στην πρεσβεία του Ισημερινού, στο Λονδίνο. Η σημερινή κυβέρνηση του Ισημερινού τον παρέδωσε στις Βρετανικές Αρχές. Από τότε κρατείται στην φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς, σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης 23 ώρες ημερησίως. Οι κανόνες που ισχύουν για κείνον, είναι οι ίδιοι που ισχύουν για την «αφρόκρεμα» των εγκληματιών – ισλαμιστών τρομοκρατών, καθ΄ έξιν δολοφόνων κα- που κρατούνται στη Βρετανία, στα διπλανά του κελλιά.
Το Φεβρουάριο του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για την έκδοσή του στις ΗΠΑ, που τον κατηγορούν για κατασκοπεία και άλλα 17 αδικήματα, και του επιφυλάσσουν ποινή 175 ετών, σύμφωνα με τις προβλέψεις, διότι έδωσε στη δημοσιότητα στρατιωτικά και διπλωματικά τους μυστικά, για τις επιχειρήσεις τους σε Ιράκ και Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Eλ Παϊς, ο Ασανζ παρακολουθούνταν από τη CIA καθ’ όλη τη διάρκεια της διαβίωσής του στην πρεσβεία του Ισημερινού, καθώς οι αμερικάνοι είχαν εξαγοράσει τους, από ιδιωτική εταιρία, φρουρούς της πρεσβείας, και έτσι είχαν στα χέρια τους βίντεο και ήχο από όλες τις συναντήσεις του Ασανζ, ακόμη κι αυτές με τους δικηγόρους του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πω... πω... πω..."εθνικισμός" στην Εξέγερση του 73'! "Έξω οι Αμερικάνοι- Εθνικός Κίνδυνος" γράφει το πανό εξω από την Πυλη του Πολυτεχνειου το 1973!!!
Σήμερα, πείτε μου παρακαλώ, ποιοι δεν είναι στο πνεύμα των εξεγερμένων φοιτητών και εργατών του Πολυτεχνείου και ποιοι πρέπει να πεταχτούν ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ έξω από αυτό; Όσοι τολμούν να κρατούν την Ελληνική Σημαία που ενώνει τον Λαό; Ή όσοι την καίνε για να τον διασπάσουν- προκειμένου να τον παραδώσουν χειροπόδαρα ως δουλοπάροικο στον ληστρικό ιμπεριαλισμό;

Σήμερα θα τους έλεγαν ακροδεξιούς, φασίστες και ρατσιστές! Θα τους έκαιγαν τις σημαίες και θα τους έσπαγαν τα κεφάλια χωρίς να χρησιμοποιήσουν ούτε ένα τανκ! Τι νομίζεις; Τυχαία έχει διαβρώσει η ασφάλεια τα λούμπεν και προβοκατόρικα γκρουπούσκουλα;
Με ενωτικό λάβαρο τη γαλανόλευκη σημαία
"ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ-ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ"
φώναζαν οι εργάτες και οι φοιτητές το 73'



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΑΝΟΙΚΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»
Κάλεσμα σε συζήτηση- κριτική αποτίμηση της πολιτικής δράσης και της φιλοσοφίας του ανυπότακτου εργάτη, Δημήτρη Τούμπανη (1940-2019)*
Παρασκευή 15 Νοέμβρη και ώρα 7.00 μ.μ.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ- ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ "Χατζίνειο" Ματζαγριωτάκη 118 (πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού)
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ντούσας Δημήτρης, πρόεδρος του Ανοικτού Φιλοσοφικού Σχολείου και ο Γιώργος Λούκας
ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ:
Α) Οι πολιτικές θέσεις του Δ.Τούμπανη, ενάντια στη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη, την πλαστή Τρομοκρατία και την πολιτική Εισαγωγής ξένων εργατών με στόχο την εργασιακή αντικατάσταση.
Β) Τα φιλοσοφικά του ντοκουμέντα 1975-1979 και οι αγώνες του για την ενότητα των Λαϊκών Αντιιμπεριαλιστικών Δυνάμεων»
*Ο Δημήτρης Τούμπανης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση από το «Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών» στις 10 Φλεβάρη 1969, για την Αντιδικτατορική του δράση (παράβαση του ν.509/47 και απείθεια σε στρατιωτική διαταγή).
ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
ΤΟΥ «ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δυνάμεις ασφαλείας της Βολιβίας και οι ρατσιστές δεξιές συμμορίες πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα,  και χτυπάνε σε φτωχή γειτονιές στη Λα Παζ καθώς συλλαμβανουν με καπνό τους υποστηρικτές του Μοράλες.
Σχολιο.- Είχε τρεις τετραετίες ο παπάρας ο Μοραλες να φτιάξει δικό του στρατό και αστυνομία. Η να εξοπλισει το λαο. Εν ανάγκη με την βοήθεια της Βενεζουέλας και της Κούβας.
Σχολιο.-  γάμησέ τα... τι τραγωδία είναι αυτή, το κέρατό μου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι να μην σκαει το ΚΚΕ. Να έχεις ανατρέψει την αστική σου τάξη και μαζί με αυτήν άλλες επτά γειτονικές, να έχεις αριστεύσει στην οικοδόμηση τού σοσιαλισμού φτάνοντας στη φάση τής παγκόσμιας εξαγωγής και μισοαπονεκρώνοντας ταυτόχρονα και τομείς τού κράτους - και να έρχονται αυτοί οι ανίκανοι λατινοαμερικάνοι με τις ρεφορμιστικές μαλακίες τους να σου υπονομεύουν την προσπάθεια!! Ε είναι να μη σκας μετά...
Σχολιο.-  Με πρόλαβες. Όλα καλά αλλά πάνω απ'όλα ο Μοραλες ήταν συριζαιος. Έγραψε σε ανακοίνωση του το ελληνικό παράρτημα του farc.
Σχολιο.- εγώ πάντως επειδή βλέπω πολύ αγριάδα παραγγέλνω φραπέ (που είναι εργατικός καφές και όχι των φλωρων των αστων, όπως ο φρεντο) και αναμένω αντεπίθεση.
Προδοσία. Αντί να κάτσει στη χώρα του να ηγηθεί του εμφυλίου, να γράφουμε στατα εμπλεα επαναστατικού πάθους, την έκανε για το Μεξικό, να τα φάει με τις γκόμενες. Αισχος.
Περιμένω άρθρο γραμμής και εμβριθους κριτικής από τη Λιάνα της καρδιάς μας. Θατο κορνιζαρω δίπλα στο άλλο το παραπονιαρικο που είχε γράψει για την αστυνομία το 2008.
Σχολιο.- εγω πάντως ενημερώθηκα για θανασιμους κινδύνους που απειλούν το κίνημα στο Λίβανο από την κατασταλτική δυναμη της Χεζμπολάχ όπως επίσης για το κίνημα στο Χονγκ Κόνγκ με την εκατόμβη του ενός νεκρού - και ήρθα εδω να σας ζητήσω εξηγησεις...που βαδίζουμε ;
Σχολιο.- να θέλεις να κάνεις επανάσταση και να σου φράζει το δρόμο ο δικτατορικού χαρακτήρα ιρανικός σιιτισμος. Ζουν μια τραγωδία όλοι αυτοί οι Έλληνες επαναστάτες με το δράμα του Λιβάνου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τελευταίο θύμα της κατάρας του Ασάντ, αυτή τη φορά, ο Βρετανός πρώην στρατιωτικός που ίδρυσε τα λευκά κράνη, την πτέρυγα προπαγάνδας της αλ-Κάιντα στη Συρία. Προφανώς η βρετανική βασίλισσα ήταν οπαδός της δουλειάς του.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: Τα εργατικά συνδικάτα απειλούν με απεργία αν δεν αποκατασταθεί η τάξη μέσα σε 24 ώρες
 Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, 22:11
Η μεγαλύτερη ομοσπονδία εργατικών συνδικάτων στη Βολιβία προειδοποίησε την Τρίτη ότι θα πραγματοποιήσει απεργία επ΄αόριστον και θα κινητοποιήσει τα μέλη της στην πρωτεύουσα Λα Πας, εάν η πολιτική ηγεσία της χώρας και οι ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών δεν αποκαταστήσουν τη συνταγματική τάξη και την ειρήνη εντός 24ωρου.
«Προς τους πολιτικούς ηγέτες και τους ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών που προκάλεσαν όλο αυτό το χάος... σας δίνουμε 24 ώρες για να αποκαταστήσετε τη συνταγματική τάξη, την κοινωνική ειρήνη και την ενότητα του βολιβιανού λαού», δήλωσε ο επικεφαλής του Βολιβιανού Εργατικού Κέντρου Χουάν Κάρλος Χουαράτσι, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα. «Δεν της αξίζει αυτό της χώρας μας».
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται εν μέσω των συνεχιζόμενων ταραχών στη Βολιβία μετά την εξαναγκασμο σε παραίτηση του προέδρου 'Εβο Μοράλες από το στρατο με σχεδιο των αμερικανων και την αναχώρησή του για το Μεξικό.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Έβο Μοράλες έφτασε στο Μεξικό
 Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, 19:20
Οι βουλευτές του κόμματος MAS του παραιτηθέντος προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες σκοπεύουν να μποϊκοτάρουν τη σημερινή κοινοβουλευτική συνεδρίαση στην οποία θα εκλεγεί ο νέος, υπηρεσιακός πρόεδρος της χώρας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος στο Κογκρέσο, Σέρχιο Τσόκε.
«Χωρίς εμάς δεν θα υπάρξει απαρτία και αυτή είναι η θέση όλου του κόμματος», είπε ο Τσόκε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Μοράλες στο Μεξικό, τη χώρα όπου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο επειδή η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο, προσγειώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα σήμερα στην Πόλη του Μεξικού. Λίγο νωρίτερα, ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα αποκαλύψει το πού θα εγκατασταθεί ο Μοράλες, για λόγους ασφαλείας.
Ο Μοράλες δεσμεύεται να παραμείνει στην πολιτική, λέγοντας ότι «ο αγώνας συνεχίζεται».
Ο Έβο Μοράλες επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί πραξικοπήματος στη Βολιβία, τονίζοντας ότι το Μεξικό έσωσε τη ζωή του.
«Δεν θα αλλάξω εξαιτίας αυτού του πραξικοπήματος» υπογράμμισε.
Όπως κατήγγειλε ο παραιτηθείς πρόεδρος της Βολιβίας, το σπίτι του λεηλατήθηκε όπως επίσης εκείνο της αδελφής του.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε αναβρασμό από τους φαλαγγιτες ο Λίβανος - Κλειστά τα σχολεία
 Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, 15:45
Κλειστές ήταν σήμερα στο Λίβανο οι τράπεζες και τα σχολεία σε ένα νέο κύμα αναταραχής των χαφιεδων των ΗΠΑ εν μέσω πολιτικών προσπαθειών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, με στόχο να βγει η χώρα από τη χειρότερη οικονομική της κρίσης από τον εμφύλιο πόλεμο του 1975-90.
Ο Λίβανος βρίσκεται σε βαθιά αναταραχή από τους φαλαγγιτες χαφιεδες των αμερικανων και των σιωναζι από τις 17 Οκτωβρίου όταν το κύμα βιαιοτητων και ταραχων των χαφιεδων των ΗΠΑ σε βάρος της κυβερνησης οδήγησε σε παραίτηση του πρωθυπουργού Σάαντ αλ Χαρίρι.
Οι ταραχες έχουν τροφοδοτηθεί από τα χρηματα των αμερικανων και των σιωναζι με την οργή τους κατά της κυβερνησης του Λιβάνου. Οι τράπεζες προσπαθούν να αποτρέψουν την εκροή κεφαλαίων επιβάλλοντας περιορισμούς στις αναλήψεις σε δολάρια και τις μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό.
Τα καταστήματα των τραπεζών, που έμειναν κλειστά σχεδόν για τον μισό Οκτώβριο, έκλεισαν και πάλι εν μέσω φόβων για την ασφάλεια των υπάλληλων, καθώς νιώθουν να απειλούνται από τους πελάτες που ζητούν να έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους και τους φαλαγγιτες των αμερικανων που έχουν συγκεντρωθεί στις τράπεζες, δήλωσε επικεφαλής συνδικάτου.
