Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Πεμπτη 19 Ιουλιου 2018


TSURIZA BYE BYE!
Oι Ζαίοι, ειδικά οι κρατικοδίατοι με τα μισθά, πρέπει να αρχίζουν να συμβιβάζονται με τη ιδέα ότι ήδη είναι ένα ζοφερό παρελθόν για την χώρα, αφού επάνδρωσαν την χειρότερη πράγματι κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Το μεγαλύτερο έγκλημά τους είναι ότι έκαναν ΑΚΡΙΒΩΣ ό,τι έκαναν και οι προηγούμενοι, αψηφώντας τα προαναγγελθέντα, στο όνομα της αριστεράς και των αρχών της, δυσφημίζοντας έτσι ένα ολόκληρο ρεύμα σκέψης και ριζοσπαστικών ιδεών, ίσως για απροσδιόριστο ακόμα χρονικό διάστημα στην Ελλάδα, αφού οι συνέπειες του σαφώς χειρότερου απ τα προηγούμενα μνημονίου που υπέγραψαν φθάνει μέχρι το 2060. Οι άλλοι (ΝΔ) ήταν δεξιοί και παρέμειναν δεξιοί. Οι παρα-άλλοι (ΠΑΣΟΚ) ήταν σοσιαλδημοκράτες και έγιναν πολύ σύντομα φιλελεύθεροι σοσιαλδημοκράτες όπως παντού στην Ευρώπη. Τα συριζόπουλα όμως ήταν ριζοσπάστες αριστεροί και συνεργάστηκαν με τους καμένους για να κατακτήσουν την εξουσία και υπέγραφαν ό,τι πιο νεοφιλελεύθερο τους έδωσαν για να παραμείνουν στην εξουσία. Ανύψωσαν δε την έννοια του πολιτικού ψέματος, της πολιτικής απάτης, της διαστρέβλωσης των γεγονότων και του ουσιαστικού περιεχομένου των τυπικών δημοκρατικών θεσμών κ διαδικασιών (π.χ. δημοψήφισμα, εκλογή ΠτΔ, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κ.αλ) όχι μόνο με σκοπό την διατήρηση της καρέκλας, αλλά και ως αυτοσκοπό από έπαρση και συνήθεια στο ψεύδεσθαι, σε δυσθεώρητα ύψη. Ας είναι βαριές οι ροχάλες που θα τους σκεπάζουν στο διηνεκές! Αμήν!
Σχολιο.- θα μου επιτρέψεις να.....γκρεμίσω κι αυτό το παραμύθι που μια χαρά στην τελική βολεύει τους αριστερούληδες.Αυτή ήταν και παρέμεινε και έτσι θα το πάει στο διηνεκές η αριστερά του Τσιριμώκου,του "ειρηνικού δρόμου" και του "ανθρώπινου προσώπου του...καπιταλισμού"!Βεβαίως και αλώνιζε στην Ελλάδα που με άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν ,καθώς στο ΚΚΕ αφ ενός είχαν επιβληθεί άνωθεν και πραξικοπηματικά οι εκλεκτοί του ρεβιζιονισμού απο την χρουτσωφική καμαρίλα της ΕΣΣΔ,και αφ ετέρου η απεμπόληση του επαναστατικού του χαρακτήρα και η μετατροπή του σε κόμμα ειρηνικής και εντός αστικοδημοκρατικών πλαισίων,διαμαρτυρίας!Το προοίμιο είχε φανεί απο τα χρόνια της ΕΔΑ πριν την στρατιωτική δικτατορία.Σκέψου πως στην τελική,όλοι αυτοί οι αριστεροί,οι ξεκομμένοι απο το κομμουνιστικό παρελθόν,ήταν συνεπέστατοι σε αυτά που στην ουσία πρέσβευαν και ήταν πρόθυμοι να κάνουν!!!Τώρα αν υπήρξαν κάποιοι λίγοι ανόητοι (κι εγώ μέσα σε αυτούς) που πίστεψαν πως μπορούσαν να ξανα-ανακαλύψουν το κόμμα της καρδιάς τους μέσα απο άλλα μονοπάτια αυτό δείχνει την αφερεγγυότητα των μικροαστών διανοούμενων της πλάκας!Τώρα όσο αφορά δημοψήφισμα και εκλογή ΠτΔ,εδώ κάνεις μια ακούσια πιστεύω,λαθροχειρία.Σε αυτά δεν έχουμε την συμμετοχή μόνο των εναπομεινάντων,αλλά και των δήθεν επαναστατημένων της ΑΠ και .......συνεπών αριστερών!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα της Αττικής σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, την Πέμπτη 19 Ιούλη στις 7.30 μ.μ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά, μειώνονται οι συντάξεις. Όχι γιατί το θέλουμε εμείς, αλλά γιατί μας το επιβάλλει η Ε.Ε.
Μα, μόλις χθες δεν λέγαμε πως την Ελλάδα πρέπει να τη σέβονται και να μην παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της;
Πάλι τα μπέρδεψα! Για τους Ρώσους τα λέγαμε αυτά!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προκλητική απαλλαγή των ΜΑΤ για το όργιο βίας του Ιουνίου 2011
19/7/2018
Με μια προκλητική για τη δημοκρατία και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, απόφαση, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας απάλλαξε χθες 18 άνδρες των ΜΑΤ, από τις κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών σε διαδηλωτές, κατά το διήμερο των μεγάλων κινητοποιήσεων στις 28 και 29 Ιουνίου 2011, που διεξάγονταν με αφορμή την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Τη σχετική μήνυση κατά των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στην πλατεία Συντάγματος, είχε καταθέσει τότε ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με πληρεξούσια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η μήνυση του Αλέξη Τσίπρα και αρκετές ακόμα που κατέθεσαν ιδιώτες και εκπρόσωποι φορέων, με πρωτοβουλία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, συσχετίστηκαν σε ένα κοινό κατηγορητήριο κατά 18 αστυνομικών: των επικεφαλής των 16 διμοιριών των ΜΑΤ που την 29η Ιουνίου 2011 είχαν υπηρεσία στο Σύνταγμα και δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που είχαν εμπλακεί σε περιστατικό με διαδηλωτή, στη συμβολή των οδών Ομήρου και Σταδίου.
Στο εξασέλιδο κατηγορητήριο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι 18 διωκόμενοι αστυνομικοί “προέβησαν αδιακρίτως σε ρίψη χημικών, ασφυξιογόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης στο πλήθος των συγκεντρωμένων διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τη σωματική βλάβη μεγάλου αριθμού πολιτών και δη λιποθυμίες, δύσπνοια, εγκαύματα και κακώσεις”. Οι 18 αστυνομικοί κατηγορούνταν ακόμα ότι “κατέστησαν με πρόθεση πλήθος κόσμου αβοήθητο και εκτεθειμένο σε άμεσο κίνδυνο ζωής και υγείας (…) παρέλειψαν με πρόθεση να βοηθήσουν τους τραυματισθέντες πολίτες κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης – συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας”.
Μετά πολλές αναβολές, η δίκη για την υπόθεση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017. Ως πολιτική αγωγή παρέστησαν ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο “Ελπίς”, Ελευθέριος Παναρέτου, ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος στο Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, και ο συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και γραμματέας του ΜΕΤΑ, Γιώργος Χαρίσης.
Ως μάρτυρες στη δίκη κλήθηκαν να καταθέσουν ο τότε επικεφαλής της ΓΑΔΑ και νυν υποδιοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Λιούκας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Σπύρος Παπασπύρου, και οι τότε διοικητές της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης.
Μετά 14 συνεδριάσεις, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας εξέδωσε την ετυμηγορία του, κρίνοντας αθώους και τους 18 κατηγορούμενους αστυνομικούς.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί τόσο το γεγονός ότι ο ίδιος ο Τσίπρας δεν στήριξε τη μήνυση που είχε υποβάλλει, όσο και το ότι στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ, πολιτικός προϊστάμενος των οποίων είναι η κυβέρνηση, κατέθεσαν υπέρ των δικαζόμενων αστυνομικών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΞΩ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
"Η συνεχής ασέβεια προς την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει. Ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υποθέσεις", ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών και ενθουσιάστηκα.
Επιτέλους, τέλος με τις παρεμβάσεις ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ! Επιτέλους, τέλος με τον έλεγχο της εθνικής οικομομίας από τα ξένα κέντρα! Επιτέλους, δεν θα συγκαλείται το γερμανικό κοινοβούλιο για να αποφασίζει για τις συντάξεις στην Ελλάδα! Επιτέλους, θα πάρει πόδι ο Πάιατ, που αλωνίζει τη χώρα απ' άκρου εις άκρον.
Μετά είδα πως πρόκειται για απάντηση σε διαμαρτυρία της Ρωσίας για τις απελάσεις των διπλωματών της. Κι αυτό καλό είναι, σκέφτηκα, έστω και ως πρώτο βήμα. Και φώναξα με ενθουσιασμό:
Έξω οι Ρώσοι απ' την Ελλάδα! Επιτέλους, εθνική ανεξαρτησία!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



130.000 αποποιήσεις κληρονομιών το 2017, έναντι 29.000 το 2013 και 54.000 το 2016. Αδυνατώντας να πληρώσουν τους σχετικούς φόρους, οι άνθρωποι παραδίδουν τα σπίτια τους στο κράτος.
Μαζική εξαθλίωση με ρυθμούς με επιταχυνόμενους, σε μια κοινωνία που ανέχεται να την κυβερνάει μια συμμορία γόνων της πλουτοκρατίας. Που θα αντικατασταθεί σύντομα, όπως φαίνεται, από μια άλλη ανάλογη συμμορία.
Μέχρι να σαπίσουν όλα σ' αυτόν τον τόπο. Εκτός κι αν, έστω και την ύστατη στιγμή, κυριαρχήσει η αίσθηση της λαϊκής αξιοπρέπειας και οι συμμορίες περάσουν στην ιστορία. Σε μια από τις πιο μαύρες σελίδες της.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο 330 ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
 Πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό που, δυστυχώς, πέρασε στα ψιλά.
Παράνομη κρίθηκε η απεργία στο Μετρό την περασμένη βδομάδα, καθώς, σύμφωνα με τον νόμο που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να είναι νόμιμη μια απεργία θα πρέπει να αποφασιστεί από το 50%+1 των μελών του σωματείου.
Ναι! Ο νόμος 330 του 1976 βρυκολάκιασε και ήδη εφαρμόζεται. Τα χορτάτα πλουσιόπαιδα της κυβέρνησης του γόνου των εργολάβων επιδεικνύουν πράγματι αξιοθαύμαστη ταξική μεροληψία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, οι διανοούμενοι και καλλιτέχνες της Δεξιάς είχαν την τσίπα να μην υπογράφουν κείμενα στήριξης της εκάστοτε νατοϊκής συμφωνίας που υπέγραφε η όποια κυβέρνηση της ΕΡΕ ή της Ν.Δ. Κρατούσαν αποστάσεις, σεβόμενοι τον εαυτό τους οι άνθρωποι.
Ετούτοι δω, άφωνοι -στη μεγάλη τους πλειονότητα- τόσα χρόνια για την τραγωδία που ζει ο λαός μας, με τη φτώχεια και την εξαθλίωση που του έχει επιβληθεί, ξαφνικά απέκτησαν φωνή.
Ενώνοντάς την με τη φωνή των ξεπλυματιών του φασισμού Μαραντζίδηδων και Λυριτζήδων. Και με τη φωνή κάποιων άλλων, που ως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν στο τσαλαπάτημα των φτωχών.
Για μια ακόμη φορά, εύγε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Συνεργατικά καφενεία στην Ελλάδα θα ανατρέψουν τον Καπιταλισμό;. (+video)
 Αγώνας “μέχρι να στεγνώσει η θάλασσα”!
Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία δεν θα εκπληρωθεί

[…] Όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα σχετίζεται κυρίως με μικρές επιχειρήσεις οπού το πλαίσιολειτουργίας τους ορίζεται και ελέγχεται από το Κράτος και τα Συνδικάτα και στρέφεται κυρίως στον επισιτισμό και τον τουρισμό. Επομένως το να θεωρηθεί πως αυτές οι επιχειρήσεις θα ανατρέψουν τον Σοσιαλισμό ισοδυναμεί με την πίστη πως τα Συνεργατικά καφενεία στην Ελλάδα θα ανατρέψουν τον Καπιταλισμό.
Όπως αναφέρει και η πρόσφατη μουσική επιτυχία οι Κουβανοί θα αγωνίζονται μέχρι να στεγνώσει η θάλασσα ... Συμπερασματικά λοιπόν

θεωρώ πως οι τιτάνιες προσπάθειες του Κουβανικού λαού αξίζουν την έμπρακτη αλληλεγγύη μας και είναι σίγουρο πως αυτό το Νησί αποτελεί μεγάλο σχολείο ενάντια στην αυτό-θυματοποίηση και την μαθημένη αβοηθησιά που διακατέχει ακόμα και τα αγωνιστικά κομμάτια της κοινωνίας μας. Η Κούβα λοιπόν συνεχίζει και διδάσκει πως ο λαός ποτέ δεν είναι το πρόβλημα αλλά πάντα είναι η λύση του αρκεί να δρα χωρίς μοιρολατρία, πολυδιάσπαση και μεταμοντέρνους ηγετίσκους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ,
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΝΑ ΤΑ ΞΕΣΚΙΣΕΤΕ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ;
Απο ο,τι δειχνουν τα πραγματα, η ΔΕΗ υπαρχει (ΔΗΛΑΔΗ: "ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ") για να την λεηλατουν τα λαμογια με τα ΝΟΜΕ (Nouvelle Organisation du Marché de l’Electricité) (Νέος Οργανισμός Αγοράς Ηλεκτρισμού) και να πουλανε (για την παρτη τους) εξω απο την χωρα ρευμα απο ελληνικο λιγνιτη και ελληνικα νερα;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εγκύκλιος προβλέπει ότι το ανώτατο ποσό που θα δαπανήσει το Δημόσιο για τις συντάξεις του 2019 θα είναι 25,48 δισ. ευρώ, από 28,7 δισ. ευρώ φέτος. Προκύπτει δηλαδή μια κολοσσιαία μείωση της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 3,2 δισ. ευρώ ή κατά 11%.
11% ΚΑΤΩ ΟΙ ΗΔΗ ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



40 διεθνεις εβραικες οργανωσεις στεκονται στο πλευρο των Παλαιστινιων και καταδικαζουν το Ισραηλινο απαρχαιντ
Η Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη είναι υπερήφανη που στέκεται σε παγκόσμια αλληλεγγύη ενάντια στον επιζήμιο ορισμό του αντισημιτισμού και με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία να διαμαρτυρηθούν
Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Βερολίνο, Τελ Αβίβ (17 Ιουλίου 2018) -  Από τη Νότια Αφρική στη Σουηδία, τη Νέα Ζηλανδία στη Γερμανία στη Βραζιλία, για πρώτη φορά πάνω από τριάντα εβραϊκές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο συναντήθηκαν σε μια δήλωση που καταδικάζει τις προσπάθειες καταστολής κριτική για το Ισραήλ .

Κατάλογος εγκριτων εβραϊκών οργανώσεων:
Academia4equality (Ισραήλ)
Μποϊκοτάζ από μέσα (ισραηλινοί πολίτες για το BDS)
Συνασπισμός των γυναικών για την ειρήνη (Ισραήλ)
Collectif Judéo Arabe et Citoyen για την Παλαιστίνη (Γαλλία)
Dayenu: Εβραίοι της Νέας Ζηλανδίας κατά της κατοχής (Νέα Ζηλανδία)
Een Ander Joods Geluid (Μια διαφορετική εβραϊκή φωνή) (Ολλανδία)
Een Andere Joodse Stem - Μια άλλη εβραϊκή φωνή (Φλάνδρα, Βέλγιο)
Ευρωπαίοι Εβραίοι για μια δίκαιη ειρήνη
Ελεύθερη ομιλία σχετικά με το Ισραήλ (Ηνωμένο Βασίλειο)
Gate48 - κρίσιμοι Ισραηλινοί στις Κάτω Χώρες
Ανεξάρτητες εβραϊκές φωνές (Καναδάς)
Ανεξάρτητες εβραϊκές φωνές (Ηνωμένο Βασίλειο)
Διεθνές εβραϊκό αντι-σιωνιστικό δίκτυο
Ιταλικό Δίκτυο Εβραίων ενάντια στην Κατοχή
Εβραϊκή αντιφασιστική δράση Βερολίνο (Γερμανία)
Ομάδα Εβραϊκών Σοσιαλιστών (ΗΒ)
Εβραϊκή φωνή για δημοκρατία και δικαιοσύνη στο Ισραήλ / Παλαιστίνη  (Ελβετία)
Εβραϊκή φωνή για εργασία (UK)
Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη (ΗΠΑ)
Τα μέλη της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη στο Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο)
Εβραίοι κατά του φασισμού (Αυστραλία)
Εβραίοι κατά της Κατοχής (Αυστραλία)
Εβραίοι για τη δικαιοσύνη για τους Παλαιστίνιους (Ηνωμένο Βασίλειο)
Εβραίοι για το παλαιστινιακό δικαίωμα επιστροφής (ΗΠΑ)
Οι Εβραίοι της Χρώσης και των Σεφαραδών και των Εβραίων Μιζράχι στην Αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη (ΗΠΑ)
Οι Εβραίοι λένε όχι! (ΗΠΑ)
JIPF - Δικαστής για το Ισραήλ Palestinsk Fred (Σουηδία)
Jüdische Stimme für gerechten Frieden im Nahost eV (Γερμανία)
Junts, Associació Catalana de Jueus και Παλαιστίνη (Καταλονία, Ισπανία)
Λος Άντζελες (Αργεντινή)
Εβραϊκή δράση του Μάντσεστερ για την Παλαιστίνη (ΗΒ)
Quebrando Muros - Judeus Brasileiros Pela Descolonização da Παλαιστίνη (Βραζιλία)
Σκωτσέζοι Εβραίοι κατά του Σιωνισμού
Το δίκτυο SEDQ - ένα παγκόσμιο εβραϊκό δίκτυο για τη δικαιοσύνη
Οι νοτιοαφρικανικές εβραϊκές φωνές για μια δίκαιη ειρήνη (Νότια Αφρική)
Οι Εβραίοι της Νότιας Αφρικής για μια Ελεύθερη Παλαιστίνη (Νότια Αφρική)
Union des Progressistes juifs de Belgique (Saint-Gilles, Βέλγιο)
Τάγμα του Εβραϊκού Λαού (Καναδάς)
Union Juive Française για Paix (Γαλλία)
Workman's Circle, Βοστώνη (ΗΠΑ)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινεζοι,Ισραηλινοι,Τουρκοι,Ρωσοι ,Γερμανοι κτλ που ανηκουν στην διεθνη μαφια των κτηματομεσιτων ,αρπαζουν κομματια (σπιτια εργοστασια και χωραφια) απο την Ελλαδα για μια μπουκια ψωμι (στην Αθηνα φυσικα αλλα και επαρχια )



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



FACEBOOK λογοκρισια σε οτι αφορα Παλαιστινιακες οργανωσεις  στο ρουφιανοβιβλιο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ 2011
Εδω,για αυτή την εγκληματική ενέργεια απέναντι σε άοπλο πολίτη, ο αστυνομικός αθωώθηκε σήμερα από την δικαιοσύνη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



φοινικέλαιο και αποψίλωση των τροπικών δασών
Το φοινικέλαιο το συναντά κανείς παντού, από σαπούνια μέχρι σούπες. Αν και προωθείται ως εναλλακτικό καύσιμο και υγιεινό μαγειρικό λάδι επειδή δεν περιέχει τρανς λιπαρά, αυτό το ευρέως διαδεδομένο λάδι καταστρέφει οικοσυστήματα και οδηγεί ζώα στην εξαφάνιση. Του Mark Hawthorne VegNews, p.32. January & February 2013
Αν δει κανείς το Βόρνεο από ψηλά, μπορεί να πάρει μία ιδέα για το πώς το φοινικέλαιο έχει αλλάξει τόσο την παγκόσμια οικονομία αλλά και το τοπίο. Αυτό το τεράστιο τροπικό νησί – που ανήκει στο Μπρουνέι, στην Ινδονησία, και στην Μαλαισία – έχει καταστραφεί τόσο ανελέητα από τις πυρκαγιές, τις μπουλντόζες και το κόψιμο των δασών για χάρη της βιομηχανίας παραγωγής φοινικέλαιου που πλέον τα αχανή τροπικά δάση έχουν μετατραπεί σε τακτοποιημένες σειρές φοινικόδεντρων.
Κοντά στις ακτές, ο αέρας είναι μονίμως γεμάτος από ένα καυστικό νέφος καθώς η βιοποικιλία των ελών καταστρέφεται με φωτιά προκειμένου να δώσει τόπο σε περισσότερα φοινικόδεντρα, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση τεράστιων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα. Την ίδια στιγμή, ο ποταμός Kinabatangan, που στο παρελθόν κυλούσε καθαρός και κρυστάλλινος, τώρα έχει μετατραπεί σε ένα καφετί οχετό ρύπανσης καθώς μεταφέρει ατελείωτους όγκους από μπάζα που αποβάλλονται από τις φυτείες φοινικόδεντρων για να καταλήξουν στη θάλασσα
Τις δεινές επιπτώσεις που έχει η τεράστια ζήτηση για φοινικέλαιο από την ευρωπαϊκή –και διεθνή– βιομηχανία τροφίμων, καλλυντικών και καυσίμων, αναδεικνύει έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου. Η μονοκαλλιέργεια φοινικέλαιου σε χώρες της ΝΑ Ασίας ευθύνεται κατά 73% για την αποψίλωση των τροπικών δασών, ξεπερνώντας πλέον την παράνομη ξύλευση πολύτιμης ξυλείας. Το 2008, η Ε.Ε. είχε δεσμευθεί να εκπονήσει σχέδιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου, χωρίς ωστόσο να το ψηφίσει, εν μέρει εξαιτίας των πιέσεων από τη βιομηχανία τροφίμων.
Σύμφωνα με την έκθεση, 60% των εισαγωγών φοινικέλαιου καταλήγει στην κατασκευή βιοκαυσίμων, ενώ μέχρι το 2020 περισσότερα από μισό εκατ. εκτάρια παρθένου δάσους αναμένεται να έχουν εξαφανισθεί, καλύπτοντας τις ανάγκες της διύλισης πετρελαίου ντίζελ για την τροφοδοσία των αστικών συγκοινωνιών σε ευρωπαϊκές χώρες. Τα νησιά του Βόρνεο και της Σουμάτρας στην Ινδονησία έχουν υποστεί «την ταχύτερη αποψίλωση δασών στην ανθρώπινη ιστορία».
Σχολιο.- Νομίζω ότι είναι υπερβολικοί. Έχω γυρίσει τη Βόρνεο. Δεν υπάρχει μέρος που να μην είναι δάσος. Ό,τι δεν είναι χτισμένο είναι πράσινο.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα στοιχεία για την αποψίλωση των δασών παρουσιάζονται φουσκωμένα. Δε διαφωνούμε στο - όντως υπαρκτό - γεγονός της υπερεκμετάλλευσης. Όμως το συγκεκριμένο μέρος το έχω δει με τα μάτια μου κ πολλές φορές. Θα μου επιτρέψετε να τα εμπιστεύομαι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων απεφάνθη υπέρ του ασύλου στον Τζούλιαν Ασάνζ στο Λονδίνο

Το Διαμερικανικό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (Corte IDH) έκανε γνωστή στο Κράτος του Εκουαδόρ την συμβουλευτική γνωμοδότηση σχετικά με τη μορφή του ασύλου και την αναγνώρισή του ως ανθρώπινο δικαίωμα.
Το έγγραφο [65 σελίδων] δημοσιοποιήθηκε τη νύχτα της Πέμπτης, 12 Ιουλίου 2018. Το δικαστήριο κατέληξε ότι η παραχώρηση και απόδοση διπλωματικού ασύλου πρέπει να διέπεται από σχετικές συνθήκες διακρατικού χαρακτήρα που το ρυθμίζουν και από τη διαθεσιμότητα στις εσωτερικές νομοθεσίες. Το δικαστήριο ισχυρίζεται ότι τα κράτη έχουν τη δυνατότητα να το παρέχουν ή όχι, ως έκφραση της κυριαρχίας τους.

Η έκθεση αναφέρει ότι «τα κράτη θα πρέπει να προσφέρουν όλα τα αναγκαία μέσα για να προστατεύσουν το άτομο σε περίπτωση πραγματικού κινδύνου για τη ζωή, την ακεραιότητα, την ελευθερία ή την ασφάλεια αν (το άτομο) εκδοθεί».
Η γνωμοδότηση ζητήθηκε από το Κράτος του Εκουαδόρ, σε σχέση με την υπόθεση του χάκερ και ιδρυτή της πύλης WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ. Ο ακτιβιστής παραμένει ως πρόσφυγας στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο από τις 19 Ιουνίου 2012.
Το Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων δηλώνει ότι τα κράτη υποδοχής κάτω από την δικαιοδοσία των οποίων βρίσκεται το άτομο που έχει αιτηθεί προστασία σε μια διπλωματική έδρα, έχουν την υποχρέωση να «υιοθετήσουν θετικά μέτρα όσο αφορά στην εξατομικευμένη αξιολόγηση του κινδύνου, όπως η διεξαγωγή προσωπικής συνέντευξης, η πραγματοποίηση προκαταρκτικής αξιολόγησης του κινδύνου της έκδοσης, καθώς και η υιοθέτηση επαρκών μέτρων προστασίας, συμπεριλαμβανόμενων αυτών κατά της αυθαίρετης κράτησης».
Ο διεθνής οργανισμός επιπλέον διατυπώνει ότι «το δικαίωμα να αναζητεί και να λαμβάνει άσυλο είναι κατηγοριοποιημένο ως ανθρώπινο δικαίωμα για αναζήτηση και λήψης διεθνούς προστασίας σε ξένο έδαφος, συμπεριλαμβανόμενου με αυτή τη διατύπωση το καθεστώς του πρόσφυγα σύμφωνα με τα σχετικά εργαλεία των Ηνωμένων Εθνών ή τους αντίστοιχους εθνικούς νόμους και το εδαφικό άσυλο». Στο λογαριασμό του στο Twitter,το WikiLeaks αναφέρθηκε στην γνωμοδότηση, την οποία χαρακτήρισε ως «νίκη».
Σε συνέντευξη στο δίκτυο CNN, ο υπουργός εξωτερικών Χοσέ Βαλένσια απέκλεισε μια πιθανή συνάντηση με τον Ασάνζ και δήλωσε ότι το κράτος του Εκουδόρ πρέπει να βρει διέξοδο μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και με τους δικηγόρους του ιδρυτή του WikiLeaks.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΕΞ«Η συνεχής ασέβεια προς Ελλάδα πρέπει να σταματήσει.Ουδείς δικαιούται ή δύναται να παρεμβαίνει στις εσωτερικές της υπόθεσεις
 XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Λαϊκή Συνέλευση Λευκίμμης συνεδρίασε χτες με πολύ μεγάλη συμμετοχή στην Πόλη της Κέρκυρας και πήρε απόφαση για διαδήλωση την Πέμπτη 26 Ιούλη στην Πόλη στις 7.30 από την Πλατεία Γεωργάκη με κατάληξη στην Πλατεία Δημαρχείου.
Ταυτόχρονα καλεί την ίδια μέρα σε πανελλαδική μέρα δράσης με διαδηλώσεις στην Αθήνα και όπου μπορούμε σε μεγάλες πόλεις.
-Καμία χωματερή οπουδήποτε, ούτε Λευκίμμη ούτε Τεμπλόνι
-Έξω τα ΜΑΤ από την ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ
- Να γίνει δημόσια ολοκληρωμένη διαχείριση, μέχρι να υπάρξει δυνατότητα για διαχείριση από τους ίδιους τους πολίτες. Να υποχρεωθούν οι ξενοδοχειακές μονάδες και οι χώροι εστίασης να παραδίδουν τα σκουπίδια τους χωρισμένα ανά υλικό
- Να γίνει κομποστοποίηση παντού και να μπουν χρωματιστοί κάδοι ανά υλικό. Να φτιαχτεί προοπτικά σύγχρονη αποχέτευση και ύδρευση (που θα εξαφανίσει χαρτιά υγείας και πλαστικά μπουκάλια). Να υποχρεωθούν τα σούπερ μάρκετ να δέχονται τις συσκευασίες
-Να ακυρωθεί ο ΠΕΣΔΑ, ο σχεδιασμός για τα σκουπίδια στην Κέρκυρα που ψηφίστηκε από τις κυρίαρχες παρατάξεις σε Δήμο και Περιφέρεια και προβλέπει "χωματερές" και παράδοση στον ιδιώτη αλλά και τρίτο ΧΥΤΥ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ,ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΛΕΜΕ!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"...`Ολα μελαγχολικά κ πένθιμα στην Αθήνα. Η Πατησίων είχε αλλάξει όψη. Το ένα τρίτο των μαγαζιών είχαν κλείσει, το άλλο τρίτο πάλευε να μην κλείσει, όπως εγώ, και το υπόλοιπο που είναι ανοιχτό "καίει ακόμα τις ραγάδες του λίπους του", όπως λέμε. Ενοικιαστήρια παντού, σε μαγαζιά και διαμερίσματα. Παντού διαφημίσεις για εύκολα δάνεια με τοκογλυφικό τόκο, για αυτοσχέδια ενεχυροδανειστήρια, για άμεση αγορά χρυσού, για άμεσα μετρητά με ενέχυρο αυτοκίνητο τριπλάσιας αξίας.Η Εφορία έψαχνε φορολογητέα ύλη σε κλειστά καταστήματα και άφηνε ανενόχλητες όλες αυτές τις δραστηριότητες που οι περισσότερες είναι παράνομες.Η Τράπεζα που πριν πέντε χρόνια, λίγο πριν το ξέσπασμα της κρίσης, με εξανάγκασε να μου χορηγήσει ένα δάνειο που ουδέποτε ζήτησα, και το δέχτηκα όχι επειδή είχα ανάγκη, αλλά για να μην χαλάσω τη σχέση μου με τον διευθυντή της, που μου "έσπαγε επιταγές", τώρα αρνιόταν να μου χορηγήσει ελάχιστα μετρητά ακόμα και με υποθήκη του σπιτιού μου."Σπίτια έχουμε Μήτσο μου", μου είπε ο... φίλος διευθυντής, "και δεν μπορούμε να τα πουλήσουμε", προεξοφλώντας ήδη ότι δεν θα τον πληρώσω και ότι το σπίτι μου θα τους είναι άχρηστο. Μου ζήτησε δε πίσω, με τρόπο, και την χρυσή πιστωτική κάρτα μ' έναν χρόνο άτοκες δόσεις... για να με προστατεύσει, όπως είπε. Πριν τέσσερα χρόνια μια νεαρότατη υπάλληλος της Τράπεζας, απ αυτές που είναι έτσι κατασκευασμένες και εκπαιδευμένες ώστε αποκλείεται να μην τις συμπαθήσεις, μου είχε φέρει η ίδια στο μαγαζί την κάρτα αυτή και σχεδόν με κωλοτούμπες στο καναπέ και διάφορα άλλα γκροτέσκα σκέρτσα με εκλιπαρούσε να τη δεχτώ και να υπογράψω. Τώρα "προστατεύοντάς με" ο προϊστάμενός της την πήρε πίσω..." (Απόσπασμα από διηγήματα για το fb που δεν θα εκδοθούν ποτέ!)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το"Kράτος Δικαίου"του Ταγίπ αρνείται την αποφυλάκιση του 3ου στις εθν.εκλογές Ντεμιρτάς κ εμείς ελπίζουμε για τους 2 δικούς μας;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ώρα που ο ιδρυτής της εταιρείας Amazon Τζεφ Μπέζος ανακηρυσσόταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία, αστυνομικές δυνάμεις χτυπούσαν εργαζόμενους της εταιρείας που έκαναν απεργία.
Κατά τη δεύτερη μέρα της απεργίας στο κέντρο διαχείρισης εμπορευμάτων της Amazon έξω από τη Μαδρίτη, η αστυνομία «έσπασε» την περιφρούρηση των διαδηλωτών και χτύπησε τους απεργούς.
Οι απεργοί διαδήλωναν ειρηνικά έξω από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ισπανία, όταν κάποια στιγμή η αστυνομία συνόδευσε φορτηγά και απεργοσπάστες μέσα στο κτίριο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις χτύπησαν τους διαδηλωτές χρησιμοποιώντας κλομπ, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο, και προσήγαγαν τρία άτομα.
Μία μέρα νωρίτερα, η άνοδος της τιμής της μετοχής της Amazon τη Δευτέρα έκανε την περιουσία του Τζεφ Μπέζος να ξεπεράσει τα 150 δισ. δολάρια, καθιστώντας τον πλουσιότερο άνθρωπο στη σύγχρονη ιστορία.
Οι εργαζόμενοι όμως διαμαρτύρονται για τις περικοπές μισθών, τις συνθήκες εργασίας, τις περιορισμένες άδειες και τη μείωση του προσωπικού που έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνει μέσα στο 2018. Η απεργία είχε προγραμματιστεί έτσι ώστε να συμπέσει με την “Prime Day”, μία μέρα ειδικών προσφορών της Amazon. Εργαζόμενοι της εταιρείας στη Γερμανία και την Πολωνία συμμετείχαν επίσης στην τριήμερη απεργία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο στέλνει χρυσό στην Τουρκία
 Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, 18:25
Στην Τουρκία θα στέλνει εφεξής τα αποθέματα χρυσού η κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας, μετά το νέο κύμα κυρώσεων εις βάρος της κυβέρνησης του Καράκας.
Η Βενεζουέλα, για αρκετά χρόνια, αγόραζε χρυσό από μεταλλωρύχους της χώρας και στη συνέχεια, τον έστελνε στην Ελβετία προκειμένου να πιστοποιηθεί ως μέσο αγοράς συναλλαγματικών αποθεμάτων.
Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters και το Sputnik, οι νέες κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας έβαλαν «φρένο» σ' αυτή την πρακτική. Όπως τόνισε ο υπουργός Εξόρυξης, Βίκτορ Κάνο «Φανταστείτε τι θα γινόταν, αν δεν μπορούσαμε να πάρουμε πίσω τον χρυσό μας».
Ως εκ τούτου, η Βενεζουέλα στράφηκε στη γειτονική Τουρκία, με τις δύο χώρες να καταλήγουν σε μία κοινή συμφωνία για τα αποθέματα χρυσού.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί ποιες τουρκικές εταιρείες θα προχωρούν στην πιστοποίηση του χρυσού και ποια θα είναι η ακριβής αξία του μεταφερόμενου πολύτιμου μετάλλου.
Πάντως, από την αρχή του έτους, η κυβέρνηση του Καράκας έχει προβεί στην αγορά 9,1 τόνων χρυσού από μικρούς μεταλλωρύχους, στα νότια της χώρας.
«Μετά την πιστοποίηση, ο χρυσός θα επιστρέφει στη Βενεζουέλα, αποτελώντας μέλος των περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας» εξήγησε ο Κάνο.
Ο Κάνο απάντησε σε σχόλια του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χούλιο Μπόρχες, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση πωλεί χρυσό στην Τουρκία σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, η οποία έχει το μερίδιο του λέοντος στο ξένο συνάλλαγμα της χώρας.
«Δεν υπάρχει λαθρεμπόριο χρυσού στην Τουρκία», δήλωσε ο Κάνο, αγνοώντας προφανώς την υπόθεση του Ρεζά Ζαράμπ, που έκανε λαθρεμπόριο χρυσού με το Ιράν, με τις ευλογίες Ερντογάν.
Σημειώνεται ότι πέρυσι, οι ΗΠΑ επέβαλαν μία σειρά κυρώσεων εναντίον της Βενεζουέλας, επικαλούμενες μια δηθεν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια κατά φαντασια των γιανκιδων υπονόμευση της δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος Nicolas Maduro λέει ότι οι κυρώσεις αποτελούν μέρος ενός «οικονομικού πολέμου».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νόμο «μόνο για Εβραίους» ενέκρινε η ισραηλινοναζιστική Βουλή
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, 11:22
Γενική αποδοκιμασία έχει προκαλέσει ο νέος «εθνικός νόμος» που εγκρίθηκε από την σιωναζιστικη Κνέσετ την Τρίτη, ο οποίος καταγγέλλεται ως ρατσιστικός, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.
Με τον νόμο προωθούνται οικισμοί «μόνο για Εβραίους εποίκους», υποβαθμίζεται η αραβική γλώσσα και τίθενται περιορισμοί στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης των Αράβων Εβραίων. Οι Άραβες βουλευτές χαρακτήρισαν τον νόμο «ρατσιστικό».
Ο νέος αυτός νόμος, ο οποίος έχει ισχύ συνταγματικής διάταξης (για χώρες με γραπτό Σύνταγμα), πέρασε σε νυχτερινή σύνοδο της σιωναζιστικης Κνέσετ με 62 ψήφους υπέρ και 55 κατά έπειτα από πολύωρη διαμάχη και θα ισχύσει αμέσως μετά τη δημοσίευσή του στην επίσημη εφημερίδα της ισραηλινοναζιστικής κυβέρνησης.
Ο νόμος, που ως νομοσχέδιο υφίστατο επεξεργασία από το 2011, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, οι οποίες είναι αισθητές όχι μόνο στα συνθήματα που ακούγονται στα σύνορα με τη Γάζα, αλλά και στο εξωτερικό και κυρίως σε εβραϊκές οργανώσεις διασποράς στις ΗΠΑ.
Με τον νόμο καθίστανται οι 1,8 εκατ. Παλαιστινιοι αραβες υπήκοοι στο Ισραήλ πολίτες δεύτερης κατηγορίας βάσει του άρθρου που προβλέπει: «Το δικαίωμα να ασκείται εθνικός προσδιορισμός από το Κράτος του Ισραήλ εναπόκειται αποκλειστικά στον εβραϊκό λαό».
Άλλο άρθρο του νόμου υποβαθμίζει την αραβική γλώσσα από «επίσημη» σε «γλώσσα ειδικού καθεστώτος», με μόνη αναγνωρισμένη ως επίσημη την εβραϊκή.
Και φυσικά έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αναγνώριση των αποικισμών εποίκων ως «εβραϊκών».
Του διαχωρισμού στα δύο των κατοίκων του Ισραήλ που προβλέπει πλέον ο νέος νόμος
υπεραμύνθηκε ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, παρά τις μεγάλες διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «μεγάλη επιτυχία».
«Με τον νόμο αυτό προσδιορίζουμε τις ιδρυτικές αρχές της ύπαρξής μας. Το Ισραήλ είναι κράτος από Εβραίους πολίτες που σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών του» είπε ο Νετανιάχου, όπως έγραψε η «Haaretz».
Περί τις 14 εβραϊκές οργανώσεις στις ΗΠΑ έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στον εν λόγω νόμο (πριν ακόμη ψηφισθεί) σε διαμαρτυρία τους προς τον πρόεδρο του Jewish Agency, Isaac Herzog, ο οποίος επίσης ήταν πολέμιός του.
Για παράδειγμα, από το New Israel Fund ο πρόεδρός του Daniel Sokatch είχε χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο «εντελώς ασυμβίβαστο με τις δημοκρατικές δομές του ισραηλινού κράτους».
Στον ίδιο νόμο που πέρασε η ισραηλινή Βουλή, παράγραφος που αποκλήθηκε «Σπάζοντας τη Σιωπή» απαγορεύει σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σε άλλες ομάδες ακτιβιστών να εισέρχονται στα ισραηλινά σχολεία και να συνομιλούν με τους μαθητές.
Ο νόμος πήρε την ονομασία του από την ομάδα «Σπάζοντας τη Σιωπή», που αποτελούσαν απόστρατοι του ισραηλινού στρατού, οι οποίοι προσπαθούσαν από το 2004 να περάσουν απόψεις για την καθημερινή ζωή στο Ισραήλ εναντίον όσων ισχύουν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ και στη Γάζα, όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα τους.
Στον νόμο αναφέρεται ρητά πως «οργανώσεις που υπονομεύουν το Ισραήλ και αποτελούνται από ρυπαίνοντες πρώην στρατιωτικούς δεν θα μπορούν πλέον να πλησιάζουν και να επηρεάζουν τους Ισραηλινούς μαθητές».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπλόκο των ΗΠΑ σε παλαιστινιακή αντιπροσωπεία που θα συμμετείχε σε εκδήλωση στα Ηνωμένη Έθνη
 Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, 07:08
Μια εξαμελής παλαιστινιακή αντιπροσωπεία, που επρόκειτο να συμμετάσχει σε μια πολυήμερη πολιτική εκδήλωση στα Ηνωμένα Έθνη αυτήν την εβδομάδα, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει βίζες από τις αμερικανικές Αρχές, κατήγγειλε την Τετάρτη ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Ριάντ Μανσούρ.
Το συμβάν αυτό καταγράφεται καθώς οι σχέσεις ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αρχή και τις ΗΠΑ έχουν παγώσει μετά την ανακοίνωση, στα τέλη του 2017, από μέρους της Ουάσινγκτον πως αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ. Έκτοτε, οι Παλαιστίνιοι αρνούνται να αναγνωρίσουν ρόλο αμερόληπτου μεσολαβητή στις ΗΠΑ στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους, οι οποίες είναι κλινικώς νεκρές.
«Το αμερικανικό προξενείο αρνήθηκε να τους δώσει βίζες και φυσικά η ισραηλινή δύναμη κατοχής περιέπλεξε τα πράγματα» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας της εξέτασης, στη Νέα Υόρκη, των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που πρέπει να επιτευχθούν έως το 2030.
Όπως και τα υπόλοιπα μέλη του ΟΗΕ, η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία θα παρουσίαζε μια εθελοντική έκθεση αξιολόγησης των προσπαθειών για την επίτευξη σε 12 χρόνια 17 στόχων που ορίστηκαν το 2015 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Οι στόχοι αυτοί αφορούν ιδίως στην προστασία του περιβάλλοντος, την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας, την προσφορά υπηρεσιών υγείας, την παιδεία για όλους, την ισότητα των φύλων.
Δεν έγινε κανένα σχόλιο από πλευράς των οργανωτών της εκδήλωσης - ούτε από τις ΗΠΑ ούτε από τον ΟΗΕ. Ο Παλαιστίνιος μόνιμος αντιπρόσωπος, στον οποίο έχει παραχωρηθεί καθεστώς παρατηρητή, τόνισε πως θα υποβάλει επίσημη διαμαρτυρία στα Ηνωμένα Έθνη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



39η επέτειο της Επανάστασης των Σαντινίστας
Χωρικοι αδέρφια μας μπήκαν γεμάτα χαρά και χαρά στην siuna, όπου συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν την 39 η επέτειο της επανάστασης των σαντινίστας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



44 χρονια από την πτωση  της χουντας στην Ελλαδα. Εκδηλωσεις του ΣΦΕΑ
Θεσσαλονίκη:
Υπό το σύνθημα «Ποτέ πια φασισμός», που δυστυχώς παραμένει επίκαιρο, όπως έδειξαν οι πρόσφατες επιθέσεις φασιστοειδών σε εβραϊκά μνημεία της Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974, με αφορμή την επέτειο της πτώσης της χούντας αλλά και της τραγωδίας της Κύπρου, διοργανώνει σε δύο τόπους μαρτυρίου, στο Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης και στο πρώην στρατόπεδο ΕΑΤ - ΕΣΑ της Αθήνας εκδήλωση μνήμης αλλά και τιμής στους άνδρες και στις γυναίκες που αγωνίστηκαν για την πτώση της χούντας.
«Καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ., τη μέρα που έσπασε 'ο γύψος' της επτάχρονης τυραννίας το 1974, να κατακλύσουν τον χώρο των πρώην φυλακών Επταπυργίου, όπου πολλοί δεσμώτες της χούντας σκληρές επέρασαν μέρες, αφού 'δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις'» αναφέρουν στο σχετικό κάλεσμα οι διοργανωτές της εκδήλωσης της Θεσσαλονίκης.
Σχεδόν ταυτόχρονα, στις 8 το βράδυ, θα ξεκινήσει στον μνημειακό - ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ - ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας η αντίστοιχη εκδήλωση για τα 44 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, στην οποία ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ Κώστας Μανταίος, ενώ θα έχει προηγηθεί κατάθεση στεφάνων για τα θύματα του φασισμού. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος Επιτροπής Μητρώου Μαχητών Αντίστασης και πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιστασιακών Λευκωσίας Γιώργος Λουκάς, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
«Καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ., τη μέρα που έσπασε 'ο γύψος' της επτάχρονης τυραννίας το 1974, να κατακλύσουν τον χώρο των πρώην φυλακών Επταπυργίου, όπου πολλοί δεσμώτες της χούντας σκληρές επέρασαν μέρες, αφού 'δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις'» αναφέρουν στο σχετικό κάλεσμα οι διοργανωτές της εκδήλωσης της Θεσσαλονίκης. «Κοινή μας προσπάθεια είναι στις εκδηλώσεις μας να παρουσιάσουμε, με φωτογραφικό υλικό και ντοκουμέντα, την αντιδικτατορική αντίσταση στην πόλη μας καθώς και την τραγωδία της Κύπρου» τονίζουν και προσθέτουν ότι «η χαρά για την παταγώδη κατάρρευση της χούντας στις 23 Ιουλίου 1974 ξεχείλιζε στους δρόμους των ελληνικών πόλεων. Αλλά τη σκίαζαν η τραγωδία της Κύπρου, οι νεκροί του Πολυτεχνείου, οι χιλιάδες που είχαν εξορίσει και οι εκατοντάδες που είχαν φυλακίσει και βασανίσει οι δήμιοι της χούντας, οι μαυροφορεμένες οικογένειες των δολοφονημένων αγωνιστών, όλες εκείνες που σήκωσαν τον σταυρό της επτάχρονης τυραννίας κάτω από το άγρυπνο μάτι των χαφιέδων της Ασφάλειας. Αυθόρμητα ερχόταν στο στόμα η κραυγή: «δώστε τη χούντα στον λαό - ποτέ φασισμός - δεν ξεχνάμε!». «Βέβαια, κάποιοι θέλουν να τα ξεχνούν όλα αυτά ή σκόπιμα τα αμφισβητούν ή, το χειρότερο, ξεπλένουν τη χούντα ως «αναγκαίο κακό» και εκθειάζουν ως «εθνικούς ήρωες» (!) τους βασανιστές της Ασφάλειας και της ΕΣΑ. Η ιστορική αμνησία, ο ιστορικός αναλφαβητισμός και αναθεωρητισμός στρώνουν τον δρόμο στους «Μπαρμπαρούσηδες» της Χ.Α. που καλούν τον στρατό σε πραξικόπημα από το βήμα της Βουλής, που η χούντα πριν 51 χρόνια κατάργησε!», αναφέρει ο ΣΦΕΑ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
100 Χρόνια Μαντέλα - 100 ημέρες Λούλα
100 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από τη γέννηση του ηγέτη του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου και πρώην προέδρου της Ν. Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, αλλά και 100 ημέρες φυλάκισης του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.
Σε μήνυμά του στο Twitter ο Λούλα έγραψε: "Είμαι κρατούμενος 100 ημέρες ήδη. Αναμένω αποδείξεις ότι έχω διαπράξει οποιοδήποτε έγκλημα, ή ότι το διαμέρισμα της Γκουαρουζά ήταν δικό μου. Ευχαριστώ για την αλληλεγγύη όσων βρίσκονται σε αγρυπνία στην Κουριτίμπα ή που διαδηλώνουν σε ολόκληρη τη χώρα".
Πρόσθεσε επίσης παλιές φωτογραφίες του με τον Μαντέλα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ 1-0!
Κατηγορίες αόριστες και περίεργες... αν δεν είναι εντελώς ψευδείς. Αλλά για να μην παραμυθιαζόμαστε:
Στη χώρα φέουδο των ΗΠΑ, αποικία των Γερμανών και ξέφραγο αμπέλι διάφορων μυστικών υπηρεσιών, στη χώρα που απειλούμενη δεν ασκεί δικαιώματα που της δίνει το διεθνές δίκαιο, το πρόβλημα είναι οι Ρώσοι διπλωμάτες που δεν σέβονται την... κυριαρχία της;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψήφισμα του Δήμου Αθηναίων επί άρχοντος Δημοφάντου (510 π.Χ.) για την προστασία της Δημοκρατίας και τιμωρία των Τυράννων
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΞΙΩΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ, ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΤΩΣΕ
• Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΗΜΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
• Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΝΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΣ
• ΟΛΟΙ ΔΕ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ΚΑΤΑ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ, ΝΑ...ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΦΑΓΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΡΑΞΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ
• Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΗΣ: "ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΑΝ ΤΟ ΜΠΟΡΩ, ΣΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΠΡΑΞΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΞΙΩΜΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΥΡΑΝΝΟΣ Ή ΣΥΝΕΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ, ΘΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΗΣΩ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΧΘΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥ, ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΡΗΣΩ ΤΙΠΟΤΑ
ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕ Ή ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ [ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ] ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΣΩ ΤΗΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΤΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ή ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ Ή ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΩ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΩ"
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΟΡΚΟ ΠΡΟ ΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ, ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΕΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΦΑΓΙΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΟΝΤΑΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΝΑ ΙΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, Ο ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολοκληρώθηκε στην Κούβα του Φιδέλ και του Τσε το 24ο Φόρουμ του Σάο Πάολο με τη συμμετοχή 51 χωρών και 168 οργανώσεων και μια σημαντική Διακήρυξη που σηματοδοτεί τους αγώνες των Λαών για Εθνική Απελευθέρωση εναντίον του ιμπεριαλισμού.
Το 24ο Φόρουμ είναι και μια πληρωμένη απάντηση σε εκείνη την "αριστερά" -και στην Ελλάδα- που παρά-ανησυχεί για την πορεία της σοσιαλιστικής Κούβας, των χωρών της Λατινικής Αμερικής που δέχονται την ιμπεριαλιστική επίθεση και τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη της Κούβας με όλους τους... λαούς του κόσμου που αγωνίζονται εναντίον του ιμπεριαλισμού.
Η Συρία συμμετείχε στο XXIV Forum di Sao Paulo (24ο Φόρουμ του Σάο Πάολο), με μια εξέχουσα και παγκοσμίου φήμης προσωπικότητα, τον πρώην υπουργό, καθηγητή Πανεπιστημίου και πολιτικό Mohsen Bilal.
Ο Mohsen Bilal, επισήμανε με έμφαση και διαβεβαίωσε όλους  πως "Ο λαός της Συρίας μάχεται στο όνομα της Ανθρωπότητας την τρομοκρατία που προωθούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της.
Η Συρία πολεμάει έναν βρώμικο πόλεμο που καθοδηγεί η Ουάσινγκτον με τη συνεισφορά του δυτικού ιμπεριαλισμού και ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολή. Πολεμάει μια σταυροφορία που το δόρυ της είναι η τρομοκρατία...".
Χθες η Κούβα του Φιδέλ και του Τσε τίμησε τη Συρία στο πρόσωπο του Mohsen Bilal, που παρασημοφόρησαν με το Κουβανέζικο Μετάλλιο Φιλίας, το οποίο η σοσιαλιστική Κούβα αναγνωρίζει τους αγώνες λαών, εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων σ' ολόκληρο τον κόσμο.
Η παρασημοφόρηση του Σύρου πολιτικού Mohsen Bilal, που συμμετείχε στο 24ο Φόρουμ της Αβάνας, έγινε στο Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών και υπογραμμίζει την αναγνώριση της Κούβας στον Σύρο Καθηγητή Πανεπιστημίου για την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των ανυπότακτων στον ιμπεριαλισμό λαών.
Ποιος είναι ο Mohsen Bilal;
Γεννήθηκε το 1944 στην Burghalieh της επαρχίας Ταρτούς.
Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα στην Ιταλία.
Στην Ιταλία έλαβε και την ειδικότητα του Χειρουργού Ιατρού.
Το διδακτορικό του στη Χειρουργική έγινε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας των ΗΠΑ και είναι από τους κορυφαίους παγκοσμίως στις μεταμοσχεύσεις ήπατος.
Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Δαμασκού.
Το 1977 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής.
Το 1979 στέλνεται από τον Χαφέζ Αλ Άσαντ (πατέρα του σημερινού προέδρου της Συρίας) στην Αργεντινή, επικεφαλής αντιπροσωπείας για να διαμαρτυρηθεί και να καταγγείλει επί τόπου το δικτατορικό καθεστώς  Βιντέλα και να προκαλέσει σάλο για τους φυλακισμένους και  "εξαφανισμένους" (desaparecidos) αριστερούς Σύρους στην Αργεντινή.
Το 1982 είναι ο επικεφαλής της Συριακής αντιπροσωπείας στην Παγκόσμια Διάσκεψη Ειρήνης στην Πράγα της Τσεχοσλοβακίας.
Το 2001 είναι ο πρέσβης της Συρίας στην Ισπανία.
Το 2006 αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Τύπου και Πληροφοριών της Συρίας, ως το 2011.
Προσωπικός φίλος του Φιδέλ, του Τσάβες κι όλων των αντιιμπεριαλιστών ηγετών της Λατινικής Αμερικής.
Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Συρίας-Κούβας κι πριν ένα χρόνο Επικεφαλής της Επιτροπής Αραβικών και Διεθνών Θεμάτων.
Μαρξιστής σοσιαλιστής, στέλεχος του Σοσιαλιστικού Αραβικού  κόμματος Μπάαθ και για τους πολιτικούς αντιπάλους του της δεξιάς "ένας φανατικός κι αμετανόητος θαυμαστής κι οπαδός της ΕΣΣΔ".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
Το Φόρουμ του Σάο Πάολο απορρίπτει τον εγκληματικό αποκλεισμό των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας

Περισσότερα από εκατό κοινωνικά κινήματα και αριστερά πολιτικά κόμματα στον κόσμο που συμμετείχαν στο Φόρουμ του Σάο Πάολο, αποφάσισαν να απορρίψουν τα μονομερή και καταναγκαστικά μέτρα των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) εναντίον της Βενεζουέλας.
Υπό αυτή την έννοια, αξιολόγησαν ως εγκληματική την ενέργεια εναντίον της γης του Μπολίβαρ και του Τσάβες, και κάλεσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να σεβαστεί τους νόμους του διεθνούς δικαίου και να μην παραβιάζει το δικαίωμα στη ζωή των βενεζολάνων.

«Αυτή η επίθεση εναντίον της Μπολιβαριανής Επανάστασης, εκφράζεται με την υιοθέτηση άδικων και παράνομων μονομερών καταναγκαστικών μέτρων που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και έχουν στόχο να εμποδίσουν την πρόσβαση της αδελφής χώρας της Νότιας Αμερικής στη διεθνή πίστωση, να ενθαρρύνουν την φυγή των κεφαλαίων και να καθορίσουν ένα παράνομο συνάλλαγμα», αναφέρει ένα μέρος του ψηφίσματος που υπέγραψαν οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ του Σάο Πάολο.
Οι παριστάμενοι στην XXIV Συνάντηση του Φόρουμ του Σάο Πάολο επιβεβαίωσαν ότι η αλληλεγγύη με την πατρίδα του Μπολίβαρ και του Τσάβες αποτελεί προτεραιότητα όλων των κομμάτων στην περιοχή, γι' αυτό και συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα συνεχούς εργασίας που θα προωθήσει την αλήθεια της πάλης του μπολιβαριανού λαού σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Αναγνώρισαν, επίσης, τη συνείδηση, την ηθική, το θάρρος και την αξιοπρέπεια των βενεζολάνων που παρά την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν, ως αποτέλεσμα των επιθέσεων του ιμπεριαλισμού, έμαθαν να λύνουν τις διαφορές τους μέσω των εκλογών.
Οι συμμετέχοντες στο μεγαλύτερο Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ χαιρέτισαν την ενίσχυση του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV), και ανέφεραν ότι η πραγματοποίηση ενός νέου συνεδρίου αποτελεί σημάδι ότι το προοδευτικό έργο του Μπολίβαρ και Τσάβες θα ενισχυθεί με νέες εικόνες που θα θωρακίσουν κάθε πολιτικό και κοινωνικό επίτευγμα του λαού της Βενεζουέλας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η "ελεύθερη αγορά" που λατρεύει κι η "μεταρρυθμιστική αριστερά" των ευρωλιγούρηδων...
Ο εικονιζόμενος "κύριος της μόδας" ZARA έχει τα εργοστάσια του στην Ινδία κι αλλού...
Υποχρεώνει τους δούλους (τους αποκαλεί εργαζόμενους), κυρίως γυναίκες κι ανήλικα κορίτσια, να εργάζονται 7 ημέρες την εβδομάδα και βάρδιες 24 ώρες το 24ωρο με...
"αμοιβή"  0.88 € την ώρα!
Κι η "ελεύθερη αγορά" που λατρεύει κι η "μεταρρυθμιστική αριστερά" των ευρωλιγούρηδων... τον πριμοδοτεί να πουλάει στην Ελλάδα και την Ευρώπη του 4ου Ράιχ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ψεύτη που λέει ανοησίες & γελοιότητες... χαρακτηρίζει τον Κοτζιά το Ρωσικό ΥΠΕΞ
Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!
Μ. ΖΑΚΧΑΡΟΒΑ (ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ): «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ»!
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε  ανακοίνωση της κατά τη... διάρκεια ενημέρωσης των Ρώσων εκπροσώπων Τύπου και των Ελλήνων ανταποκριτών στη Μόσχα, υπεννόησε την επιβολή αντιποίνων στην κυβέρνηση Τσίπρα μετά την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών.
Όμως στην ανακοίνωση της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, διαχώρισε εντελώς τον ελληνικό λαό από την ψευτοαριστερή κυβέρνηση Τσίπρα!
Δήλωσε συγκεκριμένα:
«Αυτό που έχουμε αντιληφθεί είναι ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να βρίσκεται σε επικοινωνία με τους Ρώσους εταίρους του και όχι να υποφέρει από βρώμικες προβοκάτσιες, όπως αυτές που δυστυχώς η Αθήνα έχει συρθεί τελευταία».
«Δυστυχώς όμως έχουμε να κάνουμε με πολιτική. Τέτοιες ενέργειες δε μένουν χωρίς επιπτώσεις, δεν εξαφανίζονται απλά χωρίς να αφήσουν ίχνη.
Και φυσικά όλες αυτές οι ενέργειες ρίχνουν σκοτάδι στις διμερείς μας σχέσεις με την Ελλάδα, χωρίς να προσθέτουν κανένα εποικοδομητικό στοιχείο».
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Μόσχα διαχωρίζει τον Ελληνικό λαό από τις πράξεις της ψευτοαριστερής κυβέρνησης... Ουσιαστικά λέει στους Έλληνες πολίτες ότι θα υποφέρουν λόγω της κυβέρνησής τους.
Επίσης δείχνει ότι η Μόσχα θεωρεί την κυβέρνηση Τσίπρα «τελειωμένη» και μιλά απέυθείας στον Ελληνικό λαό τον οποίο θεωρεί-και σωστά-σύμμαχο και φίλο!
H M. Ζαχάροβα διέψευσε επίσης τις γελοίες κατηγορίες ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απείλησε τηλεφωνικώς τον Νίκο Κοτζιά για τη συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς τες «ανοησίες».
 «Είναι ψέμα ότι υπήρξε τηλεφώνημα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών. Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο τηλεφώνημα γίνεται λόγος, ακόμη περισσότερο για ποια απειλή. Κανένα στοιχείο δεν δόθηκε στη ρωσική πλευρά. Κανένα τέτοιο θέμα δεν τέθηκε στην επικοινωνία Κοτζιά-Λαβρόφ».
Η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ απάντησε και στις επίσης ανόητες και εξώφθαλμα ψευδείς κατηγορίες του Ζόραν Ζάεφ, περί ρώσων επιχειρηματιών που χρηματίζουν πολίτες της ΠΓΔΜ για να προκαλούν επεισόδια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
«Πρόκειται για αβάσιμες καταγγελίες που στόχο έχουν να πυροδοτήσουν την αντιρωσική υστερία. Προφανώς, ξανά, δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηρίξουν αυτές τις καταγγελίες», ανέφερε σαρκαστικά.
Ο διαχωρισμός από την επίσημη Ρωσική διπλωματία, του Ελληνικού λαού και της ψευτοαριστερής κυβέρνησης, η απευθείας συνομιλία και σχέση με τους Έλληνες, η οποία εγκαινιάζεται με αυτές τις δηλώσεις της Ρωσίδας εκπροσώπου, έχει σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερη βαρύτητα και θα παίξει πιστεύουμε σοβαρό ρόλο στο μέλλον όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα...