Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Πεμπτη 13 Νοεμβριου 2014


Για «συγκλίσεις, όχι στη βάση της ιδεολογικής καθαρότητας, ούτε στη βάση της ευκαιριακής συμπόρευσης. Αλλά στη βάση της καθαρής και πραγματικής πολιτικής αξιοπιστίας», μίλησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. Έκανε μάλιστα και αναφορά στον Λένιν, εμφανίζοντάς τον να συναινεί στις πλατειές πολιτικές συνεργασίες, όπως αυτές που επιδιώκει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας μη μπούμε στη συζήτηση σχετικά με το τι ακριβώς δυνάμεις εννοούσε ο Λένιν όταν μιλούσε για συνεργασίες, κι ας μείνουμε στη βάση που θέτει ο ίδιος ο Τσίπρας ως προϋπόθεση τέτοιων συνεργασιών: «την καθαρή και πραγματική πολιτική αξιοπιστία». Μήπως εννοεί κάτι σαν «την καθαρή και πραγματική πολιτική αξιοπιστία» που χαρακτηρίζει περιπτώσεις ήδη συνεργαζόμενων, όπως ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης; Αυτός, ντε, που ψήφιζε τα μνημόνια και τον πήρε στο κυνήγι ο λαός της Καλαμάτας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011, αλλά τον έσωσαν τα ΜΑΤ στα οποία απευθύνθηκε! Και όταν αργότερα -και παρά τη γενική κατακραυγή- μπήκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ρωτήθηκε αν μετάνιωσε για την τότε πολιτική του συμπεριφορά, είπε ξεκάθαρα πως έπραξε αυτό που του υπαγόρευε η συνείδησή του! Δεν πιστεύουμε να εννοεί αυτού του είδους «την καθαρή και πραγματική πολιτική αξιοπιστία» ο Αλέξης Τσίπρας…
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χθες, Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, στη διάρκεια των γενικών τους συνελεύσεων η Νομική και Φιλοσοφική Αθήνας έλαβαν αγωνιστικές αποφάσεις για κατάληψη των σχολών τους από σήμερα. Από τα μεσάνυχτα, με εντολή Φορτσάκη, 7 διμοιρίες ΜΑΤ έκαναν κατάληψη στις σχολές προκειμένου να εμποδίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητών. Σήμερα το πρωί σε προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοιτητών έξω από την Νομική οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με ξύλο και χημικά. Απαντάμε μαζικά! Συγκεντρωνόμαστε σήμερα στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με κλούβες της αστυνομίας και ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ έχει αποκλείσει τη Νομική Σχολή στο κέντρο της Αθήνας ο πρύτανης Φορτσάκης, προκειμένου να ματαιώσει την κατάληψή της από τους φοιτητές, την οποία αποφάσισε ο φοιτητικός σύλλογος, ενόψει του εορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη 1973. Ταυτόχρονα, το κλείσιμο της ΑΣΟΕΕ αποφάσισε η πρυτανεία της σχολής, για να ματαιωθούν και εκεί οι εκδηλώσεις για τον Νοέμβρη. Είναι προφανές και για τον πλέον ανυποψίαστο πού αποσκοπούσε η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Όσο είναι προφανές ότι η εξέγερση του Νοέμβρη δεν μπορεί να τιμάται με παρουσία των ΜΑΤ στις κλειστές σχολές. Αντιδρώντας στη φασιστικής έμπνευσης απόφαση του γελοίου πρύτανη, οι φοιτητές της Νομικής έχουν προγραμματίσει για σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 8 το πρωί, συγκέντρωση στη σχολή τους, απαιτώντας την απομάκρυνση των δολοφονικών συμμοριών των ΜΑΤ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ευτυχισμένο 1973: Lock-out και κατάληψη της Νομικής και της ΑΣΟΕΕ από τα ΜΑΤ κατ'εντολήν Φορτσάκη
Εν'όψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκης καλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλώσουν το κτίριο της Νομικής σχολής και την Πρυτανεία έως την 17η Νοεμβρίου. Σκηνικό αστυνομικής περιφρούρησης επικρατεί και στην ΑΣΟΕΕ, όπου η πρυτανεία υλοποιεί ουσιαστικά πενθήμερο lock-out. Στην ΑΣΟΕΕ υπάρχει προγραμματισμένη συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου για αύριο Πέμπτη, ενώ ο Φοιτητικός σύλλογος της Νομικής έχει πάρει απόφαση για κατάληψη εν'όψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η οποία θα ίσχυε από την Πέμπτη 13/11. 13.11.2014 Κι όμως μπορεί να είναι 2014, αλλά για τον κ. Φορτσάκη το ρολόι έχει σταματήσει 40 χρόνια πρίν. Μετά από εντολή που έδωσε στα ΜΑΤ να "προστατέψουν" τα πανεπιστήμια από τους φοιτητές, ζήτησε από τις δυνάμεις της αστυνομίας να προχωρήσουν σε ρίψη χημικών προκειμένου να απομακρύνουν τους φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Νομική. Πριν από λίγη ώρα οι φοιτητές δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, με δακρυγόνα και ξύλο σύμφωνα με την ενημέρωση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαϊκή Δημοκρατία Λουγκάνσκ, επέτειος τής Οκτωβριανής Επανάστασης. Μιλάει ο διοικητής τής ταξιαρχίας "Φάντασμα", Αλεξέι Μοζγκοβόι:
"Καλημέρα. Δε σας ακούω. Λοιπόν, καλημέρα! Έχετε γιορτή σήμερα, έτσι δεν είναι; (γέλια) Μη φοβάστε να φωνάζετε δυνατά για ευχάριστα πράγματα. Οι εχθροί μας δε φοβούνται να φωνάζουν σε εμάς δυνατά. Γιατί λοιπόν να είμαστε σιωπηλοί όταν έχουμε γιορτή; Αυτό που θέλω να πω τη μέρα αυτή… Όλοι ξέρουν ότι ήμουν ασαφής και διφορούμενος για την περίοδο του 1917: γιατί ενώ από τη μια πλευρά ήταν μια σοσιαλιστική επανάσταση, από την άλλη συνοδευόταν από καταστροφή. Κι εγώ είμαι πάντα με τη δημιουργία. Αλλά όταν βλέπεις κανείς τον τρόπο με τον οποίο καταστρέφονται τα αγάλματα του Λένιν στις άλλες πόλεις, τότε σε κάθε περίπτωση επιλέγεις την πλευρά των σοσιαλιστών και των κομμουνιστών. Γιατί η ανάπτυξη του φασισμού που βλέπουμε σήμερα στην Ουκρανία είναι απαράδεκτη για ολόκληρο τον κόσμο. Συνεπώς πρέπει να ενωθούμε – όλοι σαν να είμαστε ένα – για να απωθήσουμε το φασισμό. Δε θα μιλήσω πολύ. Θα ήθελα να πω ένα ακόμα πράγμα: η ταξιαρχία «Φάντασμα» στηρίζει τα συμφέροντα του λαού και θα συνεχίσει να το κάνει. Και θα οικοδομήσουμε τη Νοβορόσια – λαϊκή και σοσιαλιστική. (χειροκροτήματα) Σε κάθε περίπτωση, η ταξιαρχία «Φάντασμα» είναι μαζί με το λαό."
