Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Τριτη 11 Ιανουαριου 2011 _______12.50

Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 10, 2011 7:58 pm Θέμα δημοσίευσης: ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ LIBERMAN. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, AVIDGOR LIBERMAN
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 12/1/11, 18.00
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ στέλνει αυτή την Τετάρτη τον υπουργό εξωτερικών του, Avidgor liberman, για να συναντηθεί με τον υπουργό του κράτους-δολοφόνο της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου, και τον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας των ΜΑΤ-ασφαλιτών-εισαγγελέων, Κ. Παπούλια.
Στόχος, η σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ, η νέα ανάπτυξη οικονομικής-πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας, το μοίρασμα των πετρελαίων και του φυσικού αερίου μαζί με τις βάρβαρες ιαχές του πολέμου.
Στόχος, οι νέες συνεργασίες των ιμπεριαλιστικών αποστολών, η επέκταση των τειχών σε Γάζα και Έβρο, η κοινή εκπαίδευση των πραιτοριανών της δημοκρατίας (τους) ενάντια στον εσωτερικό εχθρό και σε όσους απειλούν την ιμπεριαλιστική τους μοιρασιά και επέκταση.
Το Ισραήλ του σύγχρονου απαρτχάιντ των φυλακισμένων της Γάζας, των δολοφονημένων παιδιών με τις σφεντόνες της Ράφα, συναντά την Ελλάδα του απαρτχάιντ της Κερατέας και των γκέτο των μεταναστών, των εκατοντάδων χιλιάδων απολυμένων και ανέργων, των ΜΑΤ, των ομάδων ΔΙΑΣ και της αντιτρομοκρατικής.
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!
Καμιά συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, τις οργανώσεις και τους αγωνιστές
του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος στη συγκέντρωση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 12/01/2011, 6ΜΜ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ




ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ
δημοσιεύτηκε 10/1/2011 από anonymous
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ
Ο Υπουργός Εξωτερικών και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Ισραήλ Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Yisrael Beitanu, έρχεται την Τετάρτη στην Αθήνα, κλιμακώνοντας με άλλη μια «υψηλού επιπέδου» επίσκεψη την αναβάθμιση των σχέσεων Ελληνικής-Ισραηλινής κυβέρνησης.
Ο Λίμπερμαν, «υψηλού επιπέδου» φασίστας, ακόμα και σύμφωνα με τα κριτήρια μεγάλης μερίδας της Ισραηλινής κοινής γνώμης, εκφράζει με θράσος και ρατσιστικό μίσος όσα η κυβέρνησή του προωθεί. Κάτοικος ο ίδιος εποικισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αποτελεί τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της επέκτασης των Ισραηλινών εποικισμών, των ρατσιστικών πολιτικών ενάντια στους Παλαιστίνιους που ζουν στο Ισραήλ και των πολιτικών εθνοκάθαρσης των Παλαιστινιων της Δυτικής Όχθης και της Γάζας.
Η Ελληνική κυβέρνηση σε άλλη μια από τις υποτιθέμενες κινήσεις σωτηρίας της χώρας από την οικονομική κατάρρευση εντείνει τις σχέσεις με τέτοιους εγκληματίες.Ο Λιμπερμαν και τα σχέδια που φέρνει μαζί του για οικονομική και στρατιωτική συνεργασία είναι ανεπιθύμητα.
Ο πιο φασίστας του φασιστικού κράτους του Απαρτχάιντ, της συνεχιζόμενης εθνοκάθαρσης, της απάνθρωπης κατοχής και του εγκλήματος τους στραγγαλισμού της Γάζας θα έπρεπε να βρίσκεται κατηγορούμενος σε διεθνή δικαστήρια εγκλημάτων πολέμου και όχι επίσκεψη για συζητήσεις διακρατικών σχέσεων στη χώρα μας.
Καλούμε συλλογικότητες, φορείς και δημοτικές παρατάξεις να εκδώσουν ανακοινώσεις καταγγελίας αυτής της επίσκεψης.
Συγκέντρωση για να δηλώσουμε «Εξω ο φασίστας Λίμπερμαν»
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2010 6.00 μ.μ.
Σύνταγμα (απέναντι από τη Βουλή)
Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό
ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ






BIGBRATHER IS WATCHING YOU
«Διαδικτυακή ταυτότητα» για τους Αμερικανούς θέλει η κυβέρνηση Ομπάμα
Το έργο της δημιουργίας διαδικτυακών ταυτοτήτων για τους Αμερικανούς πολίτες σχεδιάζει να αναθέσει στο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ο πρόεδρος της χώρας, Μ. Ομπάμα.
Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα «οικοσύστημα ταυτοτήτων» για το διαδίκτυο που, σύμφωνα με τους εμπνευστές του, θα ενισχύσει την ασφάλεια των online δραστηριοτήτων και θα μειώσει ή ακόμα και θα εξαλείψει την ανάγκη να θυμούνται οι χρήστες δεκάδες κωδικούς.
Εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν θα πρόκειται για ένα ελεγχόμενο σύστημα ούτε για μια «εθνική κάρτα ταυτότητας». Συμπλήρωσε μάλιστα πως η ανωνυμία ή η δήλωση αναληθών στοιχείων θα εξακολουθήσει να είναι δυνατή, αφού η έκδοση της διαδικτυακής ταυτότητας θα είναι προαιρετική






Ο Paulo Coelho κατηγορεί το Ιράν για λογοκρισία
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 03:16
Για λογοκρισία κατηγορεί- μέσω του blog του- το Ιράν ο Βραζιλιάνος συγγραφέας, Paulo Coelho, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, καθώς η προαναφερθείσα χώρα απαγόρευσε την πώληση των βιβλίων του.
«Τα βιβλία μου πωλούνται στο Ιράν από το 1998, Πιστεύω ότι έχουν πωληθεί έξι εκατομμύρια αντίτυπα στη χώρα αυτή», τονίζει ο βραζιλιάνος συγγραφέας.
«Τα βιβλία μου κυκλοφόρησαν επί πολλών ιρανικών κυβερνήσεων», τονίζει ο Coelho, ο οποίος χαρακτηρίζει την απαγόρευση «αυθαίρετη απόφαση που δεν μπορεί να οφείλεται παρά σε παρεξήγηση».
Ο Coelho δημοσιεύει στο blog του επιστολή του ιρανού εκδότη του που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, με την οποία τον ενημερώνει ότι τα βιβλία του απαγορεύτηκαν με εντολή του υπουργείου πολιτισμού.
Ο διάσημος συγγραφέας, ο οποίος έχει πωλήσει 65 εκατομμύρια αντίτυπα του βιβλίου του «Ο Αλχημιστής», τονίζει ότι θα μπορούσε να δημοσιεύει δωρεάν στο διαδίκτυο τα βιβλία του για τους Ιρανούς και ζήτησε από την κυβέρνηση της Βραζιλίας, η οποία διατηρεί καλές σχέσεις με την Τεχεράνη ν΄αντιδράσει.




Ιράν: Ελευθερία; Ποια ελευθερία;
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011, 21:18
Αυστηρότερους... ενδυματολογικούς κανόνες αποφάσισαν να επιβάλλουν οι ιρανικές αρχές σε ορισμένα πανεπιστήμια της χώρας όπου μεταξύ άλλων θα απαγορεύεται στις φοιτήτριες να φορούν ρούχα με φωτεινά χρώματα, να έχουν τατουάζ ή μακριά νύχια.
Το ημιεπίσημο πρακτορείο Fars δημοσίευσε τον κατάλογο των πανεπιστημίων, σε όλη τη χώρα, στα οποία θα επιβληθούν οι νέοι κανονισμοί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει για ποιο λόγο επελέγησαν τα συγκεκριμένα και όχι άλλα ανώτατα ιδρύματα.
Μεταξύ άλλων απαγορεύεται στις γυναίκες "να φορούν καπέλα χωρίς μαντίλες, στενά και κοντά τζιν και σκουλαρίκια σε όλο το σώμα εκτός από τ' αυτιά". Εκτός... νόμου τίθενται επίσης τα τατουάζ, τα μακριά νύχια, τα αυτοκόλλητα κοσμήματα δοντιών, τα στενά πανωφόρια και τα φωτεινά χρώματα στα ρούχα.
Στους άνδρες απαγορεύεται στο εξής να βάφουν τα μαλλιά τους, να βγάζουν τα φρύδια τους, να φορούν στενά ρούχα, πουκάμισα με "πολύ κοντά μανίκια" και κοσμήματα.
Οι αρχές συνήθως εκδίδουν απαγορεύσεις ενόψει του καλοκαιριού, όταν οι γυναίκες φορούν πιο ελαφρά ρούχα και πολύχρωμες μαντίλες. Τα τελευταία χρόνια όμως οι κανόνες έχουν επεκταθεί και στη χειμερινή μόδα. Οι σκληροπυρηνικοί πιέζουν για πιο αυστηρούς ελέγχους στην "ανήθικη συμπεριφορά" των φοιτητών αφότου ανήλθε στην εξουσία ο νυν πρόεδρος της χώρας, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.





«Δικαίωμα εθνικής κυριαρχίας ο φράκτης στον Έβρο»
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011, 14:38
Δήλωσεις εκανε στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.
Για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης δήλωσε ότι πρόβλημα έχει και η Τουρκία, γιατί έχει εκτεταμένα χερσαία σύνορα. «Η Τουρκία προσπαθεί να μεταφέρει το πρόβλημα στην Ε.Ε.. Είναι ευθύνη της Ε.Ε. να συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό» υπογράμμισε.
«Θεμελιώδης δικαίωμα εθνικής κυριαρχίας είναι ο φράκτης για την προστασία των συνόρων» πρόσθεσε ο κ. Μπεγλίτης, ενώ τόνισε ότι ο φράκτης αυτός θα συνοδευτεί και από άλλα μέτρα, σε άλλες περιοχές της χώρας, για να μη μετατοπιστεί το πρόβλημα των λαθρομεταναστευτικών στα νησιά.
Ο Π. Μπεγλίτης συμπλήρωσε ότι ως Κέντρα Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών θα χρησιμοποιηθούν και στρατόπεδα στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να δημιουργούνται συνθήκες μόνιμης παραμονής.
Ομολογουμένως πάντως, κάτι έπρεπε να γίνει, πέρα από τις ανόητες κραυγές της αντιπολίτευσης. Είναι επιβεβαιωμένο ότι το 80% των οικονομικών μεταναστών κατευθύνονταν προς την Ελλάδα. Από την Αλγερία, από το Πακιστάν, από τη Σομαλία και τη Νιγηρία. Στόχος τους ήταν βέβαια να φτάσουν στην Ευρώπη, αλλά το υπόδουλο ελληνικό κράτος τους φυλάκιζε μέσα στα σύνορα του. Εξαθλιωμένοι όπως ήταν, οι μετανάστες, χωρίς φαϊ χωρίς ρουχισμό χωρίς στέγη, αναγκαζόντουσαν να ληστέψουν για να επιβιώσουν. Δεν υπήρχε καμιά πολιτική μετανάστευσης από το ελληνικό κράτος. Όταν περνούσε τα σύνορα, ο μετανάστης αφηνόταν στο έλεος της μοίρας του. Τον κατεύθυναν σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, τις οποίες τα μεγάλα συμφέροντα θέλαν να υποβαθμίσουν για να πάρουν από τους ντόπιους τα σπίτια παμφθηνα, οι μετανάστες κοιμόντουσαν στους δρόμους, ουρούσαν στους δρόμους, και λήστευαν τους κατοίκους προσπαθώντας να επιβιώσουν, αφού δεν έβρισκαν δουλειά. Ήταν καιρός πια, να ανοίξουν τα στρατόπεδα για να φιλοξενούν μετανάστες! Αλλά θα πρέπει να είναι ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, και όχι στατόπεδα-φυλακές, καινούρια Αουσβιτς!!! Άλλωστε η Ελλάδα παίρνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση 30 ευρώ την ημέρα για τον κάθε μεταναστη που δηλώνει. Αυτά τα λεφτά πρέπει επιτέλους να κατευθυνθούν προς τους μετανάστες! Όχι όλο "να φάωμεν, να φάωμεν"!! Για τα πολιτικά κυβερνητικά τρωκτικά το λέω! Τα σημερινά και τα προηγούμενα!!!





Εργαζομενοι ΗΣΑΠ: «Μην ακυρώνετε το εισιτήριό σας»
Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 03:21
Κάλεσμα σε όλο το επιβατικό κοινό απευθύνουν οι εργαζόμενοι του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, ώστε να μην προβούν στην ακύρωση του εισιτηρίου τους, μετά τις δηλώσεις του κ. Ρέππα για μηνύσεις σε όσους εργαζόμενους απέχουν από τα καθήκοντα πώλησης των εισιτηρίων.
Σε ανακοίνωσή τους που απέστειλαν αναφέρουν:
«Οι εργαζόμενοι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αποφάσισαν μεταξύ των άλλων μια συμβολική ενέργεια απέχοντας από τα καθήκοντα πώλησης των εισιτηρίων θέλοντας να δηλώσουν τη διαφωνία τους για τη ληστρική αύξηση της τιμής του εισιτηρίου. Αμέσως μετά ο γνωστός κ. Μάνος σε ρόλο επισπεύδοντος ζήτησε από την κυβέρνηση να απολυθούν οι εργαζόμενοι που με την ενέργεια τους αυτή προκαλούν τη διαφυγή εσόδων σε βάρος των Εταιρειών.
Αμέσως μετά σε απευθείας σύνδεση στα δελτία των 20:00 ο κ. Ρέππας με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά έδειξε έναν «αξιοθαύμαστο» συγχρονισμό με τον κ. Μάνο και γνωστοποίησε ότι θα προβεί σε μηνύσεις εναντίον των εργαζομένων που θα προβούν σε αυτή την ενέργεια.
Είναι προφανές ότι εκείνο που τους ενοχλεί δεν είναι η διαφυγή των εσόδων αλλά η τεράστια απήχηση που βρίσκει η ενέργεια μας αυτή απέναντι στο επιβατικό κοινό, βάζοντας φραγμό σε κάθε προσπάθεια κοινωνικού αυτοματισμού στην οποία πολλά έχει επενδύσει ο κ. Υπουργός. Τους ανησυχεί ότι η ενέργεια μας αυτή, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα κίνημα αντίστασης και διαμαρτυρίας κατά της ακρίβειας.
Ακόμη επιβεβαιώνεται το περίσσευμα υποκρισίας όταν οι ίδιοι μας δηλώνουν μέχρι σήμερα ότι επί σειρά ετών η εισιτηριοαποφυγή ξεπερνά το 40% και οι ίδιοι παραμένουν μέχρι σήμερα αδρανείς και αδιάφοροι για όλα αυτά τα χρόνια.
Οι εργαζόμενοι προκειμένου να προστατευόσουν τον αγώνα τους μετατρέπουν τη δράση από την αποχή των καθηκόντων πώλησης των εισιτηρίων σε ανοιχτή πρόσκληση προς το επιβατικό κοινό να μην ακυρώνει το εισιτήριο του.
Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, τις Κινήσεις Πολιτών, τις Δημοτικές Κινήσεις, τις Δημοτικές Αρχές, τα Πολιτικά Κόμματα να συμπορευτούμε σε ένα κοινό αγώνα κατά της ακρίβειας απαιτώντας το πάγωμα της τιμής των εισιτηρίων.
Να αρνηθούμε την μετατροπή ενός Δημόσιου αγαθού όπως είναι οι μεταφορές σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα .
Η κυβέρνηση από τις πρώτες μέρες του αγώνα μας γνωρίζοντας ότι δεν έχει καμία ηθική και κοινωνική νομιμοποίηση για τα άδικα και αδιέξοδα μέτρα που ανακοινώνει κινείται από την αρχή σε ένα ολισθηρό και αντιδημοκρατικό δρόμο. Πρώτα επιχείρησε τη διαπόμπευση των εργαζομένων, μετά επιχείρησε την ποινικοποίηση των αγώνων μας, σήμερα απειλεί με απολύσεις. Δείχνει να εξελίσσεται στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση.
Οι εργαζόμενοι κάνουν σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα συνεχίσουν αυτόν τον αγώνα με όποιο κόστος και αν χρειαστεί».





Ξεχείλισε το ποτήρι με τα διόδια στη Στυλίδα
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011, 15:03
Με μηχανήματα του δήμου, ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες κοντά στα διόδια της Πελασγίας, δημιουργώντας έναν παράπλευρο δρόμο, έτσι ώστε οι κάτοικοι της Ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διέλευση χωρίς να πληρώνουν διόδια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Γκλέτσος βρέθηκε και ο ίδιος πάνω στο χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Στυλίδας, για να γκρεμίσει τις παράπλευρες μπάρες. Μάλιστα, κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν μάταια να τον εμποδίσουν.
Στην περιοχή όπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από τη Φθιώτιδα και τη Μαγνησία, οι διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα, συνεργεία της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα διόδια βρίσκονται στο σημείο, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές, μόλις απομακρυνθούν τα μηχανήματα του Δήμου της Στυλίδας.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι οι κάτοικοι της Ανατολικής Φθιώτιδας δεν έχουν άλλο δρόμο για να μετακινηθούν εσωτερικά στον δήμο και είναι υποχρεωμένοι να περνούν από τα διόδια. Στους κατοίκους της περιοχής έχουν δοθεί κάρτες ελεύθερης διέλευσης μόνο από τα διόδια της Πελασγίας, αλλά για ένα μικρό διάστημα είχαν ακυρωθεί. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά από διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις ισχύουν εκ νέου οι συγκεκριμένες άδειες. Πάντως, ο δήμαρχος της Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος δηλώνει σε όλους του τόνους ότι στόχος του είναι «να αποκαταστήσει την απρόσκοπτη και χωρίς κόστος επικοινωνία μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου του…» και μάλιστα, όπως προσέθεσε, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επανέλθει εκ νέου στην περιοχή των διοδίων.





Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη για τον Νικο Τεμπονερα
Την ερχόμενη Πέμπτη 13 Ιανουαριου θα πραγματοποιηθεί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα. Παράλληλα η ΟΛΜΕ για την Πέμπτη 13/1 έχει προκηρύξει δύο τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 11 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 17:00 προκειμένου να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στα Προπύλαια στις 12:30.
Επίσης την Παρασκευή, στις 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας(12 - 2 μ.μ. και 2 - 4 μ.μ.) για τις παραστάσεις διαμαρτυρίας με αφορμή τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας.
Στην Αττική η παράσταση διαμαρτυρίας θα θα γίνει στις 13:00 στην οδό Τσόχα 15 - 17.
Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι να μην περικοπούν οι δαπάνες για την παιδεία και να δοθεί άμεσα το 5% των δαπανών. Παράλληλα, οι καθηγητές ζητούν ακύρωση του Μνημονίου, των μέτρων του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.






Μας δουλευει η κατοχικη "ελληνικη" κυβερνηση της τροικα με τη "διαφανεια" στα οικομικα των κομματων. Εκτος απο την προκληση οτι τσεπωνουν 75 εκατ. ευρω απο τον προυπολογισμο, τα δυο κομματα εξουσιας εχουν προεισπραξει τις επιχορηγησεις τους με τη μορφη δανειων ως το 2018! Ναι μεν θα ειναι δικαστικοι αυτοι που θα συμμετεχουν στις επιτροπες ελεγχου και μπορει τα στοιχεια να δημοσιευονται στο διαδικτυο, γεγονος παραμενει ομως οτι το μαυρο πολιτικο χρημα και ο προκλητικος πλουτισμος ορισμενων πολιτικων οπως εχει αποδειχτει στην πραξη, δεν αποτυπωνεται επουδενι στα λογιστικα βιβλια που θα εχουν μπροστα τους οι επιτροπες.
Αντι λοιπον η κατοχικη κυβερνηση της τροικα να σταματησει την απαραδεκτη αυτη κατασταση, θελει να βαλει χερι στα οικονομικα των υπολοιπων κομματων και "στοχοποιει" μαλιστα την Αριστερα και τα μικροτερα κομματα, στελνοντας ελεγκτες για να εξακριβωσουν ποιος εδωσε και τι ποσο.