Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Τριτη 18 Φεβρουαριου 2020


Μπήκαμε στο άδυτο του ξενοδοχείου που ετοιμάζετε να γίνει σε λίγες ημέρες το μαϊμού συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Βουλιαγμένη με την ομπρέλα της αστυνομίας!!
Δεν μας εντυπωσιάζουν τόσο, οι πισίνες, οι χώροι «ανάπλασης» των σύνεδρων,το χαβιάρι των εργατοπατέρων, η ακραία πολυτέλεια, όσο για το ότι αυτοί πλέον που τα οργανώνουν, μάλιστα με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην εργατική τάξη της χώρας μας, δεν αισθάνονται καν την ανάγκη να τα δικαιολογήσουν αλλά το παινεύονται κιόλας!!
Εδώ ( ...) θα γίνει με διαδικασίες - express το συνέδριο της ΓΣ... Εργατών (χαχαχα). Πέρα από την αηδία, το ερώτημα παραμένει: Θεωρεί κάποιος ότι εκπροσωπούν κάτι; Ότι έχουμε ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ σχέση ( έστω αντιπαλότητας); Ότι υπάρχει το παραμικρό περιθώριο... Παρέμβασης;
Με πιο απλά λόγια: στην επόμενη " 24ωρη πανεργατικη" που θα καλέσουν αυτοί οι λακεδες θα πάει κάποιος στη συγκέντρωση ...ΑΥΤΩΝ; Την Πρωτομαγιά θα καλέσει κάποιος στη συγκέντρωση...ΑΥΤΩΝ;
Υ.Γ. Σίγουρα, το μεγάλο ερώτημα είναι το αύριο. Για να αρχίσει όμως να συζητείται σοβαρα, πρέπει να τελειώνουμε με αυτήν την ντροπή!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μη μας εξοργίζετε! Μην προσβάλλετε τις μνήμες των γονιών και των προγόνων μας!

