Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Τεταρτη 29 Ιανουαριου 2020



Πάντως και μόνο το "θα σε σφάξω" που ξεστόμισε απειλητικά το τσογλάνι στην καθηγήτρια, αρκούσε για να βρίσκεται στη φυλακή.
Τα περί "παιδιών που υφίστανται την κοινωνική αδικία και γι' αυτό γίνονται βίαια", που γράφονται και ακούγονται για τη δικαιολόγηση του επικίνδυνου τραμπούκου, δεν είναι παρά απολογητική του κοινωνικού φασισμού.
Και του φασισμού με τις σβάστικες, επίσης, που ανέκαθεν στρατολογούσε μεταξύ τσογλανιών -από κολέγια μέχρι και ΕΠΑΛ- που έχουν ιδιαίτερα εύκολες τις απειλές και τους τραμπουκισμούς προς τους πιο αδύναμους. Και -γιατί όχι;- και τον σουγιά, κάπου στα σκοτεινά.
Σχολιο.-  Αυτή η λογική του ''παιδί είναι μωρέ, τι να κάνουμε'' εξέθρεψε δολοφόνους και τραμπούκους!!

Στην ηλικία του ήταν δεκάδες χιλιάδες οι επονίτες και ελασίτες κάποτε, και αργότερα οι λαμπράκηδες και οι εξεγερμένοι του Νοέμβρη. Όπως και οι χίτες και ταγματαλήτες, και οι παρακρατικοί. Είναι απολυτως βεβαιο ότι οι αληταραδες γονεις αυτου του κωλοπαιδου θα είναι ειτε ναζιστες ειτε δεξιοι, και σιγουρα παντως θα καταγεται από παρακρατικους. Αυτοι οι αλητες τα λενε αυτά «παιδι είναι μωρε, τι να κανουμε».
Σχολιο. - αυτή η παρακμιακή γενιά γονέων που γαλούχησε τύπους σαν τους δολοφόνους της Τοπαλούδη...Και αυτά ''παιδιά'' είναι μωρέ. Και μη ξεχναμε οι γονεις του ροδιτη δολοφονου της Τοπαλουδη είναι δεξιοι νδ, στελεχη, με μεγαλες ακρες στο νησι και στην Αθηνα.
Σχολιο.- Εν τω μεταξύ κάτι τέτοια ''παιδάκια'' τα βλέπουμε μετά να κάνουν καριέρα στα ΜΑΤ...
Σχολιο.- Το πρόβλημα είναι ότι τα ναζιστοπουλα και τα δεξια παιδια διοχετεύουν την οργή τους στους αδύναμους (τραμπουκισμός/bullying, σεξισμός κλπ), αντί να τα βάλουν με τους υπεύθυνους.
τα ίδια δεν κάνουν και οι χρυσαυγιτες στις γειτονιές?
Σχολιο.- Δεν ξέρω αν δικαιολογεί τίποτα αυτό, αλλά είπαν στην ΕΡΤ νομίζω πως αυτή ήταν η τελευταία απουσία για να μείνει στην ίδια τάξη και πως είχε πεθάνει ο πατέρας του πριν 2 μήνες.
Σχολιο.- Να πήγαινε να κάνει τον παλικαρά στη διεύθυνση. Ή να ζητήσει από εκεί να λυθεί το ζήτημα. Όταν απειλεί, είναι τσογλάνι. Ό,τι κι αν του συμβαίνει.
Σχολιο.- Επίσης, τις απουσίες εκείνος τις έκανε. Να μάθει να αναλαμβάνει τις συνέπειες των πράξεών του. Παιδιά που μεγαλώνουν με τη νοοτροπία ότι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε θέλουν, χωρίς να υπολογίζουν το διπλανό τους, μπορούν πολύ εύκολα να καταντήσουν σαν τον Ροδίτη βιαστή και δολοφόνο της Ελένης Τοπαλούδη.
Σχολιο.- Πάντως, και η συμπεριφορά του όχλου (των «συμαθητων» του) γύρω του δεν έδειχνε οργή, αλλά διάθεση χαβαλέ.
Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι η στάση των υπολοίπων παιδιών, το σιγοντάρισμα. Κανένα δεν υπερασπίζεται τη δασκάλα. Μέχρι και κατάληψη υπέρ του καθάρματος κάνανε. Απτή εκδήλωση του κοινωνικού φασισμού στο αυριανό ενήλικο κοινωνικό υποκείμενο.
Σχολιο.- θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να μείνει μαθητής για μία και μόνο μία απουσία... Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι υπάρχουν και άλλα! Ο μαθητής τα βάζει με γυναίκα καθηγήτρια και αυτό δεν είναι σπάνιο ούτε πρέπει να είναι τυχαίο.Τυχαίο δεν πρέπει να είναι και το γεγονός ότι η φάση βιντεοσκοπείται από θέση που δεν μπορεί να δει η καθηγήτρια...
Σχολιο.- Μόνο που αυτό το "έλα μωρέ, παιδιά είναι", οι γονεις και διαφοροι φιλοι τους, για να δικαιολογήσουν τον τραμπουκισμό του κάθε αληταρά, πως τυχαίνει ρε παιδί μου, και είναι όλοι ναζιστές, ακροδεξιοί, κωλοδεξιοί παρακρατικοί. Και οι γονείς του Ροδίτη δολοφόνου της Τοπαλούδη, είναι στελέχη της ΝΔ στη Ρόδο, με άκρες στους δημάρχους και τους δικαστές του νησιού, (γιαυτό και το δικαστήριο γίνεται στην Αθήνα), αλλά έχουν και άκρες στην Αθήνα οι κωλοδεξιοί αληταράδες. Το ότι είναι χοντροκονομημένοι, το αφήνω στην άκρη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ... Έδωσε αύξηση στις συντάξεις, αλλά οι συνταξιούχοι πήραν λιγότερα από ότι περνάνε πριν, γιατί ξεπέρασαν τό αφορολόγητο όριο, καί τούς τά κράτησε για φόρο;ΠΟΣΟ ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΣΗΡΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ;
ΠΟΣΟ.....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Κίνα έφτιαξαν νοσοκομείο σε 5 μέρες... Παιδιά; Αν δείτε κανένα Κινέζο έξω από κάποιο νοσοκομείο, σκουντηξτε τον στην πλάτη, δείξε του το νοσοκομείο και πείτε του ότι δεν ξέρω τι έγινε, αλλά αυτό, εχθές που πέρασα, δεν ήταν εδώ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη εταιρία κρεατικων στα Σπάτα, διαβάζω, απολύει οποιοδήποτε υπάλληλο οδηγο κλείνει 7 μήνες στην δουλειά χωρίς καμία αφορμή ή προειδοποίηση, λογικά για να μην αποκτήσει εργατικά δικαιώματα επιδόματα κτλ..
Ανάπτυξη τρελή σε αυτήν την χώρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε άλλα νέα ο ένας δολοφόνος της Τοπαλουδη ζητάει συγγνώμη αλλά δεν θέλει λέει να χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο σαν πράξη μεταμέλειας.
Εγώ λέω να του περάσουν το πουλί με τρίφτη του τυριού και ας μεταμελήσει μετά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουλη δεν ειναι κρασι να το πιεις, μονο ενα ζαβο θα ονομαζε ερυθρο τον Κόκκινο Στρατο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ» ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ
29/01/2020
Με μεγάλη τυμπανοκρουσία, ο πρόεδρος Τραμπ αποκάλυψε επιτέλους την πολυαναμενόμενη πρότασή του για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Η πρόταση είχε πάρει τον τίτλο «Η Συμφωνία του Αιώνα», διότι υποτίθεται ότι θα προσέφερε μια ισότιμη και δίκαιη λύση σε μία από τις πιο δυσεπίλυτες συγκρούσεις του πλανήτη. Αντίθετα, κάνει κάτι πολύ διαφορετικό. Η «Συμφωνία του Αιώνα» ανασταίνει και επαναφέρει το μεγάλο απαρτχάιντ, ένα ρατσιστικό πολιτικό σύστημα που θα έπρεπε να έχει αφεθεί στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
Υπό το νέο ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου Τραμπ, θα δοθεί περιορισμένη αυτονομία στους Παλαιστίνιους σε μία Παλαιστινιακή πατρίδα που αποτελείται από πολλαπλούς μη-όμορους θύλακες διασκορπισμένους στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα διατηρήσει τον έλεγχο ασφαλείας επί των Παλαιστινιακών θυλάκων και θα συνεχίσει να ελέγχει τα Παλαιστινιακά σύνορα, τον εναέριο χώρο, τους υπόγειους υδροφορείς, τα θαλάσσια ύδατα, και το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Θα επιτραπεί στο Ισραήλ να προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη και τις Εβραϊκές κοινότητες στη Δυτική Όχθη. Στους Παλαιστίνιους θα επιτραπεί να επιλέξουν τους ηγέτες της νέας τους πατρίδας, αλλά δεν θα έχουν πολιτικά δικαιώματα στο Ισραήλ, το κράτος που στην πραγματικότητα θα τους εξουσιάζει.
Το σχέδιο του προέδρου Τραμπ για φυλετικό έλεγχο και διαχωρισμό θα έπρεπε να ακούγεται ανησυχητικά οικείο. Θα έπρεπε αμέσως να φέρει στον νου τις πατρίδες Μπαντού, που ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος του Νοτιοαφρικανικού «μεγάλου απαρτχάιντ». «Μικρό (ή ασήμαντο) απαρτχάιντ» ήταν ο όρος που χρησιμοποιήθηκε για τον φυλετικό διαχωρισμό στα λεωφορεία και τις δημόσιες εγκαταστάσεις, και το «μέγα απαρτχάιντ» αναφερόταν στους πολλούς νόμους που επέβαλλαν τον χωροταξικό και πολιτικό διαχωρισμό μεταξύ μαύρων και λευκών Νοτιοαφρικανών.
Οι πατρίδες Μπαντού, που ήταν το κλειδί του χωροταξικού και πολιτικού διαχωρισμού φυλετικών ομάδων, είχαν την προέλευσή τους στους Νόμους Γης του 1913 και του 1936 που δημιούργησαν αποκλειστικές περιοχές για τον γηγενή μαύρο πληθυσμό. Έπειτα το 1970, ο Νόμος Υπηκοοότητας των Πατρίδων Μπαντού έκανε τον γηγενή πληθυσμό πολίτες των Μπαντουστάν τους, στερώντας από τους μαύρους Νοτιοαφρικανούς τα πολιτικά δικαιώματα στη λευκή Νότια Αφρική. Η Νοτιοαφρικανική κυβέρνηση δημιούργησε τις πατρίδες Μπαντού για να ισχυριστεί ότι η Νότιος Αφρική, ένα κράτος με πλειοψηφικά μαύρο πληθυσμό, ήταν στην πραγματικότητα κράτος με πλειοψηφία λευκών κατοίκων. Οι πατρίδες Μπαντού ήταν μια πολιτική ταχυδακτυλουργία• μια ανεπαρκώς καλυμμένη προσπάθεια να δοθεί στην ρατσιστική εθνική εξουσία το προσωπείο της δημοκρατικής ευυποληψίας.
Όπως το μέγα απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής, το σχέδιο του Τραμπ διαχωρίζει φυσικά και πολιτικά τους Παλαιστίνιους τοποθετώντας τους σε μια μη-συνεχόμενη πατρίδα (Περιοχές Α και Β και Γάζα), και ανακηρύσσοντάς τους πολίτες αυτής της πατρίδας. Όπως το Ντιοαφρικανικό μέγα απαρτχάιντ, το σχέδιο του Τραμπ δίνει στις Παλαιστινιακές πατρίδες αυτονομία επί κοινωνικών θεμάτων όπως η εκπαίδευση και η περίθαλψη, ενώ κρίσιμοι τομείς όπως το εμπόριο, η μετανάστευση, και η ασφάλεια θα παραμείνουν υπό Ισραηλινό έλεγχο. Όπως το Νοτιοαφρικανικό μέγα απαρτχάιντ, το σχέδιο του Τραμπ είναι μια πολιτική ταχυδακτυλουργία: μια ανεπαρκώς καλυμμένη προσπάθεια να γίνει ο ισχυρισμός ότι το Ισραήλ, ένα κράτος που έχει την εξουσία επί περίπου του ίδιου αριθμού Εβραίων και Παλαιστίνιων, είναι στην πραγματικότητα ένα κράτος με Εβραϊκή πλειοψηφία. Επίσης όπως στη Νότια Αφρική, η κυβέρνηση Τραμπ ισχυρίζεται ότι οι πατρίδες είναι μια προσωρινή λύση. Όταν ο γηγενής πληθυσμός αποδείξει ότι είναι έτοιμος για να κυβερνήσει εαυτόν, θα τους δοθεί μια μέρα κάτι που να θυμίζει κράτος.
Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό από οικονομικά καρότα και μαστίγια, κάποια από τα οποία είχαν αποκαλυφθεί τον περασμένο Ιούνιο στο οικονομικό συνέδριο στο Μπαχρέιν, η κυβέρνηση Τραμπ θα προσπαθήσει να εξαναγκάσει τους Παλαιστίνιους να αποδεχτούν το «ειρηνευτικό σχέδιο» και να κηρύξουν αυτονομία μέσα στις πατρίδες τους, όπως η κυβέρνηση του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής προσπάθησε κάποτε να εξαναγκάσει τον γηγενή μαύρο πληθυσμό να κηρύξει αυτονομία μέσα στα Μπαντουστάν του. Ενώ οι «συνεργαζόμενοι» ηγέτες κάποιων Μπαντουστάν όντως κήρυξαν ανεξαρτησία, το μέγα απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής εν τέλει απέτυχε διότι οι τοπικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανόμενων του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου και του θρυλικού Νέλσον Μαντέλα, διεξήγαν μια αποφασιστική και δυναμική διεθνή καμπάνια εναντίον του απαρτχάιντ.
Το ειρηνευτικό σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί, και δεν πρέπει να εφαρμοστεί, διότι δίνει στους Ισραηλινούς την ψευδαίσθηση της ασφάλειας ενώ στην πραγματικότητα τους παγιδεύει μέσα σε ένα ασταθές καθεστώς που βασίζεται στην φυλετική καταπίεση. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοστεί, διότι παραβιάζει βάναυσα τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του Παλαιστινιακού λαού και πολύ πιθανόν να αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας υπό το Καταστατικό της Ρώμης (1988). Δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοστεί διότι όταν κοιτάξουμε πέρα από τη διακόσμηση, προκύπτει ότι «Η Συμφωνία του Αιώνα» δεν είναι παρά το Απαρτχάιντ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΓΑΜΕ «ΝΑΙ»;
26/10/2014
«Γιατί είπε το “ΟΧΙ” ο Μεταξάς, αφού θαύμαζε τον άξονα και κυβερνούσε με τον τρόπο του χιτλερικού εθνικοσοσιαλισμού;» αναρωτιόταν ο Μάνος Χατζιδάκις, σε μια από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές. Και ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα έδινε μόνος του την απάντηση: «Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά… Oι πιέσεις, οι Αγγλοι, τα ανάκτορα κτλ. Μπορεί κανείς να ερωτηθεί και αν λέγαμε ΝΑΙ; Πάλι στα ίδια θα ήμασταν. Ενα-δυο χρόνια υπό συμμαχική επιστασία –μήπως δεν είμαστε πέντε και δέκα χρόνια κάτω από αυτούς;– κι ύστερα μες στη συμμαχία και τέλος στην ευρωπαϊκή κοινότητα».
Ο ανυπόμονος ακροατής ίσως να διέκρινε στα λόγια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μια αντεστραμμένη θεωρία των δύο άκρων, όπου η καταδίκη των συμμάχων μπορεί να οδηγήσει και σε μια επικίνδυνη ηθική απενοχοποίηση όσων συνεργάστηκαν με τους κατακτητές –σαν αυτή που επιχειρούν εδώ και δεκαετίες οι γνωστοί αναθεωρητές της ελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας.
Ο Χατζιδάκις όμως έσπευδε αμέσως να διαλύσει τέτοιου είδους παρερμηνείες. «Ασε», έλεγε, «και εκείνη τη μεταπολεμική ψευδαίσθηση που μας την καλλιεργούσαν και οι πρώτες μεταπολεμικές κυβερνήσεις μας, ότι ήμασταν οι πρωταγωνιστές του πολέμου, οι περιούσιοι των συμμάχων. Πιστεύαμε στο τέλος, σαν τον Καραγκιόζη, πως εμείς σκοτώσαμε τον κατηραμένο όφι. Μεθύσαμε από δόξα, που μόνοι μας χαρίσαμε στους εαυτούς μας. Για μια ακόμη φορά νικήσανε οι Χίτες, οι κουτσαβάκηδες, οι ταγματασφαλίτες, οι βασανιστές και οι μέλλοντες Μιχαλόπουλοι (σ.σ. εκδότης της “Ελεύθερης Ωρας”) και Κουρήδες. Αυτή είναι η 28η Οκτωβρίου».
Ενα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής Αριστεράς θα συμφωνούσε σήμερα με τον «δεξιό» Μάνο Χατζιδάκι για την εθνική εορτή. Είμαστε, λένε καποιοι αναρχικοι της αμερικανικης πρεσβειας, δικαιωματιστες ντεφετιστες, η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν γιορτάζει την απελευθέρωση αλλά την έναρξη του πολέμου, τιμώντας ουσιαστικά έναν φασίστα δικτάτορα, ο οποίος υπό διαφορετικές συνθήκες θα έφτιαχνε μια Ελλάδα κατ’ εικόνα και ομοίωση της ναζιστικής Γερμανίας. Είναι όμως αυτό το πραγματικό πνεύμα της 28ης Οκτωβρίου;
Στις 28 Οκτωβρίου με κάθε είδους εκδήλωση, αγωνιστείτε για το εθνικό ξεκίνημα
ΕΑΜ
Λίγες ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου, ο φυλακισμένος ηγέτης του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης έστελνε το παρακάτω μήνυμα: «Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό τού Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και ο κάθε βράχος, η κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, η κάθε πόλη, σπίτι με σπίτι, πρέπει να γίνει φρούριο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα. Στον πόλεμο αυτό, που τον διευθύνει ή κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Επαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι μια καινούργια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική, ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό».
Ενα χρόνο αργότερα το ΕΑΜ επέλεγε την πρώτη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου για να κυκλοφορήσει την πρώτη του επίσημη διακήρυξη προς τον ελληνικό λαό, ενώ χιλιάδες Αθηναίοι κατέθεταν στεφάνια στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη –όχι υπό τις εντολές των δωσίλογων του πολιτικού κατεστημένου, που είχαν ήδη συνταχθεί με τον κατακτητή, αλλά σαν ένα αυθόρμητο αντιφασιστικό μήνυμα.
Εκείνη η 28η Οκτωβρίου, των πρώτων χρόνων της κατοχής, έγραφαν οι ιστορικοί Ι. Χανδρινός και Κ. Παλούκης, «δεν συμβολίζει την “εθνική ενότητα” απέναντι στον κίνδυνο. Εκείνη η μέρα δεν ήταν ίδια για όλους […] Η ιταλική ιμπεριαλιστική επίθεση, κομμάτι του μεγαλύτερου ιμπεριαλιστικού πολέμου, λειτούργησε καταλυτικά στις συνειδήσεις, ενώ κλόνισε και τελικά σάρωσε το φασιστικό καθεστώς του Μεταξά –ιδεολογικά συγγενές με τους “ιταμούς εισβολείς”».
Μέχρι σχεδόν το τέλος του πολέμου, λοιπόν, η 28η Οκτωβρίου συμβόλιζε έναν διμέτωπο αγώνα απέναντι σε ξένους φασίστες αλλά και τους ντόπιους συνεργάτες του. Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια ώστε ο «εθνικός κορμός», που πλέον στελεχωνόταν σε σημαντικό βαθμό από τους συνεργάτες των ναζί, να διαγράψει από την ιστορική μνήμη τη μάχη απέναντι στον φασισμό του Μεταξά και του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της εποχής.
Ποιος έχει λοιπόν δίκιο; Ο Μάνος Χατζιδάκις, που έβλεπε στην 28η Οκτωβρίου μια εθνική επέτειο φτιαγμένη «από τους Χίτες, τους κουτσαβάκηδες και τους ταγματασφαλίτες», ή ο Ζαχαριάδης κι η ηγεσία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που χρησιμοποίησαν την επέτειο σαν υπόμνηση μιας μάχης όχι μόνο για εθνική ανεξαρτησία αλλά και για οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1300 Ελληνες επιχειρηματίες έγιναν Τούρκοι πολίτες το 2016 επειδή επενδύουν κεφάλαιά τους στην Τουρκία.Ο ΜR Dogus έχει πάρει και αυτός την ελληνική υπηκοότητα και παρότι έχει αγοράσει πολλά ακίνητα πούλησε τις μετοχές του σε αμερικανικά funds σε μαρίνες,ξενοδοχεία,ιδιωτικούς ιατρικούς ομίλους που βρίσκονται στην Ελλάδα.Αυτούς μην τους κλαίτε.Εμείς όμως τι θα απογίνουμε;Αυτοί έχουν ασφαλή σπίτια,αλλά όσοι δεν έχουν χρήματα και ασφαλή σπιτια κινδυνεύουν από τον εγκέλαδο σε Ελλάδα και Τουρκία.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην κοροϊδία σίγουρα δεν έχουν όρια!
