Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Παρασκευη 7 Φεβρουαριου 2020




ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑΜΕ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ ΤΟ ORUC REIS ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: «ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ 2015, ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΗ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ»!
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στον Μάκη Βραχιολίδη από τον ναύαρχο εα Αντώνη Παπαντωνίου. Ακούστε από το 12.58'' ως το 35.40'' κάνοντας κλικ στα κόκκινα γράμματα)  και φρίξτε γιατί αφήσαμε ανενόχλητο το πλοίο της Τουρκίας το ORUC REIS να οργώνει τις ελληνικές θάλασσες.
https://www.mixcloud.com/EoellasRadio/%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%83-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%83-05022020/
Ναύαρχος Παπαντωνίου: Όλα αυτά συμβαίνουν διότι η Ελλάδα είναι υπό κατοχή με τον νόμο του 3ου Μνημονίου τον 4336 14-8-2015. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε ένα μη κράτος το οποίο δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει καμία πολιτική βούληση, εκτός και αν έχει την έγκριση των κυριάρχων δυνάμεων επ' αυτής (της Ελλάδος).
• Αυτό που λέτε είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δηλαδή το τουρκικό ερευνητικό σκάφος που έφερνε βόλτες ανενόχλητο μέσα στην ελληνική θάλασσα εμείς δεν μπορούσαμε να πάρουμε απόφαση –για παράδειγμα- να το βουλιάξουμε;
Ναύαρχος Παπαντωνίου: Όχι, δεν μπορούσαμε ούτε μπορούμε. Το κράτος δεν ανήκει σε μας, ανήκει στην ΕΕ και κυρίως στη Γερμανία. Η χώρα μας είναι περιουσιακό στοιχείο της Γερμανίας.
• Δηλαδή θα πάρουμε εντολή από τη Γερμανία για το αν θα χτυπήσουμε τους Τούρκους;
Ναύαρχος Παπαντωνίου: Βεβαίως, διότι είμαστε περιουσιακό της στοιχείο. Δεν είναι δυνατόν το περιουσιακό στοιχείο της Γερμανίας, εμείς να το κάνουμε ό,τι θέλουμε, με ενδεχόμενο να απομειωθεί η αξία του. Αυτό απαγορεύεται. Όταν είσαι υπό κατοχή κάποιου τρίτου δεν έχεις κανένα δικαίωμα.
• Έχει δηλαδή μπει η μπότα της Γερμανίας για μια ακόμη φορά στη χώρα μας και πλέον αποφασίζει η ίδια η Γερμανία για τα πάντα...
Ναύαρχος Παπαντωνίου: Απλώς αυτή τη φορά δεν φαίνεται διότι δεν κυκλοφορούν στρατιώτες των SS ούτε τα πάντσερ. Κυκλοφορεί η γραβάτα, το κοστούμι και το laptop. Αυτή είναι η διαφορά αλλά αυτή η κατοχή είναι χειρότερη. Διότι τότε κ. Βραχιολίδη δεν είχαμε εκχωρήσει την ηλεκτρική εταιρεία ή το αεροδρόμιο ή το λιμάνι με υπογραφή. Δεν είχαμε κάνει τότε κάποια σύμβαση με κάποια εκχώρηση, τότε οι Γεμανοί είχανε εισβάλει και είχαν καταλάβει όλη την Ελλάδα. Μέχρι εκεί. Ό,τι είχαν αρπάξει ήταν de facto, τώρα τους έχεις δώσει και χαρτί ότι τους το εκχώρησες. Και αυτό είναι χειρότερο από τον Τσολάκογλου τον τότε. Με αυτές τις παράνομες υπογραφές που έβαλαν το 2010 και συνεχίζονται σήμερα, άλλαξε η δομή του ελληνικού κράτους με την παρουσία τρίτου. Τότε λοιπόν πραγματοποιήθηκε πραξικόπημα, με την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας αμετάκλητα και άνευ όρων. Χαρακτηριστικά ο κ. Κασιμάτης λέει ότι ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο δεν το υπογράφεις αυτό. Με αυτή την παράνομη υπογραφή το αποτέλεσμα ήταν να μεταβάλλουν το πολίτευμα από προεδρευομένη δημοκρατία σε δικτατορία.
Η κατοχή de jure ήρθε με το 3ο μνημόνιο του Τσίπρα και την εφαρμογή του νόμου 4336 14-8-2015 και στην 1014 σελίδα θα διαβάσετε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση (και για εθνικά της θέματα) αν προηγουμένως δεν συναινέσει το ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα.
• Άρα μας λέτε ότι αυτή η υπογραφή που βάλανε δεν αφορούσε μόνο στα οικονομικά θέματα του Μνημονίου, αλλά αφορούσε στα εθνικά μας κυριαρχικά μας δικαιώματα. Να μην μπορούμε δηλαδή να πάρουμε μια απόφαση να χτυπήσουμε ένα πλοίο της Τουρκίας ή ένα αεροσκάφος , ακόμη και πάνω από την Ακρόπολη να περάσει;
Ναύαρχος Παπαντωνίου: Αρκεί μόνον η ανάγνωση της παραγράφου που σας είπα. Είναι ο Ν. 4336 14-8-2015 ΦΕΚ94Α §γ, στη σελίδα 1014. Ντρέπομαι και γι' αυτούς που φοράνε στολή.
• Εσείς τι θα κάνατε αν ήσασταν στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ;
Ναύαρχος Παπαντωνίου: Θα εφάρμοζα τα σχέδια που υπάρχουν από τον καιρό της ειρήνης. Σε όλες τις διαδικασίες σε περιόδους κρίσεως ή πολέμου υπάρχει φάκελος που αναφέρει τι ενέργειες να κάνεις ανάλογα με τον συναγερμό, αν είναι πράσινος, πορτοκαλί ή κόκκινος. Αυτός ο φάκελος έχει μέσα συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Δεν ρωτάς πρωθυπουργό και κανέναν άλλον, εφαρμόζεις διαταγές που είναι από τον καιρό της ειρήνης. Κάποτε υπήρχε ο φάκελος αυτός με την ένδειξη «Σχέδιο Ε», τώρα μπορεί να έχει μεταβληθεί, αλλά πάντα υπάρχει. Διαβάζω τον φάκελο και ενεργώ. Δεν πάω να στηθώ, όπως τότε στα Ίμια δύο ναύαρχοι πήγαν στο γραφείο της ιδιαιτέρας του κ. Σημίτη περιμένοντας διαταγές.
• Αυτό λέτε να έγινε και με τον νέο αρχηγό του ΓΕΕΘΑ;
Ναύαρχος Παπαντωνίου: Το ίδιο ακριβώς κάνανε και τώρα. Και δεν ντρέπονται να φοράνε στολή.
• Λέτε δηλαδή ναύαρχε ότι ο αργηγός ΓΕΕΘΑ έπρεπε να ενεργήσει χωρίς να περιμένει τι θα του πει ο κ. Πέτσας ή ο κ. Γεραπετρίτης;
Ναύαρχος Παπαντωνίου: Δεν περιμένεις εντολή από κανέναν, τον φάκελο θα ανοίξεις, διαφορετικά πήγαινε σπίτι σου.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 οι μεταναστες - προσφυγες - δεν ειναι μεταναστες προσφυγες . Ειναι ατομα καθοδηγούμενα ( εν γνωση τους και με την θεληση τους ) Συγκεκριμενα ερχονται σε μια κοινωνια ( Ευρωπη ) για να εκμεταλευτουν τα κενα του συστηματος της ( οι αποροι και ανεργοι - συντηρουνται απο το κρατος προνοιας - και ας καθονται και ας μην κανουν τιποτα ) ( αποριας αξιο ειναι βεβαια το τι θα συμβει στο μελλον - γιατι αυτο το συστημα , δεν προεβλεψε την ελευση εκατομμυριων ατομων .......) Επισης ερχονται με μια αποστολή : να " ενσωματωθουν " και μεσω του ρυθμου αυξησεων τους ( πολλαπλες γεννήσεις ανα ζευγαρι ) να καταλάβουν αυτην την ηπειρο και ......να την φερουν στον ισιο δρομο ( στον δρομο του προφητη Μωαμεθ - με το καλο η" με το κακο οταν ερθει η ωρα ) Αυτα ολα τα ωραια θα γινουν στην Ευρωπη ( στην Σουηδια και αλλου εχουν παρει ηδη την πρωτη γευση με την σωρεια βιασμων και ξυλοδαρμων κλπ. ) αλλα η Ελλαδα εχει μια ακομα μεγαλυτερη ατυχια : θα αποτελεσει την κεντρικη αποθηκη απο οπου θα εφοδιαζεται μουσουλμανους η Ευρωπη μεχρι να μην μείνει τιποτα ορθιο . Ξανα : ο μονος λογος που ερχονται ( καθοδηγούμενοι και ενημερωμενοι ) εδω , ειναι γιατι : στην χωρα τους εχει ανεργια και το ημερομίσθιο ειναι 1 ευρω , 2 ) για να εξαπλωσουν το Ισλαμ 3 ) γιατι η Ευρωπη ειναι ανεκτικη και εχει νομους που ταιζουν αυτους που η μονη τους ασχολια , ειναι να γενοβολανε . Προκειται για κανονική εισβολη με στοχο την καταλειψη καποιων χωρών . Να ξαναθυμησω το τετριμμενο οτι δεν κατευθυνονται σε πλουσιες και ομοδοξες και πολυ πιο κοντινες χωρες ( Ομαν , Σαουδική Αραβια , Μπαχρειν , Καταρ κλπ. ) αλλα ουτε καν στην Τουρκια που δεν ειναι εμπολεμη ζωνη δεν θελουν να μεινουν . Η σφαγη ειναι δεδομενη ( οχι συντομα - αλλα οταν θα ειναι αρκετα εκατομμυρια αναμεσα μας ) ( τοτε θα αποφασίσουν να μας βαλουν μυαλο με το στανιο ......) Για οσους πιστευουν στις προφητειες - το εχει περιγράψει ο Νοστραδαμος . Για οσους πιστευουν στην αστρολογια , το εχει αναφερει ο Λεφακης ( για την Ελλαδα , γυρω στο 2035 ) Για οσους πιστευουν στην λογικη , το προβλεπει ο συνδιασμος των γεγονοτων .

σχολιο.- Και οι μετανάστες έχουν ευθύνη !! Γιατί έρχονται με τη θέλησή τους και όχι επί ανωτέρω βία !!
Έρχονται για να εκτελέσουν εντολές ..
Άρα , δεν είναι άμοιροι ευθυνών !
Το αντίθετο ..
Κι αν δεν πάρουμε τα μέτρα μας , μας έχουν φάει λάχανο στο μέλλον !
Αυτοί που τους φέρνουν , τους κρατάνε τα μπόσικα μέχρι να εγκατασταθούν πλήρως ...

