Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Παρασκευη 28 Νοεμβριου 2014


Δεκτό το αίτημα του Ηρακλή Κωστάρη - Σταματάει την απεργία
Επιτελους!!!! Και μια σωστη αποφαση!!!
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος indymedia.org, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Κωστάρη έγινε δεκτό το αίτημα του για εκπαιδευτικές άδειες, για το οποίο έκανε απεργία πείνας από τις 29 Οκτωβρίου του 2014.
Ο Ηρακλής Κωστάρης στέλνει μήνυμα από την φυλακή: "Από τις 29.10.14 δίνω έναν προσωπικό αγώνα, για να κερδίσω το αυτονόητο. Να φύγει ο χαρακτηρισμός του "επικίνδυνου" που αυθαίρετα μου αποδόθηκε, μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού και να μου χορηγηθεί εκπαιδευτική και τακτική άδεια, όπως έπαιρνα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, χωρίς ποτέ να έχω παραβιάσει του όρους τους. Ευχαριστώ όλους όσους μου συμπαραστέκονται σε αυτό το δύσκολο αγώνα».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τέλος στην απεργία πείνας του Η. Κωστάρη. Θα λαμβάνει τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται
ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ
Τέλος στην απεργία πείνας που πραγματοποιούσε εδώ και περίπου έναν μήνα έβαλε ο Ηρακλής Κωστάρης, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης για τη συμμετοχή του στη 17Ν. Ο προφυλακισμένος διεκδικούσε, με αυτό τον τρόπο, το δικαίωμα να λαμβάνει εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθεί τα μαθήματα στη Σχολή όπου φοιτά.
Σε δήλωσή του στο newpost.gr, ο δικηγόρος του Ηρακλή Κωστάρη, Θέμης Σοφός αναφέρει: «Ο Ηρακλής Κωστάρης, υπόδειγμα επανεντάξιμου κρατουμένου, σταματά, μετά από 30 ημέρες, την απεργία πείνας, αφού εκδόθηκε απόφαση, που ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημα εκπλήρωσης των νομίμων αιτημάτων του, που απορρέουν από το Σωφρονιστικό Κώδικα. Η συμφιλίωση του ατόμου με την κοινωνία δεν μπορεί να γίνεται με κλινική μεταχείριση του κρατουμένου. Το δικαίωμα στην κοινωνική επανένταξη εγγυάται την κοινωνική ειρήνη και δεν πρέπει να εκφυλίζεται σε πειραματισμούς που προσβάλλουν τα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια του κρατουμένου. Εύχομαι σ΄ αυτόν και την οκογένειά του καλή δύναμη».
Υπενθυμίζεται ότι ο Κωστάρης, πριν από μερικές ημέρες, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», διανύοντας την 28η ημέρα απεργίας πείνας. Η υγεία του καταδικασμένου ως μέλους της 17Ν βρέθηκε σε οριακό σημείο, καθώς μαζί με τον καταδικασμένο για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης Νίκο Ρωμανό, διεκδικούσαν το δικαίωμα να λαμβάνουν άδειες για να παρακολουθούν τα μαθήματα στις πανεπιστημιακές σχολές που έχουν περάσει. Ο προφυλακισμένος ελάμβανε κανονικά τις τακτικές άδειες και τις εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή που φοιτά εδώ και τρία χρόνια. Οι άδειες διακόπηκαν μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.
Σε μήνυμά του από τον Ευαγγελισμό, ο Ηρακλής Κωστάρης ανέφερε: «Από τις 29.10.14 δίνω έναν προσωπικό αγώνα, για να κερδίσω το αυτονόητο. Να φύγει ο χαρακτηρισμός του "επικίνδυνου" που αυθαίρετα μου αποδόθηκε, μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού και να μου χορηγηθεί εκπαιδευτική και τακτική άδεια, όπως έπαιρνα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, χωρίς ποτέ να έχω παραβιάσει του όρους τους. Ευχαριστώ όλους όσους μου συμπαραστέκονται σε αυτό το δύσκολο αγώνα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Εγκέφαλος» εγκληματικής σπείρας ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ευαγγελος Παπανικολαου
Εγκληματική Οργάνωση
Εγκληματίες οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οχι βρε, αναρχοκομμουνιστικά ψεύδη
Εγκληματική οργάνωση, που πλαστογραφούσε διαθήκες και ιδιοποιούνταν παράνομα ακίνητα μεγάλης αξίας, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εγκέφαλος της σπείρας είναι ο πρώην βουλευτής Άργους της ΝΔ, Ευάγγελος Παπανικολάου. Τα μέλη της σπείρας, σύμφωνα με την αστυνομία, πληροφορούνταν τον θάνατο εύπορων ατόμων, τα οποία συνήθως δεν είχαν σύζυγο ή παιδιά, προέβαιναν αρχικά στην κατάρτιση πλαστών ιδιόγραφων διαθηκών. Μετά τις προσκόμιζαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία/Τμήματα Διαθηκών, όπου μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως μάρτυρες και βεβαίωναν ψευδώς ότι γνώριζαν τους θανόντες και ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις διαθήκες προέρχονταν από αυτούς. Με τον τρόπο αυτό, οι διαθήκες αναγνωρίζονταν ως κύριες, γνήσιες και πραγματικές και τα μέλη της οργάνωσης θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των θανόντων. Ακολούθως προέβαιναν σε αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογραφικές πράξεις των ακινήτων και τα μετέγραφαν στο όνομα τους, στα κατά τόπους αρμόδια Υποθηκοφυλακεία. Στη συνέχεια πωλούσαν τα ακίνητα ή τα εκμεταλλεύονταν (διαμένοντας οι ίδιοι ή ενοικιάζοντάς τα), αποκομίζοντας έτσι παράνομα μεγάλα οικονομικά οφέλη. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί επτά άτομα (τέσσερις γυναίκες και τρεις άντρες), ενώ αναζητούνται τρεις ακόμα Έλληνες, μεταξύ των οποίων και ο Ευάγγελος Παπανικολάου. Σε βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Από την παράνομη δραστηριότητά τους, τα μέλη της οργάνωσης ιδιοποιήθηκαν δώδεκα ακίνητα σε Αθήνα, Πειραιά, Λουτράκι και Κορωπί, συνολικής αξίας που υπερβαίνει το 1.300.000 ευρώ. Επιπλέον, οι δράστες αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να ιδιοποιηθούν τραπεζικές καταθέσεις των δυο παραπάνω θανόντων, ύψους 480.000 € περίπου. Σημειώνεται πως ο Ευάγγελος Παπανικολάου δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις αρχές. Το 2013 είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκιση για απάτες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, σε τράπεζες και αλλού.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μην ξεχνάμε τον Φρίντριχ Ένγκελς - 194 χρόνια από τον γέννησή του
Γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου του 1820 Σαν σήμερα στις 28/11/1820, θα δει το φως, ο Φρίντριχ Ένγκελς που μαζί τον Καρλ Μαρξ θεμελίωσαν την κοσμοθεωρία του Διαλεκτικού και Ιστορικού Υλισμού, τον επιστημονικό σοσιαλισμό.
Γεννήθηκε 28 Νοεμβρίου του 1820 στο Μπάρμεν της τότε Ρηνανικής Πρωσίας (σημερινής Γερμανίας). Γόνος αστικής οικογενείας (ο πατέρας του ήταν βιομήχανος υφαντουργίας) σπούδασε στο γυμνάσιο του Έλμπερφερντ μέχρι το 1834, όταν ο πατέρας του τον ανάγκασε να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση. Εργάστηκε εκεί για έναν περίπου χρόνο και ύστερα σε ένα εμπορικό οίκο στην Βρέμη όπου συνδέθηκε με μια ομάδα ριζοσπαστών διανοούμενων, την "Νέα Γερμανία". Το 1841 κατατάχτηκε σε ένα τμήμα του πυροβολικού παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο. Εκεί έρχεται σε πρώτη επαφή με την Χεγκελιανή φιλοσοφία. Το 1842 εκδίδει την μπροσούρα "Ο Σέλλιγκ και η αποκάλυψη" όπου καυτηριάζει τις μυστικιστικές αντιλήψεις του Σέλλιγκ.
Στην Αγγλία Το Νοέμβρη του 1842 απολύθηκε από τον στρατό και ύστερα από επιμονή του πατέρα του πηγαίνει στο Μάντσεστερ για να δουλέψει στο κλωστήριο "Έρμεν και Ένγκελς". Στην Αγγλία είδε με τα μάτια του τα αποτελέσματα της ανάπτυξης του καπιταλισμού. Ανακάλυψε επίσης ότι το προλεταριάτο (εργατική τάξη) δεν είναι μόνο μια τάξη που υποφέρει αλλά και μια τάξη που αγωνίζεται. Παρακολούθησε την ανάπτυξη του κινήματος των Χαρτιστών και γνώρισε πολλούς από τους ηγέτες τους. Απόφθεγμα αυτής της περιόδου ήταν η μπροσούρα με τίτλο Κατάσταση της εργατικής τάξης της Αγγλίας για την οποία ο Λένιν είχε γράψει: Πρώτος ο Ένγκελς είπε ότι το προλεταριάτο δεν είναι μόνο μια τάξη που υποφέρει, ότι ίσα -ίσα η επαίσχυντη οικονομική κατάσταση του προλεταριάτου το σπρώχνει ακατάσχετα προς τα μπρος και το αναγκάζει να παλεύει για την τελική του απελευθέρωση. Και το αγωνιζόμενο προλεταριάτο θα βοηθήσει μόνο του τον εαυτό του... Γνωριμία με τον Κάρλ Μαρξ Ένα άρθρο του που εκδόθηκε στα "Γαλλογερμανικά Χρονικά" έκανε μεγάλη εντύπωση στον Καρλ Μαρξ με τον οποίο συναντήθηκε κατά τον γυρισμό του στην Γερμανία. Ήταν η απαρχή μιας μεγάλης φιλίας που ατσαλώθηκε μέσα από τους αγώνες για την οργάνωση μαζικών συγκεντρώσεων και συζητήσεων, στη δημιουργία Κομμουνιστικού τύπου και σε μαζικές ενέργειες εναντίον της φεουδαρχικής Πρωσικής κυβέρνησης. Λόγω αυτής της δράσης και της κινητοποίησης των αστυνομικών αρχών εναντίον τους αναγκαστήκαν να καταφύγουν στις Βρυξέλλες όπου άρχισαν να επεξεργάζονται μια νέα επαναστατική θεωρία.
Τα έργα του Ο Ένγκελς ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη θεμελίωση και την τεκμηρίωση της υλιστικής διαλεκτικής, αντιμετωπίζοντας πλήθος θεωρητικών προβλημάτων και αναλαμβάνοντας να αντικρούσει τις αντιεπιστημονικές απόψεις της ιδεαλιστικής φιλοσοφίας. Ανάμεσα στα πολλά έργα του που ξεχώρισαν, το «Αντι-Ντίρινγκ», η «Καταγωγή της Οικογένειας, της Ατομικής Ιδιοκτησίας και του Κράτους», «Ουτοπικός και Επιστημονικός Σοσιαλισμός», «Για το Ζήτημα της Κατοικίας» και πλήθος άλλα. Ο Ένγκελς συνδύασε τη συγγραφική του δραστηριότητα με την επαναστατική πάλη και πήρε μέρος σε πολλές επαναστατικές εξεγέρσεις, όπως στη Γερμανία και τη Γαλλία. "Ο Στρατηγός πέθανε χθες τη νύχτα" Ο θάνατός του, αν και αναμενόμενος, μιας και ο Ένγκελς ήταν άρρωστος από καιρό, έπεσε σαν κεραυνός στο διεθνές σοσιαλιστικό κίνημα. Ο Βίλχελμ Λίμπκνεχτ, ένας από τους ηγέτες τότε του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, που είχε γνωριστεί και συνεργαστεί με τον Μαρξ και τον Ενγκελς, έγραψε: «Ο Στρατηγός [σ.σ. έτσι χαρακτήριζαν τον Ένγκελς] πέθανε χθες τη νύχτα 10.30… Παρόλο που το θάνατό του τον περιμέναμε, το πλήγμα ωστόσο ήταν σκληρό, φοβερό. Είχε πέσει σαν δέντρο που το κόβουν, ο γιγάντιος ήρωας του πνεύματος που είχε θεμελιώσει μαζί με τον Μαρξ τον επιστημονικό σοσιαλισμό και είχε διδάξει την τακτική του σοσιαλισμού... ο φίλος, ο σύμβουλος, ο οδηγός, ο μαχητής ήταν νεκρός».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Κανένας δρόμος δε θα φέρει το ονομά του": Το ΚΚ Χιλής κατέθεσε σχέδιο νόμου που απαγορεύει την εξύμνηση προσώπων συνδεόμενων με τη δικτατορία (μέσα από ονομασίες δρόμων, μνημείων κλπ).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Α! Και για κάτι απίθανους που νομίζουν πως επειδή είναι με την Ε.Ε. είναι και ανανεωτές, αλλά βγάζουν σπυριά όταν ακούν τη λέξη ιμπεριαλισμός, και που νομίζουν πως πολεμάνε τον εθνικισμό και τον φασισμό με την άρνηση αυτού του όρου, ας θυμήσω την περίφημη φράση του Πουλαντζά, που παράλλασσε τον Χορκχάιμερ και το "όποιος δεν μιλάει για τον καπιταλισμό δεν μπορεί να μιλάει για τον φασισμό": Όποιος δεν θέλει να μιλήσει για ιμπεριαλισμό, έλεγε ο Πουλαντζάς, δεν μπορεί να μιλάει για τον φασισμό. Εθνικιστής κι ο Πουλαντζάς, βρε κακομοίρη;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Ουκρανία στηρίζει με νύχια και με δόντια μια νεοφασιστική κυβέρνηση και έναν βρόμικο πόλεμο. Στην Ελλάδα εισβάλλει με εξαγορά δημόσιας περιουσίας και μάλιστα στρατηγικής σημασίας, όπως είναι τα αεροδρόμια. Ποιος; Μα το γερμανικό κεφάλαιο και το κράτος του. Κάποτε το επιχείρησε και στη μια και στην άλλη χώρα με πάντσερ και με στούκας, και μετά αναζήτησε ντόπιους συνεργάτες. Τώρα προηγείται η δουλειά των δωσιλόγων και ακολουθούν οι γερμανοί ρεβανσιστές... Πάντα με τον ίδιο σκοπό: την οικονομική -άρα και πολιτική- κυριαρχία στον ευρύτερο ζωτικό χώρο. Uber alles!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απεργιακή συγκέντρωση στήριξης ....της Ελληνικός Χρυσός
Εδω ειναι που λενε "αλητες-λερες-δεξιοι-πασοκοι-εργατοπατερες"!
Σε συγκέντρωση…. στις Σκουριές (!!!) κάλεσε για σήμερα το Εργατικό Κέντρο Ν. Χαλκιδικής στα πλαίσια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ . Συγκεκριμένα στο κάλεσμα του γνωστού για τις σχέσεις του με την Ελληνικός Χρυσός Εργατικού Κέντρου Ν. Χαλκιδικής αναφέρεται: «Στις 27 Νοεμβρίου ημέρα Πέμπτη, λόγω της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε το Εργατικό Κέντρο Ν. Χαλκιδικής καλεί όλους τους εργαζόμενους να απεργήσουν.Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις Σκουριές Χαλκιδικής μαζί με όλους τους Μεταλλωρύχους». Στο ίδιο μέρος κάλεσε σε συγκέντρωση φυσικά και το σωματείο των μεταλλωρύχων μετατρέποντας την σημερινή μέρα από απεργιακή συγκέντρωση κατά των αφεντικών και της κυβέρνησης σε μία συγκέντρωση υπέρ των αφεντικών τους! Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες εκατοντάδες διαδηλωτές που υπερασπίζονται το δάσος και το μέλλον του τόπου αυτού δέχονταν επί 3,5 ώρες την άγρια καταστολή της αστυνομίας που είχε οχυρωθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας λειτουργώντας για ακόμη μια φορά ως ιδιωτική της σεκιούριτι. Η εταιρεία μετά από ένα τέτοιο συμβολικό δωράκι που της έκανε το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής σίγουρα «πέταξε την σκούφια της» και μπορεί να τους κέρασε και κανά γλυκό ή να τους προσέφερε με δικά της έξοδα και την μεταφορά στο βουνό …. Από τη μία είναι καταφανώς τραγική η υποστήριξη που δίνει εδώ και καιρό το σωματείο των μεταλλωρύχων στο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα που συντελείται στις Σκουριές της Χαλκιδικής όπου έχει δημιουργηθεί ένα τερατούργημα (εργοστάσιο εμπλουτισμού) με εκατοντάδες στρέμματα δάσους να έχουν αποψιλωθεί και από την άλλη είναι ακόμη τραγικότερη η στήριξη που δίνει ένα Εργατικό Κέντρο σε μια εταιρεία πηγαίνοντας κόντρα (πέρα από κάθε φαντασία) σε κάθε είδους ταξική, εργατική περιβαλλοντική συνείδηση και πρακτική. Ουσιαστικά το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής αντί να διαδηλώσει σήμερα ενάντια στις εργοδοτικές πρακτικές που έχουν φέρει τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα σε κατάσταση αθλιότητας εξυμνεί τους εργοδότες και την καταστροφή που πραγματοποιεί η Ελληνικός Χρυσός στο τόπο αυτό.
Βέβαια να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής προχωρά σε μια τέτοια κίνηση ξεφτίλας. Στις 26 Ιουνίου του 2013 το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής από κοινού με την “Ελληνικός Χρυσός” προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση, ως αντισυνταγματικής(!), της απόφασης της πολεοδομίας για την απαγόρευση των εργασιών εγκατάστασης υποστηρικτικών υποδομών μεταλλουργίας στις Σκουριές. Στην προσφυγή τους τότε τόσο η εταιρεία όσο και το ΕΚΧ παραδέχονταν πως η εταιρεία δεν διέθετε άδεια αλλά υποστήριζαν… πως δεν χρειάζεται καμία άδεια. Είμαστε περίεργοι να δούμε το σύνθημα στα πανό του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής. Δεν είναι απίθανο να έγραφε πάντως «Κόντρα στον εργοδοτικό μεσαίωνα – Ζήτω η Ελληνικός Χρυσός»….. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με ψήφους 461 κατά, 101 υπέρ και 88 "παρόντες" η Ευρωβουλή απέρριψε την πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ, που κατηγορείται για το μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής πολυεθνικών στο Λουξεμβούργο, τότε που ήταν εκεί πρωθυπουργός. Τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που με κάθε σκάνδαλο που ξεσπάει στην Ελλάδα αναφωνούν ως γνήσιοι επαρχιώτες "μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά"; Τι έχουν να πουν όλοι εκείνοι που ονειρεύονται να γίνει επιτέλους και η Ελλάδα Ευρώπη; Δηλαδή; Στα πόσα σκάνδαλα και στις πόσες συγκαλύψεις τους γινόμαστε Ευρωπαίοι;
Σχολιο.- Αυτό το "μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά", πρέπει να είναι τελικά το ...μόνο που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα (από τις πιο σιχαμένες ατάκες που πετάνε κατά καιρούς οι "κοσμοπολίτες" φιλελεύθεροι)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με κατεβασμένο εσώρουχο στη μέση του δρόμου... Αστυνομικός έλεγχος στη Μυτιλήνη
Καταγγελία της μητέρας
Ρατσιστική και βίαια η συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στο γιο της όπως καταγγέλλει η Έλενα Κατάνοβα στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ της Λέσβου» και στη δημοσιογράφο Πέλλη Γιακουμή.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αστυνομίας: το βράδυ της 20ης Νοεμβρίου 2014, συνελήφθη στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης-Μόριας της Λέσβου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (Δίκυκλης Αστυνόμευσης) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, ένας 21χρονος υπήκοος Ρωσίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση κατά της Αρχής, πρόκληση σωματικών βλαβών, απειλή και εξύβριση.Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε δίκυκλη μοτοσικλέτα που δεν έφερε στοιχεία κυκλοφορίας, ο 21χρονος, συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας, αρνήθηκε να υποβληθεί σε νομότυπη έρευνα, απείλησε και εξύβρισε τους αστυνομικούς, ενώ ακολούθως προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη επιτέθηκε σε έναν από αυτούς, χτυπώντας τον στο πρόσωπο με τα χέρια του. Υπάρχει όμως η άλλη διάσταση που αποκαλύπτει η μητέρα του νεαρού. Σύμφωνα με την καταγγελία της στην εφημερίδα οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον 21χρονο γιο της, Λεωνίδα, στη μέση του δρόμου να κατεβάσει το παντελόνι, καθώς και το εσώρουχο για να κάνουν έλεγχο και όταν εκείνος αρνήθηκε ακολούθησε το επεισόδιο. «Ο γιος μου δεν οδηγούσε τη μοτοσικλέτα, ήταν συνεπιβάτης και όμως ένας από τους αστυνομικούς του ζήτησε να κατεβάσει τα ρούχα του στη μέση του δρόμου. Εκείνος αρχικά κατέβασε το παντελόνι και για το εσώρουχο είπε στον αστυνομικό ότι αν θέλουν να του κάνουν έλεγχο να τον πάνε στο αστυνομικό τμήμα και όχι στη μέση του δρόμου. Τότε αυτός κόλλησε το μέτωπό του στο πρόσωπο του Λεωνίδα και του φώναξε “εμένα θα μου μιλάς όμορφα” του είπε μάλιστα “ήρθατε από τη Ρωσία να μας κάνετε τέτοια”. Μπροστά σε τέτοια συμπεριφορά ο γιος μου αντέδρασε, τον έσπρωξε, ο αστυνομικός φώναξε “αντίσταση” και έπεσαν πάνω του και οι 4 και άρχισαν να τον χτυπούν» αναφέρει η μητέρα του Λεωνίδα. Η Έλενα Κατάνοβα ήρθε στην Ελλάδα το 2002. Μεγαλώνει μόνη της 3 παιδιά. «Είμαστε Έλληνες από τον Πόντο, δεν είμαστε ξένοι. Ο Λεωνίδας υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό. Δε μπορεί να μας φέρονται έτσι και να μας ξεφτιλίζουν χωρίς λόγο για μια παράβαση της τροχαίας. Εγώ πιστεύω ότι ήθελαν να τον προσβάλουν και να τον ξεφτιλίσουν. Η συμπεριφορά τους είναι ρατσιστική» Ο 21χρονος ζει νόμιμα στην Ελλάδα και ποτέ δεν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές. Μαζί με τον αδελφό του πηγαίνουν σε νυχτερινό σχολείο ενώ το πρωί μαζεύουν ελιές. Η μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν δεν είχε αριθμό κυκλοφορίας και δεν είχε ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Συνολικά τους επιβλήθηκε πρόστιμο 1600 ευρώ που αδυνατούν να πληρώσουν. Σε βάρος του νεαρού έχει σχηματιστεί δικογραφία για το συμβάν ενώ και ο νεαρός έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος του αστυνομικού. Η δίκη έχει οριστεί για σήμερα Πέμπτη αλλά είναι σίγουρο ότι θα αναβληθεί λόγω της απεργίας των δικηγόρων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΤΑΛΙΑ: ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ Η ΑΝΕΡΓΙΑ
H ανεργία στην Ιταλία αυξήθηκε απροσδόκητα τον Οκτώβριο πάνω από το 13% που αποτελεί ρεκόρ, καθώς οι επιχειρήσεις δεν προχωρούν σε προσλήψεις εν μέσω της μεγαλύτερης σε διάρκεια ύφεσης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Η ανεργία έφθασε στο 13,2% από 12,9% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας. Η ανεργία των νέων από 15 έως 24 ετών αυξήθηκε στο 43,3% από 42,7% τον Σεπτέμβριο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΔ Ο ΜΕΛΑΣ
«Δεν δεσμεύομαι από τις αποφάσεις του κόμματος. Εγώ θα αποφασίσω» επανέλαβε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παναγιώτης Μελάς για το ζήτημα της προεδρικής εκλογής σε συνέντευξή του στο MEGA, υπογραμμίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι κομματικές γραμμές. Όπως είπε, «το Σύνταγμα λέει ότι οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση. Εγώ λοιπόν έχω αποφασίσει να ψηφίσω κατά συνείδηση, ό,τι είναι καλύτερο». Σε ερώτηση που του έγινε για τα σενάρια που τον θέλουν να προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μελάς αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «οι αρχές της ΝΔ είναι μέσα μου περισσότερο από τον καθένα. Άλλο αυτό και άλλο τα μνημόνια».
σχολιο.- Ο Μελας επρεπε να ειχε διαγραφει από τους ΑΝΕΛ εδώ και καιρο! Αντι για αυτό, ο Καμμενος επελεξε να διαγραψει την Μακρη!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δαμασκός προς ΗΠΑ: Εμείς μαχόμαστε τους τρομοκράτες, δεν τους εκπαιδεύουμε
Ως «κατασκευασμένες» απέρριψε η Δαμασκός τις κατηγορίες που διατύπωσαν οι ΗΠΑ για το ότι οι αεροπορικές της δυνάμεις στόχευσαν αμάχους κατά την επιδρομή στη Ράκα, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον καλά θα κάνει να επικρίνει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν σκοτώσει αμερικανούς πολίτες. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την Τετάρτη «αποτροπιασμό» για την επιδρομή της συριακής αεροπορίας στην επαρχία της Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, κατά την οποία «σκοτώθηκαν δεκάδες πολίτες και καταστράφηκαν κατοικημένες περιοχές». «Ο Συριακός Αραβικός Στρατός δεν βάζει στον στόχο πολίτες και δεν θα το κάνει», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο υπουργός Ενημέρωσης του συριακού καθεστώτος Ομραν αλ-Ζούμπι προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον αντλεί τις πληροφορίες της από τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο αλ Νόσρα. Σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια, τα πλήγματα των αεροπορικών δυνάμεων της Δαμασκού την Τρίτη στην επαρχία Ράκα προκάλεσαν τον θάνατο 95 αμάχων. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα έπρεπε να δείξει σεβασμό για τις ψυχές των Αμερικανών, θυμάτων στα χέρια των τρομοκρατών του Daesh (Ισλαμικό Κράτος) και να μην εκτοξεύει κατασκευασμένες κατηγορίες κατά του συριακού κράτους το οποίο αντιμετωπίζει την τρομοκρατία εδώ και χρόνια, δήλωσε ο υπoυργός προσθέτοντας ότι «η Συρία είναι περισσότερο προσηλωμένη στον λαό της από τις χώρες που στέλνουν χρήματα και όπλα στους "τρομοκράτες" και τους εκπαιδεύουν». «Καθένας πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο: ή είναι με την τρομοκρατία, το Daesh, το Μέτωπο αλ Νόσρα και άλλους ή εναντιώνεται στην τρομοκρατία», είπε ο σύρος υπουργός Ενημέρωσης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί χάθηκε ο τάφος του "τουρκοφάγου" Νικηταρά
Η τραγική ιστορία ενός από τους πιο φημισμένους οπλαρχηγούς του 1821. Αρχικά, είχε ταφεί δίπλα στον Κολοκοτρώνη, ωστόσο ο τάφος αγνοείται
Νοέμβριος 28 2014 07:43
Ο Νικηταράς ήταν ο πιο ακαταπόνητος οπλαρχηγός του 1821. Παρών σε όλα σχεδόν τα πεδία των μαχών της Επανάστασης έλαβε το προσωνύμιο «Τουρκοφάγος». Δεν δέχθηκε καμία αμοιβή για τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα. Τελικά πέθανε τυφλός και πάμπτωχος ακολουθώντας τη σκληρή μοίρα των περισσότερων αγωνιστών εκείνης της περιόδου. Τον Δεκέμβριο του 1839 το οθωνικό κράτος φυλάκισε τον Νικηταρά με την κατηγορία της συνομωσίας κατά του θρόνου. Οι άθλιες συνθήκες κράτησης προκάλεσαν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του. Η υπερβολική υγρασία στο κελί, η απαγόρευση κάθε επικοινωνίας, οι καθημερινοί ξυλοδαρμοί από τους δεσμοφύλακες και η πεισματώδης άρνηση του Βαυαρού γιατρού να δώσει άδεια μεταφοράς του σε νοσοκομείο, «κατάφεραν» να τον κλονίσουν όσο καμιά μάχη εναντίον των Τούρκων. Η δίκη του έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 1840. Το δικαστήριο τον αθώωσε, αλλά ο Οθωνας διέταξε τον εγκλεισμό του στις φυλακές της Αίγινας. Τελικά έπειτα από 14 μήνες του απένειμε χάρη. Στις 18 Σεπτεμβρίου 1841 ο Νικηταράς επέστρεψε στο φτωχικό του σπίτι στον Πειραιά. Ωστόσο, το δράμα του δεν είχε κορυφωθεί ακόμα. Η επιστροφή του προκάλεσε τέτοια συναισθηματική φόρτιση στη μικρότερή του κόρη, ώστε αυτή έχασε τα λογικά της. Η νέα δυστυχία του έδωσε τη «χαριστική βολή». Η κακή του ψυχολογική κατάσταση επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την υγεία του. Σιγά-σιγά άρχισε να χάνει την όρασή του και λίγο πριν πεθάνει τυφλώθηκε τελείως. Τα ξημερώματα της 25ης Σεπτεμβρίου 1849 ο «Τουρκοφάγος» απεβίωσε. Αρχικά ετάφη δίπλα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Ωστόσο, φαίνεται πως ο θάνατος της γυναίκας και των παιδιών του και η έλλειψη στενών συγγενών και άμεσων απογόνων στάθηκε αφορμή να μην ενδιαφερθεί κανένας και έκτοτε αγνοείται ο τάφος. Τη στιγμή που χώρες με σαφώς μικρότερη στρατιωτική ιστορία απ’ αυτή της Ελλάδας «χτενίζουν» τα πέρατα της οικουμένης για να ανακαλύψουν οστά στρατιωτών τους, να τα επαναφέρουν στην πατρίδα και να τα ενταφιάσουν με τις πρέπουσες τιμές, η χώρα μας αγνοεί την τύχη των οστών των πολεμιστών εκείνων που χάρη στην προσωπική του θυσία της επέτρεψαν να συνεχίσει την ιστορική της πορεία.
Σχολιο.- διαχρονικά στην Ελλάδα, έπειτα από περιόδους αντίστασης, τις θέσεις κλειδιά τις αναλάμβαναν είτε όσοι ήταν στα πράγματα και στην πρότερη κατάσταση, είτε αυτοί που είχαν βγάλει την «ουρά τους» απ' έξω, οπότε δεν ήθελαν στα πόδια τους όσους είχαν πραγματικά αγωνιστεί, ώστε να αποφεύγονται οι αποκαλύψεις και οι συγκρίσεις. οπότε οι αγωνιστές κατέληγαν κατατρεγμένοι ή στην καλύτερη περίπτωση παραγκωνισμένοι και απαξιωμένοι... δε θα ξεχάσω ποτέ τη συνέντευξη ενός ηλικιωμένου αντιστασιακού (στην τηλεοπτική «Μηχανή του Χρόνου» εάν δεν απατώμαι), ο οποίος ανέφερε ότι μετά την απελευθέρωση και αφού είχε κυνηγηθεί από τους Έλληνες πλέον κατέβηκε, πάμπτωχος και άρρωστος από τις κακουχίες, στην Αθήνα ψάχνοντας εργασία και είδε συνεργάτη των Γερμανών, τον οποίον ήξερε από την περιοχή που προερχόταν, να περνά απέναντί του με μεγαλοπρεπή στολή αξιωματικού του ελληνικού στρατού. τα παραδείγματα είναι πάμπολλα και τα περισσότερα ακόμη πιο εξοργιστικά, ακόμη κι από τους γονείς μου έχω διηγήσεις τέτοιων περιπτώσεων, απλά η διήγηση του ἐν λόγῳ ηλικιωμένου ήταν πολύ γλαφυρή και ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά. Σχολιο.- Τους δοσίλογούς τους λέγανε και "Ραλληδές". Καθώς ο ομαδάρχης τους ήταν ο Ράλλης, πατέρας του γνώστού πρωθυπουργού. Στρατηγός των ταγματασφαλιτών ήταν ο Παπαδόγκωνας. Ο γιός του ήταν υπουργός αμύνης του Μητσοτάκη. Πρόχειρα, δύο παραδείγματα. Ως γνωστών η υπηρεσία στα ταγματα ασφαλείας εδίνε θέση στην χωροφυλακή. Αναρίθμητα παραδείγματα... Σχολιο.- Ο πιο ανιδιοτελής ήρωας της επανάστασης του 1821. Είναι φοβερή η ιστορία του.. Σχολιο.- παντως ο λαος διατηρει την μνημη του ,πραγμα σημαντικο Σχολιο.- Ως Έλληνες πρέπει να ντρεπόμαστε καί περισσότερο οι Ελληνάρες-παραδόπιστοι πολιτικοί μας. Σχολιο.- Εδώ δεν υπάρχει τάφος του ανθρώπου που απελευθέρωσε την Ελλάδα από τους Γερμανούς, του Άρη, τον Νικηταρά θα σεβόταν αυτό το ξεπουλημένο μόρφωμα; Σχολιο.- Έχω ακούσει ότι Ο Νικηταράς ήτανε ζητιάνος (αφού του πήρανε τα πάντα) στην εκκλησία της Αγ.Ειρήνης (εκεί που είναι σήμερα τα hipsteroμάγαζα...ειρωνία). Ισχυεί? Ξέρει κανένας γι'αυτό?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μέτρα για τον περιορισμό της μετανάστευσης, παίρνει η Μεγάλη Βρετανία
"Μπλόκο" στην ελεύθερη μετακίνηση από χώρες της ΕΕ πρός τη Μεγάλη Βρετανία, επιχειρεί να βάλει ο Ντ. Κάμερον. Τι προσπαθεί να πετύχει
Νοέμβριος 28 2014 08:15
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, αναμένεται να παρουσιάσει την Παρασκευή τις προτάσεις του σχετικά με τον περιορισμό της μετανάστευσης στη χώρα από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επιδιώκει να κερδίσει την εύνοια των ψηφοφόρων λίγους μόλις μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές. Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το μεταναστευτικό αποτελεί την κύρια ανησυχία των ψηφοφόρων, ο Κάμερον δέχεται πιέσεις για να υιοθετήσει μια πιο σκληρή τακτική πάνω στο θέμα. Πολλοί από τους Συντηρητικούς βουλευτές έχουν εκφράσει τους φόβους τους σχετικά με την αύξηση της δημοτικότητας του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP). Σύμφωνα με τους κανόνες της ελεύθερης μετακίνησης εντός της ΕΕ, οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν το δικαίωμα να εργάζονται σε οποιαδήποτε χώρα του μπλοκ. Βάσει αυτής της αρχής, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της ΕΕ καταφθάνουν στην Βρετανία, η οποία θεωρείται η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως φαίνεται σε στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη, περίπου 228.000 άτομα μετακόμισαν στη Βρετανία φέτος μέχρι τον Ιούνιο, γεγονός που ασκεί ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στην κυβέρνηση Κάμερον. Το UKIP καθώς και ορισμένα μέλη του Συντηρητικού κόμματος δηλώνουν ότι οι Βρετανοί πολίτες είναι δυσαρεστημένοι με αυτό που θεωρούν ως κατάχρηση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας από τους άνεργους μετανάστες της ΕΕ και ανησυχούν ότι ακόμα και όσοι καταφέρνουν να βρουν εργασία, οι μισθοί τους είναι πενιχροί. Η Βρετανία προχώρησε φέτος στον περιορισμό των πληρωμών από συστήματα κοινωνικής πρόνοιας για τους μετανάστες της ΕΕ, αυξάνοντας την περίοδο αναμονής προτού αυτοί δικαιούνται να λάβουν αποδοχές και μειώνοντας κατά το ήμισυ το χρονικό διάστημα στο οποίο μπορούν να διεκδικήσουν τα επιδόματα ανεργίας και παιδιού. Ανώτερο δικαστήριο της ΕΕ αποφάνθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν το δικαίωμα να μην επιτρέπουν σε μετανάστες να λαμβάνουν κάποιο επίδομα κοινωνικής πρόνοιας, δίνοντας στον Κάμερον το περιθώριο να δράσει μέσα σε ένα νομικό ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ωστόσο, ανώτερος υπουργός του Συντηρητικού κόμματος είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι η κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο περιορισμού του αριθμού των πολιτών της ΕΕ που θα επιτρέπεται να εργάζονται στη Βρετανία – μία πρόταση που αναμένεται να προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ του Λονδίνου και των ευρωπαίων εταίρων του. Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είναι μεταξύ εκείνων που έχουν προειδοποιήσει τη Βρετανία ενάντια στις προσπάθειές της να παρέμβει στην αρχή της ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ. Ο Κάμερον από την πλευρά του υποσχέθηκε να προσπαθήσει να αναμορφώσει τους δεσμούς μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ, πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί το 2017 και εφόσον επανεκλεγεί η τρέχουσα κυβέρνηση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποφυλακίστηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014, 14:36
Αποφυλακίστηκε την Παρασκευή το μεσημέρι μετά από 2,5 χρόνια η Αρετή Τσοχατζοπούλου. Με ψήφους 3 - 2 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την αποφυλάκιση της Αρετής Τσοχατζοπούλου, κάνοντας δεκτή την πρόταση των εισαγγελέων. Η Αρετη Τσοχατζοπουλου ειχε φυλακιστει παρανομα, με διαταγη που εδωσαν οι κατοχικοι στους δικαστακους τους, με βαση τον ναζιστικο νομο της συλλογικης ευθυνης. Αλλωστε, και ο ιδιος ο Τσοχατζοπουλος που είναι στη φυλακη, δεν είναι ο μονος που εκλεψε, και είναι ο τελευταιος τροχος της αμαξης των κλεφταρεων αρχικα των νεοδημοκρατων και μετα των σημιτοπασοκων. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί έκριναν ότι η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου έχει εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της κι έχει επιστρέψει στο Δημόσιο επίδικα ακίνητα, ενώ θεωρούν ότι η αποφυλάκισή της κρίνεται αναγκαία λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει το μικρότερο από τα τρία παιδιά της, τα οποία ζουν με μια οικιακή βοηθό και την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα της.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πόλεμος τιμών για το πετρέλαιο
Η κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου καθιστά τη σύνοδο του ΟPEC στη Βιέννη μια από τις πιο ενδιαφέρουσες των τελευταίων ετών. Μέχρι στιγμής δεν διαγράφεται κοινό μέτωπο των χωρών-μελών. Το πετρέλαιο θεωρείται το λιπαντικό της παγκόσμιας οικονομίας. Στρατηγικά είναι η σημαντικότερη πρώτη ύλη. Η τιμή του έχει τη δύναμη είτε να ενισχύσει την παγκόσμια οικονομία, είτε να την στραγγαλίσει. Όπως μια υψηλή τιμή ικανοποιεί τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες και πονά τους καταναλωτές, έτσι μια χαμηλή τιμή φέρνει σε δύσκολη θέση τους παραγωγούς και χαροποιεί τους οδηγούς αυτοκινήτου. Την Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντον Σιλουάνοφ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τις επιπτώσεις της χαμηλής τιμής του πετρελαίου στην οικονομία της χώρα του: Η τιμή του πετρελαίου, που σημειώνουμε, μειώθηκε τους τελευταίους μήνες 30% στοιχίζει στη Ρωσία 100 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Την ίδια στιγμή το κόστος των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία λόγω του ουκρανικού κοστολογούνται από τον αρμόδιο υπουργό σε μόλις 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Ένα 24ωρο πριν την έναρξη της συνόδου του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών στη Βιέννη ο ρωσικός κολοσσός Rosneft ανακοίνωσε τη μείωση της παραγωγής κατά 25.000 βαρέλια ημερησίως, στέλνοντας, προφανώς μήνυμα στον ΟPEC, να θέσει τέρμα στην κατρακύλα της τιμής του μαύρου χρυσού.
Στέκουν οι θεωρίες συνομωσίας; Όποτε γίνεται λόγος για μείωση της παραγωγής όλα τα βλέμματα στρέφονται στην Σαουδική Αραβία, διότι παράγει με διαφορά το περισσότερο πετρέλαιο από κάθε άλλη χώρα του κόσμου. Συνέπεια είναι να έχει πρωτεύοντα ρόλο στη διαμόρφωση της διεθνούς τιμής του μαύρου χρυσού. Τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν οι φήμες που μιλούν για γεωπολιτικό παιχνίδι ΗΠΑ-Ριάντ με στόχο την οικονομική πίεση σε Ρωσία και Ιράν. Ο Φρανκ Ούμπαχ διευθυντής έρευνας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ενέργειας και Ασφάλειας Πρώτων Υλών στο Kings College του Λονδίνου υπενθυμίζει ότι στη δεκαετία του ΄80 οι δύο χώρες έχουν «ξανασυνεργαστεί»: «Το 1986 η τιμή του πετρελαίου έπεσε περισσότερο από 50%. Ήταν η αρχή του τέλους για την οικονομική κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης». Κατά την άποψη του ειδικού ωστόσο η σημερινή χαμηλή τιμή του μαύρου χρυσού δεν σχετίζεται με κάποια μυστική συμφωνία ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας και βλέπει τις δύο πετρελαιοπαραγωγές χώρες περισσότερο ως ανταγωνιστές παρά ως συμμάχους.
Χαμηλή τιμή, οικονομική ανάπτυξη H χαμηλή τιμή του μαύρου χρυσού επιδρά ωστόσο και θετικά στην παγκόσμια οικονομία. Η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι όταν η τιμή πετρελαίου πέφτει κατά 10% η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται κατά 0,2%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές η παγκόσμια οικονομία θα έπρεπε να αναπτυχθεί τώρα κατά 0,6%. Οι 28 χώρες-μέλη της ΕΕ θα διέθεταν κάθε χρόνο 100 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα για εισαγωγές πετρελαίου σε περίπτωση που η τιμή ανά βαρέλι σταθεροποιούνταν στα 80 δολάρια. Από την άλλη πλευρά όμως η υψηλή τιμή πετρελαίου τα τελευταία 15 χρόνια αύξησε τα έσοδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών, οι οποίες έζησαν τουλάχιστον εν μέρει μια οικονομική ανάπτυξη. Κερδισμένη βγήκε κυρίως η Γερμανία. Περίπου το 7,5% των γερμανικών εξαγωγών κεφαλαιουχικών αγαθών εξήχθησαν τα τελευταία χρόνια σε πετρελαιοπαραγωγές χώρες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το τιτίβισμα Παπαδημούλη για το «μπουμπούκι» της ΝΔ
Μέσω ανάρτησής του στο Twitter σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την εμπλοκή του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Παπανικολάου σε κύκλωμα το οποίο ιδιοποιούταν περιουσίες εύπορων μοναχικών ανθρώπων μέσω πλαστών διαθηκών. «Αν το "μπουμπούκι" ήταν συγγενής Συριζαίου, θα γινόταν χαμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H CAPITAL διαχωριζει τη θεση της. Μονταζιερα Μαξιμου για τον ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδινο. Πως το mail ενός στελεχους στη Eurobank εφτασε στον… Τυπο
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυξηση μεχρι και 390% στα φαρμακα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαζικη και δναμικη η χθεσινη απεργια. Δεκαδες χιλιαδες συμμετειχαν σε μια από τις πολυπληθεστερες απεργιακες πορειες των τελευταιων χρονων. Εργαζομενοι του δημοσιου και ιδιωτικου τομεα, διαθεσιμοι και ανεργοι, συνταξιουχοι και φοιτητες, ενωσαν τις φωνες τους κατά των κυβερνητικων πολιτικων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εισαγγελική εντολή για το μέγιστο βασανιστήριο: την αναγκαστική σίτιση.....
"Στην πολυήμερη και επικίνδυνη απεργία πείνας αντί για δικαίωση ήρθε η σκληρή εντολή από την εισαγγελέα των φυλακών για αναγκαστική σίτιση, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και στοιχειοθετεί το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου, αφού από την πρώτη στιγμή με θάρρος και παρρησία ο Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη λήψη τροφής καθ’ οποιονδήποτε τρόπο και ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας έστω και αν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του." Προς τιμήν τους οι θεράποντες γιατροί ασκούν τα καθήκοντά τους με ποιότητα και ευαισθησία κάτω από την εποπτεία και το αμέριστο ενδιαφέρον του Διοικητή του Νοσοκομείου για να τον σώσουν και να τον στηρίξουν στη σκληρή αυτή δοκιμασία του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γερμανοί βιομήχανοι: «Θέλουμε τα λιμάνια, τα αεροδόμια και όλη την δημόσια περιουσία της Ελλάδας»  
“Γερμανοί βιομήχανοι εισηγούνται εκ νέου την υπαγωγή ελληνικών περιουσιακών στοιχείων στον ESM ως εγγύηση σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. ” 
Γερμανοί βιομήχανοι εισηγούνται εκ νέου την υπαγωγή ελληνικών περιουσιακών στοιχείων στονESM ως εγγύηση σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Deutsche Welle, ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) επαναφέρει την πρότασή του πέρι αποπληρωμής του ελληνικού χρέους μέσω εκποίησης περιουσιακών στοιχείων. Μιλώντας στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine, o επικεφαλής του συνδέσμου, Ούλριχ Γκρίλλοδηλώνει ότι «στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για παράδειγμα επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, λιμάνια, αεροδρόμια ή άλλα ακίνητα» καιπροτείνει να μεταφερθούν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, ώστε, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές να διασφαλίσουν τα χρήματά τους. «Όταν μία επιχείρηση κηρύττει πτώχευση, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιστωτές παραιτούνται από τις αξιώσεις τους, τουλάχιστον εωσότου ο διαχειριστής της πτώχευσης να εξετάσει τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και να αποφανθεί σχετικώς» εξηγεί ο Γκρίλλο. Παράλληλα, ο επικεφαλής του BDI επικρίνει τις καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και υποστηρίζει ότι η πώληση κρατικής περιουσίας θα ήταν μία καλή «συνταγή»για την εξυγίανση του προϋπολογισμού σε όλες τις χώρες της κρίσης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η νέα αποικιοκρατία
Σε άλλες παλαιότερες εποχές «αντιβασιλείς», έπαρχοι και αξιωματούχοι έφταναν από την μητρόπολη για να διοικήσουν τους πρωτόγονους ιθαγενείς, να δώσουν τα φώτα τους και να ρουφήξουν τον πλούτο τους. Σήμερα, όπως αρχίζει πια να γίνεται ξεκάθαρο από το ελληνικό παράδειγμα εποπτείας, η αποικιοκρατική διοίκηση γίνεται κατά κύριο λόγο από το πρόθυμο εγχώριο πολιτικό προσωπικό. Αυτοί οι πρόθυμοι τοποθέτησαν τη χώρα στη μέγγενη των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων φρόντισαν να εντάξουν στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας τις απαιτήσεις των δανειστών και από το 2010 μέχρι και τώρα διοικούν ως τοποτηρητές ξένων συμφερόντων μετατρέποντας τη χώρα σε αποικία χρέους, όπου: • Δημιουργήθηκε μια τεράστια δεξαμενή φτηνού εργατικού δυναμικού • Υποτιμήθηκαν γενικότερα οι αξίες που θα επιτρέψουν στα εγχώρια και ξένα κοράκια να αρπάξουν τζάμπα ότι έχει αξία και προοπτική κέρδους • Απελευθερώθηκε η ασυδοσία του αφεντικού που μπορεί να κάνει νόμιμα τις δουλειές του τζάμπα • Δημιουργήθηκε ο μηχανισμός αφαίμαξης του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου για την εξυπηρέτηση του χρέους Στην ελληνική αποικία (χρέους) η εκλεγμένη κυβέρνηση έχει το ρόλο της μαριονέτας και υπάρχει μόνο και μόνο για να νομιμοποιεί και να εφαρμόζει τις αποφάσεις των δανειστών: • Πόσο, σε ποιον και τι θα ξεπουληθεί • Πόσος από τον παραγόμενο πλούτο θα επιστραφεί στους δανειστές • Σε ποιο ποσοστό και σε ποιο βαθμό θα πεταχτεί στο περιθώριο η ελληνική κοινωνία με την εξαφάνιση των κοινωνικών δαπανών. Η βασικότερη ωστόσο δουλειά και το κύριο καθήκον της εκλεγμένης ελληνικής κυβέρνησης είναι η φροντίδα για τη συντήρηση και διαιώνιση του καθεστώτος αποικίας χρέους για τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτού του καθήκοντος ακούμε τους σημερινούς αλλά και τους επίδοξους επόμενους ιθύνοντες να ορκίζονται πίστη στη βιωσιμότητα και την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, ακριβώς την ίδια στιγμή που με καμία αριθμητική και υπολογισμό κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν. Ακόμη κι αν εξαθλιωθεί το σύνολο του ελληνικού λαού για τον επόμενο αιώνα.. Αυτή η αναγνώριση—από το απερχόμενο αλλά και το επερχόμενο- πολιτικό προσωπικό της δυνατότητας εξυπηρέτησης ενός χρέους που κανένας μαθηματικός υπολογισμός δεν το κάνει βιώσιμο, είναι η αποδοχή του καθεστώτος της αποικίας χρέους για τη χώρα.
Πηγή: Δημήτρης Μηλάκας-
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαζικές διαδηλώσεις στην Πανελλαδική απεργία
Δεκάδες χιλιάδες κόσμου –εκτιμήσεις κάνουν λόγο για50.000 διαδηλωτές- πήραν μέρος στις πορείες που έγιναν σήμερα ενάντια στην κυβέρνηση και τα νέα μέτρα λιτότητας προ των πυλών.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους «περήφανους φασίστες» της Σχολής Αξιωματικών
Δύο μήνες μετά την υποβολή του αιτήματός μας να πληροφορηθούμε το αποτέλεσμα της διερεύνησης των καταγγελιών σχετικά με τους «περήφανους φασίστες» δοκίμους της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, πήραμε επιτέλους απάντηση… Στο τεύχος Ιουνίου, δημοσιεύσαμε το ρεπορτάζ με τίτλο «Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ: Φυσικά είμαστε φασίστες. Υπάρχει κανένα πρόβλημα;», με συνέντευξη της καθηγήτριας εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Paris ΧΙ και πρώην συμβούλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή, Αναστασίας Τσουκαλά. Η συνέντευξη της Α. Τσουκαλά δόθηκε αφού ολοκληρώθηκε η κατάθεσή της (Μάιος 2014), που πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο μετά την καταγγελία της στην τότε ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την εμπειρία της τον Μάρτιο 2013, όταν είχε παραδώσει σεμινάρια στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Η κατάθεση της κας Τσουκαλά έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), και πάντως ήταν γραπτή. Στις 2 Ιουλίου 2014, η αξιωματική αντιπολίτευση, δια τριών βουλευτών της (Δημήτρη Β. Τσουκαλά, Χαράς Καφαντάρη, Μαρίας Διακάκη), προέβη σε ερώτηση σχετικά με το θέμα προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Έναν μήνα αργότερα, στις 2 Αυγούστου 2014, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με την υπ’ αριθ. 7017/4/17712/02-08-2014 απάντηση του υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια, υποστήριξε ότι η διενεργηθείσα Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση (ΠΔΕ) –και όχι, συνεπώς, Ένορκη Διοικητική Εξέταση– έχει περαιωθεί, ότι βρισκόταν στο στάδιο της αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού, μετά το πέρας της οποίας επρόκειτο να ληφθεί η σχετική απόφαση. Σχεδόν δύο μήνες μετά την απάντηση του Υπουργείου, απευθυνθήκαμε με γραπτό αίτημα στην Ελληνική Αστυνομία, ζητώντας να πληροφορηθούμε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Πέραν αυτού, ζητήσαμε διευκρινίσεις ως προς τον λόγο για τον οποίο κρίθηκεότι οι καταγγελίες δεν αποτελούσαν επαρκείς ενδείξεις για τη διενέργεια ΕΔΕ και προτιμήθηκε η διενέργεια της, διοικητικά κατώτερης ισχύος, ΠΔΕ, το ποιος έδωσε τη σχετική εντολή, και το γιατί η κ. Τσουκαλά κατέθεσε γραπτώς εφόσον η ΠΔΕ διενεργείται προφορικά. Η απάντηση που λάβαμε δύο μήνες αργότερα, είναι η ακόλουθη:
Σε απάντηση του από 23-9-2014 ηλεκτρονικού σας μηνύματός, σχετικά με πειθαρχική διερεύνηση περιστατικού (Μάρτιος 2013) στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Τον Απρίλιο του 2013, με διαταγή της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης (Π.Δ.Ε.), για το επίμαχο περιστατικό. Η Π.Δ.Ε. δεν μετατράπηκε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε), καθόσον από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν δεν προέκυπταν στοιχεία ικανά και τέτοιας βαρύτητας, από τα οποία να διαφαίνεται η διάπραξη παραπτώματος που επισύρει την επιβολή ανώτερης πειθαρχικής ποινής. Στο πλαίσιο της Π.Δ.Ε., εξετάστηκε ενόρκως καθηγήτρια εγκληματολογίας, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 24 παρ. 3 του Π.Δ. 120/2008. Η Π.Δ.Ε. περαιώθηκε και υποβλήθηκε για εκδίκαση στον Διοικητή της Σχολής Αξιωματικών, ο οποίος, με απόφασή του, έθεσε την υπόθεση στο αρχείο από πειθαρχικής πλευράς, καθόσον δεν διαπιστώθηκε ευθύνη κανενός Δόκιμου Υπαστυνόμου ή άλλου αστυνομικού. Εκτός από τα προαναφερθέντα, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, τόσο κατά το ημερήσιο πρόγραμμα όσο και κατά τις απογευματινές διαλέξεις, όπου διδάσκουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές ουδέποτε έχει διαπιστωθεί ή αναφερθεί από τους Αξιωματικούς, στη Σχολή Αξιωματικών, επίμεμπτη συμπεριφορά Δοκίμων Υπαστυνόμων. Τέλος, από το αρχείο της ίδιας Σχολής, προκύπτει ότι ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε σε βάρος Δοκίμων Υπαστυνόμων παρόμοια καταγγελία.
Από την απάντηση που λάβαμε ύστερα από δύο μήνες και δεκάδες τηλεφωνήματα –ακόμα και με σύμβουλο του υπουργού, καθώς όπως πληροφορηθήκαμε ήταν αυτός που ανέλαβε τον χειρισμό του αιτήματός μας– δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ότι εκπλησσόμαστε. Η συγκάλυψη κάθε περιστατικού όπου αστυνομικός καταγγέλλεται για ανάρμοστη συμπεριφορά είναι αποδεδειγμένα η πάγια τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας και της εκάστοτε πολιτικής της ηγεσίας μέχρι σήμερα. Έκπληξη θα μας προκαλούσε το αντίθετο, το να δήλωναν δηλαδή τουλάχιστον θορυβημένοι και να υπόσχονταν ότι θα διενεργήσουν σε βάθος έρευνα για το καθεστώς εντός της Σχολής από την οποία αποφοιτούν οι μελλοντικοί αξιωματικοί του σώματος. Εδώ, όμως, αυτό που διαφαίνεται από το πνεύμα της απάντησης -καθώς και από τον χρόνο- είναι έως και ενόχληση για το γεγονός ότι πράξαμε το αυτονόητο καθήκον για έναν δημοσιογράφο, την άσκηση δηλαδή του δημόσιου ελέγχου των θεσμών με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών. Για την Ελληνική Αστυνομία, η έννοια της λογοδοσίας στην κοινωνία είναι κενό γράμμα. Φαίνεται πως όχι απλώς δεν έχουν πεισθεί ότι αποτελεί ντροπή για το Σώμα τους το να δηλώνουν αστυνομικοί αντιδημοκρατικά φρονήματα, αλλά αντίθετα κυριαρχεί η βεβαιότητα πως ακόμα κι όταν τα φρονήματα αυτά οδηγούν σε πράξεις, το Σώμα θα τις καλύψει. Κι αν έχουν την ατυχία να «συλληφθούν» από τον φωτογραφικό φακό, το πολύ πολύ να δεχτούν μια ποινή 8 μηνών με αναστολή (όπως στην περίπτωση του αστυνομικού των ΜΑΤ που γρονθοκόπησε τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη) και να αθωωθούν ακόμη κι απ’ την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, μιας και όπως μας πληροφόρησε προ καιρού η ελληνική δικαιοσύνη, οι μπουνιές στα μούτρα της Μπόλαρη είναι… εντός του πλαισίου των αστυνομικών καθηκόντων. Αν λοιπόν δεν τιμωρείται η πράξη, αλλά αντίθετα φτάνει να επιβραβεύεται δια της συγκάλυψης από τους μηχανισμούς της αστυνομίας και να νομιμοποιείται κάθε φορά που –σπάνια είναι η αλήθεια– φτάνει κάποια υπόθεση στη δικαιοσύνη, πώς να περιμένει κανείς ότι θα θορυβηθεί η Αστυνομία και η πολιτική της ηγεσία από την εκδήλωση αντιδημοκρατικών φρονημάτων εντός της Σχολής Αξιωματικών; Εδώ για τα ρατσιστικά συνθήματα των ΟΥΚάδων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010, που και δημόσια ήταν αλλά και βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο, το δικαστήριο αντέδρασε με μια ποινή- χάδι (τρεις μήνες και 15 ημέρες με αναστολή) προς δύο μόνον από τους συνολικά 39 κατηγορουμένους. Θα μπορούσε στ’ αλήθεια να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό στο δικό μας παράδειγμα; Επειδή, ωστόσο, το να δεχτεί κανείς ότι τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας έχουν επιτύχει την πλήρη αυτονόμησή τους και ούτε η πολιτική ούτε η δικαστική εξουσία έχει τη βούληση να παρέμβει, είναι από μόνο του μια ήττα, εμείς θα συνεχίσουμε να εξαντλούμε κάθε δυνατότητα να πάρουμε απαντήσεις και να δημοσιοποιούμε την αλήθεια
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με κόκκινο μπαλόνι κατά της Coca-Cola στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Σε μια κίνηση αλληλεγγύης προς τους απεργούς της Coca-Cola προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εισήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής κρατώντας ένα κόκκινο μπαλόνι που έγραφε "ούτε γουλιά... στην Coca-Cola", θυμίζοντας έτσι στην Εθνική Αντιπροσωπία τον αγώνα των εργαζομένων στην 3ΕΘεσσαλονίκης. Δεχόμενη παρατήρηση από την προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η κα. Κωνσταντοπούλου αντέδρασε λέγοντας "Ζήτησε να εξαφανιστεί το κόκκινο μπαλόνι, σύμβολο του αγώνα των εργαζομένων της γνωστής πολυεθνικής, όπως κάποιοι θέλουν να εξαφανιστούν αυτά τα κορμιά που πέφτουν στον βωμό του κέρδους και να κρύψουμε τον αγώνα τους". Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι στην 3Ε Θεσσαλονίκης απεργούν από την 1η Οκτωβρίου 2013 διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του εργοστασίου και δηλώνουν πως δε θα σταματήσουν τον αγώνα τους αν δεν ξανανοίξει το εργοστάσιο.
Σχολιο.- Πολύ καλα εκανε. Και γω εφερα τετοια μπαλονια από την πορεια , και ταβαλα στο δωματιο του γιου μου να τα βλεπει αυτος και οι φιλοι του , και του εξηγησα γιατι είναι συμφέρον μας ναγοραζουμε προιοντα που παραγονται στην Ελλαδα. Σχολιο.- Μπράβο σου ρε φίλε το ιδιο έκανα και σ όλη την διαδρομή με το μετρό άναψε συζήτηση απο ένα μπαλόνι παρακαλώ ,και πάρα πολλοί δεν είχαν ιδέα για το εμπάργκο και την βρωμιά της πολυεθνικής ,και η κουβέντα είμαι σίγουρος ότι συνεχίστηκε .Την ιδια συζήτηση κάνω σε σημεία πώλησης όπου μπορώ διακριτικά ,για να μην φάω ξύλο .Μπράβο στην Κωνσταντοπούλου .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η λέξη Έλληνας απαγορευόταν επι 1.500 χρόνια με ποινή θανάτου!
Η μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνισμού –χωρίς αμφιβολία– έγινε κατά τη διάρκεια του 4ου μ.Χ. αιώνα. Από τότε και για τα επόμενα 1500 χρόνια ακόμη και το όνομα Έλληνας απαγορεύτηκε τελείως να χρησιμοποιείται. Στη διάρκεια αυτών των 1500 ετών ψάξτε να βρείτε το όνομα Έλληνας σε ό,τι έμεινε γραπτό στην eλληνική γλώσσα. Δεν υπάρχει. Έγινε καταπιεστικά Ρωμαίος ή Ρωμιός και η Ελλάδα και οι Έλληνες ξεχάστηκαν για πάντα. Το όνομα Έλληνας ήταν απαγορευμένο επί ποινή ΘΑΝΑΤΟΥ. Συκοφαντήθηκε ανελέητα και κακόβουλα και έγινε συνώνυμο του ειδωλολάτρη, μία λέξη ειδικά κατασκευασμένη για τους έλληνες μόνο με «πνευματική» μανία. Κατά το υπόλοιπο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τα χρόνια του Βυζαντίου και κατά την τουρκοκρατία, ο ραγιάς Ρωμιός είχε ξεχάσει τελείως την Ελλάδα, την ελληνικότητά του και το ίδιο το όνομά του. Τον έκαναν να απεχθάνεται τον έλληνα και για αυτό έγινε ρωμιός και μάλιστα να είναι υπερήφανος για αυτό. Κανένας άλλος λαός στον κόσμο δεν πέταξε το όνομά του για να πάρει το όνομα του κατακτητή. Θλιβερό κατάντημά μας. Έμεινε, όμως, η ελληνική γλώσσα η οποία εξυπηρέτησε το εκάστοτε κατεστημένο, αλλά και αυτή αλλοιώθηκε βάναυσα να το υπηρετεί. Χιλιάδες λέξεις της πήραν άλλη σημασία που ήθελαν οι κατακτητές οι οποίοι ήξεραν ότι ένα λαό τον κατακτάς όταν όντως του αλλάζεις τη γλώσσα του. Η 25η Μαρτίου 1821 έφτασε σαν ένας εφιάλτης και τον ξύπνησε, γιατί στο βαθύ υποσυνείδητο όλοι οι σκλάβοι Ρωμιοί ήξεραν ότι ήταν «Έλληνοι». Ευτυχώς τους είχε μείνει και αυτό μέσα στη ρωμαίικη παράδοση. Τα δημοτικά μας τραγούδια και πάλι ευτυχώς κράτησαν κάτι από αυτή την καταστροφική ισοπέδωση. Αυτή ήταν η ζοφερή κατάσταση των Ελλήνων όταν ανέτειλε το 1821. Κατά την Αναγέννηση οι Ευρωπαίοι μάς «άνοιξαν» λίγο τα μάτια, αλλά η λάμψη της, δυστυχώς, δεν μπορούσε να φτάσει σε κάθε ελληνική γωνιά της Μεσογείου. Εξάλλου ακολούθησαν και τα 400 χρόνια της μαύρης Τουρκοκρατίας. Μέχρι και το 1821 –και πολύ μετά από αυτό– η πραγματικότητα ήταν ότι όλος ο Ελληνισμός έμεινε πρώτα από όλα ανιστόρητος και συνεπώς ανελλήνιστος. Η ρωμιοσύνη τον κρατούσε απολίτιστο και κάτω από την εξουσία των δογμάτων και τον τυραννούσε πολιτικά, αλλά περισσότερο πνευματικά. Ακόμη και μετά το 1821 η Ευρώπη φιλελληνικά προσπάθησε να μάς βοηθήσει, αλλά το ρωμαίικο έμεινε πάντοτε εναντίον της Ελλάδας και κάθε τι ελληνικό. Ακόμη και σήμερα ονομάζουμε τους προγόνους μας, τους φωτοδότες της ανθρωπότητας φευ, τους ιδεολάτρες που έσπειραν το σημερινό μας πολιτισμό, χλευαστικά τους υποβιβάζουμε και τους αποκαλούμε αηδιαστικά ειδωλολάτρες! Η ελληνικότητά μας ακόμη και σήμερα διαστρεβλώνεται, τις περισσότερες φορές αποκρύπτεται και αλλοιώνεται τόσο άδικα ώστε να την απωθούμε. Ο σημερινός έλληνας αγνοεί τελείως το παρελθόν του και τον εαυτό του. Με τη ρωμιοσύνη γίναμε ένας λαός σχιζοφρενής. Τι μέλλον μπορεί να έχει ένας λαός ο οποίος δεν γνωρίζει την ένδοξη ιστορία και το λαμπρό παρελθόν του το οποίο θα πρέπει να τον οδηγεί στο μέλλον για σημαντικότερα κατορθώματα; Οι Ευρωπαίοι ακόμη και σήμερα περιμένουν σπίθες αναλαμπής από τον ελληνισμό που δεν έρχονται. Ως ρωμιοί τι έχουμε δώσει στον κόσμο; Η Ευρώπη κατά την Αναγέννηση αναγεννήθηκε μέσα στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Εμείς είμαστε αιώνες πίσω και ζούμε μέσα σε ένα δογματισμό και κρατικισμό που δεν είναι ελληνικά και αυτό ακριβώς μας απομονώνει από την Ευρώπη, αλλά περισσότερο εκμηδενίζει τις δημιουργικές δυνάμεις του Ελληνισμού. Με μία τόσο μακραίωνη ταπείνωση, ο σημερινός Έλληνας δεν γνωρίζει το χθες και είναι ανίκανος να προβλέψει και να βαδίσει στο ελληνικό του μέλλον. Αυτό μας έχει φέρει σε μία κατάσταση βαρβαρότητας που τη ζει σήμερα ο Έλληνας μέσα στη χρεοκοπία του. Το πιο σημαντικό πράγμα που μας έφερε τα ο 1821 –εκτός από την ελευθερία από τον τουρκικό ζυγό– είναι που ξαναέφερε στην επιφάνεια και ζωντάνεψε τα ονόματα Ελλάς και Έλληνες. Να, λοιπόν γιατί η γενναία Ελληνική Επανάσταση αφορίστηκε τόσο πανηγυρικά! Η ρωμιοσύνη μάς ήθελε ανιστόρητους, βάρβαρους και σκλάβους. Ποιος το αμφιβάλει αυτό; Εάν έχετε διαβάσει δύο-τρία βιβλία Ιστορίας, βάλτε το χέρι στην καρδιά σας και πέστε ότι όλα τα ανωτέρω είναι ψέματα. Η καρδιά που χτυπάει ελληνικά και βλέπει ελεύθερα και με πόνο την κατάντιά μας, θα ομολογήσει την αλήθεια που φαίνεται με γυμνό μάτι. Ας κοιτάξουμε λίγο γύρω μας.
Είχε απόλυτο δίκιο ο ποιητής μας Κωστής Παλαμάς που διακήρυξε: Αυτό το λόγο θα σας πω δεν έχω άλλο κανένα, Μεθύστε με το αθάνατο κρασί του Εικοσιένα.
Μόνο τότε θα ψάλλουμε με πολλή υπερηφάνεια τα αθάνατα λόγια του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού. Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη Των ελλήνων τα ιερά Και σαν πρώτα ανδρειωμένη Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά!
ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Ας σκεφτούμε ΟΜΩΣ τι μας λένε και τι μας συμβουλεύουν τα λόγια αυτά!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακριβαίνουν φάρμακα, ξενοδοχεία, βιβλία, εφημερίδες
Μέσω της αύξησης του ΦΠΑ
Αύξηση του κατώτατου συντελεστή ΦΠΑ από το 6,5% στο 8,5% ή στο 9,5% αποφάσισε να δώσει στην τρόικα η κυβέρνηση, με στόχο να πείσει τους δανειστές να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση ενημέρωσε ήδη από το βράδυ της Πέμπτης (27/11) τους δανειστές γι' αυτό, εξ ου και, μετά το euroworking group, μας έκλεισαν το «μάτι» ότι μπορεί την επόμενη εβδομάδα να έρθουν στη χώρα. Η απόφαση αυτή σημαίνει πως θα επιβαρυνθούν με αυξήσεις μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες, όπως είναι τα φάρμακα , τα εμβόλια, η διαμονή στα ξενοδοχεία, τα κάμπινγκ και τα πάσης φύσης καταλύματα, τα βιβλία, οι εφημερίδες, τα περιοδικά και τα θεατρικά εισιτήρια. Αύξηση δεν προβλέπεται στο συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά, μέτρο το οποίο, σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση, μένει εκτός της όποιας αναπροσαρμογής.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεώτερη ενημέρωση για Ηρακλή Κωστάρη
οι θεράποντες ιατροί του Ηρακλή Κωστάρη επέτρεψαν την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού (αίτημα, που είχε υποβάλει ο ίδιος από την πρώτη στιγμή της μεταφοράς του στο κελί του Ευαγγελισμού) και ο Ηρακλής Κωστάρης, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του διακόπτει την απεργία πείνας στην 31η ημέρα. Το αίτημά του για ΜΕΤΑΦΟΡΑ στις ΦΥΛΑΚΚΕΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ώστε κατ΄επέκταση να λαμβάνει τις άδειες, που δικαιούται, έχει ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ από το αρμόδιο Συμβούλιο. Θα υπάρξει δήλωση του Ηρακλή Κωστάρη τις επόμενες ημέρες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΣΥΡΙΖΑ στο City του Λονδινου σε επαφη με τους επενδυτες. «Χρησιμη και θετικη» χαρακτηριζουν οι εκπροσωποι των επενδυτικων κολοσσων στις συνομιλιες τους με Σταθακη και Μηλιο. «Ο στοχος επετευχθη» λενε τα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ στις συζητησεις στο κλειστο δειπνο εργασιας
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να αντιταχθούμε στη σκανδαλώδη “επίσκεψη” του Νταβούτογλου – Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια
Στις 5 Δεκεμβρίου 2014 καταφθάνει στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και αρχιτέκτονας του νεο-οθωμανισμού, Αχμέτ Νταβούτογλου, για να συμμετάσχει στο κοινό, ελληνοτουρκικό υπουργικό συμβούλιο. Την ίδια στιγμή που πραγματοποιείται μια νέα επέκταση της εισβολής στην Κύπρο, με την έμπρακτη αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ· την ίδια στιγμή που η Τουρκία βρίσκεται στο αποκορύφωμα της επεκτατικής της δραστηριότητας, προωθώντας τα σχέδιά της στην Συρία, και ευρύτερα στην Μέση Ανατολή και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον κουρδικό λαό· την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε απομόνωση σε ολόκληρη την περιοχή, τότε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επιλέγει να συμμετάσχει σ’ ένα ακόμη στιγμιότυπο «ελληνοτουρκικής φιλίας». Μόνο που, πλέον, και μετά τα τελευταία γεγονότα στην Κύπρο, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν εισέλθει για μια ακόμα φορά σ’ ένα νέο στάδιο: Πλέον, η τουρκική κυβέρνηση δεν επιδιώκει να επιβάλει τα συμφέροντά της δια της «φιλίας» αλλά δια των εκβιασμών και της ανοιχτής επιβολής. Γι’ αυτό και αυτό το κοινό ελληνοτουρκικό συμβούλιο δεν είναι απλώς μόνον ένα ακόμη πυροτέχνημα «φιλίας», αλλά επί της ουσίας η πρώτη συνάντηση του νεο-οθωμανού περιφερειακού δυνάστη, που αμφισβητεί ανοικτά το καθεστώς του Αιγαίου και απειλεί τη Θράκη, με την ελληνική «διοίκηση». Αποτελεί σκάνδαλο η συνάντηση των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών ,τη στιγμή που η Ελλάδα όχι μόνο έχει εγκαταλείψει το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου και δεν διεξάγονται κοινές συναντήσεις των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας-Κύπρου, όπως θα έπρεπε! Οι εξελίξεις έχουν προχωρήσει πάρα πολύ για να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Πλέον, στην ευρύτερη περιοχή, από την μία πλευρά, υπάρχουν όλοι εκείνοι που επιδιώκουν το χάος, και την αποσταθεροποίηση, τον «πόλεμο των πολιτισμών» και την ενίσχυση του Ισλαμικού Χαλιφάτου, για να τους χρησιμοποιήσουν μετέπειτα ως «εργαλείο» για να στήσουν την νέα αποικιακή φυσιογνωμία της Μέσης Ανατολής. Από την άλλη, είναι το στρατόπεδο των απειλούμενων, που κινδυνεύουν να γνωρίσουν μια νέα μακρά περίοδο υποδούλωσης. Σ’ αυτήν την μοίρα βρίσκονται οι Κούρδοι, οι Παλαιστίνιοι, και βέβαια εμείς, οι Έλληνες στην Ελλάδα και την Κύπρο –καθώς οι νέο-οθωμανοί θεωρούν την μνημονιακή καταβύθιση της χώρας μας, και την μεταβολή της σε αποικία χρέους, την μεγάλη ευκαιρία για να ολοκληρώσουν την δορυφοροποίηση της στη σφαίρα επιρροής τους. Ο ελληνικός λαός ή θα αγωνιστεί για την αυτοδιάθεσή του ενάντια στην διπλή επιβολή που ασκούν Δύση –Αμερικάνοι και Γερμανοί– και Νεο-οθωμανική Τουρκία ή θα βρεθεί μπροστά στο φάσμα μιας τελεσίδικης ιστορικής συρρίκνωσης. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Γι’ αυτό και καλούμε όλους να διαδηλώσουμε ανοικτά ενάντια σε αυτή τη σκανδαλώδη «επίσκεψη», ιδιαίτερα τη στιγμή που πραγματοποιείται.
ΕΞΩ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΕΞΩ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ! ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΙΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 5:30 μμ.!
ΑΡΔΗΝ,- ΔΗΚΚΙ,- Χριστιανική Δημοκρατία
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! O Α. Σαμαράς στη μασονική στοά “Three Eyes”... στην ίδια στοά με τον Draghi και την Lagarde * Antonis Samaras (classe 1951, politico, attuale primo ministro della Grecia, affiliato alla “Three Eyes”)
Η μασονία ελέγχει τον κόσμο... ιδού η λίστα... Έχουμε έναν πόλεμο μεταξύ "προοδευτικής" και "συντηρητικής" μασονίας. Εμπλεκόμενες όλες οι χώρες... ηγέτες όπως Obama, Merkel, Napolitano... ακόμη κι ο ηγέτης των τζιχαντιστών Abu Bakr al-Baghdadi (Isis). Στη λίστα βρίσκουμε και τον Σαμαρά...
Συνωμοσιολογία και αντισημιτισμός... θα πουν ορισμένοι. Αμ δε...
Όλα βασισμένα σε ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, φυλαγμένα ως τώρα στα αρχεία των υπερεθνικών στοών "Ur-Lodges" και τα καταθέτει ο Μέγας Διδάσκαλος της Δημοκρατικής Ανατολής Gioele Magaldi.
Τα ελληνικά ΜΜΕ κι οι "ανταποκριτές" στην γειτονική Ιταλία κάνουν τις άφωνες πάπιες... Βιβλία, άρθρα και μέσα στο club ο Αντωνάκης Σαμαράς. Κι η πλάκα είναι ότι εκτελεί συμβόλαιο εξόντωσης του λαού μας και της πατρίδας μας... Να δούμε... Τώρα, έστω από ένα μικρό, ασήμαντο ιστολόγιο που φέρνει στο φως στοιχεία που υπογράφουν με ονοματεπώνυμο έγκυροι δημοσιογράφοι, θα διαψεύσει, θα τους μηνύσει... η μούγκα στη στρούγκα της στοάς; Θα τολμήσει να διαψεύσει ή να μηνύσει τον δημοσιογράφο Edoardo Bettella ο Α. Σαμαράς; Βάλτε το... άρθρο του έγκυρου περιοδικού pop off στη μετάφραση του google... Δείτε για το βιβλίο "Massoni. Società a responsabilità illimitata, vol. 1: La scoperta delle Ur-Lodges" ή αγοράστε το ηλεκτρονικά από το "amazon", ελπίζοντας πως θα βρεθεί κάποιος δημοσιογράφο-ανταποκριτής στην Ιταλία να στείλει στοιχεία (άλλωστε αυτοί πληρώνονται να μεταφράζουν)... και μετά πεστε μας για "ψεκασμένους"! Τυχαίο ότι ο μόνος έλληνας πρωθυπουργός που δεν φόρεσε τον σιωνιστικό κιπά ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, που μισεί μέχρι κι ο πατροκτόνος εθνικός ολετήρας;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΧΩΡΕΣ Αποφάσισαν να διατηρήσουν τα επίπεδα παραγωγής
ΒΙΕΝΝΗ.-- Ο Οργανισμός των Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC), που συνεδρίασε χτες στη Βιέννη, αποφάσισε να διατηρήσει το ανώτατο επίπεδο παραγωγής σε 30.000.000 βαρέλια τη μέρα. Οι υπουργοί των δώδεκα χωρών που συμμετέχουν στον Οργανισμό (Αλγερία, Αγκόλα, Βενεζουέλα, Εκουαδόρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράκ, Ιράν, Κουβέιτ, Κατάρ, Λιβύη, Νιγηρία, Σαουδική Αραβία) πήραν αυτή την απόφαση σε μια περίοδο που συνεχίζεται η πτωτική πορεία της τιμής του πετρελαίου (30% από τον Ιούνη) με την τιμή του αργού (μπρεντ) να έχει φτάσει στα 75,18 δολάρια. Φυσικά, στην απόφαση που πάρθηκε υπήρχαν αντιδράσεις από διάφορες χώρες - μέλη του Οργανισμού αλλά και από πετρελαιοπαραγωγές χώρες εκτός Οργανισμού. Στην πρώτη κατηγορία, η Βενεζουέλα ζήτησε μείωση της παραγωγής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπερπροσφορά στην αγορά, και στη δεύτερη περίπτωση η Ρωσία, μέσω του ενεργειακού κολοσσού «Rosneft», είχε ανακοινώσει, μια μέρα πριν τη χτεσινή συνεδρίαση του ΟPEC, τη μείωση της παραγωγής κατά 25.000 βαρέλια ημερησίως, προσπαθώντας να στείλει ένα «μήνυμα» ώστε να σταματήσει η πτώση της τιμής του πετρελαίου. Ομως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δηλαδή οι μεγαλύτερες χώρες του καρτέλ πετρελαίου, ήδη από τις προηγούμενες μέρες είχαν διαμηνύσει ότι δεν θα συναινούσαν σε κίνηση μείωσης της υφιστάμενης παραγωγής. Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των διεθνών τιμών έχει επίσης η αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ σε σχιστολιθικό πετρέλαιο και αέριο, που έχει μικρότερο κόστος εξόρυξης αλλά προκαλεί τεράστια ζημιά στο περιβάλλον.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Εγκάρδια υποδοχή και από τον Ολάντ
ΠΑΡΙΣΙ.-- Είναι πολύ σημαντικό, ενώ παρακολουθούμε τη διαδικασία της πολιτικής μετάβασης, να υπάρξει ένας αριθμός επενδύσεων στην Αίγυπτο, όσο το δυνατόν μεγαλύτερος, εξήγησε την Τετάρτη ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι τον οποίο υποδέχτηκε στα Ιλίσια Πεδία ιδιαίτερα εγκάρδια. Επιβεβαιώνοντας ότι (και) η γαλλική κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την νεα δημοκρατικη κυβερνηση και εναντιονετε στον ισλαμοφασισμο που υποστηριζε μαζι με τους αλλους αποικιοκρατες αφου και ετσι εξυπηρετούνται τα μονοπωλιακά συμφέροντα που στηρίζει ο Γάλλος ηγέτης ο οποιος εκανε την αναγκη φιλοτιμια και «προσπέρασε» τη συζήτηση που συνεχιζουν να προωθουν οι αμερικανοι σχετικά με τη «νομιμότητα» της κυβέρνησης Σίσι (καθώς εκλέχτηκε, αφού ανέτρεψε τον ισλαμοφασιστα δικτατορα της «Αραβικής Ανοιξης» τον οποιο ειχαν εγκαθιδρυσει οι αμερικανοι) και προσδιόρισε ανοιχτά τους τομείς που τα γαλλικά κεφάλαια ιεραρχούν, για να αναπτύξουν τις μπίζνες τους στην Αίγυπτο. Αρχικά αναφέρθηκε στα έργα επέκτασης του μετρό του Καΐρου, στα επιχειρηματικά σχέδια που σχετίζονται με τη διαπλάτυνση της διώρυγας του Σουέζ. Στάθηκε ακόμα σε συνεργασίες που μπορεί να υπάρξουν στους κλάδους της Ενέργειας, ειδικά στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών, αλλά και στα έργα ανάπτυξης των αστικών κέντρων. Από τη μεριά του, ο Σίσι έφτασε στη Γαλλία, επιδιώκοντας να προσελκύσει επενδυτές, δεδομένου των προσπαθειών να αναβαθμίσει τη δύναμη και το ρόλο της Αιγύπτου στην ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, ετοιμάζονται μια σειρά επιχειρηματικά σχέδια, όπως ανέδειξε και ο Αιγύπτιος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Μουνίρ Αμπντελ Νουρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λε Μοντ». Ειδικά το σχέδιο διαπλάτυνσης της διώρυγας του Σουέζ αναμένεται να δώσει ώθηση σε μια σειρά άλλες επενδύσεις, αφού θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για τους εμπορικούς δρόμους. Οπως ανέφερε ο Αιγύπτιος αξιωματούχος, μόνο τον επόμενο χρόνο, «πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή οδικών αξόνων συνολικού μήκους 3.200 χιλιομέτρων». Χτες, ο Σίσι επρόκειτο να έχει συνάντηση με Γάλλους επιχειρηματίες με πρωτοβουλία της Ενωσης των Γάλλων βιομηχάνων (MEDEF). Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αιγυπτιακής κυβέρνησης, ο πρόεδρος επιδοκίμασε ιδιαίτερα τα σχέδια του γαλλικού χρηματοπιστωτικού κολοσσού AXA να ενεργοποιηθεί στην αιγυπτιακή αγορά. Την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, σηματοδοτούν και τα σχέδια του Παρισιού να πουλήσει μαχητικά «Μιράζ - 2000» στην αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία, ενώ η ναυπηγική εταιρεία DCNS προορίζει τέσσερις φρεγάτες για το αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό. Εκτός από τις μπίζνες, οι δύο πλευρές συζήτησαν και για διεθνή θέματα. Ο Ολάντ στάθηκε ιδιαίτερα στις εξελίξεις στη Λιβύη, για την οποία - τόνισε - «πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε να επανιδρυθεί το κράτος». Η επίσκεψη στη Γαλλία είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος της πρώτης περιοδείας του Σίσι στην Ευρώπη. Είχε προηγηθεί η επίσκεψή του σε Βατικανό και Ιταλία, όπου επίσης τον υποδέχτηκαν θερμά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Ρωσική υποστήριξη «στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας»
ΜΟΣΧΑ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη ισχυρών διμερών ρωσο-συριακών σχέσεων φαίνεται πως επιβεβαίωσε η διήμερη επίσημη επίσκεψη που ολοκλήρωσε χτες στη Ρωσία ο αντιπρόεδρος της συριακής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ αλ Μουάλεμ. Σε συναντήσεις που είχε την Τετάρτη στο Σότσι με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και αργότερα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο Μουάλεμ σημείωσε «τη συμφωνία αμφοτέρων των πλευρών πως η πιο επικείμενη απειλή στην περιοχή, σήμερα, είναι αυτή των τρομοκρατικών ομάδων». Σε ανταπόκριση του συριακού πρακτορείου ειδήσεων SANA, μεταφέρεται η δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών πως «η Ρωσία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Συρία στην αντιμετώπιση αυτής της απειλής», αναγνωρίζοντας ότι, επί του παρόντος, «δεν υπάρχουν περιθώρια για συμβιβασμό». Στην κοινή συνέντευξη που έδωσαν αργότερα οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας - Συρίας, ο Λαβρόφ εξέφρασε την πεποίθηση της ρωσικής κυβέρνησης πως η λύση για την «κρίση στη Συρία μπορεί να επιτευχθεί μόνον με πολιτικά μέσα», καλώντας παράλληλα «όλες τις υγιείς συριακές δυνάμεις, πρώτα από όλα, να ενωθούν και να πολεμήσουν την τρομοκρατία». Ο ίδιος μάλιστα απέκλεισε την ιδέα μιας διεθνούς διάσκεψης για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιτιθέμενων πλευρών στη Συρία δηλώνοντας πως κάτι τέτοιο «θα πάρει χρόνο».
Και βάση εκπαίδευσης «ισλαμοφασιστων μισθοφορων αντικαθεστωτικών των αμερικανων» στο Κατάρ Επιπλέον, ο Σύρος αξιωματούχος επανέλαβε τις κατηγορίες έναντι Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ και Τουρκίας ότι συνωμοτούν σε βάρος της Συρίας και του συριακού στρατού υποστηρίζοντας «ομάδες εξτρεμιστών», με αφορμή τις πρότερες πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερς πως στο Κατάρ λειτουργεί βάση εκπαίδευσης «ισλαμοφασιστων μισθοφορων αντικαθεστωτικών των αμερικανων», κοντά στη μεθόριο με τη Σαουδική Αραβία και σε μεγάλη αμερικάνικη βάση που βρίσκεται στην περιοχή. Παρόμοιες πληροφορίες δημοσιοποίησε και η ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ», σημειώνοντας ότι οι ισλαμοφασισυες μισθοφοροι αντικαθεστωτικοί των αμερικανων υπό εκπαίδευση «μαχητές» καταφθάνουν, εδώ και ένα χρόνο, στη Ντόχα σε ομάδες των 15-30 ατόμων από την Τουρκία, ώστε να μάθουν να «πολεμούν» ταυτόχρονα και το συριακό στρατό και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους του «Ισλαμικού Κράτους» («ΙΚ»). Οι επίδοξοι «ισλαμοφασιστες μισθοφοροι αντικαθεστωτικοί των αμερικανων» μαχητές προέρχονται και από τη μεριά του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» των αμερικανων αποικιοκρατων και φέρεται πως επιλέχθηκαν από πράκτορες της CIA στην Τουρκία, προτού τους δοθεί η άδεια για «εκπαίδευση». Ως χτες βράδυ, πάντως, δεν είχε γίνει γνωστό εάν κατά τις επαφές που είχε μέσα στο τελευταίο 48ωρο ο Σύρος αντιπρόεδρος έθεσε (και εάν ναι, εάν ικανοποιήθηκαν) δύο καίρια ζητήματα, που σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού ειδησεογραφικού δικτύου, Ντόιτσε Βέλε, επρόκειτο να τεθούν επί τάπητος: Το πρώτο σχετίζεται με το συριακό αίτημα για την αποστολή ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων «S-300» στο συριακό έδαφος και το δεύτερο ζήτημα με την ανάγκη στήριξης της ευάλωτης (από τον πόλεμο, τις διεθνείς κυρώσεις και τις επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών) συριακής οικονομίας, μέσω ενός δανείου της τάξης του ενός δισ. δολαρίων. Σε κάθε περίπτωση, το ταξίδι του Μουάλεμ στη Ρωσία όχι μόνον δεν πέρασε απαρατήρητο από πολλά διεθνή δίκτυα, αλλά και συνδυάστηκε με τις νέες σφοδρές επιχειρήσεις του συριακού στρατού κατά τζιχαντιστών του «ΙΚ» και του «Μετώπου Νούσρα» σε Ντέιρ αλ Ζορ, Νταράα, Χομς, Λατάκεια και Χαλέπι. Μόνον στη Ράκα (που θεωρείται προπύργιο του «ΙΚ» στη βόρεια Συρία) οι βομβαρδισμοί της συριακής αεροπορίας είχαν ως αποτέλεσμα την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη (σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο SANA) πάνω από 100 νεκρούς ισλαμοφασιστες μισθοφόρους. Αντίθετα, το «Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» για τη Συρια που εδρευει στο Λονδινο υποστήριξε ότι ανάμεσα στους δεκάδες νεκρούς συμπεριλαμβάνονταν και 52 άμαχοι. Τη δεύτερη εκδοχή υιοθέτησε σχεδόν αβλεπεί η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, που εξέφρασε «αποτροπιασμό για τις πληροφορίες σχετικά με τις συριακές επιδρομές που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες αμάχους και κατέστρεψαν κατοικίες».
«Παρέμβαση» πάπα Φραγκίσκου Σε συνέντευξη που έδωσε ο πάπας Φραγκίσκος στην ισραηλινή εφημερίδα «Yediot Ahronot», χτες, παραμονές της πραγματοποίησης τριήμερης επίσκεψής του στην Τουρκία, ζήτησε από όλους τους θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες «να μιλήσουν ανοιχτά κατά των επιθέσεων που δέχονται οι χριστιανοί στο Ιράκ» από τους μισθοφόρους του «Ισλαμικού Κράτους», υποστηρίζοντας πως «οι διώξεις των χριστιανών σήμερα είναι οι χειρότερες και από την πρώτη εποχή της χριστιανοσύνης». Τέλος, σάλο προκάλεσε χτες στη Δανία ρεπορτάζ της εφημερίδας ΒΤ, επικαλούμενη την Υπηρεσία Πληροφοριών της Δανίας (PET), πως οι αρμόδιες αρχές κατέβαλαν επιδόματα ανεργίας σε 28... τζιχαντιστές που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να πολεμήσουν στη Συρία υπό τις εντολές των μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους»...