https://www.youtube.com/watch?v=6Sqikx-l7aA&sns=fb
σχολιο.- Ο "αντικομμουνιστής, εθνικιστής" Μοζγκοβόι έχει επιτρέψει να δημιουργηθεί αυτόνομο κομμουνιστικό ένοπλο τμήμα στο τάγμα του με το όνομα "Κόκκινη Αντίσταση". Γιατί; Τον ανάγκασε κανείς; Αυτόν, τον ανάγκασε κανείς να κάνει αυτή τη δήλωση; https://www.youtube.com/watch?v=C0-ygBeKxzc Μήπως είναι οικονομικά, στρατιωτικά ή πολιτικά εξαρτημένοι από κανένα κομμουνιστικό κόμμα; Μπορεί το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα να τους εγγυηθεί τίποτα αυτή τη στιγμή; Γιατί αυτή η διαρκής επίκληση στο σοσιαλισμό και τη Σοβιετική Ένωση; Ίσως και στους στρατιώτες της πρώτης γραμμής να μοιράζουν απομνημονεύματα του στρατάρχη Μπιριούζοφ του Κόκκινου Στρατού (http://youtu.be/pZ5iUNZRlVo) επειδή θέλουν να τους κάνουν αντικομμουνιστές. Οι φίλοι από πάνω ας μας πουν τι περιμένουν να δουν απ' τους ανθρώπους του Ντονμπάς για να τους υποστηρίξουν. Επίσημο διάγγελμα ότι μάχονται εναντίον του καπιταλισμού και της ατομικής ιδιοκτησίας; Το ΚΕΚΡ πάντως (αδελφό κόμμα του ΚΚΕ) τους στηρίζει ήδη. Έμπρακτα. Το ίδιο και το ΚΚΡΟ.
https://www.youtube.com/watch?v=C0-ygBeKxzc
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θρίλερ στην Ανθούπολη με γυναίκα που την πετάνε έξω από το σπίτι της, κλητήρες της EuroBank. Κάλεσμα για να εμποδιστούν!
Θρίλερ από το μεσημέρι, σε σπίτι, στην περιοχή της Ανθούπολης στο Περιστέρι (Αγρινίου 54) όπου κλητήρες τράπεζας πήγαν να επιδώσουν έξωση σε ηλικειωμένη γυναίκα, που την έχουν κατάσχει το σπίτι. Μόλις έγινε γνωστό, πήρε φωτιά το διαδίκτυο από κάλεσμα να τρέξουν αλληλέγγυοι να εμποδίσουν την έξωση της γυναίκας. Το κάλεσμα έλεγε:
"ΕΠΕΙΓΟΝ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΕΚΤΑΚΤΟ---ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ... ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΒΙΑΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑ ΟΡΦΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ.... ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΛΑΒΑ... ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ... NTINA AYTH THN STIGMH EINAI EJV APO TO SPITI THS FILHS MOY THS MAIRHS ORFANOY ATOMA APO THN TRAPEZA KAI PROSPAUOYN NA MPOYN MESA GIA NA THS PETAJOYN TA PRAGMATA STO DROMO. AN MPOREITE KANTE KATI ΑΓΡΙΝΙΟΥ 54 ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.." Κινητοποίηση αλληλέγγυων, έστω και λίγων αρχικά, αλλά ικανούς να διώξουν τους κλητήρες έγινε, αλλά το θέμα, ΔΕΝ ΕΛΗΞΕ!
Ανακοίνωσαν ότι στις 7 το απόγευμα θα έρθουν πάλι για να βγάλουν την γυναίκα από το σπίτι της, με την παρουσία αστυνομίας...Για αυτό, είναι ανάγκη, να τρέξει κόσμος να εμποδίσει την επέμβαση και την έξωση!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ουκρανία: Εκεχειρία ή Δούρειος Ίππος; Υποχώρηση, επανεξοπλισμός και επανεκκίνηση
του Τζέιμς Πέτρας
Ο καθηγητής Πανεπιστημιου στην Αγγλια και μαρξιστής και τροτσικιστης πολιτικός αναλυτής Τζέιμς Πέτρας, σ' αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του, αναφέρεται στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία και στους όρους διεξαγωγής του αντιφασιστικού αγώνα του λαού του Ντονμπάς.
Ο πόλεμος με πληρεξούσιο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία (ΣτΜ. ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τον όρο proxy war που σημαίνει πόλεμος που υποκινείται από μια μεγάλη δύναμη, η οποία όμως δεν εμπλέκεται άμεσα) ξεκίνησε με τη βίαιη ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης, με τη χορηγία των ΗΠΑ και της ΕΕ, μέσω ενός πραξικοπηματικού όχλου τον Φλεβάρη του 2014. Χρηματοδοτήθηκε πλουσιοπάροχα με 5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την βοηθό Γενικό Γραμματέα του Κράτους για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις του προέδρου Ομπάμα, Victoria Nuland. Το αποτέλεσμα ήταν μια χούντα, που αποτελούνταν από νεοφιλελεύθερες μαριονέτες, δεξιούς εθνικιστές και φασίστες, η οποία κατευθείαν προχώρησε στην εκκαθάριση της Ουκρανικής Βουλής από κάθε πολιτικό που εναντιωνόταν στο πραξικόπημα, και την υπαγωγή του Κιέβου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Το πελατειακό καθεστώς υπό τη χορηγία του ΝΑΤΟ στη συνέχεια προχώρησε γρήγορα στην διεύρυνση του ελέγχου του με τη συγκέντρωση της εξουσίας και ανατρέποντας την επίσημη πολιτική διγλωσσίας (ρωσικά και ουκρανικά) στις νοτιοανατολικές περιοχές. Ετοιμαζόταν να σπάσει την μακράς διαρκείας συμφωνία του πάνω στην τεράστια Ρώσικη ναυτική βάση στην Κριμαία και να αθετήσει τα τεράστια χρέη του στη Ρωσία για εισαγωγές αερίου και πετρελαίου.
Αυτά τα εξτρεμιστικά μέτρα από ένα βίαιο πραξικοπηματικό καθεστώς επέφεραν μια ριζική ρήξη με τους υπάρχοντες οικονομικούς, πολιτισμικούς και πολιτικούς θεσμούς και, φυσικά, προκάλεσαν μια ισχυρή απάντηση από μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Η συντριπτικά ομιλούσα τη Ρωσική, πλειοψηφία στην Κριμαία συγκάλεσε ένα δημοψήφισμα με 90% συμμετοχή: το 89% ψήφισε υπέρ της απόσχισης και της επανένωσης με τη Ρωσία. Οι εθνικά Ρωσικές και δίγλωσσες, βιομηχανοποιημένες νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας διοργάνωσαν τα δικά τους δημοψηφίσματα, σχημάτισαν λαϊκές πολιτοφυλακές και ετοιμάστηκαν για μια ένοπλη απάντηση από αυτό που θεωρούσαν ως μια παράνομη χούντα στο Κίεβο. Απειλούμενη από τα νέα μέτρα ενάντια στη γλώσσα της και τους παραδοσιακούς και οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία, η αντίσταση άντλησε τους πολεμιστές της από την πλατιά δεξαμενή των ειδικευμένων βιομηχανικών εργατών, μεταλλωρύχων και τοπικών επιχειρηματιών που κατανοούσαν ότι θα έχαναν χιλιάδες θέσεις εργασίας και πρόσβαση στις ρωσικές αγορές, καθώς και πολιτισμικούς και οικογενειακούς δεσμούς κάτω από την μπότα της μαριονέτας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στο Κίεβο. Για κρίσιμα τμήματα της Ουκρανίας, η χούντα του Κιέβου ήταν απονομιμοποιημένη, επομένως οι επόπτες του ΝΑΤΟ μαγείρεψαν τις εκλογές με έναν προεπιλεγμένο υποψήφιο, τον Πέτρο Ποροσένκο, έναν εκατομμυριούχο ολιγάρχη, πρόθυμος να υπηρετήσει ως “έμπιστος” πληρεξούσιος, παρά το ιστορικό του αμφίσημων “επιχειρηματικών” συμφωνιών, ο οποίος θα εφάρμοζε την ατζέντα της ΕΕ και των ΗΠΑ. Παρότι μεγάλα τμήματα του πληθυσμού μποϋκόταραν τις εκλογές-απάτη, ο “νικηφόρος Πρόεδρος” Ποροσένκο ταυτίστηκε αμέσως με την ΕΕ, κατακερματίζοντας τις σε μεγάλο βαθμό επιδοτούμενες και γενναιόδωρες συμφωνίες αερίου με τη Ρωσία, καθώς και αποκόβοντας την Ουκρανία από τις βασικές εξαγωγικές της αγορές. Υπέγραψε πρόθυμα μια συμφωνία με το ΔΝΤ τερματίζοντας σημαντικές επιδοτήσεις για τους χαμηλόμισθους Ουκρανούς, ιδιωτικοποιώντας δημόσιες επιχειρήσεις και ανεβάζοντας το κόστος βασικών δημόσιων υπηρεσιών και του φαγητού. Πυροδότησε μια ολομέτωπη στρατιωτική εκστρατεία ενάντια στην περιοχή του Ντονμπάς, χρησιμοποιώντας πυραύλους, αεροπορικές επιδρομές, πυροβολικό και χερσαίες δυνάμεις ενώ διαβεβαίωνε τους αφέντες του στην Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες ότι θα συνέτριβε εύκολα κάθε αντίσταση στα δικτατορικά του διατάγματα και θα επέβαλλε την ριζοσπαστική τους αντιδραστική ατζέντα. Η έκταση και το βάθος των αλλαγών και ο καθολικός τρόπος με τον οποίο διαμορφώθηκαν και εφαρμόστηκαν προκάλεσε έναν εκτεταμένο λαϊκό ξεσηκωμό στα νοτιοανατολικά που διέτρεξε ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα. Η λαϊκή δημοκρατική φύση της αντιπολίτευσης στα ανατολικά απέσπασε υποστήριξη σε όλη την περιοχή, φτάνοντας πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας. Η αντίσταση κατέλαβε εύκολα Ουκρανικά στρατιωτικά φυλάκια ενώ επιστρατευμένοι στρατιώτες, πρώην στρατιώτες και τοπικές αστυνομικές μονάδες ενώθηκαν με την αντίσταση, φέρνοντας τα όπλα τους μαζί τους.
