Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Πεμπτη 16 Αυγουστου 2018



Ο τζέρεμι κόρμπιν δέχεται επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο από αντι-Παλαιστινιακές ομάδες και ο ισραηλινός πρωθυπουργός μπέντζαμιν netanayahu αναφέρθηκε πρόσφατα.
Καρτούν του Κάρλος Latuff.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάπως έτσι μπορεί να συμπυκνωθούν τα όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του Μέγαρου Μαξίμου για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. Μια ανακοίνωση που εμφανίζει την απελευθέρωσή τους ως κυβερνητικό επίτευγμα, παραθέτοντας γεγονότα και δραστηριότητες αυτονόητες για κάθε κυβέρνηση σε μια οποιαδήποτε ανάλογη περίπτωση.
Καθώς με την ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι η απελευθέρωση των δύο υπήρξε συνέπεια διπλωματικών χειρισμών, παρατίθενται μια σειρά επαφών μεταξύ των δύο χωρών από το 2015 μέχρι σήμερα, που φανερώνουν ότι η κυβέρνηση δημιούργησε φιλικές σχέσεις με τη γείτονα. Κι αν πάρουμε υπόψη πως πρόκειται για κοινότοπες επαφές και δραστηριότητες, το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι πως πρέπει να συγχαρούμε τους Τσίπρα και Κοτζιά που δεν διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, πόσο μάλλον δεν έβαλαν τον Καμμένο να κάνει κάναν πόλεμο!
Φυσικά, τσιμουδιά στην ανακοίνωση για τη συμμαχία με ΗΠΑ, Ισραήλ και Αίγυπτο που στρέφεται σαφώς κατά της Τουρκίας. Θα χάλαγε το στόρι.
Εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό, οι φωστήρες του Μαξίμου κάνουν πως δεν ξέρουν ότι με την ενέργεια αυτή ο Ερντογάν επιχειρεί να δείξει μια άλλη θετική εικόνα κυρίως προς τους Ευρωπαίους, σε μια κρίσιμη στιγμή κατά την οποία αντιμετωπίζει τον αμερικανικό εμπορικό πόλεμο.
Και εμφανίζοντας τις στοιχειώδεις ενέργειες που κάθε κυβέρνηση θα έκανε για την απελευθέρωση μελών των ενόπλων δυνάμεών της που κρατούνταν όμηροι, ουσιαστικά καμαρώνει γιατί ζητούσε από τον Ερντογάν να τους απελευθερώσει!
 Ώστε αυτό ζητούσαν από τον Ερντογάν. Λες και θα σκεφτόταν κανένας πως θα του έλεγαν να τους κρατήσει στη φυλακή!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΦΡΙΚΗ ΝΑΜΙΜΠΙΑ Η σφαγή των Χερέρο, η πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα -
Η γενοκτονία των Χερέρο και των Νάμα είναι ομαδικό έγκλημα που διαπράχθηκε στη Ναμίμπια κατά τη διάρκεια της κατοχής της από τη Γερμανία η οποία την είχε περιλάβει στις κτήσεις της σαν προτεκτοράτο, υπό την επωνυμία Γερμανική Νοτιοδυτική Αφρική.
Η γενοκτονία ξεκίνησε το 1904, διήρκεσε επί τουλάχιστον μια δεκαετία και ήταν η πρώτη στα παγκόσμια χρονικά.
Οδήγησε στο σφαγιασμό εκατοντάδων χιλιάδων γηγενών των φυλών Χερέρο και Νάμα, ενώ πάρα πολλοί ακόμη ιθαγενείς πέθαναν από ασιτία, δίψα, καταναγκαστικά έργα, βασανιστήρια και άλλες στερήσεις που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους.
Το επίσημο Γερμανικό κράτος αναγνώρισε, ύστερα από διεθνείς πιέσεις, τη γενοκτονία ζητώντας συγνώμη από τους απογόνους των θυμάτων, αλλά αρνήθηκε να καταβάλει οποιουδήποτε είδους αποζημίωση
*Από τις αρχές της προ-τελευταίας δεκαετίας του 19ου αιώνα στη Ναμίμπια είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων φυλών με αφορμή τη διεκδίκηση των βοσκοτόπων για τα κοπάδια τους. Με αφορμή αυτή την αντιπαλότητα οι αποικιακές γερμανικές αρχές αποφάσισαν να παρέμβουν υπέρ των ήδη εγκατεστημένων εκεί συμπατριωτών τους, που θεωρήθηκε ότι απειλούνταν από τις διαμάχες των ντόπιων.
Η Γερμανική κυβέρνηση έδρασε ταχύτατα, ανακηρύσσοντας, στα 1884 τη χώρα ως «Γερμανική Νοτιοδυτική Αφρική» και ενσωματώνοντάς τη στο αποικιακό της δίκτυο. Πρώτος αποικιακός διοικητής τοποθετήθηκε ο Χάινριχ Γκέρινγκ, πατέρας του μετέπειτα ηγέτη των Ναζί και καταδικασμένου σαν εγκληματία πολέμου, Χέρμαν Γκέρινγκ.
Εξέγερση και καταστολή
Οι γερμανοί άποικοι, που ήδη φέρονταν με περιφρονητικό τρόπο στους ντόπιους αλλά ενισχυμένοι πλέον από την επίσημη κάλυψη του αποικιακού καθεστώτος, επιδόθηκαν σε μια ευρεία επιχείρηση εκδίωξης των γηγενών από τις εστίες και την καλλιεργήσιμη γη, προκειμένου να οικειοποιηθούν οι ίδιοι τις περιουσίες και τις γαίες τους.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την εξέγερση στα 1904, αρχικά της φυλής των Χερέρο, που με ηγέτη το φύλαρχο Καμαχαρέρο και το γιο του, Σάμουελ Μαχερέρο προσπάθησαν να αντιδράσουν.
Η απάντηση των γερμανικών αρχών υπήρξε σκληρότατη, αφού επιστρατεύθηκαν κάθε είδους θηριωδίες (λεηλασίες, φόνοι, βιασμοί, εκτοπίσεις, εμπρησμοί και κατασχέσεις) με στόχο την κάμψη του ηθικού των επαναστατών.
Επιπλέον, στη χώρα στάλθηκε ο, διαβόητος για τη σκληρότητά του σε προηγούμενες περιπτώσεις (όπως η εξέγερση των Μπόξερ στην Κίνα ή στο Τόγκο) στρατηγός Λούθερ φον Τρόθα (Lothar von Trotha) με την εντολή να καταπνίξει την επανάσταση με κάθε τρόπο. Αυτός, συνοψίζοντας την τακτική του στη φράση «Κάθε Χερέρο, είτε φέρει όπλο είτε όχι, πρέπει να εκτελείται» (χειρόγραφη διαταγή του ίδιου, αρχείο έκθεσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος του Παρισιού) έδωσε το έναυσμα για την ανηλεή σφαγή που ακολούθησε.
Όσοι ιθαγενείς κατάφεραν να ξεφύγουν από τον κλοιό των αποικιακών στρατευμάτων, στις 11 Αυγούστου του 1904 διέφυγαν προς την έρημο Καλαχάρι όπου εκατοντάδες βρήκαν το θάνατο από δηλητηρίαση (καθώς οι γερμανοί διώκτες τους μόλυναν τα λιγοστά πηγάδια που υπήρχαν), αφυδάτωση, πείνα και ηλίαση. Αρκετοί ακόμη σφάχτηκαν από τα γερμανικά τμήματα που τους καταδίωκαν επί εβδομάδες.
Όσοι ιθαγενείς των δυο φυλών (καθώς εν-συνεχεία οι γερμανοί επιτέθηκαν και στους Νάμα που είχαν υποστηρίξει την εξέγερση των Χερέρο) αιχμαλωτίσθηκαν, στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, με άθλιες συνθήκες κράτησης, όπου υποβάλλονταν καθημερινά σε νέα μαρτύρια. Επιπρόσθετα, γιατροί που υπηρετούσαν σε αυτά, προχώρησαν σε μελέτες, πειράματα (στειρώσεις γυναικών, εξέταση κρανίων, μετρήσεις οστών κλπ) και ενδελεχή έρευνα των σωμάτων όσων πέθαιναν, με σκοπό να αποδείξουν τη φυλετική κατωτερότητα των κατοίκων της Ναμπίμπια, ώστε να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει εις βάρος τους.
Παράλληλα, κατέγραφαν διεξοδικά τους «θανάτους από εξάντληση» όπως τους χαρακτήριζαν. Οι μόνοι που εκδήλωσαν κάποια αντίδραση στις θηριωδίες ήταν γερμανοί ιεραπόστολοι, που κινητοποίησαν και τη γερμανική κοινή γνώμη.
Απόηχος
Η γενοκτονία τερματίσθηκε με την έναρξη του Α΄Π.Π., όταν η Νότια Αφρική εισέβαλε στη Ναμπίμπια εκδιώκοντας τους Γερμανούς και εγκαθιδρύοντας το γνωστό στη συνέχεια, ρατσιστικό καθεστώς (Άπαρτχαϊντ).
Μέχρι τότε, το 80% των Χερέρο και το 50% των Νάμα είχε εξοντωθεί.
Οι βρετανικές αρχές εξέτασαν τα συμβάντα και κατέληξαν το 1918 σε μια έκθεση για τη γενοκτονία, η οποία όμως αποσιωπήθηκε από όλες τις νικήτριες δυνάμεις, για να μη θιγεί το αποικιοκρατικό κατεστημένο. Πολλά χρόνια μετά (1990) οι απόγονοι των θυμάτων κατάφεραν να προβούν σε διεθνή διαμαρτυρία απαιτώντας αναγνώριση της σφαγής και αποζημιώσεις.
Η Γερμανία απάντησε με υποκριτικό τρόπο (μετονομασία μιας οδού στο Μόναχο, επιστροφή κρανίων στους συγγενείς και επισκέψεις αξιωματούχων στη Ναμίμπια) χωρίς να δεσμευτεί επ’ ουδενί για την καταβολή εκ μέρους της, χρηματικής αποκατάστασης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επικίνδυνη ουσία glyphosate της Monsanto βρέθηκε σε 14 γνωστές γερμανικές μπύρες
Η επικίνδυνη ενεργή ουσία Glyphosate του φυτοφαρμάκου της Monsanto “RoundUp” , βρέθηκε σε 14 δημοφιλείς γερμανικές μπύρες.
Το φυτοφάρμακο Roundup της Monsanto, που χρησιμοποιείται ευρέως στις καλλιέργειες σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι πιθανόν να προκαλέσει καρκίνο, σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες του ΠΟΥ για θέματα σχετιζόμενα με τον καρκίνο καθώς και το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο για τον Καρκίνο (IARC), κατέταξαν την ουσία glyphosate, βασικό συστατικό του φυτοφάρμακου της Monsanto Roundup, στις “πιθανόν καρκινογόνες για τους ανθρώπους”.
Το Περιβαλλοντικό Ινστιτούτο στο Μόναχο διεξήγαγε δοκιμές στις 14 μπύρες με τα υψηλότερα ποσοστά πωλήσεων στη Γερμανία και διαπίστωσε ότι όλες περιείχαν ίχνη του φυτοφαρμάκου.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι μπύρες της ζυθοποιίας Hasseröder είχαν την υψηλότερη περιεκτικότητα στο φυτοφάρμακο – με 29,74 μικρογραμμάρια ανά λίτρο μπύρας.
Τα χαμηλότερα επίπεδα βρέθηκαν στις μπύρες της βαυαρικής Augustiner, με 0,46 μικρογραμμάρια ανά λίτρο.
Αλλά ακόμη και αυτή η ποσότητα είναι τέσσερις φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο για το πόσιμο νερό, το οποίο έχει οριστεί σε 0,1 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, σύμφωνα με το Spiegel.
Η Ένωση Γερμανών ζυθοποιών (BfR), αν και ομολόγησε ότι δεν έχει μελετήσει τα αποτελέσματα, αρνήθηκε την Πέμπτη ότι τα δηλωθέντα στοιχεία ενέχουν κάποιο κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών. Μάλιστα, εκπρόσωποι της Ένωσης ισχυρίστηκαν ότι τα αναφερόμενα επίπεδα του φυτοφαρμάκου βρίσκονται πολύ κάτω από αυτό που θεωρείται επικίνδυνο για την υγεία.
“Ένας ενήλικας θα πρέπει να καταναλώνει 1.000 λίτρα μπύρας την ημέρα για να κινδυνεύει από την ουσία Glyphosate”, δήλωσαν εκπρόσωποι της BfR…
Η επικίνδυνη γλυφοσάτη
Η γλυφοσάτη, το ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιείται πιο συχνά σε γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, μπορεί να βλάψει το ανθρώπινο DNA με τρόπους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εκδήλωση καρκίνου, είχε δηλώσει πρόσφατα ο Κρίστοφερ Πόρτιερ, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς πάνω στον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου στο Λονδίνο.
