Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Τεταρτη 1 Ιουλιου 2020


Βγήκε  η Μις Ισπανία το 2018
Είναι τρανσέξουαλ
Χαλαρά στο πρόσωπο της διακρίνουμε δυο τρεις εγχειρήσεις κάποιων χιλιάδων ευρώ.
Στο υπόλοιπο σώμα της εκτός από την βασική εγχείριση δεν ξέρουμε τι άλλο έχει κάνει.
Μια ολόκληρη βιομηχανία στημένη πάνω σε έναν άνθρωπο, που εξαιτίας ψυχολογικων προβληματων  ή πιθανόν και βίαιης ανθρώπινης παρέμβασης, μπορεί και τον εκμεταλλευεται, τον χειραγωγεί, τον ελέγχει και τον εξουθενώνει ψυχικά γιατί δεν θεωρώ τίποτε από τα παραπάνω εύκολο, για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη.
Ένα πλάσμα που δεν μπορεί να τεκνοποιησει
Δεν μπορεί πιθανόν να ερωτευτεί γιατί μαζί με το κορμί πλάθεται κι ο χαρακτήρας
Δεν μπορεί να χαλαρώσει γιατί όσες ορμονοθεραπειες κι αν κάνει δεν έχει από την φύση τα γυναικεία χαρίσματα και άρα θα πρέπει να τα ακριβοπληρώνει κάθε φορά για να διατηρεί την γυναικεία βιτρίνα.
Ορμόνες, χάπια, πληρωμένο σεξ, ναρκωτικά βρώμικα κυκλώματα, γιατί αυτό το αποτέλεσμα κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κι ένας μέσος άνθρωπος δεν τα διαθέτει.
Η επιστήμη σε αγαστή συνεργασία με τον υπόκοσμο κατασκευάζουν ανθρώπους.
Δεν ξέρω πόσο μακριά βρισκόμαστε από το τέλος μας, πάντως νοιώθω ότι είμαστε ακόμα στην αρχή.
Κι αν δεν βρεθεί ένα έστω χαλικάκι να βάλει φρένο στον δικαιωματικο αυτοπροσδιορισμο, θα πρέπει να κυκλοφορούμε όλοι με ένα πιστοποιητικό γέννησης στο χέρι μέχρι να καταργήσουν με νόμο την εγγραφή φύλου πάνω του.

Σχολιο.- Χάλασε ο κόσμος !!! Όταν λέμε μις εννοούμε κοπέλα εκ γενετίς όχι μια φτιαγμένη μις !!!!
Σχολιο.- Έτσι προωθούν το παιδονταβατζιλίκι!!!! Δικαιωματισμός και απάνω τούρλα!!! Νέα Τάξη Πραγμάτων που είπε και ο μέντοράς τους ο Χίτλερ!!!

σχολιο.- Ενα αγόρι βγήκε Μις Ισπανία!!! Τα καλλιστεία της Νέας Τάξης
12 Ιουλιου 2018
Νομίζω ότι είναι περιττό να επαναλάβουμε ότι όλα τα παγκόσμια μεγάλα σόου (καλλιτεχνικά, αθλητικά, μόδας, κινηματογράφος κλπ) ελέγχονται πλήρως από την Νέα Τάξη.... και ειδικά όσα οι νεοταξίτες γνωρίζουν οτι τα παρακολουθεί η νεολαία.
Eurovision, Καλλιστεία, ακόμα και το ίδιο το Μουντιάλ...
Διαβάστε λοιπόν πως προωθείται η ανωμαλία, η διαστροφή και ο σοδομισμός μέσω των καλλιστείων...
Είναι νέα, ωραία και από την περασμένη Παρασκευή κάτοχος του επίζηλου τίτλου της Μις Ισπανία.
Ο λόγος για την 27χρονη Άντζελα Πόνσε από τη Σεβίλλη, που ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, εκπροσωπώντας τη χώρα της ως πρώτη τρανσέξουαλ υποψήφια στον διαγωνισμό Miss Universe στα τέλη του χρόνου.
Από το 2012 επιτρέπεται να μετέχουν στον διαγωνισμό αυτό τρανσέξουαλ υποψήφιες μετά από προσφυγή της Καναδέζας Γιένα Ταλάτσκοβα, που είχε αποκλειστεί από τα καλλιστεία στη χώρα της. Αν και της επετράπη τελικά να λάβει μέρος, η Ταλάτσκοβα κατέληξε στη 12η θέση κι έτσι δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό. Τα κατάφερε, όμως, η Πόνσε και ετοιμάζεται τώρα να διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο.
Όπως έγραψε η ίδια στον λογαριασμό της στο instagram, «αυτό ήταν ένα μεγάλο όνειρο», να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα της και να γίνει «μια φωνή υπέρ του σεβασμού της ποικιλομορφίας όχι μόνον εντός της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».
Η Πόνσε που γεννήθηκε αγόρι και κατάλαβε, όπως λέει, από την ηλικία των τριών ετών ότι είναι κορίτσι, είχε λάβει μέρος και στον διαγωνισμό του 2015, για το θεσμό της Miss World, αλλά έχασε σημεία από τη Miss Barcelona, τη Μιρέια Λαλαγκούνα.
Την Παρασκευή τα κατάφερε, ωστόσο, να επικρατήσει των άλλων 22 φιναλίστ και να στεφθεί έτσι νέα βασίλισσα της ομορφιάς στην πατρίδα της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άραγε πώς είναι δυνατόν ο Σύριζα στο Δήμο της Αθήνας να είναι υπέρ του Μεγάλου Περίπατου και στη Βουλή να είναι κατά. Τελικά είναι υπέρ ή κατά;
Τη φωτογραφία αυτή δεν την έβγαλα εγώ αλλά επιβεβαιώνω ότι είναι αληθινή, διότι πριν από δυο ώρες πέρασα από την Πανεπιστημίου και είδα αυτή την κατάσταση.
Τόσο... ποιοτικό είναι το "έργο" της μητσοτακοαρπαχτής ώστε η μπογιά έχει ήδη αρχίσει να καταστρέφεται και... φανταστείτε τι θα γίνει μόλις πιάσει και καμιά βροχή!
Όχι βέβαια ότι τους νοιάζει... Τη "δουλειά" την κάνανε.
ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιάννος Παπαντωνίου. «Ζητώ δικαίωση. Και μια συγνώμη» 30/6/2020 – 7.42
Τώρα όλοι οι κλέφτες και οι κουστουμαρισμένοι αλήτες με τα διπλώματα από το Χάρβαρντ, ζητάνε δικαίωση!!! Δεν τους φτάνουνε οι αυτοκτονημένοι και εξαθλιωμένοι από τις κλεψιές τους, θέλουν και άλλους νεκρούς φαίνεται!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να θυμηθούμε ποιοι προετοίμασαν το έδαφος:
"Οι πορείες και οι διαδηλώσεις μας βγάζουν εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου".
Θεοδώρα Τζάκρη, υφυπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, 23 Νοεμβρίου 2015.
Σχολιο.- Να βλέπουν μερικοί μερικοί ότι πριν είχαμε , στην ουσία , δεξιά κυβέρνηση και τώρα δεξιά. Να μην υπάρχουν αυταπάτες περί " αριστερών " .
Σχολιο.- Διαχρονικά και η δεξια σοσιαλδημοκρατία δεν πήγε πίσω σε κατασταλτική βαρβαρότητα κατά των λαϊκών αγώνων. Δεν χρειάζεται να 'ναι δεξιά μια κυβέρνηση για να μακελεύει τον αγωνιζόμενο κόσμο.
Σχολιο.-  Η Ρόζα κι ο Λίμπνεχτ... Και για να πάμε στα καθ'ημάς, η συντηρητική δεξιά το '44 συζητούσε τη συμμετοχή του ΕΑΜ σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Ο ''Γέρος'' και ο Μαύρος ήταν οι ανένδοτοι. Οι συντηρητικοί δεξιοί άρχισαν να τιμωρούν δοσίλογους, ο Μαύρος υπό τις ευλογίες του κεντρώου Σοφούλη τους αμνήστευσε το '46... Να πάω και στο '15-'18 ; Ένας από τους λόγους που σήμερα τη λέξη ''δεξιός'' δεν τη θεωρώ ταυτόσημη με τις Επτά Πληγές του Φαραώ, αλλά στα αυτιά μου χτυπάει σαν το ''Πλατωνικός'' ή ''Καρτεσιανός'', υποστηρικτής κάποιων 5-6 συγκεκριμένων αρχών σε ένα θέμα ( έχοντας ζήσει  κεντροαριστερούς με το κουτάλι).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα παραχωρούνται και πάλι στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, είναι ανάγκη να θυμηθούμε τους μακρόχρονους αγώνες του λαού μας για την αναγνώρισή τους ως δημόσιων αγαθών.
