Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Πεμπτη 25 Ιουνιου 2020


Ο μυστηριώδης Ελληνοϊσραηλινός της λίστας Λαγκάρντ
Ο βίος και η πολιτεία του Σάμπυ Μιωνή
09/12/2012
Τον «γνωρίσαμε» τον Ιούνιο του 2010, μετά την αιματηρή επέμβαση των Ισραηλινών κομάντο στα καράβια που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα.
Οι περισσότεροι σαστίσαμε που ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού με τη χαρακτηριστική καφέ στολή, ο οποίος με τόσο πάθος στήριζε τις θέσεις του Τελ Αβίβ, μιλούσε άπταιστα ελληνικά.
Και τότε μάθαμε ότι επρόκειτο για έναν Ελληνοϊσραηλινό, τον Σάμπυ Μιωνή, που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα και που, κάποια στιγμή, επέλεξε να τα παρατήσει όλα και να επαναπατριστεί σε μια πατρίδα που δεν είχε γνωρίσει ποτέ...
Ο Σάμπυ Μιωνής επανήλθε ξανά στο προσκήνιο πρόσφατα, αφού το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Μαρία Παντελή, που εμφανίζεται στην περιβόητη λίστα με καταθέσεις 550 εκατ. ευρώ, ήταν συνεργάτιδα του Σάμπυ Μιωνή. Κάποιοι έσπευσαν να την «ταυτοποιήσουν» με τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, γεγονός που διαψεύστηκε τόσο από την ίδια τη Μ. Παπανδρέου όσο και από τον Σάμπυ Μιωνή.
Η απορία για το ποιος είναι πραγματικά ο άνθρωπος που φέρεται να χειρίζεται τεράστια ποσά σε Ελλάδα και Ισραήλ μάς οδήγησε σε λεπτομέρειες για τη ζωή του Σάμπυ Μιωνή. Ο... βίος και η πολιτεία του Ελληνοϊσραηλινού μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν. Στα 43 του, ο κραταιός άνδρας του Ισραήλ έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια κερδοφόρα επενδυτική εταιρεία, να την πουλήσει σε υψηλότατο αντίτιμο, να μετεγκατασταθεί στο Τελ Αβίβ και να θεωρείται υψηλό στέλεχος των πολιτικών πραγμάτων στη νέα του πατρίδα...
Γόνος οικογένειας με εμβληματική παρουσία στα μέλη της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας, ο Σάμπυ Μιωνής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Οι οικογενειακές του ρίζες βρίσκονται κάπου στην Ηπειρο, μεταξύ Ιωαννίνων και Αρτας.
Οι γονείς του, όπως αναφέρει το Έθνος, είναι επιζώντες του Ολοκαυτώματος. Η γιαγιά του πέρασε από το κολαστήριο του Αουσβιτς και επέζησε - τον Αύγουστο του 2012 μάλιστα είχε γιορτάσει τα 102 της χρόνια. Σε αντίθεση με τους περισσότερους Ελληνες Εβραίους που σπούδασαν σε εβραϊκά σχολεία, ο Σάμπυ φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών, με συμμαθητή -μεταξύ άλλων- τον Μάκη Βορίδη. Οσοι τον γνωρίζουν από τότε θυμούνται ότι ο μαθητής Σάμπυ δεν έχανε την ευκαιρία να αναφέρει την εβραϊκή του καταγωγή, για να εισπράξει πολλές φορές τα υποτιμητικά σχόλια της «ακροδεξιάς» της τάξης του...
Σε ηλικία 19 ετών ο Μιωνής έλαβε υποτροφία για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Brandeis των ΗΠΑ, από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που στηρίζονται σε εισφορές Εβραίων παγκοσμίως. Πρόκειται, όπως τουλάχιστον αναφέρει στην ιστοσελίδα του, για ένα από τα πιο «ανοιχτόμυαλα» (μη δογματικά) εβραϊκά πανεπιστήμια της Αμερικής.
Κατά δήλωσή του, μετά την αποφοίτησή του διορίστηκε διαχειριστής επενδύσεων της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Donaldson (DLJ). Τελικά, το 1998 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία CMA με τον Αγγελο Μεταξά, γόνο του γνωστού ιδρυτή της ελληνικής μάρκας λικέρ στο τέλος του 19ου αιώνα.
Η εταιρεία του είχε σχέση με τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου, τα... γνωστά μας πια hedge funds. Η εταιρεία του έφτασε στο πικ της στα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν κατάφερε να διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αξίας 3 δισ. δολαρίων! Μάλιστα, ανατρέχοντας κανείς λίγα χρόνια πριν, στις σελίδες του έγκυρου βρετανικού επιχειρηματικού περιοδικού «The Business», βλέπει το όνομα του Σάμπυ Μιωνή να περιλαμβάνεται στους 50 ισχυρότερους επαγγελματίες των hedge funds.
Τον Φεβρουάριο του 2006, η εταιρεία εξαγοράστηκε από ελβετική επενδυτική τράπεζα (EFG International). Μόλις 10 μέρες αργότερα ο Σάμπυ Μιωνής μετακόμισε στο Ισραήλ. Ηταν 2006. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εξομολογηθεί σε γνωστούς του πως το καθοριστικό γεγονός για να λάβει αυτή την απόφαση του «επαναπατρισμού» στο Τελ Αβίβ ήταν μια σοβαρή ασθένεια που τον χτύπησε.
Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να χάσει τη ζωή του, αλλά και καταφέροντας να βγει νικητής, ο Μιωνής συνειδητοποίησε ότι θέλει να απολαύσει τα χρόνια του. Για τον λόγο αυτόν αποφάσισε να εγκατασταθεί στη γη των προγόνων του, στο Τελ Αβίβ, που είχε μάθει από τους προγόνους του να αγαπά... Δημοσίως, πάντως, δηλώνει ότι η εταιρεία του είχε «χτιστεί» στην εποχή της «φούσκας» στην Ελλάδα από το τέλος της δεκαετίας του '90 έως τα μέσα του 2000 και πως ο ίδιος είχε αντιληφθεί ότι σύντομα θα ερχόταν οικονομική κρίση.
Μεγάλωσε στην Ελλάδα, αγάπησε το Ισραήλ
Το ταξίδι του «Στόλου της Ελευθερίας» προς τη Γάζα τον Μάιο του 2010, όταν 7 ακτιβιστές έπεσαν νεκροί από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στα διεθνή ύδατα, βρίσκει τον Σάμπυ Μιωνή να έχει ήδη αρχίσει να ασχολείται με την προάσπιση των δικαιωμάτων του Ισραήλ.
Κατά τη λογική του IDF (Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων), οι επίσημοι αξιωματούχοι τον ορίζουν ως «εκπρόσωπο Τύπου» τους για την Ελλάδα. Στα τηλεοπτικά παράθυρα εκείνων των ημερών έχει καταγραφεί ο κυνισμός με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα της δολοφονίας των ακτιβιστών και της σύλληψης των επιβαινόντων στα πλοία -μεταξύ των οποίων και Ελληνες πολίτες-, αλλά και το σθένος με το οποίο στηρίζει τις αποφάσεις του κράτους του.
Ο ίδιος, πάντως, ισχυρίζεται ότι προσέφερε τις υπηρεσίες του στον ισραηλινό στρατό εθελοντικά, ενώ το επάγγελμά του είναι σχετικό με τον επιχειρηματικό τομέα.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του δηλώνει απερίφραστα ότι «η διαφθορά στο Ισραήλ είναι παιχνιδάκι σε σύγκριση με την Ελλάδα» και συνεχίζει τη δυσφήμιση της χώρας αναφέροντας ότι οι «λειτουργοί στην Ελλάδα λαμβάνουν χρήματα κάτω από το τραπέζι, για να εκδώσει κανείς μια άδεια οικοδομής πρέπει να "λαδώσει" τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ για να περάσει το τεστ οδήγησης θα πρέπει να δωροδοκήσει τον εξεταστή».
Σήμερα, ο Σάμπυ Μιωνής έχει φτιάξει έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, μέσω του οποίου βοηθά παιδιά με προβλήματα υγείας, αλλά και Ελληνες που αποφασίζουν να μεταναστεύσουν λόγω κρίσης στο Ισραήλ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια οφειλόμενη πρόσκληση
Πέρασαν κιόλας τρεις μήνες που ο αγαπημένος μας Μανώλης δεν είναι πια κοντά μας.
Εμείς, η οικογένειά του, προσκαλούμε την Κυριακή 28 Ιουνίου, στις 11 το πρωί στο Α΄ νεκροταφείο, σε μια συνάντηση μνήμης εκείνους που ήθελαν να τον αποχαιρετήσουν με τη φυσική τους παρουσία τη μέρα της κηδείας του και δεν μπόρεσαν λόγω των περιοριστικών μέτρων, εκείνους που θέλουν να του πουν από κοντά ότι δεν τον έχουν ξεχάσει, εκείνους που θέλουν να του δώσουν μια κρυφή υπόσχεση για τη συνέχιση των αγώνων του και των οραμάτων του.
Θα μιλήσει για τον Μανώλη ο Λαοκράτης Βάσσης, θα διαβάσει ποιήματά του η Μάνια Παπαδημητρίου και θα παίξει με το βιολί του αγαπημένους Απεραθίτικους σκοπούς ο Γιάννης Ζευγώλης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθεσινό, μετά τον σάλο... Διακινείται από τον Παππά και τον ΣΥΡΙΖΑ ως " συν" στην επικοινωνιακή κόντρα με τη ΝΔ, η συναντηση του Παππα με τον πρεσβη του Ισραηλ στην Αθηνα, από οπου και η φωτογραφια.
Το ερώτημα είναι απλό και δεν αφορά φυσικά τον Παππά, αφορά χιλιάδες άλλους, δημοκράτες και προοδευτικούς ανθρώπους που εξακολουθούν να βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως " κάτι διαφορετικό", " κάπως καλύτερο"...
Είναι εντάξει με αυτήν τη φωτογραφία; Είναι εντάξει που ο κορυφαίος υπουργός είναι " η απόδειξη" της "στήριξης από το Ισραηλ";
Την 1η Ιούλη το Ισραήλ προχωρά σε ένα ασύλληπτο έγκλημα, μετατρέπει ουσιαστικά τις περιοχές των Παλαιστινίων σε Νταχάου...
Είμαστε εντάξει;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη περιπέτεια χθες, διότι μου έκλεψαν το κινητό.
Ευτυχώς δεν ήταν ακριβό και η απώλεια δεν ήταν πολύ μεγάλη... διδαχθείτε απ' αυτό!
Το απελπιστικό ήταν ότι χάθηκαν οι επαφές και οι εφαρμογές...
... ΟΜΩΣ ΟΧΙ! - στο προηγούμενο κινητό, το κλεμμένο, είχα συγχρονίσει τα πάντα στο google απαντώντας... ναι σε όλα, όταν το είχα σετάρει!
Και έτσι στο καινούριο που αναγκάστηκα να πάρω, ξαναεμφανίστηκαν όλα όσα είχα στο προηγούμενο ως δια μαγείας!
Μεγάλη ανακούφιση βέβαια, η οποία όμως δείχνει και πόσο όλα μας τα στοιχεία παρακολουθούνται και καταγράφονται με τη θέλησή μας...
Σχολιο.- Έσβησες όλα στο κλεμμένο κινητό; Και αυτό μπορείς να κάνεις μέσω google. Και επίσης να δεις που είναι αυτή την στιγμή.
Πριν 3 χρόνια μου είχαν κλέψει το δικό μου στην Αθήνα και ούτε 24 ώρες αργότερα το κινητό μου ήταν Αφρική!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αστείο ήταν βέβαια όταν κατέβασαν την προκαταβολή φόρου από το 100% στο 95%, είναι όμως γελοίοι γιατί την ξαναανέβασαν στο 100%.
Σύντομα με το κορωνομνημονιο στο 150%.
Τα καλύτερα έρχονται.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Θρίλερ» με το Noor 1: Μετάθεση ζήτησε και 3ος ανακριτής...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αν ήμουνα όμως αλλοδαπός, αν ήμουνα από κει που έρχονται, αυτή την στιγμή θα είχα και σπίτι, θα είχα και το μηνιάτικό μου. Έλα όμως, που είμαι ελληνίδα τι να κάνω?"
Η μάνα της μικρής που λιποθύμησε βγήκε το πρωί στον Παπαδάκη κι είπε τα παραπάνω.
Αυτη η φραση της εργαζομενης μανας της εργατικης ταξης, πειραξε πολυ τους δικαιωματικους πληρωμενους του Σορος που εχουν γραψει τα μυρια οσα απο το πρωι της Πεμπτης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Ο αληταρας νεοναζι υπουργος Ζεεχόφερ της ναζιστομερκελ δεν θα υποβάλει μήνυση κατά της αρθρογράφου που εναντιώθηκε στην αστυνομία. Θα την καταδιωξη με αλλους τροπους
 Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 16:32
Ο αληταρας νεοναζι υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ της ναζιστοΜερκελ δεν σκοπεύει τελικά να υποβάλει μήνυση κατά της αρθρογράφου, η οποία έγραψε πρόσφατα ότι «όλοι οι μπάτσοι είναι ακατάλληλοι για εργασία», ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος. Θα υποβάλει ωστόσο επίσημη καταγγελία στο Συμβούλιο Τύπου, ενώ η Εισαγγελία θα εξετάσει εάν συντρέχουν λόγοι αυτεπάγγελτης δίωξης. Ζηταει ο αληταρας ναζιστικη λογοκρισια, να μη μιλαει κανενας για τις βρωμιες τους. Ετσι φαινεται ειχε μαθει από τη βρωμιαρικη ναζιστικη πουτανιαρικη οικογενεια του, ο κωλογερας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ο αληταρας νεοναζι Ζεεχόφερ επιθυμεί να συζητήσει με τη διεύθυνση της «Tageszeitung». «Η συζήτηση που ξεκίνησα δεν αφορά τη δίωξη ενός ατόμου και σίγουρα όχι μια παρέμβαση κατά της ελευθερίας του Τύπου», τονίζει ο αληταρας νεοναζι Ζεεχόφερ και προσθέτει ότι θεωρεί επείγουσα την ανάγκη μιας συζήτησης «σχετικά με το πώς συμπεριφερόμαστε ο ένας στον άλλον σε αυτή την κοινωνία και το πού βρίσκονται τα όρια της αντιπαράθεσης». Επισημαίνει μάλιστα ότι κατά τη δική του άποψη με το άρθρο έχουν συντελεστεί συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία θα εξετάσει η Εισαγγελία.
Η αρθρογράφος της «taz» Χενγκαμέ Γιαγκχουμπιφαράχ είχε γράψει στη στήλη της ότι «όλοι οι μπάτσοι είναι ακατάλληλοι για εργασία», υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία πρέπει να καταργηθεί και οι αστυνομικοί να εργαστούν σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Οργισμενος από το άρθρο, ο αληταρας νεοναζι Ζεεχόφερ είχε δηλώσει ότι «η απελευθέρωση των λέξεων οδηγεί και σε απελευθέρωση των πράξεων και σε πράξεις ακραίας βίας».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Τουρκία υποστηρίζει πως το βιβλίο του Μπόλτον είναι «παραπλανητικό» όσον αφορά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ
 Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 11:20
Ο Ερντογαν μας μιλουσε  σαν να ηταν ο Μουσολινι, περιγραφει ο Μπολτον τις τηλεφωνικες συνομιλιες του τουρκου με τον αμερικανο προεδρο
Η Τουρκία υποστήριξε χθες Τετάρτη πως το βιβλίο του Αμερικανού πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον παρουσιάζει «παραπλανητικά» και «παραποιημένα» τις συνομιλίες ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, δήλωσε μέσω του Twitter ότι ο Ερντογάν και ο Τραμπ κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να αποκαταστήσουν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και ότι ο Τραμπ «έκανε πολύ περισσότερα ακούγοντας με προσοχή έναν σημαντικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ απ' ό,τι μερικές από τις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις».
Στο βιβλίο του, ο Μπόλτον γράφει πως ο Ερντογάν έδωσε στον Τραμπ ένα υπόμνημα που έγραφε ότι η τουρκική κρατική τράπεζα Halkbank, η οποία ερευνάται από την εισαγγελία της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης για παραβίαση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν, είναι αθώα.
«Ο Τραμπ είπε τότε στον Ερντογάν πως θα φροντίσει το θέμα, εξηγώντας πως οι εισαγγελείς της Νότιας Περιφέρειας δεν είναι δικοί του άνθρωποι, αλλά άνθρωποι του Ομπάμα, ένα πρόβλημα που θα διορθωνόταν όταν θα αντικαθίσταντο από τους δικούς του ανθρώπους» γράφει ο Μπόλτον.
Ο Τζέφρι Μπέρμαν εξαναγκάστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο να παραιτηθεί από τη θέση του εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης. Η εν λόγω εισαγγελία διεξάγει επίσης έρευνα σε βάρος του προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ, του Ρούντολφ Τζουλιάνι.
«Η πρόσφατη έκδοση ενός βιβλίου γραμμένου από έναν πρώην υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο παρουσιάζει παραπλανητικά, μονόπλευρα και παραποιημένα τις συνομιλίες του ηγέτη μας προέδρου Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ» αναφέρει ο Αλτούν στην ανάρτησή του.
Ο Αλτούν δηλώνει ακόμα πως ο Ερντογάν υποστηρίζει τις προτεραιότητες της Τουρκίας με κάθε ευκαιρία «τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά», περιλαμβανομένου του ζητήματος της Halkbank.
Αμερικανοί εισαγγελείς κατηγορούν τη Halkbank και στελέχη της ότι χρησιμοποίησαν εταιρείες βιτρίνα στο Ιράν, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από το 2012 έως το 2016 για να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν. Συνάντηση των διαδίκων με τον δικαστή για τον καθορισμό της ημερομηνίας της δίκης έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμβολικη επισκεψη Μπορελ στον Εβρο. «Σας στηριζουμε, αλλα καντε διαλογο με την Τουρκια». Μονο που η Μογγολοι της Τουρκιας δεν κανουν διαλογο, απλως απειλουν σαν κοινοι αλητες!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκλιση Τραμπ – Ερντογαν στη Λιβυη. Θεμα Τουρκιας θετει στο ΝΑΤΟ η Γαλλια. Εάν  το ΝΑΤΟ δεν παρει μετρα εναντιον της είναι εγκεφαλικα νεκρο λεει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πομπέο: Κυρώσεις κατά των κυβερνητών 5 ιρανικών πετρελαιοφόρων που εφοδίασαν τη Βενεζουέλα
«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να στηρίζουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό»
0:51 - 25/06/2020
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει κυρώσεις στους κυβερνήτες των πέντε ιρανικών πετρελαιοφόρων που πρόσφατα έκαναν παραδόσεις πετρελαίου στη Βενεζουέλα.
Ενημερώνοντας τους συντάκτες, ο Πομπέο πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να στηρίζουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό.
Η Ουάσιγκτον, που επιδιώκει να ανατρέψει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, θεωρεί ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας τον Γκουαϊδό, τον οποίον έχουν αναγνωρίσει ως ηγέτη της χώρας, που είναι μέλος του ΟΠΕΚ, και αρκετές άλλες δυτικές κυβερνήσεις, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΑΕ
Νερό - κοινωνικό αγαθό, φθηνό και ποιοτικό για το λαό, όχι εμπόρευμα!
Μια πρώτη αγωνιστική απάντηση από τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ παίρνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, στην προσπάθειά της να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα την πορεία ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης και του νερού.
Το νέο αυτό βήμα αφορά την παράδοση σε ιδιωτικό όμιλο της διαχείρισης λειτουργίας και συντήρησης - με τη γνωστή μορφή της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) - του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, που περιλαμβάνει τα φράγματα του Μόρνου, του Εύηνου και το κανάλι με το οποίο το νερό έρχεται στην Αθήνα, τη λίμνη Υλίκη, αντλιοστάσια κ.λπ.
Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που, παρά τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, θα έχει άμεση συνέπεια την απώλεια του ελέγχου του 80% των αποθεμάτων νερού της χώρας, την περαιτέρω αύξηση της τιμής του νερού κι ενώ ήδη χιλιάδες οικογένειες απειλούνται ακόμα και με διακοπές νερού, αφού αδυνατούν να ανταποκριθούν στις «τσουχτερές» ανατιμήσεις, την περικοπή εκατοντάδων θέσεων εργασίας έμπειρου τεχνικού προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, όπως και τις παραπέρα ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο και τη γενίκευση των εργολαβιών, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί τεράστιους κινδύνους και για την τελική ποιότητα του νερού που πίνει ο λαός, δεδομένου ότι η συντήρηση των - ήδη πεπαλαιωμένων δικτύων - θεωρείται «κόστος» για το κεφάλαιο.
Σήμερα η απεργία των εργαζoμένων στην ΕΥΔΑΠ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Σε 24ωρη απεργία και διαμαρτυρία στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στις 12 μ. προχωρούν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, με απόφαση της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ).
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στη συγκέντρωση απευθύνει η ΕΣΚ ΕΥΔΑΠ,«για να αποτρέψουμε τον σχεδιασμό του ξεπουλήματος των υποδομών, που κλιμακώνει τις εξελίξεις στην πλήρη παράδοση του νερού στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».
Σε κλιμάκωση του αγώνα για την αξιοποίηση του νερού προς όφελος του λαού καλεί το ΠΑΜΕ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΥΔΑΠ και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, τονίζοντας ότι ο αγώνας για το νερό αφορά κάθε συνδικαλιστική οργάνωση.
Το ΠΑΜΕ απαιτεί να μην προχωρήσουν η διαδικασία παραχώρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος και η παραπέρα εμπορευματοποίηση της ΕΥΔΑΠ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
«Λάδι» Τραμπ στη φωτιά της πόλωσης
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Τους «νεαρούς Αμερικανούς πατριώτες που ανεβάζουν ψηλά την Αμερική και αρνούνται να γονατίσουν μπροστά στη ριζοσπαστική αριστερά» χαιρέτισε ο Ντόναλντ Τραμπ, Πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, από την προεκλογική συγκέντρωση στην Αριζόνα αργά το βράδυ της Τρίτης. Ο Τραμπ υποδαύλισε περαιτέρω την ήδη αυξημένη πόλωση, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με τους διαδηλωτές που εδώ και βδομάδες έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του ρατσισμού, της αστυνομικής βίας και των ανισοτήτων. «Μισούν την Ιστορία μας. Μισούν τις αξίες μας και οτιδήποτε για το οποίο εμείς υπερηφανευόμαστε ως Αμερικανοί», είπε χαρακτηριστικά.
Ο άλλος πόλος του αστικού πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ, οι Δημοκρατικοί, επιχειρούν να αξιοποιήσουν προς δικό τους όφελος τη λαϊκή οργή, την ώρα που, ως στηρίγματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, έχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Πάντως δημοσκόπηση των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και του Κολεγίου «Σιένα», που δημοσιεύτηκε χτες, έδειχνε τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν να προηγείται με 14 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Τραμπ, καθώς έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ιδιαίτερα των μειονοτήτων και των γυναικών, με 50% έναντι 36%. Επισημαίνουν ωστόσο οι «Τάιμς» ότι και η Χ. Κλίντον είχε το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις μπροστά στις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά τελικά έχασε τις εκλογές... Βεβαιως και εμεις θυμομαστε, ότι εχασε τις εκλογες, με 1.000.000 περισσοτερες ψηφους από τον αντιπαλο της, ο οποιος κερδισε λογω εκλογικου συστηματος.
Το ίδιο διάστημα, στη Γερουσία συνεχίζονται οι δικομματικές κόντρες με επίκεντρο νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για «βελούδινη μεταρρύθμιση» των αστυνομικών δυνάμεων. Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αλληλοκατηγορούνται για πολιτικά παιχνίδια γύρω από το ζήτημα της αστυνομικής βίας.
Στο μεταξύ ο Ρόμπερτ Τραμπ, αδελφός του Προέδρου, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να εμποδίσει τη δημοσίευση βιβλίου που έγραψε για την οικογένεια μια ανιψιά του, η Μέρι Τραμπ. Το βιβλίο, υπό τον τίτλο «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man» («Πώς η οικογένειά μου δημιούργησε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στον κόσμο»), αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Ιούλη. Ο Ρ. Τραμπ προσέφυγε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης ζητώντας να εμποδιστεί η δημοσίευση του βιβλίου της Μ. Τραμπ, καθώς η τελευταία φέρεται να παραβίασε συμφωνία εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει σχετικά με την κληρονομιά του Φρεντ Τραμπ, παππού της και πατέρα του Ντ. Τραμπ.
Προς νέους δασμούς σε βάρος χωρών της ΕΕ
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει την επιβολή νέων δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα από Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Βρετανία, αξίας περίπου 3,1 δισ. δολαρίων.
Εφόσον το σχέδιο προχωρήσει, οι δασμοί σε ευρωπαϊκά βιομηχανικά - αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα αναμένεται να ξεκινήσουν ένα νέο επεισόδιο διατλαντικού «εμπορικού πολέμου» μέσα στο καλοκαίρι.
Πληροφορίες από την Ουάσιγκτον ανέφεραν ότι το γραφείο του Αμερικανού Εμπορικού Αντιπροσώπου σχεδιάζει την επιβολή κυρώσεων σε ευρωπαϊκά προϊόντα όπως τυριά, γιαούρτι, ελιές, μπίρα και τζιν, αλλά και σε βιομηχανικά, όπως φορτηγά και αεροσκάφη, μέσα στον επόμενο μήνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα παιδιά φτωχών οικογενειών πρέπει να ευνουχίζονται, γιατί είναι "κακής ποιότητας"...
Η βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος της Ukraine «Υπηρέτης του Λαού» Γκαλίνα Τρετιακόβα, πρόεδρος μάλιστα και της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής στην Βερχόβνα Ράντα, το Κοινοβούλιο της χώρας, υποστηρίζει ότι τα παιδιά φτωχών οικογενειών πρέπει να ευνουχίζονται, γιατί είναι "κακής ποιότητας" και μαθαίνουν να ζουν με κοινωνικά επιδόματα, αν παίρνουν και οι γονείς τους!
Στους πολίτες β' κατηγορίας η "βουλευτής" λέει πρέπει να χορηγείται μόνο τροφή και διανυκτέρευση και ποτέ επιδόματα! Απορείς πώς τους αντέχει το χώμα, που ακόμη πατάνε...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΞΕΣΠΟΥΝ οι κάτοικοι της περιοχής! «ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ όσους γέμισαν την πλατεία Βικτωρίας λαθρομετανάστες για να εκβιάσουν καταστάσεις...»

Με το παρόν δελτίο τύπου καταγγέλλουμε όλους τους «ευαίσθητους» που για μία ακόμη φορά γέμισαν την πλατεία Βικτωρίας λαθρομετανάστες, προκειμένου να εκβιάσουν καταστάσεις.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τους διαχειριστές του μεταναστευτικού, οι οποίοι αντί να λύσουν το πρόβλημα το μεγεθύνουν. Προφανώς όλοι αυτοί έχουν ξεχάσει ότι η πλατεία Βικτωρίας και η περιοχή πέριξ αυτής, το 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα γενικότερα, δεν είναι μία ακατοίκητη αλάνα, για να παίζουν οι ΜΚΟ και οι πελάτες τους, ούτε οι αυτόκλητοι προστάτες όλων όσων μπαίνουν παράνομα στη χώρα και απαιτούν δικαιώματα που δεν απαιτούν στις δικές τους χώρες.
Η πλατεία Βικτωρίας έχει κατοίκους, έχει επιχειρήσεις, επαγγελματίες, πανεπιστήμια και εμπορικά καταστήματα. Όλως περιέργως όλη αυτή η δραστηριότητα των νόμιμων κατοίκων και επαγγελματιών αποσιωπάται, παρακάμπτεται, αγνοείται και εντέλει πολεμάται τόσο σε κρατικό όσο και σε παρακρατικό επίπεδο.
Είναι πασιφανές ότι τα δέκα τελευταία έτη οι νόμιμοι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής δέχονται ένα ανελέητο πογκρόμ από γνωστούς και «άγνωστους» προκειμένου να περάσει η περιοχή σε χέρια επιτηδείων, που θησαυρίζουν από την καταστροφή μας.
Τους τελευταίους μήνες και ενώ η κυβέρνηση πολυδιαφημίζει τις δράσεις της όσον αφορά την διαχείριση του μεταναστευτικού, η δική μας ζωή έχει γίνει κόλαση, καθώς ο αριθμός των διαμερισμάτων με υπερπληθώρα λαθρομεταναστών ή αιτούντων ασύλου ή απροσδιορίστου κατάστασης, έχει ξεπεράσει κάθε φαντασία. Διαμερίσματα – τσαντίρια στην κυριολεξία φυτρώνουν σε πολυκατοικίες και γειτονιές και μας αναγκάζουν να συμβιώσουμε με απολίτιστες και αναξιοπρεπείς καταστάσεις ή να φύγουμε ξεπουλώντας τα σπίτια μας σε κοράκια.
Καταγγέλλουμε τον Δήμο της Αθήνας, γιατί έχει επιλεκτική όραση και ακοή και δίνει βήμα ΜΟΝΟ σε όσους βλέπουν την περιοχή ως αλάνα και καταυλισμό. Αυτούς που ανησυχούν για τα δικαιώματα των παιδιών των προστατευομένων τους θα πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι στην περιοχή υπάρχουν και άλλα παιδιά, που ζουν εκεί πολύ περισσότερα χρόνια από τις οικογένειες που οι «ευαίσθητοι» κουβάλησαν προχτές. Παιδιά που έχουν αποκλειστεί από κάθε δημόσιο χώρο, παιδιά που δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο της γειτονιάς τους, παιδιά που δέχονται τον ρατσισμό των φιλοξενούμενων τους συνεχώς, παιδιά που δεν μεγαλώνουν σαν παιδιά, αλλά με τον φόβο, με την βρώμα, με την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, την αλητεία και με ερεθίσματα λες και γεννήθηκαν και ζουν στην Καμπούλ.
Και αυτά τα παιδιά έχουν δικαιώματα.
Καταγγέλλουμε για ρατσισμό, για πογκρόμ εναντίον μας, για φασισμό και για τραμπουκισμό τους επαγγελματίες του μεταναστευτικού, οι οποίοι ασελγούν εις βάρος μας εδώ και μία δεκαετία.
Καλούμε την Πολιτεία να ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ του 6ου Δ.Δ. από τις ΜΚΟ και τους φιλοξενούμενους τους.
Καλούμε την Πολιτεία να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΤΙΑ, το οποίο έχει μετατρέψει περιοχές σε καταυλισμούς και την ζωή μας σε κόλαση.
Καλούμε την Πολιτεία να ελέγξει ένα προς ένα όλα τα κτίρια, διαμερίσματα, δομές, για να δει ποιος τα διαχειρίζεται και ποιοι μένουν μέσα σε αυτά.
Καλούμε την Πολιτεία να σταματήσει να κάνει το 6ο Δ.Δ. στρατηγείο της διακίνησης ανθρώπων και Μόρια.
Επιτροπή κατοίκων Αγγελοπούλου-Πλατείας Βικτωρίας
Επιτροπή κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα
Επιτροπή κατοίκων πλ. Αμερικής



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λένε... οι κακές γλώσσες... δωράκια σε χρυσές λίρες Αγγλίας και μόνον ήθελε ο κύριος που ο κανακάρης του ήταν υπουργός...
Λένε... δεν το υιοθετούμε, γιατί η αριστερά έχει ήθος κι εντιμότητα...
Συνεπώς να πάψουν όλοι όσοι διαδίδουν εδώ και χρόνια για τέτοιο μπαξίσι...
Άσχετο
Αποκλείεται να υπάρχουν αριστεροί που διαβίωναν σε κιμπούτς στην κατεχόμενη Παλαιστίνη... έτσι δεν είναι;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γκεόργκι Ζούκοφ στην παρέλαση της Νίκης!
24 Ιούνη 1945, Μόσχα, Κόκκινη Πλατεία... ο Γκεόργκι Ζούκοφ, ο Στρατάρχης της Νίκης επικεφαλής στην Παρέλαση της ήττας του ναζισμού και του φασισμού στον "Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο", όταν οι λαοί της ΕΣΣΔ εξολόθρευσαν το ναζισμό!
«Εμείς τους ελευθερώσαμε κι αυτοί δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ»
Γκεόργκι Ζούκοφ, Βερολίνο (1945)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα: "Σήμερα μας έκοψαν το ρεύμα"
Το κτήνος-υπάλληλος της ΔΕΗ που έκοψε το ρεύμα στο σπίτι της μικρής που λιποθύμησε από πείνα...
...κυκλοφορεί "ελεύθερος κι ωραίος";
Μήπως πήρε και μπόνους από τα δεξιά κυβερνητικά κτήνη;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΒΓΑΛΑΝ σηκωτό τον Καμπουράκη από τον «Σταυρό του Νότου»...
Πήγε λέει ο Καμπουράκης στον Σταυρό του Νότου να δει τον Θηβαίο και τον βγάλαν σηκωτό από το μαγαζί. Και ευχαριστώ να λέει που δεν σηκώθηκε ο Καββαδίας από τον τάφο να τον κυνηγήσει μαζί με τον θερμαστή Γουϊλι από το Τζιμπουτί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΓΓΡΑΦΟ! Η ΔΕΗ απειλεί να κόψει το ρεύμα (και) για την περίοδο της καραντίνας λόγω κορονοϊού...
Η ΔΕΗ απειλεί να κόψει το ρεύμα στα «χτυπημένα» από τον κορωνοϊό νοικοκυριά...
Η ΔΕΗ απειλεί με διακοπές ηλεκτροδότησης τους πολίτες που οφείλουν μόλις δύο λογαριασμούς (τον προηγούμενο και τον τρέχοντα).
Εάν η κυβέρνηση του Μητσοτακη και της ΝΔ έχει σκοπό να κόβει το ρεύμα στα νοικοκυριά, δηλαδή να κηρύξει πόλεμο στην κοινωνία, να ετοιμάζεται να θερίσει ό,τι θα σπείρει....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός στις ΗΠΑ από σφαίρα στο κεφάλι ο γιος του Χρουστσόφ - Αυτοκτονια καταλήγουν οι αμερικανικες αρχές
 Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 18:37
Τις συνθήκες θανάτου στις ΗΠΑ του Σεργκέι Χρουστσόφ, γιου του πρώην σοβιετικού ηγέτη και γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ Νικήτα Χρουστσόφ, που βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι διερευνούν οι αρχές, βάζοντας στο τραπέζι όλα τα ενδεχόμενα τόσο της αυτοκτονίας, όσο και την εγκληματικής ενέργειας.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τηλεγράφημα του Associated Press (AP), οι αρχές της αμερικανικής πολιτείας Ρόουντ Άιλαντ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου του Σεργκέι Χρουστσόφ,  στην πόλη Κρανστόουν, ήταν τραυματισμός στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο, αλλά δεν υπάρχουν μαρτυρίες ότι πρόκειται για έγκλημα.
Την είδηση για τον θάνατο του 84χρονου Σεργκέι Χρουστσόφ επιβεβαίωσε στις 18 Ιουνίου με δήλωσή της η εγγονή του πρώην σοβιετικού ηγέτη, Νίνα Χρουστσόβα.
Το Associated Press  επικαλείται δηλώσεις του Τζόζεφ Ουέντελκιν, εκπροσώπου της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Ρόουντ 'Αιλαντ, ότι αιτία θανάτου του ήταν τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο. Επίσης ο εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης του Κρανστόουν Τόντα Παταλάνο δήλωσε ότι δεν υπάρχουν λόγοι που να συνηγορούν ότι πρόκειται για έγκλημα. Το αμερικανικό πρακτορείο γράφει, δεν διευκρινίζει αν οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν αν ο Σεργκέι Χρουστσόφ αυτοκτόνησε ή αν εξετάζουν την εκδοχή του ατυχήματος.
Ο Σεργκέι Χρουστσόφ γεννήθηκε στην Μόσχα το 1935. Το 1958 αποφοίτησε από το Ενεργειακό Ινστιτούτο της Μόσχας. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε στον αμυντικό τομέα και ασχολήθηκε με την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων, πυραύλων-φορέων τύπου «Proton» και επανδρωμένων διαστημοπλοίων.
Το 1959 είχε συνοδεύσει τον πατέρα του στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το 1991 ο Σεργκέι Χρουστσόφ εγκαταστάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου έδινε διαλέξεις για την ιστορία του «Ψυχρού Πολέμου» στο Brown University, στο Πρόβιντενς (πολιτεία Ρόουντ 'Αιλαντ). Εν συνεχεία απόκτησε την αμερικανική υπηκοότητα.