Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Δευτερα 20 Ιανουαριου 2020



Τα ορφανά των Ουστάσε στη Βολιβία – Ο ρόλος της κροατικής διασποράς στο πραξικόπημα κατά του Μοράλες
19-01-2020
Πώς η ακροδεξιά της Βολιβίας διαμορφώθηκε από Κροάτες φυγάδες δοσίλογους που έφτασαν στη χώρα με τη βοήθεια της CIA μετά τον πόλεμο.
Πολλά έχουν γραφτεί για τον Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, τον ακροδεξιό εθνικιστή εκατομμυριούχο που πρωταγωνίστησε στην ανατροπή του νόμιμου προέδρου Έβο Μοράλες στη Βολιβία, λιγότερο γνωστές είναι οι σχέσεις συνολικά της οικογένειας Καμάτσο με την κροατική διασπορά της Βολιβίας, που είναι συγκεντρωμένη στο Oriente, δηλαδή τα ανατολικά της Βολιβίας.
Οι Καμάτσο έκαναν λεφτά όταν οι πρόγονοι τους εκμεταλλεύτηκαν τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της χώρας, έχασαν όμως μέρος της περιουσίας τους, όταν ο επί προεδρίας Μοράλες εθνικοποιήθηκαν τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βολιβία. Η οικογένεια φιγουράρει και στα διαβόητα Πάναμα Πέιπερς, το διασημότερο μέλος της ωστόσο είναι αναμφίβολα ο Λουίς Φερνάντο. Ο ίδιος διαμορφώθηκε πολιτικά στην Ένωση Νεολαίας της Σάντα Κρους (Unión de la Juventud Cruceña – UJC), μια φασιστική οργάνωση που εδώ και δεκαετίες είναι γνωστή για τους φασιστικούς χαιρετισμούς των μελών της, αλλά και την παραστρατιωτικού τύπου οργάνωσής της, που έχει αποδεδειγμένα στο ενεργητικό της συνωμοσίες για τη δολοφονία του Έβο Μοράλες, αλλά και επιθέσεις σε αριστερούς αγωνιστές, ιθαγενείς αγρότες και δημοσιογράφους.
Ο Καμάτσο, αφού αναδύθηκε σε ηγετικά κλιμάκια της οργάνωσης, έφυγε σε ηλικία 25 ετών, για να ιδρύσει την “Επιτροπή πολιτών της Σάντα Κρους”. Παρά τον ανώδυνο τίτλο, επρόκειτο για μια αποσχιστική οργάνωση, που με το πρόσχημα της μεγαλύτερης αυτονομίας ζητούσε ουσιαστικά απόσχιση ολόκληρης της βορειανατολικής Βολιβίας, λόγω αντίθεσης προς την κυβέρνηση Μοράλες. Ανάμεσα στις κεφαλές της Επιτροπής ήταν και ο κροατικής καταγωγής Μπράνκο Μαρίνκοβιτς, μετέπειτα δήμαρχος της Σάντα Κρους, ο οποίος το Δεκέμβρη του 2010 κατηγορήθηκε μαζί με 38 ακόμα άτομα για πιθανή συνωμοσία κατά της ζωής του Μοράλες και τη διοργάνωση τρομοκρατικών επιθέσεων. Σε προσωπικό επίπεδο. ο ίδιος κατηγορήθηκε επίσης για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος μέσω λογαριασμών οφσόρ.  Ο Μπράνκοβιτς, υποστηρίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, κατέφυγε στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στη Βραζιλία, όπου μένει ως σήμερα, συνδέεται όμως ακόμα στενά με τον Καμάτσο, ο οποίος πρόσφατα ζήτησε την αλλαγή του νόμου που προϋποθέτει τουλάχιστον διετή παραμονή στη Βολιβία ως προϋπόθεση για την υποψηφιότητα στις εκλογές.
Ο Μαρίνκοβιτς ειναι ένα μονο μέλος της μικρής αριθμητικά (περί τις 5000), αλλά οικονομικά ιδιαίτερα ισχυρής κροατικής διασποράς στη χώρα, όπου μεγάλες οικογένειες ελέγχουν τη ζυθοποΐα και τη βιομηχανία γαλακτοκομικών της Βολιβίας. Εκτός από τον Μαρίνκοβιτες, γνωστοί απόγονοι Κροατών μεταναστών είναι ο επιχειρηματίας και πρώην αντιπρόεδρος της χώρας Ίβο Κούλις, ο επιχειρηματίας και εκδότης της εφημερίδας “Pagina Siete”, Ραούλ Γκαραφούλιτς, όπως και οι επίσης εκκατομυριούχοι Μπάμπλο Ιβάνοβιτς και Ζβόνκο Μάτκοβιτς.
Το πρώτο κύμα Κροατών μεταναστών ξεκίνησε από το τέλος του 19ου αιώνα ως το ξέσπασμα του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου. Εφοδιασμένοι με διαβατήρια της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας, περίπου 25000 Κροάτες εγκαταστάθηκαν στην πόλη Αντοφαγάστα της ερήμου Ατακάμα για να ασχοληθούν με την εξόρυξη νιτρικού νατρίου. Η βιομηχανία αυτή σύντομα κατέρρευσε, ενώ από το 1883 η Ατακάμα ενσωματώθηκε στη Χιλή. Οι περισσότεροι Κροάτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους, και μόνο λίγες οικογένειες έμειναν στην περιοχή, αρκετές όμως μετεγκαταστάθηκαν στα ανατολικά της Βολιβίας, όπου λειτούργησαν ως πόλος έλξης για το δεύτερο κύμα Κροατών μεταναστών μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.
Η νέα γενιά μεταναστών ήταν κυριολεκτικά ένας και ένας, αφού προήλθε από τους συνεργάτες των ναζί στην Κροατία, και πιο συγκεκριμένα υποστηρικτές και στελέχη του κράτους των Ουστάσε, που τυπικά ήταν “ανεξάρτητο”, πρακτικά μαριονέτα της Γερμανίας και υπεύθυνο για ανείπωτα εγκλήματα κατά Εβραίων, Σέρβων, αλλά και Κροατών αντιφασιστών. Πριν ακόμα τελειώσει ο πόλεμος, σαν τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το πλοίο, οι δοσίλογοι Κροάτες, όπως και άλλοι ομογάλακτοί τους στην υπόλοιπη κατεχόμενη Ευρώπη, κατέφυγαν στη Βολιβία.
Στο γεγονός αυτό συνέβαλε και η στάση της CIA, που πίεσε τη βολιβιανή κυβέρνηση της εποχής να υποδεχτεί μέλη των Ουστάσε από περιοχές που είχε καταλάβει ο Κόκκινος Στρατός, αλλά και τα δυτικά συμμαχικά στρατεύματα. Αρωγός στην προσπάθεια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ήταν μέλη της κροατικής εκκλησιαστικής ιεραρχίας, ενώ την επιχείρηση συντόνιζε ο διαβόητος “σφαγέας της Λυών” Κλάους Μπάρμπι. Τα δίκτυα διοχέτευσης εκατοντάδων Κροατών φασιστών με ψεύτικα χαρτιά στη Βολιβία, ονομάστηκαν από την ίδια τη CIA, “rat lines”.
Οι απόγονοι αυτής της νέας εσοδείας Κροατών μεταναστών, μεγάλωσαν με ακραία ρατσιστικές και αντικομμουνιστικές ιδέες, κατορθώνοντας παράλληλα να αναδειχτούν ως οικονομική ελίτ των περιοχών τους. Συνδέθηκαν άμεσα με τη CIA, αλλά και τη DEA, την υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ, προκειμένου να ελέγχουν πιο αποτελεσματικά της φυτείες κόκας και το εμπόριο κοκαΐνης, ενώ αποτέλεσαν ραχοκοκκαλιά στήριξης του δικτάτορα της δεκαετίας ου ’70 Ούγκο Μπάνσερ, που επέστρεψε το 1997 ως νόμιμος πρόεδρος της χώρας στην κυβέρνηση, ως το 2002.
Η ανατροπή του Έβο Μοράλες αρχικά δεν αποτελούσε πρώτη προτεραιότητα για τους ακροδεξιούς Κροάτες της Βολιβίας, ποτέ όμως δεν απαρνήθηκαν τα σχέδιά τους για τον παραμερισμό του ιθαγενούς προέδρου, για να εγκαθιδρυθεί μια λευκή, “προκομμένη” ηγεσία, που δε θα σχετιζόταν πια με το οροπέδιο της Κόγια, δηλαδή την πρωτεύουσα Λα Πας, για την οποία “καθημερινά πρέπει να πληρώνουν φόρους”. Αφού απέτυχαν τα σχέδια τους για απόσχιση της ανατολικής Βολιβίας, επανήλθε το σχέδιο μιας συνολικής κατάληψης της εξουσίας, με τη βοήθεια φυσικά των ΗΠΑ. H επικήρυξη του πρώτου ιθαγενούς προέδρου για 50000 δολάρια ήταν μόνο ένα μέρος αυτού του σχεδίου, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



...έλα !! δεν το πιστεύω !! η ηρωίδα Σάρα(μάρα και το κακό συναπάντημα)
δουλέμπορος με ΜΚΟ ?
η κόρη του εμπόρου όπλων , η καπετάνισσα Ρακέλε ,
και αυτή δουλέμπορος με ΜΚΟ ?
...στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη σε μια μέρα πέρασαν
από το ποτάμι 1204 άτομα
και 440 άτομα διασωθέντες από το λιμενικό στην θάλασσα ...
...σε μία μέρα και από έναν Νομό....

Η «ηρωίδα» πρόσφυγας ήταν τελικά διακινητής παράνομων μεταναστών
30/8/2018
Η εύκολη ηρωοποίηση των μεν και η δαιμονοποίηση των δε είναι η ειδικότητα των μεγάλων ΜΜΕ, ανάλογα με το μήνυμα που θέλουν να περάσουν.
Έτσι στην αρχή της μεταναστευτικής κρίσης βομβαρδιζόμασταν συνεχώς με ιστορίες για ηρωικούς πρόσφυγες, πνιγμένα παιδιά , τραγικές φιγούρες κτλπ.
Βέβαια μετά από καιρό έρχονται στην επιφάνεια λεπτομέρειες για «τους ήρωες, τις ηρωίδες και τα θύματα» οι οποίες οδηγούν το όλο αφήγημα σε κατάρρευση, όπως η ΕRCI, μια καλά οργανωμένη μπίζνα.
Μια ακόμα ιστορία που κατέρρευσε λοιπόν ήταν οι «ηρωικές αδερφές προσφυγοπούλες» Σάρα και Γιούσρα Μαρντίνι από τη Συρία, οι οποίες ήρθαν κολυμπώντας -σύμφωνα πάντα με τα μεγάλα ΜΜΕ- στην Ελλάδα «ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον» στην Εύρώπη.
Οι Γερμανοί έσπευσαν να τις βραβεύσουν και να τις περιφέρουν με κάθε ευκαιρία σε διάφορες εκδηλώσεις, κάνοντάς τες για λίγο καιρό τα «πρόσωπα» της προσφυγικής κρίσης.
Μόνο που τώρα η εφημερίδα του Βερολίνου «Tageszeitung», αποκαλύπτει πως η Σάρα Μαρντίνι, η μία από τις 2 αδερφές από τη Συρία, συνελήφθη ως μέλος του μεγάλου κυκλώματος ΜΚΟ- διακινητών που εξαρθρώθηκε πρίν λίγες μέρες από την ΕΛ.ΑΣ.
Ποια είναι η Σάρα Μαρντίνι;
Μαζί με την αδερφή της, Γιούσρα, έγιναν γνωστές προ ετών όταν, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη Συρία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν ώρες ολόκληρες μέχρι τη Λέσβο.
Τα κατάφεραν γιατί στη Συρία ήταν και οι δύο πολλά υποσχόμενες κολυμβήτριες.
Ενώ η Γιούσρα συνέχισε τις προπονήσεις στη Γερμανία και μάλιστα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Σάρα επέστρεψε για κάποιο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με ΜΚΟ για να «βοηθήσει» τους πρόσφυγες.
Όπως γράφει η Tageszeitung «κανονικά ήθελε να επιστρέψει στο Βερολίνο, καθώς από τη Δευτέρα θα συνέχιζε τη φοίτησή της σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο.
Αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά.
Την περασμένη Τρίτη η Μαρντίνι συνελήφθη στην Ελλάδα.
Την ίδια μέρα η ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε ένα εγκληματικό δίκτυο το οποίο διακινούσε παράνομους μετανάστες.

Σχολιο.- Οσοι διαβασατε το ανωτερω , θα επρεπε ΗΔΗ να ειχατε μεινει κατάπληκτοι ,
ΠΩΣ γινεται (??) να εχουν βρεθει 100.000 βαρκες απεναντι απο 5 ελληνικα νησια , μεσα σε 2 χρονια ( κυριως 2015 +2019 ),
ΠΟΥ ( ??) καταληγουν οι κινητηρες απο αυτες τις βαρκες ...
ΠΩΣ 2.000.000 ατομα , που ερχονται απο σημεια του πλανητη που ΔΕΝ ξερουν που ειναι η ελλαδα , γνωριζουν σε ποια λιμανια να κατευθυνθούν απεναντι απο ελληνικά νησιά
Μην σας βαλω και πιο δύσκολες ερωτησεις του τύπου :
ξέρετε ποσα εμβόλια πρεπει να κάνετε για να πατε πχ σε Αυγανισταν ή σε Κογκο ? ( χωρις το ΑIDS , δεν υπαρχει εμβόλιο γιαυτο )
Εχετε δει Ασιατη να αγοράζει Χαρτι Υγειας ?
Ξερετε πως μεταδίδεται η ηπατίτιδα c , και η χολερα ?
Ξερετε ποσες πτήσεις one-way υπαρχουν καθημερινά απο κ. Αφρικη για Σμυρνη ?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Σύμφωνα με αναρτήσεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στο Twitter ο Χαλίφα Χαφτάρ και ο Ακίλα Σάλεχ Αΐσα πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποχώρησαν από τις εργασίες της Διάσκεψης του Βερολίνου, καταγγέλοντας ότι οι αποφάσεις ήδη είχαν ληφθεί, χωρίς να έχουν λόγο στη διαμόρφωση τους!"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο Γιώτης και ο Διαμαντής κι όλα τα παλικάρια
σαρώνουνε το φασισμό και πιάσαν τους προδότες.
Το Καρπενήσι λεύτερο και ο λαός γιορτάζει".
Επέτειος της επίθεσης του ΔΣΕ, με επικεφαλής τους Χαρίλαο Φλωράκη (Γιώτη) και Γιάννη Αλεξάνδρου (Διαμαντή), στις 19-21 Ιανουαρίου 1949, που έληξε με τη συντριβή των μοναρχοφασιστών στο Καρπενήσι, που κρατήθηκε λεύτερο για δυο βδομάδες.
Τιμή και δόξα στους ήρωες μαχητές μας!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συμπαραστεκόμαστε στον Χρήστο Στελλακάτο που δικάζεται σημερα στην Ηγουμενίτσα γιατί κατήγγειλε την ασυδοσία( χρήση φορμολης) των εταιριών εντατικής ιχθυοκαλλιέργειας.

Κινδυνεύει με 27 χρόνια φυλακής γιατί ενημέρωσε την κοινωνία για το τι τρώει
18/01/2020
“Εμείς οι ιχθυολόγοι τους δώσαμε μια επιστήμη, κι αυτή την επιστήμη την έκαναν μπίζνα, δολοφονώντας τη φύση και τους ανθρώπους”
Μήνυμα του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου για τις διώξεις του 7/2/20 και 13/03/20. Η πολυεθνική ζητάει 27 χρόνια φυλακής γιατί ενημέρωσε την κοινωνία για το τι τρώει. Για το δηλητηριο φορμολη που ριχνουν στα εκτρεφομενα ψαρια. Μια αναδρομή σε όλες τις διώξεις του. Η αλήθεια, η γνώση και η ελευθερία του λόγου δεν φυλακίζονται. Έργα και ημέρες πολυεθνικών και συνενόχων. Όχι άλλο καρκίνο στη ζωή μας.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=cDIvDZXosAw&feature=emb_logo
Μήνυμα του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου για τις διώξεις του 7/2/20 και13/03/20. Η πολυεθνική ζητάει 27 χρόνια φυλακής γιατί ενημέρωσε την κοινωνία για το τι τρώει. Μια αναδρομή σε όλες τις διώξεις του. Η αλήθεια, η γνώση και η ελευθερία του λόγου δεν φυλακίζονται. Έργα και ημέρες πολυεθνικών και συνενόχων. Οχι άλλο καρκίνο στη ζωή μας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ταξικά...οχι γεωπολιτικά..[Οι μεταλλεργάτες στην Τουρκία ξεσηκώνονται]
Με δυο τεράστιες πορείες και συγκεντρώσεις στις πόλεις Γκέμπζε και Προύσα, οι μεταλλεργάτες στην Τουρκία, έδειξαν σήμερα ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα των λαών μας.
Χιλιάδες μεταλλεργάτες/τριες απ' τα εργοστάσια της Renault, της Bosch, της τουρκικής Tofas και άλλων εταιρειών βγήκαν στους δρόμους και πραγματοποίησαν ορμητικές διαδηλώσεις.
Βασικό αίτημα πάλης τους η υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να τους δίνει 25% αύξηση στους μισθούς έναντι 8% που τους προτείνεται. Όπως, δηλώνουν, οι ίδιοι οι μεταλλεργάτες, ο πληθωρισμός στη γειτονική χώρα μαζί με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας καθιστούν αδύνατον να ζήσει αξιοπρεπώς μια εργατική οικογένεια.
Πέρα από τις αυξήσεις οι διαδηλωτές μεταλλεργάτες/τριες αγωνίζονται ενάντια στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και απαιτούν περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα γι' αυτούς και τα παιδιά τους.
Στις σημερινές συγκεντρώσεις ακούστηκαν συνθήματα όπως: "Κατάληψη - Απεργία - Αντίσταση"
ή "Δεν θα γίνουμε σκλάβοι των αφεντικών"
Ενώ ξεχωριστό τόνο έδωσαν οι χοροί και τα τραγούδια των διαδηλωτών
Υπάρχει κι αυτή η Τουρκία που αψηφά το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Ερντογάν. Είναι οι γείτονές μας που έχουν τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες με εμάς.

-για το μέλλον μας
-για τα δικαιώματα μας
-για το ψωμί μας
-το λέμε #απεργία μαζί για την ελευθερία.
" τα εργοστάσια δεν θα είναι ένας τάφος για το μελλον!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
Κλάμα: Η "Αυγή"(ΣΥΡΙΖΑ) καταγγέλλει την πώληση όπλων στην Σ. Αραβία, όταν σαν κυβέρνηση έκανε το ίδιο
Η "ΑΥΓΗ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗ Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ...ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ!
Μάλιστα,αυτά είναι...τα ωραία.
Η...Scinteia του 21ου αι.,η "Αυγή" ντε,καταγγέλλει - και καλά κάνει - την επικείμενη πώληση από την ελληνική κυβέρνηση στη Σ.Αραβία πυραύλων Patriot,τους οποίους ξέρουμε πως το καθεστώς της θα τους χρησιμοποιήσει κατά αμάχων στον ακήρυχτο πόλεμο που διεξάγει στην Υεμένη και καμιά από τις...πολιτισμένους δυτικές κυβερνήσεις δεν έχει καταγγείλει.
Ως εδώ όλα καλά και καλά κάνει η φυλλάδα (που την διαβάζουν πια μόνο...οι τρόφιμοι της Κουμουνδούρου κι αυτοί χωρίς να πληρώσουν για να την αγοράσουν),όμως υπάρχει ένα αλλά που συμπυκνώνεται στο...γιατί ρε "λεβέντες" δεν βγαίνατε να καταγγείλετε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν κι εκείνη πουλούσε σφαίρες και βλήματα όλμων και κανονιών στην ίδια Σ.Αραβία?Γιατί είχατε πάθει αφωνία τότε?Τον ίδιο θάνατο δεν σπέρνουν τόσο οι πύραυλοι όσο και οι σφαίρες?Ξεχάσατε τις αισχρές δικαιολογίες του Ζαχαριάδη και άλλων..."αριστερών" εγκεφάλων ότι "αν δεν πουλήσουμε εμείς θα αγοράσουν από άλλους" και "δεν θα σταματήσουν να σκοτώνουν αν δεν τους πουλήσουμε εμείς"?
Όσο στρουθοκαμηλίζετε τόσο εκτίθεστε!
#ξεφτίλες



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σταματηστε μωρε!!! Όχι άλλο Στελακατο, φτανει!! Φτανει!!
Σχολιο.- Ποιος ειναι ο Στελακατος;
Σχολιο.- Εκείνος ο τύπος που πουλάει τον εαυτό του ως τον ηρωικό και μαχητικό ιχθυολόγο που σέρνεται στα δικαστήρια επειδή αποκάλυψε πως τρώμε καρκίνο, φορμόλη, σαρίν, πυρηνικά απόβλητα κλπ. Δεν αξίζει το παραμικρό ψήγμα αλληλεγγύης.
Σχολιο.- Γιατι; Δεν γνωριζω
Σχολιο.- είχε έρθει και στο μαγαζί που εργάζομαι και τον κρίναμε ως απολύτως αναξιόπιστο, ιδιοτελή, που επιδιώκει δημοσιότητα. Πέραν των εμφανών προσωπικών προβλημάτων....

Σχολιο.- https://www.facebook.com/pasti.gr/posts/2312454338826499?hc_location=ufi
ΠΑΣΤΙ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ ΤΕ
Ονομάζομαι Μαριαλένα Κόκκαλη, είμαι Ιχθυολόγος, απόφοιτος του τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου περιβάλλοντος στο Βόλο, και νυν μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Μπέργκεν την Νορβηγίας. Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει viral το βίντεο που σας επισυνάπτω, με τις καταγγελίες του κυρίου Λοβέρδου κατά των ιχθυοκαλλιεργειών. 458000 προβολές, 8000 κοινοποιήσεις, πάνω από 400 σχόλια το 99% των οποίων συγχαίρουν τον εν λόγο κύριο και όχι μόνο συμφωνεί μαζί του αλλά κάνει και δηλώσεις του τύπου «δε θα ξανά φάω ποτέ ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας γιατί είναι καρκίνος, και θα το πω και σε όλο το περίγυρο μου να το μάθει». Τα λιγοστά σχόλια που προσπαθούν να εξηγήσουν με επιστημονική τεκμηρίωση τις ανακρίβειες που αναφέρονται στο συγκεκριμένο βίντεο, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν υπερασπίζονται συγκεκριμένες εταιρείες ούτε είναι καθοδηγούμενα, χλευάζονται και οι συγγραφείς τους αναθεματίζονται. Γιατί έτσι έχουν μάθει μερικοί, να κατεβάζουν αμάσητη τη τροφή, να μην έχουν κριτική σκέψη να πιστεύουν αερολόγους και να σταυρώνουν όποιον τολμήσει να μιλήσει «ενάντια» σε αυτό που πιστεύουν. Ζητώ από όσους διαβάσουν αυτό το εκτενές κείμενο να δράσουν , να δουν το βίντεο, να καταλάβουν τη γενίκευση και το κακό που προκαλούν στον κλάδο μας οι ψευδοπροφήτες σαν τον εν λόγο κύριο. Η ελληνική νομοθεσία ναι χωλαίνει, οι υπεύθυνοι φορείς μπορεί κάποιες φορές να μη λειτουργούν έγκαιρα και έγκυρα, οι εταιρείες ίσως κάποιες φορές στο βωμό του κέρδους να προβαίνουν σε παράνομες κινήσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα ψάρια της ιχθυοκαλλιέργειας είναι καρκίνος και η ιχθυοκαλλιέργεια είναι αυτή που νεκρώνει τη φύση. Όντως έγινε και γίνεται χρήση φορμόλης για αποπαρασίτωση ψαριών, φορμόλη εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ όμως. Κάτω από τους κλωβούς όντως δημιουργείται ίζημα, και όντως δεν αναπτύσσονται αυστραλιανοί κοραλλιογενείς ύφαλοι, αλλά ούτε η υπόλοιπη ελληνική θάλασσα έχει τέτοιους υφάλους. Οι τράτες βυθού έχουν ευθύνη για τις καταστροφές του υποστρώματος, η υπεραλίευση για τους μειωμένους πληθυσμούς άγριων και «σπάνιων» ψαριών, το/η πλαστικό/ή καπάκι/σακούλα που πετάνε κάποιοι στην θάλασσα και το τρώνε οι γλάροι, οι χελώνες ευθύνεται για μαζικές εξοντώσεις πληθυσμών σε όλο τον κόσμο, αλλά το μέτρο τιμολόγησης της πλαστικής σακούλας, που είναι στο ευρύτερο σχέδιο μείωσης χρήσης πλαστικού δεν άρεσε σε πολλούς Έλληνες. Η ιχθυοκαλλιέργεια έχει το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σχέση με άλλα είδη ζωικής παραγωγής, ο ιχθυολόγος απόφοιτος του ΤΕΙ Μεσολογγίου (σε 6 χρόνια όπως ο ίδιος μας λέει) κ. Λοβέρδος, γιατί δεν το αναφέρει κάπου στο βίντεο του; Γιατί δεν εξηγεί τι είναι ζωονόσος, και ποιες ασθένειες των ψαριών μεταφέρονται στον άνθρωπο; Γιατί δε θίγει την ανισακίαση, παρασιτική ζωονόσος που μπορεί να έχει ο άγριος κολιός που τρώμε και μεταφέρεται στον άνθρωπο κάτω από μη σωστό μαγείρεμα, αλλά αναφέρει την εγκεφαλίτιδα των λαβρακιών που δεν κολλιέται με κανέναν τρόπο στον άνθρωπο; Μπορώ να γράφω για ώρες μια προς μια τις ανακρίβειες που αναφέρει ο κύριος Λοβέρδος και να αντιλέγω με επιχειρήματα επιστημονικά τεκμηριωμένα αλλά δε θα βγάλει κάπου. Ζητώ από όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους, ιχθυολόγους, κτηνιάτρους, του κλάδου ή μη να δράσουν και να σταματήσουν αυτή την προπαγάνδα. Ο καθένας από εμάς όταν βλέπει κάτι ανήθικο, στη δουλεία του, στη κοινωνία, στο ίντερνετ να το καταγγέλλει. Αν συμφωνείται μαζί μου παρακαλώ κάντε αναφορά στο παρακάτω βίντεο ως ψευδή είδηση, κοινοποιείστε το κείμενο μου σε οποιαδήποτε ομάδα θα μπορούσε να ενημερώσει και να δώσει την άλλη άποψη, την πιο σφαιρική και τεκμηριωμένη. Δε πρέπει να αφήνουμε τέτοια περιστατικά, να αμαυρώνουν έναν ολόκληρο κλάδο, του οποίου κάποιοι από εμάς ορκιστήκαμε να υπηρετούμε με αφοσίωση και πίστη.