«Σκοπεύουμε να συναντηθούμε με την Ένωση Τραπεζών του Λιβάνου σήμερα και να αποφασίσουμε πώς να συνεργαστούμε για να επιλύσουμε αυτό το θέμα ούτως ώστε οι υπάλληλοι των τραπεζών να μην υφίστανται παρενόχληση», δήλωσε, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Τραπεζικών Υπαλλήλων Τζορτζ αλ Χατζ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρξει ανεφοδιασμός των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης προκειμένου οι καταθέτες να μην νιώθουν ότι «τιμωρούνται» από την απεργιακή κινητοποίηση.
Η κεντρική τράπεζα του Λιβάνου ανακοίνωσε χθες ότι οι τραπεζικές καταθέσεις είναι ασφαλείς. Σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Ριάντ Σαλαμέχ δήλωσε ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι το θέμα των «capital controls» και ότι δεν υπάρξει κούρεμα των καταθέσεων.
Κλειστά σχολεία
Κλειστά παρέμεναν σήμερα και τα σχολεία, μια απόφαση που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Παιδείας λόγω των αιτημάτων για ευρύτερη απεργιακή κινητοποίηση αλλά και ως ένδειξη σεβασμού προς το «δικαίωμα έκφρασης των μαθητών».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η βία των χαφιεδων των αμερικανων έχει οδηγήσει το Χονγκ Κονγκ στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης
 Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, 13:29
Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ έριξε σήμερα δακρυγόνα στους χαφιεδες των αμερικανων στην οικονομική συνοικία Σέντραλ στην καρδιά της πρώην βρετανικής αποικίας, όπως και σε δύο πανεπιστημιουπόλεις, για να διαλύσει τις συγκεντρώσεις χαφιεδων των αμερικανων υπέρ της αποικιοκρατίας, καθώς, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, η βία έχει οδηγήσει πλέον την υπό κινεζική κυριαρχία πόλη στα «πρόθυρα πλήρους κατάρρευσης».
Περισσότεροι από 1.000 χαφιεδες των αμερικανων και των εγγλεζων, πολλοί με ρούχα γραφείου και μάσκες, πραγματοποίησαν πορεία στη Σέντραλ για δεύτερη ημέρα την ώρα του γεύματος, αποκλείοντας τους δρόμους κάτω από ορισμένους από τους πιο ψηλούς ουρανοξύστες και τα πιο ακριβά ακίνητα της περιοχής.
Τα επεισόδια αυτά σημειώνονται μία μέρα μετά το περιστατικό κατά το οποίο η αστυνομία πυροβόλησε με πλαστικη σφαιρα έναν χαφιε των αμερικανων από μικρή απόσταση που πηγε να τους χτυπησει, ενώ ένας χαφιες των αμερικανων ντυμένος στα μαύρα περιέλουσε με βενζίνη και πυρπόλησε έναν κινεζο πολιτη του Χονγκ Κονγκ που ηταν υποστηριχτης της ενιαιας Κινας  σε δύο από τα χειρότερα γεγονότα βίας που έχουν καταγραφεί εδώ και δεκαετίες στην πρώην βρετανική αποικία. Και οι δύο τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Αφού οι χαφιεδες των αμερικανων διαλύθηκαν, η αστυνομία έριξε δακρυγόνα στους εναπομείναντες χαφιεδες των αμερικανων σε έναν μικρό δρόμο. Η αστυνομία προχώρησε σε περίπου 10 συλλήψεις, ρίχνοντας μερικούς από τους συλληφθέντες χαφιεδες των αμερικανων στο πεζοδρόμιο μπροστά από το πολυτελές κοσμηματοπωλείο Tiffany & Co και κρατώντας τους πεσμένους εκεί.
«Η κοινωνία μας έχει οδηγηθεί στα πρόθυρα πλήρους κατάρρευσης» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφερόμενος στις δύο τελευταίες ημέρες των έντονων επεισοδίων βίας.
Όσον αφορά στον άνδρα που περιέλουσαν χθες με βενζίνη οι χαφιεδες των αμερικανων, σημείωσε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και απηύθυνε έκκληση στον κόσμο για πληροφορίες σχετικά με τον δράστη της επίθεσης.
Στο ίδιο πνεύμα, το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι το πιο σημαντικό πράγμα τώρα στο Χονγκ Κονγκ είναι να σταματήσει η βία, μετά την καταδίκη της χθες από τις ναζιστικες αποικιοκρατικες ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ έκανε το σχόλιο αυτό κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Πεκίνο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άσαντ: Η αλ Κάιντα είναι αντιπρόσωπος των ΗΠΑ κατά της συριακής, της ρωσικής και της ιρανικής κυβέρνησης
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, 10:41
Πώς προέκυψε ξαφνικά ο ISIS το 2014; Από το πουθενά! Από το τίποτα! Στο Ιράκ και στη Συρία ταυτόχρονα, με αμερικανικά όπλα; Είναι πολύ σαφές.
Ο πρόεδρος Άσαντ σε συνέντευξή του στο RT είπε ότι κατά τη διάρκεια της πλήρους εξουσίας του δεν θα μπορούσε να λειτουργούσε λαθρεμπόριο πετρελαίου αξίας εκατομμυρίων δολαρίων από τη Συρία, εάν οι ΗΠΑ δεν έκλειναν τα μάτια.
«Από τότε που ξεκίνησε το ISIS... λεηλατώντας το συριακό πετρέλαιο το 2014, είχαν δύο εταίρους: τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τους συνεταίρους του και τους Αμερικανούς. Είτε τη CIA είτε άλλους» είπε.
Η αμερικανική εποπτεία της λεηλασίας του πλούτου της Συρίας συνεχίζεται ανοιχτά σήμερα, πρόσθεσε. Ωστόσο, η λεηλασία -όπως λέει ο Σύρος πρόεδρος- δεν σταματά όταν τελειώσει ο πόλεμος.
Οι Αμερικανοί προσπαθούν πάντα να λεηλατούν άλλες χώρες με διαφορετικούς τρόπους, όχι μόνο για το πετρέλαιο, τα χρήματά τους ή για τους οικονομικούς πόρους. Θα λεηλατούν τα δικαιώματά τους, τα πολιτικά τους δικαιώματα, κάθε άλλο δικαίωμα. Αυτός είναι ο ιστορικός ρόλος τους, τουλάχιστον μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Άσαντ είπε ότι οι σκοτεινές σχέσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και των σκληροπυρηνικών ισλαμοφασιστών στη Συρία είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σκεπτικός σχετικά με τον ισχυρισμό του Ντόναλντ Τραμπ ότι οι Αμερικανοί ειδικοί λειτουργοί σκότωσαν τον ηγέτη του ISIS Αμπού Μπακρ-Μπαγκντάντι.
Όπως και στην περίπτωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, ουδεμία οριστική απόδειξη του θανάτου δημοσιοποιήθηκε, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που συνέβη σε ανθρώπους όπως ο Ιρακινός ηγέτης Σαντάμ Χουσεΐν ή ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.
Η Μόσχα, επίσης, έχει επιφυλάξεις σχετικά με τις διεκδικήσεις ότι ο Μπαγκντάντι είναι νεκρός, ζητώντας την παροχή κάποιων συγκεκριμένων αποδείξεων.
Οι άνθρωποι αγωνίζονται και πεθαίνουν για μια αιτία, όχι ένα άτομο
Το αφήγημα για την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία επικεντρώνεται συνήθως στον Άσαντ και στον εσωτερικό του κύκλο, υποστηρίζοντας ότι η διάθεση του αποκαλούμενου από τους αποικιοκρατες και τα παπαγαλακια τους «δικτάτορα» θα αρκούσε για να εξασφαλίσει θετική αλλαγή στη Συρία.
 Το «Assad must go» είναι από καιρό σύνθημα στη Δύση. Ο ίδιος όμως λέει ότι η έννοια είναι γελοία, αφού εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι αγωνίζονται για τη Δαμασκό.
Ο Άσαντ δήλωσε ότι οι δυτικοί ηγέτες που υποστηρίζουν ότι ο συριακός λαός υποφέρει από την κυβέρνησή του είναι υποκριτές επειδή οι ίδιοι ηγέτες προκαλούν «πόνο» στους Σύρους με οικονομικές κυρώσεις. «Είναι βασικά απλώς ένας άλλος τρόπος να προσπαθήσουν να διασφαλίσουν την αλλαγή καθεστώτος» επεσήμανε.
Οι κυρώσεις, ωστόσο, δεν περιορίζονται στην κυβέρνηση, ανέφερε ο Άσαντ. Οι ιδιώτες επενδυτές αποθαρρύνονται έντονα από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να φέρουν κεφάλαια σε τμήματα της Συρίας που ελέγχονται από την κυβέρνηση, πράγμα που δυσχεραίνει την οικονομική ανάκαμψη, την ανασυγκρότηση και την επιστροφή των προσφύγων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαδούρο προς Τραμπ: Η Βενεζουέλα είναι «έτοιμη για σύγκρουση»
 Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, 10:31
«Ισχυρό μήνυμα» προς τις «παράνομες» κυβερνήσεις της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες χαιρετίζοντας την απόφαση του στρατού να απαιτήσει την παραίτηση του σοσιαλιστή ηγέτη.
Ο Νικολάς Μαδούρο δεν άργησε να του απαντήσει προειδοποιώντας ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη για σύγκρουση. «Αυτή η ενέδρα εναντίον του Έβο Μοράλες οργανώθηκε από τον βορειοαμερικανικό ιμπεριαλισμό και λένε ότι τώρα αφορά τη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα» είπε ο Μαδούρο. «Προσοχή συμπατριώτες, πάμε σε μάχη. Θέλετε σύγκρουση; Είμαστε έτοιμοι για σύγκρουση» πρόσθεσε.
Ο Μαδούρο επανέλαβε την αληθεια και την πραγματικοτητα που ξερει ολος ο κοσμος οτι η παραίτηση του Μοράλες αποτελούσε «πραξικόπημα που διαπράχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον Λευκό Οίκο».
Ο Έβο Μοράλες εγκατέλειψε την εξουσία την Κυριακή, έπειτα από τρεις εβδομάδες φασιστικων πληρωμενων ταραχων και βίαιων επεισοδίων της φασιστικης προδοτικης «αντιπολίτευσης», σχεδιασμενη από την CIA η οποια ,της ειπε ότι πρεπει να  χαρακτήριζε προϊόν νοθείας το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ής Οκτωβρίου. Ήταν ένας από τους τελευταίους αντιπροσώπους του «ροζ κύματος» που εκδηλώθηκε τη δεκαετία του 2000 στη Λατινική Αμερική -στρέφοντας στην αριστερά τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τον Ισημερινό και τη Βενεζουέλα.
Η Βενεζουέλα είναι αντιμέτωπη με σοβαρή οικονομική κρίση, που ο Μαδούρο επιρρίπτει στις κυρώσεις που επιβάλλουν στη χώρα του οι ΗΠΑ, πραγμα που είναι και η αληθεια, οι οποίες υποστηρίζουν τον γελοιο αχυρανθρωπο τους ηγέτη της ξεπουλημενης φασιστικης «αντιπολίτευσης» Χουάν Γκουαϊδό, προκειμένου να του ασκήσουν πίεση και εν τέλει να τον αναγκάσουν να εγκαταλείψει την εξουσία.
Ο γελοιος αχυρανθρωπος των ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο ανακηρύξαν οι ΗΠΑ και οι αλλοι δυτικοι αποικιοκρατες μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο, εχει γινει γελοιος απειρες φορες μεχρι τωρα, κανοντας και τους ιδιους τους αμερικανους να αναγνωρισουν ότι προκειται για φαιδρο και ελαχιστο προσωπο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: Ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Λα Πας ζήτησε να επέμβει ο στρατός
 Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, 02:16
Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Λα Πας ζήτησε τη Δευτέρα [τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ώρα Ελλάδας] από τις ένοπλες δυνάμεις της Βολιβίας να επέμβουν στην πρωτεύουσα για να σταματήσουν τα «βίαια επεισόδια» που απέδωσε σε υποστηρικτές του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες.
«Ζήτησα από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, τον στρατηγό Γουίλιαμς Καλιμάν, να επέμβει, διότι οι δυνατότητες της αστυνομίας έχουν ξεπεραστεί», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Λα Πας, ο Χοσέ Μπαρενετσέα.
Επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα στη Λα Πας, εγκαταστάσεις της αστυνομίας σε πολλές πόλεις λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν τη Δευτέρα, ενώ πλήθος εκατοντάδων υποστηρικτών του Μοράλες βαδίζει από τη γειτονική πόλη Ελ Άλτο προς την πρωτεύουσα της Βολιβίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: Πλήθος υποστηρικτών του Έβο Μοράλες κινείται προς τη Λα Πας
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, 01:00
Πλήθος εξοργισμένων διαδηλωτών, υποστηρικτών του Έβο Μοράλες, που παραιτήθηκε την Κυριακή από το αξίωμα του προέδρου της Βολιβίας, άρχισαν πορεία τη Δευτέρα προς τη Λα Πας από τη γειτονική πόλη Ελ Άλτο, προπύργιο του σοσιαλιστή πρώην προέδρου, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ανεμίζοντας σημαίες στα χρώματα του συμβόλου αυτοχθόνων λαών χωρών της Αμερικής, και φωνάζοντας «Τώρα ναι, εμφύλιος πόλεμος!», εκατοντάδες διαδηλωτές άρχισαν να βαδίζουν προς την πρωτεύουσα, θέαμα μπροστά στο οποίο πολλοί καταστηματάρχες έσπευσαν να κλείσουν τις πόρτες τους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΚΕ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ Η ΝΤΡΟΠΗ ΞΕΚΙΝΑ Η ΞΕΦΤΙΛΑ..!
Σχολιο.- Από το site atexnos.gr του ΚΚΕ
Η κατάσταση στη Βολιβία, όπως και εκείνη στη Βενεζουέλα και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής έχει να κάνει με την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος που επιχειρείται εκεί, με τις θολές –αταξικές εν πολλοίς αντιλήψεις για το νεοφιλελευθερισμό, με τις «επαναστατικές» αυταπάτες μιας σοσιαλδημοκρατίας, που χωράει, καταπίνει και χωνεύει πλέον τα πάντα, προκειμένου να κυβερνήσει…
Σχολιο.- Ε,άμα έχεις ξεκινήσει την επανάσταση στη χώρα σου μπορείς να μιλάς αφ'υψηλού για τους άλλους.
Σχολιο.- Να και κάπου που συμφωνούν (μερίδα) αναρχικών και ΚΚΕ........



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βολιβία: «Τουφέκια, Πολυβόλα, το El Alto δεν θα πέσει». Ξεκίνησε η ένοπλη αντίσταση ενάντια στο πραξικόπημα
Καθώς οι ηγέτες του πραξικοπήματος προσπαθούν να εδραιώσουν την εξουσία στη Βολιβία, η πόλη του El Alto που ανήκει στην πρωτεύουσα της La Paz, με 1.000.000 ισχυρές iπλειοψηφία ιθαγενών, δείχνει σημάδια αντίστασης. Ο Martín Cúneo, δημοσιογράφος για τα νέα του El Alto, αναφέρει τα εξής:
Η συνάντηση γειτονιάς στο El Alto κήρυξε πόλεμο ενάντια στο πραξικόπημα στη Βολιβία. Ισχυρές οργανώσεις στο El Alto, που βρίσκονται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την La Paz, κάλεσαν τους πολίτες να «σχηματίσουν επιτροπές αυτοάμυνας, αποκλεισμούς και αποφασιστική και μόνιμη κινητοποίηση» ενάντια στο πραξικόπημα. Η οργάνωση αυτή ήταν κεντρική στην πτώση του νεοφιλελεύθερου προέδρου Gonzalo Sánchez de Lozada το 2003.
Η έκθεση από το El Alto περιλαμβάνει ένα βίντεο των κατοίκων που εμποδίζουν τους δρόμους, φωνάζοντας, «Τουφέκια, πολυβόλα, το El Alto δεν θα πέσει!»
Εδώ, ο ηγέτης της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γειτονιάς του El Alto, καλεί για αντίσταση στο πραξικόπημα:
Στο βίντεο, οι ηγέτες της Ομοσπονδίας εκδίδουν τις ακόλουθες οδηγίες:
-Διατηρήστε μόνιμη κινητοποίηση για υπεράσπιση της δημοκρατίας, της ειρήνης και του σεβασμού προς την πλειοψηφία.
-Οι ηγέτες του πραξικοπήματος έχουν 48 ώρες να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.
-Οι πολίτες έχουν την εντολή να σχηματίζουν επιτροπές αυτοάμυνας, να οργανώνουν αποκλεισμούς και να διατηρούν μόνιμη κινητοποίηση.
-Ζητεί από τη βολιβιακή αστυνομία να σεβαστεί το σύνταγμα.
(στις 3:58 στο βίντεο). Εάν η αστυνομία της Βολιβίας δεν συμμορφωθεί με το σύνταγμα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γειτονιάς της Βολιβίας ζητά τη συγκρότηση συνδικαλιστικής και μη στρατιωτικής αστυνομίας για τη διαφύλαξη του λαού και των θεσμών μας.
-Καλεί τα κυβερνητικά θεσμικά όργανα να υπακούσουν στο νόμο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αιματοβαμμένες οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Γιασερ Αραφατ
ΡΑΜΑΛΑ.--
Στο αίμα έβαψαν χτες οι ισραηλινές κατοχικές αρχές τις φετινές εκδηλώσεις και διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Οχθη με αφορμή τη 15η επέτειο από το θάνατο του πρώην Προέδρου και ηγέτη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), Γιάσερ Αραφάτ. Σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν χτες κοντά σε δύο προσφυγικούς καταυλισμούς της νότιας Δυτικής Οχθης, τραυματίστηκε θανάσιμα στο στήθος ο 22χρονος διαδηλωτής Ομάρ Μπαντάουι. Δεκάδες άλλοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν ή μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με δύσπνοια από τη βροχή δακρυγόνων που έριξαν Ισραηλινοί στρατιώτες για να διαλύσουν βίαια τις συγκεντρώσεις των Παλαιστινίων.
Στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες στο Μαυσωλείο του Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα, μίλησε ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς. Ο Αμπάς καταφέρθηκε εναντίον της μεροληπτικής, όπως τόνισε, πολιτικής των ΗΠΑ υπέρ του Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο που δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί επίσημα και διαφημιζόταν ως η «συμφωνία του αιώνα» έχει καταντήσει «χαστούκι του αιώνα». «Προσπάθησαν να μας δώσουν το χαστούκι του αιώνα, αλλά τελικά εμείς τους ραπίσαμε στο πρόσωπο», είπε καλώντας στη συνέχεια τους Παλαιστινίους της Δυτικής Οχθης, της κατεχόμενης Ανατ. Ιερουσαλήμ και της αποκλεισμένης Λωρίδας της Γάζας να συμμετάσχουν μαζικά στις επικείμενες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, την πλήρη κυριαρχία των αγροκτημάτων Μπακούρα (Ναχαραγίμ στα Εβραϊκά) και Γκαμρ (γνωστά ως Τσοφάρ στους Ισραηλινούς) που βρίσκονται στη βόρεια κοιλάδα του ποταμού Ιορδάνη ανακτά η Ιορδανία, μετά από 25χρονη προσωρινή παραχώρησή τους στο Ισραήλ και την εκμετάλλευσή τους από Ισραηλινούς αγρότες. Η εξέλιξη προβλεπόταν από την προ 25ετίας «ειρηνευτική» συμφωνία του Οσλο.
Στο φως αυτών των εξελίξεων, η ισραηλινή υπηρεσιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου ενέκρινε προχτές τον διορισμό του Ναφτάλι Μπένετ στη θέση του υπουργού Αμυνας, ενώ εντείνονται τα παζάρια για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Αυτήν τη φορά η εντολή έχει δοθεί στον αρχηγό του «Γαλαζόλευκου μπλοκ», πρώην αρχηγού ΓΕΣ, στρατηγού Μπένι Γκαντζ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΠΑΝΙΑ
Πρώτοι οι σοσιαλδημοκράτες, δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης
Στην τρίτη θέση σκαρφάλωσε το εθνικιστικό - ακροδεξιό «Vox», υπερδιπλασιάζοντας τις έδρες του
ΜΑΔΡΙΤΗ.--
Δύσκολες αναμένονται για ακόμη μια φορά οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό νέας αστικής κυβέρνησης στην Ισπανία μετά τις πρόωρες εκλογές της Κυριακής, καθώς μόνο μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού μεταξύ Σοσιαλιστών και Λαϊκού Κόμματος - που δεν έχει υπάρξει ποτέ μέχρι τώρα στη χώρα - θα ήταν πλειοψηφική, χωρίς να συμπεριληφθούν τα «αυτονομιστικά» κόμματα. Οι εκλογές της Κυριακής ακολούθησαν τις αποτυχημένες κυβερνητικές συνομιλίες Σοσιαλιστών και «Ποδέμος» μετά τις εκλογές του Απρίλη.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η συμμετοχή άγγιξε το 70%, μειωμένη σε σχέση με τον Απρίλη (75,75%). Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) παραμένει στην πρώτη θέση, αν και ελαφρώς αποδυναμωμένο, με 28% και 120 έδρες (από 28,7% και 123 έδρες τον Απρίλη), και στη δεύτερη θέση, ενισχυμένο, βρίσκεται το Λαϊκό Κόμμα (PP), με 20,8% και 88 έδρες (από 16,7% και 66 έδρες). Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται για πρώτη φορά το εθνικιστικό - ακροδεξιό «Vox», με 15,1% και 52 έδρες (από 10,3% και 24 έδρες). Το σοσιαλδημοκρατικό αριστερο σχημα «Ουνίδας Ποδέμος» (συμμετέχει και το μεταλλαγμένο ΚΚ Ισπανίας) έπεσε στο 12,8% και στις 35 έδρες (από 14,3% και 42 έδρες). Το φιλελεύθερο συνονθύλευμα «Πολίτες» (Ciudadanos) κατρακύλησε στο 6,8% και στις 10 έδρες (από 15,9% και 57 έδρες), αποτέλεσμα που προκάλεσε την παραίτηση του προέδρου του, Αλμπερτ Ριβέρα. Το «Περισσότερο Πατρίδα» (δεξια διάσπαση των «Ποδέμος»), που δεν είχε λάβει μέρος στις προηγούμενες εκλογές, έλαβε 2,3% και 3 έδρες.
Τα αποτελέσματα όσον αφορά τα τοπικά κόμματα έχουν ως εξής: Η «αυτονομιστική» σοσιαλδημοκρατική Ρεπουμπλικανική Αριστερά Καταλονίας (ERC) πήρε 3,61% και 13 έδρες (από 3,9% και 15 έδρες), το «αυτονομιστικό» «Μαζί για την Καταλονία» (JxCAT) 2,19% και 8 έδρες (από 1,9% και 7 έδρες), το Εθνικό Κόμμα Βάσκων (PNV) 1,57% και 7 έδρες (από 1,5% και 6 έδρες), το CUP - PR (Λαικη Ενοτητα Υποψηφιων-για τη Ρηξη) 1% και 2 έδρες, το κόμμα από τα Κανάρια Νησιά (CCA - PNC - NC) 0,5% και 2 έδρες, το ΝΑ+ (Ναβαρα) 0,41% και 2 έδρες, το BNG (Γαλικια) 0,50% και 1 έδρα, το PRC (Κανταβρια) 0,28% και 1 έδρα και το «Τeruel Existe» Το Teruel Υπαρχει 0,08% και 1 έδρα.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Εργατών Ισπανίας, η μόνη πολιτική δύναμη που αναδεικνύει το ταξικό κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους ενάντια σε επίπλαστους διαχωρισμούς, μέσα σε δύσκολες συνθήκες κατάφερε να κατεβάσει υποψήφιους στο 71% όλων των περιφερειών και έλαβε 0,06% και 14.023 ψήφους.