«Η γλυφοσάτη είναι σίγουρα γονιδιοτοξική», δήλωσε ο Πόρτιερ, ο οποίος ήταν διευθυντής του γραφείου της Έρευνας Αξιολόγησης Κινδύνου στο Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η γλυφοσάτη είναι το δραστικό συστατικό του προϊόντος Roundup της εταιρείας Monsanto, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως ως ζιζανιοκτόνο. Η χρήση του έχει 16πλασιαστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Παρά τις ισχυρές δημόσιες αντιδράσεις από την εταιρεία, αλλά και τους παραγωγούς καλαμποκιού και σόγιας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιμένει στην αρχική επιστημονική του εκτίμηση, ότι πρόκειται για ουσία “πιθανώς καρκινογόνο”.
Mikrogramm glyphosat pro Liter
Hasseroder Pils 29,74
Jever Pils 23,04
Warsteiner Pils 20,73
Radeberger Pilsner 12,01
Veltins Pilsener 5,78
Oettinger Pils 3,86
Koning Pilsener 3,35
Krombacher Pils 2,99
Erdinger Weibier 2,92
Paulaner Weibier 0,66
Bitburger Pils 0,55
Becks Pils 0,50
Franziskaner Weibier 0,49
Augustiner Helles 0,46



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Σήμερα κλείνουν τρία χρόνια από την αποφράδα ημέρα της 14ης Αυγούστου 2015 όταν 222 Βουλευτές ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο . Υπέρ τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ.
32 βουλευτές του τότε ΣΥΡΙΖΑ είπαν ΟΧΙ σε όλα και δεν πρόδωσαν τον λαό.
Ήταν οι:
Αγλαϊα Κυρίτση
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Γιάνης Βαρουφάκης
Νάντια Βαλαβάνη
Δημήτρης Στρατούλης
Κώστας Ήσυχος
Δημήτρης Κοδέλας
Κώστας Ζαχαριάς
Ελένη Σωτηρίου
Βασίλης Χατζηλάμπρου
Γιάννης Σταθάς
Θανάσης Σκούμας
Θωμάς Κώτσιας
Κώστας Λαπαβίτσας
Μιχάλης Κριτσωτάκης
Δέσποινα Χαραλαμπίδου
Ιωάννα Γαϊτάνη
Λίτσα Αμμανατίδου
Ηλίας Ιωαννίδης
Αλεξάνδρα Τσανάκα
Βαγγέλης Διαμαντόπουλος
Στέφανος Σαμοϊλης
Ραχήλ Μακρή
Ευγενία Ουζουνίδου
Γιάννης Ζερδελής
Κώστας Δελημήτρος
Θανάσης Πετράκος
Ελένη Ψαρρέα
Στάθης Λεουτσάκος
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Ζήσης Ζάννας
Βασίλης Κυριακάκης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με πήρε τηλέφωνο ο άγιος παπάς που κάθε μερα μου δίνει φαγητό,να σπεύσω να πάω στην εκκλησία να βρω τον μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο....
Πήγα ..
και μου έδωσε σε ένα φάκελο 500 ευρώ για να πληρώσω ένα μέρος έστω του λογαριασμού των μαστόρων!!!!
Ερώτημα :
Ποιος είναι ο κομμουνιστής?
Ποιος είναι ο Άνθρωπος?
Υ.Γ. η κυβέρνηση των κουισλινγκς δεν έχει δώσει σε όλους όσους γνωρίζω ούτε ένα ευρώ ενώ έχουν γίνει και τεράστιες δωρεές από κράτη και ιδιώτες!!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Έζησα 42 χρόνια. Και καλά και άσχημα. Σκεφτείτε τώρα τι θα κάνετε εσείς».
Τα τελευταία λόγια του Άρη Βελουχιώτη πριν αυτοκτονήσει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;"
Aris Velouchiotis



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Το Κομμουνιστικό Κόμμα δε βαδίζει τώρα για τον κομμουνισμό. Το ΚΚΕ έχει βέβαια στο πρόγραμμα του σαν τελική του επιδίωξη τον κομμουνισμό. Μα όχι για τώρα. Τον κομμουνισμό θα τον επιβάλλετε σεις, ο λαός κι όχι το ΚΚΕ. Κι είμαι βέβαιος ότι πολλοί από τους μορφωμένους μας, που δεν τον θέλουν σήμερα, θα ψηφίσουν τότε για να επικρατήσει ο κομμουνισμός.
Σήμερα, όμως, το ΚΚΕ. δεν επιδιώκει παρά μόνο μια δημοκρατική λύση του ελληνικού προβλήματος.
Μα ας πούμε, ότι το ΚΚΕ. θα εφαρμόσει τον κομμουνισμό. Λένε ότι ο κομμουνισμός χαλνά τις εκκλησιές και γδέρνει τους παπάδες. Τόσο χαζοί είναι λοιπόν οι κομμουνιστές να χαλάσουν τις εκκλησιές, που δεν τους εμποδίζουν σε τίποτα;
Οι εκκλησιές μας φταίνε ή τα καράβια του Εμπειρίκου; Γιατί λοιπόν να κάψουμε τις εκκλησιές;
Ποιος χτυπά τη θρησκεία;
Θα γδάρουμε τους παπάδες; Μα γιατί; Εμείς βλέπουμε, ότι χιλιάδες παπάδες βρίσκονται τώρα στην πρωτοπορία του κινήματος μας και η συμβολή του κλήρου, που στάθηκε στο πλευρό μας, υπήρξε ανεκτίμητη.
Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Γιατί αυτοί που εμφανίζονται σαν προστάτες της εκκλησίας, γκρεμίσανε μαζί με τους Γερμανούς και γδέρνουνε παπάδες.
Ο κομμουνισμός, λένε, θα καταργήσει την θρησκεία. Μα η θρησκεία είναι ζήτημα συνείδησης. Πώς θα καταργηθεί λοιπόν; Η κατάργηση της θρησκευτικής συνείδησης είναι πράμα αδύνατο, έστω κι αν ακόμα οι κομμουνιστές θέλανε να την καταργήσουν. Η θρησκευτική συνείδηση δεν καταργείται με απλές διαταγές. Αν συνέβαινε ένα τέτοιο πράμα, αυτό θα έμοιαζε με την διαταγή πού έβγαλε κάποτε ένας αστυνόμος στην Ανάφη, με την οποία απαγόρευε την πάλη των τάξεων!
Το τι θα γίνει στο πολύ μακρινό μέλλον, το πώς θα σκέπτονται οι άνθρωποι τότε, είναι άλλο πρόβλημα. Και κανένας πολιτικός δε μπορεί να βγάλει νόμο για το τι θα πρέπει να γίνει ύστερα από 200 η 500 χρόνια. Ούτε λοιπόν κι εμείς θα βγάλουμε τέτοιο νόμο. Μας ενδιαφέρει το πώς θα προκόψει ο λαός μας σήμερα κι όχι το τι φιλοσοφικές πεποιθήσεις θα έχει ύστερα από 500 χρόνια.
Συνεπώς καταλαβαίνετε τώρα, ότι αυτοί που διαδίδουν αυτές τις συκοφαντίες επιδιώκουν άλλους σκοπούς, προσπαθώντας με το μέσο αυτό της συκοφαντίας να εξαπατήσουν το λαό και να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους πάνω του. Αν μάλιστα εξετάσουμε βαθύτερα το πράμα αυτό, θα δούμε ότι αυτοί είναι άθρησκοι, γιατί σε αυτούς δεν υπάρχει ούτε ίχνος θρησκευτικής συνείδησης κι ο μόνος που λατρεύουν είναι ο Θεός Μαμμωνάς, ο Θεός του χρήματος…
Θα συσπειρώσουμε την οικογένεια.
Κατηγορούν τους κομμουνιστές, ότι αυτοί θα διαλύσουν επίσης την οικογένεια. Λες κι εμείς κατεβήκαμε από τον ουρανό και δε γεννηθήκαμε από σπίτια ή φυτρώσαμε μόνοι μας σαν τα μανιτάρια. Η οικογένεια δημιουργήθηκε από ορισμένες οικονομικές συνθήκες. Σε μια ορισμένη ανάπτυξη της κοινωνίας δημιουργήθηκε η ανάγκη της οικογένειας, γιατί έτσι θα αντιμετωπίζονταν καλύτερα οι ανάγκες της ζωής.
Χρειάζονταν να δουλεύουν όλοι: ο πατέρας και τα παιδιά στα χτήματα, οι γυναίκες στον αργαλειό και το σπίτι, γιατί μόνο με τον τρόπο αυτό θ' αντιμετωπίζονταν οι βιοτικές ανάγκες τους.
Αυτού του είδους οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούσαν τότε, πλησίαζαν όπως βλέπετε, πιο στενά τα μέλη της οικογένειας μεταξύ τους. Σήμερα όμως τι γίνεται; Οι σημερινές οικονομικές συνθήκες αναγκάζουν όχι πια το στενό πλησίασμα της οικογένειας, αλλά αντίθετα την απομάκρυνση της.
Να ένα παράδειγμα: Ένας άντρας παντρεύεται, μα την επομένη του γάμου του φεύγει στην Αμερική για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της ζωής του και της γυναίκας του. Ποιος διαλύει στην περίπτωση αυτήν την οικογένεια; Οι κομμουνιστές ή οι οικονομικές συνθήκες πού δημιούργησε η κεφαλαιοκρατία;
Κι εδώ, λοιπόν, βλέπουμε φανερά, ότι αυτοί που μας κατηγορούν πως θέλουμε να διαλύσουμε την οικογένεια, δεν είναι άλλοι, παρά αυτοί οι ίδιοι πού τη διαλύουν στην πραγματικότητα, ενώ εμείς επιδιώκουμε το στερέωμα της. Θα δώσουμε στο λαό τα οικονομικά μέσα για να μπορεί να μη σκορπάει την οικογένεια του στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Μας κατηγορούν ότι θέμε να καταργήσουμε τα σύνορα και να διαλύσουμε το κράτος. Μα το κράτος εμείς το φτιάχνουμε σήμερα, γιατί δεν υπήρξε, μια που αυτοί οι ίδιοι το είχανε διαλύσει. Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς; Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους.
Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.
Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;"
Aris Velouchiotis
Σχολιο.-  KAΠETANIE, ΣE ΧΡEIAZOMAΣTE ΠIO ΠOΛY AΠO ΠOTE!
Σχολιο.- Είναι ακριβώς αυτό που μας λείπει. Μια δράκα αποφασισμένων αγωνιστών με έναν τέτοιο ηγέτη αρχηγό!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος της Πολωνίας άσκησε βέτο σε μεταρρύθμιση σε βάρος των μικρότερων κομμάτων για τις ευρωεκλογές
 Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018, 14:54
Ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντέι Ντούντα δήλωσε σήμερα ότι θα ασκήσει βέτο σ' έναν νόμο που προτάθηκε από το κυβερνών ακροδεξιο Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) ο οποίος θα ωφελήσει τα μεγαλύτερα κόμματα όπως το PiS και ο κύριος σχηματισμός της αντιπολίτευσης στις ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη χρονιά.
«Αποφάσισα να ασκήσω βέτο σ' αυτό το νομοσχέδιο. Η αλλαγή αυτή θα σήμαινε πως το πραγματικό εκλογικό όριο θα αυξανόταν μέχρι και στο 16,5%, από 5%», δήλωσε ο Ντούντα.
«Αυτό σημαίνει πως μόνο δύο κόμματα θα είχαν πραγματικά μια ευκαιρία να εκπροσωπηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Εξαιτίας αυτής της μεταρρύθμισης, μεγάλο ποσοστό των πολιτών δεν θα μπορούσε να εκπροσωπηθεί».
Σύμμαχος του PiS, ο Ντούντα μπορεί να χρειαστεί την υποστήριξη μικρότερων κομμάτων για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του το 2020.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ιταλική κυβέρνηση κατηγορει τη σιχαμενη ευρωενωση για το δυστυχημα στη Γενοβα
 Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018, 17:37
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, γνωστός για τις αντιευρωενωσιτικές θέσεις του, διατύπωσε πολλές «σπόντες» εναντίον της ΕΕ μετά το δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 16, σύμφωνα με έναν σημερινό απολογισμό.
«Αν υπάρχουν εξωτερικές δεσμεύσεις που μας εμποδίζουν να δαπανάμε τα χρήματα που οφείλουμε να διαθέτουμε για την ασφάλεια των σχολείων και των αυτοκινητοδρόμων, θα πρέπει να θέσουμε την ερώτηση αν θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε αυτές τις δεσμεύσεις», είχε δηλώσει ήδη από την Τρίτη.
Την επομένη, ο Σαλβίνι ζητούσε να «εξαιρεθούν» τα κεφάλαια που δαπανώνται για την ασφάλεια από το ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης. «Οι επενδύσεις που σώζουν ζωές, θέσεις εργασίας και το δικαίωμα στην υγεία δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο άκαμπτων υπολογισμών και κανόνων που επιβάλλονται από την Ευρώπη», είχε δηλώσει.
