Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Πεμπτη 19 Απριλιου 2018



Προσωπικά δεν με ξαφνιάζει όλο αυτό....γιατι μονίμως όλοι αυτοί βαράνε το "σαμάρι".....το οποίο εχει φθαρεί κι όλας......Γι αυτούς που πιστεύουν στις
"συγκεκριμένες εκλογές"
"Ομοιος στον όμοιον κι κοπριά στα λάχανα " λένε στο χωριό μου!!

Προκλητική Ξαφά: Οι συνταξιούχοι τρώνε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας. Να περικοπούν κι άλλο οι συντάξεις!
Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22, 2017
Σε ένα ακραία νεοφιλελεύθερο ντελίριο προέβη η οικονομολόγος, πρώην αντιπρόεδρος του ΔΝΤ και μέλος της Δ.Ε. της «Δράσης», Μιράντα Ξαφά, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της «Δημόσιο Χρέος» σε βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης.
Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο γραμματέας της «Δράσης» Γιάννης Ανδρουλάκης και ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης Σαμαρά, Αθανάσιος Τσαυτάρης. Μάλιστα, σε ερώτηση του τελευταίου για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και τη μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, η κ. Ξαφά απάντησε προκλητικά τα εξής:
«Δυστυχώς, το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι έχουμε συνταξιούχους 40 και 50 ετών, λες κι αυτές οι ηλικίες δίνουν τον τόνο στη σημερινή γενιά συνταξιούχων», ενώ συνέχισε λέγοντας: «Δυστυχώς, είναι αναπόφευκτη η περαιτέρω περικοπή των συντάξεων, διότι δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να τρώνε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ. Δεν είναι δυνατόν οι συνταξιούχοι να τρώνε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα, να το πω έτσι. Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί τόσο, όσο το ΑΕΠ. Δυστυχώς, πρέπει να περικοπούν κι άλλο».
Επιπλέον, πρόσθεσε: «Ακόμη και σήμερα, η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ επιδίδονται στο λαϊκισμό, αναζητώντας υπευθύνους εκτός Ελλάδας για την κρίση».
Να θυμίσουμε ότι η Μιράντα Ξαφά, πέρα από «αρχιέρεια του νεοφιλελευθερισμού» στην Ελλάδα είναι και άτυπη σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιας και η «Δράση» προσχώρησε πριν λίγους μήνες στη Νέα Δημοκρατία. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΕΙ Ο ISIS ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ
Οριστε και η ουαχαμπιτικη Σαουδικη Αραβια ο μεγαλος σπονσορας της ISIS & Αλ Καιντα αγαπητοι συγκρατουμενοι του ρουφιανοβιβλιου..
τωρα θα ''φυγει''η Αμερικη και θα ρθει η Σαουδικη Αραβια με τους μισθοφορους της Black Water(Academi τωρα) την γνωστη εταιρεια ιδιωτικων δολοφονων (μισθοφορων)να παρει την θεση της
*...[ ] Πριν δυο μέρες (16/4/2018), η αμερικανική καθεστωτική wall street journal (επικαλούμενη ανώνυμους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του καθεστώτος) άρχισε να μιλάει γι’ αυτό που προβλέπαμε σαν “αποχώρηση του αμερικανικού στρατού” απ’ την συρία: την αντικατάστασή του από μισθοφόρους πληρωμένους απ’ το Ριάντ!
Το ρεπορτάζ της w.s.j. αναφέρει ότι ο «σύμβουλος ασφαλείας» του ψόφιου κουναβιού John Bolton έχει αρχίσει «τηλεφωνικές επαφές» με διάφορους άραβες καθεστωτικούς / δικτάτορες της μέσης Ανατολής για να χρηματοδοτήσουν (αντί για την Ουάσιγκτον) αφενός το pkk/ypg και αφετέρου την αποστολή στρατού για να καλύψει το «κενό ασφαλείας» που θα αφήσει η αποχώρηση (μέρους εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε) του αμερικανικού στρατού απ’ την βορειοανατολική συρία.
Στη συνέχεια το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι αυτά τα καθεστώτα (κυρίως το Ριάντ και τα εμιράτα) έχουν απευθυνθεί στον Erik Prince, ιδιοκτήτη της πρώην blackwater και νυν academi – για να μαζέψει τα απαραίτητα «νοικιασμένα όπλα»…
Κατά το σχέδιο (αμερικανο-αγγλο-ισραηλινό σίγουρα) θα ήταν προτιμότερο αυτά τα «νοικιασμένα όπλα» να είναι σε ικανό βαθμό άραβες• πράγμα που (κατά την ταπεινή μας άποψη) θα μπορούσε να περιλαμβάνει και αρκετά απ’ τα μέλη του isis, αρκεί να υπακούουν πλέον σε αμερικανικές διαταγές. Οπωσδήποτε θα μείνει και ένας αριθμός επίσημων «αμερικάνων συμβούλων», ας πούμε λίγες εκατοντάδες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, και οι αμερικανικές βάσεις θα περιφρουρούνται, και το pkk/ypg θα είναι «ευχαριστημένο», και θα πουλιέται διεθνώς η ιδέα ότι ο κατοχικός στρατός στην βορειοανατολική συρία δεν είναι τέτοιος, αφού πρόκειται για … “ντόπιους”!
Ο υπ.εξ. του σαουδάραβα τοξικού πρίγκηπα Adel al-Jubeir επιβεβαίωσε χτες ότι «η σαουδική αραβία είναι πρόθυμη να στείλει στρατό στη συρία αν της το ζητήσουν οι ηπα». Προθυμότατη: θα ξαναγυρίσει ο isis απ’ την πίσω πόρτα και με άλλες στολές…

*Academi
Η Academi είναι μια ιδιωτική αμερικανική εταιρία παροχής υπηρεσιών Ασφαλείας, που ιδρύθηκε το 1997 από τον Έρικ Πρινς (Erik Prince).[2][3] Παλαιότερα ήταν γνωστή ως Blackwater,[4] αργότερα η εταιρεία μετονομάστηκε σε Xe Services το 2009, και τελικά Academi το 2011.[5] Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel η εταιρεία είναι εξουσιοδοτημένη από τη CIA για τη δολοφονία πολιτικών και στρατιωτικών αντιπάλων των ΗΠΑ και ενδεχομένως τη μεταφορά τους στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο μέσω θυγατρικών εταιρειών.[6]
Η εταιρεία (Blackwater) αγοράστηκε στα τέλη του 2010 από μια ομάδα ιδιωτών επενδυτών οι οποίοι τη μετονόμασαν σε Academi, με σύσταση νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Ο Πρινς διατήρησε τα δικαιώματα στο όνομα της Blackwater και δεν έχει καμία σχέση πια με την Academi. Η εταιρεία ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 2007, όταν μια ομάδα υπαλλήλων της σκότωσαν 17 Ιρακινούς πολίτες και τραυμάτισαν άλλους 20 στην πλατεία Νισούρ, στη Βαγδάτη το Σεπτέμβριο του 2007.[7][8]
Η Academi συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, βάσει συμβολαίου. Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει υπογράψει σύμβαση με την Academi για την παροχή υπηρεσιών προς τη CIA για 250.000.000 δολάρια. Το 2013, η θυγατρική της Academi η International Development Solutions υπέγραψε σύμβαση 92 εκατομμυρίων δολαρίων για την φύλαξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.[9]
Το 2014, η εταιρεία έγινε τμήμα της Constellis Holdings μαζί με την Triple Canopy, καθώς και άλλες εταιρείες ασφαλείας που ήταν μέρος του ομίλου Constellis, ως αποτέλεσμα εξαγοράς της.[10][11]



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
52% η πρόθεση ψήφου στον Μαδούρο στη Βενεζουέλα

Ο πρόεδρος και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας προηγείται στις δημοσκοπήσεις του αντιπάλου του Χένρι Φαλκόν, ο οποίο έχει πέσει κατά 10%, ενώ ελαφρά άνοδο παρουσιάζει ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία Χαβιέρ Μπερτούσι.
Aυτό ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος Χοσέ Βισέντε Ράνχελ στη διάρκεια του προγράμματος “José Vicente Hoy” που μεταδόθηκε από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ο οποίος είπε ότι η δημοσκόπηση της εταιρείας Hinterlaces που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, θέτει τον Μαδούρο επικεφαλής στη πρόθεση ψήφου με 52%, πάνω από το Χένρυ Φαλκόν που συγκεντρώνει 22%.

Ο Ράνχελ ανέφερε ότι στην περίπτωση του υποθετικού σενάριου μεταξύ Μαδούρο και Φαλκόν, ο Μαδούρο συγκεντρώνει την προτίμηση του 52% των ερωτηθέντων, ενώ ο Φαλκόν το 33%.
Στην αντίστοιχη σύγκριση μεταξύ Μαδούρο και Μπερτούτσι, το 56% θα υποστήριζε τον υποψήφιο της Επανάστασης και το 30% τον Μερτούτσι.
Ο Ράνχελ επεσήμανε ότι η άνοδος του Μαδούρο οφείλεται στην δυναμική του μηχανισμού του Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου (GPP) ,  στη στήριξη  τοπικών ηγετών και από μια καλή προβολή του έργου της κυβέρνησης.
Eνώ  ο υποψήφιος Φαλκόν έχει επηρεαστεί από τις πολλαπλή γλώσσα που δημιουργεί σύγχυση στους ψηφοφόρους , την έλλειψη πανεθνικής υποστήριξης στην υποψηφιότητά του και στις επιθέσεις των τομέων της αντιπολίτευσης που δεν κατεβαίνουν στις εκλογές.
Σημείωσε επίσης ότι ο Μπερτούτσι, υποψήφιος του "Κινήματος Ελπίδα και Αλλαγή¨", εμφανίζει αύξηση, γιατί εμφανίζει μία ανεξάρτητη εικόνα, χρησιμοποιεί ήπιο πολιτικό λόγο και έχει την υποστήριξη του τομέα των Ευαγγελιστών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη χώρα που συλλαμβάνoυν χυλοπίτες…
19 Απριλίου 2018
H φωτογραφία του Λιμεναρχείου Χανίων που απεικονίζει αλεύρι, χυλοπίτες και σαπούνια ως ευρήματα σε σύλληψη ναρκωτικών και το δελτίο τύπου που τη συνοδεύει, μαρτυρούν τη γελοία και την τραγική πτυχή της χώρας όπου οι  αρχές αρνούνται να εφαρμόσουν τους νόμους για την κλωστική κάνναβη.
Στα Χανιά συνελήφθη ο Σεραφείμ Κανδύλας, νόμιμος καλλιεργητής και μεταποιητής κλωστικής κάνναβης και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία όπου του ασκήθηκε δίωξη για «κατοχή ναρκωτικών ουσιών»!
Οι πάντες γνωρίζουν ότι η κλωστική κάνναβη και τα προϊόντα της είναι νόμιμαεδώ και χρόνια αλλά και ότι δεν υπάρχει καμία ψυχοτρόπος δράση. Οι πάντες εκτός από τις διωκτικές αρχές…
Ο διωκόμενος είναι γνωστός για τη δράση του γύρω από την ορθολογική αξιοποίηση της κάνναβης, έχει εκπροσωπήσει τον κλάδο στη Βουλή και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη στάση των αρχών, που προφανώς οφείλεται σε μεταξικές εμμονές.
Όταν αρνούνται να εφαρμόσουν το νόμο και διαπομπεύουν επιχειρηματίες ως κοινούς εγκληματίες, έχει και η κυβέρνηση τη δική της ευθύνη. Πρέπει να θορυβηθεί για όσους αγνοούν επιδεικτικά τη νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία.
Η κάνναβη είναι μια τεράστια αναπτυξιακή διέξοδος για τη χώρα και κεντρική επιλογή της κυβέρνησης με κρίσιμο αποτύπωμα στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση. Κανείς δε νομιμοποιείται να διακινδυνεύει το εγχείρημα, ούτε να διασύρει αθώους πολίτες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλάδα, Απρίλιος 2018: Σύλληψη του Σεραφείμ Κανδύλα || «Ναρκωτικά» για τις Αρχές οι χυλοπίτες και τα σαπούνια κάνναβης
18 Απριλίου 2018
Οι νόμιμοι παραγωγοί κλωστικής κάνναβης στην Ελλάδα δείχνει τελικά να είναι παντελώς απροστάτευτοι. Παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο παρά τα όσα ο νόμος επιτάσσει, οι αρμόδιες Αρχές τόσο Λιμενικές όσο και δικαστικές συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους καλλιεργητές και μεταποιητές του φυτού ως κοινούς εγκληματίες-παραβάτες του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών .
Η παρακάτω φωτογραφία άλλωστε, καθώς και η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου που τη συνοδεύει είναι αποκαλυπτική: Σε αυτήν ως προϊόντα εγκλήματος απεικονίζονται σαπούνια κάνναβης, χυλοπίτες με κάνναβη, ανθοί κλωστικής κάνναβης από νόμιμη σπορά του 2016 και βρώσιμο σπορέλαιο κλωστικής κάνναβης. Μάλιστα σαν να μην έφταναν όλα αυτά, απαθανατίζεται και το λογότυπο ενός από τους πλέον σοβαρούς Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς της χώρας, της Kannabio, ωσάν να αποτελούσε αυτό logo κάποιου διαβόητου καρτέλ ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής.
Όσα εξελίχθηκαν σήμερα το πρωί στα Χανιά…
…Θυμίζουν εικόνες μιας άλλης εποχής. Ο κ. Κανδύλας αφού συνελήφθη από το Λιμενικού, οι Αρχές παρήγγειλαν να γίνει έλεγχος και στο σπίτι του. Εκεί ανακαλύφθηκαν οι χυλοπίτες… και κατά την ελληνική παράδοση συνελήφθησαν.  Η εισαγγελέας μάλιστα άσκησε δίωξη στον κ. Κανδύλα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και τον άφησε ελεύθερο πριν λίγη ώρα ορίζοντας ως δικάσιμη της υπόθεσής του την 15η Οκτωβρίου.
«Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω, πέντε χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου, τρία μετά τις εφαρμοστικές διατάξεις του νόμου, δύο χρόνια μετά τη νόμιμη σπορά κλωστικής κάνναβης…
κοιτάζω και ξανακοιτάζω το ημερολόγιο να σιγουρευτώ ότι είναι 2018
…μας είπε στην τηλεφωνική μας συνομιλία.
Ο Σεραφείμ Κανδύλας είναι πρόσωπο γνωστό τόσο στις Αρχές των Χανίων όσο και στο πανελλήνιο μιας και καλλιέργησε νόμιμα κλωστική κάνναβη στα Χανιά το 2016, ενώ αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία του κινήματος για την ορθολογικής και αντιαπαγορευτική αντιμετώπιση του φυτού. Εκτός των άλλων υπήρξε ιδιοκτήτης του Kannabis Shop που λειτούργησε στην πόλη το 1998, πριν οι τότε Αρχές το κλείσουν συλλαμβάνοντας τα εσώρουχα από κάνναβη που αυτό πουλούσε… Η δικαστική μάλιστα περιπέτεια του μετά από τόσα χρόνια συνεχίζεται και ο ίδιος δεν έχει αποζημιωθεί για τη ζημιά που υπέστη τότε.
Εκτός των άλλων ο κ. Κανδύλας εκπροσώπησε τον συνεταιρισμό Kannabio κατά την πρόσφατη συζήτηση του νέου νόμου στη Βουλή, ενώ είναι και ένας από τους ομιλητές της διημερίδας της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος που πραγματοποιείται στο τέλος του μήνα.
Πολλά μπορεί κανείς να σχολιάσει για τη συνεννόηση, την ενημέρωση ή ακόμη και την προθυμία των Αρχών να αντιληφθούν τα νέα δεδομένα σχετικά με το φυτό, ίσως ακόμη και για την πρόθεση της Κυβέρνησης να επιβάλει το νόμο -που εάν σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζονταν δε θα συλλαμβάνονταν αθώοι πολίτες.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΡΕΧΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΑΝΕ!
Η συγκέντρωση θα γινόταν έξω από συμβολαιογραφείο της Ακαδημίας, αλλά έγινε αιφνιδιαστικά σε άλλο, στην Καποδιστρίου. Μέχρι να το πάρουν χαμπάρι οι μπάτσοι και να πλακώσουν κλούβες και ΜΑΤ, οι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν. Ματαιώθηκαν όμως και στο άλλο μαγαζί, της Ακαδημίας, όπου έγινε αμέσως μετά συγκέντρωση, με τους μπάτσους να φυλάνε ακόμα και χωρίς λόγο στην Καποδιστρίου! Ε! Ώσπου να 'ρθουν Ακαδημίας, ποιος είδε ποιος απάντησε τον Λιάκο τον λεβέντη!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Χαρίλαος Τζαμακλής είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Πιερίας. Εκεί στην Κατερίνη κατοικεί ο γιος του, ο Γιώργος Τζαμακλής, συμβολαιογράφος, που κάνει πλειστηριασμούς και δίνει τα σπίτια του κόσμου στις τράπεζες. Σύμφωνα με τα όσα έχει ψηφίσει ο μπαμπάς στη Βουλή.
Ωραία οικογένεια! Να τη γνωρίσουμε και να την κάνουμε παρέα! Κι απογόνους ν' αφήσουνε, μη χαθεί η ράτσα.
Θυμίζει γενικώς ευυπόληπτες οικογένειες που φροντίζουν για την προκοπή τους. Βουλευτής ο μπαμπάς, συμβολαιογράφος ο γιος, ό,τι αρπάξουμε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καζάκης στο Ειρηνοδικείο Ιλίου: Όλη η ιδιωτική περιουσία που θα πλειστηριαστεί, την επομένη μιας Πατριωτικής Δημοκρατικής κυβέρνησης, θα επιστραφεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες της
Παρασκευή, Ιανουαρίου 05, 2018
Ο Πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ. Δ. Καζάκης στο Ειρηνοδικείο Ιλίου – 3 Ιανουαρίου 2018
Ο Πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης, στο Ειρηνοδικείο Ιλίου, πλαισιωμένος από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ. και μέλη του κόμματος. Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018.
Στη δήλωσή του στα Μ.Μ.Ε., ο πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης, εκτός από το μήνυμα της αντίστασης ενάντια στο έγκλημα των πλειστηριασμών, έκανε ξεκάθαρη τη θέση του Ε.ΠΑ.Μ., ότι «Όλη η ιδιωτική περιουσία που θα πλειστηριαστεί, την επομένη μιας Πατριωτικής Δημοκρατικής κυβέρνησης, θα επιστραφεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες της, από όποιον και αν έχει πλειστηριαστεί (Τράπεζες, Εφορία, Ταμεία).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δηλαδή για να δω αν κατάλαβα καλά, λίγο πολύ μας λένε κάποιοι ξεφτίλες από το πρωί, ότι η ύψωση σημαίας μέσα στο ελλαδικό χώρο πρέπει να γίνεται μόνο από όργανα του κράτους και όχι από τους πολίτες της.
Μπράβο! Και εις ανώτερα!
Σχολιο.-  Μας λένε απλώς με τον τρόπο τους κάτι, που δεν λέγεται, ώσπου να το υποψιαστούμε και να το συνηθίσουμε. Οτι έχει υπάρξει μια μυστική συμφωνία με τον Ερντογάν την οποία εμείς θα τη μάθουμε τελευταίοι κι εκ του αποτελέσματος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετα από όλα όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας το να στηρίζεις ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν είναι πολιτική άποψη
Είναι κατάντια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πήγε ο αμερικανος πρέσβης για επιθεώρηση να δει το σύμβολο της ανελευθερίας το αγαλμα του Τρομαν μήπως έπαθε κάποια φθορά.
Μιλάμε για Μπανανία...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να μη παραλείψω να προσθέσω κι εγώ τα συγχαρητήρια μου στην κυρία Περιστέρα Μπαζιάνα για την επαγγελματική της εξέλιξη που από απλή διοικητική υπάλληλος του ΕΜΠ το 2017, αξιοκρατικά πάντα, με ΦΕΚ ( εν κρυπτώ τη Μεγάλη Δευτέρα) μετατράπηκε σε καθηγήτρια, "ειδικό διδακτικό προσωπικό".
Η άλλη από νηπιαγωγός έγινε γιατρός, τούτη εδώ με διαδικασίες εξπρές καθηγήτρια στο ΕΜΠ.
Και μ΄αυτές τις διαδικασίες επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά το "ηθικό πλεονέκτημα" της "Αριστεράς του Τσίπρα" και γίνεται αποδεκτή η έκκληση της κυρίας Μπαζιάνα " να κριθεί γι αυτό που είναι και γι αυτό που πράττει κι όχι εξ αιτίας του συζύγου της".
Τα θερμά μου συγχαρητήρια και πάλι.
Και σ ανώτερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την χρεοκοπία μας ως κράτος αλλά κυρίως για την χρεοκοπία μέσα μας γτ η κρίση είναι κυρίως κρίση αξιών, φταίνε οι εξής παράγοντες:
1.Το μη κόψιμο αποδείξεων σε σφολιατοειδη
2.Το χαλασμένο μας DNA
3.Η έλλειψη διαφωτισμού
4.Η δολοφονία του Καποδίστρια
5.Τα 400 χρόνια τουρκοκρατιας
6.Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς
7.Οτι είμαστε 180 χρόνια Σοβιετια
8.Το ότι κατουράμε στην θάλασσα
9.Η μη απελευθέρωση του κλειστού επαγγέλματος του εκδοροσφαγεα
10.Οι πορείες στην αμερικανική πρεσβεία



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε γενιά οφείλει να γκρεμίζει το άγαλμα του Τρούμαν, δε χρειάζεται να ξέρει το γιατί, το γνωρίζουν οι ατομικές βόμβες στην Ιαπωνία και οι ναπάλμ στο Γράμμο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γιος του Τσε Γκεβάρα - γκεβάρα μαρτς ερνέστο - συμπεριλήφθηκε χθες στην ουκρανική " μαύρη λίστα " τρομοκρατών και " κατά ακτιβιστών " (" μαύρη μαύρη λίστα "). Είχε συμπεριληφθεί εκεί για επίσκεψη στην κριμαία όπου είχε ανοίξει μια έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον πατέρα του.
" μπορούν να επιβάλουν κυρώσεις σε μένα. Δεν με ενδιαφέρουν οι ανόητες ιδέες ΗΠΑ. Δεν τους δίνω σημασία. Έχω ήδη πει ότι υποστηρίζω πλήρως την κριμαία και την πολιτική της ",-Σχολίασε ο γκεβάρα μαρτς ερνέστο κατά τη διάρκεια της έναρξης της έκθεσης.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



καλή η Χεσμπολάχ όταν αντιστέκεται στο Ισραήλ και στους Αμερικάνους στο Λίβανο, κακή η Χεσμπολάχ όταν αντιστέκεται στο Ισραήλ και στους Αμερικάνους στη Συρία.
καλοί οι Παλαιστίνιοι όταν πολεμούν για να σταματήσουν τα σχέδια του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, κακοί οι Παλαιστίνιοι όταν πολεμούν για να σταματήσουν τα σχέδια του Ισραήλ στη Συρία.
όποιος βρίσκει ψήγμα λογικής στα παραπάνω να μου εξηγήσει και μένα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η μόνη Λέιλα που αξίζει να ακούτε και να διαβάζετε είναι η Χάλεντ.
μία άλλη Λέιλα που παίζει πολύ από χτες, την Αλ Σάμι, ούτε να τη φτύσεις δεν αξίζει!
μεγάλη πετυχεσιά και τα άρθρα της και οι αναρτήσεις της στο fb  στην τελευταία της δημόσια ανάρτηση έβαλε μια φωτογραφία με 4 (μετρημένους 4) διαδηλωτές από τη Γάζα που κρατούν το τριάστερο πατσαβούρι χαχα μας έπεισες τώρα, μωρη παρδαλο, ότι οι Παλαιστίνιοι στηρίζουν FSA και λοιπά παρτάλια, ουστ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο επικεφαλής των Wikileaks εδώ και έξι χρόνια παραμένει εγκλωβισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο προκειμένου να μην συλληφθεί από τις ΗΠΑ για την δημοσιοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων απόρρητων εγγράφων της αμερικανικής διπλωματίας. ομως η καινουργια φιλοαμερικανικη κυβερνηση του Ισημερινου του εκοψε το ιντερνετ. Ο Τζουλιαν ειναι πολυ αρρωστος λογω της μακροχρονης απομωνοσης

Τζούλιαν Ασζάν
Η υγεία του Julian Assange σε «επικίνδυνη» κατάσταση, λένε οι γιατροί
Δύο κλινικοί γιατροί που εξέτασαν τον Assange διακηρυξαν να του δοθεί ασφαλές πέρασμα στο νοσοκομείο
Η μακρά διαμονή του Julian Assange στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο έχει «επικίνδυνο» αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική του υγεία, σύμφωνα με τους κλινικούς γιατρούς που πραγματοποίησαν τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του.
Το ζευγάρι ανανεώνει τις εκκλήσεις του εκδότη WikiLeaks να του χορηγηθεί ασφαλές πέρασμα σε νοσοκομείο του Λονδίνου.
Ο Sondra Crosby, ένας γιατρός και αναπληρωτής καθηγητής στη σχολή ιατρικής και δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, και ο Brock Chisholm, κλινικός ψυχολόγος με έδρα το Λονδίνο, εξέτασαν τον Assange για 20 ώρες σε τρεις ημέρες τον Οκτώβριο.
Σε ένα άρθρο για τον Guardian έγραψαν: «Ενώ τα αποτελέσματα της αξιολόγησης προστατεύονται από την εμπιστευτικότητα του γιατρού-ασθενούς, είναι επαγγελματική άποψη ότι ο συνεχιζόμενος περιορισμός του είναι επικίνδυνος σωματικά και ψυχικά γι 'αυτόν και μια σαφής παραβίαση του ανθρώπινου δικαιώματός του φροντίδα υγείας."
Αν και οι δύο δεν πήγαν σε λεπτομέρειες, η υγεία του Assange φαίνεται να επιδεινώνεται σημαντικά μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια που βρέθηκε στην πρεσβεία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ :Οι ΗΠΑ ,η Γαλλια,η Αγγλια και το Ισραηλ στελνουν βομβες και η Κουβα στελνει 2000 γιατρους.1680 νοσοκομες.35 ιατρικα εργαστηρια,2 τονους φαρμακα και 25 000 εμβολια
Αυτο στελνει το μικρο νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής /στελνει ζωη ενω η Δυση στελνει θανατο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ Ρώσοι στρατιώτες ανακάλυψαν χημικό εργαστήριο των Τζιχαντιστων ανταρτων στη Συριακή Δούμα
Λουάι Μπεσχάρα
Οι Ρώσοι βρήκαν χημικά των ανταρτών ...
«Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης της Ντούμα εντοπίστηκε ένα χημικό εργαστήριο και μία αποθήκη χημικών» δήλωσε ο ειδικός
Αξιωματούχοι της Ρωσικής στρατιωτικής Αστυνομίας στην πόλη της Δούμα της Συρίας.
MOSCOW, 17 Απριλίου - RIA Novosti.
Οι Ρώσοι στρατιώτες βρήκαν στη Συριακή Δούμα αποθήκη ουσιών που είχε τα απαραίτητα για την παραγωγή χημικών όπλων, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι "Zvezda"
"Οι ανιχνεύσιμες ουσίες, όπως η θειοδιγλυκόλη, η διαιθανολαμίνη, χρειάζονται για την παραγωγή θειούχων και αζωτούχων μουστάρδων". Επιπλέον, βρέθηκε ένα μπαλόνι χλωρίου στην αποθήκη, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποίησαν οι μαχητές για τη δημιουργία της αναπαραγόμενης ψεύτικης ιστορίας ", λέει η δήλωση, σημειώνοντας ότι η αποθήκη βρέθηκε στο υπόγειο ενός κτιρίου κατοικιών.
Ο Ροντιόντοφ, ειδικός των στρατευμάτων του (RCBZ) (nuclear biolgical and chemical protection) , είπε ότι το εργαστήριο χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες, όταν η πόλη ήταν υπό την εξουσία τους.
Στην
τοποθεσία βρέθηκαν επίσης "αρχεία με χημικούς τύπους και υπολογισμούς των αναλογιών."
Τα στοιχεία που βρέθηκαν μελετώνται από τους Ρώσους εμπειρογνώμονες.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ο Συριακός στρατός βρήκε μια κρυμμένη μάζα στο χωριό Aftris στην Ανατολική Ghuta με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την δημιουργία δηλητηριωδών ουσιών.
Η επίθεση στην Συρία
Την νύχτα του Σαββάτου οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία, κατηγορώντας τη Δαμασκό για τη χρήση χημικών όπλων στην πόλη η Δούμα, εξαπέλυσαν πάνω από εκατό πυραύλους στην επικράτεια της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας. Οι περισσότεροι από τους πυραύλους καταστράφηκαν από το σύστημα αεροπορικής άμυνας της Συρίας.
Τρία άτομα τραυματίστηκαν. Οι επιθέσεις προκλήθηκαν πριν από την έναρξη της αποστολής του ΟΑΧΟ, η οποία έφθασε την Τρίτη στην Ανατολική Ghuta.
Νωρίτερα, εμπειρογνώμονες από το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση των αντιμαχομένων Μερών επισκέφθηκαν το χώρο του φερόμενου περιστατικού και δεν βρήκαν ίχνη τοξινών.
Στα τοπικά νοσοκομεία, σύμφωνα με το Ρωσικό κέντρο για την Συμφιλίωση αντιμαχομένων μερών , δεν υπήρχαν ασθενείς με χαρακτηριστικά συμπτώματα τοξικών παραγόντων.
Ταυτόχρονα, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας υπέβαλε αποδεικτικά στοιχεία ότι η "χημική επίθεση " στη Δούμα ήταν μια θεατρική παράσταση.
Η στρατιωτική υπηρεσία δήλωσε επίσης ότι συμμετείχαν οι Βρετανικές ειδικές υπηρεσίες.
Αργότερα, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον OAXO, Αλέξανδρος Shulgin, ανέφερε το ίδιο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βασίλης Δημάκης έφτασε τις 31 ημέρες απεργίας πείνας και 8 απεργίας δίψας διεκδικώντας το δικαίωμα του στις εκπαιδευτικές άδειες. Σταμάτησε τον αγώνα του μετά από σχετικές εγγυήσεις εκπροσώπου του υπουργείου Δικαιοσύνης. Καθώς η περίπτωσή του κατέλαβε για κάποιες μέρες έναν σημαντικό χώρο στην δημόσια σφαίρα, στην συνέντευξη που ακολουθεί απαντάει ο ίδιος σε μερικά από τα σχετικά ερωτήματα που τέθηκαν όλες αυτές τις μέρες.
Καταρχάς πώς είναι η υγεία σου αυτή τη στιγμή και πότε προβλέπεται ότι θα αναρρώσεις;
Οι γιατροί μού έχουν δώσει δύο συμπληρώματα βιταμινών να παίρνω για δύο μήνες. Πλήρη ανάρρωση προβλέπουν σε δύο μήνες. Μου είπαν ότι δεν πρέπει να παίρνω παραπάνω από 500 θερμίδες την ημέρα και πρέπει να κάνω συγκεκριμένη διατροφή ανεξάρτητα από το πόσο βαριά είναι κάποια φαγητά γιατί κάποιες τροφές μπορεί να με πειράξουν για ένα διάστημα. Οι εξετάσεις μου ναι μεν φαίνονται καλές και ότι η καρδιά μου είναι κομπλέ αλλά για κάποιον καιρό θα πρέπει να προσέχω. Εγώ νομίζω θα αναρρώσω πιο γρήγορα από ό,τι λένε οι γιατροί.
Η ψυχολογία μου είναι λίγο περίεργη. Σκέψου ότι όλο αυτό διάστημα για να κάνω οικονομία δυνάμεων δεν μετακινιόμουν καθόλου και ούτε από τον όροφο κινιόμουν.
Σου είπαν αν έπαθες καμμιά μόνιμη βλάβη;
Όχι, ευτυχώς, όλα καλά λένε οι γιατροί, εκτός από κάποιες μετρήσεις που δεν έχουν επανέλθει ακόμα αλλά είναι φυσιολογικό.
Ο αγώνας σου πήρε σημαντικές διαστάσεις. Η σχετική συζήτηση στα social media πήρε κάποια έκταση και υπήρξαν κάποια επιχειρήματα εναντίον σου που τροφοδοτήθηκαν κυρίως από σχετικό Δελτίο Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το ένα είναι η βαρύτητα των αδικημάτων για τα οποία έχεις καταδικαστεί και κρατείσαι…
Γιατί να απαντήσω και να πέσω τόσο χαμηλά; Τι σχέση έχουν τα αδικήματά μου; Για τα αδικήματά μου πληρώνω. Γι’ αυτόν τον λόγο είμαι κρατούμενος. Εκπαιδευτικές άδειες ως κρατούμενος διεκδικώ, με βάση αυτά που ορίζει ο νόμος, όχι αποφυλάκιση. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να πω πράγματα που δεν έχουν σχέση.
… το άλλο θέμα είναι ότι στο παρελθόν παραβίασες δυο άδειες και ως εκ τούτου εξάντλησες τις ευκαιρίες σου…
Καταρχήν δεν παραβίασα ποτέ εκπαιδευτική άδεια αλλά τακτική, που είναι τελείως διαφορετικό από πολλές απόψεις.
Η μια παραβίαση έγινε το 2002 και με πιάσανε το 2004. Μιλάμε και δεκαπέντε χρόνια πριν, οπότε είναι αστείο να το επικαλείται κανείς. Μέχρι εκεί φτάσανε. Να αναφέρονται στο τι έκανα το 2002 προκειμένου να με εμποδίσουν.
Τον Ιούνιο του 2013 παραβίασα την τακτική άδεια και με πιάσανε περίπου μετά από οκτώ μήνες τον Φεβρουάριο του 2014. Σε σχέση με την παραβίαση υπάρχει νόμος που ορίζει ότι, για τρία χρόνια από όταν επιστρέψεις στη φυλακή, δεν δικαιούσαι άδεια. Για τρία χρόνια ορίζει ο νόμος και είναι το λογικό, γιατί δεν μπορεί να τιμωρείσαι για κάτι εσαεί. Έχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια από τότε.
Εμένα όταν με πιάσανε τελευταία φορά το 2014, είπα στην κατάθεσή μου στον ανακριτή ότι φεύγω από δω υποσχόμενος ότι θα γίνω άλλος άνθρωπος. Όχι για κάποιον λόγο αλλά γιατί με κούρασε αυτή η ζωή. Δεν βγάζει πουθενά. Για μένα το ήθελα. Έχω περάσει πάνω από δεκαπέντε χρόνια στη φυλακή. Και αυτό ξεκίνησα να κάνω. Έβαλα αυτόν τον στόχο.
Ποιος είναι ο λόγος που αποφάσισες να σπουδάσεις;
Πέρα από αυτά που σου είπα, ότι αποφάσισα να γίνω άλλος άνθρωπος, ήθελα επίσης να διευρύνω το δικό μου πεδίο σκέψης. Να αναζητήσω κι αλλά πράγματα στη ζωή μου. Και μου αρέσει αυτός ο δρόμος που πήρα. Και θέλω να τον ολοκληρώσω. Να φτάσω μέχρι το τέλος του.
Πέρασες στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών αλλά η πρώτη σου επιλογή ήταν η Νομική;
Ναι αλλά δεν με άφησαν με τα εμπόδια που μου έβαζαν να αποδώσω και να φτάσω τον αρχικό στόχο μου. Όμως ξεκινώντας την σχολή που πέρασα, το Πολιτικών Επιστημών της Νομικής, τελικά μου φαίνεται πιο ταιριαστή και λέω πάλι καλά.
Η αρχική μου σκέψη ήταν η Νομική γιατί έχω περάσει την ζωή μου στη φυλακή και δεν μπορώ να βλέπω να γίνονται αδικίες. Και, όπως ξέρεις, στη φυλακή γίνονται συνεχώς αδικίες από την υπηρεσία σε βάρος των κρατουμένων. Οι προσβολές είναι συνεχείς. Θεώρησα ότι με την γνώση μπορείς να διεκδικήσεις κάποια πράγματα. Δεν γίνεται να νομίζουν ότι είναι ασύδοτοι.
Το υπουργείο και η ρητορική που πυροδότησε με τα Δελτία Τύπου που εξέδωσε αναφερόταν στην προηγούμενη παραβίαση και κατέληγε στο συμπέρασμα ότι είσαι ύποπτος να την παραβιάσεις και πάλι. Την ίδια στιγμή αν είχες περάσει σε ΤΕΙ με χαμηλότερη βάση που ο νόμος προβλέπει υποχρεωτικές παρουσίες λόγω των εργαστηρίων και όχι σε σχολή της επιλογής σου δεν θα είχαν πρόσχημα να στην κόψουν. Είναι σαν να σε εκδικούνται που πέρασες σε σχολή που πραγματικά επιθυμούσες.
Εγώ θεωρώ ότι το υπουργείο υπήρξε απέναντι μου εκδικητικό λόγω της συμμετοχής μου σε κινητοποιήσεις και ειδικά στις φυλακή της Πάτρας. Διεκδικούσαμε γιατί είχαμε δίκιο. Διεκδικούσαμε τα στοιχειώδη: ζεστό νερό, θέρμανση τον χειμώνα και φαγητό που να τρώγεται σε μερίδες για ενήλικες. Και κακώς διεκδικούμε. Δεν θα έπρεπε να διεκδικούμε τέτοια πράγματα καν, θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα.
Πως έληξε η απεργία; Τι σου είπαν από το υπουργείο;
Ήμουν σε πολύ οριακή κατάσταση. Μέσα σε οχτώ μέρες στέγνωσα, σούρωσα. Έχανα ένα κιλό την ημέρα. Σύνολο έχασα 18 κιλά. Δεν μπορείς να φανταστείς. Κάποια στιγμή με φωνάζει ο εισαγγελέας και με πηγαίνουν στο ιατρείο με το καροτσάκι. Καθόμαστε και μου ζητάει να διακόψω την απεργία εξηγώντας μου ότι η αίτησή μου απορρίφτηκε για δικονομικούς λόγους. Μου είπε ότι όταν περάσει το προβλεπόμενο όριο των δύο μηνών θα εξεταστεί και πάλι. Μου είπε επίσης πως κάνει τον σταυρό του να μην πάθω κάτι και πως αν πάθω κάτι θα παραιτηθεί. Μετά ήρθε ο Δουλάμης εκπροσωπώντας το υπουργείο και μου εγγυήθηκε, μπροστά και σε μέλη της επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ότι θα υπάρξει άμεσα λύση και ότι μέχρι να περάσουν οι δύο μήνες θα μπω σε καθεστώς έκτακτων αδειών, προκειμένου να μην χάσω το εξάμηνο.
Ποιοι είναι οι στόχοι και τα όνειρά σου από εδώ και πέρα;
Εύχομαι να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους έτσι ώστε να καταφέρω να πηγαίνω στο πανεπιστήμιο και να νιώσω και εγώ φοιτητής. Θέλω να πάρω το πτυχίο μου και να κάνω αυτό που αγαπάω και κέντρο του θα έχει τον άνθρωπο. Ο χώρος εδώ μέσα δεν προσφέρεται για όνειρα. Τα όνειρα είναι για όσους δεν είναι ξυπνητοί. Εγώ αποφάσισα να θέσω στόχους και να τους πετύχω. Για μία καλύτερη ζωή και την επιστροφή μου στην κανονικότητα έχω δώσει αγώνα. Έχω δώσει αγώνα ώστε να συνέλθω από το σωφρονιστικό λήθαργο που έχουμε υποβληθεί ως κρατούμενοι στα κατ’ επίφαση σωφρονιστικά καταστήματα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Λαικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης(PFLP) καταδικάζει την Ιμπεριαλιστική επιθετικότητα στην Συρία
April 19, 2018
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καταδικάζει έντονα την Αμερικάνικη, Γαλλική και Βρετανική Ιμπεριαλιστική επιθετικότητα που στόχευσε την Συρία, με τους βάρβαρους πυραύλους τη νύχτα της 13ης Απριλίου.
Αυτή η επιθετικότητα εκθέτει εκ νέου το αληθινό πρόσωπο των ιμπεριαλιστικών κρατών, που ισχυρίζονται ότι επαινούν το διεθνές δίκαιο και σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η επίθεσή τους έρχεται εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους με διεθνή εκπροσώπηση στα Ηνωμένα Έθνη και κατά παράβαση των διεθνών κανόνων και προτύπων. Αυτή η επιθετικότητα ήταν προμελετημένη και με σκόπιμη επίθεση, η οποία συνδέεται μόνο με μία αμφιβολία, σε μια έρευνα σχετικά με την υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων που πρέπει να διεξαχθεί από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.
Αυτή η επιθετικότητα έρχεται επίσης στο πλαίσιο της επίτευξης των στόχων και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της σιωνιστικής οντότητας, των αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων και των βίαιων αντιδραστικών δυνάμεων που χορηγούν και χρηματοδοτούν.
Αυτή η επίθεση και οι στόχοι της θα καταστραφούν στον βράχο της σταθερότητας του λαού και του κράτους της Συρίας, με τους οποίους είμαστε αλληλέγγυοι. Ανανεώνουμε το αίτημά μας προς όλες τις εθνικές δυνάμεις, τα κόμματα και τους διεθνείς οργανισμούς που απορρίπτουν αυτή την επιθετικότητα για να την καταδικάσουν και να σταθούν δίπλα στη Συρία μέσω διάφορων ενεργειών και λαϊκής κινητοποίησης.
Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
15 Απριλίου 2018



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ;;;
Ο ρόλος και η πορεία της οικογενείας Μητσοτάκη είναι πλέον γνωστά στα πολιτικά αυτής της χώρας.Το γεγονός όμως πως, στη Βουλή, υπογράφουν μνημόνια και κάνουν πλάτες στο πλιάτσικο της ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού λαού, έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής.
Την ώρα λοιπόν που οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της ψηφίζουν μνημόνια και κάνουν πλάτες στο έγκλημα της τραπεζικής μαφίας κατά των Ελλήνων δανειοληπτών, η οικογένεια Μητσοτάκη κάνει business πάνω στο κουφάρι της χώρας, ιδρύοντας ΙΚΕ προκειμένου να επενδύσει στο real estate και στα σπίτια του Ελληνικού λαού που οι τράπεζες θα βγάζουν στο σφυρί !!!
Αποκαλυπτικά είναι τα έγγραφα που αποδεικνύουν εμπράκτως το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Το 2016 λοιπόν, η αδερφή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ιδρύει εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 3.000 ευρώ,  προκειμένου να επενδύσει στο real estate και στην μεσιτεία των πωληθέντων ακινήτων. Και μετά από ένα χρόνο κάνει τροποποίηση του καταστατικού της εν λόγω εταιρείας με την επωνυμία REAL EST8 OF LIFE SINGLE MEMBER P.C. και η μια εκ των δύο αδερφών της οικογενείας Μητσοτάκη εντάσσει στην εταιρεία και την δεύτερη αδελφή, η οποία είναι μόνιμη κάτοικος Γαλλίας και, παράλληλα, αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας στα 500.000 ευρώ.
ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ;;; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ BUSINESS ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΣΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιστορική αλλαγή φρουράς στην Κούβα
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 08:10
Ιστορική αλλαγή στην Κούβα, όπου για πρώτη φορά τα ηνία της χώρας αναλαμβάνει ένας άνθρωπος που δεν υπήρξε «παιδί» της επανάστασης του 1959.
Ειδικότερα, μετά την επανάσταση του 1959, η εξουσία στην Κούβα δεν μεταβιβάστηκε παρά μόνο μία φορά: το 2006, όταν ο Φιντέλ Κάστρο, αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα υγείας, παρέδωσε τη σκυτάλη στον μικρότερο αδελφό του, έπειτα από 40 και πλέον χρόνια.
Ο εκλιπών ηγέτης της επανάστασης της Κούβας Φιδέλ Κάστρο και ο αδελφός του Ραούλ, ο οποίος αποχωρεί σήμερα από την προεδρία της χώρας, κυβέρνησαν τη νήσο για περίπου 60 χρόνια.
Σήμερα, ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία της κυβέρνησης της Κούβας, ο 57χρονος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, αναμένεται να διαδεχθεί τον Ραούλ Κάστρο στην προεδρία. Δεν συμμετείχε στην επανάσταση, δεν θα φοράει στρατιωτική στολή, ούτε θα είναι ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Ο Κάστρο θα παραμείνει ο γενικός γραμματέας, γεγονός που σημαίνει ότι θα εξακολουθήσει να είναι ο ανώτατος άρχων της πολιτικής ζωής.
Ο επίσημος διορισμός του Ντίας-Κανέλ και των 31 μελών του Συμβουλίου του Κράτους αναμένεται να επικυρωθεί σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), την ημέρα που συμπληρώνεται η 57η επέτειος από τη νίκη των κουβανικών δυνάμεων στον Κόλπο των Χοίρων, όπου είχαν εισβάλει «αντικαστρικοί» με την υποστήριξη της CIA, το 1961.

Ποιος είναι ο Μιγκέλ Ντίας - Κανέλ
Νούμερο δύο της κυβέρνησης στην Αβάνα από το 2013, ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ είναι ένας άνθρωπος του κομματικού μηχανισμού που προετοιμάστηκε μεθοδικά για υψηλότερα αξιώματα.
Εκπροσωπούσε τακτικά την κυβέρνησή του στο εξωτερικό, ενώ οι εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης σταδιακά γίνονταν συχνότερες.
Υποστηρικτής της ανάπτυξης του διαδικτύου στην Κούβα, προβάλλει εικόνα εκσυγχρονιστή, μολονότι είναι φειδωλός σε δηλώσεις. Είναι, πάντως, σαφές πως είναι απόλυτα αδιάλλακτος απέναντι στους αντικαθεστωτικούς ή τους διπλωμάτες που επικρίνουν το πολιτικό σύστημα της Κούβας.
Αφού επιβεβαιωθεί ο διορισμός του, ο ηλεκτρολόγος μηχανικός που γεννήθηκε μετά την επανάσταση θα αποπειραθεί να εδραιώσει την εξουσία του και να συνεχίσει τον «εκσυγχρονισμό» του οικονομικού μοντέλου της κουβανικής οικονομίας, το έναυσμα του οποίου έδωσε ο μικρότερος Κάστρο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ιρακινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε στόχους του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στη Συρία
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 15:05
Η Πολεμική Αεροπορία του Ιράκ εξαπέλυσε σήμερα «φονικά» αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος μέσα στη γειτονική Συρία, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Χάιντερ αλ-Αμπάντι.
Τα αεροπορικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν «από την ιρακινή πλευρά των συνόρων», αναφέρεται στη ανακοίνωση.
Ιρακινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως τα πλήγματα εναντίον του ΙΚ πραγματοποιήθηκαν σε συντονισμό με την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Μαχητικά F-16 της ιρακινής Πολεμικής Αεροπορίας πέρασαν στη Συρία και πραγματοποίησαν τα πλήγματα, δήλωσε ο ταξίαρχος Γιαχία Ρασούλ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουάσιγκτον βάζει φωτιά στις τιμές των εμπορευμάτων
 Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 14:49
Σε επίπεδα, που είχαν να συναντήσουν εδώ και χρόνια, οδηγούνται οι τιμές βασικών εμπορευμάτων και ειδικά των μετάλλων του πετρελαίου. Αιτία οι γεωπολιτικές εξελίξεις και οι κυρώσεις της Ουάσιγκτον απέναντι στους μεγάλους «αντιπάλους» της.
Η επιβολή κυρώσεων σε ρωσικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η Rusal, κορυφαία παραγωγός αλουμινίου, έχουν ήδη κάνει αισθητό των αντίκτυπό τους στην αγορά μετάλλων.
Η προοπτική νέων κυρώσεων στο Ιράν, σημαντική πετρελαιοπαραγωγό χώρα, αρχίζει και εκείνη, όμως, να γίνεται ορατή.
Η τιμή του αλουμινίου παρουσίασε σήμερα άνοδο έως και 5% στα 2.664,50 δολάρια ανά μετρικό τόνο, τα υψηλότερα επίπεδα από το 2011, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Βρίσκεται ήδη έτσι 30% υψηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα, στα οποία βρισκόταν στις 5 Απριλίου- την τελευταία ημέρα πριν ανακοινωθούν οι κυρώσεις κατά των Ρώσων ολιγαρχών, που βρίσκονται στο στενό κύκλο του προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ειδικοί προειδοποιούν για περαιτέρω άνοδο κοντά στα 3.000 δολάρια- επίπεδα, που θα συνιστούσαν υψηλά δεκαετίας.
Ακόμη περισσότερη ώθηση έχει δοθεί σήμερα στην τιμή του νικελίου, που με ένα άλμα 9,3% σκαρφάλωσε στα 16.690 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από το 2014.
«Νομίζω ότι η ιστορία της Rusal δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί» προειοδοποίησε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Alcoa, Ρόι Χάρβεϊ, προσθέτοντας πως οι επιπτώσεις των κυρώσεων στην αγορά δεν έχουν γίνει ακόμη πλήρως αισθητές.

Ωραια ταχουν φτιαξει οι κωλοαμερικανοι. Αφου αποκλεισανε τους Ρωσους ανταγωνιστες τους μεσω του εμπαργκο, απειλωντας οποια χωρα κανει εμπορικες συμφωνιες με τους Ρωσους θα υποστει κι αυτή εμπαργκο, τωρα αυξανουν τις τιμες. Κατά τα αλλα, πρεσβευουν ελευθερη αγορα κι αηδιες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» οι βιασμοί παιδιών στην Ινδία
 Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 12:54
Η αύξηση του αριθμού των βιασμών και της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Ινδία αποτελεί «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης», κατήγγειλε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Κάιλας Σατιάρτι, με έως και 100.000 υποθέσεις να εκκρεμούν να εκδικαστούν.
«Κάθε φορά που μία θυγατέρα βιάζεται και φονεύεται, βιάζεται και φονεύεται η ψυχή της Ινδίας», ανέφερε ο Σατιάρτι μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης στην οποία αναφέρεται ο χρόνος που χρειάζονται τα δικαστήρια να εξετάσουν μία υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον ενός παιδιού.
Έπειτα από μια σειρά νέων περιστατικών βιασμών μικρών κοριτσιών, έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στην Ινδία πολλές διαμαρτυρίες.
Στην έκθεση του Kailash Satyarthi Children's Foundation, της φιλανθρωπικής οργάνωσης που ίδρυσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Σατιάρτι, αναφέρεται ότι μία υπόθεση βιασμού ανηλίκου που καταγγέλεται σήμερα στη βορειοανατολική Πολιτεία Αρουνάτσαλ Πραντές θα χρειαστεί 99 χρόνια για να φτάσει στα δικαστήρια.
Το αντίστοιχο διάστημα στη δυτική Πολιτεία Γκουτζαράτ είναι 53 χρόνια.
«Αν ένα παιδί πρέπει να περιμένει και να παρακαλά για δικαιοσύνη στα δικαστήρια επί δεκαετίες, αυτό αποτελεί κοινή μας αποτυχία», τόνισε ο Σατιάρτι.
«Πιστεύετε ότι μια 15χρονη έφηβη που κακοποιήθηκε σήμερα θα παραστεί στο δικαστήριο με τα εγγόνια της όταν γίνει 70;», διερωτήθηκε.
Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, 18.862 υποθέσεις βιασμών ανηλίκων καταγράφηκαν το 2016, δηλαδή περισσότερες από 50 την ημέρα. Συνολικά τη χρονιά αυτή καταγράφηκαν 40.000 υποθέσεις βιασμών, αύξηση από τις 25.000 το 2012.
Υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι χιλιάδες ακόμη υποθέσεις βιασμών δεν καταγγέλλονται κάθε χρόνο.
Τη Δευτέρα οκτώ άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό και τον φόνο ενός 8χρονου κοριτσιού στην Πολιτεία Τζαμού και Κασμίρ παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστηρίου για πρώτη φορά. Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης, αλλά και επικρίσεις εναντίον του κυβερνώντος κόμματος.
Τις τελευταίες δύο ημέρες έγιναν καταγγελίες για τρεις ακόμη βιασμούς παιδιών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμβούλιο Ευρώπης: «Κουκουλώνουν» τα βασανιστήρια στις φυλακές!
 Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 13:27
Δημοσιεύοντας σήμερα την ετήσια έκθεσή της για το 2017, η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT) αποκαλύπτει ότι, μέσω της ανυπαρξίας μηχανισμών για τη διερεύνηση καταγγελιών σε φυλακές, αστυνομικούς σταθμούς, κέντρα κράτησης μετανάστευσης, ψυχιατρικά ιδρύματα κι άλλους χώρους κράτησης, «κουκουλώνονται» οι βασανισμοί και εξασφαλίζεται η ατιμωρησία των βασανιστών.
Πρέπει, επιτέλους, τα ευρωπαϊκά κράτη να εξασφαλίσουν ότι τα άτομα που στερούνται την ελευθερία τους έχουν πρόσβαση σε αποτελεσματικούς μηχανισμούς και αυτό αποτελεί θεμελιώδη εγγύηση κατά των βασανιστηρίων και της απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης, υπογραμμίζει η Επιτροπή.
Σε αρκετές περιπτώσεις κατά τις επισκέψεις της σε διάφορες χώρες, η CPT διαπίστωσε ότι οι μηχανισμοί καταγγελιών δεν υπήρχαν ή παρουσίαζαν μεγάλες ελλείψεις.
Έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης των κρατουμένων σχετικά με τα όργανα ή τις διαδικασίες καταγγελιών, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην επεξεργασία των καταγγελιών, αποτυχία στο να εξετασθούν λεπτομερώς οι ισχυρισμοί των κρατουμένων, έλλειψη ανεξαρτησίας ή αμεροληψίας των υπαλλήλων που ασχολούνται με τις καταγγελίες και ανεπαρκής προστασία από εκφοβισμούς και αντίποινα στους κρατουμένους που κατήγγειλαν βασανισμούς είναι μερικά από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η CPT από τις επισκέψεις της σε φυλακές και χώρους κράτησης σ’ όλη την Ευρώπη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



για οσους/ες καταφερονται και κατα της Δυσης και κατα της Ρωσιας και του Ασαντ,λεγοντας οτι οι βομβες σκοτωνουν αμαχους,να πω οτι ναι οι βομβες σκοτωνουν αδιακριτως με την διαφορα οτι τον πολεμο που μαινεται στην Συρια δεν τον αρχισε ουτε η Ρωσια ουτε ο Ασαντ αλλα οι ΗΠΑ(που τωρα βαζουν μισθοφορικους στρατους και την Σαουδικη Αραβια στην θεση τους)
(αυτα γιατι καποιοι το ξεχνανε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κουβα εστειλε ιατρικη βοηθεια και γιατρους στη Συρια
Σχολιο.-  ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΦΙΝ ΔΕ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ
Σχολιο.-  ξέχασες και το Κατίν. εντάξει απαράδεκτος
Σχολιο.-  ΚΑΙ ΤΟΥΣ 111,000 ΠΟΛΩΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΊΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟ 1936!! [σοβαρά, αυτό που γράφω υπάρχει πραγματικά γραμμένο σε πλακέτα στο μνημείο για το Κατίν στην Κρακοβία]



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πνίγουν με τσιμέντο τα τελευταία ρέματα της Αττικής

19/04/2018
Με νωπές ακόμη τις μνήμες από την τραγωδία της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, 25 «Φορείς και Κινήσεις για την Προστασία των Ρεμάτων» παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να σκιαγραφήσουν την υπάρχουσα κατάσταση και τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τα θεσμικά όργανα που καθορίζουν το μέλλον των τελευταίων μεγάλων ρεμάτων της Αττικής.
Οπως ανέφεραν, στο όνομα του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, προγραμματίζονται παρεμβάσεις με ανεπαρκείς και πρόχειρες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που μεταβάλλουν τη φυσική ροή των ρεμάτων και ενίοτε τα εξαφανίζουν και από τον χάρτη. Αυξάνοντας, στην ουσία, τον κίνδυνο της πλημμύρας και προκαλώντας μια τεράστια οικολογική καταστροφή στο τσιμεντωμένο Λεκανοπέδιο.
«Οι λόγοι που μας ώθησαν να βρεθούμε όλοι μαζί και να συνεργαστούμε είναι οι συνεχείς προσπάθειες που κάνουμε για να υπερασπιστούμε ένα ρέμα, ένα ποτάμι από τους σχεδιασμούς της πολιτείας (είτε είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή η Περιφέρεια Αττικής είτε το υπουργείο Υποδομών και κάποιος δήμος). Οι σχεδιασμοί αυτοί, όσον αφορά τα αστικά ρέματα, προβλέπουν τη διευθέτησή τους με λιθοπληρωμένα συρματοκιβώτια. Αυτό σημαίνει πλήρη αποψίλωση των πρανών από κάθε βλάστηση καθ’ όλο το μήκος του κάθε ρέματος και επένδυσή τους με πέτρες τυλιγμένες με συρματόπλεγμα!».
«Το κόψιμο 39 πανύψηλων δέντρων στο τμήμα της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη, 776 δέντρων στην Πικροδάφνη από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης έως τις εκβολές, 1.439 δέντρων στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας με όλους τους θάμνους και τη χαμηλή βλάστηση που φύονται ανάμεσά τους, σχηματίζουν μια εικόνα τού τι πρόκειται να συμβεί και προσπαθούμε να αποτρέψουμε», ανέφερε η Ευαγγελία Δημητρίου από την Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης.
«Η υιοθέτηση πανομοιότυπου τρόπου διευθέτησης όλων των ρεμάτων σε όλο το μήκος τους, χωρίς να εξετάζεται η ιδιαιτερότητα του καθενός, τα συγκεκριμένα σημεία στα οποία ενδεχομένως παρουσιάζονται προβλήματα στο κάθε ρέμα, οι λόγοι που προκαλούν αυτά τα προβλήματα που οφείλονται πάντα σε ανθρωπογενείς παρεμβάσεις, ουδόλως μας πείθει ότι θα μειώσει τις πιθανότητες πλημμύρας και θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά τις πόλεις μας», ανέφερε η ίδια.
«Αντίθετα, τα επιπλέον κτίσματα και κατασκευές μέσα στις κοίτες και στις πλημμυρικές ζώνες των ρεμάτων όχι μόνο δεν θίγονται, αλλά προστατεύονται στην πλειοψηφία τους, οπότε δεν δίνεται αρκετός χώρος στους ποταμούς, ώστε να διατηρηθούν ή να αποκατασταθούν οι πλημμυρικές ζώνες, σύμφωνα πάντα με την ευρωπαϊκή Οδηγία για τις πλημμύρες», σημείωσε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους φορείς:
  Στο ρέμα της Πικροδάφνης εγκρίθηκαν οι μελέτες που εγκιβωτίζουν το πανέμορφο φυσικό ρέμα -όαση της νότιας Αθήνας και μοναδικό εναπομείναν καταφύγιο άγριας ζωής- μέσα σε συρματοκιβώτια και τσιμέντο. Το μετατρέπουν σε ανοικτό οχετό ομβρίων και ακαθάρτων, ενώ έχει ήδη χαρακτηριστεί σαν «Ιδιαίτερου Περιβαλλοντικού Ενδιαφέροντος», ως «υδατόρεμα Α΄ Προτεραιότητας» και ως «υγρότοπος Β΄ προτεραιότητας». Το ρέμα δεν πλημμυρίζει παρά μόνο στις εκβολές, όπως εξάλλου δείχνουν κι οι χάρτες πλημμυρικού κινδύνου του ΥΠΕΝ. Αντίθετα, τα έργα που προτείνονται αναμένεται να αυξήσουν τον πλημμυρικό κίνδυνο στην επίμαχη ζώνη, όπως αποδεικνύεται από μελέτες του ΕΜΠ.
  Στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, το Περιφερειακό Συμβούλιο, με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες, ψήφισε στις 3/4/18 μια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που θάβει κάτω από συρματοκιβώτια και μπετόν 15 χιλιόμετρα φυσικού ρέματος, χαρακτηρισμένου ως «Ιδιαίτερου Περιβαλλοντικού Ενδιαφέροντος και με εκβολή υγρότοπο Α΄ Προτεραιότητας», επιφέροντας μια τεράστια και μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική καταστροφή στην ανατολική Αττική και αφήνοντας τους κατοίκους της Ραφήνας εκτεθειμένους στον κίνδυνο πλημμύρας.
  Στο ρέμα του Ποδονίφτη, μεταξύ Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και Δήμου Αθηναίων, η Περιφέρεια Αττικής προωθεί τη μετατροπή των τελευταίων 800 μέτρων φυσικής κοίτης σε ανοιχτό τσιμεντένιο οχετό, κόβοντας πάνω από εκατό δέντρα από τη μια και διατηρώντας τις υπάρχουσες αυθαίρετες κατασκευές επί της κοίτης από την άλλη. Κι αυτό σε μια περιοχή όπου, σύμφωνα με τους χάρτες πλημμυρικού κινδύνου, δεν υφίσταται σοβαρός πλημμυρικός κίνδυνος, αφού επιπλέον η υδρολογική λεκάνη του Ποδονίφτη έχει μειωθεί κατά τα 3/4 περίπου, λόγω εκτροπής των ομβρίων προς το Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας, μετά την κατασκευή της Αττικής Οδού.
Ανάλογα έργα, αλλά και προβλήματα ρύπανσης εμφανίζονται σε μια σειρά μικρότερα αλλά επίσης σημαντικά ρέματα της Αττικής όπως στα ρέματα Σαπφούς, Προφήτη Δανιήλ, Σούρες, Αγίας Αικατερίνης και Μαύρου Βουνού Γραμματικού-Σέσι.
Επόμενοι σταθμοί στον αγώνα που δίνουν οι «Φορείς και Κινήσεις για την Προστασία των Ρεμάτων» είναι το Συμβούλιο Επικρατείας στις 2 Μαΐου που συζητάει τον εγκιβωτισμό του ρέματος Πικροδάφνης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής που αναμένεται για τον εγκιβωτισμό του ρέματος Ποδονίφτη και ο αγώνας για την ακύρωση της κατάπτυστης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τον εγκιβωτισμό του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέος πρόεδρος της Κούβας εξελέγη ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ
 Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 16:34
Ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ εξελέγη νέος πρόεδρος της Κούβας, σε μια ιστορική μετάβαση εξουσίας από την οικογένεια Κάστρο, μετά από 60 χρόνια στην ηγεσία του κουβανικού κράτους.
Η εκλογή πραγματοποιήθηκε από την Εθνοσυνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας, όπως ονομάζεται το κοινοβούλιο της Κούβας.
Ο κ. Ντίας-Κανέλ ήταν μέχρι πρότινος πρώτος αντιπρόεδρος της χώρας.
Στην Κούβα ο πρόεδρος (του οποίου ο επίσημος τίτλος είναι «Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους της Κούβας») λαμβάνει ταυτόχρονα και τον τίτλο του προέδρου του υπουργικού συμβουλίου, που ισοδυναμεί με θέση πρωθυπουργού, οπότε ηγείται τόσο του κράτους όσο και της κυβέρνησης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Βρέθηκαν όντως χημικά όπλα στη Γούτα - αλλά με προέλευση τη Γερμανία και την Αγγλία!
 Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 16:26
Βρέθηκαν τελικά αποθήκες χλωρίου - που αποτελεί τη βάση για χημικά όπλα- στην Ανατολική Γούτα, με προέλευση όμως, δυτικών χωρών, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις από την εκπρόσωπο της ρωσικής κυβέρνησης Maria Zakharova.
«Στις απελευθερωμένες περιοχές της Ανατολικής Γούτα, ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας βρήκε αποθήκες με χλώριο -το πιο φριχτό από τα χημικά όπλα - από τη Γερμανία, όπως επίσης και χειροβομβίδες καπνού, οι οποίες κατασκευάστηκαν - παρακαλώ δώστε προσοχή εδώ - στην πόλη του Salisbury, στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε έκτακτη ενημέρωση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βέλγιο και Τουρκία εξήγαγαν αέριο σαρίν στους ισλαμοφασιστες στη Συρία
 Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 13:12
Νέα έρευνα ανακάλυψε πως το Βέλγιο παραβίασε τα οικονομικά αντίποινα εναντίον της Συρίας με την εξαγωγή της βάσης στοιχείων για την παραγωγή του θανατηφόρου χημικού όπλου Σαρίν (isopropanol) στη χώρα αυτή, σύμφωνα με αποκάλυψη του Bellingcat.
Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα από τα βελγικά τελωνεία εναντίον τριών φλαμανδικών εταιρειών σε σχέση με τις εξαγωγές του χημικού στοιχείου, σύμφωνα με το Ποινικό Δικαστήριο της Αμβέρσας.
Από την ισχύ των οικονομικών αντιποίνων το 2013, οπότε απαγορεύθηκαν οι εξαγωγές στη Συρία ισοπροπανίου, αποκαλύφθηκε πως βελγικές εταιρείες έχουν εξαγάγει 96 τόνους του χημικού αυτού στοιχείου στους ισλαμοφασιστες στη Συρία.
Παράλληλα, η ιστοσελίδα αναφέρει πως, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, έχουν γίνει εξαγωγές του στοιχείου για τη δημιουργία του φονικού αερίου, σε μεγάλες ποσότητες και από πολλές άλλες χώρες, όπως τα Αραβικά Εμιράτα, τον Λίβανο, τη Δημοκρατία της Κορέας, τη Σιγκαπούρη και την Τουρκία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Η απάντησή μας στις κυρώσεις θα είναι στοχευμένη και θα γίνει αισθητή
 Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 05:38
Τα αντίμετρα που προτίθεται να υιοθετήσει η Μόσχα, ως απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλαν μια σειρά χώρες κατά της Ρωσίας, θα είναι στοχευμένα και θα προκαλέσουν αίσθηση, δήλωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο. Παράλληλα επεσήμανε ότι «εκείνοι που τις επιβάλλουν, πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας εγκυμονούν σοβαρές συνέπειες για όσους τις επιβάλλουν».
Η Ματβιένκο προσέθεσε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να βρίσκεται υπό καθεστώς κυρώσεων, αλλά καμία χώρα, από αυτές που τις υιοθέτησαν, δεν είχαν κανένα όφελος.
Αναφερόμενη στο σχετικό νομοσχέδιο που θα αφορά την ρωσική απάντηση στις δυτικές κυρώσεις, η Βαλεντίνα Ματβιένκο είπε ότι άνευ αμφιβολίας θα ψηφισθεί, αλλά απαιτεί προσεκτική προετοιμασία και όχι βιασύνη, καθώς «κύρια αρχή είναι να μην βλάψουμε την Ρωσία με τα ίδια μας τα χέρια, να μην βλάψουμε την οικονομία, τους διάφορους κλάδους, τις εταιρείες και τις επιχειρήσεις και κυρίως να μην βλάψουμε τους Ρώσους πολίτες».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA θα ανακοινώσει την οριστική διάλυσή της τον Μάιο
 Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 01:00
Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA θα ανακοινώσει την οριστική της διάλυση στις αρχές του επόμενου μήνα, μετέδωσε ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός ETB το βράδυ της Τετάρτης.
Η οργάνωση θα ανακοινώσει ότι διαλύεται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.
Μια εφημερίδα της Χώρας των Βάσκων, η Gara, είχε γράψει τον Φεβρουάριο ότι οι ηγέτες της ETA θα ζητούσαν από τα μέλη της οργάνωσης να συμμετάσχουν σε ψηφοφορία για να αποφασιστεί εάν η οργάνωση θα διαλυόταν οριστικά ως το καλοκαίρι.
Κατά τη διάρκεια του ανταρτoπολέμου της ETA, ο οποίος κράτησε σχεδόν μισό αιώνα, στις ενέργειες των ένοπλων βάσκων αυτονομιστών και τις επιχειρήσεις για την καταστολή τους από τις Aρχές της Ισπανίας και της Γαλλίας σκοτώθηκαν πάνω από 850 άνθρωποι. Οι αντάρτες συμμετείχαν σε έναν -μάταιο- αγώνα για να εγκαθιδρυθεί ένα βασκικό κράτος στη βόρεια Ισπανία και στη νοτιοδυτική Γαλλία.
Αλλά η ETA κήρυξε μονομερή κατάπαυση του πυρός το 2011, ενώ κατέθεσε τα όπλα της πριν από έναν χρόνο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναρέντρα Μόντι: Ο βιασμός είναι βιασμός και ντροπή για την Ινδία
 Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018, 23:16
Ο βιασμός είναι βιασμός και δεν θα πρέπει να πολιτικοποιείται, δήλωσε σήμερα ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, σημειώνοντας ότι οι πρόσφατες σεξουαλικές κακοποιήσεις είναι ένα ζήτημα ντροπής για τη χώρα.
Στην επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Λονδίνο, ο Μόντι βρέθηκε αντιμέτωπος με εκατοντάδες διαδηλωτές σε κινητοποίηση ενάντια σε ένα αυξανόμενο κύμα σεξουαλικής βίας στην Ινδία, ανάμεσά τους αποτρόπαια εγκλήματα βιασμού και δολοφονιών μικρών κοριτσιών.
Τα περιστατικά αναζωπύρωσαν την οργή των πολιτών και προκάλεσαν κινητοποιήσεις σε όλη την Ινδία για την ολιγωρία των αρχών στην απονομή δικαιοσύνης στα σεξουαλικά εγκλήματα.
Η οργή γιγαντώθηκε εξαιτίας της στήριξης που επέδειξαν αρχικά προς τους κατηγορούμενους για τον βιασμό και τον φόνο μιας 8χρονης από το Κασμίρ υπουργοί από το δεξιο κόμμα Baratiyia Janata (ακραια ινδουιστικο) του Μόντι, ενώ μέλος του κόμματος του κατηγορείται ότι βίασε μια έφηβη.
«Ο βιασμός είναι βιασμός…Πώς είναι δυνατόν το δεχόμαστε αυτό;», δήλωσε μέσω μεταφραστή ο Ινδός πρωθυπουργός σε μια εκδήλωση της διασποράς.
«Αυτό είναι ένα ζήτημα μεγάλης ανησυχίας για τη χώρα και αυτοί οι αχρείοι είναι γιοι κάποιων ανθρώπων…Ο βιασμός (μιας κόρης) είναι ένα ζήτημα ανησυχίας, μια ντροπή για τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο νεος Προεδρος της Κουβας
Ο Μιγκέλ Ντίας-Κάνελ Βερμούδες, εξελέγη βουλευτής από τον δήμο της Σάντα Κλάρα, γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1960 και ήταν μέχρι τώρα Α Αντιπρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών. Είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας. Είναι Ηλεκτρονικός μηχανικός και έχει Μάστερ στη Διοίκηση. Διετέλεσε Α Γραμματέας της UJC στην επαρχία Βίγια Κλάρα και Β Γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής της οργάνωσης. Διετέλεσε επίσης Πρώτος Γραμματέας του ΚΚ Κούβας στις επαρχίες Βίγια Κλάρα και Ολγίν και υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το 2009 έως το 2012. Το 2012 ανέλαβε Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών. Υπηρέτησε στην Αντιαεροπορική Άμυνα και στην Επαναστατική Πολεμική Αεροπορία (DAAFAR) και έχει εκπληρώσει διεθνιστικές αποστολές.

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
Ο Μιγκέλ Ντίας Κάνελ εξελέγη Πρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών της Δημοκρατίας της Κούβας

Ο Μιγκέλ Ντιας-Κάνελ, 57 ετών, εξελέγη Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους της Κούβας από τη νεοσυσταθείσα Εθνοσυνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας στο 9ο Κοινοβουλευτικό της Σώμα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη στο Συνεδριακό Κέντρο της Αβάνας. Ο Ντίας-Κάνελ έλαβε 603 από 604 ψήφους (99,83%) των βουλευτών.
Τα μέλη του κοινοβουλίου εξέλεξαν επίσης τον Σαλβαδόρ Βαλτές Μέσα, 72 ετών, ως Πρώτο Αντιπρόεδρο, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους και ήταν επιφορτισμένος με σοβαρές κομματικές και συνδικαλιστικές υπευθυνότητες.

Το ανώτατο όργανο εξουσίας του κουβανικού κράτους εξέλεξε επίσης με μυστική και άμεση ψηφοφορία τους πέντε αντιπροέδρους, τον γραμματέα και τα 23 μέλη του Συμβουλίου του κράτους, εκ των οποίων 11 εκλέγονται σε αυτό το όργανο πρώτη φορά και 15 είναι γυναίκες.
Οι αντιπρόεδροι είναι ο Ραμίρο Βαλντές Μενέντες , ο Ρομπέρτο Τόμας Μοράλες Οχέδα , η Γκλάντις Μαρία Μπεχεράνο Πορτέλα, η Ινές Μαρία Τσάπμαν Γουάου και η Μπεατρίς Τζόνσον Ουρούτια. Γραμματέας επανεξελέγη ο Ομέρο Ακόστα.
Τα υπόλοιπα 23 μέλη του Συμβουλίου του Κράτους, αντιπροσωπεύουν την ιστορική γενιά, κρατικά στελέχη, στελέχη της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών (UJC), μαζικές οργανώσεις, τα όργανα της λαϊκής εξουσίας, διευθυντές επιχειρήσεων, επιστήμονες, αθλητές και διανοούμενοι.
Παρουσιάζοντας την πρόταση χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Υποψηφιοτήτων, Γκισέλα Νουάρτε Βάσκες,επεσήμανε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πρότασης, η οποία διαμορφώθηκε μετά από ανοιχτή και εντατική διαβούλευση με τους βουλευτές με την επιδίωξη να διασφαλιστεί η συνέχεια και η ανανέωση του ανώτατου διοικητικού οργάνου του κουβανικού κράτους.

Ο Μιγκέλ Ντίας-Κάνελ Βερμούδες, εξελέγη βουλευτής από τον δήμο της Σάντα Κλάρα, γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1960 και ήταν μέχρι τώρα Α Αντιπρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών.   Είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας.    Είναι Ηλεκτρονικός μηχανικός και έχει Μάστερ στη Διοίκηση. Διετέλεσε Α Γραμματέας της UJC στην επαρχία Βίγια Κλάρα και Β Γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής της οργάνωσης.   Διετέλεσε επίσης Πρώτος Γραμματέας του ΚΚ Κούβας στις επαρχίες Βίγια Κλάρα και Ολγίν και υπουργός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το 2009 έως το 2012.    Το 2012 ανέλαβε Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών.  Υπηρέτησε στην Αντιαεροπορική Άμυνα και στην Επαναστατική Πολεμική Αεροπορία (DAAFAR) και έχει εκπληρώσει διεθνιστικές αποστολές.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Οι ΗΠΑ, η Γαλλια, η Αγγλια, Τουρκία,
το Ισραήλ στέλνουν βόμβες.
Η Κουβα στελνει 2000 γιατρους, 1680 νοσηλευτικό προσωπικό, 35 ιατρικά εργαστήρια, 2 τόνους φάρμακα και 25 000 εμβόλια.
Αυτό το μικρό νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής στέλνει ζωή.
Η Δύση στέλνει θάνατο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με δημόσια δαπάνη η κηδεία του Κυριάκου Σταμέλου
19 Απριλίου 2018 - 19:32
Με δημόσια δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του Κυριάκου Σταμέλου, που έφυγε από τη ζωή χθες Τετάρτη. Πρόκειται για το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα της κατάληψης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 και εκ των βασικών διαπραγματευτών με τις στρατιωτικές δυνάμεις την ημέρα της εισβολής στο χώρο του ιδρύματος.
Στο σκεπτικό της σχετικής απόφασης του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη γίνεται λόγος για την «αντιστασιακή του στάση και δράση με το αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, για τους στοχασμούς του και τις υπηρεσίες που προσέφερε στη Δημοκρατία, στην Πατρίδα μας εν γένει».
Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρεται ακόμα ότι «ταυτόχρονα με την απόφαση αυτή αποτίεται φόρος τιμής σε έναν αγωνιστή κατά της χούντας και του φασισμού, εν όψει της μαύρης επετείου της 21ης Απριλίου, πενήντα χρόνια και πλέον από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, μνήμη της πρόσφατης ιστορίας μας».



Τελευταίος αποχαιρετισμός στον πικραμένο πατριώτη που πρόλαβε να γκρεμίσει τον μύθο του Πολυτεχνείου • Και ο Κυριάκος Σταμέλος πήγε χθες στην κηδεία του Μιχάλη Γουνελά
Σε κλίμα συντριβής για τους οικείους του και βαθιάς οδύνης για τους συναδέλφους του από το Στράτευμα, τους γνωστούς και τους φίλους, τελέστηκε χθες στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου η κηδεία του Μιχάλη Γουνελά, ο οποίος πέθανε στις 22 Δεκεμβρίου 2017 από επιπλοκές που προέκυψαν από την αιμορραγία ενός ανευρύσματος. Ο Μ. Γουνελάς ήταν ο επικεφαλής των αρμάτων μάχης που περικύκλωσαν το κτίριο του Πολυτεχνείου τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου 1973. Ο εκδημήσας ήταν επίσης ένας από τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που απλώς έκανε το καθήκον του, υπάκουσε στις εντολές των ανωτέρων του και με το άρμα απεγκλώβισε τους φοιτητές που ήθελαν να εξέλθουν από τον χώρο του ιδρύματος.
Ηταν εκατοντάδες εκείνοι που πήγαν να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «ευγενή, ανεξίκακο, φιλομαθή και φλογερό πατριώτη» αξιωματικό, ο οποίος αποτάχθηκε με τον βαθμό του στρατιώτη και πέρασε 14 μήνες από τη ζωή του στη φυλακή για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Μεταξύ των πολλών που πήγαν να αποχαιρετήσουν τον Μ. Γουνελά ήταν και ο καλός φίλος του Κυριάκος Σταμέλος. Ο κ. Σταμέλος ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής των φοιτητών του Πολυτεχνείου, μαζί με τον οποίο ο Μιχάλης Γουνελάς είχε παραχωρήσει συνεντευξη σε δεξια λαικιστικη εφημεριδα, ανατρέποντας με ακλόνητα στοιχεία και επιχειρήματα τους κατεστημένους μύθους που δημιούργησαν (μετά τα γεγονότα, φυσικά) όσοι καπηλεύτηκαν τη φοιτητική εξέγερση του 1973.


Φέτος ήρθε η σειρά να αποκατασταθεί ακόμα και το τανκ! Η εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία έχει από καιρό αναλάβει εργολαβικά την ιστορική αποκατάσταση της χούντας και την αναπαραγωγή των πιο ακραίων εμφυλιοπολεμικών στερεοτύπων, παρουσίασε ως ανατρεπτικό ντοκουμέντο μια συζήτηση μεταξύ του Κυριάκου Σταμέλου και του Μιχαήλ Γουνελά.
Ο πρώτος ήταν αναπληρωματικό μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της κατάληψης του Πολυτεχνείου και εκείνος που μαζί με τον Κώστα Λαλιώτη ανέλαβαν τη διαπραγμάτευση με τους στρατιωτικούς των αρμάτων μάχης τις τελευταίες δραματικές στιγμές. Σήμερα είναι μηχανολόγος ηλεκτρολόγος. Ο δεύτερος ήταν τότε υπίλαρχος και εκείνος που οδήγησε το τανκ υπό τις διαταγές του συνταγματάρχη Γιοβάνη. Σήμερα είναι απότακτος και, σύμφωνα με τον Μιχαλολιάκο, είναι υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής.
Σκοπός του δημοσιεύματος, να αποδειχτεί ότι το τανκ ήταν μπροστά στην πύλη του Πολυτεχνείου για… ειρηνικούς σκοπούς και να συναντηθούν οι δύο αντίπαλοι ύστερα από 44 χρόνια προκειμένου «να αποκαλύψουν αλήθειες που αλλάζουν την ιστορία», όπως έλεγε το τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ της εφημερίδας. Πράγματι, τα συμπεράσματα της εφημερίδας απ’ αυτή τη συζήτηση «άλλαξαν» την Ιστορία. Δηλαδή τη διέστρεψαν.
Η πραγματικότητα έχει καταγραφεί από τους δύο άντρες στη δίκη του Πολυτεχνείου, όταν τα γεγονότα ήταν πρόσφατα και οι προσωπικές εμπειρίες νωπές. Ο Σταμέλος είχε καταθέσει στις 24.10.1975 μεταξύ άλλων τα εξής:
«Μαζί με τον συνάδελφό μου Λαλιώτη πήγαμε στους επικεφαλής των στρατιωτικών τμημάτων και τους ζητήσαμε να μας επιτρέψουν να φύγουμε την επομένη. Από τις απαντήσεις έβγαλα το συμπέρασμα ότι υπήρχε συγκεκριμένη απόφαση για επέμβαση εκείνο το βράδυ. Δεν μας έδωσαν προθεσμία πάνω από δέκα λεπτά. Από την αρχή επιθυμούσαμε μια ειρηνική αποχώρηση, δυστυχώς όμως ο στρατός επενέβη προτού εκπνεύσει κι αυτή η ανεπαρκέστατη προθεσμία.
»Η στιγμή της εξόδου ήταν κάτι που δεν μπορώ να το περιγράψω, γινόταν ένα όργιο βιαιοπραγιών. Τότε κατάλαβα ότι οι υποσχέσεις που μας έδωσαν οι στρατιωτικοί ότι δεν θα γίνουν συλλήψεις και κακοποιήσεις ήταν πλαστές. Εδωσαν τον λόγο της στρατιωτικής τους τιμής, αλλά ήξερα ότι δεν επρόκειτο να τον τηρήσουν, επειδή τα πάντα ήσαν προαποφασισμένα».
Οσο για τον Μιχαήλ Γουνελά, ο οποίος απολογήθηκε στις 5.12.1975, είχε περιγράψει ως εξής την ανάμιξή του: «Διατύπωσα ορισμένες αντιρρήσεις για τη χρησιμοποίηση του τανκ επί της πύλης, πλην όμως απέβησαν άκαρπες αυτές, και επειδή επρόκειτο περί λεπτής ενεργείας του τανκ ανέλαβα μόνος μου να το οδηγήσω. Αφού το άρμα πλησίασε τα κάγκελα της πύλης είδα να πέφτη κάτω μια κοπέλα [σ.σ. η Πέπη Ρηγοπούλου].


18.04.2018, - 11:35
Πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν από καιρό ο Κυριάκος Σταμέλος, μια από τις εμβληματικές μορφές της λεγόμενης «γενιάς του Πολυτεχνείου».
Μέλος της συντονιστικής επιτροπής της κατάληψης τον Νοέμβριο του 1973, ήταν εκείνος που μαζί με τον Κώστα Λαλιώτη και τον Στέφανο Τζουμάκα ανέλαβε τις μάταιες διαπραγματεύσεις των εγκλείστων με τους στρατιωτικούς.
Στη συνέχεια συνελήφθη, φυλακίστηκε και υπέστη σκληρά βασανιστήρια. Η εμπειρία εκείνη τον σημάδεψε όσο λίγους.
Τον τελευταίο καιρό είχε βρει διέξοδο στην ποίηση και τη ζωγραφική.


19.04.2018, - 14:20
Μία από τις εμβληματικές μορφές του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο Κυριάκος Σταμέλος, πέθανε προχτές στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Σημαδεμένος όσο κανείς άλλος από την εξέγερση, ο Κυριάκος ακολούθησε μοναχική πορεία από τη Μεταπολίτευση.
Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε επαφή με ελάχιστους από τους παλιούς του συντρόφους. Κι όμως, πριν από λίγες μέρες ανταποκριθήκαμε δεκάδες στο συγκινητικό κάλεσμα του Κώστα Λαλιώτη και μαζευτήκαμε στον φιλόξενο χώρο του Σάμη Γαβριηλίδη για να δούμε αν και πώς θα μπορούσαμε να συνδράμουμε τον ήδη βαριά άρρωστο φίλο μας.
Ηταν δυστυχώς πολύ αργά.
Τη νύχτα της Τετάρτης έφυγε από κοντά μας ο Κυριάκος Σταμέλος, ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος του ΕΜΠ, ύστερα από ενάμιση μήνα που βρισκόταν σε κώμα έπειτα από οξύτατο εγκεφαλικό, νοσηλευόμενος στο «Γ. Γεννηματάς».
Ο Κυριάκος ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του '73. Ηταν αυτός που 'βγαλε το πουκάμισό του και εν είδει λευκής σημαίας διαπραγματεύτηκε με τον επικεφαλής του τανκ την όσο το δυνατόν αναίμακτη αποχώρησή μας απ’ το Πολυτεχνείο. Ηταν η ζώσα μνήμη της πρόσφατης ιστορίας, όπως σωστά επισήμανε  ο φίλος Σάμης Γαβριηλίδης, ο οποίος βοήθησε τον Κυριάκο όσο κανείς τις δεκαετίες μετά την αποφοίτησή μας.
Ο Κυριάκος, έχοντας ζήσει την ακραία στιγμή στην οποία προαναφέρθηκα, όχι μόνο δεν εξαργύρωσε τίποτα, αλλά συχνά τον έβλεπα να παίζει το μπαγλαμαδάκι του στο Θησείο για να μαζέψει κάνα φράγκο. Ηταν ουσιαστικά άστεγος. Αυτά σε απάντηση του ιδεολογήματος ότι η γενιά του Πολυτεχνείου συλλήβδην στελέχωσε την εξουσία κι είναι υπεύθυνη για το χάλι μιας υπερχρεωμένης χώρας. Ιδεολόγημα που 'φτασε να αμφισβητήσει και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Για όσους ενδιαφέρονται για το θέμα παραπέμπω στα βιβλία του Λεωνίδα Καλλιβρετάκη.
Χτες μόλις, κουβεντιάζοντας με μια καλή φίλη για τον Κυριάκο, ενδόμυχα ευχόμουν η τεράστια, γερή καρδιά του, ό,τι του ’χε απομείνει, να μην αντέξει για πολύ καιρό. Ανατρίχιαζα στη σκέψη ότι θα μπορούσε να μείνει σε κώμα για μήνες.
Είμαστε η γενιά που απέρχεται, μην έχοντας κληροδοτήσει, δυστυχώς, καμιά αξία, απ’ όσες μας είχαν εμπνεύσει στα νιάτα μας στην επελαύνουσα βαρβαρότητα.
Ηταν ο Κυριάκος μαζί με τον Κώστα Λαλιώτη, που την ύστατη ώρα της εξέγερσης, ως εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής, πήδηξαν από την πόρτα για να διαπραγματευθούν με τους στρατηγούς της χούντας, στην προσπάθειά μας να αποφευχθεί η σφαγή. Δεν τα κατάφεραν. Το σιδερόφρακτο καθεστώς δεν ήξερε άλλη γλώσσα εκτός από εκείνη της άλογης και άμετρης βίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος είχε επιστρέψει από τον στρατό μία μέρα πριν από την κατάληψη του Πολυτεχνείου.
Ο Κυριάκος συνελήφθη το βράδυ της πτώσης του Πολυτεχνείου. Στην ΕΣΑ, όπου κρατήθηκε πολλές μέρες, πέρασε φρικτά βασανιστήρια. Το βάρβαρο καθεστώς τον εκδικήθηκε απάνθρωπα για την αντιστασιακή του στάση και δράση. Ο παραλογισμός, η βία και η εγκληματικότητα που επικρατούσαν τότε μέσα στη Στρατιωτική Αστυνομία, για τους αντιστασιακούς, ξεπερνούσαν κάθε αρρωστημένη φαντασία. Το καθεστώς είχε αναγάγει τα βασανιστήρια σε επιστήμη και τον σαδισμό σε αρετή. Ολα αυτά τα υπέστη ο Κυριάκος μέσα στα μπουντρούμια του κολαστηρίου της ΕΣΑ.
Στη Μεταπολίτευση δεν ασχολήθηκε με την πολιτική. Δεν οργανώθηκε σε κανένα κόμμα, ούτε πήρε καμιά θέση. Εφυγε για τη Μέση Ανατολή όπου εργάστηκε ως μηχανικός για χρόνια. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα έκανε οικογένεια - οι δύο πολύ όμορφες κόρες του σήμερα ζουν στην Αγγλία.
Με το άσπρο φανελάκι του, σαν σημαία παράδοσης και υποταγής, πήδηξε τα κάγκελα μαζί με τον Κώστα για να διαπραγματευτεί με τους στρατηγούς της χούντας την ασφαλή έξοδο των νέων, λίγο πριν ο Γουνελάς ρίξει το τανκ πάνω στην πύλη της Πατησίων. Ο Κυριάκος, ήρεμος στα σκαλιά της Αρχιτεκτονικής, περίμενε μέχρι να τελειώσει η εκκένωση. Ήξερε πως γι’ αυτόν δεν υπήρχε οδός διαφυγής. Στο τέλος, ο χοντρός του Σπουδαστικού της Ασφάλειας του λέει: «Πάμε Κυριάκο».
Φαντάρος πια, στην πρώτη μου άδεια, τον συναντώ μετά τον «Κύκλο με την κιμωλία», το ξύλο και τη φάλαγγα, είκοσι μέρες όρθιος μ' ένα μπουγέλο να τον ξυπνά στα κάτεργα του ΕΑΤ-ΕΣΑ. Εκεί, στην πλατεία Βικτωρίας, μου ζήτησε την «άδεια». Παραξενεύτηκα κι ας το περίμενα. Του την έδωσα. Μακάρι να μη του την είχα δώσει. Η Βάσω, η πρώην μικρή αγαπημένη μου με τα φωτεινά πράσινα μάτια, του άρεσε πολύ, το ήξερα χρόνια πριν. Αυτός όμως έλπιζε πως θα του φωτίσει την ήδη σκιασμένη του ζωή. Παντρεύτηκαν. Και χώρισαν αφού πρώτα παίδεψαν ο ένας τον άλλο πολύ.
Τελειόφοιτος ήταν θυμάμαι, όταν πήγε το καθιερωμένο ταξίδι της Σχολής στη Μόσχα. Οι Κνίτες συνάδελφοι, «πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα», πήραν σβάρνα τα κολχόζ και τα σοβχόζ κι όλες τις τιμημένες φάμπρικες της Σοβιετικής Εργατιάς. Ο Σταμέλος κι ο κουμπάρος του, εξαφανισμένοι για δέκα μέρες στα παζάρια και τα μπορντέλα της Μόσχας, φτάνουν την τελευταία στιγμή, επιδεικτικά πανευτυχείς, στο Μοσχοβίτικο αεροδρόμιο, φορτωμένοι με ένα μεγάλο φουσκωτό, τίγκα στις γούνες και τα χρυσάφια από τη μαύρη αγορά για τις αγαπημένες τους, υπό τα αηδιασμένα βλέμματα των δογματικών αλλά και των αναθεωρητών συμφοιτητών τους. Quelle decadence!
Η απαρέσκεια των συντρόφων, έγινε αποστροφή. Τέτοιες επιλογές δεν είχαν σχέση με την αριστερή ηθική. Αίσχος! Τότε ήταν που αποφάσισε την στροφή. Απέναντι σε όσους είχαν ήδη αρχίσει να καταλαμβάνουν τις νέες θέσεις τους στις κομματικές νομεκλατούρες των πολιτικών χώρων τους, αυτός θα έκανε πολλά λεφτά σαν καλός μηχανικός που ήταν, για να αποδείξει την ανωτερότητά του. Και έκανε. Και έχασε. Τζογάρησε την ζωή του. Κι απέτυχε. Και έγραψε. Κι ας μην τον καταλάβαινα συχνά.


1 σχόλιο:

e-h είπε...

Esta semana La Jiribilla propone el dossier Un pretexto para el abrazo
de las ideas, a propósito del Segundo Coloquio Nacional de Narrativa de
la UNEAC, compendio que incluye entrevistas a los narradores cubanos
Alberto Guerra y Raúl Aguiar, textos de opinión sobre las relaciones
entre escritores e instituciones en Cuba y un fragmento de Como si fuera
Jorge Negrete, novela inédita de Alberto Guerra.
La revista digital cubana ofrece además otros artículos y noticias sobre
diversos temas de la cultura cubana, así como un sustancioso análisis
del historiador e investigador Ernesto Limia, titulado Desafíos de la
Historia ante la crisis cultural contemporánea.
A todos estos contenidos usted podrá acceder, por intranet e internet, a
través de la dirección electrónica www.lajiribilla.cu

Αυτή την εβδομάδα Jiribilla προτείνει το φάκελο πρόσχημα για την αγκαλιά
των ιδεών, σχετικά με το Β 'Πανελλήνιο Συμπόσιο Αφήγηση του
το UNEAC, συλλογή που περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον Κουβανό αφηγητές
Alberto Guerra και ο Ραούλ Aguiar, κείμενα απόψεων για τις σχέσεις
μεταξύ των συγγραφέων και των θεσμών στην Κούβα και ένα κομμάτι του Όπως κι αν ήταν ο
Jorge Negrete, ένα ανέκδοτο μυθιστόρημα του Alberto Guerra.
Κούβα προσφέρει επίσης και άλλα είδη ψηφιακών περιοδικών και ειδήσεις σχετικά με
διάφορα θέματα της Κούβας πολιτισμού, καθώς και μια σημαντική ανάλυση
του ιστορικού και ερευνητή Ernesto Limia, με τίτλο προκλήσεις της
ιστορίας στη σύγχρονη πολιτισμική κρίση.
Σε όλα αυτά τα περιεχόμενα μπορείτε να έχετε πρόσβαση, μέσω intranet και διαδικτύου,
μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.lajiribilla.cu