28 Ιανουαρίου 2020
Δεν ξέρουμε ποια είναι τα όρια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι στην κοροϊδία οι σοσιαλδημοκράτες δεν έχουν κανένα όριο!
Διανθισμένη με ολίγη από …Λένιν ήταν η συνέντευξη Δραγασάκη στο ΣΚΑΪ, όπου ανάμεσα σε άλλα απέδωσε την «αποτυχία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να «σκίσει τα μνημόνια», όπως έλεγε πριν από πέντε ακριβώς χρόνια, στο γεγονός ότι η Ευρώπη δεν άλλαξε όσο θα περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το βάρος της κρίσης, με αποτέλεσμα η «πρώτη φορά αριστερά» να μην έχει τη στήριξη που θα ήθελε απέξω.
Όπως είπε επί λέξει ο Δραγασάκης,
«Είχα γράψει ότι τα όρια της πολιτικής μας είναι δύο, το εσωτερικό και το εξωτερικό όριο. Από μεθοδολογική άποψη είχαμε την ίδια αντίφαση που είχε και ο Λένιν το 1917. Ξεκίνησε να κάνει μια παγκόσμια επανάσταση και κατέληξε να γίνει επανάσταση μόνο στη χώρα του.
Εμείς δεν ξεκινήσαμε επανάσταση, ξεκινήσαμε ένα εγχείρημα το οποίο απαιτούσε αλλαγές στην Ευρώπη, απαιτούσε συμμαχίες και άλλα παράλληλα εγχειρήματα».
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Δραγασάκης λέει ότι όταν ο Τσίπρας επισκεπτόταν τις ΗΠΑ και «επιμορφωνόταν» στα διάφορα ινστιτούτα, ή όταν συναντιόταν μυστικά με τα επιτελεία του Σόιμπλε, λίγο πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ,
ή όταν έκανε τις επαφές του με διάφορους επιφανείς παράγοντες στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων με μεγαλοεκδότες και μεγαλοεπιχειρηματίες, οι συζητήσεις τους αφορούσαν …μεθοδολογικά ζητήματα του μαρξισμού – λενινισμού!
Δεν ξέρουμε ποια είναι τα όρια της πολιτικής τους, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι στην κοροϊδία δεν έχουν κανένα όριο!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28.01.2020, 16:54 
Εργοδότης πυροβόλησε εργάτες που ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους
Πυρ εναντίον δύο Ινδών εργατών, οι οποίοι πήγαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους, άνοιξε στον Μαραθώνα ο εργοδότης τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εξ αυτών και να νοσηλεύεται στον «Ερυθρό Σταυρό». Ο εργοδότης που αρχικά έχει διαφύγει για να αποφύγει τη σύλληψη, παραδόθηκε στην αστυνομία σήμερα.
Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να πυροβολήσει γιατί οι δύο εργάτες κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του.
Την καταγγελία στην αστυνομία έκανε ο ένας εκ των δύο εργαζομένων το βράδυ της Δευτέρας, όταν τηλεφώνησε στην Αστυνομία. Όπως κατήγγειλε, ο ίδιος και ο συμπατριώτης του εργάζονται σε κτήμα όπου καλλιεργούνται μαρούλια και όταν πήγαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους, ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας πήρε την καραμπίνα και άνοιξε πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας από τους δύο.
Στη συνέχεια ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.
Για τη διευρεύνηση της υπόθεσης εργάζονται η Υποδιεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Μαραθώνα.
ΓΣΕΕ: Τραγική εικόνα της πραγματικότητας των εργαζομένων
Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ΓΣΕΕ, η οποία χαρακτηρίζει το περιστατικό απόπειρα δολοφονίας και τονίζει ότι το γεγονός αντικατοπτρίζει μια πραγματικότητα «των εργαζομένων, Ελλήνων και αλλοδαπών, που διαχρονικά επιχειρείται να παραμένει αθέατη για να μην αποκαλύψει τη “ζούγκλα” στην αγορά εργασίας και την ανενόχλητη εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
Για την απόπειρα δολοφονίας εργαζομένου από εργοδότη στον Μαραθώνα
Το χθεσινό περιστατικό στο Μαραθώνα με τη δολοφονική απόπειρα εργοδότη που πυροβόλησε με καραμπίνα εργαζόμενο, όπως και όσα άλλα δεν γίνονται γνωστά, έρχονται να επιβεβαιώσουν μία τραγική εικόνα της πραγματικότητας των εργαζομένων, Ελλήνων και αλλοδαπών, που διαχρονικά επιχειρείται να παραμένει αθέατη για να μην αποκαλύψει τη «ζούγκλα» στην αγορά εργασίας και την ανενόχλητη εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Αν μάλιστα και στην περίπτωση αυτή επιβεβαιωθεί ότι η επίθεση υποκινήθηκε από το γεγονός ότι ο δράστης χρωστούσε δεδουλευμένα στον εργαζόμενο, τότε επανέρχονται στην επιφάνεια περιστατικά τύπου «Μανωλάδας» όπου εργοδότες όχι μόνο δεν πληρώνουν και απασχολούν ανενόχλητοι σε συνθήκες δουλείας αδήλωτους ή μη εργαζόμενους, αλλά πολλές φορές απειλούν και τη σωματική ακεραιότητα όσων διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, εάν όχι και νερό και τροφή.
Η ΓΣΕΕ έχει κρούσει κατ΄ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για τις «εργασιακές μανωλάδες» που  εξακολουθούν να κυριαρχούν σε όλη την επικράτεια, απαιτώντας αυστηρούς ελέγχους συνθηκών εργασίας και αμοιβής, αλλά και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στα περιστατικά που προσβάλλουν τον πυρήνα ανθρώπινης ύπαρξης και αξιοπρέπειας.
Καλούμε τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας να διερευνήσουν το περιστατικό αυτό και να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα επιβολής κυρώσεων, ειδικά σε υποθέσεις που άπτονται του πυρήνα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και την άμεση επαναλειτουργία του αρμόδιου συλλογικού οργάνου του Υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη εργασία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




πρωινά ραδιόφωνα, αγαπημενη συνήθεια δεκαετιών και πια νοιώθεις να πνιγεσαι! Ανθρωπάκια πίσω από μικρόφωνα παριστάνουν είτε τους ηλίθιους είτε παίζουν το σιχαμενο παιχνίδι της " αντικειμενικότητας" και των ίσων αποστάσεων είτε ωμά και καθαρά είναι η "φωνή τ αφεντικού"...
Ο Ζαγοράκης κι ο Βελόπουλος καταλαμβάνουν πολλαπλάσιο χώρο και χρόνο από τον Κοτανιδη, τους πλειστηριασμούς που ξεκινούν, τις συντάξεις που κόβονται, τα γκρίζα καραβάκια που κόβουν βόλτες στο Αιγαίο.
Αγαπημένες πόλεις έχουν μεταβληθεί σε πεδία μάχης συμμοριών που, τυπικά, φορούν πολύχρωμα κασκόλ και πυροβολούν, δέρνουν κι ενίοτε σκοτώνουν. Και όσοι θα έπρεπε να μιλήσουν, σιωπούν...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ της ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ από τα διάφορα καθάρματα που μας έχουν κάτσει στο σβέρκο
"Για δεκαετίες ολόκληρες, ο Ματζνέφ συνευρισκόταν σεξουαλικά με ανήλικα στο διαμέρισμά του στο Παρίσι, σε δωμάτια ξενοδοχείων ή σε ταξίδια στη νοτιοανατολική Ασία και έγραφε για τις εμπειρίες αυτές στα βιβλία του, που του χάριζαν δόξα και βραβεία. «Αν μια φορά έχεις κρατήσει, φιλήσει, χαϊδέψει, κυριεύσει ένα 13χρονο αγόρι, ένα 15χρονο κορίτσι, όλα τα άλλα μοιάζουν άνοστα, βαριά, αδιάφορα», γράφει στο πόνημά του Les moins de seize ans (Οι κάτω των 16)που δημοσιεύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Σε αυτό αναφέρεται στο σεξ με παιδιά ως «αγία εμπειρία, ένα είδος βάπτισης, ιερή περιπέτεια».
Δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ ως παιδεραστής, αντίθετα βραβεύτηκε πολλές φορές για την προσφορά του στα Γράμματα, με τα περισσότερα βιβλία του να εκδίδονται από τον περίφημο οίκο Gallimard (μέχρι τις 7 Ιανουαρίου τουλάχιστον, πέντε μέρες μετά την κυκλοφορία του βιβλίου της Σπρινγκορά, οπότε ανεστάλη η πώληση όλων του των έργων του, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου του που είχε κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο). Ο Ματζνέφ ήταν πολυγραφότατος, παράγοντας σχεδόν κάθε χρόνο ένα βιβλίο από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και μετά (στα ελληνικά κυκλοφορούν η μελέτη Η διαιτητική του λόρδου Βύρωνα και το μυθιστόρημα Μαμά μου, οι Τούρκοι! από τον Καστανιώτη και Το πάθος Φραντσέσκα από τις εκδόσεις Μπακουμάνη), είναι όμως στα ημερολόγιά του –επίσης των εκδόσεων Gallimard– όπου περιγράφει με πραγματική υπερηφάνεια την καριέρα του στην αποπλάνηση αγοριών και κοριτσιών στην αρχή της εφηβείας, αλλά και θυμάτων πορνείας στη Μανίλα κάτω των 11 ετών. Στα περισσότερα μέρη του κόσμου θα είχε επέμβει εισαγγελέας, όμως στη Γαλλία, όπου η ηλικία σεξουαλικής συναίνεσης είναι τα 15 και η νομοθεσία περί βιασμού θολή, ο Ματζνέφ συνέχισε να συλλέγει διακρίσεις. ΣτοMes amours décomposés (Oι έρωτές μου αποδομημένοι, ημερολόγια 1983-1984), γράφει για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικους μεταξύ 12 και 16 ετών και αναφέρει ότι πέρασε ένα απόγευμα παρακολουθώντας παιδική πορνογραφία με δεκάχρονα.
