Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τριτη 30 Σεπτεμβριου 2014


Ας μην υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι υποτιθέμενοι «βομβαρδισμοί» των "Τζιχαντιστών" από τους Αμερικάνους κι Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, που τελικά δεν τους χτυπάνε καθόλου και τους βοηθάνε να προχωρούν, και στόχο έχουν την προώθηση των γεωπολιτικών σχεδίων των αποικιοκρατών στην περιοχή, στοχεύουν και το αντιιμπεριαλιστικό-αντιαποικιοκρατικό καθεστώς Άσαντ . Οι "Τζιχαντιστές", με τα αποτρόπαια εγκλήματα τους, είναι η αφορμή που οι ίδιοι δημιούργησαν για να δικαιολογήσουν την αεροπορική επιδρομή. Και όλοι οι λαοί πρέπει να είναι υπέρ αυτών των υποτιθέμενων «βομβαρδισμών», για να πραγματοποιήσουν πραγματικούς βομβαρδισμούς οι αποικιοκράτες στους «τζιχαντιστές» τους, που αυτοί δημιούργησαν και εξόπλισαν. Και πρέπει να είναι υπέρ των βομβαρδισμών οι λαοί, για να δημιουργήσουν πραγματική πίεση στις αποικιοκρατικές κυβερνήσεις, για να σταματήσουν τους «τζιχαντιστές» τους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ποια εκεχειρία;»
Oταν φτάσαμε, τον βρήκαμε να κάθεται δίπλα σε έναν καπνισμένο λάκκο στην αυλή του σπιτιού του, στη Μακέγεφσκα, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του Ντονέτσκ. «Πριν από λίγη ώρα», μας είπε ο Αντρέι, «με κάλεσαν να επιστρέψω γιατί ένας όλμος χτύπησε το σπίτι μου και σκότωσε τη μητέρα μου». Δεν πρόλαβε να τη δει. Στο σπίτι υπήρχαν μόνο μέλη της αστυνομίας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, που πραγματοποιούσαν μια πρόχειρη αυτοψία. «Αυτό συνιστά το τέλος της εκεχειρίας;» ρώτησα με αφέλεια έναν πάνοπλο πολιτοφύλακα που στεκόταν δίπλα μου, ενώ την ίδια στιγμή ακούγαμε ισχυρές εκρήξεις σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων. «Ποια εκεχειρία;» μου απάντησε με ύφος ειλικρινούς απορίας – σαν να μην είχε ακούσει ποτέ ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ναζιστων του Κιεβου έχουν αποφασίσει κατάπαυση του πυρός με τις ένοπλες ομάδες της περιοχής.
Για αρκετές εβδομάδες οι κάτοικοι του Ντονέτσκ ξυπνάνε και κοιμούνται με τους ήχους όλμων που εξαπολύουν οι τελευταίες ναζιστικές δυνάμεις του Κιεβου που παραμένουν αποκλεισμένες στο αεροδρόμιο της πόλης. Με τα τελευταία όπλα που έχουν στη διάθεσή τους πραγματοποιούν τυφλά χτυπήματα σε κατοικημένες περιοχές και δέχονται την απάντηση των ενόπλων του Ντονέτσκ. «Είναι φασίστες του Δεξιού Τομέα και δεν πρόκειται να παραδοθούν» μου εξηγούσε λίγες ώρες νωρίτερα ένας άλλος πολιτοφύλακας. Τον είχα συναντήσει το πρωί σε μια περίεργη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Σαούρ Μαγκίλα, ένα από τα σημαντικότερα πεδία μάχης του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου ανάμεσα στις ναζιστικές δυνάμεις του Χίτλερ και τον Κόκκινο Στρατό. Δεκάδες πολιτοφύλακες και απλοί πολίτες προσεύχονταν μπροστά σε μια εικόνα της Παναγίας που είχε μεταφερθεί γι’ αυτόν τον λόγο από τη Μόσχα. Στο βάθος κυμάτιζε μια σημαία με σφυροδρέπανο, ενώ τριγύρω έστεκαν τα απομεινάρια από ένα μνημείο σοσιαλιστικού ρεαλισμού για τα θύματα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Δίπλα στην εικόνα της, εκατοντάδες λουλούδια κάλυπταν φρεσκοσκαμμένους τάφους και σε έναν από αυτούς ο σταυρός έγραφε «Ελληνας». Το μνημείο καταστράφηκε το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων με τις ναζιστικές δυνάμεις, από τις οποίες σκοτώθηκαν και μέλη της πολιτοφυλακής ελληνικής καταγωγής. Για τους πολιτοφύλακες που είχαν συγκεντρωθεί να τιμήσουν τους χαμένους συντρόφους τους ήταν μια επανάληψη της ιστορίας. Στα μάτια τους οι στρατιώτες του Κιέβου δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους ναζιστές του Τρίτου Ράιχ που σκότωναν τους προγόνους τους στην ίδια ακριβώς τοποθεσία. Και ώς έναν βαθμό φαίνεται να έχουν δίκιο: οι ένοπλες δυνάμεις των ναζιστων του Κιεβου προτίμησαν να στείλουν σε αυτές τις περιοχές τις πιο εξτρεμιστικές ομάδες, οι οποίες αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από μέλη του φασιστικού Δεξιού Τομέα. Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι ήταν μια πολιτική απόφαση της ναζιστικης κλικας του Κιέβου προκειμένου να κρατά αυτές τις ομάδες μακριά από την πρωτεύουσα. Επιστρέφοντας από το μνημείο του Σαούρ Μαγκίλα, συναντήσαμε μια αποστολή του ΟΑΣΕ, που τις τελευταίες ημέρες έχει ενισχύσει την παρουσία του στις δύο λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, αλλά και στα σύνορα με τη Ρωσία. «Ηρθαν να διαπιστώσουν αν τηρείται η εκεχειρία», μας είπε ο οδηγός μας. «Ποια εκεχειρία;» τον ρώτησα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάτρα... κουκουεδικος δήμαρχος... μετά την εκδήλωση του Παμμικρασιατικού Συλλόγου στο Αρχαίο Ωδείο συμμετείχε, στην συγκέντρωση προς αποθήκευση, των μαξιλαριών από τα διαζώματα του Ρωμαϊκού θεάτρου. Βόλος... δήμαρχος ο Μπέος... αισχρός, επιτέθηκε για ακόμα μία φορά στη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Astra TV, Ειρήνη Θεοδωροπούλου. Την είχε αποκαλέσει νάνο, και ζήτησε την επόμενη φορά να του στείλουν ρεπόρτερ μετρίου αναστήματος. Την Παρασκευή 26/09, που "παραχώρησε" συνέντευξη Τύπου, συνέχισε την χυδαία επίθεση προς την Ειρ. Θεοδωροπούλου, έβαλε στο τραπέζι ένα κουτί με 12ποντες γόβες, ως δώρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε. Για να καλύψουμε τη διαφορά...". Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για "περιστατικά τρομοκρατίας και ύβρεων, που υφίστανται οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι του Βόλου, τα οποία δεν έχουν προηγούμενο". Οι κακοήθεις μην προτρέξουν... αυτός είναι ο χαρακτήρας του Πελετίδη, δεν στήθηκε να τον φωτογραφίσουν, τον ξέρουν πολύ καλά στην Πάτρα οι ασθενείς του... έχει αποδείξει στην πράξη ότι η ιατρική είναι πρωτίστως λειτούργημα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
μολις η επαναστατικη αριστερα ξαναπιασει το νημα απ την αρχη .....και σηκωθει απ τα αμφιθέατρα , τα τραπεζια των θεωρητικων συζητησεων και αναζητησεων και κατεβει χαραματα στους χωρους που ανασαινουν , ζουν και πεθαινουν οι εργατες....θα χει γινει το πρωτο σημαντικο βημα για την κοινωνικη χειραφέτηση....
σχολιο.- Oχι μόνο στους χώρους δουλειάς όμως, γιατί οι άνεργοι & οι νέοι είναι "το χτυπημένο τμήμα της εργατικής τάξης", και οχι "δεν πρέπει να ασχολούμαστε με αυτούς" όπως λέει και το κκε .. σχολο.- ...και στις παραλίες να πάει αυτές του ΤΑΙΠΕΔ που είναι για πούλημα, έστω για κάμπινγκ , κάτι θα κάνει... σχολιο.- στο ζητημα -για τους χωρους- οι εργατες δεν ζουν μονο στους χωρους δουλειας.....εκτος αν εχω χασει εγω κατι και η επαναστατικη αριστερα πρεπει να ειναι παρουσα στα σχολεια στις λαικες γειτονιες , στα καφενεια , στα νυχτερινα σχολεια , στο καφενεδακι της Δραπετσωνας , του Ρεντη η του Αιγαλεω....και να μην αφησει τα συνδικατα που ελεγχονται απο την γραφειοκρατια τους χωρους δουλειας.....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Βαρβέλης για τον Μπάμπη Παπαδημητρίου:
1. Απλά το αναφέρω για όσους δεν το γνωρίζουν... o Μπάμπης Παπαδημητρίου, της "Καθημερινής" και του SKAI, δεν είναι... δημοσιογράφος... αυτοαποκαλείται έτσι... Είναι τραπεζικός υπάλληλος, εκτός από υπάλληλος του Αλαφούζου.. Εργάζεται, παράλληλα, στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και πληρώνεται από όλες τις τράπεζες, δηλαδή από εμάς... Ουδέποτε υπήρξε, ούτε και θα γίνει μέλος της ΕΣΗΕΑ... Είναι το "μάτι" των τραπεζιτών στα ΜΜΕ... Γι'αυτό και η ...λύσσα του για ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, χωρίς να βάλουν ένα ευρώ, οι τραπεζίτες.