σχολιο.- Δηλαδη οταν ερχεται ενας στρατος να κανει καταληψη ? Φταινε τα φορτηγα που τον μεταφερουν ? ......
Εγω εννοω οτι οι λαθρομεταναστες ειναι εξισου αν οχι παραπανω υπευθυνοι , που μπαίνουν παρανομα σε μια χωρα

Σχολιο.- Ναι , οι διακινητές είναι υπεύθυνοι .
Σαφώς έχουν τεράστια ευθύνη!
Αλλά το εμπόρευμα που μεταφέρεται ( και που εινσι ζωντανό εμπόρευμα που σκέφτεται και όχι.... κρέας στο κρεοπωλείο ), ΔΕΝ έχει ευθύνη ??
Το φέρνουν με το ζόρι , χωρίς την άδεια του ??
Κι όταν ξεσηκώνονται οι μετανάστες και απειλούν τα πάντα και καταστρέφουν τα πάντα, ( κατευθυνόμενοι από τα συμφέροντα που τους κουβαλούν ..), δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι ίδιοι??
Για όλα φταίνε οι διακινητές μόνο ή τα συμφέροντα ??
Οι μετανάστες δεν φταίνε πουθενά ?? !!!
Μα σαν «τα άθλια μούτρα» των διακινητών και των συμφερόντων τους είναι και οι φάτσες των αλλοδαπών !
Ίδιους σαν τη φάτσα τους κουβαλάνε οι διακινητές !
Ποιόν, τον καλό μετανάστη θα κουβαλήσουν ??
Όλους τους αποδιοπομπαίους τράγους από τις χώρες τους, φέρνουν !
Ή ξεχνάτε τους Αλβανούς , που άνοιξε τις φυλακές το Αλβανικό κράτος και μαζεύτηκε εδώ η σάρα και η μάρα και το κακό συναπάντημα και αυξήθηκε η εγκληματικότητα στο φουλ ???
σχολιο.- 50.000 αλλοδαποί θα μεταφερθούν σε Μακεδονία, Στερεά, Θεσσαλία, Ήπειρο & Πελοπόννησο
Ορίστε την απάντηση του Μητσοτάκη , στο πρόβλημα !
[ Να ξεράσω. ...Θέλω ... ]
Με τσις υγείες μας !!
Ό,τι κάνουν σήμερα στα νησιά , αύριο θα κάνουν και στην Κεντρική Ελλάδα !
Πιόνια του Συστήματος είναι οι αλλοδαποί !!!
Έρχονται επίτηδες , για να διαλύσουν την κοινωνική συνοχή !
Και οι Έλληνες να μονιάσουν πλέον
( μπροστά στον κίνδυνο ...σπάνιο , αλλά εφικτό ! ), θα βάλει τους αλλοδαπούς το Σύστημα, να σακατεύουν τα πάντα !!
Όχι .....παίζουμε !
Αχ, οι καημένοι οι πρόσφυγες ....οι κυνηγημένοι , αχχχχ !
Αύριο, θα είμαστε όλοι εμείς, οι γηγενείς , οι κυνηγημένοι στη χώρα μας !!!
Συνεχίστε κάποιοι "φιλάνθρωποι", ΝΑ τους υπερασπίζεστε !
Το μάτι σας το "κλούβιο" ....με το παρδόν

Σχολιο.- Απευθύνεται αποκλειστικά σε αριστερούς, πραγματικούς και όχι γιαλαντζί. Σε δημοκράτες που είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι ,και πατριώτες .
Ως πότε θα ανέχεστε όλα αυτά τα γκρουπούσκουλα με επι κεφαλής τους νταβατζήδες των μεταναστών; Ως πότε θα αδιαφορείτε για την τεράστια μπίζνα που έχουν στήσει με τον χρηματοδοτούμενο αντιφασισμό και αντιρατσισμό; Ως πότε θα βλέπετε τον απλό κόσμο να σας γυρνάει την πλάτη εξ αιτίας τους; Ως πότε θα αγνοείτε τις ΜΚΟ, της μίσθαρνης αλληλεγγύης; Ως πότε θα παραβλέπετε την χειραγώγηση των μεταναστών και όπως φάνηκε και στην Λέσβο, την υποκίνηση επεισοδίων;
Πετάξτε τους έξω τώρα. Απομονώστε τους, καταγγείλετε τους, σπάστε τα δεσμά που σας δένουν μαζί τους.
Διαλύστε τις αυταπάτες σας δεν έχετε τίποτα κοινό, με κοινούς απατεώνες,λαθρέμπορους και δυνητικούς ηθικούς αυτουργούς σε ότι όλοι απευχόμαστε.
Τσακίστε τους σε κάθε γειτονιά, σε κάθε νησί, παντού

Σχολιο.- Εγώ ΠΑΡΕΔΩΣΑ με αυτόν τον κ#λολαο.
Πλέον κάθομαι και τον παρακολουθώ να αντιδράει σερνομενος από τα γεγονότα.
Ότι πάλεψα, πάλεψα, και είδα ποιος είναι ο νεοέλληνας.
Ότι πάθει σαφώς και θα το αξίζει.
Οι λαοί ακμάζουν και παρακμάζουν. Αν δεν ξεπεράσουν την παρακμή τους, εξαφανίζονται. Έτσι είναι η φύση. Σοφά λειτουργεί.
Εγώ προσωπικά ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Σχολιο.- Η δική μας διαλεκτική θέση είναι ότι είμαστε αναφανδόν εναντίον της αθρόας μετανάστευσης και των παγκόσμιων δουλεμπόρων-ιμπεριαλιστών. Για το δεύτερο σκέλος, αρκεί μία στοιχειώδης ανάγνωση των κλασικών του Μαρξισμού για να τσακίσει κανείς τα σοσιαλφιλελεύθερα ψευδοεπιχειρήματα των καταχραστών του κόκκινου χρώματος, των πουλημένων λακέδων της ιμπεριαλιστικής Παγκοσμιοποίησης...

Σχολιο.- Διαφωνώ, να μείνουν στην Τουρκία. Επί 10 χρόνια μπουκάρουν εδώ χωρίς χαρτιά, και τα μηνύματα που στέλνουν στους συμπατριώτες τους είναι "τρεχάτε όλοι εδώ, σκίστε τα χαρτιά σας, κάντε τους πρόσφυγες-μετανάστες, θα έχετε σπίτι-ιατρική περίθαλψη- φαγητό-όλα πληρωμένα κ λεφτά στα ΑΤΜ". Αρνούμαι να περιθάλψω εγκληματίες κ άχρηστους κ αλλόθρησκους από 82 χώρες! Τελεία κ παύλα!
Το δεν θέλουν να μείνουν εδώ είναι πλέον ψέμμα. Οταν σου παρέχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, θες να μείνεις. Κλειστά σύνορα, να γυρνούν πίσω με την ίδια βάρκα όπως ακριβώς ξεκίνησαν, στον δε Εβρο να ρίχνουν προειδοποιητικές βολές. ΑΠΕΛΑΣΗ ΧΘΕΣ, όλων των εκατομμυρίων που μαζεύτηκαν τα 10 χρόνια αλλά κ μαφιόζων (Αλβανών, Γεωργιανών, Ρουμάνων κ.λ.π.) που γεμίζουν τις φυλακές κ τους ταϊζουμε τζάμπα για να βγουν σε λίγο να μας ξανακλέψουν κ ξανασκοτώσουν. Μόνον έτσι σώζεις την Πατρίδα, όχι με ημίμετρα. Φυσικά διώξιμο ΟΛΩΝ των ΜΚΟ επίσης, αφού τους κατάσχεις τα χρήματα!

Σχολιο.- οι μετανάστες έχουν πολλά χρόνια δείγματα γραφής να επιδείξουν. Μιλώ για τους Τριτοκοσμικους. ΉΔΗ είμαστε στο αμήν και ΉΔΗ σου λέω ότι ο κόσμος ήταν αγανακτισμένος και πρίν το 15. Απλά τώρα πλέον έχει εξαγριωθεί. Τα φονικά και τα μαχαιρώματα από Αφγανούς και Αλγερινούς κλπ είναι καθημερινοτητα. Βιβλίο γράφει κανείς. Συνεπώς δεν τούς θέλουμε. Τόσο απλά. Είτε με ΜΚΟ είτε χωρίς.
Αυτό γίνεται ήδη. Απλά το κουκουλωνουν. Δολοφονία μέρα μεσημέρι μαύρου στην Πλατεία Κολιάτσου. Με μαχαίρι. Ακούσατε τίποτα; Όχι. εγώ το έμαθα γιατί πήραν φωτογραφία κάτι γειτονες.
Η κόρη μου λέει ένα πρωί βρήκαν το πτώμα μίας μαύρης πόρνης στο πάρκο Φιξ της γειτονιάς. Πατησίων και Γαλατσίου. Το μάθατε; Όχι.
Συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών γίνονται συνέχεια. Προ ετών θέρισαν τρεις θαμώνες σε καφενείο της Μιχαήλ Βόδα. Αυτό δεν γινόταν να κρυφτεί αλλά ξεχάστηκε.
Μα αυτά δεν είναι απλοί φόνοι. Είναι πόλεμος συμμοριών. Οι οποίες θα στραφούν εναντίον μας και μεταξύ τους. Θα μας κάνουν Συρία.

Σχολιο.- Ποιους εργάτες; Που ζείτε; Και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κατεβαίνεις έναν δρόμο στα Πατήσια και 9/10 είναι Αφρικανοί. Ψάχνεις να βρεις Αφρικανό ή Αλγερινο ή Σομαλο εργαζόμενο και δεν βρίσκεις πουθενά. 1/100.
 Εγώ ρώτησα πόσους Αφρικανούς και Αφγανούς και Αλγερινούς εργαζόμενους έχεις δεί. Προχθές στην Βικτώρια στην αποβάθρα μέτρησα 6 μωρά και τα 6 Αφρικανικά. Πώς ζούν; Ποιος τους συντηρεί;
Ο καλύτερος οπαδός του καπιταλισμού είναι ο μετανάστης. Στο υπογράφω.
Οπότε είμαστε αντιμέτωποι με συμμορίες βαρβάρων που ερχόνται για πλιάτσικο




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«20.000 κατοικίες ενοικιάζονται απευθείας από ΜΚΟ. Μάλιστα τα περισσότερα είναι νεόδμητα. Ολόκληρες πολυκατοικίες, που ήταν κλειστές, γιατί ήταν απούλητα, άνοιξαν και στεγάζουν μετανάστες».
Απαντώντας στα όσα είπε ο Υπουργός Οικονομικών για τους κακοπληρωτές των «κόκκινων δανείων, σημείωσε, ότι «οι στρατηγικοί κακοπληρωτές δεν είναι παραπάνω από 10-15% του συνόλου. Ο κ.Σταϊκούρας ή είναι παραπληροφορημένος ή ψεύδεται».
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί δεν γίνεται το ίδιο για Έλληνες που αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια τους? ούτε τώρα καταλαβαίνετε?

Πρ.Ομ.Δανειοληπτών: «ΜΚΟ παίρνουν σπίτια και στεγάζουν μετανάστες και πρόσφυγες»
Πρ.Ομ.Δανειοληπτών στον FOCUS FM: Έχουμε την πληροφορία, ότι ΜΚΟ ενδιαφέρονται να αγοράσουν σπίτια, που θα βγουν σε πλειστηριασμό-
«Έχουμε ενδείξεις και πληροφορίες (ότι ΜΚΟ ενδιαφέρονται να αγοράσουν σπίτια, που θα βγουν σε πλειστηριασμό). Θα δούμε από πού θα είναι η χρηματοδότηση και ποια νομική μορφή θα πάρει το σχήμα, που θα παίρνει τα διαμερίσματα, αν δλδ θα είναι οι ΜΚΟ ή άλλο σχήμα για λογαριασμό των ΜΚΟ», δήλωσε στον FOCUS FM 103,6 o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, Ευάγγελος Κρητικός.
Μιλώντας στην εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» με το Στέφανο Δαμιανίδη, ο κ.Κρητικός επεσήμανε, ότι «20.000 κατοικίες ενοικιάζονται απευθείας από ΜΚΟ. Μάλιστα τα περισσότερα είναι νεόδμητα. Ολόκληρες πολυκατοικίες, που ήταν κλειστές, γιατί ήταν απούλητα, άνοιξαν και στεγάζουν μετανάστες και πρόσφυγες».
Απαντώντας στα όσα είπε ο Υπουργός Οικονομικών για τους κακοπληρωτές των «κόκκινων δανείων, σημείωσε, ότι «οι στρατηγικοί κακοπληρωτές δεν είναι παραπάνω από 10-15% του συνόλου. Ο κ.Σταϊκούρας ή είναι παραπληροφορημένος ή ψεύδεται».
Σχολιο.- εσύ θα δεχτείς ποτέ τα προφανή? δεν βλέπεις τι γίνεται? επιδοτούνται οι μετανάστες και παίρνουν τις κατοικίες των Ελλήνων δανειοληπτών. Τι έχεις να πεις γι'αυτό? είναι καπιταλισμός αυτός? κι αν ναι για ποιους?




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΤΣΕΒΙΤ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ! Απίστευτες καταστάσεις μόνο στο Ελλάντα!
30 χρόνια ακούω για το ΕΛΙΑΜΕΠ. Και όλες οι κυβερνήσεις «ψωνίζουν» στελέχη από εκεί! Στην Ελλάδα όπου η ενημέρωση είναι επιπέδου «ΜΑΥΡΗ ΕΙΝ’ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ», ορισμένοι επιστρατεύουν λητούς και δεμένους (τρολς και καθηγητάδες) για να αποψιλώσουν την βάση της κριτικής μου που ασκώ στο ΕΛΙΑΜΕΠ εδώ και 30 χρόνια! Και για να μην σας κουράζω, θα ξεκινήσω σήμερα από κάτι που ενώ είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ, για την οποία μίλησα πρώτη φορά το 2010, εντούτοις ουδείς εδώ στην Ελλάδα το γνωρίζει! Και όσοι –ελάχιστοι- το γνωρίζουν, αποφεύγουν να το σχολιάσουν, γιατί φοβούνται μην σκιστεί κανένας πόντος από το καλσόν!
Το ΕΛΙΑΜΕΠ λοιπόν που συχνά πυκνά εκνευρίζει τους πάντες εδώ στην Ελλάδα, με τα καμώματα διάφορων … «αστέρων» που αρθρογραφούν και μελετούν τα .. αμελέτητά μας, έχει προσλάβει ως ΣΥΜΒΟΥΛΟ, ποιον λέτε;;;
Tον Κεμάλ Ντερβίς! Τι σας λένε λοιπόν για τον … σύμβουλό τους; Ότι είναι ένας Τούρκος Τραπεζίτης που έχει εργαστεί στην World Bank και μπλα μπλα μπλααααα...
Τι δεν σας λένε τώρα;
Ο Κεμάλ Ντερβίς ήταν Υπουργός Οικονομίας την περίοδο 2001-2002 επί Μπουλέντ Ετσεβίτ! Ακούσατε; Μπουλέντ Ετσεβίτ. Δηλαδή του Κεμαλιστή (CHP) Ετσεβίτ, ο οποίος το 1973 σχημάτισε την Κυβέρνηση ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟΝ «ΑΤΤΙΛΑ». ΜΙΑ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΡΆΤΗΣΕ ΜΌΝΟ 10 ΜΗΝΕΣ (όσο χρειαζόταν δηλαδή). Αλλά ήταν αυτή που πραγματοποίησε τον «Αττίλα»! Ο Ετσεβίτ τότε, για να σχηματίσει κυβέρνηση, συμμάχησε με τον Νετζμετίν Ερμπακάν ιδρυτή του Ισλαμικού Κόμματος (MSP). Ετσεβίτ και Ερμπακάν λοιπόν κατέλαβαν την Κύπρο μας. Κι ο Ερμπακαν, για όσους … ξαφνιάστηκαν, είναι ο μέντορας του Ρετζέπ Ταγίπ Εντογάν και του AK Party! Και ο πρώην Κεμαλιστής Ετσεβίτ, ίδρυσε στο όνομα της γυναίκας του (Ραχσάν Ετσεβίτ), το Αριστερό Κόμμα της Τουρκίας (DSP). Αριστεροί ήταν οι άνθρωποι δηλαδή και μάλιστα έχουν γράψει και … ποιήματα!
O Κεμάλ Ντερβίς τώρα, για να τα λέμε ΟΛΑ, είναι μισός Τούρκος, μισός Γερμανός! Συγκεκριμένα ο πατέρας του ήταν Τούρκος και η μητέρα του Γερμανίδα!!! Και ήταν υπουργός οικονομίας την περίοδο 2001-2002, όταν δηλαδή, η Τουρκική Οικονομία υπέστη το μεγαλύτερο κραχ στην νεότερη ιστορία της. Γαμώ τα οικονομικά που ξέρει δηλαδή!!! Αφού τον διώξανε με τις κλωτσιές από την κυβέρνηση, ο επόμενος άρχισε να αναπτύσσει την οικονομία της Τουρκίας! Ετσι για να ξέρουμε τι ψώνισε το ΕΛΙΑΜΕΠ και τον έχει για σύμβουλο!
Ψάξτε λοιπόν τι λέει το ΕΛΙΑΜΕΠ και θα καταλάβετε τι ακριβώς τους ... συμβουλεύει ο χειρότερος –κατά τεκμήριο- υπουργός οικονομίας της Τουρκίας, που υπηρέτησε πιστά αυτόν που κατέλαβε την μισή Κύπρο!
Τέλος προς το παρόν, κι αν δεν σας φτάνουν αυτά, σύντομα θα πω κι άλλα…
ΥΓ1.
Κυργιάκο, ο Παπανδρέας, είχε προσλάβει τον Κεμάλ Ντερβίς ως σύμβουλό του στο Μαξίμου! Τι; Δεν το ήξερες; Για ρίξε μια ματιά στα κιτάπια του Μαξίμου! Αντί για τον Θάνο Ντόκο του ΕΛΙΑΜΕΠ, δεν προσλαμβάνεις κι εσύ για σύμβουλο την Τανσού Τσιλέρ που έκανε τα Ιμια, να … πατσίσεις με την Αριστερά;;; Αφού από το ίδιο μαγαζί ψωνίζετε….
YΓ2.
Κάθε φορά που δίνετε εντολή στα παρτάλια του FB να με μπλοκάρουν, εγώ θα το πηγαίνω ένα level παραπάνω! Ταμάμ;;;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Αποκαλυπτική η απόφαση του Δήμου Ξηρομέρου να αναλάβει ο ίδιος την αποκομιδή των σκουπιδιών, διακόπτοντας τη συνεργασία με ιδιώτη.
Μόνο για τη Δημοτική Ενότητα Αστακού, η αποκομιδή θα στοιχίζει, πλέον, το πολύ 10.000 τον μήνα. Ήτοι, 6.000 οι μικτοί μισθοί 5 εργαζομένων (1.200Χ5) και περίπου 3.000 έως 4.000 τα έξοδα κίνησης (κυρίως καύσιμα).
Ο ιδιώτης ζητούσε, για την ίδια δουλειά, τα διπλάσια: 19.400 ευρώ! Γύρω στα 120.000, επιπλέον, τον χρόνο, μόνο για τον Αστακό!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης στη Θουριγγία με στήριξη στην άκρα Δεξιά κατέρρευσε. Με τους χριστιανοδημοκράτες και τους φιλελεύθερους να εμφανίζονται ως "αντιφασίστες", υπαναχωρώντας στη συνεργασία με την ακροδεξιά-ρατσιστική AfD.
Τι να πουν στον γερμανικό λαό, που είδε να χάνεται το ένα δέκατο του πληθυσμού στα πεδία των μαχών, στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και στους βομβαρδισμούς των πόλεων από τους συμμάχους;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΙΤΕ: ΑΓΓΕΛΙΕΣ…ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!!!
ΑΓΓΕΛΙΕΣ...ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!!!Μερικα ειναι πολυ καλα… ειδικα ο μαθηματικος και το φιδι…
ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ 45αρα, παραμελημένη, ατυχήσασα , ζητά απόλαυση από πραγματικό άντρα. Βάζω τον φούρνο, βάζεις το κεφαλάκι; Μπορείς να με λες Πάμελα.
ΑΛΒΑΝΟΣ
εμφανίσιμος, ψηλός (1,48) από Αργυρόκαστρο, μεγαλωμένος με ιδανικά, ζητεί γνωριμία με Φιλιππινέζα, που πιστεύει στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για την δημιουργία σοβαρής σχέσης. Επιπλέον προσόντα : 27cm, άνευ φοράς.
ΖΗΣΕ 24 ώρες, ώριμες ξαναμμένες γυναίκες, ανικανοποίητες νοικοκυρές. Έμπειρη ανακούφιση σε 1 λεπτό ! Επιβλητικός έρωτας, μεγάλη ερεθισμένη κυρία.
ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΕΣ έως 21 ετών, γραμματικές γνώσεις Δημοτικού (λίγη ορθογραφία) εμφανίσιμες, δραστήριες, πηδηχταρούλες, για νυχτερινή εργασία σε μπαρ της Λιβαδειάς. Ευχάριστο περιβάλλον, όχι κωλάδικο. Τηλεφωνήσατε κύριον Βαγγέλα .
ΖΗΤΕΙΤΑΙ μπάρμαν γυναίκα.
35χρονος , ευκατάστατος, με βελούδινο σώμα, άτριχος από την φύση του, ζητά εσένα τον τριχωτό, δυναμικό, ενεργητικό και άνεργο. Προϋπηρεσία στο Πεδίο του ‘Αρεως, θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν.
ΖΗΤΩ να μου χαρίσουν έγχρωμες τηλεοράσεις, στερεοφωνικά υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, πιστωτικές κάρτες, μηχανές, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, κότερα,. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΚΤΕΣ.
ΖΗΤΩ λάδια μαγειρικής μεταχειρισμένα, βαμβακέλαια, σπορέλαια, σογιέλαια, μουρνέλαια… κ.λ.π.
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ συγκάτοικος με τηλέφωνο, χωρίς κοινόχρηστα, με κοπρόσκυλο, μαζί με τσιμπούρια του.
ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κρασί χύμα.
ΕΥΚΑΙΡΙΑ, λόγω διάλυσης η εκκλησία Αγίας Θέκλας πουλάει 2 κολυμπήθρες Σιλωάμ, 7 εξαπτέρυγα, 500 κιλά κερί, ολόχρυσο σερβίτσιο Ιερού ( δισκοπότηρα κ.λ.π. ) και έναν πολυέλαιο.
ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ του ΚΚΕ πωλείται από ατσάλι και σμάλτο, κεντημένο στο χέρι, για φινετσάτους προλετάριους, πολύτιμο οικογενειακό κειμήλιο από Οκτωβριανή Επανάσταση. Δώρο : ”Τα ‘παντα του Λένιν” ( 55 τόμοι, δύο ευρετήρια )
ΕΧΕΤΕ ΕΞΟΧΙΚΟ; Ελάτε Κάνιγγος 23, είδη εκφοβισμού ζώων, ανθρώπων, σε τιμές μπαράζ. Νόμιμη αγορά και κατοχή. Ο τρόμος σε πακέτο!
ΕΙΜΑΙ η χρυσοχέρα Δέσποινα. Ζυμάρι πιάνω και κολώνα της ΔΕΗ γίνεται. Θα σε κάνω να λιώσεις.
ΚΟΥΚΛΑ φουσκωτή, τριών οπών, μπαταρίας και ρεύματος, ψάχνει για αληθινό άντρα να την φουσκώσει. Τρόμπα ποδηλάτου.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ πτυχιούχος, με πολυετή φροντιστηριακή πείρα, μεταπτυχιακές σπουδές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, παραδίδει καθημερινά γύρο με πίτα, στο σουβλατζίδικο ”Η Ωραία Ρούμελη”, τυλιγμένο στο πτυχίο του. Το κρεμμύδι χρεώνεται χωριστά.
ΠΩΛΕΙΤΑΙ φίδι 83 μέτρα στενό, μαύρο φίδι, με βούλες πορτοκαλλιές και με ραβιδώσεις κίτρινες. Αφρικής γνήσθειον, τέως δηλητηριώδη, δια ζώνες – πορτοφολάκια – μπρατσολέδες ρολογιού. Προσέχετε, μόνο σοβαραί προτάσεις, περίπου 130 τεμαχίων και 64 πόντων έκαστον περίπου όλο μαζί, μεγάλη έκπωσις, συφέρει και πάρτε τηλέφωνον αυθημερώς
ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο αντί-κα, κατάλληλο για κυρία με χοντρά πόδια και μεγάλα συρτάρια.
ΠΩΛΕΙΤΑΙ πωλήτρια.
ΠΩΛΕΙΤΑΙ σκύλος. Τρώει τα πάντα, ιδιαίτερη αδυναμία στα παιδιά.
ΕΝΥΔΡΕΙΟ , διαστάσεων 92χ65χ48, ιταλικό ντιζάινε και ανανέωση αέρα αυτόματα, φωτισμόν σαν σκηνοθετημένον, ρεαλιστικώτατον, μαζί με 5 αιμοβόρα ψάρια Χονολουλούς πολεμικά, όλα μαζί 100.000 λόγω αναχωρήσεως
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ, επιθυμώ αξιόλογη ερμαφρόδιτη δεσποινίδα, που να έχει δουλέψει σε οικοδομή. Αντρες αποκλείονται.
ΑΝΤΡΑΣ, ειλικρινής, παίρνει τα πάντα.
ΜΕΓΕΘΥΝΤΗΣ ΠΕΟΥΣ BIG MAN Με χοάνη εισαγωγής και βαλβίδα αναρρόφησης. Τον βάζεις από την μια πλευρά μέσα και βγαίνει από την άλλη 10 πόντους μεγαλύτερος. Διατηρείται 24 ώρες καυλωμένος. Μια επίσκεψη θα σε πείσει.
ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ σε όλα τα χρώματα και νούμερα. Πάρτε προφυλάξεις τώρα. ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣΩΜΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ. Γι’ αυτούς που αγαπούν τον έρωτα.
ΜΕΝΤΙΟΥΜ , σπουδάσας με μεγάλων παραφυσικών καθηγητών εις ΗΠΑ, NASA CANNABERAL – CAPE KENNEDY, σας δίνει το παρόν αλλά και το μέλλον ευκολότατα, αντί λογικότατης αμοιβής, επισκεπτόμενος και οικείας, πλην περιπτώσεως χρεώσεως ναύλων δια εξωαττικάς μεταβάσεις. Επίσης άριστος και ως μάγειρος, ζητεί να εργασθεί τις ελεύθερες ώρες του εις ευκατάστατον οικία, μάγειρας υψηλής SHEF HAUT CUISIN FRANCAIS ή MAITR DOTEL ή εν ανάγκη, επιβλέπων και την πισίνα ή το καζόν του κήπου σας. Μόνο σοβαροί ή ενδιαφερόμενοι.
ΚΑΦΕΜΑΝΤΕΙΑ , έμφυτες ικανότητες, διαβάζω σμυρναίικο πιατάκι, τούρκικο καφέ, ελληνικό, εσπρέσσο, καπουτσίνο, φρέντο
ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ πρόσωπα, αγαπημένα, αλλά και μισητά, υπνωτιζόμενος από 7 ετών, διδαχθείς στον Δρ Μπουχάρ από Ινδία, άνευ διδασκάλου. Επίσης, κάθομαι οκλαδόν πάνω σε ταβανόπροκες, περπατάω σε αναμμένα κάρβουνα, καταπίνω σπαθιά, ψαλίδια, κουτάλια, μαχαίρια, ξυραφάκια. Ανυψώνω φίδι με φλογέρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Η φτώχεια πλήττει 14 εκατομμύρια ανθρώπους -Πρώτοι στη «λίστα» εργάτες, παιδιά, συνταξιούχοι
7 Φεβρουαρίου 2020
Η φτώχεια πλήττει 14 εκατομμύρια ανθρώπους στη Βρετανία, με πρώτους τους εργάτες, τα παιδιά και τους συνταξιούχους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.
Τα αποτελέσματα της έρευνας του ιδρύματος Joseph Rowntree έρχονται σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία κάνει λόγο για ποσοστό ανεργίας κάτω του 4%, το χαμηλότερο εδώ και 45 χρόνια, παρά την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας εξαιτίας του Brexit.
Η έκθεση δείχνει ότι πολλοί εργάτες αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες καθώς οι μισθοί τους δεν επαρκούν. Εξάλλου η επισφαλής εργασία είναι το αντίτιμο της μείωσης του ποσοστού ανεργίας, όπως δείχνει η ολοένα και συχνότερη προσφυγή στις επισφαλείς συμβάσεις εργασίας, όπως είναι οι συμβάσεις «μηδενικών ωρών εργασίας» που δεν διασφαλίζουν ελάχιστο ωράριο εργασίας. Συνολικά οι μισοί από όσους πλήττονται από τη φτώχεια ζουν σε οικογένειες εργατών, έναντι 39% πριν 20 χρόνια.
Εξάλλου περίπου 4 εκατομμύρια παιδιά και 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι ζουν σε άθλιες συνθήκες, αύξηση κατά 400.000 και 300.000 άτομα αντίστοιχα σε σχέση με πέντε χρόνια πριν.
Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας
Τα πιο αυξημένα ποσοστά φτώχειας απαντώνται στο Λονδίνο, στη βόρεια και την κεντρική Αγγλία και την Ουαλία. Μικρότερα ποσοστά καταγράφονται στη νότια Αγγλία, τη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.
Σύμφωνα με τα κριτήρια της έρευνας, μια οικογένεια θεωρείται φτωχή όταν το εισόδημά της είναι κατά περισσότερο από 60% μικρότερο από το μέσο εισόδημα μιας αντίστοιχης οικογένειας.
Το ίδρυμα Joseph Rowntree καλεί την κυβέρνηση της Βρετανίας να δράσει για να βελτιώσει την ποιότητα και την ασφάλεια της εργασίας. Τονίζει μάλιστα ότι τα κοινωνικά επιδόματα είναι απολύτως απαραίτητα για την αντιμετώπιση της φτώχειας, όπως και η παροχή πιο οικονομικών κατοικιών.
Από την πλευρά της η εργατική συνομοσπονδία TUC ζητεί να σταματήσουν τα συμβόλαια επισφαλούς εργασίας. «Τα συμβόλαια μηδενικών ωρών θα πρέπει να απαγορευθούν και ο κατώτατος μισθός θα πρέπει αμέσως να φτάσει τουλάχιστον τις 10 λίρες την ώρα», επεσήμανε η γενική γραμματέας του Φράνσις Ο’ Γκρέιντι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




1 στους 3 εργαζομένους(695.210) στον ιδιωτικό τομέα με 427,90 ευρώ μικτά(27,50%)!!
7/2/2020
Κυριαρχεί ο τύπος του εργαζόμενου πένητα» («working poor»)
Η αγορά εργασίας απειλεί τις συντάξεις !
Ιδού τα αποκαλυπτικά στοιχεία του ΕΦΚΑ που δημοσιεύθηκαν σήμερα!
Με έγγραφο του ΕΦΚΑ ανακοινώθηκαν τα στοιχεία απασχόλησης για τον μήνα Ιούλιο 2019. Τα στοιχεία που παρατίθενται είναι ανησυχητικά για το μέλλον των μισθών, αλλά και των συντάξεων, αφού (όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις) το Ασφαλιστικό είναι συνάρτηση του Εργασιακού και η αγορά εργασίας επηρεάζει δραστικά τις εισφορές στα Ταμεία και το μέλλον των συντάξεων.
Από τον Πίνακα 2 της σελίδας 3 με τίτλο «Κατανομή της απασχόλησης, του ημερομισθίου και του μέσου μισθού των ασφαλισμένων ανά τύπο απασχόλησης»  που παραθέτουμε, καταδεικνύεται ότι 1 στους 3 εργαζόμενους σε όλο τον ιδιωτικό τομέα λαμβάνει μηνιαίο μισθό ΜΟΝΟ 427,90 ευρώ (μεικτά).
ΤΥΠΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΦΥΛΟ ΑΝΔΡΕΣ                           MEN ΓΥΝΑΙΚΕΣ     WOMEN ΣΥΝΟΛΟ                          TOTAL
ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ 1.039.692 795.335 1.835.027
ΜΕΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 23,36 23,31 23,34
ΜΕΣΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ 52,55 46,10 49,76
ΜΕΣΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 1227,65 1074,78 1161,39
ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ 324.445 370.765 695.210
ΜΕΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 16,41 18,07 17,29
ΜΕΣΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ 24,94 24,59 24,75
ΜΕΣΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 409,15 4444,30 427,90
ΣΥΝΟΛΟ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ 1.362.957 1.164.915 2.527.872
ΜΕΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 21,73 21,67 21,70
ΜΕΣΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ 47,59 40,39 44,28
ΜΕΣΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 1033,89 875,23 960,77