Το καθεστώς του Κιέβου και οι ολοένα πιο φασιστικές δυνάμεις κρούσης του απάντησαν με τακτικές τρομοκρατίας, βομβαρδίζοντας μη στρατιωτικές υποδομές και γειτονιές. Στην εθνικά μεικτή πόλη της Οδυσσού, με τον πολυπληθή ρωσόφωνο πληθυσμό της, οι φασίστες με ορμητήριο το Κίεβο πυρπόλησαν το κεντρικό κτίριο των συνδικάτων της πόλης, όπου είχαν καταφύγει άμαχοι διαδηλωτές, καίγοντας ζωντανούς ή αργότερα σφάζοντας πάνω από 40 παγιδευμένους πολίτες διαδηλωτές. Η τρομοκρατική τακτική της κυβέρνησης του Κιέβου ώθησε χιλιάδες ακόμα να ενταχθούν στην αντίσταση. Τρομοκρατημένοι και με πεσμένο ηθικό Ουκρανοί κληρωτοί, στους οποίους είχαν πει ότι πολεμούσαν ενάντια σε “Ρώσους εισβολείς”, αυτομόλησαν ή παραδόθηκαν μαζικά. Το θέαμα της παράδοσης και της κατάπτωσης ηθικού μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας του καθεστώτος, υπονόμευσε αυτή τη φάση της επιθετικότητας του Κιέβου και οδήγησε σε μια κρίση “νομιμοποίησης”. Η προπαγανδιστική εκστρατεία των ΗΠΑ-ΕΕ ενέτεινε την άρνηση της αναγνώρισης κάθε αυθεντικότητας στην αντίσταση των πολιτών στα νοτιοανατολικά ως μια ανεξάρτητη, δημοκρατική, εθνική δύναμη, βάζοντας τους την ταμπέλα των “Ρώσων αυτονομιστών” και “εισβολέων”. Μαζί με τη μαριονέτα τους-Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, οι ΗΠΑ-ΕΕ επιχείρησαν να δυσφημήσουν τη λαϊκή αντίσταση μέσω μιας τεράστιας προβοκάτσιας: Ουκρανικές κυβερνητικές υπηρεσίες ελέγχου αέρος στο Κίεβο άλλαξαν την κατεύθυνση ενός πολιτικού αεροσκάφους, της πτήσης 17 των Malaysian Airlines, ώστε να πετάξει κατευθείαν πάνω από την εμπόλεμη ζώνη, και το έριξαν σκοτώνοντας κοντά 300 επιβάτες και πλήρωμα. Η μαριονέτα στο Κίεβο και τα αφεντικά τους στις Βρυξέλες και την Ουάσινγκτον κατηγόρησαν στη συνέχεια την αντίσταση, καθώς και τη Ρωσία, για το έγκλημα!
Η τρομοκρατική τακτική του υποστηριζόμενου από το ΝΑΤΟ πληρεξούσιου καθεστώτος γύρισε μπούμερανγκ και προκάλεσε ακόμα περισσότερη οργή! Περισσότερα Ουκρανικά στρατεύματα αρνήθηκαν να πυροβολήσουν ενάντια στους ίδιους τους συμπατριώτες τους. Το καθεστώς-μαριονέτα στο Κίεβο έπρεπε να βασιστεί στα ειδικά φασιστικά τάγματα, πρόθυμα να σκοτώσουν “Ρώσους”. Πολλοί απλοί στρατιώτες εγκατέλειψαν αντί να υπακούσουν διαταγές να επιτεθούν με βαρύ πορυβολικό ενάντια σε πυκνοκατοικημένες αστικές γειτονιές γεμάτες παγιδευμένους αμάχους. Άλλα στρατεύματα πέρασαν στην ασφάλεια της γειτονικής Ρωσίας, όπου παραδόθηκαν και παρέδωσαν τα όπλα τους στην αντίσταση. Η απίστευτη δύναμη της νοτιοανατολικής αντίστασης προήλθε από διάφορες πηγές:Πρώτα και κύρια, υπερασπίζονταν πάτρια εδάφη: τις οικογένειές τους, συγγενείς, φίλους, γείτονες, σπίτια, χώρους εργασίας, συστήματα μεταφοράς, νοσοκομεία και σχολεία, και έβλεπαν όλο και περισσότερο τους εαυτούς τους ως ένα έθνος που αντιμετωπίζει τις καταστροφές από μια δικτατορία επιβεβλημένη από το εξωτερικό, η οποία πωλούσε αυθαίρετα τις βασικές οικονομικές τους επιχειρήσεις και μέσα βιοπορισμού, ενώ ταυτόχρονα υποτασσόταν στις επιταγές του ελεγχόμενου από ΗΠΑ-ΕΕ, Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αυτή η λαϊκή αντίσταση ενισχύθηκε ηθικά και υλικά από ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας και αγωνιστές από την Ευρώπη και την Ασία, οι οποίοι κατανοούσαν ότι μια νίκη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα οδηγούσε σε περισσότερα πραξικοπήματα σε κυρίαρχα κράτη, περισσότερους εμφύλιους πολέμους και βάρβαρες κατακτήσεις σε ολόκληρη την περιοχή – μια φόρμουλα για οικονομική και κοινωνική καταστροφή που πλήττει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, εκατομμύρια ανθρώπους. Η έντονη παρουσία του ΝΑΤΟ πίσω από το πραξικόπημα στο Κίεβο ώθησε ένανεθνικοαπελευθερωτικό αγώνα στην Ουκρανία και την ανάπτυξη του αντι-ΝΑΤΟικού διεθνισμού περιφερειακά. Ο αγώνας έγινε κοινός. Η επίθεση του Κιέβου που στόχευε σε μια γρήγορη νίκη διακόπηκε με αμηχανία. Οι μάχες για το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ ανέτρεψαν την κατάσταση. Η Αντίσταση πέρασε στην επίθεση. Πάνω από 800 στρατιώτες του Κιέβου σκοτώθηκαν. Χιλιάδες περισσότεροι τραυματίστηκαν, αιχμαλωτίστηκαν και εγκαταλείφθηκαν. Η αντίσταση προέλαυνε προς τα δυτικά και το νότο, απειλώντας να δημιουργήσει χερσαία δίοδο επικοινωνίας με την Κριμαία και να περικυκλώσει μια ολόκληρη μεραρχία. Το καθεστώς-μαριονέτα του Κιέβου πανικοβλήθηκε και παρακάλεσε τους πάτρωνες του Ε.Ε και Η.Π.Α να παρέμβουν άμεσα. Οι διαιρέσεις εντός της χούντας βάθυναν: οι φασίστες απαίτησαν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο απέναντι στους ρωσόφωνους πληθυσμούς και γενική επιστράτευση. Οι νεοφιλελεύθεροι από την πλευρά τους παρακάλεσαν για άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Στο μεταξύ Ε.Ε και ΗΠΑ επέβαλαν ευρείες οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, απρόθυμοι να πιστέψουν ότι οι πολίτες της περιοχής του Ντονμπάς στη Νοτιοανατολική Ουκρανία θα ήταν ικανοί να αντισταθούν στη μαριονέτα τους στο Κίεβο. Έφαγαν την ίδια τους την προπαγάνδα, και κατηγόρησαν τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν για την πανωλεθρία. Οι αυξανόμενες οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας δεν είχαν κανένα αντίκτυπο στην λαϊκή αντίσταση στην Ουκρανία, καθώς αυτή πήρε το χαρακτήρα εθνικό-απελευθερωτικού αγώνα. Μολαταύτα, οι κυρώσεις προκάλεσαν επώδυνα αντίποινα από πλευράς Ρωσίας, η οποία επέβαλε μεγάλα εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα από Ε.Ε και ΗΠΑ, βαθαίνοντας την ευρωπαϊκή οικονομική ύφεση. Και να που το ΝΑΤΟ ανέπτυξε δυνάμεις και κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στα σύνορα της Ρωσίας στην Πολωνία, τις Βαλτικές χώρες και γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα. Τελικά οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ συνειδητοποίησαν ότι η στρατιωτική επέλαση της μαριονέτας τους στην Ανατολή δεν θα ήταν άλλος ένας ‘ρόδινος’ περίπατος, αλλά στην πραγματικότητα μετατρεπόταν σε μια κτηνώδη φάρσα. Από πάνω έως κάτω οι ένοπλες δυνάμεις της χούντας ήταν σε χάος. Η συνέχιση της προέλασης της λαϊκής αντίστασης και η εμφάνιση του χειμώνα χωρίς Ρώσικο πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα μπορούσε να ανατρέψει το καθεστώς του Κιέβου και να επιβάλλει νέες εκλογές ελεύθερες από το ΝΑΤΟ, τη Σ.Ι.Α και τις μηχανορραφίες της “Γ…την Ε.Ε” (ΣτΜ. Πρόκειται για το στέλεχος που είχε αναφωνήσει σε τηλεφωνική συνομιλία με έναν Αμερικάνο διπλωμάτη σχετικά με την πολιτική κρίση στην Ουκρανία “Fuck the EU”) βοηθού γραμματέως, και βασικής υπεύθυνης στρατηγικής του Ομπάμα για την Ανατολική Ευρώπη, Βικτώριας Νούλαντ. Έχοντας στο μυαλό του τους φόβους ΝΑΤΟ και Ουάσινγκτον, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε ένα ‘συμβιβασμό’ για τον Ποροσένκο, την άμεση κατάπαυση του πυρός και συνομιλίες που θα οδηγούσαν σε πολιτική διευθέτηση του ζητήματος μεταξύ Κιέβου και ανταρτών. Μπροστά στον κίνδυνο στρατιωτικής πανωλεθρίας στην Ανατολή και αυξανόμενων εσωτερικών ρωγμών, η μαριονέτα στον Κίεβο συμφώνησε στην εκεχειρία.
Προοπτικές για Ειρήνη και Δικαιοσύνη
Ο Ποροσένκο και οι Νατοϊκοί επόπτες του πιάστηκαν από το ειρηνευτικό σχέδιο Πούτιν για να ανακόψουν την προέλαση της λαϊκής αντίστασης και να κερδίσουν χρόνο ώστε να ανασυνταχθούν, να ανασυγκροτήσουν και να επαν-εφοδιάσουν τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου. Οι αρχηγοί του ΝΑΤΟ προσβλέπουν σε μια “πολιτική” διευθέτηση όπου διαπραγματεύονται πολιτικές υποσχέσεις που σπάνε εύκολα ως αντάλλαγμα για τον αφοπλισμό και την αποστράτευση της αντίστασης υπό τον έλεγχο του Κιέβου. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο άξονας ΝΑΤΟ-Κίεβο σκοπεύει να εγκαταλείψει το στρατηγικό του στόχο μετατροπής της Ουκρανίας σε νατοϊκή βάση και υποτελές κράτος της Ε.Ε. Καθώς η εκεχειρία επιβάλλεται, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν οργανώσει δύο γύρους στρατιωτικών ασκήσεων εντός της Ουκρανίας και στα κοντινά της σύνορα – ευθέως αμφισβητώντας τα στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας. Η εν εξελίξει ανάπτυξη στρατευμάτων αποτελεί ένδειξη ότι το ΝΑΤΟ σκοπεύει να συμμετάσχει ευθέως στην συντριβή της λαϊκής αντίστασης στον επόμενο γύρο. Για το ΝΑΤΟ και το Κίεβο είναι απλά θέμα χρόνου να εφεύρουν κάποιο πρόσχημα ώστε να τερματίσουν την εκεχειρία. Στο μεταξύ, το ΝΑΤΟ αυξάνει την ροή όπλων, συμβούλων και έμμισθων μισθοφόρων στο Κίεβο. Ο ολιγάρχης στο Κίεβο, Ποροσένκο, προσπαθεί να ενισχύσει τις χερσαίες δυνάμεις του επιβάλλοντας μια ιδιαίτερα αντιδημοφιλή υποχρεωτική επιστράτευση. Ακόμη και οι πολίτες της δυτικής Ουκρανίας μπορούν να δουν ότι ο πόλεμος πάει άσχημα με την επιστροφή τραυματιών και τα φέρετρα με τα ονόματα των παιδιών και των αδελφών τους. Τακτικά, οι Ποροσένκο και ΝΑΤΟ μπορεί να προσφέρουν ‘χάρτινες’ υποχωρήσεις, μεγαλύτερη “αυτονομία” … υπό την εξουσία της χούντας του Κιέβου και την αποδοχή του δίγλωσσου, αλλά πολιτικές, διοικητικές, νομικές και δημοσιονομικές εξουσίες δεν θα παραχωρηθούν στις δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ προκειμένου να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν τις δικές τους πολιτικές και να προστατέψουν τα δικαιώματά τους. Το καθεστώς θα απαιτήσει την επαν-είσοδο του στρατού του με πρόσχημα τη διαφύλαξη των συνόρων ενάντια στη Ρωσία. Δεν θα υπάρξουν αποζημιώσεις για τις μαζικές απώλειες ζωών και υποδομών στην περιοχή. Το Κίεβο θα επιδιώξει να περικυκλώσει και να κατακερματίσει την αντίσταση και να απαλείψει το κομβικό διασυνοριακό “ιερό άσυλο” με τη Ρωσία. Ο τελικός στόχος θα είναι η συμπίεση και η εκδίωξη της ηγεμονευόμενης από την αντίσταση τοπικής αυτοδιοίκησης. Η παράταση των διαπραγματεύσεων θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να επαν-οικοδομηθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες του Κιέβου. Στο μεταξύ, περισσότερες αμερικανοκίνητες Ευρωπαϊκές οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας δίνουν στην Ουάσινγκτον μεγαλύτερη δύναμη προκειμένου να εξαπλώσει της επιρροή της στην Ευρώπη και να βαθύνει την πολιτική και εμπορική πόλωση μεταξύ Ε.Ε και Μόσχας. Η Ουκρανική κρίση αποτελεί ένα μόνο κομμάτι της στρατηγικής παγκόσμιας στρατιωτικής κλιμάκωσης του καθεστώτος Ομπάμα, η οποία περιλαμβάνει επαν-είσοδο στο Ιράκ, απευθείας βομβαρδισμούς στη Συρία (συμπεριλαμβανομένης της Δαμασκού) και αυξανόμενες κυρώσεις εναντίον εταιριών και τραπεζών που συναλλάσσονται με Ιράν και Κούβα, καθώς και την περικύκλωση και πρόκληση της Κίνας. Μια ανεξάρτητη Ρωσία είναι ο πραγματικός στόχος και η προσάρτηση της Ουκρανίας είναι μόνο ο ακρογωνιαίος λίθος στο δρόμο για την Μόσχα. Υπό αυτό το στρατηγικό (και παράλογο) όραμα, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε δεν θα αποδεχτούν ποτέ μια ουδέτερη (εκτός ΝΑΤΟ), ανεξάρτητη και δημοκρατική Ουκρανία. Η λαϊκή αντίσταση στα νοτιοανατολικά της χώρας πρέπει να αντιληφθεί ξεκάθαρα αυτό το στρατηγικό στόχο και να συνεχίσει τη μάχη. Πρέπει να αναγνωρίσουν ότι ο μόνος τρόπος για να εγκαθιδρύσουν μια δημοκρατία και αυτοδιοίκηση, ελεύθερη από την επικυριαρχία του ΝΑΤΟ και του ΔΝΤ, και ελεύθερη από τις ληστρικές συμμορίες των υποκινούμενων από το Κίεβο ναζιστικών εγκληματικών ομάδων – τα τρομοκρατικά τάγματα Αζοφ, Αιντάρ, και Ντονμπάς- είναι μέσα από ένα δημοψήφισμα για πλήρη εθνική ανεξαρτησία. Η παρούσα εκεχειρία αποτελεί Δούρειο Ίππο: μέσα στα σπλάχνα αυτών των συνομιλιών, οι πολέμαρχοι του Κιέβου ετοιμάζουν πυρετωδώς την εξαπόλυση περισσότερων στρατιωτικών περιττωμάτων – φασιστικές ορδές και ιδιωτικοί στρατοί των ολιγαρχών, οι τερατώδεις γόνοι του εξοπλισμένου από το ΝΑΤΟ τάγματος Αζόφ με τα ναζιστικά λάβαρα, που αθλείται με τατουάζ σβάστιγκες και τραγούδια μίσους.Η επιλογή είναι ξεκάθαρη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βίντεο: Η Βουλή πληρώνει την υπεράσπιση της ΧΑ
Περιγραφή Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, από την πρωτοβουλία δικηγόρων για την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος - http://jailgoldendawn.com , μιλά για το ποιός πληρώνει την υπεράσπιση της ΧΑ, στην εκπομπή The Barber Shop και το Ypopto_mousi (Δευτέρα 10/11/2014) Ολόκληρη η εκπομπή: https://omniatv.com/community/videos/video/1869-the-barber-shop-i-xrysi-avgi-sto-edolio?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αφορμή κάποια ακροδεξιά δημοσιεύματα που ξαναβλέπουν το φως σε κάθε επέτειο του Πολυτεχνείου, αμφισβητώντας το, θυμήθηκα εκείνο το περίφημο άρθρο του Λένιν, στο οποίο έλεγε γιατί ήταν περήφανος ως Ρώσος: για τους δημοκρατικούς και απελευθερωτικούς αγώνες του λαού του, για τον λαϊκό του πολιτισμό, για τη συνεισφορά του στην τέχνη και την επιστήμη. Για τους ίδιους λόγους είμαστε περήφανοι και οι έλληνες αριστεροί: για τις επαναστάσεις μας, για το ΕΑΜ, για τον Νοέμβρη, για τα τραγούδια του λαού μας, για τους ποιητές αυτού του τόπου, για τους Πουλαντζάδες που βγήκαν από τα σπλάχνα αυτού του λαού. Οι αντίπαλοί μας γιατί καμαρώνουν ως Έλληνες; Για τη δικτατορία Μεταξά, για τα Τάγματα Ασφαλείας, για τα "ιδού ο στρατός σας" προς τους Αμερικάνους, για τα τρίκυκλα της ΕΡΕ, για τη Χούντα και το πραξικόπημα που παρέδωσε τη μισή Κύπρο στον Αττίλα; Για τον Καζαντζάκη που κυνηγήσανε; Για τον Ρίτσο που εξορίσανε; Για το σκυλάδικο που λατρέψανε; Κι εμείς Έλληνες κι αυτοί Έλληνες. Μόνο που καμαρώνουμε για εντελώς αντίθετους λόγους...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αχταρμάς το κέντρο! Φοιτητές έκαναν πορεία σημερα Πεμπτη το μεσημερι αιφνιδιάζοντας την αστυνομία που δεν πρόλαβε να κλείσει τους δρόμους
Άνω κάτω έκαναν το κέντρο 500 φοιτητές που έκαναν αιφνιδιαστική πορεία από τα Προπύλαια στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας διαμαρτυρομενοι για τον ξυλοδαρμο τους από τα ΜΑΤ και το λοκ αουτ του πρυτανη της χουντας Φορτσακη. Η αστυνομία δεν πρόλαβε να κλεισει τους δρόμους και επικράτησε κυκλοφοριακό χάος. Οι φοιτητές αρχικά έκλεισαν την Πανεπιστημίου, στη συνέχεια τη Σταδίου και μετά επέστρεψαν στα Προπυλαια καθώς τελικά δεν πήγαν στο Πολυτεχνείο όπως αρχικά είχαν πει οτι θα κάνουν. Στις 5.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί από την προηγουμενη εβδομαδα πανεκπαιδευτικό συλλαλητηριο των αδιοριστων εκπαιδευτικων για τα κενα καθηγητων στα σχολεια και τα μαυρα χαλια της εκπαιδευσης και των σχολειων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελλειψεις σε φαρμακα ευρειας ζητησης καταγγελουν οι φαρμακοποιοι
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με την Μονοπολη των παιδικων μας χρονων παρομοιαζει η γερμανικη «Ταγκεσπιγκελ» το «μεγαλο φαγοποτι» των ιδιοτικοποιησεων που επεβαλλε η τροικα στην Ελλαδα. Πολλες από αυτές εγιναν υπο την πιεση του χρονου με αδιαφανεις διαδικασιες. Είναι «ξεπουλημα χωρις λογο» τονιζει ο νομπελιστας οικονομολογος Πολ Κρουγκμαν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΙ Αθηνας. Αναζειτει χορηγους με το αζημιωτο. Αναγραφη του ονοματος του χορηγου σε αιθουσα εως και ανακηρυξη του σε επιτιμο καθηγητη. Ο δημοσιος χαρακτηρας των ΑΕΙ στο σφυρι….
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισραηλ. «Βραζουν» παλι τα κατεχομενα
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ταφοπλακα για το 1/3 των οφειλετων του ΟΑΕΕ βαζει η κυβερνηση με την εξαιρεση 150.000 δικαιουχων από τις ρυθμισεις για τις 100 δοσεις. Η εγκυκλιος του ΟΑΕΕ εξαιρει από τη ρυθμιση τους αυτοασφαλισμενους, καθως και τις επιχειρησεις που δεν εχουν εκδοση οριστικης αποφασης διαγραφης αλλα και εκεινες που βρισκονται σε δικαστικη διενεξη με τον Οργανισμο για τα χρεη. Ο προεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Καβαθας επισημαινει ότι η ρυθμιση δεν επρεπε να περιοριστει στις οφειλες μεχρι 15.000 ευρω. Εάν το οριο ηταν 30.000 θα εντασονταν περισσοτεροι οφειλετες.
24 αντι για 100 οι δοσεις του ΕΝΦΙΑ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι μπακαλογατοι της τροικας κυβερνουν τη χωρα! Οι κυβερνητικοι εδωσαν εντολη να καταργηθει ο νομος που ψηφισε η Βουλη πριν από 20 μερες για τις 100 δοσεις του ΕΝΦΙΑ και να τις κανουν 24
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Προκλητικά νέα σχέδια εκατοντάδων εποικισμών
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Παραμονές της προγραμματισμένης για σήμερα συνάντησης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς και τον Ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β' στο Αμμάν της Ιορδανίας, οι ισραηλινές αρχές προχώρησαν σε ακόμη μία προκλητική απόφαση, που δρομολογεί την κατασκευή 200 νέων σιωναζιστικων εποικισμών σε εβραϊκή συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και στην κατασκευή άλλων 174 κατοικιών για εποίκους σε Παλαιστινιακή συνοικία της πόλης. Η απόφαση για την κατ' αρχήν προέγκριση των νέων εβραϊκών εποικισμών ανακοινώθηκε σε μία νέα περίοδο κλιμάκωσης της έντασης στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις νεαρών Παλαιστινίων με σιωναζι ισραηλινούς αστυνομικούς και στρατιώτες, τρομοκρατικές εφόδους σε προσφυγικούς καταυλισμούς, μεμονωμένες επιθέσεις ατόμων από την μία προς την άλλη πλευρά και αυξημένα μέτρα ασφαλείας από τα ισραηλινά κατοχικά στρατεύματα σε όλη τη Δυτική Οχθη. Χαρακτηριστικά γεγονότα της επικίνδυνα κλιμακούμενης έντασης είναι η επίθεση αγνώστων σε αρχαία εβραϊκή συναγωγή αργά το βράδυ της Τρίτης στην Παλαιστινιακή πόλη Σφάραμ του βορείου ισραήλ, με αποτέλεσμα μικρές υλικές ζημιές, και ο εμπρησμός του πρώτου ορόφου τεμένους από φανατικούς σιωναζιστες εβραίους εποίκους στο χωριό Αλ-Μουγάιρ, που βρίσκεται κοντά στον εβραϊκό οικισμό Σίλο. Παλαιστίνιος αξιωματούχους σημείωσε ότι στο ίδιο χωριό ένα άλλο τζαμί είχε τυλιχθεί στις φλόγες πριν από δύο χρόνια και πάλι από φανατικούς εβραίους εποίκους. Σε αυτό το κλίμα όξυνσης της έντασης, το υψηλόβαθμο στέλεχος της «Φατάχ» Μαρουάν Μπαργκούτι που εκτίει πέντε φορές ισόβια ποινή φυλάκισης στην ισραηλινή φυλακή Χανταρίμ οδηγήθηκε στην απομόνωση για μία βδομάδα, επειδή απηύθυνε κάλεσμα στον Παλαιστινιακό λαό για ένοπλη αντίσταση κατά του ισραήλ, με αφορμή την προχτεσινή δέκατη επέτειο από το θάνατο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.