Ο λογοτεχνικός κόσμος δεν τον εξοστράκισε. Όταν τον καλούσαν σε τηλεοπτικές εκπομπές ο Ματζνέφ αναφερόταν στην «προτίμησή του» σε ανήλικα ως κάτι το φυσιολογικό και οι οικοδεσπότες του το επέτρεπαν – αν δεν τον προκαλούσαν να το κάνει. Αυτό συνέβη και στη λογοτεχνική εκπομπή Apostrophes το 1990, όπου ο παρουσιαστής τον ρώτησε ανάλαφρα, «Γιατί εξειδικεύεστε σε κορίτσια του γυμνασίου, πιτσιρίκες [minettes]; Όταν πατήσουν τα είκοσι τι γίνεται, δεν σας ενδιαφέρουν πια;», για να λάβει την απάντηση ότι οι έφηβες δεν είχαν «σκληρύνει από τη ζωή» και ήταν πιο καλές: «Ένα πολύ νέο κορίτσι είναι πολύ πιο γλυκό, ακόμα κι αν γίνεται πολύ εύκολα τόσο υστερική και τόσο τρελή όσο θα γίνει όταν μεγαλώσει». Η Βανέσα Σπρινγκορά ήταν ένα από αυτά τα κορίτσια."

Ένας παιδεραστής σε κοινή θέα
Ο συγγραφέας Γκαμπριέλ Ματζνέφ δεν έκρυψε ότι ήταν παιδόφιλος. Όμως δεν τιμωρήθηκε ποτέ, απεναντίας γέμισε τιμές και βραβεία. Σήμερα το μπεστ-σέλερ βιβλίο ενός από τα θύματά του θέτει σε συζήτηση τη στάση που κράτησαν οι λογοτεχνικοί κύκλοι της Γαλλίας.
«Δεν ήταν καλός άνθρωπος. Στην πραγματικότητα, ήταν αυτό που από παιδιά μιας μαθαίνουν να φοβόμαστε: ένας δράκος». Έτσι περιγράφει η Βανέσα Σπρινγκορά τον Γκαμπριέλ Ματζνέφ στο βιβλίο τηςLe ConsentementLe Consentement | Grasset (Η συναίνεση) που εξιστορεί τη σχέση τους όταν εκείνη ήταν 14 ετών κι εκείνος 50.
Ο εκλεκτός των γαλλικών γραμμάτων, τον οποίο θαύμαζε ο ίδιος ο Μιτεράν, που στα 83 του χρόνια έρχεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που ενδεχομένως να έχει και ποινικό σκέλος, δεν έκρυψε ποτέ τις σεξουαλικές του επαφές με έφηβους ή και μικρότερα παιδιά. Ο γαλλικός λογοτεχνικός κόσμος δεν έδειχνε να ενοχλείται – μέχρι σήμερα, που η περίπτωσή του φέρνει στο προσκήνιο μια ολόκληρη κουλτούρα ανοχής που πλέον θεωρείται ασυγχώρητη.
Επικεφαλής σήμερα του εκδοτικού οίκου Julliard (που από ειρωνεία της τύχης ήταν ο πρώτος που κυκλοφόρησε το Les Moins Seize Ans), η 47χρονη Σπρινγκορά γνώρισε τον Ματζνέφ όταν ήταν 13 ετών κι εκείνος 50, σε ένα πάρτι όπου παρέστη με τη μητέρα της, η οποία επίσης εργαζόταν στις εκδόσεις. Στο Le Consentement (διαβάστε ένα απόσπασμα εδώΜερικά κεφάλαια από το βιβλίο) περιγράφει τον εαυτό της σαν ένα κορίτσι που αποζητούσε την ανδρική αποδοχή λόγω του μονίμως απόντος πατέρα της και ιδανικό θύμα για κάποιον σαν τον Ματζνέφ. Εκείνος άρχισε να την πολιορκεί με γράμματα και την προσκάλεσε στο διαμέρισμά του για γλυκά. Την αποκαλούσε «αγαπημένο του παιδί» και «όμορφη μαθήτρια» και ισχυριζόταν ότι η αγάπη τους ήταν αγνή και σπάνια και πως τέτοιες σχέσεις υπήρχαν ανέκαθεν, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στο γάμο του Έντγκαρ Άλαν Πόε με τη 13χρονη ξαδέλφη του, Βιρτζίνια ΚλεμThe Loves and Sorrows of Edgar Allan Poe | Οwlcation. Η μητέρα της αρχικά είχε αντιρρήσεις («Δεν ξέρεις ότι είναι παιδόφιλος;» τη ρώτησε), που όμως κάμφθηκαν από τον ενθουσιασμό της Βανέσα. Στη συνέχεια έφτασε να τον καλεί συχνά στο σπίτι για φαγητό, κάτι που  έως σήμερα αποτελεί μελανό σημείο στη σχέση των δύο γυναικών.
Η Σπρινγκορά αποκαλύπτει ότι ο Ματζνέφ τη σοδόμιζε επί μήνες μέχρι να απαλλαγεί από τον υμένα της σε γιατρό και ότι την έπαιρνε από το σχολείο κάθε μέρα, χωρίς κανείς να ρωτάει ποιος ήταν αυτός ο μεσόκοπος άνδρας έξω από το προαύλιο. Ο πατέρας της εξοργίστηκε όταν έμαθε για τη σχέση, αλλά δεν κατήγγειλε τον Ματζνέφ στις Αρχές. Με τον καιρό, ο συγγραφέας αποκτούσε όλο και περισσότερο έλεγχο στη ζωή της Σπρινγκορά, αποξενώνοντάς της από φίλους και οικογένεια και ντροπιάζοντάς την όταν επιχειρούσε να συμπεριφερθεί σαν έφηβη, δηλαδή να πάει σε μια συναυλία ή να μακιγιαριστεί.
Η συγγραφέας περιγράφει τον Ματζνέφ ως χειριστικό και ναρκισσιστή. Η σχέση τους τελείωσε δύο χρόνια αφότου άρχισε όταν, παρά την απαγόρευσή του, διάβασε τα ημερολόγιά του και έμαθε ότι είχε κι άλλες έφηβες «ερωμένες» και ότι ταξίδευε στις Φιλιππίνες για να κάνει σεξ με μικρά αγόρια. Ακόμα και μετά τη λήξη της σχέσης τους, εκείνος συνέχισε να την παρενοχλεί, φτάνοντας στο σημείο να αναφέρει το όνομά της σε συνεντεύξεις και να συμπεριλάβει λεπτομέρειες των επαφών τους στα γραπτά του.
Για πολλά χρόνια, ουσιαστικά κανείς δεν αντέδρασε στην τερατώδη δράση του Ματζνέφ. Σε εκείνη την εκπομπή του Apostrophe, όπου ο συγγραφέας είχε πάει για να προωθήσει το βιβλίο Mes amours décomposés και όπου παρουσιάστηκε ως «καθηγητής σεξουαλικής αγωγής», όταν επανέλαβε τις εξωφρενικές πεποιθήσεις του για τις ανήλικες «κατακτήσεις» του, οι υπόλοιποι καλεσμένοι έμειναν σιωπηλοί (και μια Καθολική γυναίκα που ήταν εκεί για να προασπιστεί τον θεσμό του γάμου, χαχάνισε).
Όμως όταν τελείωσε το λογύδιριο του Ματζνέφ, τον λόγο πήρε η Καναδέζα συγγραφέας Ντενίζ ΜπομπαρντιέDenise Bombardier: «Έχω την εντύπωση ότι είμαι από άλλο πλανήτη. Ο κύριος Ματζνέφ μας λέει ότι σοδόμισε 14χρονα και 15χρονα κορίτσια και ότι ήταν τρελές γι’ αυτόν. Όλοι ξέρουμε καλά ότι τα νεαρά κορίτσια μπορούν να ξετρελαθούν με έναν άνδρα που διαθέτει μια κάποια λογοτεχνική αύρα. Ξέρουμε ότι μεγάλοι άνδρες παρασύρουν παιδιά με γλυκά. Ο κύριος Ματζνέφ τα παρασύρει με τη φήμη του. Δεν του πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να κατέστρεψε αυτά τα κορίτσια;». Ανέφερε το ψυχικό τραύμα που υφίστανται δια βίου τα παιδιά και ότι η λογοτεχνία δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι και ότι υπάρχουν όρια. Το ξέσπασμα της δεν είχε ιδιαίτερο αντίκτυπο στον συγγραφέα. Στην πραγματικότητα, τα πυρά των λογοτεχνικών κύκλων στράφηκαν εναντίον της Μπομπαρντιέ με κάποιους κριτικούς να την αποκαλούν «στερημένη» και άλλα πολύ άσχημα επίθετα. Όμως ο Ματζνέφ δεν προσκλήθηκε ποτέ ξανά στην εκπομπή και με τα χρόνια ξεχάστηκε σαν μια λογοτεχνική φιγούρα μιας άλλης εποχής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΡΑΒΟ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
Ηλεκτρολογοι της γαλλικης ΔΕΗ στο CGT-Énergie έχουν γίνει γνωστοί ως "The Robin Hood" κοβουν το ρευμα σε ξεπουλημενα σωματεια (CFDT), και ξανα συνδεουν το ρευμα σε φτωχα νοικοκυρια




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλωτά φράγματα για να μην φτάνουν λαθρομεταναστες!
Διακήρυξη διαγωνισμού από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για πλωτά φράγματα που θα εμποδίζουν τους λαθροεισβολεις!
29/1/2020
Την προμήθεια πλωτών φραγμάτων για την ανάσχεση των  λαθρομεταναστευτικών ροών προκηρύσσει με διαγωνισμό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Αντικείµενο της σύµβασης είναι η αγορά λοιπών μηχανηµάτων και εξοπλισµού και συγκεκριµένα η προµήθεια 2.700 µέτρων πλωτού Προστατευτικού συστήµατος µη στρατιωτικών προδιαγραφών, συγκεκριµένων χαρακτηριστικών για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων στο πλαίσιο  συνδροµής των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση της λαθρομεταναστευτικής κρίσης για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης λαθρομεταναστευτικής  ροής.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Σουηδικό Σχολείο: Δεν αντέχω πια να είμαι δάσκαλος
Ο 30χρονος Douglas Rinaldo πρώην δάσκαλος στην Σουηδία σε άρθρο του στην σελίδα “Ο κόσμος του Σχολείου” εξηγεί γιατί παραιτήθηκε από δάσκαλος
“Ο σχεδιασμός, η διδασκαλία, οι συναντήσεις με τα παιδιά είναι το καλύτερο και αυτό που μου δίνει κίνητρο. Μου αρέσει να διδάσκω και να βλέπω τους μαθητές να πετυχαίνουν και να εξελίσσονται. Γιατί τότε αποφάσισα να παραιτηθώ;
Είναι πολλά τα λάθη στο Σουηδικό Σχολείο και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ένα από αυτά που με σπρώχνουν στο κενό.
Η αρνητική εξέλιξη του σχολείου κρατάει χρόνια και γω ξεκίνησα την δουλειά με χαρά σε ένα σύστημα που βουλιάζει. Η πραγματικότητα με πρόλαβε και στα συντρίμμια του αρχικού μου ενθουσιασμού βλέπω πολλές αιτίες και γιαυτό δεν αντέχω πια να βλέπω:
Την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων:
Η ιδιωτικοποίηση των σχολείων δημιούργησε μια σχολική αγορά όπου οι γονείς και οι μαθητές είναι πελάτες που έχουν την εξουσία της χρηματοδότησης των ιδιωτικών σχολείων.
Η δουλειά μου σαν δάσκαλος είναι πια να απαντάω στα μειλ τους, να ικανοποιώ τον πελάτη, να μην μπορώ να εκφραστώ ελευθερα.
Το εργασιακό περιβάλλον:
Επί χρόνια τώρα έχω τάξεις με 30 παιδιά, πολλά από αυτά με νευροψυχιατρικά θέματα, με ανάγκες ειδικής αντιμετώπισης. Όλα αυτά σε αίθουσες χτισμένες για 25 παιδιά.
Χρόνια τώρα δεν προλαβαίνω να πάρω μεσημεριανό λόγω προγράμματος χωρίς διακοπή ή λόγω έλλειψης χρόνου.
Πολλές φορές έχω αντικαταστήσει συναδέλφους και είχα δύο και τρία μαθήματα ταυτόχρονα την ίδια ώρα.
Δεν είναι κάτι απίθανο, είναι στην καθημερινότητα πολλών δασκάλων.
Την έλλειψη προσωπικού.
Δεν καλύπτω, δεν φτάνω, για όλους τους μαθητές που χρειάζονται στήριξη. Δεν μπορώ από μόνος μου ταυτόχρονα να βοηθήσω αυτούς που χρειάζονται βοήθεια στην γλώσσα, αυτούς που θέλουν μαθησιακή υποστήριξη, αυτούς που χρειάζονται επανειλημμένο έλεγχο για να ξεκολλήσουν και αυτούς που ξεχωρίζουν και είναι πιο μπροστά από τους άλλους.
Δεν γίνεται. Προσαρμόζω, αναδιοργανώνω, διαφοροποιώ, ελέγχω μέχρι θανάτου αλλά οι μαθητές χρειάζονται κι άλλη βοήθεια. Χρειάζονται ειδικούς παιδαγωγούς, ειδικούς δασκάλους, χρειάζονται αίθουσες μαθητών, χρειάζονται βιβλιοθήκη
Τα εργασιακά καθήκοντα.
Έγινα δάσκαλος γιατί θέλω να διδάσκω. Αντί για αυτό ή βρίσκομαι σε συναντήσεις ή στοιχειοθετώ. Είμαι φύλακας στα διαλείμματα και την ώρα του φαγητού.
Η σχολική ηλεκτρονική πλατφόρμα απαιτεί εκατοντάδες χιλιάδες στοιχεία, η πιο μικρή λεπτομέρεια πρέπει να αναφερθεί στον πελάτη, οι συναντήσεις αξιολόγησης θολών στόχων που κάποιος σύμβουλος έχει διαμορφώσει στέλνοντας παχυλά τιμολόγια της αμοιβής του στο υπουργείο.
Τα  κομπιούτερ των μαθητών που θέλουν ρύθμιση και υποστήριξη.
Ο κατάλογος είναι μακρύς για όλα αυτά που παίρνουν τον χρόνο μου.
Ο χρόνος που διαθέτω για πράγματα που είναι σημαντικά είναι ο λιγότερος.
Η δουλειά του δασκάλου είναι φανταστική.
Τίποτα άλλο δεν μου έχει προσφέρει τόσα πολλά όσο η λαχτάρα να διδάξω, να παρακολουθώ την πορεία των μαθητών και θα επιθυμούσα να με πείσω να μείνω αλλά δεν γίνεται. Για χρόνια άντεξα χωρίς διαλείμματα, με λειψό ύπνο τα βράδια όπως και με την αίσθηση ότι δεν είμαι επαρκής, τώρα δεν πάει άλλο.
Όλη η επιθυμία που είχα κάποτε έχει χαθεί.
Εύχομαι να μπορούσα να παραμείνω να ξεπεράσω την θύελλα δεν βλέπω όμως να κοπάζει.
Οι περισσότεροι δήμοι κάνουν περικοπές στα σχολεία, έτσι χειροτερεύει το εργασιακό περιβάλλον, η έλλειψη προσωπικού και το βάρος στα εργασιακά καθήκοντα.
Το μεράκι μου με κράτησε 5 χρόνια, τώρα πιά δεν το έχω. Δεν μου δίνει πια χαρά. Έγινα δάσκαλος για να διδάξω αλλά άλλα πράγματα προέκυψαν πιο σημαντικά. Δεν θέλω πια να συμμετέχω σε αυτά”
Τα σουηδικά σχολεία έχουν γίνει εξεταστήρια.
Η Σουηδική Παιδεία από τις τρεις πρώτες θέσεις την δεκαετία του 90, ακολουθώντας το πολυτεχνικό μοντέλο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, έχει κατρακυλήσει στην 23 θέση στην αξιολόγηση της Πίζα, μόνο 2 θέσεις πάνω από την Ελλάδα ακολουθώντας το μοντέλο ιδιωτικοποίησης της Χιλής του Πινοσέτ.
Μερικές από τις αιτίες , ιδιωτικοποίηση, έλλειψη προσωπικού, μείωση κονδυλίων, μεγάλες τάξεις, γραφειοκρατία, αναφέρονται ξεκάθαρα στο άρθρο του πρώην δασκάλου.
Το λειτούργημα έγινε επάγγελμα στην Σουηδία και η διδασκαλία έδωσε την θέση της σε διοικητικά καθήκοντα.
Η απομυθοποίηση του Σουηδικού μοντέλου γίνεται συνεχώς πιο αναγκαία μια που ο καπιταλισμός έφαγε τα ψωμιά του και πουθενά δεν μπορεί να δώσει λύσεις.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο σπουδαίος Παλαιστίνιος αγωνιστής συγγραφέας και δημοσιογράφος Γκασάν Καναφάνι
. Ο Γκασάν Καναφάνι γεννήθηκε στην Άκκρα της υπό Βρετανική Εντολή Παλαιστίνης το 1936. Στα 12 του χρόνια έγινε πρόσφυγας μαζί με την οικογένειά του στη Δαμασκό της Συρίας. Σπούδασε Αραβική Φιλολογία και εργάστηκε αρχικά ως δάσκαλος σε παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό. Οργανώθηκε στο μαρξιστικό-λενινιστικό Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και υπήρξε εκδότης του εβδομαδιαίου περιοδικού του κόμματος “Al-Hadaf”. Συνέγραψε επίσης μυθιστορήματα, διηγήματα, πολιτικά δοκίμια και πολυάριθμα άρθρα. Δολοφονήθηκε στις 8 Ιουλίου 1972 στη Βηρυτό του Λιβάνου, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής, όταν ανατινάχτηκε το αυτοκίνητό του που πράκτορες της Μοσάντ είχαν παγιδεύσει με εκρηκτικά. Εκτός από τον ίδιο σκοτώθηκε στην επίθεση αυτή και η 17χρονη ανιψιά του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιρανοι Εβραιοι προς το Ισραηλ ''η εθνικη μας ταυτοτητα δεν ειναι προς πωληση''




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα όμως είναι επίσης μια σημαντική ημερομηνία για την Αντιφασιστική Νίκη: Στις 27 Ιανουαρίου του 1944, ο Κόκκινος Στρατός έλυσε την Πολιορκία του Λένινγκραντ, η οποία είχε ξεκινήσει στις 8 Σεπτεμβρίου του 1941. Επί 872 μέρες γράφτηκαν σελίδες ανείπωτης φρίκης, ηρωικού μεγαλείου και αυτοθυσίας, οι οποίες είναι αδύνατον να χωρέσουν σε λίγες γραμμές.
Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων, κάθε ηλικίας, που έχασαν την ζωή τους από την Πολιορκία υπολογίζεται στο 1,5 εκατομμύριο και θα ήταν υπερπολλαπλάσιος χωρίς τις ριψοκίνδυνες επιχειρήσεις του Κόκκινου Στρατού για την εκκένωση της πόλης και την διάσωση, καταρχήν, των παιδιών και των ανήμπορων. Είναι χαρακτηριστικό του εφιάλτη που έζησαν οι κάτοικοι, πως μόλις το 3% του παραπάνω αριθμού σκοτώθηκε από τους βομβαρδισμούς ή από πυρά. Το 97% πέθανε από την πείνα. Στην Δίκη της Νυρεμβέργης τεκμηριώθηκαν 632.000 θάνατοι από τον λιμό εξαιτίας της Πολιορκίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Israel ,more news from hell
2 μαθητές δολοφονήθηκαν ,και 161 παιδιά συνελήφθησαν όπως και 17 δάσκαλοι σχολείων




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί οι Εβραιοι που επιβίωσαν από τα ναζιστικά στρατόπεδα υπήρξαν και αντισιωνιστες διότι δεν ήθελαν να περάσουν οι Παλαιστίνιοι την κτηνωδία που υπέστησαν οι ίδιοι
40 Επιζώντες του Ολοκαυτώματος καταδικάζουν τη «σφαγή» των Παλαιστινίων, ζητούν την BDS εναντίον του Ισραήλ
26 Αυγούστου 2014



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




12 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες το τελευταίο τριήμερο στη Βαγδάτη στις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας. Η αμερικανική πρεσβεία συνεχίζει να βρίσκεται στον κλοιό των διαδηλωτών, που ζητούν την αμεση αποχώρηση ΟΛΩΝ των αμερικανικών δυνάμεων.
Ο ανώτατος σιίτης κληρικός, Μογκνταντα αλ Σαντρ δηλώνει πως αποσύρει την στήριξη του στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Στήριξη που παρείχε απρόθυμα, υποκριτικά και βεβιασμένα, όταν πλέον οι διαδηλώσεις στράφηκαν και κατά των ιρανικών συμφερόντων στο νότιο Ιράκ, όπερ και ενάντια στο σιιτικό ιερατείο. Οι διαδηλωτές πάντως τον γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Δεν τον γράφουν όμως τα διεθνή ΜΜΕ που παίζουν τις δηλώσεις του και αδιαφορούν παντελώς για το «πλήθος». Και φυσικά δεν τον γράφει ο πρωθυπουργός που μετά την άρση της στήριξης του έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας και επιτέθηκαν με μανία κατά των διαδηλωτών.
Ο αμερικανός ΥπΕξ Μ. Πομπέο καλεί τον πρωθυπουργό Μαχντί να προασπίσει την κυριαρχία του Ιράκ έναντι των επιθέσεων του Ιραν μετά τις ρουκέτες που έπληξαν την αμερικανική πρεσβεία εντός της Πρασινης Ζώνης της Βαγδάτης.
Και μια πιο δυσοίωνη διάσταση από μια πλευρά της εξέγερσης στο Ιράκ που παραμένει αθέατη. Οι εκτελέσεις διαδηλωτών από ελεύθερους σκοπευτές ή με γκανγκστερικό τρόπο από εκτελεστές σε κινούμενα οχήματα. Όπως πριν λίγες μέρες που εκτελέστηκε στη Βασόρα η 49χρονη Janat Mahdi Hussein.
Μήπως τελικά τώρα που δεν έγινε ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχουν αρχίσει να διαφαίνονται κάπως, ποιες είναι οι πραγματικές δύο πλευρές που συγκρούονται;;;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυτιλήνη: Συνελήφθη 17χρονος Αφγανός για τις χθεσινές επιθέσεις με μαχαίρι
 Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 18:25
Συνελήφθη 17χρονος Αφγανός που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση έπειτα από το χθεσινοβραδινό μακελειό στον καταυλισμό της Μόριας. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ανάμεσα στα θύματά του, ένας 15χρονος Αφγανός ο οποίος νοσηλεύεται από τα χαράματα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση, βαρύτατα τραυματισμένος από μαχαίρι σε πολλά σημεία του σώματος του. Εκτός από τον 15χρονο, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται και δεύτερος τραυματίας από μαχαίρι, ένας 16χρονος, επίσης Αφγανός, θύμα και αυτός του 17χρονου συλληφθέντα.
Να υπενθυμίσουμε ότι από την αρχή του Ιανουαρίου στον καταυλισμό της Μόριας έχουν τραυματιστεί με μαχαιριές στη διάρκεια επεισοδίων περισσότεροι από 30 διαμένοντες εκεί, από τους οποίους δυο υπέκυψαν στα τραύματά τους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Κρατικοποιούνται οι σιδηρόδρομοι στη βόρεια Αγγλία
 Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 20:08
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την κρατικοποίηση των σιδηροδρόμων στη βόρεια Αγγλία - που διαχειριζόταν η ιδιωτική εταιρεία Northern Rail - και παρουσιάζουν πολλές δυσλειτουργίες.
Το υπουργείο Μεταφορών θα αποσύρει από την Northern την εκμετάλλευση αυτών των σιδηροδρόμων που θα περάσουν στη διαχείριση του δημοσίου από τις αρχές Μαρτίου.
Θα είναι η δεύτερη κρατικοποίηση σιδηροδρομικού δικτύου σε διάστημα δύο ετών για μια συντηρητική κυβέρνηση, έπειτα από αυτήν των γραμμών στην ανατολική Αγγλία το 2018 με τη λήξη της σύμβασης εκμετάλλευσης της Virgin Trains East Coast.
Το υπουργείο εξηγεί ότι θέλει να εξασφαλίσει μια ήπια μετάβαση μετά τη Northern και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του σιδηροδρομικού δικτύου για τους ταξιδιώτες.
Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς είχε χαρακτηρίσει στις αρχές Ιανουαρίου την υπηρεσία για αυτές τις γραμμές «πράγματι κακή» και «εφιαλτική» από το 2016, ημερομηνία κατά την οποία ανατέθηκε στη Northern αυτό το franchise.
H Northern, ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στη γερμανική Arriva, θυγατρική η ίδια της Deutsche Bahn (Εταιρεία Γερμανικών Σιδηροδρόμων), διατηρούσε το δικαίωμα εκμετάλλευσης αυτών των γραμμών έως το 2025.
Σε ανακοίνωση η Arriva αναφέρει ότι «κατανοεί» την απόφαση της κυβέρνησης, αποδίδοντας τα προβλήματα των γραμμών αυτών σε «εξωτερικούς παράγοντες» όπως οι απαρχαιωμένες υποδομές και οι απεργίες. Αυτό το πολυσύχναστο δίκτυο της βόρειας Αγγλίας που συνδέει μεγάλες πόλεις όπως το Μάντσεστερ, το Λιντς, το Λίβερπουλ και το Νιούκασλ, παρουσιάζει καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων, κυρίως μετά την καθιέρωση του νέου πίνακα αφίξεων και αναχωρήσεων των αμαξοστοιχιών το 2018.
Τα συνδικάτα χαιρέτισαν αμέσως την απόφαση της κυβέρνησης, όπως το συνδικάτο των μηχανοδηγών, το ASLEF, που καλεί την κυβέρνηση να έχει μακροπρόθεσμο όραμα.
«Δεν θα έχουμε άμεση βελτίωση λόγω των πολλών προβλημάτων της Northern», προειδοποιεί ωστόσο ο γενικός του γραμματέας Μικ Ουίλαν, επικαλούμενος την καθυστέρηση της παράδοσης τροχαίου υλικού και την απουσία βελτίωσης των υποδομών από την κυβέρνηση.
Η επιστροφή αυτή στο δημόσιο συνιστά σημαντική πολιτική κίνηση για τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δεν έκρυψε την πρόθεσή του να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες στις μη προνομιούχες περιοχές και παλιά προπύργια των Εργατικών όπως αυτές στη βόρεια Αγγλία όπου οι Συντηρητικοί κέρδισαν έδαφος στις εκλογές του Δεκεμβρίου. Η εκμετάλλευση των σιδηροδρόμων ιδιωτικοποιήθηκε τη δεκαετία του 1990 στη Βρετανία υπό την συντηρητική κυβέρνηση του Τζον Μέιτζορ.
Τα αποτελέσματά της είναι ιδιαίτερα αμφισβητούμενα, οι Εργατικοί και τα συνδικάτα επισημαίνουν τις δαπάνες, τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που συνδέονται με τον καταμερισμό της εκμετάλλευσης σε πλήθος ιδιωτικών εταιριών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συναγερμός στον στρατό του Χαφτάρ για την παρουσία πολεμικών πλοίων στην Τρίπολη και για επιθεση Τουρκων με χημικα οπλα
 Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 17:33
Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσαν οι αρχηγοί των φυλών στη Λιβύη, καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι η Τουρκία αποβιβάζει στρατό και στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.
Την ίδια ώρα, δύο πολεμικά πλοία τα οποία έκαναν την εμφάνισή τους ανοιχτά της πρωτεύουσας που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Φαγιέζ αλ Σάρατζ, έθεσαν σε συναγερμό το στρατό του Χαλίφα Χαφτάρ καθώς θεωρήθηκε ότι είναι τουρκικά.
Τα πολεμικά πλοία σύμφωνα με το Libya Review που έδωσε και τις φωτογραφίες, ήταν ορατά από την ακτή.
Αργότερα ωστόσο, υπήρξαν πληροφορίες πως τα πλοία αυτά, ήταν κορβέτες που διαθέτουν Ισπανία, Αίγυπτος και Μαρόκο και πιθανότατα αποστολή τους ήταν η επίβλεψη της περιοχής στο πλαίσιο της τήρησης του εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πάντως, ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ, βρίσκεται σε εγρήγορση, ενώ έπειτα και από πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο στρατός του Σάρατζ μπορεί να ετοιμάζει χτύπημα με χημικά, προμηθεύεται αντιασφυξιογόνες μάσκες.
Ο LNA σημειώνει σε ανάρτησή του πως έχουν μοιραστεί 60.000 αντιασφυξιογόνες μάσκες στους στρατιώτες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των μαχών προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που  δεχτούν επίθεση με χημικά.
«Τουρκικές μονάδες και άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στην Τρίπολη και με προστασία από τις ταξιαρχίες Αλναβάσι και Αλράντα κινούνται προς την αεροπορική βάση της Μιτίγκα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο LNA στο Twitter.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν
 Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 11:10
Την πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν στη βορειοδυτική Συρία, που αποτελεί κυρίαρχο μέρος των τζιχαντοφασιστών και των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων, ανακατέλαβε ο συριακός στρατός.
«Οι δυνάμεις μας κατάφεραν τις τελευταίες ημέρες να εξαλείψουν την τρομοκρατία σε πολλά χωριά και περιοχές» ανέφερε ανακοίνωση της διοίκησης του συριακού στρατού, την οποία ανέγνωσε αξιωματικός του στρατού στην κρατική τηλεόραση, ο οποίος ανακοίνωσε τα ονόματα περίπου 20 περιοχών, ανάμεσά τους και η Μααρέτ αλ Νούμαν.
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Ιντλίμπ βρίσκεται πάνω στον αυτοκινητόδρομο M5, τον οποίον το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ θέλει διακαώς να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια καθώς συνδέει το Χαλέπι, τη μεγαλούπολη της βόρειας Συρίας, με την πρωτεύουσα Δαμασκό.
Η πόλη, που είναι εκτός του ελέγχου της Συριας από το 2012, είχε ακόμα πριν από λίγους μήνες περίπου 150.000 ισλαμοφασιστες. Ωστόσο, έπειτα από εβδομάδες φονικών βομβαρδισμών, είναι πλέον ουσιαστικά έρημη.
Στην περιοχή της Ιντλίμπ και σε γειτονικούς τομείς στις επαρχίες του Χαλεπιού, της Χάμα και της Λαττάκειας κυριαρχούν οι τζιχαντοφασιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία) και διάφορες άλλες συμμοριες και γκρουπούσκουλα τζιχαντοφασιστών και ισλαμοφασιστών.
Ο συριακός στρατός δεσμεύθηκε «να εκδιώξει ό,τι απομένει από τις ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις, μέχρι να έχει καθαρίσει όλο το συριακό έδαφος από την τρομοκρατία» προσέθετε η ανακοίνωση.
Οι μάχες που μαίνονται εδώ και πολλές εβδομάδες στην Ιντλίμπ έχουν προκαλέσει μεγάλη έξοδο ισλαμοφασιστων και ακόμη χθες Τρίτη ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στο βόρειο τμήμα της Ιντλίμπ μετέδωσε πως είδε εκτοπισμένους ισλαμοφασιστες που έρχονταν από περιοχές της Μααρέτ αλ Νούμαν.
Στις αρχές Δεκεμβρίου 358.000 ισλαμοφασιστες είχαν εκτοπιστεί εξαιτίας των συγκρούσεων,  από τη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τον ξεφτιλοΟΗΕ των αποικιοκρατων.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία και Κίνα συνεργάζονται για την παρασκευή εμβολίου κατά του κοροναϊού
 Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 10:24
Η Ρωσία και η Κίνα εργάζονται από κοινού για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του κοροναϊού και το Πεκίνο έχει παραδώσει το γονιδίωμα του ιού στη Μόσχα, ανέφερε σήμερα το ρωσικό προξενείο στην πόλη Γκουανγκζού της Κίνας.
«Ρώσοι και Κινέζοι ειδικοί έχουν ξεκινήσει την παρασκευή ενός εμβολίου» αναφέρει στην ιστοσελίδα του το προξενείο.
Η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει κρούσματα του νέου κοροναϊού.
