Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Τεταρτη 15 Ιουλιου 2020


Θέλουν να κτιστεί ο Ερημίτης στην Κέρκυρα!
Αποκαλυπτική για τις λεπτομέρειες των προθέσεων των αγοραστών της έκτασης του Ερημίτη από το ΤΑΙΠΕΔ είναι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου ανέγερσης της τουριστικής μονάδας που σκοπεύει η NCH Capital να κτίσει στην παρθένα περιοχή της Κασσιώπης.
Κάτοικοι: «Νεοαποικιακοί και ληστρικοί όροι»
Μάλιστα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά με ανακοίνωση που εξέδωσε η «Κίνηση Πολιτών Κατά του Ξεπουλήματος και της Καταστροφής του Ερημίτη», «με το πρόσχημα «της ανάπτυξης του τουρισμού» αυτή η «επένδυση», που επιβάλλεται στην περιοχή του Ερημίτη με νεοαποικιακούς και ληστρικούς όρους και που κύρια έχει να κάνει με το real estate και το all inclusive έρχεται να καταστρέψει ένα σπάνιο και μοναδικό οικοσύστημα, να εξουδετερώσει υπάρχουσες ποιοτικές τουριστικές υποδομές (επενδύσεις εκατομμυρίων σε ήπιες και ποιοτικές μορφές) να βγάλει την τοπική ανάπτυξη έξω από την τροχιά της...». Προσθέτουν, δε, ότι «η οποιαδήποτε συναίνεση για την εφαρμογή αυτών των σχεδίων όχι μόνο έρχεται σε αντίθεση με την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συντοπιτών μας και γενικά της Κερκυραϊκής κοινωνίας που αντιστέκεται, αλλά και οι ευθύνες απέναντι στις γενιές που έρχονται θα είναι τεράστιες».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1965 - 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974

Στις 15 Ιουλίου 1965 ο βασιλιάς εξανάγκασε σε παραίτηση την εκλεγμένη μόλις πριν ενάμισι χρόνο, με το 53% των ψήφων του ελληνικού λαού, κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου.
Αιτία ήταν οι έστω και άτολμες απόπειρες της κυβέρνησης της Ένωσης Κέντρου προς την κατεύθυνση ενός περιορισμένου εκδημοκρατισμού του καθεστώτος που επέβαλαν οι νικητές του Εμφυλίου, αλλά και η άρνησή της ν' αποδεχθεί τα αμερικανονατοϊκά σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου.
Το βασιλικό πραξικόπημα, που οδήγησε σε αλλεπάλληλες προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης με αποστάτες της Ένωσης Κέντρου, ξεσήκωσε ένα γιγάντιο κίνημα λαϊκής διαμαρτυρίας, που έχει μείνει στην ιστορία ως η εξέγερση των Ιουλιανών. Ένα κίνημα που βρέθηκε αντιμέτωπο με την άγρια καταστολή, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του νεαρού αγωνιστή της Αριστεράς Σωτήρη Πέτρουλα.
Για την καταστολη του λαϊκού κινήματος, με ευθύνη του ντοπιου φασιστικου κεφαλαιου και του ξενου αμερικανικου παραγοντα,  δύο χρόνια αργότερα, οργανωσανε την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967.

Έχοντας ως έναν από τους κύριους στόχους της την κατάλυση της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την υλοποίηση των αμερικανονατοϊκών σχεδίων διχοτόμησης, η στρατιωτική Χούντα, σε συνεργασία με την προδοτική ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ Β, πραγματοποίησε στις 15 Ιουλίου 1974 πραξικόπημα για την ανατροπή του προέδρου Μακάριου, δίνοντας στην Τουρκία το πρόσχημα για την εισβολή του Αττίλα και την κατάληψη των 2/5 του νησιού.
Η 15η Ιουλίου 1965 και η 15η Ιουλίου 1974 αποτέλεσαν δυο μαύρες ημερομηνίες, ανεξίτηλα στίγματα στην ιστορία της "εθνικοφροσύνης". Εκείνης της παράταξης που συνέχισε επάξια την παράδοση της συνεργασίας με τους κατακτητές στα χρόνια της φασιστικής Κατοχής.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Ακόμη δύο πρώην μαχητές του FARC νεκροί
15/7/2020
To πολιτικό κόμμα FARC ανακοίνωσε την δολοφονία ακόμη δύο πρώην μαχητών των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας. Το FARC επιρρίπτει επίσης ευθύνες στον Πρόεδρο Ιβάν Ντούκε για τη συνέχιση των δολοφονιών και την ατιμωρησία των δραστών, ενώ χαρακτηρίζει τις δολοφονίες ως εξωδικαστικές εκτελέσεις.
Ένας εκ των δύο θυμάτων, ο Φρέντι Φαγιάρδο Αβίλα, δολοφονήθηκε στην πόλη Ουρίμπε του διοικητικού διαμερίσματος Μέτα, ενώ καταγράφεται ως πλήρως συμμορφωμένος με την διαδικασία επανενσωμάτωσης μετά την αποστράτευση του επαναστατικού αντάρτικου στρατού. Το άλλο θύμα, ο 53 ετών Χοσέ Αντόνιο Ριβέρα, του οποίου η υπογραφή καταγράφεται στην Συμφωνία Ειρήνευσης του 2016, πυροβολήθηκε από άγνωστης ακόμη ταυτότητας άνδρες στον χώρο δουλειάς του, στην πόλη Πιταλίτο του διοικητικού διαμερίσματος Χουίλα.
Σύμφωνα με το FARC από την υπογραφή της Συμφωνίας Ειρήνευσης το 2016,όταν οι FARC εγκατέλειψαν την ένοπλη δράση και μετασχηματίστηκαν σε πολιτικό κόμμα έως και σήμερα 218 πρώην μαχητές έχουν δολοφονηθεί και τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να παραμένουν ανεξιχνίαστες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ
Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε ο νεκρός 27χρονος για νεκροψία, στα μουλωχτά και χωρίς τη συγκατάθεση της οικογένειάς του, που επέμενε να γίνει στη Λάρισα. Επιπλέον, ανακοίνωσαν ότι επί 15 μέρες στη Λάρισα δεν θα υπάρχει καν ιατροδικαστής.
Μετά κι απ' αυτή την καταγγελία του Γιάννη Μάγγου, πατέρα του δολοφονημένου Βασίλη, είναι σαφές ότι έχουν δρομολογήσει καραμπινάτη σκευωρία!
Σχολιο.- Υπεύθυνη για την νεκροψία αν γινοταν στη Λαρισα είναι η ιατροδικαστής Ρουμπίνι Λεονταρή.Πρωην υποψήφια με ΛΑΟΣ και ΝΔ, η οποια ευτυχως εχει αδεια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το ότι η αστυνομία μακελεύει κόσμο και δολοφονεί με άμεση ευθύνη του αρμόδιου υπουργού Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν σημαίνει πως, ξαφνικά, θα δώσουμε συγχωροχάρτι στους Τόσκα-Γεροβασίλη και τις κυβερνήσεις Τσίπρα.
Πώς μου 'ρθε τώρα αυτό; Μα, διαβάζοντας δημοσίευμα κάποιου απίθανου τύπου, που εργάζεται στον κομματικό ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίζεται ως επικεφαλής αντιεξουσιαστικής ομάδας, στο οποίο γράφει, επί λέξει:
"...εδώ και έναν χρόνο, οι αστυνομικοί έχουν ανακτήσει εμφανώς το ελεύθερο να δέρνουν, να βασανίζουν και να τρομοκρατούν κατά βούληση".
Εδώ κι ένα χρόνο ανέκτησαν το ελεύθερο! Γιατί όταν μακέλευαν τους πολίτες της Λευκίμμης και ακρωτηρίαζαν πολίτη που 'μεινε με ένα χέρι, όταν μας έστελναν στα νοσοκομεία με σπασμένα κεφάλια και αναπνευστικά, όταν στερούσαν την ακοή αντιφασίστα συντρόφου της ΛΑΕ κ.λπ. κ.λπ., δεν την είχαν αυτή την ελευθερία!
Τους την είχε στερήσει ο Τσίπρας και την ανέκτησαν τώρα!
Εκτός κι αν αυτό το "κατά βούληση" σημαίνει πως τώρα κάνουν του κεφαλιού τους, ενώ επί Τσίπρα μακέλευαν κόσμο εκτελώντας εντολές. Λες;
Σχολιο.-  Να μην μιλήσουμε για τα ιδιώνυμα για τους πλειστηριασμούς και τις διώξεις του Παναγιώτη Λαφαζανη
Σχολιο.- Για το μακελειό κατά την επίσκεψη Ομπάμα, για τον χαμό σε κινητοποιήσεις απεργών, συνταξιούχων, φοιτητών, σε αντιφασιστικές διαδηλώσεις, σε διαμαρτυρίες αγωνιστων κ.λπ. κ.λπ. Τα λέγαμε καθημερινά τόσα χρόνια αυτά. Τώρα θα κάνουμε πως δεν συνέβησαν, επειδή ετούτος ή ο άλλος απίθανος δεν κατέβηκε ποτέ όλον αυτό τον καιρό σε κινητοποίηση να δει το όργιο βίας των ΜΑΤ και των ασφαλιτών;
Σχολιο.- αυτό ακριβώς είπε και ο επικεφαλής της δημοτικής παραταξης ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο Αποστολάκης...πήγαν κι αυτοί στην πορεία που σάπισαν το παιδί ..δε ξέρω τι έκαναν τα προηγούμενα χρόνια με τις χιλιάδες αποκοπές νερού και ρευματος στο Βολο...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να τος κι ο Χρυσοχοΐδης που μας χαρακτηρίζει ψεύτες, γιατί δεν περιμένουμε το πόρισμα της νεκροψίας, το οποίο, εντούτοις, ο ίδιος προκαταλαμβάνει!
"...γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.
Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι.
Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί".
Κι εσύ, ρε δολοφόνε, πού ξέρεις ότι ο θάνατος του 27χρονου δεν προήλθε από την αστυνομική βία; Ή για σένα δεν ισχύει ότι ακόμη δεν βγήκε το πόρισμα της νεκροψίας;
Σχολιο.- Γράφει, προ μηνός ο πατέρας του Βασιλάκη:
»Η παραμικρή κίνηση του παιδιού στο αμέσως επόμενο διάστημα, το οποίο ακόμη δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε, μπορεί να είναι και ένας και δύο μήνες, μπορεί να του δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα ζωτικά του όργανα και σε ό,τι αφορά το συκώτι του δεν γνωρίζουμε τι συνέπειες θα έχει αυτό, δηλαδή αν θα κάνει επέμβαση, αν θα έχει επιπτώσεις στην υγεία του και στην ίδια του τη ζωή.
Σχολιο.- Άλλη μια εν ψυχρώ δολοφονία απ'το κράτος-παρακρατος. Άλλη μια εκγληματικη ενέργεια με σκοπό νά τρομοκρατήσουν καί νά γονατίσουν την αυξανόμενη αντίδραση. Μία ζωή ενός νέου ανθρώπου χάθηκε γιατί είχε άλλη άποψη. Τί πόρισμα καί αποδεικτικά στοιχεία. Τόν σάπισαν στο ξύλο! Από πέτρα να ήταν φτιαγμένος πάλι θά ράγιζε. Οι μπάτσοι από φύλακες της ασφάλειας και ζωής των πολιτών εκπαιδεύονται καί λειτουργούν με εγκληματικό μένος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Πεμπτη 16/7 ωρα 7 στα προπυλαια πορεια για την καταστολη οργανωσεων συλλογικοτητων.
Σχολιο.- Αυτή είχε εξαγγελθεί από πριν, άσχετα με τον θάνατο του 27χρονου στο Βόλο, με αφορμή την καταστολή των κινητοποιήσεων για το δικαίωμα στη διαδήλωση.
Το ζήτημα είναι ότι να υπάρξουν κινητοποιήσεις για τον 27χρονο δολοφονημενο στο Βολο. Δεν είναι απλώς μια ακόμη εκδήλωση κατασταλτικής βίας, αλλά για δολοφονία που έχει από μόνη της τεράστια σημασία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ξαφνικά ..."Κυβερνητικη Σύσκεψη"! Παρά το τρομερό μέτρο της απαγόρευσης των ... πανηγυριών ο ιός εξαπλώνεται. Από τη σύσκεψη, όλως παραδόξως, θα απουσιάσει ο κ. Τσιοδρας! Γιατί άραγε; Σε μια τόσο κρίσιμη σύσκεψη δεν θα είναι ο επικεφαλής της επιτροπής;
Το αποτέλεσμα της " σύσκεψης" είναι δεδομένο: φταίνε τα πανηγύρια, οι πολίτες που " χαλάρωσαν", τα μπιτς μπάρ. Θα βιάσουν τη λογική και τα μαθηματικά που λένε πως το 80% των κρουσμάτων είναι εισαγόμενα. Αν δεν το κάνουν οφείλουν να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα:
- γιατί άνοιξαν χωρις ελέγχους τα σύνορα; Γιατί ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΝ να τ ανοίγουν από χώρες υψηλού κινδύνου;
- γιατί δεν επιδοτησαν τον, ελεγχόμενο, εσωτερικό τουρισμό;
Οι απαντήσεις προφανείς, εξυπηρέτηση μεγάλων πρακτορείων, αεροποριων εταιρειών, ξενοδοχείων κλπ.
Αν τολμήσουν να ανακοινώσουν απαγορεύσεις, δυστυχώς κανείς δεν θα ακολουθήσει...
Και η κατάσταση θα ξεφύγει.
Απλά εγκληματίες...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν πρέπει να αποδείξουμε ότι ένας σακατεμενος άνθρωπος πέθανε από τον ξυλοδαρμό.
Κάποιοι άλλοι πρέπει να αποδείξουν το αντίθετο. Η διανοητική τρικυμία στην ανακοίνωση του υπουργείου δημόσιας τάξης δείχνει ότι το γνωρίζουν καλά αυτό.
Μη βλέπετε μόνο το θεσμικό θράσος του κειμένου τους. Δείτε και τη θεσμική ταραχή τους.
Τον κρύο ιδρώτα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κρίση ξεκινά στις 15 Ιουλίου 1965. Ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος αρνείται να δεχθεί την αποπομπή του Π. Γαρουφαλιά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ταυτόχρονα την ανάληψή του ίδιου χαρτοφυλακίου από τον τότε πρωθυπουργό, τον σπουδαγμένο στη Χαϊδελβέργη όπου λοξοκοίταζε τις σοσιαλιστικές ιδέες Γεώργιο Παπανδρέου, παππού του …Γιωργάκη.
Όταν ο Παπανδρέου υποβάλλει προφορικά την παραίτησή του, στις 15 Ιουλίου 1965, ο Κωνσταντίνος, διορίζει πρωθυπουργό τον ποιητή, τον επονομαζόμενο «γαργάλατα», Γ. Αθανασιάδη-Νόβα. Ο Νόβας, απόσπασε 25 «αποστάτες» βουλευτές από την ίδια την ΕΚ, κυρίως την ομάδα Μητσοτάκη. Καταψηφίστηκε όμως στη Βουλή στις 5 Αυγούστου.
Στις 18 του ίδιου μήνα το παλάτι προτείνει τον υπουργό της ΕΑΜικής κυβέρνησης του βουνού και ήδη βουλευτή της Ένωσης Κέντρου, Ηλία Τσιριμώκο, ο οποίος σχηματίζει κυβέρνηση στις 20 Αυγούστου. Την ίδια μέρα, η διαμαρτυρία στους δρόμους της Αθήνας παίρνει την πιο ρηξικέλευθη μορφή της με επικεφαλείς τους οικοδόμους, πρωτοπορία των οποίων ήταν οι μέχρι χθες εξόριστοι στη Μακρόνησο αντάρτες του ΕΑΜ και αγωνιστές της ΕΔΑ.
Οκτώ μέρες αργότερα, η Βουλή καταψηφίζει και τη νέα δοτή κυβέρνηση.
Στις 24 – 25 Σεπτέμβρη η τρίτη δοτή βασιλική κυβέρνηση υπό τον Στ. Στεφανόπουλο απέσπασε τελικά ψήφο εμπιστοσύνης με 152 ψήφους.
«Τα λόγια είναι το δίχως άλλο φτωχά για να αποδώσουν, σε όλη του την έκταση, ένα κλίμα δοσοληψιών, εγωιστικών υπολογισμών και παζαρεμάτων, πολιορκημένων από τη βροντή της λαϊκής οργής που πλημμύριζε τους δρόμους της Αθήνας, τους δύο εκείνους μήνες των αδίστακτων διαπραγματεύσεων που διεξάγονταν στο πολιτικό παρασκήνιο», γράφει ο Ζαν Μεϋνώ. «Η απόσπασις των αναγκαίων βουλευτών από τον Γ. Παπανδρέου έγινε με εξαγορά συνειδήσεων, με υπουργοποίηση ανθρώπων, που δεν θα εγίνοντο ποτέ, υπό άλλας συνθήκας, υπουργοί, ακόμη και με άλλα απαράδεκτα μέτρα», σημειώνει και ο Π. Κανελλόπουλος, τυπικός αρχηγός της ΕΡΕ, σε υπόμνημά του προς το βασιλιά, τον Ιανουάριο του 1966.
Τις 70 ημέρες της κρίσης, η αγωνιστική παρέμβαση των μαζών πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις. Υιοθέτησε συνθήματα και μορφές πάλης που βρίσκονταν έξω από τα πολιτικά όρια της ΕΔΑ και της ΕΚ. Η ΕΚ και η ΕΔΑ καθιστούσαν σαφές ότι δεν θέτουν πολιτειακό ζήτημα και προέκριναν την κεντρική κοινοβουλευτική πολιτική διευθέτηση του προβλήματος.
Στις 27 Ιουλίου κηρύσσεται γενική απεργία. Οι διαδηλώσεις, οι απεργίες και η επίμονη προβολή του αιτήματος για δημοψήφισμα, όχι μόνο δε συμβάδιζαν με την κοινοβουλευτική αναμονή αλλά και συνέτειναν στην αποδέσμευση ευρύτατων τμημάτων από όλες τις δυνάμεις του πολιτικού συστήματος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τις επόμενες ώρες και μέρες θ ακούσουμε πολλά...
Με το δάχτυλο τεντωμένο πρέπει να δείχνουμε σταθερά στον Βόλο, εκεί που έλιωσαν στο ξύλο ένα παιδί για να προστατεύσουν τους " επενδυτές"...
Σταθερά... Να τους δείχνουμε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Έλλειψη κοινωνικής δημοκρατίας''
Ο,τι κι αν δειξει η νεκροψία εγώ στέκομαι σε δύο ζητήματα που αφορούν την έλλειψη κοινωνικής δημοκρατίας και στοιχειωδών αρχών δικαίου:
α]πρώτα απ'όλα δεν έχουν κανένα δικαίωμα να σε βαράνε μέχρι να σου κάνουν βλάβη στα ζωτικά όργανα για να σου τσακίσουν το φρόνημα.
β]Ποιος είναι ο νόμος της ΕΕ που επιτρέπει καύση σκουπιδιών στο Βόλο;; τα σκουπίδια που έκαιγε η ιταλική μαφία μπορεί να τα καίει η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ως θυγατρική εταιρεία της πολυεθνικής γαλλικής εταιρείας Lafarge[έτος ίδρυσης 1833]βάσει νόμου της ΕΕ και επειδή ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος τονίζει ότι η ΑΓΕΤ θα καίει ό,τι γουστάρει;;;
Αν ο λαός του Βόλου έχει καταλάβει ότι πρέπει να ρίξει τον Μπέο διότι βάζει η δημαρχία του σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των πολιτών,γιατί να μην το κάνει;;;γιατί πρέπει να δέχεται ο κόσμος την οσμή καμμένου πλαστικού στην ατμόσφαιρα;;;ακόμη κι αν υπάρχει μια συσπειρωμένη μειοψηφία δυνάμει πλειοψηφική γιατί να μην οξύνει την σύγκρουση με την εταιρεία,τον δήμαρχο και το κεντρικό κράτος που στέλνει τα όργανα καταστολής του να ψεκάζουν και να χτυπούν τον κόσμο;;;;
Ακόμη και κάποιος που τον ψήφισε γιατί να μην βγει να διαμαρτυρηθεί και να μην εναντιωθεί στο αίσχος της καύσης σκουπιδιών,στα μπραβιλίκια,στο ξυλίκι και στη μαφία που κάνει κουμάντο στο Βόλο σε συνεργασία με τη μαφία του κεντρικού κράτους;;;
Όσοι στέκονται στο αποτέλεσμα της νεκροψίας[δεν ξέρουμε αν και κατά πόσον θα είναι ειλικρινές το πόρισμα]που δεν έχει ακόμη βγει, κατ΄εμέ βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος της ολιγαρχικής λήψης αποφάσεων,της βίαιης κρατικής επιβολής της θέλησης της ολιγαρχίας μέσω ανελέητου ξύλου,κρατικής θεσμικής αυθαιρεσίας και παραβίασης κάθε αρχής προστασίας της ανθρώπινης ζωής και σεβασμού σε κάθε ανθρώπινο όν,που δικαιούται να παλέψει για τις υλικές συνθήκες της συλλογικής ζωής,μέρος της οποίας είναι και η δική του μοναδική ατομική ύπαρξη.
Συνεπώς ας εστιάσουμε στην έλλειψη κοινωνικής δημοκρατίας,δικαιοσύνης και κοινωνικού ελέγχου και όχι στο αποτέλεσμα μιας νεκροψίας,η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι προϊόν κρατικής σκευωρίας.Η ωμή και άμεση παρέμβαση Χρυσοχοϊδη είναι δείγμα ενοχής.Γι αυτό και η διεξαγωγή της νεκροψίας-νεκροτομής στη Θεσσαλονίκη αντί για τη Λάρισα[ήταν επιθυμία της οικογένειας να γίνει στη Λάρισα και μπράβο στον πατέρα του που κατήγγειλε την μεταφορά του νεκρού γιου του στη Θεσσαλονίκη δίχως να ζητηθεί η γνώμη της οικογένειας]δείχνει ότι θέλουν με κάθε τρόπο να απαρνηθούν τις πολιτικές ευθύνες τους,επειδή φοβούνται το πολιτικό κόστος και την κοινωνική αναταραχή,που είναι αδύνατον να ελέγξουν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.
Κλείνοντας τη μνήμη του νεκρού εσείς του αστικου κρατους την προσβάλετε και όχι εκείνοι που τους απαγορεύετε Εσείς τους υποχρεωνεται να διαδηλωνούν και να διεκδικούν μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνική καθημερινότητα.Γι αυτό silence Αχρείοι χουντοφονιάδες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εκτός από όλες τις άλλες λαίλαπες αυτής της ανυπόφορης, ανθρωποφάγας, εθνομειοδοτικής, κοινωνικά ανάλγητης και ουσιαστικά "φασιστικής με το χαμόγελο" κυβέρνησης, έρχεται από Σεπτέμβρη και η υπερλαίλαπα της "συνεπιμέλειας" των χωρισμένων γονιών για τα παιδιά.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟ.
"Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις" λένε... εδώ βεβαίως ούτε αυτές υπάρχουν. Υπάρχει μονάχα η σαδιστική επιδίωξη επέμβασης στην καθημερινή μας ζωή, με τρόπο που να γίνεται όσο πιο αφόρητη είναι δυνατόν.
Κανένας νόμος δεν μπορεί να διορθώσει τους κακούς γονείς ή έστω τον ένα/μία κακό γονέα, όταν μαλώνουνε μετά από τον χωρισμό βάζοντας μπροστά το παιδί. Κανένας νόμος επίσης δεν μπορεί να επιβάλει σε δυο ανθρώπους που είναι στα μαχαίρια να συμφωνήσουν υποχρεωτικά. Τώρα οι μαλωμένοι γονείς θα εκμεταλλεύονται τα "ίσα δικαιώματα" που θα τους παρέχει η συνεπιμέλεια για να κάνουν το παιδί μπαλάκι του πιγκ πογκ μεταξύ τους και για να σπάει τα νεύρα ο ένας του άλλου. Ή επειδή θα πρέπει να αποφασίζουν από κοινού σε θέματα που πρώτα αποφάσιζε ο ένας ή μάλλον συνήθως η μια από τους δυο που είχε την επιμέλεια, δεν θα συμφωνούν σε τίποτα και θα τρέχουν για το παραμικρό στα δικαστήρια. Εδώ θα είμαστε και θα τα δείτε. Ασφαλώς υπάρχουν περιπτώσεις χειραγώγησης των παιδιών, παραμερισμού του πατέρα και άλλα πολλά, όμως ούτε τώρα θα λυθούν αυτού του είδους τα προβλήματα, αντίθετα πιο περίπλοκα θα γίνουν κιόλας.

Σχολιο.- στη δική μου περίπτωση το παιδί ζει μαζί μου όχι με τη μάνα.Επίσης να ξέρεις ο μόνος λόγος που παντρεύτηκα και δεν έκανα το παιδί εκτός γάμου ήταν επειδή δεν ήθελα να 'μπορώ να ''την κάνω''χωρίς συνέπειες.Αυτό που έχει αλλάξει τα τελευταία 40 χρόνια δεν είναι οι άντρες.Οι γυναίκες είναι.Οι άντρες ότι μαλάκες ήταν είναι.Εγώ που δουλεύω με γυναίκες επειδή κάνω ''εναλλακτική ιατρική''έχω πολύ μεγάλο δείγμα της ξαφνικής ''ασφυξίας''που νοιώθουν ξαφνικά στα 35-40 οι γυναίκες που κλείστηκαν και δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και διάφορα τέτοια χαριτωμένα. Πέσατε σε μεγάλη παγίδα διότι ο μόνος σκοπός της χειραφέτησης ήταν να δουλεύουν δύο για να βγάζουν τα λεφτά που κάποτε έβγαζε ο ένας.Τώρα λοιπόν έχετε ΚΑΙ τα αντρικά ελαττώματα μαζί με τα γυναικεία.Πρόβλημα βέβαια δεν είναι που η γυναίκα μορφώνεται δουλεύει κλπ.Πρόβλημα είναι ότι κολλήσατε τη μικροαστίλα του μαλάκα του άντρα.
θεωρώ ότι η τεκνοποίηση είναι μία πολύ απλή υπόθεση και δεν χρειάζεται να μεγαλοποιείται.Ενα παιδί έως τα 6 μεγαλώνει μια χαρά με 30 ευρώ την εβδομάδα και δεν χρειάζεται κανέναν ιδιαίτερο εκπολιτισμό.Πρέπει να βοηθιέται μόνο όταν δεν μπορεί και να καταλάβει στην πράξη ότι ελευθερία=ευθύνη.Κατά τα άλλα είναι πολύ πιο ικανό έχει πολύ πιο καθαρή κρίση και ξέρει να χαίρεται.

Σχολιο.- Εγώ λοιπόν που βασίζομαι σε στατιστικά και στοιχεία έχω να σας πω ότι στα διαζυγια γυναικείο προτέρημα αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιο είναι η χειραγώγηση και χρησιμοποίηση των παιδιών από τις μητέρες σε ποσοστό 98% εναντίον των πατεράδων. Για λόγους αντεκδικισης,κακίας και κόμπλεξ. Έτσι καταστρέφουν τα παιδιά. Πατούν στην ασυδοσία που υπάρχει και καταστρέφουν τα παιδιά. Το ύποπτο είναι πως πάει να γίνει η συνεπιμελεια ξαφνικά νόμος ενώ είναι γνωστό πρόβλημα πολλών ετών και για ποιους λόγους. Εγώ από την άλλη γνωρίζω μόνο πατεράδες που αγαπούν ανιδιοτέλεια παιδιά τους και ασχολούνται μέρα και νύχτα με αυτά κάνοντας όλων των ειδών τις θυσίες.
όταν η άλλη τον εξουθενώνε οικονομικά, του στρέφει το παιδί εναντίον και το δηλητηριάζει και του ζητάει χιλιάδες διατροφή( σπονσοράρισμα) έ λογικό κάποιοι να τα παρατούν και να περιμένουν το παιδί να ενηλικιωθεί και να έρθει από μόνο του στον πατέρα.

Σχολιο.-  Απλά έχουν αλλάξει οι ρολόι. Η γυναίκα στο μεγαλύτερο ποσοστό θέλει να κάνει καριέρα. Λοιπόν καριέρα μαζί με παιδί δεν πάει. Το παιδί έχει ανάγκη τον γονέα. Αν είναι από 3 μηνών κλπ να το παράταμε σπίτι με την γιαγιά ή την νταντά, ΔΕΝ θα μεγαλώσει σωστά. Αν λοιπόν θέλεις παιδί αποφάσισε ότι θα κάνεις θυσίες. Για 2-3 χρόνια μέχρι να το φορτώσεις στον παιδικό, πάει η δουλίτσα και η καριέρα. Τελειώνουν όλα.  Εκατομμύρια μάνες τα έχουν καταφέρει με δουλειά και μωρό και η δικιά μου έτσι τα κατάφερε, αντικειμενικά δεν είναι σωστό.
Εχεις κ την επιλογή να το συζητήσεις με τον άντρα σου να παρατήσει αυτός την καριέρα του και να ασχοληθεί με το παιδί. Και πάλι δεν είναι κακό. Και ο άντρας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του να είσαι γονέας. Δεν είναι μόνο φέρνω τα λεφτά σπίτι και αφήνω την άλλη να τραβάει το Γολγοθά μέρα νύχτα.
Και όσο δύσκολη κ να είναι η οικονομική κατάσταση πρέπει να βρεθεί η σωστή τομή ώστε το παιδί να μεγαλώσει με τους γονείς του.

Σχολιο.- Δηλαδή αν κατάλαβα καλά αν πχ.την επιμέλεια την έχει η μητέρα για να στείλει φροντιστήριο το παιδί θα πρέπει να έχει την άδεια του πατέρα?
Θα μοιράζονται υποχρεωτικά οι ημέρες που θα έχει ο γονιός το παιδί ?
Τί θα συμβαίνει σε περίπτωση άρνησης του ενός από τους δύο γονιούς να συμμορφωθούν?
Συγγνώμη αν κούρασα....
Σχολιο.- αυτά ακριβώς είναι τα ερωτήματα! Δεν μπορώ όμως να σου απαντήσω συγκεκριμένα, πρέπει να δούμε τι θα λέει ο νόμος πρώτα.
Σχολιο.- Παιδιά ψυχραιμία να δούμε τί θα λέει ο νόμος πρώτα. Τέλος πάντων ο πατέρας ανέκαθεν ασχολιόταν με το παιδί του απλώς πριν το 82' πιο δύσκολα σου έλεγε η άλλη παίρνω τα παιδιά και φεύγω ,κλασσική έκφραση επειδή δεν την άφηνε ο νόμος.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι ανακοίνωση είναι αυτή που έβγαλε το υπουργείο ξυλοδαρμού του πολίτη για το θάνατο του Βασίλη Μάγγου;
ΠΩΣ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ ΟΤΙ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ;
Γιατί τόση βιασύνη;
Δεν μπορούσαν να περιμένουν να βγει πρώτα η ιατροδικαστική έκθεση και ύστερα να τη σχολιάσουν;
Μήπως μας δείχνουν με αυτή την ανακοίνωση ότι... μαρτυράνε χωρίς ξύλο και έχουν... έτοιμη από τώρα την ιατροδικαστική έκθεση;
ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΡΑ... ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ "ΟΜΟΡΦΙΕΣ" ΤΩΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΩΝ.
Σχολιο.- Ανακοίνωση Χρυσοχοϊδη (χρυσοχουντίδη)..
Υπ. Προστασίας του πολίτη :
"«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία. Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι. Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί. Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους.»
Παρατήρηση 1η "...με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία"
δεν πρόκειται για καταγγελία αλλά για διαπιστωμένη βάναυση κακοποίηση με ιατρικά ευρήματα ήτοι 6-7 πλευρά σπασμένα, ρήξη ήπατος, θλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής, και μώλωπες σε όλο το σώμα.
Παρατήρηση 2η "...Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι."
Ήδη έχει αποφανθεί ο Υπουργός δεν χρειάζεται νεκροψία, ότι πρόκειται για ψέμα και αθλιότητα, ούτε λόγος για τις ευθύνες των αθλίων τραμπούκων των οποίων προΐσταται. Αποποιείται των ευθυνών της κακοποίησης και μάλιστα χωρίς να απαγγελθεί καμία κατηγορία στον θανόντα αφού δεν υπήρξε! Αδίστακτοι όσοι κοινοποιούν και ενημερώνουν για το ζήτημα που βρίσκεται σε διερεύνηση (τα είχαμε δει και με τον Ζακ αυτά..) κι όχι οι κακοποιητές που χωρίς δισταγμό 10 πάνοπλοι αστυνομικοί (ο θεός να τους κάνει) χτυπούσαν αδιάκριτα το νεαρό που φώναζε "φτάνει"
Παρατήρηση 3η
Ασκεί την εξουσία κατά παράβαση καθώς προκαταλαμβάνει τους ιατροδικαστές που θα διενεργήσουν την εξέταση με την δαμόκλειο σπάθη του Υπουργού να κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους.
Παρατήρηση 4η
Δείχνοντας με το δάκτυλο τα site που τόλμησαν να ανακινήσουν το θέμα ως ΣΥΡΙΖΑ κι αντιεξουσιαστικά επικαλείται χωρίς να το καταλαβαίνει την σιωπή των αμνών, της πληθώρας των ΜΜΕ που στηρίζουν αυτή την χούντα!
Παρατήρηση 5η
"Δεν χάθηκε" ο νέος πέθανε και θα ερευνηθεί αν ο θάνατος του οφείλεται στο ανελέητο ξύλο που δέχθηκε από τους πραίτωρες
Να διωχθεί από την Κυβέρνηση ΤΩΡΑ!
Σχολιο.- ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΕΚΡΟΨΙΑΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕ #ΦΑΣΙΣΤΑ ΧΡΥΣΟΧΟΥΝΤΙΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΛΑΓΟΥΜΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ!
Αυτή είναι η άθλια και φασιστικού τύπου ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας...των πραιτόρων του και του συστήματος
Όσοι καταγγέλλουν τη δολοφονία,σύμφωνα με τον αιώνια αδιάβαστο μαλάκα,ή...ΣΥΡΙΖΑίοι ή αναρχικοί!Να είναι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η ζωή είναι πάνω απ' όλα στο φασιστικό (άρα ανύπαρκτο) μυαλό του δεν παίζει!
Όσο για τη νεκροψία,όταν βγουν τα αποτελέσματα της να δούμε βρε #ξεφτίλα #φασίστα που θα βρεις λαγούμι να κρυφτείς!
Σχολιο.- και μόνο για το γεγονός ότι παρότι υπάρχουν βίντεο για τον ξυλοδαρμο
του #Βασιλης_Μαγγος ο Χρυσοχοΐδης μιλάει απλά για "καταγγελίες", δείχνει τι αληταράς είναι.