Κάποιοι – άθλιοι «πολιτικώς ορθοί» – κουνάνε το δάχτυλο στην συντριπτική πλειονότητα του Ελληνικού λαού και ρωτάνε;
--Ξεχάσατε πως και οι Έλληνες υπήρξαν κάποτε και πρόσφυγες και μετανάστες;
Δηλαδή εξομοιώνουν την τραγωδία του Ελληνισμού τον 20ο Αιώνα με την …«μπίζνα» της λαθρομετανάστευσης σήμερα!
Ε λοιπόν, επειδή συμβαίνει να είμαι γόνος ΚΑΙ προσφύγων (από τη Μικρά Ασία) ΚΑΙ μεταναστών, κι επειδή μεγάλωσα με ιστορίες ΚΑΙ από την προσφυγιά του 1922 ΚΑΙ από τη μετανάστευση (όλα τα επόμενα χρόνια, και αλλεπάλληλες φορές μάλιστα), ΔΕΝ δέχομαι καμία «εξομοίωση», με αυτό που βιώνει η Ελλάδα σήμερα. Καμία απολύτως!
Κι όσοι επιχειρούν τέτοιους «παραλληλισμούς», προσβάλλουν βάναυσα της μνήμη των γονέων και των παππούδων μας.
Πρώτον, οι παππούδες μας, όταν ήλθαν με την ψυχή στο στόμα στην Ελλάδα, από τον Πόντο και τη Σμύρνη και την Καππαδοκία, από την Έφεσο, την Αλικαρνασσό, το Τσανάκαλε, την Ινέπολη, την Προύσα, τα Μουδανιά και την Ανατολική Θράκη, ήλθαν για να σωθούν από τους Τούρκους που τους κυνηγούσαν γιατί ήταν Έλληνες!
Η ήττα του Ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία τους υποχρέωσε να ξεριζωθούν. Τότε η χώρα που τους υποδεχόταν – η Ελλάδα - είχε ευθύνες για τον ξεριζωμό τους.
Τώρα η Ελλάδα δεν έχει καμία ευθύνη για όσους της έρχονται.
Οι περισσότεροι των οποίων δεν τρέχουν να σωθούν από κανένα – ούτε από το Μαρόκο, ούτε από την Τυνησία, ούτε από την Αλγερία, ούτε από το Πακιστάν!
Δεύτερον, όταν οι πρόγονοί μας έρχονταν στην Ελλάδα δεν άλλαζαν την κοινωνική και πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας! Ήταν Έλληνες και την έκαναν πιο Ελλάδα!
Τρίτον, όταν έρχονταν εδώ δεν τους έφερναν «διακινητές» με το αζημίωτο. Δεν υπήρχε κανείς να τους περιμένει και να τους τακτοποιεί και να εισπράττει και «πριμ» για κάθε κεφάλι. Έτρεχαν να σωθούν. Από δολοφονίες, αιχμαλωσία, βασανιστήρια και βιασμούς.
Η προσφυγιά τους ήταν αγώνας επιβίωσης. Δεν ήταν μπίζνα διακίνησης!
[Ούτε Διεθνής Σύμβαση προσφύγων υπήρχε το 1922 - έγινε πολύ αργότερα, το 1951…]
Τέταρτον, όλοι οι πρόγονοι μας είχαν μαζί τους επίσημα χαρτιά που πιστοποιούσαν την ταυτότητά τους. Κι αν κάποιοι δεν είχαν, αναγνωρίστηκαν από συγγενείς τους που έφεραν στοιχεία ταυτότητας και είχαν πλήρως ταυτοποιηθεί.
Και το Ελληνικό κράτος της εποχής τους κατέγραψε όλους μέσα σε δύο-τρία χρόνια (κι ας έφταναν τελικά το 1,5 εκατομμύριο τότε!)
Δεν δήλωναν όλοι, όπως συμβαίνει σήμερα, ότι έχουν «χάσει τα χαρτιά» τους (ενώ κανείς δεν έχασε το κινητό του!).
Ούτε δήλωναν ψευδή στοιχεία, όπως κάνουν οι τωρινοί.
Ούτε δήλωναν ψεύτικες «οικογένειες» και ψεύτικα «παιδιά» (που μιλάνε διαφορετική γλώσσα από τους υποτιθέμενους «πατεράδες» τους)…
Ούτε βούλιαζαν μόνοι τους τις βάρκες τους για να το παίξουν μετά asylum seekers.
Καμία σχέση οι άνθρωποι που έφταναν τότε στην Ελλάδα για να σωθούν, με τους «λάθρο» που μας έρχονται τώρα.
Πέμπτον, οι πρόγονοί μας ήλθαν εδώ για να ριζώσουν! Όχι για να περάσουν transit και να πάνε μετά σε άλλη χώρα της αρεσκείας τους, όπως κάνουν οι σημερινοί «λάθρο». Γιατί αυτό τους υποσχέθηκαν όταν ξεκίνησαν από τις χώρες τους.
Όσοι μας έρχονται σήμερα – τουλάχιστον οι ενήλικες – ΔΕΝ πρόκειται να «ενσωματωθούν», γιατί:
1. Πρώτον είναι πολιτιστικά εντελώς διαφορετικοί από μας (δεν μπορείς να ενσωματώσεις σε δυτική κοινωνία, ομάδες νεοφερμένων που κάνουν κλειτοριδεκτομή στα κορίτσια τους!) και
2. Δεύτερον, ΔΕΝ θέλουν να μείνουν εδώ! «Περαστικοί» νιώθουν…
Αλλού θέλουν να καταλήξουν. Γι’ αυτό ΔΕΝ είναι «ενσωματώσιμοι».
Έκτον, όσοι από τους προγόνους μας μετά το 1922 αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα και να ξενιτευθούν στις ΗΠΑ, στον Καναδά - ή στην Αυστραλία αργότερα, δεν πήγαν παράνομα εκεί.
Πήγαν μέσα από επίσημα προγράμματα, ή μετά από «προσκλήσεις» συγγενών τους, και πάντα υπό τον έλεγχο των αμερικανικών ή καναδικών ή αυστραλιανών αρχών.
Στις ΗΠΑ μάλιστα υπήρχε το Ellis Island, όπου έμεναν οι νεοφερμένοι για κάποιο διάστημα απομονωμένοι, τους έκαναν εξονυχιστική έρευνα προσωπικών στοιχείων και έλεγχο υγειονομικής κατάστασης – κι αν κάτι δεν πήγαινε καλά τους έβαζαν στο επόμενο πλοίο να επιστρέψουν πίσω από εκεί που ήλθαν.
Κι αν κάποιοι έπαιρναν προσωρινή άδεια παραμονής κι ύστερα παραβίαζαν τους όρους της, τους επέστρεφαν πίσω άρον-άρον, χωρίς πολλά-πολλά…
Τι συγκρίνετε με τη σημερινή λαθρο-εισβολή;
Έβδομον, καμία χώρα υποδοχής μεταναστών δεν έχασε τον έλεγχο των αφίξεων. Ποτέ!
Σε καμία δεν πέρασε ο έλεγχος των καταυλισμών τους σε… αγνώστων λοιπών στοιχείων εξωχώριες ΜΚΟ!
Ποτέ δεν βγήκε τοπικός υπουργός να πει δημόσια: δεν μπορώ να μπω στον καταυλισμό, γιατί… δεν με άφησε η ΜΚΟ που τον ελέγχει!
Αυτό είναι ομολογία failed state – διαλυμένου κράτους!
Δεν το «φορτώνουμε» στην τωρινή κυβέρνηση!
Το ξέρουμε: Η προηγούμενη το έκανε…
Αλλά η τωρινή οφείλει να το διορθώσει – αυτό τουλάχιστον κατά προτεραιότητα. Άμεσα!
Διότι αν δεν ελεγχθούν οι ΜΚΟ των διακινητών, δεν μπορεί να ελεγχθεί τίποτε…
Όγδοον, οι παππούδες μας ήταν είτε πρόσφυγες, είτε μετανάστες.
Κάποιοι ήταν ΚΑΙ πρόσφυγες ΚΑΙ μετανάστες…
Οι σημερινοί δεν είναι ΟΥΤΕ πρόσφυγες, ΟΥΤΕ μετανάστες!
Οι παππούδες μας, όσοι ήταν πρόσφυγες, αν μπορούσαν να επιστρέψουν στις πατρογονικές εστίες τους, θα επέστρεφαν!
Τα «άγια χώματα» όπου γεννήθηκαν θυμούνταν πάντα και δάκρυζαν.
Οι σημερινοί «λαθρο» – στην συντριπτική τους πλειονότητα – μπορούν να επιστρέψουν πίσω στις πατρίδες τους και ούτε που το σκέπτονται!
Κάποιοι ήλθαν πράγματι, να εργαστούν – παράνομα…
Άλλοι ήλθαν να στήσουν κυκλώματα παράνομης διακίνησης– πάσης φύσεως.
Γι’ αυτό και πληρώνουν χιλιάδες δολάρια στους διακινητές, να τους φέρουν από τα βάθη της Ασίας ή από το άλλο άκρο της Αφρικής, στην Ευρώπη.
Που τα βρήκαν τόσα χρήματα στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν ή στο Μαρόκο;
Προφανώς δεν τα είχαν εκεί! Πώς τα ξεπληρώνουν;
Μόνο από λαθρεμπόριο ή άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.
Μ’ αυτές τις συμμορίες της λαθροδιακίνησης εξομοιώνετε τους προγόνους μας;
Οι παππούδες μας και οι γονείς μας που πήγαν μετανάστες, πήγαν και δούλεψαν σκληρά. Δεν πήγαν για να παίρνουν επιδόματα– με το «καλώς ήλθατε»!
Οι σημερινοί «λάθρο» παίρνουν περισσότερα απ’ όσο οι Έλληνες άνεργοι!
Κι έχουν προτεραιότητα στα δημόσια νοσοκομεία!
Ένατο: οι πρόγονοί μας που ήλθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα δούλεψαν στην Ελλάδα, της έδωσαν ζωή, κίνησαν την οικονομία της, έφτιαξαν επιχειρήσεις, κτήματα, ανέστησαν οικογένειες, έδωσαν στη χώρα δύναμη ανάπτυξης και ώθηση προκοπής.
Τι απ’ όλα αυτά θα δώσουν οι… αλαου-αχμπάρ, που έρχονται σήμερα περαστικοί για να φύγουν;
Οι προγονοί μας έζησαν εδώ ως Έλληνες και έβγαλαν Έλληνες.
Κι όσοι μετά πήγαν μετανάστες δούλευαν και έστελναν λεφτά πίσω στην Ελλάδα.
Πόσοι από τους τωρινούς μετανάστες ήλθαν για να ζήσουν ως Έλληνες και να δουλέψουν για την προκοπή της χώρας;
Δέκατο: Η μείζων οικογένεια του παππού μου που έφτασε εδώ το 1922 – δηλαδή τα παιδιά τους, κυρίως – έβγαλαν έξη μεγαλόσταυρους ανδρείας, στους Πολέμους που ακολούθησαν:
Έναν χρυσό μεγαλόσταυρο μετά ξιφών, δύο αργυρούς μετά ξιφών, και τρεις σκέτους.
Χώρια τα 12 θύματα για το Έθνος, τρεις στα πεδία των μαχών, και εννιά εκτελεσμένους επί Κατοχής λόγω συμμετοχής στην Αντίσταση, εκ των οποίων 4 νέες γυναίκες!
Ο άλλος παππούς μου ήταν ήδη στην Αμερική πριν το 1905. Το 1912-13 ήλθε εθελοντής μαζί με άλλους ομογενείς, με τον «Ιερό Λόχο» της Νέας Υόρκης!
Πολέμησαν ως χειροβομβιστές! Αποδεκατίστηκαν κατά 85%!
Οι περισσότεροι μίλαγαν ελάχιστα Ελληνικά (είχαν ξενιτευθεί από τη Μικρά Ασία σε πολύ μικρή ηλικία).
Ο παππούς μου ήταν από τους ελάχιστους που επιβίωσαν, αν και βαριά τραυματισμένος. Έζησε μετά μια πλήρη και έντονη ζωή - πότε στην Ελλάδα πότε στις ΗΠΑ. Πέθανε το 1978. Στην κηδεία του μάθαμε για τα παράσημα που είχε πάρει «επ’ ανδραγαθία» κι αυτός (στη Μάχη του Σκρα). Ποτέ δεν μίλαγε γι’ αυτά.
Ο ξάδελφός του, (που τον βλέπαμε σπάνια, γιατί έλειπε κι αυτός στη Διασπορά) μας εξήγησε τότε:
Δεν μίλαγε ποτέ για τα παράσημά του. Τι να πει; Το καθήκον του έκανε, όπως το ένιωθε…
Αυτούς τους ανθρώπους εξομοιώνουν τώρα με τις ροές την «λάθρο»;
Δεν ντρέπονται!
ΥΓ. Τα τρία τέταρτα των σημερινών Ελλήνων (πολλοί υπολογίζουν τα τέσσερα πέμπτα) έχουν καταγωγή είτε από πρόσφυγες είτε από μετανάστες. Είτε και τα δύο.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα πει προσφυγιά και τι θα πει μετανάστευση.
Μεγαλώσαμε μέσα σε συγκλονιστικές αφηγήσεις, από ανθρώπους που τα έζησαν από πρώτο χέρι.
Από ανθρώπους που θυμούνταν με λεπτομέρειες, δεκαετίες μετά, τα σπίτια και τα αρχοντικά τους, τα υποστατικά και τα παραθεριστικά τους, τους συγγενείς που τους είδαν να σφάζονται μπροστά στα μάτια τους, τα κειμήλια που άφησαν πίσω τους.
Όλα αυτά που έχασαν αλλά ποτέ δεν ξέχασαν!
Δεν υπήρχε οικογενειακή μάζωξη - Χριστούγεννα, Πάσχα, Καθαρά Δευτέρα, Δεκαπενταύγουστο ή ονομαστική εορτή - να μην παρακαλέσουμε, τα εγγόνια, κάποιον παππού - ή κάποια γιαγιά - να μας διηγηθεί κάτι από τα «άγια χώματα».
Στην αρχή άρχιζε πρόσχαρα. Μετά συνέχιζε συνεπαρμένα. Στο τέλος βούρκωνε.
Και κάθε φορά οι ίδιες διηγήσεις, διανθισμένες, όμως, με νέες λεπτομέρειες. Καμία φορά και εντελώς καινούργιες.
Λες κάτι σαν ψυχοθεραπεία για εκείνους. Ή σαν μάθημα Πατριδογνωσίας για «τα μικρά», για μας…
Αμέσως μετά έπιαναν το τραγούδι, για να εκτονωθούν. Με βιολί ο παππούς και μαντολίνο η γιαγιά.
Και μας έφτιαχναν με ερωτικά Σμυρνέϊκα, ευρωπαϊκούς ήχους του Μικρασιατικού Ελληνισμού, κλείνοντας πάντα με το οργιαστικό εκείνο:
«τικ-τικ-τίκιτικι τακ κάνει η καρδιά μου, σαν σε βλέπω να διαβαίνεις…»
Και εκπληκτικές φωνές όλοι τους, ιδίως οι γυναίκες! (Στους φάλτσους είχε απαγορευτεί να τραγουδάνε…)
Μια μυσταγωγία χαρμολύπης, με φωτεινά κατακόκκινα πρόσωπα ολόγυρά μας.
Δεν καταλαβαίναμε τότε γιατί ήταν τόσο ξαναμμένα. Μετά μεγαλώσαμε και καταλάβαμε…
Δεν ήταν απλώς η νοσταλγία. Ήταν ότι ξανάσμιγαν νοερά με ό,τι είχαν πάντα μέσα τους. Δεν βίωναν την απώλεια. Ξαναζούσαν το «χαμένο». Δεν αιμορραγούσε το τραύμα του ξεριζωμού.
Είχαν βγάλει καινούργιες ρίζες. Μπολιάζοντας τις μνήμες τους πάνω στις ψυχές των εγγονιών τους!
Μ’ αυτά μεγαλώσαμε.
Και θα μας πείτε τώρα, ότι έχουν καμία σχέση αυτά, τα συγκλονιστικά προσωπικά βιώματα, με την τωρινή μπίζνα της λαθρο-εισβολής;
Κάποιοι από μας έχουμε ξενιτευθεί οι ίδιοι. Έχουμε κάνει μετανάστες για κάμποσα χρόνια της ζωής μας. Όχι μόνο για σπουδές. Αλλά και για εργασία.
Έχουμε ζήσει μέσα σε υπερπόντιες μεταναστευτικές κοινότητες. Ελλήνων και όχι μόνο - και Ιταλών και Ιρλανδών και Εβραίων.
Έχουμε χορέψει ταραντέλα σε Ιταλικούς γάμους.
Έχουμε παραβρεθεί στο μυσταγωγία του river side dance, σε ιρλανδέζικα γλέντια.
Έχουμε χορέψει και Klezmer, σε ξεφαντώματα της εβραϊκής Διασποράς.
Ξέρουμε πολύ καλά και τι θα πει μετανάστευση!
Το έχουμε βιώσει στο πετσί μας…
Θα μας πείτε τώρα, ότι έχει καμία σχέση η μετανάστευση με την λαθρο-εισβολή που βιώνει σήμερα η χώρα μας;
Αφήστε παιδιά. Είπαμε να συζητήσουμε ψύχραιμα.
Μη μας εκνευρίζετε.
Μη προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας! Κυρίως, μη προσβάλλετε τις μνήμες των γονιών και τον προγόνων μας.
Μη μας εξοργίζετε! Να χαρείτε.
Γιατί και η υπομονή έχει όρια…




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 18 Φεβρουαρίου 1952 η κυβέρνηση Πλαστήρα έφερε στη Βουλή τη συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, που υπερψηφίστηκε από 291 βουλευτές. Το σύνολο των βουλευτών Κέντρου και Δεξιάς. Την καταψήφισαν οι 8 βουλευτές της ΕΔΑ και ο Μιχάλης Κύρκος, ανεξάρτητος, εκλεγμένος με την ΕΔΑ.
Σκέφτομαι ότι στη σημερινή Βουλή έχουμε 15 αντινατοϊκούς, όσοι και οι βουλευτές του ΚΚΕ. Του μόνου κοινοβουλευτικού κόμματος που θέτει ζήτημα αποχώρησης από την εγκληματική συμμαχία.
Όλοι οι άλλοι, από τον ακροδεξιό Βελόπουλο μέχρι τους κληρονόμους της "μεγάλης δημοκρατικής παράταξης" του Κέντρου (όπως αυτοπροσδιορίζονται οι συριζαίοι), επιμένουν στη νατοϊκή ομοψυχία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ξέρετε ότι για την Νόβα και το Mega χαρίστηκαν πάνω από 600.000.000 ευρώ χρέη ε?
Επίσης τον μάρτιο αρχίζουν οι εξώσεις πρώτης κατοικίας ..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οχι ενταξει..Αντρας μασιφ όπως λεει ο συριζαικος οχλος των αυγιανιστων που γεννήθηκε αργά και πρεπει να φτιαχτεί και σχολή...
Δεν περιγράφουμε άλλο..
Οτι αυτος ο όχλος που η πολιτική του στάση παραπέμπει στις χειρότερες μέρες των Μελανοχιτώνων ,αλλα τα διαφορα παρτάλια ' δεν ειμαι συριζα αλλά' τον θεωρούν ΄προοδευτικο' ,πρέπει να απασχολήσει ουσιαστικα καθε δημοκρατικό πολίτη του τόπου.
Στην απευκταία υποθετική περίπτωση,που αποκτούσαν έστω και στυλιάρια ,θα τσάκιζαν κάθε έναν που αντιτίθετο στον κιτρινισμό και στον αυριανισμό τους..
Το πτυχιο μιας 'Πολλακικης σχολης' λενε θα εχει μεγαλύτερη αξια απο το πτυχιο του Δημοσιου Πανεπιστημίου....ΔΙΑΔΩΣΤΕ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η κυρία Μονογιού,προσέφερε μια τεράστια υπηρεσια στην μπατρίδα,πηγαίνοντας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζαν ως παρατηρητής στις εκει βουλευτικες εκλογές,μαζι με αλλους δύο βουλευτες της Ν.Δ.
Ως γνωστον το Αζερμπαϊτζαν ειναι υπόδειγμα δημοκρατικης χώρας και ο πρόεδρος Αλίεφ εκλέγεται με ποσοστά περί το 80%
Και ειχε ορισει και Αντιπροεδρο την γυναικα του, για να ενισχυθει το 'βαθαιμα και το πλαταιμα της Δημοκρατιας στον τόπο'.
Aυτά ειναι τα ωραια ταξιδάκια που κανουν μεσω του Κοινοβουλιου διακεκριμενοι βουλευτες μας για να παρουν μαθηματα Δημοκρατιας στο μακρινο και έμορφο Μπακού..
Στέλνοντας παρατηρητές στο Αζερμπαϊτζαν για την 'Δημοκρατια' ειναι σαν να στέλνεις αδαεις περι το ποδόσφαιρο,να μαθουν γι αυτό σε μεγάλο ντέρμπυ Φεροε-Σαν Μαρινο γατάκια.
Y.Γ.
Μεγάλη υπόθεση να προωθούνται οι αξιες και οι αξιοι



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός ο ιατροδικαστής που μίλησε για "άγρια σεξουαλική κακοποίηση" του μωρού από τη Συρία, με αποτέλεσμα να διασυρθεί η οικογένειά του (σα να μη τους έφτανε που έχασαν το παιδί τους) και να γραφτούν οι γνωστοί ρατσιστικοί οχετοί, από πού πήρε το δίπλωμά του, από τη Σχολή Μένγκελε;
Οι γονείς πάντως αφέθηκαν ελεύθεροι διότι δεν προέκυψε τέτοια κακοποίηση. Άντε όμως να βγάλεις τη ρετσινιά από πάνω τους τώρα.
σχολιο.- Εκεινο που πραγματικα εξοργιζει, ειναι πως μετα την ανατροπη της υποθεσης σημερα, εχουν βγει σιχαμενα ατομα που αρνουμαι να τους χαρακτηρισω ανθρωπους, και λενε οτι υπαρχει συνομωσια, απειληθηκε ο ιατροδικαστης για να ανασκευασει, (οχι πως ξεμπροστιαστικε απο τον ιατρο νευρολογο που παρακολουθουσε το μωρο, και αναγκαστικε να ανασκευασει ο σκιτζης), υπαρχει συνομοσια γιατι αφορα τους μεταναστες που τους προστατευουν, και αλλες τετοιες αηδιες απο κωλοελληνες ελληναραδες, που δειχνουν απλως τα σκατα που εχουν μεσα στο κεφαλι τους!!! Το ζητημα ειναι σε αυτους που "φιλοξενουν" τετοιες αποψεις στην ιστοσελιδα τους, στο ονομα του διαλογου. Αυτους τους στελνεις στοδιαολο, τους λες να πανε να επισκευτουν κανα ψυχιατρο, καιτους διαγραφεις!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ιατροδικαστής που έβγαλε πόρισμα για το 11μηνο βρέφος ότι ξεκάθαρα είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά κι η είδηση μας έκανε μπάχαλο θέλει κρέμασμα.
Το πόρισμα ανατρέπεται και μένει το ρεζίλι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οτι και να κανουν
η απεργια θα παραμεινει μεγαλο οπλο στα χερια των εργατων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πιο γνωστη διαφημιση στο Μεγκα .
Η κοκα (κολα) παει με ολα!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






Στους δρόμους οι εργαζόμενοι για το ασφαλιστικό
 Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 07:41
Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα καθώς απεργούν όλα τα μέσα μεταφοράς. Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν τελικά και οι εργαζόμενοι του προαστιακού και του τρένου, παρόλο που η αρχική πληροφορία ήταν ότι μόνο αυτά τα δύο μέσα θα κινηθούν κανονικά. Όπως ανακοίνωσε στις 06:30 το πρωί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα-Θεσσαλονίκη και ο Προαστιακός».
Επίσης ακινητοποιημένα θα παραμείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ και μετρό, ενώ δεμένα θα είναι τα πλοία στον Πειραιά, λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΕΝΕΝ σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.
Για σήμερα Τρίτη, 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθηνών και ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Συμμετέχουν η ΣΤΑΣΥ, η ΠΕΝΕΝ, το Σωματείο Οικοδόμων και η Ομοσπονδία Λογιστών, αλλά και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Χωρίς δακτύλιο το κέντρο της Αθήνας
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, λόγω της απεργίας, την Τρίτη 18.02.2020 δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας-ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ και επίσης θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας ΜΜΜ (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ.Ε., φορτηγά, λεωφορεία, δίκυκλα κ.λπ.).
Πού θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις
Στο κέντρο της πρωτεύουσας θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις. Μία του ΠΑΜΕ στις 10:30 στα Προπύλαια και άλλη μία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στις 11:00 στην Κλαυθμώνος.
Τι ζητούν οι απεργοί
Η απεργία γίνεται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι «το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010-2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%».
Ζητεί:
- Την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
- Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
- Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
- Δημόσια, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.
Επίσης το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση ξέχασε πολύ γρήγορα τις δεσμεύσεις της για κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και προχωράει σε μια νέα αντιασφαλιστική επίθεση, προωθώντας ένα νομοσχέδιο, το οποίο συνεχίζει με μικροβελτιώσεις, στην ίδια φιλοσοφία και πολιτική του προηγούμενου απαράδεκτου νόμου. Όπως διαπιστώνουμε, οι αυξήσεις στις συντάξεις που είχε υποσχεθεί είναι τελικά ψίχουλα, συγκριτικά με τις απώλειες του συνταξιοδοτικού εισοδήματος, ιδιαίτερα κατά την τελευταία δεκαετία».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντρέπομαι....
Ντρέπομαι για το διασυρμό των γονιών αυτών... Ντρέπομαι για τον ηλίθιο ιατροδικαστή... Τους δημοσιογράφους...Ντρέπομαι για μας ακόμα πιο πολύ... Ντρέπομαι...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνοψίζοντας την κουβέντα που έγινε στην προηγούμενη ανάρτηση... έχουμε και λέμε:
-"Εκτέθηκε ο ιατροδικαστής που μίλησε για σεξουαλική κακοποίηση του άτυχου μωρού και άδικα διασύρθηκαν οι γονείς του, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι διότι δεν προέκυψε τέτοια κακοποίηση".
- "ΞΕΡΕΙ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ, ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟ"!
-"Η ιατροδικαστική έκθεση που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία, η οποία συμπεραίνει ότι δεν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση, από ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΕΣ υπογράφεται κι αυτή"!
-"ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΜΟΝΟ Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΦΙΜΩΝΟΥΝΕ ΟΙ ΜΚΟ"!
-"Ναι αλλά και οι αξιωματικοί της Αστυνομίας που ανέλαβαν την υπόθεση, εξ αρχής ήταν βέβαιοι ότι δεν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση, βάσει της εμπειρίας τους - και αυτά αναγκάζεται να τα παραδεχτεί ακόμα και το κάθε άλλο παρά... φιλομεταναστευτικό protothema.gr κάνοντας κωλοτούμπα από την αρχική του τοποθέτηση για σεξουαλική κακοποίηση"!
-"ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ"!
-"Μα και οι γιατροί εξήγησαν ότι το θέμα δημιουργήθηκε από το ειδικό όργανο που χρειαζόταν για να βάζουνε τα υπόθετα που έπρεπε να παίρνει το παιδί κι όχι από σεξουαλική κακοποίηση"!
-"ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΚΟ ΚΙ Ο ΣΟΡΟΣ, ΧΑΪΛ ΧΙΤΛΕΡ"!
Εντάξει, το χάιλ Χίτλερ δεν το γράψατε... αλλά με τον τρόπο που σκέπτεστε, όπως ακριβώς δηλαδή "σκέπτονταν" ο Γιούλιους Στράιχερ και ο Γκαίμπελς... θα το γράψετε κι αυτό - το μόνο που μένει είναι να... βρεθεί ο φύρερ για να τον ακολουθήσετε!
Επίσης... ολοφάνερο είναι ότι ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ να έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά το μωρό!
Ασφαλώς το μεταναστευτικό είναι τεράστιο πρόβλημα αλλά ο λόγος που δεν λύνεται είναι… τα ακροδεξιά κι «δικαιωματικα αριστερά» σκατά που έχουν οι περισσότεροι στο κεφάλι τους, λόγω των οποίων αρνούνται να δουν την πραγματικότητα – τώρα με αυτοί την ανάρτηση θα χαρούνε οι… «δικαιωματικοι αριστεροί», αύριο με κάποιο άλλο περιστατικό μπορεί να χαρούνε οι «άλλοι», στο τέλος… δεν θα χαρεί κανένας, μόνο αυτοί που θέλουν να δούνε την Ελλάδα εξαφανισμένη από το χάρτη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Κυρώσεις στην ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft, επειδή πωλούσε πετρέλαιο της Βενεζουέλας
 Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 19:07
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα νέες πιο αυστηρές οικονομικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας αλλά και κατά της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft η οποία σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ προσφέρει μια "γραμμή ζωής" στην κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο.
Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στο να ασκήσει πιέσεις στην Ρωσία η οποία κατά τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο βασικός στυλοβάτης της κυβέρνησης Μαδούρο.
Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν στον αντιπρόεδρο της Rosneft Ντιντιέ Κασιμίρο και στην θυγατρική της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft Trading, S.A, με τα επιχείρημα ότι διέθεταν στις διεθνείς αγορές το πετρέλαιο της Βενεζουέλας. Αυτό ισχυρίσθηκε σε τηλεφωνική της ενημέρωση στους δημοσιογράφους, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
«Σήμερα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλλε κυρώσεις στην ρωσική εταιρεία Rosneft Trading, S.A και τον πρόεδρο της Ντιντιέ Κασιμίρο επειδή ενεργούσε ως μεσολαβητής πουλώντας σε όλο τον κόσμο το πετρέλαιο της Βενεζουέλας εξ ονόματος της μη νόμιμης κυβέρνησης Μαδούρο», δήλωσε η ίδια.
Η Ουάσιγκτον παρέχει με την απόφαση της αυτή την γενική άδεια σε χώρες και εταιρείες διάρκειας 90 ημερών για να ολοκληρώσουν τις εμπορικές τους συναλλαγές με την Rosneft Trading.
Βάσει τις απόφασης της Ουάσιγκτον για την επιβολή κυρώσεων, παγώνουν επίσης στις ΗΠΑ τα οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft Trading, S.A που έχει την έδρα του στην Γενεύη όπως και του προέδρου της Ντιντιέ Κασιμίρο.
Η υψηλόβαθμος αξιωματούχος, δήλωσε ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι οι ενεργειακές αγορές θα παραμείνουν σταθερές καθώς στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου η προσφορά είναι επαρκής».
Από την πλευρά του ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι η Rosneft Trading, S.A και ο πρόεδρος της αναλάμβαναν την πώληση και την μεταφορά του αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας» και οι «Ηνωμένες Πολιτείες είναι διατεθειμένες να προστατέψουν την κλοπή των πετρελαϊκών περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλας από το διεφθαρμένο καθεστώς του Μαδούρο».
Η απόφαση για την επιβολή κυρώσεων κατά της Rosneft Trading, S.A ελήφθη από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συζήτησε το Σάββατο το θέμα με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απάντηση του ρωσικού ΥΠΕΞ για τις κυρώσεις στην εταιρεία Rosneft
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 21:55
Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά ρωσικών επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας και του πετρελαϊκού τομέα δείχνουν την ανικανότητα των αμερικανικών εταιρειών να νικήσουν σε έναν έντιμο αγώνα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν την συνεργασία της Μόσχας με το Καράκας, την Δαμασκό και την Τεχεράνη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Γιατροί καταγγέλλουν τα «ψυχολογικά βασανιστήρια» στα οποία υποβάλλεται ο Τζούλιαν Ασάνζ
 Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020, 02:24
Μια ομάδα 117 γιατρών κατήγγειλε τα «ψυχολογικά βασανιστήρια» που υφίσταται ο ιδρυτής του οργανισμού WikiLeaks, την ώρα που ο Τζούλιαν Ασάνζ απειλείται με έκδοση στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για κατασκοπεία, ενώ την υποστήριξή της στον Αυστραλό εξέφρασε επίσης η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF).
Σε επιστολή που δημοσιεύεται στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση The Lancet, η ομάδα των γιατρών από 18 χώρες κατηγορεί τις βρετανικές αρχές ότι παραβιάζουν το θεμελιώδες δικαίωμα του Ασάνζ να έχει πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη, μία εβδομάδα πριν από την εξέταση από τη βρετανική δικαιοσύνη του αιτήματος έκδοσης του 48χρονου Αυστραλού, που συνεχίζει να κρατείται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς.
«Αν ο Ασάνζ πέθαινε σε βρετανική φυλακή», όπως προειδοποιούσε ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το ζήτημα των βασανιστηρίων Νιλς Μέλτσερ, «αυτό πρακτικά θα σήμαινε ότι βασανίστηκε μέχρι θανάτου», τονίζουν οι υπογράφοντες την επιστολή.
Αφότου ο Τζούλιαν Ασάνζ εξετάστηκε από γιατρό το 2015 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου είχε βρει καταφύγιο τρία χρόνια νωρίτερα, οι συστάσεις των γιατρών «αγνοούνται μόνιμα», προσθέτουν.
Οι γιατροί καταγγέλλουν την «πολιτικοποίηση θεμελιωδών αρχών της ιατρικής, οι επιπτώσεις της οποίας υπερβαίνουν την υπόθεση» του Ασάνζ. «Απαιτούμε από τις κυβερνήσεις να βάλουν τέλος στον βασανισμό του κ. Ασάνζ και να του εγγυηθούν πρόσβαση σε καλύτερη περίθαλψη, πριν να είναι πολύ αργά», καταλήγουν.
Απόλυτα αντίθετη στην έκδοση του Ασάνζ, που αποκάλυψε πληροφορίες κρίσιμες για «το δημόσιο συμφέρον» σε δημοσιογράφους, η οργάνωση RSF άρχισε να συγκεντρώνει υπογραφές κάτω από μια αίτηση που συνέταξε. Συγκέντρωσε χθες πάνω από 20.000 υπογραφές.
Στις αρχές του Νοεμβρίου, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το ζήτημα των βασανιστηρίων εξέφρασε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο την ανησυχία του για τα «νέα ιατρικά δεδομένα» που έλαβε από «πολλές αξιόπιστες πηγές» σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ασάνζ: «έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο άγχους, στρες και αδυναμίας, συνηθισμένα συμπτώματα μεταξύ ανθρώπων που εκτίθενται σε παρατεταμένη και αυθαίρετη μόνιμη απομόνωση».
Την έκδοση του Ασάνζ, που παραμένει προφυλακισμένος στη φυλακή Μπέλμαρς, στα νότια του Λονδίνου, μετά τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2019 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, απαιτεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο Αυστραλός είναι αντιμέτωπος στη χώρα αυτή με ποινή κάθειρξης έως και 175 ετών για κατασκοπεία.
Οι νεοναζιστικες τραμπικες αμερικανικές αρχές του προσάπτουν ότι έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή πολλών από τις πηγές τους όταν δημοσιοποίησε το 2010 περίπου 250.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα και περίπου 500.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονικη και παρανομη δράση του στρατού των ΗΠΑ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Βραζιλία: Η Petrobras καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν την απόλυσή τους παρά την απεργία διαρκείας

Την  Παρασκευή,εργαζόμενοι της μονάδας παραγωγής λιπασμάτων στην περιφέρεια Paraná έκαψαν τα τηλεγραφήματα με τις ειδοποιήσεις της απόλυσης τους στην πύλη της μονάδας.
Η Ενιαία Ομοσπονδία Εργατών Πετρελαίου (FUP) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras κάλεσε 145 εργαζόμενους της μονάδας παραγωγής λιπασμάτων Araucária Nitrogenados, που βρίσκεται στο Paraná της Βραζιλίας, να υπογράψει τη λήξη των συμβάσεών τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα Folha de S.Paulo.

Οι προσκλήσεις δόθηκαν παρά την από 1η Φεβρουαρίου απεργία διαρκείας που προκηρύχτηκε από τους εργάτες του εργοστασίου για "παραβίαση της συλλογικής συμφωνίας διαπραγμάτευσης" ώστε να ανακοινωθούν αδικαιολόγητες απολύσεις στην μονάδα.
Εν τω μεταξύ, η Petrobras, ισχυρίζεται ότι η μονάδα καταγράφει ζημίες και ότι, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια πώλησής της, αποφάσισε να κλείσει τη μονάδα, η οποία αποκτήθηκε από την εταιρεία Vale το 2012. Επιπλέον, σύμφωνα με την εταιρεία, οι κατηγορίες εναντίον της είναι "αβάσιμες και δεν πληρούνται οι νομικές προϋποθέσεις για την άσκηση του δικαιώματος της απεργίας".
Στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν περίπου 20.000 εργαζόμενοι από 13 περιφέρειες και από πάνω 100 διαφορετικές μονάδες, από διυλιστήρια ή θερμοηλεκτρικά εργοστάσια έως διοικητικές βάσεις ή σταθμούς φυσικού αερίου. Την Παρασκευή, πολλοί εργάτες έκαψαν τα τηλεγραφήματα που στάλθηκαν στις πύλες των εργοστασίων τους για να τους ενημερώσουν για τη λήξη των συμβάσεών τους.
Ο πολιτικός αναλυτής Janatas Campos τονίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν αγωνίζονται μόνο κατά των απολύσεων, αλλά και κατά της ιδιωτικοποίησης. Ο εμπειρογνώμονας αποδίδει τα αίτια της σύγκρουσης στην κρατική πολιτική, η οποία προτιμά να αγοράσει πετρέλαιο από τις ΗΠΑ. παρά να αυξήσει την εσωτερική ικανότητα παραγωγής.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
Αργεντινή: Μαζική πορεία ενάντια στο ΔΝΤ
Λίγες ώρες μετά την άφιξη της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στη χώρα, οι δρόμοι της πόλης του Μπουένος Άιρες γέμισαν με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που εξέφρασαν την καταδίκη  τους σε αυτόν τον οργανισμό. Η κινητοποίηση επικεντρώθηκε έξω από το Κογκρέσο, κάτω από το σύνθημα «το χρέος είναι στο λαό».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμάζει νομοσχέδιο καταστολής, ποινικοποίησης και προβοκάτσιας για το χτύπημα των κινητοποιήσεων του λαού
Περιορισμούς και εμπόδια κάθε είδους, διάλυση και απαγόρευση διαδηλώσεων, έως και ιδιώνυμα αδικήματα προβλέπει σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα (στην «Καθημερινή») το νομοσχέδιο - τερατούργημα καταστολής, ποινικοποίησης και αυθαιρεσίας που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση της ΝΔ, και το οποίο αναμένεται το επόμενο διάστημα να κατατεθεί στη Βουλή.
Μετά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, που άρχισε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίστηκε από τη ΝΔ, τώρα στο στόχαστρο μπαίνουν οι διαδηλώσεις. Τα προσχήματα μάλιστα που αξιοποιεί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση - περί «ταλαιπωρίας» και μειωμένου τζίρου των καταστημάτων από τις «μικρές διαδηλώσεις» και άλλα τέτοια - αποκαλύπτονται πλήρως από το φερόμενο ως σχέδιο, αφού ξεπροβάλλει η πραγματική ουσία, που βρίσκεται στην απαίτηση του κεφαλαίου να μπουν στον «γύψο» οι διαδηλώσεις και οι κινητοποιήσεις του λαού ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σωρεία θολών και αόριστων προβλέψεων που η «ευρεία» ή ανάλογα με τις περιστάσεις ερμηνεία τους θα μπορεί να αξιοποιηθεί για τη διάλυση και την απαγόρευση διαδηλώσεων και την επιβολή ποινών φυλάκισης. Για παράδειγμα, προβλέπεται πως μια διαδήλωση μπορεί να απαγορευτεί αν «απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής σε ορισμένη περιοχή», σε αυτήν την περίπτωση μάλιστα προτείνονται «άλλες περιοχές κατάλληλες για την πραγματοποίηση της συνάθροισης». Επίσης, μπορεί να υπάρξει απαγόρευση αν «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια».
Με το νομοσχέδιο μπορούν να επιβληθούν περιορισμοί σε διαδήλωση που πρόκειται να γίνει «εάν πιθανολογείται ότι η διεξαγωγή της θα διαταράξει δυσανάλογα την κοινωνικοοικονομική ζωή της συγκεκριμένης περιοχής». Για τον ίδιο λόγο μπορούν να επιβληθούν περιορισμοί και σε διαδηλώσεις που είναι σε εξέλιξη. Παρέχεται η δυνατότητα στις αστυνομικές αρχές να διαλύσουν μια διαδήλωση αν «πραγματοποιείται παρά την έκδοση απόφασης απαγόρευσης» και αν «συμμετέχοντες δεν συμμορφώνονται προς τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν». Για την απαγόρευση ή τον περιορισμό διαδηλώσεων «λαμβάνονται υπόψη ο εκτιμώμενος αριθμός συμμετεχόντων, η περιοχή πραγματοποίησής της, ο βαθμός επικινδυνότητας αυτής».
Με ιδιώνυμο αδίκημα απειλούνται όσοι δεν συμμορφωθούν στους περιορισμούς των διαδηλώσεων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται πως «όσοι μετέχουν σε δημόσια συνάθροιση, η οποία έχει απαγορευθεί νόμιμα με απόφαση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής ή παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή δημόσιας συνάθροισης, τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους». Με φυλάκιση μέχρι ενός έτους τιμωρούνται και «όσοι δεν συμμορφώνονται με τους περιορισμούς που επιβάλλει η παριστάμενη αστυνομική αρχή».
Οσον αφορά τη γνωστοποίηση της διαδήλωσης, ο οργανωτής της, ο οποίος πρέπει να... συνεργάζεται με την Αστυνομία, οφείλει να γνωστοποιήσει στην κατά τόπο Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ή Διεύθυνση Αστυνομίας την πρόθεσή του να καλέσει το ευρύ κοινό ή ορισμένες κατηγορίες προσώπων ή αριθμό συγκεκριμένων ατόμων να συμμετάσχουν σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο. Η γνωστοποίηση γίνεται εγγράφως ή μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Ελληνικής Αστυνομίας, σαράντα οκτώ (48) ώρες τουλάχιστον πριν από την πραγματοποίηση της δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης. Αυθόρμητη δημόσια υπαίθρια συνάθροιση που δεν έχει γνωστοποιηθεί κατά τα οριζόμενα στις προηγούμενες παραγράφους δύναται να επιτραπεί εφόσον δεν διαφαίνονται κίνδυνοι διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας ή σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής. Στην περίπτωση αυτή η αρμόδια αστυνομική αρχή καλεί τους συμμετέχοντες να ορίσουν οργανωτή, ενώ δύναται να επιβάλει περιορισμούς. Ο οργανωτής της συνάθροισης συνεργάζεται άμεσα με την αστυνομική αρχή και ιδίως με τον αστυνομικό διαμεσολαβητή και συμμορφώνεται στις υποδείξεις τους, συνδράμοντας την προσπάθεια για την τήρηση της τάξης. Ορίζει επαρκή αριθμό ατόμων, τα οποία τον συνδράμουν στην περιφρούρηση της συνάθροισης.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει για ψήφιση στη Βουλή αυτό το τερατούργημα




