Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Τριτη 14 Ιουλιου 2020



Αυτοί θα σκοτώσουν άνθρωπο! Το λέγαμε καιρό τώρα, με την έξαρση της ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας.
Βασίλης Μάγγος, 27 ετών, δολοφονημένος από τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη.
Συμμετείχε σε κινητοποίηση κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο και βασανίστηκε άγρια από τους ένστολους ανθρωποφύλακες. Έμεινε τέσσερις μέρες στο νοσοκομείο και βγήκε με σοβαρά προβλήματα σε ζωτικά όργανα.
Τον βρήκε νεκρό η μητέρα του στο σπίτι.
Με τον Τζορτζ Φλόιντ πήραν φωτιά οι ΗΠΑ! Ήρθε η σειρά μας να βροντοφωνάξουμε, από τη Θράκη και την Κέρκυρα, μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ότι η ανθρώπινη ζωή είναι αυταξία!
Απαιτώντας τη σύλληψη και φυλάκιση των ένστολων δολοφόνων και την παραίτηση του φασίστα Χρυσοχοΐδη.
 Η μαρτυρία του ίδιου
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται ...

16 Ιουνίου 2020. •
ΕΓΩ, Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΓΓΟΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ:
Βρίσκομαι στο νοσοκομείο με 6 ή 7 κατάγματα στα πλευρά και με θλάση στο συκώτι και την χοληδόχο κύστη , χτυπημένος άγρια κ βασανισμένος από τις δυνάμεις καταστολής(ΜΑΤ,ΟΠΚΕ,Ασφάλεια). Υπάρχουν τα σχετικά βίντεο κ φωτογραφίες, οπότε σας δίνω μια μικρή μόνο γεύση του τι έγινε..
Αλλά ας πιάσουμε το νήμα από την αρχή...
Το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στη καύση σκουπιδιών από την Lafarge, ενάντια δηλαδή στον καρκίνο και τον θάνατο που πλανάται πάνω από την πόλη μας και το εισπνέουμε όλοι καθημερινά, αφού συνεχως βρωμάει το καμένο πλαστικό στην ατμόσφαιρα της πόλης μας. Κι επειδή βλέπω κάτι ψευτοανακοινωσεις απο τη μεριά της αστυνομίας, που προσπαθούν να βγουν και θύματα(!), παρά τα όσα αίσχη κάνανε και τα χουν καταγράψει ο κόσμος με τα κινητά και τις κάμερές του, μιας και υπάρχει κ ο φακός συγκεκριμένων ρεπόρτερ από συγκεκριμένες φυλλάδες και κανάλια που παίζουν το βρώμικο παιχνίδι της εξουσίας.
Ζήτημα πρώτο, λοιπόν: Ύπηρξε μια «μικρή ομάδα ταραξιών αντιεξουσιαστών» που ήθελε «να χυθεί αίμα αστυνομικών»; Ε, λοιπόν τέτοια ομάδα δεν υπήρξε, το μόνο που υπήρξε ήταν η οργή του κόσμου που θέλησε να μπει στο εργοστάσιο, να κρεμάσει τα πανό του και να διαμαρτυρηθεί και οι «κύριοι» αστυνομικοί παρεμπόδιζαν την είσοδο των διαδηλωτών. Δεν υπολόγισαν όμως πως ο κόσμος έχει απηυδήσει με την κατάσταση αυτή και αν τους μπάτσους τους νοιάζει πιο πολύ το να εκτελούν εντολές απ’ την υγεία τους και από την υγεία όλων των πολιτών, των παιδιών μας και του μέλλοντος αυτής της πόλης, ε κι εμάς δεν μας νοιάζει τότε ποιος θα σταθεί μπροστά μας, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να περάσουμε και να διαμαρτυρηθούμε όπως εμείς, οι χιλιάδες πολίτες, οι κινήσεις και τα εγχειρήματα, συλλογικά αποφασίζουμε.
Και ας μας πουν, λοιπόν, αφού όπως ψευδώς ισχυρίζονται πως τους αφορά το ζήτημα, για ποιο λόγο είναι συνέχεια απέναντι μας στις διαμαρτυρίες μας για την καύση, είτε στο δημαρχείο, είτε στη νομαρχία, είτε προχθές στο ίδιο το εργοστάσιο όπως και σήμερα στη Λάρισα, όπως πάντα και παντού. Επίσης, γιατί φέρνουνε ολόκληρο στρατό στη πόλη μας, όταν τίθεται το ζήτημα αυτό, σε μορφή διαμαρτυρίας; Άρα, καλύτερα να μην μιλάνε για την ελάχιστη μορφή βίας απέναντι στη βία που μας επιβάλουν κάθε μέρα.
Και κάπου εκει, ξεκινάει το όργιο της καταστολής. Πέσανε μερικές μπογιές προς τα ΜΑΤ και προς το εργοστάσιο, άντε και καμιά πέτρα, σας το δίνουμε, και οι "άριστοι" ξεκινήσανε να πετάνε κρότου λάμψης και δακρυγόνα μέσα στο κόσμο, σε μεγάλους ανθρώπους, σε μικρά παιδιά, άντρες, γυναίκες, η καταστολή δεν κάνει διακρίσεις. Με το που δημιουργήθηκε ο αναμενόμενος πανικός, οι προστάτες μας με στολή, ξεκίνησαν να χτυπάνε αδιακρίτως ΟΠΟΙΟΝ/Α βλέπανε μπροστά τους, όπως υπάρχουν και τα σχετικά βίντεο και φωτογραφίες. Αφού επικράτησε χάος, συνέλαβαν κάποιους μετά... "μουσικής" των γκλοπς και αφού έγινε η προσπάθεια από αλληλέγγυο κόσμο να απεγκλωβιστούν από την παραλία όσοι βρίσκονταν εκεί, που κι εκεί συλλάβανε κόσμο που πήγε να βοηθήσει, κι ενω όλα είχαν τελειώσει από πλευράς των διαδηλωτών ξαναξεκίνησαν αναίτια να τρέχουν τον κόσμο και το κορυφαίο? Οι πανέξυπνοι, ρίξανε χημικά έξω από το νοσοκομείο! Αν υπάρχει Όσκαρ ηλιθιότητας και σαδισμού, παρακαλώ όπως το αποδώσετε άμεσα στην ΕΛ.ΑΣ.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μαζεύτηκε κόσμος έξω από το αστυνομικό μέγαρο στο Αλιβέρι, απλώς και μόνο για να υποδηλώσει τη παρουσία του και την αλληλεγγύη του προς τα παιδιά που κρατούνταν, ακόμη μία νόμιμη διαμαρτυρία και συγκέντρωση, όπου χτυπήθηκε άσχημα από την αστυνομία για να εκδιωχθούν από που? Από τον δρόμο έξω από το τμήμα! Φυσικά, ξέρουμε πως αυτή είναι η γραμμή, είναι μια σύγχρονη χούντα που τη βλέπουμε καθημερινά κυρίως στη πρωτεύουσα κι απλώς τη ζήσαμε και στη πόλη μας.
Κι εδώ, φτάνουμε στην δικιά μου περίπτωση. Εγώ την Κυριακή δεν ήμουν με το συγκεντρωμένο πλήθος, τυχαία βέβαια, όμως με το που είδα τους δικούς μου ανθρώπους να διαμαρτύρονται έξω από τα δικαστήρια, σταμάτησα αμέσως με το μηχανάκι μου για να συσπειρωθώ με τους αλληλέγγυους. Έτυχε εκείνη τη στιγμή να βγάζουν οι ασφαλίτες το παιδί που είχαν κρατούμενο κι εγώ αντί να τρέξω στο πλήθος, έτρεξα προς το μέρος των μπάτσων να διαμαρτυρηθώ, γιατι έτσι ένιωσα εκείνη τη στιγμή, με έπνιξε το δίκιο μου, έλεγα από μέσα μου κοίτα να δεις, εμ μας μολύνουν τον αέρα με καρκίνο, εμ μας βαράνε αλύπητα τα τσιράκια τους με τα χημικά, τις κρότου λάμψης και τα γκλοπς, εμ μας τραβολογάνε δέσμιους στα δικαστήρια. Δεν πρόλαβα όμως καν να φτάσω στους ασφαλίτες. Πετάχτηκε μια διμοιρία ΟΠΚΕ και μια ματ, στοχευμένα και συγκεκριμένα για μένα, μιας και με γνωρίζουν, ήρθαν τρέχοντας κατά πάνω μου και ξεκίνησαν να με βαράνε αναίτια, δολοφονικά, απάνθρωπα κι αλύπητα. Με χτυπούσαν μέχρι που δεν μπορούσα να πάρω ανάσα, γιατί είχα χτυπηθεί άσχημα στα πλευρά, τους φώναζα, δεν τους ένοιαζε καν. Μου βάλανε χειροπέδες και με πήραν σηκωτό, ενώ με βριζανε με το επίθετο μου. Μέσ' στο αμάξι, μου δώσανε μερικές ακόμα και όταν πήγα να σηκώσω λίγο το κεφάλι μου μου λέγανε "κάτω το κεφάλι πούστη", επειδή βογγούσα και έκανα "αααα" απ' τον πόνο, αυτοί μου λέγανε "τι α μωρη κραγμένη" και αλλά τέτοια ωραία. Όταν φτάσαμε στο τμήμα, πήρε σειρά ο ασφαλίτης που φαίνεται και στο βίντεο να ανοίγει τη πόρτα από το ασφαλίτικο, με κράταγαν τα οπκε και με βαρούσε αυτός. Όταν φώναζα πως θέλω νοσοκομείο, μου λέγανε άσε ρε τα ψέματα και άλλα τέτοια διάφορα. Όταν ζήτησα λίγο νερό, στην αρχή δεν μου δίνανε κι έπειτα με βάλανε να πιω από έναν καταψύκτη που έτρεχε σταγόνα-σταγονα το νερό και μάλιστα από κάτω προς τα πάνω. Εγώ εντωμεταξύ να 'μαι σακάτης, κατάκοιτος και να μην μπορώ να πάρω τα πόδια μου. Και αφού διασκέδασαν όλοι μαζί πάνω μου, με ρίξανε στο κρατητήριο. Τελικά με βγάλανε, αφού τους άκουσα να λένε πως αν με κρατούσαν θα έπρεπε να με παν και νοσοκομείο, άσε σου λέει μην χρεωθούμε κιόλας με το μαλακιστήρι. Όταν ρώτησα το όνομα του ασφαλίτη που με βαραγε για να καταθέσω μήνυση δεν μου απαντούσε και μάλιστα με κορόιδευε και μου λέγε εσύ τι είσαι αστυνομία για να μάθεις? Κι όταν του είπα πως θα του κάνω μήνυση άλλα λέω ποιος θα σε πειράξει, μήπως η αστυνομία? Και γελώντας, σήκωσε τα χέρια και μου λέει: "βλέπεις, τα λες και μόνος σου". Βέβαια, όταν τον ρώτησα τι θα έκανε αν ήταν το παιδί του στη θέση μου, μου απάντησε πως το παιδί του δεν θα ήταν "τέτοιο τσογλάνι να πηγαίνει στις πορείες", άσχετα με το τι ευαγγελίζονται στις ανακοινώσεις τους, για να κανουν επίκληση στο συναίσθημα της κοινής γνώμης... Αν και θεωρώ θετικό το στοιχείο να πηγαίνουν τα παιδιά των αστυνομικών στις πορείες, κατι θα ξέρουν...
Τελικά, με πέταξαν έξω απ' το τμήμα χωρίς να μπορώ να πάρω ανάσα καλά-καλά και σίγουρα δεν μπορούσα να πάρω τα πόδια μου καθόλου. Δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα εκείνη την ώρα, ούτε να πάρω κάποιον τηλέφωνο ούτε να πάρω το ΕΚΑΒ, τίποτα, ένιωθα σαν μισοπεθαμενος και απλώς προσπαθούσα κούτσα κούτσα να φτάσω κάπου, ούτε ήξερα που, να βρω λίγο νερό να πιω, να κάνω κάτι για να επιβιώσω, έτσι ένιωθα εκείνη τη στιγμή. Ευτυχώς με βρήκανε κάποια παιδιά που πήγαιναν φαγητό και πράγματα στο παιδί που κρατούνταν από τα γεγονότα του Σαββάτου, με μαζεψαν, με πήγανε σπίτι, επικοινώνησα με τους δικούς μου, πήραμε τηλέφωνο το ΕΚΑΒ και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...
Ξέρω πως η επίθεση εναντίον μου ήταν στοχευμένη. Ξέρω πως δεν τους νοιάζει να βαράνε μπροστά στα μάτια του κόσμου και να κάνουν επίδειξη εξουσίας. Ξέρω πως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε σχέση με τον ρόλο της αστυνομίας, όσα και να αποκαλυφθούν για αυτούς, αφού είναι οι εντολοδόχοι εκτελεστές του κρατικού μηχανισμού. Αλλά αν θεωρούν πως μας φοβίζουν, εκεί κάνουν ένα μεγάλο λάθος: δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Οι ιδέες μας, οσους κι από 'μας αν σκοτώσουν, δεν θα πεθάνουν ποτέ, θα κατοικούνε πάντα στα μυαλά των ελεύθερων ανθρώπων. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ, ενάντια σε κάθε τι που μας πνίγει και δεν μπορούμε να ανασάνουμε, ενάντια στο άδικο, για την ελευθερία όλων μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Κι ας μην νικήσουμε ποτέ... Θα πολεμάμε πάντα!!
Σχολιο.- Τι υπερασπίστηκε το παιδί;Μιά καλύτερη ποιότητα Ζωής
Ελεεινοί ,ΕΓΚΛΗΜΑΤΊΕΣ...Με λυπεί πολύ...
Σχολιο.- Βασανίστηκε από τους μπατσους στις 14 Ιουνίου. Πέθανε σήμερα.
Σχολιο.- ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΣΤΙΣ 19/6......

Επειδή πολύς κόσμος ρώτησε, κοινοποίησε, ενδιαφέρθηκε, νομίζω πως οφείλω να ενημερώσω πως πήρα εξιτήριο προχθές το βράδυ, μετά από 4 ημέρες νοσηλείας. Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ' όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης.
Να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που δεν άφησε άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παραμείνει στη σιωπή και το σκοτάδι και να υπενθυμίσω πως οφείλουμε όλοι μας να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να μην αφήνουμε ποτέ τον διπλανό μας έρμαιο καμίας ανάλογης κατάστασης.
Επίσης, να ευχαριστήσω το ιατρικό προσωπικό που στη συντριπτική του πλειοψηφία καταρχάς με ανέχτηκε και κατά δεύτερον στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κρατώντας θέση ενάντια στη βαναυσότητα του κράτους.
Η τελευταία μου φωτό, λοιπόν, από το νοσοκομείο και η πρώτη μου απ' το σπίτι...
Και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν...
2-3 μήνες αποθεραπεία και ποιός ξέρει πόσα χρόνια και αν θα βρω το δίκιο μου...
...Όμως... Χαμογέλα, ρε... Τί σου ζητάνε;
Σχολιο.- https://www.youtube.com/watch?v=DqmtyZdtCJs&fbclid=IwAR2Er3KerTFtioheEGtbkFj_64Ns01DK_qMBSK9qdDdCBGdrRG8VCByAWdw&app=desktop&has_verified=1
Σχολιο.- Αλήθεια πρέπει να έχει οικογένεια . Πατέρα, μάνα . Επειδή διάβασα ότι είχε αναρτήσει . Πάντα σε πρώτο πρόσωπο .Δεν μπορεί να φεύγει έτσι ένας εικοσιεπτάχρονος , από τις κλωτσιές και τους βασανισμούς των μπάτσων . Πού είναι οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας ,των κινημάτων ; Ίσως αν ξεπεραστεί το αρχικό σοκ. Περιμένουμε, λυπόμαστε,εξοργιζόμαστε...
Σχολιο.- Βεβαίως κι έχει οικογένεια, πολύ καλή μάλιστα. Η μητέρα του καθηγήτρια μουσικής, κόρη του αειμνήστου Μένιου Μουρτζόπουλου, ο πατέρας του καθηγητής φυσικής αγωγής.
Σχολιο.- Όχι μόνο παραίτηση , απόσυρση αστυνομικών που ασκούν ή έχουν ασκήσει υπέρμετρη βία , δηλαδή για να συλλάβεις κάποιον ή να επιβεβαιώσεις τα στοιχεία πρέπει πρώτα να τον βάλεις σε φορείο; Όχι στην νομιμοποίηση καμία βίας από αστυνομία ...
Σχολιο.-  Δεν μιλάω μόνο για παραίτηση Χρυσοχοΐδη αλλά και για σύλληψη και φυλάκιση των δολοφόνων αστυνομικών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το που πας στην επίσημη ιστοσελίδα της Κίνησης Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας, πέφτεις πάνω σε βαθυστόχαστο άρθρο του Άκη Γαβριηλίδη για την Αγία Σοφία.
Ξέροντας πως η συγκεκριμένη κίνηση ηταν ξεφτιλισμενη ρεφορμιστικη, αλλα τουλαχιστον κρατούσε, μέχρι τώρα, αποστάσεις από τις απόψεις του αστικού κοσμοπολιτισμού και από τους θιασώτες του "ευρωπαϊκού οράματος", ομολογώ ότι παραξενεύτηκα.
Να περιμένουμε την αναδημοσίευση κειμένων του Γαβριηλίδη που αποκαλύπτουν τον εθνικισμό του Ρίτσου, του Γλέζου και του Σβορώνου, και χαρακτηρίζουν νεκρόφιλο τον Αλέξανδρο Παναγούλη, για εκείνο τον στίχο του "οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί";
Ή άλλων κειμένων του που καταγγέλλουν τον εθνικισμό όσων δεν τάσσονται υπέρ της Ε.Ε.;
Σχολιο.- Ειπαμε, οπορτουνιστης καταντας δε γινεσαι.
Σχολιο.- https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/ideodromio/2418-i-ayasofya-kai-to-koino-mas-millyettsiliki