Σχολιο.-  Και δεν νομίζω μετα απο 13 χρονια που δουλευε στα ιχθυοτροφεία όπως ο ίδιος είπε να ανακαλυψε οτι η φορμόλη προκαλεί καρκίνο
Σχολιο.- Γιατι ο συγκεκριμενος ανθρωπος ειναι ενα βιαιο, σαδιστικο καθαρμα που εμπλεκεται σε σωρεια περιπτωσεων σωματικης και ψυχολογικης κακοποιησης ανθρωπων, γυναικων κι αντρων




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δεν φτάνει που οι Παλαιστίνιοι περνούν από δεκάδες τσεκπόιντ καθημερινά για να πάνε στις δουλειές τους, τώρα απαγορεύεται η είσοδος στη Δ. Όχθη και για τους Ισραηλινούς ακτιβιστές! Ο Γκίντεον Λεβί έχει πει ότι το Ισραήλ είναι δημοκρατία μόνο για τους Εβραίους, αρχίζει να μην είναι ούτε γι' αυτούς εκτός αν είναι σιωνιστές και υποστηρικτές εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Eπίθεση τρομοκρατών με drones στη ρωσική βάση Hmeimim της Συρίας. Καταρρίφθηκαν 3 drones. /Τρία αεροπλάνα των ΗΠΑ κατασκόπευσαν τους S400 στην Hmeimim.
20/01/2020
H αεροπορική βάση στη Hmeimim της Συρίας, απώθησε μια επίθεση drones που οργάνωσαν οι τρομοκράτες. Τρία drones καταρρίφθηκαν ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Οι ισλαμοφασιστες φονταμενταλιστές ανέλαβαν να επιτεθούν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Hmeimim, εντός του συριακού κυβερνείου της Λατάκια με τη βοήθεια drones, ανακοίνωσε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Το δειλινό 3 drones, προερχόμενα από τα ΒΑ καταρρίφθηκαν από τα συστήματα της αεράμυνας της ρωσικής στρατιωτικής θέσης.
«Τα συστήματα πυραύλων εδάφους αέρος της ρωσικής αεροπορικής βάσης κατέστρεψαν αυτούς τους στόχους σε απόσταση ασφαλείας.Δεν υπάρχουν τραυματίες ούτε υλικές ζημιές.Η ρωσική βάση της Hmeimim λειτουργεί κανονικά», διευκρίνισε το Υπουργείο στο ανακοινωθέν του.
Αυτούς τους τελευταίους μήνες, η βάση ήταν ο στόχος πολλών δεκάδων επιθέσεων με drones που απωθήθηκαν, αναφέρει το Sana.
To Σάββατο 18 Ιανουαρίου κατασκοπευτικά αεροπλάνα των ΗΠΑ έλαβαν μέρος σε αεροπορική επιχείρηση στοχεύοντας τα συστήματα της αεράμυνας στη ρωσική βάση Hmeimim.
Το απόγευμα 3 στρατιωτικά αεροπλάνα εμφανίστηκαν πάνω από την βάση της Hmeimim κι αποπειράθηκαν ν΄αποσυντονίσουν τα ρωσικά radars.
Αεροπλάνα τύπου Boeing P-8A Poseidon, Boeing RC-135W και Boeing RC-135U που είχαν γι αποστολή να συλλέξουν πληροφορίες για τρόπο λειτουργίας των ρώσικων radars russes στο πλαίσιο της αντιαεροπορικής άμυνας του συστήματος S-400.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τίποτα δεν έγινε αποδεκτό από τους εμπολέμους"
 Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 14:17
Λίγες ώρες μετά την Διάσκεψη στο Βερολίνο όπου οι 12 αποικιοκρατες ηγέτες και οι αντιπροσωπίες τους συμφώνησαν στην κατάπαυση πυρός στη Λιβύη, χωρίς την συγκατάθεση των εμπόλεμων πλευρών αλ Σάρατζ και Χαλίφα Χαφτάρ, έρχεται ο επικεφαλής της αποικιοκρατικης ευρω διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ για να επιβεβαιώσει τα εύθραυστα αποτελέσματα των αποφάσεων.
«Τίποτε δεν έγινε αποδεκτό» από τους εμπολέμους, παραδέχθηκε ο Ζοζέπ Μπορέλ πριν από την έναρξη της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρω Ένωσης στις Βρυξέλλες με θέμα τους τρόπους με τους οποίους θα δοθεί συνέχεια στα συμφωνηθέντα στην χθεσινή διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, ενώ την ίδια ώρα οι εμπλεκόμενοι φαίνεται να σηκώνουν και πάλι τα όπλα τους:
Σύμφωνα με τις λιβυκές δυνάμεις του Χαφτάρ, μισθοφόροι της Τουρκίας και πολιτοφύλακες της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας του Φαγιέζ αλ Σάρατζ άνοιξαν πυρ «σε ευθεία παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός» που αποφασίστηκε στο Βερολίνο.
Η επιστροφή της επιχείρησης Sophia ανοικτά της Λιβύης
Την ίδια ώρα ΕυρωΕνωσιτες θα προσπαθήσουν σήμερα  Δευτέρα, να πείσουν την Ιταλία για την ανάγκη της επαναφοράς της ναυτικής επιχείρησης Sophia για τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη και θα συζητήσουν τους τρόπους συμβολής τους στην εφαρμογή της διεθνούς συμφωνίας στην οποία κατέληξε η αποικιακο διάσκεψη του Βερολίνου για την επανάληψη των ειρηνευτικών προσπαθειών στην χώρα.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης Σάγεντ αλ-Σάρατζ και ο αντίπαλός του, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ, αρνήθηκαν να συναντηθούν κατά την διάρκεια της διάσκεψης του Βερολίνου που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ.
Όμως, οι δυνάμεις που τους στηρίζουν δεσμεύθηκαν στο Βερολίνο να διακόψουν την παροχή βοήθειας στις εμπόλεμες πλευρές και να τηρήσουν το εμπάργκο όπλων ώστε να τους φέρουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας προσθέτοντας ότι ο ειδικός απεσταλμένος του ξεφτιλοΟΗΕ Γάσαν Σάλαμε τους κάλεσε να συνομιλήσουν αυτήν την εβδομάδα «για να μετατρέψουν την εκεχειρία σε πραγματική ειρήνη».
Έλεγχος για το εμπάργκο όπλων
Πάντως οι ΕυρωΕνωσιτες μπορούν να λάβουν σήμερα μία πρώτη συγκεκριμένη απόφαση: την επαναφορά της επιχείρησης Sophia η οποία δημιουργήθηκε το 2015 για την αντιμετώπιση των διακινητών και τον έλεγχο της τήρησης του εμπάργκο του ξεφτιλοΟΗΕ για τα όπλα με προορισμό την Λιβύη. Η επιχείρηση διακόπηκε τον Μάρτιο 2019 εξαιτίας της άρνησης της Ιταλίας να επιτρέπει την αποβίβαση των λαθρομεταναστών που διασώζονται στην θάλασσα από τα αποικιοκρατικα πολεμικά πλοία που συμμετείχαν στην ναυτική επιχείρηση.
«Πιστεύω ότι πρέπει να την επαναφέρουμε. Θα το συζητήσουμε», είπε σήμερα ο Ζοζέπ Μπορέλ.
«Η Sophia εγκαταλείφθηκε εξαιτίας του Σαλβίνι. Αλλά σήμερα ο Σαλβίνι δεν υπάρχει πια», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν.
Η εντολή για την ναυτική επιχείρηση Sophia παρατάθηκε μέχρι την 31η Μαρτίου 2020 και πραγματοποιείται μέσω αποστολής αεροπορικής παρακολούθησης. «Θα πρέπει να δούμε την θέση της Ιταλίας», δήλωσε εκπρόσωπος κράτους μέλους της ΕΕ, ενώ ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο δεν έκανε καμία δήλωση κατά την προσέλευσή του στην σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών.
Σε μήνυμά του στο Facebook διαβεβαίωσε ότι «η Ιταλία ζητεί την τήρηση του εμπάργκο όπλων, με την προοπτική επιβολής κυρώσεων σε όποιον το παραβιάζει και είναι έτοιμη να διαδραματίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στην ειρηνευτική ακολουθία στην Λιβύη».
«Οι υπουργοί θα πρέπει να λάβουν αποφάσεις», είπε ο Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος θα τις παρουσιάσει κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος των συνομιλιών.


Μάχες στην Τρίπολη: Μισθοφόροι της Τουρκίας άνοιξαν πυρ κατά δυνάμεων του Χαφτάρ
 Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 13:23
Μόλις 24 ώρες πέρασαν μετά τη σύναψη συμφωνίας για εκεχειρία, και οι εμπλεκόμενοι φαίνεται να σηκώνουν και πάλι τα όπλα τους.
Σύμφωνα με τις λιβυκές δυνάμεις του Χαφτάρ, μισθοφόροι της Τουρκίας και πολιτοφύλακες της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας του Φαγιέζ αλ Σάρατζ άνοιξαν πυρ «σε ευθεία παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός» (που αποφασίστηκε στο Βερολίνο).
«Απαντάμε με πλήρη ισχύ στη (συνοικία) Αϊν Ζάρα της Τρίπολης» σημειώνει ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του Χαφτάρ.
Νωρίτερα ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός ανακοίνωνε ότι 4.000 εθελοντές από την πόλη Ταρχούνα «ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους και θα μεταφερθούν στην πρώτη γραμμή».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να αγνοήσουμε τους παραλληλισμούς ανάμεσα στη Γερμανία του Χίτλερ και στη σύγχρονη Ουκρανία, σημαίνει ότι επιτρέπουμε την εγκαθίδρυση ενός ναζιστικού κράτους στην καρδιά της Ευρώπης.
20 Ιανουαρίου 2020
Παρουσίαση βιβλίου - Oλεγκ Μουζίκα- 2 ΜΑΙΟΥ ΟΔΗΣΣΟΣ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
Ε.Σ.Η.Ε.Α - 23/1/2020 στις 19:30
H σύγκριση των όσων διαδραματίζονται στις μέρες μας στην Ουκρανία με τα γεγονότα του 1920-30 στη Γερμανία, αποκαλύπτει εκπληκτικές ομοιότητες.
Εκείνη την εποχή, στο απόγειο της γενικής δυσαρέσκειας σχετικά με την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, ένα κόμμα που αντιμετωπιζόταν από την πλειονότητα της κοινωνίας ως περιθωριακό, απόκτησε πολιτικό βάρος, ανέβηκε στην εξουσία και επέβαλε τη δικτατορία του. Αφού κατέλαβαν κρατικές θέσεις- κλειδιά, και ενώ ο Χίντεμπουργκ διατηρούσε ακόμα επισήμως το αξίωμα του Προέδρου, οι οπαδοί του εθνικοσοσιαλισμού μετέτρεψαν πολύ σύντομα τη χώρα τους σε ένα απολυταρχικό κράτος.
Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα στην Ουκρανία: χάρη στην ανοχή των κορυφαίων αξιωματούχων της χώρας, οι κεντρικές κυβερνητικές θέσεις καταλαμβάνονται από τους οπαδούς της νεοναζιστικής ιδεολογίας, οι οποίοι, ενώ μέχρι χθες θεωρούνταν περιθωριακοί,  σήμερα επιβάλλουν την ιδεολογία του σοσιαλιστικού εθνικισμού σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής.
Το να αγνοήσουμε τους παραλληλισμούς ανάμεσα στη Γερμανία του Χίτλερ και στη σύγχρονη Ουκρανία, σημαίνει ότι επιτρέπουμε την εγκαθίδρυση ενός ναζιστικού κράτους στην καρδιά της Ευρώπης.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε ξανά λέγοντας πως «η Κρήτη και τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα»
δε βρίσκεται ένας να του απαντήσει ότι αν ισχύει αυτό δεν έχει υφαλοκρηπίδα κι η Ιαπωνία
εμεις τι κανουμε δεχομαστε απειλη απο χωρα του νατο και το νατο κωφευει



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ανάπτυξη σας τελειώνει εκεί που αρχίζουν οι πραγματικές ανάγκες των ποιο φτωχών και αδύναμων αυτής της κοινωνίας .
"τραγικό περιστατικό στο δήμο της Νίκαιας " "νεκρός ανασύρθηκε "
Πρωί πρωί σήμερα μας ενημέρωσαν τα ΜΜΕ ότι άλλος ένας άνθρωπος στην προσπάθεια του να ζεσταθεί για να μην πεθαίνει από το κρύο κάηκε ζωντανός . Που ; στο κέντρο της Πόλης εκεί που αρχίζει η "ανάπτυξη" δίπλα από τα κλειστά μαγαζιά της οδού Κονδύλη λίγα μέτρα μακριά από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ και τον " Ευρωπαϊκών προδιαγραφών" πεζόδρομο .
Εκεί ένας αόρατος για της κοινωνικές υπηρεσίες τους Κράτους και του Δήμου άνθρωπος κάηκε ΖΩΝΤΑΝΟΣ .Τίποτε άλλο .



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην ξεγελιομαστε...
Η μία εικονα είναι από τη χθεσινή συγκέντρωση λίγων εκατοντάδων εθνικιστών στο Σύνταγμα. Δεν είναι η πραγματικότητα...
Η πραγματικότητα είναι εκεί που καίει το θέμα. Στα νησιά που μέσα στη βδομάδα προγραμματίζονται συγκεντρώσεις με αφίσες που αναδεικνυουν το προβλημα από την περιφέρεια ΒΑ Αιγαίου και με συσκέψεις με τα 15 μελη των σχολείων.
Στη Μυτιλήνη, στη Σάμο, στη Χίο. Και εκεί θα έχει κόσμο, πραγματικό κόσμο κι όχι μόνο οργανωμένους φασίστες.
Υ.γ. Και μην ξεχνάμε, στη Μυτιλήνη και στη Σάμο, σε νησιά με μεγάλη " κόκκινη" παράδοση...
Υ.γ. 2 στα σχολεία παίζεται το παιχνίδι, η νεολαια τους έχει καταλάβει...

Τι λεει η αφισα της περιφερειας ορειου Αιγαιου?
«Θελουμε τα νησια μας πισω!!! Θελουμε πισω τη ζωη μας!!
Συγκεντρωση διαμαρτυριας για το μεταναστευτικο.
Τεταρτη 22/1/2020 Ωρα 12.00

Σχολιο.- Οσο για τον δικαιωματιστη δημοσιογραφο της Ντοιτσε Βελε Θωμα Ιακόμπι που εφαγε βρωνοξυλο στο Συνταγμα, ηταν προκλητικο αυτό που εκανε να παει σε συγκεντρωση των εθνικιστων ενώ τον ξερανε. Μου θυμισε τον προκλητικο Χατζηδακη, που γινοτανε συγκεντρωση των Αγανακτισμενων στο Συνταγμα το 2011, και αυτος σαν να μην ετρεχε τιποτε, περασε αναμεσα τους για να παει λεει στο πολιτικο του γραφειο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό που 3 μέρες δε δουλεύει ο φορτιστής, και πας στον τεχνικό να πάρεις άλλο, και σου λέει βάλε τον παλιό λίγο στην πρίζα να το δω, και δουλεύει κανονικά, τι είναι;
Σχολιο.- Χαλασμένη μπριζα ίσως ???



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα"
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
«Για τη ζωή, την Εθνική Κυριαρχία και την Ειρήνη»
Καράκας, 22-24 Ιανουαρίου 2020



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαμω τη ΣΔΙΤ-Καραγκούνης :Όαση η ΣΔΙΤ για την Υγεία. Ο μαλάκας αυτός έχει ιδιωτικά κέντρα υγείας και γι αυτό το λέει. Κρέμασμα στους ιδιώτες Εμπορους της Υγείας και στους Εργολάβους της Καθαριότητας.

Αναβάλλονται 100 χειρουργεία στο «Αγία Όλγα» λόγω έλλειψης προσωπικού
Για 100 ασθενείς που είχαν προγραμματισμένο χειρουργείο η επέμβαση αναβάλλεται
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα» θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, στις 9:00 το πρωί, υγειονομικοί εργαζόμενοι και μέλη φορέων και συλλογικοτήτων της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, απαξίωσης, υποστελέχωσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ μέσα από τις συμπράξεις δημόσιου ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την ωρα που στη Γερμανία μιλούν για την απάτη του αιώνα,  αναγκάζουν την Ελλάδα να βάζει παντού ανεμογεννητριες, και υπάρχουν πάρα πολλοί που στηρίζουν την απάτη. Ιδιωτικές εταιρείες, πολιτικά κόμματα, τοπικές και περιφερειακες αρχές.Απο τον Μητσοτάκη μέχρι με τον Βαρουφακη και από τον Πολακη μεχρι τον Πέτρο Κόκκαλη και τον Κρίτωνα Αρσένη, τον Πασοκο που την ώρα που δεν έχει κάποιος να ταΐσει το παιδί του ασχολείται με το δικαίωμα μιας γυναίκας να γεννήσει σε πισίνα. Αραγε, ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι η μητέρα του ήταν βουλευτής Πιερίας με το ΠΑΣΟΚ, ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι μπήκε στην Ευρωβουλη και χρησιμοποίησε την οικολογική του ευαισθησία για να έχει τις ανέσεις και τις γνωριμίες του Ευρώ κοινοβουλίου;;; Τι μπορεί να πει ο καθένας από αυτούς στην Τοπική κοινωνία της Τήνου που αντιστέκεται και έγραψε ένα κείμενο καταπέλτη ενάντια στην αποψίλωση των δασών και στην εγκατάσταση ανεμογεννητριων(βλέπε επίσης το ντοκυμανταιρ "Ο Ασκός του Αιόλου"); - τι μπορεί να πει ο καθένας από αυτούς σε μια μάνα με τρία παιδιά που κοντεύει να χάσει το σπίτι της; πού είναι όλοι αυτοί τη στιγμή που μια κοινωνία χτυπιέται από παντού;; - Απ:η λύση δεν μπορεί να προέλθει μέσα από το σημερινό Κοινοβούλιο,απο κανένα κόμμα του Σημερινού Κοινοβουλίου, ούτε από ακροδεξιες ομαδες Ή περιχαρακωμενους και σεχταριστες αναρχικους και αριστεριστες. Η λύση πάντα θα βρίσκεται εκεί που ο κοινωνικός πατριωτισμός θα ενώνεται με την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας, εκεί που η ανάγκη για λαϊκή κυριαρχία θα συμπορευεται με την προστασία του περιβάλλοντος και το προταγμα του οικοσοσιαλισμου και της κοινωνικής απελευθέρωσης. Εκεί που η αλληλεγγύη θα είναι έμπρακτη και θα εκλείψει η ανάγκη να της απομόνωσης στην "ασφάλεια του δικού σου μικρόκοσμου". Πάλεψαν πολύ σκληρά οι ιδεολογικοι και καταστατικοι μηχανισμοί για να γίνουμε Ιδιώτες . Σε μια στιγμή που πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά αναγνωριζοντας τα τεχνικά και επιστημονικά άλματα, είμαστε εγκλωβισμενοι στην ΤΙΝΑ, στην εμπέδωση της και σε έναν μικροαστισμο που έχει εμποτισει την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.-Σωπαινε, αποδεξου το ένα και το άλλο, τη στιγμη που κάποιοι κερδοσκοπούν. Γίνε γρανάζι τους, Σωπαινε, μη μιλάς..".




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη» πήρε από το κράτος 23 εκατ. ευρώ -Εκτέλεσε μόλις 10 προγράμματα από τα 32 που ανέλαβε
Το Δημοσιο ζηταει τωρα πισω τα λεφτα του
27|02|2014 | 16:41
«Φτερά» έχουν κάνει εκατομμύρια ευρώ από τα ποσά της επιχορήγησης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αλληλεγγύη» για προγράμματα του υπουργείου Εξωτερικών. Όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκου Τσούκαλη, η ΜΚΟ της Εκκλησιας της Ελλάδος χρηματοδοτήθηκε από την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης και Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του ΥΠΕΞ με το ποσό των 23.126.000 ευρώ, αναλαμβάνοντας από το 2002 έως το 2006 την υλοποίηση 32 προγραμμάτων ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας. Εξ αυτών όμως, μόλις τα 10 έχουν ολοκληρωθεί.
Η ΜΚΟ έχει υποβάλει τελική έκθεση οικονομικού απολογισμού για την υλοποίηση κάθε προγράμματος, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών έχουν διεξαγάγει τον απαραίτητο έλεγχο εκάστου προγράμματος, η υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και το Ελεγκτικό Συνέδριο έχουν ελέγξει και εγκρίνει το οικονομικό πόρισμα και οι αντίστοιχοι φάκελοι χρηματοδότησης έχουν κλείσει.
Οι φάκελοι των υπολοίπων 22 Προγραμμάτων που υλοποίησε η ΜΚΟ παραμένουν ανοιχτοί και βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης.
Σε τέσσερα από τα 22 ανοιχτά προγράμματα η ΥΔΑΣ προέβη σε καταγγελία των σχετικών συμβάσεων και συνακολούθως εκδόθηκαν αποφάσεις καταλογισμού από το 2008. Το συνολικό ύψος των απαιτήσεων της υπηρεσίας από τους καταλογισμούς ανήρχετο σε 6.690.460 ευρώ.
Η «Αλληλεγγύη» επέστρεψε 500.000 ευρώ και έτσι το απαιτηθέν ποσό έχει διαμορφωθεί σε 6.190.460 ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι νόμιμοι τόκοι και προσαυξήσεις από την ημερομηνία έκδοσης της καταλογιστικής απόφασης.
Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία Δημόσιου Λογιστικού, εφόσον η ΜΚΟ Αλληλεγγύη δεν ανταποκρίθηκε στην οικονομική απαίτηση της απόφασης, η ΥΔΑΣ προώθησε αυτή την οικονομική απαίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ η οποία βεβαίωσε το ποσό και έκτοτε ασκεί τα προβλεπόμενα μέσα για την είσπραξή του. Οι εκπρόσωποι της ΜΚΟ έχουν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια έναντι των απαιτήσεων του Δημοσίου και η δικαστική εμπλοκή καθυστερεί τη διαδικασία είσπραξης.
Ως προς τα υπόλοιπα 18 από τα ανοιχτά προγράμματα που υλοποίησε η ΜΚΟ Αλληλεγγύη, βρίσκονται στη διαδικασία του ελέγχου και τελικής εκκαθάρισης από την ΥΔΑΣ. Ήδη, για τα έξι από τα 18 προγράμματα η ΥΔΑΣ έχει προβεί σε καταγγελία σύμβασης. Το συνολικό ύψος των καταγγελιών ανέρχεται ως αυτήν τη στιγμή στα 568.239 ευρώ (σ.σ.: το συγκεκριμένο ποσό αναφέρεται στις καθαρές εκταμιεύσεις προς τη ΜΚΟ και βάσει της νόμιμης διαδικασίας, θα προσαυξηθεί με τόκους).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



18 Ιανουαρίου στις 7:43 π.μ.
Πάτρις Λουμούμπα – ένα άσπρο γέλιο στη νύχτα του λαού σου.
Όλα τα ντουφέκια σημάδευαν το γέλιο σου.
Πάνω στο γέλιο σου σημάδευαν την καρδιά της Αφρικής. Πολύ γελούσες,
Πάτρις Λουμούμπα.
Πολύ πίστεψες στη δικαιοσύνη των αδικημένων. Έδινες στόχο, Πάτρις Λουμούμπα….
Γιάννης Ρίτσος, 1961, «Ο Μαύρος Άγιος»
(”Τα Επικαιρικά”).
Το έγραψε λίγο καιρό μετά τη εκτέλεση, μετά από εβδομάδων άγρια Βασανιστήρια, του πρώτου ηγέτη του ανεξάρτητου Κογκό, Πατρίς Λουμούμπα. Ήταν βράδυ της 17ης Γενάρη 1961. Ούτε ένας χρόνος από την νίκη των εθνικοαπελευθερωτικών δυνάμεων. Αυτουργοί Τσόμπε και Μομπούτου, κατόπιν οδηγιών/διαταγών των Βέλγων πρώην αποικιοκρατων και φυσικά ενορχήστρωση CIA.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ευχαριστώ του Χαφτάρ στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό μετά το Βερολίνο
 Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 10:53
Ευχαριστήρια μηνύματα στην Ελλάδα, στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών για τις διπλωματικές προσπάθειες της χώρας μας απέστειλε τη Δευτέρα ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ την επομένη της Διάσκεψης του Βερολίνου.
«Παρά το γεγονός ότι δυστυχώς δεν ήταν παρόντες αυτοπροσώπως, η εξαιρετική Διπλωματική Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ήταν συντριπτικά ευεργετική για τον λαό της Λιβύης. Η Λιβύη σας ευχαριστεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού.
Ακολούθησε νέο ευχαριστήριο tweet του Χαλίφα Χαφτάρ που αναφέρει: «Ένας φίλος στην ανάγκη είναι πράγματι φίλος». Σε αυτό εμφανίζονται με τον στρατάρχη ο κ. Μητσοτάκης, ο γάλλος πρόεδρος Μακρόν, και ο πρίγκιπας διάδοχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mohammed bin Zayed Al Nahyan καθώς και δημοσίευμα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου να κατηγορεί την Ελλάδα ότι υπονομεύει τις συνομιλίες για την Ελλάδα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας νεκρός από φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στη Νίκαια
 Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 08:54
Η σορός ενός ατόμου εντοπίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε εγκαταλελειμμένο κτήριο επί της οδού Κυπρίων Αγωνιστών στη Νίκαια. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άνδρα περίπου 70 ετών.
Στο συμβάν επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιουχάισαν τον Μηταράκη στη Σάμο
 Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 12:18
Με αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα έγινε δεκτός στη Σάμο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
Δεκάδες πολίτες φώναξαν συνθήματα εναντίον του όταν εκείνος συνοδευόμενος από τον ειδικό γραμματέα Πρώτης Υποδομής, Μάνο Λογοθέτη, επισκέφθηκε το ΚΥΤ στο Βαθύ.
Ο κ. Μηταράκης, κατά την παραμονή του στο νέο ΚΥΤ, δήλωσε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση των ροών, αφενός με την ενίσχυση προστασίας των συνόρων και αφετέρου με την επιστροφή στην Τουρκία ή στη χώρα προέλευσής όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των πολιτών και ιδιαίτερα τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για την ερχόμενη Τετάρτη με γενική απεργία στο Αιγαίο, ο κ. Μηταράκης είπε: «Σέβομαι το δικαίωμα των πολιτών να αντιδρούν. Πράγματι είναι δύσκολη η κατάσταση, είμαι νησιώτης βουλευτής ο ίδιος. Γνωρίζω και στη Χίο την αγωνία του κόσμου για το γεγονός ότι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου αυτή τη στιγμή δέχονται το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστευτικών ροών. Χρειάζεται φυσικά να γίνει αποσυμφόρηση και θα γίνει οργανωμένα, αλλά το κρίσιμο είναι να περιοριστούν οι ροές. Γιατί αν δεν περιορίσουμε τις ροές και δεν κάνουμε συστηματικά επιστροφές και στην Τουρκία και προς τις χώρες προέλευσης η αποσυμφόρηση θα λύσει το πρόβλημα μόνο προσωρινά».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάληψη σε σχολείο της Θεσσαλονίκης για να καταγγελθούν κρούσματα επιθέσεων σε μαθητές
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 17:22
Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Πεύκων προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη του σχολείου θέλοντας να συμπαρασταθούν σε συμμαθητές τους που δέχθηκαν βίαιες επιθέσεις, αλλά και να κινητοποιήσουν τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας προκειμένου να λάβουν μέτρα αντιμετώπισης της αύξησης των κρουσμάτων βίας στην περιοχή κατοικίας τους.
Οι μαθητές καταγγέλλουν ότι το τελευταίο δεκαήμερο σημειώθηκαν περιστατικά κλοπών και βίαιων επιθέσεων σε μαθητές, με πιο πρόσφατο την επίθεση που δέχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μαθητής που επέστρεφε στο σπίτι του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, που απαίτησε να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο.
Οι μαθητές φαίνεται πως γνωρίζουν του δράστες και υποδεικνύουν ομάδα 4-5 νεαρών ατόμων. Όπως διευκρίνισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, τα άτομα που καταγγέλλονται ως δράστες δεν είναι μαθητές του σχολείου, ενώ και τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί έλαβαν χώρα εκτός του σχολικού περιβάλλοντος και εκτός σχολικού ωραρίου.
Για το θέμα έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, καθώς και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο καπιταλισμός κάνει "περισσότερο κακό παρά καλό", σύμφωνα με παγκόσμια δημοσκόπηση
 Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 12:59
Η πλειονότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο πιστεύουν πως ο καπιταλισμός στην παρούσα μορφή του κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιοποιήθηκε πριν από τη συνάντηση αυτή την εβδομάδα στο Νταβός επικεφαλής επιχειρήσεων και πολιτικών ηγετών.
Φέτος είναι η πρώτη φορά που το "Edelman Trust Barometer", το οποίο για δύο δεκαετίες διενεργούσε δημοσκοπήσεις σε δείγματα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων για την εμπιστοσύνη τους σε κεντρικούς θεσμούς, θέλησε να διερευνήσει πώς ο κόσμος βλέπει τον ίδιο τον καπιταλισμό.
Οι συντάκτες της έρευνας δήλωσαν πως προηγούμενες έρευνες, που έδειχναν μια αυξανόμενη αίσθηση ανισοτήτων, τους οδήγησαν να ρωτήσουν αν οι πολίτες αρχίζουν τώρα να έχουν πιο βασικές αμφιβολίες για τις βασισμένες στον καπιταλισμό δημοκρατίες της Δύσης.
«Η απάντηση είναι ναι», λέει ο Ντέιβιντ Μπέρσοφ, επικεφαλής ερευνητής της έρευνας που διενήργησε η εταιρία επικοινωνιών των ΗΠΑ Edelman.
«Οι άνθρωποι αναρωτιούνται σε αυτό το επίπεδο αν αυτό που έχουμε σήμερα και αν ο κόσμος στον οποίο ζούμε σήμερα, είναι ο καλύτερος ώστε να έχουν ένα καλό μέλλον».
Στη δημοσκόπηση ρωτήθηκαν 34.000 άνθρωποι σε 28 χώρες, από δυτικές φιλελεύθερες δημοκρατίες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία μέχρι εκείνες που βασίζονται σε ένα διαφορετικό μοντέλο, όπως η Κίνα και η Ρωσία, με το 56% να συμφωνεί πως «ο καπιταλισμός όπως υφίσταται σήμερα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στον κόσμο».
Οι δημοσκοπήσεις ξεκίνησαν το 2000 για να διερευνήσουν τις θεωρίες του πολιτικού επιστήμονα Φράνσις Φουκουγιάμα, ο οποίος μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού διακήρυξε πως η φιλελεύθερη καπιταλιστική δημοκρατία είχε παραμερίσει όλες τις αντίπαλες ιδεολογίες και άρα εκπροσωπούσε «το τέλος της Ιστορίας».
Σε εθνικό επίπεδο, η έλλειψη εμπιστοσύνης στον καπιταλισμό είναι μεγαλύτερη στην Ταϊλάνδη και στην Ινδία, 75% και 74% αντίστοιχα, με τη Γαλλία να ακολουθεί εκ του σύνεγγυς, στο 69%.
Μόνο στην Αυστραλία, στον Καναδά, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Νότια Κορέα, στο Χονγκ Κονγκ και στην Ιαπωνία η πλειονότητα διαφωνεί με τον ισχυρισμό ότι ο καπιταλισμός στην παρούσα φάση κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Που πάνε οι μισθοφόροι τζιχαντιστές (οι περίφημοι "εξεγερμένοι της Συρίας "που απεδείχθησαν Αλ Κάιντα και Ίσις )..πάνε Λιβύη !!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φρούριο το Νταβός ενόψει του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 19:08
Εκατοντάδες διαδηλωτές, που θα καλέσουν τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να λάβουν σύντομα μέτρα για την κλιματική αλλαγή, θα βρεθούν αντιμέτωποι με 5.000 στρατιωτικούς και αστυνομικούς από κάθε γωνιά της Ελβετίας, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης διαδήλωσης που θα πραγματοποιήσουν στο χιονοδρομικό θέρετρο του Νταβός.
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η 17χρονη μιλημενη «οικολογα» του συστηματος που κονομαει εκατομμυρια από την προβολη του συστηματος, αναμένεται να απευθυνθεί στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα είναι κεντρικός ομιλητής.
Μαχητικά αεριωθούμενα, χερσαία αμυντικά συστήματα και ραντάρ συγκαταλέγονται στα μέτρα που έχουν λάβει οι Αρχές για την προστασία των περίπου 3.000 συμμετεχόντων στο φόρουμ, έγινε σήμερα, Δευτέρα, γνωστό από την ελβετική αστυνομία.
Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παραστεί αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη στο Νταβός.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη διαδήλωση υπέρ της οπλοκατοχής στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ
 Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 19:07
Χιλιάδες υπέρμαχοι της οπλοκατοχής συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Ρίτσμοντ, την πρωτεύουσα της Βιρτζίνια και διαδήλωσαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας καθώς υπάρχουν φόβοι για βίαια επεισόδια από ομάδες.
«ΗΠΑ! ΗΠΑ!», φώναζαν ρυθμικά οι συγκεντρωμένοι, πολλοί εκ των οποίων ήταν ντυμένοι με κυνηγετικές στολές. Αρκετοί διαδηλωτές είχαν τοποθετήσει στα ρούχα τους αυτοκόλλητα με το σύνθημα «Τα όπλα σώζουν ζωές». Παρά το τσουχτερό κρύο, πολλοί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί για να καταγγείλουν το νομοσχέδιο που περιορίζει την πρόσβαση στα όπλα, το οποίο προωθούν οι Δημοκρατικοί σε αυτήν την Πολιτεία.
Στην πλατεία του Καπιτωλίου, μπροστά από το οποίο οργανώθηκε η συγκέντρωση, είχαν αναπτυχθεί σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις και είχαν τοποθετηθεί πύλες ασφαλείας.
«Τις τελευταίες δεκαετίες, οι πολιτικοί προσπάθησαν να περάσουν νόμους που καθιστούν πιο δύσκολο για τους νομοταγείς πολίτες να αγοράζουν πυροβόλα όπλα. Πήραμε τον κατήφορο. Είναι συνταγματικό δικαίωμά μας, που μας παραχωρήθηκε από τον Θεό, να οπλοφορούμε», είπε ένας 24χρονος κάτοικος του Ρίτσμοντ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο νεαρός συμμετείχε στην κινητοποίηση μαζί με φίλους του, ένας εκ των οποίων έφερε τον αορτήρα ενός AR-15, χωρίς το όπλο, αφού οι αρχές είχαν απαγορεύσει στους διαδηλωτές να οπλοφορούν, για λόγους ασφαλείας. Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Ραλφ Νόρθαμ έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή, μέχρι αύριο το βράδυ και ως εκ τούτου απαγορεύεται να κυκλοφορεί κανείς στον δρόμο όχι μόνο κρατώντας όπλο, αλλά και οποιοδήποτε άλλο επικίνδυνο αντικείμενο: ρόπαλα του μπέιζμπολ, αλυσίδες κλπ.
Η Μπέτι Κόμερφορντ, 73 ετών, έφτασε στο Ρίτσμοντ από το Λίσμπεργκ, που απέχει 200 χιλιόμετρα από εκεί και κρατούσε ένα πλακάτ με το σύνθημα: «Γιαγιάδες υπέρ των όπλων». «Τα όπλα είναι για να προστατευόμαστε. Ο κόσμος φεύγει όταν βλέπει κάποιο όπλο», υποστήριξε.
Πολλές ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτήν την «Ημέρα Λόμπινγκ» προκειμένου να ασκήσουν πίεση στους βουλευτές και τους γερουσιαστές της Βιρτζίνια. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Υπεράσπισης των Πολιτών της Βιρτζίνια (VCDL) που θεωρεί ότι απειλείται το Σύνταγμα των ΗΠΑ και ιδίως το άρθρο 2 που εγγυάται «το δικαίωμα του λαού στην οπλοκατοχή».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υπέρμαχος του λόμπι της οπλοκατοχής, εξέφρασε την υποστήριξή του στους διαδηλωτές. «Το Δημοκρατικό κόμμα στη Βιρτζίνια κάνει τα πάντα για να μας στερήσει από τα δικαιώματά μας που προβλέπονται στο δεύτερο άρθρο (σ.σ. του Συντάγματος). Αυτή δεν είναι παρά η αρχή. Φροντίστε να μην συμβεί αυτό, ψηφίστε Ρεπουμπλικάνους το 2020», έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.
Το νομοσχέδιο που είναι υπό διαβούλευση αυτήν την περίοδο στη Βιρτζίνια προβλέπει ότι θα ενισχυθούν οι έλεγχοι του ποινικού μητρώου των υποψήφιων αγοραστών όπλων, θα απαγορευτούν οι γεμιστήρες με πάνω από δέκα σφαίρες και δεν θα μπορεί κάποιος να αγοράζει πάνω από ένα όπλο τον μήνα. Θα επιτρέπεται επίσης στους δικαστές να προβαίνουν σε κατάσχεση των όπλων από πρόσωπα που κρίνονται επικίνδυνα. Εγκαταλείφθηκε ωστόσο η πρόταση για απαγόρευση της πώλησης ημιαυτόματων τυφεκίων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνάντηση Γκουαϊδό - Μπορέλ στις Βρυξέλλες
 Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 18:52
Ο Χουάν Γκουαϊδό, ο ηλιθιος αχυρανθρωπος της CIA και των ΗΠΑ που τον προοριζουν για δικτατορα-«πρόεδρο» της Βενεζουέλας, θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες την Τετάρτη για να έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής της ευρωενωσιτικής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.
Τη συνάντηση γνωστοποίησε ο αποικιοκρατης Ευρωενωσιτης αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου.
Ο ηλιθιος αχυρανθρωπος, Χουάν Γκουαϊδό, αψήφησε ήδη χθες μια ταξιδιωτική απαγόρευση που του έχει επιβάλει δικαστήριο της Βενεζουελας, μεταβαίνοντας στην Κολομβία, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για να παρει γραμμη και να του δωσουν το μισθο του, τζαμπα τον παιρνει γιατι είναι αχρηστος, σε μια περιφερειακή σύνοδο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα εγκλήματα Τούρκων μισθοφόρων τζιχαντιστών στη Συρία: Απαγωγές για λύτρα και εκβιασμοί αμάχων
 Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 10:52
Τα εγκλήματα των Τούρκων τζιχαντιστών στη Συρία περιγράφει το Αποικιακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρια.
Στην επαρχία του Αλέππο, όπως ενημέρωσαν αξιόπιστες πηγές το Αποικιακό Παρατηρητήριο (SOHR), ένοπλοι που συνδέονται με την τουρκική ομάδα «Suleiman Shah» απήγαγαν πέντε άμαχους από το χωριό «Kakhrah» του δήμου «Maabatli» στην ύπαιθρο Afrin.
Σύμφωνα με πηγές του SOHR, οι ένοπλοι ζήτησαν από τους συγγενείς δύο απαχθέντων ανθρώπων, λύτρα ύψους 15.000 δολαρίων ΗΠΑ σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή τους και απειλούσαν να τους σκοτώσουν στην περίπτωση που δεν τα καταβάλουν σύντομα.
Παράλληλα, οι πηγές του SOHR ανέφεραν χθες ότι οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία παρατάξεις της Επιχείρησης «Olive Branch» συνεχίζουν τα εγκλήματα (απαγωγές, εκβιασμούς, κλοπές, λεηλασίες και ληστείες), εναντίον των υπόλοιπων αμάχων στην Αφρίνη, βορειοδυτικά του Χαλεπίου, με σκοπό να τους διώξουν από την περιοχή.
Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το Αποικιακό Παρατηρητήριο ότι ένοπλοι από τις παρατάξεις απήγαγαν ένα παιδί στο κέντρο της πόλης Αφρίν και έναν πολιτικό στο Jendires στην επαρχία Afrin.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Γυναικεία μορφή του Νεοφιλελευθερισμού είναι πιο επικίνδυνη
Πανηγυρικός ο τόνος των περισσότερων συστημικών Μέσων Ενημέρωσης για την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου σαν Προέδρου της Δημοκρατίας. Πολλές αναφορές στο «προοδευτικό» της παρελθόν, την «φεμινιστική» της συνείδηση, την «ζωοφιλία» της, το ανάλαφρο και «άνετο» καθημερινό της στυλ.
Ύμνοι στην «πετυχημένη γυναίκα», άλλωστε είναι χωρισμένη γεγονός που σημαίνει επιπλέον ύμνους στην «μοναχική» γυναίκα που μεγάλωσε το παιδί μακριά από τον «ανεύθυνο» και «καταπιεστικό» άνδρα–πατέρα, πιθανόν έναν γνήσιο φαλλοκράτη που... δεν ανέχονταν το πνεύμα «ανεξαρτησίας» της ευαίσθητης συζύγου του.
Η ίδια βέβαια είχε την αμέριστη συμπαράσταση ενός άλλου άνδρα του οποίου ποτέ δεν αρνήθηκε τις υπηρεσίες του, του πατέρα της.
Με την δική του συμπαράσταση και αμέριστη βοήθεια – είναι σίγουρο – εξελίχθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, του δε Αρείου Πάγου Αντιπρόεδρος υπήρξε ο πατέρας της Νίκος Σακελλαρόπουλος.
Δεν θα την λέγαμε και ιδιαίτερα κοπιαστική, δύσκολη και βασανιστική καριέρα όταν η «καριέρα» γίνεται σε Ανώτατα Δικαστικά Σώματα σε ένα εκ των οποίων Αντιπρόεδρος υπήρξε ο πατέρας της ενδιαφερομένης. Γεγονός που δεν αναφέρθηκε σχεδόν από κανένα Μέσο Ενημέρωσης. Γαλατική ευγένεια μεταξύ Ρωμιών. Κανείς δεν αμφισβητεί τις οποίες μαθησιακές και επαγγελματικές ικανότητες της μελλοντικής προέδρου αλλά θα ήταν ενδιαφέρον ερώτημα να ρωτήσει κάποιος για την επαγγελματική εξέλιξη της εάν θα ήταν παρόμοια έχοντας πλάι της έναν άσημο πατέρα, συνταξιούχο ή εργαζόμενο χαμηλής βαθμίδας.
Η πολιτική της προέλευση ξεκινά από την οργάνωση νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού, τον «Ρήγα Φεραίο» ουσιαστικά δηλαδή τον φορέα–μήτρα όλης της Μεταμοντέρνας Αριστεράς των τελευταίων δεκαετιών και τον αληθινό ιδεολογικό προπάτορα του παρακμιακού ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε, όλο της το στυλ και η αύρα που εκπέμπει θυμίζουν κλασσική περίπτωση «αριστερής» εκδοχής νεοφιλελεύθερης φεμινίστριας, γυναικείο ανθρωπότυπο «διανοούμενης» του «Ρήγα Φεραίου» που κάποτε κυκλοφορούσε στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων σαν το «γυναικείο πρότυπο» του ΚΚΕ εσωτερικού.
Μια κατασκευή ξεπερασμένη σήμερα όμως επανερχομένη τακτικά για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα ιδεολογικά και ψυχολογικά «συμφέροντα»– υπάρχουν και αυτά– αυτά της Femina Libera που «ανεξαρτητοποιείται» από την ανδρική κυριαρχία στον μικρόκοσμο της οικογένειας αλλά όχι της Γενικής Πολιτικής.
Στο χώρο της Γενικής Πολιτικής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας ακολουθούμε μάλλον διαφορετικούς δρόμους γιατί ενώ στην οικογένεια και στον καθημερινό κόσμο απορρίπτουμε τον άνδρα και πατέρα, στην επαγγελματική μας εξέλιξη δεν αρνούμαστε την όποια συμπαράσταση και βοήθεια του Πατέρα που τυγχάνει Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ή την φιλία με πασίγνωστο Υπουργό και Πρόεδρο Κόμματος (Ε. Βενιζέλος), ταυτόχρονα δε συνεισφέρουμε στην αθώωση Άνδρα– καταπιεστή, φαλλοκράτη κλπ. κλπ. – που σαν Υπουργός κατηγορήθηκε για παραποίηση της Λίστας Λαγκάρντ (Γ. Παπακωνσταντινου).
«Φεμινισμός» στα οικογενειακά αλλά συγκαταβατική και δεκτική στην Ανδρική Συμπαράσταση και βοήθεια στα Μεγάλα και Δύσκολα. Είναι ο κλασσικός τύπος της σημερινής γυναίκας άνω των 55 που εξελίχθηκε βοηθουμένη τα μάλα από τον Άνδρα στην καριέρα της και τον οποίο – εννοείται – ποτέ δεν αναφέρει.
Αυτονόητο πως χρειάζονται και προσόντα για να εξελιχθείς αλλά το ερώτημα είναι άλλο, εάν δηλαδή θα είχε την ίδια εξέλιξη η αυριανή Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην περίπτωση που δεν ήταν επώνυμη όταν έμπαινε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Και είσαι επώνυμη όταν ξεκινάς καριέρα σε ένα δικαστικό σώμα –Ανώτατο– όντας κόρη του Αντιπροέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου της Χώρας (Άρειου Πάγου).
Σίγουρα δεν έπαιξε ρόλο το ότι σαν μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν κόρη του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου; Δεν υπήρξαν ποιοτικά «ποσοστά» επιτυχίας – λόγω ονόματος – συγκριτικά με κάποιον ή κάποια άλλη που όντας τελείως άγνωστος ή άγνωστη, ξεκινά ανάλογη καριέρα;
Εύλογα ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί από κανένα μέχρι στιγμής. Απέναντι στην καταιγίδα του Νεοφιλελεύθερου Φεμινισμού που στηρίζει τα πάντα στο «φύλο» και ενάντια στις στενές – γυναικείες κατά πρώτο λόγο – αντιλήψεις πως «Γυναικά να είναι και ας χαθεί όλος ο κόσμος!» εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε κάθετοι σε ανάλογες αντιλήψεις που ζητούν απλά, να «Γίνουμε Χαλίφηδες στην θέση του Χαλίφη» δηλαδή να φύγουν οι Άνδρες και να έλθουν οι Γυναίκες. Λες και δεν υπάρχουν Άνδρες δεκάδες φορές πιο καταπιεσμένοι ή και γυναίκες το ίδιο καταπιεσμένες που δεν είχαν παρόμοια τύχη – στην εξέλιξή τους – με αυτήν της Κυρίας Προέδρου. Λες και το αστικό σύστημα θα βελτιωθεί με περισσότερες Γυναίκες – γενικά και αόριστα– στην Πολιτική.
Λησμονήσαμε πόσο επιθετικές και πολεμοκάπηλες γίνονται οι γυναίκες – σαν γνήσιες νεοφώτιστες και νεόπλουτες πολιτικά– όταν αποκτήσουν τεράστια εξουσία και χρήμα. Λησμονήσαμε την Χίλαρι Κλίντον που κατέστρεψε την Λιβύη, την Μαντλίν Ολμπράιτ που ρήμαξε με βομβαρδισμούς την Γιουγκοσλαβία, την πολεμοκάπηλη Κοντολίζα Ράις, το πολεμοχαρές χανουμάκι της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ και φυσικά την Μάργκαρετ Θάτσερ που κατεδάφισε το Κοινωνικό Κράτος της Βρετανίας.
Όσοι νομίζουν πως με Πολιτικές Ταυτοτήτων θα αλλάξουν το σύστημα – Μαύρος Πρόεδρος στις ΗΠΑ, γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας – λησμονούν πως ο Ομπάμα έκανε τους περισσότερους πολέμους από όλους τους Προέδρους, πως η –καταδικασθείσα δικαστικά– Κριστίν Λαγκάρντ κυβερνά το ΔΝΤ και η αριστοκράτισσά Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την ΕΕ.
Αλλά και η μελλοντική Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας βαρύνεται με τα παρακάτω:
–Επικρότησε και ψήφισε σαν μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας τις περικοπές συντάξεων του Α΄ Μνημονίου.
–Ψήφισε τις περικοπές συντάξεων του Β΄ Μνημονίου όπως ψήφισε και την μείωση του εφάπαξ των Δημοσίων Υπάλληλων.
–Ψήφισε την περικοπή του δώρου των Δημοσίων Υπάλληλων.
–Υποστήριξε το PSI του Υπουργού Βενιζέλου με το οποίο ρημάχτηκαν κυριολεκτικά τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
–Η ζωοφιλική της – αγαπά πολύ τις γατούλες όπως μαθαίνουμε – αλλά και η οικολογική της ευαισθησία δεν την εμπόδισαν να υποστηρίξει την επένδυση της ELDORANDO στις Σκουριές της Χαλκιδικής.
Αυτή λοιπόν η οικολόγος και «διανοούμενη» στο ύφος μεταμοντέρνα Φεμινίστρια – Δεύτερου ή Τρίτου κύματος, δεν θυμόμαστε – βαρύνεται με εξαιρετικά αρνητικές αποφάσεις στα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.
Προφανώς ο Νεοφιλελευθερισμός δεν επικροτεί την Ανδρική Παρουσία για τις κρίσιμες αποφάσεις του. Χρειάζεται «Γυναικεία ευαισθησία» και το απαλό χάδι και άρωμα της Θηλυκής παρουσίας για να περάσει τα σκληρά του μέτρα.
Ένας Άνδρας είναι εξ ορισμού «Φασίστας», «Φαλλοκράτης», «Πατριαρχικός» και «Καταπιεστικός». Χρειαζόμαστε το βελούδινο άγγιγμα μιας Μαρίας Αντουανέτας για να περάσουμε σκληρά και οδυνηρά για τους λαούς μέτρα. Δεν θα ήταν καλύτερα να τοποθετήσουμε Γυναίκες που σαν νεοφώτιστες και νεόπλουτες της Πολιτικής είναι περισσότερο επιθετικές αλλά συναντούν και μικρότερες αντιστάσεις;;;
Είναι δυνατόν οι Γυναίκες να μη θέλουν τα καλό σου;;; Όταν μάλιστα οι περισσότερες Γυναίκες δεν ζητούν Ισότητα – αυτό αποδεικνύεται σταδιακά ένα μεγάλο παραμύθι– αλλά απόλυτη κυριαρχία και εξουσία και σε βάρος των Ανδρών αλλά και σε βάρος των λιγότερο ευνοημένων γυναικείων στρωμάτων. Δύσκολα αντιστέκεται κανένας στην έμφυτη πονηριά της Γυναίκας που θέλει να ελέγξει και να εξουσιάσει.
Βέβαια εάν τα βρει δύσκολα υπάρχουν και οι Ομοφυλόφιλοι που είναι το άλλο βαρύ κανόνι της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης.
Πιστεύουμε πως ο καλπάζων Νεοφιλελεύθερος Καπιταλισμός λόγω της Γυναικείας παρουσίας είναι πιο «πονηρός» και ικανός, πιο επικοινωνιακός και υποστηριζόμενος με υστερικό τρόπο από τα Μέσα Ενημέρωσης, είναι και πιο πετυχημένος. Γι’ αυτό είναι και πιο επικίνδυνος.
Απευθυνόμενοι στην τεράστια μάζα των «Κάτω» δηλαδή την τεράστια μάζα των Ανδρών και Γυναικών, τους παροτρύνουμε να αφυπνιστούν και να απορρίψουν τον θηλυκοποιημένο και «Φεμινιστικής» προέλευσης Νεοφιλελευθερισμό, αυτό το έκτρωμα της Παγκοσμιοποίησης και του Ύστερου και Παρηκμασμένου Καπιταλισμού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Και τώρα θέλω να δω
πως ακριβώς θα ξεφύγετε, ηλίθιοι (μαλάκες)»
Μουαμάρ Καντάφι
Αυτά ήταν από τα τελευταία λόγια του δολοφονημένου από την "πολιτισμένη" δύση Μ. Καντάφι
«Η Λιβύη ανήκει στους Λίβυους.
Διάλογος στη Λιβύη»
«Ακόμα κι αν, απλουστεύοντας, περιγράψουμε μια διαίρεση της Λιβύης στα δύο, μεταξύ της Κυρηναϊκής και της Τρίπολης, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι καμία πλευρά δεν είναι ικανή να υπερισχύσει στρατιωτικά έναντι της άλλης. Η Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης εξακολουθεί να λειτουργεί, πληρώνει μισθούς σε δημόσιους υπαλλήλους σε όλο το κράτος, χρησιμοποιώντας τα έσοδα από φυσικό αέριο και πετρέλαιο που η Eni [Eni S.p.A.: κρατική ιταλική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου - φυσικού αερίου] συνεχίζει να της καταβάλλει ...».
"Repubblica",  26 Νοέμβρη 2014, συνέντευξη του Paolo Gentiloni, πρώην ακτιβιστή της εξωκοινοβουλευτικής "επαναστατικής αριστεράς", υπουργός των Εξωτερικών στην "κεντροαριστερή" ιταλική κυβέρνηση, μετέπειτα πρωθυπουργός της "κεντροαριστερής" ιταλικής κυβέρνησης, επιχειρηματίας -δηλώνει και 700.000 ευρώ από μετοχές, μεταξύ των οποίων μετοχές στην γνωστή για την εκμετάλλευση των εργαζομένων Amazon- και σήμερα ο νέος "κεντροαριστερός" Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων στη θέση του ρεφορμιστη "σοσιαλιστή" Μοσκοβισί και που τραγουδάει μαζί με τους άλλους νέους "κεντροαριστερούς" Επιτρόπους του Διευθυντηρίου της Ε.Ε. μέσα στο ευρωκοινοβούλιο το Μπέλα Τσιάο (Bella Ciao) και υπόσχονται αγώνες εναντίον του φασισμού.
Μάλιστα, ο Πάολο Τζεντιλόνι είναι μεγάλος φιλέλληνας.
Φίλος και σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα... Μαζί υπέγραψαν τη συμφωνία να πουληθεί ο ΟΣΕ στον ιταλικό κρατικό ΟΣΕ για 45 εκατομμύρια (Σεπτέμβρης 2017). Αν δεν μας έδινε χέρι βοήθειας ο Πάολο Τζεντιλόνι, σ' αυτή τη μεγάλη συμφωνία πώλησης μιας ελληνικής ΚΡΑΤΙΚΗΣ, δημόσιας επιχείρησης που στήθηκε με αίμα και ιδρώτα παππούδων και πατεράδων... αν δεν αγόραζαν για 45 εκατομμύρια οι κρατικοί ιταλικοί σιδηρόδρομοι τον ΟΣΕ...
«H Τυνησία δεν έχει πετρέλαιο;
Λάθος, το πετρέλαιο της Λιβύης είναι κληρονομιά του Τυνήσιου,
του Μαροκινού, του Σουδανού, του Υεμενίτη κι όλων των Αράβων»
Μουαμάρ Καντάφι
Σήμερα ζούμε απλώς τ' αποτελέσματα του βομβαρδισμού της Λιβύης από την "πολιτισμένη" δύση, τη δολοφονία του Καντάφι και τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών εταιριών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η πατρίδα μας αποικία, οριστικά εγκαταλελειμμένη στο αγαπημένο παιδί της Ευρώπης, που με τη την κυβέρνηση-μαριονέτα της δύσης υπέγραψε το Σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης και κανένας πολιτικός και κυβέρνηση δεν θα τολμήσει -το επικαλέστηκε ο Μητσοτάκης για εσωτερική κατανάλωση και ΠΟΤΕ δεν θα το ασκήσει-, να κάνει χρήση του τελευταίου όπλου της πατρίδας μας: το βέτο.
Σήμερα κανένας, πολιτικοί, πολιτική και ΜΜΕ δεν κάνουν αναφορά στο έγκλημα της δολοφονίας του Καντάφι, του βομβαρδισμού και διαμελισμού της Λιβύης, την παράδοση μιας χώρας στο δημιούργημά τους (τζιχαντιστές). Τότε στην πατρίδα μας, εκτός από τη δεξιά, το πασοκ κι η τότε "αριστερά", πέρα από αντιιμπεριαλιστικές κορώνες αγωνιούσε για το δικτατορικό καθεστώς Καντάφι.
Τι σύμπτωση... αυτή η "αριστερά" ανησυχούσε και για το μέλλον του σοσιαλισμού στη Συρία, τις λαϊκές δυνάμεις των φονιάδων του "ελεύθερου συριακού στρατού" που έπνιγε στο αίμα ο χασάπης Άσαντ, για το όραμα της "αραβικής άνοιξης".
Σε ότι αφορά την πατρίδα μας, σήμερα το "Μνημόνιο Συνεργασίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης"... αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός κι ούτε καν έθιξαν χθες στο Βερολίνο οι σύμμαχοί μας. Και φυσικά στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της "δημοκρατικής" Ευρώπης για τα αποτελέσματα της Συνόδους του Βερολίνου, καμία κυβέρνηση και κανένας Δένδιας δεν διαθέτει τη γενναιότητα άσκησης βέτο.
Αξίζει να θυμηθούμε, συνοπτικά, πως ήταν η ζωή των Λίβυων στο "δικτατορικό καθεστώς Καντάφι" και ν' αναλογιστούμε πως είναι σήμερα, που οι ηγέτες της ναζιστικής Ε.Ε. των τραπεζιτών, εγκατέστησε τοποτηρητές-"εκδημοκρατιστές" τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, που για μία ακόμη φορά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στ' αφεντικά τους. Η ζωή των Λίβυων, πριν τον "εκδημοκρατισμό"
1 – Η Λιβύη ήταν τελευταία στη λίστα των χωρών όλου του κόσμου, με χρέος. Το "χρέος" ήταν στο 3,3% του ΑΕΠ. Η Γαλλία, που πρωτοστάτησε στη δολοφονία του Καντάφι, στο 84,5%! Στο 88,9% οι ΗΠΑ και στο 225,8% η Ιαπωνία!
2 – Το ηλεκτρικό ρεύμα ήταν δωρεάν παροχή προς όλους!
3 – Δίκτυο θερμαινόμενου νερού δωρεάν προς όλους!
4 – Η βενζίνη κόστιζε 0,08 ευρώ το λίτρο!
5 – Οι τράπεζες της Λιβύης έδιναν δάνεια με 0% επιτόκιο!
6 – Οι πολίτες δεν πλήρωναν φόρους... δεν υπήρχε καν η έννοια φόρου και φορολογίας και ο ΦΠΑ ήταν άγνωστος στην Λιβύη!
7 – Κάθε Λιβυκή οικογένεια απολάμβανε -με την παρουσίαση του Οικογενειακού Βιβλιαρίου- επιδόματος 300 ευρώ το μήνα!
8 – Κάθε Λίβυος πολίτης, άνδρας ή γυναίκα, απολάμβανε μετά το 18ο έτος της ηλικίας του και ισοβίως... 700 ευρώ μηνιαίως!
9 – Σε οποιονδήποτε φοιτητή ήθελε να σπουδάσει στο εξωτερικό, η "δικτατορική κυβέρνηση Καντάφι" του παρείχε ΔΩΡΕΑΝ Υποτροφία, που ήταν το ποσό των 1627,11 ευρώ το μήνα, μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών του!
10 – Η έξοδος από τη χώρα ήταν μια φυσιολογική διαδικασία και ποτέ δεν υπήρξε Λίβυος στα πλωτά φέρετρα που οι δουλέμποροι ψυχών διακινούν στη Μεσόγειο με λαθρομετανάστες!
“Τα σκυλιά μπορούν να γιορτάζουν στα πτώματα των Λιονταριών,
αλλά τα σκυλιά θα παραμένουν σκυλιά και τα Λιοντάρια Λιοντάρια”
Μουαμάρ Καντάφι
«Ποιος είναι ο σκοπός των Ηνωμένων Εθνών όταν 5 κράτη
έχουν το δικαίωμα στη ζωή και το θάνατο;
Ποιος είναι ο σκοπός των ομιλιών μας μία φορά το χρόνο
στα Ηνωμένα Έθνη, όταν στη διπλανή αίθουσα υπάρχουν 5 κράτη
που αποφασίζουν για εσάς που κάθεστε εδώ.
Εσείς, τα 191 κράτη είστε απλά η διακόσμηση αυτού του δωματίου»
Μουαμάρ Καντάφι



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν θες να καλύψεις το 4ο Ράιχ κι αποδίδεις τον εποικισμό με λαθρομετανάστες στην κατασκευασμένη αντίθεση θρησκειών...
Η μετανάστευση ήταν ένα όπλο των αποικιοκρατών... σήμερα του καπιταλισμού!
Όταν υπηρετείς το κεφάλαιο με "αριστερό" προσωπείο...
Όταν έντεχνα δεν εντοπίζεις τη λαθρομετανάστευση ως κύρια πολιτική του 4ου Ράιχ για να απαλλοτριώσει εργατικές κατακτήσεις και παίζεις παιχνιδάκια με τα χρυσαύγουλα του καθεστώτος...
Όταν προσδιορίζεις τη λαθρομετανάστευση ως θρησκευτική διένεξη και δεν τσακίζεις τους λαθρέμπορους ρασοφόρους...
Όταν είσαι πολιτικός λαθρέμπορας...
Όταν το παίζεις "πατριωτης Καραμπελιας" που δεν εισαι «αριστερος ή δεξιος γιατι αυτές οι εννοιες εχουν ξεπεραστει» κι είσαι υπάλληλος των σιωνιστών...
Θα 'ρθει ή ώρα να σε ξεράσει το κίνημα κι όσους παραμυθιάζεις ή αγοράζεις με αναρτήσεις άρθρων τους... αργά ή γρήγορα θα σε καταλάβουν...
Το 4ο Ράιχ θέλει τους εργαζόμενους να γίνουν μετανάστες στην πατρίδα τους... να χάσουν κάθε κοινωνική κι εργατική κατάκτηση κι όπλο του είναι η λαθρομετανάστευση κι η τρομοκρατία!
«Πρέπει να σταματήσει η νόμιμη, ή παράνομη μετανάστευση... Είναι απαράδεκτο να επιτρέπεται η είσοδος μεταναστών εργαζομένων στη Γαλλία, ενώ η χώρα μας έχει σχεδόν δύο εκατομμύρια Γάλλων ανέργων και μετανάστες...»
Georges Marchais, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, δημόσια ομιλία του στην Porte de Pantin (Παρίσι), 27 Μάρτη 1980




