Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Τεταρτη 8 Οκτωβριου 2014


Γιατί ο Πάνος Καμμένος διέγραψε την Ραχήλ Μακρή; Ποιους επιχειρηματίες ενοχλούσε η στάση της;
Με τα λόγια του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων: «Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε τις έδρες ούτε τις καρέκλες μας. Έχουμε μια έντιμη, δημόσια πρόταση. Εμείς έχουμε κάποιες κόκκινες γραμμές που είναι βασικά στα εθνικά μας θέματα. Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε καμία κυβέρνηση αν δεν έχει εξασφαλιστεί: η προστασία του όρου Μακεδονία για το Σκοπιανό, η προστασία της Θράκης που δέχεται σφοδρή επίθεση από την τουρκική πολιτική, το θέμα του κυπριακού, τα ελληνοτουρκικά». Κι όμως μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπεται στις καλένδες, καθώς πέραν όλων των άλλων, η εκλογική συρρίκνωση του κόμματος του Καμμένου δεν τον καθιστά πια και τόσο ενδιαφέροντα (συμ)παίκτη για τον Τσίπρα. Φαίνεται ότι ο πρώην… κόκκινος Πάνος τα ξανασκέφτηκε. Τα ’φερε από εδώ, τα γύρισε από εκεί, ξανάβαλε κάτω τα κουκιά και ξαφνικά η προοπτική της επιστροφής στη μεγάλη αγκαλιά της δεξιάς παράταξης δεν μοιάζει τόσο απίθανη ή… αποκρουστική. (Στη ΝΔ χωρίς Σαμαρά, για να είμαστε ακριβείς με βάση τις πληροφορίες, με ό,τι σημαίνει αυτό). Οι κινήσεις των τελευταίων ημερών του Καμμένου δεν είναι τυχαίες. Την ώρα που ανακοινωνόταν η διαγραφή της Ραχήλ Μακρή –λόγω υβριστικών σχολίων που ανήρτησε, στα σόσιαλ μίντια και αφορούσαν άλλα στελέχη του κόμματός της– (και η αληθεια είναι πως ο Καμμενος δεν ανεθεσε καποια υπευθυνη αρμοδιοτητα στο πιο προβεβλημενο στελεχος των ΑΝΕΛ όπως είναι η Ραχηλ Μακρη), ο Καμμένος έστρωσε το κόκκινο χαλί στον Νικολόπουλο. Κάποιοι το ερμήνευσαν ως κίνηση πανικού, όμως μόνο αυτό δεν είναι. Είναι σαφής πολιτική επιλογή που δείχνει συγκεκριμένη στόχευση σε όλο και πιο δεξιό κοινό. Ένας από τους λόγους της διαγραφής της Μακρή είναι η ερώτηση που έκανε στη Βουλή για το θέμα των σλοπς στις περιοχές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άμεσα θιγόμενος Δημήτρης Μελισσανίδης τηλεφώνησε στον Καμμένο και σε ήρεμο (για τα δεδομένα του Μελισσανίδη, εννοούμε…) τόνο ρώτησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ: «Τι έχει αυτή και τα βάζει συνέχεια μαζί μου»; Στη συνέχεια ο Καμμένος κάλεσε στο γραφείο του την βουλευτή και της έκανε μαθήματα πολιτικού ρεαλισμού, με ατάκες του στιλ: «Πρόσεχε λίγο, αυτοί οι επιχειρηματίες έχουν δύναμη να μας διαλύσουν το κόμμα». Ένας ακόμα λόγος της διαγραφής της Μακρή ήταν οι ερωτήσεις που έχει κάνει στη Βουλή για τον Βαρδή Βαρδινογιάννη και για τη στάση που κράτησε η βουλευτής για την ντροπολογία της κυβέρνησης προς τον επιχειρηματία. Και όταν ακούει το όνομα Βαρδινογιάννης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τον πιάνει κρύος ιδρώτας. Δεν ξέρουμε αν ο Δ. Μελισσανίδης προτίθεται να διαλύσει τους ΑΝΕΛ –άλλωστε και μόνοι τους μια χαρά τα καταφέρνουν– ωστόσο οι θερμοί εναγκαλισμοί του Πάνου Καμμένου με τον Τίγρη στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο, όπως αποτυπώθηκαν στις σχετικές φωτογραφίες, είναι πολύ πρόσφατες, για να θεωρήσουμε ότι δεν παίζουν κανένα ρόλο στις αποφάσεις του Καμμένου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Τουρκία φλέγεται - Τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ σιωπούν - 14 νεκροί Κούρδοι
Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος και οι αληταραδες του κλιμακώνουν την δράση τους σκορπώντας το θάνατο, στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας αλλά και στο Ιράκ. Μέρες τώρα διεθνείς αναλυτές, αλλά και αυτή η στήλη έχει αναφέρει τι έρχεται να κάνει το Ισλαμοφασιστικό Κράτος, ποια είναι η προέλευσή του και ποιες οι σχέσεις του με την Αμερική κλπ. Γνωστές στο ευρύ κοινό είναι πλέον και οι αναλύσεις για το πως το ISIS θα λειτουργήσει ως πολιορκητικός κριός στην αναμόρφωση της Μέσης Ανατολής, στην αναδιάταξη των σφαιρών επιρροής, και συγκεκριμένα στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Συρία, σε όφελος της Αμερικής και των συμμάχων της. Μέχρι και το πρωί της Τετάρτης στο Κομπανι, μαίνονται οι οδομαχίες με τους τακφιριστές να έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στις ανατολικές συνοικίες της, χρησιμοποιώντας άρματα και παγιδευμένα αυτοκίνητα. Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) μάχονται "από σπίτι σε σπίτι" στα ανατολικά της πόλης, είπε ο Μουστάφα Μπάλι, ο επικεφαλής της ημιεπίσημης τοπικής Ένωσης Ελεύθερων Μέσων Ενημέρωσης.
Τα ΜΜΕ σιωπούν ενώ στην Τουρκία οι δολοφονίες Κούρδων συνεχίζονται Πρωτοφανής σιωπή όμως υπάρχει από τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ για το τι συμβαίνει στην Τουρκία αυτή τη στιγμή. Την ώρα που πάνω από 400 Κούρδοι έχουν σκοτωθεί στο πολιορκημένο από τους αληταραδες καθυστερημενους τακφιριστές Κομπανί και σύμφωνα με πληροφορίες 14 Κούρδοι έχουν δολοφονηθεί από την τούρκικη αστυνομία, τα μέσα ενημέρωσης σιωπούν. Όπως αναφέρει το occupiedTaxim 98 άτομα έχουν συλληθεί μόνο στην Κωνσταντινούπολη. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, κούρδοι ξεσηκώνονται σε όλη την Ευρώπη, κυρίως όμως στην Τουρκία ενάντια στην σφαγή του Κομπανί και την στάση του Ερντογάν. Βίαιες συγκρούσεις ακολουθούν στα μήκη και τα πλάτη της Τουρκίας με τον πρώτο νεκρό (25χρονών) να πέφτει στην περιοχή Varko, από τα πυρά της αστυνομίας. Άγριες συγκρούσεις στην Κωνταντινούπολη αλλά και σε όποια πόλη υπάρχουν πολλοί Κούρδοι όπως στο Ντιγιάρμπακίρ.
Οι αντικυβερνητικές συγκρούσεις έχουν ως επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη με την Ταξίμ και τον κεντρικό δρόμο της Ιστικλάλ να έχουν δεσπόζον χωροταξικό ρόλο στις κινητοποιήσεις. Διαδηλώσεις και συγκρούσεις ξεσπούν και σε άλλες πόλεις προς την ανατολική μεριά. Η κυβέρνηση Ερντογάν χρησιμοποιεί, αύρες, δακρυγόνα και σφαίρες για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές. Αποτέλεσμα αυτού αλλά και της εμπλοκής των υποστηρικτών του ισλαμοφασιστικού κόμματος Χούντα-Πάρ είναι η δολοφονία από τις αρχές τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων.
Την ίδια ώρα Κούρδοι διαδηλωτές καταλαμβάνουν το Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ενώ λίγο πρίν είχαν εισβάλλει στο κοινοβούλιο στην Χάγη. Μαζικές διαδηλώσεις σε Παρίσι, Βερολίνο, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Τορόντο, Αυστρία και Σουηδία Το Κουρδικο Ντιγιάρμπακίρ (900.000 κάτοικοι) φλέγεται Στην «πρωτεύουσα» των Κούρδων της Τουρκίας, το Ντιγιάρμπακιρ, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του ισλαμοφασιστικού κόμματος Χούντα-Παρ και Κούρδων διαδηλωτών, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές. Το Ντιγιάρμπακιρ, η μεγαλυτερη πολη των Κουρδων στην Τουρκια με καθαρο κουρδικο πληθυσμό 900.000 κατοίκων, ιστορικά γνωστό ως Άμιδα, είναι η μεγαλύτερη πόλη του τουρκικού Κουρδιστάν και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Νοτιανατολικής Τουρκίας, μετά την Γκαζιαντέπ. Ο ξεσηκωμός των Κούρδων δεν έχει προηγούμενο. Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της πόλης έχει πιάσει φωτιά ενώ δεκάδες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε δημόσια κτίρια
Καίνε τα γραφεία του Ερντογάν Σε όποια πόλη υπάρχουν αρκετοί Κούρδοι, πυρπολούνται τα γραφεία του Ερντογάν, ενώ διαδηλωτές βγαίνουν στο δρόμο με όπλα. Στη Νισίβη, οι αστυνομικοί έχουν εκδιωχθεί. Στο Καγιαπινάρ οι διαδηλωτές έκαψαν το δημαρχείο και τα κεντρικά κτίρια του κόμματος του Ερντογάν.
Οι καθυστερημενοι κωλοφασιστες Γκρίζοι Λύκοι τρομοκρατούν Η ακροδεξία φασιστικη τουρκικη συμμορια Γκρίζοι Λύκοι πυρπόλησε το βράδυ της Τρίτης τα γραφεία του αριστερού κουρδικού κόμματος HDP (Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα) στην Κωνσταντινούπολη.
Τούρκος αστυνομικός φωνάζει "Ζήτω το ισλαμοφασιστικό Κράτος" Στο παρακάτω βίντεο Τούρκος αστυνομικός ο οποίος αντιμετωπίζει διαδηλωτές Κούρδους φωνάζει "Ζήτω το Ισλαμοφασιστικό Κράτος"
H εξέγερση των Κούρδων επεκτείνεται Οι Κούρδοι εξεγείρονται στην Την Σιίρτ, την Μαρντίν και την Νίσιβη (Nusaybin). Ο στρατός του Ερντογάν προσπαθεί με καταστείλει την εξέγερση. Τουρκικό πεζικό μπήκε στην πόλη Μπατμάν και στην Βαν - Υποστηρικτές του Ισλαμοφασιστικού Κράτους πυροβολούν Στις πόλεις όπου έχουν ξεσπάσει οι πιο έντονες αντιδράσεις, δυνάμεις του τούρκικου στρατού μπήκαν μεσάνυχτα Τρίτης προς ξημερώματα Τετάρτης. Βοήθεια στις τούρκικες αρχές δίνουν οι υποστηρικτές τους Ισλαμοφασιστικού Κράτους που όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πυροβολούν εν ψυχρώ.
Πληροφορίες για 10 δολοφονημένους από την Τούρκικη αστυνομία - Πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα για 14 νεκρούς Το πρακτορείο DIHA έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα των 10 Κούρδων που έχουν δολοφονηθεί από την τούρκικη αστυνομία έως τώρα. Στο βίντεο που μετέδωσε το κουρδικό πρακτορείο καταγράφεται η δολοφονία του 22χρονου Εμρά Ντεμίρ στην Μπατμάν.
Κούρδοι κατέλαβαν το κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από την πολιορκία του Κουμπανί φτάνει στους 400, οι Κούρδοι καταλαμβάνουν το κτίριο του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και υποστηρικτών του Ισλαοφασιστμκού Κράτους και στο Αμβούργο
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η λεμονόκουπα δεν έχει πια άλλο χυμό να δώσει! Άδωνι-Μπουμπούκο παίρνεις αυτό που σου αξίζει από το ίδιο σου το πολιτικό περιβάλλον!Σε λίγο καιρό θα λάβεις και την πληρωμή του ελληνικού λαού και...σιγά μην κλάψω για σένα!!!
Η Ν.Δ. αδειάζει τον Άδωνι
Δεν θα είναι τελικά κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρά τις προκλήσεις και τις διαβεβαιώσεις του στο twitter περί του αντιθέτου Όπως έγινε γνωστό, τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θα καλύψει ο Αναστάσιος Νεράτζης και σύμφωνα με την Συγγρού, επελέγη ως ο αρχαιότερος. Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Θανάσης Μπούρας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι επελέγη ο αρχαιότερος από τους κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους που έχει ορίσει η ΝΔ. Διευκρίνισε ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης θα είναι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κατά την συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2015. Επισημαίνεται ότι ο Αδ. Γεωργιάδης, λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση ότι δεν θα είναι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ στην ψήφο εμπιστοσύνης, δήλωνε στο Twitter δηλώνει έτοιμος για σκληρή πολιτική «μάχη» ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. Συγκεκριμένα έγραψε: «Να ενημερώσω τους φίλους μου από τον Σύριζα ότι Τετάρτη με Παρασκευή θα είμαι στην Βουλή ως ΚΕ (σ.σ. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος) ...μήπως να το ξανασκεφθούν και να μήν έρθουν;». Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχει σε συζητήσεις στα ΜΜΕ που έχει κληθεί ο Άδωνης Γεωργιάδης ύστερα από τις δηλώσεις του ότι θα αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες αν ο λαός εκλέξει κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στον Ant1: Το παραμύθι ότι φταίει η Αριστερά, ο συνδικαλισμός ή όποιος άλλος για τα δεινά μας, κι όχι αυτοί οι δεξιοι που κυβερνούν 40 χρόνια και που έφεραν τα Μνημόνια και τα υλοποιούν, πρέπει να σταματήσει. Η χώρα δεν χρειάζεται μίσος και φανατισμό. Χρειάζεται ελπίδα και σχέδιο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Δυτικοί και οι Τούρκοι άφησαν τους Κούρδους της συριακής πόλης Κομπανι στο έλεος των τακφιριστών του Ισλαμοφασιστικού Κράτους που τους πολιορκούν με τεθωρακισμένα και βαρύ πυροβολικό. Απέναντι σ' αυτά οι Κούρδοι έχουν ν' αντιπαραβάλλουν μόνο ελαφρύ οπλισμό μιας και εκκλήσεις τους να τους παραχωρηθεί βαρύς οπλισμός από τη Δύση έπεσαν στο κενό. Βλέπετε οι Κούρδοι της Συρίας εκπροσωπούνται πολιτικά και στρατιωτικά απ΄το PKK που δρα κυρίως στην Τουρκία και που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση τόσο απ' το τουρκικό κράτος όσο και απ' τη Δύση. Ενώ οι Κούρδοι ζήτησαν και επίσημα τη βοήθεια της Τουρκίας για να σπάσουν την πολιορκία, η κυβέρνηση του Ερντογάν τους έθεσε ως όρους να εγκαταλείψουν το σύστημα των αυτόνομων περιοχών και της αυτοκυβέρνησης