Ωστόσο η Μόσχα έχει ξεκινήσει να ελέγχει όλους τους Ρώσους τουρίστες που επιστρέφουν από την Κίνα, ώστε να εντοπίσει πιθανά κρούσματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική υπηρεσία ασφάλειας των καταναλωτών.
Η υπηρεσία ξεκίνησε να διενεργεί τους ιατρικούς ελέγχους την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η ίδια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με την πρόταση Τραμπ νομιμοποιείται η κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ
 Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 09:53
«Σήμερα το Ισραήλ έχει κάνει ένα γιγαντιαίο βήμα προς την ειρήνη» δήλωσε ο Τράμπ, καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ήταν δίπλα του.
«Το όραμά μου παρουσιάζει μια λύση κερδοφόρα ("win-win") και για τα δύο μέρη» είπε προσθέτοντας ότι Ισραηλινοί ηγέτες έχουν πει ότι θα υποστηρίξουν την πρόταση, η οποία αναφέρεται ως ειρηνευτικό σχέδιο στη Μέση Ανατολή.
Αμπάς: «Ο Τραμπ είναι σκύλος και γιος ενός σκύλου. Δεν θα γίνω προδότης»
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Αμπάς, ισχυρίστηκε επίσης ότι «μου είπαν ότι θα πληρώσω βαρύ τίμημα για την ανόητη συμπεριφορά μου. Δεν έχω πολύ χρόνο να ζήσω και δεν θα πάω στον κάτω κόσμο ως προδότης. Είτε θα πεθάνουμε ως μάρτυρες, είτε φέροντας την παλαιστινιακή σημαία στα τείχη της Ιερουσαλήμ».
Όσον αφορά τη Χαμάς και την ισλαμική Τζιχάντ, ο Αμπάς είπε ότι όποιος θέλει να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος.
«Προσκαλέσαμε το κίνημα της Χαμάς να παρευρεθεί στην έκτακτη συνάντηση της ηγεσίας και θα συμμετάσχουν στη συνάντηση» δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της Παλαιστίνης Azzam al-Ahmed.
Η εκλεγμένη κυβέρνηση της Γάζας βρισκόταν σε αντίθεση με το κίνημα της Φατάχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς για χρόνια, με εκπροσώπους της Χαμάς να συμμετέχουν σπάνια σε συναντήσεις της παλαιστινιακής ηγεσίας με έδρα τη Δυτική Όχθη.
Παράλληλα οι Παλαιστίνιοι κάλεσαν τις παγκόσμιες δυνάμεις να απορρίψουν το σχέδιο του Τραμπ.
Η ανακοίνωση του σχεδίου έρχεται καθώς ο Τραμπ αντιμετωπίζει τη δίκη στην Γερουσία για την κατάχρηση του αξιώματός του.
Ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει επικείμενες δίκες μετά την άρση της βουλευτική του ασυλίας για κατηγορίες περί δωροδοκίας.
«Αυτό είναι ένα σχέδιο για την προστασία του Tραμπ από την αποπομπή του και την προστασία του Νετανιάχου από τη φυλακή», δήλωσε ο Shtayyeh. «Δεν πρόκειται για ειρηνευτικό σχέδιο στη Μέση Ανατολή».
Με ελάχιστη παγκόσμια υποστήριξη το σχέδιο του Τραμπ είναι πιθανό να προορίζεται για τη σωρό σκουπιδιών της διπλωματικής ιστορίας, υποστηρίζουν πολλοί παρατηρητές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Προσβλητικές οι δηλώσεις Ζελένσκι για τον ρόλο της ΕΣΣΔ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
 Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020, 01:17
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε προσβλητικές τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τις οποίες αιτία για την έναρξη του πολέμου ήταν η συμφωνία της ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία.
«Κατηγορηματικά διαφωνούμε με αυτές τις δηλώσεις. Σε αυτές τις δηλώσεις ο πρόεδρος της Ουκρανίας τάσσεται αλληλέγγυος με την άκρως λαθεμένη κατά την πεποίθησή μας, άποψη της πολωνικής ηγεσίας. Και τάσσεται αλληλέγγυος με μια άποψη, η οποία είναι προσβλητική για δεκάδες εκατομμύρια Ρώσους και πολίτες των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), των οποίων οι γονείς, οι παππούδες, οι συγγενείς έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της Ευρώπης, μαζί και της Πολωνίας από τον φασισμό», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου εξέφρασε επίσης την αμφιβολία του για το εάν μια τέτοια άποψη την συμμερίζονται εκατομμύρια Ουκρανοί που πολέμησαν εναντίον του φασισμού.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλαδα. Πανω από μισο εκατομμυριο παιδια ζουν στη φτωχεια.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι κάτω από το όριο κινδύνου φτώχειας
 28 Ιανουαρίου 2020 19:10
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC) - «Το γεγονός ότι οι περισσότεροι κατώτατοι μισθοί σε όλη την Ε.Ε. βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας είναι σκανδαλώδες. Εάν κάποιος εργάζεται με πλήρες ωράριο, δεν πρέπει να αναγκάζεται να επιλέξει μεταξύ θέρμανσης και φαγητού»
Ανάμεσα στις δέκα χώρες της Ε.Ε. όπου ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από το 50% του μέσου εθνικού μισθού και κάτω από το όριο κινδύνου φτώχειας βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ που παρουσίασε χθες η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC).
«Η δραστική μείωση του κατώτατου μισθού κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης προκάλεσε μη αναγκαίες δυσκολίες για τους Έλληνες εργαζόμενους και κατέστρεψε την οικονομία της χώρας» σχολιάζει στην «Α» ο γενικός γραμματέας της ETUC Λούκα Βισεντίνι υπογραμμιζοντας ότι «με τις πρόσφατες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, προχώρησαν κάπως οι προσπάθειες επανόρθωσης για την προηγούμενη δεκαετία λιτότητας». Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει κάτω από το όριο κινδύνου φτώχειας και πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω σε συνεννόηση με τις ελληνικές συνδικαλιστικές οργανώσεις».
Να ενισχυθούν οι συλλογικές συμβάσεις
«Είναι επίσης σημαντικό να επανασυγκροτηθεί ο αριθμός των εργαζομένων που καλύπτονται από συμφωνίες συλλογικών διαπραγματεύσεων, ο οποίος μειώθηκε κατά τρία τέταρτα σε μόλις μια δεκαετία. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα παίρνουν ένα δίκαιο μερίδιο και όχι το ελάχιστο» τονίζει ο Λ. Βισεντίνι.
Συνολικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ETUC, στα περισσότερα κράτη - μέλη της Ε.Ε. οι εργαζόμενοι που πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό βρίσκονται «σε κίνδυνο φτώχειας». Συγκεκριμένα στα 17 από τα 22 κράτη - μέλη της Ε.Ε. όπου υφίσταται κατώτατος μισθός δεν τηρείται «ούτε το κατώτατο όριο φτώχειας», που ισοδυναμεί με το 60% του μέσου εθνικού μισθού (χωρίς τα μπόνους και τις υπερωρίες). Σε δέκα από αυτά ο κατώτατος μισθός είναι στο ήμισυ ή και ακόμα χαμηλότερος του μέσου μισθού. Η Ελλάδα -με στοιχεία του 2018- βρίσκεται στην έβδομη θέση με 48% του μέσου μισθού, ένα ποσοστό που ήταν παρόμοιο και την περίοδο πριν από την κρίση, με εξαίρεση το 2011, οπότε ανέβηκε λίγο πάνω από το 50% για να πέσει την επόμενη χρονιά στο 44%. Στην κορυφή της λίστας είναι η Ισπανία (41%), η Τσεχία (42%) και η Εσθονία (43%).
«Το όλο θέμα ενός κατώτατου μισθού είναι να δημιουργηθεί μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σ’ ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο και τη φτώχεια. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι κατώτατοι μισθοί σε όλη την Ε.Ε. βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας είναι σκανδαλώδες. Εάν κάποιος εργάζεται με πλήρες ωράριο, δεν πρέπει να αναγκάζεται να επιλέξει μεταξύ θέρμανσης και φαγητού» υπογραμμίζει σε δήλωσή της η αναπληρώτρια γενική γραμματέας της ETUC Έσθερ Λιντς καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποσαφηνίσει «ποιον θεωρεί δίκαιο κατώτατο μισθό», στο πλαίσιο και του Ευρωπαϊκού Πυλώνα για τα Κοινωνικά Δικαιώματα.
Εξάλλου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ, για το 2018 η Ελλάδα και η Λετονία ήταν οι μόνες χώρες στις οποίες ο κατώτατος μισθός παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος. Ωστόσο σημειώνεται στην έκθεση ότι στα τέλη του 2018 η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τον κατώτατο μισθό κατά περισσότερο από 10% από την 1η Φεβρουαρίου 2019. Επιπλέον κάνει λόγο για «την πρώτη αύξηση του κατώτατου μισθού, απ’ όταν μειώθηκε κατά 22% το 2012 και στη συνέχεια πάγωσε ως μέρος των προγραμμάτων της τρόικας».
Με 4 ευρώ την ημέρα!
Τέλος, αναφέρεται ότι η Ελλάδα μαζί με την Πορτογαλία ανήκει στις 12 χώρες της Ε.Ε. -κυρίως από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη- με κατώτατους μισθούς κάτω των 4 ευρώ. Σε αυτήν την ομάδα οι κατώτατοι μισθοί κυμαίνονται από 3,61 ευρώ στην Πορτογαλία και 3,39 ευρώ στην Ελλάδα και τη Λιθουανία σε 2,68 ευρώ στη Ρουμανία και 2,54 στη Λετονία. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Βουλγαρία με ελάχιστο μισθό μόλις 1,72 ευρώ, το οποίο, όπως δείχνει η βάση δεδομένων για τους κατώτατους μισθούς της Παγκόσμιας Τράπεζας WSI, είναι πιο κοντά στα γειτονικά κράτη της Ε.Ε. όπως η Σερβία (1,77 ευρώ) και η Β. Μακεδονία (1,63 ευρώ), παρά στα κράτη - μέλη της Ε.Ε.
Στον αντίποδα βρίσκονται το Λουξεμβούργο με 11,97 ευρώ, ακολουθούμενο από τη Γαλλία με 10,03 ευρώ -η οποία για πρώτη φορά πέρασε το όριο των 10 ευρώ-, την Ολλανδία (9,91 ευρώ), την Ιρλανδία (9,80 ευρώ) και το Βέλγιο (9,66 ευρώ).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στοιχεια-σοκ. Ο εφιαλτης της φτωχειας στην Ελλαδα. Περισσοτερα από 800.000 ατομα δηλωνουν μηδενικο εισοδημα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινδυνος φτωχειας για το 31,3% των Ελληνων
Ενώ η Ελλαδα είναι η πρωτη χωρα στην ΕΕ, οπου οι νεοι σε ποσοστο 50,5% αφοτου τελειωσουν τις σπουδες τους δεν εργαζονται, συμφωνα με το Ελληνικο Δικτυο Καταπολεμισης της Φτωχειας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
Εργοδότης πυροβόλησε μετανάστες εργάτες που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους!
