Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Τεταρτη 20 Ιουλιου 2011

Η αχαριστία των Λίβυων
Posted on 19/07/2011 by Ομπλομωφ

Το ΝΑΤΟ και η αχαριστία των Λίβυων,
ανάλυση του Thierry Meyssan (ανεξάρτητου δημοσιογράφου-ερευνητή, ιδρυτή του Voltaire Network) ο οποίος αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Τρίπολη και έχει αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την πορεία αυτού του πολέμου.
http://www.voltairenet.org/NATO-and-the-ungratefulness-of-the
Ο Συνασπισμός των Προθύμων πήγε στη Λιβύη για να σώσει αμάχους από τη φονική τρέλλα του Καντάφι. Τέσσερις μήνες μετά, τα λιβυκά πλήθη έχουν εγκαταλείψει την ‘απελευθερωμένη’ Βεγγάζη και στήνουν γιγαντιαίες αντιΝΑΤΟϊκές διαδηλώσεις. Αντιμέτωπη με μια απρόσμενη πολιτική πραγματικότητα, η αρμάδα της ατλαντικής συμμαχίας έχει απομείνει χωρίς στρατηγική. Οι Ιταλοί έχουν ξεκινήσει να αποσύρονται καθώς οι Γάλλοι αναζητούν μια έξοδο.
111 ημέρες μετά την εκκίνηση της επέμβασης στη Λιβύη, καμμιά στρατιωτική λύση δε φαίνεται στον ορίζοντα και υπάρχει ομοφωνία μεταξύ ειδικών οτι ο χρόνος είναι στο πλευρό της κυβέρνησης της Λιβύης, εκτός κι αν υπάρξει κάποια ανέλπιστη τύχη ή η δολοφονία του Μουαμάρ Καντάφι.
Στις 7 Ιουλίου, το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο έκοψε στο μισό την συμμετοχή της χώρας στην πολεμική προσπάθεια και απέσυρε το ιταλικό ελικοπτεροφόρο. Ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε οτι ήταν πάντα εναντίον της σύρραξης, αλλά υποχρεώθηκε από το κοινοβούλιο να συμμετάσχει.
Στις 10 Ιουλίου, ο γάλλος υπουργός άμυνας Ζεράρ Λονγκουέτ αναφέρθηκε σε μια πολιτική επίλυση που θα περιλάμβανε την απομάκρυνση του Καντάφι σε ‘ένα άλλο δωμάτιο στο παλάτι του με διαφορετικό τίτλο’. Δεδομένου οτι δεν υπάρχει κανένα παλάτι που να έχει απομείνει, ο πρώτος όρος είναι καθαρά ρητορικός. Όσο για τον δεύτερο, κανείς δεν μπορεί να τον αποσαφηνίσει , και ήταν προφανώς μια θλιβερή απόπειρα για διαφυγή.
Οι πολιτικές και κοινωνικές δομές στη Λιβύη προέρχονται από την αυτόχθονη κουλτούρα και είναι πέραν της κατανόησης πολλών Δυτικών. Συνίστανται από ένα σύστημα συμμετοχικής δημοκρατίας – το οποίο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε τοπικό επίπεδο- σε συνδυασμό με τις συνδιασκέψεις των φυλών, οι οποίες στερούνται οποιασδήποτε νομοθετικής εξουσίας αλλά βοηθούν στο να εσωτερικεύονται οι φατριαστικές συμμαχίες στην πολιτική ζωή. Σ’αυτήν τη δομή θα πρέπει να προσθέσουμε και τη φιγούρα του ‘Ηγέτη’ ο οποίος δεν διαθέτει κάποια νόμιμη εξουσία, παρά μόνο ηθική. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να τον υπακούει, αλλά η πλειοψηφία του λαού το κάνει, ακριβώς με τον τρόπο που θα υπάκουαν αυθόρμητα ένα γηραιότερο μέλος της δικής τους οικογένειας. Σε γενικές γραμμές το πολιτικό σύστημα δουλεύει ομαλά και ο κόσμος δε δείχνει κάποιο φόβο για την αστυνομία, εκτός από περιπτώσεις όπως απόπειρες πραξικοπήματος ή η σύρραξη στις φυλακές του Αμπού Σελίμ, καταστάσεις όπου υπήρξε βίαιη καταστολή.
Τέτοιες διευκρινήσεις φωτίζουν καλύτερα τον εξωφρενικό χαρακτήρα των πολεμικών στόχων που έχει θέσει η Συμμαχία των Προθύμων.
Επισήμως, η επέμβαση της Συμμαχίας έλαβε χώρα σε συμφωνία με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την προστασία αμάχων από μαζική καταστολή.
Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, ο λιβυκός λαός έχει πλέον πειστεί οτι μια τέτοια καταστολή ποτέ δε συνέβη και οτι η λιβυκή αεροπορία ποτέ δεν επιτέθηκε σε καμμία κατοικημένη περιοχή είτε στη Βεγγάζη είτε στην Τρίπολη. Αυτό το τμήμα του πληθυσμού που στην αρχή πίστεψε τις πληροφορίες που διαδίδονταν μέσω των διεθνών τηλεοπτικών δικτύων τώρα σκέφτεται πολύ διαφορετικά. Στο μεταξύ, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να έχει απευθείας μαρτυρίες από οικογένειες και φίλους διασκορπισμένους σε όλη τη χώρα και έχει φτάσει στο συμπέρασμα οτι όλα αυτά ήταν μια εκστρατεία παραπληροφόρησης.
Σε αυτό όπως και σε άλλα ζητήματα, η παγκόσμια κοινή γνώμη διχάζεται ανάμεσα σ’αυτούς που πιστεύουν την αμερικάνικη εκδοχή και σ’αυτούς που δεν την πιστεύουν. Όσο με αφορά, προς το παρόν διαμένω σε μια γειτονιά της Τρίπολης που έχει φήμη εχθρότητας προς τον Καντάφι, και η οποία καταγγέλθηκε οτι εξεγέρθηκε εναντίον του και βομβαρδίστηκε από την εθνική αεροπορία στις αρχές της σύρραξης. Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω οτι δεν υπάρχει απολύτως καμμία απόδειξη γι’αυτά τα γεγονότα…εκτός από ένα καμμένο όχημα. Τα μοναδικά σημάδια βομβαρδισμών αφορούν κυβερνητικά κτίρια τα οποία καταστράφηκαν από πυραύλους του ΝΑΤΟ πολύ αργότερα.
Όπως και νά’ναι, οι κυριότεροι ηγέτες του ΝΑΤΟ επικαλούνται ανοιχτά έναν άλλο στόχο γι’αυτόν τον πόλεμο, τον οποίο ορισμένα μέλη της Συμμαχίας εμφανίζονται απρόθυμα να συμμεριστούν: την παραίτηση του Συνταγματάρχη Καντάφι, ένας ευφημισμός για την ‘αλλαγή καθεστώτος’. Αυτό έχει αποτελέσει αιτία σύγχυσης. Απ’τη μία, μια τέτοια απαίτηση δεν έχει κανένα νόμιμο θεμέλιο με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ ούτε σχετίζεται με κάποιο τρόπο με το διακηρυγμένο στόχο της προστασίας άμαχου πληθυσμού. Απ’την άλλη, η παραίτηση του Συντ. Καντάφι δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία καθώς δεν ασκεί καμμία θεσμική λειτουργία, παρά μόνο κατέχει μια ηθική εξουσία που πηγάζει από τις κοινωνικές, κι όχι τις πολιτικές δομές. Και τελικά, με ποιό δικαίωμα τα μέλη του ΝΑΤΟ παρεμποδίζουν μια δημοκρατική διαδικασία και παριστάνουν οτι αποφασίζουν για το λιβυκό λαό οτι ένας απ’τους ηγέτες του πρέπει να απομακρυνθεί?
Αυτή η σύγχυση στην ουσία αποκαλύπτει οτι ο πόλεμος έχει μη διακηρυγμένα κίνητρα, τα οποία δε συμμερίζονται όλα τα μέλη της Συμμαχίας των Προθύμων.
Η ιδέα της ταυτόχρονης επίθεσης σε Λιβύη και Συρία επισφραγίστηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ την εβδομάδα που ακολούθησε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ανακοινώθηκε δημόσια για πρώτη φορά από τον Τζων Μπόλτον, τότε υφυπουργό εξωτερικών, στην ομιλία του της 6ης Μαϊου 2002 με τίτλο ‘Πέραν του Άξονα του Κακού’. Ακολούθως επιβεβαιώθηκε από τον στρατηγό Γουέσλει Κλαρκ στη διάρκεια μιας διάσημης τηλεοπτικής συνέντευξης στις 2 Μαρτίου του 2007, στη διάρκεια της οποίας ο πρώην αρχηγός του ΝΑΤΟ παρουσίασε μια λίστα χωρών που είχαν οριστεί για διαδοχικές επιθέσεις μέσα στα επόμενα χρόνια.
Μέσα στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για την ‘Αναμόρφωση της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής’, είχαν προγραμματίσει να ξεκινήσουν επιτιθέμενοι στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν, κατόπιν να επεκτείνουν τη διαδικασία αναμόρφωσης στην Εγγύς Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική επιτιθέμενοι στη Λιβύη, τη Συρία και το Λίβανο, και στο τρίτο στάδιο να ασχοληθούν με τη Σομαλία και το Σουδάν με βλέψεις για αναμόρφωση της Ανατολικής Αφρικής.
Η επίθεση εναντίον του Ιράν έχει αναβληθεί για προφανείς στρατιωτικούς λόγους, οπότε προχώρησαν στο δεύτερο στάδιο, ανεξαρτήτως του αν τα γεγονότα στη Βεγγάζη ήταν αληθινά ή φανταστικά. Η Συμμαχία των Προθύμων έχει καθηλωθεί σε μια περιπέτεια που δεν επιθυμούσε και που υπερβαίνει τον έλεγχό της.
Η στρατηγική των ΗΠΑ, την οποία έθεσε σε κίνηση η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο – ξανά συνέταιροι όπως τις παλιές καλές μέρες της εξόρμησης στο Σουέζ, επαφίεται σε μια ιδιαίτερα οξυδερκή ανάλυση του συστήματος των φυλών της Λιβύης. Γνωρίζοντας οτι τα μέλη συγκεκριμένων φυλών – ειδικά της Γουαρφάλα – είχαν αποκλειστεί απ’το να κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 1993, το ΝΑΤΟ θα υποδαύλιζε τις φιλοδοξίες τους, θα τις εξόπλιζε και θα τις χρησιμοποιούσε σαν μοχλό ώστε να ανατρέψει το καθεστώς και να βάλει στη θέση του μια φιλοδυτική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στη διάρκεια μιας συνάντησης των συμμάχων στις 19 Μαρτίου, οι Σαρκοζύ και Κάμερον δήλωσαν οτι ‘ο πόλεμος θα τελειώσει όταν, όπως αναμένεται, ο πληθυσμός της Τρίπολης εξεγερθεί εναντίον του παρόντος καθεστώτος.’
Αυτή η στρατηγική έφτασε στο ζενίθ της στις 27 Απριλίου όταν 61 αρχηγοί φυλών έδωσαν την εύνοιά τους στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο. Θα έπρεπε να σημειώσουμε οτι ήδη από τότε το θέμα δεν ήταν οι σφαγές που υποτίθεται καταλογίζονταν στο ‘καθεστώς’, αλλά αυτές που είχε την πρόθεση να διαπράξει. Οι συνυπογράφοντες την έκκληση ευχαριστούσαν τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή απέτρεψαν μια προβλεπόμενη σφαγή, κι όχι γιατί σταμάτησαν κάποια που ήδη λάμβανε χώρα.
Από εκείνη την έκκληση, με έναν συνεχομενο και αδιάλειπτο τρόπο, οι φυλές που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση άρχισαν να συμπαρατάσσονται με την κυβέρνηση στην Τρίπολη και οι αντίστοιχοι αρχηγοί τους έχουν ορκιστεί δημοσίως αφοσίωση στον Μουαμάρ Καντάφι. Στην πραγματικότητα, αυτή η διαδικασία είχε ήδη ξεκινήσει νωρίτερα και κατέστη φανερή στις 8 Μαρτίου όταν όλοι οι αρχηγοί των φυλών προσήλθαν να δηλώσουν το σεβασμό τους στον λίβυο ηγέτη στο ξενοδοχείο Ρίξος, ανάμεσα σε δυτικούς δημοσιογράφους που είχαν μετατραπεί σε ανθρώπινες ασπίδες και είχαν μείνει άναυδοι απ’αυτή τη νέα πρόκληση.
Αυτή η κατάσταση μπορεί εύκολα να εξηγηθεί: η εσωτερική αντιπολίτευση στον Καντάφι δεν είχε κανένα κίνητρο να ανατρέψει το καθεστώς πριν τα γεγονότα της Βεγγάζης. Η έκκληση στις 27 Απριλίου ήταν βασισμένη σε πληροφορίες που τώρα αναγνωρίζουν ως σαθρές. Σαν αποτέλεσμα, η κάθε φυλή έχει ενωθεί με την κυβέρνηση στον αγώνα εναντίον της ξένης επίθεσης. Σύμφωνα με την ισλαμική κουλτούρα, οι αντάρτες που επέδειξαν ειλικρίνεια αυτομάτως δέχθηκαν συγχώρεση και εντάχθηκαν στις εθνικές δυνάμεις.
Για τους σκοπούς αυτής της ανάλυσης, δεν έχει διαφορά αν οι καταπιεστικές μέθοδοι που αποδίδονται στο καθεστώς Καντάφι είναι ιστορικά γεγονότα ή κατασκευές της δυτικής προπαγάνδας. Αυτό που έχει σημασία είναι να γνωρίζουμε ποιά είναι η στάση των Λίβυων σαν κυρίαρχος λαός την παρούσα στιγμή.
Σ’αυτό το σημείο, χρειάζεται μια υπενθύμιση σχετικά με την ισορροπία των πολιτικών δυνάμεων. Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο δεν έχει σταθεί ικανό να αποτελέσει κοινωνική βάση.
Η προσωρινή πρωτεύουσα Βεγγάζη ήταν μια πόλη με 800.000 κατοίκους. Το Φεβρουάριο, εκατοντάδες χιλιάδες προσήλθαν για να πανηγυρίσουν τη δημιουργία της. Σήμερα, η ‘πόλη που απελευθερώθηκε απ’τους εξεγερμένους’ και ‘προστατεύεται απ’το ΝΑΤΟ’ είναι ουσιαστικά ένας άψυχος οικισμός με σχεδόν 15.000 εναπομείναντες κατοίκους, οι περισσότεροι απ’τους οποίους δεν έχουν τα μέσα για να φύγουν. Οι Βεγγαζινοί δεν διέφυγαν λόγω των μαχών – διέφυγαν από το νέο καθεστώς.
Αντιθέτως, το ‘καθεστώς Καντάφι’ ήταν ικανό να κινητοποιήσει 1,7 εκατομμύριο ανθρώπους για το συλλαλητήριο στην Τρίπολη την 1η Ιουλίου και πρόσφατα υποσχέθηκε να οργανώσει τοπικές διαδηλώσεις κάθε Παρασκευή. Την τελευταία εβδομάδα, περισσότεροι από 400.000 διαδήλωσαν στη Σάμπχα (στο Νότο) και ένα παρόμοιο πλήθος αναμενόταν να συγκεντρωθεί στη Ζαουίγια (στη Δύση). Θα έπρεπε να σημειώσουμε οτι αυτές οι διαδηλώσεις στρέφονται εναντίον του ΝΑΤΟ που μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει περισσότερους από χίλιους συμπατριώτες τους, έχει καταστρέψει τις μη-πετρελαϊκές υποδομές της χώρας τους και έχει σταματήσει όλες τις προμήθειες μέσω ναυτικού αποκλεισμού. Έχουν ως επίκεντρο την υποστήριξη προς τον Καντάφι ως έναν αντι-αποικιοκράτη ηγέτη, αλλά δεν σημαίνουν απαραιτήτως κάποια αναδρομική υποστήριξη προς όλες τις πολιτικές του.
Σε τελική ανάλυση, ο λιβυκός λαός έχει κάνει φανερή τη θέση του. Γι’αυτούς, το ΝΑΤΟ δεν ήλθε για να τους προστατεύσει αλλά για να κατακτήσει τη χώρα. Είναι ο Καντάφι που τους προστατεύει έναντι της Δυτικής επίθεσης.
Υπ’αυτές τις συνθήκες, το ΝΑΤΟ στερείται στρατηγικής. Ούτε καν ένα ‘Σχέδιο Β’.
Τίποτα. Οι αποστασίες από το Μεταβατικό Συμβούλιο είναι τόσο μαζικές που, σύμφωνα με τους περισσότερους ειδικούς, ο αριθμός των ‘επαναστατικών δυνάμεων’ έχει πέσει σε περίπου 800 ή 1000 μαχητές, οπλισμένους μέχρι τα δόντια από το ΝΑΤΟ, αλλά ανίκανους να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο καθώς απουσιάζει η λαϊκή υποστήριξη. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν περισσότεροι κομμάντος των Ειδικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο έδαφος παρά λίβυοι μαχητές που υποτίθεται δέχονται την επίβλεψή τους.
Η ιταλική υποχώρηση και οι δηλώσεις του γάλλου υπουργού άμυνας δεν προκαλούν έκπληξη. Παρά την χωρίς προηγούμενο στην Ιστορία δύναμη πυρός, η αρμάδα του ΝΑΤΟ έχει χάσει αυτόν τον πόλεμο. Όχι φυσικά στο στρατιωτικό επίπεδο, αλλά επειδή ξέχασε οτι ‘ ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα’ και οτι πολιτικά είχε κάνει λάθος. Οι κραυγές απ’την Ουάσιγκτον, η οποία αμέσως επέπληξε τον γάλλο υπουργό που δεν ήθελε να ταπεινωθεί, δεν πρόκειται να κάνουν την παραμικρή διαφορά.
Για τη μετάφραση: Ομπλόμωφ

1. Ομπλόμωφ says:
19/07/2011 at 9:59 pm
Δύο ενδιαφέρουσες ειδήσεις από Συρία. Κάτι μου λέει πως μας περιμένει κλιμάκωση ‘αξιόπιστης’ και ‘έγκυρης’ ενημέρωσης από τα γνωστά Αλ Τζαζίρα, Αλ Αραμπίγια (Σαουδική Αραβία) και άλλα τέτοια ειδησεογραφικά δίκτυα που ως γνωστόν αγωνίζονται για τα δικαιώματα των διαδηλωτών:
Το Κατάρ αναστέλλει τη λειτουργία της πρεσβείας του στη Δαμασκό με τη δικαιολογία οτι εξαγριωμένοι Σύροι επιτέθηκαν με πέτρες, αυγά και ντομάτες, καταγγέλοντας τον προπαγανδιστικό ρόλο του Αλ Τζαζίρα.
http://gulfnews.com/news/region/syria/qatar-embassy-suspends-mission-in-syria-1.839272#.TiP8HNBVqRU.blogger
Η Συρία αποφάσισε να αναγνωρίσει επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.(επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας)
http://www.sana.sy/eng/21/2011/07/19/359045.htm

1. Ομπλόμωφ says:
19/07/2011 at 10:19 pm
http://www.guardian.co.uk/world/2011/jul/18/gaddafi-brutal-regime-exposed-lost-archive
…και η προπαγάνδα για την ‘βαρβαρότητα του Καντάφι’ συνεχίζεται. Ο Guardian ‘ανακαλύπτει’ στη Βεγγάζη τις βιντεοσκοπημένες σκηνές της δημόσιας εκτέλεσης του Sadiq Hamed Shwehdi το 1984. Ναι, ο απαγχονισμός είναι μια βάρβαρη πρακτική , πόσο μάλλον ο δημόσιος. Άλλωστε το διαπιστώσαμε και με την απονομή της δικαιοσύνης των νικητών στη Βαγδάτη, αλλά και με τις πράξεις των ίδιων των Λίβυων ‘εξεγερμένων’.
Διαβάζοντας το ρεπορτάζ της εφημερίδας θα νόμιζε κανείς οτι το άτυχο θύμα ήταν κάποιος…διαδηλωτής ή κάποιος που απλά έπεσε σε δυσμένεια.
Μέχρι που στις τελευταίες παραγράφους ‘θυμάται’ να αναφέρει ουδέτερα οτι ο Shwehdi ήταν όντως μέλος μιας οργανωμένης από το εξωτερικό ομάδας που επιτέθηκε στο γνωστό συγκρότημα Μπαμπ-Αλ-Αζιζίγια και απέτυχε.
Έτσι ‘απλά’ και ουδέτερα μαθαίνουμε στις τελευταίες παραγράφους οτι ζούσε στις ΗΠΑ, ήταν μέλος του Εθνικού Μετώπου Σωτηρίας της Λιβύης (δηλαδή…με υποστήριξη από τη CIA) , εκπαιδεύθηκε μαζί με τους υπόλοιπους στο Μαρόκο και το Σουδάν και πέρασε στη Λιβύη μέσω Τυνησίας, όπου την επιχείρηση επέβλεψε…ο Μπεν Αλί, τότε αρχηγός των υπηρεσιών ασφαλείας (!!)
Συνολικά 12 άτομα απαγχονίστηκαν για την απόπειρα πραξικοπήματος.
http://overdisinformation.wordpress.com/2011/07/19/%ce%b7-%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bb%ce%af%ce%b2%cf%85%cf%89%ce%bd/#comments










ΣΟΜΑΛΙΑ
Οι νέες μυστικές φυλακές της CIA
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Το δόγμα του Προέδρου Ομπάμα είναι «επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στοχευμένες δολοφονίες και μυστικές επιχειρήσεις και φυσικά φυλακές της CIA» θα δηλώσει στο δίκτυο Democracy Now ο δημοσιογράφος- ερευνητής Τζέρεμι Σκάχιλ. Δεν πρόκειται για «αφορισμούς» αλλά συνιστά το συμπέρασμα της έρευνας, που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη βδομάδα στο περιοδικό Nation, και επικεντρώνεται στη δράση της CIA στη Σομαλία. Χώρα που κατά τον Σκάχιλ, από την αρχή της προεδρίας Ομπάμα, το 2009, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των επιχειρήσεων στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» στην Αφρική, αλλά και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με τον Σκάχιλ, οι μυστικές φυλακές που λειτουργεί η CIA στη Σομαλία αποτελούν στοιχείο της διεύρυνσης των επιχειρήσεών της σε σομαλικό έδαφος. Μία από αυτές λειτουργεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες μάλιστα εντός του διεθνούς αεροδρομίου Αντεν Αντε του Μογκαντίσου. Πρόκειται «για ένα σύμπλεγμα κτιρίων πίσω από μεγάλα τείχη που στις τέσσερις γωνιές προστατεύονται από πύργους ασφαλείας». Εφαπτόμενος με το σύμπλεγμα είναι χώρος με οκτώ μεγάλων διαστάσεων υπόστεγα όπου η CIA έχει τα δικά της αεροσκάφη εντός του χώρου του αεροδρομίου καθώς σύμφωνα με το Σκάχιλ οι κρατούμενοι σε άθλιες και φρικιαστικές συνθήκες προέρχονται από πολλές χώρες της περιοχής και στην πλειοψηφία τους από τη Σομαλία, την Κένυα και χώρες στο Κέρας της Αφρικής. Στο μυστικό σύμπλεγμα των φυλακών στο αεροδρόμιο, η CIA χρησιμοποιεί για τη φύλαξή του εξωτερικά Σομαλούς στρατιώτες, ενώ εντός υπάρχει ειδικός χώρος εκπαίδευσης για Σομαλούς και άλλους αυτόχθονες τους οποίους χρησιμοποιεί στις μυστικές επιχειρήσεις εντός αλλά και στις επιχειρήσεις απαγωγής «υπόπτων», ούτως ώστε η αμερικανική κυβέρνηση να μπορεί ανά πάσα στιγμή να αρνηθεί τη δράση τους και την ύπαρξή τους. Μια δεύτερη μυστική φυλακή λειτουργεί στα υπόγεια του κτιρίου που είναι έδρα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Σομαλίας, και επισήμως «λειτουργεί από τις σομαλικές υπηρεσίες» αν και το παράγγελμα δίνουν οι Αμερικανοί πράκτορες, αναλαμβάνουν προσωπικά τις ανακρίσεις, δηλαδή τα βασανιστήρια, ενώ πληρώνει άμεσα και τους Σομαλούς πράκτορες. Η ύπαρξη και των δύο μυστικών φυλακών επιβεβαιώνεται από Σομαλούς αξιωματούχους, στελέχη της μεταβατικής κυβέρνησης (TFG), πρώην κρατούμενους, αλλά ακόμη και από Αμερικανό αξιωματούχο που δήλωσε ότι «είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν πολλοί στενοί δεσμοί συνεργασίας στο πλαίσιο του πολέμου της τρομοκρατίας». Η αποκάλυψη αποκτά ειδική βαρύτητα, καθώς συμπίπτει με την αλλαγή σκυτάλης στη CIA και το Πεντάγωνο - ο στρατηγός Πετρέους είναι πλέον επικεφαλής της CIA και ο πρώην επικεφαλής της CIA Λίον Πανέτα, επικεφαλής του Πενταγώνου - και υπό το πρίσμα των σχεδίων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για την Αφρική.



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε πλοίο στα διεθνή ύδατα
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ.-- Στο ισραηλινό λιμάνι του Ασντότ έφτασε, χτες αργά το απόγευμα, συνοδευόμενο από πλοία του ισραηλινού ναυτικού το πλοίο «Dignite al Karama», το μοναδικό από το στολίσκο αλληλεγγύης «Ενα Καράβι για τη Γάζα» που κατάφερε, τελικά, να υπερσκελίσει τις απαγορεύσεις των ελληνικών αρχών και να προσεγγίσει τα ανοιχτά της Γάζας. Οπως τονίζεται σε ανακοινώσεις της καμπάνιας τόσο στο Παρίσι και στην Αθήνα, η επιχείρηση κατάληψης του πλοίου από τους Ισραηλινούς κομάντος έγινε σε διεθνή ύδατα (65 χιλιόμετρα από την ακτή της Γάζας), όπως και πέρυσι οπότε σημειώθηκαν τα αιματηρά επεισόδια στην ναυαρχίδα του τότε στολίσκου, το τουρκικό «Μάβι Μαρμαρά» (εννιά Τούρκοι νεκροί).
Το συγκεκριμένο ισχυρισμό διέψευδε ο ισραηλινός στρατός στη σχετική του ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι η επιχείρηση έγινε εντός ισραηλινών χωρικών υδάτων, βαφτίζοντας προφανώς λόγω κατοχής τα χωρικά ύδατα της Λωρίδας της Γάζας σε ισραηλινά. Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι όλη η επιχείρηση «έγινε με βάση τους διεθνείς κανονισμούς, δεν ασκήθηκε βία και όλοι οι επιβαίνοντες, αφού ανακριθούν σύντομα, θα προωθηθούν προς απέλαση». Τονίζεται, επίσης, ότι το πλοίο δεν υπέστη ζημιές.
Στο πλοίο επέβαιναν δεκαεξι άτομα, μεταξύ των οποίων οι συντονιστές της καμπάνιας από Καναδά, Γαλλία, Σουηδία και Ελλάδα, καθώς και δύο Ισραηλινοί: ο φιλειρηνιστής μουσικός Ντρορ Φάιλερ που έχει ισραηλινή και σουηδική υπηκοότητα και η γνωστή Ισραηλινή δημοσιογράφος Αμίρα Χάας. Οι διοργανωτές της εκστρατείας κάλεσαν τόσο τη γαλλική αλλά και την ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσουν ότι οι επιβαίνοντες θα επιστρέψουν σώοι στις πατρίδες τους, όπως και το πλοίο.
Η «Χαμάς» καταδίκασε την επιχείρηση των κομάντος χαρακτηρίζοντάς την «πειρατεία». Από την πλευρά της, η ισραηλινή ηγεσία επιμένει ότι μπορούν πλέον να μεταφέρεται ανθρωπιστική βοήθεια πιο εύκολα στη Λωρίδα, αφού έχει χαλαρώσει ο αποκλεισμός τόσο από το φυλάκιο του Ερετζ στο Ισραήλ όσο και της Ράφα στο νότο. Εντούτοις, επιτρέπονται ακόμη ελάχιστα οικοδομικά υλικά που είναι απαραίτητα για να ανοικοδομηθεί η περιοχή που υπέστη τεράστια καταστροφή σε υποδομές από την ισραηλινή εισβολή στις αρχές του 2009.


ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επιθέσεις εκ των έσω
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Επίθεση εκ των έσω συνεχίζουν να δέχονται οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, εντείνοντας τα σενάρια για την ύπαρξη Ταλιμπάν στο στρατό και την αστυνομία και δημιουργώντας ερωτηματικά για την «αξιοπιστία» τους απέναντι στις απαιτήσεις των αμερικανο - ΝΑΤΟικών κατοχικών δυνάμεων. Σύμφωνα με δήλωση του Αφγανού κυβερνητικού εκπροσώπου, χτες αστυνομικός που φέρεται να ήταν «πράκτορας των Ταλιμπάν», δηλητηρίασε επτά συναδέλφους του και στη συνέχεια τους πυροβόλησε στην περιοχή της Χελμάντ. Οι Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς, αναλαμβάνοντας την ευθύνη.
Τη Δευτέρα, ακόμα ένας προδοτης φύλαρχος που συνεργαζοταν με τους κατοχικους σκοτώθηκε στην περιοχή της Κανταχάρ, ενώ χτες στην επαρχία Λαγκχάμ δύο ρουκέτες εξερράγησαν κατά την τελετή παράδοσης του ελέγχου της περιοχής από τις κατοχικές δυνάμεις στην αφγανική αστυνομία.
Την ίδια στιγμή, στο Πακιστάν ανακοινώθηκε ότι τέσσερις κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από όλμους προερχόμενους από το Αφγανιστάν, που είχαν στόχο φυλάκιο στην περιοχή του Νότιου Ουαζιριστάν. Σύμφωνα με αξιωματούχους ερρίφθησαν τουλάχιστον 20 όλμοι εκ των οποίων οι τρεις χτύπησαν το φυλάκιο. Το Υπουργείο Αμυνας του Αφγανιστάν, από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει το γεγονός.


ΚΙΝΑ
Αναθερμαίνεται η ένταση με τους Ουιγούρους
ΠΕΚΙΝΟ.-- Ανεβαίνει το θερμόμετρο της εθνοτικής αντιπαράθεσης στην κινεζική επαρχία Ζινζιάνγκ, μετά τις πρόσφατες συγκρούσεις μελών της εθνότητας των Ουιγούρων, με την αστυνομία. Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, ομάδες Ουιγούρων διαδηλωτών, τη Δευτέρα, προσπάθησαν να κάψουν αστυνομικό τμήμα και επιτέθηκαν εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, με αποτέλεσμα περισσότερους από τέσσερις νεκρούς, χαρακτηρίζοντας την επίθεση «τρομοκρατική». Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτοί που πραγματοποίησαν την επιδρομή στο αστυνομικό τμήμα, πήραν και ομήρους. Μέλη της εθνότητας των Ουιγούρων από την πλευρά τους κατηγορούν την αστυνομία για την πρόκληση της βίας, υπογραμμίζοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ ενάντια σε «απολύτως ειρηνικές κινητοποιήσεις». Εκπρόσωποι των Ουιγούρων, (τουρκομογγολοι), που κατηγορούν τους Χαν, (Κινεζοι), για καταπίεση και παραβίαση των δικαιωμάτων της εθνότητάς τους, καλούν την κινεζική κυβέρνηση να σταματήσει την κλιμάκωση της βίας, προκειμένου να αποτραπεί η αποσταθεροποίηση της κατάστασης.
Την ίδια στιγμή στο προσκήνιο βρίσκεται το Θιβέτ, (Βιρμανοι), με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων από την προσάρτησή του στην Κίνα. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Ζι Ζινπίνγκ, που αναμένεται να είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας, το 2013, ο οποίος σημείωσε ότι είναι αποφασισμένος να πατάξει κάθε προσπάθεια αποσταθεροποίησης του Θιβέτ, με το Πεκίνο να υπογραμμίζει ότι το Θιβέτ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κινεζικής επικράτειας.


ΤΥΝΙΔΑ.-- Ενας 14χρονος σκοτώθηκε από «εξοστρακισμό σφαίρας» αστυνομικού, όπως είναι η επίσημη εκδοχή, κατά τη διάρκεια προσπάθειας διάλυσης διαδηλωτών στο Σίντι Μπουζίντ, στην κεντρική Τυνησία. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις, το τελευταίο 24ωρο, και σε πολλές περιπτώσεις στόχος πυρπόλησης έγιναν αστυνομικά τμήματα ενώ στο Μενζέλ Μπουργκίμπα κλάπηκαν όπλα και πυρομαχικά. Ο μεταβατικός πρωθυπουργός Εσέμπσι μίλησε για «απόπειρες αποσταθεροποίησης» από «περιθωριακές δυνάμεις», τις οποίες χαρακτήρισε κυρίως «θρησκευτικού χαρακτήρα» και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 23 Οκτωβρίου όπως έχει αποφασιστεί.
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Μια μικρή πόλη από σκηνές έχουν στήσει νεαροί Ισραηλινοί στο κέντρο του Τελ Αβίβ διαμαρτυρόμενοι για την εκτόξευση των τιμών των ακινήτων που έχει κάνει απλησίαστα τα ενοίκια ιδιαίτερα για τους νέους και τα νέα ζευγάρια. Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν να παρέμβει το ισραηλινό κράτος. Το Σαββατοκύριακο πλήθος κόσμου εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους κατασκηνωτές, ενώ η Ενωση Ισραηλινών Φοιτητών κάλεσε σε ανάλογες κινητοποιήσεις σε σειρά πόλεων και πανεπιστημίων.
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ.-- Αστυνομικοί του Σαν Φρανσίσκο εντόπισαν, καταδίωξαν, πυροβόλησαν πισώπλατα και σκότωσαν 19χρονο αφροαμερικανό επειδή δεν πλήρωσε το εισιτήριο του τραμ σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής του Μπεϊσάιντ, που διαδραματίστηκε το δολοφονικό περιστατικό, με αποτέλεσμα οι διαδηλώσεις ενάντια στην κρατική βία να είναι καθημερινές. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο νεαρός μόλις είχε αποφυλακιστεί και οπλοφορούσε και ότι οι ίδιοι βρίσκονταν σε νόμιμη άμυνα. Αλλα φυσικα κανεις δεν πιστευει τις ψευτιες τους γιατι είναι γνωστα καθαρματα τα μπατσογουρουνα της Καλιφορνια.






Κύπρος:Μαζικό κρατικό έγκλημα
από //////// 5:32μμ, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011
Αυτό που εμφανίζεται σαν τυπική γραφειοκρατική συμπεριφορά δεν είναι παρά αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή.
http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=12354&cat_id=20 Εγκλημα! Μόνο αυτός ο χαρακτηρισμός ταιριάζει στη συμπεριφορά της κυπριακής κυβέρνησης, που παράτησε σε μια γωνιά της ναυτικής βάσης της Λεμεσού ένα σωρό κοντέινερ γεμάτα με πυρομαχικά, λες και άφηνε τσάντες και κουκλάκια που διακινούνταν από λαθρεμπορικά κυκλώματα. Η κυβέρνηση Χριστόφια λειτούργησε το 2009 σαν εντολοδόχος των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ, κατάσχοντας το φορτίο που πήγαινε από το Ιράν στη Συρία, και το 2011 εξελίχτηκε σε εγκληματία, στέλνοντας 12 ανθρώπους στο θάνατο και τραυματίζοντας άλλους 62 (οι δύο πολύ βαριά).
Και τι να πεις για τη στρατιωτική ηγεσία, που έστειλε τους πυροσβέστες στο θάνατο, στέλνοντάς τους να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε, αντί να φροντίσει για την γρήγορη εκκένωση του χώρου. Κανένας τους δεν ήξερε σε τι κατάσταση βρίσκονταν τα κατασχεμένα πυρομαχικά κι όμως έστειλαν τους πυροσβέστες, από τους οποίους δεν γλίτωσε ούτε ένας.
Πιστή στο δόγμα όλων των κυβερνήσεων, η κυβέρνηση του… κομμουνιστή Χριστόφια ανακοίνωσε ότι… το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο. Οτι θα γίνει έρευνα και θα βρεθούν οι ένοχοι! Ξέρουμε καλά τι σημαίνει αυτό. Το έχουμε ζήσει πολλές φορές στην Ελλάδα. Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα και οι αστοί πολιτικοί το ξέρουν καλά αυτό το παιχνίδι. Τις ευθύνες τους θα τις κουκουλώσουν. Το πολύ να ψευτοδικάσουν κάποιους χαμηλόβαθμους στην ιεραρχία και τέρμα. Γι’ αυτό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμαρτυρήθηκε για τη διαρροή διάφορων εγγράφων από συσκέψεις για το θέμα, την οποία χαρακτήρισε αποσπασματική. Οταν αρχίσει να πέφτει η λήθη, τότε θ’ αρχίσει και το κουκούλωμα, ενώ τώρα που ξεχειλίζει η οργή η κυβέρνηση Χριστόφια ζητά ψυχραιμία και υπομονή, υποσχόμενη ότι θα βρει την αλήθεια. Μπορεί, όμως, ποτέ ο θύτης να δικάσει τον εαυτό του;
Ομως, τα γεγονότα βοούν. Πέταξαν τα πυρομαχικά στο ύπαιθρο, κλεισμένα μέσα σε κοντέινερ, σαν να ήταν ακίνδυνα λαθραία τσιγάρα. Και να πεις ότι δεν υπήρχαν προειδοποιήσεις. Εδώ και τρεις μήνες είχαν παρατηρηθεί φουσκώματα των κοντέινερ, ενώ ακού-στηκαν και μικροεκρήξεις μέσα απ’ αυτά. Αντί, όμως, να βρουν μια λύση, έστειλαν ένα κλιμάκιο πυροσβεστών να καταβρέχει τα κοντέινερ, χωρίς να ενδιαφερθούν καθόλου για το ποια θα είναι η συμπεριφορά των πυρομαχικών μετά το βρέξιμο. Αυτό που εμφανίζεται σαν τυπική γραφειοκρατική συμπεριφορά δεν είναι παρά αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή.
Γιατί άφηναν εκεί τα πυρομαχικά; Γιατί ήθελαν να πάρουν τα εύσημα από τον ΟΗΕ και την ΕΕ. Και τα πήραν, όπως με θράσος υπενθύμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Στεφάνου. Απέδειξαν ότι η Κύπρος είναι αμείλικτος διώκτης της «τρομοκρατίας» και πως τηρεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της, γι’ αυτό και δεν έβαλε χέρι στα πυρομαχικά για δικό της όφελος. Αυτό ήθελαν ν’ αποδείξουν και πήραν τόσο κόσμο στο λαιμό τους.
ΥΓ: Αν το γεγονός αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα ή αν συνέβαινε στην Κύπρο και δεν κυβερνούσε το ΑΚΕΛ, ο «Ριζοσπάστης» θα ξεσπάθωνε και θα κατήγγειλε έγκλημα και εγκληματίες. Οπως έκανε –και δικαίως– στο ίδιο φύλλο, για το ναυάγιο του ρωσικού τουριστικού πλοίου στο Βόλγα, το οποίο χαρακτήρισε «προδιαγεγραμμένο έγκλημα», επειδή το πλοίο ήταν σαπάκι. Η αποθήκευση τόσων πυρομαχικών στο ύπαιθρο δεν ήταν επίσης προδιαγεγραμμένο έγκλημα; Επ’ αυτού, όμως, η φυλλάδα του Περισσού περιορίστηκε σ’ έναν τίτλο που παραπέμπει στη… μοίρα: «Τραγωδία σε ναυτική βάση». Σε ρεπορτάζ που κάλυψε σχεδόν μια σελίδα, δεν βρήκαν… χώρο να γράψουν δυο επικριτικά λόγια, γενικόλογα έστω, για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την ανθρώπινη ζωή τα αστικά καθεστώτα. Και την επομένη επανήλθαν, για να παρουσιάσουν με ευμενή τρόπο τις γελοίες δικαιολογίες που επικαλέστηκε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, κεντρική θέση στις οποίες κατείχε το… «ο πρόεδρος δεν γνώριζε τίποτα»!






Drug alert
από user 5:27μμ, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011
....
Προειδοποίηση για παρενέργειες που επηρεάζουν σοβαρά την καρδιά πρόκειται να τοποθετήσει η μεγάλη πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, στο δημοφιλές αντιψυχωτικό της φάρμακο Seroquel, ύστερα από σχετική απαίτηση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Όπως μεταδίδει από την Νέα Υόρκη ο ανταποκριτής της ΝΕΤ FM Δημήτρης Φίλιος, μετά από πολύχρονες έρευνες διαπιστώθηκε ότι το Seroquel θα πρέπει να αποφεύγεται σε συνδυασμό με τουλάχιστον άλλα 12 φάρμακα για την αντιμετώπιση των καρδιακών αρρυθμιών, διότι μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή και σε ορισμένες περιπτώσεις και θάνατο.
Το Seroquel είναι ένα φάρμακο ευρέως διαδεδομένο σε παγκόσμια κλίμακα και ο τζίρος του πέρυσι σε ολόκληρο τον κόσμο, περισσότερο από 5,3 δισ. δολάρια.
Το εν λόγω φάρμακο εισήχθη στην αγορά πριν 14 χρόνια, και χορηγείται για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης, της διπολικής διαταραχής και της σχιζοφρένειας.
Μόνο στις ΗΠΑ, έχουν κατατεθεί δικαστικές αγωγές κατά της AstraZeneca, από χρήστες για ανεπιθύμητες παρενέργειες κυκλοφορεί ευρύτατα και στην Ευρώπη.





ερχεται ο φονιας να δωσει οδηγιες στο γιουσουφακι του
από μοναχο (Α) 5:08μμ, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011
Στην Αθήνα αύριο ο αρχηγός του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού
Ο αντιναύαρχος Ελιέζερ Μαρόμ, αρχηγός του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού, αναμένεται αύριο στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί κατά τις απογευματινές ώρες με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή.
Στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Λιμενικού στην Ακτή Βασιλειάδη, θα παρίσταται, εκτός του κ. Μαρόμ, και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα.
Η συνάντηση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς λαμβάνει χώρα μόλις δύο ημέρες μετά την επέμβαση των Ισραηλινών κομάντος στο γαλλικό γιοτ που κατευθυνόταν προς τη λωρίδα της Γάζας.




Γιάννης Αγγελάκας: Γαμάω ακόμα όπως παλιά!
από Φαν (τρολλιά είναι) 9:13μμ, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011
Γιάννης Αγγελάκας: Γαμάω ακόμα όπως παλιά!
(ταχει παιξει τελειως ο τυπος!)
Η διάθεση για σεξ έχει μειωθεί;
(γέλια) Όχι, ευτυχώς.
...
Μικρός ένιωθες ξεχωριστό παιδί;
Ένιωθα παράξενο παιδί. Ότι είμαι από αλλού. Να φανταστείς, ενώ μεγάλωνα σε μια πολύ φτωχή οικογένεια, είχα φτιάξει μέσα μου ένα παραμύθι ότι είμαι αριστοκράτης.
Πραγματικός αριστοκράτης;
(γελάει) Ναι! Για πολλά χρόνια πίστευα ότι δεν είναι αυτοί οι γονείς μου, ότι δεν είναι αυτό το περιβάλλον μου και ότι κάποιοι με φέρανε για να με δοκιμάσουν στη φτώχια. Ήμουν ψωνάρα! Και περίμενα οι πραγματικοί γονείς μου να έρθουν κάποια στιγμή να με πάρουν.
http://www.theschooligans.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1585&Itemid=28