Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Σαββατο 2 Απριλιου 2011 ________18.30

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Δυναμική εργατική κινητοποίηση
ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Παλμός, αποφασιστικότητα, ακόμη και ένταση επικράτησε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εθνικής Ενωσης Εργαζομένων - UNETE, της ομπρέλας ταξικών συνδικάτων Cruz Vallegas και άλλων εργατικών συνδικάτων βάσης ενάντια στην ατιμωρησία των εγκληματικών μεθόδων της εργοδοσίας. Ατιμωρησία που έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των συστηματικών και συνεχιζόμενων παραβιάσεων των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την ένταση της εκμετάλλευσης, τη διαιώνιση της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας, καθώς και την ένταση της εκστρατείας εκφοβισμού και απειλών, αλλά και των προμελετημένων επιθέσεων εναντίον μελών και στελεχών του λαϊκού, συνδικαλιστικού, αγροτικού και ιθαγένικου κινήματος, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Tribuna Popular», όργανο του ΚΚ Βενεζουέλας.
Οι κινητοποιήσεις της Πέμπτης ξεκίνησαν από πολύ νωρίς το πρωί με τη συγκέντρωση στην Πλάσα Μορέλος της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας στο Καράκας, ενώ ακολούθησε πορεία προς το κέντρο της πόλης και το Κοινοβούλιο όπου συνάντησε έναν πραγματικό κλοιό ασφαλείας, από τις αστυνομικές δυνάμεις και την Εθνοφρουρά. Η ένταση δεν έλειψε στην προσπάθεια των εργαζομένων, που είχαν τη συμπαράσταση και φοιτητών, να παραδώσουν τα διαβήματα καταγγελίας, αλλά και τις προτάσεις τους για την εμβάθυνση της Μπολιβαριανής Διαδικασίας, όπου η εργατική τάξη και το ταξικό κίνημα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρό της και πρώτο βήμα δεν είναι άλλο από την αναθεώρηση της εργατικής νομοθεσίας. Είναι χαρακτηριστικά και τα συνθήματα που επικράτησαν: «Δίχως σεβασμό στην εργατική τάξη δεν υπάρχει πατριωτικός πόλος» και «Δίχως την εργατική τάξη δεν μπορεί να υπάρξει σοσιαλισμός».





ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
Σκληρές συγκρούσεις για την εξουσία
AMΠΙΤΖΑΝ.-- «Μάχη μέχρις εσχάτων» για την παραμονή του στην εξουσία φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να δώσει ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού, Λοράν Γκμπάγκμπο, ισχυριζόμενος παράλληλα πως «θέλει διάλογο με τους αντιπάλους του» και δη με τον Αλασάν Ουατάρα, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και αναγνωρισμένο ως νικητή των τελευταίων εκλογών από ΟΗΕ, ΕΕ και ΗΠΑ.
Ωστόσο, ασαφές παρέμενε ως χτες βράδυ πού βρίσκεται ο απερχόμενος Πρόεδρος, καθώς κανείς από τους στενούς συμβούλους του δεν ήθελε να αποκαλύψει εάν βρισκόταν στο Αμπιτζάν και δη στο Προεδρικό Μέγαρο, το οποίο είχε περικυκλωθεί νωρίτερα από ένοπλους του Αλασάν Ουατάρα που είχαν εμπλακεί σε αιματηρές συγκρούσεις με το στρατό...
Το ίδιο διάστημα, η Αφρικανική Ενωση και η Ενωση Κρατών Δυτικής Αφρικής (CEDEAO) απηύθυναν έκκληση στον απερχόμενο ηγέτη «να φύγει από την Ακτή του Ελεφαντοστού, ώστε να τελειώσουν τα δεινά που αντιμετωπίζει ο λαός της». Επιπλέον, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε τον Γκμπάγκμπο να εγκαταλείψει άμεσα την εξουσία για να αποτρέψει την πρόκληση περαιτέρω βίας στη χώρα. Απ' την άλλη, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δκαιωμάτων του ΟΗΕ κάλεσε τον Αλασάν Ουατάρα να ελέγξει τις δυνάμεις του, επικαλούμενο πληροφορίες για απαγωγές και κακομεταχείριση πολιτών, αλλά και για δολοφονίες αμάχων από τις δυνάμεις του Γκμπάγκμπο. Σημείωσε έτσι με νόημα ότι αμφότερες οι πλευρές είναι πιθανό να προσαχθούν ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ως υπεύθυνοι εγκλημάτων.
Στο Παρίσι, πάντως, ο Τουσέν Αλέν, αντιπρόσωπος στην Ευρώπη του απερχόμενου Προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, χαρακτήρισε τις εξελίξεις στη χώρα «όχι εμφύλιο» αλλά «περιφερειακή σύρραξη, με τον Ουατάρα να έχει την υποστήριξη μισθοφόρων και στρατιωτών από την Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι, τη Νιγηρία, ενώ στο πλευρό τους υπάρχει ένας διεθνής συνασπισμός υπό τη Γαλλία και τις ΗΠΑ που προσφέρουν όπλα, εξοπλισμό και πληροφορίες». Και ο Αλέν φαίνεται πως δεν υπερέβαλλε. Εδώ και πολλούς μήνες, Γαλλία, ΗΠΑ και στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Δυτικοαφρικανικής Κοινότητας (ECOWAS), παραμερίζοντας το αρχικό σχέδιο ξένης στρατιωτικής εισβολής στην (πρώτη σε εξαγωγές κακάο στον κόσμο) Ακτή Ελεφαντοστού, προτίμησαν να εκπαιδεύσουν τους αντάρτες του Ουατάρα και να εμφανίσουν τις δυνάμεις του ως «νικηφόρες» και νόμιμες...





ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Διαδηλώσεις με νεκρούς
ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Νέες διαδηλώσεις πυροδότησε στο Αφγανιστάν νέα ενέργεια από Αμερικανό πάστορα, που έκαψε αντίγραφο του Κορανίου στη Φλόριντα, στα μέσα Μάρτη. Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χτες έξω από τα γραφεία της δύναμης του ΟΗΕ στη Μαζάρ ι Σαρίφ διαμαρτυρόμενοι για την προσβολή του Κορανίου στις ΗΠΑ, όταν - σύμφωνα με την Αστυνομία, που συνεργάζεται με τις κατοχικές δυνάμεις - κάποιοι άρπαξαν με τη βία τα όπλα από τους φρουρούς του ΟΗΕ και άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών. Στη συμπλοκή που ακολούθησε έχασαν τη ζωή τους επτα εργαζόμενοι του ΟΗΕ και πεντε διαδηλωτές. Ωστόσο δεν έγινε ξεκάθαρο πώς ξεκίνησε η ένταση, με τις αρχές να κάνουν λόγο για «σύγχυση» που επικράτησε. Αλλες πιο εγκριτες πληροφοριες λενε, πως οι διαδηλωτες μετα την προσευχη της Παρασκευης, που θεωρειται ιερη μερα για τους μουσουλμανους οπως η Κυριακη για τους χριστιανους και το Σαββατο για τους εβραιους, κατευθυνθηκαν στα γραφεια του ΟΗΕ, συγκρουστηκαν με τους αστυνομικους, πηδηξαν τα καγκελα και εισεβαλλαν στο κτηριο του ΟΗΕ, οπου σκοτωσαν τους 7 εργαζομενους του ΟΗΕ εκει.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 2 εργαζόμενοι του ΟΗΕ. Όπως ανακοίνωσαν εργαζόμενοι του οργανισμού, πρόκειται για έναν 3χρονος Νορβηγός πιλότος και ένας 33χρονος Σουηδός δικηγόρος. Επισης σκοτωθηκαν 3 υπαλληλοι του ΟΗΕ απο το Νεπαλ.
Τουλάχιστον 9 αφγανοι έχασαν τη ζωή τους κι περισσότεροι από 73 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν για τον ιδιο λογο στην πολη Κανταχαρ.
Αμεση μεταξυ αλλων ήταν η αντίδραση και της Ρωσίας, η οποία έσπευσε να απαιτήσει την προστασία των εργαζομένων του ΟΗΕ από την αφγανική κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να σημειώσει ότι επί της ουσίας αποτελούν προέκταση της κατοχικής δύναμης, δείχνοντας τη συστράτευση της Μόσχας με τα αμερικανο-ΝΑΤΟικά στρατεύματα κατοχής. Την επίθεση καταδίκασε και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα. Και φυσικα ο γραμματεας του ΟΗΕ.
Αντιαμερικανικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Καμπούλ.
Ο πάστορας Τέρι Τζόουνς κάλεσε τον ΟΗΕ και τις αμερικανικές δυνάμεις να δράσουν «άμεσα» εναντίον των δραστών των επεισοδίων εκτιμώντας ότι γι΄αυτά ευθύνεται το Ισλάμ στο σύνολό του.
«Το Ισλάμ δεν είναι μία θρησκεία ειρήνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η μικρή ομάδα φανατικών χριστιανών της οποίας ηγείται ο Τζόουνς και έχει την έδρα της στο Γκέινσβιλ της Φλόριντας.






ΙΤΑΛΙΑ
Απεργία στα μέσα μεταφοράς
ΜΙΛΑΝΟ.-- Σε απεργία κατέβηκαν χτες οι εργαζόμενοι στις μεταφορές στην Ιταλία - εκτός από τη Σαρδηνία - διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση υπογραφής νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που έχουν λήξει από το 2007, καθώς και τις περικοπές στη χρηματοδότηση των τοπικών μέσων συγκοινωνιών. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στα λεωφορεία, στο τραμ, στο μετρό και το σιδηρόδρομο. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προειδοποιούν πως αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε μια 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.
Στο μεταξύ, χτες, το ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής ανακοίνωσε πως η επίσημη ανεργία στη χώρα το τελευταίο τετράμηνο του 2010 έφθασε στο 8,7%, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η ανεργία στους νέους, καθώς αυξήθηκε φτάνοντας το 29,8% την ίδια περίοδο.




ΟΝΔΟΥΡΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα οι εκπαιδευτικοί
ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Σε τροχιά σύγκρουσης βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί και το Εθνικό Μέτωπο Λαϊκής Αντίστασης που δεν κάμφθηκαν ούτε από την αιματηρή καταστολή των τελευταίων κινητοποιήσεων και της γενικής απεργίας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και την επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα. Καταστολή που άφησε πίσω της ένα νεκρό, 14 βαριά τραυματισμένους και δεκάδες ελαφρότερα, καθώς και δεκάδες συλληφθέντες.
Το συνδικάτο των Εκπαιδευτικών ανακοίνωσε ότι παρά τις απειλές του προέδρου Πορφίριο Λόμπο, ότι θα τους απολύσει εάν δεν τερματίσουν την απεργία διαρκείας, ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν. Την ίδια στιγμή, τα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας τελούν υπό κατάληψη από τους φοιτητές, διευρύνοντας και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το μέτωπο κρούσης παρά το γεγονός ότι οι επιθέσεις του στρατού ενάντια στους φοιτητές είναι συνεχείς εδώ και τρεις ημέρες, όπως και οι παραβιάσεις του πανεπιστημιακού ασύλου.




MOYΣΚΑΤ.-- Με δακρυγόνα, κανόνια νερού και γκλομπ, η Αστυνομία στο Ομαν προσπάθησε να διαλύσει διαδηλωτές στην Σόχαρ, στο βορρά, που ζητούσαν την απελευθέρωση όσων συνελήφθησαν κατά τις διαμαρτυρίες των προηγούμενων ημερών. Ο σουλτάνος Καμπούς υποσχέθηκε μισθολογικές και συνταξιοδοτικές αυξήσεις στο Δημόσιο, ορισμένα μέτρα αστικού εκδημοκρατισμού, καθώς και «επεξεργασία μέτρων κατά της διαφθοράς». Εντούτοις, διαμαρτυρίες συνεχίζονται ακόμη, κυρίως από εργάτες σε διυλιστήρια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που ζητούν καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας, πάταξη της διαφθοράς και περισσότερες θέσεις εργασιας.
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Αλλες 30 οικογένειες εποίκων σχεδιάζεται να εγκατασταθούν στην αραβική συνοικία Ρας αλ Αμούντ, της ανατολικής αραβικής Ιερουσαλήμ, όπου, ήδη, κατοικούν 117 οικογένειες εποίκων. Η κίνηση δεν είναι βέβαιη, γιατί ο Ισραηλινός εργολάβος, στου οποίου την ιδιοκτησία βρίσκεται η περιοχή, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα παραχωρήσει τα σπίτια και την περιοχή σε όποιους δώσουν τα περισσότερα χρήματα, κάτι που καταγγέλθηκε από τη δημοτική αρχή της Ιερουσαλήμ.
ΡΙΑΝΤ.-- Εκατοντάδες σιίτες διαδήλωσαν στην Αουαμίγια, στα ανατολικά της Σ. Αραβίας, πολύ κοντά στη μεγαλύτερη σιιτική πόλη Κατίφ, εκφράζοντας αλληλεγγύη στη σιιτική πληθυσμιακή πλειοψηφία του γειτονικού Μπαχρέιν (όπου η Σ. Αραβία έχει στείλει 1.000 στρατιώτες μετά από έκκληση του σουνίτη μονάρχη Κχαλίφα για να «διαφυλαχτεί η τάξη») και ζητώντας περισσότερες ελευθερίες για τη δική τους μειονότητα.







To αλαφουζέικο πίσω από την κατάργηση των ισολογισμών
από εργαζόμενος σε μμε 11:15μμ, Παρασκευή 1 Απριλίου 2011
Μπορεί η τροπολογία που κατέθεσαν οι 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να απορρίφθηκε, ωστόσο μπήκε για τα καλά στη δημόσια ατζέντα η συζήτηση περί κατάργησης της δημοσίευσης των ισολογισμών των ΑΕ και ΕΠΕ.
Εξάλλου, τη σχετική πρωτοβουλία προωθεί κορυφαίο εκδοτικό συγκρότημα, που θέλει να... "καθαρίσει" το τοπίο στην εσωτερική αγορά των ΜΜΕ. Ο λόγος για το συγκρότημα Αλαφούζου (Καθημερινή, ΣΚΑΪ τηλεόραση, ΣΚΑΪ ραδιόφωνο) που ούτως ή άλλως δεν αντλεί τα βασικά του έσοδα από τους ισολογισμούς, αλλά από τις άλλες δραστηριότητες του ομίλου, που έχουν σχέση με την ναυτιλία.
Το εν λόγω συγκρότημα κατηγορείται από άλλους εκδότες ότι έχει αναλάβει... "σταυροφορία" υπέρ της κατάργησης των ισολογισμών, με επαναλαμβανόμενα άρθρα και ρεπορτάζ, ώστε το θέμα να γίνει πιεστικό και να υπάρξει αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου το γεγονός ότι η Καθημερινή, την ημέρα που κατατέθηκε η τροπολογία, είχε προαναγγείλει με ρεπορτάζ της τι θα έκαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Τα παραδοσιακά εκδοτικά συγκροτήματα όπως ο ΔΟΛ, έχουν τεράστια ελλείμματα ή άλλα έχουν εξαντλήσει τις πηγές δανειοδότησής τους (Ελευθεροτυπία), η κατάργηση των ισολογισμών μπορει να δώσει το τελικό χτύπημα και να μείνουν λιγότεροι ανταγωνιστές για το συγκρότημα του Φαλήρου...
Υπολογίζεται ότι αν σταματήσει η δημοσίευση των ισολογισμών των Α.Ε. και των ΕΠΕ στις εφημερίδες, θα κλείσουν μόνο στην περιοχή της Αθήνας, 15 εφημερίδες και πολλές ακόμη θα φυτοζωούν, ή άλλες θα περιορίσουν τις εκδόσεις ακόμη και σε 1 το μήνα (πολιτικές- κομματικές).
Αν υπολογίσουμε την επαρχία και τον τοπικό τύπο, ο αριθμός αυτός μεγαλώνει πάρα πολύ.
Όπως γίνεται αντιληπτό, θα οδηγηθεί πολύ κόσμος στην ανεργία. Και δεν αφορά μόνο δημοσιογράφους, αλλά και τεχνικούς, σελιδοποιούς, τυπογράφους, κούριερ και φυσικά υπαλλήλους διαφημιστικών εταιριών.
Υπολογίζω περίπου 5.000 άτομα πανελλαδικά.
Κι όλα αυτά για 400 - 800 ευρώ που δίνουν μία φορά το χρόνο οι Α.Ε. και οι ΕΠΕ. Ποσό γελοίο για τέτοιες επιχειρήσεις.
Κι αν μαγειρεύονται τώρα οι ισολογισμοί, φανταστείτε πως θα μαγειρεύονται και κατόπιν της δημοσίευσης τους στα site των εταιριών.
Επί προσθέτως, είναι και η πίτα των κρατικών υποχρεωτικών δημοσιεύσεων και διαφημίσεων η οποία διανέμεται σε πολλούς “παρίες” της 4ης εξουσίας. Για να μεγαλώσει το κομμάτι τους, πρέπει να περιορισθεί ο αριθμός δικαιούχων. Αρα πρέπει να κλείσουν εφημερίδες, ή αλλιώς μαγαζιά και να πηγαίνει η πίτα σε λίγους και εκλεκτούς, τύπου αλαφούζου.
Επίσης, για μια ακόμη φορά βλέπουμε πως η πολιτική εξουσία είναι άμεσα συνδεμένη με διάφορους επιχειρηματίες και με τα συμφέροντα τους και μόνο, λειτουργώντας σαν φερέφωνα τους. Εν προκειμένω του Αλαφούζου, ο οποίος έδωσε εντολή στους 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να περάσουν την τροπολογία.
Εισηγητής της είναι κάποιος λέει βουλευτής Χαραλαμπόπουλος, γιός κι αυτός παλαιού πασόκου. Κι από ότι βλέπουμε φιλαράκι του Αλαφούζου.
Οι 17 βουλευτές είναι οι παρακάτω:
Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος – Ερνέστος (Βʼ Αθήνας)
Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Αχαΐας)
Κατρίνης Μιχάλης (Ηλείας)
Δριβελέγκας Γιάννης (Χαλκιδικής)
Μερεντίτη Σούλα (Τρικάλων)
Γικόνογλου Αθανάσιος (Ημαθείας)
Τσώνης Νίκος (Φθιώτιδας)
Τζελέπης Μιχάλης (Σερρών)
Ρομπόπουλος Θωμάς (Αʼ Θεσσαλονίκης)
Παπαγεωργίου Θανάσης (Πιερίας)
Μακρυπίδης Αντρέας (Αιτωλοακαρνανίας)
Σπηλιόπουλος Κων/νος (Αχαΐας)
Μίχου Μαρία (Πιερίας)
Μπατζελή Κατερίνα (Φθιώτιδας)
Αθανασιάδης Αλέκος (Κοζάνης)
Σαλαγιάννης Νίκος (Καρδίτσας)
Κουκουλόπουλος Πάρις (Κοζάνης)










Chalifa Hefta : ο Λίβυος στρατιωτικός, πράκτορας της CIA και διοικητής των "εξεγερμένων"
από Libya: A CIA commander for the "rebels" ! 4:15μμ, Σάββατο 2 Απριλίου 2011
Το βίντεο με την άφιξη, από τη Βιρτζίνια στη Βεγγάζη στις 18.3.2011, και η θριαμβευτική υποδοχή από "αυθορμητους εξεγερμένους", του πρακτορα της CIA Χαλίφα Χέφτα (Chalifa Hefta or Hifler) που ανέλαβε τη διοίκηση των "επαναστατικών" δυνάμεων.
http://www.youtube.com/watch?v=5bF60y0isXo
Είναι ο ασπρομαλλης που περιτριγυρίζουν οι "αυθόρμητοι" συνοδοί του με τα καλάσνικωφ. (Οι αμερικάνοι συνοδοί του δεν διακρίνονται στο βίντεο που τραβηξαν οι λίβυοι πεμπτοφαλαγγίτες, είναι πολύ "διακριτικοί" για να εκτίθενται...)
Και ένα σχετικό αποκαλυπτικό άρθρο : Libya: A CIA commander for the rebels
http://www.opinion-maker.org/2011/03/libya-a-cia-commander-for-the-rebels/








ΛΙΒΥΗ και Αριστερό Βήμα Διαλόγου (Πάτρας)
από ΕΑΜ 7:27μμ, Παρασκευή 1 Απριλίου 2011
Εμείς το ξεδιαλύναμε
Ο«ΔΙΑΛΟΓΟΣ»ΤΗΣΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Αυτή τη πρόταση-άποψη για τη δολοφονική ,ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη κατάθεσε ο σ. Κώστας Ροπαλίδης μέλος του ΕΑΜ, στην ιδρυτική συνέλευσητου Αριστερού Βήματος Διαλόγου στη Πάτρα.όπου παρά τη διάθεση πολλών συντρόφων να το συζητήσουν, οι «ιθύνοντες» των αριστερών οργανώσεων αρνήθηκαν και ω!! του θαύματος !το παρέπεμψαν στη διοικούσα επιτροπή κεντρικά του «Αριστερού βήματος διαλόγου»!!!
Έτσι δυστυχώς ανακαλύψαμε ότι ούτε αριστερό είναι ,ούτε βήμα διαλόγου, απλά λειτουργεί με «δημοκρατικό συγκεντρωτισμό»
ΠΡΟΤΑΣΗ
«Καταγγέλλουμε την δολοφονική ιμπεριαλιστική επέμβαση στη ΛΙΒΥΗ που εξελίσσεται σήμερα έξω και από τα πλαίσια της αισχρής δολοφονικής για το Λιβυκό λαό απόφαση του Ο.Η.Ε., με επικεφαλής τους Αμερικάνους, και συνοδοιπόρους τον Εγγλέζικο, και Γαλλικό ιμπεριαλισμό και συμπαραστάτες την Αραβική αντίδραση και τον ακραίο ισλαμικό φονταμενταλισμό.
Καταδικάζουμε κάθε πολιτική ίσων αποστάσεων, γιατί νομιμοποιεί τηνιμπεριαλιστική επέμβαση και αδρανοποιεί όχι μόνο το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, αλλά ουδετεροποιεί υπέρ του ιμπεριαλισμού και τις πιο πλατιές δημοκρατικές μάζες.
Εκφράζουμε ανεπιφύλακτα την στήριξή μας στον αγώνα της Λιβύης και του λαού της που αντιμετωπίζει τις ορδές του ιμπεριαλισμού όχι μόνο για τα δικά του συμφέροντα και ελευθερίες αλλά εξ αντικειμένου για τα συμφέροντα και τις ελευθερίες όλων των λαών της περιοχής.
Καλούμε το λαό την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 6 μ.μ. σε αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση – διαδήλωση έξω από τη Βάση του Αράξου από την οποία εξορμούν οι δολοφόνοι του Λιβυκού λαού.»
Τέλος, χωρίς αλλά σχόλια τους αφιερώνουμε ένα στίχο του Μαγιακόφσκι:
“Του Μαρξ
τον κάθε τόμο
ανοίγαμε,
όπως ανοίγουμε
τις γρίλιες
του σπιτιού,
μα και χωρίςδιαβάσματα
εμείς το ξεδιαλύναμε
σε ποια παράταξη να πάμε
και να καταταχθούμε που.”
ΕργατικόΑντιιμπεριαλιστικόΜέτωπο
eamgr.wordpress.com





Ελληνικά μαχητικά στη Λιβύη ρίξαν βόμβες
από whatever 9:04μμ, Παρασκευή 1 Απριλίου 2011
4 maxhtika
parapona-rodou.blogspot.com ekei 8a vreite ki alles plhrofories kai h polemikh aeroporia panhgurizei gia thn epituxia ths!