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Πρώτη ξανά και ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστά η ΔΑΣ
Αύξηση και στους αντιπροσώπους της ΔΑΣ για τη ΓΣΕΕ
Με τη ΔΑΣ να αναδεικνύεται ξανά πρώτη, ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστά, καθώς και σε αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι διήμερες αρχαιρεσίες του 31ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, στο οποίο ψήφισαν 1.214 αντιπρόσωποι, εκπροσωπώντας 104.000 εργαζόμενους από 267 σωματεία όλων των κλάδων της Αθήνας.
Απάντηση των εργαζομένων της Αθήνας στην πρωτοφανή επίθεση στα συνδικάτα
Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ σημειώνει τα εξής:
«Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλοι αγωνιστές εργαζόμενοι, αύξησε τις δυνάμεις του τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.
Τη ΔΑΣ εμπιστεύτηκε η πλειοψηφία του σώματος του Συνεδρίου, αυξάνοντας τις ψήφους των αντιπροσώπων από 322 σε 345 και από 26,9% σε 28,7% παραμενοντας στους 9 αντιπροσωπους στο Δ.Σ.
Η ΕΑΚ του ΣΥΡΙΖΑ απο 22,6% πηγε στο 19,6% και απο 7αντιπροσωπους σε 6. Η ΠΑΣΚΕ πηγε από 17% στο 19,4% και παρρεμεινε στους 6 αντιπροσωπους. Η ΔΑΚΕ από 19,9% στο 23,4% και από 3 σε 4 εκπροσωπους. Η ΕΝΟΤΗΤΑ από 10,7% σε 12,7% και από 3 σε 4 αντιπροσωπους.  Η ΑΤΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποι 4,2% σε 4,2% και από 1 σε 2 αντιπροσωπους.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το αποτέλεσμα για τους αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ. Για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ,η ΔΑΣ αύξησε τη δύναμή της, από 4 αντιπροσώπους σε 6.
Αυτή είναι η δυνατή απάντηση των εργαζομένων της Αθήνας απέναντι στην πρωτοφανή κυβερνητική - εργοδοτική επίθεση για τη χειραγώγηση των συνδικάτων, την προσπάθεια για επιβολή "σιγής νεκροταφείου". Είναι ισχυρή απάντηση στην προσπάθεια να μπει η εργοδοσία στα συνδικάτα ακόμα και με φυσική παρουσία. Είναι η πιο δυνατή απάντηση στη "συνδικαλιστική μαφία" της ΓΣΕΕ, που οργανώνει από κοινού με την κυβέρνηση Μητσοτάκη συνέδριο - παρωδία στις 25 Φλεβάρη για να νομιμοποιήσει τις αθλιότητες και τη νοθεία.
Ολοι στην απεργία - Ολοι στον αγώνα για συνδικάτα εργατών!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μαύρη σελίδα για το συνδικαλιστικό κίνημα το «συνέδριο» υπό την εποπτεία πρωθυπουργού - αστυνομίας
Καταγγελία της ΔΑΣ για τις μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ
Τα σχέδιά της για «συνέδριο» - παρωδία υπό την εποπτεία της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, του εισαγγελέα και ασφαλώς της αστυνομίας, επικύρωσε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, γράφοντας μαύρες σελίδες στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος.
«Για ακόμα μια φορά η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος - Κιουτσούκης - Βασιλόπουλος - Καραγεωργόπουλος) επιβεβαίωσε το εργοδοτικό - κυβερνητικό της πρόσωπο και το χαρακτηρισμό που δικαίως της έχουν αποδώσει οι εργαζόμενοι, ως συνδικαλιστικής μαφίας», σχολιάζει για τη χτεσινή συνεδρίαση η ΔΑΣ.
Οπως εξηγεί, στη συνεδρίαση αυτή «έριξαν και το τελευταίο "φύλλο συκής" και παρουσίασαν την απόφαση που πάρθηκε, κατά τα λεγόμενά τους στα γραφεία του ΣΕΒ και στο πρωθυπουργικό γραφείο, για να επιβληθεί μία κατάπτυστη διαδικασία για την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος της πατρίδας μας».
Ως τόπος διεξαγωγής του «συνεδρίου», που θα γίνει την Τρίτη 25/2, επιλέχθηκε το πολυτελές και καλά φυλασσόμενο ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι Αττικής.
Οι «εργασίες» του θα διαρκέσουν λίγες μόλις ώρες, δηλαδή «τόσο όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, ούτε καν εξωραϊστικού συλλόγου».
Αυτές οι ...συνοπτικές «εργασίες» θα γίνουν μάλιστα «υπό την "προστασία" της κυβέρνησης και την άμεση επέμβασή της για την υλοποίηση του σχεδιασμού» τους.
Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, οι εργατοπατέρες ανήγγειλαν ότι «αυτήν την πρωτοφανή διαδικασία για το συνδικαλιστικό κίνημα θα εποπτεύει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης (!), ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (!) και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (!), με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων. Και όλη αυτή η κινητοποίηση... στρατού και αεροπορίας για να κρατήσει την καρέκλα του ο Παναγόπουλος και η παρέα του!».
Η ΔΑΣ επανακατέθεσε την πρότασή της για συνέδριο με βάση το καταστατικό της Συνομοσπονδίας
Μπροστά σε αυτόν τον πλήρη εξευτελισμό και το αδιέξοδο, ακόμα και την ύστατη στιγμή, οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στην Εκτελεστική Επιτροπή απηύθυναν πρόταση για πραγματοποίηση συνεδρίου με τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες, σε μέρος και ημερομηνίες που θα αποφασίσει η ίδια η ηγεσία της ΓΣΕΕ. Εθεσαν δηλαδή για μια ακόμα φορά στη συζήτηση την πρόταση να γίνει συνέδριο «με τις διαδικασίες του καταστατικού της Συνομοσπονδίας που αφορούν τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες».
«Από τη στιγμή που επικαλούνται την πλειοψηφία, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης, την οποία τους ξανακαταθέτουμε», τονίζει η ΔΑΣ. Υπενθυμίζει ότι αυτές οι διαδικασίες ακολουθήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, «με τη συμφωνία των αντίστοιχων εκεί παρατάξεων».
Στις διαδικασίες αυτές «πήραν μέρος όχι λίγες δεκάδες αλλά 1.202 αντιπρόσωποι που εκπροσώπησαν 104.000 ψηφίσαντες εργαζόμενους στα σωματεία», έλαβαν αποφάσεις και ψήφισαν για τη νέα διοίκηση του ΕΚΑ, «χωρίς ΜΑΤ, κρατική επέμβαση, τραμπουκισμούς, αποκλείοντας με δημοκρατικές διαδικασίες νόθους και εργοδότες».
Ομως, η πρόταση αυτή «όχι μόνο απορρίφθηκε από τη συγκεκριμένη ηγετική ομάδα, αλλά και απαντήθηκε με μπόλικο αντικομμουνισμό, ύβρεις, απειλές και τρομοκρατία, παραπέμποντας σε άλλες "αλήστου μνήμης" εποχές», υπογραμμίζει η ΔΑΣ.
Η κυβέρνηση δεν έχει δουλειά να παρεμβαίνει στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος
«Για να διατηρήσουν τις καρέκλες και το μηχανισμό τους, για να συνεχίσουν να βάζουν θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, προσπαθούν να επιβάλουν μια δήθεν "συνεδριακή" διαδικασία, στην πράξη μια καθαρά εκλογική διαδικασία - πραξικόπημα», επισημαίνει η ΔΑΣ και προσθέτει:
«Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!
Οι σύνεδροι των εργαζομένων θα περνούν από τον έλεγχο και την έγκριση της αστυνομίας και μπροστά στον Μητσοτάκη, στον εισαγγελέα και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης θα καλούνται να αποφασίσουν "ελεύθερα" την επιλογή τους στη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας; Αυτό θα γραφτεί στις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος».
«Ας γνωρίζουν ότι θα δώσουν λόγο στους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα», καταλήγει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζούγκλα
Θα αρκούσε μια ενδεικτική μόνο καταγραφή των κλάδων και των χώρων δουλειάς που βρέθηκαν στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα για να φανεί το μέγεθος της κυβερνητικής κοροϊδίας, ότι η ανάπτυξη φέρνει «περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας», όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας τις προάλλες στη Βουλή για τα Εργασιακά.
Δεν είναι όμως μόνο οι συμβασιούχοι που απολύονται κατά εκατοντάδες από τα νοσοκομεία, οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ και της ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι εργάτες της Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, στα Λιπάσματα Καβάλας, στην ΕΒΖ. Είναι οι εμποροϋπάλληλοι στα μεγαλοκαταστήματα και στα «εκπτωτικά χωριά», όπου καταργείται οριστικά η αργία της Κυριακής. Είναι οι χιλιάδες νέοι που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί στον Επισιτισμό - Τουρισμό. Είναι οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους, στους οποίους συμπιέζονται ο μέσος μισθός και τα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα, για να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Ολοι όσοι παλεύουν για το μεροκάματο, καμιά σχέση δεν έχουν με τους «ικανοποιημένους εργαζόμενους», χωρίς τους οποίους δεν μπορεί «να υπάρχουν και ακμαίες επιχειρήσεις», όπως ισχυρίστηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή, διαφημίζοντας τη «συμφωνία αλήθειας», με την οποία δεσμεύτηκε προεκλογικά στους επιχειρηματικούς ομίλους για μείωση της φορολογίας, διευκολύνσεις στην «επιχειρηματικότητα», πρόσβαση σε ρευστότητα, με την προϋπόθεση ότι θα ...φροντίζουν τους εργαζομένους τους!
Ανεξάρτητα λοιπόν από τις οριακές αυξομοιώσεις στα στατιστικά στοιχεία, που χρησιμοποιούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να συντηρούν τον καβγά του «καταλληλότερου» στην κυβερνητική εναλλαγή, η αλήθεια παραμένει ότι έξι στις δέκα νέες θέσεις εργασίας είναι μερικής, προσωρινής ή εκ περιτροπής εργασίας, ότι ο μέσος μεικτός μισθός στη μερική απασχόληση δεν ξεπερνάει τα 400 ευρώ και ότι στο σύνολο της οικονομίας, οι απολύσεις στη διάρκεια ενός έτους ισούνται με το σύνολο του εργατικού δυναμικού (!) που δείχνει και το μέγεθος της «ευελιξίας» στην αγορά εργασίας.
Αυτή είναι επομένως η ανάπτυξή τους. Κι όπως κι αν την ονομάσουν, «βιώσιμη», «δίκαιη» ή αλλιώς, δεν «συναντιέται» πουθενά με την ανάγκη για σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων. Αντίθετα, προϋποθέτει το διαρκές πρεσάρισμά τους, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Νέα 24ωρη απεργία μεθαύριο
ΠΑΡΙΣΙ.--
Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν μεθαύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στη Γαλλία, ζητώντας την απόσυρση της νέας αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η οποία ξεκίνησε χτες να συζητιέται στη Βουλή. Τα νέα μέτρα αποσκοπούν στην περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στη νέα μείωση των συντάξεων, στην κατάργηση της δυνατότητας πρόωρης συνταξιοδότησης για εργαζόμενους κλάδων με ακόμα πιο δύσκολες εργασιακές συνθήκες κ.λπ.
Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι την άνοιξη να έχουν εγκριθεί οι νέες ανατροπές, που χαρακτηρίζει απαραίτητες για τον «εξορθολογισμό των δημόσιων δαπανών» (θέλει να μειώσει δηλαδή και την κρατική συνεισφορά για συντάξεις, άλλες ασφαλιστικές παροχές), ενώ συνδέει με την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας της χώρας τη λεγόμενη «μείωση του μη μισθολογικού κόστους», όπως ιεραρχείται άλλωστε σε όλη την ΕΕ.
Η νέα 24ωρη απεργία αποτελεί συνέχεια πολυήμερων δυναμικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν στις αρχές Δεκέμβρη, έχοντας μάλιστα καταγράψει σε διάφορους κλάδους μέχρι και δύο μήνες απεργιών (π.χ. σε διάφορες αστικές συγκοινωνίες του Παρισιού, στους σιδηροδρόμους, στην περιφέρεια Μπους ντι Ρον, στη Χημική Βιομηχανία κ.α.).




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ενιάλογος του καλού Λούμπεν (Lumpen) ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ

1.Ένας σοβαρός Λούμπεν που σέβεται τον εαυτό του – όπως καλή ώρα ο μέσος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ- δηλώνει προοδευτικός και αριστερός. Εκθειάζει δηλαδή αυτό που δεν πιστεύει καθόλου και δεν γνωρίζει ούτε στον ελάχιστο βαθμό.
Όποιος συναναστράφηκε ή έζησε από κοντά ένα κλασσικό HOMO SYRIZAIKUS ένιωσε αμέσως αποστροφή για την ασχετοσύνη του και τον αναλφαβητισμό τους. Είναι άνθρωποι αγράμματοι -μιλάμε για το μεγαλύτερο ποσοστό- και ουσιαστικά αναλφάβητοι που δηλώνουν ιδεολόγοι. Πλασάρουν αντι-ιδεολογία σαν ιδεολογία καταργώντας την.
Η κατάργηση της ιδεολογίας ή κοσμοθεωρίας από τον ΣΥΡΙΖΑΙΟ θα πρέπει να... θεωρείται μέγα επιστημονικό επίτευγμα και κακώς δεν βραβεύεται.

2. Ένας επίσης σοβαρός Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ- ή κάπως σοβαρός, για να μην λέμε και μεγαλοστομίες - είναι λάτρης των social media αλλά όχι του βιβλίου.
Η καλλιέργεια της μόρφωσης αφήνεται στα χέρια κάποιων γελοίων που παριστάνουν τους Διανοουμένους. «To όλον ΣΥΡΙΖΑ» – όπως λέμε «το όλον ΠΑΣΟΚ» – αφοσιώνεται ψυχή τε σώματι στο Facebook, Twitter etc. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση του Facebook στην οποία δίνει ιδιαίτερη σημασία προάγοντας έτσι την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση στη χώρα μας.

3. Η Επιστήμη και η επιστημονικά συγκροτημένη πρόταση είναι κοσμοθεωρία και όχι ιδεολογία. Η ιδεολογία είναι ουτοπική, ατεκμηρίωτη και ψευδής. Όχι τυχαία η Επιστήμη προάγεται από την Νεωτερικότητα δηλαδή την Νεώτερη ιστορική περίοδο ενώ αντίθετα η ιδεολογία προάγεται από τους οπαδούς της Μετανεωτερικότητας δηλαδή τους Μεταμοντέρνους. Έτσι και ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ όταν χρειάζεται επιχειρήματα για να καλύψει την ασχετοσύνη του καταφεύγει στην «Μετανεωτερική Επιστήμη» δηλαδή στην Μη-Επιστήμη. Παριστάνει τον «Μετα-μοντέρνο» γιατί δεν υπήρξε ποτέ Μοντέρνος και εκθειάζει την «Μεταμοντέρνα Επιστήμη» γιατί δεν υπήρξε ποτέ Επιστήμονας δηλαδή Επιστημονικός.
Τέσσερα – κυρίως - Μετα-Μοντέρνα ιδεολογήματα εκθειάζει ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ: Τον Νεοφιλελεύθερο Φεμινισμό με ολίγη άχνη ζάχαρη «αριστεροσύνης», την Μετα-μοντέρνα θεώρηση του Έθνους (Εθνομηδενισμός) και την Πολιτική Ταυτοτήτων με εμπροσθοφυλακή το βαρύ κανόνι του Ρόμελ που είναι οι Ομοφυλόφιλοι και οι Τρανσέξουαλ.
Ακολουθούν στο τέλος οι πρόσφυγες – εντός ή εκτός εισαγωγικών – και για τους οποίους ο Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ χύνει μαύρο δάκρυ συμπαριστάμενος με ύφος Μάρθας Βούρτση του 2020.

4. Σύμφωνα με τον μέσο δείκτη εγκεφάλου- ή ευφυΐας- του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος εάν κυριαρχούσαν οι Γυναίκες, ανεξαρτήτως πολιτικού χρώμα τους, ταξικής καταγωγής και κοσμοθεωρίας.
Σε ένα θηλυκοποιημένο (Feminized) μόρφωμα-έκτρωμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε την συμπληρωματικότητα/ισότητα των δυο φύλων σε απόλυτη Γυναικοκρατία, η Γυναίκεια αντίληψη κατάληψης της εξουσίας έγινε αυτοσκοπός και μετατράπηκε σε καρικατούρα/γελοιογραφία της αληθινής ισότητας/συμπληρωματικότητας. Από εκεί πηγάζει το φαινόμενο της ΣΥΡΙΖΑΙΑΣ Μαρίας Αντουανετας – περιπτώσεις Δούρου, Αχτσιόγλου, Νοτοπούλου- που ποζάρουν με ύφος δεκαπέντε καρδιναλίων και θεωρούν την παραμικρή κριτική σαν «σεξισμό» και «πατριαρχική ιδεολογία».
Καμιά βέβαια κριτική δεν γίνεται για τις θηλυκές εκπροσώπους της εξουσίας της Άρχουσας Τάξης όπως η Ανγκέλα Μέρκελ, η Χίλαρι Κλίντον, Ούρσουλα φον Λάιεν κλπ. Γυναίκα να είναι και ας καταστραφεί όλος ο πλανήτης.
Έτσι προωθούνται εκκωφαντικές μετριότητες και πολιτικά μηδενικά όπως η Νοτοπούλου, Μαρίες Αντουανέτες και Πάπισσες Ιωάννες όπως η Δούρου και η Αχτσιόγλου. Στο ανύπαρκτο μυαλό των Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ δεν περνά η απλή αλήθεια πως οι Νεοφιλελεύθερες Φεμινίστριες – με «ολίγη» αριστερή σάλτσα- δεν ζητούν Ισότητα, αλλά απόλυτη κυριαρχία διώχνοντας τους άνδρες και αντικαθιστώντας τους με τους εαυτούς τους, να γίνουν δηλαδή «Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη». Για να συμβεί αυτό δεν αρκεί απλώς η αφέλεια του μέσου απονήρευτου άνδρα που εντυπωσιάζεται από την εμφάνιση/ ομορφιά μιας καπάτσας και παμπόνηρης γυναίκας. Απαιτείται και η ηλιθιότητα του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ του οποίου ο κρετινισμός θα μπορούσε να κερδίσει Βραβείο Νόμπελ Μ@$@$@, δηλαδή βλακείας.

5. Το Έθνος, η εθνική συνείδηση και ο πατριωτισμός θεωρούνται Bête Noire η εγκλήματα καθοσιώσεως από τον Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟ. Γι’ αυτόν το Έθνος δεν είναι μια Ιστορική, κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική πραγματικότητα. Όχι κύριοι! Όλα τα παραπάνω είναι «εθνικισμός», «εθνικοί μύθοι» και «εθνικά ιδεολογήματα».
Το Έθνος για τον Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟ είναι ένας μύθος, μια πλάνη και αυταπάτη, ένα μύθευμα που καλά θα κάνει να φύγει από την μέση το γρηγορότερο δυνατό. Στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης για ποιο λόγο να υπάρχουν Έθνη, Έθνη-Κράτη η Εθνικές Πολιτικές; Δεν αρκούν η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και οι «σύμμαχοί» μας; Άλλωστε και η Επανάσταση του 1821 ανταρσία λήσταρχων ήταν, Αρβανιτών στην καταγωγή ενάντια σε μια Οθωμανική Αυτοκρατορία που ήταν «Πολυπολιτισμική» (Multi-cultural), «ανεκτική» και «ήπια». Ίσως κακώς ακόμη και τότε δεν οικοδομήσαμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με τον Σουλτάνο, κακώς δεν ζητήσαμε την μεσολάβηση του ΝΑΤΟ της εποχής- Ιερά Συμμαχία- και κακώς δεν ιδρύσαμε Σύλλογο Ελληνο-Σουλτανικής Φιλίας προωθώντας Πολιτιστικά Happenings και ανταλλαγές, εισάγοντας χανουμάκια και εξάγοντας Ηπειρώτικους χορούς. Για όλα φταίει ο απίστευτος εθνικισμός του Κολοκοτρώνη, ο σεξισμός του χυδαίου φαλλοκράτη Καραϊσκάκη και η «σωματική παρενόχληση» των Τούρκων από τον άγαρμπο πολεμοχαρή Νικηταρά που χάλασε τρία σπαθιά κάνοντας bullying στους ανυπεράσπιστους Τούρκους.
Από τις παραπάνω «παρακαταθήκες» του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή τον πλήρη Εθνο-μηδενισμό ξεκινά η πλήρης υποταγή «στα τέσσερα» στους Αμερικάνους και η γλοιώδης υποτακτική συμπεριφορά στον Ερντογάν όταν επισκέφτηκε την Αθήνα (2017). Από εκεί επίσης ξεκινά η συστηματική υπονόμευση του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε προσπάθεια τόνωσης και επαναδιαμόρφωσης της Εθνικής και Πατριωτικής Συνείδησης. Από εκεί τέλος αναδεικνύεται η αστειότητα του γελοίου Τσίπρα όταν παριστάνει τον Πατριώτη και τον καμπόσο απέναντι στους Τούρκους. Ναι, ναι ακούσατε καλά! Ο Τσίπρας !

6. Ερχόμαστε στο «Βαρύ κανόνι του Ρομέλ», τους ομοφυλόφιλους, τρανσέξουαλ, Queer, Bi και άλλοι πολλοί ων ουκ έστιν αριθμός. Έχουν αυξηθεί όλες οι κατατάξεις των «φύλων» της Μετανεωτερικότητας, Γερμανός δε βουλευτής σε λόγο του τελευταία τις ανέβαζε σε πάνω από 60. Να τα χιλιάσουν όπως θα έλεγε κάθε συνεπής Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ.
Ο μέσος Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ νιώθει απέχθεια, αποστροφή και αηδία για οτιδήποτε έχει σχέση με την Βιολογία. Μίλησέ του για Βιολογία, κληρονομικότητα η βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων και κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς Ναζί οπαδός του Μένγκελε.
Απλά γι’ αυτόν δεν γεννιέσαι Άνδρας η Γυναίκα αλλά «διαμορφώνεσαι» συν τω χρόνω. Μάλιστα στα 15 με Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζεις εάν θα είσαι Κωνσταντίνος η Κωνσταντίνα, Γιώργος η Γεωργία. Το σώμα σου ανήκει, το φύλο σου ανήκει κάνεις ό,τι θέλεις και όπως το γουστάρεις. Η είσαι Δικαιωματιστής ή δεν είσαι! Ας το δούμε κι έτσι δηλαδή, πιο χαλαρά.
Για τον Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟ ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος εάν κυριαρχούσαν απόλυτα οι Γυναίκες και βασίλευαν οι ΛΟΑΤ εξαφανίζοντας πλήρως τους άνδρες. ‘Άλλωστε το Ανδρικό Φύλο είναι «σεξιστικό», «πατριαρχικό» και «έμφυτα επιθετικό» οπότε η πλήρης εξαφάνισή του θα ήταν μια σούπερ- αντιπατριαρχική και φεμινιστική κατάκτηση.
Τώρα, πώς είναι δυνατόν να θεωρείται Δημοκρατικό μια ασήμαντη μειονότητα όπως οι ΛΟΑΤ να ελέγχουν και να επιβάλλουν στην πλειονότητα τις απόψεις τους αυτό μόνο το μυαλό ενός Λούμπεν μπορεί να το καταλάβει. Αλλά και πώς είναι δυνατόν να αγνοείται η επιστήμη που αμφισβητεί τα περισσότερα «θέσφατα» των ΛΟΑΤ και να υπονομεύεις συστηματικά την βιολογική κατασκευή χωρίς συνέπειες αυτό μόνο η Λούμπεν παράνοια των Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ μπορεί να τα καταλάβει. Άλλωστε η έννοια του φυσιολογικού είναι άγνωστη και εξοβελιστέα από το λεξιλόγιο των Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.
Δεν χρειάζεται βέβαια να αναφέρουμε πως η Παγκόσμια Ελίτ επιβάλλει τις προσταγές της μέσω του Νεοφιλελεύθερου Φεμινισμού και των ΛΟΑΤ, πως διασπά τους «Κάτω» και τους αποπροσανατολίζει αλλά και πως θηλυκοποιεί τους Άνδρες – ειδικότερα της νεότερης γενιάς – ή πως αρσενικοποιεί τις Γυναίκες. Γνωρίζει πως ο Άνδρας είναι ο κύριος Δημιουργός και Προστάτης του Πολιτισμού και στρέφει όλα τα πυρά εναντίον του. Μάθετε λοιπόν να μισείτε και να κυνηγάτε- δικαστικά και όχι μόνο – τους Άνδρες για να δείτε «άσπρη μέρα». Μια ματιά στις εμπορικές Αμερικάνικες Ταινίες που προβάλλουν τα Τηλεοπτικά Κανάλια θα σας πείσει. Ταινίες που στάζουν μισανδρισμό και γυναικοφιλία σε νοσηρό βαθμό.

7. Οι πρόσφυγες ή «πρόσφυγες» –με εισαγωγικά- είναι επίσης βαρύ χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφού ουσιαστικά τους προσκάλεσε το 2015, μετά τους έκλεισε στην Μόρια καταχωνιάζοντάς τους σε ελεεινές συνθήκες.
Αφού δε εκβίασε τους Ευρωπαίους ακόμη και με Τζιχαντιστές και αφού τσέπωσε περίπου 2 δις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους Οργανισμούς για να τους «φιλοξενήσει» άρχισε να διορίζει μέσω των ύποπτων ΜΚΟ – άλλο χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ- σε ακριβοπληρωμένες θέσεις δικούς του Πραιτωριανούς. Μισθοί 3.000 και 4.000 ευρώ ήταν συνηθισμένο φαινόμενο από τα κοράκια του Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως επί δικτατορίας είχαμε «Κάθε πόλη και στάδιο» επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε κάθε λιγούρης, κάθε πεινασμένος και ξελιγωμένος Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ διοριζόταν με 3 και 4.000 μισθό.
Έτσι, δημιουργήθηκε ένα πλέγμα συμφερόντων δισεκατομμυρίων με ανάλογο ιδεολογικό επικάλυμμα, αυτό του «Δικαιωματικού Ανθρωπισμού» των ευαίσθητων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που πολλοί από αυτούς μυρίστηκαν ψητό και έτρεξαν να προλάβουν σε χρόνο dt.
Τέλος, μικρό θα είναι το πρόβλημα- σύμφωνα με τους Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ – εάν και εφόσον σε περίπτωση Ελληνοτουρκικής Σύρραξης οι πρόσφυγες λειτουργήσουν με ένα αμφιλεγόμενο τρόπο που θα υπονόμευε την εσωτερική συνοχή .

8. Θα ήταν πολύ δυσάρεστο να μη αναφέρουμε την «ιδιόμορφη σχέση» που έχουν οι Λούμπεν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με τους κανόνες της καλής συμπεριφοράς και μιας στοιχειώδους αστικής ευγένειας. Εχουν γινει ακριβως όπως οι Δεξιοι και οι Ακροδεξιοι.
«Ιδιόμορφη σχέση» που ξεκινά από τους απίστευτους χαρακτηρισμούς και συκοφαντίες των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ εναντίον όλων όσων διαφωνούν μαζί τους – ειδικότερα στα Social Media – Ξεχνανε βεβαια  τους δικαιους προπηλακισμούς από το λαο, τοτε που ηταν μαζι με το λαο, εναντίον Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (κύρια) της περιόδου 2010-2011.
Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ αποτελεί την επιτομή της χυδαιότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Να μην το ξεχνάμε ποτέ!

9. Εάν για τον ΣΥΡΙΖΑ η Ύβρις είναι η Ύπαρξή του, οι αυταπάτες και οι φαντασιώσεις τρόπος ζωής του, τότε η Απάτη δηλαδή η τέχνη της εξαπάτησης είναι το κύτταρο του οργανισμού του. Και σαν μονοκύτταρος οργανισμός έχει μόνο ένα κύτταρο, αυτό της Απάτης.
Στην τελευταία ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο άθλιος Τσίπρας απειλεί να επιστρέψει και πάλι, εννοείται με την μέθοδο της εξαπάτησης. Θα τον αφήσουμε;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλωσορίσατε "πρόσφυγες" ισλαμοφασιστες από την Ιντλίμπ... Ηθικό Χρέος η υποδοχή, φιλοξενία, ενσωμάτωση...
«Η κατάσταση στην Ιντλίμπ διαταράσσεται,
στηρίζουμε την σύμμαχο μας Τουρκία
και ζητούμε από τη Μόσχα και τη Δαμασκό
να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον πολιτών»
Γενς Στόλτενμπεργκ, Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
Μετά από εννέα (9) ολόκληρα ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας, όπου ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο "δικαιωματιστης κεντροαριστερός" Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ μιλάει για "επιθέσεις εναντίον πολιτών", «πολιτες» εννοεί τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τους φονιάδες μισθοφόρους που εξόπλισε, εκπαίδευσε, χρηματοδότησε το ΝΑΤΟ κι η Ευρωπαϊκή Ένωση για να ανατραπεί το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ".
Το ισλαμοφασιστικό σουλτανικο τουρκικό καθεστώς Ερντογάν κάλεσε τη Συρία ν' αποποιηθεί του δικαιώματος απελευθέρωσης και κυριαρχίας Συριακής πατρίδας μέχρι 29 Φλεβάρη κι απάντηση του στρατού της Συρίας αντάξια της χιλιετούς ιστορίας της: "Θα αποχωρήσουμε από την πατρίδα μας στις 30 Φλεβάρη".
Σήμερα που το Χαλέπι έχει απελευθερωθεί και στην
τελευταία σπιθαμή γης ολόκληρης της επαρχίας...
Η εθνική οδός Χαλέπι - Δαμασκός στον έλεγχο τους Αραβικού στρατού της Συρίας...
Αρχίζει να επαναλειτουργεί το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βιομηχανικής πρωτεύουσας (Χαλέπι)... κι ο Ερντογάν, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση -κι η αποικία Ελλάδα- αναμένουν πότε ο Φλεβάρης θα έχει 30... δηλαδή ποτέ! (30η Φλεβάρη δεν υπάρχει στο Γρηγοριανό ημερολόγιο).
Ιούνης 2016... πρόεδρος Άσαντ: "Το Χαλέπι θα είναι το νεκροταφείο των ονείρων
του φασίστα δολοφόνου Ερντογάν"
Το είπε κι έγινε!
Η Συρία αντιμετώπισε έναν αποικιοκρατικο πόλεμο από ολη τη Δυση, στον οποίο συμμετείχαν 85 χώρες με την αποστολή περισσότερων από 200.000 μισθοφόρους ισλαμοφασιστες τρομοκράτες και μια χρηματοδότησή τους που εκτιμάται σε 400 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 135 δισεκατομμύρια δαπάνησε μόνον το Κατάρ. Με πιστοποιημένα στοιχεία 171.400 ισλαμοφασιστες τρομοκράτες έφθασαν στη Συρία από το Μάρτη του 2011: 51.910 εξολοθρεύτηκαν από το Συριακό στρατό, 33.000 εξαφανίστηκαν ή τους συνέλλαβαν και 33.487 τράπηκαν σε φυγή. Τα επίσημα στοιχεία για την ταυτότητα κατά χώρα ΟΛΩΝ των μισθοφόρων τρομοκρατών σε επόμενη σημείωσή μας.
Ο λαός της Συρίας "πλήρωσε" το αντίτιμο της Εθνικής Κυριαρχίας με περισσότερους από 350.000 Μάρτυρες που υπερασπίστηκαν χαρακώματα Πολιτισμού: Θερμοπύλες Ανθρωπισμού. Κανένας δεν τους μνημονεύει, λες και δεν υπάρχουν για τη δημοσιογραφική πορνεία.
Πλήρωσε κι η Ρωσία την τήρηση της "Συνθήκης Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της ΕΣΣΔ και της Συρίας" του 1980... αρκεί να θυμηθούμε τον ηρωικό θάνατο του Ρώσου Αξιωματικού Alexandr Prokhorenko στη μαρτυρική Παλμύρα
Σήμερα θα ανακινηθούν εκ νεου οι "ανθρωπιστικές εκκλήσεις" των αποικιοκρατων για την Ιντλίμπ και η δημοσιογραφική πορνεία θα έχει τον πρώτο λόγο.
Όμως, κάθε σπιθαμή Συριακής γης θα ελευθερωθεί!
800.000 χιλιάδες υπολογίζονται οι ισλαμοφασιστες "πρόσφυγες" από την Ιντλίμπ που θα περάσουν στην Τουρκία... ας ετοιμάσουν σύντομα τις στρατοπεδα συγκεντρωσεω  ψυχών κι ας τους βαπτίσουν διωκόμενους από τον πόλεμο του κακού Πούτιν και του χασάπη Άσαντ.
Φυσικά το μεγαλύτερο μέρος θα αναλάβει η Ελλάδα. Τα αφεντικά που σχεδίασαν κι υλοποίησαν την "αραβική άνοιξη made in USA" θα τους αποθηκεύσουν στις αποικίες τους
Προς "ανθρωπιστικές οργανώσεις Cia", αλλά και "ανυπόμονους", ισαποστάκηδες, παρά-ανησυχούντες και σια... υπενθυμίζουμε τη δήλωση του Dr. Bashar Al Jaafari, πρεσβευτή της Συρίας στον ΟΗΕ, προς το Συμβούλιο Ασφαλείας:
«Η Συρία θα απελευθερώσει όλες τις κατεχόμενες περιοχές της χώρας... Ιντλίμπ, Ράκα, Αφρίν και κατεχόμενο Γκολάν».