Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Πεμπτη 25 Σεπτεμβριου 2014


Αποστολή του Κόκκινου στο Αντιφασιστικό Καραβάνι Αλληλεγγύης προς την Ουκρανία
Τις εξελίξεις απο το διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς που ξεκινά το ταξίδι της απο αύριο στη Μόσχα θα σας μεταφέρει το Κόκκινο με τον απεσταλμένο του, Άρη Χατζηστεφάνου. Για τη Μόσχα αναχωρεί σήμερα το βράδυ η ελληνική αποστολή που θα συμμετάσχει στο διεθνές καραβάνι Αλληλεγγύης για τους εξεγερμένους κατοίκους της νοτιανατολικής Ουκρανίας. Το καραβάνι θα επισκεφτεί προσφυγικούς καταυλισμούς όπου θα παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια. Το ιταλικό συγκρότημα Banda Bassotti, που είχε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, θα πραγματοποιήσει σειρά αντιφασιστικών συναυλιών κινούμενο από τη Μόσχα προς τα σύνορα της Ουκρανίας στην περιοχή του Ντονμπάς. Την πορεία του καραβανιού θα σας μεταφέρει καθημερινά ο Ρ/Σ στο κόκκινο και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, στο πλαίσιο μεγάλης δημοσιογραφικής αποστολής για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
---------------------------------------------------------------------------------
Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σανγκάης σε νέα φάση
H Kίνα, με βάση τα στοιχεία του 2013, είναι δεύτερη δύναμη παγκοσμίως, με ΑΕΠ 16,15 τρισ. δολάρια, και η Ρωσία είναι πέμπτη, με ΑΕΠ 3,46 τρισ. δολάρια. Αν μπει και η Ινδία, τότε καταλαβαίνουμε ότι ο ΟΣΣ θα αποκτήσει τεράστιες δυνατότητες.
Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες οι εργασίες της ετήσιας συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης (ΟΣΣ) που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, Ντουσανμπέ, 11-12 Σεπτεμβρίου, αφού προηγήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου διατραπεζικό και επενδυτικό φόρουμ. Οι χώρες Κίνα, Ρωσία, Καζακστάν, Τατζικιστάν και Κιργιζία συναντήθηκαν το 1996 στη Σανγκάη της Κίνας με σκοπό την ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης και την αμοιβαία μείωση των ενόπλων δυνάμεων στα μεταξύ τους σύνορα. Το 2001 προστέθηκε και το Ουζμπεκιστάν και έτσι δημιουργήθηκε ο ΟΣΣ. Οι χώρες του ΟΣΣ καταλαμβάνουν έκταση 30 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων ή το 60% της συνολικής έκτασης της Ευρώπης και της Ασίας. Ο πληθυσμός τους είναι 1 δισ. 455 εκατ. κάτοικοι ή το 1/4 του συνολικού πληθυσμού της Γης. H Kίνα, με βάση τα στοιχεία του 2013, είναι δεύτερη δύναμη παγκοσμίως, με ΑΕΠ 16,15 τρισ. δολάρια, και η Ρωσία είναι πέμπτη με ΑΕΠ 3,46 τρισ. δολάρια. Αν μπει και η Ινδία, τότε καταλαβαίνουμε ότι ο ΟΣΣ θα αποκτήσει τεράστιες δυνατότητες.
Η φετινή σύνοδος των χωρών του ΟΣΣ θα είναι κατά τα φαινόμενα η τελευταία με αυτή τη σύνθεση. Στην επόμενη ετήσια σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στη ρώσικη πόλη Ουφά του Μπασκορτοστάν (νότια Ουράλια) θα συμμετάσχουν η Ινδία και το Πακιστάν, που μέχρι τώρα αποτελούν παρατηρητές, μαζί με το Ιράν, τη Μογγολία και το Αφγανιστάν. Επίσης επιθυμεί να γίνει μέλος και το Ιράν, αλλά μέχρι τώρα, αν και υπέβαλε δύο φορές αίτηση, δεν τα κατάφερε, επειδή βρισκόταν σε καθεστώς επιβολής κυρώσεων. Τώρα όμως που έχουν επιβληθεί κυρώσεις και εναντίον της Ρωσίας, στον ΟΣΣ βλέπουν με άλλο μάτι την είσοδο του Ιράν. Η Ινδία επιθυμεί διακαώς να γίνει μέλος του εν λόγω Οργανισμού. Οι διαφορές που έχει με την Κίνα συνεχίζουν να υπάρχουν. Όμως έχουν ήδη εμπειρία από τη συνεργασία τους στο πλαίσιο των BRICS. Με το Πακιστάν όμως τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Οι σχέσεις μεταξύ του Δελχί και του Ισλαμαμπάντ δύσκολα χαρακτηρίζονται καλής γειτονίας. Ο ΟΣΣ είναι κάτι περισσότερο από περιφερειακός Οργανισμός. Δεν αποτελεί στρατιωτικό συνασπισμό, αν και λίγο πριν από τη σύνοδο της Ντουσανμπέ, στις 24-25 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στην Κίνα κοινή στρατιωτική άσκηση των χωρών του ΟΣΣ με την επωνυμία «Ειρηνική αποστολή – 2014», στην οποία έλαβαν μέρος 7.000 στρατιώτες από τις έξι χώρες. Στο τελικό κείμενο της συνόδου της Ντουσανμπέ υπάρχει η φράση «κοινή δομή εναντίον της τρομοκρατίας». Ορισμένοι στη Δύση, συνδυάζοντάς το με τη στρατιωτική άσκηση, μιλούν για τα πρώτα δείγματα ενός αντι-ΝΑΤΟ στρατιωτικού συνασπισμού. Πηγές όμως του ΟΣΣ δηλώνουν ότι δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, απλώς αυτά τα μέτρα λαμβάνονται εν όψει της αποχώρησης των ¬ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και του κινδύνου επέκτασης των τζιχαντιστών στις χώρες του Οργανισμού. Οι ηγέτες των χωρών του ΟΣΣ εξέφρασαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την αλληλεγγύη τους στη Ρωσία για τη στάση της στο ουκρανικό ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για εξεύρεση μόνιμης ειρηνικής λύσης πρέπει να συνεχιστούν. Επίσης, οι χώρες του ΟΣΣ είναι αντίθετες στην εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε διάφορες περιοχές, υπονοώντας τα σχέδια των ΗΠΑ για τοποθέτηση στην Ανατολική Ευρώπη και την Απω Ανατολή.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε στις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται για υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων στην περιοχή. Συγκεκριμένα, μίλησε για δημιουργία κοινού δικτύου μεταφορών, στο οποίο θα συνδυάζονται ο Υπερσιβηρικός σιδηρόδρομος και η συγκοινωνιακή αρτηρία Μπαϊκάλ – Αμούρ με τους «Δρόμους του μεταξιού» που σχεδιάζει η Κίνα. Το δίκτυο αυτό θα δώσει νέα ώθηση στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των χωρών του ΟΣΣ και θα αυξήσει την ποιότητα και τη λειτουργικότητα των χερσαίων μεταφορών, συνδέοντας τα λιμάνια της Βαλτικής με τα λιμάνια της Νοτιοανατολικής Κίνας. Επίσης, στη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι της Κίνας και της Ρωσίας επαναβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την ικανοποίησή τους για την πορεία υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου «Δύναμη Σιβηρίας», η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου και θα προμηθεύει την Κίνα με φυσικό αέριο (38 δισ. κυβικά τον χρόνο) από νέα κοιτάσματα της Ανατολικής Σιβηρίας. Επίσης, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας για την πραγματοποίηση των μεταξύ τους συναλλαγών με τα εθνικά τους νομίσματα, ρούβλι και γιουάν. Στόχος τους είναι τα επόμενα χρόνια με τα εθνικά τους νομίσματα να γίνεται το 50% των συναλλαγών τους. Το ποσό αυτό είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αν ληφθεί υπόψη ότι ο όγκος των εμπορικών τους συναλλαγών το 2013 ήταν 89 δισ. δολάρια, ενώ προβλέπεται το 2015 να φτάσει τα 100 δισ. δολάρια και το 2020 τα 200 δισ. δολάρια.
---------------------------------------------------------------------------------
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, διαβάζω, διαμαρτύρεται έντονα επειδή κάποιο έντυπο ή website, έγραψε ότι χωρίζει από τη γυναίκα του, κάνοντας λόγο για "παραβίαση της προσωπικής του ζωής". Αν δεν το διάβασες καλά, επαναλαμβάνω: Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, διαμαρτύρεται έντονα, επειδή κάποιο έντυπο ή website, έγραψε ότι χωρίζει από τη γυναίκα του, κάνοντας λόγο για "παραβίαση της προσωπικής του ζωής"! Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος!
-----------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΔΩΣΑΝ VISA ΣΤΟΝ ΙΜΑΜΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΕΡΒΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ
Oρθοδοξοφοβία θριαμβεύει στην Ευρώπη……Θύμα ρατσιστικού μίσους έπεσε σέρβος ορθόδοξος ιερέας από τις βρετανικές αρχές.Οι Βρετανοί ουσιαστικά του απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα και έκριναν ως persona non grata,ανεπιθύμητο τόσο αυτόν όσο και τη συνοδεία του.
H M.Βρετανία αρνήθηκε τη χορήγηση ταξιδιωτικής visa σε ορθόδοξο σέρβο ιερέα και στο γκρουπ των λοιπών σέρβων που συνόδευε με προορισμό την Αγγλία. Την ίδια ώρα θεωρούσε τη visa και έκρινε μεροληπτικά ευπρόσδεκτους μόνο τον ιμάμη της Σεμπρένιτσα και τους βόσνιους μουσουλμάνους που μετείχαν στην ίδια αποστολή. Η ρατσιστική,μισαλλόδοξη στάση των βρετανών προκαλεί θύματα διακρίσεων και διαφορετικής μεταχείρησης με βάση την εθνοφυλετική καταγωγή και κυρίως το θρήσκευμα και την ιδιότητα. «Συμπληρώσαμε τα ίδια έγγραφα και καταθέσαμε τις ίδιες οικονομικές απαιτήσεις για την απόκτηση της visa.Αλλά τους Σέρβους δεν τους δέχθηκαν αντίθετα με του Βόσνιους κάτι που δείχνει μια στάση διακρίσεων από την Μεγάλη Βρετανία και από ένα μέρος της διοίκησής της απέναντι στο σερβικό λαό» καταγγέλει ο π. Mladjenović. Ως και ο hodža (ιμάμης) Peštalić της Srebrenica έμεινε έκπληκτος από την εξώφθαλμη διαφορετική μεταχείριση των δύο συνθέσεων του γκρουπ. Αποτέλεσμα ήταν ν΄ ακυρώσει κι αυτός το ταξίδι. Το γκρουπ με επικεφαλείς τον ιμάμη και τον ορθόδοξο ιερέα θα επισκεπτόταν Λονδίνο, Birmingham, Nottingham και Derby όπου θα έρχονταν σε επαφή με διάφορες θρησκευτικές κοινότητες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμη επίσκεψη στο βρετανικό κοινοβούλιο και στη σύνταξη του BBC . Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε δύο άλλα που τις τελευταίες ημέρες στοχοποίησαν την ορθόδοξη σερβική εκκλησία και Πολιτεία. Ο αμερικανός πρέσβης εξέφρασε προ ημερών την δυσφορία του για την ανέγερση ορθόδοξου ναού στην Σεμπρένιτσα.Ο αμερικανός πρέσβης επίσης δήλωσε την ενόχλησή του που η Σερβία απεύθυνε πρόσκληση στον Πούτιν να παραβρεθεί στους εορτασμούς για την απελευθέρωση του Βελιγραδίου.
---------------------------------------------------------------------------------
Oι "Ανεξάρτητοι Έλληνες"... αποτρέπουν πλειστηριασμό στο Ίλιο. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ θα συντονιστούν σε κοινή δράση; Οι λεγόμενοι δικαστές... νομίζουν ότι απλώς "κάνουν τη δουλειά τους";
Στο Ειρηνοδικείο Ιλίου, όπου υπήρχε διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτων κατοίκων της περιοχής (κάτι που συμβαίνει πανελλαδικώς κάθε Τετάρτη 4-5 μμ και ενώπιον δύο συμβολαιογράφων), ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με επικεφαλής τον κ Χάρη Καλογεράκη, χωρίς αυτοδικία, με... νόμιμο νομικό οπλοστάσιο, απέτρεψαν τον πλειστηριασμό.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
27 Σεπτεμβρίου: Όλοι-ες στην μεγάλη συναυλία στην Ιερισσό στη Χαλκιδικη για να σώσουμε έναν τόπο! Συναυλια εναντια στην εξορυξη χρυσου! Ο εισαγγελέας που άσκησε δίωξη στον Πάνο Καμμένο... κοιμάται ήσυχος;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
...παραδειγμα για ολους μας τα αδελφια μας απο Ρεθυμνο! Σταματησαν νταηλικι 6 πλειστηριασμους! Σκέψεις στην συγκυβέρνηση να δικάζουν με κουκούλες κι ανώνυμα οι δικαστές!