τους και να επιτρέψουν μία τουρκική ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στα εδάφη τους. Όρους που φυσικά οι Κούρδοι δεν ήταν δυνατόν να δεχτούν. Ταυτόχρονα η Τουρκία δεν επιτρέπει στους δικούς της Κούρδους να περάσουν τα σύνορα για να βοηθήσουν τους πολιορκημένους Η τουρκική κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την ανάπτυξη και δράση του Ισλαμοφασιστικού Κράτους. Ακόμα και τώρα η εξτρεμιστική συμμορια διατηρεί στο έδαφος της δίκτυα στρατολόγησης και χρηματοδότησης, ενώ εκατοντάδες Τούρκοι πολίτες έχουν ενταχθεί στις τάξεις της, με το τουρκικό ισλαμοφασιστικο κράτος να κάνει τα στραβά μάτια. Μέχρι και πριν μερικούς μήνες οπλισμός και χρήματα περνούσαν ελεύθερα στο Ισλαμοφασιστικό Κράτος μέσα απ' τα εδάφη της Τουρκίας, η οποία θεωρεί το καθεστώς του Άσαντ μεγαλύτερο εχθρό απ' τους τακφιριστές. Βέβαια και το ίδιο το καθεστώς του Άσαντ έχει εγκαταλείψει τους Κούρδους αφού εδώ και πάνω από δύο χρόνια έχει αποσύρει τις δυνάμεις του απ' την περιοχή και η αεροπορία του δεν επιχειρεί στα εδάφη τους. Στην πραγματικότητα ο Άσαντ δεν πολεμά το Ισλαμοφασιστικό Κράτος όπως και το δεύτερο τον Άσαντ. Το συριακό καθεστώς έχει επικεντρώσει τα πυρά του σε πιο μετριοπαθείς τάσεις των δυτικων αποικιοκρατικων εισβολεων που είναι περισσότερο πολιτικά επικίνδυνοι, ενώ το Ισλαμοφασιστικό Κράτος επιχειρεί να επιβάλλει το μονοπώλιο της εξουσίας του στα εδάφη που ελέγχει, απέναντι στις υπόλοιπες σουνιτικές καθυστερημενες ισλαμοφασιστικες φράξιες και σπάνια στρέφεται κατά του καθεστώτος. Η πόλη Κομπάνι είναι σημαντική για το Ισλαμοφασιστικό Κράτος διότι αν την κατακτήσει ελέγχει δύο σημαντικά περάσματα προς την Τουρκία, απ' την οποία ανεφοδιάζεται ενώ εξασφαλίζει και τον έλεγχο σε μία ενιαία περιοχή που αρχίζει απ' την Ανατολική Συρία, βόρεια του Αλέπο, περιλαμβάνει το Δυτικό Ιράκ και τη Μοσούλη και φτάνει μέχρι τα περίχωρα της Βαγδάτης. Η Τουρκία όμως παίζει με τη φωτιά στηρίζοντας έμμεσα το ISIS. Δεν είναι μόνο η εξέγερση των Κούρδων στην Τουρκια που βλέπουν τ' αδέρφια τους να σφαγιάζονται αβοήθητα. Είναι και το γεγονός πως η δράση του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στα εδάφη της μπορεί γρήγορα να στραφεί εναντίων της, κινητοποιώντας ένα μέρος του καθυστερημενου σουνιτικού πληθυσμού και επιτείνοντας τις διαμάχες εναντίων των Τούρκων Αλεβιτών που αποτελούν το 20% του πληθυσμού και που θεωρούνται αιρετικοί απ' τους ισλαμοφασιστες φονταμενταλιστές καθυστερημενους σουνίτες. Ήδη παρατηρείται κύμα εμπρησμών αλεβιτικών τζαμιών α ανά τη χώρα, ενώ σε μία σειρά πόλεις στα σύνορα με τη Συρία εμφανίζεται ισλαμοφασιστικοποίηση των σουνιτών. Κατ' αυτό τον τρόπο η Τουρκία κινδυνεύει να έχει την τύχη του Πακιστάν που για χρόνια ενίσχυε τους Ταλιμπάν προκειμένου να ελέγξει το Αφγανιστάν, αυτοί όμως αυτονομήθηκαν και στράφηκαν εναντίων του με αποτέλεσμα να μεταφερθεί ο πολεμος στο εσωτερικό του.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Κούρδους αγωνιστές και το λαό της Ροζάβα
Σημερα Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στις 6 μμ στα Προπύλαια
Κάλεσμα για την υπεράσπιση του δημοκρατικού συστήματος της Ροζάβα απευθύνει η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης σε Τουρκία και Κουρδιστάν (Αθήνα). Η συνέλευση καλεί όλο τον λαό για συμπαράσταση και αλληλεγγύη για να μην επαναληφθούν και στο Κομπανί τα εγκλήματα του Σενγκαλ. Αλληλεγγύη σε όλους του λαούς της περιοχής. Αλληλεγγύη στις γυναίκες και τους άντρες αγωνιστές της Ροζάβα (Κομπανί, Αφρίν και Τζιζίρε) που πολεμάνε με το όπλο στο χέρι για γη και ελευθερία!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Να μην επαναληφθούν στο Κομπανί τα εγκλήματα του Σενγκαλ ‘Αλλο ένα «ειδησεογραφικό ενδιαφέρον» των διεθνών ΜΜΕ…‘Αλλος ένας πόλεμος που παρακολουθείται ζωντανά από τις τηλεοράσεις: «η αντίσταση του Κομπανί». Πράγματι, το Κομπανί δέχεται την αντεπαναστατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους. Ό, τι γίνεται σήμερα στην πόλη αυτή, η οποία ακούστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο και είναι ένα από τα τρία καντόνια της Ροζάβα, είναι ένα απρόβλεπτο αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία. Η Ροζάβα είναι μια αυτόνομη περιοχή στην οποία το κουρδικό έθνος είχε αρχίσει να οργανώνεται με άξονα τα εθνικά του αιτήματα, πριν από τον εμφύλιο πόλεμο που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές στη Συρία. Η περιοχή αυτή αποτελείται από τρία καντόνια: το Κομπανί, Αφρίν και Τζιζίρε. Όταν μιλάμε για τη Συρία, μη σας παραξενεύει η λέξη «καντόνι». Η αυτόνομη περιοχή που οικοδομήθηκε από το κουρδικό έθνος οργανώθηκε σε «καντόνια». Εκεί έγινε μια δημοκρατική επανάσταση για την οποία λίγα γνωρίζετε. Σε μια περιοχή που αιχμαλωτίζονται και πουλιούνται οι γυναίκες, οι ανταρτίνες της YPJ-Star, της γυναικείας κουρδικής αντάρτικης οργάνωσης, παίρνουν μέρος, με το όπλο στο χέρι, στην υπεράσπιση του λαού, όπως και στην κεντρική κυβέρνηση, μαζί με άντρες του YPG, του κουρδικού στρατού της Ροζάβα. Ενώ στην ευρύτερη περιοχή κυριαρχούν οι εθνο-θρησκευτικές διαμάχες και δολοφονίες, στη Ροζάβα Κούρδοι, Άραβες, Αρμένιοι, Τουρκμένοι, Ασσύριοι ζούνε μαζί ειρηνικά και κυβερνούν από κοινού το καντόνι. Και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η δολοφονική συμμορία του Ισλαμικού Κράτους επιτίθεται στην περιοχή. Αλλά αυτό, μεταξύ των άλλων, εγκυμονεί τον κίνδυνο να επαναληφθούν στο Κομπανί τα εγκλήματα που έγιναν στο Σενγκάλ, όπως δολοφονίες αμάχων γυναικών και διαφόρων ειδών βαρβαρότητες . Να μην ξεχνάμε: το ΙΚ υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και άλλους ιμπεριαλιστές, όπως και από το τουρκικό κράτος, για την ανατροπή του Άσαντ. Τώρα χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για μια επέμβαση στη Συρία. Το ΙΚ, πριν να καταλάβει τις πετρελαϊκές πηγές στη Μοσούλη και να δολοφονεί τους λαούς, δεν ήταν στην επικαιρότητα. Τώρα, με την πολιτική που ακολουθεί, από τη μια νομιμοποιεί τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, και από την άλλη οργανώνει δολοφονίες ενάντια σε θρησκευτικές και εθνικές ομάδες, ενάντια σε γυναικόπαιδα .
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΡΟΖΑΒΑ… ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ…
Καλούμε όλο τον λαό, για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον λαό της Ροζάβα, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, στις 6 μμ στα Προπύλαια. ΑΘΗΝΑ –ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαρινάκης: «Ευγενικός με ανίκανους και απατεώνες ο κ. Μώραλης»
Άναψαν τα αίματα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, με την παράταξη του Β. Μιχαλολιάκου να αποχωρήσει τελικά από την αίθουσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα ανέφερε ο Β. Μαρινάκης. Ένταση επικράτησε το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά και ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν συζήτηση για τα οικονομικά του δήμου. Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στην δύσκολη οικονομική κατάσταση του δήμου, τόνισε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα παρουσίασε η προηγούμενη δημοτική αρχή και ότι πολύ σύντομα θα δώσει τα νέα στοιχεία. Τα αίματα άναψαν όταν το λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης, λίγο πριν ολοκληρωθεί η προ-ημερησία συζήτηση. Ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος δήλωσε ότι από τη συζήτηση που παρακολούθησε, διαπίστωσε ότι «ο κ. Μώραλης είναι πολύ καλός αλλά έχει ενα ελάττωμα. Είναι πολύ ευγενικός με ανίκανους και απατεώνες που βρίσκονται και σ' αυτή την αίθουσα». Τα λεγόμενά του προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου (ο ίδιος απουσίαζε) οι οποίοι με επικεφαλής τον Τάσο Κάρλε, επέμεναν να πεί τα ονόματα των «ανικάνων» και των «απατεώνων» και ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΔΣ να ανακαλέσει ο Β. Μαρινάκης. Κάτω από την ένταση και τις φωνές που επικρατούσαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέφερε οτι δεν πρόκειται να ανακαλέσει για κάτι που θεωρεί σωστό και ότι πολύ σύντομα θα μιλήσουν με συγκεκριμένα νούμερα. Έπειτα και από αυτές τις δηλώσεις του προέδρου του Ολυμπιακού, η παράταξη του Β. Μιχαλολιάκου αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε, με τον Γιάννη Μώραλη να παρουσιάζει την ολοκληρωμένη πρότασή του για το λιμάνι του Πειραιά.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς ρίζες
«Θα μείνεις χωρίς καταγωγή, χωρίς παρελθόν, χωρίς ιστορία»
«Ξεριζωμένο κύλαε το ποτάμι Αλλά κρατώντας οι άνθρωποι τις ξεχωμένες ρίζες τους θαρρούν από κάπου κρατιούνται και φυλάνε οράματα και οστά προγόνων και τέφρες ονείρων και τηρούν ευλαβικά κανόνες και νηστείες κι έτσι κατέβαιναν με προαιώνια εμβατήρια ψαλμωδίες και θρήνους» Βύρωνας Λεοντάρης, εκ περάτων
«Θα μείνεις χωρίς καταγωγή, χωρίς παρελθόν, χωρίς ιστορία», ανέκραξε το κοράκι στον Αθηναίο και ύστερα έφυγε να κρυφτεί σε κάποιο κοινότοπο παραμύθι. Δεν γνωρίζω τον αριθμό, την ακρίβεια του κοινού χαρακτηριστικού, ούτε καν εάν υπάρχει κάποια σύμπτωση κοινού αισθήματος, αλλά γνωρίζω πως υπάρχει ένας πληθυσμός αρκετός που μοιράζεται το ίδιο γεγονός. Μιλώ για τους ανθρώπους τους ξεκομμένους από τον τόπο καταγωγής, αυτούς που γεννήθηκαν στην Αθήνα (ίσως να συμβαίνει και με άλλες πόλεις, δεν το γνωρίζω) και γνώρισαν την πόλη αυτή ως μόνο τόπο. Χωρίς χωριό για θερινές επισκέψεις, χωρίς μόνιμο προορισμό διακοπής, χωρίς κάποιο σπίτι φερμένο από μια διαδοχή γενεών να περιμένει για κάποια, όποια στιγμή. Γνωρίζοντας την πληροφορία του τόπου προέλευσης φυσικά, αλλά αντιμετωπίζοντάς την όπως τόσα άλλα στοιχεία ταυτότητας, όπως π.χ. εκείνο το: Πρόσωπο: ωοειδές. Θυμάμαι εκείνες τις στιγμές στην πρώτη ηλικία, όταν οι συμμαθητές ή οι φίλοι της γειτονιάς απαντούσαν με απόλυτη φυσικότητα στην ερώτηση «πού θα πας διακοπές;», «μα στο χωριό φυσικά». Και συ κάτι καταλάβαινες και κάτι σου διέφευγε, έγνεφες απλώς προσφέροντας στο αυτονόητο του πράγματος και οι φίλοι έφευγαν κοντά τρεις μήνες, για να επιστρέψουν με εμπειρίες, στιγμές και άγνωστους σε σένα φίλους από το χωριό. Και έτσι στο δικό σου μυαλό, αυτό το χωριό των φίλων δεν ήταν μια σειρά από προορισμούς -χωριά και κωμοπόλεις σπαρμένες στον χάρτη της Ελλάδας- αλλά ένας και μόνο προορισμός (σχεδόν μυθικός στο πρώιμο μυαλό σου), το Χωριό, ένας τόπος δικής σου απώλειας που δεν μπορούσες να καταλάβεις. Ετσι μάθαμε να τρώμε από τα έτοιμα. Υιοθετήσαμε την τρέχουσα ιστορία, το επιφανειακό της βάθος, την προκατασκευασμένη μορφή και χρήση της. Στα 18 δηλώσαμε στην ταυτότητα ως τόπο γέννησης την Αθήνα και προσπαθήσαμε να την υιοθετήσουμε, σαν τόπο καταγωγής, σαν τόπο μνήμης. Εχοντας πάντα γνώση πως κάποιο ψέμα κρύβεται σε αυτές μας τις δηλώσεις. Και έτσι μείναμε χωρίς προορισμό καταγωγής, με όποια επιστροφή να σημαίνει απλώς φεύγω, με ένα ταξίδι χωρίς πραγματική κατεύθυνση. Στέκουμε τώρα όρθιοι, στο παρόν όλων μας των ηλικιών, χωρίς να έχουμε κάτι να ξεχάσουμε. Η χώρα αυτή -και η πόλη αυτή στο κέντρο της- στήθηκε απότομα. Μετακίνησε τους πληθυσμούς της στην κατασκευαστική της έξαρση, δέχτηκε πρόσφυγες από τα απέναντι παράλια μεταλλάσσοντας την ταυτότητά τους μέσα από τον εξευτελισμό. Δημιούργησε πρόσφυγες, εξόριστους, απόβλητους. Μετακίνησε, ξερίζωσε, υποσχέθηκε. Ομογενοποίησε ταυτότητες και τρόπους σε έναν εύκολο μέσο όρο πρακτικής κατεύθυνσης. Εσβησε και ξαναέσβησε σαν μαθητής σκράπας στην ιστορία. Τώρα βλέπεις τους μετανάστες στη γειτονιά αυτή, το μόνο σημείο που έμαθες να αποκαλείς τόπο δικό σου. Φερμένους από τόπους μακρινούς, σπρωγμένους από βία ή αναγκη, η τις περισσοτερες φορες από τυχοδιωκτικο όνειρο. Και βλέπεις κάπου εκεί το τι σημαίνει καταγωγή, πόνος της νοσταλγίας, πραγματική μοναξιά από τόπο, ακούγοντας τον απότομο ήχο του ξεριζώματος. Και μέσα σε αυτή τη γειτονιά –το μόνο σημείο που έμαθες να αποκαλείς δικό σου– αυτοι διαλυουνε τον τοπο σου με τις ξενες συνηθειες τους,που προσπαθουν να επιβαλλουν, με τα μεθυσια τους και την τρομοκρατια τους. Γιατι οι μεταναστες από αλλα εθνη ηταν παντα ιστορικα τυχοδιωκτες. Ετσι περιπλανιόμαστε σε ένα δάσος με ανεστραμμένα δέντρα. Ομοια παραταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο. Τα φύλλα πεσμένα στα χαμηλά. Τον κορμό τοποθετημένο με ανάποδη φορά. Και τις ρίζες στημένες στην κορυφή, γυμνές, σχετικές και μετέωρες, προσπαθώντας μάταια να μπήξουν τον εαυτό τους στα σπλάχνα του ουρανού. Αυτή η γενεαλογία μας και αυτό το γενεαλογικό μας δέντρο. Και έτσι, καθώς μεγαλώνουμε, όλο και απομακρυνόμαστε, όλο και αφαιρούμε τον δεσμό, την καταγωγή, τη συνέχεια. Το παρελθόν γίνεται όλο και πιο μακρινό, χάνεται κάπου στο θολό και στις υποθέσεις της ιστορίας. Κι εμείς, περπατώντας στο δάσος με τα γενεαλογικά δέντρα, γινόμαστε όλο και γηραιότεροι από ηλικία και όλο και νεότεροι από χρόνο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γερμανία: Δεκάδες τραυματίες σε επεισόδια μεταξύ Κούρδων - Γεζίντι και ισλαμοφασιστών
Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα ανάμεσα σε μέλη των κοινοτήτων των Κούρδων και των Γεζίντι και σε ισλαμοφασιστες, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον 23 άνθρωποι στο Αμβούργο και στο Τσέλε, στη βόρεια Γερμανία.Στο Αμβούργο, οι συγκρούσεις άρχισαν το βράδυ, ενώ μια διαδήλωση που είχε οργανωθεί το απόγευμα από την κουρδική μειονότητα του Αμβούργου εναντίον της "σφαγής" που διαπράττεται από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος στη συριακή πόλη Κομπάνι πραγματοποιήθηκε χωρίς επεισόδια. Περίπου 75 διαδηλωτές Κούρδοι, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια γύρω από ένα τζαμί της πόλης, απέναντι από περίπου 50 ισλαμοφασιστες τους οποιους προστατευε η γερμανικη μπατσαρια. Η μπατσαρία χτυπησε στην αρχη τους Κουρδους, αλλά οι δύο ομάδες ενισχύθηκαν στη συνέχεια για να φθάσουν από τη μια και την άλλη πλευρά περίπου τα 400 άτομα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η μπασκιναρία του Αμβούργου. Μερικοί από τους ισλαμοφασιστες που προστατευε η μπατσαρια κρατούσαν ρόπαλα και μαχαίρια. "Δεκατέσσερις συμμετέχοντες τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά", σύμφωνα με την ίδια πηγή. "Τελικά η αστυνομία κατάφερε να διαλύσει τις διάφορες ομάδες Κουρδων και Γιεζιντι", κυρίως χάρη στη χρήση εκτοξευτήρων ύδατος, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται πως οι συγκρούσεις οδήγησαν στη σύλληψη 22 προσώπων. Στο Τσέλε (Κάτω Σαξωνία), οι συγκρούσεις έφεραν αντιμέτωπα μέλη της κοινότητας των Γεζιντί, μιας κουρδόφωνης μειονότητας που είναι πολύ παρούσα στην περιοχή αυτή, με ισλαμοφασιστες τσετσενικής καταγωγής, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η οποία έγινε επίσης στόχος επιθέσεων με πέτρες, μπουκάλια ή ρόπαλα. Εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερις αστυνομικοί, τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πήγε στο δικαστήριο με μπλούζα που έγραφε «F*** the police» και κέρδισε
Ένας άντρας που είχε εμπλακεί σε μία δικαστική διαμάχη με την αστυνομία εμφανίστηκε σε δικαστήριο φορώντας ένα μπλουζάκι που έγραφε «F *** the police» και κέρδισε την υπόθεση. Ο άντρας είπε στο δικαστή ότι η αστυνομία τον κατηγόρησε άδικα όταν βιντεοσκοπούσε ένα περιστατικό αστυνομικής βίας που συνέβαινε σε δρόμο της Φλόριντα στις ΗΠΑ. Ο κατηγορούμενος συνηθίζει να καταγράφει με κάμερα τους αστυνομικούς σε διάφορα περιπτώσεις αλλά αυτή τη φορά εκείνοι το πήραν πολύ... στραβά! «Τους είπα ότι είμαι σε δημόσιο χώρο και εκείνοι μου είπαν ότι τους χαλάω τη διασκέδαση» είπε ο Μπερνς στο δικαστήριο. Ωστόσο όταν ο άντρας απομακρύνθηκε από τη σκηνή, οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν με το περιπολικό και τον σταμάτησαν ζητώντας του να βγάλει ένα αυτοκόλλητο που είχε στο αμάξι του για να μπορούν να του πάρουν τον αριθμό της πινακίδας του. «Όταν μου είπε να το βγάλω αρνήθηκα και του είπα ότι θα μου εξηγήσει στο δικαστήριο το λόγο που θα πρέπει να το κάνω αυτό» δήλωσε ο Μπερνς στο δικαστήριο. Τελικά κέρδισε τη δίκη κατά της αμερικάνικης αστυνομίας...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαζικοί τάφοι στο Μεξικό: Η ιστορία ενός επιζώντα
Πριν λίγες ημέρες στο Μεξικό, μαφία και αστυνομικοί δολοφόνησαν 43 φοιτητές. Ο εισαγγελέας τόνισε επίσης ότι 28 πτώματα έχουν εντοπιστεί σε ομαδικό τάφο κοντά στην πόλη Ιγκουάλα.
Οπως καταγγέλλει το ΚΚ Μεξικού: «Εκτελεστικό όργανο των δολοφονιών και της επίθεσης στους φοιτητές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις της επαρχίας και της Ομοσπονδίας, αλλά την πολιτική ευθύνη έχει ο κυβερνήτης του Γκερέρο, Ανχελ Αγκίρε Ριβέρο, και ο δήμαρχος της πόλης Ιγκουάλα, Λουίς Αμπάρκα, που ανήκουν στο υποτιθεμενα «αριστερο σοσιαλδημοκρατικο» Κόμμα Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD). Αυτές οι πράξεις καταστολής αποδεικνύουν τον ταξικό χαρακτήρα της διαχείρισης που θέλει το PRD (σ.σ.: σήμερα είναι το αντιπολιτευόμενο «κεντροαριστερό» κόμμα στο κυβερνών ρεφορμιστικό Επαναστατικό Θεσμικό Κόμμα - PRI), που υπηρετεί επίσης την εξουσία των μονοπωλίων, εχοντας ως αξιωματικη αντιπολιτευση το δεξιο Κομμα Εθνικης Δρασης. Αλλα και τα 3 κομματα της Βουλης αποτελουνται από δολοφονους. Το ίδιο συνέβη και το Μάη του 2006 στο Σαν Σαλβαδόρ ντε Ατένκο, και ο ίδιος ο Ριβέρο είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία 5 κομμουνιστών. Παρακάτω δημοσιεύουμε την ιστορία ενός επιζώντα από τη σφαγή των φοιτητών στο Μεξικό. Καθώς οι σφαίρες πέρναγαν πάνω από τα κεφάλια τους και η αστυνομία ομαδοποιούσε τους φοιτητές με τις πλάτες στα αυτοκίνητα της αστυνομίας ο Eusebio έτρεξε με όλη του τη δύναμη. Σφαίρες ρίχνονταν και κατά αυτών που προσπαθούσαν να αποδράσουν αλλά ο Eusebio φοβόταν μην τον πιάσουν οι αστυνομικοί και οι άντρες με πολιτικά και όπλα που βρίσκονταν δίπλα τους. "Ήμουν τόσο τρομοκρατημένος που το μόνο που ήθελα ήταν να φύγω μακριά. Είχα ένα κακό προαίσθημα με αυτή την αστυνομία" δηλωσε ο 19χρονος Eusebio φοιτητής στο πανεπιστήμιο στη νότια πολιτεία Γκερέρο. Αυτός ο φόβος ήταν που έσωσε και τον Eusebio. Την Κυριακή ο εισαγγελέας του Γκερέρο Inaky Blanco δήλωσε ότι δολοφόνοι από το καρτέλ των ναρκωτικών έχουν ομολογήσει ότι συνεργάστηκαν με την αστυνομία για τη δολοφονία των κρατούμενων φοιτητών τον περασμένο μήνα. Τα συλληφθέντα μέλη του καρτέλ οδήγησαν τον εισαγγελέα σε λάκκους οπου βρέθηκαν 28 απανθρακωμένα πτώματα. Από την εισαγγελία κάνουν σύγκριση του DNA των θυμάτων με στοιχεία που φέρνουν οι οικογένειες των φοιτητών. 43 φοιτητές έχουν εξαφανιστεί μετά τους πυροβολισμούς στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 στην πόλη Ιγκουάνα. Ο 19χρονος φοιτητής περιέγραψε τον αγώνα του για επιβίωση σε συνέντευξη που έδωσε στο πανεπιστήμιό του. Το όνομα Eusebio είναι ψευδώνυμο και η πραγματική ταυτότητα του νέου δεν έχει αποκαλυφθεί. Ζήτησε να μην αναφερθεί το όνομα του γιατί φοβάται τις αποκαλύψεις απο τη διεφθαρμένη αστυνομία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κούρδισσες πολεμίστριες: Οι γυναίκες που στέλνουν τους τζιχαντιστές "στην κόλαση"
"Στην κουλτούρα των τζιχαντιστών, οι γυναίκες δεν έχουν καμία κοινωνική θέση. Λένε πως άμα άμα τους σκοτώσει γυναίκα, πηγαίνουν στην κόλαση. Εφόσον θέλουν να πάνε στην κόλαση, ας συνεχίσουν να μας πολεμούν"
..το μέγεθος μιας επαναστατικής διαδικασίας εξαρτάται από την συμμετοχή σε αυτήν των γυναικών... όπως θα λεγε και εκεινος ο ρωσος επαναστατης με το λεπτο μουσάκι
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γερμανία: Υποστηρικτές του ISIS επιτίθενται με μαχαίρια στους Κούρδους
Επιθέσεις φανατικών Ισλαμoφασιστών στους Κούρδους
Ειρηνικές διαδηλώσεις εναντίον των επεμβάσεων του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ οργανώνονται σε διάφορες πόλεις της γερμανίας οι οποίες βρίσκουν αντιμέτωπες του υποστηρικτές του ISIS. Στο Αμβούργο (1.8 εκατ. κάτοικοι) η αστυνομία χρησιμοποιώντας αύρες και pepper spray μαζί με τα μαχαίρια των φανατικων υποστηρικτων του ISIS προσπαθούν να καταστείλουν τις διαδηλώσεις. Αρχικά το μεσημέρι της Τρίτης περίπου 80 Κούρδοι διαδηλωτές κατέλαβαν το κεντρικό σταθμού του τραίνου για μία ώρα. Μία μεγαλύτερη ομάδα Κούρδων περίπου στα 500 άτομα, διαδήλωσαν στο κέντρο του Αμβούργου. Λίγο αργότερα αρκετές εκατοντάδες Κούρδοι κοντά στο Al Nour Mosque στην οδό Steindanm χτυπήθηκαν από 40 οπλισμένους υποστηρικτές του Ισλαμικού κράτους όπως αναφέρει το rt.com Υπενθυμίζουμε πως από το βράδυ της Δευτέρας έως σήμερα Τετάρτη, στην Τουρκία έχουν δολοφονηθεί 14 Κούρδοι από την αστυνομία η οποία σε πολλές περιοχές επιτίθεται μαζί με τους υποστηρικτές του ISIS
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συμφωνα με στοιχεια που δημοσιοποιησε η ευρωπαικη στατιστικη υπηρεσια, περι το 15% των κατοικων της Αθηνας, η ενας στους εξι, είναι μεταναστης, υπηκοος τριτης χωρας εκτος ΕΕ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από το Ντονμπάς στην Αθήνα
Συνέντευξη Τύπου για την αποστολή στην Ανατολική Ουκρανία θα πραγματοποιήσει η ελληνική Αντιφασιστική Καμπάνια την Πέμπτη 9/10, ώρα 12:00 στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (Ακαδημίας 60) Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της αποστολής αναφέρουν: H ελληνική αποστολή εκπροσώπησε την ελληνική Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία στο διεθνές καραβάνι αλληλεγγύης που έφτασε μέχρι το εξεγερμένο Ντονμπάς και βρίσκεται πλέον πίσω στην Ελλάδα. Εξαντλώντας κάθε δυνατότητα επαφής με κατοίκους, πολιτοφύλακες και πολιτικούς εκπροσώπους των λαϊκών δημοκρατιών, τμήμα της αποστολής βρέθηκε στο Ντονιέτσκ, όπου ήρθε σε επαφή με έλληνες οπλαρχηγούς και πολιτικούς επιτρόπους, επισκέφτηκε περιοχές που βομβαρδίστηκαν τις μέρες της επίσκεψης καταγράφοντας μαρτυρίες για τη φρίκη του πολέμου και τις ναζιστικές θηριωδίες και συμμετείχε σε τελετές μνήμης για τους νεκρούς των τελευταίων μηνών και τιμής στην μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών στο Β’ Π.Π. Ένα άλλο τμήμα της ελληνικής αποστολής έμεινε με το καραβάνι στο Ντονιέτσκ της Ρωσίας πάνω στη συνοριογραμμή, χωρίς να επιτευχθεί ο στόχος να δοθεί συναυλία μέσα στη Νοβορόσια, λόγω αφενός της άρνησης της Ρωσίας να ανοίξει τα σύνορα και αφετέρου των σποραδικών βομβαρδισμών στις περιοχές όπου είχαν προγραμματιστεί να γίνουν επισκέψεις. Οι ολιγόωρες είσοδοι μικρών ομάδων από το καραβάνι στην ευρύτερη περιοχή του Λουγκάνσκ, οι επαφές με κατοίκους και πρόσφυγες πάνω στα σύνορα, η συναυλία που δόθηκε στο Ντονιέτσκ της Ρωσίας, οι συναντήσεις με εκπροσώπους του κοινοβουλίου της λ.δ. του Λουγκάνσκ και το βράδυ που μοιράστηκε το καραβάνι με ομάδα ανταρτών, συγκροτούν μια σημαντική χαρτογράφηση της γεωγραφίας της αντίστασης. Ταυτόχρονα, η επαφή μας στο ίδιο το καραβάνι, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ιταλικής πολιτικοποιημένης μουσικής μπάντας Banda Bassotti, με καμπάνιες αλληλεγγύης στο λαό του Ντονμπάς από Ιταλία, Ισπανία, Χώρα των Βάσκων και Ρωσία θέτει τις βάσεις ενός διεθνιστικού αντιιμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού κινήματος. Ιδιαίτερα, η επαφή με πολιτικές συλλογικότητες της αριστεράς και των κινημάτων από χώρες του Ευρωπαϊκού νότου που δεν υποτάσσονται στα ιερατεία της ΕΕ και δε δίνουν όρκους πίστης στο δυτικό πλαίσιο του ΝΑΤΟ και του Ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού δείχνει τις δυνατότητες ενός νέου αγωνιστικού συντονισμού των λαών. Το υλικό που καταφέραμε να συλλέξουμε (συνεντεύξεις, χαιρετισμούς κτλ.) είναι πολλαπλά χρήσιμο για να προβληθεί μια εικόνα που συστηματικά αποκρύπτεται στα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ. Για την επεξεργασία αυτού του υλικού απευθύνουμε δημόσιο κάλεσμα σε φίλους και φίλες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες που μιλούν τη ρωσική γλώσσα. Με βάση τα παραπάνω, θα προχωρήσουμε σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 9/10, ώρα 12:00 στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (Ακαδημίας 60) και δημόσια ανοικτή εκδήλωση την Παρασκευή 17/10, ώρα 19:30 στο αμφιθέατρο Γκίνη του Πολυτεχνείου (Πατησίων).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόκληση από τη ναζίστρια Ζαρούλια με τη συναίνεση του Λοβέρδου
Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή η Ελένη Ζαρούλια, επειδή σε πολλά σχολεία της Κεφαλονιάς κρατήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονημένου από το κόμμα της Παύλου Φύσσα. Η ναζίστρια βουλευτής διαμαρτυρήθηκε επίσης γιατί «σε κάποια σχολεία ακολούθησαν μάλιστα και τραγούδια της επετείου του Πολυτεχνείου. Υπήρξαν δε και περιπτώσεις όπου δεν έλειψαν ακόμη και ομιλίες εκπαιδευτικών, οι οποίοι βρίσκονταν μάλλον σε κομμουνιστικό παραλήρημα, συνοδεία ύβρεων κατά της Χρυσής Αυγής». Την ερώτηση της ναζίστριας Ζαρούλια ακολούθησε προκλητικό έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, με το οποίο, έπειτα από αντίστοιχο αίτημα του υπουργού Παιδείας, ζητά από τις διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς να απαντήσουν επί των λεγομένων της. Θέλει ο Λοβέρδος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει!…
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Ζητά εξηγήσεις μέσω Ερώτησης χρυσαυγιτών! Επειδή σε σχολεία της Κεφαλονιάς στις 18 Σεπτέμβρη κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον δολοφονημένο από φασιστοειδή Παύλο Φύσσα
Το Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του υπουργείου Παιδείας διαβίβασε, μέσω της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, προς τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κεφαλονιάς, έγγραφο με το οποίο κοινοποιείται το περιεχόμενο της Ερώτησης που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή και ζητείται: «1. Να μας γνωρίσετε τις απόψεις και ενέργειές σας με τη μορφή σχεδίου απάντησης για τα θέματα της αρμοδιότητάς σας το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 8-10-2014 προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων. 2. Να μας επισυνάψετε: α) φωτοαντίγραφο του σχετικού απαντητικού εγγράφου σας σε περίπτωση κατά την οποία η απάντησή σας αναφέρεται σε περιεχόμενο προηγούμενης Ερώτησης ή Αναφοράς. β) φωτοαντίγραφα των άρθρων των Νόμων και Προεδρικών Διαταγμάτων καθώς και των Αποφάσεων ή άλλων εγγράφων τα οποία επικαλείσθε στην απάντησή σας....» Πρέπει να επισημάνουμε την αξιομνημόνευτη σπουδή, με την οποία το υπουργείο Παιδείας φέρνει μέχρι τα σχολεία ένα ζήτημα κοινοβουλευτικού ελέγχου, η απάντηση στο οποίο είναι καθαρά πολιτική και έχει να κάνει με τη στάση απέναντι σε δολοφόνους που έχουν πολιτική ταυτότητα. Το υπουργείο Παιδείας ωστόσο, αντί να δώσει την απάντηση που αρμόζει στους Χρυσαυγίτες, καλεί τους εκπαιδευτικούς να βρουν τη... νομολογία που θα δικαιολογεί μία ενέργεια, η οποία τιμά μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες, έρχονται να λειτουργήσουν με τέτοιον τρόπο. Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβρη του 2012, τα φασιστοειδή είχαν καταθέσει Ερώτηση σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς. Ερώτηση είχαν καταθέσει και για τους μετανάστες που δουλεύουν στην Ελλάδα και σε ποιες επιχειρήσεις. Και τότε, όπως και τώρα, η κυβέρνηση είχε σπεύσει να ζητήσει τα σχετικά στοιχεία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ Οι φασίστες είναι εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν Στάση εργασίας σήμερα και παράσταση διαμαρτυρίας από τους καθηγητές στην Κεφαλονιά
Σε δίωρη στάση εργασίας προχωρούν οι καθηγητές στην Κεφαλονιά - Ιθάκη, σήμερα Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία «εκπνέει» και η προθεσμία να δώσουν εξηγήσεις οι διευθυντές των σχολείων της Κεφαλονιάς στους οποίους έχει αποσταλεί το κατάπτυστο κείμενο της Ερώτησης της Χρυσής Αυγής από το υπουργείο Παιδείας. Η στάση εργασίας που προκήρυξε το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα διαρκέσει από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 12.30 το μεσημέρι. «Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ξεκαθαρίζει ότι οι φασίστες είναι εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν για τα εγκλήματά τους. Κανένας Διευθυντής σχολείου, κανένας εκπαιδευτικός δεν έχει να απολογηθεί, όταν εκτελεί το καθήκον της διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους συναδέλφους, από κοινού με τους μαθητές, τους γονείς και τους άλλους εργαζόμενους, να οξύνουν την αντιπαράθεση με τη φασιστική - ναζιστική σαπίλα. Να αξιοποιήσουν τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του λαού και της νεολαίας του τόπου μας. Να αποκαλυφθεί ακόμη περισσότερο το "αυγό του φιδιού". Να μη μπορούν να σταθούν οι φασίστες σε κανένα σχολείο, σε καμιά γειτονιά». Η ΕΛΜΕ επισημαίνει τις ευθύνες του υπουργείου Παιδείας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «όχι μόνο δε στηρίζουν το αυτονόητο της αντιφασιστικής διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς αλλά και ποινικοποιούν τη διαπαιδαγώγηση στις λαϊκές αξίες και τα ιδανικά»! «Το λέμε ξανά, τα δήθεν "αντισυστημικά" φασιστικά τσιράκια των εφοπλιστών και του κεφαλαίου προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, ώστε να τραμπουκίζουν και να εγκληματούν ανενόχλητοι - επιβάλλοντας σιωπητήριο στα σχολεία. Οι "κατηγορίες" τους είναι τιμή για τον εκπαιδευτικό κόσμο», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.
--------------------------------------------------------------------------------
Περίπου χίλιοι διαδηλωτές στην Αθήνα για συμπαράσταση στον κουρδικό λαό
Περίπου χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία αλληλεγγύης προς τον κουρδικό λαό που μάχεται κατά των ισλαμοφασιστών της αμερικανόπνευστης ISIS, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και τις δυνάμεις καταστολής του τουρκικού κράτους. Οι μισοί διαδηλωτές ήταν Κούρδοι, κυρίως μέλη και φίλοι του ΡΚΚ, ενώ οι υπόλοιποι πορεύτηκαν κάτω από τα πανό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του ΕΕΚ, ενώ υπήρχαν αγωνιστές και από άλλους σχηματισμούς της Αριστεράς, καθώς και ανένταχοι διεθνιστές. Η πορεία κατευθυνόταν προς τα γραφεία της Ε.Ε. και την τουρκική Πρεσβεία, αλλά ανακόπηκε από αστυνομικές κλούβες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας.
---------------------------------------------------
Ο ηγέτης του νέου κόμματος, πρόεδρος του Ανώτατου Σοβιέτ της Λ.Δ. του Ντονέτσκ Boris Litvinov, τόνισε ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί καμία πλουτοπαραγωγική πηγή και θα ακυρωθούν οι αποφάσεις που προβλέπουν κάτι τέτοιο. Αυτό, όπως υπογράμμισε, είναι σύμφωνο με τη Διακήρυξη Ανεξαρτησίας του Ντονιέτσκ (της οποίας λέγεται πως συντάκτης ήταν ο ίδιος). Στη συνέχεια τόνισε ότι οι βασικές παραγωγικές μονάδες πρέπει να είναι υπό κρατικό έλεγχο αναφέροντας συγκεκριμένα τα αεροδρόμια και τους σιδηροδρόμους, τα ανθρακωρυχεία, τις μονάδες ηλεκτρισμού, τις μονάδες υποδομών, τις μονάδες παραγωγής βαριών μηχανών κ.ο.κ. Το νεοσύστατο κράτος θα πρέπει να επωφελείται απ’ τα κέρδη αυτών των μονάδων και να τα μοιράζει. Ο Litvinov, τέλος, δήλωσε ότι θα επιτραπεί η ύπαρξη ιδιωτικών επιχειρήσεων κι η συνεργασία τους με το κράτος το οποίο θα πρέπει να διευκολύνει τις επιχειρήσεις που επενδύουν στον μακροπρόθεσμο παραγωγικό κύκλο.
-------------------------------------------------
Κ.Κ. Ντονέτσκ: το πρώτο πολιτικό κόμμα που δημιουργείται στο Ντονμπάς 08/10/2014
Σήμερα ανακοινώθηκε η δημιουργία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ντονέτσκ, το οποίο αποτελεί και το πρώτο πολιτικό κόμμα που δημιουργείται στο Ντονμπάς. Το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος πραγματοποιήθηκε χθες. Ηγέτης του Κ.Κ. Ντονέτσκ εκλέχθηκε ο Boris Litvinov, νυν Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου της Λ.Δ. Ντονέτσκ. Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Litvinov (πρώην μέλος του ΚΚΣΕ και του Κ.Κ. Ουκρανίας) ενημέρωσε πως το νεοσύστατο Κ.Κ. Ντονέτσκ, στις επερχόμενες πρώτες εκλογές στο Ντονμπάς (2/11) θα στηρίξει τον σημερινό πρωθυπουργό της Λ.Δ. Ντονέτσκ Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο. Ο Litvinov είναι υποστηρικτής ενός μοντέλου μικτής οικονομίας για το Ντονμπάς, όπου το κράτος θα ελέγχει και θα κατευθύνει την οικονομία διοικώντας τις επιχειρήσεις κλειδιά ενώ ο ιδιωτικός τομέας θα αναπτύσσεται κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών. Πριν λίγες μέρες οι New York Times σε εκτενές άρθρο τους τον παρουσιάζουν ως θιασώτη της αναβίωσης του σοβιετικού μοντέλου παραθέτοντας απόσπασμα από συνέντευξή του όπου δήλωνε: “Τα τελευταία 23 χρόνια, η Ουκρανία δημιούργησε μια αρνητική εικόνα για τη Σοβιετική Ένωση. Σοβιετική Ένωση δεν σημαίνει λιμός και καταπίεση. Η Σοβιετική Ένωση ήταν ορυχεία, εργοστάσια, νίκη στον Μεγάλο Πατριωτικό πόλεμο και στο διάστημα. Ήταν επιστήμη κι εκπαίδευση και πίστη στο μέλλον.” Σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα, ο Litvinov, τόνισε ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί καμία πλουτοπαραγωγική πηγή και θα ακυρωθούν οι αποφάσεις που προβλέπουν κάτι τέτοιο. Αυτό, όπως υπογράμμισε, είναι σύμφωνο με τη Διακήρυξη Ανεξαρτησίας του Ντονιέτσκ (της οποίας λέγεται πως συντάκτης ήταν ο ίδιος). Στη συνέχεια τόνισε ότι οι βασικές παραγωγικές μονάδες πρέπει να είναι υπό κρατικό έλεγχο αναφέροντας συγκεκριμένα τα αεροδρόμια και τους σιδηροδρόμους, τα ανθρακωρυχεία, τις μονάδες ηλεκτρισμού, τις μονάδες υποδομών, τις μονάδες παραγωγής βαριών μηχανών κ.ο.κ. Το νεοσύστατο κράτος θα πρέπει να επωφελείται απ’ τα κέρδη αυτών των μονάδων και να τα μοιράζει. Ο Litvinov, τέλος, δήλωσε ότι θα επιτραπεί η ύπαρξη ιδιωτικών επιχειρήσεων κι η συνεργασία τους με το κράτος το οποίο θα πρέπει να διευκολύνει τις επιχειρήσεις που επενδύουν στον μακροπρόθεσμο παραγωγικό κύκλο. Όσον αφορά τους συμμετέχοντες στις επερχόμενες εκλογές στο Ντονέτσκ, δήλωσε ότι θα τοποθετούσε τα προγράμματά τους πολιτικά στο κέντρο και στην αριστερά. Για τις σχέσεις Λ.Δ. Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ δήλωσε ότι ήδη υπάρχει υπερ-κοινοβούλιο και γίνονται διεργασίες για την ενοποίησή τους, ωστόσο υπάρχουν ακόμα διαφορές στο δρόμο που έχει διαλέξει η κάθε δημοκρατία προς τον κοινό σκοπό… Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Λ.Δ. Ντονέτσκ διέψευσε την είδηση σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργός Ζαχαρτσένκο υπέβαλλε την παραίτησή του. Η είδηση μεταδόθηκε από ρωσικό σάιτ και υποστήριζε ότι ο Ζαχαρτσένκο εκμυστηρεύτηκε την παραίτησή του σε δημοσιογράφο λέγοντας ότι του ζητούνται υποχωρήσεις (σημ: από τους Ρώσους προς τους Ουκρανούς) που αν ο ίδιος υπογράψει θα σημάνουν προδοσία προς τον λαό του και τον αγώνα που διεξάγει. Η είδηση χαρακτηρίστηκε προβοκατόρικη από την κυβέρνηση της Λ.Δ. Ντονέτσκ. Στο επίπεδο των μαχών, οι δυνάμεις των πολιτοφυλακών κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του αεροδρομίου και απομένει η εκκαθάριση των υπογείων στοών του, οι οποίες βέβαια εκτείνονται σε αρκετά χιλιόμετρα. Κατά την τελευταία εβδομάδα 18 πολίτες του Ντονέτσκ έχουν χάσει τη ζωή τους από ρουκέτες του ουκρανικού στρατού που βάλλουν την πόλη. Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, δεν έχει υπογράψει ακόμα, όπως υποχρεώνεται απ’ τη Συμφωνία Εκεχειρίας του Μινσκ, το διάταγμα για το ειδικό καθεστώς των περιοχών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ. Με δεδομένη τη μεγάλη συγκέντρωση ουκρανικών δυνάμεων στα σύνορα του Ντονμπάς πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η ουκρανική πλευρά ετοιμάζεται για μια μεγάλη αντεπίθεση.
Πηγή: solidarityantifascistukraine.wordpress.com