Στο μεταξύ, αργότερα χτες βράδυ, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Σλοβενικής Βουλής επρόκειτο να εξετάσει πρωτοβουλία του «Κόμματος Ενωμένης Αριστεράς» (ZL) σχετικά με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Παλαιστίνης, την οποία μέχρι στιγμής στηρίζουν δύο κόμματα της αριστεράς. Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν και οι Σοσιαλδημοκράτες (SD) που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού, με επικεφαλής τον Μίρο Τσέραρ. Παλαιστινιακές πηγές σημειώνουν ότι έως σήμερα, 134 χώρες έχουν αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητη, επτά από τις οποίες είναι κράτη - μέλη της ΕΕ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μάλτα και Κύπρος). Σε αυτές προστέθηκε και προ ημερών η Σουηδία, η πρώτη δυτική χώρα της ΕΕ που αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης. Τέλος, η Γαλλική Εθνοσυνέλευση αναμένεται να ψηφίσει στις 28 Νοέμβρη επί ενός συμβολικού σχεδίου απόφασης για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Παλαιστινιακού κράτους, πράγμα που θα κάνει στις 11 Δεκέμβρη και η γαλλική Γερουσία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα Ρουσοπουλακια, οι παπαγάλοι του ΣΚΑΙ (λυριτζής-οικονόμου)... ως γνήσια γερμανοτσογλάνια με χολή εναντίον των "50 παιδιών που κλείνουν τους δρόμους στη Νομική"! Ε ρε ξύλο και γαμήσι που σας χρειάζεται... αληταράδες!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Καρατζαφέρης και η γελοιότητα του "πόθεν έσχες"...
Δεν υπάρχει προηγούμενο στα μεταπολιτευτικά χρονικά όπου πολιτικός αρχηγός κόμματος το οποίο μάλιστα συμμετείχε και στην συγκρότηση κυβέρνησης να κατηγορείται ότι μέσω off shore εταιρειών έπαιρνε μίζες απ’ την προμήθεια πολεμικών εξοπλισμών του ελληνικού κράτους. Αναφερόμαστε φυσικά στην περίπτωση του Γιώργου Καρατζαφέρη. Πέρα απ’ τα πολιτικά συμπεράσματα που είναι αυτονόητα έρχεται στην επικαιρότητα και η γελοιότητα του «πόθεν έσχες» των βουλευτών με την είδηση που ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε και η οποία μας λέει ότι... από την έρευνα που έκαναν οι ορκωτοί λογιστές στην βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν έχει δηλώσει τις 2 off shore εταιρείες του στο πόθεν έσχες, μέσω των οποίων ενθυλάκωσε τις μίζες. Πιθανόν να θυμάστε ότι την άνοιξη του 2012 λίγο πριν τις εκλογές μέσα σε τυμπανοκρουσίες η βουλή ψήφισε έναν «εκσυγχρονιστικό» νόμο ο οποίος προέβλεπε αυστηρό έλεγχο του πόθεν έσχες των βουλευτών, αναδρομικό έλεγχος απ’ το 1974... Και ότι βρεθεί να μην έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες κατάσχεται υπέρ του δημοσίου… Μάλιστα ο νόμος προβλέπει ότι αν οι εμπλεκόμενοι συμμετέχουν σε off shore εταιρείες»: «Θα απειλούνται με φυλάκιση 2 έως 5 ετών, χρηματική ποινή 10.000 - 500.000 ευρώ, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, δήμευση του μεριδίου συμμετοχής στις εταιρείες. Οι ποινές εφαρμόζονται και όταν η συμμετοχή γίνεται από συζύγους και στενά συγγενικά πρόσωπα. Αν προκύπτει και παράνομος πλουτισμός, απόκρυψη περιουσίας κ.λπ., ενεργοποιούνται οι κακουργηματικές διατάξεις»… Πληρώσαμε λοιπόν 800.000 (!!!) ευρώ σε μια εταιρεία ορκωτών λογιστών η οποία έκανε έλεγχο και φυσικά όλοι οι βουλευτές βγήκαν «πεντακάθαροι». Δηλαδή τώρα, περίμεναν π.χ τον Τσοχατζόπουλο να δηλώνει στο πόθεν έσχες του τις μίζες που έπαιρνε; Θα μας τρελάνουν εντελώς; Πάντως ας κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις για το τι κατάληξη θα έχει αυτή η ιστορία. Κανείς δεν ξέρει ποια κέντρα ούτε για ποια πολιτική σκοπιμότητα έφεραν στην επιφάνεια αυτή την ιστορία, ούτε αν κρατάει κρυφά χαρτιά στα χέρια του ο Καρατζαφέρης ικανά να κάψουν άτομα «υπεράνω υποψίας», τα οποία θα χρησιμοποιήσει σαν διαπραγματευτικό όπλο για να φάει το σκοτάδι κι αυτή την υπόθεση λαμογιάς.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πούτιν απειλεί τον Ερντογάν... σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της Συρίας!
Η ρωσική εφημερίδα Moscow Times, σε άρθρο της αναφέρεται σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Πούτιν με τον Ερντογάν, για τη Συριακή υπόθεση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, που μεταφέρει αυτούσιους διαλόγους της συνομιλίας -και δεν έχει υπάρξει διάψευση- ο ρώσος πρόεδρος συμβούλευσε τον Ερντογάν "να πάψει να ασχολείται με τις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και να σταματήσει άμεσα ενέργειες για την αποσταθεροποίηση του προέδρου Άσαντ". Ο Ερντογάν απάντησε ότι... η Συρία "είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας" και καταφέρθηκε εναντίον του στρατού της Συρίας. Η συνομιλία τελείωσε απότομα όταν ο Πούτιν επανέλαβε στον Ερντογάν πως "αν η Τουρκία εμφανίσει επιθετικότητα εναντίον της Συρίας, η Ρωσία ξέρει πολύ καλά πως να την αντιμετωπίσει". Τότε ο Ερντογάν είπε: "Με απειλείς με πόλεμο;". Ο Πούτιν του απάντησε: "Πάρτο όπως νομίζεις" και του έκλεισε το σηλέφωνο. Ίδια ακριβώς δεν είναι η στάση της ΕΕ απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα εναντίον δύο κρατών μελών της; Κάπως έτσι δεν υπερασπίζεται η ΕΕ την Κύπρο και την Ελλάδα;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε «Λαϊκός Offshore Συναγερμός» μετονομάζει το κόμμα του ο Γιώργος Καρατζαφέρης!