Μετανάστες εργάτες γης πυροβόλησε ο εργοδότης τους το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στον Μαραθώνα, ως απάντηση στο αίτημά τους να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει. Η νέα δολοφονική απόπειρα, αυτή τη φορά με καραμπίνα, έγινε σε βάρος τριών Ινδών εργατών, οι δύο από τους οποίους νοσηλεύονται στον «Ερυθρό Σταυρό».
Οι μετανάστες εργάτες εργάζονται σε κτήμα και όπως καταγγέλλουν, όταν πήγαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους, το αφεντικό άρχισε να πυροβολεί στον αέρα! Η αντίδραση των εργατών ήταν να τρέξουν για να καλυφθούν στο σπίτι τους, όπου το αφεντικό τούς ακολούθησε, ανοίγοντας πυρ κατά βούληση. Το αποτέλεσμα ήταν τραυματισμοί στα πόδια, ακόμα και στο λαιμό από τα σκάγια της καραμπίνας.
Την καταγγελία για το περιστατικό, που θυμίζει τις δολοφονικές επιθέσεις στη Μανωλάδα, έκαναν οι ίδιοι οι μετανάστες στην αστυνομία, ενώ ο ...πιστολέρο εργοδότης κρυβόταν μέχρι και χτες το βράδυ για να αποφύγει το αυτόφωρο. Σαν να μην έφταναν οι πυροβολισμοί και η απίστευτη εργοδοτική βία, οι μετανάστες εργάτες σημείωναν χτες ότι μετά το περιστατικό συγγενείς του αφεντικού τούς παίρνουν τηλέφωνο και τους απειλούν ότι θα πάθουν χειρότερα αν τολμήσουν να υποβάλουν μήνυση!
Οπως καταγγέλλουν μάλιστα μέλη του Συνδικάτου Τροφίμων, που βρέθηκαν στο πλευρό των εργατών, ο συγκεκριμένος εργοδότης συνηθίζει να προσλαμβάνει αλλοδαπούς εργαζόμενους και να μην τους πληρώνει, ενώ τέτοια επεισόδια έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οι σύγχρονοι τσιφλικάδες παίρνουν αέρα από τις πολιτικές των κυβερνήσεων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 1η Φλεβάρη
Το νέο κρούσμα εργοδοτικής βίας καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, καλώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, το Σάββατο 1η Φλεβάρη, στις 5 μ.μ. στο ΚΕΠ Μαραθώνα.
«Το συγκεκριμένο περιστατικό, φυσικά, δεν είναι το πρώτο, αλλά δεν θα είναι ούτε και το τελευταίο», σχολιάζει το Εργατικό Κέντρο και επισημαίνει ότι η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων «έχει δώσει αέρα στα πανιά των εργοδοτών, όχι μόνο να μην πληρώνουν αλλά και να στρέφουν και το όπλο σε όποιον "τολμήσει" να διεκδικήσει τα αυτονόητα».
Στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, εξηγεί, «απασχολούνται χιλιάδες εργάτες γης, οι οποίοι εργάζονται σαν σύγχρονοι σκλάβοι, δέχονται βρισιές, εξευτελισμούς από τους σύγχρονους "τσιφλικάδες" εργοδότες, οι οποίοι δεν διστάζουν να αδειάσουν και τα όπλα τους στους μετανάστες εργάτες αν αυτοί ζητήσουν τα αυτονόητα».
Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες, να οργανωθούν στο κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, να έρθουν σε επαφή με τις δυνάμεις του και να διεκδικήσουν έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων, αξιοπρεπείς και ασφαλείς χώρους κατοικίας, μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Τη δολοφονική επίθεση καταγγέλλει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.«Στα κορμιά των συναδέλφων μεταναστών θησαυρίζουν οι μεγαλοκαλλιεργητές - μεγαλοεξαγωγείς, που παρουσιάζονται σαν πρότυπο από τις κυβερνήσεις και τις τοπικές αρχές. Αυτές είναι που "οπλίζουν" το χέρι του εργοδότη», τονίζει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία, καλώντας σε ενίσχυση του ταξικού αγώνα, με ενότητα Ελλήνων και μεταναστών εργατών, «ενάντια στην ίδια αιτία που γεννά τα προβλήματά μας, ενάντια στην εκμετάλλευση, στην εργασιακή ζούγκλα, στη βαρβαρότητα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
Πρόταση για παλαιστινιακό ... μη κράτος
Ενώ την Κυριακή το Ισραήλ προσαρτά την Κοιλάδα του Ιορδάνη και περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος της βόρειας Νεκράς Θάλασσας...
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Επιβράβευση της κατοχής της παλαιστινιακής γης στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Οχθης, αλλά και μελλοντικές υποσχέσεις για ...ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα «στην Ανατολική Ιερουσαλήμ» την ίδια ώρα που δηλωνεται ότι η «Ιερουσαλήμ θα είναι η αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ», συμπεριλαμβάνει το σχέδιο 181 σελίδων του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Παλαιστινιακό.
Οπως είπε χτες το βράδυ στον Λευκό Οίκο, παρουσιάζοντας την πρότασή του μαζί με τον Ισραηλινό υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, το σχέδιο προβλέπει την ισραηλινή κυριαρχία στην Κοιλάδα του Ιορδάνη (που αποτελεί το 30% της Δυτικής Οχθης) και άμεσες διαπραγματεύσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων πάνω σε «λεπτομερείς χάρτες» που θα διασφαλίζουν την «ασφάλεια του Ισραήλ στα ανατολικά του σύνορα».
Ισχυρίστηκε ότι βάσει του σχεδίου του «θα διπλασιαστούν» τα εδάφη που θα έχουν υπό την ευθύνη τους οι Παλαιστίνιοι, ότι δεν θα χρειαστεί να ξεσπιτωθεί κανένας Παλαιστίνιος ή Ισραηλινός, μολονότι την ίδια ώρα δεν θα θιχτούν τα εδάφη των εκατοντάδων χιλιάδων Εβραίων εποίκων που ζουν στην κατεχόμενη παλαιστινιακή γη.
Οσο για το «κράτος της Παλαιστίνης», αυτό φαίνεται να είναι ένα άθροισμα κατακερματισμένων εδαφών. Πάντως ανέφερε ότι θα υπάρξουν τετραετές πάγωμα νέων εβραϊκών εποικισμών, ανεξαρτήτως της στάσης που θα τηρήσει η Παλαιστινιακή Αρχή στο σχέδιο των ΗΠΑ, αλλά και αφοπλισμός της «Χαμάς» και αποστρατιωτικοποίηση της Λωρίδας της Γάζας, ώστε να εξαλειφθούν «η τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός». Αναφέρεται ακόμα συνέχιση του ρόλου που παίζει η Ιορδανία ως εγγυήτρια των ιερών τόπων της Ιερουσαλήμ.
Επανέλαβε πως το σχέδιό του δίνει μία «ιστορική ευκαιρία» και είπε ότι «η Μέση Ανατολή αλλάζει ραγδαία... Πρέπει να φροντίσουμε τη νεολαία της περιοχής...», αυτή που ματώνει από τον ισραηλινό στρατό, που στηρίζουν οι ΗΠΑ. Δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του αμερικανικού στρατού για τα «επιτεύγματά» του στην περιοχή, ισχυριζόμενος ότι αυτός «κατέστρεψε 100% το χαλιφάτο του "Ισλαμικού Κράτους" και τον αρχηγό του, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι».
Ο δε Νετανιάχου εξήρε την ιδιαίτερα ευνοϊκή πολιτική των ΗΠΑ υπέρ των ισραηλινών συμφερόντων, καλώντας τους Παλαιστίνιους να έρθουν σε διαπραγμάτευση και να καταλήξουν σε μία «λύση» αναγνωρίζοντας «το εβραϊκό κράτος του Ισραήλ». Τόνισε ότι το ζήτημα των Παλαιστινίων προσφύγων «θα πρέπει να λυθεί έξω από το κράτος του Ισραήλ» και ότι οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Οχθης και της Λωρίδας Γάζας θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν μεταξύ τους. Παρόντες στην παρουσίαση ήταν οι πρέσβεις των Μπαχρέιν, Ομάν και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Αργότερα χτες το βράδυ η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 2/2 προσαρτώνται στο Ισραήλ η Κοιλάδα του Ιορδάνη και περιοχές που βρίσκονται βόρεια της Νεκράς Θάλασσας. Μεσοπρόθεσμα θα κάνουν το ίδιο και σε όλους τους εβραϊκούς εποικισμούς της Δυτικής Οχθης...
Η Παλαιστινιακή Αρχή απορρίπτει
Η Παλαιστινιακή Αρχή απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ, θεωρώντας πως πρόκειται για προσβολή και όχι για «λύση του αιώνα». Αργότερα ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη εκπροσώπων όλων των παλαιστινιακών οργανώσεων, λέγοντας ότι «το σχέδιο είναι επιθετικό και ακατανόητο». Στη δε Πόλη της Γάζας άρχισαν κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική των ΗΠΑ.
Ο Αμπάς επίσης δέχτηκε τηλεφώνημα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και συζήτησαν το σχέδιο Τραμπ. Ακόμα, ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε πως θα συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο στο Κάιρο για να εκτιμήσει την πρόταση και να καθορίσει τη στάση του.
Τέλος, σύμβουλος του Ιρανού Προέδρου το χαρακτήρισε «σχέδιο επιβολής και κυρώσεων».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Γκάφα" από το «Der Spiegel»
«Συγγνώμη» ζήτησε το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» για ανάρτησή του στο «Twitter» όπου, ανάμεσα σε άλλα, αναφερόταν πως το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς απελευθερώθηκε ...από τον αμερικανικό στρατό, ενώ είναι γνωστό ότι απελευθερώθηκε από τον σοβιετικό Κόκκινο Στρατό.
«Κάναμε αυτό το εξαιρετικά ντροπιαστικό λάθος την Πέμπτη το βράδυ (...) για το οποίο μπορούμε μόνο να ζητήσουμε συγγνώμη. Το διορθώσαμε την Παρασκευή το πρωί (σ.σ. αναρτώντας ότι απελευθερώθηκε από τον Κόκκινο Στρατό). Εκλαμβάνουμε την κυκλοφορία της λάθος ανάρτησης την Πέμπτη ως δίκαιη τιμωρία», ανέφερε το «Der Spiegel».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δυο ωρες αναμονη» αν τηλεφωνησετε στη Vodafon για…. τεχνικη βοηθεια!!!