Στο πλαίσιο αυτών των αγώνων πραγματοποιήθηκε και το παλλαϊκό συλλαλητήριο της 1ης Ιουλίου 1932 στο Πεδίο του Άρεως, ενάντια στις ξένες εταιρίες ΟΥΛΕΝ και ΠΑΟΥΕΡ, που μονοπωλούσαν το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα με όρους αποικιοκρατικούς.
Στο μεγάλο αυτό συλλαλητήριο, που η κυβέρνηση Βενιζέλου επιχείρησε να διαλύσει με τη Χωροφυλακή χωρίς επιτυχία, αποδοκιμάστηκε ο γραμματέας του καθεστωτικού Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Νίκος Καλύβας. Ήταν αυτός που στα χρόνια της Κατοχής θα διοριστεί υπουργός Εργασίας και θα εκτελεστεί από την ΟΠΛΑ.
Στην κινητοποίηση κυριάρχησαν οι δυνάμεις του Ενωτικού Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της υπό αριστερό έλεγχο κομμουνιστικης Ενωτικής ΓΣΕΕ, ενώ συμμετείχε και πλήθος κόσμου από λαϊκά μικροϊδιοκτητικά στρώματα.
Είναι η περίοδος που το ΚΚΕ, έχοντας ξεπεράσει τη μακρόχρονη εσωκομματική του κρίση, τίθεται επικεφαλής μεγάλων εργατικών-λαϊκών αγώνων, διαμορφώνοντας ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με τον εργαζόμενο λαϊκό κόσμο. Ενώ, συνάμα, οι κοινοί αυτοί αγώνες συνέβαλαν καθοριστικά στο να μη συρθούν και στην Ελλάδα τα μικροαστικά στρώματα στο στρατόπεδο του φασισμού, όπως συνέβη σε άλλες χώρες.
Χαρακτηριστικός της εποχής είναι και ο τίτλος της εφημερίδας του ΚΚΕ. Καθώς η κυβέρνηση Βενιζέλου είχε απαγορεύσει την έκδοση του "Ριζοσπάστη", η εφημερίδα κυκλοφορούσε επί χρόνια (1931-34) με τον τίτλο "Νέος Ριζοσπάστης".
«Κατά χιλιαδες οι εργαζομενες μαζες πηρανε μερος στο χτεσινο συλλαλητηριο εναντια στις ληστρικες εταιρειες και το κρατος.
Οι συγκεντρωμενοι ξεσπουσαν διαρκως σε αποδοκιμασιες κατά της Ουλεν και της Παουερ. Ο Καλυβας αποδοκιμασθη. Εγιναν εκδηλωσεις υπερ του Κομμουνιστικου Κομματος»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Κάθε μέρα και καλύτερα!
Ξέρετε τι είναι αυτά;
Είναι οι λωρίδες που κακοκάλυψαν, όπως η γάτα το σκατό της, τις γραμμές του τραμ στο Σύνταγμα!
Τέλος οριστικά δηλαδή το τραμ από το Σύνταγμα - τόσο καλή "μελέτη" είχε γίνει και ποιος ξέρει πόσοι έφαγαν το καταπέτασμα και γι' αυτό το "έργο".
Θα ασχοληθεί κάποιος εισαγγε... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, ΤΙ ΡΩΤΑΩ!
Δεν θυμάμαι ποια κυβέρνηση εμπνεύστηκε και ξεκίνησε το τραμ
Σχολιο.- Το τραμ το ξεκινησε η κυβερνηση του Πασοκ και η αληθεια ειναι οτι ηταν εξαιρετικη ιδεα.
Σχολιο.- Η Κυβέρνηση Σημίτη το είχε ξεκινήσει ως ολυμπιακό έργο, στο οποίο αντιδρούσαν όλοι οι Δήμαρχοι του παραλιακού μετώπου. Πριν 15 ημέρες ανακοινώθηκε ότι θα επανέλθει στο Σύνταγμα και ότι η παραχώρηση είναι προσωρινή στο πλαίσιο της δοκιμαστικής περιόδου,
«Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου της Αθήνας, αποφάσισε να συμβάλει στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης, παραχωρώντας προσωρινά τμήμα της γραμμής του Τραμ- που σήμερα δεν χρησιμοποιείται- για την δημιουργία ποδηλατοδρόμου, ενώ ταυτόχρονα εντείνει τις προσπάθειες για την επανέναρξη των δρομολογίων του Τραμ έως το Σύνταγμα.
Η ΣΤΑΣΥ έχει ξεκινήσει ήδη και εντείνει τις ενέργειές της  για την επαναλειτουργία της κυκλοφορίας του Τραμ από τη στάση Κασομούλη στο Ν. Κόσμο έως το Σύνταγμα, η οποία διεκόπη τον Οκτώβριο του 2018.»
Σχολιο.- Για να δούμε λοιπόν. Διότι τέτοια "προσωρινά" κρατάνε καμιά πενταετία. Βέβαια έτσι το πράγμα γίνεται... ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ αλλά κάποια στιγμή...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η "Εφημερίδα των Συντακτών", δηλαδή το... ημιεπίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει τεράστιο σημερινό πρωτοσέλιδο την καταδίκη του Αμβρόσιου και "τη δικαίωση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας".
Έτσι, τέτοια αντιπολίτευση να κάνετε, για να γίνει ο Μητσοτάκης Κιμ Ιλ Σουγκ ναούμμμμ...
ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΥΣ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ.
Βέβαια... τι άλλο να πούνε; ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτα είναι η σημερινή κυβέρνηση. Δεν διαφέρουν για να κάνουν πραγματική αντιπολίτευση.
Υ.Γ.: στο μεταξύ υπάρχει το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λόγος αντιπολίτευσης... και αντί να βάλουν εκείνο ως πρώτο θέμα, το έχουν θάψει κάτω δεξιά.
σχολιο.- Το αστυνομικό Κράτος είναι εδώ..
Μετά τις "ταράτσες" Ινδαρέ, την απόβαση και το άγριο ξύλο στους κατοίκους των νησιών (Χίοι, Λέσβου), τις αδιάκριτες προσαγωγές, το ξεγύμνωμα των διαδηλωτών και των περαστικών, το ξύλο σε όποιον στραβοκοιτάζει τις ομάδες Δίας, το ξύλο σε όποιον κατά λάθος πέρασαν για Πακιστανό (Κρήτη),τις καταδρομικές επιθέσεις στις πλατείες (Κυψέλη, Αγ. Παρασκευή), η χούντα είναι πάλι, εδώ. Στόχος: Κάθε διαμαρτυρία εργαζομένων, απώτερος στόχος το ηθικό του λαού, ΥΠΑΚΟΥΣΤΕ! Προκάλυψη: Οι "μπαχαλάκηδες", η δράση δηλαδή των γνωστών -αγνώστων ασφαλιτών που υποκινούν επεισόδια.
Το χουντικης έμπνευσης νομοσχέδιο περί συναθροίσεων επί θύραις... ΥΓ το φθινόπωρο θα ρθει αναπόδραστα, ετοιμάζονται για προσαγωγές στο σωρό... στόχος κάθε τι ριζοσπαστικό. Μάλιστα στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας περί βίας, εμφυλης, οικογενειακής, κλπ, εντάσσεται και η επικίνδυνη για το πολίτευμα, "ριζοσπαστικοποιηση" του λαού!
Σχολιο.- Σας καταλαβαίνω να θλίβεστε, όσο εσείς καλείτε τους "άλλους" μπολσεβίκους υποτιμητικά (άραγε τι είδους ρητορική είναι αυτή;),  να στηριζεται φανατικα Μπακογιαννη και Μητσοτακη, τόσο εμείς που μας υποτιμάτε θα αντιστεκόμαστε. Ρητορική του μίσους δεν υπάρχει κύριε μόνο μίσος υπάρχει, μίσος για την αδικία! Η κοινωνική αδικία που ο πεφωτισμένος σας ηγέτης αντιλαμβάνεται περίπου ως φύση, δημιουργεί το κατάλληλο υπόστρωμα για τον διχασμό που σας θλίβει. Η δημοκρατία που ευαγγελίζεστε είναι κίβδηλη. Αποτελείται από διαπλοκή, μίζες, τραπεζο-τοκογλυφία, ΜΜΕ χειραγώγησης, Παναμάδες, Λίστες πάσης φύσεως, Πρεζεμπόρους χορηγούς της ΝΔ, Αδώνηδες, Βορίδηδες, και κάθε είδους αριστεύσαντες εις την αρπαχτήν. ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ για τα "νέα παιδιά". Δεν είμαι τόσο νέος στην ηλικία, έχω προλάβει τις εξεργέσεις του 92 με πρωθυπουργό τον ελεεινό πατέρα Μητσοτάκη!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tη στείρωση ανέργων γιατί φέρνουν στον κόσμο “παιδιά χαμηλής ποιότητας” για τα επιδόματα ζητά κυβερνητική βουλευτής στην Ουκρανία
01-07-2020
Στη συνέχεια, η βουλευτής έπλεξε το εγκώμιο της Μάργκαρετ Θάτσερ για το σκληρό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τους ανέργους, αλλά και τις πρακτικές ευγονικής του πρώην πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης.
Την πρωτοκαθεδρία της ως έδρα του διεθνούς φασισμού επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά η ουκρανική κυβέρνηση, όπου ανοιχτά νεοναζιστικές αντιλήψεις περί ευγονικής προπαγανδίζονται στο κοινοβούλιο της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής Γκαλίνα Τρετιακόβα, από το κόμμα του πρωθυπουργού Βλάντιμιρ Ζελένσκι (που προβαλλόταν μάλιστα κι ως “εναλλακτικός” πριν την εκλογή του στα δυτικά ΜΜΕ), μιλώντας σε σεμινάριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου, καταφέρθηκε κατά των φτωχών, που “τρώνε” τα επιδόματα χωρίς να φροντίζουν για τη μόρφωση των παιδιών τους, με αποτέλεσμα οι απόγονοί τους να είναι “χαμηλής ποιότητας”:
“Όταν παρέχουμε επιδόματα, που χρησιμοποιούνται από την οικογένεια, και η γέννηση του παιδιού δεν είναι για να το δοθεί μια ισότιμη εκπαίδευση, αλλά για να λάβει υλική βοήθεια, τότε έχουμε – θα το πω ωμά – παιδιά πολύ κακής ποιότητας. Αυτό οδηγεί στο γεγονός πως ζουν επίσης σε βάρος των δημόσιων πόρων”, ισχυρίστηκε η Τρετιακόβα, που τυγχάνει μάλιστα επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής κοινωνικής πολιτικής.
Στη συνέχεια, η βουλευτής έπλεξε το εγκώμιο της Μάργκαρετ Θάτσερ για το σκληρό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τους ανέργους, αλλά και τις πρακτικές ευγονικής του πρώην πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης Λι Κουάν Γιου, που “στείρωσε τις γυναίκες που δεν είχαν ανώτερη εκπαίδευση” και με τον τρόπο αυτό “ξερίζωσε στοιχεία του έθνους που δεν είναι υπερασπιστές της οικογένειας και άτομα που βγάζουν το ψωμί τους”. Αν και η ομιλία πραγματοποιήθηκε το Μάιο, ήρθε στην επιφάνεια πριν λίγες μέρες, καθώς άρχισε να κυκλοφορεί το βίντεο στα ΜΚΔ.
Οργισμένη υπήρξε η αντίδραση της Ομοσπονδίας Ουκρανικών Συνδικάτων, που ζήτησαν την παραίτηση της Τρετιακόβα από κάθε θέση και αξίωμα, για “την απάνθρωπη και αντικοινωνική της ομιλία”, που παραβιάζει βασικές προβλέψεις της Διακήρυξης του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ουκρανικό σύνταγμα και άλλα τμήματα του διεθνούς δικαίου.
Καταπέλτης κατά της βουλευτή ήταν και ο πολιτικός επιστήμονας Βλάντιμιρ Κάτσμαν, παραλληλίζοντας δίκαια την ομιλία της με τα προγράμματα ευγονικής των ναζί: “Φαίνεται πως στη χώρα μας υπάρχουν, ας πούμε, πρώτης και δεύτερης κατηγορίας παιδιά και οικογένειες χωρίς κοινωνική προστασία απλά γεννάνε παιδιά της τάξης που δεν αρέσει στην κυρία Τρετιακόβα. Και, γενικά μιλώντας, υπέδειξε πως θα ήταν καλή ιδέα να εφαρμοστούν μέτρα όπως η στείρωση ή άλλα μέτρα σε αυτούς τους γονείς. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Να μετράμε κρανία ή να συγκρίνουμε συγκεκριμένα γενετικά χαρακτηριστικά; Δεν το έχουμε κάνει αρκετά ήδη;”
Σχολιο.- προφανώς και η ναζιστική ευγονική είχε κάποια προβλήματα αλλά θα τα λύσει ο νεοφιλελευθερισμός κι αυτά, όπως λες,  σωστά;Είμαι στη δυσάρεστη(;)θέση να σε ενημερώσω πως είσαι τόσο αγράμματος που σε βλέπω να γίνεσαι από τα πρώτα θύματα της τακτικής αυτής.Και φυσικά είσαι διότι αγνοείς την ίδια τη φύση και το ανθρώπινο σώμα το ίδιο.Αν είχες την παραμικρή ιδέα πόσα κατώτερα άνεργα και συχνά αναρχικά όντα συγκροτούν την ίδια σου την ύπαρξη και είναι απαραίτητα για να αναπνέεις η κοσμοαντίληψη σου θα ΄ταν άλλη και μοιραία ανθρωπιστική και κυρίως θες δε θες ελληνική.Τα 100τρις παράσιτα και μικρόβια που κυκλοφορούν πάνω σου διασκεδάζουν με την ανοησία των 30τρις κυττάρων σου,Μόνο να θυμάσαι ότι κάποια στιγμή το παίρνουν σοβαρά αν το παρακάνεις.Η καθαρότητα που ονειρεύεσαι δεν υπάρχει διότι είναι παντελώς αφύσικη.Δεν γίνεται να υπάρξει.Το σύμπαν είναι λερωμένο...κι ευτυχώς διότι θα σε ξερνούσε άμεσα αν δεν ήταν.
Σχολιο.- .Μπάρμπα, σας έχει βαρέσει η ζέστη στο κεφάλι για κάτι άλλο? Ποια αριστοκρατική κοινωνία τσαμπουνάτε και να μοιράζεται την εξουσία και άλλα τέτοια εσείς τι είστε κύριε θεωρείστε μήπως αριστοκράτης και τι σημαίνει για σας αριστοκράτης ακριβώς? Μήπως οι γόνοι των οικογενειών που έχουν καταληστεύσει τον τόπο? Σε αυτούς αναφέρεστε?
Εντάξει τώρα καταλαβαίνω...μιλάμε τώρα για εξαιρετική περίπτωση...
Πήγαινε να κάνεις κανένα μπάνιο να στανιάρεις μπάρμπα άιντε...
Σχολιο.-- Πες μου που ησουν κρυμενος τοσα χρονια??? Εχω γελασει παρα πολυ μαζι σου να εισαι καλα. Δεν μπορει η ευγονικη να μην σε εχει ανακαλυψει να κρατησει το αριστοκρατικο σπερμα σου.
Σχολιο.-  Για αυτο οι νεοφιλεΛερες τής «αγίας οικογενειας» τού κουλη, υμνούν την ιδιωτική πρωτοβουλια χαριζοντας τους φιλετα τού δημοσίου ενώ οι ιδιοι και ολο το συγγενολοϊ των Μητσοτακομπακογιανοπουλαίων σιτίζονται ανελλιπως εδω και δεκαετίες από το δημόσιο χρημα...Αλλα και τά 40 εκατομυρια ανεργων των ΗΠΑ ζουν «ευτυχισμενοι»που εμειναν ανεργοι !...αφου οι μεγαλοι επιχειρηματικοί ομιλοι της χωρας τους σιτιζονται πλουσιοπάροχα απο τόν δημοσιο Κορβανα, και πεθαινουν «ευτυχισμενοι» ενω αυτοί πεινανε καί αφου αυτούς κυριως θερίζει λόγω φτωχιας κατα δεκάδες χιλιαδες ο Κορωνοϊος...
Σχολιο.- Μάλιστα...έτσι όπως τη θωρώ τούτηνε...Της παίζω μια στο Δόξα Πατρί με ένα 357, Α που δεν θα κατέει από που της ήρθε! Δεν θα είχα τύψεις μετά ειλικρινά...
Σχολιο.- Και ή ίδια αμόρφωτη είναι τελικά. Γιατί αν είχε διαβάσει θα ήξερε ότι ο μέγας Michael Faraday ήταν από πολύ φτωδχή οικογένεια που δεν έλαβε ποτέ σωστή μόρφωση. Ετυχε να δουλέψει ως βοηθός βιβλιοδετη όπου μελέτησε αρκετά βιβλία. Παρακολουθούσε τις διαλέξεις της βασιλικής ακαδημίας επιστημών και κάποια στιγμή ένας καθηγητής εκεί τον έκανε βοηθό του. Τελικά έγινε ο επιστήμονας με τη σημαντικότερη ίσως συμβολή στην εξέλιξη του ηλεκτρομαγνητισμού.
Σχολιο.- Η είδηση είναι πριν μια εβδομαδα. Απλώς τώρα το ανακάληψε το site katiusa



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κανένα σχέδιο καμία μελέτη, πετάξανε εκεί 5 ζαρντινιέρες και 5 μεταλλικά παγκάκια, τα οποία υπερχρέωσαν, και το λανσάρουν ως ανάπλαση του κέντρου.
Φυσικά οι μεταλλικές ζαρντινιέρες μετά από ένα διάστημα 1-2 ετών θα αρχίσει να ξεφτίζει το χρώμα τους λόγω των καιρικών συνθηκών (αφού θα είναι εκτεθειμένες στα καιρικά φαινόμενα) τα φυτά θα μαραθούν γιατί όπως γνωρίζει ο μέσος άνθρωπος που έχει ασχοληθεί με κήπο, τα φυτά τα οποία είναι άμεσα εκτεθειμένα στον ήλιο για πάνω από 2 ώρες ημερησίως χρειάζονται τακτικό πότισμα , τα παγκάκια θα διαλύσουν και αυτά από τα καιρικά φαινόμενα συγκεντρώνοντας σκόνη, καυσαέρια και σκουριές στις βίδες τους. Και τέλος το χρώμα που έβαψαν την άσφαλτο θα μας αποχαιρετίσει εντός 6μηνου αφού δεν είναι τάπητας είναι απλό χρώμα...
Σχολιο.-  Πληρωνε μετα δημοτικα τελη. . .τελη δε τελη!!!
Ψευτοπιπεριες:350 ευρώ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρασε λίγος καιρός από το θάνατο του Νίκου Αλεφαντου. Είχε πλάκα, ήταν γραφικός, μπάλα ήξερε, αλλα είχε δύο κακα:έγλειφε τα αφεντικά του Γαυρου(τον Μαρινακη τον έλεγε πρότυπο ήθους, καλοσύνης, περηφάνιας και αρχοντιάς) και κάποιες αρετές που είχε κατέληγαν να χάνονται με το τόσο γλείψιμο. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια έγλειφε τον Κόκκαλη, τα τελευταία χρόνια έγλειφε τον Βαγγέλα και κάθε τόσο τον εξυμνουσε. Ο Νίκος Αλεφαντος μου ήταν αντιπαθής, διότι ήταν ένας συνδυασμός λαϊκού και σοβαρου λούμπεν, που στηριζε την ΛΜΑΤ (Λουμπεν ΜεγαλοΑστικη Ταξη) και τελικά κατέληγε να εκφράζει μια νοθευμένη και αλλοτριωμενη λαϊκότητα. Ήταν η επιτομή της μπασταρδοκρατιας των μισθωτών. Παρότι είχε και θετικά στοιχεία, αυτά που με απωθούσαν σε εκείνον ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που με έκαναν να σταθώ σε εκείνον.  Γι αυτό και ο θάνατος του μου πέρασε παντελώς αδιάφορος. Βέβαια καταλαβαίνω ότι η γυναίκα του πονάει και στο ανθρώπινο επίπεδο όταν στα 80 σου χάνεις το σύντροφό σου είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη θυμάστε την κυρία;
Αν όχι να σας την συστήσω.
Είναι η Ειρήνη Μελισαροπουλου, η οποία συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ με 2,5 κιλά κοκαΐνη.
Γύρισε Ελλάδα της έκανε εκπομπουλα η γνωστή δακρυβρεχουσα μαντάμ στον ΣΚΑΪ,την ξέπλυνε και τώρα ο εταίρος φίλος Μητσοτάκης την διορίζει συνοριοφύλακα. Μια θέση που απαραίτητη προϋπόθεση είναι το πανλευκο ποινικό μητρώο.
Α ξέχασα. Δικηγόρος της κυρίας ήταν και είναι ο κ Κεχαγιογλου. Αυτός ντε που έλεγε ευτυχώς που έχουμε Μητσοτάκη για τον covid και δεν έχουμε Πολακη.
Αυτά
Υστερόγραφο: αντιμετώπιζε ποινή ισόβιας κάθειρξης..
σχολιο.- Η συγκεκριμένη, είναι κόρη μεγαλοαστυνομικού, αν αυτό λέει κάτι. Είναι γνωστό ότι οι αστυνομικοί πουλάνε ναρκωτικά, κλέβουν, πουλάν νταβατζιλίκι. Πριν μια εβδομάδα βγάλαν στη φόρα μια ομάδα αστυνομικών που ήταν ανακατεμένοι σε όλες τις λαμογιές, πουλάγανε προστασία σε παράνομες χαρτοπαιχτικές λέσχες, ιερόδουλες. Ήταν από αντιθέσεις ανάμεσα στους αστυνομικούς που ήθελαν να πάρουν τη θέση τους. Το παρακράτος σήμερα είναι η αστυνομία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΥΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!!!!!!!!!!!!!
Λέγομαι Κωνσταντίνος Μανίκας και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 10 Λύκειο Δραπετσώνας... Μαθητής του 20 όπως βλέπεται από τον έλεγχο μου που παραθέτω.
Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, θέλοντας να εκφράσω τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή μου για το θράσος και την υποκρισία και αυτών που μας κυβερνούν καθώς και όλων αυτών των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τους βοηθάνε για να επιβάλλουν τα άνομα και ανήθικα σχέδια τους σε βάρος των μαθητών και της νέας γενιάς.
Αφορμή είναι η απεργία των καθηγητών μου , μέσα στην εξεταστική περίοδο και τα κροκοδείλια δάκρυα πολιτικών και δημοσιογράφων για το μέλλον μου ,που «κινδυνεύει» απ αυτήν.
Τι λέτε;;;;;
Τι μέλλον έχω , -εξαιτίας σας – κι από ποιους πραγματικά κινδυνεύει;;;;
Ας δούμε πρώτα, ποιος διαμόρφωσε το μέλλον και την ζωή όλων, από παλιά.
- Ποιος έφτιαξε το μέλλον του παππού μου και το έντυσε με τα αποφόρια της ΟΥΝΤΡΑ, στέλνοντας τον μετανάστη στη Γερμανία;
- Ποιος κακοδιαχειρίστηκε και κατάκλεψε αυτόν τον τόπο;
- Ποιος ανάγκασε την μητέρα μου να δουλεύει απ το πρωί ως το βράδυ για 530 ευρώ, που αφού πληρώσει λογαριασμούς και φαγητό , δεν περισσεύουν –όχι για να μου πάρει παπούτσια- αλλά ούτε ένα βιβλίο που θέλω απ τον πάγκο του παζαριού;;;;;
- Ποιος μείωσε στο μισό τον μισθό του πατέρα μου;
- Ποιος τον συκοφάντησε ,τον απείλησε με επιστράτευση , απόλυση -αυτόν και όλους τους συναδέλφους του στις μεταφορές- όταν κατέβηκαν σε απεργίες μόνο και μόνο γιατί ήθελαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια;
- Ποιος θέλει να κλείσει την σχολή που διάλεξε ο αδερφός μου για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του, στο Πανεπιστήμιο;
- Ποιος μου έδωσε φωτοτυπίες αντί για βιβλία;
- Ποιος με άφησε να παγώνω χωρίς θέρμανση στην τάξη μου;
- Ποιος φταίει που μαθητές λιποθυμάνε απ την πείνα;
- Ποιος άφησε τόσους άνεργους;
- Ποιος οδήγησε 4000 ανθρώπους στην αυτοκτονία;
- Ποιος άφησε τους παππούδες μας χωρίς περίθαλψη και φάρμακα;
Οι καθηγητές μου ή ΕΣΕΙΣ τα κάνατε όλα αυτά;;;;
Λέτε επίσης ότι οι καθηγητές μου , με την απεργία , θα καταστρέψουν τα όνειρα μου.
Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να είμαι ένας ακόμα άνεργος στο 67% των νέων ανέργων;
Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να δουλεύω ανασφάλιστος και χωρίς ωράρια για 350 ευρώ το μήνα –όπως ψηφίσατε στην τελευταία σας τροπολογία-;
Ποιος σας είπε ότι όνειρο μου είναι να γίνω οικονομικός μετανάστης ;
Ποιος σας είπε ότι όνειρό μου είναι να γίνω delivery boy;
Δυο λόγια θέλω να πω και στους δασκάλους μου , σ όλη τη χώρα.
Δάσκαλοι μου , έχετε υποχρέωση απέναντι σ όλους τους μαθητές ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ .
Αν υποχωρήσετε στον δίκαιο αγώνα σας τότε πραγματικά θα έχετε παίξει με το μέλλον μου και θα το χετε υποθηκεύσει.
Όποια υποχώρηση και να κάνετε , όποια νίκη της κυβέρνησης , θα μου στερήσει το δικαίωμα να χαμογελάω , να ονειρεύομαι , να ελπίζω, να αγωνίζομαι για καλύτερη ζωή για μια ανθρώπινη κοινωνία.
Στους γονείς , τους συμμαθητές μου και σ όλη την κοινωνία έχω να πω τα εξής:
Θέλετε αυτοί που μας διδάσκουν να ζουν μες στην εξαθλίωση;
Θέλετε να μας στοιβάξουν σαν εμπορεύματα στις αίθουσες;
Θέλετε να κλείσουν τα σχολεία και να χτίσουν φυλακές;
Θα αφήσετε τους δασκάλους μας μόνους τους σε αυτόν τον αγώνα ;
Έτσι θα μας μάθετε να φωνάζουμε αλληλεγγύη ;
Θέλετε ο δάσκαλος να είναι παράδειγμα σε μας, αυτοσεβασμού , αξιοπρέπειας μαχητικότητας η παράδειγμα υποδούλωσης;;;
Θέλετε τελικά να ζήσουμε σαν δούλοι ;
Από αύριο κιόλας , καταλήψεις σε όλα τα σχολεία από μαθητές και γονείς για να στηρίξουμε τους δασκάλους μας μ’ ένα τραγούδι , ένα σύνθημα : «εμπρός να τσακίσουμε τυράννους φασίστες»
Όλοι μαζί για να αγωνιστούμε για δημόσια δωρεάν και ποιοτική παιδεία .
Όλοι μαζί για να ανατρέψουμε αυτούς που κλέβουν το γέλιο μας ,το γέλιο των παιδιών σας.
ΥΓ. όχι από ματαιοδοξία αλλά για να στερήσω από κάποιους το γελοίο επιχείρημα πως «απλά θέλω να χάσω μαθήματα» , παραθέτω τους βαθμούς μου...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ…ΝΤΟΡΑ, ΡΟΖΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ
Η ελληνική πολιτική προδοσία των εθνικών μας θεμάτων ξανά προς…την δόξα τραβά
(προσθήκη: ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ)
Μετά την κυρία Ντόρα, τους ΣΕΑ και Α/ΣΕΑ Α.Διακόπουλο και Θ. Ντόκο οι οποίοι ζητούν «επωφελείς συμβιβασμούς» με την Άγκυρα, έρχεται να προστεθεί και ο Υφυπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη και νυν Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΕΞ Χρήστος Ροζάκης, ο οποίος μίλησε το ΚΡΗΤΗ TV και είπε πως «το Καστελόριζο είναι μακριά από την Ρόδο αλλά πολύ κοντά στην Τουρκία».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ "ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ" ... "ΠΟΛΛΑ" ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ "ΚΕΙΤΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ" ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ...
Χ.Ροζάκης Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΕΞ : «Το Καστελόριζο είναι μακριά από την Ρόδο αλλά πολύ κοντά στην Τουρκία & δεν έχει συνέχεια»!
ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ "ΕΥΛΟΓΙΕΣ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ" ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ! (ακούσατε εσείς καμιά αντίδραση από την "αντιπολίτευση";;;;)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30 Ιουνίου 1821 - Η κήρυξη της επανάστασης στο Συρράκο και στους Καλαρρύτες
Μετά τήν πρώτη πολιορκία τού Αλή στά Ιωάννινα από τά σουλτανικά στρατεύματα, είχαν καταφύγει στούς Καλαρρύτες καί στό Συρράκο πολλοί ευκατάστατοι Γιαννιώτες, μέ αξιόλογη κινητή περιουσία.
Η παρουσία αλβανικής φρουράς δέν εμπόδισε τήν κήρυξη τής επανάστασης (30 Ιουνίου 1821) στούς Καλαρρύτες από τόν Γεώργιο Τουρτούρη καί στό γειτονικό Συρράκο από τόν Ιωάννη Κωλέτη. Οι Αλβανοί στρατιώτες συνέλαβαν τούς προκρίτους ως ομήρους καί οχυρώθηκαν σέ σπίτια, αναμένοντας ενισχύσεις από τά Ιωάννινα.
Ακολούθησε μάχη μέ τούς Έλληνες, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τή συνθηκολόγηση τής αλβανικής φρουράς. Ο αρχηγός τών μουσουλμάνων στρατιωτών Ιμπραήμ Πρεμετή εγκατέλειψε τήν πόλη μέ όλους τούς άνδρες του.
Εν τοσούτω η επανάστασις διεδόθη και περαιτέρω. Προς διατήρησιν της ελευθέρας κοινωνίας των εν Ιωαννίνοις και Θεσσαλία στρατοπέδων είχαν σταλή παρά του Χουρσήδη 750 Τούρκοι υπό τον Ιβραήμ Πρεμέτην εις τας επί του Πίνδου δύο μεγάλας Βλαχοκωμοπόλεις, την των Καλαρρύτων και την του Συράκου, τρία μίλια απ’ αλλήλων απεχούσας, ων η μεν πρώτη περιείχε 680, η δε δευτέρα 750 οικογενείας, όλας χριστιανικάς. Οι κάτοικοι αυτών, καταθλιβόμενοι, φορολογούμενοι και υβριζόμενοι παρά των Τούρκων, υποκινούμενοι δε και υπό των θελόντων την διάχυσιν της επαναστάσεως προκρίτων, Κωνσταντίνου Τουρτούρη, Πρωτοπαπά Σγουρού, Ιωάννου Κωλέττη και Νικολάου Γιαννίκου, βουλήν έβαλαν ν’ αποστατήσωσι και προσκαλέσαντες κρυφίως εις βοήθειάν των τον οπλαρχηγόν Γιαννάκην Ράγκον απέκλεισαν δύο περίπου εβδομάδας προ της μάχης του Πέτα τους υπό τον Πρεμέτην εντός τινων οικιών και τους ηνάγκασαν μετά δέκα ημέρας ν’ αναχωρήσωσιν αβλαβείς υπό συνθήκας (*)
(*) Αξίαν σημειώσεως κρίνω την προς τον πρόκριτον των Καλαρρύτων, Κωνσταντίνον Τουρτούρην ακόλουθον επιστολήν απαιδεύτου τινός Αλβανού, του Ιβραήμ – Πρεμέτη, διά τα εν αυτή υγιή και γενναία φρονήματα. Η επιστολή αύτη, ην αντέγραψα εκ του πρωτοτύπου ταυτολεξεί χρησιμεύει και ως παράδειγμα του εν κοινή χρήσει ύφους του γράφειν παρά τοις πλείστοις των εν τοις πράγμασιν ημιπαιδεύτων επιστολογράφων επί της ηγεμονίας του Αλήπασα Τεπελενλή.
«Κατά πολλά ηγαπημένε μου κυρ Κωσταντή σε χαιρετώ αδελφικά και σου φιλώ τα μάτια.
1821, Ιουλίου 4, Καλαρύτες
«Έλαβα το αγαπητόν μου γράμμα σου και ευχαριστώ την αδελφικήν αγάπην σου και φιλίαν• είδα και τα όσα φιλικά μου λέγεις και τα εκατάλαβα, διά τούτο σου αποκρίνομαι. Εγώ, φίλε μου, καλά ειξεύρεις, ότι εστάλθηκα εδώ από τους πολυχρονεμένους βεζιράδες μου διά φύλαξιν σας, μαντάμ οπού τα ταξεράτια του πολέμου έτσι είναι, φίλε μου, εγώ δεν έλαβα την χώραν σας ούτε ελτιζάμι, ούτε βοηβοδαλίκη, με όλον οπού ήλθα καθώς εδώ και έφαγα ψωμί εις την χώραν σας, δεν σας αγάπησα το ζαράρι, αμή έβανα το κεφάλη του διά το διάφορόν σας και διά την αγάπην σας. Όμως το επήρετε λάθος και έπρεπε να μας το ειπήτε εσκερέ, ότι ημείς άξιοι διά πόλεμον δεν είμασθαν, και η αυθεντία σας να πάρετε τα μέτρα σας• τότε ημείς αληθινά επέρναμεν τα μέτρα μας και δεν ακολουθούσαν αυτά όπου ακολούθησαν• τα ταξιράτια του πολέμου έτσι είναι• διά δε το να μου γράφης ότι είμεσθαν πέντε αδέλφια και όλα εις τον πόλεμον, είναι αλήθεια, και εγώ οπού ζω με έδωσεν ο Θεός και βιο και τσευτιλίκια και ημπορώ να ζήσω αυθεντικά• μαντάμ ο άνθρωπος εις τούτον τον ψεύτικον τον τουνιά μίαν φοράν θα αποθάνη, καθώς μίαν φοράν γεννάται, όμως πρέπει, φίλε μου, να αποθάνη με πίστιν, με τιμήν και με υπόληψιν, και ιταέτι εις τας βασιλικάς προσταγάς• και οποίος απεθένει έτσι, αυτός είναι τιμημένος εις τούτον τον τουνιά. Εγώ, φίλε μου, στοχάζομαι πώς έχω πίστιν, τιμήν, υπόληψιν και ιταέτι εις το δεβλέτι, και δεν κάμνω αυτό, ότι εγγίζω την πίστιν μου και τιμήν μου, και έχω απόφασιν μαζύ με τον Χουσεΐναγα και Ματούσιαγα να σταθούμεν κατά την τιμήν μας και να αποθάνωμεν με αυτήν. Ημείς διά αυτήν την τιμήν αποφασίζομεν να πολεμήσωμεν ανδρειωμένα έως όπου έχωμεν ζαερέν, και έπειτα όπως μας το έχει ο Θεός ταξηράτι. Δεν έπρεπε να κάμετε αυτό το λάθος, μάλιστα ο αδελφός σου, όταν εκινήσαμεν από τα Γιάννινα, μου έδωσεν όλην την πίστιν του και έδοσα όλην την πίστιν μου, οπού έξω από μίαν πίστιν τον έκαμα αδελφόν, και διά τούτο δεν έπρεπε αυτός να κάμη αυτό το λάθος και να εγγίξη την τιμήν του εις εμένα και να ακολουθήσουν αυτά οπού ακολούθησαν• και μάλιστα είσαι βέβαιος ως μου το γράφεις οπού εις έναν χρόνον μου ηκολούθησαν τόσα ταξεράτια. Λιακήμ, φίλε μου, αν αποφασίσετε να χαλάσητε επτακόσους Αρβανίτας, μη στοχασθήτε να σώσετε την Αρβανιτιάν, και όποιος ήθελεν αυτά τα ανακατώματα και αυτά τα κακά, ας το έβρη από τον Θεόν. Εγώ κάνω τέλος εις το γράμμα μου με τούτο, ότι μη στοχαστήτε όπου εκλεισθήκαμεν ημείς• διατί όποιος ηξεύρει από τουφέκι, το στοχάζετε ότι κλείονται και ρηγάτα διά την τιμήν τους και βερέδες γίνονται και εις τους βασιλιάδες, και εντροπή δεν είναι. Φίλε μου, ενώ θέλω ανταμώσω και τον Χουσεΐναγα και τον Ματούσιαγα να τους ειπώ τους χαιρετισμούς σου να μου δώσουν την γνώμην τους, και να έχω το τσεβάπι σου, και υγίαινε.
Ο φίλος Σας
Ιμπραήμ Πρεμέτης».
(Τ.Σ.)
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έτσι απλά και πατριωτικά όπως αρμόζει σ ένα κυρίαρχο κράτος που σέβεται τον λαό του και την τεράστια ιστορία του.!!
O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ , Πρόεδρος του ΕΠΑΜ απαντά στην ερώτηση : ΄΄ ΠΟΙΟΙ θα ήταν ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ στις ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΄΄
΄΄... Πρώτα θα κινητοποιούσα το Συμβούλιο Ασφαλείας ώστε να παρέμβει εναντίον της Τουρκίας και ταυτόχρονα θα έπαιρνα μέτρα "παράστασης σημαίας" στην περιοχή.
Δηλαδή θα απέπτυσα μονάδες του πολεμικού ναυτικού αντίστοιχες μ' εκείνες της Τουρκίας στα πλαίσια του Κοινού Αμυντικού Δόγματος.
Δεύτερο, θα ξεσήκωνα τον ΟΑΣΑ και θα τον καλούσα να παρέμβει, διότι η ενέργεια της Τουρκίας συνιστά casus beli.
Τρίτο θα ερχόμουν σε επαφή απευθείας με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και άλλες χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας προκειμένου να ζητήσω άμεση στρατιωτική συνδρομή στην απώθηση της Τουρκικής απειλής. Ήδη η Ρωσία έχει βγάλει ανάλογη ανακοίνωση, λόγω του γνωστού ενδιαφέροντός της για την Κύπρο και όχι μόνο.
Τέταρτο θα προχωρούσα σε οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, μιας και το βασικό της εμπόριο με την Ευρώπη διέρχεται από το δικό μας δίκτυο οδών.
Πέμπτο, θα επιχειρούσα να υπάρξει μια Βαλκανική συνεννόηση, ειδικά με τη Βουλγαρία σε στρατιωτικό επίπεδο ώστε να υπάρξει από κοινού στρατιωτική αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής. Το ίδιο με την Σερβία, η οποία παραμένει έως σήμερα η πιο ισχυρή στρατιωτικά βαλκανική χώρα.
Τέλος θα προκαλούσα άμεση Σύνοδο κορυφής στο ΝΑΤΟ επικαλούμενος το άρθρο 4 του Καταστατικού της Συμμαχίας προκειμένου να τοποθετηθεί άμεσα και αποφασιστικά εναντίον της απειλής από την Τουρκία. Και φυσικά θα φρόντιζα αντί να καλλιεργώ την ηττοπάθεια στο λαό, να ανεβάσω το ηθικό του.
Από την σελίδα του Dimitris Kazakis στο fb



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ισλαμοφασιστας Σουλτανος-Δικτατορας Ερντογάν απαιτεί έλεγχο στα social media «για να μπει ένα τέλος σε αυτήν την ανηθικότητα»
 Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020, 19:30
Ο ισλαμοφασιστας Σουλτανος-Δικτατορας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές θα ενισχύσουν σύντομα τον έλεγχό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή θα τα κλείσουν μετά την ανάρτηση προσβολών σε βάρος της οικογένειάς του, δηλώσεις που προκάλεσαν ανησυχία μεταξύ των χρηστών.
«YouTube, Netflix, Twitter. Κατανοείτε γιατί αντιτίθεμαι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτού του είδους; Για να μπει ένα τέλος σε αυτήν την ανηθικότητα», είπε ο ισλαμοφασιστας Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στην Άγκυρα.
«Είναι επιτακτικό να μπει τάξη σε αυτούς τους διαύλους (…). Για αυτόν τον λόγο θα καταθέσουμε (νομοσχέδιο) ενώπιον του κοινοβουλίου σύντομα, διότι εμείς θέλουμε αυτοί οι δίαυλοι να κλείσουν, να ελεγχθούν», υπογράμμισε.
Ο ισλαμοφασιστας Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων ένα μέτρο που θα υποχρεώνει τους κολοσσούς του Διαδικτύου να έχουν νομική εκπροσώπηση στην Σουλτανικη Ισλαμοφασιστικη Τουρκία, γεγονός που θα τους εξέθετε σε οικονομικές κυρώσεις και θα τους υποχρέωνε να υπακούσουν στις αποφάσεις των τουρκικών δικαστηρίων.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μία ημέρα μετά τις προσβολές που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε βάρος της κόρης του Ερντογάν Έσρα και του συζύγου της, του ισλαμοφασιστα υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που είχε ανακοινώσει στο Twitter τη γέννηση του τέταρτου παιδιού τους.
Ένδεκα άνθρωποι προσήχθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.
Οι δηλώσεις του ισλαμοφασιστα Ερντογάν προκάλεσαν την ανησυχία των Τούρκων χρηστών του διαδικτύου με την ετικέτα «μην αγγίζετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μου» να αναδεικνύεται από τις δημοφιλέστερες στο Twitter σήμερα το μεσημέρι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Εκκενώθηκε η «Αυτόνομη Ζώνη» του Σιάτλ από τη δημαρχο- Τουλάχιστον 13 συλλήψεις
 Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020, 19:33
Σε «αυτόνομη ζώνη» μετατράπηκε συνοικία στο Σιατλ εδώ και τρεις εβδομάδες, από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους των δυνάμεων ασφαλείας. Σημερα διαλυθηκε από τη δημαρχο λογω των καταστροφων που προκαλουσαν.
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι συνελήφθησαν, όμως δεν έχουν αναφερθεί ταραχές, είπε η Κάρμεν Μπεστ, η επικεφαλής της αστυνομίας αυτής της μητρόπολης των βορειοδυτικών ΗΠΑ.
Η κατάληψη αυτής της συνοικίας, εδώ και τρεις εβδομάδες, από ειρηνικούς σε γενικές γραμμές διαδηλωτές, είχε εξοργίσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος απείλησε με προσφυγή στη βία χαρακτηρίζοντάς τους «απεχθείς αναρχικούς» και «εσωτερικούς τρομοκράτες». Όμως τελικά, η Δημοκρατική δήμαρχος του Σιάτλ, η Τζένι Ντέρκαν, ήταν εκείνη που πήρε την πρωτοβουλία για την εκκένωση της συνοικίας από τους διαδηλωτές, υποστηρίζοντας ότι η πόλη έδωσε ήδη αρκετές ευκαιρίες στους διαμαρτυρόμενους να εκφράσουν την άποψή τους.
Η ελευθερία της έκφρασης «δεν επιβάλλει στην πόλη να παράσχει απεριόριστο άσυλο που μεταφράζεται σε κατάληψη δημόσιων χώρων, ζημιές στην πόλη και σε ιδιωτικές περιουσίες (…) και τη δημιουργία επικίνδυνων συνθηκών», εξήγησε.
Η Μπεστ, από την πλευρά της, υπενθύμισε ότι στην περιοχή σημειώθηκαν περιστατικά με πυροβολισμούς.
Οι αστυνομικοί που επενέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες εκκένωσαν έξι οικοδομικά τετράγωνα και ξήλωσαν τις σκηνές και τα οδοφράγματα στη λεγόμενη «Αυτόνομη Ζώνη του Κάπιτολ Χιλ» ή CHAZ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίνα: Το Πεκίνο ανακοίνωσε μέτρα αντιποίνων κατά τεσσάρων αμερικανικών μέσων ενημέρωσης
 Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020, 12:01
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή αντιποίνων κατά τεσσάρων αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, μετά τη λήψη αντίστοιχων μέτρων από την Ουάσινγκτον κατά κινεζικών οργάνων του Τύπου.
Τα πρακτορεία Associated Press (AP) και United Press International (UPI), καθώς και το τηλεοπτικό δίκτυο CBS και το ραδιοφωνικό δίκτυο NPR θα πρέπει εντός επτά ημερών να δώσουν στο Πεκίνο λεπτομερή στοιχεία για τους εργαζομένους τους, την ακίνητη περιουσία τους και τις οικονομικές τους συναλλαγές στην Κίνα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν.
Στις 22 Ιουνίου, η Ουάσινγκτον γνωστοποίησε ότι χαρακτηρίζει τέσσερα κινεζικά μέσα ενημέρωσης -την Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV), το πρακτορείο China News Service, την εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία και τους Global Times- «ξένες διπλωματικές αποστολές», μαζί με τα China Global Television Network, Radio China International και Νέα Κίνα, που είχαν ήδη χαρακτηριστεί χρηματοδοτούμενα από το κράτος μέσα ενημέρωσης και όργανα της προπαγάνδας του Πεκίνου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: «Άρρηκτα συνδεδεμένη» η άρση του εμπάργκο όπλων με τη διατήρηση της συμφωνίας JCPOA
 Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020, 03:39
Η άρση του εμπάργκο όπλων το οποίο έχει επιβληθεί στο Ιράν και εκπνέει στις 18 Οκτωβρίου, είναι η προϋπόθεση της διατήρησης της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα (JCPOA) που επιτεύχθηκε το 2015, υπογράμμισε την Τρίτη στον ΟΗΕ ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.
Τα δύο θέματα είναι "άρρηκτα συνδεδεμένα", δήλωσε ο Ζαρίφ καλώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας "να μην αφήσει κανένα μέλος του να κάνει κατάχρηση της διαδικασίας" που προβλέπεται από την απόφασή του.
"Η διεθνής κοινότητα γενικότερα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ειδικότερα βρίσκονται αντιμέτωπα με μια σημαντική απόφαση: Διατηρούμε σεβασμό για το κράτος δικαίου ή επιστρέφουμε στον νόμο της ζούγκλας ενδίδοντας στα καπρίτσια ενός παράνομου νταή;" δήλωσε ο Ζαρίφ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην οποία μετείχε ο Αμερικανός ομόλογός του Μάικ Πομπέο αλλά είχε αντικατασταθεί από έναν διπλωμάτη την ώρα που είχε πάρει τον λόγο ο Ιρανός αξιωματούχος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ατλάντα: Στα 500.000 δολάρια η εγγύηση αποφυλάκισης του πρώην αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε Αφροαμερικανό
 Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020, 02:43
Μια δικαστής της Τζόρτζια όρισε στο μισό εκατομμύριο δολάρια το ποσό της εγγύησης αποφυλάκισης ενός πρώην αστυνομικού της Ατλάντα που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον Αφροαμερικανό Ρέισαρντ Μπρουκς κατά τη διάρκεια σύλληψης.
Αυτό το ποσό «δεν είναι υπερβολικό», δεδομένου του συναισθήματος που προκαλεί το δράμα, είπε χθες Τρίτη η δικαστής Τζέιν Μπάργουικ στην ακροαματική διαδικασία που έγινε σε αυτή τη μεγάλη πόλη του αμερικανικού Νότου.
Η χήρα του θύματος, η Τόμικα Μίλερ, παρακάλεσε με δάκρυα ο 27χρονος πρώην αστυνομικός Γκάρετ Ρόλφι να παραμείνει στη φυλακή. «Έχει ήδη αποδείξει ότι αποτελεί κίνδυνο για την κοινότητα», είπε.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην αστυνομικού υποστήριξαν ότι ο Ρόλφι ήταν νομικά δικαιολογημένο να χρησιμοποιήσει θανατηφόρα βία, καθώς ενήργησε σε αυτοάμυνα. «Ήταν ένας αστυνομικός που έκανε το καθήκον του. Ένας ύποπτος είχε αυξήσει την ένταση (...) και επήλθε ένας θάνατος», δήλωσε ο Μπιλ Τόμας.
Στις 12 Ιουνίου, η αστυνομία κλήθηκε σε κατάστημα της αλυσίδας ταχυφαγείων Wendy’s διότι κάποιος οδηγός είχε αποκοιμηθεί στην ουρά όπου περίμεναν οι πελάτες μέσα στα αυτοκίνητά τους για να δώσουν και να πάρουν τις παραγγελίες τους. Κατά την άφιξή τους οι αστυνομικοί βρήκαν τον 27χρονο Μπρουκς υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ο νεαρός άνδρας ήταν αρχικά συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς, αλλά η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν: απέσπασε τέιζερ, συσκευή που προκαλεί ηλεκτροσόκ, που είχε πάνω του ο ένας από τους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει.
Στη συνέχεια, ο αστυνομικός Ρόλφι άνοιξε πυρ, παρόλο που, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «ο Μπρουκς δεν αποτελούσε άμεση απειλή». Σύμφωνα με την επίσημη νεκροψία, πέθανε αφού πυροβολήθηκε δύο φορές στην πλάτη.
Ο Γκάρετ Ρόλφι, αποπέμφθηκε από το σώμα την επομένη του περιστατικού και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ακόμη και σε θάνατο. Ο Ντέβιν Μπρόσναν, ο άλλος αστυνομικός που ήταν παρών στο περιστατικό κατηγορείται για πρόκληση σωματικής βλάβης και παραβίαση του όρκου του ως αστυνομικός. Αποφυλακίστηκε με εγγύηση.
Ο θάνατος του Μπρουκς, συνέβη λίγες ημέρες μετά τον φόνο από αστυνομικό του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις ανησυχίες στις ΗΠΑ για τον συστημικό ρατσισμό και για την αστυνομική βαρβαρότητα στη χώρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το γεγονός των δωρεάν διακοπών γερμανών γιατρών στην Κω με έξοδα του γερμανικού κράτους με πτήση της TUI και συμφωνία της Ελλάδας με την TUI εγκαινιάζει ένα νέο γύρο ξεπουλήματος και των μικροκαταλυμάτων.Η τάση πηγαίνει προς το all inclusive.Παντού προτεκτορατοποίηση,εθελοδουλεία και ραγιαδισμός.Πρώτα τους δίνεις τον ΟΤΕ,μετά γιατρούς που εσύ σπούδασες,μετά τα αεροδρόμια και παει λεγοντας.
Να ναι καλές οι μίζες της Siemens και ο δανεισμός,δηλαδή τα μνημόνια.Μέχρι εκεί φτάνει το πολιτικό σύστημα και η ''αλληλεγγύη''των εταίρων του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το δικαίωμα της απεργίας στο γύψο !
Achtung - Achtung
von der Polizeiverwaltung!
(Προσοχή προσοχή
από την αστυνομική διοίκηση)
σχολιο.- Ελληνική Πολιτεία (υπό την αιγίδα των απογόνων Λογοθετόπουλου και CIA )



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόφαση- σταθμός! Ποινικό αδίκημα η συζυγική αχαριστία! Νεα δεδομενα για το διαζγιο!
Δικαστική δικαίωση για έναν παιδίατρο που αντιμετώπισε την απαξιωτική και προκλητική συμπεριφορά της πρώην συζύγου του
Το αρχαίο γνωμικό «ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» φαίνεται ότι βρήκε την απόλυτη εφαρμογή του στη δικαστική διαμάχη μεταξύ ενός παιδιάτρου και της νοσηλεύτριας πρώην συζύγου του που έφτασε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος δικαίωσε τον πρώτο για την απαξιωτική και προκλητική συμπεριφορά της δεύτερης.
Οι δυο τους ήταν παντρεμένοι για αρκετά χρόνια σε νησί του βορείου Αιγαίου, όμως οι διαρκείς συγκρούσεις ώθησαν τον γιατρό να λάβει μια μεγάλη απόφαση. Αγόρασε μια διώροφη μονοκατοικία αξίας 120.429 ευρώ και παρότι το ποσό δόθηκε εξ ολοκλήρου από τον ίδιο, εκείνος έκανε δωρεά 60.246 ευρώ στη σύζυγό του προκειμένου το κτίριο να καταχωρίσει στο όνομα και των δύο. Ωστόσο, η σχέση τους χειροτέρεψε και το 2010 ο γιατρός κατέθεσε αγωγή διαζυγίου, η οποία έγινε δεκτή. Το 2014 ο γάμος τους λύθηκε αμετάκλητα με δικαστική απόφαση.
Οι αρεοπαγίτες αναφέρουν ότι κάποια στιγμή που ο παιδίατρος πήγε να επισκεφθεί ένα άρρωστο παιδί και ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία του διαζυγίου, η πρώην νοσηλεύτρια αφαίρεσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του μέσα στο οποίο είχε την ιατρική τσάντα και τα εργαλεία του «προκειμένου να τον αναγκάσει να της επιδείξει το έγγραφο τραπεζικού λογαριασμού στο οποίο την κατέστησε δικαιούχο ποσού 100.000 ευρώ, το οποίο απαιτούσε από αυτόν για να λήξει ομαλά το θέμα του διαζυγίου».
Η αχαριστία της, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς αν και γνώριζε πολύ καλά ότι δεν είχε συμβάλει οικονομικά στην αγορά της νέας κατοικίας, άσκησε αγωγή διανομής του διώροφου ακινήτου, «επιδιώκοντας τον πλειστηριασμό αυτού ώστε να λάβει το 1/2 του εκπλειστηριάσματος», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.
Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, ο παιδίατρος κατέθεσε αγωγή ανάκλησης της δωρεάς των 60.246 ευρώ που είχε κάνει στην πρώην σύζυγό του λόγω… αχαριστίας, ζητώντας να του αποδοθεί το 1/2 εξ αδιαιρέτου του διώροφου που είχε εκείνη στην κυριότητα και κατοχή της. Η πρώην σύζυγος προσέφυγε στον Αρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η σε βάρος της εφετειακή απόφαση, την οποία ωστόσο οι δικαστές επιβεβαίωσαν και επικύρωσαν πανηγυρικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να αποσυρθει τωρα το χουντικο νομοσχεδιο για τις διαδηλωσεις!
Σε συγκεντρωση καλει η ΚΟ Αττικης του ΚΚΕ, αυριο Πεμπτη 2 Ιουλη, στις 8 μ.μ. στο Συνταγμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιαδες ευρω βρεθηκαν στους λογαριασμους της 33χρονης παιδονταβατζους. Συνεχεια ενδειξεων για το κυκλωμα παιδικης πορνογραφιας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τηλεδιάσκεψη «δωρητών» της ΕΕ για τη Συρία
Το χθεσινο 24ωρο πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες τηλεδιάσκεψη «δωρητών» για τη Συρία, «υπό τη σκέπη» της ΕΕ, με τη συμμετοχή 60 χωρών και διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ελλάδας. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μ. Πομπέο, ανακοίνωσε επιπρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια αξίας 696 εκατ. δολαρίων, τονίζοντας πως μαζί με άλλα χρήματα που διέθεσε η Ουάσιγκτον για τον ίδιο σκοπό μέσα στα τελευταία χρόνια το ποσό ξεπερνά πλέον τα 11,3 δισ. δολάρια. Ο Γερμανός ομόλογός του, Χάικο Μάας, ανακοίνωσε «ανθρωπιστική βοήθεια» ύψους 1,6 δισ. ευρώ σε Συρία και γειτονικές χώρες. Τα λεφτα που  δωριζουν βεβαια δεν πανε στον Συριακο Λαο αλλα στους πληρωμενους ισλαμοφασιστες τους. Επί της ουσίας αυτό που ενδιαφέρει όλους αυτούς τους «ευαίσθητους» είναι η «πίτα» της ανοικοδόμησης στην κατεστραμμένη από τους ίδιους χώρα.
Στο πλαίσιο αυτής της υποκρισίας της ΕΕ που έχει συμβάλει στην επέμβαση στη Συρία, η οποία προκάλεσε και το δράμα των ξεριζωμένων, ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Ν. Δένδιας, εμφανίστηκε να υποστηρίζει την «εφαρμογή των συναφών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, για εξεύρεση πολιτικής λύσης συριακής ιδιοκτησίας, χωρίς την ανάμειξη τρίτων κρατών», αλλά και την «εξασφάλιση της ενότητας, της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας». Αυτά λέγονται ενώ οι ελληνικές καπιταλιστικές κυβερνήσεις εχουν διωξει τον πρεσβευτη της Συριας από την Αθηνα και στήριξαν οσο κανεις άλλος την ευρωΝΑΤΟική επέμβαση στη Συρία για τα συμφεροντα των ξενων. Επίσης, για λόγους τακτικής, ο Ελληνας ΥΠΕΞ υπενθύμισε «την πρόσφατη μεθόδευση της Τουρκίας, η οποία εργαλειοποίησε τον ανθρώπινο πόνο για να εκβιάσει την ΕΕ».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Αιματηρά επεισόδια στημενα από την CIA και τους αμερικανους σημειώθηκαν χτες με τουλάχιστον οκτώ νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στην πόλη Αντάμα της Αιθιοπίας αλλά και στην πρωτεύουσα, Αντίς Αμπέμπα, και άλλες μικρότερες πόλεις, με αφορμή την προχτεσινοβραδινή δολοφονία του 35χρονου υποτιθεμενου δημοφιλούς τραγουδιστή Χακαλού Χουντίσα, από τη φυλή Ορόμο, τα πολιτικά τραγούδια του οποίου προβλήθηκαν στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις που ξέσπασαν πριν από δύο χρόνια ανεβάζοντας στην εξουσία τον πρωθυπουργό Αμπιι Αχμεντ. Παράλληλα διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες και το ίντερνετ σε όλη τη χώρα, κάτι που παρατηρείται συνήθως σε περιόδους πολιτικών αναταραχών. Βρωμαει η υποθεση πραξικοπημα της CIA από μακρια.

ΜΑΠΟΥΤΟ.-- Πάνω από 1.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 200.000 άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τους τελευταίους μήνες, στη βόρεια Μοζαμβίκη, εξαιτίας της δράσης ένοπλης ομάδας ισλαμοφασιστών που απορρίπτει την κυβέρνηση της χώρας και διατείνεται πως θέλει να εγκαθιδρύσει στην εξουσία το «πολιτικό ισλαμοφασισμο».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΟΛΩΝΙΑ
Στις 12 Ιούλη ο β' γύρος των προεδρικών εκλογών
ΒΑΡΣΟΒΙΑ.--
Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, κέρδισε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χτες, όμως δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερο από το 50% που ήταν απαραίτητο για να αποφύγει τον δεύτερο γύρο, στις 12 Ιούλη.
Ο Ντούντα είναι σύμμαχος της ακροδεξιας πολωνικής κυβέρνησης, με κυβερνών ακροδεξιο κόμμα το «Νόμος και Δικαιοσύνη» (PiS), πηρε 43,50%, ενώ στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ραφάλ Τρσασκόφσκι, τον δεξιο δήμαρχο της Βαρσοβίας που ανήκει στο δεξιο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Πλατφόρμα Πολιτών» (PO) που πηρε 30,46%. Ο Ντούντα συγκέντρωσε το 43,5% των ψήφων και ο Τρσασκόφσκι το 30,46%.
Αν και ο ρόλος του Προέδρου στην Πολωνία είναι κυρίως τιμητικός, έχει το δικαίωμα να ασκεί βέτο σε νομοσχέδια που προωθεί το κοινοβούλιο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Απελαύνει την εκπρόσωπο της ΕΕ
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, έδωσε τη Δευτέρα διορία 72 ωρών στην επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρω Ενωσης στο Καράκας, Ιζαμπέλ Μπριχάντε Πεντρόσα, να εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα, ως αντίδραση στην κίνηση της ΕΕ να προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον έντεκα Βενεζουελάνων αξιωματούχων.
Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε έντεκα βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου του Λουίς Πάρα, προέδρου της Εθνοσυνέλευσης από τον Μάη, όταν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης που στήριζαν έως τότε τον Χουάν Γκουαϊδό, αχυράνθρωπο των ΗΠΑ και της ΕΕ, διασπάστηκαν. Το γραφείο της ΕΕ ανέφερε ότι «η υποτιθέμενη εκλογή του Λουίς Πάρα δεν ήταν νόμιμη, διότι δεν σέβεται τις νομικές διαδικασίες και τις δημοκρατικές συνταγματικές αρχές».
Ο Ν. Μαδούρο κατήγγειλε επίσης την πρεσβεία της Ισπανίας που έχει δώσει καταφύγιο στον Λεοπόλντο Λόπες, γνωστό αστό πολιτικό, που διώκεται από τη δικαιοσύνη της χώρας για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος στις 3 Μάη του 2019. Ο Βενεζουελάνος ΥΠΕΞ Χόρχε Αρεάσα κατήγγειλε τις παρεμβατικές ενέργειες της ΕΕ κατά του προεδρείου της Εθνοσυνέλευσης, σημειώνοντας: «Η Ευρωπαϊκή Ενωση επαναλαμβάνει την παρεμβατική της πολιτική κατά του διαλόγου και της ειρήνης στη Βενεζουέλα. Η αποικιακή κληρονομιά και οι αναμνήσεις τους τους οδηγούν στην άβυσσο της παρανομίας, της επιθετικότητας και των διώξεων».