Σχολιο.- Ο Χρυσοχοΐδης επί ένα μήνα βρήκε πώς έσπασαν τα πλευρά του Βασίλη Μάγγου και πώς τραυματίστηκαν ζωτικά του όργανα; Ζήτησε τις γνωματεύσεις των γιατρών από την νοσηλεία του Βασίλη σε δημόσιο νοσοκομείο; Εξέτασε το βίντεο με τον ξυλοδαρμό του από υπαλλήλους που έχουν πολιτικό προϊστάμενο τον Χρυσοχοΐδη;
Ρωτάω γιατί στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βιάζεται ο υπουργός να το πάει το θέμα στα αίτια του θανάτου που ΘΑ αποδειχθούν από την νεκροψία αλλά δεν σπατάλησε ούτε μία ώρα μέσα σε έναν μήνα για τα αίτια σοβαρού τραυματισμού του που ΗΤΑΝ αποδεδειγμένα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μεταφέρουν τη σορό του παιδιού μας στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία και όχι στη Λάρισα, χωρίς τη συγκατάθεση μας. Έχουμε δικαίωμα σαν οικογένεια να επιλέξουμε και μας το στερούν» καταγγέλλει o Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη Μάγγου, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες.
«Ο γιος μας δεν είναι ένας νέος Γρηγορόπουλος, αλλά εμπιστοσύνη στο υπουργείο δεν έχουμε. Του σπάσανε τα πλευρά και τώρα τον τιμωρούν και μετά θάνατο» σημειώνει, ενώ, όπως εξηγεί εμφανώς ταραγμένος, η οικογένεια, έμαθε την τελευταία στιγμή, ότι η σορός μεταφέρεται εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη, με τη δικαιολογία ότι στη Λάρισα αυτές τις ημέρες δεν λειτουργεί νεκροτομείο.
«Εμείς όμως το ψάξαμε και μάθαμε, ότι την Πέμπτη θα υπάρχει εκεί ιατροδικαστής. Έτσι μας είπαν. Πήγαμε στον εισαγγελέα και τον ρωτήσαμε ευθέως: Έχει το δικαίωμα η οικογένεια να επιλέξει που θα πάει η σορός; Του λέμε εμείς το αντέχουμε ψυχολογικά να περιμένουμε μια μέρα, αφού την Πέμπτη θα υπάρχει εκεί ιατροδικαστής. Δεν αντέχουμε το οικονομικό κόστος της μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους επιλέγουμε τη Λάρισα», είπε ο κ. Μάγγος.
«Ο εισαγγελέας μας απάντησε πως ναι, έχουμε λόγο ως οικογένεια, αλλά η απόφαση έχει ληφθεί. Ποιος πήρε την απόφαση ρωτήσαμε; Μας κοιτούσε ο εισαγγελέας χωρίς να μιλάει. Δεχτήκατε πιέσεις του είπα. Μας κοιτούσε και δεν μιλούσε, ομολογώντας με τον τρόπο του ότι δεν μπορούσε να αλλάξει την απόφαση. Μετά μάθαμε ότι άλλαξαν τα δεδομένα και στη Λάρισα δεν θα έχει ιατροδικαστή για τις επόμενες 15 ημέρες! Σε ποιον να έχω εμπιστοσύνη λοιπόν;», διερωτάται

Σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και το εάν αυτή προδικάζει το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο κ. Μάγγος υπογραμμίζει πως η οικογένεια δεν θεωρεί τον 26χρονο έναν νέο Γρηγορόπουλο: «Δεν λέμε ότι το παιδί μας πέθανε από τα τραύματα. Δεν λέμε πως αυτά ήταν η άμεση αιτία θανάτου του. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο ξυλοδαρμός, που είχαν πέσει δέκα πάνω του και του έσπασαν τα πλευρά, επηρέασε πολύ την ψυχολογία του. Αυτό δεν θα το δείξει καμία ιατροδικαστική έρευνα. Ο γιος μας λοιπόν δεν ήταν ένας Γρηγορόπουλος, δεν διεκδικούμε κάτι τέτοιο. Αλλά αγωνιζόταν ενάντια σε ένα αστυνομικό κράτος καταστολής. Δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας. Ένα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε».

Σχολιο.-  Η Ρουμπίνη Λεονταρή είναι ιατροδικαστής στη Λάρισα, και έχει πάρει άδεια. Ήταν υποψήφια βουλευτής του ακροδεξιού ΛΑΟΣ. Εάν δεν είχε άδεια, και μεταφερόταν στη Λάρισα, και ήταν αυτή η υπεύθυνη ιατροδικαστής που έβγαζε πόρισμα, θα ήταν ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!! Κανείς φυσικά δεν θα την πίστευε! Πολύ καλά έγινε και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πολύ κακώς αφέθηκε μόνη της η οικογένεια. Πρέπει να γίνει έρανος, για τα έξοδα της νεκροψίας στη Θεσσαλονίκη, και να γίνει έρανος για να μπει ένας ιατρός από τη μεριά της οικογένειας, γιατί δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στον κρατικό ιατροδικαστή
Σχολιο.- Κατά πάσα πιθανότητα, από την αντίδραση της οικογένειας, αλλά και από αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο (π.χ. να προσεξουμε να μην πουν ότι είναι χρήστης ναρκωτικών), μάλλον πέθανε από υπερβολική δόση.
Σχολιο.- Υπεύθυνη συμφωνα με ένα fake news που διαδωθηκε για τη νεκροψία του Βασίλη Μάγγου, που πέθανε χθες ενώ είχε ξυλοκοπηθεί και βασανιστεί από τους μπάτσους, πριν περίπου ένα μήνα, δηθεν είναι η Ρουμπίνη Λεονταρή, Ιατροδικαστής, Προϊσταμένη Θεσσαλίας, πρώην πολιτευτής με το ΛΑΟΣ και τη ΝΔ, καταδικασμένη για ψευδορκία και κατηγορούμενη για νόθευση εγγράφων και διαφθορά.
Παράλληλα, εκτός από την παραπομπή της στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας για νόθευση και υπεξαγωγή εγγράφων έχει στο ιστορικό της άλλες τρεις παραπομπές για διάφορα άλλα κακουργήματα. Παρόλα αυτά, είναι ακόμα στη θέση της μετά από σχεδόν μια δεκαετία.
Το 2011 ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, την είχε θέσει σε προσωρινή αργία. Παραπέμφθηκε με δύο βουλεύματα σε δίκη για έκδοση ψευδών βεβαιώσεων κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για νόθευση εγγράφων μετά χρήσεως και ψευδορκία μάρτυρα. Καταδικάστηκε μόνο εφτά μήνες για ψευδορκία.
Οι μάρτυρες έχουν καταθέσει επίσης ότι εισέπραττε 200 ευρώ χωρίς να κόβει αποδείξεις και χρησιμοποιούσε τη σφραγίδα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας παρά το γεγονός ότι ενεργούσε εκτός υπηρεσίας.
Σχολιο.- Ήδη η οικογένεια έχει βάλει δικό της εμπειρογνώμονα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισως να μην έχετε ιδέα τι δύναμη έχει η εταιρεία Lafarge γαλλικών συμφερόντων. Αυτή που καίει σκουπίδια στον Βόλο δήθεν για ενέργεια αφού κλείνοντας η Κίνα το δρόμο εισαγωγής σκουπιδιών, η Ευρώπη δεν έχει τι να κάνει τα σκουπίδια της. Και τα φέρνει στον δημιουργημένο από την ίδια απόπατο Ελλάδα κοτσάροντας και ένα "ανάπτυξη" μπροστά για στάχτη στα μάτια.
Το 2018 η εταιρεία Lafarge κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Χρηματοδοτούσε τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Συρία, μεταξύ των οποίων την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, προκειμένου να διατηρήσει την επιχειρηματική δραστηριότητά της εν μέσω του πολέμου καθώς και για «διακινδύνευση της ζωής» πρώην εργαζομένων του εργοστασίου της Τζαλαμπίγια (βόρεια Συρία). Το 2019 αθωώνεται από την γαλλική δικαιοσύνη για την κατηγορία συνέργειας σε εγκλήματα πολέμου αλλά το εφετείο του Παρισιού διατήρησε τις κατηγορίες για «παραβίαση του εμπάργκο» και «έκθεση σε κίνδυνο τη ζωή» πρώην εργαζόμενων της Lafarge στο εργοστάσιό της.
Καθόλου τυχαία που το 2019 οι ΗΠΑ βομβάρδισαν το εργοστάσιο σκυροδέματος της Lafarge με την αιτιολογία ότι στις εγκαταστάσεις της ο συνασπισμός των δυτικών δυνάμεων είχε εκεί μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού και αποχωρώντας οι δυνάμεις από την περιοχή δεν έπρεπε να μείνει τίποτε σε "εχθρικά" χέρια.
Ποτέ και κανείς δεν θα μάθει τι ακριβώς κατασκεύαζε η Lafarge από το 2013 μέχρι την στιγμή που ανατίναξαν τις εγκαταστάσεις της.
Παίρνετε μία ιδέα για το τι είναι αυτοί οι επενδυτές που αλωνίζουν στην χώρα; Νομίζετε ότι υπάρχει οποιαδήποτε κυβέρνηση που θα τους κάνει καλά; Και τελικά ποιος ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις; Η ψήφος του Μήτσου και της Μαριγούλας από το Κάτω Νεραντζάκι;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποια στιγμή, η πολιτική ευθύνη δεν μπορεί να είναι "επιλεκτική". Κάποια στιγμή, χρειάζεται η αστυνομία να λογοδοτεί, όπως πρέπει να λογοδοτούν και οι δικαστές.
Και αυτό δεν πρέπει να γίνεται από τους ίδιους. Δεν μπορεί να είναι ελεγχόμενοι και ελεγκτές από το ίδιο οργανισμό.
Κάποια στιγμή, χρειάζεται να πάψουν οι θεσμικές και οι άτυπες ασυλίες κάθε μορφής και η ισονομία να είναι απόλυτη.
Κάποια στιγμή, αυτό θα γίνει. Ότι κόστος και να έχει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βιάστηκε να καταγγείλει τον νεκρό Βασίλη Μάγγο, ο Χρυσο-φονιάς, επειδή περιέγραψε το ξύλο που έφαγε απ' τα ΜΑΤ μέχρι θανάτου...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όσους είναι τόσο σίγουροι για τα Τουρκικά "ψαράδικα" στη Μύκονο.
Μία από τις πρώτες μας αναλύσεις δημοσιευμένη στο FB τον Δεκέμβριο του 2016 από το συμβάν της προσάραξης ενός "ψαράδικου" στα βόρεια της #Κω.
Η ανάλυση των βίντεο και των εικόνων μας αποκάλυψε ότι το ψαράδικο #ALCATRAS μετέφερε τμήματα αντιαεροπορικού συστήματος Τουρκικής κατασκευής κάτι που δεν ήθελε να δει ο λιμενάρχης της Κω αλλά ίσως και καμία άλλη υπηρεσία.
Τότε το αποκαλύψαμε δημόσια πρώτοι και στην συνέχεια εξειδικευμένα τουρκικά blog μας επιβεβαίωσαν.
Στην περίπτωση των 6 "ψαράδικων" που προέρχονταν από την βόρεια Αφρική (λέγε Λιβύη , Τυνησία)όταν κατηφόριζαν τα έλεγξε κανείς από την επιχείρηση IRINI ;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεοκλής Σαρρής
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΩΣΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΩΣΕΙΣ!!!
Αλλά πάλι η ΄Αλωση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται σε αριθμό ενικό, αλλά πληθυντικό. Η ΄Αλωση της Πόλης είναι ένα γεγονός επαναλαμβανόμενο στον ιστορικό χρόνο. Δεν έχουμε μια ΄Αλωση, αλλά πολλές Αλώσεις από τις οποίες εκείνη του 1204 και του 1453 είναι οι πιο γνωστές. Υπάρχουν και εκείνες του Απρίλη του 1821, του Φθινόπωρου του 1922, του 1943 με εκείνο τον τρομαχτικό «Φόρο Περιουσίας» (το Βαρλίκι), το 1955 με το ανθελληνικό πογκρόμ, το καλοκαίρι του 1964 με τις ομαδικές απελάσεις, το 1974… Η δική μου γενιά έζησε τουλάχιστον τρεις από αυτές… […]



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έσπασε την πόρτα στις 9/7/2020 για να κάνει έξωση σε ζευγάρι ηλικιωμένων η αστυνομία στα Πετράλωνα…  (Όσοι γείτονες προσπάθησαν με την παρουσία τους να αποτρέψουν την έξωση, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη αστυνομική επέμβαση, έγιναν και οι ίδιοι θύματα του αυταρχισμού, καθώς δυο άτομα προσήχθησαν στο Α.Τ Ακροπόλεως).
Η εικόνα ανθρώπων να σέρνονται με τη βία έξω από τα σπίτια τους μας ήταν γνώριμη από το εξωτερικό και ιδίως χώρες όπως η Ισπανία, όπου οι πλειστηριασμοί είχαν λάβει μορφή χιονοστιβάδας κυρίως τα προηγούμενα χρόνια. Μια τέτοια σκηνή εκτυλίχθηκε προ ημερών στα Πετράλωνα, όπου η αστυνομία έσπασε την πόρτα σπιτιού δυο ηλικιωμένων, σαν να επρόκειτο για τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες.
Το ζευγάρι φέρεται να είχε τραπεζικά χρέη, που οδήγησαν σε έξωση από το σπίτι λόγω κατάσχεσης. Τους αστυνομικούς συνόδευαν και δύο δικαστικοί κλητήρες. Όσοι γείτονες προσπάθησαν με την παρουσία τους να αποτρέψουν την έξωση, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη αστυνομική επέμβαση, έγιναν και οι ίδιοι θύματα του αυταρχισμού, καθώς δυο άτομα προσήχθησαν στο Α.Τ Ακροπόλεως.
Ίσως θα είχαν γλιτώσει τα χειρότερα, αν ακολουθούσαν τις συμβουλές του Δημάρχου Αθηνών και μετέφεραν τη διαμαρτυρία τους στο Μεγάλο Περίπατο…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1974 - ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεξικό. Η χώρα που γίνονται 200 απαγωγές την ημέρα
Για κάθε απαγωγή που καταγγέλλεται στις αρχές, υπάρχουν άλλες εννέα για τις οποίες δεν γίνεται καταγγελία
Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου που κάθε χρόνο δέχεται περίπου 50 εκατομμύρια τουρίστες. Ωστόσο, είναι επίσης μια χώρα που μαστίζεται από την εγκληματικότητα. Τα καρτέλ ελέγχουν πολλά στην καθημερινότητα των πολιτών, το εμπόριο ναρκωτικών ανθεί και οι απαγωγές είναι τεράστιο πρόβλημα.
Κανείς δεν ξέρει τον πραγματικό αριθμό. Αλλά κάποιες εκτιμήσεις λένε πως στο Μεξικό, οι απαγωγές φτάνουν τις 200 την ημέρα. Κι αυτό γιατί για κάθε απαγωγή που καταγγέλλεται στις αρχές, υπάρχουν άλλες εννέα για τις οποίες δεν γίνεται καταγγελία. Οι περισσότεροι, αν ένα μέλος της οικογένειας τους έχει πέσει στα χέρια των απαγωγέων, μένουν συνήθως σιωπηλοί για να μην ρισκάρουν τη ζωή του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βασίλης Μάγγος: Σήμερα η νεκροτομή του 26χρονου
Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, παρουσία εισαγγελέα, θα πραγματοποηθεί σήμερα Τετάρτη η νεκροψία – νεκροτομή που ζήτησε η Αστυνομία για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του 26χρονου Βασίλη Μάγγου
15 Ιουλίου 2020 06:16
Παρουσία εισαγγελέα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη η νεκροψία – νεκροτομή που ζήτησε η Αστυνομία για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Δευτέρας στο σπίτι του, στο Βόλο από τη μητέρα του.
Σύμφωνα με το magnisianews, οι γονείς του 26χρονου βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου και ζήτησαν από τον εισαγγελέα υπηρεσίας, η ιατροδικαστική εξέταση να γίνει στη Λάρισα, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα μεγαλύτερα έξοδα που απαιτούνται για τη μεταφορά της σορού στη Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, επικαλούμενους τους γονείς, ο εισαγγελέας τους απάντησε ότι ήδη η διαδικασία έχει δρομολογηθεί, στην ιατροδικαστική εξέταση θα παραστεί και εισαγγελέας από τη συμπρωτεύουσα και αυτό γίνεται για το άμεσο της υπόθεσης.
Ο 26χρονος πριν από ένα μήνα είχε καταγγείλει πως είχε δεχτεί αστυνομική βία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των πολιτών του Βόλου κατά της καύσης, σκουπιδιών, όταν έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω από τα Δικαστήρια και είχε νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Βόλου για τέσσερις ημέρες φέροντας κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του. Απόδειξη του ξυλοδαρμού που υπέστη από τους αστυνομικούς ο νεαρός άνδρας και σχετικό βίντεο που αποτυπώνει το γεγονός.
Παρουσία εισαγγελέα η ιατροδικαστική εξέταση
Την διενέργεια νεκροψίας/νεκροτομής στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα παρουσία εισαγγελέα γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της την Τρίτη η Ελληνική Αστυνομία.
Όπως αναφέρεται, παραγγέλθηκε νεκροψία- νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου, ενώ παρών θα βρίσκεται και Εισαγγελέας.
«Βραδινές ώρες χθες (13-07-2020) βρέθηκε, από συγγενικό του πρόσωπο, νεκρός εντός του υπνοδωματίου της οικίας του στο Βόλο, 26χρονος ημεδαπός. Από τα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια. Διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υπηρεσία.
Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης. Με αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στη νεκροψία – νεκροτομή θα παραστεί και Εισαγγελέας. Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και την θλίψη της οικογένειας του δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες», αναφέρει η ανακοίνωση.
Καμίνης από ΚΙΝΑΛ : Άμεση διερεύνηση των αιτιών θανάτου
Με ερώτησή του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης ζητάει απαντήσεις για μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν τόσο την προ μηνός καταγγελία του νεαρού για αστυνομική βία, όσο και τη διαλεύκανση των αιτιών που οδήγησαν τελικά στον θάνατό του.
Στην ερώτηση ο κ. Καμίνης επισημαίνει μάλιστα το παράδοξο να σπεύδει να αποσυνδέσει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο τον θάνατο του 27χρονου από τις καταγγελίες, προκαταλαμβάνοντας την ιατροδικαστική έρευνα. "Σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα το υπουργείο οφείλει να έχει ως πρώτιστο μέλημα την αναζήτηση της αλήθειας και όχι την εμπλοκή σε στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις" καταλήγει ο κ. Καμίνης.
Στην ερώτησή του ο Γιώργος Καμίνης διατυπώνει τα ακόλουθα ερωτήματα:
- Προέβη η ΕΛ.ΑΣ στη σύλληψη του 27χρονου στις 14 Ιουνίου 2020;
- Εαν ναι, με ποιες κατηγορίες; Κατεγράφη ή όχι το περιστατικό στο Βιβλίο Συμβάντων; Αφέθηκε ή όχι ελεύθερος ο 27χρονος προκειμένου να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Βόλου;
- Διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος των αστυνομικών που πρωταγωνίστησαν στο ως άνω βίντεο; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται; Θα αναθέσετε την υπόθεση στον Συνήγορο του Πολίτη;
- Που οφείλεται η βεβαιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως εκφράστηκε από την επίσημη ανακοίνωση, ότι είναι "ψέμα και αθλιότητα" η σύνδεση του θανάτου του νεαρού με τον προ μηνός ξυλοδαρμό του;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βασίλης Μάγγος: Οξύ πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή
Σε οξύ πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του 26χρονου, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα. Εκκρεμούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.
15 Ιουλίου 2020 14:24
Οξύ πνευμονικό οίδημα έδειξε ως αιτία θανάτου του 26χρονου Βασίλη Μάγγου από τον Βόλο, η νεκροψία-νεκροτομή που πραγματοποίησε η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα.
Η διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη παρουσία εισαγγελέα, αλλά και πραγματογνώμονα της οικογένειας, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, με το παραπάνω αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το πόρισμα της ιατροδικαστού βρίσκει σύμφωνους τόσο την εισαγγέλεα Βόλου όσο και τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το αίτιο θανάτου συνάδει με χρήση τοξικών ουσιών, αυτό όμως είναι κάτι που θα εξακριβωθεί μέσα στις επόμενες 20 μέρες οπότε και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.
Το αίτημα για παρουσία πραγματογνώμονα κατά την νεκροψία-νεκροτομή, κατατέθηκε από την οικογένεια το πρωί της Τετάρτης και τελικά εγκρίθηκε από την εισαγγελέα.
Την παρουσία εισαγγελέα κατά την ιατροδικαστική εξέταση, είχε ανακοινώσει την Τρίτη η Ελληνική Αστυνομία. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα, ο Βασίλης Μάγγος είχε καταγγείλει πως είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς κατά την διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη του Βόλου.
Την βίαιη επίθεση που δέχτηκε, και η οποία κατεγράφη σε βίντεο, είχε καταγγείλει ο ίδιος, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:
"Βρίσκομαι στο νοσοκομείο με 6 ή 7 κατάγματα στα πλευρά και με θλάση στο συκώτι και την χοληδόχο κύστη, χτυπημένος άγρια και βασανισμένος από τις δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ,ΟΠΚΕ,Ασφάλεια)."
Τρεις ημέρες αργότερα, στις 19 Ιουνίου, ενημέρωσε για την εξέλιξη της υγείας του.
"Πήρα εξιτήριο προχθές το βράδυ, μετά από 4 ημέρες νοσηλείας. Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ' όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης. Και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. 2-3 μήνες αποθεραπεία και ποιός ξέρει πόσα χρόνια και αν θα βρω το δίκιο μου".
Την βίαιη επίθεση είχε καταγγείλει και ο πατέρας του 26χρονου στην Εφημερίδα των Συντακτών, όπου ανέφερε:
"Επεσαν πάνω του 10 οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι και τον έσπασαν στο ξύλο, κυριολεκτικά. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει 6 ή 7 σπασμένα πλευρά και το συκώτι του έχει πάθει μια μικρή θλάση, γεγονός που μας βάζει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες διότι ταράχτηκε ζωτικό όργανο του οργανισμού του. Ενώ τον χτυπούσαν και τους φώναζε “σταματήστε, δεν μπορώ να πάρω ανάσα”, αυτοί συνέχιζαν. Και δεν είναι αντιγραφή από αυτό που έγινε στην Αμερική, αφού όταν σπάσει κανείς -ακόμη και ραγίσει- ένα πλευρό, δεν μπορεί να αναπνεύσει από τον φοβερό πόνο. Το ότι τελικά τον άφησαν σημαίνει δύο πράγματα. Καταρχήν, ότι δεν είπε κάτι εναντίον τους και τον άφησαν επειδή δεν υπήρχε κατηγορία. Και, κατά δεύτερον, επειδή τη στιγμή που τον συνέλαβαν έγιναν δικαστές και τον τιμώρησαν. Οταν κάποια στιγμή οι αστυνομικοί στο Τμήμα σταμάτησαν το σαδιστικό τους έργο και βαρέθηκαν να τον χτυπάνε, ο γιος μου τους άκουσε να λένε “τώρα τι κάνουμε, αν τον κρατήσουμε θα πρέπει να τον πάμε σε νοσοκομείο”. Και του έδωσαν μια κλοτσιά και τον πέταξαν έξω."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πνίγηκα με το δυόσμο απ' το μοχίτο και πέρασαν μπροστά μου όλα τα
"πρόσεξε μη σου ρίξουν τίποτα στο ποτό " της μάνας μου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπερισπασμός από Αιθιοπία: άρχισε να γεμίζει το Φράγμα του Νείλου που αποτελεί casus belli για Αίγυπτο.
15/07/2020
Ο Υπ. Εσωτερικών της Αιθιοπίας ο Seleshi BeKele ανακοίνωσε πως αρχίζει το γέμισμα της πρώτης φάσης του φράγματος της Αναγέννησης μήλο της έριδας με Αίγυπτο για ύδατα του Νείλου.…Παραβιάζοντας τη διεθνή καθοδήγηση, η Αιθιοπία ξεκινά μονομερώς να γεμίζει το φράγμα του Νείλου -Grand Ethiopian Renaissance Dam (GERD) αναφέρει η dailynewssegypt.Η Αίγυπτος προειδοποίησε επανειλημμένα την Αιθιοπία για μονομερή μέτρα προτού καταλήξουν σε πλήρη συμφωνία.
Ο υπουργός άρδευσης και ηλεκτρικής ενέργειας της Αιθιοπίας Seleshi Bekele ανακοίνωσε, την Τετάρτη, ότι η χώρα του ξεκίνησε μονομερώς την πρώτη φάση πλήρωσης του φράγματος Grand Ethiopian Renaissance (GERD). Ο Bekele πρόσθεσε ότι η κατασκευή του φράγματος προχωρά κανονικά.
Η δεξαμενή του φράγματος έχει χωρητικότητα αποθήκευσης 4,9bn cbm, σύμφωνα με την Ethiopian Broadcasting Corporation (EBC). Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν την αρχή της πλήρωσης του φράγματος.
Η κίνηση πραγματοποιήθηκε μετά τις διαπραγματεύσεις διαμεσολάβησης της Αφρικανικής Ένωσης μεταξύ της Αιγύπτου, της Αιθιοπίας και του Σουδάν, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα χωρίς καμία συμφωνία για αμφισβητούμενα σημεία σχετικά με το φράγμα της Αιθιοπίας.
Το υπουργείο Υδατικών Πόρων και Άρδευσης της Αιγύπτου πρόσθεσε ότι υπάρχουν συνεχείς διαφορές σε θεμελιώδη ζητήματα σχετικά με τους κανόνες πλήρωσης και λειτουργίας του φράγματος που η Αιθιοπία χτίζει στο Μπλε Νείλο από το 2011.
Η Αίγυπτος έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα την Αντίς Αμπέμπα να μην λάβει μονομερή μέτρα χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία για την πλήρωση και λειτουργία του φράγματος.
Η Αίγυπτος έχει εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπό της στο μερίδιο των 55 δισεκατομμυρίων cbm στο νερό του ποταμού Νείλου. Ωστόσο, η Αιθιοπία επιμένει ότι το φράγμα δεν θα επηρεάσει αρνητικά τα συμφέροντα της Αιγύπτου.Τόσο η Αίγυπτος όσο και το Σουδάν έχουν άλλους φόβους για την ασφάλεια του φράγματος λόγω της θέσης του σε μια ενεργή γεωλογική περιοχή, η οποία το θέτει σε κίνδυνο σεισμών ή μαζικών πλημμυρών.
Η Αιθιοπία προβαίνει σε αυτή την ενέργεια χωρίς να έχει έλθει σε συμφωνία με Αίγυπτο και μάλιστα τη στιγμή που η Αίγυπτος από ώρα σε ώρα έχει ν΄αντιμετωπίσει την επίθεση Τουρκίας και μισθοφόρων της σε Σύρτη και Al-Jufra. Eίναι μια συντονισμένη ενέργεια με την Τουρκία και όσους βρίσκονται πίσω από αυτήν για να κοντράρουν το ρωσο-γαλλικό άξονα; Αποτελεί αντιπερισπασμό; Ή η Αιθιοπία κρίνει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επωφεληθεί γιατί η Αίγυπτος είναι απασχολημένη με λιβυκό; Είτε είναι και τα 2.
Αυτό συμπίπτει με την περίοδο των βροχών στην Αιθιοπία … είτε το φράγμα έχει αρχίσει να γεμίζει από βροχή και ι οι πύλες του φράγματος πρέπει να κλείσουν … είτε η διαδικασία πλήρωσης έχει ήδη ξεκινήσει από τον ποταμό Νείλο και επομένως αυτό θα είναι εμφανές στο μερίδιο της Αιγύπτου ως προς τα ύδατα στον ποταμό Νείλο, καθώς θα είναι αισθητή η μείωση της ταχύτητας της ροής του νερού και του επιπέδου της στάθμης.
Ο Υπ. Υδάτων της Αιθιοπίας διαψεύδει ότι άρχισε η χώρα του να γεμίζει το μεγάλο Yδροηλεκτρικό φράγμα σύμφωνα με AP. Δορυφορικές εικόνες από τις τελευταίες ημέρες έδειξαν διόγκωση των δεξαμενών του φράγματος.
Ο υπουργός είπε στο Associated Press, ωστόσο, ότι οι εικόνες αντικατοπτρίζουν εικόνα από τις έντονες βροχές, λέγοντας ότι η εισροή ήταν μεγαλύτερη από την εκροή. Αργότερα έγραψε στο tweet ότι είχε δημιουργηθεί «φυσική συγκέντρωση».
Την Τρίτη, ο αναλυτής της International Crisis Group, William Davison, δήλωσε στο AP ότι οι εικόνες που τραβήχτηκαν στις 9 Ιουλίου από έναν δορυφόρο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος δείχνουν πιθανώς μια «φυσική συσσώρευση νερού πίσω από το φράγμα».Αλλά το γειτονικό Σουδάν εξέφρασε την Τετάρτη σκεπτικισμό. Το υπουργείο άρδευσης ανέφερε σε δήλωσή του ότι η στάθμη του νερού στο σταθμό al-Dayem του Γαλάζιου Νείλου παρουσίασε πτώση 90 εκατομμυρίων κ.μ την ημέρα “που επιβεβαιώνει το κλείσιμο των πυλών του φράγματος.” Το Σουδάν ισχυρίζεται πως η στάθμη νερών Νείλου χαμήλωσε κατά 90 mscm..Η Αίγυπτος ζητά εξηγήσεις από Αιθιοπία για τις αναφορές ότι άρχισε την πλήρωση φράγματος δήλωσε ο Ahmed Hafez εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Αιγύπτου…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και η Αλγερία στο πλευρό της Αιγύπτου κατά Τουρκίας στον επικείμενο πόλεμο της Σύρτης…
15/07/2020
Η Αλγερία θα τεθεί στο πλευρό της Αιγύπτου κατά της Τουρκίας σ΄ενδεχόμενη μάχη της Σύρτης στη Λιβύη.
Μετά τη δήλωση του προέδρου της Αλγερίας του Αμπντέλ Μαγίντ Ταμπούν που τόνσε ότι οι Τούρκοι κατέλαβαν την Αλγερία στο όνομα του χαλιφάτου, και δεν θα το δεχτούμε ποτέ ξανά.
Και ότι η νομιμότητα της κυβέρνησης Al-Wefaq στη Λιβύη έχει λήξει. Και αποσύρετε την αναγνώριση της.
Ένας στρατιωτικός αξιωματούχος της Αλγερίας δήλωσε:
Εάν συμβεί πόλεμος μεταξύ της αδελφής Αιγύπτου και της Τουρκίας στη Λιβύη, δεν θα παραμείνουμε αδρανείς. Άλλωστε έχουμε μια αξιόλογη ιστορία με την Αίγυπτο στον πόλεμο του Οκτωβρίου το 73 και θα συμφωνήσουμε στην Αραβική τις αποφάσεις σχετικά με τη Λιβύη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φήμες ότι ο Πρέσβης των ΗΠΑ εγκατέλειψε την Τρίπολη Λιβύης.
15/07/2020
Υπάρχουν ψίθυροι ότι ο Πρέσβης των ΗΠΑ εγκατέλειψε την Τρίπολη Λιβύης καθώς η μάχη της Σύρτης διαφαίνεται αναπόφευκτη με την εμπλοκή και ξένων δυνάμεων. Εντατική μετακίνηση παρατηρήθηκε χθες το το βράδυ αιγυπτιακών μαχητικών προς σύνορα με Λιβύη.Το Κάιρο άνοιξε μια γραμμή επικοινωνίας απευθείας με το στρατό του LNA και το κοινοβούλιο του Τομπρούκ για να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης αφού από το τελευταίο πήρε το πράσινο φως για να επέμβει αν κριθεί απαραίτητο..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Γενοκτόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Η Τουρκία μέσω Ερντογάν απειλεί την Αρμενία…..
15/07/2020
Ο Ερντογάν σε νέες περιπέτειες….Δήλωσε έτοιμος για νεοθωμανική αποστολή και στον Καύκασο. Είπε:Θα συνεχίσουμε ξανά να εκπληρώνουμε αυτή την αποστολή που οι πρόγονοί μας πραγματοποίησαν για εκατονταετίες στον Καύκασο. Θα επιθυμούσα να δηλώσω την απερίφραστη καταδίκη μας κατά των αρμενικών επιθέσεων κατά των αδερφών μας του Αζερμπαϊτζάν.Δεν πρόκειται για μια συνοριακή διαμάχη και παραβίαση αλλά για μια σκόπιμη άμεση επίθεση κατά του Αζερμπαϊτζάν.Αδιαμφισβήτητα αυτή η επίθεση δείχνει ότι η Αρμενία διεισδύει, πηγαίνει πέραν από τις δυνάμεις του. Η Τουρκία δεν θα διστάσει να σταθεί στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν μιας χώρας που έχει μαζί της μακροχρόνιες σχέσεις αδερφικές και φιλικές κατά μιας επίθεσης που είναι ενάντια στα δίκια της και το έδαφός της. Πιστεύω ότι δεκάδες χιλιάδες από τους Αρμένιους που βιοπορίζονται στη χώρα μας διαταράχθηκαν από του κράτους τους την αντίθετη συμπεριφορά….
Eπίσης ο Ακάρ δήλωσε: “θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλάι του Azerbaijan με όλες μας τις Ένοπλες δυνάμεις κατά των εχθροπραξιών της Αρμενίας.”
Στο μεταξύ σήμερα για πρώτη φορά μετά την 12η Ιουλίου παρατηρήθηκε μετα την ανεπιτυχη εισβολη των Αζερων μια σχετική ησυχία στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη κατά μήκος του ΒΑ μέρους των συνόρων είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπ.Άμυνας Αρμενίας στις 00:15,η Shushan Stepanyan…Είπε δεν χρησιμοποιήθηκε πυροβολικό αυτή τη νύχτα σύμφωνα με το armradio. Στις μέχρι τώρα συγκρούσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 στρατιωτικοί εκατέρωθεν στη συντριπτική τους πλειοψηφία Αζέροι…
H Toυρκία και οι εξτρεμιστές ισλαμοφασιστες εκφραστές του πολιτικού ισλάμ διευθύνοντες της αλλά και οι στρατολογημένοι τζιχαντοφασίστες τους διαφαίνεται πλέον με σαφήνεια πως επιλέχθηκαν από ΗΠΑ εδώ και καιρό για να διαδραματίσουν το ρόλο του αντίπαλου δέους κατά της Ρωσίας κι εν γένει επί συνόλου του ρώσικου τόξου είτε στη Μ Ανατολή είτε στα Βαλκάνια είτε στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο όπως οι Αφγανοί ισλαμιστές Ταλιμπάν κατά της Σοβιετικής Ένωσης και βέβαια στις Δημοκρατίες του τέως ανατολικού μπλοκ -Καύκασος. Όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε αργά ή γρήγορα σε μια απευθείας ρωσοτουρκική σύγκρουση πέραν των περιφερειακών τους πολέμων….
Σε μαζική διαμαρτυρία στο Baku του Αζερμπαιτζαν οι ισλαμοφασιστες διαδηλωτές φώναζαν ”τέλος στην καραντίνα, αρχή πολέμου. Διατάξτε μας να πάμε να πολεμήσουμε. Αλλαχού Ακμπάρ….”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το γαλλικό αεροπλανοφόρο ”Charles de Gaulle” στ΄ανοιχτά της Σύρτης προς υποστήριξη του LNA κατά της Τουρκίας!!
15/07/2020
Γαλλική επιχείρηση στ΄ανοιχτά της Σύρτης προς στρατιωτική υποστήριξη των δυνάμεων του Sirte του Haftar. Μια τουρκική εφημερίδα ανέφερε ότι η Γαλλία έχει εντείνει τις κινήσεις της στη Λιβύη.Η εφημερίδα “AYDINLIK” ανέφερε σε μια αναφορά της που μεταφράστηκε στο arabi21 ότι η Γαλλία έχει δημιουργήσει ένα κέντρο επιχειρήσεων στο αεροπλανοφόρο της “Charles de Gaulle” που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, 80 χλμ. από την πόλη της Σύρτης.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Macron εποπτεύει προσωπικά τις δραστηριότητες της χώρας του στη Λιβύη ενώ ο στρατός του LNA προετοιμάζεται για τη μάχη της Sirte-Jufra.
Η εφημερίδα “AYDINLIK” τόνισε ότι, εκτός από τα γαλλικά αεροσκάφη που πραγματοποιούν αποστολές πληροφοριών και αναγνώρισης στη Λιβύη, οι γαλλικές δυνάμεις παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στους πολιτοφύλακες από το Τσαντ.
Πρόσθεσε, ότι η Γαλλία παρέχει υποστήριξη πληροφοριών και εκπαιδευτικές υπηρεσίες στον LNA έναντι της κυβέρνησης Al-Wefaq.
Εξήγησε ότι τον περασμένο Μάιο, 60 Γάλλοι στρατιωτικοί εκπαίδευσαν μαχητές πολιτοφυλακών στη Λιβύη.
Και ανέφεραν πηγές, ότι ο GNA, στα τέλη του περασμένου έτους, βρήκε αντιαρματικά γαλλικά τα οποία ήταν στην κατοχή πολιτοφυλακών του Χαφτάρ, στην πόλη “Γκαριάν” αφότου την κατέλαβε ο GNA.
Η εφημερίδα δήλωσε ότι η πρόοδος που σημείωσε ο GNA, μετά την υποστήριξη της Τουρκίας και τις απώλειες που υπέστη ο Χαφτάρ, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στο Παρίσι.
Πρόσθεσε ότι στη Γαλλία υπάρχει ανησυχία ότι μια ήττα του Χαφτάρ θα υπονομεύσει τα συμφέροντά της στη Βόρεια Αφρική.
Ανέφερε επικαλούμενη πηγές, ότι ο Μακρόν αποφάσισε πρόσφατα να εντείνει την απαραίτητη υποστήριξη στην πολιτοφυλακή Χαφτάρ έναντι του GNA ο οποίος ετοιμάζεται να κινηθεί προς τη Σύρτη και την al Jufra.
Αίθουσα πτητικών λειτουργιών σε αεροπλανοφόρο εκτός Sirte
Εξήγησε ότι οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις δημιούργησαν μια αίθουσα επιχειρήσεων στον αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle», 80 χλμ βόρεια της Sirte, την περιοχή που είναι η πιο σημαντική τώρα στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης.
Επισήμανε ότι η αίθουσα επιχειρήσεων κατευθύνει τα αεροσκάφη της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας και τα αεροπλάνα πορείας να πετούν τακτικά πάνω από τον εναέριο χώρο της Λιβύης, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών.
Αποκάλυψε ότι 12 στρατιώτες της «Γαλλικής Ξένης Λεγεώνας» παρείχαν συμβουλευτικό έργο και εκπαιδευτικές υπηρεσίες στους 700 μισθοφόρους του Τσαντ.
Πρόσθεσε ότι μια ομάδα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας θα αποσταλεί για παροχή αεροπορικής υποστήριξης από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία στην πόλη Sirte, εάν είναι απαραίτητο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από την εφημερίδα, οι άμεσες επαφές έχουν αυξηθεί πρόσφατα μεταξύ της ομάδας Γάλλων συμβούλων που σταθμεύουν στο Αεροδρόμιο Μπενίν της Βεγγάζης, και της ηγεσίας της πολιτοφυλακής του Χαφτάρ, εκτός από τις αιγυπτιακές δυνάμεις που βρίσκονται στην ανατολική Λιβύη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συγκέντρωση των κατοικων στη πλατεια Βικτωριας της Αθήνας εναντια στους λαθρομεταναστες - Σοβαρά επεισόδια με την αντιδιαδηλωση των αντιεξουσιαστων
 Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 17:37
Δύο αντίθετες συγκεντρώσεις με αφορμή το ισλαμοφασιστικό - λαθρομεταναστευτικό πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Βικτωρίας.
Αρχικά, η Χρυσή Αυγή και η Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. κάλεσαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοικων με σύνθημα «ΟΧΙ στην γκετοποίηση - Θέλουμε να ζήσουμε με Αξιοπρέπεια». Από την άλλη, προβοκατορικη αντισυγκέντρωση υπέρ των λαθρομεταναστων κάλεσαν ολοι οι μισθοφοροι του Σορος στην Ελλαδα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΕΕΡΦΑ και διάφορες φιλολαθρομεταναστευτικές οργανώσεις.
Συγκεντρώθηκαν περίπου 40 άτομα του Σορος στην προβοκατορικη αντισυγκεντρωση με την πλατεία σε αστυνομικό κλοιό, η οποια φωναζε προβοκατορικα συνθηματα. Στη συγκεντρωση των κατοικων εμφανίστηκε και εθνικιστικό πανό στο χώρο, από την άλλη πλευρά των κατοικων, πραγματοποιηθηκε συγκεντρωση η οποία αποτελείτο περίπου από 200 άτομα.
Στο μεταξύ, κατόπιν εντολής, η Αστυνομία έδωσε διορία προκειμένου να αποχωρήσουν και να λήξει η συγκεντρωση και από τις δύο πλευρές, διαφορετικά τόνισε ότι θα χρησιμοποιούσε άλλα μέσα. Mάλιστα, συγκεντρώθηκαν και αρκετοί κάτοικοι οι οποίοι ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους προβοκατορες της αντισυγκεντρωσης του Σορος, καθώς βασικό τους αίτημα ήταν μια «καθαρή πλατεία Βικτωρίας».
Ωστόσο, ενώ η ομάδα των μισθοφορων του Σορος αποχωρούσε από την προβοκατορικη αντισυγκεντρωση, τους επιτέθηκε μετα από καποιο επεισοδιο που εκαναν η ομάδα «ΔΡΑΣΗ», με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ.
Πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υπήρχαν για αρκετή ώρα γύρω από την περιοχή.
Η αστυνομία διώχνει από την πλατεία λαθρομεταναστες που βρωμιζουν την πλατεια ώστε να μην έρθουν σε επαφή με τους συγκεντρωμενους ντοπιους κατοικους.
Από την πλευρά των ντοπιων κατοικων, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος
Aπό την πλευρά των ντοπιων κατοικων, ο Ηλίας Κασιδιάρης
Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην ΑΣΟΕΕ μετά την αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα που μετά την συγκέντρωση κατέφυγε στην ΑΣΟΕΕ από όπου πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν έξω από το κτήριο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία: Η νέα κυβέρνηση θέτει προτεραιότητά της την καταπολέμηση του ριζοσπαστικού ισλαμισμού
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 23:14
Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ έκανε την "καταπολέμηση του ριζοσπαστικού ισλαμισμού" μια από τις "μεγαλύτερες ανησυχίες" του, στις δηλώσεις του για την κυβερνητική πολιτική σήμερα στην Εθνοσυνέλευση.
"Η καταπολέμηση του ριζοσπαστικού ισλαμισμού υπό οποιαδήποτε μορφή του είναι και παραμένει μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μας", δήλωσε ο Ζαν Καστέξ, πρώην ανώτερος αξιωματούχος, δήμαρχος μιας μικρής πόλης της νοτιοδυτικής Γαλλίας και σχεδόν άγνωστος στο ευρύ κοινό, που διορίστηκε επικεφαλής της κυβέρνησης στις 3 Ιουλίου.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε "ένα νομοσχέδιο κατά των αυτονομιστικών τάσεων" που θα παρουσιαστεί στο συμβούλιο υπουργών προκειμένου "να αποφευχθεί ορισμένες ομάδες να οχυρώνονται γύρω από εθνοτικές ή θρησκευτικές ιδιότητες".
"Η Δημοκρατία, είναι ο κοσμικός χαρακτήρας ως θεμελιώδης αξία, ως αιχμή του δόρατος της συνοχής της κοινωνίας. Καμία θρησκεία, κανένα ρεύμα σκέψης, καμιά ομάδα δεν μπορεί να οικειοποιείται τον δημόσιο χώρο και να επιτίθεται στους νόμους της Δημοκρατίας", δήλωσε ενώπιον των βουλευτών.
Τον Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε μια λαϊκή γειτονιά της Μιλούζης, στην ανατολική Γαλλία, ο πρόεδρος Μακρόν είχε εκφράσει τη βούλησή του για την καταπολέμηση των "ισλαμιστικών αποσχιστικών τάσεων" στη Γαλλία. Ήθελε να ελέγχονται καλύτερα τα κηρύγματα μέσα στα τζαμιά, που μερικές φορές κατηγορούνται για αμφισημία σε ό,τι αφορά τις δημοκρατικές αξίες, και να σταματήσει να δέχεται τους ιμάμηδες που στέλνουν και πληρώνουν ξένες χώρες, όπως η Τουρκία και η Αλγερία, αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των ιμάμηδων που εκπαιδεύονται στη Γαλλία.
Όσον αφορά την ασφάλεια, ο Καστέξ δήλωσε ότι το κράτος θα δώσει "αυστηρή απάντηση και χωρίς περιστροφές" στις "υπερβολικά βίαιες μειονότητες" που "συστηματικά αμαυρώνουν τις διαδηλώσεις" και "στην εξοικείωση με την καθημερινή παραβατικότητα".
"Σε πολλούς τομείς, η μικροεγκληματικότητα, οι μικρές αντικοινωνικές συμπεριφορές, η προσβολή, η λαθραία διακίνηση αναπτύσσονται σε σημείο που καταστρέφουν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Και αναπτύσσονται γιατί, ελλείψει δικαστικής απάντησης, εδραιώνεται μια μορφή ατιμωρησίας", σχολίασε ο πρωθυπουργός.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόσωπο - κλειδί για τον θάνατο της 16χρονης στα Τρίκαλα εξετάζει η αστυνομία
 Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 22:34
Έναν άντρα που θεωρείται πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση θανάτου του 16χρονου κοριτσιού στα Τρίκαλα, εξετάζει σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία.
Η ανήλικη, με καταγωγη από την Αλβανια,  βρέθηκε νεκρή μπροστά από εκκλησάκι και έφερε μώλωπες στο κορμί της: «Είδαν έναν άνθρωπο μπρούμυτα, δεν βλέπαμε πρόσωπο. Παγώσαμε, λέω παιδιά ούτε κουνιέται ούτε σαλεύει» είπε υπάλληλος ξαθαριότητας του δήμου Τρικάλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Star, το κορίτσι συναντήθηκε στις 2 τα ξημερώματα με έναν νεαρό αστυνομικό 27 ετών που τον γνώρισε μέσω Instagram.
Η αστυνομία συνεχίζει να παίρνει καταθέσεις προκειμένου να λύσει τον γρίφο με δεδομένο ότι το κορίτσι δεν έχει αφήσει κάποιο σημείωμα πίσω του.
Η αφήγηση της αδελφής της
Στο μεταξύ, αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία της αδελφής της ανήλικης για το τι μπορεί να της συνέβη από τη στιγμή που εξαφανίστηκε καθώς μίλησε τηλεφωνικά με το άτυχο κορίτσι στις 5 το πρωί και ενώ η οικογένεια άρχισε να την αναζητά από τις 3 το ξημέρωμα: «Σήκωσε το τηλέφωνο η Μαρία κλαμένη και μου λέει "Χριστίνα σε αγαπάω και να προσέχεις" και βγήκα στους δρόμους να ψάχνω» είπε η αδερφή της.
«Εγώ δεν ήθελα να βγει με αυτόν εξαρχής γιατί ήταν μεγαλύτερος. Έχει δύο εβδομάδες που τον γνώρισε» είπε η δίδυμη αδερφή της αναφερόμενη στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για συνάντησή της με τον 27χρονο άντρα. Συντετριμμένος είναι και ο πατέρας της 16χρονης που ζητά να βρεθεί η αλήθεια. «Θέλω μόνο να βρεθεί η αλήθεια, τίποτα άλλο. Μου σκότωσαν το λουλούδι».
Δεν απαντούσε στο τηλέφωνο
Η 16χρονη εξαφανίστηκε ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης. Η μητέρα της και η δίδυμη αδερφή της άρχισαν να την ψάχνουν καθώς δεν απαντούσε σε κλήσεις.
Μετά από πολλές ώρες το κορίτσι απάντησε σε μόνο και μια κλήση, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η αδερφή της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαχαίρωσε τον ανήλικο πακιστανο συμπατριωτη του μετά από καβγά σε χωριό της Κρήτης
 Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 22:04
Ένα ακόμα αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό της Κρήτης. Για άγνωστους λόγους, δύο νεαρά άτομα με καταγωγή από το Πακιστάν, λογομάχησαν και όταν τα πνεύματα οξύνθηκαν, πιάστηκαν στα χέρια. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνδρας, έβγαλε μαχαίρι και δε δίστασε να καρφώσει στην κοιλιά τον 17χρονο τραυματίζοντας τον.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο της συμπλοκής, παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.
Σημειώνεται ότι ο δράστης αμέσως μετά τη συμπλοκή, τράπηκε σε φυγή και αναζητείται από την αστυνομία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη φυλακή 4 διαρρήκτες Ρομα για τη ληστεία και τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό ηλικιωμένης στην Κρήτη
 Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 21:59
Tον δρόμο για τη φυλακή θα πάρουν οι 4 κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας της ηλικιωμένης γυναίκας στην Ζήρο Ηρακλείου που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Κρήτης τον Φεβρουάριο του 2019.
Η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη και συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, που αποφάσισε ποινή κάθειρξης 13 ετών για θανατηφόρα ληστεία για τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι φέρονται να μπήκαν μέσα στο σπίτι της άτυχης γυναίκας, ενώ στους άλλους δύο, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια σε ληστεία.
Η εισαγγελέας της έδρας μάλιστα είχε προτείνει νωρίτερα, όπως και έγινε, να μην δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.
Πρόκειται για τρεις Έλληνες Ρομα και έναν ξένο υπήκοο, ηλικίας από 26 έως 40 χρονών.
Και οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν τον Μάιο μετά από «αθόρυβη» και εμπεριστατωμένη έρευνα στα σπίτια τους στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στις περιοχές των Καμινίων, Αγίας Τριάδας και τον Καταυλισμό.
Η ληστεία που κατέληξε σε τραγωδία
Η ληστεία είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2019 και στη διάρκειά της η άτυχη ηλικιωμένη κακοποιήθηκε βάναυσα από τους δράστες, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την προχωρημένη ηλικία της αποφάσισαν να επιτεθούν στο πρατήριο υγρών καυσίμων που εξακολουθούσε να διατηρεί η 89χρονη γυναίκα.
Η ηλικιωμένη, μετά την απομάκρυνση των δραστών από το βενζινάδικο ειδοποίησε τους συγγενείς της και στη συνέχεια ενημερώθηκαν και οι αρχές που ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Την επομένη ημέρα, όμως, η 89χρονη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου από συγγενείς της όπου και εξέπνευσε. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια από τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε η ηλικιωμένη πρατηριούχος είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.
Από τότε οι διωκτικές αρχές εργάζονταν συστηματικά για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και οι έρευνες όπως προέκυψε εκ του αποτελέσματος απέδωσαν.
Τον Μάιο του 2019 στη διάρκεια καλά συντονισμένης παράλληλης αστυνομικής επιχείρησης σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης του Ηρακλείου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας από 26 έως και 40 χρόνων, τα οποία προφυλακίστηκαν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέα απόπειρα αρπαγής παλι μαλλον από γυφτους αγοριού 8 ετών στην Κάτω Παναγιά Ηλείας
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 17:56
Απόπειρα αρπαγής 8χρονου αγοριού παλι μαλλον από γυφτους καταγγέλλουν μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης οι κάτοικοι της Κάτω Παναγιάς Ηλείας, ενώ, για το περιστατικό, ειδοποιήθηκε από τους γονείς και η Αστυνομία.
Σύμφωνα με όσα μετέφεραν κάτοικοι της περιοχής στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη, στις 10 περίπου το πρωί, όταν ο 8χρονος έκανε πατίνι στους δρόμους της γειτονιάς του.
Στο σημείο σταμάτησε ένα κλειστό φορτηγάκι, μάρκας Hyundai, λευκού χρώματος και χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, από το οποίο κατέβηκαν 3 σωματώδεις άνδρες, έντονα μελαμψοί, που φορούσαν καδένες στο λαιμό.
