Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τεταρτη 21 Δεκεμβριου 2011

Νεκροί πέντε Πολωνοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011, 17:38
Πέντε πολωνοί στρατιώτες σκοτώθηκαν νωρίτερα σήμερα σε επίθεση εναντίον οχηματοπομπής της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια του Αφγανιστάν (ISAF), όπως μετέδωσε σήμερα το πολωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο PAP.
Το πρακτορείο επικαλέστηκε πηγές «προσκείμενες στην κυβέρνηση», χωρίς να δίνει άλλες διευκρινίσεις.
Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος των πολωνικών στρατιωτικών δυνάμεων αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, «καθώς δεν έχει ακόμα υπάρξει επαφή με τις οικογένειες των θυμάτων».
Η δύναμη υπό την διοίκηση του NATO στο Αφγανιστάν έκανε λόγο περί επίθεσης εναντίον μιας οχηματοπομπής σε μια περιοχή όπου επιχειρεί η πολωνική δύναμη, χωρίς να διευκρινίσει την εθνικότητα των θυμάτων.





Πέφτει η αγοραστική κίνηση στην Ιταλία
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011, 13:13
Οι ιταλικές εμπορικές ενώσεις εκτιμούν ότι η αγοραστική κίνηση των εορτών παρουσιάζει φέτος σημαντική μείωση.
Η ένωση Confesercenti τονίζει ότι οι αγορές δώρων και άλλων ειδών για τα Χριστούγεννα έχουν μειωθεί κατά 30% σε σύγκριση με το 2011. Ο Βάλτερ Τζανμαρία, πρόεδρος της Confesercenti της Ρώμης, μιλώντας στον ιταλικό Τύπο τονίζει ότι «ο τομέας των εμπορικών επιχειρήσεων περνά μια πρωτοφανή κρίση.
Από τις ενδείξεις έως τώρα, μπορεί κανείς βάσιμα να υποθέσει ότι, το 2012, στην ιταλική πρωτεύουσα θα κλείσουν περισσότερα από τα 6.000 καταστήματα, για τα οποία έκαναν λόγο οι μέχρι τώρα προβλέψεις».
«Σε ορισμένες περιπτώσεις» -προσθέτει ο Τζανμαρία- «η κάμψη της αγοραστικής κίνησης των Χριστουγέννων, αγγίζει και το 50%».
Η τοπική αυτοδιοίκηση της Ρώμης αποφάσισε ότι οι χειμερινές εκπτώσεις πρόκειται να ξεκινήσουν στις 5 Ιανουαρίου, πριν δηλαδή από τα Θεοφάνια και την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου. Κάθε οικογένεια, σύμφωνα με τις προβλέψεις, πρόκειται να ξοδέψει γύρω στα τριακόσια ευρώ, μια μείωση η οποία, σε σχέση με πέρυσι, θα είναι τουλάχιστο της τάξεως του 15%. Οι ελπίδες πολλών ιδιοκτητών καταστημάτων που παρατηρούν μια σαφώς μειωμένη κίνηση ακόμα και σε κεντρικές περιοχές της Αιώνιας Πόλης είναι ότι το τσουχτερό κρύο των τελευταίων ημερών θα μπορούσε να παροτρύνει τους Ιταλούς να αγοράσουν τουλάχιστο ένα καινούργιο «καλό και βαρύ» ένδυμα, αμέσως μετά την έναρξη των εκπτώσεων.
Οι ενώσεις καταναλωτών Codacons και Adoc θεωρούν όμως ότι «η περίοδος των εκπτώσεων, δεδομένης της φετινής σοβαρής οικονομικής κρίσης, θα έπρεπε να αρχίσει πριν από τα Χριστούγεννα, για να μπορέσουν να ανασάνουν τόσο οι πολίτες που θα ήθελαν να αγοράσουν κάτι όσο και οι έμποροι».





ΙΡΑΚ - ΒΑΓΔΑΤΗ.--
Σε σοβαρή πολιτική κρίση τείνει να εξελιχθεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατ' εντολήν, όπως όλα δείχνουν, του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι, σε βάρος του σουνίτη αντιπροέδρου της χώρας, του Ταρίκ αλ Χασεμί, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη, την τελευταία στιγμή, καθώς αναχωρούσε αεροπορικώς για επίσκεψη στην αυτόνομη κουρδική περιοχή. Ο Χασεμί κατηγορείται, στη βάση «ομολογιών» σωματοφυλάκων του, ότι εμπλέκεται σε δολοφονίες αξιωματούχων. Το κόμμα του το «Ιρακίγια», με σουνιτική πλειοψηφία αλλά και σιίτες, κατηγορεί τον Μάλικι για «πραξικοπηματικές τακτικές με στόχο τον απόλυτο έλεγχο της εξουσίας».




ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ
Στο Ισραήλ ο νέος πρόεδρος
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Αρκούντως συμβολική ήταν η επιλογή του Νοτιοσουδανού προέδρου Σάλβα Κιίρ να πραγματοποιήσει χτες στο Ισραήλ την πρώτη του επίσκεψη ως αρχηγός κράτους.
Ο Κιίρ πραγματοποίησε στα κατεχόμενα εδάφη της Ιερουσαλήμ σειρά επαφών με την ισραηλινή ηγεσία, ενώ Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξηγούσαν στους δημοσιογράφους πως για το Τελ Αβίβ οι χώρες της Ανατολικής Αφρικής «είναι φυσικός σύμμαχος» απέναντι στις απειλές της «Αλ Κάιντα» και άλλων ισλαμικών οργανώσεων.
Ο Νοτιοσουδανός πρόεδρος εξέφρασε τη συγκίνησή του για τη θερμή υποστήριξη του Ισραήλ στο νοτιοσουδανικό λαό, αποφεύγοντας εντούτοις να αναφερθεί στην πιο ενδιαφέρουσα πλευρά της ατζέντας των επαφών του όπως ο επαναπατρισμός Νοτιοσουδανών προσφύγων από το Ισραήλ, η πιθανή αγορά όπλων και η αντιμετώπιση ένοπλων ισλαμικών και άλλων οργανώσεων που δρουν στο Νότιο Σουδάν.
Χτες, πάντως, στην πρωτεύουσα του Νοτίου Σουδάν, Τζούμπα, ο αντιπρόεδρος της χώρας Ρίεκ Μάτσαρ ανακοίνωσε την είδηση θανάτου σε μάχη του Τζορτζ Αθορ, αποστάτη στρατηγού του SPLA και αρχηγού ένοπλης οργάνωσης.





ΚΑΖΑΧΣΤΑΝ
Βασανιστήρια καταγγέλλουν συγγενείς των συλληφθέντων
Στην πόλη Ζαναοζέν συνεχίζεται η αστυνομική και στρατιωτική επιχείρηση για την καταστολή της εργατικής κινητοποίησης των εργαζομένων στην καζαχο-κινεζική εταιρεία «Καραζανμπασμουνάι», που πνίγηκε στο αίμα.
Οπως μεταδίδει η ρωσική εφημερίδα «Γκαζέτα», εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως άντρες, έχουν συλληφθεί το τελευταίο τριήμερο από τις αρχές ασφαλείας, ενώ οι συγγενείς τους κάνουν λόγο για βασανιστήρια σε βάρος τους.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Καζαχστάν, σε μια προσπάθεια να καταπραΰνει τις αντιδράσεις, δήλωσε πως θα δώσει δουλειά στους εκατοντάδες απολυμένους απεργούς της καζαχο-κινεζικής εταιρείας «Καραζανμπασμουνάι» σε άλλες μεγάλες κρατικές βιομηχανικές μονάδες της περιοχής.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες μόλις μέρες μετά τη βίαιη κι αιματηρή καταστολή των κινητοποιήσεων, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 εργάτες και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.




Αστεγα 1,6 εκατομμύρια παιδιά
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Τα παιδιά που είναι άστεγα στη μητρόπολη του καπιταλισμού έχουν φτάσει πλέον τα 1,6 εκατομμύρια, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 38% από το 2007, δηλαδή μόλις σε μία τετραετία, σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Κέντρου για τις άστεγες οικογένειες (National Center on Family Homelessness). Η οργάνωση μάλιστα απευθύνει επείγουσα έκκληση για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού που πλήττει ένα στα σαράντα πέντε παιδιά.
«Ο κίνδυνος για ένα παιδί να μείνει χωρίς στέγη είναι μεγαλύτερος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αν και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 15.000 οι διαθέσιμες κατοικίες», υπογραμμίζεται στην έκθεση και σημειώνει ότι τα άστεγα παιδιά κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από άλλα ή άλλη πληθυσμιακή κατηγορία από την πείνα, τις ασθένειες, το άγχος και τις μαθησιακές δυσκολίες που θα υποθηκεύσουν το μέλλον τους οριστικά. Το 42% των παιδιών αυτών δεν είναι πάνω από έξι ετών και το ένα τρίτο εξαρτώνται μόνο από τις μητέρες τους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
Τα μισά από το σύνολο των αστέγων ζουν σε έξι πολιτείες και τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζουν τα στοιχεία σε περιοχές και πολιτείες όπου η κρίση έχει χτυπήσει πιο δυνατά, όπως Τζόρτζια, Αλαμπάμα και Καλιφόρνια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΗΠΑ
Στον «Προκρούστη» κοινωνικές παροχές
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Η «συναίνεση» θριάμβευσε για άλλη μια φορά για το «καλό της οικονομίας και της χώρας», επί της ουσίας για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, και τελικά εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τις κρατικές ομοσπονδιακές δαπάνες συνολικού ύψους 915 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο προϋπολογισμού. Προτάσσεται, υποτίθεται, το «κοινό καλό», καθώς, χάρη του νομοσχεδίου, οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν ανεμπόδιστα μέχρι του χρόνου το Σεπτέμβρη, οπότε και λήγει το οικονομικό έτος. Οπότε δεν αναμένεται να κηρύξει στάση πληρωμών το αμερικανικό Δημόσιο, μία απειλητική προοπτική που χρησιμοποιείται ανελλιπώς από το καλοκαίρι για να προωθούνται ανθρωποφαγικές περικοπές, κατά βάση στις κοινωνικές δαπάνες, στην Υγεία και την Παιδεία.
Το νομοσχέδιο προβλέπει αθρόες περικοπές κατά κύριο λόγο στις κοινωνικές παροχές και αποφεύχθηκε το «αρνητικό ενδεχόμενο» της ενεργοποίησης από χθες, των αυτόματων περικοπών εξίσου στους αμυντικούς εξοπλισμούς και σε προγράμματα κοινωνικών παροχών. Με τη συμφωνία στο Κογκρέσο περικόπτονται, λοιπόν, κατά κύριο λόγο οι κοινωνικές παροχές, όπως τα επιδόματα θέρμανσης για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα μέχρι και 25% ή 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, περικοπές που έρχονται ουσιαστικά κατά την έναρξη του χειμώνα που θα έχει συντριπτικές συνέπειες για χιλιάδες φτωχούς και ηλικιωμένους. Οι δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία και την εργασία περικόπτονται επίσης κατά 1,4 δισεκατομμύρια, περικοπές που θα σημάνουν και τον οριστικό τερματισμό 22 διαφορετικών προγραμμάτων που σχετίζονται με την επαγγελματική κατάρτιση και την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας. Παράλληλα με τις περικοπές ύψους 1,36 δισεκατομμυρίων στο πρόγραμμα Pell σε ομοσπονδιακό επίπεδο, γεγονός που εκτιμάται ότι τουλάχιστον 100.000 μαθητές θα κοπούν από το πρόγραμμα επιχορηγήσεων Pell, το κύριο πρόγραμμα αρωγής προς φοιτητές που προέρχονται από χαμηλά εισοδηματικά οικογένειες, ενώ το ανώτατο ύψος της επιχορήγησης θα παγώσει στα 5.500 δολάρια για μία ακόμη χρονιά, γεγονός που θα σημάνει ότι οι φοιτητές για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους θα πρέπει και πάλι να καταφύγουν στο δανεισμό κ.ά.
Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη επεισόδιο του εσωτερικού ενδοαστικού πολέμου Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών σημειώθηκε χθες στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου οι Ρεπουμπλικάνοι απέρριψαν την πρωτοβουλία που έλαβαν οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές προ επτά ημερών - με την έγκριση πάντως Ρεπουμπλικάνων συναδέλφων τους - να παραταθεί μόνον κατά ένα δίμηνο ένας φόρος πάνω στις μισθωτές υπηρεσίες, ζητώντας, αντιθέτως, αυτή η παράταση να είναι ετήσια. Ο Ομπάμα ζήτησε νέα ψηφοφορία για το θέμα και σημείωσε ότι αν δεν περάσει θα επιβληθούν νέοι φόροι.
Οσο πλησιάζει δε ο χρόνος προς τις εκλογές το Νοέμβρη 2012, ο «πόλεμος» για το θεαθήναι Δημοκρατικών - Ρεπουμπλικανών θα εντείνεται.




ΡΩΣΙΑ - ΝΑΡΚΩΤΙΚΆ
Στην 3η παγκόσμια θέση σε χρήστες ηρωίνης
5 εκατομμύρια οι ναρκομανείς
Είκοσι χρόνια μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, η Ρωσία παίρνει θέση στο «βάθρο» των χωρών που μαστίζονται από ένα ακόμη κοινωνικό πρόβλημα του καπιταλισμού, τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Βίκτορ Ιβανόφ, διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών, σήμερα στη Ρωσία 5 εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών. Η Ρωσία είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο με τους περισσότερους χρήστες ηρωίνης και σ' αυτήν καταγράφεται το ένα τρίτο των θανάτων ηρωινομανών στον κόσμο.
Κάθε χρόνο από τη χρήση ναρκωτικών χάνουν τη ζωή τους πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι, ενώ ασκείται ποινική δίωξη σε άλλους 100 χιλιάδες ανθρώπους για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, παρόλο που η διακίνηση της αφγανικής ηρωίνης στη Ρωσία μειώθηκε κατά το 20%. Οπως σημείωσε ο Ιβανόφ, την περασμένη χρονιά οι συνεργάτες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών συμμετείχαν σε μια κοινή επιχείρηση με τους Αμερικανούς για εξάλειψη εργαστηρίων παραγωγής ναρκωτικών στα εδάφη του Αφγανιστάν. Το 2011 στη Ρωσία καταστράφηκαν 7 εργαστήρια παραγωγής ναρκωτικών, ενώ εμποδίστηκαν 12 χιλιάδες μεταφορές μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών. Ομως η ζήτηση απαγορευμένων ουσιών στη Ρωσία παραμένει αυξημένη. «Αυτό μοιάζει με το κούρεμα του γκαζόν, όταν τακτικά το κουρεύουν, αλλά αυτό ψηλώνει», παραδέχτηκε ο Ιβανόφ, προτείνοντας νέα μέτρα σε νομοθετικό επίπεδο, που βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να επηρεάσουν τις κοινωνικές αιτίες εκδήλωσης αυτής της μάστιγας, που εξαπλώθηκε ραγδαία στην καπιταλιστική Ρωσία, μέσα στα τελευταία 20 χρόνια.





ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
Συντονίζονται κατά των λαών τους οι μοναρχίες
Φτιαχνουν κοινο νομισμα και καταργουν τα μεταξυ τους τελωνεια
ΡΙΑΝΤ.-- Θέτοντας ως στόχο τη διερεύνηση τρόπων «ενοποίησης» και αφήνοντας σειρά αιχμών κατά του Ιράν και της πολιτικής του στην περιοχή, ολοκλήρωσαν την ετήσια σύνοδό τους στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας οι χώρες μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Σ. Αραβία, Μπαχρέιν, Ομάν, Κουβέιτ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) ισχυροί σύμμαχοι των ιμπεριαλιστών. Tα μέλη του Συμβουλίου αποφάσισαν να εκπονήσουν συγκεκριμένες ιδέες, αυτή τη φορά, προς την υλοποίηση της προοπτικής που εδώ και χρόνια έχει κατατεθεί για «λειτουργία στην πράξη ως ενιαίας οντότητας» με προτάσεις όπως η ύπαρξη κοινού νομίσματος, η άρση κάθε τελωνειακού δασμού κλπ. Εξ αυτών των προτάσεων, έχει υλοποιηθεί η στρατιωτική συνεργασία και η συνεργασία ασφαλείας, που αποφασίστηκε να ενισχυθούν περαιτέρω, ενώ σταθερά τάσσονται υπέρ μιας Μέσης Ανατολής χωρίς όπλα μαζικής καταστροφής, οποιουδήποτε είδους.
Σε αυτό το τελικό ανακοινωθέν καλείται το Ιράν (εμμέσως όπως υποστηρίζει το «Ρόιτερς», ξεκάθαρα όπως υποστηρίζει το «αλ Αραμπίγια»), «να πάψει να ανακατεύεται στα εσωτερικά άλλων χωρών, πυροδοτώντας θρησκευτική και σεχταριστική βία». Επίσης, το Ιράν καλείται να συνεργαστεί πλήρως με τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Συνδεδεμένη με το Ιράν και την επιρροή που ασκεί στην περιοχή θα πρέπει κανείς να δει και την έκκληση που απευθύνει το Συμβούλιο προς το Ιράκ και την ηγεσία του «να βελτιώσει τις σχέσεις του με το γειτονικό Κουβέιτ».
Τέλος, ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε η ίδρυση ενός ταμείου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία προορίζονται για αναπτυξιακή βοήθεια (προφανώς υπό την μορφή επενδύσεων) σε Μαρόκο και Ιορδανία. Οπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν και αναλυτές, στόχος είναι οι μοναρχίες του Κόλπου (που κάθε άλλο παρά φημίζονται ούτως ή άλλως για τις φιλολαϊκές «ευαισθησίες» τους και το σεβασμό δικαιωμάτων και ελευθεριών) να στηρίξουν οικονομικά τις δύο άλλες μοναδικές μοναρχίες του αραβικού κόσμου, καλλιεργώντας την ψευδαίσθηση της οικονομικής ευμάρειας προκειμένου να αποφευχθούν κοινωνικές εκρήξεις.





ΗΠΑ
Προκλήσεις Ομπάμα προς τη Βενεζουέλα
ΚΑΡΑΚΑΣ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Η στάση των ΗΠΑ σκληραίνει ολοένα και περισσότερο έναντι της Βενεζουέλας, σκλήρυνση που επισημοποιήθηκε με τις δηλώσεις του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην εφημερίδα El Universal που όχι μόνο εγείρει θέμα «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αλλά και επικρίσεις για τους στενούς δεσμούς της Βενεζουέλας με την Κούβα και το Ιράν. Εκανε και δηλωσεις ο εκπροσωπος των ΗΠΑ που διοργανωσαν φασιστικο πραξικοπημα του στρατου το 2004 στη Βενεζουελα για να ανατρεψουν τον Τσαβες, αλλα ο στρατος παρεμεινε πιστος στον Τσαβες οδηγωντας την CIA σε αλλη μια αποτυχια.
«Ανησυχούμε για τις κυβερνητικές πρακτικές, οι οποίες έχουν περιορίσει τα οικουμενικά δικαιώματα του λαού της Βενεζουέλας και απειλούν βασικές δημοκρατικές αξίες, ενώ επίσης απέτυχαν να συνεισφέρουν στην ασφάλεια της περιοχής», δήλωσε ο Ομπάμα και σημείωσε ότι «οι πολύ στενοί δεσμοί της Βενεζουέλας με το Ιράν και την Κούβα δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού της Βενεζουέλας». Δηλώσεις που συνιστούν ωμή επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας, επέμβαση που επεκτάθηκε και όσον αφορά τις επικείμενες εκλογές καθώς τόνισε ότι «σε όλες τις χώρες της περιοχής θέλουμε να δούμε να γίνονται εκλογές ελεύθερες και δίκαιες», αφήνοντας απειλητικά υπονοούμενα για την εκλογική διαδικασία του 2012, κατά την οποία ο Πρόεδρος Ούγο Τσάβες διεκδικεί την επανεκλογή του.
Η αντίδραση του Προέδρου της Βενεζουέλας ήταν ακαριαία: «Ο κύριος Ομπάμα μάς επιτέθηκε αλλά είμαστε συνηθισμένοι», δήλωσε ο Ούγο Τσάβες, καταλήγοντας «Ομπάμα, κοίτα τη δουλειά σου, συγκεντρώσου στη διακυβέρνηση της χώρας σου που την έχεις καταστρέψει και παράτα μας ήσυχους».




ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Νέες συγκρούσεις μετά από διαδήλωση γυναικών
ΚΑΪΡΟ.--
Νέες σκληρές συγκρούσεις ξέσπασαν και χτες, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ταχρίρ ανάμεσα σε δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας και σε διαδηλωτές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν αρκετούς τραυματίες ενώ ο απολογισμός των τελευταίων ημερών είναι, ήδη, 14 νεκροί και περισσότεροι από 650 τραυματίες. Είχε προηγηθεί μια εντυπωσιακή διαδήλωση γυναικών, όλων των ηλικιών, υπό την προστασία ανδρών διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν για την κακοποίηση, τους ξυλοδαρμούς και τους αλλεπάλληλους εξευτελισμούς στους οποίους υποβάλλονται οι διαδηλωτές ειδικά οι γυναίκες, από τις δυνάμεις καταστολής, ζητώντας την απομάκρυνση του στρατού από την εξουσία.
Αφορμή για τη χτεσινή, πρωτοφανή για τα δεδομένα της Αιγύπτου, διαμαρτυρία ήταν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δείχνουν στρατιώτες, τις τελευταίες ημέρες, να ξυλοκοπούν γυναίκες διαδηλώτριες, να τις σέρνουν από τα μαλλιά ενώ αποκορύφωμα στάθηκε το βίντεο που δείχνει νεαρή διαδηλώτρια να τη σέρνουν στο οδόστρωμα και να τη χτυπούν ενώ έχει ξεγυμνωθεί από τη μέση και επάνω. Η λαϊκή αυτή πίεση υποχρέωσε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, που μέχρι χτες υποτιμούσε τις καταγγελίες αυτές και μιλούσε για «μεμονωμένα συμβάντα», να εκδώσει εκτενή ανακοίνωση όπου «απολογείται απέναντι στις Αιγύπτιες», αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για «κακοποιήσεις», τις οποίες δεσμεύεται, υποτίθεται, να ερευνήσει.
Ακόμη μεγαλύτερη οργή έχει προκαλέσει μεταξύ των διαδηλωτών η δήλωση ενός απόστρατου στρατηγού, που παραμένει σύμβουλος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, του Αμπντέλ Μονέιμ Κάτο, ο οποίος υποστήριξε ότι «οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές αξίζει να τους πετάξει κανείς στους φούρνους του Χίτλερ»!
Τη δυσφορία της για τον τρόπο αντιμετώπισης της λαϊκής δυσαρέσκειας από το στρατό (αφού έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος περαιτέρω όξυνσής της και αποτυχίας περαιτέρω προώθησης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, για αλλαγη των δικτατορων με ισλαμοφασιστες που έχουν ανάγκη τα ιμπεριαλιστες) εξέφρασε χτες και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χ. Κλίντον.








Μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα
από ζ 18:38, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011
Μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011, 15:00
Μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα κήρυξε το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, κατά την τελευταία του συνεδρίαση.
Η Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΑΕΑ) καλεί τα μέλη και στελέχη της σε όλη την Ελλάδα, αλλά και όλους τους Έλληνες να πάρουν μέρος σε αυτή την «εθνική εκστρατεία», όπως την χαρακτηρίζει, και να αρνηθεί την αγορά, προώθηση ή τη διαφήμιση προϊόντων γερμανικής παραγωγής.
«Ας υψώσουμε για ακόμα μία φορά τη σημαία της αντίστασης ενάντια στην ακατανόητη συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης και να την υποχρεώσουμε να καταβάλει τα οφειλόμενα στην Ελλάδα και στους Έλληνες» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΑΕΑ.