Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Τεταρτη 10 Σεπτεμβριου 2014


Δευτερα 15/9 το απογευμα, συμφωνα με πληροφοριες ο κ.Σαμαρας θα εγκαινιασει κι αυτος -ειχε προλαβει ο Αδωνης να σφαξει το κοκκορα στα θεμελια προ καιρου- τα νεα καλοδεχουμενα υπερσυγχρονα -ημιτελη ομως- χειρουργεια του Ευαγγελισμου που γινονται με λεφτα της Εθνικηςτραπεζας.Θα λειτουργησουν με σοβαροτατες ελλειψεις νοσηλευτικου προσωπικου (χιλιαδες το οφειλομενα ρεπο/αδειες) και οπως ειπε το καλοκαιρι ο υπουργος υγειας θα λειτουργουν και με ιδιωτικοοικονομικα κριτηρια και το απογευμα,κατι σαν μαγαζι γωνια.Δεν ειναι κρυφο το οτι θελουν παση θυσια, φιλετα των νοσοκομειων να περασουν στα χερια των εργολαβων της υγειας,αυτο το βροντοφωναζουν απο καιρο,Απλως οι εργαζομενοι με τον αγωνα τους εχουν χαλασει τα σχεδια τους,ελπιζουμε και τωρα να γινει το ιδιο.Η απορια μας ειναι αν το μαγικο μυστρι τους που το μεταφερουν ποτε σε αρχαιολογιους χωρους και ποτε σε οτι πιασαρικο και εκλογικα οφελημο, θα λυσει χρονια προβληματα που οι ιδιοι δημιουργησαν, με τον στραγγαλισμο στη χρηματοδοτηση ολων των δημοσιων νοσοκομειων,την διαλυση κεντρων υγειας, ψυχιατρικων νοσοκομειων και την εγκαταλειψη καθε επαρχιακου νοσοκομειου αλλα και την περικοπη προληπτικων εξετασεων ,για μορφες καρκινου που θεριζουν.(μαστογραφια/τεστ Παπ,χρονιες καρδιοπαθειες κλπ).
---------------------------------------------------------------------------------------
Ομιλία Πάνου Καμμένου σήμερα στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονικη
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ & ΦΙΛΟΙ , ΑΠΟΨΕ, ΟΛΟΙ , ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ!!! ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ, 19.30 !!!
----------------------------------------------------------------------------------------
Συνελήφθη ταλιμπάν, με ατσάλινη θωράκιση στο πέος του!
Αν δεν ήταν πράγματι τόσο σοβαρό, θα ήταν απολύτως γελοίο… Ένας βομβιστής αυτοκτονίας των Ταλιμπάν σε έλεγχο της αστυνομίας του Πακιστάν, βρέθηκε με μια μεταλλική ασπίδα γύρω από το πέος του…! Ερωτηθείς σχετικά με τον σκοπό της προστασίας αυτής, η απάντησή του ήταν: «θέλω να κρατήσω το πέος μου ανέπαφο μετά την έκρηξη, έτσι ώστε να μην έχουν σεξουαλικά προβλήματα οι 72 παρθένες που θα έρθω σε επαφή στον παράδεισο!” Δεν χωρούν σχόλια για την ποιότητα της εγκεφαλικής λειτουργίας και το επίπεδο ιδεολογικής μάχης που δίνουν οι φανατικοί – εξτρεμιστές ισλαμιστές. Οι “φόβοι” αλλά και η “μέριμνα” του βομβιστή αυτοκτονίας, τα λένε όλα… Οι άνθρωποι αυτού του είδους δεν είναι μονο φανατικά θρησκευόμενοι. Φανατικά και ηλίθιοι είναι…
--------------------------------------------------------------------------------------
Με υψηλο αισθημα ευθυνης απεναντι στην Ιστορια και με βαρεια συνειδηση του καθηκοντος απεναντι στην Οικουμενη , ο Επιτροπος Δημητρης Αβραμοπουλος ζητησε (απαιτησε με εντονο τροπο:αυτη ειναι η ακριβης διατυπωση )να επιλυθει το συντομοτερο δυνατον και με τον πλεον αποτελεσματικο τροπο το Ουκρανικο Ζητημα. Ειμαι σιγουρος πως πολυ συντομα, με το Μεγαλοσυνη που τον διακρινει και θελωντας ακομη μια φορα να προσφερει τις υπηρεσιες του στην Ανθρωποτητα , θα απαιτησει απο την Ιατρικη Κοινοτητα,( με ιδιαιτερα αυστηρο υφος και παλι ) να ευρεθει μεχρι το τελος του 2014 , το φαρμακο κατα του καρκινου (και γιατι οχι το ελιξηριο της νεοτητος).
---------------------------------------------------------------------------------------
Την Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα συγκεντρωνόμαστε στον σταθμό Πανόρμου του μετρό και πραγματοποιούμε πορεία προς την ουκρανική πρεσβεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία.
Ήδη δήλωσε συμμετοχή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ελπίζω το ίδιο να κάνουν και όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς. Εκτός κι αν η πρεσβεία πέφτει μακριά, όπως και το Ντονμπάς, άλλωστε... Ή εκτός κι αν το "ούτε εδώ ούτε πουθενά" δεν το λέμε κυριολεκτώντας.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Γάζα: Νεκρός 22χρονος Παλαιστίνιος από πυρά Σιωναζιστών
Ένας 22χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε τα ξημερώματα από πυρά των σιωναζι ισραηλινών στρατιωτών στον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ-Αμάρι, νοτίως της Ραμάλας στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν συγκλίνουσες πηγές. Ο Ταϊσίρ Κατάρι επλήγη από πυρά στο θώρακα στη διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν όταν σιωναζι στρατιώτες πραγματοποιούσαν επιχείρηση συλλήψεων, διευκρίνισαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές. Η δήλωση του θανάτου του Κατάρι, από τραύμα από σφαίρα στην καρδιά, έγινε από τον Αχμαντ Μπεϊτάουι, τον διευθυντή του Ιατρικού Κέντρου της Παλαιστίνης στη Ραμάλα. Εκπρόσωπος του σιωναζιστού στρατού επιβεβαίωσε ότι ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη διάρκεια ταραχών. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι σιωναζι στρατιώτες εισήλθαν στον καταυλισμό για να συλλάβουν μαχητές της Χαμάς. "Οι σιωναζιστες στρατιώτες δέχτηκαν επίθεση από ομάδα περίπου πενήντα ψυχομενων Παλαιστινίων που πέταξαν πέτρες, κοκτέιλ Μολότοφ και έκαψαν λάστιχα". "Οι σιωναζιστες στρατιώτες που εντόπισαν έναν Παλαιστίνιο ο οποίος προσπαθούσε να πετάξει κοκτειλ μολοτοφ προς την πλευρά τους, άνοιξαν πυρ εναντίον του", πρόσθεσε η σιωναζιστρια εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι ο Παλαιστίνιος στη συνέχεια μεταφέρθηκε από το σημείο αυτό για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες αλλά κατέληξε. Παράλληλα ένας παλαιστίνιος έφηβος που τραυματίστηκε τον Αύγουστο από πυρά της σιωναζιστικης στρατιωτικη κατοχικη αστυνομίας των συνόρων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ υπέκυψε την Κυριακή, σύμφωνα με οικογένειά του και το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Ο 16χρονος Μοχάμεντ Σινοκρότ είχε τραυματιστεί στις 31 Αυγούστου από πυρά στη συνοικία Ουάντι Τζοζ. Η ανακοίνωση του θανάτου του προκάλεσε το βράδυ της Κυριακής συγκρούσεις με την σιωναζιστικη στρατιωτικη κατοχικη αστυνομία κοντά στο σπίτι του στην Παλαιά Πόλη.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Ιαπωνία: Επαναλειτουργούν οι πρώτοι πυρηνικοί αντιδραστήρες
Το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία ενός πυρηνικού σταθμού έδωσε σήμερα η ιαπωνική ρυθμιστική αρχή για την πυρηνική ενέργεια, προλειαίνοντας το έδαφος για την επαναλειτουργία μιας βιομηχανίας που βρέθηκε σε δυσμένεια μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα. Η Πυρηνική Ρυθμιστική Αρχή ανακοίνωσε πως ο σταθμός Σεντάι στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, ο οποίος διαθέτει δύο αντιδραστήρες μπορεί να επαναλειτουργήσει, αν και εξακολουθεί να χρειάζεται γι' αυτό η έγκριση των τοπικών αρχών. Η Ιαπωνία πλησιάζει στο τέλος του πρώτου από το 1966 πλήρους έτους χωρίς πυρηνική ενέργεια και η δυσπιστία της κοινής γνώμης για τον τομέα παραμένει υψηλή μετά την καταστροφή του 2011 στη Φουκουσίμα, τη χειρότερη έπειτα από εκείνη του Τσερνόμπιλ το 1986. Η κυβέρνηση ασκεί πίεση στη ρυθμιστική αρχή να αποφασίσει αν θα θέσει εκτός λειτουργίας τους παλαιότερους από τους 48 αντιδραστήρες της χώρας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα ζητήματα ασφαλείας από τους υπόλοιπους. Ο τερματισμός λειτουργίας αντιδραστήρων ηλικίας 40 ετών και πάνω μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης στην υπόλοιπη πυρηνική βιομηχανία. Η κυβέρνηση πιέζει επίσης για να επαναλειτουργήσουν οι αντιδραστήρες που η ασφάλειά τους εγκρίνεται από την Πυρηνική Ρυθμιστική Αρχή ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της Ιαπωνίας από ακριβά εισαγόμενα καύσιμα. Οι μονάδες Σεντάι 1 και 2 που εκμεταλλεύεται η Kyushu Electric Power εξετάσθηκαν κατά προτεραιότητα επειδή οι περιπτώσεις τους θεωρήθηκαν απλούστερες από εκείνες άλλων αντιδραστήρων. Η αρχή υποστηρίζει ότι οι εγκαταστάσεις είναι τεχνικά ασφαλείς και έγκειται πλέον στους τοπικούς και εθνικούς πολιτικούς ηγέτες να εγκρίνουν την επαναλειτουργία. Οι παρατηρητές εκτιμούν πως οι αντιδραστήρες Σεντάι 1 και 2 μπορεί να περιληφθούν και πάλι στο δίκτυο προς το Δεκέμβριο. Ωστόσο οι πολέμιοι της πυρηνικής ενέργειας είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν. «Η κυβέρνηση αγνοεί τα μαθήματα της Φουκουσίμα και προσπαθεί να φέρει το έθνος πίσω στην εξάρτησή του από την επικίνδυνη και λίγο αξιόπιστη πυρηνική ενέργεια. Είναι η χειρότερη ενεργειακή πολιτική για το μέλλον της Ιαπωνίας», τονίζει η Καζούε Σουζούκι της οικολογικής οργάνωσης Γκρινπίς Ιαπωνίας.
------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Ορισμένες μόνο θα αποζημιώνονται από ΕΟΠΥΥ
Αυστηρότερα συνταγογραφικά κριτήρια που έχουν να κάνουν με την ηλικία και το γενικότερο ιατρικό τους ιστορικό θα πρέπει πλέον να πληρούν οι ασφαλισμένοι για να υποβληθούν για τεστ ΠΑΠ, μαγνητικές τομογραφίες και εξετάσεις πρόληψης καρκίνου. Ειδικότερα, η εξέταση για καρκίνο του προστάτη δεν θα δικαιολογείται πλέον σε άνδρες κάτω των 40 ετών και άνω των 75 και σε όσους έχουν βαριές συνυπάχουσες νόσους.
Θα δικαιολογείται σε άνδρες άνω των 50 ετών, σε άνδρες μεταξύ 45 και 50 ετών εφόσον έχουν οικογενειακό ιστορικό. Η μαστογραφία δικαιολογείται σε γυναίκες άνω των 40 ετών μια φορά το χρόνο και για όσο δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματα, ενώ η πρώτη εξέταση σε κάθε περίπτωση χρόνιας αυχεναλγίας ακόμη και με ιστορικό κακοήθειας ή προηγηθείσας χειρουργικής επέμβασης είναι η κλασσική ακτινογραφία και όχι η μαγνητική τομογραφία. Αντίθετος με τις συγκεκριμένες συνταγογραφικές οδηγίες είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, χαρακτηρίζοντας τες «αυθαίρετες» και υποστηρίζοντας πως υιοθετούνται με αποκλειστικό κριτήριο το οικονομικό όφελος για να περιορισθούν οι δαπάνες, εκτός μάλιστα των ορίων της επιστήμης.
--------------------------------------------------------------------------------------------
“Έχουν ήδη σκοτώσει το σώμα μου. Τώρα σκοτώνουν την ψυχή μου", δηλώνει η 17χρονη σκλάβα του σεξ των τζιχαντιστών
Η 17χρονη αποκαλύπτει τη φρικτή ζωή των αιχμάλωτων γυναικών και παιδιών στο Ισλαμικό Κράτος.
Σεπτέμβριος 10 2014 14:39
Η Mayat είναι μόλις 17 ετών. Η απαγωγή της από το Ισλαμικό Κράτος έλαβε χώρα στις 3 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στην πόλη Sinjar και από τότε κρατείται αιχμάλωτη. Είναι μία από τις 40 περίπου κοπέλες που κρατούνται από τους εξτρεμιστές σε μία άγνωστης τοποθεσίας πόλη. Η ίδια εκτιμά ότι οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 12 έως 30 χρονών. Η Mayat – αυτό δεν είναι το πραγματικό της όνομα – που κατάγεται από τη φυλή των Yazidi αποκάλυψε την ακραία κακοποίηση που υπομένει καθημερινά στα χέρια των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους, ως σκλάβα του σεξ. Οι απαγωγείς της, της επέτρεψαν να μιλήσει – η Mayat μιλάει αγγλικά, αφού ήθελε να σπουδάσει στην Ευρώπη – επειδή θέλουν να τη βασανίσουν ακόμα πιο πολύ. “Για να μας πληγώσουν ακόμα περισσότερο, μας είπαν να περιγράψουμε λεπτομερώς στους γονείς μας τι [μας] κάνουν”. Τότε οι γονείς της, πρόσφυγες στο Κουρδιστάν, έδωσαν το τηλέφωνο της κόρης τους σε ένα δημοσιογράφο της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica. Στη συνέντευξη της, περιγράφει ότι κορίτσια και γυναίκες κρατούνται σε ένα σπίτι με ένοπλους φρουρούς. Υπάρχουν, όπως λέει, τρία “δωμάτια τρόμου”, όπου οι γυναίκες βιάζονται κατά τη διάρκεια της μέρας, συχνά από διαφορετικούς άντρες. “Μας μεταχειρίζονται σαν σκλάβες. Κάθε φορά “δινόμαστε” σε διαφορετικούς άντρες. Κάποιοι έρχονται κατευθείαν από τη Συρία. Μας απειλούν και μας χτυπούν αν προσπαθήσουμε να αντισταθούμε. Μερικές φορές εύχομαι να με χτυπήσουν τόσο δυνατά ώστε να πεθάνω. Αλλά είναι δειλοί ακόμα και σε αυτό. Κανένας τους δεν έχει το θάρρος να σταματήσει το μαρτύριο μας”, δηλώνει το 17χρονο κορίτσι. Η Mayat αναφέρει ακόμα ότι μερικά από τα μικρότερα κορίτσια έχουν σταματήσει να μιλούν, εξαιτίας της κακοποίησής τους και ότι οι απαγωγείς τους τις έχουν πάρει μακριά, ενώ πολλές γυναίκες έχουν αποπειραθεί να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Η ίδια δηλώνει ότι ντρέπεται για όσα τις έχουν κάνει και ικετεύει το δημοσιογράφο να μην αποκαλύψει το πραγματικό της όνομα. “Ένα μέρος του εαυτού μου θα ήθελε να πεθάνει αμέσως, να βυθιστεί κάτω από το χώμα και να μείνει εκεί. Αλλά ένα άλλο κομμάτι μου ακόμα ελπίζει ότι θα σωθεί και ότι θα μπορέσω να αγκαλιάσω τους γονείς μου για μια ακόμη φορά. Μερικές φορές νιώθω ότι δεν θα τελειώσει ποτέ. Και αν τελείωνε, η ζωή μου θα παρέμενε για πάντα σημαδεμένη από τα βασανιστήρια που έχω περάσει τις προηγούμενες εβδομάδες. Ακόμα και αν επιβιώσω, δεν νομίζω ότι θα καταφέρω να βγάλω αυτή τη φρίκη από το μυαλό μου”, δηλώνει στη συνέντευξή της η Mayat. Η ιστορία της Mayat διαψεύδει παλαιότερους ισχυρισμούς των τζιχαντιστών, που είχαν σκοπό να αναδείξουν τη ζωή υπό το Ισλαμικό Κράτος, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον και τη φροντίδα τους για τις χήρες και τα παιδιά. Σύμφωνα με μία έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας τον προηγούμενο μήνα, το Ισλαμικό Κράτος έχει αποκομίσει τεράστια εδαφικά οφέλη κατά μήκος του βόρειου Ιράκ και τμήματα της Συρίας, αιχμαλωτίζοντας χιλιάδες γυναίκες και παιδιά. Η Mayat τελείωσε τη συνέντευξή της λέγοντας: “Έχουν ήδη σκοτώσει το σώμα μου. Τώρα σκοτώνουν την ψυχή μου.”
----------------------------------------------------------------------------------------
Ηλεκτροσόκ
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014, 15:11
«Ηλεκτροπληξία» πρόκειται να προκαλέσουν σε 7,5 εκατομμύρια καταναλωτές οι αυξήσεις που έρχονται τον Οκτώβριο στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Στο επίκεντρο τίθενται οι αυξήσεις στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), που πληρώνονται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο της ΔΕΗ όσο και των ανταγωνιστών της, και οι οποίες «επιδοτούν» το κόστος ηλεκτροδότησης των καταναλωτών στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, αλλά και όλων εκείνων που ανήκουν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το ύψος της αύξησης των ΥΚΩ. Το βέβαιο είναι ότι εντός του Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα καταθέσει την αναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση τόσο για τον τρόπο επιμερισμού ανά κατηγορία των ΥΚΩ (για το ύψος των οποίων έχει αποφασίσει η ΡΑΕ) όσο και για τον ρυθμό πληρωμής από τους καταναλωτές των ΥΚΩ παρελθόντων ετών. Σήμερα, για κάθε 1.000 κιλοβατώρες που καταναλώνει ένα νοικοκυριό πληρώνει από 6,99 μέχρι και 44,8 ευρώ το τετράμηνο, ανάλογα με την κλίμακα της συνολικής κατανάλωσής του. Το κόστος αυτό πολύ σύντομα θα αυξηθεί.
Σενάρια για αύξηση 25% Όπως εκτιμάται, η αύξηση θα είναι περίπου 25%, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες δαπάνες για ΥΚΩ το έτος 2012 και 2013, έτσι όπως προσδιορίστηκαν με απόφαση της Ρυθμιστική Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Η απόφαση εκείνη «εκτόξευσε» τη δαπάνη για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας σε 842 εκατ. ευρώ για το 2012 και σε 850 εκατ. για το 2013, έναντι μόλις 670 εκατ. ευρώ το 2011. Η αύξηση αυτή οφείλεται αφενός στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος για αγορά πετρελαίου με το οποίο λειτουργούν οι μονάδες της ΔΕΗ στα νησιά και αφετέρου στη διόγκωση του αριθμού των καταναλωτών που έχουν ενταχθεί τα δύο τελευταία χρόνια στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, οι οποίοι ξεπερνούν πλέον τις 500.000. Προκειμένου το αρμόδιο υπουργείο να αποφύγει ένα «ηλεκτροσόκ» στους καταναλωτές, με τη ρύθμιση που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή, θα επιμερίζει την ανάκτηση των ΥΚΩ σε δύο ή και περισσότερα έτη. Σε διαφορετική περίπτωση θα προέκυπταν αυξήσεις-σοκ. Σημειώνεται ότι παλαιότερα ο επιμερισμός των ΥΚΩ γινόταν με απόφαση της ΡΑΕ, ωστόσο το Συμβούλιο της Επικρατείας απεφάνθη ότι αυτό ήταν παράνομο. Ως εκ τούτου, απαιτείται πλέον κάθε χρόνο νομοθετική ρύθμιση. Το μεγαλύτερο, πάντως, μέρος του ποσού που οι καταναλωτές πληρώνουν για ΥΚΩ αντιπροσωπεύει το αυξημένο κόστος ηλεκτροδότησης των μη διασυνδεδεμένων νησιών, το οποίο το 2012 ανήλθε σε 784 εκατ. ευρώ και το 2013 στα 771 εκατ.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Επιτυχής δοκιμή πυρηνικού πυραύλου
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014, 15:36
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η δοκιμή ενός πυρηνικού πυραύλου ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας. Ο επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού πρόσθεσε ότι σχεδιάζεται να γίνουν άλλες δύο δοκιμές.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Νεκρός ο αρχηγός της ισλαμοφασιστικης Άχραρ αλ Σαμ
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014, 15:27
Ανάμεσα στα 28 αρχηγικά τομαρια της Άχραμ αλ Σαμ είναι και ο αρχηγός της συμμοριας, Χάσαν Άμπουντ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Al Jazeera. Ο Άμπουντ σκοτώθηκε μαζί με τουλάχιστον άλλα 45 καθαρματα σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε χώρο όπου είχαν συγκεντρωθεί γουρουνια ισλαμοφασιστες της μισθοφορικης συμμοριας για να συνεδριάσουν, στην επαρχία Ιντλίμπ. Σύμφωνα με το Al Jazeera, η Άχραμ αλ Σαμ, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μισθοφορικες ισλαμοφασιστικες συμμοριες που δρουν στη Συρια, ανακοίνωσε ότι τη θέση του Άμπουντ θα αναλάβει ο Άμπου Τζάμπερ.
--------------------------------------------------------------------------------------
«Δεν έδειξε σεβασμό ο Πρωθυπουργός στον μικροομολογιούχο»
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014, 15:05
Του Δημήτρη Αλεξόπουλου*
Η απάντηση που έδωσε ο κ. Σαμαράς στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στον μικρο-ομολογιούχο, που του ανέφερε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα αυτοκτονίας, μετά την οικονομική καταστροφή που έχει υποστεί από το κούρεμα τον ομολόγων, προκαλεί σοκ. Ο κ. Πρωθυπουργός ομολόγησε ότι γνωρίζει το θέμα. Μα πριν τις εκλογές από το Ζάππειο, δήλωνε ότι έχει και την λύση. Του χρόνου μάλλον δεν θα το γνωρίζει καν. Στην κοινωνική ομάδα των μικροομολογιούχων το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό. Ειδικά σε έναν άνθρωπο 70 χρονών που δούλεψε μια ζωή και είδε τους κόπους μιας ζωής να χάνονται σε ένα βράδυ, εξαιτίας της αφερεγγυότητας του κράτους του. Ειδικά σε έναν άνθρωπο που βλέπει τα πλεονάσματα να περνούν από μπροστά του, και ο κ. Σαμαράς να μην του επιστρέφει αυτά που του οφείλει άλλα να τα στέλνει στους ξένους δανειστές, λέγοντας απλά ότι γνωρίζει το θέμα. Ειδικά σε έναν άνθρωπο που έμαθε πρόσφατα, ότι Γερμανός που έχασε και αυτός τα λεφτά του από το Ελληνικό κούρεμα, δικαιώθηκε σε Γερμανικό δικαστήριο, όταν προσέφυγε εναντίον της τράπεζας που του πούλησε τα Ελληνικά ομόλογα, με το αιτιολογικό ότι ήταν μεγάλης ηλικίας και ενώ αγόρασε ομόλογα διετίας, με το κούρεμα και την ανταλλαγή βρέθηκε να κατέχει ομόλογα με λήξεις από 20 έως 40 χρόνια. Ειδικά σε έναν άνθρωπο που βλέπει ότι το κράτος μερίμνησε από την πρώτη στιγμή στο να καλύψει τις απώλειες των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων χορηγώντας βοήθεια 100 φορές περισσότερη από όσοι χρειάζονται οι μικροομολογιούχοι. κ. Σαμαρά, σεβασμό δείχνουμε σε αυτόν τον άνθρωπο δίνοντας μία από τις δύο παρακάτω απαντήσεις: 1) Δυστυχώς τα χάσατε τα χρήματά σας. 2) Θα αποκαταστήσουμε την αδικία άμεσα, γιατί τώρα μπορούμε.
*Ο Δημήτρης Αλεξόπουλος είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου
-----------------------------------------------------------------------------------------
Προαναγγελια – σοκ Βοριδη. Λουκετο σε νοσοκομεια. Η ειρωνια είναι ότι αυτή η δηλωση εγινε σε συνεντευξη Τυπου που εγινε υποτιθεται για να διασκεδασει τις εντυπωσεις μετα το σαλο που προκληθηκε για το βαθυ μαχαιρι στις προληπτικες διαγνωστικες εξετασεις, στο οποιο αλλωστε επεμεινε. Για την κυβερνηση, ειπε, το ενδεχομενο να κλεισουν νοσοκομεια που δεν αντεχουν τον ανταγωνισμο, «είναι ανοιχτο», ειπε. Αν θελει ο ΣΥΡΙΖΑ, «μπορει καλιστα να ασκησει κοινωνικη πολιτικη» ειπε.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ακτοπλοια. Εκπτωτη η ΝΕΛ από δυο αγονες γραμμες με αποφαση του Μ. Βαρβιτσιωτη. Η εταιρεια καταγγελει το υπουργειο για καθυστερηση πληρωμης των επιδοτησεων. Τα δρομολογια θα εκτελουνται για τρεις μηνες από άλλη εταιρεια που θα επιλεγει με απευθειας αναθεση από τον υπουργο.
--------------------------------------------------------------------------------------
Υπουργειο Εσωτερικων. Τελος στις «Μανωλαδες»? Σχεδιο νομου που θα εισαχθει στη Βουλη επιχειρει να περιορισει τη «μαυρη» εποχικη εργασια. Επιβαλλει στους εργοδοτες να πληρωνουν παραβολα, ΟΓΑ και να εξασφαλιζουν στους ξενους αξιοπρεπη διαμονη και ισα δικαιωματα με τους αλλους εργατες.
----------------------------------------------------------------------------------------
Τσεκουρι Βοριδη στις διαγνωστικες εξετασεις. Πρωτα εκλεισαν τα εργαστηρια του ΕΟΠΥΥ στρεφοντας τους ασφαλισμενους σε ιδιωτες, και τωρα επικαλουνται αυξηση δαπανων
----------------------------------------------------------------------------------------
Το κοστος για τα μετρα ασφαλειας της αστυνομιας στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονικη αγγιξε το 1 εκατ ευρω. Αυτό αναφερουν συνδικαλιστες αστυνομικοι σε επιστολη τους στον υπουργο Δημοσιας Ταξης Βασιλη Κικιλια. Το ποσο χαρακτηριζεται «αστρονομικο για τα σημερινα οικονομικα δεδομενα της χωρας μας».
-----------------------------------------------------------------------------
Η ρυπανση στην Αθηνα εχει φτασει παλι σε δυσθεωρητα επιπεδα!!! Στο σταθμο του Αμαρουσιου μετρηθηκε η μεγαλυτερη ατμοσφαιρικη ρυπανση της Αθηνας!!!
------------------------------------------------------------------------------------
ΙΡΑΚ - «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ» «ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»
Ανακοινώθηκε νέα κυβέρνηση στο Ιράκ Συνάντηση αύριο στη Σαουδική Αραβία με την παρουσία του Τζον Κέρι Εντείνονται οι διεργασίες για την «αντιμετώπιση των ισλαμοφασιστων μισθοφορων τακφιριστών»
Παρέμβαση Λαβρόφ
«Υπάρχουν λόγοι να υποψιαστεί κανείς ότι αεροπορικές επιθέσεις σε συριακά εδάφη μπορεί να στοχεύσουν όχι μόνο περιοχές που ελέγχουν δυνάμεις του "Ισλαμοφασιστικού Κράτους", αλλά και κυβερνητικά στρατεύματα μπορεί επίσης να δεχτούν επίθεση ώστε να αποδυναμωθούν θέσεις του στρατού του Μπασάρ Ασαντ», δήλωσε από τη Μόσχα χτες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ. «Καμιά χώρα δεν πρέπει να έχει ιδιαίτερα σχέδια σε τέτοια θέματα. Αυτό που μπορεί να υπάρχει είναι μόνο συνδυασμένες, συλλογικές, μονοσήμαντες ενέργειες. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα», πρόσθεσε, αναφορικά με τα σχέδια «αντιμετώπισης» του Ισλαμοφασιστικου Κρατους.
-----------------------------------------------------------------------------
Η υποκρισία και η πραγματική στόχευση
Βαθύτατα αντιδραστικές διατάξεις για τη λειτουργία των κομμάτων, που «ψήνονταν» εδώ και καιρό με τη «συνδρομή» της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης, προωθεί το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων, το οποίο συζητείται από χτες σε επιτροπή της Βουλής. Βασική στόχευσή του είναι η παραπέρα θωράκιση του αστικού πολιτικού συστήματος απέναντι σε κόμματα, αλλά και συνολικότερα οργανώσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που αμφισβητούν το σύστημα της εκμετάλλευσης, την εξουσία του κεφαλαίου. Στο όνομα τάχα της «καταπολέμησης της διαπλοκής», το νομοσχέδιο προωθεί το πλήρες «φακέλωμα» των μελών και των φίλων κάθε κόμματος που στηρίζεται οικονομικά στη συνδρομή των μελών του και στο υστέρημα του λαού. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι κάθε εργαζόμενος, άνεργος, απλός άνθρωπος που δίνει μια συνδρομή ή μια οικονομική ενίσχυση ακόμα και 2 - 5 ευρώ από το υστέρημά του, θα πρέπει να δίνει ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ ή Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας! Την ίδια ώρα, η υποκρισία και η πραγματική στόχευση του νομοσχεδίου αποκαλύπτονται ανάγλυφα από το γεγονός ότι νομιμοποιεί και θεσμοθετεί και επίσημα πλέον τη συναλλαγή κομμάτων και βουλευτών με επιχειρηματικούς ομίλους, θεσπίζοντας μάλιστα και έκπτωση στο 100% των σχετικών ποσών από το φορολογητέο εισόδημα των επιχειρηματιών - χρηματοδοτών!
---------------------------------------------------------------------------------
11 Σεπτέμβρη 1973, ο Salvador Allende, σοσιαλιστής πρόεδρος της Χιλής πέφτει δολοφονημένος από την αμερικανοκίνητη χούντα!
-------------------------------------------------------------------------------------
ΜΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ! Κύριε Πρετεντέρη πείτε στους συνωμοσιολόγους του Ρόιτερς οτι η Αργεντινή χρεοκόπησε! Αυτοί γράφουν οτι παίρνει δις απο την Κίνα!
Οταν το γραφαμε εμείς, τα αγράμματα πολιτικάντικα, διεφθαρμένα ζωα μας ελεγαν συνωμοσιολόγους. Ύπουλο χτύπημα της Αργεντινης στους …Πρετεντερηδες! Υπέγραψε δάνειο 7,5 δις και σουαπ 11 δις με την Κίνα. Απο τις 19 Ιουλίου. Τοτε, οι εδω Ταλιμπάν του μνημονιου έσκουζαν οτι “χρεοκόπησε η Αργεντινη”!!! Και εμας μας εσωσε το μνημονιο.. Πως ακριβως μας εσωσε; Γεμίζοντας τις τσέπες των αληταραδων, κολλητών της συμμορίας Παπανδρεου που αγόρασαν ομολογα στο discount και πενταπλασίασαν τα λεφτα τους! Θα έρθει η στιγμη του ειδικού δικαστηρίου για αυτούς που τα...φαγανε!
---------------------------------------------------------------------------------------
Γαλάζιοι κλέφτες με βραβεία “Nobel” κλεψιάς… ΟΥΣΤ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ...
ΣΦΑΛΙΑΡΑ 2,5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΟ… ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ – Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΚΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕ ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ… «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ» ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΓΥΦΤΙΚΑ ΣΚΕΠΑΡΝΙΑ ΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ... ΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΔΕ ΣΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ 2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΩΡΗ...ΜΟΥΧΡΙΤΣΑ!
----------------------------------------------------------------------------------------
Βούλτεψη: Οι Ελληνες πέταξαν τα χρήματά τους σε ακίνητα... Να δεις πως θα τρέχει το αίμα -η ίδια είχε μαντέψει τις καραμπίνες- μόλις θελήσετε να τα δημεύσετε! Και τότε να δούμε που θα βρείτε κρυψώνα!
Νεολαία Ανεξάρτητων Ελλήνων Βοιωτίας-Θήβα
Βούλτεψη: Οι Ελληνες πέταξαν τα χρήματά τους σε ακίνητα... ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΣΕΝΑ...
---------------------------------------------------------------------------------------
Συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τους απολυμένους της Coca Cola
«Όπως αποδείχθηκε και με τη χθεσινή απόφαση για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, πρόκειται για εργαζόμενους, για τους ανθρώπους αυτούς που εδώ και ένα χρόνο, από την 1η Οκτωβρίου του 2013, δίνουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία. Μια εργασία που διακόπηκε, γιατί η εταιρεία αποφάσισε να μετακομίσει σε διπλανή χώρα, η οποία από τη μία πλευρά έχει μικρότερη φορολογία – και αυτό οφείλεται στην... κυβερνητική πολιτική – και από την άλλη πλευρά φθηνότερο εργατικό δυναμικό. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι ότι οι πολίτες είμαστε και καταναλωτές, οι πολίτες θα πρέπει να επιβραβεύουμε εκείνες τις επιχειρήσεις οι οποίες δίνουν δουλειά σε Ελληνίδες και σε Έλληνες και θα πρέπει να τιμωρούμε εκείνους που επιλέγουν να φεύγουν σε άλλους φορολογικούς παραδείσους, να μην απασχολούν ούτε έναν εργαζόμενο παρά μόνο τους «μπράβους» της εταιρείας σεκιούριτι, που τους έχουν ως ψευδομάρτυρες στα δικαστήρια. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στηρίζουμε το μποϊκοτάζ προϊόντων που έχουν ζητήσει οι εργαζόμενοι στην Coca Cola. Ζητάμε από τους πολίτες να σταματήσουν να αγοράζουν προϊόντα, προκειμένου να ενισχύσουμε τον αγώνα των εργαζόμενων για να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, προκειμένου να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να μπορέσει να υπάρχει δουλειά σε μία χώρα που πλήττεται από ανεργία σε ποσοστό πάνω από 30% και ιδίως στους νέους πάνω από 55%. Καλούμε τους εργαζόμενους να κρατήσουν στον αγώνα τους. Καλούμε και τους πολίτες να βοηθήσουν, πέρα από το μποϊκοτάζ, όσο μπορούν προκειμένου να μείνουν όρθιοι. Σήμερα είναι οι εργαζόμενοι της Coca Cola, αύριο θα είναι οι εργαζόμενοι σε μια άλλη βιομηχανία, σε μια άλλη εταιρεία. Αυτό μας αφορά όλους, όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Θα πρέπει να δείξουμε ότι η δύναμη των πολιτών είναι ισχυρότερη. Εδώ, στη Θεσσαλονίκη, στο δημοψήφισμα που έγινε για το νερό, αποδείξατε ότι η άμεση δημοκρατία μπορεί να λειτουργήσει. Η δύναμη των καταναλωτών είναι μεγαλύτερη από τις πολυεθνικές εταιρίες και πολύ πιο ισχυρή από τις πολιτικές των κυβερνήσεων. Δίπλα, λοιπόν, σε αυτούς τους εργαζόμενους, είμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες, ακόμα και στον εαυτό μας. Ας λειτουργήσουμε μια φορά σαν Έλληνες. Εγώ σας εύχομαι καλή δύναμη, συνέχεια στον αγώνα και ενωμένοι να προχωρήσετε».
----------------------------------------------------------------------------------------
19:30 Ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου προς τους παραγωγικούς φορείς στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»