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ! Μια αγέλη λύκων με έναν Αδόλφο Σουλτανο για τη βρώμικη δουλειά...
Μια αγέλη λύκων με έναν Αδόλφο Σουλτανο για τη βρώμικη δουλειά.
Οι ηγέτες 9 από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου και η Τουρκία μαζεύτηκαν στο Βερολίνο για να βάλουν ένα τέλος στήν πολιτική ανωμαλία της Λιβύης. Όχι πρός όφελος του λαού της Λιβύης, αλλά... ο καθένας πρός όφελός του.
Χτές το βράδυ, μετά από σχετικά λίγες ώρες για ένα τέτοιο ζήτημα και με τόσους "μεγάλους" εμπλεκόμενους, εκδόθηκε ένα κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο όλοι οι προσκεκλημένοι συμφώνησαν ΝΑ εργαστούν ώστε ΝΑ επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων! Δηλαδή, οι μάχες συνεχίζονται και βλέπουμε!
Και πώς να μη συνεχίζονται οι μάχες όταν οι εμπλεκόμενοι στη Λιβύη αιμοδοτούν τις πολεμικές βιομηχανίες εκείνων που μαζεύτηκαν στο Βερολίνο για να πετύχουν μια υποτίθεται ειρήνη. Δηλαδή, να πετύχουν να αρπάξουν ο καθένας ένα κομμάτι της πίττας που λέγεται Λιβύη. Είτε αυτό είναι πετρέλαιο, είτε εξοπλισμοί, ειτε βάσεις, είτε έδαφος, είτε εξουσία. Είτε όλα μαζί.
Γιατί, οι Ρώσσοι έχουν στρατό απο μισθοφορους στη Λιβύη και θέλουν και βάσεις και πετρέλαιο και αέριο.
Ο Έρντογαν ονειρευεται ανασυσταση της Οθωμανικης αυτοκρατοριας και ότι είναι ο κυριαρχος της Μεσογειου στήν περιοχή. Ή έτσι νομίζει.
Οι Γάλλοι έχουν στόλο στη Λιβύη, θέλουν βάσεις, θέλουν την TOTAL στα κοιτάσματα και πουλάνε όπλα στόν Χάφταρ, ενώ δεν θέλουν την Τουρκία στήν περιοχή.
Οι Γερμανοί εξοπλίζουν πλουσιοπάροχα την Τουρκία (το 2019 έκαναν ρεκόρ πώλησης οπλικών συστημάτων), που στέλνει μισθοφορικο στρατό απο ισλαμοφασιστες της Συριας, και όπλα στη Λιβύη, αλλά και τις ισλαμοφασιστικες οργανώσεις της Τρίπολης, ενώ απαιτούν μερίδιο στα πετρέλαια που ελέγχουν και τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Χρησιμοποιούν σαν μακρύ χέρι τους για τη βρώμικη δουλειά τον Έρντοαν. Ή έτσι πιστεύουν.
Οι Ιταλοί έχουν λιμάνια- βάσεις στη Λιβύη και μερίδιο στα πετρέλαια με την ENI, τα οποία δεν έχουν σκοπό να χάσουν, ενώ πουλάνε όπλα σε όλες τις αντιμαχόμενες παρατάξεις.
Σχεδόν όλοι οι Άραβες υποστηρίζουν τον Χαφτάρ, και δεν θέλουν να ακούνε για Τουρκία ούτε για αστείο. Έχουν υποστεί Τουρκοκρατία επί 400 χρόνια και ξέρουν. Θέλουν τη Λιβύη υπό την επιρροή τους για λόγους ενεργειακούς, ισχύος του Αραβικού συνδέσμου και του ΟΠΕΚ, για λόγους γεωπολιτικούς και στρατιωτικούς. Είναι οι καλύτεροι πελάτες των αμερικανικών όπλων και η Σ Αραβία, που υποστηρίζει Χαφτάρ, επιφέρει καθημερινά στή γειτονική Υεμένη μιά από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις από τον ανηλεή πόλεμο εναντίον της.
Το Κατάρ είναι η μόνη χώρα του Κόλπου που στηρίζεται στρατιωτικά από την Τουρκία και υποστηρίζει την τουρκική διείσδυση.
Φυσικά, όλες οι παραπάνω αραβικές χώρες συντηρούν και όλες τις ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις, που σφάζονται στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιρακ, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο.
Η Αίγυπτος υποστηρίζει και εξοπλίζει τον Χαφταρ και η ίδια εξοπλίζεται από τη Ρωσία.
 Η Τουρκία,  υποστηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία αποτελείται από ισλαμοφασιστες Σύρους, Αφγανούς, Ουζμπέκους, Τούρκους τζιχαντοφασιστες και ισλαμοφασιστες φονταμενταλιστές,τους οποίους δηθεν «αντιμάχεται» η ΕΕ και οι ΗΠΑ, την ώρα που τους εξοπλίζουν με υλικό και χρήματα, αλλά ΕΕ και ΗΠΑ υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Τρίπολης που τους έχει για στρατό! Τρελλάδικο.
Οι ΗΠΑ, της οποίας επίτευγμα είναι το μπάχαλο στη Λιβύη, από τη φαεινή ιδέα των συμβούλων του ηλίθιου Μπαρακ Ομπαμα (τον ίδιο τον είχαν σχεδόν απομονωμένο σε διάφορα ράντσα των ΗΠΑ για να μην τους ζαλίζει με τις βλακώδεις ερωτήσεις του, αλλα και για να μην κάνει καμιά βλακεία ανεξέλεγκτη- ενώ αυτοί τις έκαναν ελεγχόμενες!!), να εκδημοκρατήσουν με το ζόρι, με δυτικού τύπου δημοκρατία τους φυλάρχους της Αφρικής και της Μ Ανατολής για να ελέγχουν τις χώρες τους (η Δημοκρατία δυτικού τύπου είναι το ιδανικό πολίτευμα για να ελέγχεται αναίμακτα από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα), οι ΗΠΑ, λοιπόν, εξοπλίζουν την ισλαμοφασιστικη κυβέρνηση της Τρίπολης, θέλουν τις βάσεις τους στη Λιβύη, θέλουν να διατηρήσουν το μερίδιο των εταιριών τους στα πετρέλαια και το αέριο, χωρίς να διακινδυνεύσουν θύματα Αμερικανούς. Καταλαβαινοντας ότι ο Χαφταρ θα είναι ο νικητης εχουν πλεον εδώ και καιρο ανοιξει συζητησεις μαζι του. Καταλαβαινοντας τις διαθεσεις του Σουλτανου Ερντογάν πανε με τα νερα του.
Όλα αυτά τα μπουμπούκια, που τους έπιασε ο πόνος για τη Λιβύη μόλις απειλήθηκε στρατιωτικά από τον ρωσοκίνητο Χάφταρ η κυβέρνηση ισλαμοφασιστικων ανδρεικείλων, που έχουν εγκαταστήσει εδώ και λίγα χρόνια για να κάνουν τις δουλίτσες τους, μαζεύτηκαν στο Βερολίνο όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για τους Λίβυους. Αλλά, γιατί μαζεύτηκαν πολλοί "στη δουλειά" και απειλείται με κατάρρευση "η δουλειά". Πρέπει να κάνουν μια μοιρασιά, που να μη χάσει κανείς και να φάνε όλα τα όρνια. Κι αυτό είναι το δύσκολο. Μέχρι και η πανταχού παρούσα Βρετανία με ξένους μισθοφόρους όπου ρέει αίμα και με δισ. σε εξαγωγές όπλων ήταν εκεί.
Το χτεσινό κοινό ανακοινωθέν είναι σαφές. "Συμφωνήσαμε να το συζητήσουμε και να τα βρούμε έτσι ώστε να κερδίσουμε όλοι." Οι δυτικοί και οι Ρώσσοι ως πρωταγωνιστές και ο Ερντογαν ως μαφιόζος. Μια και τα αιματοβαμένα τους χέρια δε φοβούνται να λερωθούν με νέο αίμα. Την παραμονή τους στη Λιβύη. Ως ... τοποτηρητές!
Μα, θα βάλουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα; Στην ιστορία αυτή δεν υπάρχουν πρόβατα άλλα εκτός από τους κατοίκους της Λιβύης, τους οποίους δεν υπολογίζει κανείς. Στήν ιστορία αυτή υπάρχει μιά αγέλη λύκων, που έχει πέσει να μοιράσει το θήραμα Λιβύη για να μη φαγωθούν μεταξύ τους. Τόσο κυνικά.
Και όποιος έχει απορία πώς γίνεται ο ΟΗΕ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ να υποστηρίζουν ως νόμιμη κυβέρνηση μιάς χώρας μια κυβέρνηση τζιχαντοφασιστών, που στηρίζεται από τον Χίτλερ Σουλτανο της Μεσογείου υπό το όνομα Ερντογάν, η απάντηση βρίσκεται στήν ιστορία της δεκαετίας του '30. Όταν οι αντίστοιχοι "πολιτισμένοι" και "δημοκράτες" πολιτικοί, υπό τα κοντόφθαλμα συμφέροντα κεφαλαιούχων, υπό τα στενά μάτια υπεράσπισης "εαυτών μόνο" και υπό το φόβο όσων ήταν πολιτικοί νάνοι, χάιδευαν και χαριεντίζονταν με έναν Αδόλφο, συζητώντας, συνυπογράφοντας και ενθαρρύνοντας τον.
Η ίδια σιχαμερή συμμορία σήμερα διαμοιράζεται τα ιμάτια μιάς ξένης χώρας. Με έναν Αδόλφο Σουλτανο για τραμπούκο. Τον οποίο αυτή τη φορά δεν θα τον αντιμετωπίσει έξω από τη Βιέννη. Γιατί έχει ήδη μπει στη Βιέννη, στο Παρίσι, στίς Βρυξέλλες, στο Βερολίνο. Με τους ισλαμοφασιστές γενίτσαρους που σπέρνει ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα. Απειλώντας και με νέους, εισπράττοντας ως απάντηση το γλέιψιμο των πολιτικών νάνων.
Να τη χαίρεστε την Ευρώπη, και την Αμερική σας. Ξεβράκωτοι στο Βερολίνο έδειξαν ποιά πραγματικά είναι η Δημοκρατία τους που στηρίζει φασίστες δικτάτορες και που θυμάται πολίτες μόνο όταν απειλούνται τα φραγκάκια της άρχουσας τάξης της. Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Δέσ' τε τον.
ΥΓ. Η αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων από τη φασιστική Τουρκία δεν περνάει μέσα από το διεθνές δίκαιο. Γιατί το διεθνές δίκαιο περνάει μέσα από την ικανότητα του καθενός να υπερασπιστεί τον εαυτό του με αντίστοιχα όπλα με αυτά που τον απειλούν. Η σύγκρουση με την Τουρκία είναι μονόδρομος. Αυτό απαιτεί η Τουρκία. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν οι ελληνικές κυβερνήσεις τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να πάψει η ελληνική ξεφτίλα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ; Γεώτρηση από Γιαβούζ: Το ψευδοκράτος έδωσε την άδεια λέει η Τουρκία
Σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών της "δημοκρατικής" Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο ο Δένδιας όσο κι ο Χριστοδουλίδης θέτουν ΒΕΤΟ, αφού παραβιάζεται η κυριαρχία μια χώρας πλήρους μέλους της Ε.Ε. και αποφασίζεται η αποστολή Ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης για να υπερασπίσει τα σύνορα της Ευρώπης...
Όνειρο απατηλό... όπως αυτό της Συμφωνίας μεταξύ της Λιβύης (που αναγνωρίζουν ΕΕ-Ελλάδα-Κύπρος) με τη "δημοκρατική" Τουρκία...
Όλες οι κυβερνήσεις στις αποικίες Ελλάδα-Κύπρος είναι δουλικά των τραπεζιτών...
Η νεοναζιστική Ευρώπη και το κατοχικό ευρώ πρέπει να καταστραφούν για τη σωτηρία των λαών!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Η «βασίλισσα» της σαπουνόπερας νέα Γραμματέας Πολιτισμού
 Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020, 23:36
Η διάσημη ηθοποιός Ρετζίνα Ντουάρτε, που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό παίζοντας σε βραζιλιάνικες σαπουνόπερες, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου και άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να δεχτεί να αναλάβει τη Γραμματεία Πολιτισμού.
«Είμαστε δεσμευμένοι», είπε η 72χρονη ηθοποιός μετά τη συνάντησή της με τον Μπολσονάρου στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η Ντουάρτε θα πάει στην Μπραζίλια για να δει τον χώρο της Γραμματείας Πολιτισμού. Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Πολιτισμού καταργήθηκε από τον Μπολσονάρου και αντικαταστάθηκε από αυτήν τη Γραμματεία.
Τα τοπικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές προσκείμενες στην ηθοποιό και την προεδρία θεωρούν ότι είναι δεδομένη η συμμετοχή της στην κυβέρνηση.
Η Ρετζίνα Ντουάρτε είναι μια από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες τηλεοπτικών σειρών στη Βραζιλία. Έχει παίξει σε πάρα πολλά σίριαλ, τα περισσότερα για το TV Globo, το μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της χώρας. Δεν έκρυψε ποτέ ότι, σε αντίθεση με τους περισσότερους καλλιτέχνες στη Βραζιλία, η ίδια υποστήριζε ανέκαθεν τη δεξιά. Το 2002, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, προκάλεσε σάλο ότα είπε ότι «φοβόταν» μήπως κέρδιζε ο υποψήφιος της αριστεράς Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα – ο οποίος τελικά εξελέγη. Το 2018 συμμετείχε σε συγκεντρώσεις υποστηρικτών του Μπολσονάρου και μάλιστα είχε εκφωνήσει μια ομιλία δηλώνοντας ότι τάσσεται «ψυχή τε και σώματι» υπέρ του ακροδεξιού υποψηφίου.
Ο μέχρι πρότινος Γραμματέας Πολιτισμού Ρομπέρτο Αλβίμ απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες την Παρασκευή, μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε όταν εκφώνησε μια ομιλία παραφράζοντας τον Γιόζεφ Γκέμπελς, τον υπουργό Προπαγάνδας του Αδόλφου Χίτλερ.