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πήγε ο άλλος και του είπε "πέρασες στη Νομική", αντί να του πει "ντρόπιασες το σπίτι μου".
Ειπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
σχολιο.- «Τιμης ενεκεν
Εις τον εγκριτον ελλογιωτατον ιστορικον συγγραφεα αξιοτιμον φιλον μου κυριο
κ. Γεωργιαδην Αδωνιν
Με ολην μου την εκτιμηση και εγκαρδιους Πασχαλινας ευχας
Παττακος
Πασχα 1η Μαιου 2005
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Γ. ΠΑΤΤΑΚΟΣ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ"
Σχολιο.- «Δεν καταλαβαινω γιατι χανουμε χρονο με την υποθεση παιδεραστιας υπουργου της ΝΔ. Αυτά είναι προσωπικα του θεματα.
Αδωνις Γεωργιαδης 8-7-2020»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή ο Καρανίκας σχολίασε τις δηλώσεις της Αρβελέρ κι ο Καρανίκας είναι αυτός που είναι... οι δηλώσεις της Αρβελέρ είναι το απαύγασμα της ορθότητος και μη τολμήσει κανείς να τις σχολιάσει.
Το μπουζούκι είναι όργανο, ο μπάτσος είναι όργανο, άρα ο μπάτσος είναι μπουζούκι δηλαδή.
Παρ' όλα αυτά, εγώ θα... αποτολμήσω να σχολιάσω τις δηλώσεις της Αρβελέρ ή μάλλον θα πάρω αφορμή απ' αυτές να γράψω αυτά που σκέπτομαι κι ας μην είμαι ο Καρανίκας.
Λοιπόν, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν ήταν καθόλου "η δευτερη άλωση της Πόλης", όπως μας λέει η κυρία Αρβελέρ.
Και αφού το θέλει έτσι... ας δούμε πόσες είναι οι αλώσεις της Πόλης.
Η πρώτη άλωση έγινε το 1204 από τους Φράγκους και ήταν χειρότερη σε αγριότητα από εκείνη των Τούρκων. Επίσης, από αυτή την άλωση ουδέποτε συνήλθε ξανά η Βυζαντινή Αυτοκρατορία και ας ανέκτησε την Κωνσταντινούπολη το 1261 - είχε μια ευκαιρία να συνέλθει αν συνεχιζόταν η πολιτική του Θεόδωρου Λάσκαρι και του ΜΕΓΙΣΤΟΥ Ιωάννη Βατάτζη, χάρις στην οποία τα βρήκε έτοιμα ο Μιχαήλ Παλαιολόγος και ανέκτησε την Πόλη αλλά αυτός ο ίδιος, ο άθλιος Μιχαήλ Παλαιολόγος, δεν συνέχισε την πολιτική του Λάσκαρι και του Βατάτζη κι έθεσε τις βάσεις για την οριστική κατάρρευση.
Η δεύτερη άλωση έγινε το 1453 από τους Τούρκους, όπως γνωρίζουμε.
Η τρίτη άλωση που ίσως ήταν και η απολύτως χειρότερη, έγινε με τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 - κάποια μέρα θα γράψω γι' αυτή, έχει πολλά πράγματα να μάθετε. Δεν χωράει καν σε μια ανάρτηση το θέμα αυτό.
Η τέταρτη άλωση έγινε το 1955 με τα υποκινούμενα από τους Τούρκους οχλοκρατικά γεγονότα σε βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπουλης - που από τότε άρχισαν να εγκαταλείπουν την Πόλη άρον - άρον.
Η πέμπτη άλωση έγινε το 1964 με παρόμοια γεγονότα σε βάρος των Ελλήνων της Πόλης, για να εξαναγκαστούν να φύγουν όσοι είχαν απομείνει.
Η έκτη άλωση έγινε ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΑΣ το 1974 με το πραξικόπημα της Κύπρου και την τουρκική εισβολή - αύριο είναι η επέτειος του πραξικοπήματος στην Κύπρο και θα γράψω κάτι γι' αυτό.
Η έβδομη άλωση έγινε με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους το 1985, στην οποία... δεν αντιδράσαμε καθόλου.
Η όγδοη άλωση έγινε το 1996 με τα Ίμια. Αν συνυπολογίσουμε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη ζημιά που έκανε ο Σημίτης, δηλαδή ότι εξαιτίας του πάψαμε οριστικά να έχουμε (όσο τέλος πάντων είχαμε) και εξωτερική και οικονομική πολιτική, δηλαδή πάψαμε να είμαστε ανεξάρτητο κράτος, ίσως ήταν η χειρότερη από τις "μεταφορικές" αλώσεις...
Η ένατη άλωση έγινε το 2010 με την είσοδο στα μνημόνια - όταν δηλαδή αποδεχτήκαμε να είμαστε η τουαλέτα της Ευρώπης και να λέμε κι ευχαριστώ.
Η δέκατη άλωση έγινε το 2015 με το δημοψήφισμα και την κωλοτούμπα, όταν δηλαδή ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ εφαρμόστηκε σε όλη του την έκταση το δόγμα του σοκ και καταδείχτηκε στον ελληνικό λαό, δηλαδή σε μας, πως ό,τι κι αν ψηφίζουμε, στ' αρχίδια τους μας γράφουν.
Η ενδέκατη άλωση έγινε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι συνέπειες της οποίας θα φανούν αργότερα - εδώ θα είμαστε (δηλαδή... αν είμαστε, διότι πλέον αμφιβάλλω).
Ε ΥΣΤΕΡΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ... ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ.
Αλλά πού θα πάει, θα το καταφέρουμε κι αυτό.
Διότι ο Γιανναράς (πέρα από τα κολλήματά του που δεν είναι και λίγα) είπε κάτι σωστό, ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΟΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ - και δυστυχώς δίκιο έχει.
Σχολιο.- Για την Κύπρο, επειδή μάλλον είμαι ο μεγαλύτερος εδώ μέσα και τα έχω ζήσει. η ιστορία όπως είναι πραγματικά, και όχι όπως γράφουν τα βιβλία, έτσι όπως τα ξέρω δηλαδή, έχει ως εξής. Ο Παπαδόπουλος απέσυρε τη Μεραρχία από την Κύπρο το 1967, το 1974 γίνεται η τουρκική εισβολή, κηρύσσετε επιστράτευση, και ο κόσμος πάει σε "στρατόπεδα" στη μέση του πουθενά, όπου δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος, δεν παραλαμβάνουν όπλα, στολές, δεν υπάρχουν τρόφιμα, και μένει εκεί ο κόσμος μέχρι να λήξει η επιστράτευση, γιατί η χούντα δεν ήθελε να δώσει όπλα στο λαό γιατί φοβόταν εξέγερση. Μετά τη χούντα έχει γυριστεί και ταινία με το Βέγγο για τις γελοιότητες που έγιναν τότε. Εγώ τα ξέρω από συγγενείς, γιατί τότε ήμουν μικρός. Στέλνονται Φάντομ, και με παρεμβολές των αμερικάνων στα ραντάρ καταλήγουν στο Λίβανο, στέλνονται πλοία και υποβρύχια και πάλι με παρεμβολές των αμερικάνων στα ραντάρ καταλήγουν στην Αίγυπτο.
Σχολιο.- Η Αρβελερ δεν έκανε επιστημονική διάλεξη πάνω στο αντικείμενο της, δεν ανέλυσε λχ την πορεία της δυναστείας των Ισαυρων ή τη φιλοσοφική σκέψη του Πλήθωνα Γεμιστού. Εκεί όντως δε θα μπορούσε να κρίνει οποιος να ναι. Η Αρβελερ εξέφρασε πολιτική άποψη. Όταν λοιπόν η Αρβελερ ξεφεύγει από το αντικείμενο της (Βυζαντινολογια) και εκφράζει πολιτικές απόψεις για την τρέχουσα επικαιρότητα, υπόκειται και σε κριτική, όχι μόνο τον Καρανίκα, αλλά από τον καθένα. Πολλω δε μάλλον όταν λέει κωμικές ανοησίες για δάκρυα εικόνων. Δε χρειάζεται διδακτορικό στη Βυζαντινή Ιστορία για να γελάς με αυτό. Στο κάτω κάτω, η γυναίκα έχει γράψει ...ποίημα για τον Μητσοτάκη, τι να λέμε. Τα υπόλοιπα μια χαρά τα περιγράφει η ανάρτηση.
σχολιο.- Τσιράκι του συστήματος η Αρβελέρ... Ήταν με τα Μνημόνια, εκθείαζε την κυβέρνηση Σαμαρά με Μητσοτάκη υπουργό Εργασίας και είναι της γνώμης ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τους αρχαίους Έλληνες και την συνέχεια του Έθνους αλλά είμαστε μόνο Ρωμιοί.
Ακόμη κι αν πει κάτι σωστό, την έχω γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι......
σχολιο.- Οι Ισπανοί όταν τους ζητήσανε να αφαιρέσουν την περισπωμένη από το n~ τους και οι Γάλλοι να αφαιρέσουν όλους τους τόνους για να βοηθάνε τα παιδιά των μεταναστών με μία ευκολότερη γλώσσα, είπαν :"Εμείς δεν είμαστε Έλληνες να προδώσουμε τη γλώσσα των προγόνων μας". Από τότε ξεκίνησε η γελοιοποίηση της Ελλάδας διεθνώς.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μητσοτάκης και Άδωνις γιορτάζουν, κωφεύοντας στη φωνή των Κερκυραίων
12 Ιουλίου 2020
Αδιαφορώντας για τη φωνή των κατοίκων ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιόρτασε το Σάββατο στην Κέρκυρα το προσωπικό στοίχημα του Άδωνη Γεωργιάδη, παρουσία υπουργών, της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και άλλων γαλάζιων στελεχών. Το στοίχημα ονομάζεται Kassiopi Project και πρόκειται για μια ιδιωτική επένδυση στα σχεδόν 500 στρέμματα δημόσιας, παρθένας έκτασης που οι μνημονιακές υποχρεώσεις «ξεπούλησαν» στην εταιρία NHC Capital.
Η περιοχή ονομάζεται από τους ντόπιους «Ερημίτης», λέξη που τα λέει όλα: η βιοποικιλότητα, η οικολογική αξία και η καλλονή του Ερημίτη είναι σπάνιες. Η διατήρησή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για ένα νησί που χτίστηκε άγαρμπα και άναρχα εδώ και δεκαετίες για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών, χωρίς στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης ούτε σχέδιο προστασίας του περιβάλλοντος.
Είναι σαφές πως η Κέρκυρα δεν χρειάζεται άλλο μπετόν, δε χρειάζεται άλλο πεντάστερο ξενοδοχείο, ούτε άλλες βίλες, και οπωσδήποτε δε χρειάζεται μαρίνα σκαφών που θα αλλοιώσει τη μαγευτική περιοχή του  Ερημίτη και θα την μετατρέψει σε ένα άγνωστο τοπίο, σβήνοντας αμετάκλητα τη γαλαζοπράσινη, σπάνια ομορφιά της.
Για αυτό αγωνίζονται εδώ και χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και όλης της Κέρκυρας, με όσα μέσα διαθέτουν να ανατρέψουν την απόφαση της περιττής και ζημιογόνας για την αισθητική και το περιβάλλον επένδυσης.
Γι’ αυτό και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του χωριού Σινιές, πάνω ακριβώς από τον Ερημίτη για να διαδηλώσουν και να ακουστούν, για να δηλώσουν τη βούλησή τους ο Ερημίτης να παραμείνει αυτό που λέει το όνομά του, ερημίτης. Γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας και ιδιότητας, οικογένειες και αλλοδαποί κάτοικοι της περιοχής με επικεφαλής τον Σύλλογο για τη Διάσωση του Ερημίτη,  προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της NHC Capital και τους προσκεκλημένους τους θα εγκαινίαζαν την έναρξη των εργασιών υπό το γεμάτο ικανοποίηση βλέμμα του Άδωνη Γεωργιάδη. Δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν την ειρηνική και πολιτισμένη διαμαρτυρία να φτάσει σε σημείο που η φωνή του πλήθους θα ακουγόταν από τους εορτάζοντες.
Πολλοί από τους συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία παρακολουθούσαν στα κινητά τους την άφιξη του πρωθυπουργού, και στη συνέχεια διάφορα ενσταντανέ σε πολυτελές φόντο με εκλεκτά κεράσματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε ότι «η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων» όταν την ίδια στιγμή στους κατοίκους είχε αφαιρεθεί φωνή. Οι κάτοικοι διαπραγματεύονταν με τα ΜΑΤ για την παραχώρηση λίγων ακόμη μέτρων διάβασης προς τον Ερημίτη όταν την ίδια στιγμή ο Διευθύνων Σύμβουλος της NHC δήλωνε εν πλήρη αγνοία του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, της υφιστάμενης κατάστασης και των θεσμικών διαδικασιών, ότι προτίθεται να ελεήσει διάφορα μνημεία και μουσεία της Κέρκυρας που καταρρέουν! Μάλιστα σε αυτά συμπεριέλαβε και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το οποίο προφανώς και δε θα έχει ποτέ του επισκεφθεί μια που το Μουσείο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση από κάθε άποψη.
Το κλίμα της γιορτής στον Ερημίτη ήταν όπως φαίνεται μεθυστικό, αφού δεν ενοχλήθηκε ούτε κατ’ ελάχιστον από την πραγματικότητα. Από τη φωνή ενός πλήθους που αγωνίζεται για να μην ακρωτηριαστεί ο ζωογόνος πνεύμονας του Βορρά της ήδη επιβαρημένης Κέρκυρας. Το κλίμα της γιορτής ήταν και για έναν ακόμη λόγο μεθυστικό. Ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό κλιμάκιο που τον συνόδευε είχαν τύχει από την στιγμή της άφιξής τους θερμότατης υποδοχής από στελέχη της δεξιάς, τέτοιας υποδοχής που θύμιζε άφιξη Μεσσία και όχι πρωθυπουργού. Ή τουλάχιστον βασιλέα, την εποχή που ερχόταν για παραθερισμό στα θερινά ανάκτορα της Κέρκυρας.
Μοιάζει πως τούτο θα είναι το τελευταίο καλοκαίρι που οι βάρκες των Κερκυραίων θα αγκυροβολούν στον Ερημίτη, που τα παιδιά θα ρίχνουν βουτιές στα κρυστάλλινα νερά του, που τα πουλιά τραγουδούν και τα ζώα τρέχουν λεύτερα.
**Για τον Ερημίτη και την τιτάνια προσπάθεια διάσωσής του από την Capital-ιστική λογική μπορεί κανείς να διαβάσει στην ιστοσελίδα erimitis.gr




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί"
Μετά από κάλεσμα της Ελληνικής πρωτοβουλίας ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ από 100 προσωπικότητες που θα συντονίσει την προώθηση του αιτήματος μας και θα το καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2020 στην αρμόδια Νορβηγική Επιτροπή. Για τον λόγο αυτό θα γίνει συνέντευξη Τύπου, στις 20 Ιουλίου στον τρίτο όροφο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη ,-παρουσία και της Πρέσβειρας της Κούβας κ. Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκεζ Κορτίνα.

