Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Κυριακη 22 Απριλιου 2018



22/4/1870 γεννηθηκε ο μεγαλυτερος επαναστατης ολων των εποχων...

1870 Γεννιέται ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Ουλιάνοφ, ο Λένιν. Ο Β. Ι. Λένιν ξεκινά την επαναστατική του δράση, από τα νεανικά ακόμη χρόνια. Στρέφεται στη μελέτη του μαρξισμού και στην οργάνωση της πολιτικής πάλης της εργατικής τάξης, αλλά και στη διάδοσή του στους εργάτες της Πετρούπολης, με τους οποίους συνδέεται από τα φοιτητικά του χρόνια. Τούτο συμβαίνει, παρά και ενάντια στο ρεύμα της εποχής, όταν και ο «ναροντνικισμός» επικρατούσε και δρούσε με μορφές πολιτικής πάλης, όπως η ατομική τρομοκρατία ενάντια στον τσάρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την εκτέλεση του μεγαλύτερου αδελφού του, Αλέξανδρου, μετά τη σύλληψη και καταδίκη του σε θάνατο για απόπειρα δολοφονίας του τσάρου Αλέξανδρου ΙΙΙ, ο Λένιν λέει ότι «εμείς θα ακολουθήσουμε άλλο δρόμο».
Το 1894, το έργο του «Ποιοι είναι οι φίλοι του λαού και πώς καταπολεμούν τους σοσιαλδημοκράτες», αποτελεί σταθμό για τη διάδοση του μαρξισμού στη Ρωσία και την ανάπτυξη της επαναστατικής πάλης της εργατικής τάξης της Ρωσίας. Ταυτόχρονα, είναι και ένα αποτελεσματικό θεωρητικό όπλο ενάντια στο ναροντνικισμό, ο οποίος προπαγάνδιζε ότι η Ρωσία θα φτάσει στο σοσιαλισμό μέσα από την αγροτική κοινότητα και ότι ο καπιταλισμός είναι τυχαίο φαινόμενο στη Ρωσία. Το έργο του «Η ανάπτυξη του καπιταλισμού στη Ρωσία» ανοίγει το δρόμο για τη συνένωση της επαναστατικής θεωρίας με το επαναστατικό κίνημα στη Ρωσία, αφού θεμελιώνει το ρόλο και τις σχέσεις των τάξεων στη Ρωσία, αναδεικνύοντας τη δυνατότητα της μικρής, αλλά συγκεντρωμένης εργατικής τάξης να ηγηθεί της επανάστασης.
«...Δώστε μας μια οργάνωση επαναστατών - και θα αναποδογυρίσουμε τη Ρωσία!», έλεγε χαρακτηριστικά ο Λένιν. Συμμετέχοντας και καθοδηγώντας ένα μαρξιστικό όμιλο στην Πετρούπολη, καταπιάνεται με την ίδρυση επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης σε πανεθνική κλίμακα. Σαν πρώτο βήμα συνενώνει τους μαρξιστικούς ομίλους στην Πετρούπολη σε επαναστατική πολιτική οργάνωση, την «Ένωση πάλης για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης». Τούτο συμβαίνει το 1895. Τρία χρόνια αργότερα, το Μάρτη του 1898, συνήλθε στο Μινσκ το πρώτο, ιδρυτικό Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Εργατικού Κόμματος, Ρωσίας (ΣΔΕΚΡ). Ωστόσο, αμέσως μετά το συνέδριο, πιάστηκε όλη η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, και έτσι, ουσιαστικά, δεν προχώρησε η ενιαία οργάνωση του κόμματος. Αυτό έγινε κατορθωτό στα 1903, με το δεύτερο συνέδριο του ΣΔΕΚΡ, και υπό την καθοδήγηση του Λένιν ιδρύεται ουσιαστικά το μπολσεβίκικο κόμμα.
Η ζωή και η δράση του Λένιν είναι αξεχώριστα δεμένη με την ίδρυση και τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο Λένιν παίρνει ο ίδιος άμεσα μέρος στην πρακτική δράση για την επαναστατική ανύψωση της εργατικής τάξης. Επιμένει στην ίδρυση του δικού της κόμματος πάνω στις αρχές που ο ίδιος επεξεργάστηκε και, μάλιστα, σε διάκριση από τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Δεύτερης Διεθνούς. Έτσι, το μπολσεβίκικο κόμμα είναι το πρώτο με τις αρχές του «Κόμματος Νέου Τύπου».
Επίμονη και αποφασιστική ήταν η δράση του, για δημιουργία κόμματος ενιαίου, σε πανεθνική κλίμακα, με κεντρικό καθοδηγητικό όργανο, που εφαρμόζει την αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Με επικεφαλής τον Λένιν, το μπολσεβίκικο κόμμα μπαίνει μπροστάρης της ταξικής πάλης του προλεταριάτου και των άλλων καταπιεσμένων λαϊκών στρωμάτων, κυρίως της φτωχής αγροτιάς και των μισοπρολετάριων της Ρωσίας. Οδηγεί το προλεταριάτο της Ρωσίας ως τη νίκη με την κατάληψη της εξουσίας και την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού για πρώτη φορά στον κόσμο, μετά τη νικηφόρα επανάσταση. Σημαντικό είναι, επίσης, ότι καθόρισε και τεκμηρίωσε τον καθοδηγητικό ρόλο του Κομμουνιστικού Κόμματος, όχι μόνο στην κατάληψη της εξουσίας, αλλά και στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού.
Στα έργα του, ο Λένιν ανέπτυξε και συγκεκριμενοποίησε παραπέρα όλα τα συστατικά μέρη του μαρξισμού - τη φιλοσοφία, την πολιτική οικονομία και τον επιστημονικό κομμουνισμό. Ήταν φανατικός πολέμιος κάθε αναθεωρητικής και ρεφορμιστικής διαστρέβλωσης της επαναστατικής θεωρίας. Ο ίδιος θεωρούσε ως έναν από τους πιο βασικούς όρους για τη νίκη της σοσιαλιστικής επανάστασης την αδιάλλακτη πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό, ενώ, παράλληλα, ασκούσε δριμεία κριτική στον αριστερισμό, στην ψευτοεπαναστατική φρασεολογία, στον «επαναστατικό» τυχοδιωκτισμό. Ο Λένιν ανακάλυψε θεωρητικά τη δυνατότητα να συντριβεί η αλυσίδα του διεθνούς ιμπεριαλισμού με την απόσπαση κρατών από τον κλοιό του, αναπτύσσοντας τη θεωρία του αδύνατου κρίκου της, θεμελιώνοντας επιστημονικά τη δυνατότητα της νίκης του σοσιαλισμού αρχικά σε μια ή σε μερικές χώρες.
Ο Λένιν αγωνιζόταν με συνέπεια ενάντια στην εθνική στενότητα. Οι μπολσεβίκοι σήκωσαν ψηλά τη σημαία του διεθνισμού και με την καθοδήγηση του Λένιν έκαναν στη διάρκεια του πολέμου αποτελεσματική πάλη για τη συσπείρωση όλων των διεθνιστικών στοιχείων, για την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνους.
22/4/1870 γεννηθηκε ο μεγαλυτερος επαναστατης ολων των εποχων...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφού στον τάφο του δικτάτορα Παπαδόπουλου έγραψαν "Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας", στον δικό μου γράψτε Μick Jagger.
Σχολιο.-  E μα... Αφού επιτρέπεται ο καθένας να γράφει στο τάφο του ό,τι θέλει κ να μην του λέει κανείς τίποτα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
2 χρονια καταληψη City Plaza
Οικονομικη ενισχυση
Ελα, έλαααα, έχωωω! Και μπλουζάκια έχω και σπίρτα και καρφίτσες έχω και τσάντες κι ότι θες έχω!
Τιμολόγια δεν έχω!!!!
Πάρε, πάρε!
Δώσε και σώσε τα λαμόγια!
Πολλά δίνεις σκατά παίρνεις!
Πάρε, πάρεεεε σου λέω!
Εχω βίλα να φτιάξω, δεν καταλαβαίνεις;
Και κουπόνια έχω!
Πάρε, πάρεεεεε κόσμεεεε!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟ
Η χούντα είχε απαγορεύσει, μεταξύ πολλών άλλων φυσικά, ως κομμουνιστικό βιβλίο το "Μία μέρα του Ιβαν Ντενίσοβιτς" του Αλεξάντερ Σολτζενίτσιν ! Αλλά τι να πεις όταν είχε απαγορεύσει ακόμα και μια σύντομη μέθοδο εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας καθώς και ένα ελληνο-βουλγαρικό λεξικό!
Άμα διάβαζες Μιχαήλ Στρογκοφ παιζόταν να πας καναδυο χρόνια εξορία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια τεράστια πληγή στην καρδιά του Αμαζονίου!
763,728  έχουν υπογράψει.
Οι γενναίες αυτόχθονες φυλές πολεμούν έναν  καναδικό μεταλλευτικό γίγαντα που σκοπεύει να ανοίξει ένα τοξικό χρυσό ορυχείο στην καρδιά της ιερής γης του Αμαζονίου!  Μια φυλή αντιμετωπίζει την  εξαφάνιση  αν αυτή η καταστροφή προχωρήσει - τώρα οι ομάδες λαϊκής βάσης ζητούν τη βοήθειά μας!
Η εταιρεία εξόρυξης πλησιάζει στο να πάρει όλες τις άδειες - αλλά οι φυλές έχουν καταφέρει να καθυστερήσουν το έργο μέσω των δικαστηρίων. Τώρα, οι  αυξανόμενες απώλειες ασκούν πίεση στους επενδυτές να αποσυρθούν .
Αυτή είναι η στιγμή για να χτυπήσουμε.
Οι ειδικοί λένε ότι ο κορυφαίος επενδυτής του ορυχείου,Το Agnico Eagle Mines, νοιάζεται για τη διεθνή του φήμη ως ηγέτη αειφορίας . Εάν ένα εκατομμύριο από εμάς τους καλέσουμε για αυτό το έργο και παραδώσουμε την αναφορά στους μετόχους κατά την ετήσια συνάντησή τους μέσα σε εβδομάδες , θα μπορούσαμε να είμαστε ο παίκτης του παιχνιδιού για να τερματίσουμε αυτό το τρελό εγχείρημα.

https://secure.avaaz.org/campaign/en/deadly_gold_locfb1/

Προς τους επενδυτές του έργου Volta Grande του Belo Sun στον Αμαζόνιο και τους μετόχους τους:
Η δέσμευσή σας για βιωσιμότητα δεν έχει νόημα εάν επενδύσετε σε έργα όπως το ορυχείο Belo Sun's στη Βόλτα Γκράντε, στην καρδιά του Αμαζονίου της Βραζιλίας. Ως πολίτες του κόσμου, σας καλούμε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμή σας για να αποσύρετε όλες τις επενδύσεις σας από αυτό το τρελό εγχείρημα, το οποίο απειλεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινότητες των ιθαγενών. Δεν είναι αργά για να γίνει σωστό.

https://secure.avaaz.org/campaign/en/deadly_gold_locfb4/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλήθος διαδηλωτών στα διόδια της γέφυρας Βαρυμπόμπης. Ας μην εφησυχάζουν οι ανιστόρητοι κυβερνώντες. Κάθε αγώνας που δεν δικαιώνεται, συνεχίζεται!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 20 Απριλίου 1967 κανένας αριστερός -από τα ηγετικά στελέχη της ΕΔΑ μέχρι τους απλούς ψηφοφόρους- δεν έλεγε, "έλα καημένε! Και να πάρει την εξουσία η χούντα, τι θ' αλλάξει; Αφού και τώρα δικτατορία έχουμε!".
Κάτι τέτοιο ήταν αδιανόητο στη γενιά που είχε ζήσει δικτατορία Μεταξά, φασιστική κατοχή, εμφυλιοπολεμική και μετεμφυλιακή τρομοκρατία, μακρόχρονες φυλακίσεις, εξορίες, δολοφονίες και εκτελέσεις. Όπως και για τη νεότερη γενιά, που τα 'χε ακούσει ξανά και ξανά όλ' αυτά. Και είχε αγωνιστεί κατά του καραμανλικού καθεστώτος και κατά του βασιλικού πραξικοπήματος του 1965, ενάντια στους περιορισμούς της δημοκρατίας, για την υπεράσπισή της και τη διεύρυνσή της.
Από το 1963 είχε περιοριστεί κατά πολύ η αστυνομοκρατία και η παρακρατική τρομοκρατία, και ο κόσμος ήλπιζε πως όλα αυτά θα ήταν παρελθόν, καθώς οι "δημοκρατικές δυνάμεις" θα θριάμβευαν στις εκλογές του Μαΐου 1967, τις οποίες ματαίωσε το πραξικόπημα.
Αυτός ο κόσμος, που ήξερε από δικτατορία, φασισμό και εμφυλιοπολεμική τρομοκρατία, ουδέποτε αδιαφόρησε για τη μορφή άσκησης της αστικής εξουσίας. Και θα του ήταν αδύνατο να καταλάβαινε κάποιον κόσμο που μιλάει για χούντες, θεωρώντας πως όλα είναι όπως επί χούντας κ.λπ. κ.λπ., χωρίς να παίρνει υπόψη του, ο δόλιος, πως αν τα έλεγε αυτά στα 1967-74, θα βρισκόταν σε λίγη ώρα στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και όχι μπροστά στην οθόνη του λάπτοπ ή τότε στο καφενείο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΟΥΝΤΑ ΕΧΟΥΜΕ"
Καθώς η βαρβαρότητα, η αστυνομική καταστολή, οι αντιλαϊκές πολιτικές κ.λπ. αποτελούν χαρακτηριστικά κάθε αστικού καθεστώτος, ακριβώς επειδή ακόμη και στην πιο δημοκρατική μορφή δεν παύει να συνιστά "ταξική δικτατορία", σύμφωνα με μια λογική θα έπρεπε να είχαν εξαλειφθεί οι όροι "χούντα" και "φασισμός". Αφού, σύμφωνα μ' αυτή τη λογική, "όλα χούντα είναι", "όλα φασισμός".
Αν επιμένουμε να διακρίνουμε ανάμεσα σε αστικοδημοκρατικά καθεστώτα (αυταρχικά και αντιλαϊκά, ούτως ή άλλως) και στα καθεστώτα έκτακτης ανάγκης (δικτατορία, φασισμός κ.λπ.) είναι ακριβώς γιατί έχουμε κάθε φορά διαφορετικά όρια και δυνατότητες αγώνα. Καθώς επίσης και γιατί αν πούμε πως σήμερα έχουμε φασισμό (όπως είχαμε και στη Γερμανία και πριν το 1933 και στην Ελλάδα και πριν το '67), κάθε έννοια αγώνα κατά του φασισμού είναι ανόητη. Πολεμάμε τον καπιταλισμό απευθείας και χαρακτηρίζοντας το σύνολο των καθεστωτικών κομμάτων φασιστικά, δεν έχουμε κανένα λόγο να πολεμάμε ιδιαίτερα τη Χρυσή Αυγή.
Κανένας ύμνος στη σημερινή πραγματικότητα (πόσο μάλλον από ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά στους δρόμους) αλλά και κανένα ξέπλυμα του φασισμού, που εμφανίζεται σαν να είναι σαν κάτι που ζούμε τώρα, γράφοντας δημοσίως αυτά που γράφουμε και μιλώντας σε άλλες δημοσιεύσεις μας για τις διαδηλώσεις που θα κάνουμε τις επόμενες μέρες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν ο  Ζαριανόπουλος καταδικάστηκε γιατί είπε πως οι χρυσαυγίτες είναι ναζί, ας καταδικαστούμε και όλοι όσοι λέμε το δικαστικό σώμα χουντικό.
Ε, ναι! Διαμορφωμένος ιδεολογικά στα χρόνια της δικτατορίας Μεταξά, της Κατοχής και του Εμφυλίου, ο δικαστικός κλάδος είχε τους ποσοστιαία λιγότερους απολυμένους (μόλις 30) και ούτε έναν φυλακισμένο επί χούντας.
Καθώς το σώμα παρέμεινε ως έχει, χωρίς να θιγεί στο ελάχιστο από την "αποχουντοποίηση", και χουντικό παραμένει και φροντίζει να το δείχνει με θράσος περισσό.
Σχολιο.-  Δεν είναι μόνο ο Ζαριανόπουλος. Πριν από μήνες καταδικάστηκε για εξύβριση δια του Τύπου από το Εφετείο Βορείου Αιγαίου ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας γιατί σε δημοσίευμα του αποκάλεσε ναζί τον καθηγητή μέσης εκπαίδευσης Μακρυπούλια. Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής δηλώνει ο ίδιος ότι είναι εθνικοσοσιαλιστής και το παραδέχτηκε στο δικαστήριο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το "τι χούντα, τι τώρα, το ίδιο είναι", μέχρι το "καλύτερα με τη χούντα", μια ανάσα δρόμος.
Πέρα από την προσβολή σε όσους μάτωσαν και σ' εκείνους που έχασαν και τη ζωή τους στον αντιδικτατορικό αγώνα, η συνεισφορά στο ξέπλυμα των χουντικών και εν γένει των φασιστών, είναι ανυπολόγιστη.
Έχοντας ζήσει τη χούντα, συνεχίζω τον αγώνα ενάντια σε κάθε περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας και στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας σε ξένα κέντρα. Αντιπαλεύω την αστυνομοκρατία, που σχεδόν καθημερινά τη στιγματίζω δημοσίως, και δίνω όσο μπορώ τον αγώνα στον δρόμο.
Ταυτόχρονα, συμμετέχω ενεργά στο αντιφασιστικό κίνημα της χώρας μου, για να μην ξαναζήσουμε καθεστώς όπως αυτό της χούντας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ayşe Çelik, δασκάλα στο Αmed / Ντιγιαρμπακίρ, στην Τουρκια, καταδικάστηκε χτες σε ένα χρόνο και τρεις μήνες ποινή φυλάκισης, διότι είπε ότι :
" Τα παιδιά δεν πρέπει να πεθάνουν " σε μια ομιλία κατά τη διάρκεια του πολέμου της Τουρκίας με τους Κούρδους το 2016.Αυτο θεωρηθηκε ''προκληση για τρομοκρατια''
Στο δικαστήριο ήταν με το 6μηνων μωρό της αγκαλιά, που θα την ακολουθήσει στη φυλακή.
Μετά την καταδίκη της είπε :
«Δεν μετανιώνω ούτε μια λέξη. Θα έκανα το ίδιο ξανά"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*21/4/2018
Γκετο της Γαζας: 39 οι νεκροι,πανω απο 4000 τραυματιες,απο αυτους 1000 ακρωτηριασμενοι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Και τι δουλειά κάνεις παιδί μου και βγάζεις τόσα λεφτά στην κρίση;
-Καταληψίας City Plaza, υπάλληλος ΜΚΟ, κυρία!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Χούντα δεν υπήρχε ανεργία!!!
Κατά τη χουντική επταετία φτάσαμε και στο αποκορύφωμα της μετανάστευσης. Από το 1967 έως και το 1973 μετανάστευσαν περίπου 750.000 Έλληνες και Ελληνίδες, έναντι550.000 της επταετίας 1960-66. Κύρια αιτία, πλέον, της μετανάστευσης δεν ήταν τόσο η ανεργία (καθώς ήδη άρχισαν να αποδίδουν οι καπιταλιστικές επενδύσεις της μεταπολεμικής περιόδου, ενώ η ίδια η μετανάστευση των προηγούμενων χρόνων άφηνε κενές θέσεις εργασίας), αλλά το εξαιρετικά χαμηλό εργατικό εισόδημα, σε μια χώρα στην οποία είχε απαγορευτεί κάθε διεκδικητική συνδικαλιστική δραστηριότητα.
Η χουντική επταετία ήταν συνάμα και η περίοδος των μεγαλύτερων παροχών προς το κεφάλαιο, μ' ένα μεγάλο μέρος του κρατικού χρήματος να πηγαίνει στα διαβόητα "θαλασσοδάνεια". Ήταν η εποχή της μεγάλης δόξας του Τομ Πάππας και του Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος είχε παραχωρήσει και βίλα στο Λαγονήσι, όπου έμενε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος.

Στην Ελλάδα είχαμε ανοιχτά τα παράθυρα. Στην Κύπρο άφησαν ανοιχτή και την πόρτα...

Ασφαλώς και έφτιαξε δρόμους η χούντα. Με τον μεγαλύτερο να ξεκινάει από την Πατησίων και να φτάνει στη Λευκωσία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρένα Χατζηδάκη (1943 – 2003): "[....] Με τη μεταπολίτευση έλπισα για ένα διάστημα ότι θα γινόταν πραγματική αποχουντοποίηση, πήρα μάλιστα και προσωπικά μέρος σε δύο προγράμματα αποχουντοποίησης σε δημόσιους οργανισμούς. Τη μια φορά κινδύνεψα να πάω φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση (του χουντικού), και την άλλη με απέλυσαν κακήν κακώς, αφού είχαν ξαναρχίσει να με παρακολουθούν ανοιχτά. Εντέλει, καθώς περνούσαν τα χρόνια το πήρα απόφαση - σταδιακά, είναι η αλήθεια και με μεγάλη δυσκολία - ότι δεν μπορούσα να έχω πια πολιτική δραστηριότητα, είτε με τα προδικτατορικά, είτε με άλλα σχήματα που δεν με ικανοποιούσαν, και αφιερώθηκα έκτοτε στον πολιτικό - και πολιτιστικό - μικρόκοσμο της καθημερνής μου δουλειάς και ζωής."

«Εγώ, ξέρετε, υπήρξα εκ γενετής πολιτική κρατούμενη. Της Γκεστάπο, εννοώ. Από την κοιλιά της μάνας μου, μάλλον, που την κρατούσαν οι Γερμανοί ως όμηρο στις φυλακές της Αγιάς, κοντά στα Χανιά. Είμαι, λοιπόν, παιδί της Κατοχής και του πολέμου. Ο πατέρας μου βρέθηκε τότε στο Μαουτχάουζεν, η οικογένειά μου σκόρπισε, τα σπίτια χάθηκαν. Ηρθα και μεγάλωσα στην Αθήνα, όπου κυρίως έχω ζήσει, αλλά σε μια συνεχή και επώδυνη παλινδρομική σχέση με την Κρήτη, την πατρίδα μου...»
[η Ρένα Xατζηδάκη με τη μητέρα της Λιλή Ζωγράφου -Από την Οδό Πανός - τ.102, Μάρτιος 1999 ]



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Πολεμιστης στον Εμφυλιο και στην Κορεα, ο Σπυρος Μουστακλης  καταντησε φυτο από τα βασανιστηρια των πρωην συμπολεμιστων του. (Διπλα του στο νοσοκομειο ο Αλεξανδρος Παναγουλης)




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




22/4/2018 – 15.00
για ένα drone-παιχνίδι που πέταξε πάνω από το παλάτι της βασιλικής οικογένειας της Σ. Αραβίας αναστατώθηκε όλο το Ριάντ, έπεσαν πυροβολισμοί και ο Σαλμάν φυγαδεύτηκε μην πάθει τίποτα και χάσει η Βενετιά βελόνι  #χέστες! βομβαρδίζουν 3 χρόνια τώρα την Υεμένη, έχουν σκορπίσει τον όλεθρο σε όλη τη χώρα, διέλυσαν σχολεία, νοσοκομεία, υποδομές ύδρευσης, ηλεκτροδότησης κλπ, σκόρπισαν χολέρα παντού, άσε και τι έχουν κάνει στη Συρία τα χάπατα που χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν και χτες κάναν σαν παλαβοί για ένα ψυχαγωγικό drone #κότες!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γέφυρα Βαρυμπόμπης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα διόδια πραγματοποιήσαν κάτοικοι της περιοχής
 Κυριακή, 22 Απριλίου 2018, 12:32
Συγκέντρωση κατά της εγκατάστασης διοδίων στην Εθνική Οδό, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου και της Βαρυμπόμπης, πραγματοποιήθηκε από κατοίκους στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.
Οι πολίτες των περιοχών καταγγέλουν την εγκατάσταση διοδίων αναφέροντας σε ανακοίνωσή τους: «Οι Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς αντιδρούμε και ζητούμε: Τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης ώστε να αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων (πλευρικών, ηλεκτρονικών κλπ.) στους ανωτέρω κόμβους».
Η ανακοίνωση των Δήμων για τα διόδια στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης:
«Όπως είναι γνωστό, διαχρονικά και για 11 χρόνια οι Δήμοι αντιστάθηκαν στην επιβολή διοδίων στην περιοχή μας. Με ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων μας, εκφράσαμε την αντίθεση μας στην εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων και εκδηλώσαμε αποφασιστικά την αντίδρασή μας με κινητοποιήσεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις.
Σήμερα, όμως, βρισκόμαστε πάλι μπροστά στον ίδιο κίνδυνο, καθώς η πρόσφατη έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων άνοιξε τον δρόμο για την εγκατάσταση διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης, με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών.
Οι Δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου κ.κ. Γιώργος Θωμάκος και Διονύσης Ζαμάνης χρησιμοποιώντας όλα τα νομικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους κατέθεσαν ήδη αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής , της σχετικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Επειδή η τοποθέτηση διοδίων:
• Υποβαθμίζει τη ζωή όλων μας, καθώς διοχετεύεται η υπερτοπική κυκλοφορία των οχημάτων εντός του Δήμου, χωρίς να έχει γίνει τίποτα για την κατασκευή επαρκούς παράπλευρου οδικού δικτύου.
• Επιβαρύνει οικονομικά κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες.
• Καθιστά τον Δήμο Διονύσου και τον Δήμο Κηφισιάς τις μοναδικές αστικές περιοχές του Λεκανοπεδίου που θα πληρώνουν διόδια για τη χρήση της εθνικής οδού (οι όποιες εξαιρέσεις θα είναι επισφαλείς, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπούν).
Οι Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς αντιδρούμε και ζητούμε:
Τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης ώστε να αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων (πλευρικών, ηλεκτρονικών κλπ.) στους ανωτέρω κόμβους.
Διοργανώνουμε:
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
«ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ σε Αγ. Στέφανο και Βαρυμπόμπη»
Κυριακή 22 Απριλίου 2018, ώρα 11:00 έως 13:00, Γέφυρα Βαρυμπόμπης».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο θάνατος ενός Παλαιστίνιου εφήβου προκαλεί κύμα αγανάκτησης και καταδίκης
 Κυριακή, 22 Απριλίου 2018, 05:53
Ο θάνατος ενός παλαιστίνιου εφήβου την Παρασκευή στις διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, προκάλεσε νέο κύμα αγανάκτησης και καταδίκης στην Παλαιστίνη και διεθνώς.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Λωρίδας της Γάζας και την οικογένειά του, ο Μοχάμεντ Αγιούμπ, 15 ετών, έπεσε νεκρός από πυρά ισραηλινού στρατιώτη μολονότι δεν αποτελούσε απειλή για κανέναν.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δηθεν διενεργεί έρευνα για τον θάνατο του νεαρού Παλαιστίνιου κατά τη διάρκεια της «Πορείας της Επιστροφής», της κινητοποίησης στη Γάζα για να προβληθεί το αίτημα να γυρίσουν στα πατρογονικά τους εδάφη οι Παλαιστίνιοι που εκδιώχθηκαν από τη γη τους όταν δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ και για να καταγγελθεί ο ισραηλινός αποκλεισμός του θύλακα.
«Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στη Γάζα χρησιμοποιώντας αληθινές σφαίρες (...) σκοτώνοντας τέσσερις Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλικίας 15 ετών. Είναι απαραίτητη μια πλήρης έρευνα», ανέφερε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, ο Νικολάι Μλαντένοφ, τόνισε μέσω Twitter ότι «είναι εξωφρενικό να πυροβολείς παιδιά», προσθέτοντας ότι «τα παιδιά θα έπρεπε να προστατεύονται από τη βία, όχι να εκτίθενται» σε αυτήν.
Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο το Σάββατο, ο πατέρας του Μοχάμεντ Αγιούμπ είπε πως ο γιος του «βρισκόταν μακριά από τους στρατιώτες και δεν είχε όπλο», ούτε «πέταγε πέτρες ή οτιδήποτε άλλο».
Ο αδελφός του εφήβου, που είχε πάει μαζί του στη διαδήλωση, αφηγήθηκε πως «ένας ελεύθερος σκοπευτής του έριξε στο κεφάλι».
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συμμετέχουν στις διαδηλώσεις κάθε Παρασκευή τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες. Κάποιοι από αυτούς πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι αντιδρούν ανοίγοντας πυρ.
Η χρήση αληθινών σφαιρών από τους ισραηλινούς στρατιώτες στις διαδηλώσεις έχει επικριθεί ήδη έντονα από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι οδήγησε σε εκκλήσεις να διενεργηθούν ανεξάρτητες έρευνες από πλευράς τόσο του ΟΗΕ όσο και της ΕΕ.
Την Παρασκευή σκοτώθηκαν ακόμα τέσσερις Παλαιστίνιοι. Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της κινητοποίησης, την 30ή Μαρτίου, έφθασε έτσι τους 38.
Το Ισραήλ επιβάλλει στη Λωρίδα της Γάζας αμείλικτο αποκλεισμό, για να περιορίσει τη Χαμάς, η οποία ασκεί την εξουσία στον θύλακα από το 2007. Η Αίγυπτος διατηρεί κλειστά σχεδόν μόνιμα τα δικά της σύνορα με τη Γάζα, τα μόνα που δεν ελέγχονται από το Ισραήλ.
Ο ΟΗΕ προειδοποίησε τον Ιανουάριο ότι η Λωρίδα της Γάζας, μια περιοχή με μεγάλο υπερπληθυσμό, βρίσκεται στα πρόθυρα της «πλήρους κατάρρευσης».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Mόσχα: «Ούτε επί Ψυχρού Πολέμου δεν απαγορευόταν η είσοδος των Μπολσόι στις ΗΠΑ»
 Κυριακή, 22 Απριλίου 2018, 10:43
Η Ουάσινγκτον «προσπαθεί να βάλει συρματοπλέγματα δημιουργώντας τείχος βίζας στους Ρώσους» ανέφερε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για την άρνηση χορήγησης βίζας σε χορευτές του μουσικού θεάτρου Μπολσόι.
«Ακόμη και στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου δεν είχαν ληφθεί παρόμοια μέτρα», ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε χτες, Σάββατο και τονίζει πως «γίνεται τεχνητή προσπάθεια δημιουργίας να σταματήσουν οι εκδόσεις βίζας σε Ρώσους».
Η πρώτη μπαλαρίνα του Μπολσόι Olga Smirnova, και ο χορευτής, Jacopi Tissi, είχαν προσκληθεί να παρουσιασθούν σε παράσταση στο Lincoln Center τη Δευτέρα. Ωστόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η υπηρεσία Μετανάστευσης τους αρνήθηκαν χορήγηση βίζας.
«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με την απόφαση που δεν διέφερε από ανάλογες περιπτώσεις αιτήσεων για καλλιτέχνες που πάντα λάμβαναν βίζες» είπε η διοργανώτρια της εκδήλωσης, Eve Hodgkinson στο AFP.
Επίσης η Linda K. Morse, επικεφαλής του Youth America Grand Prix που διοργάνωσε την εκδήλωση και είχε προσκαλέσει τους Ρώσους χορευτές δήλωσε στην ιστοσελίδα του New York Post: «Δεν καταλαβαίνω το κίνητρο που οδήγησε στην απόφαση αυτή τις αμερικάνικες αρχές».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ready Player One: Η νέα ταινία του Σπίλμπεργκ

«Ready Player One» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας επιστημονικής φαντασίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ που διαδραματίζεται στο 2045.
Ο κόσμος καταρρέει λόγω περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων και μοναδική ελπίδα σωτηρίας είναι το OASIS, ένα σύμπαν εικονικής πραγματικότητας.
Όταν ο δημιουργός του πεθαίνει, το OASIS θα πάει στα χέρια του πρώτου που θα ανακαλύψει ένα κρυμμένο ψηφιακό αυγό.
Και η βαρετή περιπέτεια ξεκινά. Και αλίμονο στον θεατή που νόμισε ότι ο Σπίλμπεργκ γυρίζει μόνο καλές ταινίες.

Όταν ο ιδρυτής του πιο επιτυχημένου παιχνιδιού εικονικής πραγματικότητας πεθαίνει, προκαλεί όλους τους παίκτες να βρουν το καλά κρυμμένο μέσα του «πασχαλινό αβγό» και να κληρονομήσουν την αμύθητη περιουσία του.
Ο Σπίλμπεργκ αποτίνει έναν κιτς φόρο τιμής στην ντίσκο υποκουλτούρα των ’70s, χωρίς όμως να μπορεί να τιθασεύσει πλήρως τα φαντασμαγορικά εφέ και να προσαρμόσει τη βιντεογκέιμ αισθητική στα μέτρα της ιστορίας του, φτιάχνοντας ένα παιδικό και πλαδαρό αποτέλεσμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο ιμπεριαλισμός δεν ομολογεί ότι κάνει πολέμους για το πετρέλαιο, για το αέριο, για τις εμπορικές οδούς, ή για για να ευνοήσει τις δικές του πολεμικές βιομηχανίες. Γι' αυτό επικαλείται πως γίνονται για να υπερασπιστεί θύματα, για τη δημοκρατία, για την ελευθερία κ.α.π. Πρόκειται για μια διεστραμμένη προπαγάνδα του πολέμου!"
Jorge Arreaza, υπουργός των Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι πάω και θυμάμαι για την 21_Απριλίου Να! εδώ ένας Τσίπρας βάζει υποψηφιότητα κατά τη διάρκεια της χούντας σε εκλογές. Μωρέ αυτός είχε μια εταιρεία με έναν Τσίπρα τον Παύλο που έπαιρνε όλα τα έργα απ'τον Μακαρέζο. Τι; Ο Παύλος είναι μπαμπάκας του παναστάτ Αλ6; Ε! δεν το πιστεύω...