Πιο συγκεκριμένα, στο σύνολο των 2.527.872 εργαζομένων, οι 695.210 (ποσοστό 27,5%) απασχολούνται μερικώς και ο μέσος μηνιαίος μικτός μισθός που λαμβάνουν είναι 427,90 ευρώ!!
Η αποκάλυψη αυτή, σε συνδυασμό με τις χιλιάδες μετατροπές συμβάσεων εργασίας από αορίστου χρόνου σε εκ περιτροπής (με ή χωρίς τη συναίνεση του εργαζομένου), όπως αυτές καταγράφονται από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (βλ. την από 13-1-2020 ανακοίνωσή μας για τις 3.719 μετατροπές που έγιναν ΜΟΝΟ τον Δεκέμβριο του 2019!!), δημιουργεί ανησυχία και ισχυρούς προβληματισμούς για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους της πατρίδας μας.
Kαλουμε την κυβέρνηση να πριμοδοτεί την πλήρη και ασφαλισμένη εργασία και να αφήνει μεγαλύτερο έδαφος σε αξιοπρεπείς και αξιοβίωτους μισθούς, αφού είναι αυτονόητο ότι όσοι μεν από τους 695.210 εργαζόμενους με μικτό μηνιαίο μισθό 427,90 ευρώ έχουν δημιουργήσει οικογένεια, αυτές ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, όσοι, δε, δεν το έχουν ακόμη τολμήσει, δεν μπορούν καν να το ονειρευτούν.
Υπ’ αυτές τις συνθήκες εργασιακής απορρύθμισης, δεν μπορεί να γίνει λόγος για ελεύθερο χρόνο και κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτιστική δράση των Ελλήνων.
Έτσι θα συνεχίζεται η καταστροφή της εγχώριας εργατικής δύναμης.
Οι «εργαζόμενοι-πένητες» («working poor») αλλά και οι άνεργοι είναι εδώ, είναι δίπλα μας! Και οι προσοντούχοι νέοι μας μεταναστεύουν στο εξωτερικό!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανέβασε φωτογραφία από παράνομο παρκάρισμα σε ράμπα αναπήρων και καλείται να πληρώσει 70.000 ευρώ
Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 - 12:50
Μεγάλοι μπελάδες για μια γυναίκα, που πόσταρε φωτογραφία με οδηγό, ο οποίος είχε σταθμεύσει το όχημά του σε θέση για ΑμΕΑ, και πέρα από το γεγονός ότι την έβρισε και την απείλησε, της έκανε και μήνυση, αξιώνοντας 70.000 ευρώ!
Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η κυρία Αννίτα Αναστάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, προ μερικών μηνών είδε κάποιον οδηγό να έχει παρκάρει σε θέση ΑμΕΑ, σε σούπερ μάρκετ.
Του ζήτησε, λοιπόν, εξηγήσεις και, όπως υποστηρίζει, αυτός την έβρισε, την ακολούθησε έως το αυτοκίνητό της και μάλιστα, την απείλησε!
Η κυρία Αναστασάκη ανέβασε, τελικά, τη φωτογραφία του παράνομα παρκαρισμένου οχήματος στο Facebook, αλλά ο οδηγός τη μήνυσε για προσβολή προσωπικότητας και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ζητώντας 70.000 ευρώ.
Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξανά εργατικό ατύχημα στη Μότορ Οιλ του Βαρδινογιάννη μετά από έκρηξη, η οποία όπως απεδείχθη δεν οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος.
Τραυματίστηκαν σοβαρά τέσσερα άτομα και μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο και στο Γεννηματά
Για ελλιπή μέτρα προστασίας, ασφάλειας και υγιεινής μιλούν εργαζόμενοι, συνδικάτα και φορείς.
Ακούσατε, διαβάσατε τίποτα γι αυτήν την είδηση;;
(μα πώς, αφού οι Βαρδινογιάννηδες είναι το κράτος)




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να Ξαναθυμηθούμε ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΠΡΙΝ 24 ΧΡΟΝΙΑ -Από τη «Λευκή Βίβλο»:
Από τη «Λευκή Βίβλο» στις σημερινές αντεργατικές αναδιαρθρώσεις
ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ :
Εχουμε ηδη μιλησει για την «Στρατηγικη της Λισαβονας» που αποφασιστηκε στη Συνοδο Κορυφης της Ευρω Ενωσης τον Μαρτη του 2000.
Παντως η στρατηγικη της Λισαβονας εβαζε επιτακτικα το ζητημα της ληψης διαρθρωτικων μετρων που εντεινουν την εκμεταλλευση όπως:
Καταργηση Συλλογικων Συμβασεων, μειωση μισθων, αυξηση οριων ηλικιας συνταξιοδοτησης, μειωση συνταξεων, μειωση χρονου και υψους επιδοματος ανεργιας, καταργηση του σταθερου ημερισιου χρονου εργασιας, προωθηση μερικης κσι ελαστικης απασχολησης, καθως και γοργη εφαρμογη ιδιωτικοποιησεων κρατικων επιχειρησεων καθως και εμπορευματοποιηση Υγειας, Παιδειας
Από τη Λισαβονα αρχιζει ο δρομος για το… Μεσαιωνα..
Βεβαια τα θεμελια ειχαν μπει από τη Λευκη Βιβλο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Μάου Μάου, που οι Βρετανοί τους δυσφήμισαν ως κανίβαλους. Ήταν αντάρτες που οι Άγγλοι τους ευνούχιζαν και τους έκαιγαν ζωντανούς, εξολοθρεύοντας σχεδόν 100 χιλιάδες πάμφτωχους ιθαγενείς
Η εθνικιστική παραστρατιωτική οργάνωση, που έμεινε γνωστή με την ονομασία «Μάου Μάου», για 8 χρόνια, μπλέχτηκε σε ένα άνισο πόλεμο με τους Βρετανούς. Ο στόχος τους ήταν διπλός. Διεκδίκηση των εδαφών και ανεξαρτησία από τη Βρετανική Κυβέρνηση και τους λευκούς εποίκους.
Διαμάχη για την Αφρική Στα τέλη του 19ου αιώνα και κατά την περίοδο του νέου ιμπεριαλισμού, ευρωπαϊκές δυνάμεις, με πρωταγωνιστές τη Βρετανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο δημιούργησαν αποικίες στην Αφρική. Το 1895, βρετανοί αποικιοκράτες εγκαταστάθηκαν στην Κένυα. Η μεγαλύτερη εθνότητα της Κένυας, αυτή των Κικούγιου, μαζί με τους Μασάι και Κάμπα εξαναγκάστηκαν να μετοικήσουν σε άνυδρες εκτάσεις. Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Κένυας επιβίωνε χάρη στην αγροτική παραγωγή και κυρίως από την καλλιέργεια καφέ και τσαγιού. Τα εύφορα εκτάρια γης που είχαν στην ιδιοκτησία τους, μεταβιβάστηκαν βίαια στους λευκούς αποίκους και ο ντόπιος πληθυσμός εξαναγκάστηκε να δουλεύει κάτω από άθλιες συνθήκες στα κτήματα που δικαιωματικά του ανήκαν. Σημάδια αντίστασης Μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, οι Κενυάτες περίμεναν καλύτερη αντιμετώπιση από τους Βρετανούς αποίκους. Πολλοί από τους Κικούγιου και τους Μασάι είχαν πολεμήσει με τους Άγγλους κατά του Ναζισμού. Παρόλα αυτά, μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1940, πάνω από ένα εκατομμύριο Κικούγιου είχαν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους προκειμένου να εγκατασταθούν Ευρωπαίοι. Παράλληλα, οι Άγγλοι είχαν επιβάλει εξευτελιστικούς φόρους στους φτωχούς ντόπιους, με χαρακτηριστικότερο τον «φόρο της Καλύβας», έναν φόρο που αντιστοιχούσε σε δυο μήνες εργασίας. Οι λευκοί δωροδοκούσαν ντόπιους που δούλευαν για τη βρετανική αποικιοκρατία, με σκοπό να ηρεμούν τα πλήθη και να προωθούν τους στόχους της Βρετανικής Κυβέρνησης.
Οι πρώτοι που αντέδρασαν ήταν οι Κικούγιου, που αποτελούσαν και το 20% του αφρικανικού πληθυσμού της Κένυας. Οι αποικιοκράτες απαντούσαν με εκτελέσεις και σκληρές τιμωρίες. Αυτό ήταν και η αρχή για τη δημιουργία μιας οργάνωσης που θα διεκδικούσε την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Κένυας.
Ομάδα των «Μαου Μάου» που πολέμησαν για την ανεξαρτησία της Κένυας
Η «μυστική κοινότητα» των Μάου Μάου
Στις αρχές του 1950, οι περισσότεροι Κικούγιου μαζί με μέλη των φυλών Έμπου και Μέρου εγκαταστάθηκαν στο Ναϊρόμπι. Όλοι τους ήταν εξαθλιωμένοι και απογοητευμένοι από τη μεταχείριση που δέχτηκαν τόσο από τους ευρωπαίους αποίκους όσο και από την πολιτική της χώρας τους. Η αντίδρασή τους πήρε μορφή εξέγερσης και το 1952, ξεκίνησαν οι πρώτες μεμονωμένες επιθέσεις εναντίον ορισμένων Κικούγιου που δήλωναν πίστη στην Κυβέρνηση. Οι εξεγερμένοι έμειναν γνωστοί ως «Μάου Μάου». Η προέλευση του ονόματός τους δεν είναι ξεκάθαρη. Αρκετοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ονομασία «Μάου Μάου» πιθανόν να ήταν αναγραμματισμός της λέξης Ούμα- Ούμα, που σήμαινε «φύγε-φύγε». Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι η ονομασία «Μάου- Μάου» ήταν το ακρωνύμιο από τη φράση – γραμμένη στη γλώσσα Σουαχίλι: «Mzungu Arudi Ulaya, Mwafrika Apate Uhuru» που σήμαινε «αν ο λευκός γυρίσει στην Ευρώπη, ο Αφρικανός θα ελευθερωθεί». Οι επικεφαλής πάντως των Μάου Μαόυ, δεν αποκαλούνταν ποτέ έτσι. Προτιμούσαν τον τίτλο, «Στρατός της Κενυατικής Γης και Ελευθερίας». Ορμητήριό τους ήταν οι δασικές περιοχές της Αμπερντάρε και του Μάουντ Κένυα. Ο μοναδικός τους οπλισμός ήταν μαχαίρια, και αυτοσχέδια όπλα. Η ένοπλη οργάνωση αριθμούσε περίπου 20.000 αντάρτες, ανάμεσα στους οποίους και μελλοντικός πρόεδρος της χώρας, Γιόμο Κενυάτα, και στράφηκε και σε επιθέσεις λευκών αποίκων, πολλές από τις οποίες ήταν βάναυσες. Καθώς οι επιθέσεις αυξάνονταν, παρόμοια κινήματα που απαιτούσαν εθνική ανεξαρτησία και τον διωγμό των Βρετανών, υιοθέτησαν περισσότερο ριζοσπαστικές και ακραίες θέσεις, παρόμοιες με αυτές των Μάου Μάου. Στις 20 Οκτωβρίου 1952, ο τότε κυβερνήτης της αφρικανικής χώρας, Έβελιν Μπάρινγκ, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο μοναδικός οπλισμός των «Μάου Μάου» ήταν μαχαίρια και αυτοσχέδια όπλα.
Η ένοπλη οργάνωση αριθμούσε περίπου 20.000 αντάρτες - Τζον Χάρτινγκ, ο εξολοθρευτής των «Μάου Μάου»
Από τις επιθέσεις των «Μάου Μάου», σκοτώθηκε ένα παιδί αποίκων. Για τη βρετανική αποικιοκρατία, το 6χρονο παιδί έγινε σύμβολο προπαγάνδας εναντίων της παραστρατιωτικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τη έκθεση του «Colonial Office», που βγήκε στη δημοσιότητα το 1960, οι «Μάου Μάου» ήταν «τρομοκράτες και βασίζονταν σε ένα θανατηφόρο μείγμα ψευδοθρησκείας, εθνικισμού και σατανικών μορφών μαύρης μαγείας». Παράλληλα, τους χαρακτήριζαν κανίβαλους, επικίνδυνους και απολίτιστους, μια φυλετική αίρεση προσκολλημένη σε βάρβαρες τελετές μύησης των προγόνων τους που δολοφονούσαν αμάχους.
Τζον Χάρτινγκ, ο εξολοθρευτής των «Μάου Μάου»
 Το 1952, ο «μπαρουτοκαπνισμένος» στρατιωτικός Τζον Χάρτινγκ, που υπηρετούσε σε σημαντικές θέσεις στον βρετανικό αυτοκρατορικό στρατό, επισκέφτηκε την Κένυα. Στην έκθεση που έστειλε στο «Colonial Office», ανέφερε ότι οι «Μάου Μάου» ήταν απεχθείς και σύντομα θα έπαιρναν τον νόμο στα χέρια τους. Για αυτό και όταν επέστρεψε στη Αγγλία, απαίτησε να σταλθούν και άλλες στρατιωτικές δυνάμεις στην Κένυα για να περιορίσουν τους καταπιεσμένους Αφρικανούς, αλλά και να δημιουργηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης. Έτσι και έγινε. Στην Κένυα υπήρχαν 11 τάγματα πεζικού, χιλιάδες αστυνομικοί αλλά και άρματα μάχης, καθώς και βομβαρδιστικά οχήματα. Η «Επιχείρηση Άνβιλ» ήταν καθοριστική. Βρετανικές δυνάμεις 25 χιλιάδων ατόμων εισέβαλαν στο Ναϊρόμπι και έπειτα από δύο εβδομάδες συνέλαβαν περισσότερους από 50 χιλιάδες αντάρτες. Ειδικότερα, μέσα σε δύο χρόνια, η βρετανική αεροπορία είχε ρίξει σχεδόν 6 εκατομμύρια βόμβες στις δασικές περιοχές που κρύβονταν οι «Μάου Μαόυ». Έως το 1955 η εξέγερση είχε κατασταλεί. Το σχέδιο του Χάρντινγκ είχε πετύχει, γι’ αυτό και χρόνια αργότερα ο βρετανός στρατιωτικός έμεινε γνωστός ως ο «εξολοθρευτής των Μάου Μάου». Η επόμενη αποστολή του ήταν η καταστολή της εξέγερσης στην Κύπρο που διεκδικούσε την ένωσή της με την Ελλάδα.
Η «τεχνική της διάλυσης»
Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των «Μάου Μάου», σκοτώθηκαν 32 άποικοι, 63 στρατιώτες και 527 Αφρικανοί που συνεργάστηκαν με τη βρετανική αποικιοκρατία. Η εθνικιστική ένοπλη παραστρατιωτική οργάνωση επίσημα μετρούσε 11.503 νεκρούς μαζί με τον άμαχο πληθυσμό. Σύμφωνα με νεότερες έρευνες, ωστόσο, ο αριθμός των νεκρών φτάνει μέχρι και τους 100 χιλιάδες. Από το 1955 μέχρι το 1960, που έληξε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την Κένυα, 350.000 άτομα συνελήφθησαν και εγκλείστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς να περάσουν από δίκη. Συνολικά, υπολογίζεται ότι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως από τη φυλή των Κικούγιου υπέστησαν αντίποινα από τη Βρετανική Αποικιοκρατία, ανάμεσά τους και πολλά γυναικόπαιδα.
Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των «Μάου Μάου»,σκοτώθηκαν 32 άποικοι, 63 στρατιώτες και 527 Αφρικανοί που συνεργάστηκαν με τη βρετανική αποικιοκρατία/ Guardian
Στα «γκούλαγκ» της Αφρικής, χιλιάδες βασανίστηκαν και εκατοντάδες εκτελέστηκαν. Οι αποικιακές αρχές εφάρμοσαν την «τεχνική της διάλυσης» μια τεχνική που περιείχε σωματική κακοποίηση και ψυχολογικό πόλεμο, ώστε οι «Μάου Μάου» να «σπάσουν» και να απαρνηθούν τον όρκο τους. Τα βασανιστήρια ποίκιλαν. Αρκετούς, αφού τους ξυλοκοπούσαν αλύπητα, του πετούσαν στο έδαφος, τους πατούσαν το λαρύγγι και τους τάιζαν λάσπη. Σύμφωνα με την Καρόλαιν Έλκινς, ιστορικό στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, τα βασανιστήρια των Βρετανών ξεπερνούσαν κάθε φαντασία. Υπάρχουν περιπτώσεις που Αφρικανοί κάηκαν ή ψήθηκαν ζωντανοί. Οι δολοφονίες ανταρτών, ο ευνουχισμός αντρών και οι βιασμοί γυναικών ήταν συχνό φαινόμενο, όπως και οι ακρωτηριασμοί, αλλά και ο υποσιτισμός. Σύμφωνα με τους επιζώντες, οι αντάρτες «έδειξαν απαράμιλλο πατριωτισμό και αφοσίωση στον αντιαποικιακό αγώνα».
Ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη
Τα περισσότερα αρχεία των Βρετανών καταστράφηκαν, όταν η Βρετανία επίσημα αποχώρησε από την Κένυα. Ωστόσο, μερικά αρχεία που βρέθηκαν κρυμμένα σε θυρίδα το 2011, αποκάλυψαν τα βασανιστήρια που υπέστησαν «Μάου Μάου» και ο άμαχος αφρικανικός πληθυσμός. Τουλάχιστον 7.000 επιζώντες ακολούθησαν τη δικαστική οδό για να βρουν δικαιοσύνη. Το 2013, η Βρετανική Κυβέρνηση, εξέφρασε επίσημα τη λύπη της αλλά δεν αποδέχτηκε καμία ευθύνη για τις ακρότητες που έγιναν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των «Μάου Μάου». Οι αποικιακές αρχές εφάρμοσαν την «τεχνική της διάλυσης» μια τεχνική που περιείχε σωματική κακοποίηση και ψυχολογικό πόλεμο, ώστε οι «Μάου Μάου» να «σπάσουν» και να απαρνηθούν τον όρκο τους
Το 1963 η Κένυα ελευθερώθηκε και ο Γιόμο Κενυάτα έγινε ο πρώτος πρόεδρος του ανεξάρτητου αφρικανικού κράτους. Ως ένδειξη σεβασμού, οι εναπομείναντες αντάρτες «Μάου Μάου» παρέδωσαν τα όπλα τους στον Κενυάτα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα νεοναζιστικά φιλελέδια χρησιμοποιούν κάθε μέσον υποταγής και εξαθλίωσης. Αφού πρώτα φτωχοποιήσουν εως απελπισίας τον λαό..άρχισαν να ενεργοποιούν τον νόμο περί παραμέλησης ανηλίκων(την φτώχεια που οι ίδιοι επέβαλαν)για ν'αρπάξουν τα παιδιά απ'τους..μέσω των.."κοινωνικών υπηρεσιών" και να τα "εκπαιδεύσουν"...ως αυριανούς γενίτσαρους.Εσύ πανηλίθιε προ-πο παίκτη που σου φταίν οι φτωχοι ανεργοι Ελληνες,δες tv με απλανές βλέμμα και άδειο κρανίο για τους κατατρεγμενους λαθρομεταναστες με τα τελευταιας τεχνολογιας κινητα, που τους δινουν και επιδοματα 400 ευρω που δεν βλεπουν ουτε στον υπνο τους οι ελληνες ανεργοι. Για τους λαθρομεταναστες, επειδη του το λεει η tv , σε πιανει ο «ανθρωπισμος σου». Άντε χάσου σίχαμα του πλανήτη...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθώος ο Χρήστος Στελακάτος, ο ιχθυολόγος που κατήγγειλε τις καρκινογόνες τροφές στα ιχθυοτροφεία
15:04 | 07 Φεβ. 2020
Αθώος κρίθηκε ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος, ο ιχθυολόγος που κατήγγειλε τις πρακτικές των εταιριών στις ιχθυοκαλλιέργειες και αποκάλυψε τους κινδύνους που εγκυμονούν οι τροφές που προέρχονται από αυτές για τους καταναλωτές.
Ο Χρήστος Στελακάτος απολύθηκε από την εταιρεία Ανδρόμεδα, όπου και εργάστηκε για 13 χρόνια καθώς εναντιώθηκε στις πρακτικές της εταιρείας. Κατήγγειλε χρήση χημικών ουσιών, όπως η φορμόλη, σάπιες τροφές, και άλλες επιβλαβείς πρακτικές για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Μετά τις καταγγελίες και την απόλυσή του βίωσε μια πραγματική δικαστική Οδύσσεια με την εταιρεία να προσφεύγει εναντίον του ζητώντας αποζημιώσεις μαμούθ για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη αλλά και εξοντωτικά ψηλές ποινές φυλάκισης.
Τελικά σήμερα, ο Χρήστος Στελακάτος κρίθηκε αθώος από το μονομελές πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας και σε προσωπικό του μήνυμα στο Facebook, ευχαριστεί όσους συμπαραστάθηκαν στη δικαστική του περιπέτεια.


ΠΑΣΤΙ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ ΤΕ
Σας ενημερώνουμε ότι ο εν λόγω συχνά "καταγέλλων" δεν είναι Μέλος του Συλλόγου μας, ούτε οποιουδήποτε συλλόγου ιχθυολόγων, καθώς ουδέποτε έλαβε Πτυχίο ιχθυολόγου, ενώ οι δηλώσεις του ξεκινούν θέτοντας ως βάση αυτήν ακριβώς την ιδιότητα (οφείλει άνω των 15 μαθημάτων, πτυχιακή και πρακτική). Κάθε άλλη δήλωση από εκείνο το σημείο και μετά εμπεριέχει ήδη το στοιχείο του ψεύδους, και της ημιμάθειας. Επιπλέον, εργαζόμενος ως εργάτης έχει καταγγελθεί και σε εμάς από συναδέλφους του για αντισυναδελφική συμπεριφορά, αλλά δεν μπορούμε να ασκήσουμε πειθαρχικό έλεγχο, καθώς δεν είναι ιχθυολόγος μέλος μας. Για τα μέλη μας έχουμε συχνά κάνει παρεμβάσεις στην εργοδοσία, καθώς είμαστε και επαγγελματικός φορέας, υπογράφοντας Συλλογικές Συμβάσεις (ακόμη και με προσφυγή σε διαιτησία). Σε κάθε περίπτωση, και αρνούμενοι να εισέλθουμε σε μία εργατική διαφορά για την οποία έχουν επανειλημμένα αποφανθεί η επιθεώρηση εργασίας, και τα ελληνικά δικαστήρια,
ΔΕΝ είμαστε Δημόσιος Φορέας, και λειτουργούμε σε όφελος των μελών μας, της προσφοράς μας στον συνάνθρωπο, στο πλαίσιο του νόμου και της επιστήμης μας, τα οποία προσβάλλονται από τα όσα δηλώνει ψευδώς ο κ. Λοβέρδος.
Η τάση αναπαραγωγής ειδήσεων φοβερών και τρομακτικών είναι πια ίδιον του Αμαθούς και ημιμαθους κοινού. Ξεκίνησα 2-3 φορές να γράψω...αλλά πραγματικά δεν τα βγάζεις πέρα με τα fake news στο ίντερνετ. Απλά θα πω ότι το ψάρι Ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είναι άριστο, οικονομικό οροιόν ανάρπαστο στις εξαγωγές ( 2ο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας) πιστοποιημένο από όλους τους φορείς!!!
Σχολιο.- Στον χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας εργάζονται ανθρώποι από όλο το φάσμα της αριστεράς και του ελευθεριακού χώρου, και όλοι μας θεωρούμε γραφικά τα όσα γράφονται.
Τι έγινε είμαστε όλοι γιουσουφάκια των εταιρειών;;;
Σοβαρά τώρα;;;
Και πρέπει όσοι δεν έχετε σχέση με το αντικείμενο να μας κουνησετε και το χέρι;;;
Ο συγκεκριμένος δεν έχει τελειώσει ούτε το ΤΕΙ στο Μεσολόγγι, και γυρνάει παντού και λέει ότι είναι ιχθυολόγος.
Αυτό λέγεται ΑΠΑΤΗ.
Η επιστημονική θεωρία και ο νόμος δεν είναι με το μέρος του.
Τώρα το ότι δίνεται αντικαπιταλιστικο περιεχόμενο σε μία τέτοια απάτη, κάντε το ελεύθερος είστε...
Φαντάζομαι αντίστοιχο αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο θα δίνατε και στον Τύπο που τα έβαλε με τις φαρμακοβιομηχανίες και πρότεινε στον κόσμο να μην κάνει εμβόλια.
Αυτός να δείτε αντικαπιταλισμό που έκανε, μέχρι που αποδείχθηκε ότι είναι απατεώνας...
Αν και δεν έχει κανένα νόημα πλέον, να έχετε υπόψιν σας ότι την τεχνογνωσία για κάποια είδη εκτρεφόμενων ψαριών την πήραμε από τις πρώην χώρες του Ανατολικού Μπλοκ.
Και επίσης ενώ εδώ συζητάμε τις καταγγελίες ενός αερολόγου απατεώνα, στην Κούβα βάζουν σαν στόχο να διπλασιάσουν την παραγωγη εκτρεφόμενων ψαριών έως το 2030.
Αυτό ακριβώς είναι η εποχή των social media.
Θετικό είναι η πληθώρα πληροφοριών, αλλά μεγάλο αρνητικό η απουσία κριτηρίου..
Θα δεις κάτω από ένα τοίχο στο fb, να συζητάει ισότιμα ο οπαδός της επίπεδης γης με ένα αστροφυσικός επιστήμονα...
Κάτω εδώ αυτό συμβαίνει συζητάνε ισότιμα σοβαροί επιστήμονες με ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο, και με 3 κουβέντες απαξιώνουν τα πάντα...
Καλό κουράγιο, σε όσους αντέχουν και συνεχίζουν...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Έντουαρντ Σνόουντεν σχεδιάζει να παρατείνει την άδεια παραμονής του στη Ρωσία
 Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020, 16:49
Η άδεια παραμονής στη Ρωσία που έχει ο πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν, λήγει τον Απρίλιο του 2020 και αυτή τη στιγμή ετοιμάζει τα σχετικά έγγραφα για την παράταση της, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του Ανατόλι Κουτσερένα.
«Ελπίζω πολύ ότι η Ρωσία δεν θα τον ‘δώσει’ στις ΗΠΑ. Στην κυριολεξία χθες συναντηθήκαμε. Η άδεια παραμονής του λήγει τον Απρίλιο του 2020. Αυτή τη στιγμή προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραταθεί για μερικά ακόμη χρόνια», δήλωσε ο Κουτσερένα.
Ο Σνόουντεν το 2013 αποκάλυψε τις μεθόδους ηλεκτρονικής παρακολούθησης που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως και ότι παρακολουθούσαν παράνομα τις συνομιλίες ξένων ηγετών. Φεύγοντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Σνόουντεν είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο από αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και από τη Ρωσία. Την 1η Αυγούστου του 2014, η Ρωσία του έδωσε άδεια παραμονής για τρία χρόνια, την οποία εν συνεχεία παρέτεινε για άλλα τρία χρόνια.
Στις ΗΠΑ ο Σνόουντεν κατηγορείται από την CIA για παραβάσεις δύο άρθρων του νόμου περί κατασκοπείας, οι οποίες τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης μέχρι 20 ετών, επειδη αποκαλυψε τις ναζιστικες αποικιοκρατικες βρωμιες της CIA. Οι βρωμιαρικες ναζιστικες αμερικανικές αρχές επανειλημμένα έχουν δηλώσει ότι ο Σνόουντεν είναι προδότης, ο οποίος με τις αποκαλύψεις του από τα βρωμικα σχεδια των ΗΠΑ έχει βλάψει σοβαρά την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ: Αντιπαραγωγικές οι αμερικανικές απειλές προς τη Βενεζουέλα
 Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020, 02:40
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε χθες Πέμπτη την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Βενεζουέλας, στηλιτεύοντας τις «προκλήσεις» της Ουάσινγκτον και τις προσπάθειες να δημιουργηθεί όπως υποστήριξε ένα πρόσχημα για να υπάρξει στρατιωτική επέμβαση.
Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον έχουν συγκρουστεί επανειλημμένα για τη Βενεζουέλα.
Ο Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Μεξικό, έκρινε ότι οι προσπάθειες να εκδιωχθεί ο Νικολάς Μαδούρο από την προεδρία δεν είναι «χρήσιμες» και ότι οι αμερικανικές απειλές προς τη Βενεζουέλα είναι αντιπαραγωγικές.
«Κανένας δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα των πολιτών της Βενεζουέλας για λογαριασμό τους, όμως υπάρχουν κάποιοι που μπορούν κάλλιστα να προσπαθήσουν να τους εμποδίσουν να διαπραγματευθούν. Βλέπουμε τέτοιου είδους προσπάθειες ως απόπειρα δημιουργίας ενός προσχήματος για να υπάρξει στρατιωτική επέμβαση», δήλωσε ο Λαβρόφ.
«Η Ρωσία και το Μεξικό συμφωνούν στην κατηγορηματική θέση ότι αυτό είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε ο Λαβρόφ μετά τη συνάντησή του με τον Μεξικανό ομόλογό του Μαρσέλο Εμπράρδ.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στηλίτευσε επίσης το ότι κατ’ αυτόν η αμερικανική εξωτερική πολιτική είναι προσκολλημένη στο παρελθόν και κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πως βασίζεται σε τακτικές εκφοβισμού.
«Οι ΗΠΑ νομίζουν ότι τα πάντα επιτρέπονται, απειλούν τους συνομιλητές, επιβάλλουν τιμωρίες και κυρώσεις», ανέφερε ο Λαβρόφ. Πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον «απειλεί» τονίζοντας συχνά πως «όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι» και ότι επιδίδονται σε «προκλήσεις» στη Βενεζουέλα. Κατηγόρησε επίσης τον αχυρανθρωπο των γκρινκος και κλοουν Χουάν Γκουαϊδό για την διακοπή των συνομιλιών ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας στο Όσλο πέρυσι.
Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, Ρωσία και Μεξικό «συμφωνούν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να αναβιώσουν νεοαποικιοκρατικά δόγματα, όπως το δόγμα Μονρό, ή να επαναληφθεί το σενάριο των διαβόητων ‘χρωματιστών επαναστάσεων’ εγείρουν απειλή επικίνδυνης κλιμάκωσης των εντάσεων».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΛΑΙΣΤΙΝH
Αυξάνονται τα θύματα των κατοχικών αρχών
ΡΑΜΑΛΑ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--
Το σχέδιο των ΗΠΑ για το Παλαιστινιακό φουντώνει τις αντιδράσεις και τις πολύμορφες κινητοποιήσεις στα κατεχόμενα εδάφη. Μέσα στο τελευταίο 48ωρο οι κατοχικές δυνάμεις σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους (οι δύο ηλικίας 17 και 19 ετών σε Χεβρώνα και Τζενίν), συνέλαβαν δεκάδες άλλους σε συγκρούσεις, κατεδάφισαν το χωριό Βεδουίνων Νακάμπ για... 174η φορά και κατεδάφισαν σπίτια Παλαιστίνιων κρατουμένων στο πλαίσιο μέτρων «συλλογικής τιμωρίας» που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια.
Η δολοφονία του 19χρονου Παλαιστίνιου στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Οχθης έγινε στη διάρκεια σύγκρουσης Παλαιστινίων με τις κατοχικές δυνάμεις, με αφορμή την κατεδάφιση της κατοικίας συγχωριανού τους, που είχε καταδικαστεί για το θάνατο ενός εποίκου πριν περίπου δύο χρόνια, από τις μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού. Ο άδικος θάνατος του νεαρού αύξησε τις αντιδράσεις και προκάλεσε 24ωρη γενική απεργία.
Παράλληλα, χτες πριν από τα χαράματα, στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ ένας 45χρονος Αραβας του Ισραήλ από τη Χάιφα επιτέθηκε με το αυτοκίνητό του σε περίπολο Ισραηλινών στρατιωτών τραυματίζοντας 12 εξ αυτών (ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση). Μετά από πολύωρο ανθρωποκυνηγητό, ο ύποπτος δράστης συνελήφθη.