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ “ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ”
Η Ελληνική αυτή πρωτοβουλία, μέσα σε 3 μήνες ενεργοποίησε σχεδόν 30000 μέλη, και υπογραφές υποστήριξης - αριθμός ο οποίος αυξάνεται συνεχώς -, και συμμετοχή από δεκάδες ομάδες , σελίδες ,συλλόγους,Εργατικά κέντρα κ.α ,που υποστηρίζουν θερμά την πρόταση.
Μετά από κάλεσμα της Ελληνικής πρωτοβουλίας ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ από 100 προσωπικότητες που θα συντονίσει  την προώθηση του αιτήματος μας  και θα το καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2020 στην αρμόδια Νορβηγική Επιτροπή.
Για τον λόγο αυτό θα γίνει συνέντευξη Τύπου, στις 20 Ιουλίου στον τρίτο όροφο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη ,-παρουσία και της Πρέσβειρας της Κούβας κ. Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκεζ Κορτίνα. Ο χώρος είναι ανοιχτός (είναι στον 3ο όροφο- roof garden) και θα έχουν ληφθεί όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφαλείας. Παρακαλείστε να επιβεβαιώσετε την συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση newstarcine@gmail.com ή στα τηλέφωνα 6932479731, 2108640054

ΤΙΜΗΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ “ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ”
https://josemartigr.blogspot.com/2020/07/blog-post.html?spref=fb&fbclid=IwAR2fZGjrfowLUPUNO-deu8gNiMGkZ1ZrlBWCT59I3EzkATv_b-dC1Z0umq0




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή βλέπω ότι πολλοί υποτιμάτε την τουρκική προκλητικότητα...
... κι ακόμα χειρότερα κάνετε όνειρα ότι ο Ερντογάν "όπου νάναι καταρρέει" κλπ. ...
... σκεφθείτε ότι ΗΠΑ και Ρωσία έχουν φτάσει στο πρωτοφανές σημείο να χορεύουν όπως τους παίζει αυτός.
Μετά σκεφθείτε (ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ) ότι και ο Χίτλερ ως το 1937 ας πούμε, ήταν "ένας γραφικός" ο οποίος "όπου νάναι θα κατέρρεε" και "δεν έπρεπε να του δίνουμε τόση σημασία" και όποιος φώναζε για τον κίνδυνο που αντιπροσώπευε "ήταν υστερικός" κλπ., κλπ., κλπ.
ΑΥΤΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΞΑΝΑΚΑΝΕ ΤΖΑΜΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ. ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΧΑΛΙΦΗΣ. ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΠΑΝΑΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΑΛ ΑΚΣΑ, ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ Γ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΟΝΤΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΧΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥ ΑΛ ΑΚΣΑ.
Καλά, για όσους ΧΑΙΡΕΣΤΕ για την τουρκική προκλητικότητα επειδή μισείτε τον εαυτό σας πάνω απ' όλα... είναι αρμόδιοι οι ψυχίατροι πλέον.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν αι ένοπλοι δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας του μετεμφυλιακού κράτους εξόντωναν (ή προσπαθούσαν τουλάχιστον να εξοντώσουν, διότι δεν το κατάφερναν πάντα) τους εχθρούς μας.
Διαβάστε το... θα θέλετε να κλάψετε αλλά θα σκάσετε στα γέλια. Ή το αντίθετο.

Η σφαγή των φαλαινών στις ελληνικές θάλασσες
Ελληνικές φάλαινες: Σφαγή πάση θυσία
Υπήρξε μια εποχή που τεράστιες φάλαινες περιφέρονταν σε μεγάλους αριθμούς στα ελληνικά νερά. Υπήρξε μια εποχή που τα κήτη αυτά καταδιώκονταν και σφάζονταν ανελέητα από τους ψαράδες, το λιμενικό, αλλά και τις ένοπλες δυνάμεις. Όχι για το λάδι ή το κρέας τους, αλλά έτσι, χωρίς κανένα λόγο. Απλώς και μόνο επειδή είχαν κάνει το σφάλμα να υπάρξουν.
Βλέπετε, την εποχή εκείνη, δεν υπήρχε φύση αλλά «πλουτοπαραγωγικοί πόροι». Η προστασία της άγριας ζωής ήταν όρος επιστημονικής φαντασίας. Η άγρια ζωή ήταν επικίνδυνη, απρόβλεπτη και έπρεπε να εξοντωθεί. Πάση θυσία.
Την εποχή εκείνη τα σώματα ασφαλείας υπήρξαν ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην εξάλειψη κάθε λογής «εσωτερικού εχθρού», ακόμη κι αν αυτός δεν ήταν ανθρώπινος, ή ούτε καν εχθρός. Τον Οκτώβριο του 1949, στον Αρμενιστή Ικαρίας, προσάραξε ένας φυσητήρας 11 μέτρων. «Ο υπενομωτάρχης Ι. Χουλιάρας επιχείρησε να φονεύση το κήτος. Συνολικώς του έρριψεν εις το κεφάλι περί τας 150 σφαίρας αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μόνον όταν του έρριψεν εις τον οφθαλμόν 5 σφαίρας, ο φυσητήρ εφονεύθη». (Έθνος 14.10.1949).
Το Μάιο του 1952, στις ακτές της Χαλκιδικής «αλιεύθη τεράστιο κήτος» μήκους 12 μ και βάρους 5 τόνων το οποίο αφού εξοντώθηκε, μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη για να το θαυμάσει ο κοσμάκης (Βραδυνή 5.5.1952).
Την επόμενη χρονιά, μέσ’ το κατακαλόκαιρο, έχουμε σφοδρή ανησυχία για τα «μπάνια του λαού» στον Σαρωνικό. Αιτία; Η εμφάνιση φαλαινών. Και η Αθηναϊκή (1.7.1953) σχολιάζει. «Μέχρι πέρυσι είχαμε τους καρχαίας, φέτος παρουσιάστηκαν φάλαινες στα ανοιχτά της Αιγίνης. Το νέο προκάλεσε εντύπωσι, πολλές συζητήσεις και ένα είδος ανησυχίας και ταραχής στον κόσμο των λουομένων. Πολλοί μάλιστα φοβούνται πως ούτε και φέτος δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε ξένοιαστοι το καλοκαιρινό μπανάκι μας στις όμορφες παραλίες του Σαρωνικού».
http://www.vembos.gr/post/%CE%B7-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%82?fbclid=IwAR09_mdofVklKTEUBIoVnk_Eshd3W2RkagT-pQHgQfWThJZEw6CKWBO1Ydc



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έλληνες Συνταξιούχοι vs Ξένοι συνταξιούχοι = 0 - 1 Τελικό !
Νέα Δημοπρασία !

«Μπόνους» σε ξένους συνταξιούχους
Τους συνταξιούχους του εξωτερικού προσκαλεί η κυβέρνηση να μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στην Ελλάδα με την επιβολή αυτοτελούς φορολόγησης με συντελεστή 7% για το σύνολο του εισοδήματός τους που αποκτήθηκε στην αλλοδαπή.
Σύμφωνα με τη διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, ο συνταξιούχος θα πρέπει να μην ήταν φορολογικός κάτοικος Ελλάδας τα προηγούμενα πέντε από τα έξι έτη πριν από τη μεταφορά της φορολογικής κατοικίας του στην Ελλάδα και θα πρέπει να μεταφέρει τη φορολογική κατοικία του από κράτος με το οποίο είναι σε ισχύ συμφωνία διοικητικής συνεργασίας στον τομέα της φορολογίας με την Ελλάδα.

 Οι Έλληνες θα πληρώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους κι Οι ξένοι το 7% από τα εισοδήματα τους στο εξωτερικό ........ Άλλο ένα από τα κατορθώματα της Νέας Δημοπρασίας !. Μετά το Μακεδονικό (πολιτισμική Κλοπή ) , την διάλυση της παιδείας , την μείωση της εθνικής κυριαρχίας , τον εγκλεισμό (για την υγεία τους και όσων αγαπάνε ) , Την στείρωση των διαδηλώσεων , την ελαχιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας υπέρ της Γερμανίας , Τώρα και υπέρ των ξένων συνταξιούχων ενάντια στους Έλληνες που θα συνεχίσουν να πληρώνουν στο ΑΑΔΕ ΌΛΟΙ την φορολογία τους




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αιφνίδιος θάνατος νεαρού ακτιβιστή κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο
Τρίτη 14 Ιουλίου 2020  -  12:39
Νεκρός βρέθηκε, άπο άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια, το απόγευμα της Δευτέρας 27χρονος φοιτητής στον Βόλο, ο οποίος πριν από έναν μήνα είχε καταγγείλει τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της μεγάλης διαμαρτυρίας κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ - Lafarge, όταν η αστυνομία είχε εξαπολύσει όργιο καταστολής κατά των διαμαρτυρόμενων πολιτών. Τον ξυλοδαρμό του είχε καταγγείλει ακόμα ο πατέρας του νεαρού, ενώ η Λαϊκή Συνέλευση κατά της Καύσης Σκουπιδιών είχε δημοσιεύσει βίντεο με την επίθεση που δέχθηκε από αστυνομικούς σε δημόσια θέα. Αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας η αστυνομία, ενώ αναμένεται η νεκροψία.
Σύμφωνα με το τοπικό myvolos.net, ο Βασίλης Μάγγος βρέθηκε νεκρός μέσα στο δωμάτιό του από την μητέρα του, με το ΕΚΑΒ να σπεύδει στον χώρο, χωρίς αποτέλεσμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκε λίγο αργότερα η αστυνομία, η οποία φέρεται να εξέτασε τον χώρο και να απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Σημειώνεται πως έχει ζητηθεί νεκροψία – νεκροτομή, ώστε να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του.
Η περίπτωση του 27χρονου είχε απασχολήσει τα τοπικά και όχι μόνο μέσα ενημέρωσης πριν από έναν μήνα, καθώς στον απόηχο της μεγάλης διαδήλωσης διαμαρτυρίας των πολιτών του Βόλου και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης των συλληφθέντων, ο νεαρός βρέθηκε στο στόχαστρο αστυνομικής βαρβαρότητας. Την προηγούμενη ημέρα, η μεγάλη διαδήλωση κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ και κατά της δημιουργίας εργοστασίου SRF από το Δήμο Βόλου είχε πνιγεί στην αστυνομική καταστολή, με όργιο βίας και συλλήψεων, με τις επιθέσεις να συνεχίζονται τόσο κοντά στο Νοσοκομείο Βόλου, όσο και έξω από το αστυνομικό τμήμα.
Χημικά, αστυνομική αυθαιρεσία και καύση σκουπιδιών: Ο Βόλος δεν μπορεί να αναπνεύσει
Σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε τότε η Λαϊκή Συνέλευση κατά της Καύσης Σκουπιδιών, ο νεαρός χτυπήθηκε από αρκετούς αστυνομικούς στο κέντρο της πόλης και μπροστά στα μάτια πλήθους κόσμου, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης.
Μεταξύ άλλων, η Λαϊκή Συνέλευση κατήγγειλε τα εξής:
«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο του Βόλου με πολλαπλά κατάγματα πολίτης που ξυλοκοπήθηκε άγρια σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας από αστυνομικούς. Η βία έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκειμένου να μη μιλάει κανείς για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.
Ο νεαρός χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Aστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει “δεν μπορώ να αναπνεύσω”.
Και κορυφώνοντας τις βιαιότητες οι αστυνομικοί τον υπέβαλλαν σε βασανιστήριο. Όταν ζήτησε νερό, τον οδήγησαν σε καταψύκτη και του το έδιναν σταγόνα σταγόνα.
Η Μινεάπολη δεν είναι μακριά!
Στο τέλος τον άφησαν ελεύθερο για να μην τον οδηγήσουν στο νοσοκομείο, γιατί έχρηζε άμεσης ιατρικής περίθαλψης. Αυτή τη στιγμή οι γιατροί παρακολουθούν την κατάστασή του προκειμένου τα σπασμένα κόκαλα να μην αγγίξουν ζωτικά όργανα».
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως άλλα τοπικά μέσα του Βόλου, όπως το thenewspaper.gr, μεταφέρουν ακόμα πως ο νεαρός ήταν οπαδός της Νίκης Βόλου και οργανωμένος στον σύνδεσμο Blue Angels.
Το μεσημέρι της Τρίτης, και μετά το πλήθος αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα και δημοσιεύματα από την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, σημειώθηκε η διπλή αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Περιφερειακής Αστυνομικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας. Το υπουργείο κατηγορεί «ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο» για «προσπάθεια ή ακόμα χειρότερα σύνδεση» του θανάτου του νεαρού με την προ ενός μηνός καταγγελία του για τον άγριο ξυλοδαρμό του από την αστυνομία. Οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλίας τονίζουν πως από τα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια, την ώρα που και οι δύο πλευρές σημειώνουν πως επίκειται η νεκροψία του νεαρού.
Αξίζει να σημειωθεί πως η καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή είχε έρθει στη δημοσιότητα και από τον πατέρα του Γ.Μ., που επωνύμως είχε καταθέσει την μαρτυρία του στην Εφημερίδα των Συντακτών:
«Οπως προκύπτει από σχετικό βίντεο που υπάρχει, ο γιος μου πήγε να πει “τι κάνετε” προς τους αστυνομικούς των ΟΠΚΕ και ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια της πόλης. Οι αστυνομικοί πετάχτηκαν από μια απόσταση 10-15 μέτρων μακριά, οπότε ακόμη και να είπε κάτι ο γιος μου δεν το άκουσαν, απλά ήταν έτοιμοι να χτυπήσουν.
»Επεσαν πάνω του 10 οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι και τον έσπασαν στο ξύλο, κυριολεκτικά. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει 6 ή 7 σπασμένα πλευρά και το συκώτι του έχει πάθει μια μικρή θλάση, γεγονός που μας βάζει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες διότι ταράχτηκε ζωτικό όργανο του οργανισμού του. Ενώ τον χτυπούσαν και τους φώναζε “σταματήστε, δεν μπορώ να πάρω ανάσα”, αυτοί συνέχιζαν. Και δεν είναι αντιγραφή από αυτό που έγινε στην Αμερική, αφού όταν σπάσει κανείς -ακόμη και ραγίσει- ένα πλευρό, δεν μπορεί να αναπνεύσει από τον φοβερό πόνο.
»Αφού του έβαλαν χειροπέδες, τον χτυπούσαν εκεί που πονούσε ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο που τον έβαλαν για να τον πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα. Αλλά και μέσα στο Τμήμα επίσης τον χτυπούσαν με σαδισμό και τον βασάνισαν. Το παιδί τούς παρακαλούσε για ένα ποτήρι νερό και τον έβαλαν σε έναν καταψύκτη ο οποίος έτρεχε σταγόνα σταγόνα και προσπαθούσε, μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια του, να βάλει τη γλώσσα του να πάρει μια σταγόνα νερό και αυτοί γελούσαν. Πού ζούμε; Τι καταστάσεις είναι αυτές; Σε ποιον αιώνα ζούμε; Σε αυτή τη χώρα που λέγεται χώρα της δημοκρατίας;
»Το ότι τελικά τον άφησαν σημαίνει δύο πράγματα. Καταρχήν, ότι δεν είπε κάτι εναντίον τους και τον άφησαν επειδή δεν υπήρχε κατηγορία. Και, κατά δεύτερον, επειδή τη στιγμή που τον συνέλαβαν έγιναν δικαστές και τον τιμώρησαν. Όταν κάποια στιγμή οι αστυνομικοί στο Τμήμα σταμάτησαν το σαδιστικό τους έργο και βαρέθηκαν να τον χτυπάνε, ο γιος μου τους άκουσε να λένε “τώρα τι κάνουμε, αν τον κρατήσουμε θα πρέπει να τον πάμε σε νοσοκομείο”. Και του έδωσαν μια κλοτσιά και τον πέταξαν έξω.
Όταν ένα αυτοκίνητο χτυπάει κάποιον στον δρόμο και τον εγκαταλείπει, αυτό ονομάζεται εγκατάλειψη θύματος. Αυτοί όχι μόνο τον εγκατέλειψαν, αλλά του έδωσαν και μια κλοτσιά να πάει στο χαντάκι για να μη φανεί το τι έκαναν. Όμως, είναι εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουν καταστάσεις. Δεν είναι δυνατόν ένας νεαρός να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί από 10 πάνοπλους αστυνομικούς. Δεν είναι ο ρόλος της αστυνομίας αυτός σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Αίσχος!
»Η παραμικρή κίνηση του παιδιού στο αμέσως επόμενο διάστημα, το οποίο ακόμη δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε, μπορεί να είναι και ένας και δύο μήνες, μπορεί να του δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα ζωτικά του όργανα και σε ό,τι αφορά το συκώτι του δεν γνωρίζουμε τι συνέπειες θα έχει αυτό, δηλαδή αν θα κάνει επέμβαση, αν θα έχει επιπτώσεις στην υγεία του και στην ίδια του τη ζωή. Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η υγεία του παιδιού. Βεβαίως, σκεφτόμαστε να κινηθούμε και νομικά, έχουμε έρθει σε επαφή με δικηγόρους, είμαστε σε επαφή και με τις κινήσεις του Βόλου, ενώ υπάρχουν και δικηγόροι που ήταν παρόντες στο περιστατικό.
»Πριν από λίγες μέρες ο γιος μου είχε υπογράψει μια σύμβαση για να δουλέψει, να μπορέσει να ζήσει, να έχει τη ζωή στα χέρια του και ήταν χαρούμενος γι’ αυτό. Ποιος θα τον αποκαταστήσει τώρα σε αυτό;».
Αναστάτωση με την είδηση του θανάτου του
Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του νεαρού φοιτητή και θύματος της αστυνομικής βαρβαρότητας, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον αναγνωστών και χρηστών του διαδικτύου. Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο indymedia, στις 19.00 πρόκειται να λάβει χώρα έκτακτη συνέλευση στον ΑΣΟΕΕ με αντικείμενο τον θάνατο του Β. Μάγγου.
Υπενθυμίζεται πως έχει ζητηθεί νεκροψία – νεκροτομή, ώστε να προδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του.
Τον νεαρό αποχαιρέτησε με ανάρτησή της και η Επιτροπή ΑΓΩΝΑ Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ:
Να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη και το μεγάλο μας θυμό κι οργή για τον άδικο και σκληρό χαμό ενός νέου και άξιου Ανθρώπου, του Βασίλη Μάγγου, που το έγκλημά του ήταν να αγωνίζεται για τα δημόσια κοινά αγαθά του καθαρού αέρα και νερού. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους δικούς του. Καλό του ταξίδι και ας μην αφήσουμε το θάνατό του να πάει χαμένος! Πολέμησε γενναία με το ήθος του, τις αξίες του, τη στάση ζωής του. Σε έναν πόλεμο άδικο, μονόπλευρο και χωρίς έλεος!
Λόγια του Βασίλη μετά τον ξυλοδαρμό του και την απίστευτη περιπέτειά του:
“Αλλά αν θεωρούν πως μας φοβίζουν, εκεί κάνουν ένα μεγάλο λάθος: δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Οι ιδέες μας, όσους κι από μας αν σκοτώσουν, δεν θα πεθάνουν ποτέ, θα κατοικούν πάντα στα μυαλά των ελεύθερων ανθρώπων. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ, ενάντια σε κάθε τι που μας πνίγει και δεν μπορούμε να ανασάνουμε, ενάντια στο άδικο, για την ελευθερία όλων μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Κι ας μην νικήσουμε ποτέ… Θα πολεμάμε πάντα!!”
ΣΥΡΙΖΑ : «Προφανώς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν χάσει την ψυχραιμία τους»
«Σε αντίθεση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ουσιαστικά έσπευσε να προκαταλάβει το πόρισμα των ιατροδικαστών, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν έκανε, ουδεμία επίσημη δήλωση για τον τραγικό θάνατο του 27χρονου νέου στο Βόλο, περιμένοντας τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές.
Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα τοποθετηθούμε.
Προφανώς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Κατανοητοί οι λόγοι. Παρά τη γενικευμένη κατακραυγή για το Χουντονόμο τους, συνεχίζουν να πορεύονται στον κατήφορο ενός νεογκεμπελικού τύπου προπαγάνδας. Διαρκώς κατασκευάζουν προβοκάτσιες εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με στόχο τη συκοφάντηση. Και αυτήν τη φορά θα αποτύχουν οικτρά.», δήλωσε σε ανάρτηση του ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.
Νεολαία ΜέΡΑ25: Περιμένοντας την έκθεση, υπενθυμίζουμε την αστυνομική βία
Η πρώτη πολιτική αντίδραση ήρθε από τη Νεολαία του ΜέΡΑ25, που τονίζει ότι αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση, υπνεθυμίζοντα παράλληλα την ακραία αστυνομική βία:
«Περιμένοντας την ιατροδικαστική έκθεση σχετικά με το θάνατο του Βασίλη Μάγγου, υπενθυμίζουμε το περιστατικό ακραίας και ανελέητης αστυνομικής βίας σε βάρος του, αμέσως μετά το συλλαλητήριο των πολιτών του Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών.
Το γεγονός ότι οι πολίτες μέσα από τέτοια περιστατικά νιώθουν πως όχι μόνο δεν μπορούν να εμπιστεύονται την αστυνομία αλλά πολλές φορές νιώθουν την απειλή της οποιασδήποτε αυθαιρεσίας, είναι εξοργιστικό.
Πρέπει επιτέλους οι αστυνομικές δυνάμεις να σταματήσουν να δρουν ως ανεξέλεγκτες δυνάμεις κατοχής και να απομακρυνθεί άμεσα ο επικίνδυνος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης.»
Σχολιο.- Η περιπτωση του Βασίλη Μάγγου είναι απαράδεκτη, εξοργιστική και προκλητική και χωρις την είδηση του θανατου του. Αυτα ειναι βασανιστηρια, και θα επρεπε να ειχαν πεσει κεφαλια, με πρωτο του αδιάβαστου Χρυσοχοΐδη.
Τωρα, το πραγμα γινεται τραγικό, και δυστυχως θα αναλωθουνε ολοι στο αν ειχε αμεση ευθυνη ή οχι η αστυνομία και αν ο θανατος προέκυψε αιτιακά απο τα τραυματα, και θα χασουμε την ουσία.
Ως πότε δεν ξερω, γιατι θα την πατησουνε σαν τα ξαδερφια τους τους χρυσαυγιτες, παιρνουν πολύ θαρρος και στο τέλος θα σκοτωσουνε καποιον στο ξύλο μερα μεσημέρι στο κεντρο της πόλης. Και τότε δεν θα μπορουνε να τα μαζεψουνε.
Δεν ξερω πια πώς να τους βρίσω.
Σχολιο.- Eιναι σαν να βλεπω ηδη τα ακροδεξια μουνοπανα να διαβαλουν την μνημη του παλικαριου.
Ειναι καθηκον μας την σκατενια χουνταρα της ΝΔ να την διαλυσουμε μια ωρα αρχιτερα.
σχολιο.-  Έχει ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια περιορισμού από τον στρατό των καθεστωτικών ΜΜ"Ε". Η καθημερινή δεν αναφέρει καν το γεγονός παρά μόνο την ανακοίνωση του ΠΡΟΠΟ*. To in.gr το θάβει στο κάτω μέρος της σελίδας. Όταν δουν ότι δεν κοπάζει από μόνο του θα βάλουνε και τα μεγάλα μέσα. Θα τον βγάλουνε ναρκομανή ή κάτι τέτοιο - φυσικά αρχικά από ανυπόληπτες φυλλάδες. κλπ κλπ. Γενικά ότι κάνουνε τις τελευταίες δεκαετίες οι πολιτικοί στην Ελλάδα. Επικοινωνιακή διαχέιρηση. Γιατί μόνο για αυτό είναι άξιοι πιά κυβερνήσεις ενός χρεωκοπημένου προτεκτοράτου που ξεζουμίσει τους πολίτες του για να ζουν ζωές χαρισάμενες 200 οικογένειες και για να πληρώνουμε τα μπαχτσίσια μας στους δανειστές.
Σχολιο.- Δυστυχώς (ή ευτυχώς), όλη αυτή η αυθαιρεσία θα φέρει αντίδραση. Η κυβέρνηση έχει σοβαρότατες ευθύνες για την ανεξέλεγκτη δράση της αστυνομίας που "προστατεύει" τους πολίτες. Σε μία περίοδο που η αστυνομική βία είναι παγκόσμια πρώτο θέμα, θα πρέπει να αναδειχθεί και να πέσουν κεφάλια. Άραγε, για το περιστατικό του ξυλοδαρμού υπήρξε κάποια έρευνα;
Σχολιο.- Όχι μόνο αυτά. Ειδικά στην ελλάδα είναι σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο συζήτηση για το ρόλο της αστυνομίας, με πάμπολλες καταγγελίες για βία από τότε που ανέλαβε ο Χρυσοχοίδης, ο οποίος σε όλες ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τις περιπτώσεις υπερασπίστηκε με κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία τους μπάτσους.
Τώρα προφανώς, έτσι που τα έκανε, αυτόν τον θάνατο θα τον σηκώσει μόνος του ο Χρυσοχοϊδης στους... στιβαρούς του ώμους.
Αν χρειαστεί θα του δείξει και ο Μητσοτάκης πόσο αναλώσιμος είναι
Σχολιο.- Από την αστυνομια που βιάζονται να αποκλείσουν εγκληματική ενέργεια ας μην προτρέχουν, γιατί είναι πιθανό να χρειαστεί να διασαφηνίσουμε τι εννοούμε με τη λεξη εγκληματική ενέργεια.
Σχολιο.- Ελλάδα.
2020
Κάθε δεύτερη μέρα μια είδηση του στυλ: η αστυνομία τραμπούκισε, παρανόμησε, βιαιοπράγησε, σκότωσε κάποιον αδύναμο.
ΚΑΘΕ - ΔΕΥΤΕΡΗ - ΜΕΡΑ για όποιον προσέχει.
Δεν ξέρω τι θα πεί ο ιατροδικαστής. Αυτά που είπε ο πατέρας του παιδιού φτάνουν και περισσεύουν.
Το υπουργείο "Προστασίας" του Πολίτη δολοφονεί πολίτες.
Οι "αστυνόμοι" αυτοί πληρώνονται απ' τους φόρους των πολιτών.
Μ' άλλα λόγια: τους πληρώνουμε για να σκοτώνουν τα παιδιά μας.
Ελλάδα.
2020
Τόσο λίγα αξίζουμε ρε γαμώτο οι Έλληνες;
ΥΓ: Κουράγιο στην οικογένεια του παιδιού. Δεν ξέρω τι να άλλο πω.
Σχολιο.- "Δεν ξέρω τι θα πεί ο ιατροδικαστής. Αυτά που είπε ο πατέρας του παιδιού φτάνουν και περισσεύουν" ακριβώς αυτό. Τι να πει ο ιατροδικαστής; Θέλω κάποιος να μου πει τι θα ήθελε να ακούσει από τον ιατροδικαστή ως αιτία θανάτου και να μπορεί στ αλήθεια να υποστηρίξει ότι ο θάνατος δεν σχετίζεται με τα 7 σπασμένα πλευρά και τη βλάβη στα εσωτερικά όργανα ένα μήνα πριν. Είμαι περίεργος




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργισμένη ανακοίνωση του υπουργείου ΠΡΟΠΟ για τα δημοσιεύματα για τον θάνατο του 27χρονου στο Βόλο
Τρίτη 14 Ιουλίου 2020  - 14:37
Την διπλή αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Περιφερειακής Αστυνομικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας προκάλεσε το πλήθος αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει στα κοινωνικά δίκτυα η είδηση του θανάτου του 27χρονου ακτιβιστή κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο. Το υπουργείο κατηγορεί «ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο» για «προσπάθεια ή ακόμα χειρότερα σύνδεση» του θανάτου του νεαρού με την προ ενός μηνός καταγγελία του για τον άγριο ξυλοδαρμό του από την αστυνομία. Οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλίας τονίζουν πως από τα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια, την ώρα που και οι δύο πλευρές σημειώνουν πως επίκειται η νεκροψία του νεαρού.
Με μία οργισμένη ανακοίνωση απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις αντιδράσεις και τα ερωτηματικά που διατυπώνονται σε δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του Βασίλη Μάγγου από τον Βόλο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Δευτέρας στο σπίτι του από την μητέρα του.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα του Βόλου, ο Βασίλης Μάγγος βρέθηκε από την μητέρα του χωρίς τις αισθήσεις του, με το ΕΚΑΒ να σπεύδει στον χώρο χωρίς αποτέλεσμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκε λίγο αργότερα η αστυνομία, η οποία φέρεται να εξέτασε τον χώρο και να απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο ΠΡΟΠΟ επιτίθεται σε ιστοσελίδες και έντυπα «που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο» για την ανάδειξη της είδησης του θανάτου του νεαρού, και μάλιστα τις κατηγορεί πως «γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία».
«Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι. Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί» σχολιάζει ακόμα το υπουργείο, ενώ καταλήγει καλώντας «Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου ΠΡΟΠΟ:
«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.
Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.
Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.
Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους»
Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιτίθεται κατά των μέσων που ανέδειξαν την είδηση του θανάτου του νεαρού αποδίδοντας τα δημοσιεύματα σε «ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο», την είδηση αναδεικνύουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με όλα να αναφέρονται ευθαρσώς στην καταγγελία του νεαρού για την αστυνομική βαρβαρότητα σε βάρος του. Μάλιστα, με μία απλή αναζήτηση, εντοπίζει κανείς αναρτήσεις της ιστοσελίδες του Βήματος που αναφέρει «Νεκρός ακτιβιστής ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από την ΕΛΑΣ», του Newsit που αναφέρει «Βόλος: Πέθανε ξαφνικά ο 27χρονος που είχε καταγγείλει αστυνομική βία», του ιστότοπου της εφημερίδας Τα Νέα με τίτλο «Πέθανε ακτιβιστής ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς», του TheToc με «Σάλος στο Βόλο: Νεκρός 27χρονος που είχε καταγγείλει ξυλοδαρμό από αστυνομικούς», του StarChannel με τίτλο «Βόλος: Πέθανε 27χρονος, ο οποίος είχε καταγγείλει αστυνομική βία», καθώς και της HuffingtonPost πως «Πέθανε 26χρονος στον Βόλο που είχε καταγγείλει αστυνομική βία». Επίσης, αξιοσημείωτο το γεγονός πως το Αθηναϊκό Πρακτορείο που μετέδωσε την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό, δεν έχει δημοσιεύσει την ίδια την είδηση του θανάτου του νεαρού στον Βόλο.
Την ίδια ώρα, ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλίας, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που αναφέρουν πως η αστυνομία δεν διαπίστωσε από τα στοιχεία εγκληματική ενέργεια, πως διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υπηρεσία, και πως επίκειται νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, τονίζεται πως κατόπιν αιτήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, νεκροψία – νεκροτομή θα παραστεί και Εισαγγελέας.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας κλείνει σιβυλλικά, σημειώνοντας πως «Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και την θλίψη της οικογένειας του δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες».
Σημειώνεται πως η περίπτωση του 27χρονου είχε απασχολήσει τα τοπικά και όχι μόνο μέσα ενημέρωσης πριν από έναν μήνα, καθώς στον απόηχο της μεγάλης διαδήλωσης διαμαρτυρίας των πολιτών του Βόλου και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης των συλληφθέντων, ο νεαρός βρέθηκε στο στόχαστρο αστυνομικής βαρβαρότητας, καταγγέλλοντας τόσο ο ίδιος και ο πατέρας του, όσο και η Λαϊκή Συνέλευση κατά της Καύσης Σκουπιδιών πως έπεσε θύμα σφοδρού ξυλοδαρμού από αστυνομικούς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:
Βραδινές ώρες χθες (13-07-2020) βρέθηκε, από συγγενικό του πρόσωπο, νεκρός εντός του υπνοδωματίου της οικίας του στο Βόλο, 26χρονος ημεδαπός.
Από τα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια.
Διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υπηρεσία.
Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
Με αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στη νεκροψία – νεκροτομή θα παραστεί και Εισαγγελέας.
Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και την θλίψη της οικογένειας του δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες.
Σχολιο.- Αίσχος, "κύριε" Χρυσοχουντίδη, αίσχος!
Σχολιο.- Η οικογένεια πρέπει να ζητήσει να γίνει νεκροψία απο δικό της ανεξάρτητο ιατροδικαστή για να ριχθεί άπλετο φώς.
Ολα τα υπόλοιπα είναι πορδο-νταηλίκια και υποκρισίες. Ακου ...'χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών' και 'ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του'. Οταν τον σάπιζαν στο ξύλο τον ..."νέο άνθρωπο 26 χρονών" γιατι διαδήλωνε για τα ...σκουπίδια, δεν έδειχναν τέτοιες ευαισθησίες.
Σχολιο.- Ελπίζω η οικογένεια να ζητήσει τη συνδρομή ιατροδικαστή, ως σύμβουλο της, μην τυχόν -λέμε τώρα- οι αρχές επιχειρήσουν να συγκαλύψουν τα ευρήματα.
Σχολιο.- Έχει χάσει τη μπάλα ο υπουργός. Καμία ντροπή από αδίστακτους.
Σχολιο.- Η ντροπή προϋποθέτει φιλότιμο. Ξεδιάντροποι εγκληματίες στην υπηρεσία της μαφίας για την μπίζνα των σκουπιδιών στον Βόλο πρώτα δολοφονούν ένα παλικάρι και μετά αποποιουνται των ευθυνών παρόλα τα βίντεο και στοιχεία της δολοφονίας.Ποσο αίμα και πόσοι θάνατοι ακόμη για να απαλλαγούμε απ' αυτο το ακροδεξιό καρκίνωμα της ρεμουλας.
Σχολιο.- Αμα καει παλι η Αθηνα να βγαινουν οι λοιποι παρετρεχαμενοι να λενε πως δεν σεβονται τα Zara και τα σκαλια της Μεγαλης Βρετανιας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14 Ιουλιου 1789 - Γαλλική Επανάσταση: Οι πολίτες του Παρισιού καταλαμβάνουν τη Βαστίλη.
14 Ιούλη, η επανάσταση της αστικής τάξης που άλλαξε τον κόσμο...
Τον άλλαξε τόσο πολύ που οι ίδιοι οι αστοί τη μίσησαν, τη συκοφάντησαν αλλά δεν κατάφεραν να σβήσουν το πνεύμα της.
Στα Απαντα του Λένιν υπάρχουν τουλάχιστον 250 αναφορές σ αυτην, δείγμα της επίδρασης της στη σκέψη των επαναστατών.
Το τραγούδι της, γράφτηκε από έναν άσημο λοχαγό τον Ρουζε Ντελιλ τη νύχτα της 17ης Απριλίου 1792 όταν οι αντιδραστικές Ευρωπαϊκές αυτοκράτοριες κήρυξαν τον πόλεμο στην Γαλλία.
Σχολιο.- Η γαλλική επανάσταση εξανθρώπισε το ανθρώπινο είδος. [...] Η οργή και η βιαιότητά της θα συγχωρεθούν από το μέλλον. Η γαλλική επανάσταση ήταν ευλογία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ : Ο «ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ» ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
13 Ιουλίου 2020
Ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης, με αφορμή την υπόθεση της Αγίας Σοφίας, υποστήριξε ότι η ευθύνη του πολιτικού συστήματος είναι διαχρονικά μεγάλη, από την εποχή της εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας ελέω μνημονίων. Υποστήριξε ότι πρέπει να σπάσει ο «ραγιαδισμός» στην Ελλάδα, ιδίως τώρα που αυτό που απειλείται καίρια , είναι η ίδια η  συγκρότηση της εθνικής μας ταυτότητας. Ο «ραγιάς» ως όρος επιβίωσης δεν είναι αρνητικός, αν η πρόθεση να αλλάξεις την κατάσταση σου με την μειωμένη εθνική σου υπόσταση είναι στόχος, αλλά ο «ραγιαδισμός» ως διαρκές εφεύρημα της οικονομικής, πολιτικής και πνευματικής ελίτ, που οδηγεί σε αποδοχή της αλλοίωσης της ίδιας της εθνικής σου και πολιτιστικής υπόστασης ως λαού, είναι ενδοτισμός . Εκτίμησε πως η Τουρκία θα φτάσει μέχρι την αμφισβήτηση της κυριαρχίας του Ελληνικού κράτους, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις προσεγγίσεις  τύπου Ροζάκη, αφού ουσιαστικά θέτουν ερωτηματικά στο ίδιο το εσωτερικό της χώρας για την κυριαρχία του σε όλη την εθνική επικράτεια , που είναι ενιαία και αδιάσπαστη σε όλα τα Συντάγματα της χώρας μας.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=8nHJO8kP1eY&feature=emb_logo



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11 Ιουλίου 1829. Ο Ιωάννης Καποδίστριας συγκάλεσε την Δ' Εθνοσυνέλευση στην οποία μετείχαν 236 πληρεξούσιοι που για πρώτη φορά είχαν εκλεγεί με άμεση ψηφοφορία από τον λαό και δεν ήσαν διορισμένοι
Στις 11/23 Ιουλίου άρχισε στο αρχαίο θέατρο του Άργους η Δ' Εθνοσυνέλευση. Συμμετείχαν 246 πληρεξούσιοι του Ελληνικού Έθνους από όλη την Ελλάδα, που για πρώτη φορά είχαν εκλεγεί με άμεση ψηφοφορία.
Τους πληρεξουσίους των Κατεχομένων περιοχών τους εξέλεξαν Συνελεύσεις προσφύγων.
Για πρώτη φορά έστειλαν αντιπροσώπους οι μαχητές της Ελευθερίας ο Στρατός. Πληρεξούσιοι των Όπλων της Ανατολικής Ελλάδος, Ιωάννης Κωλέττης Μιχαήλ Γρίβας ή Γκρίβας. Των Όπλων Μπουδουνίτσης και Τουρκοχωρίου Αναγνώστης Λοχαρής Αναγνώστης Παναγιώτου. Των Οπλων Πελοποννήσου, Σταυριανός Καπετανάκης, Βασίλειος Πετιμεζάς , Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος ,Νικόλαος Πονηρόπουλος, Κωνσταντίνος Μεταξάς, Νικόλαος Σπηλιάδης.
30 πληρεξούσιοι ήσαν από την Κρήτη.
Πριν την Σύνοδο οι Εθνοσύμβουλοι συμμετείχαν στον αγιασμό στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Άργους.
Οι συνεδριάσεις της Εθνοσυνέλευσης διήρκεσαν μέχρι τις 6 Αυγούστου.
Λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις που αποτυπώθηκαν σε 16 ψηφίσματα.
Αποφασίστηκε η κοπή εθνικού νομίσματος, του Φοίνικα, η Ανέγερση του Ναού του Σωτήρος και απαγορεύτηκε η εξαγωγή αρχαιοτήτων από την Ελλάδα.
Κατάλογος πληρεξουσίων
Καρυταίνης: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Δημητράκης Πλαπούτας Λάμπρος Ροϊλός Βασίλειος Δημητρακόπουλος Γαστούνης: Γεώργιος Σισίνης Αναγνώστης Ματσούκας Διονύσιος Κλοκανά Αθανάσιος Ζασίμου Βοστίτσης: Σπυρίδων Χαραλάμπης ή Κωνσταντίνος Θεοχάρη Καλαβρύτων: Ανδρέας Ζαΐμης ή Ζαήμης Δημήτριος Ζαΐμης ή Ζαήμης Σωτήριος Θεοχαρόπουλος Αναστάσιος Χαραλάμπους Πραστού: Γεώργιος Μιχαλάκη Ιωάννης Γούλελος Κάτω Ναχαγιέ: Γεώργιος Ι. Οικονόμου Σπύρος Μερκούρη Μονεμβασίας: Γεώργιος Δεσποτόπουλος Κυριάκος Κοσμά ή Κοσμάκης Νεοκάστρου: Χρήστος Οικονομίδης Γρηγόριος Παπά Αλεξίου Παλαιάς Πάτρας: Μπενιζέλος Ρούφος Ανδρέας Καλαμογδάρτης Κραββάρων: Αναγνώστης Καναβός Αθανάσιος Δεσποτόπουλος Κορίνθου: Ιωάννης Ζωγιόπουλος Γεώργιος Σπυρίδωνος Γεώργιος Ζέρβα Παναγιώτης Τσολακόπουλος Λεονταρίου: Νικήτας Σταματελόπουλος Στασινός Διρεκόπουλος ή Ντουρεκόπλος Νάξου: Παύλος Λεντούδης Μιχαήλ Μαρκοπολίτης Μεθώνης: Διονύσιος Καλλιγγάς Τριπολιτσάς: Ρήγας Παλαμήδης Ιωάννης Ρεβελιώτης Αγίου Πέτρου: Αναγνώστης Κονδάκης Δημήτριος Ιωάννου Μιστρα: Νικόλαος Γολόπουλος Ιωάννης Κορφιωτάκη Αναγνώστης Κοκκώνη Δημήτριος Ευστρατίου Μηλακίων: Παναγιώτης Δαμιανόπουλος Καλαμάτας: Θεοφίλης Πολιτόπουλος Νικόλαος Αφεσίου Αρκαδίας: Μήτρος Αναστασόπουλος Χριστόδουλος Γεωργακόπουλος Αναγνώστης Παπά Τσόρη Σουλίου: Κώστας Μπότσαρης Αθανάσιος Φωτομάρας Μικρομάνης: Αντώνιος Καλογερόπουλος Παναγιώτης Κουτσαβίτης Ανδρούσης: Γεωργάκης Δρανιώτης και Δρακώτης Λιμπέρης Βασιλόπουλος Νησίου: Παναγιώτης Καλαμαριώτης Κωνσταντίνος Νικολάου Κάσσου: Νικόλαος Γρηγοριάδης Δημήτριος Αρβανιτόπουλος Μυκόνου: Στέφανος Μπονφόρτης Μάρκος Καλογεράς Σαντορίνης, Ανάφης, Αστυπάλαιας: Αναγνώστης Μπαρμπαρήγος Γεώργιος Παρισάκης Σκοπέλου, Σκιάθου, Ηλιοδρομίων: Ζαχαρίας Παναγιωτίδης Αντώνιος Σταματίου Ίου, Αμοργού, Σικίνου και Πολυκάνδρου: Λορέντζος Ματίου Δημήτριος Γαβρά Άνδρου: Δημήτριος Καμπάνης Θεόφιλος Καΐρης Ζέας, Θερμίων και Σερίφου: Εμμανουήλ Βρετός Δημήτριος Αγγελή Δυτικης Μάνης (Ανδρουβίστας) Διονύσιος Μούρτζινος Γεώργιος Μιχοληνόπουλος ή Μιχοληνάκης ή Μιχαληνόπουλος Άργους: Δημήτριος Τσόκρης Δημήτριος Περρούκας ή Μπερρούκας Ζυγού Σπάρτης: Μιχάλης Διαμαντιάς Πέτρος Οικουρέας ή Σεκούρις Βονίτσης: Ιωάννης Λογοθέτου Σταμούλης Χονδρού Επαρχίας Ναυπλίου: Αναγνώστης Λιατόπουλος Αναγνώστης Μακρυπουκάμισος ή Μακρυποκάμισος Πόλεως Ναυπλίου Γεώργιος Μ. Αντωνόπουλος Γεώργιος Αγαλόπουλος Τήνου: Γεώργιος Μαυρογένης Δρόσος Ν. Δρόσου Ιάκωβος Α. Παξιμάδη Ιγνάτιος Ρογγιέρης Μαΐνης: Πέτρος Μαυρομιχάλης Γεώργιος Μαυρομιχάλης Πόρου: Χριστόδουλος Μ. Μέξη Δημήτριος Σταμάτη Ξηρομέρου: Γεώργιος Μαυρομάτης ή Μαυρομμάτης Τάτζης Μαγγίνας Καρπενησίου: Γεώργιος Λέλης Κωνσταντίνος Τσάτσος Πάρου και Αντιπάρου Παναγιώτης Δ. Δημητρακόπουλος Φραγκίσκος Δ. Μαύρος ή Φραγκίσκος Κ. Μαύρος Μακεδονίας, Κασσάνδρας, Μαντεμίου, Εδέσσης και Ναούσης: Αθανάσιος Σκανδαλίδης (Θεσσαλονίκη) Γεώργιος Χρυσηίδης ή Χρυσήδης Δημήτριος Σταγειρίτης (Λογιώτατος Σταγειρίτης) Παναγιώτης Ναούμ (Έδεσσα) Βάιος Γεωργίου (Νάουσα) Σάμου: Λυκούργος Λογοθέτης Ιωάννης Λεκάτης Χριστόδουλος Ματακίδης Ευρίπου και Καρύστου: Γεωργάκης Μπάχλος ή Μπάχλας Ιωάννης Οικονόμου Αδάμ Δούκας Παναγιώτης Μπουρέλης ή Μπουρέλος Ζητουνίου: Αναγνώστης παπά Αλεξίου) Αναγνώστης παπά Γεωργακόπουλος Ανατολικού: Σπυρίδων Κουρκουμέλης Κωνσταντίνος Μπέλιος ή Μπέλιας Ασπροποτάμου: Γιαννάκης Χατζηπέτρου ή Χατζή Πέτρου Γούσιος Θεοδώρου Καρπάθου: Γεώργιος Ψαρουδάκη ή Γεώργιος Ψαρουδάκης[9] Χατζή Ηλίας Οικονόμου ή *Χατζηλίας Οικονόμου (Κάρπαθος)[9] Θετταλίας: Χριστόφορος Περραιβός Δρόσος Μανσόλας Κωνσταντίνος Πολυάδης Φωκάς Φραγκούλης Πατρατζικίου: Μήτρος Κοντογιάννης Γεώργιος Αινιάν Αθηνών: Γεώργιος Ψύλλας Νικόλαος Καρόρης Σταυροπηγίου: Αθανάσιος Κουμουντουράκης Χριστόδουλος Καπετανάκης Μαλανδρίνου: Χαράλαμπος Παπαπολίτης (Π. Πολίτη) Δημήτριος Π. Αθανασόπουλος Βλοχού: Ιωάννης Στάϊκος Κωνσταντίνος Χαλικιώτης Μεσολογγίου: Σπυρίδων Τρικούπης Στάμος Στάϊκος Βάλτου: Ανδρέας Ίσκου ή Ανδρέας Ίσκος Γεώργιος Γεραθανάση (Γερ-Αθανάση ή Γερ-Αθανασίου) Ζυγού Ανατολικής Ελλάδος: Αναστάσιος Τζιμπουράκης Ιωάννης Ευθυμίου Λοιδορικίου: Αναστάσιος Α. Λιδορίκης Δημήτριος Νικολάου Πάτμου, Λέρου, Καλύμνου και Ικαρίας: Ιωάννης Καρπαθάκης Ποθητός Νικολαϊδης Ψαρών: Αποστόλης Νικολάου Αναγνώστης Μοναρχίδης Νικόλαος Χ.Δ. Κοτζιά Χ. Αναγνώστης Δομεστίνης Αγράφων: Κωνσταντίνος Ζώτος Γεώργιος Γαλής Ταλάντου: Βασίλειος Τριχά Ευστάθιος Σπυρίδωνος ή Σπυριδώνου Σαλαμίνος: Αναγνώστης Καρνέση Μεγαρίδος: Γεώργιος Δασκαλόπουλος ή Διδασκαλόπουλος Ιωάννης Χ. Μελέτη Θηβών: Θωμάς Λουκατζίκη Σωτήριος Ιωάννου Ύδρας: Γεώργιος Κουντουριώτης Λάζαρος Δ. Τζαμαδός Βασίλειος Ν. Μπουντούρης ή Μπουδούρης Μανώλης Τομπάζης, ορθογρ. Μανουήλ Τουμπάζης Ιωάννης Ορλάνδος Δημήτριος Βούλγαρη Φαναρίου: Τζανέτος Χριστόπουλος Αναγνώστης Αναστασόπουλος Ερμουπόλεως: Ιωάννης Περίδης Παρασκευάς Κάζηρας (Σύρος)[9] ή Κάζιρας Σύρας: Γεώργιος Ρούσσου Γεώργιος Ξανθάκης Πύργου: Νικίας Οικονομόπουλος Ανατολικής Σπάρτης: Ζανετάκης Γρηγοράκη Γεώργιος Αντωνάκου ή Γεώργιος Αντωνίου Γρηγοράκης Πέτρος Πετροπουλάκου Δημήτριος Καβαλιεράκου ή Καβαλλιεράκου Γεώργιος Καπετανάκη Χίων: Λουκάς Ράλλης Νικόλαος Πρασσακάκης ή Πρασακάκης Πόλεως Ναυπλίου: Γεώργιος Αγαλόπουλος Γεώργιος Μ. Αντωνόπουλος Σίφνου, Μήλου και Κιμήλου: Νικόλαος Χρυσόγελος Αντώνιος Βεργής Κορώνης: Ιωάννης Καράπαυλος Θεόδωρος Δαριώτης ή Δαρειώτης Ηπείρου: Χριστόδουλος Κλωνάρης ή Κλονάρης Ιωάννης Γενοβέλης Αθανάσιος Τσακάλωφ ή Τσακάλοφ Κυριακός Τασσίκας Λεβαδιάς: Παναγιώτης Λιδορίκη ή Λοιδορίκη Αντώνιος Γεωργαντάς ή Αναγνώστης Γεωργαντάς Γιάννης Παππά Αντώνης παπά Ευσταθίου Σπετσών: Νικόλαος Χ. Μέξη Αναγν. Χ. Αναργύρου Γεώργιος Κούτζη Αναστάσιος Ανδρούτσου ή Ανδρούτζη Σαλώνων και Γαλαξιδίου: Δημήτριος Νικολαΐδης Μήτρος Νικολάου Κωνσταντίνος Δεδούση Βενέτικου και Ναυπάκτου: Ιωάννης Βλάχος Αθανάσιος Μπογάτζα ή Αθανάσιος Μπουγάτζης ή Ππογάτζα Πάνος Αλεξίου Κρήτης: Γεώργιος Ιδομενεύς Ιωάννης Ξάνθης Ζαχαρίας Πρακτικίδης Γεώργιος Αγγελίδης Φραγκίσκος Λιμπρίτης Γεώργιος Κορνήλιος Ιωάννης Κουρμούλης Ανδρέας Παπαδάκης Αναγνώστης Στεφανάκης Χαρίτων Παπαδάκης Γεώργιος Βασιλάκης Ιωάννης Γεωργιάδης Γεώργιος Γιανναδάκης Μύρων Μελιδονάκης Βασίλειος Αετός Γεώργιος Σαουνάτζος ή Σαννάτζος Ν.Χ. Κωνσταντίνου Μανουήλ Βερνάρδος Γεώργιος Ρενιέρης ή Γεώργιος Βενιέρης (όπως υπογράφει στα πρακτικά) Ιάκωβος Παπαδάκης Ηλίας Αντωνίου Αναγνώστης Παναγιώτη Ιωσήφ Κουκουτζάκης Μιχαήλ Ναύτης Ιωάννης Παπαδάκης Χ. Αναγνώστης Φραγκουδάκης (αναφέρεται Χ. Αναγ. Φραγκουδάκης) Αναγνώστης Παπαμαρκάκης (αναφέρεται Αναγ. Παπά Μαρκάκης ή Μαρκάκη) Ιωάννης Μικέλης Αιγίνης: Γεώργιος Λογιωτατίδης Άρτης: Γιάννης Μακρυγιάννης Γεώργιος Μόστρας Όπλων Ανατολικής Ελλάδος: Ιωάννης Κωλέττης Μιχαήλ Γρίβας ή Γκρίβας Όπλων Μπουδουνίτσης και Τουρκοχωρίου: Αναγνώστης Λοχαρής Αναγνώστης Παναγιώτου Όπλων Πελοποννήσου Σταυριανός Καπετανάκης Βασίλειος Πετιμεζάς Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος Νικόλαος Πονηρόπουλος Κωνσταντίνος Μεταξάς Ν. Σπηλιάδης :Ανδρέας Π. Μεταξάς Λύσανδρος Βιλαέτης (Πύργος) Μαργαρίτης Κούταβος (Αίνος Θράκης), Αναστάσιος Ελαιών, (Ολύμπου και Μακεδονίας) Ιάκωβος Περικλής (Λιτόχωρο), Ολύμπου και Μακεδονίας αρχιμανδρίτης Κωνστάντιος, (Μακεδονίας) αρχιμανδρίτης Αρσένιος, Ολύμπου και Μακεδονίας Γεώργιος Βαλτινός[13] Κωνσταντίνος Σχινάς, (Θράκης και Βιθυνίας) Γεώργιος Μαυρομμάτης



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



STOP ΣΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ
Διεκδικουμε τις ζωες μας
Διεκδικουμε την πολη μας
Κατοικοι 6ου ΔΔ
Πλ. Βικτωριας
Τεταρτη 15 Ιουλιου στις 18:30



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑΥΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
11/7/ 1913
Μοίρα του ελληνικού στόλου αποτελούμενη από το θωρακισμένο καταδρομικό Αβέρωφ, τα θωρηκτά Σπέτσαι και Ύδρα και τα αντιτορπιλικά Ασπίς, Θύελλα και Νέα Γενεά, αγκυροβολεί έξω από το λιμάνι του Δεδέαγατς (Αλεξανδρούπολη) και αποβιβάζει αγήματα τα οποία απελευθερώνουν την πόλη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 13 Ιουλίου 2020
3.900 ¨Έλληνες¨ πέρασαν στην Τουρκία τις περασμένες μέρες…
Θερμή παράκληση απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς προς όλους τους  Έλληνες πολίτες οι οποίοι εξέρχονται τα τελωνεία Κήπων, Ορμενίου και Κυπρίνου να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας για COVID-19.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τις τελευταίες ημέρες εξήλθαν μόνο από το τελωνείο των Κήπων 3.900 Έλληνες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν Θρακιώτες!
Συγκεκριμένα ο κ. Πέτροβιτς αναφέρει: “Οι Έλληνες υπήκοοι που εξέρχονται από τα τελωνεία Κήπων, Ορμενίου και Κυπρίνου, οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας για COVID-19, κατά την παραμονή τους σε Τουρκία και Βουλγαρία, καθώς και κατά την επιστροφή τους.
Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες (1/7 έως 12/7/2020) και
μόνο από το τελωνείο Κήπων, εξήλθαν περίπου 3.900 Έλληνες υπήκοοι, στην πλειοψηφία τους Θρακιώτες.
Η πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα, ατομικής αλλά και συλλογικής μας ευθύνης!”
e-evros.gr  13/7/2020
Σχ.  3.900 !!!!   Ελπίζουμε φυσικά οι μισοί και παραπάνω να ήταν από τους μουσουλμάνους της Θράκης.
Έτρεξαν χριστιανοί και μουσουλμάνοι να ενισχύσουν τον Ταγίπ όλοι τους…
Αυτοί που φυλάνε Θερμοπύλες….
Όσο για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να είστε σίγουροι πως θα τηρηθούν από αυτούς που πάνε εκεί…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έβαλε νερά στο παρθενικό ταξίδι το σκάφος-δωρεά στο Λιμενικό
 Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, 14:47
Ξεκίνησε όλο περηφάνια για το παρθενικό του ταξίδι με τελικό προορισμό την Κω, όπου θα ήταν και η βάση του. Όμως στη Νάξο αναγκάστηκε να δέσει γιατί έβαλε νερά. Κι όχι μόνο να δέσει, αλλά να το «τραβήξουν στη στεριά» γιατί το «βαπόρι έμπασε νερά». Πού να βρεθεί τρέιλερ για τόσο μεγάλο και βαρύ σκάφος; Έτρεξαν όλοι και οι φωτογραφίες έπεφταν βροχή.
Ρεζίλι οι δωρητές, ρεζίλι οι αποδέκτες, ρεζίλι και οι Ισλανδοί που έχουν την πατέντα. Προηγουμένως, στα τεστ, το σκάφος δεν έπιασε τις ταχύτητες των προδιαγραφών. Έφθασε τα 48 μίλια και όχι τα 55, όπως θα έπρεπε. Οι δωρητές, η Ένωση Εφοπλιστών, δικαιολογημένα ζήτησαν από τον κατασκευαστή άμεσες αλλαγές, αλλιώς δεν θα παραλάμβαναν το σκάφος. Αλλάχτηκαν, λοιπόν, προπέλες και, όπως είπαν οι αρμόδιοι, οι ταχύτητες ήταν επιτέλους ικανοποιητικές.
Ο Θεός και η ψυχή τους.
Η προϊστορία
Πρόκειται για μία δωρεά 10 σκαφών από την Ένωση Εφοπλιστών προς το Λιμενικό. Είναι ελαφρά περιπολικά, φουσκωτά σκάφη με γάστρα από πολυεστέρα και, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, διαθέτουν αλεξίσφαιρη καμπίνα-πιλοτήριο και ειδική βάση υποδοχής πολυβόλου. Πρωτοκατασκευάστηκαν στην Ισλανδία για την ισλανδική ακτοφυλακή.
Η Ένωση Εφοπλιστών απέκτησε την πατέντα από την ισλανδική RAFNAR και ζήτησε από Έλληνα κατασκευαστή να τα κατασκευάσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Το πρώτο σκάφος, μήκους 11,5 μ., κατασκευάστηκε και φυσικά έγιναν οι δοκιμές.
Όταν λύθηκε το πρόβλημα με τις ταχύτητες, το σκάφος αναχώρησε για την Κω, όπου θα στάθμευε. Στη Νάξο έβαλε νερά και το έβγαλαν έξω για να διαπιστώσουν τι συνέβη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο πόρισμα. Όμως δεν συνηθίζεται ένα σκάφος κατασκευασμένο για σκληρή χρήση και με στρατιωτικές προδιαγραφές να βάζει νερά στο παρθενικό του ταξίδι. Αυτή τη λεπτομέρεια τη γνωρίζουν άριστα οι δωρητές της Ένωσης Εφοπλιστών. Μία ακόμα λεπτομέρεια. Το σκάφος φέρει δύο τερατώδεις εξωλέμβιες αγωνιστικού τύπου. Αλήθεια, τι προσδόκιμο έχουν αυτές οι μηχανές; Μιλάμε για περιπολικά του Λιμενικού που δουλεύουν μέρα νύχτα και όχι για τσιγαράδικα που πρέπει να κάνουν στα γρήγορα μία περατζάδα από τη Ζάκυνθο στον Τάραντα. Το έχουν σκεφτεί οι δωρητές;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ούτε γιαούρτια, ούτε κρέμες: Το παγωμένο γάλα σε κομπρέσες είναι το καλύτερο γιατρικό για τα ηλιακά εγκαύματα
Δοκιμάστε το και δε θα χάσετε



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λιβύη: "Σήμα" Χάφταρ στην Αίγυπτο να μπει στον εμφύλιο εναντίον Τουρκίας και Σάρατζ
Η πρόταση χαιρετίστηκε από τον Αραβικό Σύνδεσμο, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά απορρίφθηκε από την Κατοχικη Κυβέρνηση (GNA) και την Τουρκία.
14 Ιουλίου 2020 07:49
Κλιμακώνεται έντονα ο πόλεμος της Λιβύης με τις εμπλεκόμενες πλευρές να περνούν σε νέα φάση σύρραξης, μετά και την άρνηση της Τουρκίας για εκεχειρία. Συγκεκριμένα, το κοινοβούλιο της Λιβύης που εδρεύει ανατολικά της χώρας και το οποίο υποστηρίζει τον Εθνικό Στρατό (LNA) του Χαλίφα Χάφταρ έδωσε "σήμα" εμπλοκής στην Αίγυπτο.
Στις αρχές Ιουνίου, η Αίγυπτος υπέβαλε την "ειρηνευτική πρωτοβουλία του Καΐρου", με την οποία χάρασσε μια πορεία για πολιτική διευθέτηση στη Λιβύη και ζητούσε από τα πολεμικά κόμματα να προχωρήσουν σε κατάπαυση πυρός από τις 8 Ιουνίου.
Η πρόταση χαιρετίστηκε από τον Αραβικό Σύνδεσμο, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά απορρίφθηκε από την Κατοχικη Κυβέρνηση (GNA) και την Τουρκία.
Το κοινοβούλιο κατέστησε σαφές πως θα έδινε την έγκρισή του «στις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις να επέμβουν για να προστατεύσουν τη λιβυκή και αιγυπτιακή εθνική ασφάλεια, εάν δουν άμεση απειλή για την ασφάλεια των δύο χωρών μας», με ανακοίνωση που διένειμε.
Το κοινοβούλιο, το οποίο εξελέγη το 2014, είναι διχασμένο όπως και η χώρα, πάντως η ηγεσία και η πλειοψηφία του έχει ταχθεί υπέρ του Χάφταρ.
«Καλούμε να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες των δύο αδελφών χωρών, της Λιβύης και της Αιγύπτου, για να εξασφαλιστεί η ήττα της δύναμης εισβολής και κατοχής (σ.σ. της Τουρκίας) και να προασπιστεί η κοινή μας εθνική ασφάλεια», πρόσθεσε το κοινοβούλιο της Λιβύης στην ανακοίνωση.
«Οι κίνδυνοι που εγείρει η τουρκική κατοχή αποτελούν άμεση απειλή για τη χώρας μας και για τις γειτονικές χώρες, πάνω απ’ όλα για την Αίγυπτο», καταλήγει η ανακοίνωση.
Το κοινοβούλιο δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα του κατοχικου πρωθυπουργού της ΚΕΕ, του οθωμανου τουρκου Φάγεζ ας Σάρατζ, υποστηρίζει μια ντοπια αραβικη κυβέρνηση, που εδρεύει επίσης στην ανατολική Λιβύη, και τον λεγόμενο Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του Χάφταρ.
Το κοινοβούλιο είναι όπως και η χώρα διχασμένο. Εκτός αυτών που το μποϊκοτάρουν, περίπου 40 μέλη του που εναντιώνονται στον Χάφταρ προτίμησαν να μεταφερθούν στην Τρίπολη, όπου εξέλεξαν δικό τους κατοχικο πρόεδρο του σώματος.
Την περασμένη εβδομάδα οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν άσκηση κοντά στα σύνορα της Λιβύης. Οι ασκήσεις, με τον κωδικό Resolve 2020, πραγματοποιήθηκαν στη βορειοδυτική συνοικία Καμπρ Γκαμπίς, περίπου 37 μίλια (60 χιλιόμετρα) μακριά από τα σύνορα της Λιβύης.
Η Λιβύη δεχτηκε ιμπεριαλιστικη αποικιοκρατικη εισβολη το 2011 από τους αμεικανους και τους γαλλους όταν και δολοφονήθηκε ο λαικος ηγετης της Λιβυης Καντάφι. Προς το παρόν, το ανατολικό τμήμα της χώρας κυβερνά το Κοινοβούλιο, ενώ ένα 10% του εδαφους στη Δύση ελέγχεται από την κατοχικη κυβέρνηση του GNA που εδρεύει στην Τρίπολη και δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του αποικιοκρατικου ξεφτιλοΟΗΕ των ΗΠΑ  και της Ευρω Ένωσης. Οι ανατολικές αρχές συνεργάζονται με το LNA, το οποίο προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο της Τρίπολης.
Τσαβούσογλου: Καμία εκεχειρία στη Λιβύη αν δεν φύγει ο Χαφτάρ
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε χθες πως η κυβέρνηση της Λιβύης θα συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός μόνο αν αποσυρθούν οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ από κομβικής σημασίας περιοχές στα κεντρικά και δυτικά της χώρας, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης- που υποστηρίζεται από την Άγκυρα- είναι αποφασισμένη να επανεκκινήσει την επίθεση της κατά της Σύρτης και της Τζιούφρα.
Μάλιστα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, συμπλήρωσε ότι η Άγκυρα θα συνδράμει την Τρίπολη στην επίθεση κατά του Χαφτάρ, καθώς οι επιδιώξεις της είναι "νόμιμες και λογικές”.
Ο Τσαβούσογλου έκανε αναφορά και στην επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης al-Watiya την περασμένη εβδομάδα, που χτυπήθηκε από αεροσκάφη αγνώστου ταυτότητας. Όπως είπε, γίνεται έρευνα για να βρεθεί ο υπαίτιος και συμπλήρωσε ότι ασχέτως της ταυτότητάς του, όποιος και αν είναι "θα πληρώσει".
Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, από την επίθεση δεν υπήρχαν απώλειες ανάμεσα στο τουρκικό προσωπικό της βάσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εξάρχεια: Οργή καταστηματαρχών και εργαζομένων για την αστυνομική αυθαιρεσία
Για συμπεριφορά της αστυνομίας στα Εξάρχεια που θυμίζει στρατό κατοχής και "στρέφεται εναντίον όλων ανεξαιρέτως" κάνουν λόγο μαγαζιά και εργαζόμενοι σε ανακοίνωση-καταγγελία τους.
14 Ιουλίου 2020 17:31
Για συμπεριφορά της αστυνομίας στα Εξάρχεια που θυμίζει στρατό κατοχής και "στρέφεται εναντίον όλων ανεξαιρέτως, κατοίκων, περιοίκων, περαστικών, εργαζομένων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή" κάνουν λόγο μαγαζιά και εργαζόμενοι σε ανακοίνωση-καταγγελία τους.
Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε περιστατικά αστυνομικής ασυδοσίας, με εισβολές σε μαγαζιά και επιθέσεις από αστυνομικούς σε εργαζόμενους και πελάτες αλλά και για ρίψη δακρυγόνων μέσα σε μαγαζί την Παρασκευή 3 Ιουλίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
"Την Παρασκευή 3/7 γίναμε ξανά μάρτυρες της αστυνομικής ασυδοσίας στα Εξάρχεια που στρέφεται εναντίον όλων ανεξαιρέτως, κατοίκων, περιοίκων, περαστικών, εργαζομένων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Μετά από live στήριξης σε εκκενωμένη κατάληψη ακολούθησε ένα όργιο αστυνομικής βίας, με κυνηγητό στα στενά, ρίψεις δακρυγόνων (ακόμα και μέσα σε μαγαζί), ξυλοδαρμούς αλλά και συλλήψεις/ προσαγωγές στο σωρό, εισβολές σε μαγαζιά και επιθέσεις σε θαμώνες/ πελάτες και εργαζομένους.
Πέρα από το ίδιο το γεγονός της έντασης της καταστολής σε μια ευαίσθητη περιοχή με όλους τους κινδύνους που μπορεί αυτό να συνεπάγεται, πέρα από την ακραία αυταρχικοποίηση και τη στροφή σε μια ακροδεξιάς κοπής αστυνόμευση στα αστικά κέντρα, η στάση της αστυνομίας στρέφεται ενάντια και σε επιχειρήσεις που πασχίζουν να ορθοποδήσουν στις ακραίες συνθήκες που έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε τους τελευταίους μήνες με την έξαρση της επιδημίας του ιού covid-19. Μια συμπεριφορά που ουσιαστικά αντιστοιχεί σε στρατό κατοχής που στοχοποιεί οτιδήποτε κινείται, κυκλοφορεί, διασκεδάζει, αναπνέει στην περιοχή των Εξαρχείων (εκτός άμα πρόκειται για διακίνηση ναρκωτικών που γίνεται κανονικά στη Θεμιστοκλέους, στην Ζαλόγγου, στο Στρέφη, κλπ) μεταξύ όλων των άλλων , δε μπορεί παρά να ζημιώνει και τη λειτουργία μικρών επιχειρήσεων εστίασης, διασκέδασης και όχι μόνο, που προσπαθούν να σταθούν όρθιες στο δύσκολο τοπίο που έχει δημιουργηθεί στην οικονομία εν όψει μιας νέας οικονομικής κρίσης.
Είναι απορίας άξιο το που αποσκοπεί όλος αυτός ο σχεδιασμός και αν τελικά στόχος είναι να εκδιωχτεί από την περιοχή πέρα από ένα κομμάτι ανθρώπων που επιμένει να αγωνίζεται, και κάθε είδους επιχείρηση και οι εργαζόμενοι/ες τους που δεν παραδίδουν αβασάνιστα πελάτες και θαμώνες στις ορέξεις των αφιονισμένων ενστόλων που λυμαίνονται σα συμμορία την περιοχή προκαλώντας βανδαλισμούς, φθορές ζημιές αλλά και δολοφονική χρήση χημικών μέσα σε κλειστούς χώρους.
Δηλώνουμε ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης του συνόλου των ανθρώπων που με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν να προβάλουν αντιστάσεις στην αστυνομική βαρβαρότητα δεν θα περάσει. Οι ενέργειες της αστυνομίας την Παρασκευή δεν ήταν αποκομμένες από ένα σύνολο πρακτικών και νοοτροπιών που διέπουν το σώμα και τους πολιτικούς προϊσταμένους της. Έχουμε ξαναδεί παρόμοια πογκρόμ στους δρόμους που συχνάζουν νέοι και νέες, τόσο μέσα αλλά και έξω από μαγαζιά των Εξαρχείων.
Εμείς από τη σειρά μας θα συνεχίσουμε να έχουμε ανοικτές τις πόρτες μας σε όσους ενώ βγήκαν την βόλτα τους η επέλεξαν να διασκεδάσουν στην περιοχή κινδυνεύουν να λιντσαριστούν, να ποδοπατηθούν, να συλληφθούν, να υποστούν την κτηνώδη βία των αστυνομικών οργάνων μιας κυβέρνησης που διψάει να δει να χύνεται αίμα ξανά στα Εξάρχεια κάτι που εντελώς τυχαία δεν έχει ήδη συμβεί.
Προειδοποιούμε και ενημερώνουμε λοιπόν ότι θα προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη άσκηση όλων των δικαιωμάτων μας προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δε θα γινόμαστε τόσο εμείς ως νομικά πρόσωπα, αλλά και οι πελάτες και οι περαστικοί , θύματα του νέου δόγματος μηδενικής ανοχής που εφαρμόζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Μαγαζιά και εργαζόμενοι/ες των Εξαρχείων".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σκοτώθηκε ο Υπαρχηγός του Στρατού του Αζερμπαϊτζάν στις μάχες με τους Αρμένιους……
14/07/2020
O αρχιστράτηγος και Υπαρχηγός του Στρατού της χώρας του Αζερμπαϊτζάν ο Polad Hashimov σκοτώθηκε κατά τις συγκρούσεις και βομβαρδισμούς στα σύνορα με Αρμενία.
Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε το θάνατο του όπως και του συνταγματάρχη Ilgar Mirzoev ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών από την Αρμενία.
Αρχικά, οι πληροφορίες στο δίκτυο προήλθαν από έναν δημοσιογράφο της αντιπολίτευσης. Το στρατιωτικό τμήμα επιβεβαίωσε το θάνατο τους. Ο Hashimov ήταν επικεφαλής του προσωπικού του 3ου σώματος και ο Ilgar Mirzoev επικεφαλής του πυροβολικού στο ίδιο σώμα.
Το συμβάν συνέβη στην περιοχή Tovuz των συνόρων. Καταστράφηκε μεγάλος αριθμός στρατιωτικού εξοπλισμού και εχθρικών στόχων. Αλλά ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν υπέστη επίσης απώλειες.
Πριν από λίγο το Υπ.Άμυνας Αρμενίας παραδέχθηκε πως είχε κι αυτό 2 νεκρούς στρατιωτικούς τον στρατηγό Garush Hambardzumyan και τον αξιωματικό Sos Elbakyan…
Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοινώνει ότι συνεχίστηκαν οι έντονες μάχες στα σύνορα της Αρμενίας μεταξύ 13-14 Ιουλίου νύχτα και το πρωί και σκοτώθηκαν άλλοι 7 στρατιώτες του μεταξύ αυτών αναφέρει και τον Hashimov…Ισχυρίζεται πως απώλειες έχει και ο αρμενικός στρατός…
H επιδείνωση στα σύνορα της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου, υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση των τζιχαντιστών του Ερντογάν σε ρώσικο περίπολο στον A4 στο Ιντλίμπ στη Συρία. 3 Ρώσοι στρατιώτες τραυματίστηκαν
14/07/2020
Οι μισθοφόροι τζιχαντιστές τρομοκράτες του Ερντογάν επιτέθηκαν σε ρώσικο στρατιωτικό κομβόι που πραγματοποιούσε κοινό περίπολο με Τούρκικο σχηματισμό και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 3 Ρώσοι στρατιώτες σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες. Χτυπήθηκε μόνο το τμήμα το ρώσικο του κομβόι και καθόλου το τούρκικο…Η επίθεση έγινε κοντά στην Ariha σύμφωνα με AFP. Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Oleg Blokhin, ούτε Ρώσοι ούτε Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση κάτι που καταρρίπτεται από τις εξελίξεις..
Aντίθετα το Ρώσικο Υπ.Άμυνας μέσω του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης επιβεβαιώνει πως τραυματίστηκαν 3 Ρώσοι στρατιώτες ελαφρά στην έκρηξη (νάρκη;) στο Ιντλίμπ αλλά λέει ότι τραυματίστηκαν και Τούρκοι σύμφωνα με το RIA NOVOSTI Το TRT αναφέρει αρχικά τραυματισμούς μόνο Ρώσων αλλά η Sabah στη συνέχεια αναφέρει πολλούς τραυματίες Ρώσους και Τούρκους στρατιώτες επικαλούμενη πάντως το ρώσικο ανακοινωθέν….Το ανακοινωθέν του Κέντρου προσθέτει ότι ” όλα τα θύματα γρήγορα εκκενώθηκαν από τη ζώνη.Οι Ρώσοι στρατιώτες στρατιώτες μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση της Khmeimim, όπου νοσηλεύονται. Δεν απειλείται η ζωή τους”.Για επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο κάνουν λόγο άλλες πληροφορίες…Το al manar μιλάει για Ρώσους στρατιώτες τραυματίες από καμικάζι με αυτοκίνητο που εξερράγη.
Το γεγονός ότι μετά το συμβάν ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στο Kabani στην περιοχή της Lattakia κατά φιλοτουρκικών τζιχαντιστών πιστοποιεί ότι ο στόχος της επίθεση στην περίπολο ήταν ρώσικος….



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεπιβεβαίωτο: έκρηξη στη βάση al Watiyah στη Λιβύη…
14/07/2020
Ανεπιβεβαίωτη πληροφορία αναφέρει ότι πριν λίγο μετά τα μεσάνυχτα ακούστηκαν ήχοι έκρηξης από τη βάση al Watiyah όπου οι Τούρκοι μετά την πρώτη επίθεση που δέχθηκαν φρόντισαν να την επανδρώσουν ξανά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλικά πολεμικά αεροσκάφη μεταφέρουν όπλα καθημερινά στους ισλαμοφασιστες του GNA.
13/07/2020
Πολεμικά ιταλικά αεροσκάφη μεταφέρουν όπλα στους ισλαμοφασιστες της Misrata σχεδόν σε καθημερινή βάση αναφέρεται από αξιόπιστες πηγές.Αυτό είναι ένα σκάνδαλο όταν υπάρχει εμπάργκο για όπλα στη Λιβύη και όταν υπάρχουν ειδικές επιχειρήσεις ευρωενωσιτικης δύναμης στις οποίες συμμετέχει και η ίδια για την επιβολή του. Η Ιταλία είναι πάντα στο πλευρό του GNA σε αυτή τη διαμάχη και αν και ήλθε σε μια πρόσκαιρη σύγκρουση με την Τουρκία για το ποιά από τις 2 δυνάμεις θα έχει το leadership αυτού του στρατοπέδου συνεχίζει με κάθε τρόπο την υποστήριξη ως και ναρκοαλιευτές έστειλε για ν΄αποναρκοθετήσουν τις συνοικίες της Τρίπολης όπου πρόσφατα προήλασε ο LNA.
Tην ίδια στιγμή ο Aqeelah Saleh o πρόεδρος κοινοβουλίου του Τομπρούκ φτάνει στη Ρώμη για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους..Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο τελευταίας στιγμής με τηλεφωνικές συνομιλίες με πρόεδρο Τουρκίας και Αλγερίας σήμερα….




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διακοπή χρηματοδότησης του έργου αποκατάστασης του Βαλιδέ τζαμί ζήτησε ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου
 Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, 20:19
Τη διακοπή της χρηματοδότησης του έργου της αποκατάστασης του Βαλιδέ τζαμί της Μυτιλήνης ζήτησε με επιστολή του στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη και στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης. «O περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και η Περιφερειακή Αρχή θεωρεί, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες πρέπει να διακοπεί η χρηματοδότηση και η εκτέλεση του έργου που είχε εγκριθεί και ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο 2017-2020 (Εθνικοί Πόροι ΠΔΕ) με ποσό χρηματοδοτήσεως 1,2 εκατ. ευρώ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι προχώρησε στην απόφαση αυτή αφού δεν μπορεί να τον αφήσουν αδιάφορο «τα όσα συμβαίνουν στην Κωνσταντινούπολη και ιδιαίτερα η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από την κυβέρνηση Ερντογάν».
Φορέας εκτέλεσης του έργου που έχει ήδη ξεκινήσει να εκτελείται είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου και εκτός από την επισκευή του κυρίως χώρου του τζαμιού, η μελέτη προβλέπει την επισκευή και στήριξη του μιναρέ του, αλλά και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου. Το Βαλιδέ Τζαμί στην Επάνω Σκάλα της Μυτιλήνης είναι το παλαιότερο στο νησί, κτίστηκε το 1615 και χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο το 1981 από το υπουργείο Πολιτισμού το 1981. Έκτοτε δεν υπήρξε η παραμικρή εργασία συντήρησης του μνημείου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Pino Arlacchi - Πρώην Αναπληρωτής Γραμματέας του ΟΗΕ
Δεν υπάρχει κανέναν παράνομο εμπόριο ναρκωτικών μεταξύ της Βενεζουέλας και των ΗΠΑ, υπάρχει μόνο στην αρρωστημένη φαντασία του Τραμπ και των συμμάχων του. Αρκεί μόνο να συμβουλευτούμε τις δύο πιο σημαντικές πηγές σχετικά με το θέμα, την τελευταία έκθεση της UNODC για τα ναρκωτικά (1) και το τελευταίο έγγραφο της DEA, της αστυνομίας κατά των ναρκωτικών των ΗΠΑ, με ημερομηνία Δεκεμβρίου 2019 (2).

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
O αντι-Μαδούρο πολιτικός σκουπιδοντενεκές δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα

Δεν υπάρχει κανέναν παράνομο εμπόριο ναρκωτικών μεταξύ της Βενεζουέλας και των ΗΠΑ,  υπάρχει μόνο στην αρρωστημένη φαντασία του Τραμπ και των συμμάχων του. Αρκεί μόνο να συμβουλευτούμε τις δύο πιο σημαντικές πηγές σχετικά με το θέμα, την τελευταία έκθεση της UNODC για τα ναρκωτικά (1) και το τελευταίο έγγραφο της DEA, της αστυνομίας κατά των ναρκωτικών των ΗΠΑ, με ημερομηνία Δεκεμβρίου 2019 (2).

Η είδηση της κατηγορίας κατά του Προέδρου Maduro και των μελών της κυβέρνησής του για διακίνηση ναρκωτικών με άφησε άφωνο. Παρακολουθώντας τις διώξεις εναντίον της Βενεζουέλας, έχω δει τόσα πολλά πράγματα, αλλά ειλικρινά δεν πίστευα ότι η εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται στην εξουσία στις ΗΠΑ θα το πήγαινε τόσο μακριά.
Μετά την κλοπή 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων οικονομικών πόρων της Βενεζουέλας που ήταν κατατεθειμένες σε τράπεζες 15 χωρών και αφού επέβαλαν τον αποκλεισμό ολόκληρης της οικονομίας της χώρας μέσω σκληρών κυρώσεων, με στόχο να χτυπήσουν τον άμαχο πληθυσμό για να τους ωθήσει να ξεσηκωθούν (ανεπιτυχώς) εναντίον της κυβέρνησής τους. Και μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες πραξικοπήματος, αυτή είναι η χαριστική βολή, η πιο ξεδιάντροπη συκοφαντία.
Το χτύπημα είναι τόσο εξωφρενικό που δεν νομίζω ότι θα έχει καμία συνέπεια. Ούτε τα Ηνωμένα Έθνη, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε η πλειοψηφία των κρατών του πλανήτη που ψήφισαν υπέρ της σημερινής κυβέρνησης της Βενεζουέλας και του προέδρου της κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο, θα δώσουν την παραμικρή σημασία σε αυτό το επεισόδιο ασύμμετρου πολέμου.
Δεν θα γίνει τίποτα γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη για να υποστηρίξει τη συκοφαντία ότι τάχα η Βενεζουέλα πλημμύρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες με κοκαΐνη τα τελευταία χρόνια.
Προβληματίστηκα επίσης, γιατί ασχολούμαι με ναρκωτικά σαράντα χρόνια και δεν συνάντησα ποτέ τη Βενεζουέλα στο δρόμο μου. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη θητεία μου ως Εκτελεστικός Διευθυντής της UNODC (1997-2002), το πρόγραμμα κατά των ναρκωτικών των Ηνωμένων Εθνών, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να επισκεφτώ αυτήν τη χώρα, επειδή η Βενεζουέλα ήταν πάντα έξω από τα κύρια κυκλώματα διακίνησης κοκαΐνης: μεταξύ της Κολομβίας, της βασικής χώρας παραγωγό, και των ΗΠΑ, της βασικής χώρας καταναλωτή.
Δεν υπάρχει κανέναν παράνομο εμπόριο ναρκωτικών μεταξύ της Βενεζουέλας και των ΗΠΑ, υπάρχει μόνο στην αρρωστημένη φαντασία του Τραμπ και των συμμάχων του. Αρκεί μόνο να συμβουλευτούμε τις δύο πιο σημαντικές πηγές σχετικά με το θέμα, την τελευταία έκθεση της UNODC για τα ναρκωτικά (1) και το τελευταίο έγγραφο της DEA, της αστυνομίας κατά των ναρκωτικών των ΗΠΑ, με ημερομηνία Δεκεμβρίου 2019 (2).
Σύμφωνα με την DEA λοιπόν, το 90% της κοκαΐνης που εισάγεται στις ΗΠΑ προέρχεται από την Κολομβία, 6% από το Περού και το υπόλοιπο από άγνωστη προέλευση. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αν υπήρχε οποιαδήποτε μυρωδιά Βενεζουέλας στο υπόλοιπο 4%, δεν θα είχε περάσει απαρατήρητη.
Όμως η έκθεση του ΟΗΕ είναι αυτή που παρέχει την πιο λεπτομερή εικόνα, αναφέροντας το Μεξικό, τη Γουατεμάλα και τον Ισημερινό ως τόπους διέλευσης ναρκωτικών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και η αξιολόγηση της DEA αναφέρει τους διάσημους μεξικανούς εμπόρους ναρκωτικών ως τους μεγαλύτερους παρόχους στην αγορά των ΗΠΑ.
Δεν υπάρχει ίχνος της Βενεζουέλας σε καμία από τις σελίδες των δύο εγγράφων. Και σε κανένα άλλο υλικό των εγκληματολογικών υπηρεσιών των τα τελευταία 15 χρόνια (γνωρίζω πολύ καλά το θέμα), δεν αναφέρονται γεγονότα που μπορεί ευθέως να οδηγήσουν στις κατηγορίες εναντίον του νόμιμου προέδρου της Βενεζουέλας και της κυβέρνησής του.
Επομένως, πρόκειται αποκλειστικά για πολιτικά σκουπίδια, τα οποία ελπίζω να αντιμετωπίζονται ως τέτοια εκτός του μιντιακού συστήματος των ΗΠΑ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που είχε καταδικαστεί για κατασκοπεία για λογαριασμό της CIA
 Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, 16:40
Η Τεχεράνη εκτέλεσε έναν Ιρανό ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό των ΗΠΑ, πωλώντας πληροφορίες για το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των ιρανικών δικαστικών αρχών Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί.
Ο Ρεζά Ασγαρί, ένας Ιρανός που είχε εργαστεί για την αεροδιαστημική υπηρεσία του υπουργείου Άμυνας ως την συνταξιοδότησή του πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, εκτελέστηκε την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε ο Εσμαϊλί, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε ο επίσημος ιστότοπος Mizan Online.
Αυτός είχε «εργαστεί στο υπουργείο για χρόνια» και πήρε τη σύνταξή του στις αρχές του ιρανικού έτους 1395 (Μάρτιος 2016-17), πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Ο Ασγαρί έλαβε σημαντικά χρηματικά ποσά από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) «μετά την συνταξιοδότησή του πωλώντας της τις πληροφορίες που είχε για τους πυραύλους μας», σημείωσε.
«Αυτός αναγνωρίστηκε, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο» κατέληξε ο Εσμαϊλί.
Ο Εσμαϊλί πρόσθεσε παράλληλα ότι η θανατική ποινή που επιβλήθηκε στον Μαχμούντ Μουσαβί Μαζντ, έναν άλλον Ιρανό που καταδικάστηκε τον Ιούνιο για κατασκοπεία, θα εκτελεστεί επίσης.
Ο Μαζντ κατηγορείτο ότι έδωσε πληροφορίες στις ΗΠΑ και το Ισραήλ για τις μετακινήσεις του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητή της Δύναμης αλ Κοντς, της επίλεκτης μονάδας που είναι υπεύθυνη για τις εξωτερικές επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης. Ο Σουλεϊμανί σκοτώθηκε στις αρχές του Ιανουαρίου από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Βαγδάτη.
Σε αντίποινα το Ιράν εξαπέλυσε πυραύλους εναντίον στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακ στις οποίες στάθμευαν Αμερικανοί στρατιώτες, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.
Τον Φεβρουάριο η Τεχεράνη ανακοίνωσε την καταδίκη σε θάνατο του Αμίρ Ραχιμπούρ, ενός άλλου Ιρανού που κρίθηκε ένοχος ότι «προσπάθησε να δώσει (στην CIA) πληροφορίες για το πυρηνικό» πρόγραμμα της χώρας.
Το Ιράν είχε ανακοινώσει εξάλλου τον Ιούλιο του 2019 ότι συνέλαβε 17 Ιρανούς στο πλαίσιο της εξάρθρωσης ενός «δικτύου κατασκόπων» της CIA και καταδίκασε σε θάνατο πολλούς από αυτούς.
Η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε «εντελώς ψευδείς» τις κατηγορίες αυτές.
Ο Εσμαϊλί ανακοίνωσε παράλληλα ότι επικυρώθηκε η θανατική ποινή που είχε επιβληθεί σε τρεις ανθρώπους που εμπλέκονταν στις διαδηλώσεις του Νοεμβρίου του 2019, οι οποίες πυροδοτήθηκαν από μια αύξηση της τιμής της βενζίνης.
Η θανατική ποινή "επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο έπειτα από έφεση των κατηγορουμένων και των δικηγόρων τους", διευκρίνισε ο ίδιος, ο οποίος δεν αποκάλυψε τα ονόματά τους ούτε πότε καταδικάστηκαν πρωτοδίκως.
Οι δύο από αυτούς είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια «ένοπλης ληστείας» και βάσει των αποδεικτικών στοιχείων που βρέθηκαν στα τηλέφωνά τους, αυτοί είχαν πυρπολήσει τράπεζες, δημόσια κτίρια και λεωφορεία στη διάρκεια των διαδηλώσεων, σημείωσε ο εκπρόσωπος της ιρανικής δικαιοσύνης.
Ένα κίνημα αμφισβήτησης ξέσπασε στις 15 Νοεμβρίου σε περίπου 100 πόλεις μετά την ανακοίνωση μιας μεγάλης αύξησης στην τιμή της βενζίνης, εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Τότε είχαν σημειωθεί επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, είχαν λεηλατηθεί καταστήματα και τράπεζες και είχαν πυρποληθεί πρατήρια καυσίμων, ενώ οι αρχές είχαν προβεί στην διακοπή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο για μια εβδομάδα.
"Οι ίδιοι τα βιντεοσκόπησαν όλα αυτά (...) και τα έστειλαν σε ξένες υπηρεσίες Τύπου", διευκρίνισε ο Εσμαϊλί, σύμφωνα με απόσπασμα των δηλώσεών του που επικαλέστηκε παράλληλα η κρατική τηλεόραση.
«Έτσι προσδιορίστηκε ότι αυτοί οι ένοπλοι ληστές είναι οι κακοποιοί που διέπραξαν τα εγκλήματα αυτά κατά τη διάρκεια των ταραχών. Οι ίδιοι έδωσαν από μόνοι τους τις καλύτερες αποδείξεις», πρόσθεσε.
Ο Εσμαϊλί δεν διευκρίνισε πότε καταδικάστηκαν οι τρεις άνδρες, αλλά σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην εφημερίδα των νεοφιλελε μεταρρυθμιστών Charq, ο συνήγορος των κατηγορουμένων καταδίκασε την απόφαση αυτή της ιρανικής δικαιοσύνης, λέγοντας ότι η υπεράσπιση δεν είχε πρόσβαση στους φακέλους τους.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο Μοσταφά Νιλί, οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν παρόντες στις διαδηλώσεις του Νοεμβρίου «καθώς η ζωή τους επηρεαζόταν από την αυξημένη τιμή της βενζίνης».
Σύμφωνα με την Charq, οι τρεις που καταδικάστηκαν είναι ο 26χρονος Αμιρχοσεΐν Μοραντί, πωλητής κινητών τηλεφώνων, ο 28χρονος Σαΐντ Ταμντζιντί, φοιτητής, και ο Μοχαμάντ Ρατζαμπί, επίσης 26 ετών.
Ο Νιλί πρόσθεσε ότι η υπεράσπιση θα ζητήσει τη διεξαγωγή νέας δίκης, καθώς οι νεαροί αυτοί άνδρες «επιμένουν ότι δεν διέπραξαν καμία ενέργεια δολιοφθοράς ούτε πυρπόλησαν ούτε προκάλεσαν ταραχές» και δεν υπάρχει «κανένα έγγραφο» που να αποδεικνύει ότι διέπραξαν εγκληματικές ενέργειες, πέραν των «δικών τους ομολογιών», τις οποίες ήδη ανακάλεσαν κατά τη δίκη.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης

Ορίστε αυτούσιο το απαγορευμένο άρθρο μου:
Το facebook ξανακατεβασε το ΄'αρθρο μου για την Αγία Σοφία. Σύμφωνα με μια πληροφορία που δεν μπορώ να διασταυρώσω και επιβεβαιώσω, ηθικός αυτουργός της λογοκρισίας είναι ο Π.Δ., γνωστός μισέλληνας, ιδιοκτήτης ΜΚΟ, που ακούει Ελλάδα και βγάζει φλύκτενες. Αυτό δεν απαλλάσσει το facebook από τις ευθύνες του, επιβάλλοντας επιλεκτική λογοκρισία ή γενικώς λογοκρισία. Ποιό είναι το facebook και οι διαχειριστές του που αποφασίζουν τι είναι δημοσιευσιμο και τι όχι! Ανθρωποι που δεν έχουν ούτε καν την επαγγελματική επάρκεια της δημοσιογραφίας για να κρίνουν! Η δικτατορία του διαδικτύου δεν θα περάσει. Η δήθεν ελευθερία που διαφημίζει είναι χειραγωγούμενη και κατευθυνόμενη. Υπέρ δικτατόρων και βλαμμένων συμπλεγματικών και εναντίον της Δημοκρατίας, της πολυφωνίας και του Πολιτισμού. Καιρός να αντιδράσουμε και στην πλατφόρμα και στόν κάθε Π.Δ. που έχει κάνει τον ανθελληνισμό επάγγελμα.
Ούτε Αγία έχουμε, ούτε Σοφία.
Αφού οι Ελληνες έχουν αποκοπεί από τις ρίζες τους, Κνωσσό, Μυκήνες, Απέλλα, Ακρόπολη, Αγιά Σοφιά, με την αρρωστημένη δήθεν μαρξιστική υποκουλτούρα, που έχει εξοβελίσει την ιστορικά τεκμηριωμένη συνέχεια του έθνους τους από τα σχολεία και τα ΑΕΙ, κάθε βάρβαρος γείτονας μπορεί να τους φτύνει ανενόχλητος.
Και να τους φτύνει ο πιο απολίτιστος λαός του κόσμου, που στα 600 χρόνια παρουσίας στήν κατακτημένη περιοχή που ζεί δεν έχει παράξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ δείγμα πολιτισμού, ζώντας στα αρχιτεκτονήματα των λαών που κατέσφαξε, αντιγράφοντάς τα, πλέκοντας, γνέθοντας, ζωγραφίζοντας αυτά που έκλεψε από τους αυτόχθονες και τους γείτονες που κατέσφαξε, και προσευχόμενος στα ακριβή αντίγραφα των ναών που εσύλησε. Παρουσιάζοντάς τα για δικά του.
Ο πιο βάρβαρος εν ζωή λαός του πλανήτη, που ζεί με τη βία και για τη βία σε βάρος όλων των γειτόνων και των αυτοχθόνων, που δεν έχει μάθει ποτέ τι θα πεί δημοκρατία και που ζεί σε μια διαρκή στρατοκρατική δικτατορία απί 600 χρόνια, αντιμετωπίζεται από τις δειλές, ανάξιες, φοβικές ελληνικές κυβερνήσεις σαν άκακο αρνί ή σαν γιγαντιαίος λύκος, ενώ δεν είναι παρά ένα συνονθύλευμα θρασύδειλων, που υποχωρεί τρέχοντας κάθε φορά που βρίσκει μπροστά του λαούς και στρατούς οργανωμένους και αποφασισμένους.
Ένας λαός μοναδικός που μισείται από όλους ανεξαιρέτως τους γείτονές του, από όλους τους Άραβες και από όλους τους ομόθρησκούς του πλήν Πακιστανών.
Αυτός ο λαός και οι ηγέτες του, που καταλαβαίνουν και σέβονται μόνο μία γλώσσα, αυτή της πυγμής, αντιμετωπίζονται ως φόβητρα από τις δειλές και ανάξιες ελληνικές κυβερνήσεις. Οι οποίες ξερριζώνουν τα ελληνόπαιδα από τις πατριωτικές τους ρίζες, υποτάσσοντας την παιδεία στα σχολεία και στα πανεπιστήμια σε ένα τυφλωμένο από φανατισμο, τάχα διεθνιστικό και έτσι ανιστόρητο καθηγητικό κατεστημένο, διδάσκοντας την ασυνέχεια του ελληνικού έθνους (με την Επιτροπή Αγγελοπούλου να ετοιμάζεται να εμφυσήσει αυτή την αρρωστίλα σε όλο το λαό) και κόβοντας τα Ομηρικά, τον Περικλή, την ελληνικότητα του Βυζαντίου από τη μετεπαναστατική Έλλάδα. Διδάσκοντας διαρκώς το φόβο του 1897 ως πρότυπο. Μάλιασε η γλώσσα τους μ αυτό.
Όλοι αυτοί δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να λειτουργούν σαν πέμπτη φάλαγγα στήν πολιτική και στα σχέδια της Άγκυρας. Που θέλει απέναντι έναν λαό ευνουχισμένο και αποβλακωμένο σε μιά νεοφιλελεύθερη και μαρξιστική ανθρωπολογική μάζα με αποκλειστικές αξίες τα λεφτουδάκια και την επιβιωσούλα. Γιατί και οι δυό αυτές απόψεις έχουν κοινή μήτρα. Κατάντημα προγόνων φτωχών, που είχαν την τιμή και την υπόληψη και την υπερηφάνεια πιο πάνω από την καλοπέραση.
Οι Έλληνες δεν απειλούνται από τα τουρκικά στίφη. Από τους Έλληνες κυβερνήτες τους και εκπαιδευτές τους απειλούνται. Δεν έχουν καμιά αξιοπρέπεια ως λαός με ιστορία και πολιτισμό πάνω από 4.000 χρόνια στη λεκάνη της Μεσογείου. Καμιά γνώση για τις ρίζες τους και τις υποχρεώσεις οπου εγείρουν αυτές οι ρίζες απέναντι στούς εαυτούς τους, τους άλλους λαούς της γής και τους γείτονες. Καμιά πυγμή και αξία.
Δέντρα χωρίς βαθειές ρίζες. Αυτό διδάσκονται ότι είναι, αλλά και να είναι, οι νεοέλληνες. Γιαυτό έχουν καταντήσει καρπαζοεισπράκτορες της εγχώριας, γειτονικής και διεθνούς σκηνής εδώ και δεκαετίες. Αναξιοπρεπείς και τρεμάμενοι από το φόβο τους. Ψάχνοντας να βρούν πώς θα κυκλοφορούν σκυμμένοι για να καταναλώνουν, αντί να περπατάνε όρθιοι μαχόμενοι σε κάθε πόλεμο. Επειδή η ζωή είναι ένας διαρκής πόλεμος. Και για μοναδικό βραβείο έχει την αυτοεκτίμηση, τη γενναιότητα και την αξιοπρέπεια. Που έχεις και που έχεις διδάξει.
Μ' αυτά σε θάβουν οι δικοί σου. Αλλιώς, σε θάβουν οι άλλοι."




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Frau Μερκελ και ο Πουτιν δικαιολογουν τον Ερντογαν!
Πουτιν «Εσωτερικο προβλημα της Τουρκιας»
Μερκελ «Είναι θεμα πολιτιστικο και όχι πολιτικο»