2. Ο...Μπαμπίνος λοιπόν,(Μπάμπης Παπαδημητρίου) ετύγχανε από τα μικράτα του αριβίστας και παρτάκιας, πάντα στη λούφα και στην παραλλαγή... και βεβαίως πάντα όπου φύσαγε ο αγέρας... Από υπάλληλος λογιστηρίου μικρής ξενοδοχειακής επιχείρησης, Σύμβουλος Διοίκησης, δίπλα στον Βαΐτσο (όταν ήταν Διοικητής της τότε ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ). Κανένας, ούτε οι οικείοι του, δεν γνωρίζουν, αν τελείωσε κάποιο ιδιωτικό εμπορικό κολέγιο στη Γαλλία που τον είχαν στείλει, λόγω κάποιου θείου που είχε στο Παρίσι..... Τώρα πώς "κόλλησε" στον Βαΐτσο, ουδείς γνωρίζει..... Στην Τράπεζα ασχολούνταν με το Οικονομικό Δελτίο που εξέδιδε η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας.... Κ όταν λέμε ασχολούνταν, όχι φυσικά στην συγγραφή, αλλά στην....σελιδοποίηση!!! Από κει του ήρθε και η φαεινή ιδέα να αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος!!! Αλλά ας γελάσουμε και λίγο με το ποιόν του φαιδρού Μπάμπη. Το 1981, πολύ κοντινό του πρόσωπο που εργαζόταν στην Διοίκηση της Εμπορικής και γνώριζε τα πράγματα εκ των έσω.. παντρεύτηκε. Καλεσμένος στον γάμο και ο Μπαμπίνος. Ακολουθεί όπως πάντα το τραπέζι του γάμου, όπου κάποια στιγμή, σε ανύποπτο χρόνο ο Μπαμπίνος σηκώθηκε να φύγει. Στην ερώτησή του γαμπρού γιατί αποχωρεί, ιδιαίτερα μεγαλόφωνα για να ακουστεί σε όλη την αίθουσα, του είπε, ότι έχει ένα συμβούλιο με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σιατίστης Παύλος: να παραιτηθούν οι υπουργοί και να πιάσουν δουλειά οι καθαρίστριες
Μακροσκελή δήλωση έκανε ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που κρίνει παράνομη την κατάργηση της Κυριακής αργίας, καθώς και την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική απέναντι στις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.
Η πλήρης δήλωση του μητροπολίτη: Αυτές τις ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την απόφαση της εξουσίας δια την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Ἡ εξουσία ενοχλήθηκε και το έδειξε. Θεωρήθηκε μάλιστα η δικαστική απόφαση παρενόχληση στο έργο της εξουσίας. Υπουργικά χείλη δεν έκρυψαν την δυσφορία της εξουσίας δια την ανωτέρω δικαστική απόφαση και άφησαν να εννοηθεί ότι θα κάνουν το παν-που σημαίνει ότι θα ασκήσουν πιέσεις- δια την ανάκληση μιας τέτοιας απόφασης. Εάν όμως δεν απατώμαι η δικαιοσύνη και μάλιστα στον ανώτατο βαθμό, έρχεται να προφυλάξει τον λαό και τον κάθε άνθρωπο από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας, διαφορετικά ο πολίτης θα μείνει ανυπεράσπιστος. Σε μια σοβαρή δημοκρατία, σε μια αληθινή δηλαδή Δημοκρατία, οι τρεις εξουσίες οφείλουν να είναι διακριτές και ανεξάρτητες και ανεπηρέαστες. Οφείλουν να λειτουργούν με τρόπο που να εμπεδώνουν την ασφάλεια στον πολίτη. Να του παρέχουν τα εχέγγυα ότι αν αισθάνεται ότι αδικήθηκε η ότι διώκεται να έχει την ασφάλεια της προσφυγής στην δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη δεν είναι ορντινάτσα της εκάστοτε εξουσίας για να καλύπτει τις παραβάσεις της και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά υπάρχει για τον πολίτη και δη τον ανυπεράσπιστο πολίτη. Η ενόχληση λοιπόν της εξουσίας για την απόφαση της δικαιοσύνης αποκαλύπτει την φασίζουσα νοοτροπία της, αποκαλύπτει ότι η εξουσία διολισθαίνει προς τον αυταρχισμό και την απολυταρχία μη δεχομένη κανένα έλεγχο ακόμη και από την δικαιοσύνη. Αυτό όμως συνιστά εκφασισμό της πολιτικής μας ζωής. Οι δικτάτορες αναστέλλουν την αυτόνομη λειτουργία των εξουσιών διότι εκείνοι μόνον γνωρίζουν πιο είναι το καλό της χώρας. Συμβαίνει όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση το πολιτικό προσωπικό και οι άνθρωποι της εξουσίας να είναι τα ίδια πρόσωπα που κατέστρεψαν και ρήμαξαν αυτόν τον τόπο. Συμβαίνει ακόμη με τον τρόπο τους, την συμπεριφορά τους και την όλη πολιτεία τους να μας δείχνουν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα από την κρίση και την εξουθένωση του λαού μας και ότι εκείνοι απολαμβάνουν και σήμερα αυτά που απολάμβαναν παλαιότερα, ζουν με την ίδια άνεση και ίσως με την ίδια χλιδή που ζούσαν στο παρελθόν. Δεν φαίνεται πουθενά η συμμετοχή τους στο δράμα του λαού μας. Από την άλλη πλευρά ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός τα έχει βάλει με μια χούφτα γυναίκες- τις καθαρίστριες του Υπουργείου των Οικονομικών –και δεν ντρέπεται. Δεν ντρέπονται μερικοί υπουργοί παρά και πάλι την απόφαση της δικαιοσύνης να στέκονται απέναντι σε γυναίκες που διεκδικούν το ψωμί των παιδιών τους και το δικαίωμα τους να μην πεθάνουν στο δρόμο. Αναμένω με περιέργεια να δω την απόφαση της δικαιοσύνης για δεύτερη φορά και τη στάση της Πολιτείας. Και επί τέλους αν από τις καθαρίστριες κινδυνεύει η οικονομία του Κράτους τότε ας παραιτηθούν μερικοί Υπουργοί για να σωθεί η χώρα. Οι καθαρίστριες ίσως να είναι πιο απαραίτητες από μερικούς από αυτούς. Άλλωστε οι καθαρίστριες δεν κατέλαβαν αυθαίρετα αυτές τις θέσεις κάποιοι συνάδελφοι των σημερινών Υπουργών, αν όχι και οι ίδιοι, τις διόρισαν. Ας καθίσουν λοιπόν στο σκαμνί αυτούς τους Υπουργούς και ας αφήσουν αυτές τις γυναίκες να ζήσουν και να αναπνεύσουν. Κάποτε στο Ελληνικό λεξιλόγιο και στο γράμμα Ν υπήρχε μία λέξη, Ντροπή! Ὑπάρχει άραγε ακόμη ή με την εντολή της εξουσίας διεγράφη;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάτρα: Στέλνουν στον Εισαγγελέα τον Δήμαρχο για απείθεια - Κώστας Πελετίδης: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ για την αξιολόγηση
Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με αφορμή τις απειλές της κυβέρνησης για επιβολή αργίας, αλλά και επιστράτευσης των δικαστικών αρχών, δηλώνει τα εξής: «Για κανένα λόγο δεν θα συναινέσουμε στην εφαρμογή ενός αντιλαϊκού νόμου, που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, στα πλαίσια των συμφωνηθέντων κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Η δήθεν αξιολόγηση και επανέλεγχος των συμβάσεων, θα οδηγήσει σε απολύσεις και στην αντικατάσταση της σταθερής απασχόλησης, με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση με την αξιολόγηση και τις αναδιαρθρώσεις, στοχεύουν σε ένα κράτος πιο αυταρχικό και εχθρικό για το λαό και τους εργαζόμενους, με ιδιωτικοποιημένους τομείς και υπηρεσίες, προκειμένου να ξαναπληρώσουν τα λαϊκά στρώματα. Σε σχέση με τη την βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης, επαναλαμβάνουμε ότι η διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών των υπαλλήλων που έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2013, ολοκληρώνεται για το σύνολο των υπαλλήλων, από τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου. Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πάλη των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις απολύσεις και την υπεράσπιση της σταθερής απασχόλησης. Υπενθυμίζεται οτι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη μετά το φάκελο που της απέστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πέντε δημάρχους οι οποίοι αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτική εξέτασης . Με έγγραφο της η κ. Κουτζαμάνη που απευθύνει προς τους Εισαγγελίες Εφετών Αθηνών, Πειραιά, Πατρών και Λάρισας ζητεί να διαπιστωθεί εάν οι πέντε δήμαρχοι διέπραξαν, κατά περίπτωση, με τη στάση τους αυτή αξιόποινες πράξεις, όπως απείθεια ή παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με την παραγγελία, θα πρέπει να ενημερωθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής εξέτασης, μόλις αυτή ολοκληρωθεί. Ανάμεσα στα στοιχεία που θα διαβιβαστούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές είναι τα έγγραφα πράξεις του κ. Μητσοτάκη σχετικά με τη συγκρότηση κλιμακίων για τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων και τις εντολές διενέργειας των ελέγχων, τις ενημερωτικές εκθέσεις των διενεργούντων τον επανέλεγχο Επιθεωρητών-Ελεγκτών ΔΔ και Βοηθών Επιθεωρητών Ελεγκτών ΔΔ, φωτοτυπικά αντίγραφα του Ν. 4250/26-3-2014 και της αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/ΑΣΕΠ/1/12705/5-6-2014 Κ.Υ.Α. Υπουργών Οικονομικών – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.λ.π. Όπως αναφέρεται στις εκθέσεις ελέγχου που συνέταξαν οι ελεγκτές-επιθεωρητές του ΣΕΕΔ, οι πέντε δήμαρχοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν , στο πλαίσιο του έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Πρόκειται για τους δημάρχους Πάτρας Κώστα Πελετίδη, Χαλανδρίου Σίμο Ρούσο, Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, Νίκαιας Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη και Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη.
Δήλωση του Κ. Πελετίδη με αφορμή τις απειλές της κυβέρνησης για επιβολή αργίας
Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με αφορμή τις απειλές της κυβέρνησης για επιβολή αργίας, αλλά και επιστράτευσης των δικαστικών αρχών, δηλώνει τα εξής: «Για κανένα λόγο δεν θα συναινέσουμε στην εφαρμογή ενός αντιλαϊκού νόμου, που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, στα πλαίσια των συμφωνηθέντων κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Η δήθεν αξιολόγηση και επανέλεγχος των συμβάσεων θα οδηγήσει σε απολύσεις και στην αντικατάσταση της σταθερής απασχόλησης με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την αξιολόγηση και τις αναδιαρθρώσεις, στοχεύουν σε ένα κράτος πιο αυταρχικό και εχθρικό για το λαό και τους εργαζόμενους, με ιδιωτικοποιημένους τομείς και υπηρεσίες, προκειμένου να ξαναπληρώσουν τα λαϊκά στρώματα. Σε σχέση με τη βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης, επαναλαμβάνουμε ότι η διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών των υπαλλήλων που έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2013, ολοκληρώνεται για το σύνολο των υπαλλήλων, από τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου. Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πάλη των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις απολύσεις και την υπεράσπιση της σταθερής απασχόλησης. Κατόπιν αυτού, θα προχωρήσουμε υλοποιώντας την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που τάσσεται κατά της αξιολόγησης και της αποστολής στοιχείων, που θα διευκολύνουν την κυβέρνηση στις μαζικές απολύσεις». Στο μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε σχέση με τα στοιχεία που περιέχει ο φάκελος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη για πέντε δήμους της χώρας. Αφορά στους Δήμους Πατρέων, Λαρίσης, Χαλανδρίου, Ζωγράφου και Νίκαιας -Ρέντη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η διαφθορά πνίγει την «ηθική» Γερμανία
Οι Γερμανοί κυβερνώντες λατρεύουν να κουνάνε το δάχτυλο δασκαλίστικα στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και ειδικά στην Ελλάδα, όπως πολύ καλά ξέρουμε. Μήπως, όμως, είναι καλύτερο ο καθένας να κοιτάει τα δικά του χάλια; Και το λέμε αυτό επειδή και ο ευρωπαϊκός ογκόλιθος ηθικής, οργάνωσης και συνέπειας, όπως θέλει να αυτοδιαφημίζεται η Γερμανία, εμφανίζει παρόμοια κουσούρια. Λούζεται αυτά που κοροϊδεύει, δηλαδή. Συγκεκριμένα, μεγαλόπνοα δημόσια έργα τεραστίων διαστάσεων αρχίζουν να «σκάνε» στη Γερμανία το ένα μετά το άλλο. Με καθυστερήσεις, γκρίνιες, υπερτιμολογήσεις κι επίσημες έρευνες για διαφθορά. Ένα τσουνάμι σκανδάλων που παίρνει τη μορφή εθνικής ντροπής. Η αρχή έγινε με το καινούργιο αεροδρόμιο του Βερολίνου, το Berlin-Bradenburg. Το μεγαλύτερο πρότζεκτ της Γερμανίας επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες του το 2011, με συνολικό κόστος τα 2,83 δισ. ευρώ. Προς το παρόν, όμως, το αεροδρόμιο δεν λειτουργεί, το ποσό κατασκευής έχει ήδη διπλασιαστεί λόγω κατασκευαστικών ελαττωμάτων και λαθών, ενώ έχει ξεσπάσει κι ένα σκάνδαλο διαφθοράς. Επίσης, το σύστημα πυροπροστασίας δεν λειτουργεί, το σύστημα μηχανογράφησης είναι τόσο περίπλοκο που μόνο μάγοι της Σίλικον Βάλεϊ θα μπορούσαν να το χειριστούν, και εν ολίγοις το αεροδρόμιο δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μέχρι το 2016. Πέντε χρόνια πίσω τα έργα, δηλαδή.
Έργα - «ρουφήχτρες»
Στο μεταξύ, η συντήρηση και μόνο των κολοσσιαίων εγκαταστάσεων και συστημάτων κοστίζει στον Γερμανό φορολογούμενο 20 εκατ. ευρώ τον μήνα. Το χειρότερο είναι ότι το αεροδρόμιο, σχεδιασμένο για να υποδέχεται 27 εκατομμύρια επιβάτες το 2011, αναμένεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, να φανεί ανεπαρκές όταν τελικά λειτουργήσει. Το «χρυσό» αεροδρόμιο με το που θα ανοίξει τις πύλες του θα αποδειχθεί πολύ ακριβό, πολύ μικρό και πολύ απαρχαιωμένο. Το αεροδρόμιο, όμως, δεν είναι το μόνο χαστούκι στη γερμανική τελειότητα. Από τη μια άκρη της Γερμανίας ώς την άλλη φιλόδοξα κατασκευαστικά έργα παραδίδονται με μεγάλη καθυστέρηση και, το κυριότερο, με τα κόστη υπερ-διογκωμένα. ◆ Στη Λειψία, μια σιδηροδρομική σήραγγα που έπρεπε να ήταν έτοιμη πριν από πέντε χρόνια παραδόθηκε μόλις φέτος τον Μάιο, με κόστος 1 δισ. ευρώ, το διπλάσιο από το αρχικά ανακοινωθέν. ◆ Στο Αμβούργο, το νέο Μέγαρο Μουσικής επρόκειτο να ολοκληρωθεί το 2009 με αρχικό προϋπολογισμό 180 εκατ. ευρώ. Το Μέγαρο, όμως, ακόμη χτίζεται, με το κόστος να έχει εκτιναχθεί ώς τώρα στα 800 εκατ. ευρώ. Θεωρείται πως ούτε το 2016 θα είναι έτοιμο. Λόγω της εξόφθαλμης υπέρβασης του κόστους και της χρονικής παράδοσης, η γερμανική Βουλή διέταξε έρευνα. Τον Μάιο, η επιτροπή διερεύνησης εμφάνισε την 640σέλιδη έκθεσή της. Τα ντοκουμέντα αφορούν ένα διάστημα επτά χρόνων παραπληροφόρησης και λανθασμένων οικονομικών εκτιμήσεων. Η έρευνα κατέδειξε τρομακτικές σπατάλες με τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων και χτυπητές περιπτώσεις υπερκοστολόγησης. Ενδεικτικά, μόνο το κάθε βουρτσάκι για την τουαλέτα στο Μέγαρο Μουσικής του Αμβούργου κόστισε 300 ευρώ, ενώ η κάθε θήκη για χάρτινες πετσέτες στα μπάνια φτάνει τα 1.000 ευρώ. Ούτε στην Ελλάδα δεν γίνονται αυτά, δηλαδή. Η κρατική εταιρεία - επικεφαλής του έργου πρόκειται να αντιμετωπίσει τουλάχιστον μία κατηγορία για ποινικό αδίκημα, μια που, σύμφωνα με την έκθεση, είχε ηθελημένα παραπληροφορήσει τη Βουλή σχετικά με όλες τις φάσεις του έργου: Από την εκτίμηση του κόστους μέχρι τα συμβόλαια και τις αδικαιολόγητες αυξήσεις των δαπανών.