Για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία απαιτούνται 176 έδρες από τις συνολικά 350 και τα κυβερνητικά παζάρια αναμένονται περίπλοκα, αναδεικνύοντας και τις ευρύτερες διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το 2015, όταν είχε σημειωθεί άνοδος των «Ποδέμος» και των «Πολιτών». Στο αποτέλεσμα των εκλογών επέδρασαν και οι εξελίξεις στην Καταλονία, με την καταδίκη των «αυτονομιστών» πρώην ηγετών, που πυροδότησε νέες διαδηλώσεις υπέρ της «ανεξαρτησίας».
Ο απερχόμενος Σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, δεσμεύθηκε το βράδυ της Κυριακής «να ξεμπλοκάρει την πολιτική κατάσταση και να σχηματίσει μια προοδευτική κυβέρνηση». Αυτό θα σήμαινε μια κυβέρνηση μειοψηφίας με τους «Ποδέμος» και το «Περισσότερο Πατρίδα», η οποία θα εξαρτάται κάθε φορά από τον κοινοβουλευτικό συσχετισμό για να περνάει νομοσχέδια, και επίσης θα απαιτούνταν η αποχή ορισμένων μικρών κομμάτων ή και του PP για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. «Δε θα στοιχηματίσουμε σε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση το στέλεχος του PSOE, Χοσέ Λουίς Αμπάλος.
Πάντως ούτε μια «κεντροδεξιά» συμμαχία (PP, «Vox», «Πολίτες») δεν θα συγκέντρωνε την απόλυτη πλειοψηφία των 176 εδρών.
Ο ηγέτης του PP, Πάμπλο Κασάδο, τόνισε ότι η Ισπανία «δεν μπορεί να περιμένει άλλο» να αποκτήσει κυβέρνηση, χωρίς να διευκρινίσει αν και πώς θα συμβάλει. Ο Κασάδο διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα κάνει «το καθήκον του», συμπληρώνοντας ότι αναμένει την επόμενη κίνηση των Σοσιαλιστών, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Η συνέντευξη Ασαντ
Προηγήθηκε την Κυριακή μεγάλη συνέντευξη του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ στο αγγλόφωνο τμήμα του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου «Russia Today». Ανέφερε ότι στις προεδρικές εκλογές του 2021 μπορεί να θέσει υποψηφιότητα όποιος το επιθυμεί, τονίζοντας: «Την περασμένη φορά είμαστε τρεις και αυτήν τη φορά φυσικά θα έχουμε όσους θέλουν να είναι υποψήφιοι. Θα υπάρξουν πολυάριθμοι υποψήφιοι».
Επιτέθηκε σε ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, κατηγορώντας τους ότι τροφοδοτούν τον πόλεμο και τις οργανώσεις τρομοκρατών στη χώρα του. Ξέχωρη αναφορά έκανε σε ΗΠΑ και Τουρκία, τονίζοντας ότι συνεργάστηκαν με τζιχαντιστές και στο παρελθόν για να κλέψουν το συριακό πετρέλαιο. Οσον αφορά το Ισραήλ, υπενθύμισε ότι κατέχει συριακό έδαφος (υψίπεδα Γκολάν) και κατηγόρησε τις χώρες της ΕΕ για υποκρισία επειδή τάχα ενοχλούνται από τα κύματα προσφύγων, ενώ οι ίδιες υποθάλπουν και τροφοδοτούν την τρομοκρατία επί σειρά ετών στη Συρία. «Μισούν τον Ερντογάν αλλά την ίδια ώρα τον θέλουν κιόλας», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις ισχυρές χώρες της ΕΕ.
Ο Σύρος Πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οργάνωση «Λευκά Κράνη» που έχουν στήσει βρετανικές και άλλες μυστικές υπηρεσίες σαν «πολυεργαλείο», που από τη μια ξεπλένει τους τζιχαντιστές της «Αλ Κάιντα» και από την άλλη στήνει προβοκάτσιες με χημικά όπλα σε βάρος της συριακής κυβέρνησης και του συριακού λαού. Προκάλεσε εκείνους που τον κατηγορούν να αποδείξουν τις σε βάρος του κατηγορίες περί χρήσης χημικών όπλων από τον συριακό στρατό.
Ωρες μετά ανακοινώθηκε στην Τουρκία ότι βρέθηκε νεκρός, έξω από το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, ο ιδρυτής της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» Βρετανός Τζέιμς Λε Μεσουριέρ. Στο παρελθόν είχε διατελέσει αξιωματικός του βρετανικού στρατού και των μυστικών υπηρεσιών MI6. Η σορός του έφερε σπασμένα άκρα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υπόθεση ερευνάται.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χαμαιλέοντες! Όψιμοι "Εκπρόσωποι Σύρων Μεταναστών" ο ισλαμοφασιστας Γ.Γ. ... τι άλλο θα δούμε;
Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας
Πως φυτρώνουν και που βρισκόταν... "εκπρόσωποι" των Σύρων στην Ελλάδα;
Χαμαιλέοντες! Όψιμοι "Εκπρόσωποι Σύρων Μεταναστών"... που μέχρι χθες τριγύριζαν σ' ολόκληρη την Ελλάδα με τις σημαίες των δολοφόνων του "ελεύθερου συριακού στρατού" (η σημαία με 3 κόκκινα αστέρια, που ήταν των Γάλλων αποικιοκρατών στη Συρία), καίγοντας φωτογραφίες του προέδρου Άσαντ και του Πούτιν.

1. Η Παροικία των Σύρων πολιτών στην Ελλάδα, με μεγάλη παράδοση και συνεισφορά στη φιλία των δύο λαών μας, ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ σ' ολόκληρο τον πλανήτη παροικία Αποδήμων από τη Συρία... που από την πρώτη ημέρα της "αραβικής άνοιξης made in USA" και την κατάλληλη υποστήριξη από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, τάχθηκε στο πλευρό των φονιάδων αποκεφαλιστών του... λεγόμενου "ελεύθερου συριακού στρατού".
2. Αυτοί οι κύριοι αποτέλεσαν τη βάση και τον σύνδεσμο με τους τρομοκράτες που έχουν γεμίσει την πατρίδα μας, μετά τη νόμιμη -σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο- επέμβαση της Ρωσίας στο πλευρό της Συρίας, μετά από επίσημη πρόσκληση της Συριακής βουλής (Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας ΕΣΣΔ-Συρίας 1980).
3. Αυτοί οι κύριοι τρομοκράτησαν και τρομοκρατούν τους λίγους πραγματικούς πρόσφυγες από τη Συρία, τόσο στους καταυλισμούς όσο και σε κάθε δήμο υπάρχουν αυτοί οι λίγποι πραγματικοί πρόσφυγες.
4. Για τους λίγους πραγματικούς πρόσφυγες από τη Συρία στην Ελλάδα, υπεύθυνη για κάθε βοήθεια είναι ΜΟΝΟΝ η νόμιμη Κυβέρνηση της Συρίας και κανένας άλλος. Αν η Ελλάδα δεν είχε διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία, η κυβέρνηση της Συρίας θα αναλάμβανε τόσο τον επαναπατρισμό τους, όσο και κάθε δυνατή βοήθεια. Η δήθεν "φιλάνθρωποι" και ΜΚΟ... μόνον εκμετάλλευση και κερδοσκοπία ασκούν με πρόσχημα τους "Σύρους πρόσφυγες".
5. Η μαζική είσοδος στην Ελλάδα Νατοϊκών μισθοφόρων "μαχητών" του λεγόμενου "ελεύθερου συριακού στρατού", που για τέσσερα ολόκληρα χρόνια δολοφονούσαν, κατέστρεφαν, βίαζαν το Συριακό λαό και τώρα είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα -εμφανιζόμενοι ως πρόσφυγες-, έχουν αμνηστευτεί από τον Πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ... όμως παραμένουν στην Ελλάδα, απολαμβάνουν προνομίων και δεν θα επιστρέψουν ποτέ. Δεν επιστρέφουν, παρά την αμνηστία, λόγω του ότι στις πόλεις και τα χωριά τους έχουν διαπράξει εγκλήματα που ενώ αμνήστευσε η Κυβέρνηση της Συρίας, αυτοί γνωρίζουν ότι δύσκολα θα προστατευτούν από αυτούς που έχασαν τα παιδιά τους, τους αδελφούς τους, τους συγγενείς τους. Αυτή είναι αλήθεια.

6. Ο κύριος Ανουάρ Μπάκρι που εμφανίζεται ως "Γενικός Γραμματέας Σύρων Ελλάδας", είναι γνωστός, μαχητικός και γραφικός "αγωνιστής" εναντίον του "δικτατορικού καθεστώτος του χασάπη Άσαντ", περιφέροντας μια σημαία των δολοφόνων του Συριακού λαού σε κάθε δημόσια εκδήλωση στην Ελλάδα. Ουδεμία σχέση έχει με εκπροσώπηση Σύρων μεταναστών κι αποτελεί τουλάχιστον ανοησία να τον προβάλλουν γραφικοί ακροδεξιοί ως εκπρόσωπο της Συρίας.
Η Συρία είναι χώρα με κατοχυρωμένη Συνταγματικά την  ανεξιθρησκεία κι ο γραφικός υποστηρικτής των φονιάδων στη Συρία, γίνονται γραφικοί κι αυτοί που τον προβάλλουν ως "Γραμματέα".

Το ίδιο ισχύει και για τη γιάφκα της Σαουδικής Αραβίας στην οδό Πανεπιστημίου και τους "Εμίρηδες" (τίτλο που απένειμαν οι Σαουδάραβες στους προδότες Σύρους της Παροικίας στην Αθήνα).
Καλό θα είναι όλοι αυτοί, αντί να γίνονται Χαμαιλέοντες, να εκμεταλλευτούν την αμνηστία του Μπασάρι Αλ Άσαντ και τουλάχιστον να πάψουν να προκαλούν, ή τώρα να εμφανίζονται ως "πατριώτες". Επίσης, να αποκτήσουν τη γενναιότητα (σπάνιο σε προδότες) να ζητήσουν συγνώμη από τους συγγενείς των περισσοτέρων από 350.000 Μάρτυρες του Συριακού λαού, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Συριακή πατρίδα των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Δεν έχουμε όλοι μνήμη χρυσόψαρου σ' αυτό τον τόπο...
Σας γνωρίσαμε πολύ καλά τα εννέα (9) χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον του Λαού της Συρίας.
Σταματήστε να προκαλείται, επιστρέψτε στους υπονόμους σας!
Στην Ελλάδα τη Συρία θα εκπροσωπήσει ΜΟΝΟΝ η πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και κανένας άλλος τυχοδιώκτης, πόσω μάλλον χαμαιλέοντες των φονιάδων του "ελεύθερου συριακού στρατού"
Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας
Αθήνα, 12 Νοέμβρη 2019
Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φασίστες συριζαιοι... Ποιά κυβέρνηση είχαμε τότε είπαμε;
Στο Πολυτεχνείο του 2018 ειχε επιστρατευτεί μετά απο πολλά χρόνια και Αυρα της ΕΛΑΣ...και οι φοιτητές που ειχαν αποδοκιμάσει την αντιπροσωπεία συριζανελλ είχαν χαρακτηριστεί φασίστες...
Ορισμένοι νομίζετε πως άπαντες έχουν πάθει 'αμνησία'.
Ποιά κυβέρνηση είχαμε τότε είπαμε;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κράξιμο και διωγμός του Φίλη από την ΑΣΟΕΕ... παρέδωσαν στον Κούλη & νομίζουν ότι τώρα μπορούν να παίξουν ξανά τους "αριστερούς"
Οι φοιτητές δεν είναι τα μισθωμένα συριζοτρολλ του διαδικτύου.