Η βία των κατοχικών αρχών δεν αποκλείεται να κλιμακωθεί περαιτέρω τις επόμενες μέρες καθώς αυξάνεται η παρουσία και δράση του ισραηλινού στρατού στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές. Χτες, Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την ανάπτυξη ακόμη μιας μεραρχίας του στρατού στη Δυτική Οχθη.
Παλαιστίνιος κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις λαϊκές αντιδράσεις, τόνισε πως ο παλαιστινιακός λαός ενωμένος καταδικάζει το σχέδιο της κυβέρνησης των ΗΠΑ και ότι ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, θα παρουσιάσει την επόμενη βδομάδα, «με σημαντική ομιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ» τη δική του πρόταση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Νέα 24ωρη απεργία χτες
ΠΑΡΙΣΙ.--
Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση έγινε χτες στη Γαλλία, με μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις (Παρίσι, Μασσαλία κ.τ.λ.), με βασικό αίτημα την απόσυρση της νέας αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προχωρά κατ' εφαρμογή ενιαίων κατευθύνσεων της ΕΕ και προς εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου.
Στο Παρίσι, οι δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου Βαλ ντε Μαρν (από βόρεια προάστια) συμμετείχε, στέλνοντας μήνυμα ενίσχυσης των ταξικά προσανατολισμένων αγώνων.
Στη Μασσαλία, το Εργατικό Κέντρο της περιφέρειας (Μπους ντι Ρον - UD CGT 13) οργάνωσε μία ακόμα μαζική πορεία, απευθύνοντας νέο κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα μέχρι την απόσυρση των νέων ανατροπών.
Αποφασιστικά έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας πολλές ακόμα συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία (FNIC), που όλο το τελευταίο δίμηνο προσπαθούν να αποκρούσουν τόσο την κυβερνητική επιχείρηση συκοφάντησης των εργατικών αγώνων, όσο και τον υπονομευτικό ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων που στρώνουν το έδαφος στον επόμενο «κοινωνικό διάλογο». «Ακόμα κι αν η κυβέρνηση Μακρόν δεν το θέλει, εμείς είμαστε εδώ διεκδικώντας καλύτερες συντάξεις», ήταν το σύνθημα με το οποίο αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της FNIC φωτογραφίες από τη συμμετοχή του κλάδου στις απεργιακές πορείες.
Το Συνδικάτο των σιδηροδρομικών από τις Βερσαλίες (άλλο προάστιο του Παρισιού) επίσης συμμετείχε δυναμικά στην πορεία στην πρωτεύουσα,  αλλά και καταγγέλλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης πρωτοπόρων εργαζομένων. Μάλιστα, νωρίτερα το πρωί, πριν την πορεία, το Συνδικάτο οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της εταιρείας σιδηροδρόμων (SNCF), ζητώντας να σταματήσουν άμεσα απειλές για επιβολή πειθαρχικών μέτρων κατά συνδικαλιστών.
Η επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων εργαζομένων πάει χέρι χέρι με την επιχείρηση συκοφάντησης των πολυήμερων κινητοποιήσεων ενάντια στις νέες ανατροπές, με δεδομένη την πίεση που ο αγώνας αυτός έχει ασκήσει και στην κυβέρνηση και φυσικά τη μεγαλοεργοδοσία. Θυμίζουμε ότι υπάρχουν κλάδοι όπου οι μέρες απεργίας αθροιστικά έφτασαν μέχρι και τις 50.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΘΟΥΡΙΓΓΙΑ
Προς νέες εκλογές
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Παραιτήθηκε χτες ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων (FDP) στη Θουριγγία, Τόμας Κέμεριχ, μία μέρα μετά την ανακήρυξή του σε πρωθυπουργό του κρατιδίου με τη στήριξη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) (πηρε 21,7% χανοντας 11,8% από το 2014) και της φιλοναζιστικής - αντιευρωενωσιτικής «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» (AfD) (πηρε 23,4% κερδιζοντας 12,8%). Το κόμμα του Των Φιλελευθερων στις εκλογές 27 του Οκτώβρη του 2019 μπήκε οριακά στην τοπική Βουλή με 5% (κερδιζοντας 2,5%) και ο Κέμεριχ εξελέγη μετά την καταψήφιση του υποψηφίου της «Αριστεράς» (πηρε 31% κερδιζοντας 2,8%) και πρώην πρωθυπουργού της Θουριγγίας, για σχηματισμό μειοψηφικής κυβέρνησης (με SPD (πηρε 8,2% χανοντας 4,2%) και Πράσινους (πηρε 5,2% χανοντας 0,5%) ).
Το γεγονός ότι για πρώτη φορά η - νεοναζιστικών καταβολών - AfD στήριξε και ουσιαστικά θα συμμετείχε σε τοπική κυβέρνηση στη Γερμανία προκάλεσε αντιδράσεις και λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στο Κοινοβούλιο της Ερφούρτης, χιλιάδες Γερμανοί συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θουριγγία αλλά και στο Βερολίνο, μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του FDP. Επίσης σε Κολωνία, Λειψία, Φρανκφούρτη, Μόναχο και Μαγδεμβούργο.
Η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ (CDU) είχε χαρακτηρίσει χτες - πριν από την παραίτηση - «ασυγχώρητη» τη στήριξη της CDU. Η Μέρκελ υποστήριξε έμμεσα το αίτημα για νέες εκλογές, το οποίο έχουν διατυπώσει και άλλα κόμματα, λέγοντας πως «το εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει επίσης να ακυρωθεί». Η ηγεσία του FDP είχε καλέσει επίσης τον Κέμεριχ να παραιτηθεί και ζήτησε νέες εκλογές, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες κάλεσαν να συγκληθεί το Σάββατο στην καγκελαρία η κυβερνητική επιτροπή του μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού.
Θυμίζουμε ότι στις εκλογές στις 27 του Οκτώβρη του 2019 πρώτη δύναμη είχε αναδειχθεί το κομμα «Η Αριστερά» και στη δεύτερη θέση η AfD, ενώ η προηγούμενη συγκυβέρνηση «Αριστεράς» - SPD - Πρασίνων έχασε την πλειοψηφία. Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες σημείωσαν μεγάλες απώλειες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Τουρκικές αντιδράσεις και ισραηλινές πυραυλικές επιθέσεις
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ.--
Οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του συριακού στρατού κατά τζιχαντιστών και φιλότουρκων αντικαθεστωτικών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ δημιουργούν επιπρόσθετη ένταση και εκνευρισμό στην Αγκυρα, παρά τις διαμαρτυρίες και τα πρόσφατα απειλητικά τελεσίγραφα της κυβέρνησης του τούρκου Σουλτανου-«προέδρου» Ρ. Τ. Ερντογάν.
Χτες ο σουλτανικος τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ζήτησε την «παρέμβαση» της Ρωσίας, ώστε να σταματήσουν οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού, ενώ δήλωσε ότι αναμένει σύντομα ρωσική αντιπροσωπεία στο πλαίσιο συντονισμού των ενεργειών αμφοτέρων των χωρών, μετά τις συγκρούσεις που προκάλεσαν το θάνατο οκτώ Σουλτανικων τούρκων στρατιωτικών την περασμένη Δευτέρα. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, επικαλούμενο πηγές στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, κατέγραψε «υπό ασαφείς συνθήκες» το θάνατο και «Ρώσων στρατιωτικών ειδικών» στο Ιντλίμπ.
Ο Συριακός αραβικος στρατός, μετά την προχτεσινοβραδινή είσοδό του στην στρατηγική πόλη Σαρακίμπ, προέβη σε τακτική υποχώρησης έπειτα από τα καταιγιστικά πυρά του τουρκικού πυροβολικού που έπεσαν από παρακείμενα κατοχικα «παρατηρητήρια» στις λεγόμενες «ζώνες αποκλιμάκωσης συγκρούσεων». Αυτό έδωσε το περιθώριο σε φιλότουρκους μισθοφόρους ισλαμοφασιστες να ξαναμπούν στην πόλη που την είχαν εγκαταλείψει μερικές ώρες νωρίτερα κατά εκατοντάδες. Εως χτες το απόγευμα, ο συριακός στρατός περικύκλωσε το Σαρακίμπ κρατώντας θέση αναμονής. Το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Ικχαμπαρίγια», πάντως, μετέδωσε ότι τουρκικές δυνάμεις στο Ιντλίμπ έστησαν άλλα τέσσερα κατοχικα «παρατηρητήρια», κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε άμεσα από άλλη πηγή.
Νωρίτερα χτες, ισραηλινά μαχητικά εξαπέλυσαν νέες πυραυλικές επιθέσεις σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα, Δαμασκό, προκαλώντας, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το θάνατο τουλάχιστον 12 φιλοϊρανών μαχητών.
Μέσα σε όλα αυτά, αξιωματούχοι της βρωμιαρας αποικιοκρατικης ΕΕ κάλεσαν τις αντιμαχόμενες πλευρές στο Ιντλίμπ, την Συριακη Δημοκρατια δηλαδη που παλευεινα απελευθερωσει τα εδαφη της και τους σουλτανικους τουρκους και τους ισλαμοφασιστες τους από ολες τις μεριες της γης που εχουν εισβαλλει στη Συρια), να τερματίσουν τις συγκρούσεις και να επιτρέψουν τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους ισλαμοφασιστες της, που εκτιμά πως μέσα στους τελευταίους δύο μήνες έφθασαν τους 500.000.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καθημερινά μας κλέβουν... Κλέβουν ακόμη και 16-18 χρονών παιδιά...
Σε βίντεο που πρόβαλε η εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" καταγράφονται καρέ-καρέ οι κινήσεις εισβολέων σε επιχείρηση στη Μυτιλήνη. Πρόκειται για ομάδα μεταναστών που έκοψαν το προστατευτικό κάλυμμα, εισέβαλαν σε επιχείρηση εστίασης και πήραν την ταμειακή μηχανή, χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τέθηκε στο στόχαστρο ληστών, ενώ οι επιχειρηματίες της Λέσβου καταγγέλλουν αλλεπάλληλες διαρρήξεις.
Ο Δ, Βασιλακάκης, επιχειρηματίας και κάτοικος του νησιού, μιλώντας στην εκπομπή είπε ότι τέτοια φαινόμενα είναι καθημερινά. "Δεν είναι μόνο κόσμος μέσα στο ΚΥΤ, έχουν νοικιάσει σπίτια, άλλοι ζουν σε γειτονιές σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, αυτά γίνονται κάθε μέρα... Αυτοί είναι μετανάστες... Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Από την πρώτη στιγμή τρέξαμε να βοηθήσουμε. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Καθημερινά μας κλέβουν... Κλέβουν ακόμη και 16-18 χρονών παιδιά, τους παίρνουν τα κινητά τους... Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλακάκης.