Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Δευτερα 20 Οκτωβριου 2014


“Αγορές ή θάνατος”!
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ• 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, 09:16
Ξεκίνησαν με το «Μνημόνιο ή χρεοκοπία». Kαι έφεραν τη χρεοκοπία, έφεραν την φτωχοποίηση εκατομμυρίων ανθρώπων του λαού.
Προχώρησαν με το «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς». Kαι έφεραν δοτούς πρωθυπουργούς, τον αυταρχισμό του «μαύρου», τη δημοκρατία των Μπαλτάκων και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Συνέχισαν με το δεύτερο Μνημόνιο, διακηρύσσοντας «Μνημόνιο ή χάος». Και έφεραν το χάος της αδιανόητης ανεργίας, των συσσιτίων, των ληγμένων τροφίμων, των παιδιών που λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία. Απείλησαν με το «PSI ή καταστροφή». Και έφεραν την καταστροφή των νοσοκομείων, των Πανεπιστημίων, των Ασφαλιστικών Ταμείων. Εκβίασαν με το «ευρώ ή δραχμή». Και έφεραν την πλήρη… αφραγκία, το μηδενικό εισόδημα, τα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ, τη φτώχεια που ακόμα κι αυτήν τη φοροληστεύουν. Και να που μετά από όλα αυτά φτάσαμε στον νέο εκβιασμό: «Αγορές ή θάνατος»! «Αγορές ή πείνα»!«Αγορές ή εξανδραποδισμός»! Ιδού, λοιπόν, η νέα τρομοκρατία. Αυτοί που «σκίζουν Μνημόνια», που«διαπραγματεύονται την έξοδο από τα Μνημόνια», που «οργανώνουν την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια», σε συνεργασία με τους αφεντάδες του βασιλείου που υπηρετούν, σε συνεργασία δηλαδή με τους κερδοσκόπους και τους τοκογλύφους του σάπιου βασιλείου της Αυτού Εξοχότητας της «Αγοράς», βάζουν τα κανάλια τους, τις εφημερίδες τους και τους ενσωματωμένους διανοούμενους της αγοραίας κινδυνολογίας να διαλαλούν: - Ή θα κάνουμε ό,τι λένε οι «Αγορές» ή θα πεινάσουμε! - Ή θα κάνουμε ό,τι λένε οι «Αγορές» ή θα χρεοκοπήσουμε! - Ή θα παραμείνουμε αιωνίως (και… προληπτικώς) σε καθεστώς λιτότητας υπό την επιτήρηση της ΕΕ, της Κομισιόν, της ΕΚΤ ή οι «Αγορές» θα μας πνίξουν!
Ερώτηση 1η: Από πότε συνιστά «σωτηρία» και «πατριωτισμό» το «σφάξε με… Αγορά μου ν’ αγιάσω»; Ερώτηση 2η: Από πότε είναι «σωτηρία» και «πατριωτισμός» να απειλούν με «πείνα» ένα λαό αυτοί που – για τον… εξευμενισμό των «Αγορών» – κατάντησαν τα 6,3 εκατομμύρια του πληθυσμού της Ελλάδας να ζουν στην καταχνιά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού; Ερώτηση 3η: Από πότε είναι «σωτηρία» και «πατριωτισμός» το κήρυγμα της αιώνιας υποταγής στα πιράνχας των «Αγορών» από αυτούς που για να θησαυρίζουν οι ύαινες των «Αγορών» σφάγιασαν μισθούς και συντάξεις, «φυλάκισαν» τα εργασιακά δικαιώματα και «απελευθέρωσαν» τις απολύσεις; Ερώτηση 4η: Από πότε είναι «σωτηρία» και «πατριωτισμός» να κατακρεουργούνται στην προκρούστια κλίνη της «Αγοράς» οι εργάτες, οι υπάλληλοι και οι άνεργοι για να διασώζονται οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εργολάβοι της «Αγοράς»; Αφού, λοιπόν, έπαιξαν με τα ταξίδια στα Παρίσια και με τα «διαζύγια» με το ΔΝΤ, ιδού ο«ρεαλιστικός» δρόμος που μας προτείνουν: Να είμαστε φρόνιμοι, να πληρώνουμε κανονικά τους κερδοσκόπους και τους διεθνείς τοκογλύφους, να είμαστε μειλίχιοι κα κατευναστικοί με τις «Αγορές», να συνεχίσουμε να ταΐζουμε τον Μινώταυρο της καπιταλιστικής κρίσης με την δική μας ανθρωπιστική κρίση, ειδάλλως οι «Αγορές» θα μας αυξήσουν τα σπρέντ…
Αλλά για μισό λεπτό ορέ «λεβέντες»: - Και τι θα γίνει άμα μας αυξήσουν τα σπρεντ; Τότε – απαντούν οι «λεβέντες» – δεν θα μπορούμε να δανειζόμαστε (από τους τοκογλύφους). - Ε, κι άμα δεν μπορούμε να δανειζόμαστε από τους τοκογλύφους τι θα γίνει; Τότε – επιμένουν οι «λεβέντες» – δεν θα μπορούμε να ξεπληρώνουμε τα χρέη (στους τοκογλύφους). - Αλλά ποιος σας είπε, ορέ «λεβέντες», ότι η μοίρα αυτού του λαού είναι ντε και καλά να θυσιάζεται για δάνεια και να ματώνει για χρέη που τα δημιουργεί η κάστα σας και για τόκους που τους εισπράττουν οι τοκογλύφοι φίλοι σας; Επομένως: Αφού η «Αγορά» σας δεν είναι παρά το γήπεδο ενός σικέ παιχνιδιού, αφού δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια ζούγκλα από γύπες κι από ύαινες, από σαρκοφάγα και από παχύδερμα που παριστάνουν τους «καλούς Σαμαρείτες», τότε: • Είναι δικαίωμα του ελληνικού λαού και κάθε λαού να την στείλει στην «Αγορά» σας στον αγύριστο. • Είναι δικαίωμα του ελληνικού λαού να αρνηθεί να πληρώνει στην «Αγορά» σας χρέη που δεν του αναλογούν. • Είναι δικαίωμά του αντί να πληρώνει λύτρα σε εκβιαστές και τρομοκράτες, να οργανώσει την άμυνά του απέναντι στην «Αγορά» σας, και να χρηματοδοτήσει ο ίδιος τους όρους της ύπαρξής του. Εδώ, βέβαια, ξεκινούν τα δύσκολα. Εδώ είναι που τίθεται το μέγα ερώτημα: Και πώς θα γίνουν όλα αυτά; Πως θα τα βάλουμε με τις «Αγορές»; Μπορεί η «μικρή Ελλάδα» να τα βάλλει με τέτοιες δυνάμεις; Μην είναι καλύτερα να εξουσιοδοτήσουμε κάποιο Μεσσία μπας και καλοπιάσει τα όρνεα; Μήπως να προσδοκούμε να περισώσουμε κάτι από τις διαπραγματεύσεις με τις ύαινες; Μήπως να διατηρήσουμε τη χώρα και το λαό στις αρένες των «Αγορών» εν αναμονή της συνεννόησης με τα παχύδερμα;
Ένα τέτοιο πολιτικό σχέδιο, ισοδυναμεί με το να πιστεύεις ότι παίζοντας με τους κανόνες του Κύκλωπα και ζώντας μέσα στη σπηλιά του Κύκλωπα, θα καλοπιάσεις τον Κύκλωπα. Στην οργάνωση του σχεδίου της άμυνας, και ταυτόχρονα της λαϊκής αντεπίθεσης, απέναντι στα σαρκοφάγα και τους Κύκλωπες των «Αγορών» δεν χωρούν ψευδαισθήσεις. Εδώ απαιτείται ένας κοινωνικός συναγερμός, αποτυπωμένος σε ένα τέτοιο πολιτικό σχέδιο που δεν μπορεί παρά: • Να περνάει μέσα από την ανυπακοή στους εκβιαστές και από την «ιχνηλάτηση» της πορείας αποδέσμευσης από την αρένα τους. • Να περνάει μέσα από ένα λαό αποφασισμένο ότι τον πλούτο που παράγεται σε αυτόν τον τόπο δεν θα τον οικειοποιούνται τρίτοι. • Να στηρίζεται από ένα οικονομικό πρόγραμμα που θα αξιοποιεί όλο το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό της χώρας στο πλαίσιο της παραγωγικής αναγέννησης του τόπου. • Να εντάσσει την παραγωγική βάση, τον ορυκτό πλούτο, τις βιομηχανικές δυνατότητες, τον τραπεζικό τομέα, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας σε ένα σχεδιασμό με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες και με πολιτική πυξίδα οι παραγόμενες αξίες να μην γίνονται κέρδη ή τοκοχρεολύσια για τους λίγους αλλά κοινωνικό όφελος που θα διανέμεται στους πολλούς. • Να περνάει μέσα από την οικοδόμηση διεθνών σχέσεων όπου ο δανεισμός και οι κάθε λογής σχέσεις της χώρας στο «παγκόσμιο χωριό» θα αποφασίζονται στη βάση του κοινού οφέλους και όχι στη βάση της υποταγής στο δίκιο του εκμεταλλευτή. Μα όλα αυτά – θα πουν οι «λεβέντες» – θα επιφέρουν τη σύγκρουση με τις «Αγορές» και με τα πολιτικοοικονομικά τους στηρίγματα εντός και εκτός Ελλάδας.
Μα, ναι! Αυτό ακριβώς λέμε! Λέμε ότι εισερχόμαστε στη νέα φάση της λαϊκής σφαγής, όπου όντως στον ελληνικό λαό τίθεται το πραγματικό δίλημμα: Ή θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη συντριβή του ή θα επιλέξει τον άλλο δρόμο! Ή θα αποδεχθεί το εκβιαστικό δίλημμα «Αγορές ή θάνατος» και θα υποταχθεί στην τυραννία ως το θάνατο, ή θα συγκρουστεί με τους εκ-βιαστές του διεκδικώντας ως έπαθλο την Ελευθερία του από τις αλυσίδες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στον δημόσιο έλεγχο των τραπεζών – Αναγνώριση των ιδιωτικοποιήσεων
Με ψήφους 76 κατά και 61 υπέρ, η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα σχετικά με τον δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και την επανάκτηση επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα, και την προοδευτική φορολόγηση προς όφελος των φτωχότερων στρωμάτων. Στην ψηφοφορία απέφυγαν να συμμετάσχουν, απουσιάζοντας, δεκάδες μέλη της Κ.Ε. που συντάσσονται με την πλειοψηφία. Η απόρριψη της τροπολογίας -έστω και με μικρή πλειοψηφία- συνιστά προφανή παρέκκλιση από τη σχετική απόφαση του περσινού Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στην οποία, άλλωστε, βασίστηκε και η πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας. Στη συνεδρίαση της Κ.Ε. τέθηκε και το ζήτημα των συμμαχιών του κόμματος, για το οποίο επίσης είχε καταθέσει πρόταση η Αριστερή Πλατφόρμα, υποστηρίζοντας ότι «…δεν μπορούμε να δεχτούμε τη συνεργασία με δυνάμεις που ναι μεν αποχωρίζονται σήμερα από το μνημονιακό μπλοκ θολά και καιροσκοπικά -ζητώντας ταυτόχρονα την ’συνέχιση των μεταρρυθμίσεων’ και ξιφουλκώντας με τον ’λαϊκισμό’ – αλλά δεν ασκούν ούτε μια στοιχειώδη αυτοκριτική για την καταστροφική κοινωνικά ’θέση ευθύνης’ που κατέλαβαν ή υποστήριξαν στις μνημονιακές κυβερνήσεις. Όπως δεν μπορούμε να ανακυκλώσουμε και να ξαναστήσουμε το φθαρμένο ηγετικό προσωπικό του πολιτικού συστήματος και ιδίως του ΠΑΣΟΚ, κάτω από οποιαδήποτε μεταμφίεση». Στην εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας απευθυνόταν ευρύ κάλεσμα, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «…απευθύνουμε συγκεκριμένο κάλεσμα να παραμερίσουμε τις υπαρκτές διαφορές μας, σε όλες και σε κάθε μια ξεχωριστά, στις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς, της οικολογίας, στους αριστερούς σοσιαλιστές, στις λαϊκές δυνάμεις που αποδεσμεύονται από τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Σε όλους όσους συνειδητοποιούν ότι πρώτιστο καθήκον τώρα είναι να αποτρέψουμε την καταστροφή…». Η απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα παραπέμφθηκε για αργότερα και όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «όλα θα αποφασιστούν στην ώρα τους».
Σχολιο.- Δεν υπαρχει πλεον λογος υπαρξης για την αριστερη πλατφορμα εντος Συριζα.....Εκτιθεται....αν υπαρχει.... Σχολιο.- Ας μην υπαρχουν αυταπατες πια... Σχολιο.- Αν υπαρχει...αν .......και παραμενει εκει,φορτωνεται ολη την ευθυνη,γιατι προσφερει το μεγαλυτερο αλλοθι... Σχολιο.- Ολες οι συνεδριακες θεσεις πηγαν περιπατο "Ομαλη προσαρμογη λεγεται αυτο "
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενώ μιλάμε για έξοδο από το μνημόνιο.... Παιδιά κοιμούνται και διαβάζουν σε ΙΧ
Εικόνες-σοκ: οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά αναγκάστηκε να μετατρέψει σε σπίτι το αυτοκίνητό της, γιατί δεν έχει να πληρώσει ενοίκιο!
Μετέτρεψαν το αυτοκίνητό τους σε σπίτι, τον σιδερένιο ουρανό του σε ταβάνι, τα καθίσματά του σε κρεβάτια. Εκεί κοιμάται στριμωγμένο ένα ζευγάρι μαζί με τις δύο κόρες του, ηλικίας 16 και 14 ετών. Εκεί, κυριολεκτικά στον δρόμο, ανάμεσα σε ταμπλό, τιμόνι, χειρόφρενο και πορτμπαγκάζ σφραγίζεται η αποπνικτική καθημερινότητα μιας οικογένειας που το σοκ της πτώχευσης και της έξωσης την υποβίβασε αιφνιδιαστικά στην ανασφαλή κατάσταση του νεοάστεγου. Εκεί, πάνω σε τέσσερις ακινητοποιημένους τροχούς ένα άλλοτε αξιοπρεπές μέσο ελληνικό νοικοκυριό βιώνει την ανέχεια σαν τιμωρία για ένα έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξε. Αυτοί οι άνθρωποι δεν γεννήθηκαν άστεγοι, δεν μεγάλωσαν στον δρόμο, δεν μετανάστευσαν από εξαθλιωμένες χώρες, δεν επέλεξαν από ιδιοτροπία να ζήσουν χωρίς τα αναγκαία και τα στοιχειώδη σε ένα επιβατικό αυτοκίνητο. Είναι συμπατριώτες μας που πάνω τους προβάλλεται με τον πιο απεχθή τρόπο η εκδήλωση της διάχυτης πενίας. Ανήκουν στη σημαντική μερίδας των δοκιμαζόμενων από την κρίση Ελλήνων που στα πρόσωπά τους καθρεφτίζονται η ματαίωση των προσδοκιών, το άνυδρο μέλλον, ο κοινωνικός αποκλεισμός. Είναι εκείνο το ηττημένο κομμάτι της κοινωνίας που, όπως υπενθυμίζει αποθαρρυντικά η έκθεση της Βουλής για τη φτώχεια, αντιμετωπίζει πρωτοφανή για καιρό ειρήνης οικονομική καταστροφή και υφίσταται με πρωτόγνωρη βιαιότητα την απειλή της αποσάθρωσής του.
Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι που σήμερα ρίχνονται στον Καιάδα της κοινωνικής ζωής σαν τα άχρηστα εξαρτήματα μιας ελαττωματικής μηχανής, μέχρι χθες δεν υπέφεραν καν. Είχαν σπίτι, δουλειά, ευπρέπεια και το υπερήφανο ανάστημα που τους χάριζε η αξιοπρεπής εργασιακή τους κατάσταση και η μαθησιακή πρόοδος των μικρών παιδιών τους. Η Μαρία και ο Νίκος, ένα ζευγάρι από το Ηράκλειο Αττικής, μπορεί να μην έζησαν ποτέ με πολυτέλεια, διέθεταν όμως πάντα τα βασικά, ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι και μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους. Το σπίτι τους δεν ήταν το μεγαλύτερο του κόσμου, αλλά ήταν ζεστό, φιλόξενο, πλημμυρισμένο από τρυφερότητα και αγάπη και φωτισμένο από τα χαμόγελα των δύο παιδιών τους. Ο πατέρας εργαζόταν σε αρτοβιομηχανία και η μητέρα ως σχολική τροχονόμος, ενώ στο παρελθόν είχε δουλέψει και ως τηλεφωνήτρια σε ραδιοταξί. Τα έφερναν βόλτα με σωστό οικονομικό κουμάντο, δίχως πολυέξοδες υπερβολές. Κατάφεραν το 2010 να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 20ετίας, ένα ταλαιπωρημένο Rover, για κάποιες μικρές μετακινήσεις, μια βόλτα με τα παιδιά.
Δεν φαντάζονταν τότε ότι απειλούνταν από την απόλυτη υποβάθμιση των υλικών συνθηκών της ζωής τους. Δεν διανοούνταν ότι κινδύνευαν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, να μεταβούν βίαια από το στάτους του μικρομεσαίου στην κατάσταση του νεόπτωχου. Εβλεπαν μεν τα οικονομικά ζόρια να πυκνώνουν στη γειτονιά, στους φίλους, στους συγγενείς που τους προϊδέαζαν για τα χειρότερα, αλλά έλπιζαν. Νέοι και προκομμένοι ήταν, θα τα ξεπερνούσαν. Θύματα της κρίσης Ολα αυτά μέχρι το 2012. Τότε ακριβώς η αρτοβιομηχανία όπου δούλευε ο σύζυγος έκλεισε χτυπημένη από την κρίση κι εκείνος βγήκε στην ανεργία. Εναν χρόνο μετά έχασε τη δουλειά της και η σύζυγός εξαιτίας περικοπών. Ανασκουμπώθηκαν. Το πρώτο διάστημα, έστω στριμωγμένοι, κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους χάρη στην αποζημίωση από τη δουλειά τους. Ο καιρός όμως περνούσε, η ανεργία μεγάλωνε, τα χρήματα λιγόστευαν δραματικά και οι δυσχέρειες αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο. Το αγκομαχητό για να τα βγάλουν πέρα γινόταν αφόρητα πιεστικό. Δεν το έβαλαν κάτω. Δεν υποτάχθηκαν μοιρολατρικά στην ανεργία και την εξαφάνιση του εισοδήματός τους.
Προσπάθησαν να βρουν μια χαραμάδα επισφαλούς προσωρινής απασχόληση για να αγοράσουν το ψωμί των παιδιών τους. Μπροστά τους, όμως, έβρισκαν ερμητικά κλειστές τις πόρτες. Χώρια που τα μαξιλάρια των άλλοτε κοινωνικών βοηθημάτων και των προνοιακών δομών είχαν πια ξεπουπουλιαστεί. Περήφανοι καθώς ήταν και οι δύο, δεν θέλησαν να στραφούν στην προσωρινή βοήθεια της συμπονετικής φιλανθρωπίας, η οποία έτσι κι αλλιώς δεν είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο διαχείρισης -πόσο μάλλον αντιμετώπισης- της φτώχειας. Περιέκοψαν λοιπόν ό,τι μπορούσαν, αλλά η τραυματική διαδρομή επί δυόμισι χρόνια στον Γολγοθά της ανεργίας εξαΰλωνε βήμα-βήμα τον τυπικά ασφαλή πρότερο βίο τους. Μόλις πριν από τέσσερις μήνες ο εργασιακά μετέωρος πατέρας βρήκε δουλειά σε ένα περίπτερο με μισθό 300 ευρώ τον μήνα, το μόνο εισόδημα που έχει η οικογένεια σήμερα. Πρόκειται για ένα ποσό ασήμαντο, που δεν φτάνει καν για να καλύψει τις βασικές ανάγκες ενός τετραμελούς νοικοκυριού. Ευάλωτοι οικονομικά, έμελλε να καταβυθιστούν ακόμα πιο οδυνηρά στο αδυσώπητο σπιράλ της φτώχειας. Πριν από έναν μήνα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου έμεναν τους έκανε έξωση, καθώς είχαν συσσωρευτεί απλήρωτοι λογαριασμοί μηνών. Οι επιλογές τους ήταν πλέον μετρημένες ώσπου κατέληξαν στον μονόδρομο. Αφού έμειναν προσωρινά σε συγγενικό τους άτομο, στη συνέχεια αποφάσισαν, κουρασμένοι, ζαρωμένοι και κατηφείς, να «μετακομίσουν» σε εκείνο το παλιό αυτοκίνητο που είχαν κάποτε αγοράσει για τις ξένοιαστες εκδρομές που ονειρεύονταν. Και ως αποσυνάγωγοι του κόσμου της εργασίας, στο περιθώριο της συνήθους κοινωνικής ζωής εξαναγκάστηκαν να μετατρέψουν την καμπίνα του σιδερένιου τετράτροχου κουβούκλιου σε νέο τους σπίτι, βιώνοντας πρωτόγνωρα μια επώδυνη υλική και ψυχική εμπειρία.
Οι γονείς έστρωσαν σεντόνια, κουβέρτες και μαξιλάρια για να κοιμούνται τα βράδια, κάλυψαν τα παράθυρα με φελιζόλ και πετσέτες, έβαλαν μια γλαστρούλα στο ταμπλό του παρμπρίζ του αυτοκινήτου για να θυμίζει το μπαλκόνι τους, ενώ πήραν μαζί και τον γάτο τους, τον Εντι. Σαν να ’θελαν με μικρές αισθητικές παρεμβάσεις να ξεγελάσουν την ήττα που σημάδευε προσωρινά, όπως θέλουν να πιστεύουν, τη ζωή τους. Οσο όμως και αν προσπάθησαν να διασκεδάσουν την οικονομική τους εξαθλίωση, η πραγματικότητα ξεγυμνωνόταν μέσα από τα δακρυσμένα μάτια των παιδιών τους. «Οταν είπα στις δύο κόρες μου ότι θα πρέπει να μείνουμε στο αυτοκίνητο, έβαλαν τα κλάματα. Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 49 μου χρόνια θα φτάσω σε αυτή την κατάσταση. Είχαμε ένα ευπρεπέστατο σπίτι, το μαγειρεμένο φαγητό μας, πληρώναμε φροντιστήρια για τα παιδιά μας και τους προσφέραμε ό,τι μπορούσαμε. Περιμέναμε ότι περνώντας τα χρόνια θα υπάρξουν δυσκολίες, όχι όμως ότι θα βρισκόμασταν στον δρόμο», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» η Μαρία. Οσο για το τι τρώνε, «η σωστή ερώτηση είναι “κάθε πότε τρώμε”. Και η απάντηση είναι “κάθε δύο με τρεις ημέρες”, όταν θα καταφέρει να φέρει φαγητό ο σύζυγός μου ή θα μας δώσει κάποιος γείτονας». Η εικόνα της πενιχρής διαβίωσης μιας τετραμελούς οικογένειας με ανεπαρκή διατροφή και ατελέστατη υγιεινή σε ένα καθηλωμένο αυτοκίνητο δεν μοιάζει με εκείνες τις απόμακρες και καταχωνιασμένες μνήμες της φτωχής Ελλάδας των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων. Δεν φέρνει καν στις σεκάνς των ασπρόμαυρων ταινιών της εποχής του ’50 που απεικόνιζαν τις ταπεινές αυλές με τις μίζερες χαμοκέλες, τις από κοινού μπουγάδες σε μια σκάφη και το κοινόχρηστο αποχωρητήριο. Είναι παράλογα ξένες, βγαλμένες σαν από το κραχ του ’29 στην Αμερική, γι’ αυτό και πέρα από ντροπιαστικές είναι ακατανόητες σήμερα. Κι όμως, αυτές οι εικόνες υπάρχουν για να επιβεβαιώσουν κυνικά ότι τα θύματα μιας χρεοκοπημένης κοινωνίας δεν είναι μόνο αριθμοί αλλά άνθρωποι.
«Είναι επικίνδυνα όταν νυχτώνει» Το πρώτο βράδυ που πέρασε η οικογένεια στο αυτοκίνητο ήταν και το πιο δύσκολο ψυχολογικά. Ο πατέρας κοιμήθηκε στη θέση του οδηγού, η 16χρονη Φαίη σε εκείνη του συνοδηγού, ενώ η μικρότερη, η Κατερίνα, η οποία πάσχει από κληρονομικό μεταβολικό νόσημα, ξάπλωσε στα πίσω καθίσματα. Η μητέρα πέρασε τη νύχτα ως άγρυπνος φρουρός σε ένα παγκάκι, δίπλα από το αυτοκίνητο. «Ενα βράδυ ήρθαν κάτι νεαροί με μηχανές και άρχισαν να χτυπάνε το αυτοκίνητο και να φωνάζουν. Φοβήθηκαν οι κόρες μου. Είναι επικίνδυνα έξω όταν νυχτώνει». Εκτοτε, όταν ξημερώνει, τα δύο κορίτσια ετοιμάζονται για το σχολείο τους. Η Φαίη πηγαίνει σε Τεχνικό Λύκειο έχοντας όνειρο να γίνει τεχνολόγος τροφίμων και ποτών. Η Κατερίνα είναι μαθήτρια Γυμνασίου και λατρεύει την Ιστορία, το βιβλίο της οποίας διαβάζει συχνά στο κάθισμα του συνοδηγού. Με δυσκολία ενημερώνεται για τις συγκλονιστικές εξελίξεις από την ανασκαφή στην Αμφίπολη, αφού ούτε τηλεόραση έχει, ούτε υπολογιστή, ενώ «ψαρεύει» κάποια πληροφορία από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στα περίπτερα. «Διαβάζω τα μαθήματά μου, αλλά είναι δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες. Είναι χάλια. Χθες ξύπνησα στις 4 το πρωί και βγήκα από το αυτοκίνητο για να κάνω παρέα στη μητέρα μου που είχε ξαπλώσει στο παγκάκι», λέει η μικρή Κατερίνα, η οποία αναγκάζεται καθημερινά να περπατήσει 45 λεπτά για να φτάσει στο σχολείο της, αφού δεν έχει χρήματα ούτε για το εισιτήριο του λεωφορείου. Το μόνο που ζητάει αφοπλιστικά είναι «ένα σπίτι και την ησυχία μου για να μπορώ να διαβάσω τα μαθήματά μου», ενόσω οι αντοχές λιγοστεύουν και τα πρώτα κρύα του χειμώνα πλησιάζουν.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους! Εκτός από τους υποστηρικτές της αραβικής άνοιξης που τώρα κλαίνε ψεύτικα και ψηφοθηρικά για το Κουρδιστάν!
Σχολιο.- Με τους καημένους τους Κούρδους ασχολούμαι. Όπως και με τους εκατομμύρια Χριστιανούς Ορθόδοξους στη Μ.Ανατολή
Σχολιο.- Κακός Σύριος στρατιώτης που πολεμούσε την θεόσταλτη, αραβική άνοιξη!! Τι και αν έχει τον Αι-Γιώργη στο χέρι; Όταν φυσικά τα έλεγα όλα αυτά ήμουν συνωμοσιολόγος….
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί Φεύγουν οι Γεωργιανές από την Ελλάδα;
Οι γυναίκες πίνουν πράσινο τσάι στην κουζίνα, ξεφυλλίζουν περιοδικά και κουβεντιάζουν, πότε στα ελληνικά και πότε όχι στα ελληνικά. Η τηλεόραση παίζει μόνη της και το τηλέφωνο χτυπάει συνεχώς. Ποιες είναι αυτές οι γυναίκες; Είναι οι γυναίκες που φεύγουν… Γιατί στην Ελλάδα της κρίσης, εκτός από του μετανάστες που έρχονται, υπάρχουν και οι μετανάστες που φεύγουν. Πρώτοι έφυγαν οι Αλβανοί, τώρα φεύγουν και οι Γεωργιανοί, ή καλύτερα… οι Γεωργιανές. Οι αριθμοί του Ινστιτούτου Στατιστικής της Αλβανίας δείχνουν πως από το 2009 ως το 2013 επέστρεψαν στην Αλβανία 133.544 μετανάστες. Το 70% ζούσε στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι στην Ιταλία. Στην πλειοψηφία τους είναι νέοι άνθρωποι που μετά την οικονομική κρίση έχασαν τις δουλειές τους και η πατρίδα τους, η Αλβανία του Έντι Ράμα φάνταζε ιδανική λύση.
Μετά τους Αλβανούς, τον δρόμο της επιστροφής παίρνουν και οι Γεωργιανοί ή μάλλον οι Γεωργιανές, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομικών μεταναστών από την Γεωργία είναι γυναίκες. Οι Γεωργιανοί ήρθαν στην Ελλάδα σε δύο κύματα. Αν και στα προξενεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι εγγεγραμμένοι ελάχιστοι, στην Ελλάδα ήρθαν περίπου 100.000 Γεωργιανοί. Το 80% μάλιστα ήταν γυναίκες που βρήκαν άμεσα δουλειά ως οικιακοί βοηθοί σε ευκατάστατα νοικοκυριά. Η κρίση όμως, που ξεβόλεψε τις ελληνικές οικογένειες, ξεβόλεψε και τις Γεωργιανές που έχασαν ξαφνικά τη δουλειά τους αλλά και το σπίτι τους, αφού οι περισσότερες ήταν εσωτερικές. Έπειτα, μεγάλωσαν ηλικιακά, και, όπως μου λένε, η Ελλάδα της κρίσης δεν δίνει πια ευκαιρίες σε γυναίκες άνω το 40. Ο Δανιήλ Εσδράς είναι ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Ένα πρόγραμμα που αφορά μόνο τους μετανάστες χωρίς χαρτιά. Από αυτόν άκουσα για πρώτη φορά ότι οι Γεωργιανές φεύγουν. Τα τελευταία δυο χρόνια, την πόρτα του ΔΟΜ χτύπησαν περισσότερες από 1000 Γεωργιανές που ζήτησαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Όπως και έγινε. Ο κύριος Εσδράς με ενημερώνει πως η Γεωργία είναι η τέταρτη χώρα που «εγκαταλείπει» την Ελλάδα με το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού. Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Γεωργία, Ιράκ, Μαρόκο... Σύνολο 22759 άτομα σε λιγότερο από 4 χρόνια. Βρίσκομαι, λοιπόν, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γεωργιανών “Καύκασος”, στην οδό Πατησίων για να μάθω γιατί φεύγουν οι Γεωργιανές… Γεωργιανοί ζωγράφοι στολίζουν τους τοίχους με ελληνικά τοπία όπως το σούρουπο στην Σαντορίνη. Η Νίνα παίζει πιάνο. Είναι οικιακή βοηθός. Δουλεύει από τις 7 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Τυπικά, γιατί στην ουσία δεν έχει φύγει ποτέ πριν από τις 4. Τα απογεύματα κάνει αυτό που αγαπάει, διδάσκει μουσική και προετοιμάζει την χορωδία για την Κυριακάτικη λειτουργία. Ετοιμάζεται και αυτή να φύγει πίσω στην Γεωργία. «Οι ώρες δουλειάς συνεχώς αυξάνονται, οι μισθοί συνεχώς πέφτουν. Εγώ δεν μιλάω γιατί μου βάζουν ΙΚΑ. Είμαι από τις τυχερές. Μου λείπει όμως η πόλη μου, μου λείπει και ο άντρας μου που έχει επιστρέψει ήδη». «Εμείς εδώ προετοιμάζουμε τη δεύτερη γενιά να γυρίσει πίσω στην πατρίδα», μου λέει ο εκπρόσωπος του συλλόγου Αβταντίλ Mικαμπερίτζε. «Τους μαθαίνουμε τη γλώσσα αλλά και την κουλτούρα. Τους μαθαίνουμε μουσική, ζωγραφική και κόσμημα». Ο κύριος Mικαμπερίτζε είναι καθηγητής Αρχαίων Ελληνικών και Βυζαντινών. Μου μιλάει για τη σχέση Ελλάδας και Γεωργίας, για τον Καύκασο και τον Προμηθέα. «Εμείς έχουμε τις αρχαίες συνήθειες των Ελλήνων. Είμαστε η πατρίδα του κρασιού. Κάνουμε τις τελετές που περιγράφει ο Πλάτωνας στο Συμπόσιον» μου λέει.
Η τηλεόραση παίζει Γεωργιανά κανάλια. Η κυρία Νίνα με τον Έλληνα σύζυγό της παρακολουθούν τις ειδήσεις. Η δεύτερη Νίνα που γνωρίζω! Δούλευε σαν οικιακή βοηθός. Φρόντιζε την μητέρα μια καθηγήτριας πανεπιστημίου που έλειπε στην Αμερική. Ο Γιάννης ήταν φίλος της οικογενείας, την ερωτεύτηκε και τους την πήρε, όχι για οικιακή βοηθό, για γυναίκα. «Τους στείλαμε άλλη», μου λέει, «Καλύτερη!». Το τηλέφωνο χτυπάει και είναι η Νίνα που έφυγε πριν δυο χρόνια πίσω στην Τυφλίδα. Μα καλά, τρίτη Νίνα; Η Νάταλι μου εξηγεί. «Η Αγία Νίνο είναι η πιο σημαντική Αγία των Γεωργιανών. Αυτή μας έφερε τον Χριστιανισμό. Είναι συνδετικός κρίκος μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας, γιατί είναι ξαδέρφη του Αγίου Γεωργίου, απ’ όπου λένε ότι πήρε το όνομά της η Γεωργία, η πατρίδα μας. Το όνομά της είναι Νίνο, αλλά στην Ελλάδα το κάνουμε Νίνα για να το καταλαβένετε». Η Νίνα από την Τυφλίδα, λοιπόν, μου λέει για την ζωή της στην Ελλάδα. Την Καβάλα, το Ναύπλιο, το Περιστέρι. «Μόνο που η κρίση δυσκόλεψε τα πράματα. Έφυγα από την Αθήνα και πήγα στην Ρόδο να δουλέψω σε ένα ξενοδοχείο. Μετά ήρθε και η μικρή στην ζωή μου. Μια άνεργη γυναίκα με ένα μωρό σε μια ξένη χώρα, δεν είναι εύκολο να ζήσει. Έτσι, πήρα την απόφαση να επιστρέψω». Τώρα ζει στην Γεωργία με τον σύζυγό της. Έχει όμως ωραίες αναμνήσεις από την Ελλάδα, ειδικά από το Ναύπλιο. «Στην Γεωργία τι αξίζει να δούμε;” την ρωτάω. “Μετά τις παραλίες της Ελλάδας, τι μπορώ να πω… Τα βουνά μας». Η συζήτηση πηγαίνει στα χαρτιά των μεταναστών. “Είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσες γυναίκες χωρίς χαρτιά για τόσα χρόνια. Δεν θα έπρεπε να έχει βρεθεί ήδη η λύση;” με ρωτά ο Mικαμπερίτζε. Οι γυναίκες θυμούνται τη Μάρι που γύρισε στο Κουτάισι. Εκεί, κάθε οικογένεια έχει και έναν μετανάστη στην Ελλάδα. Την Ίγκα που επέστρεψε τον Σεπτέμβρη στην Τυφλίδα. Φτιάχνει κοσμήματα και περνάει χρώμα στο μέταλλο. “Ήρθαμε με τα πόδια από Ιταλία, από Έβρο, από τα νησιά… Φεύγουμε όμως με το αεροπλάνο, σε 2 ώρες και 40 λεπτά είμαστε πίσω” λέει η Νάταλι. “Έφυγαν και πολλές οικογένεις”, μου τονίζουν. “Για να σπουδάσουν τα παιδιά στην Γεωργία. Η Μαρί, ο Γιώργος, η Θεώνη, η Νατία, η Μανάνα, η Σάλο…” Η Νάταλι θυμάται την Καίτη. Καίτη από Κετεβάν και όχι από Κατερίνα. “Ήταν οικιακή βοηθός και μουσικολόγος. Τώρα είναι στο Κρατικό Μουσείο Λαικών Οργάνων της Γεωργίας”. Η Τίνα, ήταν δημοσιογράφος στην εφημερίδα “Γεωργιανή” τώρα που επέστρεψε άνοιξε ένα ταξιδιωτικό γραφείο. “ΟΛΥΜΠΙΑ” το ονόμασε”. Η Σοφία και η Νίνα ήταν εσωτερικές στα Βόρεια Προάστια. Μάζεψαν χρήματα, και τώρα άνοιξαν φροντηστήριο ξένων γλωσσών πίσω στην πατρίδα τους. Ο κύριος Mικαμπερίτζε μου δείχνει ένα περιοδικό με φωτογραφίες και κείμενα για τη Γεωργία. “Είδες πόσο όμορφη είναι; Σαν τη Μάνη. Το αλφάβητό μας το έχεις δει; Είναι ένα από τα 14 αλφάβητα του κόσμου” Η αγάπη του για την πατρίδα του είναι μεγάλη. Με συνοδεύει μέχρι την πόρτα “Εμείς σας φέραμε την άρση βαρών, εμείς σας φέραμμε το τζούντο. Νικάμε και του Ιάπωνες εμείς. Πρέπει κάποια στιγμή οι Έλληνες να μάθετε να εκμεταλλεύεστε αυτά που φέρνουν οι μετανάστες μαζί τους”, μου λέει.
Σχολιο.- Πολλοί Αλβανοι επέστρεψαν στην Αλβανία- με κρύα καρδιά - αλλά πολλοί ξανάρθαν στην Ελλάδα (ή εκεί από όπου επέστρεψαν): είτε δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στην νέα ζωή στην Αλβανία - ακόμα και αυτοί που γεννήθηκαν εκεί, βρήκαν μία διαφορετική Αλβανία, εννοώ σε επίπεδο λαϊκής καθημερινότητας και συμπεριφοράς (δεν το συζητώ ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ έπαθαν σοκ) - αλλά παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, δεν υπάρχει καμμία οικονομική ανάκαμψη στην Αλβανία. Βάλε μέσα σε αυτά ότι όσοι επιστρέφουν εκεί αντιμετωπίζονται ως "Έλληνες" με εχρικό προσδιορισμό, βάλε και τους Κοσσοβάρους που έχουν κάνει νου στην Αλβανία...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχολιο.- ΣΥΡΙΖΑιοι αφηστε καμια τραπεζα ελληνικη να χρεωκοπισει , για να δουμε λιγη αναπτυξη. Χαριστε χρεη στον λαο ! ο ανδρεας εδινε λεφτα στον κοσμο , απο τα λεφτα της ευρωπης , εσεις δωστε στον κοσμο τα λεφτα που μας κλεβουν οι τραπεζες , θα γινετε δημοφιλεις και αποτελεσματικοι .
Σχολιο.- Όσοι συριζαίοι νομίζουν ότι διεθνισμός είναι το ευρώ (και γιατί όχι και η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ κ.λπ., αφού κι αυτά χώρες ενώνουν), γιατί ενοχλούνται μ' αυτά που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Κι αυτοί την ίδια απειλή λένε πως πολεμάνε: μη βγούμε από το ευρώ. Εντάξει! Δεν θα έχει το κεφάλι του Λαφαζάνη το χιλιάρικο. Θα βάλουμε το κεφάλι του Βελουχιώτη, που κόπηκε, γιατί επέμενε πως μετά από τους Γερμανούς πρέπει να διώξουμε και τους Άγγλους. Βόρεια Κορέα ήθελε να την κάνει την Ελλάδα...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι επειδή μάλλον δεν το καταλάβατε, , δεν μιλάμε για θέση λάτζας, αλλά για θέση πτυχιούχου μαγείρου!!!
Εργασία σε κουζίνα εστιατορίου, 2 το μεσημέρι έως 2 τη νύχτα, 7 μέρες την εβδομάδα... αμοιβή 36 ευρώ τη μέρα με τα μισά ένσημα... Πουτάνα ανάπτυξη ήρθες επιτέλους! Success story!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ Από το σχολικό βιβλίο της Πολιτικής Παιδείας της Α Λυκείου, σελίδα 49.
Πίνακας: Διαχείριση οικογενειακού προϋπολογισμού Ορθή διαχείριση οικογενειακού προϋπολογισμού : Συνολικά έσοδα (μισθός) 1200 € / Συνολικά έξοδα 1000 € = Πλεόνασμα 200 € Λανθασμένη διαχείριση οικογενειακού προϋπολογισμού : Συνολικά έσοδα (μισθός) 1200 € /Συνολικά έξοδα 1300 € = Έλλειμμμα 100 €
Το βιβλίο είναι της χρονιάς 2014-2015
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αχ!, δεν το ήξερα! Κι ο Γλέζος πράκτορας του Πούτιν; Λέει κι αυτός πως στο Κίεβο δεν ήταν εξέγερση, αλλά πραξικόπημα φασιστικό; Δεν το ήξερα, αλλά το περίμενα. Όλα τα περίμενα από κάποιον που αντί να κοιτάξει να πείσει τον Γερμανό φαντάρο πως δεν υπάρχουν πατρίδες, πήγε και του βούτηξε τη σημαία. Για να γίνει ήρωας της Εθνικής Αντίστασης... Άκου "Εθνικής"! Αυτό λένε και κάτι αμόρφωτοι, στην Παλαιστίνη, στο Κουρδιστάν και στην Τσιάπας. που δεν θέλουν την αδελφοσύνη των λαών! Κι είναι και ευρωβουλευτής ο τυπάκος...
Σχολιο.- Αν διαβάσεις την ιστορία της έκτης δημοτικού και το ΕΑΜ οι Άγγλοι το έφτιαξαν Σχολιο.- Αν το πρόβλημα ήταν μόνο αυτό... Εδώ υπάρχουν αριστεροί που θεωρούν πως στην Ουκρανία έγινε εξέγερση απελευθερωτική και χλευάζουν τους αντιφασίστες! Τα σχολικά βιβλία είναι το πρόβλημα;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Αργεντινή εκτόξευσε δορυφόρο διαβάζω. Περίεργο. Αυτοί θα έπρεπε να έχουν πεθάνει όλοι μετά τη μη πληρωμή των hedge funds.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το μεγαλείο βέβαια της Μαλάλα είναι ότι κατάλαβε από νωρίς το παιχνίδι της δυτικής προπαγάνδας και έσπευσε να δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα δεχθεί να τη μετατρέψουν σε «αχυράνθρωπο της Δύσης».
Μαλάλα η σοσιαλίστρια
Δηλώνοντας τυφλή υπακοή στο πνεύμα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής η νορβηγική επιτροπή των Νόμπελ αποφάσισε να μη βραβεύσει τον ήρωα της χρονιάς – τον Εντουαρντ Σνόουντεν. Επιλέγοντας όμως τη νεαρή Μαλάλα Γιουσαφζάι βρέθηκε μπροστά σε μια ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη.
«Είμαι πεπεισμένη ότι ο σοσιαλισμός είναι η μόνη λύση» Μαλάλα Γιουσαφζάι
Τα πορτρέτα του Τρότσκι και του Λένιν που κοσμούσαν το πόντιουμ έδειχναν παράταιρα μπροστά στη Μαλάλα – τη 17χρονη ακτιβίστρια που κέρδισε την καρδιά του δυτικού κόσμου μετά την επίθεση που δέχτηκε το 2012 από ομάδα εξτρεμιστών ισλαμιστών του Πακιστάν που συνεργάζονται με τους Ταλιμπάν. Το περιεχόμενο των ομιλιών της όμως θα έκανε και τον Βλαντίμιρ Ιλιτς Ουλιάνοφ (Λένιν) αλλά και τον Λεβ Νταβίντοβιτς (Τρότσκι) να φουσκώσουν από υπερηφάνεια. Εναν χρόνο αργότερα και ενώ η ιστορία της έκανε ήδη τον γύρο του κόσμου, η Μαλάλα έστειλε το παρακάτω κείμενο στο συνέδριο του τροτσκιστικού ΙΜΤ: «Κατ' αρχάς θέλω να ευχαριστήσω την ΙΜΤ (Διεθνή Μαρξιστική Τάση) γιατί με εισήγαγε στον μαρξισμό και τον σοσιαλισμό […]. Είμαι πεπεισμένη ότι ο σοσιαλισμός αποτελεί τη μοναδική λύση στα προβλήματά μας και καλώ όλους τους συντρόφους να δώσουν αυτή τη μάχη μέχρι την τελική νίκη. Μόνον έτσι θα απελευθερωθούμε από τη μισαλλοδοξία και την εκμετάλλευση».
Ηταν προφανές ότι για έναν τόσο βαθιά αντιδραστικό θεσμό, όπως τα βραβεία Νόμπελ Ειρήνης, που συχνά απονέμονται σε ανθρώπους που κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (όπως ο Κίσινγκερ, ο Γιτζάκ Ράμπιν, ο Φρεντερίκ ντε Κλερκ και ο Ομπάμα), η επιλογή της Μαλάλα ήταν ένα μεγάλο… λάθος. Αποφεύγοντας να βραβεύσουν τον Εντουαρντ Σνόουντεν, ίσως τον μεγαλύτερο ήρωα της εποχής μας, που αποκάλυψε το τεράστιο δίκτυο παρακολουθήσεων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, η επιτροπή πίστευε ότι θα έμενε πιστή στην παράδοση που λέει ότι αν το βραβείο δεν καταλήξει σε κάποιον γενοκτόνο, καλό είναι να πάει σε κάποιον οπαδό της μη βίας, ο οποίος δεν πρόκειται ποτέ να ενοχλήσει την εξωτερική πολιτική της μοναδικής υπερδύναμης. Η ιστορία της Μαλάλα όμως έχει και… δράκο. Τα τελευταία 24ωρα τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να δημιουργήσουν μια πλαστή εικόνα της Μαλάλα αποσιωπώντας μεγάλα αποσπάσματα από τις ομιλίες και τις δηλώσεις της. Οταν, λόγου χάρη, υποστηρίζει ότι «ο κόσμος μπορεί να αλλάξει με έναν δάσκαλο, ένα βιβλίο και ένα μολύβι» κερδίζει τους πηχυαίους τίτλους που αρμόζουν σε μια νομπελίστα. Οταν όμως διευκρινίζει ότι δεν αρκεί η μάχη απέναντι στον αναλφαβητισμό και τη διεθνή τρομοκρατία, αλλά απαιτείται η εξάλειψη των οικονομικών ανισοτήτων και της φτώχειας, αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ σφυρίζουν αδιάφορα. Η στάση τους φτάνει τα όρια της λογοκρισίας όταν αναφέρεται στις εκατόμβες θυμάτων που προκαλεί η Ουάσινγκτον με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που χρησιμοποιεί εναντίον αμάχων στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Οταν επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο, η Μαλάλα δεν δίστασε να κατηγορήσει κατά πρόσωπο τον Ομπάμα ότι με τη χρήση των drones «τροφοδοτεί την τρομοκρατία» – δήλωση η οποία αφαιρέθηκε από τα επίσημα πρακτικά της συνάντησης. Μετά την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον Ντάριο Φο, ο οποίος εξευτέλισε την αμερικανική υπερδύναμη στην ομιλία αποδοχής του βραβείου, η επιτροπή έδειχνε πως έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να ζητήσει συγγνώμη από την Ουάσινγκτον. Τι πήγε λοιπόν τόσο στραβά στη φετινή απονομή; Η 17χρονη Πακιστανή είχε κερδίσει τα τελευταία χρόνια την καρδιά των Δυτικών και δη των Αμερικανών δημοσιογράφων για δύο λόγους: Κατ' αρχάς η δολοφονική επίθεση εναντίον της πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που το αμερικανικό Πεντάγωνο και το ΝΑΤΟ αναζητούσαν εναγωνίως μια αφορμή για να κλιμακώσουν τις φονικές επιχειρήσεις εναντίον αμάχων στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Το προσωπικό ενδιαφέρον που έδειξε τότε ο Ομπάμα αποτελεί μνημείο υποκρισίας, δεδομένου ότι σχεδόν την ίδια περίοδο ο αμερικανικός στρατός είχε σκοτώσει εννέα κορίτσια σε μια από τις δεκάδες επιθέσεις εναντίον αμάχων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Πέρα όμως από τις άμεσες ανάγκες προπαγάνδας του Πενταγώνου, η περίπτωση της Μαλάλα πληρούσε τις προϋποθέσεις γι' αυτό που αρκετοί κοινωνιολόγοι αποκαλούν «το σύνδρομο του λευκού σωτήρα». Οπως εξηγούσε πριν από χρόνια η Ινδή καθηγήτρια φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Γκαγιάτρι Σπίβακ, «οι αποικιακές δυνάμεις δικαιολογούν την παρασιτική κυριαρχία τους στην πεποίθηση ότι «λευκοί άντρες έρχονται να σώσουν σκουρόχρωμες γυναίκες από σκουρόχρωμους άντρες»». Κανένας βέβαια δεν θέλει να θυμάται ότι οι «σκουρόχρωμες γυναίκες» της περιοχής ζούσαν ελεύθερες χωρίς μαντίλες στα χρόνια της σοβιετικής κατοχής και υποδουλώθηκαν ολοκληρωτικά στα ακραία ισλαμικά στοιχεία όταν οι ΗΠΑ άρχισαν να χρηματοδοτούν τους μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν και τις διαβόητες μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν. Το μεγαλείο βέβαια της Μαλάλα είναι ότι κατάλαβε από νωρίς το παιχνίδι της δυτικής προπαγάνδας και έσπευσε να δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα δεχθεί να τη μετατρέψουν σε «αχυράνθρωπο της Δύσης». Οπως έγραφε όμως προ ημερών η ηλεκτρονική έκδοση counterpunch, «τα λόγια της νεαρής ακτιβίστριας αναπαράγονται με τηλεβόες μόνον όταν μιλά για την εκπαίδευση και τη μη βία. Οταν ασκεί κριτική στις φονικές επιδρομές των Αμερικανών και στον ίδιο τον καπιταλισμό, ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι ο βόμβος των drones που παρακολουθούν και βομβαρδίζουν στο όνομα της αυτοκρατορίας και της «ελευθερίας»».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λάκης Λαζόπουλος: «Ο Σταύρος μου μοιάζει πιο χαζός κι από τον Γιωργάκη»
- Πόσο όμως αναμετράται με όλους αυτούς η Αριστερά; Πιστεύεις ότι είναι έτοιμη να αναλάβει ευθύνη απέναντι στην εξουσία; - Η Αριστερά είναι υποχρεωμένη να αναλάβει ευθύνη - της αρέσει δεν της αρέσει. Διότι το σκηνικό πρέπει να καθαρίσει επιτέλους και μάλιστα το γρηγορότερο - και να βάλει επειγόντως σκούπα γιατί το πάτωμα δεν είναι μόνο βρώμικο, αλλά και σάπιο. Μόνο που, εκτός από το σκηνικό, θα πρέπει να καθαρίσει και απ’ αυτούς που μπήκαν από τα παλιά δωμάτια, δηλαδή αν είναι να πάρει τα παλιά ευτελή υλικά για να χτίσει νέους χώρους, το οικοδόμημα θα καταρρεύσει. Ο κόσμος είναι έτοιμος για το καινούριο που δεν είναι πουλημένο και σε αυτό είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. - Για τη Χρυσή Αυγή τι νομίζεις; Παραμένει επικίνδυνη όσο παλιά; - Πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα παράρτημα-κατασκεύασμα του συστήματος, όπως και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Πιο εγκάθετοι πεθαίνεις. Κατ’ ουσίαν, η Χρυσή Αυγή δημιουργήθηκε ως αντίβαρο στο κύμα των Αγανακτισμένων, ακριβώς επειδή θέλανε να ξεμπερδεύουν γρήγορα με την άνοδο της Αριστεράς. Φρόντιζαν επομένως στα πλάνα τους να δείχνουν περισσότερους ακροδεξιούς στήνοντας διάφορες ομάδες που πήγαιναν εκεί σε συνεννόηση με τα κανάλια, υποστηρίζοντας πως είναι εθνικιστές που απωθούν τους αριστερούς, γιατί υποτίθεται ότι αυτό ήθελε ο κόσμος. Και ότι ουσιαστικά οι τελευταίοι και οι αναρχικοί φταίνε για τις ταραχές που δημιουργήθηκαν, όπως και για τη Marfin - μόνο που αυτοί δεν βρέθηκαν ποτέ, όπως δεν βρέθηκαν και εκείνοι που σκότωσαν τους ακροδεξιούς μετά τη δολοφονία του Φύσσα. Δυστυχώς, όμως, όλοι αυτοί που μετεξελίχθηκαν από ακροδεξιοί σε Χρυσαυγίτες σηκώθηκαν από τα γυμναστήρια και απέκτησαν εξουσία, με αποτέλεσμα να αρχίσει το σώμα να κουμαντάρει και να κάνει ό,τι θέλει. Είναι αυτό που λέμε «νους ακροδεξιός, σώμα ανεξέλεγκτο». Αυτούς βέβαια τους έβλεπαν τόσο καιρό οι «ευγενείς» δημοσιογράφοι και τους καλούσαν στις εκπομπές τους. - Αλήθεια, ποια είναι η γνώμη σου για όλους αυτούς τους «μετριοπαθείς» αλλά ουσιαστικά απολίτικους που είναι τελευταία της μόδας; - Είναι το χειρότερο είδος - αυτό χωρίς ταυτότητα. Είναι αυτοί που βγαίνουν και μιλάνε ακατάσχετα γύρω από τραπέζια και υποτίθεται πως ξέρουν τόσο πολλά πράγματα, ενώ είναι εμφανές ότι απλώς προσπαθούν να υπάρξουν. Είναι οι λεγόμενοι «υπαρξάκηδες». Λένε «ξέρεις, χρυσή μου, πόσο καταπληκτικό είναι αυτό το βιβλίο που διάβασα πρόσφατα» και είναι τόσο alternative που σου κόβεται το αίμα. Ειλικρινά, δεν υπάρχει λέξη που να προκαλεί περισσότερο γέλιο από το alternative. Είναι αυτοί που ψηφίζουν Σταύρο και τον κυνηγάνε από γκρεμό σε γκρεμό ψάχνοντας κάτω από ποια οξιά θα οργανώσει το συνέδριο, σε ποια αρκούδα θα μιλήσει και τρέχουν οι αρκούδες πανικόβλητες μήπως τις ανακαλύψει ο Σταύρος Θεοδωράκης και τους δείξει την αγάπη του για το δάσος. - Αυτό με το σακίδιο, αλήθεια, πώς το βλέπεις; - Εκπροσωπεί ακριβώς αυτό τον τύπο που σου έλεγα - του εναλλακτικού κουλτουριάρη που κατά βάθος είναι πολύ απλός, ρε παιδί μου. Είναι αυτό το «νέο», το «τρέντι» και το «low profile», που ενώ έχει τόσα χρήματα πάει με σακίδιο στη δουλειά του και το νέο του υπόδημα που χαράζει καινούρια τάση στην υπερ-αστική τάξη όπως την ονομάζω. Ολοι αυτοί της Μυκόνου έχουν πάρει τα σακίδια και τρέχουν σε εναλλακτικές καταστάσεις, ανεβαίνουν σε βουνά και γκρεμοτσακίζονται, πέφτουν σε χαράδρες, διαβάζουν φιλοσοφία και από το πολύ μπίρι-μπίρι και την ψευδοκουλτούρα στο τέλος σταματάνε να σκέφτονται και τα στοιχειώδη. Δεν θέλω να τον προσβάλω, αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης μού μοιάζει πιο χαζός ακόμη κι από τον Γιωργάκη - και αυτή είναι η ύψιστη προσβολή που μπορώ να σκεφτώ για άνθρωπο. - Τι έχεις να πεις για όλους αυτούς που σε χαρακτηρίζουν «λαϊκιστή»... - Καλύτερα να με λένε λαϊκιστή παρά κυβερνητιστή. Πάντα οι γνωστοί δημοσιογράφοι βρίσκουν έναν τρόπο να σε λασπώσουν όταν μπορούν. Αλλά τι θα μου κάνουν; Τους έχει κανείς σε εκτίμηση; Για να λάβεις σοβαρά υπόψη τον χαρακτηρισμό «λαϊκιστής», πρέπει να έχεις σε υπόληψη τον δημοσιογράφο που σ’ το καταλογίζει. Αν κάποτε ο κόσμος τούς πίστευε, σήμερα δεν τους ακούει κανείς, αφού μοιάζουν με αυτούς με τις κουκούλες που τις έβγαλαν και έμειναν με τεντωμένο το δάχτυλο. Αλλά σε βλέπω, καημένε, τι νομίζεις; Ξέρω τι είσαι και τι κάνεις. Τι θα μου πει εμένα ο Πρετεντέρης; Οτι είμαι λαϊκιστής; Τιμή μου και χαρά μου και αξίωμά μου. Καλύτερα από το να γίνω εντεταλμένος του συστήματος για 5 και 10 ευρώ και να μεταφέρω έτοιμες απόψεις τη στιγμή που η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει και να πάει παραπέρα. Δεν θα το κάνω ποτέ. - Την εξουσία όμως μπορείς να την αναλάβεις; Πολλοί είναι αυτοί που λένε «ένας Λάκης σάς χρειάζεται». - Αν μέσα μου ένιωθα ότι διαθέτω αυτές τις ικανότητες, σίγουρα θα το είχα κάνει. Για να μην το έχω κάνει όμως μέχρι τώρα, σημαίνει απλώς ότι νιώθω δυνατός σε αυτό που κάνω, δηλαδή στην τέχνη μου. Δεν θέλω να με παρασύρουν οι σειρήνες και να κατέβω στην πολιτική πριν από την ώρα μου. Δηλαδή μπορεί κάποιος στην ανάγκη να φωνάζει τον άλλο να αναλάβει, αλλά θα το κάνει όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Από την άλλη, μπορείς σε αυτή την περίπτωση να δείξεις ποιος νομίζεις ότι είναι ικανός να βοηθήσει. Η απόφαση μετριέται με τη στιγμή - αποφάσεις ωστόσο παίρνω για την ώρα μόνο σε ό,τι αφορά την τέχνη μου. - Και όλη αυτή η φιλολογία ότι θα πολιτευτείς με τον ΣΥΡΙΖΑ; - Σέβομαι οποιαδήποτε πρόταση προέρχεται από τον προοδευτικό άξονα, αλλά δεν αρκεί αυτό. Εγώ δεν θα εμπλακώ κάπου για να κάνω ιδεολογική κουβέντα, αλλά επειδή έχω σαφή πράγματα στο κεφάλι μου. Παράλληλα όμως σέβομαι τη διαδικασία του άλλου. Και στηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ στον βαθμό που πιστεύω ότι προς τα εκεί δείχνει η έξοδος κινδύνου. Οπως συμβαίνει με τον κινηματογράφο που έχει πάρει φωτιά και ξέρεις ότι δεν υπάρχει άλλη πόρτα. - Η ευθύνη του κόσμου, όμως, δεν σε φοβίζει; Είναι πολλοί αυτοί που νομίζουν ότι μιλάς με τη δική τους φωνή... - Οχι, δεν με τρομάζει, με την έννοια ότι ξέρω ότι θα σεβαστώ τη σκέψη τους, δεν θα πάρω παραπάνω θάρρος, ότι μετράω τα βήματά μου. Δεν λειτουργεί ποτέ το κεφάλι μου χωρίς στρατηγική - ό,τι λέω το λέω με σύνταξη ψυχής, καρδιάς, νου και στιγμής. Ξέρω σε ποιο δωμάτιο της ιστορίας βρίσκομαι κάθε φορά. Η ζωή μου τα ’φερε, εγώ τα έφερα, δεν ξέρω, αλλά η τέχνη μου κάποια στιγμή συμπορεύτηκε με αυτό που έβλεπε η κοινωνία ολόκληρη. Βρεθήκαμε μαζί στο ίδιο λεωφορείο. Και εκεί κατάλαβα ότι έπρεπε να τους διασκεδάσω ως το τέλος της διαδρομής, ενώ παράλληλα έπρεπε να τους πω τα πράγματα όπως είναι. Είναι σαν τη χελώνα: νιώθεις ότι φέρνεις μαζί το σπίτι σου και όσο κουραστικό και αν είναι, δεν μπορείς να το αφήσεις πίσω και να τρέξεις μόνος σου. Ποιο το όφελος; Εγώ ξέρω ότι πρέπει να κουβαλάω πάντα μαζί αυτό το σπίτι και ότι αυτό είναι η ίδια η κοινωνία. Δεν πάμε χώρια, αλλά μαζί.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Του Αγίου Γερασίμου σήμερα. Γιορτάζουν οι Γεράσιμοι, και οι Γερασιμούλες, Γιορτάζει η Κεφαλονιά, αλλά και οι τρελοί όλου του κόσμου, προστάτης των οποίων έχει ανακηρυχθεί εκείνος ο καλόγερος που άνοιγε πηγάδια για να μη μπορούν οι βενετσάνοι και ντόπιοι αφεντάδες να παίρνουν τα χωράφια των αγροτών. Σύμφωνα με άγραφο νόμο, όπου υπήρχε νερό (πηγή ή πηγάδι) όλη η γύρω έκταση ανήκε σε όλους. Χρόνια μας πολλά!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν οι νεοναζιστές σκοτώνουν φασίστες για να ενοχοποιήσουν «τους Ρώσους»
Ένα βραβευμένο αμερικάνικο ντοκιμαντέρ, το Maidan Massacre, δείχνει: Η Δύση πίσω από τη σφαγή της πλατείας Μαϊντάν Ένα νέο βραβευμένο αμερικανικό ντοκιμαντέρ έρχεται να ανατρέψει τις κατεστημένες – από τα δυτικά μέσα – αντιλήψεις σχετικά με την πολιτική ταυτότητα των ελεύθερων σκοπευτών. Υποδηλώνει ότι οι «σνάιπερς», επί το ελληνικότερον, που σκότωσαν 100 αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο φέτος, μπορεί να εργαζόταν για τις φιλοδυτικές ομάδες που επεδίωκαν να ανατρέψουν τον φιλορώσο τότε πρόεδρο Γιανουκόβιτς. Δεν είναι μόνα αποδεικτικά στοιχεία η αυτοπρόσωπη παρουσία της τότε Υπάτης Εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., βαρώνης Άστον (Catherine Margaret Ashton βαρώνη του Upholland και μέλος του Εργατικού Κόμματος) και του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, του σοσιαλδημοκράτη Φραντς Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ανάμεσα σε ένοπλους διαδηλωτές, βάνδαλους και εμπρηστές, πράγμα που επιβεβαιώνει πως η Ε.Ε. δεν «αποκηρύσσει την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» γενικώς, αλλά μόνο όταν δεν την εγκρίνει ή δεν ευνοείται από αυτήν. Δεν είναι μόνο η υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία του Εσθονού υπουργού Εξωτερικών Ούρμας Πάετ με την Άστον όπου δήλωνε πως οι ελεύθεροι σκοπευτές που δολοφονούσαν – ομοϊδεάτες τους – διαδηλωτές, πιθανότατα δούλευαν για τους ηγέτες της εξέγερσης, Γιάτσενιουκ, Τουρτσίνωφ, Κλίτσκο κ.α. Ακόμα και το Reuters, το οποίο κάθε άλλο παρά φίλα προσκείμενο στη Ρωσία μπορεί να θεωρηθεί, σε ρεπορτάζ του προ μιας εβδομάδας επεσήμαινε «σοβαρές ελλείψεις» στην έρευνα για τη σφαγή της Μαϊντάν. Ο «σκοπευτής» ήταν μονόχειρας! Χωρίς καμιά σοβαρή έρευνα η ευθύνη αποδόθηκε στους άνδρες των μονάδων τάξης του Γιανουκόβιτς. Ο αξιωματικός της «Μπερκούτ» Dmytro Sadovnyk, παραπέμφθηκε (μαζί με δύο συναδέλφους του) σε δίκη με αποδεικτικό στοιχείο μια φωτογραφία που τον έδειχνε – υποτίθεται – στην πλατεία του Κιέβου στις 20 Φεβρουαρίου να φορά μάσκα και να κρατά στα δύο του χέρια ένα τουφέκι. Υπήρχε όμως ένα …προβληματάκι, όπως επισημαίνει και το Reuters: Ο Σαντόβνικ είναι μονόχειρας (!!!) καθώς είχε χάσει το δεξί του χέρι από έκρηξη χειροβομβίδας πριν από 6 χρόνια. Σε μια χώρα όπως η Ουκρανία όπου η Δικαιοσύνη κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη είναι – όπως ξαναλέει τοReuters – και εν μέσω απειλών για τη ζωή του και για τη ζωή της συζύγου του και του δικηγόρου του, ο 38χρονος Σαντόβνικ προτίμησε να δραπετεύσει, εκμεταλλευόμενος τον κατ΄ οίκον περιορισμό. Στο αμερικάνικο ντοκιμαντέρ παρελαύνουν ειδικοί, δυτικοί μισθοφόροι σνάιπερς και εμπειρογνώμονες του FBIκαι καταθέτουν τις απόψεις τους για τις δολοφονίες νεοναζιστών από ομοϊδεάτες τους, προκειμένου οι ευθύνες να αποδοθούν στους «Ρώσους». Υπάρχουν επίσης τρισδιάστατα γραφήματα για τον εντοπισμό του σημείου προέλευσης των βλημάτων. Το διάρκειας 50 λεπτών αμερικάνικο ντοκιμαντέρ του John Beck-Hofmann μπορείτε να το βρείτε στο youtube. Δεν είναι άψογο, τηρεί τις «απαραίτητες ισορροπίες», αλλά λέει αρκετές αλήθειες που δεν θα τις δείτε στα συστημικά ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χιλιάδες απαιτούν αυξήσεις μισθών στην Αγγλία / Απεργία της Lufthansa στη Γερμανία
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βρέθηκε (προσωρινή) λύση για την οικογένεια που ζει στο αυτοκίνητο
«Κύμα» ανθρωπιάς σήκωσε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” με την τετραμελή οικογένεια που ζει τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε ένα αυτοκίνητο στο Νέο Ηράκλειο, παράλληλα όμως ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του κράτους. Έπειτα από παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Καραμέρου βρέθηκε ξενοδοχείο στο Χαλάνδρι, στο οποίο ήδη μεταφέρθηκαν οι γονείς με τις δύο κόρες τους, όπου και θα φιλοξενηθούν για τέσσερις ημέρες.
Σήμερα το πρωί αυτοκίνητο του Δήμου μετέβη στο σημείο όπου η ζωή της οικογένειας τράβηξε “χειρόφρενο” πριν από δύο εβδομάδες. Οι γονείς, Νίκος και Μαρία, η 16χρονη Φαίη και 14χρονη Κατερίνα, πήραν τα λιγοστά υπάρχοντά τους, δυο-τρεις αλλαξιές και τα σχολικά βιβλία των παιδιών και ξεκίνησαν για το ξενοδοχείο, όπου για μερικές ημέρες θα καταφέρουν να ζήσουν σαν άνθρωποι, να φάνε και να κάνουν μπάνιο.
Στόχος στη συνέχεια είναι να μετακομίσουν σε κάποιο σπίτι, κατά προτίμηση στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, καθώς εκεί πηγαίνουν σχολείο οι κόρες τους και για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος της περιοχής κ. Νίκος Μπάμπαλος έχει από το πρωί συνάντηση με την κοινωνική υπηρεσία και τους αρμόδιους αντιδημάρχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες απλοί πολίτες έχουν επικοινωνήσει με την Περιφέρεια, το Δήμο, αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές που παρουσίασαν το ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” και πρόσφεραν μέχρι και τα σπίτια τους για να φιλοξενηθεί η άστεγη οικογένεια.
Συγκλονίζει η ιστορία Η ιστορία της τετραμελούς οικογένειας, από το Νέο Ηράκλειο, που είδε τη ζωή της να γκρεμίζεται σε χρόνο... μηδέν, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω του «Πρώτου Θέματος» και πραγματικά συγκλονίζει! Η ανεργία και των δύο γονιών σε συνδυασμό με τα χρέη τους έστειλε στο δρόμο και πιο συγκεκριμένα στο αυτοκίνητο. Εδώ και 15 μέρες, η οικογένεια με τα δύο παιδιά της, ηλικίας 14 και 16 ετών, ζει μέσα στο παλιό και ταλαιπωρημένο Rover. Τρώνε μέσα σε αυτό και κοιμούνται μέσα σε αυτό, με τους γονείς να παραφυλάνε τα βράδια... σε βάρδιες προκειμένου τα παιδιά τους να είναι ασφαλή. Όσο για το φαγητό τους; Έρχεται από τους γείτονες, αφού δεν υπάρχουν χρήματα ούτε και γι' αυτό. Ύστερα από τη δημοσιοποίηση του θέματος μέσω του protothema.gr, η ιστορία των τεσσάρων αυτών ανθρώπων κινητοποίησε πολλούς συνανθρώπους μας που θέλουν ο καθένας ξεχωριστά να προσφέρει ό,τι μπορεί. Από ρούχα και φαγητό μέχρι στέγη και δουλειά. Οι πρωινές εκπομπές μάλιστα αναφέρθηκαν στο θέμα.
Το πρωί στον Ant1 μίλησε στον Γιώργο Παπαδάκη η μητέρα των δύο παιδιών, η οποία ζήτησε δουλειά για εκείνη και τον άντρα της και ένα σπίτι για να μην κοιμούνται τα κορίτσια της στα καθίσματα του παλιού τους αυτοκινήτου. Όπως είπε μάλιστα οι καθηγητές των παιδιών είναι ενήμεροι για την κατάστασή τους και βοηθούν όσο περισσότερο μπορούν.
Με το θέμα ασχολήθηκε σήμερα το πρωί και η Πόπη Τσαπανίδου. Μάλιστα έβγαλε στον αέρα τηλεθεατή που κάλεσε στην εκπομπή ώστε να προσφέρει το σπίτι του στην οικογένεια για βοήθεια. Τότε η Πόπη Τσαπανίδου ξέσπασε σε κλάματα. «Έχει σπάσει και η δικιά μας καρδιά κύριε Σωτήρη. Μην κλαίτε γιατί θα βάλω κι εγώ τα κλάματα στον αέρα και θα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...», είπε η δημοσιογράφος και πέρασε σε διαφημίσεις καθώς λόγω της φορτισμένης ατμόσφαιρας δεν μπορούσε να συνεχίσει. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου παρενέβη στην πρωινή εκπομπή του Star και τόνισε πως το υπουργείο Εργασίας έχει προχωρήσει στο πρόγραμμα στέγασης και επανένταξης, το οποίο όπως είπε είχε βγει στη διαβούλευση από τις 13 Αυγούστου και ως 13 Οκτωβρίου. Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας 1.200 άνθρωποι πρόκειται να στεγαστούν μέσω του προγράμματος εκ των οποίων περίπου οι μισοί θα βρουν ξανά και εργασία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με 15.000 τον μήνα γίνεσαι μισθοφόρος στην Ουκρανία.
Είναι ήδη χιλιάδες οι μισθοφόροι στην Ουκρανία, οι οποίοι συμμετάσχουν στις θανατηφόρες επιχειρήσεις στα ανατολικά, με την ευλογία φυσικά των αμερικανικών αρχών. Κυρίως πρώην στρατιωτικοί ”εργάζονται” επί το πλείστον για μισθούς που δεν θα μπορούσε ποτέ να ονειρευτεί ούτε ένας μισθοφόρος του αμερικανικού στρατού.Φυσικά οι συγκεκριμένοι δολοφόνοι λειτουργούν με απόλυτη εχεμύθεια, για να αποφύγουν την σύλληψη. Σύμφωνα με πηγές εκ των έσω και με πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων,ένας κλασικός μισθός των μισθοφόρων ανέρχεται στα δεκαπέντε χιλιάρικα τον μήνα.Φανταστείτε λοιπόν πόσοι Ουκρανοί(αλλά και διάφοροι ξένοι) σκοτώνουν άμαχους για το χρήμα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΙΣΧΟΣ! Η Αργεντινη εκτόξευσε τον πρωτο δορυφόρο της λατινικής Αμερικής αγνοώντας τον Γιαννη Πρετεντερη.
…ευτυχώς που δεν γιναμε Αργεντινη να μπούμε στο στόχαστρο τυχόν επίθεσης εξωγήινων. Ε κύριε Γιάννη; Την Πέμπτη η Αργεντινή εκτόξευσε τον ARSAT-1, τον αργεντινικο δορυφορο 100% κατασκευασμένο στην χωρα. Ειναι ο πρώτος δορυφόρος που εκτοξεύει λατινοαμερικανική χωρα παρα τις διαβεβαιώσεις του Mega, του ΣΚΑΪ κλπ οτι η Αργεντινη χρεοκόπησε. Και η Ελλαδα κύριε; Η Ελλαδα πούλησε νύχτα τον ΟΤΕ στους Γερμανούς οι οποίοι με την σειρά τους έβγαλαν στο σφυρί τον Hellasat. Στοχεύοντας πάντα στην αναπτυξη. Της Γερμανιας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
σουπεργκάου φασιστάκια 16-25 ετών...
«Αμα ο άλλος, ο Σομαλός, για καλημέρα κόβει κεφάλια στη χώρα του, γιατί είναι απολίτιστος, γιατί μιλάμε για μετανάστες που δεν έχουν πολιτισμό. Καμερούν, Ανγκόλα. Τι είναι αυτοί; Ο καλύτερος από αυτούς θα έχει σκοτώσει τη μάνα του. Δεν μπορείς με αυτόν να κάνεις κουβέντα. Απλά δεν μπορείς, γιατί αυτός θα σου τραβήξει μια χατζάρα και θα σε στείλει. Ε, την τραβάς πρώτος».
Ταυτίζονται με την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής οι νεαροί ψηφοφόροι της το 2012, ξεπερνώντας όλα τα άλλα κόμματα ως προς την ταύτιση ψηφοφόρων και κόμματος. Αποδέχονται πλήρως τον αυτοπροσδιορισμό της Χ.Α. ως «εθνικιστικού κόμματος», απορρίπτοντας ως «απεχθείς» τους χαρακτηρισμούς «φασίστες» ή «νεοναζί», ακόμη κι όταν αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν ιδεολογικοπολιτικές συνάφειες της Χ.Α. με το φασισμό.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ν. Μιχαλολιάκος: Αν ζούσα στη Γερμανία του ’33 θα ήμουν μέλος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος
Νέο αποκαλυπτικό βίντεο του Νίκου Μιχαλολιάκου είδε το φως της δημοσιότητας. Ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χ.Α. μιλά για την αστυνομία, την εκκλησία, το στρατό αλλά και τον εθνικοσοσιαλισμό. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σε συγκέντρωση της Χ.Α. στα γραφεία της στη Λαμία το καλοκαίρι του 2011, μιλά για την Εκκλησία και την εθνική κατεύθυνση που πρέπει να έχει σύμφωνα με τον ίδιο, για τις συμπάθειες στον στρατό, ότι το κράτος ετοιμάζει τους αστυνομικούς για «γενίτσαρους», ενώ καταφέρεται εναντίον του τότε αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Λ. Οικονόμου. Το βίντεο δημοσιεύει σήμερα (Δευτέρα) η εφημερίδα Αυγή. Μεταξύ άλλων ο Ν. Μιχαλολιάκος απαντώντας σε ερώτηση του κοινού τονίζει με νόημα: «Εγώ αν θέλεις να στο πω αν ζούσα στη Γερμανία του ’33 θα ήμουν μέλος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος και θα αισθανόμουν ιδιαίτερα χαρούμενος γι' αυτό». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, υποστηρίζει πως «Το αδελφάτο κυριαρχεί στην Εκκλησία, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τέλος ο Έμπολα στη Νιγηρία - Ο "αφανισμός της ανθρωπότητας" όμως πλησιάζει
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Νιγηρία απαλλάχθηκε απο΄την επιδημία του Ιού Έμπολα
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση , εχουν περάσει 42 ημέρες, δηλαδή δύο περίοδοι επώασης του ιού (καθώς καθεμιά διαρκεί 21 ημέρες) από τότε που είχε επιβεβαιωθεί το τελευταίο κρούσμα. "Η Νιγηρία έχει πλέον απαλλαγεί από την επιδημία του ιού Εμπολα. Πρόκειται για θεαματική επιτυχία που δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η επιδημία του Εμπολα μπορεί να σταματήσει", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ρούι Γκάμα Βας σε συνέντευξη Τύπου στην Αμπούζα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την μία και μοναδική πραγματικότητα, ότι ο Έμπολα ειναι η ασθένεια των φτωχών, όπου χτυπάει μόνο τις χώρες όπου το σύστημα υγείας είναι ανύπαρκτο ή έχει καταρρεύσει όπως και το βιωτικό επίπεδο. Όταν ο ιός αντιμετωπιστεί με τους όρους που πρέπει, τότε περιορίζεται και όπως στην περίπτωση της Νιγηρίας εξαφανίζεται. Και να "αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που πρέπει" σημαίνει να αντιμετωπιστεί η φτώχεια και η εξαθλίωση, που "γεννούν" όλων των ειδών τους ιούς. Η φυματίωση, μια αρρώστια που θέριζε την εργατική τάξη της Αγγλίας, εξαφανίστηκε όταν οι συνθήκες εργασίας και κατοικίας βελτιώθηκαν δραματικά, ενώ η Ισπανική Γρίπη θέρισε κυρίως δύο κατηγορίες ανθρώπων: τους νέους άνδρες στα χαρακώματα του ΑΠΠ και την εξαθλιωμένη από την αποικιοκρατία Ινδία. Στον Δυτικό κόσμο ο ιός του Έμπολα έχει χτυπήσει ανθρώπους μετρημένους στις παλάμες των δύο χεριών. Παρόλαυτα, στις ειδήσεις των "8", ο "αφανισμός της ανθρωπότητας" πλησιάζει
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΜΒΑ: Έτσι γίνεται η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ του ΟΠΑΠ στο Τζόκερ!!!
Mε μία απλή μάτια στις κληρώσεις του Τζόκερ βλέπουμε κάτι πολύ περίεργο… Δεν νομίζω να παρατηρήσατε κάτι, πάρα μονό εάν κάνατε άπλες προσθέσεις.
Βλέπουμε ότι παίχτηκαν 82 εκατομμύρια στήλες σε σύνολο 14 κληρώσεων , με 0.50 η στήλη βγάζουμε το ποσό τον 41 εκατομμυρίων ευρώ. 41 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία μοιράστηκαν 3,590,000 στα 5άρια – 1,850,000 στα 4άρια – 665,000 στα 3+1 -1,000,000 στα 6αρια – 700,000 στα 2+1 και 2,500,000 στα 1+1 Ας προσθέσουμε όλα αυτά που απλόχερα μοίρασε ο οπαπ στον ελληνικό λαό ,είναι σύνολο 10,300,000 ευρώ. Και στο τέλος έδωσε και τα 4,081,000 ευρώ σε 2 τυχερούς δηλαδή άλλα 8,162,000 ευρώ! Δηλαδή έδωσε 18,462,000 ευρώ από τα 41.000.000 ευρώ, εάν βγάλουμε και το 8% των πρακτόρων που είναι άλλα 3,200,000 περίπου τότε το ποσό που μένει στον καημένο τον ΟΠΑΠ των Τσεχων πλέον, γιατί έπρεπε να κάνουμε αποκρατικοποίηση στις ζημιογονες δημοσιές επιχειρήσεις, μένει μόνο 20.000.000 ευρώ μέσα σε 14 εβδομάδες. Τα ποσοστά είναι δηλαδή 50-50. Αυτά δεν γίνονται ούτε στα καζίνο στα φρουτακια, και από που να αρχίσω να κράζω από τα ποσοστό η από την αποκρατικοποίηση που έγινε σε τέτοια επιχείρηση; Τα σχόλια δικά σας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η συζήτηση, λέγεται διχασμός, σύντροφοι;
Δέσποινα Κουτσούμπα*
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκεται μπροστά στην επόμενη συνδιάκεψή της. Το ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις είναι όχι απλώς γνωστό, αλλά επιθυμητό και αναγκαίο. Ο διάλογος που αναπτύσσεται, με κείμενα οργανώσεων και με κείμενα συντρόφων (όλα δημόσια!) φαίνεται να ξεπερνάει ένα σκόπελο και να αρχίζει να γίνεται πιο δημιουργικός. Με όλα αυτά, προφανώς, δεν έχει ασχοληθεί ως τώρα η ΑΥΓΗ. Και τώρα που λέει να ασχοληθεί, βάζει τίτλο «διχασμός». Η συζήτηση λέγεται διχασμός σύντροφοι; Τότε γιατί κάθε φορά που η Αριστερή Πλατφόρμα, οι 53 ή όποιος άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει μια άποψη στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν βάζετε τίτλο «Μίσος και αλληλοσπαραγμός»; Αν είναι να χουμε ίδια μέτρα και σταθμά δηλαδή… Δεν αναφέρομαι καν στην αποστροφή περί της ΑΡΑΝ που θέλει -κατά τη γνώμη του συντάκτη- «συμμετοχή σε αριστερή κυβέρνηση», το κείμενο της ΑΡΑΝ είναι δημόσιο, κι όποιος θέλει μπορεί να καταλάβει γιατί ο συντάκτης διαστρέφει τα λεγόμενα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Πάρτε το απόφαση: στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν πιστεύουμε στο «σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ» -ούτε μας νοιάζουν οι καρέκλες. Μπορεί να συζητάμε για το αναγκαίο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο, μπορεί να συζητάμε για το μεταβατικό πρόγραμμα, μπορεί να συζητάμε για το τι σημαίνει παραγωγική ανασυγκρότηση ή εργατική κυβέρνηση, όμως κοινός παρονομαστής όλων μας είναι εκτός συζήτησης το πρόγραμμα διαχείρισης της φτώχειας που προτείνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ! Άρα συνομιλούμε σε άλλο επίπεδο…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παπακώστα: Καταργούνται τα ψυχιατρικά νοσοκομεία
Η κυβέρνηση θα προχωρήσει απαρέγκλιτα και μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση μέσω του Προγράμματος «Ψυχαργώ», όπως προκύπτει από έγγραφο της υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση 29 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σταδιακή η κατάργηση των ψυχιατρικών νοσοκομείων Η κ. Παπακώστα υπογραμμίζει ότι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αλλάξει ο τρόπος παροχής των υπηρεσιών υγείας και το κέντρο βάρους θα μετατεθεί από την ασυλικού τύπου περίθαλψη, στην κοινοτική φροντίδα. Η αποασυλοποίηση θα επιτευχθεί μέσω της σταδιακής κατάργησης των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων τα οποία θα μετασχηματιστούν σε δίκτυα ανοιχτών κοινοτικών δομών ψυχικής υγείας αλλά και κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει την ολοκλήρωση και αξιολόγηση της αναγκαιότητας για την ανάπτυξη νέων Μονάδων ή και Προγραμμάτων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, με βάση τις υφιστάμενες ανάγκες αλλά και μονάδων σε επίπεδο πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης. Θα πραγματοποιηθεί εξάλλου η μετακίνηση χρόνιων περιστατικών σε κενές θέσεις Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στεγαστικού τύπου και θα ενεργοποιηθούν υφιστάμενες ή σε αργία μονάδες ψυχικής υγείας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Παει, εξευτελιστηκε και το φακελακι!
της Μαριάννας Τζιαντζή
Αυτή την εβδομάδα μάθαμε ότι ο γιατρός ενός δημόσιου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, διευθυντής γυναικολογικής κλινικής, παραπέμπεται για κακούργημα επειδή δέχτηκε φακελάκι για μια εγχείρηση ρουτίνας. Η είδηση δεν είναι ότι άλλος ένας γιατρός χρηματίστηκε: είδηση είναι ότι αυτός αμάρτησε για ένα προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Τόσα γύρεψε, λένε, τόσα του έδωσαν. Εξευτελίστηκε ο γιατρός, εξευτελίστηκε και το μπαξίσι: συνήθως το φακελάκι είναι διψήφιο ή και τριψήφιο, ανάλογα με τη φήμη ή την απληστία του γιατρού. Πέφτουν οι μισθοί, πέφτουν τα μεροκάματα, πέφτουν και τα φακελάκια! Άλλο ένα σαξές στόρι, με υπογραφή Βορίδη αυτή τη φορά. «Ψιλά δέχεστε, γιατρέ μου;» Από εδώ και στο εξής τα 50 ευρώ μπορεί να είναι σε κέρματα που δεν προσημειώνονται εύκολα. Αντί για φακελάκι, σακουλάκι. Μάζευε, μάζευε, κι ας είν’ και ρώγες. Ωστόσο, στον έναν γιατρό που χρηματίζεται αντιστοιχούν αναρίθμητοι συνάδελφοί του που όχι μόνο δεν καταδέχονται να λάβουν φακελάκι, αλλά στην ανάγκη εκτελούν χρέη τραυματιοφορέα, νοσηλευτή, ακόμα και καθαρίστριας, καθώς το προσωπικό των νοσοκομείων έχει δραματικά μειωθεί. Μετά το νυστέρι ο γιατρός πιάνει τη σφουγγαρίστρα – και δεν είναι ανέκδοτο ούτε υπερβολή. Αυτοί οι γιατροί, που ίσως κάποιοι τους θεωρούν κορόιδα ή losers, δίνουν μαθήματα αξιοπρέπειας και επαγγελματισμού, κι ας είναι λίγοι οι μιμητές τους ή οι διαφημιστές του έργου τους. «Τι να σε φέρω, γιατρέσσα μου, να σε φέρω ένα χαλί, να σε φέρω ένα αρνί;» ρώτησε μια παιδίατρο σε ένα δημόσιο νοσοκομείο ένας τσιγγάνος που ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του επειδή η γιατρός αυτή πράγματι είχε σώσει τη ζωή του κοριτσιού του («πουτανίτσα μ’», την αποκαλούσε χαϊδευτικά). Και ας ισχυρίστηκε πρόσφατα κάποιος αρθρογράφος ότι οι Ρομά ρίχνουν τα παιδιά τους στις ρόδες των διερχόμενων αυτοκινήτων για να εισπράξουν χρήματα! Εδώ η άρνηση του δώρου θα ισοδυναμούσε με βαριά προσβολή. Έτσι, η φίλη μας η γιατρίνα απάντησε «το αρνί, το αρνί», χωρίς να προσθέσει «αρκεί να μην είναι προσημειωμένο». Εννοείται πως το ωμό αρνί τεμαχίστηκε και μοιράστηκε μεταξύ των συναδέλφων. Και φυσικά, αν ήταν κλεμμένο, κάτι που δεν μπορούσε να διαπιστωθεί, θα ήταν πολύ πιο νόστιμο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ωμά προκαλούν οι Αλβανοί, αδιαφορούν Σαμαράς - Βενιζέλος
Ακόμη και για την «εισβολή» στη Δερβιτσάνη διάβημα έκανε η κυβέρνηση έπειτα από... 48 ώρες, αφού την είχε «κράξει» ο Τύπος!
Εμβρόντητοι έχουμε μείνει. Δεν ενόχλησε την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ο χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας που οδήγησε στη διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας - Αλβανίας την περασμένη εβδομάδα στο Βελιγράδι; Μας είναι παντελώς αδιάφορη η αντίδραση της σερβικής πολιτικής ηγεσίας, ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, να δηλώσει ότι... «Η Αλβανία δεν είναι αρκετά ώριμη ώστε να ενταχθεί στην ΕΕ»!!! Ναι, ο υπουργός... Εσωτερικών, όχι Εξωτερικών! Κανενός είδους αγωνία δεν έχουμε αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι την Τετάρτη η επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στο Βελιγράδι, η πρώτη ύστερα από 70 χρόνια στις σχέσεις των δύο χωρών. Είμαστε όμως εξοργισμένοι με το γεγονός πως καθόλου δεν φάνηκε να ενοχλήθηκε η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ από το ότι ο χάρτης της Μεγάλης Αλβανίας που πέταγαν οι Αλβανοί στο στάδιο της Παρτιζάν, στο Βελιγράδι, περιελάμβανε και την... Κέρκυρα, την Ηπειρο και το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Μακεδονίας!!! Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχουν σε αυτήν τη φάση κάνει σκοπό της ζωής τους να βρουν τους 180 βουλευτές που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν στην εξουσία, ψηφίζοντας όποιον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτείνουν, αλλά μήπως θα έπρεπε να τους νοιάζει λιγάκι και αν οι Αλβανοί ονειρεύονται να αρπάξουν την Κέρκυρα, την Ηπειρο και τη Δυτική Μακεδονία;
«Καράφλιασαν» όλοι οι Ελληνες ή εν πάση περιπτώσει αυτοί που ακόμη ενδιαφέρονται για τα εθνικά θέματα, ακούγοντας τον Ευ. Βενιζέλο, με την ιδιότητά του ως υπουργού Εξωτερικών, να απαντά στις προκλητικές αλβανικές διεκδικήσεις της Κέρκυρας, της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας με την εξής δήλωση: «Είμαι βέβαιος ότι οι κυβερνήσεις και των δύο γειτονικών και φίλων χωρών, της Αλβανίας και της Σερβίας, όχι απλώς θα αποδοκιμάσουν τα γεγονότα αυτά, αλλά θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία προκειμένου με δηλώσεις και με πράξεις να δώσουν ισχυρή την αίσθηση της περιφερειακής σταθερότητας, του σεβασμού των υφισταμένων συνόρων και της κοινής ευρωπαϊκής προοπτικής όλων των χωρών της περιοχής»!!! Οταν ο Αλβανός πρωθυπουργός δηλώνει π.χ. ότι «οι Σέρβοι ξεφτιλίστηκαν», αυτό συνεισφέρει κατά τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας στην... «κοινή ευρωπαϊκή προοπτική όλων των χωρών της περιοχής»; Μήπως τότε η εισβολή στο χωριό της ελληνικής μειονότητας Δερβιτσάνη στην Κάτω Δερόπολη, το σπάσιμο τζαμιών και οι πυροβολισμοί στον αέρα... «δίνουν ισχυρή την αίσθηση της περιφερειακής σταθερότητας» κατά Βενιζέλο; Αν ναι, καήκαμε! Αν έτσι εκτιμάει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου τα προαναφερθέντα γεγονότα, πολύ φοβόμαστε ότι ακόμη και η θεωρητική εκπλήρωση των μεγαλοαλβανικών εθνικιστικών βλέψεων με την αρπαγή της Κέρκυρας και της Ηπείρου ενδέχεται να εκτιμηθεί στην Αθήνα από τους νυν κυβερνώντες ως δείγμα... «σεβασμού των υφιστάμενων συνόρων»!!! Πώς να μιλήσει όμως η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, όταν οι αλβανικές Αρχές... κλέβουν και δικές της ιδέες; Εκανε π.χ. κάθε νομό τρεις - τέσσερις δήμους όλους κι όλους η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για να περιοριστούν στο ελάχιστο οι δήμοι που μπορεί να κερδίσει η Αριστερά. Την αντέγραψε αμέσως ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, με στόχο να περιορίσει δραστικά τους δήμους όπου μπορούν να εκλεγούν Ελληνες μειονοτικοί! Ενωσε λοιπόν η αλβανική κυβέρνηση τον δήμο της Χιμάρας με την αμιγώς μουσουλμανική επαρχία Βράνισα, καθιστώντας άκρως αμφίβολη την εκλογή στο μέλλον Ελληνα μειονοτικού δήμαρχου στη Χιμάρα. Ακόμη κι αν αυτό συμβεί, αρκεί μια ακόμη διεύρυνση των ορίων του δήμου Χιμάρας προς αμιγώς αλβανικό πληθυσμό για να εκλείψει και θεωρητικά μια τέτοια δυνατότητα! Εφτιαξε ο Ράμα και έναν δήμο Τσαμουριάς στα ελληνοαλβανικά σύνορα (για να είναι έτοιμος να... ενσωματώσει την Ηπειρο!), εντάσσοντας σε αυτόν τον δήμο των Τσάμηδων και πέντε χωριά (Μουρσί, Τζάρα, Βρύνα, Σκάλα και Τσιφλίκι), με αξιοσημείωτο ελληνικό πληθυσμό! Ενέταξε επίσης το χωριό Τσούκα στον δήμο των Αγίων Σαράντα. «Η νέα διοικητική διαίρεση είναι εσωτερικό θέμα της Αλβανίας», απάντησε ο ΥΠΕΞ της Αλβανίας, Ντ. Μπουσάτι, όταν αυτός του τηλεφώνησε τυπικά. Ως και οι Αλβανοί έχουν πάρει χαμπάρι την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου! Ακόμη και για την «εισβολή» στη Δερβιτσάνη διάβημα έκανε η κυβέρνηση έπειτα από... 48 ώρες, αφού την είχε «κράξει» ο Τύπος!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σ. Ρούσσος: Οδηγούμαι στη δικαιοσύνη γιατί «δεν έδωσα» 200 οικογένειες στους κεφαλοκυνηγούς
Καταγγέλει την κυβέρνηση για επιλεκτική διαδικασία αξιολογήσεων των δήμων
Στον εισαγγελέα Εφετών καλείται να παρουσιαστεί ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, επειδή αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για τη δήθεν αξιολόγηση και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου, που αποτελούν πρόσχημα για απολύσεις. «Οδηγούμαι στη δικαιοσύνη γιατί δεν έδωσα 200 οικογένειες στους κεφαλοκυνηγούς» δήλωσε ο Σ. Ρούσσος, τονίζοντας πως από τα 564 δικαιολογητικά που έχουν αποσταλεί από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έχουν ελεγχθεί ήδη τα 170 και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά. Απαντήσεις ζητά ο Σ. Ρούσσος, από την «δεξιά κλίκα» όπως αποκαλεί τη σημερινή κυβέρνηση, για την επιλεκτική διαδικασία των αξιολογήσεων των δήμων, αφού από τους 325 δήμους ανά τη χώρα έχουν επιλεχθεί μόνο 10, τονίζοντας το γεγονός της απουσίας άλλων δήμων που έχουν διπλάσιο ποσοστό μονιμοποιήσεων προσωπικού.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μονοπώλειο ιδιωτικών εταιριών τα στρατιωτικά κυλικεία
Στις εξωφρενικές για φαντάρους τιμές που επιβάλλουν στα στρατιωτικά κυλικεία – ΚΨΜ οι εταιρίες Στεργίου και Κομπατσιάρη, αναφέρεται καταγγελία του Δικτύου «Σπάρτακος». Πρόκειται για μια ακόμη συνέπεια της ιδιωτικοποίησης κερδοφόρων τομέων των ενόπλων δυνάμεων, που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των λαϊκών οικογενειών που έχουν στρατευμένα παιδιά. Για μια ακόμη φορά γίναμε δέκτες καταγγελιών συναδέλφων για την εξοργιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις μονάδες, αλλά και σε Πεντάγωνο –Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όχι μόνο ιδιωτικοποιεί συγκεκριμένους κερδοφόρους τομείς των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά σχεδιασμένα ενισχύει δύο συγκεκριμένες εταιρείες, των ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ, που αποκτούν χαρακτηριστικά ολιγοπωλείου-μονοπωλείου.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τις καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων που μας αποκαλύπτουν όσα συμβαίνουν στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Περίπτωση 1η: ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ. Πρόσφατα έτυχε να νοσηλευτώ στο 424 ΣΝ Θεσσαλονίκης. Στο κυλικείο συναντάς ξανά την εταιρεία των αφοι Κομπατσιάρη. Τιμές; 0,95 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΕΡΟ • 1,40 ΦΡΑΠΕ Συνολικά οι τιμές ήταν υπερβολικές για όλους, φαντάρους και επισκέπτες. Και όλα αυτά «για την σωτηρία της πατρίδας». Και τον ακόμη μεγαλύτερο πλουτισμό των αφων Κομπατσιάρη, στις πλάτες των φαντάρων! ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ!
Περίπτωση 2η: Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών δεν υπάρχει ΚΨΜ και χαρατσώνουν τους φαντάρους! Είμαστε φαντάροι του Λόχου Διοικήσεως στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Εδώ και αρκετό καιρό, δεν υπάρχει ΚΨΜ (κέντρο ψυχαγωγίας μονάδος) με την κλασική έννοια του όρου. Δηλαδή εκτός από τον υπάρχοντα χώρο που μπορούμε να μαζευόμαστε να συζητάμε, να βλέπουμε τηλεόραση και να παίζουμε παιχνίδια όταν δεν κάνουμε δουλειές για το νοσοκομείο ή υπηρεσία, όλες οι υπόλοιπες ανάγκες που έχει ένας φαντάρος στην καθημερινότητα του (ένας καφές, ένα σάντουιτς, ένας χυμός κλπ) καλύπτονται αναγκαστικά από τα κυλικεία του νοσοκομείου. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την τσέπη μας. Οι τιμές των προϊόντων στο κυλικείο του ιδιώτη είναι ασύγκριτα πιο υψηλές (συνήθως πάνω από 100% υψηλότερες) από ένα παραδοσιακό ΚΨΜ του Ε.Σ. στην Ελλάδα του 2014. Αυτό είναι φυσικό αφού το πρώτο και κύριο μέλημα του ιδιώτη δεν είναι το πώς θα εξυπηρετήσει τους φαντάρους, τους ασθενείς και το προσωπικό, αλλά προφανώς το πώς θα κερδίσει λεφτά. Εμείς όμως είμαστε φαντάροι εδώ κι δεν έχουμε έρθει όλοι με βύσμα εδώ, πολύ περισσότερο δεν είμαστε πλούσιοι. Θυμίζουμε για όσους το «ξεχνάμε» ότι ο μισθός μας «ανέρχεται» σε κάτι λιγότερο από 9 ευρώ το μηνά. Παρακάτω παραθέτουμε ενδεικτικά τις τιμές κάποιων προϊόντων που μπορεί κάνεις να βρει σε οποιοδήποτε ΚΨΜ της χώρας, συγκριτικά με το κυλικείο του νοσοκομείου.
Κυλικείο-ΚΨΜ Νερό 500ml 0,35 – 0,15 έως 0,20 Σάντουιτς συσκευασμένο 2,25 έως 2.90 – 1,05 έως 1.30 Φραπές 1,20 – 0,40 εως 0,50 Φρέσκο γάλα 1,10 – 0,70 Σοκολατούχο γάλα 2,25 – 1,35 Αναψυκτικά 0,90 – 0,60
Δε μας ενδιαφέρει αν με αυτές τις τιμές ένα κυλικείο είναι βιώσιμο ή κερδοφόρο. Δεν γνωρίζουμε τη σύμβαση με τον ιδιώτη και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή έγινε και αν το 401 κερδίζει ή χάνει από αυτό. Αυτό πρέπει να απασχολεί τη διεύθυνση του νοσοκομείου και την ηγεσία του ΓΕΣ. Τα ΚΨΜ στο στρατό πουλάνε τα προϊόντα τους κοντά στην τιμή κόστους για να εξυπηρετούν τους φαντάρους (πλέον και τα στελέχη) σε οικονομικές τιμές και να μην επιβαρύνουν παραπάνω το κόστος της θητείας. Δεν θέλουμε να υπερβάλουμε αλλά με αυτά που έχουν γίνει φέτος έχει φοβηθεί το μάτι μας. Μείωση στα είδη ιματισμού, τραγική μείωση στις καταστάσεις επιβίβασης κλπ., τι άλλο μας περιμένει; Μήπως θα μας κόψουν και τα γεύματα; Μήπως θα καταργηθεί και η μείωση στα μέσα μεταφοράς για τους φαντάρους; Η δωρεάν χρήση αστικών συγκοινωνιών; Εμείς απαιτούμε τη λειτουργία ΚΨΜ ή την παροχή προϊόντων από το κυλικείο σε τιμές ΚΨΜ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να καλύψει το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης και όχι η λαϊκή οικογένεια που βιώνει την ανεργία, την ανέχεια και τα χαράτσια.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ο Αρτέμης Σώρρας που θα έσωζε την Ελλάδα με 600 δισ. δολάρια ξεσκεπάστηκε - Απάτη το έμβασμα
Με τη... σφραγίδα του υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών αποδεικνύεται ότι ήταν απάτη το «έμβασμα» των 600 δισ. δολαρίων που έθεσαν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης οι «δωρητές» Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης, προκειμένου να διαγράψει το δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος. Σε έγγραφο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο εστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος και αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», γίνεται λόγος για «προϊόν απάτης» και συνιστάται στην ελληνική πλευρά να «επικοινωνήσει με τις διωκτικές αρχές».
Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση, που κατέθεσαν οι δύο «δωρητές» κατά στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και κατά του «Εθνους» απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ως αβάσιμη. Πιο αναλυτικά, τον Σεπτέμβριο του 2012 ο κ. Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων. Από κοινού με τον κ. Λαμπράκη και μέσω της οργάνωσης END (End National Debt) κατέθεσαν επίσημη πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για τη δανειοδότηση της Ελλάδας, με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους. Η επιστολή τους κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στον υπουργό Οικονομικών. Μάλιστα τη συνόδευαν έγγραφα για την πιστοποίηση της κατάθεσης του υπέρογκου αυτού ποσού υπό τη μορφή treasury bills υπέρ της ελληνικής δημοκρατίας σε ειδικό κηδεμονεύοντα λογαριασμό.
Η έρευνα της ΤτΕ Επειδή, όπως ήταν φυσικό, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την απίθανη αυτή ιστορία, η ΤτΕ ξεκίνησε να ερευνά το θέμα. Καθώς επρόκειτο για χρηματοοικονομικά προϊόντα του αμερικανικού Δημοσίου, απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Απέστειλε σχετική επιστολή αναφέροντας μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα: «...Η δικηγορική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Bleakley Platt &Schmidt μας έστειλε αντίγραφο επιστολής (επισυνάπτεται προς ενημέρωση των αμερικανικών αρχών), η οποία απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ και αφορά το άνοιγμα λογαριασμών θεματοφύλαξης και αποθετηρίου υπέρ του Αρτεμίου Σώρρα. Με την επιστολή επίσης γνωστοποιείται στους παραλήπτες η κατάθεση συγκεκριμένων Διεθνών Συναλλαγματικών στον εν λόγω λογαριασμό εις πίστωσιν και υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας υπό ορισμένους όρους και προϋποθέσεις. Σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε σχετικά με την ύπαρξη - εγκυρότητα των συναλλαγματικών που αναφέρονται στη συνημμένη επιστολή. Σας παρακαλούμε επίσης να επιβεβαιώσετε κατά πόσον η διαδικασία γνωστοποίησης και καταχώρισης που περιγράφεται στις δύο τελευταίες παραγράφους της επιστολής συνιστά υποχρέωση απορρέουσα από το δίκαιο των ΗΠΑ». Κι αν όλοι λίγο - πολύ πίστευαν ότι η όλη υπόθεση ήταν μία... κακοστημένη απάτη, ήρθε και η επίσημα απάντηση από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ να το αποδείξει πέραν πάσης αμφισβήτησης. Ειδικότερα στην απαντητική επιστολή που έφτασε στην Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρονται τα εξής: «Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ (τα κεφαλαία επέλεξε ο συντάκτης της επιστολής) αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία». Στη συνέχεια, δε, δίνει και διευκρινίσεις γιατί οι συναλλαγματικές που προσκόμισαν οι... εθνικοί ευεργέτες δεν έχουν καμία σχέση με νόμιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία. «Παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα Treasury Direct που διαθέτει, αυτοί είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως. Οι ιδιώτες δεν μπορούν να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό Treasury Direct χρησιμοποιώντας απλή ή διεθνή συναλλαγματική ή οποιοδήποτε άλλου είδους μέσο. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό», προστίθεται χαρακτηριστικά. Τέλος, ο γενικός επιθεωρητής των ΗΠΑ συστήνει στην Τράπεζα της Ελλάδος «αν θέλετε να αναφέρετε το θέμα σε τοπικό επίπεδο, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας».
«Σωτηρία» μέσω Διαδικτύου Να υπενθυμίσουμε πως το πολύκροτο σίριαλ των Ελληνοαμερικανών με την αμύθητη περιουσία, οι οποίοι θα έσωζαν την Ελλάδα από το υπέρογκο δημόσιο χρέος της, άρχισε να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο το καλοκαίρι του 2012 και πολλοί έσπευσαν να πιστέψουν ότι όντως οι δύο ομογενείς, με μια υποτιθέμενη ομάδα πίσω τους, είχαν συγκεντρώσει το ποσό των 600 δισ. δολαρίων. Μάλιστα επειδή τα δημοσιεύματα πλήθαιναν, η Βουλή κινητοποιήθηκε. Ετσι ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ως πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, επικοινώνησε τότε με όλες τις ελληνικές οργανώσεις των ΗΠΑ και του Καναδά προκειμένου να πληροφορηθεί ποιοι είναι οι μυστηριώδεις Λαμπράκης και Σώρρας, οι οποίοι υποτίθεται πως είχαν συγκεντρώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Ολοι με τους οποίους επικοινώνησε, δήλωσαν πλήρη άγνοια για την οργάνωση END. Εκείνοι, όμως, επέμεναν στους ισχυρισμούς τους, δηλώνοντας πως έχουν καταθέσεις στην καναδική Bank of Montreal. Ομως ο υπεύθυνος Τύπου της καναδικής τράπεζας Ραλφ Μαράνκα κατέρριψε τους ισχυρισμούς της οργάνωσης END υποστηρίζοντας: «...Τα δημοσιεύματα περί κατάθεσης 600 δισ. στην BMO δεν είναι αξιόπιστα. Πέραν τούτου δεν έχουμε να προβούμε σε περαιτέρω σχολιασμό». Παρ' όλα αυτά οι «δωρητές» επιχείρησαν να κρατήσουν στην επικαιρότητα τη... μοναδική λύση για το χρέος μέχρι να έρθει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και να βάλει τέλος με τον πιο επίσημο τρόπο σε μία ιστορία που μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορεί να κανείς να την εκλάβει.
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Στο καλάθι των αχρήστων η έγκληση κατά του «ΕΘΝΟΥΣ» Στο κενό έπεσε η προσπάθεια των Αρτέμη Σώρρα και Εμμανουήλ Λαμπράκη να κινηθούν νομικά κατά στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και του «Εθνους της Κυριακής». Οι δικαστικές αρχές όχι μόνο αποδέχθηκαν ότι είναι αβάσιμη η έγκλησή τους για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου αλλά και, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει έρευνα αναζητώντας νέα στοιχεία για τη δράση των δύο ανδρών. Σώρρας και Λαμπράκης είχαν καταθέσει ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έγκληση κατά του πρώην διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου, του διευθυντή της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της ΤτΕ Εμμανουήλ Ζερβουδάκη και της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής» για συκοφαντική δυσφήμηση. Αφορμή στάθηκε επιστολή την οποία δημοσίευσε το «Εθνος» την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 και ανέφερε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: • Οι αναφερόμενες εταιρείες από τους ανθρώπους της END: Federal Stock Transfer, Woodridge Ontario, Federal Funding & Investments Group, Toronto Diamond & Diamond, Merchant Banking Group δεν είναι καταχωρισμένες σε καμιά τραπεζική επετηρίδα και σε κανέναν τραπεζικό κωδικό κατάλογο. • Η Οργάνωση END αναφέρεται σε μία μόνο «επί πληρωμή» καταχώριση στο δίκτυο CNW Canada Newswire, ως μη κυβερνητικός οργανισμός/φιλανθρωπική οργάνωση με τον Αρτέμιο Σώρρα ιδρυτικό μέλος, τον Εμμανουήλ Λαμπράκη πρόεδρο και τον Antony Diamond Governor Canada Bureau. • Οι αναφορές για την Diamond and Diamond, Merchant Βanking Group παραπέμπουν σε απάτη (υπάρχει προσωρινή εντολή του Ontario Securities Commission εις βάρος της, σχετικά με έρευνα για σχήμα πυραμίδα της Prosporex). • Στην αναφερόμενη διεύθυνση της Federal Stock Transfer φαίνεται να υπάρχει ένα συγκρότημα κτιρίων αποτελούμενο από εστιατόρια, μπαρ και χώρους άθλησης....
Η αιτιολογία Η εισαγγελέας πρωτοδικών απέρριψε ως αβάσιμη την έγκληση υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων πως «τα όσα αναφέρθηκαν στην επιστολή δεν αποδεικνύονται ότι είναι ψευδή. Υπάρχει απλή καταγραφή, με λακωνικό μάλιστα τρόπο, των στοιχείων εκείνων που οδήγησαν στην κρίση ότι πρόκειται για απάτη, μία αξιολογική κρίση μετά από μία πολύ γρήγορη έρευνα που περιορίστηκε σε δημόσια προσιτές πηγές». Οσον αφορά στο «Εθνος», στην απόφαση αναφέρεται ότι φιλοξενεί τη επιστολή αλλά και έγγραφο της Bank of Motreal και προστίθεται: «Η αποτύπωση γεγονότων που είναι δυνάμενα να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των εγκαλούντων δεν συνιστούν εκ μέρους της εφημερίδας άδικη πράξη, ενώ δεν περιέχουν και δριμύτατη κριτική επί πράξεων των εγκαλούντων».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραχηλ Μακρη. «Θα στηριξω τον ΣΥΡΙΖΑ». «Πρεπει να εχει καθαρη εντολη και αυτοδυναμια να κυβερνησει».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η τροικα ξαναρχεται για… τσεκουρι στις συνταξεις και ομαδικες απολυσεις, νέο μειωμενο μισθολογιο στο Δημοσιο
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκοτωθηκε σε υποπτο και περιεργο τροχαιο στενος συνεργατης του αρχηγου της Χ.Α. Νικου Μιχαλολιακου. Τα ειχε «βροντηξει» από την οργανωση πριν από ένα μηνα. Λεγονται πολλα…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα δωσίλογα γερμανοτσογλάνια της μνημονιακής ακροδεξιάς συμμαχίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,,, έβαλαν στόχο -εκ νέου- τον Πάνο Καμμένο! Οι σεκιούριτι στα Χανιά, ήθελαν να του κάνουν έλεγχο στο δρόμο!
Η πληρωμένη απάντηση του Πάνου Καμμένου, στην οργανωμένη επίθεση εναντίον του από τα ΜΜΕ του μνημονιακού καθεστώτος: «Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε κανονικά στα προβλεπόμενα σημεία και εκεί που ελέγχονται όλοι. Οι υπάλληλοι της (εταιρείας) σεκιούριτι μας ζήτησαν να κάνουν έλεγχο στη μέση του δρόμου και τους είπαμε ότι δεν το δεχόμαστε. Κάναμε έλεγχο κανονικά στην πύλη, εκεί που κάνουν όλοι και όχι με τους πορτιέρηδες της πόρτας της πλαϊνής. Έλεγχος στη μέση του δρόμου χωρίς να... υπάρχει πύλη ελέγχου, χωρίς να υπάρχει παραβάν δεν γίνεται από κανένα. Κάναμε έλεγχο κανονικά μέσα στο αεροδρόμιο όπως κάνουν όλοι οι επιβάτες».