Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Δευτερα 27 Ιανουαριου 2020


Στην Χάγη μπορεί να χάσουμε το Καστελόριζο, αλλά θα εξασφαλίσουμε Ρόδο και Λέρο,είπε η Ντορα, αδελφή του Κουλη. Εξαιρετικό επιχείρημα. Το επόμενο βήμα είναι, μπορεί να χάσουμε την Αλεξανδρούπολη, αλλά θα εξασφαλίσουμε την Θεσσαλονίκη.
Αυτοί είναι μεσίτες της κακιάς ώρας, μεταπράτες της Ελληνικής γης την οποία θεωρούν στο σύνολό της, τσιφλίκι τους.
Επείγει να τους σταματήσουμε.Με κάθε τρόπο.Αρκετά με τα αναθέματα.
Δεν μεταδίδω άλλο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν το Άουσβιτς θα μείνει για πάντα στην ιστορία, θυμίζοντας μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη βαρβαρότητα, η νικηφόρα αντίσταση στον ναζισμό θα υπενθυμίζει μέχρι πού μπορεί να φτάσει το μεγαλείο του ανθρώπου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ομάδα ΔΙΑΣ συνεχίζει το έργο της, με αστυνομικό-μέλος της να χαστουκίζει 11χρονο παιδί.
Και διαβάζοντας τα σχετικά ρεπορτάζ, μαθαίνεις πως ο αστυνομικός αυτός είχε διαπράξει και το καλοκαίρι του 2018 ανάλογη "παλικαριά". Και φυσικά δεν μάθαμε τίποτα για το πόρισμα της ΕΔΕ.
Ή μάλλον, μάθαμε, μιας και ο τραμπούκος παρέμεινε στην ΕΛ.ΑΣ.
Εύγε στην Όλγα Γεροβασίλη!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπαρχει κίνδυνος ισλαμοποίησης της Ελλάδας και της Ευρώπης. Λενε αυτοι που συχνά καμαρώνουν για το "ιεραποστολικό έργο" της Εκκλησίας σε Ασία και κυρίως Αφρική, που κάνει κάθε χρόνο ορθόδοξους χριστιανούς κάμποσους αλλόδοξους.
Δεν μπορούν να βρουν έναν Έλληνα που να ΄γινε μουσουλμάνος στην Ελλάδα όλες αυτές τις δεκαετίες που βρίσκονται εδώ μετανάστες. Αλλα φυσικα διαβαζουν στις εφημεριδες για τους χιλιαδες Γαλλους, Βελγους, Γερμανους, Αμερικανους, και αλλους που εγιναν μουσουλμανοι και πολεμανε με την Αλ Καιντα, τον ΙSIS, και την Αλ Νουσρα, περνοντας μαλιστα και ηγετικες θεσεις σε αυτές τις ισλαμοφασιστικες συμμοριες των αποικιοκρατων, μιας και οι αποικιοκρατες τις εχουν ιδρυσει.
Όπως είπε ένας ηλιθιος πανιβλακας μια φορά σε μια συζήτηση για την ισλσμοποίηση " εδώ δεν γίναμε σε 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους, τώρα θα γίνουμε..."
Η μισή Κρήτη εξισλαμίστηκε, όλη η ύπαιθρος σχεδόν. Κι όχι μόνο η μισή Κρήτη. Παντού στην Ελλαδα εξισλαμίστηκε κόσμος. Οποιοι ηταν μουσουλμανοι στην Ελλαδα, ηταν εξισλαμισθεντες Ελληνες, γιαυτο, μεχρι και το 1990 οσοι ειχαν φυγει από την Ελλαδα με την ανταλλαγη πληθυσμων, συνεχιζαν να μιλανε ελληνικα στα βαθυ της Τουρκιας.
Οι γενιτσαροι ηταν εξισλαμισθεντες χριστιανοι.
Βεβαια αυτοί που λένε αυτά εννοούν ότι οι μετανάστες ως υποανάπτυκτοι γεννάνε περισσότερα παιδιά από τον μέσο έλληνα οπότε και σταδιακά θα κυριαρχήσουν πληθυσμιακά.
Μπορεί οι περισσότεροι να λένε αυτό, αλλά είναι κάμποσοι κι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι κινδυνεύουν από τον εξισλαμισμό. Κυκλοφορούν και στο διαδίκτυο σχετικά κείμενα, αλλά και φωτογραφίες με νέες γυναίκες που φοράνε μπούργκα και εμφανίζονται να αναθεματίζουν τους γονείς τους που δεν αντιστάθηκαν στη μουσουλμανική εισβολή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διόλου τυχαία η εμμονή των νυν αστικών καθεστώτων στον καθαγιασμό/ηρωοποίηση του φασισμού! Ο Γεώργιος Γρίβας (Διγενής) πριν περάσει στην Κύπρο από την ΕΟΚΑ, 1955-59 (οπότε ο Γεώργιος Παπανδρέου είπε πως "ο Γρίβας εδοξάσθη κρυπτόμενος", καθώς δεν πήρε μέρος σε καμιά σύγκρουση με Βρετανούς), και μετά στην ηγεσία της εγκληματικής/φασιστικής ΕΟΚΑ Β', 1971-74, ήταν ιδρυτής και αρχηγός της φασιστικής φιλοναζιστικής οργάνωσης «Χ» στην Αθηνα,το 1942-46,  με τους γνωστούς στον ελληνικό λαό «Χίτες», εθνικιστές, συνεργάτες των κατακτητών. Στρατοκράτης, αντιδημοκράτης, παθιασμένος αντικομμουνιστής, με την τρομοκρατική οργάνωση «Χ» κτυπούσε το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα υπηρετώντας αντικειμενικά τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βίντεο: Μαθητής ΕΠΑΛ "τραμπουκίζει" καθηγήτρια - Η ανάρτηση της Κεραμέως
Ο μαθητής με αφορμή μια απουσία, απειλεί με βίαιο τρόπο την καθηγήτρια, η οποία παρά το απαράδεκτο ύφος του, τον παρακολουθεί ψύχραιμη.
27 Ιανουαρίου 2020 10:09
Σοκ προκαλεί βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου και στο οποίο καταγράφεται ένας μαθητής του ΕΠΑΛ να «τραμπουκίζει» με αχαρακτήριστες εκφράσεις την καθηγήτριά του, για να του σβήσει μία απουσία.
Ο μαθητής με βίαιο τρόπο, απειλεί την καθηγήτρια, ενώ ένας άλλος μαθητής κάνει χειρονομίες ακριβώς πίσω της. Η καθηγήτρια, παρά το απαράδεκτο ύφος του μαθητή, τον παρακολουθεί ψύχραιμη μέχρι την αποχώρησή του από την αίθουσα. Το ολο περιστατικο καταγραφεται σε βιντεο που προβαλε ο ΑΝΤ1 στην εκπομπη του Παπαδακη.
Σημειώνεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε πέρυσι σε σχολείο της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρο Κόπτση, τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο μαθητής τιμωρήθηκε με αποβολή.
Κεραμέως: Περιστατικά βίας δεν έχουν θέση στα σχολεία
Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει:
«Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας. Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας διερευνάται ήδη αρμοδίως ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του. Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου. Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μενίδι: "Του έδειξα το σπίτι, μου έριξε μπουνιά" λέει ο 11χρονος που χτυπήθηκε από αστυνομικό
Το 11χρονο αγόρι που δέχθηκε τα χτυπήματα αστυνομικού της ΔΙΑΣ στο Μενίδι περιγράφει τι στιγμές που έζησε και γιατί τους σταμάτησαν στο στενάκι.
27 Ιανουαρίου 2020 08:10
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει περιστατικό αστυνομικής αυθαρεσίας στο Μενίδι με θύμα ένα 11χρονο και το οποίο κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας.
Για την υπόθεση διατάχθηκε ΕΔΕ ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μέσω Twitter ξεκαθάρισε πως "όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά".
Το παιδί μιλώστας στο Star περιέγραψε τι του είπε ο αστυνομικός πριν τον χτυπήσει.
«Μου έριξε σφαλιάρα δυνατή. Δεν του είπα τίποτα. Μετά του δείχνω με το χέρι μου, εδώ είναι το σπίτι μου, τρία μέτρα λέω και μου έριξε και μπουνιά».
Όπως φαίνεται και στο βίντεο ο μικρός μαζί με άλλο ένα ακόμη άτομο περπατούν σε ένα μικρό στενό. Εκείνη τη στιγμή, φτάνουν δύο μοτοσυκλέτες με τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά από καταγεγραμμένο σήμα του κέντρου Άμεσης Δράσης ότι δύο άγνωστα άτομα επιχειρούσαν να παραβιάσουν ένα αυτοκίνητο.
«Μας φωνάζουν για έλα εδώ λίγο μου λένε και μου λένε τι έκανες γιατί κλέβεις και εγώ χωρίς να κλέψω. Και με χτύπησε» είπε ο 11χρονος.
Κατά πληροφορίες, ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι δέχθηκε φραστική επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς και αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Όχι» και στη διπλωματια των σεισμων! Ο σουλτανος αρνηθηκε την βοηθεια Μητσοτακη



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μεσσηνία: Οργή για τους μαθητές Ρομά που ξέθαψαν γυναίκα σε νεκροταφείο και την έβαλαν καθιστή απέναντι στην είσοδο
 27/01/2020
Η υπόθεση της βεβήλωσης του κοιμητηρίου στην κοινότητα Πλατύ στη Μεσσηνία μπορεί να εξιχνιάστηκε, ωστόσο οι μακάβριες εικόνες, με τη νεκρή γυναίκα σε εδραία θέση να κοιτά την είσοδο, που αντίκρισαν οι κάτοικοι τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου εξακολουθούν να παραμένουν ζωντανές στις μνήμες τους.
Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ένας 21χρονος Ρομά για κλοπές, ένας 16χρονος Ρομά και δυο 12χρονοι Ρομά, οι οποίοι παρά το νεαρό της ηλικίας τους, κατάφεραν εκτός από τις φθορές σε 6 τάφους του νεκροταφείου, να προχωρήσουν στην πιο φρικαλέα πράξη, καθώς έβγαλαν από τάφο την σορό μιας νεκρής σε προχωρημένη σήψη.
Όπως αναφέρει το ρεπορταζ o πρόεδρος της κοινότητας Σπύρος Μαρούλης, για τις εφιαλτικές εικόνες είχε ενημερωθεί με επιστολή μέχρι και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. “Εμένα αυτό που με ενδιέφερε σε πρώτη φάση ήταν να εξιχνιαστεί η ιστορία που πραγματικά μας προκάλεσε μεγάλο σοκ. Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις στο κοιμητήριο και να βλέπεις όλα αυτά τα χάλια; Πραγματικά απορώ που βρήκαν το κουράγιο και το θάρρος να κάνουν όλα αυτά και ειδικά να βγάλουν τη νεκρή από τον τάφο της. Δύσκολα θα ξεχάσουμε όσοι ζήσαμε τι σκηνές αυτές”.
Σχετικά με τα όσα είχαν διαδραματιστεί την ημέρα εκείνη στο χώρο του κοιμητήριο ο πρόεδρος είχε σημειώσει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον υπουργό:
“Την ημέρα Δευτέρα 16/12/2019 και περί ώρα 2-3 μ.μ. άγνωστοι εισήλθαν στο κοιμητήριο του χωριού της κοινότητας, αρχικά καταστρέφοντας μνήματα του κοιμητηρίου, βγάζοντας και πετώντας οστά νεκρών σε μεγάλη απόσταση εντός του κοιμητηρίου. Η φρικαλεότητά τους δεν έμεινε μόνο εκεί. Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι και θα θέλαμε την άμεση παρέμβασή σας είναι η απάνθρωπη πράξη, όπου ξέθαψαν γυναίκα από οικογενειακό τάφο. Το σώμα της γυναίκας όπου ήταν σε προχωρημένο στάδιο σήψης, το μετέφεραν και το τοποθέτησαν σε εδραία θέση, έτσι ώστε να κοιτά την είσοδο του νεκροταφείου. Αντιλαμβάνεστε το θέαμα που αντίκρισαν οι πρώτοι συγγενείς και φίλοι των νεκρών που έχουν ταφεί στο κοιμητήριο, ήταν κάτι το οποίο δεν το χώρα ο ανθρώπινος νους. Οι στιγμές που ακολούθησαν με την οικογένεια την νεκρής γυναίκας να κληθεί ουσιαστικά να κηδέψει για άλλη μια φορά το αγαπημένο της πρόσωπο που πρόσφατα είχε φύγει από τη ζωή, δεν μπορούν να περιγραφούν”



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μπάτσοι δε βρίσκουν τον μπάτσο που χτύπησε 11χρονο.
Οι μπάτσοι δε βρίσκουν ολόκληρο ναρκόπλοιο το οποίο πλέει αόρατο στον απέραντο ωκεανό του Πειραιά.
Κι εγώ δε βρισκω λόγια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θλιβερές εικόνες: Μαθητής ΕΠΑΛ τραμπουκίζει καθηγήτρια για να του σβήσει μια απουσία

Καταρχην, δεν φταιει η οικογενεια, και σε αυτό ειμαι κατηγοριματικος!!! Οι ανθρωποι γεννιουνται με μια ορισμενη σΥμπεριφορα, με συγκεκριμενο τυπο, η διαπλασις από την οικογενεια και το σχολειο είναι δευτερευον. Κατά δευτερον, τα ΕΠΑγγελματικα Λυκεια από τοτε που ιδρυθηκανε μαζευανε παντα ολους τους αλητες. Οι καθηγητες μαρτυρουσαν στα χερια τους. Και κατά τριτον, παλιοτερα θα γινοταν για τον «μαθητη» το κανονικο. Αποβολη δια παντος και από όλα τα σχολεια!!! Όχι όπως τωρα που του εδωσαν απλως τριημερη αποβολη.



Νιώθω ότι σήμερα, η κατάσταση που έχει επιβάλλει το ίδιο το σύστημα έχει ξεφύγει. Άλλα πράγματα σκεφτόμασταν την δεκαετία του 1960 και 1970, που το ξύλο μέσα στα σχολεία πήγαινε σύννεφο από τους καθηγητές, και δικαίως αντιδρούσαμε και ζητούσαμε να σταματήσει, και άλλο πράγμα είναι αυτό που έχει γίνει σήμερα. Τη θέση των μαθητών του τότε, έχουν πάρει οι καθηγητές του σήμερα. Με την συνδρομή και των γονιών τους. Είναι η εποχή της διαστροφής των εννοιών. Την ασυδοσία την βαφτίζουν από το σύστημα «ελευθερία», τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου «διεθνισμό», την σκλαβιά των εργατών «απελευθέρωση από τα δεσμά του οκταώρου», και πάει λέγοντας.  




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Δ.Οικονόμου Δημοσιογραφικός Μπάτσος. Δέν είναι σωστό νά επιτιθέμεθα στην αστυνομία για μερικές δεκάδες περιστατικά ΑΚΡΑΙΑΣ ΒΙΑΣ της



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Γιώργο Αυτιά στο “Καλημέρα” στον ΣΚΑΪ 26/01/2020

Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος

Προκλητική τοποθέτηση Γεωργιάδη για την άρση της πλήρους προστασίας πρώτης κατοικίας από τις 30 Απριλίου
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επανέλαβε… για άλλη μια φορά, ότι μετά τις 30 Απριλίου δεν θα υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας θα πρέπει οι πολίτες να «φερθούν ώριμα» και να προσπαθήσουν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, αν και το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Αυτό που δεν μας είπε είναι, τι θα γίνει με τα Στεγαστικά δάνεια που έχουν τη επιδότηση του δημοσίου, όπως τα δάνεια των Παλιννοστούντων, Ρομά, Σεισμόπληκτων και Πυρόπληκτων που… δεν έχουν το δικαίωμα να υπαχθούν στην πολυδιαφημιζόμενη πλατφόρμα;
Η να μας απαντήσουν καλύτερα «ΌΛΕΣ» οι Κυβερνήσεις από το 2010 έως και σήμερα. Έχουμε ως Χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Δικαίωμα της Διαπραγμάτευσης του Εσωτερικού Χρέους η το έχουν εκχωρήσει στους δανειστές;
Ας «φερθούν ώριμα πρώτα οι κυβερνώντες» και μετά να ζητούν από των Λαό να φερθεί... ή προστασία της κύριας κατοικίας, δίχως τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών αποτελεί κοροϊδία του ελληνικού λαού…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26 -30 Ιανουαρίου 1821 πραγματοποιείται η περίφημη σύσκεψη της Βοστίτσας (Αιγίου),σπουδαίο γεγονός και ...μέγα βατερλώ της "επίσημης ιστορίας" που δυο αιωνες τωρα προσπαθεί να την κρύψει ή να την "καλουπώσει".
. Πρόκειται για τη συνάντηση των ανώτερων κληρικών και κοτζαμπάσηδων της Πελοποννήσου με τον απεσταλμένο της Φιλικής Εταιρείας για τον καθορισμό της έναρξης της Επανάστασης. Απεσταλμένος ο Παπαφλέσσας.
Για λόγους ασφαλείας η σύσκεψη γινόταν κάθε μέρα και σε άλλο σπίτι (Δεσποτόπουλου, Μελετόπουλου και Λόντου), στις τουρκικές αρχές δόθηκε εξήγηση για "κτηματικές διαφορές"!
Στη σύσκεψη αποτυπώθηκαν όσα προηγήθηκαν αλλά, κυρίως, όσα ακολούθησαν την έναρξη της επανάστασης. Ο Παπαφλέσσας έθεσε θέμα άμεσης κήρυξης της επανάστασης, σωστή εκτίμηση καθώς οι κύριες δυναμεις των Τούρκων υπό τον Χουρσιτ Πασά είχαν φυγει από την Πελοπόννησο για να πολεμήσουν τον Αλή Πασα. Αυτό αποδείχτηκε από τις ευκολες νικες των λιγοστων ελληνων το πρωτο διάστημα οπου δεν οφείλονταν φυσικα στην ...ανωτερότητα της φυλής!
Οι αντιδράσεις των προκρίτων ήταν αποκαλυπτικές: Αφού ζήτησαν "εγγυήσεις" πως υπάρχει έτοιμος στρατός και συμφωνία με τον Τσάρο(...)", αρνήθηκαν την Επανάσταση. Τον πιο χαρακτηριστικό φόβο των κοτζαμπάσηδων εξέφρασε ο Δημήτρης Χαραλάμπης, κοτζάμπασης των Καλαβρύτων: " κι αν ακόμα ελευθερωθώμεν από τους Τούρκους, εις ποιους θα παραδοθώμεν; εις τον ραγιαν που θέλει να αρπάξει και σε ανθρώπους ωσάν αυτόν που δεν ηξέυρει να κρατά πηρούνι;"!
Ο ... "ωσάν αυτόν" ήταν ο Νικήτας Φλέσσας, αδερφός του Παπαφλέσσα και ήρωας της επανάστασης.
Ο Παπαφλέσσας δεν υποχώρησε και μάλιστα απέιλησε με τα περίφημα λόγια "η επανάσταση θα γίνει και τότε...οποιον βρουν ξαρμάτωτον οι Τούρκοι ας τον κοψουν". Αυτό πονουσε τους κοτζαμπάσηδες για αυτό τον χαρακτήρισαν "άρπαγα" και "εξωλέστατον" ενώ αποφάσισαν να τον στείλουν σε μοναστήρι (!) για να ...ησυχάσει! Ο Παπαφλέσσας δεν ηταν χαζός, είχε πάει με αρματωμένους...
Η επίσημη ιστορία για πολλά χρόνια ανέφερε απλά τη συσκεψη, απέκρυπτε την αντιπαράθεση. Τα τελευταία δε χρόνια, στα πλαίσια της "αναθεώρησης" χαρακτηρίζονται "υπερβολές" τα παραπάνω. Είναι χαρακτηριστική η εισήγηση στο συνέδριο της εκκλησίας της Ελλάδος για την επανασταση που έγινε τον Οκτώβριο του 2017! (αν νομίζουμε πως η Γιαννα πρωτοπορει...λάθος μας).
Εκεί, η Βοστίτσα ηταν θεμα ξεχωριστής εισήγησης της κ. Ευανθιας Λεντεβή - Σπυροπούλου οπου παρουσιάζονται οι απόψεις των προκριτων ως "φωνή της λογικής" και των Φιλικων ως "φωνη πατριωτικου ενθουσιασμου". Τόσο απλά...
Στην επίσημη ιστορία, σε αυτήν την τσούλα, τα ονόματα των προκρίτων που πήραν μέρος στη Βοστίτσα συνοδεύονται απο τον χαρακτηρισμό "ήρωες". Καμία σχέση...
υ.γ. φυσικά, ο Παπαφλέσσας δεν ήταν κανας άγγελος όπως συχνά παρουσιάστηκε από την ιστοριογραφία. Δεν υπάρχουν άγγελοι, σε τετοιες συνθηκες...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
Συνάντηση εργασίας του Ν.Μαδούρο με τον Σύριο Μόχσεν Μπιλάλ

Ο αρχηγός του κράτους και κυβέρνησης, Νικόλας Μαδούρο Μόρος, πραγματοποίησε συνάντηση την Παρασκευή το απόγευμα με τον Μόχσεν Μπιλάλ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Σοσιαλιστικού Αραβικού Κόμματος Μπάαθ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Συρίας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η Μπολιβαριανή κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Νικόλας Μαδούρο, μαζί με τον Πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, διατηρούν ισότιμες διμερείς σχέσεις στη βάση της φιλίας και του σεβασμού της αυτοδιάθεσης των λαών και έχουν συνάψει συμφωνίες στους τομείς της υγείας και του πετρελαίου , της χρηματοδότησης και του πολιτισμού, μεταξύ άλλων.

Και τα δύο έθνη είναι πρωτοπόρα στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα και σήμερα εδραιώνουν την νίκη της ειρήνης σε κάθε χώρα.
Κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Los Caobos, ο Πρόεδρος Νικόλας Μαδούρο επαναβεβαίωσε την υποστήριξή του στην ειρήνη τόσο στη Συρία, όσο και στη Λατινική Αμερική και τις άλλες ηπείρους του κόσμου.
Αυτή η επίσκεψη είναι επίκαιρη σε αυτή την ιστορική εποχή, όπου τα έθνη επιδιώκουν κυριαρχία, ειρήνη και ανεξαρτησία και την υπερασπίζονται απέναντι στον βορειοαμερικανό ηγεμόνα.
Σημ.
Ο Μόχσεν Μπιλάλ έλαβε μέρος στις εργασίες της Διεθνούς Αντιιμπεριαλιστικής Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου 2020 με συμμετοχή πάνω από 1.100 αντιπροσώπων από τη Βενεζουέλα και 403 αντιπροσώπων από 72 χώρες από όλες τις ηπείρους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Σε κέντρο επανεκπαίδευσης στέλνουν 64 αιχμάλωτα παιδιά οι πατριωτες αντάρτες Χούτι
 Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, 15:31
Οι πατριωτες σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα, ότι μετέφεραν 64 παιδιά στρατιώτες, τα οποία αιχμαλώτισαν στη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων σε κέντρο επανεκπαίδευσης και κοινωνικής επανένταξης στην πρωτεύουσα Σανάα.
«Τα παιδιά αυτά αιχμαλωτίστηκαν στο μέτωπο του πολέμου» όπου μάχονταν μαζί με τις κατοχικες σουνιτοφασιστικές δυνάμεις, δήλωσε ο Άμπντελ Κάντερ αλ Μουρτάντα, επικεφαλής της επιτροπής αιχμαλώτων πολέμου των Χούτι.
Οι πατριωτες αντάρτες Χούτι κατέλαβαν την πρωτεύουσα της Υεμένης και πολλές περιοχές της το 2014, εγινε ξενη εισβολη τον Μάρτιο του 2015 ενός σουνιτοφασιστικού συνασπισμού σειχιδων υπό τη Σαουδική Αραβία, ο οποίος στηρίζετε από τις δυτικες αποικιοκρατικές δυνάμεις.
Ο Μουρτάντα κατηγόρησε τους εισβολεις σουνιτοφασιστες  και «τις επιτιθέμενες χώρες», μια αναφορά στον σουνιτοφασιστικο συνασπισμό των σειχιδων, ότι στρατολόγησαν τα παιδιά αυτά και τα έστειλαν στο μέτωπο.
Τα παιδιά, όλα τους ανήλικα, σύμφωνα με πηγή του ΟΗΕ, είναι υπό την προστασία μιας κοινωνικής υπηρεσίας των Χούτι, η οποία θα ασχοληθεί «με την επανένταξή τους στην κοινωνία» πρόσθεσε ο Μουρτάντα.
Η εκπρόσωπος της Unicef στην Υεμένη, Σάρα Μπεϊσόλοου Νιάντι, χαιρέτισε την κίνηση αυτή.
«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την απελευθέρωση σήμερα στη Σανάα από την Ανσαρουλάχ (σ.σ. τους Χούτι) 64 παιδιών που είχαν αιχμαλωτιστεί στη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων» έγραψε στο Twitter.
«Ελπίζω το μέτρο αυτό να οδηγήσει στην υπογραφή από την Ανσαρουλάχ του σχεδίου δράσης που έχει στόχο τον τερματισμό της στρατολόγησης παιδιών» συνέχισε η Νιάντι.
Ο ξεφτιλοΟΗΕ των αποικιοκρατων και πολλές ΜΚΟ των αποικιοκρατων που δεν εχουν κανει τιποτε απολυτως για την σουνιτοφασιστικη εισβολη έχουν καταγγείλει επανειλημμένα τη στρατολόγηση από τους αντάρτες δηθεν, αλλά και από τους σουνιτοφασιστες παιδιών και τη συμμετοχή τους σε στρατιωτικές επιχειρήσεις από την έναρξη της σύγκρουσης.
Τον Φεβρουάριο του 2017 η Ύπατη Αρμοστεία του ξεφττλοΟΗΕ των αποικιοκρατων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είχε καταγράψει περίπου 1.500 παιδιά στρατιώτες στην Υεμένη.
Σύμφωνα με πολλές ΜΚΟ των αποικιοκρατων, από τον πόλεμο έχουν σκοτωθεί δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως άμαχοι. Εξάλλου η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη, η χειρότερη παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ξεφτιλοΟΗΕ, πλήττει κυρίως τα παιδιά. Η Unicef είχε χαρακτηρίσει τον Νοέμβριο του 2018 τη χώρα «κόλαση επί γης» για τα παιδιά, με το 80% των ανηλίκων να έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μεσσηνία: Η... κλοπή το κίνητρο της βεβήλωσης τάφου στο Πλατύ
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 09:44
Η βεβήλωση του πτώματος που ανήκε σε γυναίκα, στις 16 Δεκεμβρίου στο νεκροταφείο του Πλατύ, έγινε από έναν 21χρονο Ρομά, ο οποίος έψαχνε στους τάφους που έσπασε και βανδάλισε για χρυσά δαχτυλίδια.
Ο τάφος της γυναίκας ήταν ο πρώτος που αντίκρισε μπροστά του, ενώ έβγαλε έξω το πτώμα γιατί ήθελε να ψάξει αν τάφηκε με κάποιο χρυσαφικό για να το κλέψει. Οπως περιγράφουν πηγές της “Ε”, το τράβηξε από τα πόδια για να το βγάλει και όπως το ακούμπησε αντικριστά στον τάφο, έτσι έμεινε.
Ο 21χρονος ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης γιατί προσπάθησε να μπει στο μαγαζί και το σπίτι κρεοπώλη στο Πλατύ, φέρεται να μην παραδέχεται ότι βεβήλωσε αυτός το πτώμα και τους τάφους. Ωστόσο, μαρτυρίες αλλά και άλλα στοιχεία τα οποία συγκέντρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας οδηγούν σε αυτόν και έναν 15χρονο ομόφυλό του. Ο 21χρονος ο οποίος οδηγήθηκε το Σάββατο στην ανακρίτρια Καλαμάτας προκειμένου να απολογηθεί για 11 κλοπές – διαρρήξεις και δύο απόπειρες κλοπής προφυλακίστηκε, καθώς έχει πλούσιο εγκληματικό παρελθόν και έχει διαπράξει και ληστεία.
Πιο αναλυτικά, ο προφυλακισθείς βρέθηκε στο Πλατύ τους τελευταίους δύο μήνες γιατί ερωτεύτηκε μια τσιγγανοπούλα από εκεί. Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης διέρρηξε ένα κρεοπωλείο στο χωριό αλλά δεν πήρε τίποτα, ενώ μπήκε στη συνέχεια δίπλα, στο σπίτι του κρεοπώλη. Ομως δεν υπολόγισε ότι αυτός ήταν μέσα κι έτσι κατέληξε κυνηγημένος από την ΟΠΚΕ στον Αγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών, όπου και συνελήφθη. Στη συνέχεια προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου προέκυψαν στη διάρκεια της προανάκρισης και οι υπόλοιπες κλοπές και διαρρήξεις. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι αξιωματικοί της Ασφάλειας και αυτή τη φορά έδρασαν μεθοδικά και δεν βιάστηκαν παρασυρμένοι από την κοινή απαίτηση να βρεθούν οι δράστες, να φτιάξουν μια δικογραφία φορτώνοντας ό,τι ανεξιχνίαστο έγκλημα είχε γίνει στην ευρύτερη περιοχή. Εξάλλου, το γεγονός ότι υπήρχαν επαρκή στοιχεία στη δικογραφία που παραδόθηκε σε ανακρίτρια και εισαγγελέα, οδήγησε στην προφυλάκιση του 21χρονου.
Σε ό,τι αφορά λοιπόν τη δράση του στη Μεσσηνία από 12 Δεκεμβρίου έως και 23 Ιανουαρίου, "χτύπαγε" σπίτια και αυτοκίνητα σε Πλατύ, Αγ. Φλώρο, Αρφαρά και Αγ. Κωνσταντίνο. Αυτός διέρρηξε και λεωφορείο του ΚΤΕΛ στα Αρφαρά και πήρε το ραδιόφωνο. Εμπαινε σε σπίτια απ' όπου έλειπαν οι ιδιοκτήτες παραβιάζοντας παράθυρο ή τα έβρισκε ανοιχτά και έπαιρνε ό,τι έβρισκε μπροστά του: μικροποσά, τηλεοράσεις κ.λπ. Σε μια περίπτωση, σε εξοχικό σπίτι, ξήλωσε την εσωτερική πόρτα και ένα παράθυρο. Από αυτοκίνητα έσπαζε το παράθυρο, ενώ την περίοδο του λιομαζώματος, έσπαζε αυτοκίνητα για να αρπάξει αλυσοπρίονα και λάδι.
Ο νεαρός Ρομά κατέβηκε από την Αθήνα πριν δύο μήνες και ζούσε στο Πλατύ συνεχίζοντας την εγκληματική δράση που ξεκίνησε από τα 9 του χρόνια. Αυτός φέρεται να παρέσυρε έναν 15χρονο και δύο μικρότερους ομοφύλους του κάτω των 13 ετών να πάνε στο νεκροταφείο για να κλέψει το παγκάρι. Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος δεν το παραδέχεται, ωστόσο υπάρχουν μαρτυρίες ότι με το που μπήκαν στο νεκροταφείο έσπασε τον τάφο της γυναίκας, γιατί αυτόν βρήκε πρώτο μπροστά του, προκειμένου να ψάξει για χρυσαφικά. Οι δύο μικρότεροι Ρομά όταν είδαν να βγάζει έξω το πτώμα της γυναίκας και να το ακουμπά αντικριστά στον τάφο, φοβήθηκαν και έφυγαν. Εμεινε ο 15χρονος και ο 21χρονος συνέχισε τους βανδαλισμούς στους τάφους και την εκκλησία του νεκροταφείου. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για ένα άτομο χωρίς κανέναν φραγμό.
ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ
Στις 16 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι αντίκρισαν έξι μνημεία κατεστραμμένα και ένα πτώμα γυναίκας γνωστού γιατρού της Καλαμάτας βγαλμένο από τον τάφο και τοποθετημένο απέναντι από εκεί που βρισκόταν ενταφιασμένο. Οι βέβηλοι έδρασαν μεταξύ 2 και 3 το μεσημέρι. ΜπήκαΜιχάλη Χρυσοχοΐδην αρχικά στον οικογενειακό τάφο και έβγαλαν έξω το πτώμα προκαλώντας με την πράξη τους αυτή σοκ στην κοινή γνώμη, ενώ όλο το χωριό ξεσηκώθηκε. Οι υπόλοιποι πέντε τάφοι στους οποίους έσπασαν τις πλάκες και κατέστρεψαν ανήκαν σε άνδρες, ενώ ένας από αυτούς είχε μέσα κασέλα με οστά τα οποία έχυσαν μέσα στο μνήμα. Θυμίζουμε ότι αναστάτωση προκάλεσαν και στην εκκλησία του νεκροταφείου, στην Αγία Τράπεζα και σε καντηλιέρι, πέταξαν εικόνα και προσπάθησαν να διαρρήξουν και το παγκάρι χωρίς επιτυχία.
Την επομένη ο Δήμος Καλαμάτας αντέδρασε με μήνυση κατ' αγνώστων χαρακτηρίζοντας τη βεβήλωση του πτώματος μια ακραία πράξη. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλατύ Σπύρος Μαρούλης απαίτησε με επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  η πράξη να μην μείνει ατιμώρητη.