Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Παρασκευη 21 Νοεμβριου 2014


Ένταση και κρότου λάμψης στη συγκέντρωση μαθητών στο υπουργείο Παιδείας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι κάνουν μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για το Νέο Λύκειο και την τράπεζα θεμάτων. Ένταση προκλήθηκε όταν μαθητές βρέθηκαν σε κοντινό πάρκο και η αστυνομία έκανε χρήση κρότου λάμψης. "Λοβέρδο δεν κάνεις, ούτε για τσοπάνης"... Με πανό και το... αγαπημένο σύνθημα κατά του εκάστοτε υπουργού Παιδείας, περίπου 500 μαθητές συγκεντρώθηκαν κοντά στο υπουργείο Παιδείας. Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρέθηκε στο σημείο και κλούβες απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου προκειμένου να μη φτάσουν ως εκεί οι συγκεντρωμένοι μαθητές. Αλλά η ένταση προκλήθηκε εκεί... Μια ομάδα φοιτητών πήγε σε κοντινό πάρκο. Μαζί τους και δυο διμοιρίες των ΜΑΤ... Τα παιδιά άρχισαν να πετούν πέτρες και κάποια μπουκάλια Το... θερμόμετρο ανέβηκε και η αστυνομία έκανε μια προσαγωγή αλλά και χρήση κρότου λάμψης!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ: ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Σε αναβρασμό εξακολουθεί να βρίσκεται η πανεπιστημιακή κοινότητα εξαιτίας της πρότασης του πανεπιστημίου Αθηνών να λαμβάνονται με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι αποφάσεις για καταλήψεις, αποχές από τα μαθήματα κλπ. Στο μεταξύ, υπό κατάληψη τελούν η Νομική Σχολή και το Μαθηματικό Τμήμα και η κοσμητεία Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ, η Γεωπονική, ενώ σήμερα αναμένεται να λήξει η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΕΜΠ. Την ίδια ώρα, μικροένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Παιδείας, όπου φοιτητές και μαθητές πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας, όταν η αστυνομία εμπόδισε τους συγκεντρωθέντες να φτάσουν έως την πύλη του υπουργείου. Αντιπροσωπεία φοιτητών συναντήθηκε με τον καθηγητή και σύμβουλο του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου σε θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, Χριστόφορο Σκαμνάκη, ενώ η αντιπροσωπεία των μαθητών έγινε δεκτή από τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ – ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί της Παρασκευής (21/11) μαθητές στο κέντρο του Ηρακλείου ενάντια στο νέο Λύκειο, την τράπεζα θεμάτων και τις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών. Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας μπροστά από την περιφέρεια Κρήτης και ακολούθως πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ στο πλευρό των μαθητών βρίσκονταν εκπαιδευτικοί και γονείς, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Στο μεταξύ οι καταλήψεις συνεχίζονται σε 18 σχολεία του νομού.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Παιδείας
Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα ο πετροπόλεμος και το κυνηγητό γύρω από το υπουργείο Παιδείας, καθώς ομάδα διαδηλωτών από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών που πραγματοποιούσε διαμαρτυρία από το πρωί της Παρασκευής στο σημείο, συγκρούεται με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι περισσότεροι από τους φοιτητές και τους μαθητές έχουν αποχωρήσει, αλλά παραμένουν μικρές ομάδες όσοι συγκρούονταν με την αστυνομία παίζοντας «κρυφτό». Ο πετροπόλεμος ξεκίνησε γύρω στις 12:30 ανάμεσα σε 30 περίπου διαδηλωτές και τα ΜΑΤ. Η ομάδα των διαδηλωτών πήγε σε παρακείμενη παιδική χαρά και ξεκίνησε αντεγκλήσεις με τα ΜΑΤ, πετώντας πέτρες, ενώ η αστυνομία απάντησε με κρότου-λάμψης. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο προσαγωγές. Νωρίτερα, αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε με τον Χριστόφορο Σκαμνάκη, σύμβουλο του υπουργού Παιδείας για θέματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και του κατέθεσαν τα αιτημάτά τους. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τον Απόστολο Παπακωνσταντίνου, διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού παιδείας Αλέξανδρου Δερμετζόπουλου, καταθέτοντας και εκεί τα αίτηματα τους. Λίγο μετά τις 11 είχε κλείσει η οδός Ανδρέα Παπανδρέου από το ύψος του Mall, από κλούβα της αστυνομίας. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τα κενά, την τράπεζα θεμάτων, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νοσοκομείο στη Χαβάη χρέωσε με ένα εκατομμύριο δολάρια ζευγάρι Καναδών γιατι αρνηθηκε να τους καλυψει η απατεωνικη ασφαλιστικη εταιρεια που ηταν ασφαλισμενο!
Η Jennifer Huculak και ο σύζυγός της Darren Kimmel ταξίδεψαν τον Οκτώβριο του 2013 στη Χαβάη των ΗΠΑ. Η γυναίκα ήταν έγκυος στον έκτο μήνα και ισχυρίζεται ότι ο γιατρός της την διαβεβαίωσε ότι μπορεί να ταξιδέψει χωρίς να διατρέχει κανέναν κίνδυνο επιπλοκών. Δύο ημέρες αφού το ζευγάρι κατέφθασε στο νησί έσπασαν τα νερά της νεαρής γυναίκας, η οποία εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί για έξι εβδομάδες. Το μωρό της γεννήθηκε πρόωρα και τοποθετήθηκε στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου για δύο μήνες. Προτού το ζευγάρι πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και αναχωρήσει ευτυχισμένο με την νεογέννητη κορούλα του, Reece, του δόθηκε ο λογαριασμός πληρωμής των νοσηλίων που ήταν ένα εκατομμύριο δολάρια! Το ζευγάρι από τον Καναδά όλο αυτό το διάστημα θεωρούσε ότι τα έξοδα του νοσοκομείου καλύπτονται από την ασφαλιστική τους εταιρεία «Blue Cross», σύμφωνα με δηλώσεις τους στον τηλεοπτικό σταθμό CBC News, αλλά όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας προβαλωντας αισχρες δικαιολογιες η εγκυμοσύνη της Huculak ήταν «υψηλού ρίσκου» και εξαιτίας αυτού η ασφάλεια των απατεωνων δεν την καλύπτει. Το νοσοκομείο επέτρεψε στο ζευγάρι να ταξιδέψει με την μικρή κορούλα του στον Καναδά, αλλά το χρέος του παραμένει. Η νεαρή μητέρα δήλωσε στον καναδικό Τύπο ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν εφιάλτη, αφού δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν αυτό το ποσόν και η μικρή κόρη τους είναι η μόνη παρηγοριά τους
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΚΑΜΕΡΟΝ
Δεύτερη βουλευτική έδρα για το UKIP του Φάρατζ
Νέο πλήγμα για τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον αποτελεί η δεύτερη έδρα που κατέκτησε στις εμβόλιμες εκλογές στην περιφέρεια Ρότσεστερ και Στρουντ, το αντιευρωπαϊκό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ και την οποία έλεγχαν μέχρι πρότινος οι Συντηρητικοί. Ο νέος βουλευτής του κόμματος είναι ο Μαρκ Ρέκλες, που κατείχε ήδη την έδρα αλλά για λογαριασμό των Συντηρητικών, από τους οποίους μεταπήδησε στο UKIP. Ο κ. Ρέκλες επικράτησε της αντίπαλης υποψήφιας των Συντηρητικών με διαφορά 2.920 ψήφων. «Αν το UKIP μπορεί να κερδίζει εδώ, μπορεί να κερδίσει σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο νικητής. Ο κ. Ρέκλες ακολούθησε το παράδειγμα του Ντάγκλας Κάρσγουελ, που πριν από λίγες εβδομάδες εγκατέλειψε τους Συντηρητικούς και μετακινήθηκε στο UKIP, χαρίζοντας την πρώτη βουλευτική έδρα στον Νάτζελ Φάρατζ. Η αυξημένη δημοτικότητα του ευρωσκεπτικιστικού UKIP έχει προκαλέσει ανησυχία και τριβές στους Συντηρητικούς, με πολλούς σχολιαστές να αποδίδουν σε αυτή την ανησυχία την ευρωσκεπτικιστική στροφή του Ντέιβιντ Κάμερον. Παράλληλα, ενισχυμένο φαίνεται το UKIP και σε παραδοσιακά προπύργια των Εργατικών στον φτωχότερο αγγλικό βορρά.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Μίκης Θεοδωράκης: Δραματική έκκληση
Δήλωση για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα και τις προοπτικές διεξόδου έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης: Ακόμα και ο πιο δύσπιστος Έλληνας σήμερα έχει καταλάβει ότι οι πιστωτές μας δεν θέλουν να μας αφήσουν από τις δαγκάνες τους και γι’ αυτό το λόγο η Τρόικα θέτει όλο και πιο σκληρούς όρους. Γιατί η Ελλάδα είναι γι’ αυτούς «λαβράκι» και θέλουν να μας «τηγανίζουν» στον αιώνα τον άπαντα. Πρέπει να ξεφύγουμε από τα δόντια τους μια για πάντα, αν θέλουμε να εξακολουθήσουμε να είμαστε ελεύθεροι Έλληνες. Και οι λύσεις είναι δύο: Πρώτον: Ουδετερότητα. Δεύτερον: Σύναψη στενών οικονομικών σχέσεων με Κίνα-Ρωσία (ή και με την Ευρώπη αν καταφέρει να απαλλαγεί τελείως από την Τρόικα). Με τον όρο ότι θα βοηθήσουν αφ’ ενός να ξοφλήσουμε άμεσα και οριστικά το εθνικό μας χρέος και αφ’ ετέρου να αξιοποιήσουμε τον εθνικό μας πλούτο με συμβάσεις κοινοπραξιών, σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούμε να συνεκμεταλλευθούμε τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, εδάφους, υπεδάφους, υποθαλάσσιες και κυρίως βεβαίως τον αμύθητο πλούτο των υδρογονανθράκων της ελληνικής ΑΟΖ, που σύμφωνα με τις μελέτες επιστημόνων, σε βάθος χρόνου, ανέρχεται σε πολλά τρισεκατομμύρια ευρώ. Η σύναψη τέτοιων συμβάσεων κοινοπραξιών είναι εντελώς νόμιμη σύμφωνα με όλες τις διεθνείς μας συμβάσεις, το δε αναμενόμενο όφελος (ακόμα και το άμεσο, όπως επιβεβαίωσε πρόσφατα μελέτη της DeutscheBank) είναι τόσο μεγάλο, ώστε να μπορεί να θεωρηθεί βέβαιη η συμφωνία με τις δυνάμεις αυτές (Κίνα, Ρωσία, Ευρώπη χωρίς Τρόικα), για να απαλλαγούμε άμεσα από όλες τις δεσμεύσεις μας με τους ακόρεστους πιστωτές μας. Προσωπικά έχω ταχθεί εδώ και πολύ καιρό υπέρ της πρώτης λύσης. Όμως είτε έτσι είτε αλλιώς, το βέβαιο είναι ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Θα πρέπει άμεσα να γίνει κάτι για την οριστική απαλλαγή μας από τις καταδυναστευτικές δεσμεύσεις μας με τους πιστωτές μας.
Αθήνα, 21.11.2014 Μίκης Θεοδωράκης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



High level delegation calls on US government to grant humanitarian pardons
A high level delegation, representing millions of people from across the globe, met with US government officials at the US Embassy in London in November to hand over the final report of the International Commission of Inquiry into the case of the Cuban Five.
British parliamentarians Cathy Jamieson MP and Grahame Morris MP, trade union leader Len McCluskey, barrister Elizabeth Woodcraft, and Rob Miller, Voices for the Five, presented the report to United States’ diplomat Kevan Higgins, First Secretary Political Affairs. The delegation called on President Obama to immediately release Gerardo Hernández, Ramón Labañino and Antonio Guerrero from US jails.
The talks also discussed recent editorials in the New York Times which called on the US government to release the three remaining Cubans, who have been imprisoned since 1998, as part of a prisoner exchange with US government contractor Alan Gross.
Len McCluskey, General Secretary of UK’s largest trade union Unite, led the delegation and said: “We are here representing millions of people from across the world who are asking President Obama to grant humanitarian pardons for the three remaining Cubans held for sixteen years in US jails. At the same time we would like to see the release of the US contractor Alan Gross who has been held in Cuba for the past five years. It is time for all four of these men to be freed and returned to their families.”
Rob Miller, Voices for the Five added: “Recent New York Times editorials reflect growing international opinion that whatever the history of the two cases, whatever the circumstances, sixteen years is long enough and now is the time to reach out, find a solution, and send Alan Gross and the remaining three Cubans home.”
The members of the delegation will speak alongside Aleida Guevara, the daughter of Che, at a Candlelight Vigil for the Miami Five outside the United States Embassy in London on Wednesday 3 December 2014 from 6pm.
Full details of the Vigil for the Five with Aleida Guevara can be found here.
Read the full reports
 The full report of the US Embassy delegation
 The International Commission of Inquiry report
 The New York Times opinion piece calling for a ‘prisoner swap’
Please support the Five by sharing this email and link.
Thank you for being one of the thousands of people from more than 70 countries who have added messages of support for justice for the Five.
Please help the campaign for the Five reach more people by forwarding this email to your friends, family and contacts and asking them to add their own message of support here http://www.voicesforthefive.com/upload/
Thank you
The Voices for the Five Team

Ανώνυμος είπε...


Υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία καλεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ να χορηγήσει ανθρωπιστικά συγχωροχάρτια
Μια υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία, που αντιπροσωπεύουν εκατομμύρια ανθρώπων από όλο τον κόσμο, συναντήθηκαν με κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο τον Νοέμβριο για να παραδώσει την τελική έκθεση της Διεθνούς Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των Πέντε Κουβανών.
Βρετανοί βουλευτές Cathy Jamieson MP και ο Γκράχαμ Morris βουλευτή, συνδικαλιστική ηγέτης Len McCluskey, δικηγόρος Ελισάβετ Woodcraft, και Rob Miller, Φωνές για τους Πέντε, παρουσίασαν την έκθεση στον διπλωμάτη των Ηνωμένων Πολιτειών »Κέβαν Higgins, Πρώτος Γραμματέας Πολιτικών Υποθέσεων. Η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον Πρόεδρο Ομπάμα να απελευθερώσει αμέσως τους Gerardo Hernández, Ramón Labañino και Antonio Guerrero από τις φυλακές των ΗΠΑ.
Οι συνομιλιτές συζήτησαν επίσης τα πρόσφατα κύρια άρθρα στην εφημερίδα New York Times, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να απελευθερώσει τους υπόλοιπους τρεις Κουβανούς, που έχουν φυλακιστεί από το 1998, ως μέρος μιας ανταλλαγής κρατουμένων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ με τον προστατευομενο Alan Gross.
Len McCluskey, Γενικός Γραμματέας του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της Βρετανίας Unite, επικεφαλής της αντιπροσωπείας είπε: «Είμαστε εδώ και εκπροσωπούμε εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ζητούν από τον πρόεδρο Ομπάμα να χορηγήσει ανθρωπιστικά συγχωροχάρτια για τους υπόλοιπους τρεις Κουβανούς που βρίσκονται δεκαέξι χρόνια στις ΗΠΑ φυλακές. Παράλληλα θα θέλαμε να δούμε την απελευθέρωση του προστατευόμενου ΗΠΑ Alan Gross που έχει πραγματοποιηθεί η φυλακησή του στην Κούβα τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι καιρός για όλους τους τέσσερις αυτούς άνδρες να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. "
Rob Miller, από τις Φωνές για τουν Πέντε πρόσθεσε: «Τα πρόσφατα editorials New York Times αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη διεθνή κοινή γνώμη ότι, ανεξάρτητα από την ιστορία των δύο υποθέσεων, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, δεκαέξι χρόνια είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και τώρα είναι η ώρα να φτάσει, να βρουν μια λύση, και στείλτε Alan Gross και τους υπόλοιπους τρεις Κουβανούς σπίτι. "
Τα μέλη της αντιπροσωπείας θα μιλήσουν μαζί με την Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του Τσε, σε ένα υπο το φως των κεριών Αγρυπνία για τους Μαϊάμι Πέντε έξω από των Ηνωμένων Πολιτείων Πρεσβεία στο Λονδίνο την Τετάρτη 3 του Δεκέμβρη, 2014 στις 18:00.
Πλήρεις λεπτομέρειες της Αγρυπνίας για τους Πέντε με Αλέιδα Γκεβάρα μπορεί να βρεθεί εδώ.
Διαβάστε τις πλήρεις εκθέσεις
 Η πλήρης έκθεση της αντιπροσωπείας της Πρεσβείας των ΗΠΑ
 Η Διεθνής Επιτροπή της έκθεσης της Εξεταστικής
 Η New York Times κομμάτι γνώμης που καλεί για μια «ανταλλαγή κρατουμένων»
Παρακαλούμε υποστηρίξτε τους Πέντε την ανταλλαγή μοιράζοντας αυτό το email και τον σύνδεσμο.
Σας ευχαριστούμε για είσαστε ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους από περισσότερες από 70 χώρες, οι οποίοι έχουν προσθέσει μηνύματα υποστήριξης για δικαιοσύνη για τους πέντε.
Παρακαλώ βοηθήστε την εκστρατεία για τους Πέντε να φθάσει σε περισσότερους ανθρώπους, διαβιβάζοντας αυτό το email στους φίλους σας, την οικογένεια και τις επαφές και ζητώντας τους να προσθέσουν το δικό τους μήνυμα υποστήριξης εδώ http://www.voicesforthefive.com/upload/
σας ευχαριστώ
Οι φωνές για τους Πέντε ομάδα