Για τα δικαστήρια
Στη Στουτγάρδη, ένα πρότζεκτ που θα μετέτρεπε σε υπόγειο κόμβο τον υπέργειο τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό υποτίθεται πως θα παραδινόταν έτοιμο το 2009 και θα στοίχιζε συνολικά 4,5 δισ. ευρώ. Ήδη το κόστος έχει σκαρφαλώσει στα 6,5 δισ. ευρώ, το έργο παραμένει ημιτελές και, μάλιστα, η εθνική σιδηροδρομική υπηρεσία Deutsche Bahn παραδέχθηκε πως ο μόνος λόγος που το συνεχίζει είναι ότι, αν το έργο «ξεγραφτεί», θα βάλει σε ακόμη περισσότερα έξοδα τον γερμανικό λαό. Στην Κολωνία, μια γραμμή του μετρό αναμένεται να παραδοθεί από το… 2004. Τότε που οι Γερμανοί κατηγορούσαν την Ελλάδα ότι δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει τα Ολυμπιακά έργα. Τα 600 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού έχουν ήδη γίνει 1,04 δισ. Και δεν αναμένεται να λειτουργήσει πριν από το 2022! Μέχρι και η ΕΚΤ έπεσε θύμα της γερμανικής κατασκευαστικής… αστοχίας. Το 2010, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, πρόεδρος της τράπεζας εκείνη την περίοδο, ανακοίνωνε την κατασκευή ενός νέου κτηρίου κεντρικής διοίκησης της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, με υποσχέσεις περί αυστηρής εποπτείας στη δαπάνη. Κουραφέξαλα από Γερμανία και Τρισέ… Το κτήριο της Φρανκφούρτης όχι μόνο δεν ήταν έτοιμο το 2011, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αλλά συνεχίζει να κατασκευάζεται ώς σήμερα. Και το χειρότερο είναι πως η υπολογισθείσα δαπάνη των 850 εκατ. ευρώ έχει ήδη ξεπεράσει το 1 δισ. Οι Γερμανοί συνειδητοποιούν πια ότι τα μεγάλα έργα που λαμβάνουν χώρα καταναλώνουν χρήμα με πρωτοφανή ρυθμό. Και ότι αυτό οφείλεται σε μια κουλτούρα πολιτικής ατιμίας. Καμία σχέση με το προφίλ «καθαρότητας» που θέλει να περάσει προς τα έξω η Γερμανία. Για να μην πάμε και στις γνωστές περιπτώσεις μίζας εταιρειών, που έχουν προκαλέσει σάλο σε παγκόσμιο επίπεδο. Και στη Γερμανία, λοιπόν, διαπλεκόμενοι πολιτικοί με εταιρείες αρχικά υποτιμολογούν τεχνητά τα κόστη, παρουσιάζοντας ελκυστικές μακέτες, ακριβώς για να πάρουν την άδεια από τη Βουλή για το κάθε πρότζεκτ. Όταν, όμως, προχωρούν τα έργα, τότε και πανάκριβα αποδεικνύονται, με υπερβάσεις κόστους, αλλά και όχι τελικά τόσο ικανοποιητικά ως κατασκευές. Ειδικοί από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης πιστεύουν ότι οι λάθος υπολογισμοί κόστους είναι εσκεμμένοι και ότι οι πολιτικοί και στη Γερμανία, όπως στις περισσότερες χώρες, έχουν την τάση να εξαπατούν τους πολίτες σχετικά με τους προϋπολογισμούς των μεγάλων έργων. Τελικά, η «καλή» Γερμανία δεν διαφέρει και πολύ απ’ όσα γίνονται στις άλλες «κακές» χώρες… Ας το πει κάποιος και στη Μέρκελ, επιτέλους.
---------------------------------------------------------------------------
Έδεσσα: Αυτοκτόνησε γυναίκα μετά τον πρωινό καφέ - Βγήκε από την καφετέρια και βούτηξε στο κενό!
Ασύλληπτη τραγωδία σε καφετέρια της περιοχής, με μία γυναίκα να δίνει τέλος στη ζωή της - Ο τελευταίος διάλογος με τους σερβιτόρους... Η αυτόχειρας ηλικίας 55 - 60 ετών, έδωσε τέλος στη ζωή της στην Έδεσσα, πηδώντας στο κενό από τον Ψηλό Βράχο. Όπως αναφέρει ο Λόγος της Πέλλας, η γυναίκα αφού κάθισε για περίπου δύο ώρες στο αναψυκτήριο-καφέ που βρίσκεται στο σημείο, είπε στους σερβιτόρους πως δεν έχει να πληρώσει τον καφέ της και τους πρότεινε να τους δώσει ένα ελβετικό ρολόι. Εκείνοι σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν, αλλά σίγουρα δεν περίμεναν τα όσα θα ακολουθούσαν. Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν στην αστυνομία, πως η γυναίκα σηκώθηκε ξαφνικά από τη θέση της και βούτηξε στο κενό από τον Ψηλό Βράχο που βρίσκεται στην περιοχή. Στην περιοχή επικράτησε πανικός. Οι υπάλληλοι της καφετέριας και οι πελάτες ειδοποίησαν ασθενοφόρο αλλά ήταν αργά. Ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος. Για την τραγική είδηση ενημερώθηκαν οι συγγενείς της, που αναμένεται να ρίξουν φως με τα όσα θα πουν στους αστυνομικούς, στο πως έφτασε αυτή η γυναίκα στην αυτοκτονία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 17.660 άτομα μειώθηκε ο πληθυσμός στη χώρα
Κατά 17.660 άτομα μειώθηκε περαιτέρω πέρυσι ο πληθυσμός στη χώρα, λόγω της φυσικής μεταβολής (περισσότεροι θάνατοι από τις γεννήσεις, χωρίς συνυπολογισμό της μετανάστευσης), ενώ την τριετία 2011- 2013, ο πληθυσμός περιορίστηκε κατά 38.628 άτομα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι στην Ελλάδα ο δείκτης γεννητικότητας ήταν 8,6 και ο δείκτης θνησιμότητας 10,2, την ώρα που στην Τουρκία οι δείκτες ήταν 16,9 και 4,9 αντίστοιχα. Από τις ευρωμεσογειακές χώρες, υψηλότερο δείκτη γεννητικότητας από εκείνον της θνησιμότητας, είχαν πέρυσι, η Αλβανία (12,3 έναντι 7,1), τα Σκόπια (11,2 έναντι 9,3) και η Ισπανία (9,1 έναντι 8,3). Στον αντίποδα, στην ίδια μοίρα με την Ελλάδα, βρίσκονται η Βουλγαρία (9,2 έναντι 14,4), η Ιταλία (8,5 έναντι 10) και η Πορτογαλία (7,9 έναντι 10,2). Τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τη φυσική κίνηση πληθυσμού για το 2013, σύμφωνα με τα οποία:
Γεννήσεις
Οι γεννήσεις στην Ελλάδα το 2013, ανήλθαν σε 94.134 άτομα (48.430 αγόρια και 45.704 κορίτσια), παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,21% σε σχέση με το 2012, που είχαν ανέλθει σε 100.371 άτομα (51.654 αγόρια και 48.717 κορίτσια). Στις γεννήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι γεννήσεις νεκρών βρεφών, οι οποίες κατά το 2013 ανήλθαν σε 376, μειωμένες κατά 15,7% σε σχέση με το 2012 που είχαν ανέλθει σε 446. Σχετικά με την υπηκοότητα της μητέρας, καταγράφηκαν 80.940 γεννήσεις από Ελληνίδες (ποσοστό 85,98%) και 13.194 από αλλοδαπές (ποσοστό 14,02%). Τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2012 ήταν 84.851 (ποσοστό 84,54%) από Ελληνίδες μητέρες και 15.520 (ποσοστό 15,46%) από αλλοδαπές. Η μέση ηλικία της μητέρας κατά τη γέννηση ήταν 31,85 έτη, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 2012, που η αντίστοιχη μέση ηλικία ήταν 31,57 έτη. Οι γεννήσεις εκτός γάμου σε απόλυτους αριθμούς, παρουσίασαν μείωση σε σχέση με το 2012 και ανήλθαν σε 6.337 (ποσοστό 6,7% επί του συνόλου των γεννήσεων), από 7.640 (ποσοστό 7,6% επί του συνόλου των γεννήσεων) που ήταν το 2012.
Θάνατοι
Οι θάνατοι παρουσίασαν μείωση κατά 4,15% και ανήλθαν σε 111.794 άτομα, (57.627 άντρες και 54.167 γυναίκες) έναντι 116.670 ατόμων (60.137 άντρες και 56.533 γυναίκες) που ήταν το 2012. Η μέση ηλικία κατά τον θάνατο, ανήλθε στα 75,25 έτη για τους άνδρες και 80,85 έτη για τις γυναίκες, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 2012 (για τις άντρες το 2012 ήταν 74,79 έτη και για τις γυναίκες ήταν 80,64 έτη). Ο δείκτης βρεφικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων) από 2,91 το 2012, αυξήθηκε στο 3,69 κατά το 2013. Ο δείκτης νεογνικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών ηλικίας μικρότερης των 28 ημερών ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων) αυξήθηκε στο 2,63 από 1,89 το 2012 και ο δείκτης περιγεννητικής θνησιμότητας (γεννήσεις νεκρών και θάνατοι βρεφών ηλικίας μικρότερης της μιας εβδομάδας ανά 1.000 γεννήσεις) αυξήθηκε στο 5,79 από 5,64 το 2012. Αναλυτικά, σε σύνολο 347 θανάτων βρεφών, τα 76 ήταν μικρότερα της μιας ημέρας και 248 ήταν μικρότερα του ενός μηνός.
Γάμοι- σύμφωνα συμβίωσης
Οι γάμοι ανήλθαν σε 51.256, έναντι 49.710 το 2012, παρουσιάζοντας αύξηση 3,11%. Οι πολιτικοί γάμοι ήταν περίπου ίσοι με τους θρησκευτικούς. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 51.256 γάμων, οι θρησκευτικοί ήταν 25.624 και οι πολιτικοί 25.632. Η μέση ηλικία των γυναικών κατά τον πρώτο γάμο, ήταν 29,9 έτη, ενώ το 2012 ήταν 29,6. Η αντίστοιχη μέση ηλικία των ανδρών ήταν 32,7 έτη, ενώ το 2012 ήταν 32,5. Σημειώνεται, ότι στο σύνολο των 51.256 γάμων, οι γυναίκες που τέλεσαν πρώτο γάμο ήταν 45.300, ενώ οι άντρες ήταν 44.807. Τέλος, τα Σύμφωνα Συμβίωσης αυξήθηκαν κατά 85,03% σε σχέση με το 2012. Για τη χρονική περίοδο από το 2009 (πρώτο έτος εφαρμογής τους) έως το 2013, τα Σύμφωνα Συμβίωσης ανέρχονται σε 161, 180, 185, 314 και 581 αντίστοιχα, δηλαδή καταγράφηκαν συνολικά 1.421 σύμφωνα Συμβίωσης στο σύνολο της χώρας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί οι Σπαρτιάτες ήταν άτρωτοι στην μάχη;
Το έτος 1961 ο Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και καθηγητής μεταλλουργίας δρ. Λάιλ Μπόρστ, επισκέφθηκε την Σπάρτη επηρεασμένος από την ανδρεία των αρχαίων Σπαρτιατών αλλά και για να μελετήσει τα όπλα που χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμικός λαός της αρχαίας Ελλάδας. Ζήτησε λοιπόν από τους εκεί αρχαιολόγους να δει δείγματα οβολών από το Ηραίον ( ναό – θησαυροφυλάκιο της αρχαίας Σπάρτης) του 670 π.χ και αφού τα ανέλυσε απεφάνθη πως οι Σπαρτιάτες δεν είχαν απλώς σίδερο αλλά ατσάλι!!! Δηλαδή ένα κράμα σιδήρου και άνθρακα με περιεκτικότητα σε άνθρακα μεταξύ 0,2 και 0,8%. Κατά την δήλωση του στους New York Times, αυτό ισοδυναμούσε με την κατοχή ατομικής βόμβας για τα...μέτρα της εποχή. Αυτό εξηγεί επιστημονικά, πέρα από την αποδεδειγμένη ανδρεία που υπέδειξαν ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες του στη μάχη των Θερμοπυλών και πέρα από την επιλογή του τέλειου στρατηγικού σημείου της μάχης, το πώς 300 άνδρες αποδεκάτισαν έναν στρατό Περσών, Μήδων και Σακών που αριθμούσαν τις 50.000 πάνοπλων αδρών, συμπεριλαμβανομένων και των πλέων επίλεκτων ταγμάτων των Περσών των αθανάτων, πριν πέσουν όλοι από τα βέλη των τοξοτών μετά απ΄ την προδοσία του Εφιάλτη. Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται (και μέσα από την επιστήμη) το πόσο προηγμένη τεχνολογία διέθεταν οι αρχαίοι Έλληνες. Φανταστείτε τώρα με πόση ευκολία μπορούσαν τα ατσάλινα ξίφη των Σπαρτιατών να διαπεράσουν τις χάλκινες και σιδερένιες πανοπλίες των Περσών και ακόμα πόσο φόβο θα προκάλεσε στους Πέρσες το γεγονός πως στα δικά ξίφη τους οι Σπαρτιάτικές πανοπλίες έμεναν ανεπηρέαστες.
-----------------------------------------------------------------------------
Εκβιασαν την Ιρλανδια για να μπει στο μνημονιο! Κορυφαια στελεχη της ΕΚΤ και της Κομισιον, ώστε να προστατευθουν οι γαλλικες και γερμανικες τραπεζες. Αποκαλυπτικο το βιβλιο «Brian Lenihan – In calm and crisis» που κυκλοφορησε πριν λιγες μερες. Ενδεικτικη η επιστολη Τρισε στον Μπραιαν Λενιχαν τον μοιραιο υπουργο Οικονομικων της Ιρλανδιας
--------------------------------------------------------------------------------
Πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός : Η Τουρκία προμηθεύει με βαρύ οπλισμό τρομοκράτες της al-Nusra στη στη Συρία
Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας και στενός φίλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Αμπντουλατίφ Σενέρ, επέκρινε την τουρκική κυβέρνηση για την παροχή βαρέων όπλων στις οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της διαβόητης al-Nusra Front, προειδοποιώντας των επικίνδυνων συνεπειών της.
«Η κυβέρνηση Ερντογάν έχει στείλει μεγάλο όγκο των βαρέων όπλων στην τρομοκρατική ομάδα, al-Nusra Front, που συνδέεται με την αλ-Κάιντα στη Συρία , ενώ ακόμη και οι ΗΠΑ χαραητήρισαν την al-Nusra ως τρομοκρατική ομάδα» δήλωσε ο Σενέρ στο FNA στην Άγκυρα την Κυριακή. «Η κίνηση αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη,» προειδοποίησε. O Σενέρ περιγράφει την ανάμιξη της Τουρκίας στις εσωτερικές υποθέσεις της γειτονικής χώρας ως λάθος, και είπε, «Η μετατροπή της περιοχής σε μια περιοχή λαθρεμπορίας όπλων και υποστήριξης του εμπορίου αυτού είναι μια λανθασμένη πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν.» Προηγούμενες εκθέσεις αναφέρουν ότι η Άγκυρα έχει στείλει 400 τόνους όπλων από ορισμένα κράτη του Περσικού Κόλπου σε μαχητές στη Συρία για να ενισχύσουν την πάλη τους ενάντια στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. «Είκοσι ρυμουλκούμενα πέρασαν από την Τουρκία και τα οποία πήγαν σε αποθήκες όπλων για διάφορες ταξιαρχίες στα Βόρεια,» δήλωσε ο Mohammad Salam, ένας επαναστάτης που ήταν μάρτυρας της διέλευσης από άγνωστη τοποθεσία στο Hatay. Η παράδοση αυτή όπλων ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια… Η αποστολή ακολουθεί την πρόσφατη επίθεση του αγωγού φυσικού αερίου στα προάστια της Δαμασκού που σκότωσε από δεκάδες έως και πάνω από 1.000 πολίτες. Σύριοι αξιωματούχοι, οι οποίοι είπαν ότι ανακάλυψαν τα χημικά όπλα σε ένα κρησφύγετο των ανταρτών έξω από την πρωτεύουσα, κατηγορούν τους αντάρτες για την επίθεση. Ως επί το πλείστον τα πυρομαχικά αφορούν φορητά όπλα, πολυβόλα και αντιαεροπορικά – ήρθαν στη βόρεια Συρία μέσω της τουρκικής επαρχίας Χατάι, και είχουν ήδη παραδοθεί, αναφέρουν πηγές. Η Τουρκία έχει κάνει ανοιχτά έκκληση για αλλαγή του καθεστώτος και ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία καθώς η χώρα επλήγη από τις ταραχές το 2011, αλλά τα τουρκικά πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν σθεναρά οποιαδήποτε στρατιωτικά πλήγματα για τη Συρία.
---------------------------------------------------------------------------------
Ο Raúl Capote είναι Κουβανός. Αλλά όχι ένας οποιοσδήποτε Κουβανός. Στα νιάτα του στρατολογήθηκε από τη CIA. Του πρόσφεραν ατελείωτα χρήματα για να συνωμοτήσει στην Κούβα. Αλλά μετά συνέβη κάτι απροσδόκητο για τις ΗΠΑ. Ο Capote δούλευε στην πραγματικότητα για την Κουβανική εθνική ασφάλεια. Από εκεί και πέρα, εργάστηκε ως διπλός πράκτορας. Αυτή είναι η ιστορία του, με τη μορφή αποκλειστικής συνέντευξης στο περιοδικό Chávez Vive, την οποία έδωσε στην Αβάνα:
Παρασκευή "αυθόρμητων κινημάτων φοιτητών": Αναδημοσίευση λόγω επικαιρότητας στο Χονγκ Κονγκ
Συνέντευξη με πρώην συνεργάτη της CIA: "Τα σχέδια της CIA για τη Βενεζουέλα έχουν προχωρήσει πολύ"
Ερώτηση: Με ποια διαδικασία στρατολογήθηκες; Ξεκίνησε ως πολυετής διαδικασία, με πολλά χρόνια προετοιμασίας. Ηγούμουν ενός κουβανικού φοιτητικού κινήματος, το οποίο, εκείνο τον καιρό, δημιούργησε μια οργάνωση, την Πολιτισμική Ένωση των Αδελφών Saiz: μια ομάδα νέων δημιουργών, ζωγράφων, συγγραφέων και καλλιτεχνών.Εργαζόμουν σε μια πόλη στην νότια Κούβα, το Cienfuegos, η οποία ενδιέφερε ιδιαίτερα τον εχθρό, διότι ήταν πόλη στην οποία χτιζόταν τότε ένας σημαντικός βιομηχανικός πόλος. Έχτιζαν ένα ηλεκτροδοτικό κέντρο, το μοναδικό στην Κούβα, και πολλοί νέοι εργαζόντουσαν εκεί. Για τον ίδιο λόγο,ήταν επίσης μια πόλη όπου ζούσαν πολλοί νέοι μηχανικοί που είχαν αποφοιτήσει απ' την Σοβιετική Ένωση. Μιλάμε για τα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν η υπήρχε αυτή η διαδικασία που ονομάζεται Περεστρόικα. Για το λόγο αυτό, επρόκειτο για ενδιαφέρουσα περιοχή, υπήρχαν πολλοί νεολαίοι. Και είναι γεγονός πως ήμουν νεαρός ηγέτης ενός πολιτιστικού οργανισμού, στον οποίο εμπλεκόταν ένα σημαντικό τμήμα των μηχανικών που τους ενδιέφεραν οι τέχνες. Αυτό απέκτησε ενδιαφέρον για τους ΒορειοΑμερικάνους, και άρχισαν να επισκέπτονται τις συναντήσεις μας. Ποτέ δεν ταυτοποιήθηκαν ως εχθροί ή ως αξιωματούχοι της CIA. Ερ. Υπήρχαν πολλοί, ή ερχόταν διαρκώς ο ίδιος; Αρκετοί. Δεν παρουσιάστηκαν ποτέ ως αξιωματούχοι της CIA, ούτε ως άνθρωποι που ήρθαν για να δημιουργήσουν προβλήματα, τίποτε τέτοιο. Ερ. Και τι θεωρείς ότι ήταν; Παρουσιάστηκαν ως άνθρωποι που ήρθαν να μας βοηθήσουν με το εγχείρημά μας, και που είχαν τη δυνατότητα να το χρηματοδοτήσουν. Είπαν πως είχαν τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσουν. Η πρόταση ως τέτοια ακουγόταν ενδιαφέρουσα, γιατί εντάξει, ένα εγχείρημα στον λογοτεχνικό κόσμο προϋποθέτει να ξέρεις εκδότες, να έχεις σχέσεις με τον εκδοτικό κόσμο. Είναι πολύ πολύπλοκη αγορά. Και ήρθαν στο όνομα εκδοτών. Αυτό που συνέβη ήταν ότι κατά τη διαδικασία της επαφής μαζί μας, αυτό που πραγματικά ήθελαν έγινε σαφές. Γιατί αφότου έκαναν την επαφή, αφότου άρχισαν να έρχονται στις συναντήσεις μας, αφότου άρχισαν να υπόσχονται χρηματοδότηση, ήρθαν και οι όροι για τη χρηματοδότηση.
Στο ντοκιμαντέρ "Κατασκευάζοντας ηγέτες" που προβλήθηκε στην κουβανική τηλεόραση το 2011, εμφανίζεται ο Raul Antonio Capote ,συγγραφέας και καθηγητής σήμερα της ιστορίας της Κούβας στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Αβάνας, ο οποίος υπήρξε για χρόνια ο πράκτορας “Daniel” των μυστικών υπηρεσιών της Κούβας. Ο Raul Capote, πρώην αντιπρόεδρος τoυ Συλλόγου “Hermanos Saíz” στο Cienfuegos (επαρχία το κέντρο του νησιού, όπου γεννήθηκε), είναι συγγραφέας του “El adversario” ( O Aντίπαλος ) ενός βιβλίου με μια κρίσιμη άποψη της πραγματικότητας της χώρας κατά τη διάρκεια της λεγόμενης Ειδικής Περιόδου. Στο blog του eladversariocubano.wordpress.com (Ο ΚΟΥΒΑΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ) συνοψίζει σε λίγες γραμμές βιογραφικού τη δράση του: Raúl Antonio Capote, (Daniel, για τα Όργανα Κρατικής Ασφάλειας της Κούβας) Αυτή είναι μία σελίδα ελεύθερων ανθρώπων , για ελεύθερους ανθρώπους. Υπηρέτησα την πατρίδα μου από τις τάξεις της σιωπής και σήμερα έχω το προνόμιο να αποκαλυφθώ και να πω την αλήθεια που αποκρύπτεται από την κοινή γνώμη για την δράση της CIA. Γι αυτό το λόγο ,δημιουργήθηκε αυτό το blog, για να καταγγείλει τα σχέδια της κυβέρνησης των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα και ολόκληρο τον κόσμο. Στο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται πως η “Αμερικάνικη Υπηρεσία για την Διεθνή Ανάπτυξη” (USAID) καθώς και το ίδρυμα “Εθνικό Κληροδότημα για την Δημοκρατία» (NED) λειτουργούν σαν βιτρίνες της CIA διασφαλίζοντας νομική κάλυψη στην δράση των αμερικανών πρακτόρων. Αξιωματούχοι του «Γραφείου συμφερόντων των ΗΠΑ στην Αβάνα» (όπως ονομάζεται η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Κούβα), συνδέθηκαν κοινωνικά με τον Capote, του πρότειναν και «δέχθηκε» να γίνει πράκτορας της CIA, και πήρε το κωδικό όνομα“Pablo”. Ο τότε ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters στην Κούβα, Anthony Boadle,ήταν ο σύνδεσμος του με τον πράκτορα της CIA Mark Sullivan. Ένας ακόμα σύνδεσμός του, ήταν ο προβεβλημένος “αντιφρονών” Dagoberto Valdés . Το 2006 συνδέεται με τον αξιωματούχο της CIA René Greenwald , με μεγάλη εμπειρία στη Λατινική Αμερική, από τον οποίο παίρνει κατ ευθείαν εντολές. Η πρώτη εντολή που λαμβάνει είναι να μην συμμετέχει σε συνεδριάσεις (αντικαθεστωτικών) που συγκαλούν οι βορειοαμερικάνοι στο νησί , ώστε να είναι “καθαρός».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αύριο, Τετάρτη 1 Οκτωβρίου, 12.30 το μεσημέρι, η Αντιφασιστική Καμπάνια ετοιμάζει υποδοχή στο στο Ελευθέριος Βενιζέλος για την ελληνική αντιφασιστική αποστολή, που επιστρέφει από Ρωσία-Ουκρανία. ‪#‎ΤοΠεριοδικό‬ ήταν εκεί... στην αποστολή. Άνθρωποι από "Το Περιοδικό για τη διατάραξη της κοινής ησυχίας" συμμετείχαν στην αποστολή και τους ευχαριστούμε που ήταν εκεί και για μας, όσους δεν μπορέσαμε να πάμε. Τους ευχαριστούμε που μετέφεραν την αντιφασιστική αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό. Και που μας έκαναν να μη φοβόμαστε τους φασίστες. Και τους περιμένουμε με αγωνία, να δούμε ότι είναι καλά και να προσπαθήσουν να μας περιγράψουν τι έζησαν αυτές τις μέρες.
Επιστροφή της ελληνικής αποστολής από Ρωσία-Ουκρανία Υποδοχή στο αεροδρόμιο ετοιμάζει η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία
Mια εβδομάδα πριν, την Τετάρτη το βράδυ, ξεκινούσε η ελληνική αποστολή της Αντιφασιστικής Καμπάνιας να μεταβεί με το Καραβάνι Αλληλεγγύης στη Ρωσία και μετά στην Ουκρανία. Γνωρίζαμε ότι η αποστολή αυτή δεν ήταν εύκολη, ότι δεν ήταν σίγουρο αν θα περνούσαν τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, ότι εμπεριείχε έναν κίνδυνο για τις ζωές τους, ωστόσο η αποστολή οργανώθηκε καλά και οι τέσσερις άνθρωποι από την Ελλάδα που είχαν πάρει την απόφασή τους να την ακολουθήσουν, ήταν εκεί. Τυχαίνει μέσα σε αυτούς να βρίσκονται άνθρωποι από αυτό εδώ το Περιοδικό, Το Περιοδικό για τη Διατάραξη της Κοινής Ησυχίας, με σκοπό να βρεθούν από κοντά σε όλη την διαδικασία του Αντιφασιστικού Καραβανιού και με την πολύτιμη βοήθεια – συνεργασία του Άρη Χατζηστεφάνου (Infowar) που θα καλύψει το γεγονός, να επιχειρήσουν να μεταδώσουν τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το πέρας του Καραβανιού εικόνες, πληροφορίες και εντυπώσεις. Τους περιμένουμε με αγωνία, να δούμε ότι είναι καλά και να προσπαθήσουν να μας περιγράψουν τι έζησαν αυτές τις μέρες. Και τους ευχαριστούμε που ήταν εκεί και για μας, όσους δεν μπορέσαμε να πάμε. Τους ευχαριστούμε που μετέφεραν την αντιφασιστική αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό. Και που μας έκαναν να μη φοβόμαστε τους φασίστες. NO PASARAN ! Επιστρέφει η ελληνική αποστολή της Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία την Τετάρτη 1/10 στην Αθήνα. Τελικά το διεθνές Καραβάνι αλληλεγγύης δεν κατόρθωσε να μπει ολόκληρο στην Ανατολική Ουκρανία και να διοργανώσει τη συναυλία που είχε ανακοινώσει, για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, αντιπροσωπείες του καραβανιού μπήκαν στις λαϊκές δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ. Μέσα σε αυτές, ήταν και τα δύο από τα τέσσερα μέλη της ελληνικής αποστολής, τα οποία εισήλθαν το Σάββατο, και είχαν τη δυνατότητα να διενεργήσουν επαφές και συνεντεύξεις με εκπροσώπους των κυβερνήσεων των λαϊκών δημοκρατιών, με μέλη των λαϊκών πολιτοφυλακών, καθώς και με τμήματα των ελληνικών κοινοτήτων του Ντονέτσκ και κοντινών περιοχών. Τα άλλα δύο μέλη της ελληνικής αποστολής που έμειναν στα σύνορα διενέργησαν επίσης σειρά επαφών, επισκέφτηκαν καταυλισμούς προσφύγων ενώ συμμετείχαν και σε τελετή παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας που έγινε την Τρίτη 30/9 στο Rostov της Ρωσίας. Η ελληνική αποστολή επιστρέφει λοιπόν στην Αθήνα, και η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία διοργανώνει την υποδοχή της αποστολής στο αεροδρόμιο. Καλούμε όλες και όλους να παρευβρεθούμε την Τετάρτη στις 12.30 το μεσημέρι στο κτίριο των Αφίξεων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ώστε να υποδεχτούμε τα τέσσερα μέλη της ελληνικής αποστολής. Καλούμε επίσης την Πέμπτη 2/10 στις 12 σε συνέντευξη τύπου με τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ώστε να ενημερώσουν για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού. Η αίθουσα της συνέντευξης τύπου θα ανακοινωθεί άμεσα. Τέλος, η επόμενη συνέλευση της Καμπάνιας θα γίνει την Πέμπτη 2/10 στις 19.30 στη Λέσχη Αναιρέσεις (Ιπποκράτους 175), όπου θα συζητήσουμε τις επόμενες πρωτοβουλίες μας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άπορη με χρέος 4 εκατ. ευρώ
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014, 21:35
Μένει σε ένα σπίτι το οποίο δεν διαθέτει ούτε ψυγείο, ούτε κουζίνα. Έχει 67% αναπηρία, είναι διαβητική και δεν είναι λίγες οι φορές που, λόγω έλλειψης χρημάτων και φαρμάκων, αναγκάζεται να πίνει νερό με στημένα λεμόνια. Την ίδια ώρα, ο ίδιος άνθρωπος, πληρώνοντας ένα λάθος του παρελθόντος το οποίο έμελλε να του αλλάξει τη ζωή, καλείται να καταβάλει στο κράτος κάτι παραπάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ! Ο λόγος για την κυρία Δήμητρα Τζιγγίζη, η οποία πριν από αρκετά χρόνια είχε την ατυχία να βρεθεί στον δρόμο ορισμένων μελών του κυκλώματος παράνομων επιστροφών ΦΠΑ που δρούσε στη συμπρωτεύουσα. Ήταν τότε που η κυρία Δήμητρα εργαζόταν στον Δήμο Θεσσαλονίκης ως καθαρίστρια και δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από μία λογίστρια και έναν άνδρα οι οποίοι της είπαν ότι αν ήθελε να δουλέψει και να βγάλει χρήματα, θα μπορούσε να συμμετέχει σε μια εταιρεία υφασμάτων που επρόκειτο να ανοίξει. Αυτό που δεν της είπαν είναι ότι η εταιρεία αφενός θα ήταν στο όνομά της και αφετέρου ότι η επιχείρηση ήταν βιτρίνα με μόνη δραστηριότητα τις εικονικές συναλλαγές και τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ. Εν τέλει αποδείχθηκε ότι πίσω από το κόλπο βρίσκονταν τέσσερις εφοριακοί της Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, ορισμένοι εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Στην κυρία Τσιγγίζη ασκήθηκε ποινική δίωξη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών. Η δικαστική περιπέτειά της τελείωσε, αυτό που παρέμεινε όμως είναι η ζημιά που είχε υποστεί το Δημόσιο από τη δράση του κυκλώματος. Ως αποτέλεσμα, η εφορία κοινοποίησε στην 67χρονη ειδοποιητήριο, με το οποίο της ζητάει το εξωφρενικό ποσό των 4.337.849 ευρώ (!) παρόλο που, όπως αποδέχθηκε και το δικαστήριο, τα χρήματα από την απάτη δεν κατέληγαν στην ίδια αλλά στα μέλη του κυκλώματος.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΓΔΜ Τα βρίσκουν στις μπίζνες
Τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, στον ομόλογό του από τη γειτονική χώρα, Ν. Πόποσκι, σε συνάντησή τους, αργά το βράδυ της Παρασκευής, στο περιθώριο της παρουσίας τους στην 69η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Παρά τις επιμέρους διαφορές τους, βέβαια, οι αστικές τάξεις των δύο χωρών δεν παραλείπουν να προωθούν συστηματικά τις μεταξύ τους μπίζνες. Κατά ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, ο Ευ. Βενιζέλος «επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη πολύ σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση μιας κοινά αποδεκτής σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, μιας όμως ονομασίας για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή (erga omnes)». Υποστήριξε, εξάλλου, ότι «η ελληνική θέση στο θέμα αυτό έχει προ πολλού διαμορφωθεί, συγκεντρώνει ευρεία συναίνεση, και δεν επηρεάζεται από συγκυριακές εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες». Χτες, σε νέα ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται «η θέση της Ελλάδος υπέρ ενός σύνθετου ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη "Μακεδονία" και όχι πριν τη λέξη "Δημοκρατία" που θα χρησιμοποιείται έναντι πάντων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή». Απαντώντας, εξάλλου, ο Ευ. Βενιζέλος σε σχετικό ερώτημα του Ν. Πόποσκι, επιβεβαίωσε την ελληνική θέση (που είχε διατυπώσει και κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια ως προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ, φέτος το Μάρτη) υπέρ της κατασκευής διασυνδετηρίου αγωγού του TAP (ο αγωγός που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, Αλβανίας, Ιταλίας) μεταξύ Ελλάδας - ΠΓΔΜ. «Ο διασυνδετήριος αυτός αγωγός ενισχύει τη δυναμική και τη σημασία του TAP και προσφέρει στη γειτονική χώρα μια εναλλακτική πηγή τροφοδοσίας με φυσικό αέριο», αναφέρει επ' αυτού το ελληνικό ΥΠΕΞ. Σημειωτέον, μιλώντας ο Ευ. Βενιζέλος το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση «στηρίζει την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της γείτονος χώρας και συγκαταλέγεται εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ των εκεί κορυφαίων άμεσων ξένων επενδυτών».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Παρά την εκεχειρία που έχει υπογραφεί από τις 5 Σεπτέμβρη ανάμεσα στην ουκρανική κυβέρνηση και τους ρωσόφωνους πολιτοφύλακες στις ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ σημειώνονται συχνά μάχες. Την Κυριακή και χτες γίνονταν συγκρούσεις γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ με 9 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες 27 τραυματίες και 3 αμάχους. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι ανταλλαγές 40-40 των κρατουμένων στρατιωτών και μαχητών και από τις δύο πλευρές. Ενδιαφέρον έχει και η ομιλία του Σεργκέι Λαβρόφ, υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας στη ΓΣ του ΟΗΕ, όπου σημείωσε ότι «η κρίση στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα ενός πραξικοπήματος, που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, με σκοπό να αποτραβήξουν το Κίεβο από τον οργανικό του ρόλο ως συνδετικού κρίκου μεταξύ Ανατολής και Δύσης και να αρνηθούν την ευκαιρία της Ουκρανίας να έχει ένα ουδέτερο και ανένταχτο στάτους». Σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, είπε ότι ήταν επιλογή του λαού της, ο οποίος είναι στην πλειονότητά του ρωσόφωνος. Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Σ. Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και δεν ενδιαφέρεται για ένα συνεχιζόμενο «πόλεμο κυρώσεων». Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι οι ΗΠΑ ακολουθούν πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών «στη μάχη κατά της τρομοκρατίας». Σε άλλες τηλεοπτικές συνεντεύξεις, πρότεινε μία «επανεκκίνηση» στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις, εκτιμώντας ότι η κατάσταση στην Ουκρανία, που οδήγησε στην επιβολή από μέρους δυτικών χωρών κυρώσεων στη Ρωσία, βελτιώνεται χάρη στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του Κρεμλίνου. Επιτέθηκε, ωστόσο, στη «νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου» του ΝΑΤΟ και επέκρινε την Ουάσιγκτον, επειδή απέκλεισε τον σύμμαχο της Ρωσίας και αντιαποικιοκρατη Μπασάρ αλ-Ασαντ από την εκστρατεία της εναντίον των αληταραδων του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» στη Συρία και σημείωσε πως η Ουάσιγκτον «δεν μπορεί πια να ενεργεί ως ο εισαγγελέας, ο δικαστής και ο εκτελεστής σε κάθε μέρος του κόσμου». Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, το Σάββατο στον ΟΗΕ κατήγγειλε τη συμμαχία των ΗΠΑ πως φιγουράρει σαν «πρωταθλητής της δημοκρατίας» ενώ στην πραγματικότητα «είναι το εντελώς αντίθετο αφού απορρίπτει τη δημοκρατική αρχή της ισοτιμίας μεταξύ ανεξάρτητων κρατών». Κατήγγειλε τις ΗΠΑ ότι θεωρούν «δικαίωμά τους τη μονομερή χρήση βίας όπου θεωρήσουν πως διακυβεύονται τα εθνικά τους συμφέροντα», ότι έχουν κάνει συνήθεια τη στρατιωτική επέμβαση και ότι «η βιωσιμότητα του συστήματος διεθνών σχέσεων έχει κλυδωνιστεί από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία, την επέμβαση στο Ιράκ, τις επιθέσεις στη Λιβύη και την αποτυχία επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν». Δεν παρέλειψε τις αιχμές για τις «πολύχρωμες επαναστάσεις» και «άλλα σχέδια για την αλλαγή ακατάλληλων καθεστώτων» μέσω του χάους και της αστάθειας, σημειώνοντας ότι η Ουκρανία έπεσε θύμα αυτής ακριβώς της πολιτικής.
Δικαστική έρευνα για «γενοκτονία του ρωσόφωνου πληθυσμού» ξεκινάει η Ρωσία Η Ρωσία, επίσης, ανακοίνωσε χτες ότι ξεκινά δικαστική έρευνα «για γενοκτονία» του ρωσόφωνου πληθυσμού στην ανατολική Ουκρανία όπου, σύμφωνα με τη Μόσχα, η χρήση βαρέων όπλων προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 2.500 ανθρώπων. «Η Ρωσία ξεκίνησε δικαστική έρευνα για γενοκτονία των ρωσόφωνων πληθυσμών που ζουν στο έδαφος των λαϊκών δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ», δύο από τα κύρια προπύργια των αντιφασιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του θεσμού αυτού. Ο Βλαντίμιρ Μαρκίν, εκπρόσωπος της λεγόμενης Επιτροπής Ερευνας σημείωσε ότι «άγνωστοι στο εσωτερικό της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της ναζιστικης κλικας του Κιεβου, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Εθνοφρουράς και του Δεξιού Τομέα έδωσαν διαταγές που είχαν στόχο την ολοκληρωτική εξόντωση των ρωσόφωνων πολιτών».
Το παζάρι συνεχίζεται Στο πεδίο της αντιπαράθεσης Ρωσίας και ΕΕ, η ρωσική κυβέρνηση εξέδωσε νέα προειδοποίηση ότι θα λάβει μέτρα, αν η ΕΕ ή η Ουκρανία προχωρήσει σε κινήσεις για την εφαρμογή μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου. Κιεβο και ΕΕ συμφώνησαν αυτό το μήνα να καθυστερήσουν την εφαρμογή της συμφωνίας ζώνης ελεύθερου εμπορίου, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015, μετά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας να επιβάλει δασμούς σε ουκρανικά προϊόντα. Πάντως, η ΕΕ που δηλώνει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να επιβάλει τις απόψεις της, από την άλλη, επιχειρεί έναν συμβιβασμό στο διάστημα που θα μεσολαβήσει. Φυσικά, όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της προμήθειας φυσικού αερίου στην Ουκρανία αναμένεται να επαναληφθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή στο Βερολίνο οι συνομιλίες ανάμεσα σε Κιεβο, Ρωσία και ΕΕ. Την περασμένη Παρασκευή έγινε μια συνάντηση που κατά την ΕΕ και τη Ρωσία αποτελεί βάση για συμφωνία, ενώ κατά την ναζιστικη κλικα του Κιεβου μόνο ανταλλαγή απόψεων. Το διακύβευμα είναι η αποπληρωμή χρέους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που οφείλει η Ουκρανία στη Ρωσία για ποσότητες αερίου που έχουν παραδοθεί και ο καθορισμός στην τιμή για 1.000 κυβικά μέτρα, που η Ρωσία προτείνει αρχικά τα 385 δολάρια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΑΓΗ.-- Οι αληταραδες αποικιοκρατες εισαγγελείς της ενάγουσας αποικιοκρατικης αρχής «για εγκλήματα πολέμου» του ναζιστικου δικαστηριου της Χαγης που εχουν στησει οι αποικιοκρατες ολοκλήρωσαν χτες την υπόθεσή τους εναντίον του πρώην αρχηγού των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, λεγοντας τις γνωστες γκεμπελιστικες μαλακιες τους και ψευτιες τους πως ο κατηγορούμενος ήταν «κινητήρια δύναμη» και «σταθερά επικεφαλής μιας γενοκτονικής εκστρατείας» για την «αποκάθαρση» της Σερβίας από τον μη σερβικό πληθυσμό της. Ζήτησαν οι ναζι αποικιοκρατες την επιβολή ισόβιας κάθειρξης. Ο Κάρατζιτς, ο οποίος υπερασπίσθηκε μόνος του τον εαυτό του, απορρίπτει το ναζιστικο αποικιοκρατικο «δικαστήριο» ως εργαλείο της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ και των άλλων δυνάμεων επέμβασης στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
----------------------------------------------------------------------------
Το …DNA του ΠΑΣΟΚ φταίει για όλα!!! Το ιστορικό σπείρωμα "κόβεται" στον Ανδρέα Παπανδρέου... Η Δεξιά προϋπήρξε του ΠΑΣΟΚ και ήταν το ΠΑΣΟΚ, στο στάδιο του εκφυλισμού του, που έγινε Δεξιά. Δηλαδή ασπάστηκε ενθέρμως το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ...
Πολλά κείμενα δεξιάς και ακροδεξιάς κουτοπονηριάς, ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας λένε ότι είναι το «κακό» ΠΑΣΟΚ που διέφθειρε τη Δεξιά!!! Με αυτό το δόλιο τέχνασμα δαιμονοποίησης του ΠΑΣΟΚ, εμμέσως πλην σαφώς, ΟΧΙ μόνο αθωώνεται η Δεξιά και εξατμίζεται η ιστορία της και η πολιτική της, ΟΧΙ μόνο συγκαλύπτονται τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ της, αλλά ακόμα χειρότερα: Προβάλλεται η «αυθεντική» και «καθαρή» Δεξιά (που δεν έχει «μολυνθεί» από το ΠΑΣΟΚ), σαν «σωτήρια» λύση… Το «κακό» και «μολυσμένο» DNA του ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, είναι η εστία της κακοδαιμονίας!!! Και ΟΧΙ το DNA του ελληνικού καπιταλισμού, των ιμπεριαλιστικών δομών της εξουσίας του, των... δομών εξαρτήσεών του κ.λπ… Μόνο που στους πονηρούληδες αυτούς ταχυδακτυλουργούς της δεξιάς απολογητικής διαφεύγει τούτο το απλό: Η Δεξιά προϋπήρξε του ΠΑΣΟΚ και ήταν το ΠΑΣΟΚ, στο στάδιο του εκφυλισμού του, που έγινε Δεξιά. Δηλαδή ασπάστηκε ενθέρμως το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ. Θα καταπιαστούμε, σύντομα, με όλες αυτές τις κουτοπονηριές οι οποίες εξωραΐζουν και αθωώνουν την κοινωνική και ιστορική Δεξιά με τη δαιμονοποίηση της νεοφιλελεύθερης μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ:Της ΔΕΞΙΑΣ μετάλλαξής του με την ΑΠΑΤΗ της «αντιδεξιάς» ρητορικής…