Ο Λουίτζι ντι Μάιο, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής του λαϊκού εθνικοανεξαρτησιακου Κινήματος Πέντε Αστέρων, δήλωσε προς την ίδια κατεύθυνση πως «η Ευρώπη μπορεί να λέει ό,τι θέλει, όμως εμείς δεν ζητούμε, απαιτούμε σ' αυτό το σημείο».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν.Ζηλανδία: Νόμος αποκλείει σχεδόν όλους τους ξένους από την αγορά κατοικιών στη χώρα
 Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018, 11:47
Η Νέα Ζηλανδία ψήφισε νέο νόμο ο οποίος απαγορεύει στους ξένους, με κάποιες εξαιρέσεις, την αγορά κατοικιών στη χώρα αυτή του Νοτίου Ειρηνικού, προκειμένου να καταπολεμηθεί η εκτόξευση των τιμών των ακινήτων που αντιμετωπίζει.
Με την ψήφιση του νέου αυτού νόμου, χθες το βράδυ, υλοποιείται η δέσμευση που είχε λάβει προεκλογικά η πρωθυπουργός των Εργατικών Τζασίντα Άρντερν, η οποία είχε υποσχεθεί πριν από την εκλογή της πέρυσι ότι θα καταστήσει πιο προσιτές για τους συμπολίτες της τις τιμές των ακινήτων.
"Είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο το οποίο αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αυτής να επιτρέψει περισσότεροι Νεοζηλανδοί να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για πρόσβαση στην ιδιοκτησία", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Ντέιβιντ Πάρκερ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μεταρρύθμιση αυτή αποσκοπεί "να εξασφαλίσει ότι η αγορά των σπιτιών μας θα καθορίζεται από τη Νέα Ζηλανδία και όχι από τις διεθνείς αγορές".
Σε έκθεσή της, η κυβέρνηση επισήμαινε πριν από μερικούς μήνες ότι οι τιμές των κατοικιών είχαν αυξηθεί 30% σε διάστημα πέντε ετών, καταγράφοντας αύξηση διπλάσια από αυτή των μισθών, έως και τετραπλάσια στο Όκλαντ.
Κατά συνέπεια το ποσοστό των ιδιοκτητών βρίσκεται στη χώρα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εξήντα ετών.
Η κυβέρνηση της Άρντερν αποδίδει την κατάσταση αυτή στην αυξανόμενη ζήτηση για ακίνητα από τους ξένους επενδυτές, η αγοραστική δύναμη των οποίων είναι μεγαλύτερη από αυτή των Νεοζηλανδών.
Επίσης έχει κατονομάσει τους Κινέζους επενδυτές ως τους κύριους υπεύθυνους αυτής της μεγάλης αύξησης των τιμών των ακινήτων στο Όκλαντ.
Ο νέος νόμος θα έχει ως συνέπεια την απαγόρευση στους επενδυτές που ζουν στο εξωτερικό, κυρίως στην Κίνα, να αγοράζουν κατοικίες στη Νέα Ζηλανδία.
Ωστόσο βάσει συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών που έχει η Νέα Ζηλανδία με τη χώρα τους, οι Αυστραλοί, που αποτελούν την δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη ξένων επενδυτών στη χώρα αυτή, θα μπορούν να συνεχίσουν να αγοράζουν κατοικίες στη χώρα, όπως και οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Κατατέθηκε η υποψηφιότητα του φυλακισμένου Λούλα στις προεδρικές εκλογές
 Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018, 02:59
Το Κόμμα Εργαζομένων (PT) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υπέβαλε επίσημα στην εκλογική επιτροπή, το Ανώτατο Εκλογοδικείο (TSE), την υποψηφιότητα του φυλακισμένου ιστορικού του ηγέτη, του Λούλα, στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο.
«Είναι επίσημο! Ο Λούλα είναι ο υποψήφιος του PT για την προεδρία της Δημοκρατίας», ανέφερε το κόμμα στον ιστότοπό του με εμφανή ικανοποίηση, μολονότι η υποψηφιότητα του εμβληματικού ηγέτη της βραζιλιάνικης αριστεράς υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθεί τις προσεχείς ημέρες από το TSE.
Η πρόεδρος του PT Γκλέισι Χόφμαν κατέθεσε τα έγγραφα για την υποβολή της υποψηφιότητας του Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα μερικές ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία.
Τη Χόφμαν συνόδευσαν η πρώην πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ και 10.000 υποστηρικτές του κόμματος. Οι υποστηρικτές του PT έκαναν πορεία ως τα γραφεία της εκλογικής επιτροπής για να απαιτήσουν να επιτραπεί στον φυλακισμένο πρώην αρχηγό του κράτους να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.
Συνολικά, τουλάχιστον 13 υποψήφιοι, ανάμεσά τους ο 72χρονος Λούλα, που προηγείται μακράν του δεύτερου στις δημοσκοπήσεις, αναμενόταν να υποβάλλουν τις υποψηφιότητές τους ως την Τετάρτη. Οι εκλογές θα διεξαχθούν –εάν χρειαστεί, όπως προβλέπεται– σε δύο γύρους, την 7η και την 28η Οκτωβρίου.
«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα. Ήρθαμε να καταθέσουμε την υποψηφιότητα του συντρόφου Λούλα αψηφώντας όλους εκείνους που ήθελαν να μη συμβεί αυτό», είπε η Χόφμαν στους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του PT μπροστά στα γραφεία του TSE, στην καρδιά της βραζιλιάνικης πρωτεύουσας.
Ο Λούλα, που είχε κερδίσει δύο θητείες (2003-10) στο ανώτατο κρατικό αξίωμα, είναι ακόμη το φαβορί κατά τις δημοσκοπήσεις παρότι άρχισε να εκτίει τον Απρίλιο ποινή κάθειρξης 12 και πλέον ετών με στημενες κατηγοριες από την ακροδεξια αμερικανοδουλη κυβερνηση για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Ο πολιτικός καταγγέλλει ένα «πραξικόπημα της άκρας δεξιάς σε αργή κίνηση» και δηλώνει θύμα ενός πολιτικού διωγμού που είχε σκοπό να εμποδιστεί να είναι υποψήφιος για μια τρίτη θητεία στην προεδρία και να «περιθωριοποιηθούν μόνιμα οι προοδευτικές δυνάμεις στη Βραζιλία», όπως τόνισε σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην αμερικανική εφημερίδα The New York Times την Τρίτη.
Το στημενο αμερικανοδουλο ανωτατο εκλογοδικειο TSE αναμένεται να κρίνει άκυρη την υποψηφιότητα του Λούλα, καθώς ο νόμος δεν επιτρέπει σε πρόσωπα με ποινικό μητρώο να συμμετέχουν στις προεδρικές εκλογές. Αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του ως τη 17η Σεπτεμβρίου. Αν πράγματι το σενάριο αυτό γίνει πραγματικότητα, το PT ενδέχεται να αντικαταστήσει τον Λούλα με τον υποψήφιο για την αντιπροεδρία, τον Φερνάντου Αντάτζι, πρώην δήμαρχο στην πόλη Σάου Πάουλου.
Ο Λούλα μετατράπηκε από ταπεινό λούστρο σε έναν από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς στην ιστορία της Βραζιλίας. Πιστώνεται ότι έβγαλε δεκάδες εκατομμύρια Βραζιλιάνους από τη φτώχεια με τα κοινωνικά προγράμματα που προώθησε κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του στην προεδρία.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αν βγει από την εικόνα ο Λούλα, ο επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο ακροδεξιός υποψήφιος Ζαΐχ Μπολσονάρου, μέγας νοσταλγός της εποχής της στρατιωτικής δικτατορίας, οι φασιστικές δημαγωγικες και εθνικιστικές εξαγγελίες του οποίου έχουν οδηγήσει αρκετούς να τον συγκρίνουν με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Αν ο Λούλα έπαιρνε μέρος στις εκλογές θα συγκέντρωνε το 30% των ψήφων, 11 μονάδες περισσότερες από τον Μπολσονάρου.
Οι προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία θα διεξαχθούν εν μέσω πολιτικής και οικονομικής κρίσης, με μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού μπλεγμένο σε μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς και την οικονομία να μην έχει ξεπεράσει την ύφεση της περιόδου 2015-2016.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ άνοιξε ένα ζωτικής σημασίας πέρασμα στη Γάζα
 Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018, 02:53
Το Ισραήλ άνοιξε και πάλι το μοναδικό συνοριακό πέρασμα για τη μεταφορά αγαθών προς τη λωρίδα της Γάζας, σε μια ένδειξη μιας προσωρινής τουλάχιστον χαλάρωσης των εντάσεων κατά μήκος του φράχτη με τα παλαιστινιακά εδάφη που τελούν υπό αποκλεισμό.
Δεκάδες φορτηγά, μεταφέροντας κυρίως καύσιμα, διέσχισαν τον τερματικό σταθμό Κέρεμ Σαλόμ (Κέρεμ Αμπού Σάλεμ στα αραβικά), το μοναδικό σημείο διέλευσης προϊόντων ανάμεσα στο Ισραήλ και στη λωρίδα της Γάζας. Το σημείο διέλευσης ήταν εν πολλοίς κλειστό από τον Ιούλιο, σε αντίποινα για εθνικοαπελευθερωτικες πράξεις Παλαιστινίων που προέρχονταν από την περιοχή και για τις συγκρούσεις κατά μήκος του φράχτη.
Από τις 9 Ιουλίου, το Ισραήλ εμποδίζει τη διέλευση της πλειονότητας των προϊόντων στο Κέρεμ Σαλόμ περιλαμβανομένων κατά καιρούς και των παραδόσεων καυσίμων, που είναι αναγκαία για την Γαζα.
Το Ισραήλ άφηνε να περάσουν από το σημείο λιγα μόνο από τα λεγόμενα «ανθρωπιστικά» προϊόντα: τρόφιμα, φάρμακα και ιατρικό υλικό.
Το Ισραήλ είχε δηλώσει χθες ότι θα άνοιγε πλήρως το Κέρεμ Σαλόμ αν παρέμενε η ηρεμία που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες έπειτα από εβδομάδες εντάσεων. Εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του να επαναφέρει στα εννέα ναυτικά μίλια την αλιευτική ζώνη ανοικτά της Γάζας στη Μεσόγειο. Η ζώνη αυτή που ψαρευαν οι Παλαιστινιοι είχε εξαφανιστεί σε μια ακομη προσπαθεια των σιωναζι να πραγματοποιησουν εθνοκαθαρση στους Παλαιστινιους.
Οι εντάσεις με το Ισραήλ δεν έχουν σταματήσει να αυξάνονται στη λωρίδα της Γάζας και γύρω από αυτήν μετά την έναρξη, στις 30 Μαρτίου, μιας κινητοποίησης κατά του αποκλεισμού που επιβάλλει το Ισραήλ στην Γαζα εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια, αλλά και υπέρ του δικαιώματος της επιστροφής των Παλαιστινίων στη γη τους από τον οποία εκδιώχθηκαν βιαια μετά τη δημιουργία του κράτους του ισραηλινοναζιστικου πειρατικου μορφωματος  το 1948.
Στο διπλωματικό επίπεδο, ο ΟΗΕ και η Αίγυπτος συνεχίζουν τις διπλωματίες προκειμένου να απομακρύνουν τις δύο πλευρές από το «χείλος του γκρεμού», όπως το χαρακτήρισε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Νικολάι Μλάντενοφ και να εργαστούν για μια διαρκή κατάπαυση του πυρός.
Οι εκπρόσωπος της Χαμάς και άλλων οργανώσεων της Γάζας κλήθηκαν προς αυτό τον σκοπό στο Κάιρο τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε μια πηγή του ισλαμικού κινήματος που διοικεί τη Γάζα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λιβύη: Σε θάνατο καταδικάστηκαν 45 στρατιωτικοί του Προεδρου Κανταφι
 Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018, 01:15
«Λιβυκό δικαστήριο» καταδίκασε την Τετάρτη σε θάνατο 45 στρατιωτικούς που κατηγορούνταν ότι σκότωσαν πληρωμενους προδοτες αληταραδες που διαμαρτύρονταν εναντίον της Λιβυκης Τζαμαχιριας και του Προεδρου της Μουάμαρ Καντάφι κατά τη διάρκεια των στημενων φασαριων από την CIA του 2011, ανακοίνωσε το κατοχικο «υπουργείο Δικαιοσύνης».
Είναι η πρώτη φορά μετά το τέλος των στημενων φασαριων της CIA που ανέτρεψε τον Προεδρο Καντάφι που τόσο μεγάλος αριθμός προσώπων καταδικάστηκε σε θάνατο σε μία δίκη.
Ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου ανέφερε ότι αναγγέλθηκε η ετυμηγορία σε βάρος 122 κατηγορούμενων, οι περισσότεροι από τους οποίους τελούν υπό κράτηση και δικάστηκαν για την υπόθεση αυτή.
Την απόφαση ανήγγειλε το κακουργιοδικείο της Τρίπολης παρόντων συνηγόρων υπεράσπισης και οικείων κατηγορουμένων για την υπόθεση που είναι γνωστή ως η «περιφέρεια του Αμπού Σλιμ» –η ονομασία παραπέμπει στη συνοικία της λιβυκής πρωτεύουσας όπου σκοτώθηκαν οι πληρωμενοι αληταραδες της CIA– σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Το «δικαστήριο» καταδίκασε 45 στρατιωτικούς σε θάνατο διά τυφεκισμού, 54 άλλους κατηγορούμενους να εκτίσουν ποινή φυλάκισης πέντε ετών, ενώ αθώωσε ακόμη 22. Ένας από τους κατηγορούμενους για αυτή την υπόθεση, η δίκη για την οποία κράτησε χρόνια, είχε αφεθεί ελεύθερος εντός των ορίων μιας αμνηστίας. Τρεις φάκελοι έκλεισαν για αδιευκρίνιστους λόγους• άλλοι τρεις διότι οι κατηγορούμενοι στο μεταξύ απεβίωσαν από τα βασανιστηρια.
Τα γεγονότα είχαν εκτυλιχθεί την 21η Αυγούστου 2011, την ημερομηνία της έναρξης της «απελευθέρωσης» της Τρίπολης από την Λιβυκη Τζαμαχιρια του Καντάφι, έξι μήνες μετά το ξέσπασμα της στημενων καταστροφων της CIA εναντίον του. Στρατιωτικοί προσκείμενοι στον Προεδρο Καντάφι είχαν ανοίξει πυρ εναντίον αληταραδων κοντά στη συνοικία Αμπού Σλιμ.
Ο Προεδρος Καντάφι –ο οποίος κυβέρνησε προσφεροντας τα παντα στο λαο του  για δεκαετίες τη Λιβύη– αιχμαλωτίστηκε και θανατώθηκε από αληταραδες της CIA και την εισβολη των δυτικων αποικιοκρατικων στρατευματων τον Οκτώβριο του 2011 κοντά στη γενέτειρά του, τη Σύρτη.
Έκτοτε, η πλούσια σε πετρέλαιο χώρα παραμένει βυθισμένη στην αστάθεια, με δύο αντίπαλες κατοχικες κυβερνήσεις, από τη μια την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) στην Τρίπολη, την οποία αναγνωρίζει η δυτικη αποικιοκρατικη κοινότητα, κι από την άλλη μια παράλληλη κυβέρνηση στο ανατολικό τμήμα της χώρας, την οποία υποστηρίζει ο ισχυρός στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ.
Ελλείψει κατοχικης κυβέρνησης ικανής να διαχειριστεί αποτελεσματικά την ασφάλεια της χώρας, η Λιβύη εξάλλου μετατράπηκε στο κύριο εφαλτήριο των λαθρομεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη και σε ορμητήριο τζιχαντοφασιστικών συμμοριων, ανάμεσά τους της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ στον νότο και του Ισλαμοφασιστικού Κράτους.
Διάφορες πολιτικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις συνεχίζουν να διεκδικούν τον έλεγχο της χώρας, γεγονός που καθιστά αβέβαιη τη διεξαγωγή εκλογών που θέλουν οι δυτικοί, ιδίως η Γαλλία.
Τέσσερις από τους πρωταγωνιστές της κρίσης, που συμμετείχαν στα τέλη του Μαΐου σε μια σύνοδο που οργάνωσε ο γάλλος αληταρας πουστης πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, είχαν δεσμευθεί –χωρίς πάντως να υπογράψουν κάποια επίσημη συμφωνία για αυτό– να διεξαχθούν εκλογές στη Λιβύη μέσα στη χρονιά.
Αλλά θα πρέπει προηγουμένως να οργανωθεί δημοψήφισμα για ένα νέο κατοχικο «Σύνταγμα» των δυτικων αποικιοκρατων και να καταρτιστεί και να υιοθετηθεί νέος εκλογικός νόμος πριν από οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία.
Στο μεταξύ, η καθημερινότητα των περισσότερων Λίβυων είναι όλο και πιο δύσκολη. Οι δημόσιες υπηρεσίες παραμένουν διαλυμένες. Αντιμετωπίζουν διακοπές της ηλεκτροδότησης, ελλείψεις καυσίμων, αλλά και ρευστότητας, εν μέσω ιλιγγιώδους ανόδου των τιμών βασικών αγαθών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το Λουξεμβούργο με 570.000 πληθυσμο χρεος 1,5 τρις€ βιώσιμο!!! Η Ελλας 350 δις χρεος...μη βιωσιμο!!! Πιο ηλίθιος πεθαινεις...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ήταν μόνο η δικιά μας Ολυμπία οδός που ενώ καιγόταν το σύμπαν απαιτούσε διόδια.... από τους πυρόπληκτους. Οι Μπενεττον απαιτούσαν τα διόδια... από τα ασθενοφόρα που έτρεχαν να σώσουν τα θύματα της δικιάς τους εγκληματικής απατεωνιάς!
Matteo Salvini
...τέλος σ' αυτή τη ντροπή, άμεσα, τα μέσα παροχής βοήθειας δεν θα πληρώνουν τίποτα!

Νομίζετε πως η "προοδευτική" ιταλική πολυεθνική Benetton συμπεριλαμβάνει στις "εργασίες" της μόνον τη μόδα μ' εκείνα τα υπέροχα μοδάτα ρούχα, που παράγουν με λίγα σεντ την ώρα ανήλικα παιδάκια στον Τρίτο Κόσμο.
Νομίζετε πως η "προοδευτική" ιταλική πολυεθνική Benetton δεν είναι στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας καμπάνιας για τα "δικαιώματα" των ομοφυλοφίλων, όπως κι όλες οι πολυεθνικές;
Νομίζετε πως η "προοδευτική" ιταλική πολυεθνική Benetton υποβαθμίζει τον "κοινωνικό" της ρόλο και δεν είναι ΚΑΙ μια κοινοπραξία για ασφαλείς και φθηνούς αυτοκινητόδρομους;
"Γεια σας, ονομάζομαι Gian Maria Gros Pietro κι ήμουν ο Πρόεδρος του IRI [Istituto per la Ricostruzione Industriale (Ινστιτούτο για τη Βιομηχανική Ανασυγκρότηση), κρατικός φορέας της "κεντροαριστεράς" για εκμετάλλευση (ξεπούλημα) του Δημόσιου Τομέα] που πούλησε τους εθνικούς αυτοκινητόδρομους στον Όμιλο Benetton"
"Γεια σας, ονομάζομαι Gian Maria Gros Pietro κι ήμουν ο Πρόεδρος των Αυτοκινητόδρομων του Ομίλου Benetton"

Τι σύμπτωση!
Πως τα φέρνει η ζωή...
Gian Maria Gros Pietro... o Top Manager της κεντροαριστεράς, όπως χαρακτηρίζουν όλοι τον κύριο...
Ο κορυφαίος Πανεπιστημιακός "τεχνοκράτης" της "κεντροαριστεράς" Gian Maria Gros Pietro...
Ήταν αυτός στον οποίο η κυβέρνηση του κεντροαριστερού πρωθυπουργού Massimo D'Alema ανέθεσε την προεδρία του Ινστιτούτου για τη Βιομηχανική Ανασυγκρότηση και μετά από διαπραγματεύσεις επωφελείς για την κεντροαριστερή κυβέρνηση και τον Ιταλικό Λαό πούλησε τους Εθνικούς Αυτοκινητόδρομους στον Όμιλο Benetton, το "μακρινό" 1999.
Ενημερωτικά...
Στον όμιλο "Αυτοκινητόδρομοι Ιταλίας" το πλειοψηφικό πακέτο ανήκει στον όμιλο "Benetton". Τον όμιλο που πολυδιαφημισμένου κεντροαριστερού κοσμοπολίτη Luciano Benetton. Άραγε ο διάσημος παγκοσμίως κεντροαριστερός φίλος του Luciano, ο φωτογράφος των μεγαλύτερων περιοδικών του κόσμου (Elle, Vogue, GQ, Harper's Bazaar, Esquire, Stern. ) -και της Benetton-, αλλά και ενεργός κεντροαριστερός πολιτικός Oliviero Toscani, θα κάνει κάποια φωτογραφική καμπάνια για τις συντήρησεις των αυτοκινητόδρομων του ομίλου"Αυτοκινητόδρομοι Ιταλίας" του φίλου του Luciano Benetton;

Η "Benetton" είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή του μεγάλου αγώνα της ιταλικής κεντροαριστεράς εναντίον της "ακροδεξιάς, ξενόφοβης, ομοφοβικής, ρατσιστικής... κ.α.π." νέας ιταλικής κυβέρνησης, με τη δωρεάν διανομή εκατοντάδων χιλιάδων κόκκινα μπλουζάκια που φορούν οι κεντροαριστεροί πολιτικοί κι ακτιβιστές για να δείξουν στο λαό τον ρατσισμό εναντίον των "ανοιχτών συνόρων", για φθηνό εργατικό κρέας στα σκλαβοπάζαρα της δύσης.
Ο "ακροδεξιός, ρατσιστής και τα τοιαύτα" αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Luigi Di Maio, δεν αφήνει περιθώρια για το έγκλημα στη Γένοβα: "Η κυβέρνησή μας δεν πήρε χρήματα από την Benetton, αλλά αυτή χρηματοδότησε τους προεκλογικούς αγώνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων του παρελθόντος".
Περίεργο... τα κόμματα της νέας ιταλικής κυβέρνησης δεν δέχτηκαν την επίσημη ενίσχυση (τα κάτω από το τραπέζι δεν υπάρχουν...), τα πήρε όμως η κεντροαριστερά κι η δεξιά.
Ο άλλος αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, ο γνωστός "ακροδεξιός, ομόφοβος, ξενόφοβος κ.λ.π." Matteo Salvini της Λέγκας, επισημαίνει: “Η τραγωδία της Γένοβας δεν θα έχει την τύχη μιας ιστορικής αποσιώπησης. Ίσως μόνον για την Ευρώπη".
Όταν η ιταλική κεντροαριστερά, αμέσως μετά την επιλογή της "μεταρρυθμιστικής" πολιτικής αποφάσιζε τις εκχωρήσεις των Εθνικών Αυτοκινητόδρομων στον κεντροαριστερό όμιλο "Benetton" δεν υπήρχε το κίνημα δεν πληρώνω διόδια. Όμως αυτή η πολιτική συνοδεύτηκε από συγκεκριμένες εξαγγελίες για τα οφέλη από αυτή την ιδιωτικοποίηση: "Θα μειωθεί το κόστος των διοδίων... Θα εξασφαλιστεί η σωστή συντήρηση... Θα υπάρχουν οφέλη από το 'λιγότερο δημόσιο'... Θα λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός σε όφελος του πολίτη... Θα υπάρχουν επενδύσεις και κατασκευή νέων οδών από τα κέρδη σωστής διαχείρισης... Για την ασφάλεια και καλυτέρευση της ζωής των ιταλών πολιτών".
Κι ο όμιλος Benetton έγινε ιδιοκτήτης των Εθνικών Αυτοκινητόδρομων της Ιταλίας, της δημόσιας περιουσίας του ιταλικού λαού, χωρίς να "επενδύσει" ούτε ένα σεντς! Κάτι ανάλογο με την εξαγορά των αεροδρομίων της πατρίδας μας από την γερμανική κρατική εταιρία Fraport Aktiengesellschaft. Η Benetton πήρε δάνειο από τις ιταλικές τράπεζες και δεν έβαλε μία λιρέτα στην εξαγορά... τα διόδια αυξήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια σε απερίγραπτο βαθμό, η κατάσταση των δρόμων χειροτέρευσε, η συντήρηση... ας δούμε τη γέφυρα στη Γένοβα...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η Συρία δεν θα ανταποκριθεί στις πιέσεις τους, η Μέση Ανατολή τους γεννήθηκε νεκρή και η Μέση Ανατολή μας ξαναγεννήθηκε"
 Πρόεδρος Bashar Al-Assad



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα αγγελούδια της Υεμενης δολοφονήθηκαν από τον παιδόφιλο Σαούδ, που στηρίζουν κι εξοπλίζουν οι "ηγέτες" της ναζιστικής Ευρώπης του 4ου Ράιχ!
Όλες οι δημοσιογραφικές πόρνες σιωπούν!
Οι κεντροαριστεροδεξιοί ναζί πρωθυπουργοί στις χώρες του 4ου Ράιχ είναι εγκληματίες!
Κανείς δεν μιλάει για τη γενοκτονία στην Υεμένη...
Ο λαός της Υεμένης θα νικήσει!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



The British swept thousands of Palestinians into what they termed 'Arab Investigation Centres' to be tortured between 1936-39. These were concentration camps.
Οι Βρετανοί συνέλαβαν χιλιάδες παλαιστίνιους σε αυτό που αποκαλούνται "Αραβικά Κέντρα Ερευνών" για να βασανίζονται μεταξύ 1936-39.  Ήταν στρατόπεδα συγκέντρωσης.