Οι τρεις άγνωστοι άντρες κυνήγησαν τον μικρό, ο οποίος πρόλαβε τρέχοντας να μπει στην αυλή του σπιτιού του, με τους άγνωστους να τρέπονται κατευθείαν σε φυγή.
Ο 8χρονος εξιστόρησε το περιστατικό στην γονείς του, οι οποίοι – όπως μας μετέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής – ειδοποίησαν και την Αστυνομία.
Μάλιστα όταν το περιστατικό έγινε γνωστό, οι κάτοικοι της περιοχής ανάρτησαν ειδοποιήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καλώντας όλους τους γονείς και τα παιδιά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Ρωσία απαγορεύει τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών
 Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 19:41
Ρώσοι κοινοβουλευτικοί κατέθεσαν σήμερα, νομοσχέδιο το οποίο θα απαγορεύει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, μετά την έγκριση των συνταγματικών τροπολογιών στις οποίες ο γάμος ορίζεται μόνο ως ένωση μεταξύ άνδρα και γυναίκας.
Οι συνταγματικές αλλαγές που εγκρίθηκαν μετά την πανεθνική ψηφοφορία που έγινε στις αρχές του μήνα, δίνουν την δυνατότητα στον πρόεδρο Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036. Οι επικριτές του Κρεμλίνου ισχυρίζονται ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν παραποιημένο κάτι που οι αρχές διαψεύδουν.
Ο Πούτιν ο οποίος έχει ευθυγραμμιστεί με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και κρατάει την Ρωσία σε απόσταση από την ηθική κατάπτωση της Δύσης, έχει δηλώσει ότι δεν θα νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου για όσο διάστημα θα βρίσκεται στο Κρεμλίνο.
Κατοχυρώνοντας μια de facto απαγόρευση με την έννοια της συνταγματικής ερμηνείας καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για τον οποιοδήποτε διάδοχο του την νομιμοποίηση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ακόμη και αν το επιθυμεί.
 Το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από την Κρατική Δούμα (κάτω βουλή), απαγορεύει ρητά τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, όπως και την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια του ιδίου φύλου, κάτι που ούτως ή άλλως δεν μπορούν να κάνουν στην πραγματικότητα ούτε και τώρα.
 Η βουλευτής Γιελένα Μιζούλινα και μια από τους συντάκτες του νομοσχεδίου δήλωσε ότι ο γάμος και η υιοθεσία πρέπει να απαγορεύονται και για τα διεμφυλικά άτομα (τρανς).
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η νομοθέτηση συνιστά μέρος αυτού που χαρακτηρίζεται ως επισημοποίηση των νέων νόμων και είναι επακόλουθο της ψηφοφορίας που έγινε για την συνταγματική μεταρρύθμιση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυρώσεις στη Ρωσία από τις ναζιστικες ΗΠΑ για τους αγωγούς Nord Stream-2 και Turkish Stream
 Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 20:13
Ο Αληταρας ναζι κωλοαμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν στην επιβολή αμερικανικών κυρώσεων σύμφωνα με τον νόμο CAATSA του 2017, στις εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή των δύο αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream-2 και Turkish Stream, οι οποίοι θα μεταφέρουν φυσικό αέριο από την Ρωσία στην Τουρκία και την Ευρώπη.
Ο αληταρας ναζι Μάικ Πομπέο κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου δήλωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έδωσε οδηγίες στο να συμπεριληφθούν στην εφαρμογή του νόμου CAATSA (Countering America`s Adversaries Through Sanctions Act, Νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων), οι εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή των δύο αγωγών φυσικού αερίου.
«Είναι μια κατηγορηματική προειδοποίηση προς τις εταιρείες, που βοηθούν στην υλοποίηση των ρωσικών έργων…και συμμετέχουν σ’ αυτά και λέει ότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Αποχωρήστε (από τα έργα αυτά) τώρα, ή κινδυνεύετε να υποστείτε συνέπειες» δήλωσε ο αληταρας ναζι Πομπέο.
Σύμφωνα με τον Μάικ Πομπέο που διαστρεφει την πραγματικοτητα οι δύο αγωγοί δεν συνιστούν έργα εμπορικής σημασίας. Ο ναζι ξεφτιολας βοιδοκεφαλας Πεμπεο λεει  ότι «είναι κύρια εργαλεία του Κρεμλίνου που χρησιμοποιεί για να εκμεταλλευθεί και να διευρύνει την εξάρτηση της Ευρώπης από τις ρωσικές ενεργειακούς πόρους, εργαλεία τα οποία υπονομεύουν την Ουκρανία, σταματώντας την μεταφορά φυσικού αερίου μέσω αυτής της κρίσιμης σημασίας δημοκρατικής χώρας, εργαλείο το οποίο σε τελική ανάλυση υπονομεύει την διατλαντική ασφάλεια. Οι ΗΠΑ είναι πάντα έτοιμες να βοηθήσουν του ευρωπαίους μας φίλους και να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες», δήλωσε ο Αληταρας ναζι κωλοαμερικανός υπουργός Εξωτερικών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρία πλοία φλέγονται από κωλοαμερικανικο σαμποταζ  σε λιμάνι στο νότιο Ιράν
 Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 15:51
Τουλάχιστον τρία πλοία φλέγονται στο λιμάνι Μπουσέρ στο νότιο Ιράν, μετέδωσε σήμερα το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Από τα τέλη Ιουνίου έχουν σημειωθεί εκρήξεις και πυρκαγιές σε ιρανικές στρατιωτικές, πυρηνικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Άγκυρα... θυμήθηκε το ζήτημα της έκδοσης των οκτώ Τούρκων κεμαλικων αξιωματικών
 Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 13:17
Τους οκτώ Τούρκους κεμαλικους αξιωματικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016 για να γλιτώσουν τις διώξεις του ισλαμοφασιστικου καθεστώτος του σουλτανου Ερντογάν μετά το στημένο «πραξικόπημα» του, θυμήθηκε σήμερα η Άγκυρα.
Η πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα επέλεξε τη σημερινή ημέρα, επέτειο του στημενου «πραξικοπήματος» του αντιδημοκρατη σουλτανου  (είχε εκτυλιχθεί τις βραδινές ώρες της 15ης Ιουλίου 2016) για να αναφερθεί στην υπόθεση για την οποία η ελληνική δικαιοσύνη έχει ως γνωστόν τελεσιδικήσει.
Συγκεκριμένα η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook τα εξής:
«Περιμένουμε εδώ και τέσσερα χρόνια την έκδοση των οκτώ πρώην αξιωματικών (και άλλων) που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το στημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ερημίτης είναι μια περιοχή σπάνιας ομορφιάς.Έχω την τύχη να έχω πάει έφηβος και να μου έχει μείνει στο μυαλό.Ο Ερημίτης όμως έχει μια μεταφυσική ομορφιά που περιμένεις τις Νύμφες και όχι έναν ηλίθιο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Φασιστάδωνι και έναν άλλον πανηλίθιο γόνο πρωθυπουργό,ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς μας λέει κατάμουτρα ότι είναι καλύτερο να γίνει το Kassiopi Project δίνοντας τη δυνατότητα στο κυπριακό fund να φτιάξει συγκρότημα πολυτελών κατοικιών[τη στιγμή που ο τόπος εκεί δεν έχει ανάγκη άλλων καταλυμάτων]από τη στιγμή που είτε αργά είτε γρήγορα η περιοχή θα καεί.
Με λίγα λόγια ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης προεξοφλεί αναπτυξιολάγνους εμπρησμούς λεηλασίας της φύσης και της περιοχής.Έχει την ατυχία ο πρωθυπουργός και το κυπριακό fund να έχουν αρκετούς απέναντί τους.Είναι επικίνδυνος και ως διαχειριστής ο Μητσοτάκης.Είναι ανίκανος να καταλάβει στοιχειώδη πράγματα,ενώ δεν φαίνεται να αξιολογεί καθόλου την υπάρχουσα κατάσταση στην περιοχή.   Ο Αδωνις πρόσφατα είπε ότι από δω και μπρος για τις επενδύσεις δεν θα ρωτάμε τις τοπικές κοινωνίες και τις αρχές.Στην Κέρκυρα έχει δημιουργηθεί ήδη ένα μεγάλο ρήγμα μετά τη δικαίωση στη Λευκίμμη από τους αγώνες που είχε δώσει επί Σύριζα[δεν θα ξεχάσουμε τα ΜΑΤ και τα χημικά που δέχτηκαν οι κάτοικοι της Λευκίμμης].Το κράτος όμως θα υποστεί και τώρα ένα δεύτερο πλήγμα και εκτιμώ οτι ο Ερημίτης θα μείνει ως έχει προτού προκαλέσουν την ισοπέδωση και αλλοίωσή του,διότι για κακή τους τύχη δεν αντιδρούν μόνοι οι ντόπιοι,αλλά και οικονομικά ισχυροί που έχουν σπίτια στον Ερημίτη,πηγαίνουν εκεί,αφήνουν χρήμα και έχουν δεθεί με τον τόπο και τους ανθρώπους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυστικος διαλογος με την Τουρκια στο Βερολινο.
Σοκ! Συζητουσαμε με την Αγκυρα δυο μερες μετα την προκληση στην Αγια Σοφια!
Βαρυτατα εκτεθειμενο το Μαξιμου. Τι ειπε η συμβουλος του Κυριακου (Σουρανη) με τον απεσταλμενο του Ερντογαν?
«Βομβα» από τον Τσαβουσογλου. «Καρφωσε» την ελληνικη κυβερνηση αποκαλυπτοντας τις μυστικες συνομιλιες Γερμανιας-Τουρκιας-Ελλαδας.
Εκτος εθνικης γραμμης η διαδικασια. Μεγα θεμα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ»
Σχέδιο νέων αντεργατικών ανατροπών για να ανακάμψουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι
Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος ιεραρχείται ψηλά από την «επιτροπή σοφών» της κυβέρνησης
Την ενδιάμεση έκθεσή της για το αντιλαϊκό σχέδιο αξιοποίησης των 32 δισ. ευρώ που προορίζονται για την Ελλάδα από το «Ταμείο Ανάκαμψης» της ΕΕ παρουσίασε χτες η λεγόμενη «Επιτροπή Πισσαρίδη», σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ενα σχέδιο χρηματοδότησης των επιχειρηματικών ομίλων και «εξοπλισμού» τους με νέα εργαλεία για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, το ξήλωμα δικαιωμάτων όπως η Κοινωνική Ασφάλιση μέσω της προώθησης του κεφαλαιοποιητικού συστήματος. Το σχέδιο αυτό στην ολοκληρωμένη του μορφή θα αποτελέσει τη βάση για το λεγόμενο «εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας» που θα καταθέσει η κυβέρνηση στην Ευρω Επιτροπή, και βέβαια θα είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις συστάσεις του Ευρω Εξαμήνου, με έμφαση «στις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα των οικονομιών».
Σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ως τάχα «εθνική υπόθεση» η επεξεργασία αυτού του σχεδίου, κατά την παρουσίαση της έκθεσης επισημάνθηκε «η ανάγκη για τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση», ενώ έγινε λόγος και για «ένα νέο συμβόλαιο μεταξύ του κόσμου της εργασίας, της παραγωγής και της πολιτικής». Εξ ου και κλήθηκαν να μετάσχουν και οι «κοινωνικοί εταίροι», όπως ο εκπρόσωπος του εργατοπατερισμού - πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, μαζί με τους εκπροσώπους των βιομηχάνων, προέδρους του ΣΕΒ και του ΣΒΒΕ, τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ και της ΕΣΕΕ.
Κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το κείμενο, που έβαλε στόχο να καταληχτεί για να πάρουν οι όμιλοι το πακέτο της ευρωενωσιακής χρηματοδότησης, «σχέδιο αναφοράς». Και επισήμανε ότι «πολλές από τις προτάσεις της έκθεσης κινούνται στη γραμμή όχι απλά των δικών μας προγραμματικών δηλώσεων, αλλά και δράσεων που έχουμε ήδη δρομολογήσει», δηλαδή των αντιλαϊκών πακέτων, που είναι άλλωστε όροι για να πέσει ρευστό στους βιομηχάνους και τους άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ένας από τους κεντρικούς στόχους του «Σχεδίου Ανάπτυξης» που παρουσιάστηκε χτες είναι η «εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στον δεύτερο πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης», που αποτελούσε μία από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ και έρχεται να «κουμπώσει» πάνω στον νόμο - λαιμητόμο, του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου).
Στην κατεύθυνση αυτή, δηλαδή στην καθαρή ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, η κυβέρνηση δεν ξεκινάει από το μηδέν, αλλά ήδη έχει κάνει βήματα, με το σχετικό πόρισμα που συνέταξε άλλη «επιτροπή σοφών» στο υπουργείο Εργασίας, υπό την πολιτική εποπτεία του πρώην υφυπουργού Ν. Μηταράκη. Μάλιστα περίοπτη θέση στην επιτροπή κατείχαν εκπρόσωποι της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς και των Επαγγελματικών Ταμείων, μαζί και της Τράπεζας της Ελλάδας, όλα τα κοράκια δηλαδή που ετοιμάζονται να θησαυρίσουν με τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αντεργατικές ανατροπές...
Οι βασικές «ιδέες» του «Πορίσματος» που συντάχθηκε για λογαριασμό του υπουργείου Εργασίας προβλέπουν:
Πρώτον: Οι επικουρικές συντάξεις των νέων ασφαλισμένων δεν θα είναι εγγυημένες, καθώς το ύψος τους θα εξαρτάται από το τζογάρισμα στις αγορές και γενικώς από την «απόδοση» του ρίσκου που αναλαμβάνει ο κάθε ασφαλισμένος ατομικά! Είναι χαρακτηριστικό ότι γίνεται λόγος για «επιλογή» ανάμεσα σε «τρία επενδυτικά πακέτα», «χαμηλού», «μεσαίου» και «υψηλού επενδυτικού κινδύνου»... Στην πρόταση ως εναλλακτικοί πάροχοι διαχείρισης υποδεικνύονται «οι ΑΕΔΑΚ, οι ΕΠΕΥ, τα Πιστωτικά Ιδρύματα και οι Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις».
Δεύτερον: Ολοι οι νέοι ασφαλισμένοι που πρωτοασφαλίζονται μετά την 1/1/2021 υπάγονται υποχρεωτικά στο νέο ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα και καταβάλλουν το 6,5% επί των αποδοχών τους. Με άλλα λόγια, το κράτος διευρύνει την πελατεία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Ασφάλιση, εντάσσοντας υποχρεωτικά στο νέο σύστημα ομάδες κλάδων και επαγγελμάτων που με το ισχύον σύστημα δεν διαθέτουν επικουρική Ασφάλιση. Τέτοιες μεγάλες κατηγορίες είναι οι ασφαλισμένοι στα πρώην ταμεία του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.
Τρίτον: Στο πλαίσιο του σημερινού Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) δημιουργείται ξεχωριστός νέος κλάδος ιδιωτικής επικουρικής Ασφάλισης και το Ταμείο θα είναι υπεύθυνο για την είσπραξη των εισφορών.
Τέταρτον: Παρά τις σκόπιμες ασάφειες για το «κόστος μετάβασης» στο νέο σύστημα, το «Πόρισμα» παραδέχεται ότι τουλάχιστον μετά τα πρώτα δέκα χρόνια, η διακοπή ροής εισφορών στο ΕΤΕΑΕΠ από τους νέους ασφαλισμένους θα προκαλέσει ελλείμματα, τα οποία με τη σειρά τους θα φορτωθούν σε παλιούς συνταξιούχους και ασφαλισμένους. Η κυβέρνηση επιχείρησε σε πρώτη φάση να κουκουλώσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το κόστος μετάβασης στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Ομως, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις το κόστος αυτό, από το ένα σύστημα στο άλλο, υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 55 δισ. ευρώ! Φαίνεται ότι μέσα από το «Σχέδιο Ανάκαμψης» και τα κεφάλαια που θα κατευθυνθούν εκεί, η κυβέρνηση βρήκε τον τρόπο να κλείσει την οικονομική τρύπα της «μετάβασης» και με δημόσιο χρήμα να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση του δεύτερου πυλώνα Ασφάλισης, με τον τελικό λογαριασμό βέβαια να φορτώνεται στα λαϊκά στρώματα, μέσω της γενικής φορολογίας και των άλλων αντιλαϊκών επιβαρύνσεων.
Αλλος βασικός στόχος του σχεδίου είναι η παραπέρα υπονόμευση της θέσης του ανέργου, τον οποίο μετατρέπουν σε «καταρτιζόμενο» και φθηνό εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, στις προτάσεις του σχεδίου προβλέπεται «ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) να βοηθάει ενεργά τους ανέργους για έξι μήνες στην αναζήτηση εργασίας. Τα άτομα που δεν έχουν βρει δουλειά μετά από 6 μήνες, να καλούνται να συμμετέχουν σε στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης, ακολουθούμενη από πρακτική άσκηση στην αγορά την οποία θα βρίσκει για τον εκπαιδευόμενο το κέντρο κατάρτισης».
Με τον τρόπο αυτό μπαίνει υπό αμφισβήτηση η 12μηνη επιδότηση των ανέργων, καθώς μετά τους 6 μήνες ανεργίας, ο άνεργος οδηγείται σε «προγράμματα κατάρτισης», με τελικό προορισμό την παροχή φθηνού εργατικού δυναμικού στις επιχειρήσεις, με τους γνωστούς όρους «γαλέρας» που επικρατούν κατά τη διάρκεια της πρακτικής εξάσκησης. Ταυτόχρονα, τα διάφορα ιδιωτικά κέντρα κατάρτισης και «εκπαίδευσης» θα ξεκοκαλίζουν τα χρήματα που δίνονται.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
«Περασμένες - ξεχασμένες» οι τεράστιες περικοπές των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ
Αναγνωρίζεται η διεκδίκηση αναδρομικών μόνο για 11 μήνες
«Μήτρα νομιμοποίησης» των άθλιων περικοπών ο νόμος Κατρούγκαλου
Στην κατεύθυνση της οριστικής «παραγραφής» των δίκαιων διεκδικήσεων των συνταξιούχων για όλες τις περικοπές που επέβαλαν στις συντάξεις οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ από το 2012 μέχρι σήμερα, αξιοποιώντας ως «μήτρα νομιμοποίησης» των περικοπών αυτών τον αντιασφαλιστικό νόμο - λαιμητόμο, του Κατρούγκαλου, κινείται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στην «πιλοτική δίκη» για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, εξαιρώντας από αυτήν τη «νομιμοποίηση» μόνο το 11μηνο μεταξύ Ιούνη 2015 και Μάη 2016.
Με τη δημοσιοποίηση και των νέων αποφάσεων του ΣτΕ, επιβεβαιώνεται ότι η ψήφιση το Μάη του 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του νόμου 4387 (νόμος Κατρούγκαλου) αποτελεί σημείο καμπής στη μακρά αλυσίδα των περικοπών, καθώς λειτούργησε ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», ενσωματώνοντας και «νομιμοποιώντας» ουσιαστικά όλες τις προηγούμενες περικοπές, «λύνοντας» ζητήματα αντισυνταγματικότητας κ.ά. και κλείνοντας το δρόμο σε διεκδικήσεις αναδρομικών για το χρονικό διάστημα μετά την ψήφισή του.
Τι προβλέπουν οι αποφάσεις της «πιλοτικής δίκης»
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ στην «πιλοτική δίκη» που προκάλεσε η κυβέρνηση και έγινε τον περασμένο Γενάρη:
Αναδρομικά για τις περικοπές στις συντάξεις τους αναγνωρίζονται για τους συνταξιούχους που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και μόνο για το 11μηνο μεταξύ 10/6/2015 και 11/5/2016. Δηλαδή, τα αναδρομικά περιορίζονται στο χρονικό διάστημα από την έκδοση των προηγούμενων αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ τον Ιούνη του 2015 (αποφάσεις 2287 - 2288 περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών του 2012) και μέχρι την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου στις 12/5/2016.
Οσον αφορά το χρονικό διάστημα από το 2013 έως και τον Ιούνη του 2015, το ΣτΕ επανέλαβε την προηγούμενη απόφασή του, σύμφωνα με την οποία, ενώ κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές του εν λόγω διαστήματος, αποκλείει την απόδοση αναδρομικών στο σύνολο των συνταξιούχων, ορίζοντας ότι αναδρομικά μπορούν να πάρουν μόνο οι συνταξιούχοι που είχαν ήδη ασκήσει προσφυγές πριν τον Ιούνη του 2015.
Απορρίπτεται οποιαδήποτε διεκδίκηση αναδρομικών από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) και μετά, παρότι αναγνωρίζεται ότι ο εν λόγω νόμος ουσιαστικά θεσπίζει εκ νέου τις ίδιες περικοπές. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη νέα απόφαση του ΣτΕ (1439/2020), η οποία επικαλείται προηγούμενες αποφάσεις για τον νόμο Κατρούγκαλου, «οι εν λόγω μειώσεις, από τη δημοσίευση του ν. 4387/2016 και εφεξής, έχουν ως νόμιμο έρεισμα την ανωτέρω διάταξη του άρθρου 14 παρ. 2 περ. α' του τελευταίου αυτού νόμου, από το χρονικό δε αυτό σημείο και εφεξής (12.5.2016) είναι νόμιμες», ενώ υπενθυμίζει πως «με την απόφαση 1890/2019 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (σκέψη 20), κρίθηκε καταρχήν συνταγματικώς θεμιτή η εκ νέου κατ' ουσίαν θέσπιση των ως άνω περικοπών στο πλαίσιο επανυπολογισμού και των επικουρικών συντάξεων». Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, στο πρώτο πακέτο των αποφάσεων που ακολουθούν την «πιλοτική δίκη», το ΣτΕ ήδη απορρίπτει προσφυγές συνταξιούχων για τις περικοπές από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου και μετά.
Υπενθυμίζεται ότι οι περικοπές του 2012, που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του ΣτΕ το 2015 αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση συνέχισε να τις εφαρμόζει και στη συνέχεια τις ενσωμάτωσε στον νόμο 4387, καθιστώντας τες «νόμιμες», είναι οι εξής:
Μείωση κατά 12% στο τμήμα της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ.
Μείωση που εφαρμόζεται κλιμακωτά 5% - 20% για συντάξεις ή άθροισμα συντάξεων από 1.000 ευρώ και άνω.
Μείωση στις επικουρικές κλιμακωτά 10% - 20% από το πρώτο ευρώ με κατοχύρωση κατώτατου ορίου 200 ευρώ.
Πλήρης περικοπή των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας, που για τις κύριες συντάξεις ήταν στο ποσό των 800 ευρώ.
Πλήρης περικοπή των Δώρων των επικουρικών που ήταν πλήρεις συντάξεις, δηλαδή δύο επικουρικές ανά έτος.
Κοροϊδία και... «βλέπουμε» από την κυβέρνηση ΝΔ - Απύθμενο θράσος από τον ΣΥΡΙΖΑ
Την ίδια στιγμή, ακόμα και μετά τη χτεσινή δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για αυτά τα περιορισμένα αναδρομικά των 11 μηνών, η κυβέρνηση ΝΔ αντί να ανακοινώσει ότι δρομολογεί την άμεση απόδοσή τους στο σύνολο των συνταξιούχων, αναμασά την γνωστή καραμέλα περί «συνεκτίμησης των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και αντοχών».
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του μετά την έκδοση της απόφασης, το υπουργείο Εργασίας, αφού επαναλαμβάνει τα τετριμμένα περί «σεβασμού των δικαστικών αποφάσεων», στο διά ταύτα αναφέρει: «Συνεπώς, μελετάμε τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και συνεκτιμώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες και αντοχές της εθνικής μας οικονομίας, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το χρόνο και τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης αυτής».
Στην κοροϊδία της κυβέρνησης ήρθε να προστεθεί η προκλητικότητα του ΣΥΡΙΖΑ: Με μια δήλωση - μνημείο υποκρισίας, η Εφη Αχτσιόγλου, πρώην υπουργός Εργασίας, καλεί την κυβέρνηση «να δώσει τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, μην τους αναγκάσει σε δικαστικά έξοδα για να πάρουν αυτό που δικαιούνται», προσθέτοντας με απύθμενο πολιτικό θράσος ότι «8 χρόνια μετά, το ΣτΕ αποκαθιστά τους συνταξιούχους για την περίοδο από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι το Μάιο του 2016, καθώς ο ασφαλιστικός νόμος 4387/2016 που ψηφίστηκε τότε θεράπευσε αυτήν την αντισυνταγματικότητα...».
Αυτό που δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα εν λόγω αναδρομικά δημιουργήθηκαν επί δικής του διακυβέρνησης, επειδή δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις του ΣτΕ τον Ιούνη του 2015 και συνέχισε να εφαρμόζει τις αντισυνταγματικές περικοπές των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενώ η... «θεραπεία» που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι με τον νόμο - λαιμητόμο, του Κατρούγκαλου, ενσωμάτωσε τις άθλιες περικοπές στον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, καθιστώντας από το 2016 και μετά «νόμιμο» το πετσόκομμα των Σαμαρά - Βρούτση από το 2012!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα το παναναπηρικό συλλαλητήριο
Παναναπηρικό συλλαλητήριο θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Αττικής. Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ειδικής Αγωγής (ΠΟΜΕΕΑ), το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών, ο Σύλλογος Γονέων Τυφλών Παιδιών ΚΕΑΤ, ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «Κεραυνός», καθώς και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).
Τα βασικά αιτήματα είναι: Κανένας άνθρωπος με αναπηρία και χρόνια πάθηση χωρίς τις αναγκαίες θεραπείες, την Ειδική Αγωγή και αποκατάσταση. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή / και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.). Αμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και πλήρη κάλυψη σε υποδομές και εξοπλισμό. Να ανοίξουν νέες δημόσιες δομές στην Ειδική Αγωγή με ευθύνη του κράτους. Καμία απόλυση, καμία δυσμενής μετατροπή σύμβασης. Γενναία αύξηση του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού. Μαζικά τεστ σε ΑμεΑ και εργαζόμενους σε Ειδική Αγωγή, Αποκατάσταση και Πρόνοια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Οι ιρανικές αρχές εκτέλεσαν τον Ρεζά Ασαγαρί, που είχε κριθεί ένοχος για διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό των ΗΠΑ σε σχέση με το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Κινητοποιήσεις υγειονομικών για ενίσχυση νοσοκομείων
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της Γαλλίας, μετά από πρωτοβουλία συνδικαλιστικών οργανώσεων υγειονομικών που καλούν σε «μέρα εθνικής δράσης».
Βασικά τους αιτήματα είναι η ουσιαστική στήριξη των νοσοκομείων, με προσλήψεις και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, να σταματήσουν «λουκέτα» που δρομολογούνται στο όνομα και της «εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών», αλλά και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των εργαζομένων, ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την απαραίτητη επανακατάρτισή τους κ.τ.λ.
Μεταξύ άλλων έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 2 μ.μ. στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι, ενώ προετοιμάζονται και παρεμβάσεις σε διάφορα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης. Τα συνδικάτα που καλούν στις κινητοποιήσεις καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση «περιφρονεί τα αιτήματά τους». Σημειωτέον ότι η κυβέρνηση Μακρόν ετοιμάζεται για νέες ανακοινώσεις για την Υγεία (πρόγραμμα «Segur de la sante»), μεταξύ άλλων εξετάζοντας «βάση επανεκτίμησης» για αύξηση μισθού, «πρόγραμμα κινήτρων» για τους ιδιώτες κ.τ.λ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Γενοκτονία διαρκείας λαϊκών αγωνιστών
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--
Νέα δολοφονία πρώην αντάρτη των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC-EP) σημειώθηκε τη Δευτέρα στην επαρχία της Χουίλα. Ο 53χρονος Χοσέ Αντόνιο Ριβέρα εκτελέστηκε μέσα σε συνεργείο αυτοκινήτων όπου εργαζόταν, μέρα μεσημέρι, από δολοφόνους με κουκούλες που διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Με τη δολοφονία του έχουν φτάσει τους 218 οι δολοφονημένοι αντάρτες από την υπογραφή της λεγόμενης ειρηνευτικής συμφωνίας των ανταρτών με την αστική κυβέρνηση της Κολομβίας τον Νοέμβρη του 2016. Συνολικά οι αγωνιστές αντάρτες, συνδικαλιστές, ηγέτες ιθαγενών, αγροτών, υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που έχουν εκτελεστεί, ξεπερνάνε τους 860. Ενώ το αστικό κράτος και της σημερινής φασστικής κυβέρνησης του Ιβάν Ντούκε συνεχίζει να καλύπτει τους παραστρατιωτικούς δολοφόνους που δρουν ανεξέλεγκτοι και ανενόχλητοι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΠΑΝΙΑ
Σε απεργία διαρκείας οι ειδικευόμενοι γιατροί
MAΔΡΙΤΗ.--
Σε απεργία διαρκείας προχώρησαν από τη Δευτέρα χιλιάδες ειδικευόμενοι γιατροί (MIR) στη Μαδρίτη (υπολογίζονται σε 4.600), διεκδικώντας Συλλογική Σύμβαση που να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας στα νοσοκομεία, ανθρώπινα ωράρια και αξιοπρεπείς μισθούς.
Με συνθήματα όπως «Τα δικαιώματά μας είναι η δημόσια Υγεία» και «Δεν είναι εκπαίδευση, είναι εκμετάλλευση», οι ειδικευόμενοι γιατροί, αλλά και ειδικευόμενοι νοσηλευτές, έκαναν πορεία στη Μαδρίτη καταγγέλλοντας τις άθλιες εργασιακές συνθήκες τόσο κατά την περίοδο της ειδικότητας (4-5 χρόνια) όσο και τα πρώτα χρόνια ως ειδικευμένοι γιατροί, και απαιτώντας από την τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης, όπου ανήκουν τα νοσοκομεία, να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις για αξιοπρεπή ΣΣΕ.
Οπως λένε ειδικευόμενοι γιατροί στα ισπανικά ΜΜΕ, τα ωράρια είναι εξαντλητικά, συνήθως 10ωρη βάρδια χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, ενώ για να συμπληρώσουν τον μισθό τους (περίπου 1.000 ευρώ) αναγκάζονται να κάνουν πέντε - έξι εφημερίες το μήνα. Ειδικευόμενοι χειρουργοί καταγγέλλουν πως ενδέχεται να μπουν στο χειρουργείο μετά από 24ωρη αϋπνία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ασθενών.
Αλλοι δήλωσαν ότι εργάζονται περίπου 50 - 60 ώρες τη βδομάδα, ενώ αντί να εκπαιδεύονται αναλαμβάνουν ευθύνες και καθήκοντα που δεν τους αναλογούν, για την κάλυψη κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ελλείψεις και περικοπές που αναδείχθηκαν με τον πιο δραματικό τρόπο κατά τη διάρκεια της πανδημίας στην Ισπανία, ιδιαίτερα στη Μαδρίτη. Ετσι, απαίτησαν, πέρα από τα χειροκροτήματα, μέτρα βελτίωσης των συνθηκών δουλειάς τους, για να μπορούν να προσφέρουν με ασφάλεια τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς. Επίσης κατήγγειλαν ότι με το λεγόμενο προσωπικό ασφαλείας των νοσοκομείων - που καλύπτεται κυρίως από τους ειδικευόμενους γιατρούς - ουσιαστικά τους θέτουν εμπόδια και για συμμετοχή στην απεργία.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις, όπου επικρατεί η ίδια άθλια κατάσταση για τους ειδικευόμενους γιατρούς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Ιεραρχεί ψηλά τη γεωπολιτική σημασία της Μεσογείου
Να μην οικοδομηθεί το μέλλον της περιοχής από «άλλες δυνάμεις», είπε ο Εμ. Μακρόν
ΠΑΡΙΣΙ.--
Στην ειδική αξία που έχει η Μεσόγειος στον ευρύτερο γεωπολιτικό συσχετισμό δυνάμεων επέλεξε να εστιάσει ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σε ομιλία του προς τις Ενοπλες Δυνάμεις με αφορμή την εθνική επέτειο της 14ης Ιούλη (231 χρόνια από την Αλωση της Βαστίλης). «Η περιοχή της Μεσογείου θα είναι η πρόκληση των προσεχών ετών, όσο οι παράγοντες κρίσης που συνδυάζονται εκεί είναι πολλοί: Αμφισβήτηση θαλάσσιων ζωνών, συγκρούσεις μεταξύ παρόχθιων χωρών, αποσταθεροποίηση της Λιβύης, μετανάστευση, διακίνηση, πρόσβαση σε πόρους», υπογράμμισε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι έχει «καθοριστική σημασία» να αντιμετωπίσει η ΕΕ με αποφασιστικό τρόπο γεωπολιτικά θέματα της Μεσογείου και να παραμείνει εκείνη που θα ελέγχει το μέλλον της, χωρίς να το αφήσει σε «άλλες δυνάμεις». Συγκεκριμένα, είπε ότι «η Ευρώπη πρέπει να επανακαθορίσει το ρόλο της (σ.σ. στη Μεσόγειο) και τη θέση της, χωρίς αφέλεια, χωρίς εφησυχασμό» αλλά και ότι «η Μεσόγειος δεν μπορεί να οικοδομήσει διαρκή ειρήνη χωρίς εμάς, δεν μπορούμε να δεχτούμε το μέλλον μας να οικοδομηθεί από άλλες δυνάμεις». Κατέληξε δε ότι «μια πραγματική ευρωπαϊκή πολιτική για τη Μεσόγειο» είναι «αναγκαία και επιτακτική». Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην κατάσταση στη Λιβύη, εκτιμώντας ότι «η σταθεροποίησή της είναι θεμελιώδης για την ασφάλεια της Ευρώπης και του Σαχέλ» (δηλαδή της υποσαχάριας Αφρικής), και κάλεσε σε «άμεση επανάληψη των διαπραγματεύσεων και ενός πολιτικού διαλόγου για εκεχειρία», επιβεβαιώνοντας ξανά ότι το Παρίσι θα διεκδικήσει ηγετικό ρόλο στο ξαναμοίρασμα της Αφρικής, όπου άλλωστε το γαλλικό κεφάλαιο έχει ισχυρά ερείσματα, από την εποχή της αποικιοκρατίας.
Οι επισημάνσεις Μακρόν για τη Μεσόγειο διατυπώνονται σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας, διπλωματικής αλλά και στρατιωτικής, για τον έλεγχο των υδρογονανθράκων αλλά και των ενεργειακών - εμπορικών διαδρομών στο σταυροδρόμι Ευρώπης - Αφρικής - Μέσης Ανατολής, στο πλαίσιο της οποίας επανέρχονται και σημαντικές ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, που περιπλέκουν το αντιλαϊκό παζάρι. Δεν είναι τυχαίες για παράδειγμα οι «τριβές» Γαλλίας - Τουρκίας, που δεν κρύβουν ότι διαφωνούν σε πολλά θέματα, αλλά ταυτόχρονα ζητούν διατήρηση διαλόγου και συνεργασίας.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, Φρανσουά Λεκουάντρ, μιλώντας στη «Λε Μοντ» αναφέρθηκε και στο πρόσφατο περιστατικό με το γαλλικό πλοίο «Courbet» (που «λόκαρε» τουρκική φρεγάτα τον Ιούνη, στα ανοιχτά της Λιβύης), ισχυριζόμενος ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος εκτροπών με τους Τούρκους, ωστόσο βρισκόμαστε σαφέστατα σε μια κλιμάκωση όσο τα θέματα διαφωνίας είναι πολλά. Η Γαλλία προσπαθεί με τους Ευρωπαίους να έχει μια σταθερότερη στάση απέναντι στις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από τους Τούρκους, και η Τουρκία αναμφίβολα θα αντιδράσει».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για άλλη μια φορά γίναμε θεατές της επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν...
Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος - Armenian National Committee of Greece
Δελτίο Τύπου της ΑΕΕΕ για την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή Ταβούς της Αρμενίας - 14.07.2020
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΝΑΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Παρά τα παγκόσμια μέτρα για την καταπολέμηση της επικίνδυνης πανδημίας και προκειμένου να αποσπαστεί η προσοχή του λαού από τις εσωτερικές πολιτικές τριβές και συνεχείς αποτυχίες της χώρας τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκαν στα χωρία Τσιναρί και Μοβσές της...
επαρχίας Ταβούς στα βορειοανατολικά σύνορα της Αρμενίας.
Οι επιθέσεις αναχαιτίστηκαν από τις συνοριακές δυνάμεις, ενώ ο αρμενικός στρατός τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, για να αποκρούσει οποιαδήποτε νέα προσπάθεια εισβολής.
* Καταδικάζουμε απερίφραστα την συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν, ενάντια στην Αρμενία και το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) και καλούμε την Διεθνή κοινότητα να δει ξεκάθαρα την πραγματικότητα και την προσπάθεια στρατιωτικής κλιμάκωσης, που επιχειρεί για άλλη μια φορά το Αζερμπαϊτζάν. Κάθε προσπάθεια στρατιωτικής επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν είναι καταδικασμένη.
* Καλούμε την διεθνή κοινότητα και την πολιτισμένη ανθρωπότητα να αξιολογήσει με σαφήνεια και να δηλώσει την αντίθεσή της στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν.
* Καταδικάζουμε την κυνική στάση της Τουρκίας, που σπεύδει να δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξή της στο Αζερμπαϊτζάν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως πρόκειται για δυο καθεστώτα, που προωθούν την εχθρότητα και την μισαλλοδοξία.
ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑΣ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να, πάλι που η Ρωσία... φταίει! Τα τελευταία χρόνια η προτεσταντική ελίτ με εργαλείο το Βαρθολομαίο σχίζει και διχάζει τη διεθνή ορθοδοξία, στη Ρωσία-Ουκρανία, τη Σερβία κ.α... Ο Ερντογάν «έπιασε» το...
αδύναμο σημείο και κτύπησε στην Αγιά Σοφιά. Τώρα «κάποιοι» κλαψουρίζουν κατά της Μόσχας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγία Σοφία: Ο Ερντογάν, ο Βαρθολομαίος και η Ρωσία! Ο καθένας με τον ρόλο του!
Η περίπτωση με την Αγία Σοφία αποτελεί κίνηση υψηλού ρίσκου του Τούρκου ηγέτη! Ταυτόχρονα, δείχνει το βάθος της προδοσίας του ορθόδοξου κόσμου από τον Βαρθολομαίο... Στη Μόσχα μιλούν «έξω από τα δόντια» για όσους άνοιξαν τον δρόμο στον Ερντογάν!
Αγανάκτηση, πικρία, οργή εκφράζουν παντού στον χριστιανικό κόσμο για την κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αλλάξει το καθεστώς του παγκόσμιου αυτού συμβόλου της χριστιανοσύνης γενικά, της Ορθοδοξίας συγκεκριμένα, και από μουσειακό χώρο, ανοικτό σε όλους, να το μετατρέψει ξανά σε τζαμί! Πέρα από τις φραστικές υποχωρήσεις μετά τη διεθνή κατακραυγή, η ουσία παραμένει: η Αγία Σοφία γίνεται ξανά τζαμί!
Ποια η αιτία; Μήπως, τάχα, υπήρχε πρόβλημα χώρων ισλαμικής λατρείας στην Πόλη; Μήπως επλήγη κάπου το γόητρο της μουσουλμανικής θρησκείας στην Τουρκία και με τον τρόπο αυτό το... επαναφέρουν; Τίποτα απ' όλα αυτά...
Ο Ερντογάν, με μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και ταυτόχρονα υψηλού ρίσκου για τον ίδιο, επιχειρεί να «λύσει» εσωτερικά προβλήματα τα οποία, μετά το τετράμηνο της πανδημίας, οξύνθηκαν -κυρίως στην οικονομία- δημιουργώντας συνθήκες που πολιτικά μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτες από τον ίδιο!
Στη διεθνή σκηνή δείχνει ότι το «κακό παράδειγμα» των... μεγάλων είναι... μεταδοτικό! Πριν έναν μόλις χρόνο, ο Πρόεδρος Τραμπ έσπευσε να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους, «γράφοντας» στα παλιά του τα παπούτσια τις συνολικές αντιδράσεις μαζί και της UNESCO! Τη σκυτάλη τώρα πήρε ο Ερντογάν, ο οποίος, στις αντιδράσεις όλου του χριστιανικού κόσμου και της UNESCO, έφτασε να δηλώσει ότι «δεν θα μας υποδείξει κανείς τι θα κάνουμε σε έναν δικό μας ιερό χώρο»!!!
Οι ευθύνες Βαρθολομαίου και η ρωσική προσέγγιση!
Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία, πριν ακόμα ληφθεί η απόφαση του τουρκικού συνταγματικού δικαστηρίου, είχε αντιδράσει σε όλα τα επίπεδα:
Τονίζεται η στενή, ιερή σχέση του ναού της Σοφίας του Χριστού, της Αγίας Σοφίας, με την απαρχή του εκχριστιανισμού των Ρώσων, και «η νέα πνευματική, ιστορική διάσταση στο πολιτισμικό γίγνεσθαι του χριστιανισμού»! Που για τα σκόρπια σλαβικά φύλα στο μεταίχμιο της πρώτης χιλιετίας της Μετά Χριστού εποχής, αποτέλεσε το έναυσμα συσπείρωσης σε ενιαία κρατική οντότητα τους επόμενους αιώνες! Παρά τις πολύ δύσκολες περιόδους στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Κωνσταντινούπολης, «ο ρωσικός λαός νιώθει και θα νιώθει πάντα οργή και αγανάκτηση σε κάθε προσπάθεια να προσβάλλουν και να μειώσουν τη χιλιετή κληρονομιά της Αγίας Σοφίας» εξηγεί ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος. Διότι μια τέτοια επίθεση αποτελεί, ταυτόχρονα, απειλή κατά της ιστορίας της ίδιας της Ρωσίας!
Τι συμβολισμό λοιπόν είχε η κίνηση Ερντογάν; Να πλήξει τη Δύση και τον δυτικό πολιτισμό;
Κάθε άλλο, εξηγούν στη Μόσχα. Η πολιτική ελίτ της Δύσης ουδόλως ενδιαφέρεται για την Αγία Σοφία! Πέρα από κάποιες φραστικές... ανέξοδες, και χωρίς συνέπειες για το καθεστώς Ερντογάν, αντιδράσεις, η προτεσταντική ελίτ που κυριαρχεί στις ΗΠΑ, έχει κάθε λόγο να πάψουν να υπάρχουν τέτοιου βάθους και τέτοιου μεγέθους και ιστορικής αξίας μνημεία της Ορθοδοξίας!
Και εδώ αναδείχνεται, κατά τη ρωσική ορθόδοξη ιστορική σκέψη, ο ρόλος του πατριάρχη Βαρθολομαίου να προωθήσει το σχέδιο των ΗΠΑ το 2018, για διάσπαση της παγκόσμιας Ορθοδοξίας! Ο Βαρθολομαίος έδωσε στους Ουκρανούς αποσχιστές διάφορους «ψευδοτόμους», εγκρίνοντας έτσι τη διασπαστική πολιτική μέσα στην Ορθοδοξία, θέμα που αποτελεί... αίρεση και βλασφημία! Ο ίδιος, σε αντίθεση με δίκη του τοποθέτηση 10 χρόνια πριν στο Κίεβο, (δεν μπορώ να σας δώσω αυτοκέφαλο, δε μπορώ να γίνω αιρετικός...), τώρα ωθήθηκε να ακολουθήσει τελικά τον αιρετικό δρόμο!
Ο Ερντογάν, εξηγεί ο καθηγητής θεολογίας Αλεξάντρ Σιπκόφ, πριν από τρία μόλις χρόνια δεν τολμούσε καν να σκεφθεί να κάνει τέτοια κίνηση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Αλλά ο Ερντογάν, ηγέτης με ισχυρή πολιτική όσφρηση, «έπιασε» την αδυναμία στη διεθνή Ορθοδοξία, διείδε τις διασπαστικές τάσεις που συνεχίζονται με τις κυρίαρχες προτεσταντικές ελίτ να τις προωθούν και χτύπησε στο... αδύναμο σημείο!
Στην αναλυτική σκέψη των Ρώσων ορθοδόξων αναφέρεται ότι ο Τούρκος ηγέτης δεν θα τολμούσε να βάλει ταυτόχρονα κατά του ελληνικού ορθοδόξου και του αντίστοιχου ρωσικού κόσμου, αν υπήρχε η ισχυρή ορθόδοξη ενότητα άλλων εποχών!
Αλλά, το 2018, δεν ήταν μόνο η προώθηση της διασπαστικής ουκρανικής αυτοκεφαλίας. Έγινε και η πρωτοφανής κίνηση απέλασης Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα! Όσο και αν... στρουθοκαμηλίζουν στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα, όσο και αν κρύβονται πίσω από την έκφραση «η εκκλησία είναι ανεξάρτητη από το κράτος, δεν έχουμε ευθύνη για το τι πράττει», ωστόσο το νήμα που διέπει (λογικό άλλωστε), τις σχέσεις φάνηκε καθαρά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα του Αμερικανού υπουργού, Μάικλ Πομπέο. Από το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών, πήγε απευθείας στην έδρα της αρχιεπισκοπής Αθηνών! Πάραυτα, είδαμε την αναγνώριση της διασπαστικής ουκρανικής εκκλησίας από την ελλαδική εκκλησία!
Θεωρεί κανείς ότι ο Ερντογάν δεν έχει το επίπεδο να «μελετήσει» μηνύματα και να δράσει καταπώς τον συμφέρει;
Για τους Ρώσους, ο Βαρθολομαίος δεν αποτελεί παρά «μαριονέτα» στα χέρια των προτεσταντών που κυριαρχούν στις ΗΠΑ. Εκεί ζουν και έχουν οικονομικά ερείσματα, άρα και νεωτεριστικές προτεσταντικές επιδράσεις, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της διασποράς! Ο Βαρθολομαίος εξαρτάται απόλυτα από αυτούς τους κύκλους. Από εκεί πηγάζει και η... έλλειψη αντίδρασης στις επιλογές του Ερντογάν για την Αγία Σοφία!
«Ο Βαρθολομαίος κρύφτηκε σαν το... ποντίκι, χάθηκε, εξαϋλώθηκε» σχολίασε ο κεντρικός αναλυτής του τηλεοπτικού καναλιού «Ρωσία-1», Ντμίτρι Κισελιόφ! Το ίδιο και οι δοτοί ηγέτες της διασπαστικής εκκλησίας της Ουκρανίας! Όπως ακριβώς και ο νέος, δυναμικός και πολλά «υποσχόμενος» αρχιεπίσκοπος Βορείου Αμερικής, Ελπιδοφόρος!
Αυτό είναι το τοπίο μέσα στο οποίο έδρασε ο Ερντογάν! Τον οποίο μπορεί κανείς να κατηγορήσει για ο,τιδήποτε, όχι όμως για έλλειψη πολιτικής όσφρησης! Το «υψηλό ρίσκο» της κίνησης του Τούρκου είναι ότι στη Μόσχα την εξέλαβαν ως κίνηση όχι κατά της Δύσης, αλλά κατά της Ρωσίας κυρίως, της σύνδεσής της με την ιστορία της Αγίας Σοφίας.
Και στη Ρωσία, ειδικά θέματα που άπτονται της διαχρονικής, πνευματικής ιστορίας της, δεν ξεπερνιούνται διά της λήθης! Η σωρεία των ρωσικών ρεπορτάζ για το θέμα, από την Τουρκία, κάθε άλλο παρά φιλική προδιάθεση αφήνουν τις τελευταίες βδομάδες σε εκατομμύρια Ρώσους πολίτες...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ο άνθρωπος του Ερντογάν! «Μετά την Αγία Σοφία, στόχος μας είναι τα τζαμιά της Αθήνας...»
Στο 1:35 του παρακάτω βίντεο από τις ειδήσεις του φιλοερντογανικού καναλιού, ακούγεται να λέει τα εξής: Ο Ισμαήλ Καντεμίρ (75) -ιδρυτικός πρόεδρος του Συλλόγου Υπηρεσιών Ιστορικών Μνημείων, ο οποίος με προσφυγή που έκανε πριν από 15 ημέρες ζήτησε το άνοιγμα της Αγία Σοφίας για προσευχή, δήλωσε πως αντιμετώπισε με χαρά την απόφαση του δικαστηρίου. Ανέφερε πως θα πάει στο πρώτο ναμάζι που θα γίνει στην Αγία Σοφία και ότι "ο επόμενος αγώνας τους θα είναι να γίνουν πάλι τζαμιά αυτά που είχε κερδίσει στην Αθήνα ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής"...
Μάλιστα…
Με αυτούς που μας κυβερνάνε όλα είναι πιθανά…
Και το τραγικό είναι πως η αντιπολίτευση είναι πολύ χειρότερη !
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=Fo3SbCvLmPU&feature=emb_logo




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«STOP ΣΤΟΝ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ!» Συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας κατά της γκετοποίησης...
Οι επιτροπές κατοίκων Αγγελοπούλου - πλατείας Βικτωρίας, Αγίου Παντελεήμονα και πλατείας Αμερικής  καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βικτωρίας σήμερα Τετάρτη 15/7/2020 στις 18.30.
Στο κάλεσμα αναφέρουν:
Διαμαρτυρόμαστε για την γκετοποίηση και την υποβάθμιση της περιοχής και για τον διωγμό που υφιστάμεθα κάτοικοι και επαγγελματίες από τα σπίτια και τους χώρους εργασίας μας εδώ και μία δεκαετία.
Η κατάσταση αυτή να ζούμε σε γκέτο, ισλαμικές γειτονιές και ρυθμούς ανατολίτικους δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Κατεβαίνουμε στο δρόμο και διεκδικούμε πλέον την ζωή που μας πήραν με τις πολιτικές διωγμού μας άνθρωποι που ζουν αλλού και θησαυρίζουν εις βάρος μας πουλώντας «ανθρωπισμό» και «αλληλεγγύη».
Ζητάμε
- να απογκετοποιηθεί η περιοχή
- να καταργηθεί το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και όλα τα συναφή προγράμματα
- να απομακρυνθούν όλες οι ΜΚΟ από την περιοχή
- να πάψουν η Ύπατη Αρμοστεία και το Solidarity Now να ασκούν πολιτική στην Αθήνα και να μας καταστρέφουν τις ζωές
- να πάψει το 6ο Δ.Δ να είναι επιχειρησιακό κέντρο διακινητών, επιτήδειων και εγκληματικών στοιχείων με την ανοχή ή ακόμη και την στήριξη της Πολιτείας
Ζητάμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και όχι να βιώνουμε καθημερινά αναξιοπρεπείς και προσβλητικές για τον πολιτισμό μας και την προσωπικότητα μας καταστάσεις.
Συγκέντρωση στην Πλατεία Βικτωρίας την Τετάρτη 15/7, στις 18.30.
Θα είμαστε όλοι εκεί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προκλητικός και θρασύς ο Ερντογάν: Διορθώσαμε το λάθος του 1934 για την Αγία Σοφία
Συνεχίζει να προκαλεί στις δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες μέρες μετά την προκλητική του απόφαση να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο. Συγκεκριμένα, μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου που διεξήχθη την Τρίτη στην Άγκυρα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας έσπευσε να απαντήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο. «Εμείς αποφασίζουμε για την Αγία Σοφία», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν θα επανεξετάσει το θέμα, όπως ζήτησαν τη Δευτέρα οι Ευρωπαίοι, ούτε ούτε – φυσικά – να αλλάξει την απόφαση, όπως του ζήτησε χθες ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, από τις Βρυξέλλες.
«Μετατρέψαμε την Αγία Σοφία σε μουσείο με μία λανθασμένη απόφαση και την επιστρέφουμε σε τζαμί. το 1934 έγινε μουσείο, τώρα διορθώνουμε το λάθος και επαναφέραμε τη γνήσια ταυτότητα της», είπε ακόμη ο κ. Ερντογάν, ο οποίος εν συνεχεία επισήμανε: «Στη χώρα μας, κατά μέσο όρο υπάρχει ένας χώρος λατρείας ανά 460 μη μουσουλμάνους, ενώ στην Ευρώπη υπάρχει ένας τόπος λατρείας για 2.000 μουσουλμάνους κατά μέσο όρο».