Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Κυριακη 6 Μαιου 2012

ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Η βαρβαρότητα που βιώνουν 15.000 πολιτικοί κρατούμενοι
15.000 και πλέον πολιτικοί κρατούμενοι δεν μπορεί να γίνουν αόρατοι και δεν πρέπει πια να αποσιωπάται η ύπαρξή τους. Υπό το φως της πρόσφατης απελευθέρωσης των τελευταίων αιχμαλώτων πολέμου, που οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC_EP) (το κομμουνιστικό αντάρτικο από το 1964) είχαν αρχίσει εν μέρει να απελευθερώνουν από τη δεκαετία του '90, θα πρέπει η προσοχή μας να στραφεί στους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους που η αντιδραστική κυβέρνηση της Κολομβίας κρατάει στις φυλακές. Μόνο ένα μικρό μέρος των κρατουμένων είναι αντάρτες που πιάστηκαν στη διάρκεια μαχών, στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι γενικότερα αγωνιστές του λαϊκού, μαζικού κινήματος. Ενας από τους πιο γνωστούς πολιτικούς κρατούμενους, ο Χοακίν Μπεσέρα, δημοσιογράφος στη Σουηδία, που επιβίωσε από την γενοκτονία κατά της «Πατριωτικής Ενότητας» και συνελήφθη τον Απρίλη του 2011 στη Βενεζουέλα για να εκδοθεί στην Κολομβία Ομως, η κυβέρνηση Σάντος επιμένει να δηλώνει ότι αγνοεί την ύπαρξη πολιτικών κρατουμένων ή αιχμαλώτων πολέμου στη χώρα, καθώς επιμένει και να αρνείται σε ανθρωπιστικές οργανώσεις να επισκεφτούν τους κρατούμενους. Ετσι, οι πολιτικοί κρατούμενοι αποφάσισαν να αντιδράσουν και προχώρησαν σε διάφορες κινητοποιήσεις και σε πράξεις ανυπακοής. Συγκεκριμένα στις 20 του περασμένου Μάρτη γύρω στους 550 κρατούμενους προχώρησαν σε τριήμερη απεργία πείνας, ενώ στις 22 του ίδιου μήνα προστέθηκαν και άλλοι, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους. Σε Λα Πικότα, Λα Κομπίτα, Ελ Μπάρνε, Ερον Πικόρα, Πάλο Γκόρδο, Λα Τραμάκουα, Λα Ντοράδα, Κιμπδό και άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα προχώρησαν κρατούμενοι σε απεργία πείνας, δείχνοντας έτσι τη δυνατότητα δράσης και συντονισμού, καθώς και το αγωνιστικό τους πνεύμα. Οι κρατούμενοι απαιτούν μία διεθνή επιτροπή παρατηρητών για την κατάσταση των πολιτικών κρατουμένων στην Κολομβία. Η τρομερή κατάσταση των υπεράριθμων κρατουμένων που στοιβάζονται κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες σε φυλακές κυριολεχτικά κοτέτσια είναι σχετικά γνωστή. Ομως αυτό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό είναι τα συχνά βασανιστήρια και η ταπεινωτική μεταχείριση που δέχονται συστηματικά από τους υπαλλήλους του INPEC (Εθνικό Σωφρονιστικό Ινστιτούτο). Μόνο την άνοιξη του 2011 πέθαναν επτά κρατούμενοι λόγω κακομεταχείρισης και άρνησης παροχής βοήθειας, βέβαια ο ακριβής αριθμός των νεκρών κρατουμένων δεν είναι γνωστός. Η κυβέρνηση αρνείται την ανάγκη μιας διεθνούς επιτροπής παρατηρητών, αφού μια τέτοια επιτροπή θα ξεσκέπαζε τις κτηνώδεις συνθήκες με τις οποίες το κράτος τιμωρεί εκείνους που το καταγγέλλουν. Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρη με την απάντηση που έδωσαν οι σωφρονιστικές αρχές στο κίνημα διαμαρτυρίας των πολιτικών κρατουμένων. Εγιναν γνωστές πολλές περιπτώσεις ξυλοδαρμών, κακοποιήσεων και τιμωριών. Αυτή η απεργία πείνας παρά την έκτασή της αποσιωπήθηκε εντελώς από τα κολομβιάνικα και διεθνή ΜΜΕ, ενώ έγινε γνωστή χάρη στην καμπάνια «Να σπάσουμε τα τείχη» και χάρη στην Επιτροπή Αλληλεγγύης με τους Πολιτικούς Κρατούμενους (CSPP).
----------------------------------------------------------------
«Οδικός χάρτης» φοιτητών-κυβέρνησης στο Κεμπέκ στον Καναδα
Κυριακή, 6 Μαΐου 2012, 10:58
Σε έναν «οδικό χάρτη» συμφώνησαν χθες η κυβέρνηση του Kεμπέκ και οι απεργοί φοιτητές, προκειμένου να βγουν από την από την κρίση που έχει προκληθεί από την αύξηση των πανεπιστημιακών διδάκτρων και των εξόδων της ακαδημαϊκής χρονιάς, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνδικάτων του Κεμπέκ. Το κείμενο αυτό θα υποβληθεί στις συνελεύσεις των φοιτητικών οργανώσεων, οι οποίες θα εξετάσουν πρόταση της κυβέρνησης του Κεμπέκ, τόνισε. Νωρίτερα οι αρχές έκαναν λόγο για 106 συλλήψεις και πολλούς τραυματισμούς, μάλιστα ένας φοιτητής έχασε το μάτι, σε μια διαδήλωση χθες Παρασκευή που εκφυλίστηκε από βίαια επεισόδια έξω από συνεδριακό κέντρο όπου διεξάγετο το συμβούλιο του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Κόμματος (PLQ) του Κεμπέκ. Τουλάχιστον 2.000 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί την Παρασκευή έξω από το συνεδριακό κέντρο της Βικτόριαβιλ, δήμος που βρίσκεται σχεδόν 170 χλμ. ανατολικά του Μόντρεαλ, όπου συνεδρίαζε το κόμμα του πρωθυπουργού του Κεμπέκ Ζαν Σαρέστ. Ένας πυρήνας ταραξιών άρχισε να πετάει πέτρες εναντίον του κτιρίου και αστυνομικοί της υπηρεσίας ασφαλείας απάντησαν με τη χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών. Εννέα άνθρωποι, έξι διαδηλωτές και τρεις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν. Οι τρεις μεγάλες φοιτητικές οργανώσεις του Κεμπέκ που κινητοποιούν 170.000 σπουδαστές σε μια απεργία διαμαρτυρίας για την αύξηση κατά 75% στη διάρκεια πέντε ετών των διδάκτρων, με την οποία ανέρχονται σε 3.800 δολάρια ετησίως τα έξοδα φοίτησης, καταδίκασαν τη βία της αστυνομιας στις διαδηλώσεις αυτές.
------------------------------------------------------------------------
Καταγγελία για απόπειρα νοθείας στις κάλπες
Κυριακή, 6 Μαΐου 2012, 11:17
Από επόπτες, εκλογικούς αντιπροσώπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταγγέλλεται ότι, σε διάφορα τμήματα των περιφερειών (ενδεικτικά στα Εκλ. Τμήματα 534 Αθηναίων, 1476 Γαλατσίου, 2039 Γλυφάδας και 238 Κορωπίου) οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν παραδίδουν στους εκλογείς τα ψηφοδέλτια του κινήματος. Αναλυτικά: ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΕΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ Α’ ΑΘΗΝΩΝ, Β’ΑΘΗΝΩΝ, ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Κοιν: Κα Πρόεδρο του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ και Κον Εισαγγελέα ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Του κόμματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που εδρεύει στην Καλλιθέα Αττικής, οδός Χαροκόπου αρ. 2 και Λ. Συγγρού αρ. 196 Από επόπτες, εκλογικούς αντιπροσώπους του κινήματός μας αλλά και εκλογείς μας καταγγέλεται ότι, σε διάφορα τμήματα των περιφερειών σας (ενδεικτικά αναφέρουμε τα Εκλ. Τμήματα 534 Αθηναίων, 1476 Γαλατσίου, 2039 Γλυφάδας και 238 Κορωπίου) οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν παραδίδουν στους εκλογείς τα ψηφοδέλτια του κινήματός μας. Παρακαλούμε για τις κατά νόμον ενέργειές Σας και την ενημέρωσή μας επ’ αυτών. Καλλιθέα, 6 Μαΐου 2012 ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Γενικός Γραμματέας Διοικούσας Επιτροπής
---------------------------------------------------------------------
Ξύλο μεταξύ ΚΚΕ και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στη Ρόδο
Κυριακή, 6 Μαΐου 2012, 12:54
Εκλογικοί αντιπρόσωποι των δύο κομμάτων πιάστηκαν στα χέρια όταν μέλος του ΚΚΕ προσπάθησε να κατεβάσει αφίσα της 21ης Απριλίου όπου είχε τοποθετηθεί έξω από το εκλογικό κέντρο του 1ου δημοτικού σχολείου στο δημοτικό διαμέρισμα Κοσκινού. Αμέσως 2-3 άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν φραστικά και προπηλάκισαν το ενοχλημένο μέλος του ΚΚΕ που ανταπάντησε στην επίθεση. Η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση και επανήλθε η τάξη και η ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας ενώ στο σημείο παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.
------------------------------------------------------------------------
«Δεν μου έδωσαν ψηφοδέλτιο του ΟΧΙ»
Κυριακή, 6 Μαΐου 2012, 11:46
Αναγνώστης απέστειλε mail καταγγέλλοντας ότι δεν έλαβε από την εφορευτική επιτροπή το ψηφοδέλτιο του «ΟΧΙ». «Σήμερα πήγα να ψηφίσω στο 84ο εκλογικό τμήμα στο Ληξούρι Κεφαλληνίας δεν μου δώσανε το ψηφοδέλτιο του "ΟΧΙ" του Δημήτρη Καζάκη. Αυτό το διαπίστωσα όταν ήλεγξα τα όλα ψηφοδέλτια που μου δώσανε και δεν υπήρχε πουθενά αυτό που σας ανέφερα παραπάνω. Επειδή είμαι νευρικός προτίμησα να φύγω παρά να πιάσω από τον λαιμό την κυρία που μου έδωσε τα ψηφοδέλτια Άλλωστε δεν υπήρχε περίπτωση να βρω το δίκαιό μου. Αυτά, τι άλλο μπορώ να κάνω τώρα ;;; Τελικά ψήφισα άλλο αντιμνημονιακό κόμμα.
--------------------------------------------------------------------
Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για μέλη της Χρυσής Αυγής
Κυριακή, 6 Μαΐου 2012, 10:48
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει δημόσια την «επιδρομή» της Χρυσής Αυγής σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι. Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί, ομάδα 30 μελών της Χρυσής Αυγής εισέβαλλαν στο 6-8 Λύκειο Περιστερίου. Έκαναν πορεία μέσα στο εκλογικό κέντρο με επιθέσεις και προπηλακισμούς ενάντια στους εκπροσώπους των κομμάτων της Αριστεράς που βρίσκονταν καθώς και σε πολίτες που είχαν πάει για να ψηφίσουν. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Με εμετικά φασιστικά συνθήματα προειδοποιούσαν για το τι θα συμβεί στο μέλλον, απειλώντας την Αριστερά και όσους διαμαρτύρονταν για αυτή την πρωτοφανή προσπάθεια τρομοκράτησης του εκλογικού σώματος και παρέμβασης στην εκλογική διαδικασία. Μετά τις έντονες αποδοκιμασίες αποχώρησαν δηλώνοντας σαφώς ότι θα συνεχίσουν τέτοιες επιθέσεις όλη μέρα και ειδικότερα ότι θα μεταβούν στην Πετρούπολη με στόχο την καταστροφή του εκλογικού κέντρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι υμνητές του Χίτλερ, που φανερώνουν το πραγματικό τους πρόσωπο με επιθέσεις ενάντια σε όσους αγωνίζονται και όχι στα κόμματα του μνημονίου, χωρίς καμία περιστολή αποκάλυψαν ότι με τάγματα εφόδου θα παραχαράξουν την ίδια την εκλογική διαδικασία. Οργή προκαλεί η απάθεια της αστυνομίας, που στάθηκε απαθής μπροστά στα γεγονότα, παρότι ο ρόλος της είναι η διασφάλιση της ομαλής εκλογικής διαδικασίας. Επίσης, κλιμάκιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συναντήθηκε με τον ίδιο τον διευθυντή του Β΄Α.Τ. Περιστερίου για να περιγράψει ότι διαδραματίστηκε καθώς και τις προθέσεις τους. Ωστόσο και εκεί η απόκριση ήταν μια αδιάφορη δήλωση ότι θα ενημερωθούν οι αρμόδιοι. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τόσο τη στάση της Χρυσής Αυγής όσο και την ανοχή της από το κράτος. Τις στιγμές αυτές απεργάζονται νέες φασιστικές επιδρομές, για να τρομοκρατήσουν και να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα. Οφείλουμε όλοι να είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να μη ζήσει ποτέ ξανά αυτός ο τόπος τη φρίκη του φασισμού και του ναζισμού. Μαζικά ο ελληνικός λαός να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματά του».
---------------------------------------------------------------
Απόπειρα νοθείας στο Κορωπί καταγγέλλουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»
Κυριακή, 6 Μαΐου 2012, 15:17
Απόπειρα νοθείας καταγγέλλουν οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" με έγγραφη καταγγελία τους προς τους εφόρους των δικαστικών αντιπροσώπων των εκλογικών περιφερειών Αττικής, τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, στα εκλογικά τμήματα 234 και 237 στο Κορωπί Αττικής, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν παραδίδουν στους εκλογείς τα ψηφοδέλτια των "Ανεξάρτητων Ελλήνων". Όμοια καταγγελία γίνεται με αποδέκτες τους εφόρους των δικαστικών αντιπροσώπων της Α' Πειραιώς, τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με την καταγγελία, στο εκλογικό τμήμα 162 Ν. Φαλήρου της περιφέρειας Αʼ Πειραιώς ο δικαστικός αντιπρόσωπος και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν παραδίδουν στους εκλογείς τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Η τρίτη καταγγελία των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" απευθύνεται στους εφόρους των δικαστικών αντιπροσώπων Α' Αθηνών και Β΄Αθηνών, τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με την καταγγελία, σε διάφορα εκλογικά τμήματα (π.χ. 534 Αθηναίων, 1476 Γαλατσίου, 2039 Γλυφάδας και 238 Κορωπίου) οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν παραδίδουν στους εκλογείς τα ψηφοδέλτια των "Ανεξάρτητων Ελλήνων". Με τέταρτη καταγγελία, οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες", αναφέρουν ακόμη μία απόπειρα νοθείας. Σύμφωνα με το έγγραφο προς τους εφόρους των δικαστικών αντιπροσώπων Α' και Β' Αθηνών, στον υποψήφιο βουλευτή, Εδμόνδο Κασιμάτη καταγγέλθηκε ότι στο εκλογικό τμήμα 1940 Αγίου Δημητρίου ο δικαστικός αντιπρόσωπος και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν τους παρέδωσαν τα ψηφοδέλτια των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" ενώ δόθηκαν σε εκλογέα δύο ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Αντίστοιχα, σύμφωνα με καταγγελία άλλου εκλογές, στο εκλογικό τμήμα 604 Αθηνών της εκλογικής περιφέρειας Ά Αθηνών, οι δικαστικός αντιπρόσωπος και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν του παρέδωσαν τα ψηφοδέλτια του κινήματος. Και στις τέσσερις περιπτώσεις το κόμμα ζητά τις, σύμφωνα με το νόμο, ενέργειες των δικαστικών.
-------------------------------------------------------------------------
χρυσαυγιτες παγκρατι
από * 16:09, Κυριακή 6 Μαΐου 2012
στο 5ο δημοτικο σχολειο στην δαμαρεως ηταν χρυσαυγιτες και φωναζαν συνθηματα(πρωτοφανες για παγκρατι) ειχαν κλεισει το δρομο και μετα φαινοταν οτι κατι εγινε και αρχιζαν να διασπονται και να τρεχουν.μερικοι διαδες εκοβαν βολτες.οποιος ξερει περισσοτερα ας ενημερωσει γτ υπηρχαν πολλοι μεταναστες εκει γυρω που και αυτοι εφευγαν απο την περιοχη και λεγανε οτι κατι ειχε γινει στο σχολειο. γραφικότητες από γείτονας 16:54, Κυριακή 6 Μαΐου 2012 ως γνωστόν στο εν λόγω σχολείο ψηφίζει ο πρακτοράκος μιχαλολιάκος.σήμερα συνοδευόταν από 30 γορίλες με μηχανές. πέταξαν τρικάκια, φώναξαν μαλακίες και ψιλοτραμπούκισαν αριστερούς εκλογικούς αντιπροσώπους. όλα αυτά στις 3 το μεσημέρι που δεν κυκλοφορούσε κανείς.όσοι ήταν γύρω κρύφτηκαν σε στενάκια γιατί νόμιζαν ότι ήταν χουλιγκάνοι.κρατούσαν και μερικές φωτοβολίδες...μέσα σε 10 λεπτά έφυγαν τόσο γρήγορα όπως ήρθαν...
---------------------------------------------------------------------
Ο λαος αποδιδει δικαιωσυνη στη Σπάρτη εναντια στους δολοφονους λαθρομεταναστες
από *** 13:45, Κυριακή 6 Μαΐου 2012
49 χρονος στη Σπάρτη πυροβολεί και σκοτώνει έναν 39χρονο Ρουμάνο, ενώ ο δεύτερος προσπάθησε να κλέψει κάποια υλικά από αποθήκη. Πέρα από τις άγνωστες συνθήκες που συνέβει το περιστατικό, το γεγονος είναι η πανηγυρική επιδοκιμασία αυτής της ανθρωποκτονίας από κατοίκους, που μέσα στα άλλα δίνανε την υπόσχεση ότι θα κάνουν και αυτοί το ίδιο...
Σπαρτη: Φύλακας αποθήκης ΔΕΗ σκοτώνει διαρρήκτη
από *** 18:03, Κυριακή 6 Μαΐου 2012
Εκτέλεση εν ψυχρώ διαρρήκτη σε αποθήκη ΔΕΗ από φύλακα με κυνηγετικό όπλο. Οι αγανακτισμένοι πολίτες της Σπάρτης βγήκαν να στηρίξουν τον "δολοφόνο" και απειλούν ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους! "Υποδοχή λαϊκού ήρωα επιφύλαξαν εκατοντάδες κάτοικοι της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής στον 49χρονο που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν Ρουμάνο διαρρήκτη, όταν τον βρήκε μέσα στην αποθήκη με υλικά της Δ.Ε.Η. της οποίας είναι υπεύθυνος στο χωριό Τραπεζοντή! Οι πολίτες, που έχουν πέσει θύματα κλοπής και δολιοφθορών, χειροκροτούσαν τον δράστη και φώναζαν «αθώος» κατά την προσαγωγή του συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στον ανακριτή Σπάρτης, από τον οποίο πήρε προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης! Μάλιστα, απειλούσαν ότι θα πάρουν όλοι το νόμο στα χέρια τους, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από το κράτος και δεν ενισχυθεί η αστυνόμευση στις περιοχές τους που μαστίζονται από τη δράση συμμοριών τσιγγάνων και αλλοδαπών. Η σορός του 39χρονου Ρουμάνου που έφερε τραύμα στην κοιλιά από πυροβόλο όπλο, είχε βρεθεί μέσα στην αποθήκη στο 8ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου. Λίγες ώρες αργότερα, εντοπίστηκε ο 49χρονος υπεύθυνος της αποθήκης, που ομολόγησε ότι σκότωσε τον αλλοδαπό όταν τον είδε να κλέβει υλικά, πυροβολώντας τον με κυνηγετικό όπλο το οποίο βρέθηκε στο σπίτι συγγενικού του προσώπου."
---------------------------------------------------------------------------
40% η Αποχή
από κάποιος... 22:23, Κυριακή 6 Μαΐου 2012
Στο 40% η αποχή. Τα αντίστοιχα ποσοστά αποχής ήταν το 2009 30%, το 2007 26% και το 2004 24%. 06-05-2012 22:20 Γραμμένοι 2.404.059 Ενσωμάτωση 26,50 % Ψήφισαν 61,59 % Ακυρα/Λευκά 2,37 %
---------------------------------------------------------------------------- Επικράτεια Ωρα Ενσωμάτωση Γραμμένοι Ψήφισαν Εγκυρα Ακυρα Λευκά 06-05 23:00 7.119/20.605 / 34,55 % 3.189.508 1.985.159 / 62,24 % 1.938.278 / 97,64 % 35.669 / 1,80 % 11.212 / 0,56 % Αποτελέσματα 2012 Αποτελέσματα 2009 Κόμμα Ποσοστό Ψήφοι Εδρες Ποσοστό Ψήφοι Εδρες Νέα Δημοκρατία 20,31 % 393.593 112 33,47 % 2.295.719 91 ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό κοινωνικό μέτωπο 15,81 % 306.504 48 4,60 % 315.665 13 ΠΑ.ΣΟ.Κ 14,07 % 272.766 43 43,92 % 3.012.542 160 Ανεξάρτητοι Ελληνες 10,33 % 200.262 32 Κ.Κ.Ε. 8,39 % 162.660 26 7,54 % 517.249 21 Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή 6,84 % 132.507 21 0,29 % 19.624 Δημοκρατική Αριστερά 5,99 % 116.146 18 ΛΑ.Ο.Σ 2,88 % 55.843 5,63 % 386.205 15 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,80 % 54.236 2,53 % 173.589 Δημοκρατική Συμμαχία ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 2,51 % 48.631 δημιουργία, ξανά! 1,92 % 37.181 Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία (Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία) 1,61 % 31.270 Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) 1,15 % 22.337 0,36 % 24.687 Κοινωνική Συμφωνία 0,92 % 17.801 ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 0,89 % 17.173 ΟΧΙ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ) 0,87 % 16.947 Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας 0,63 % 12.308 Ενωση Κεντρώων 0,57 % 10.970 0,27 % 18.296 Κόμμα Πειρατών Ελλάδας 0,49 % 9.581 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 0,43 % 8.386 0,16 % 10.690 ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (το μεγαλύτερο ποσοστό του στην Ελλάδα, το έχει στην Θεσπρωτία με 1,35%) 0,27 % 5.148 0,15 % 10.480 ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ 0,10 % 1.873 0,07 % 4.537 Ανεξ. Υποψήφιος 0,06 % 1.083 265 Κόμμα Φιλελευθέρων 0,05 % 1.046 Ο.Α.Κ.Κ.Ε. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ 0,04 % 868 0,02 % 1.665 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 0,03 % 602 Αξιοπρέπεια 179 Κ.Ε.ΑΝ. ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 114 ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (Π.Α.Α) 108 4 ΑΝΕΞ.ΑΝ.ΑΡΙΣΤ., ΑΝ.ΔΕΞΙΑ, ΑΝ.ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.Ν.Δ., ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Κ. ΕΠΙΧ.ΧΑΡ.ΟΙΚ.ΧΑΡ.ΧΡΕΗ ΣΩΖΩ ΖΩΕΣ ΠΑΝ.ΕΡΓ.ΚΙΝ.ΕΛΛ. ΠΑ.Ε.Κ.Ε. 74 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ 56 Δημ. Βεργής ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 25 0,29 % 19.993