Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Τεταρτη 10 Δεκεμβριου 2014


Τιμημένα ράσα: Ο ιερέας Χρήστος Ζαρκαδούλας στο πλευρό του Ρωμανού
«Ως άνθρωπος και ως διάκονος της ανόθευτης διδασκαλίας του Χριστού αισθάνομαι την ανάγκη να διατρανώσω την συμπαράστασή μου στον δίκαιο και σκληρό αγώνα του Νίκου Ρωμανού. Ο Νίκος, ως εκ των πραγμάτων καταδεικνύεται, δεν επέλεξε, εξαναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το έσχατο αμυντικό όπλο που είχε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όχι μόνο του ίδιου, αλλά και όλων όσων βρίσκονται ή θα βρεθούν στη θέση του. Γνωρίζει καλά ότι η ασπίδα που κρατά τον δηλητηριάζει και τον οδηγεί στον θάνατο, αλλά δεν έχει άλλο μέσο. Φυσικά αυτή η στάση ζωής είναι αδιανόητη για τους πολλούς που έχουν μάθει να σέρνονται και να γλείφουν για να βολεύονται.. Η υποταγή όμως και η οσφυοκαμψία, ως φαίνεται, δεν ταιριάζουν στο Νίκο που ξέρει και θέλει να μάχεται όρθιος. Ο Ρωμανός δεν αυτοκτονεί. Αγαπά πολύ τη ζωή, αλλά την θυσιάζει για το δίκιο, για τη δυνατότητα ελεύθερης και ισότιμης συμμετοχής του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην οποία εισήλθε δίνοντας εξετάσεις μέσα από τη φυλακή. Αγαπά πολύ τη ζωή, άλλως δεν θα πονούσε τόσο από την δολοφονία του φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αγαπά τη ζωή γι’ αυτό μετείχε στη διαδικασία εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από τη φυλακή, γιατί η γνώση εμπλουτίζει τη ζωή. Αγαπά, τιμά και σέβεται όχι μόνο τη δική του ζωή, αλλά και των άλλων, γι’ αυτό απελευθέρωσε τους ομήρους, αντί να τους χρησιμοποιήσει και να είναι ίσως τώρα ελεύθερος. Ευρισκόμενος σε θέση ισχύος έναντι των αστυνομικών στο πρόσωπο των οποίων έβλεπε τον δολοφόνο του φίλου του και κατέχοντας επιθετικό οπλισμό δεν τον χρησιμοποίησε για να μη τραυματιστούν μη εμπλεκόμενοι. Σεβάστηκε τη ζωή για να λάβει ως ανταπόδοση σκληρότατα βασανιστήρια. Σήμερα ο Νίκος Ρωμανός δεν ζητά προνομιακή αλλά ίση μεταχείριση. Αγωνίζεται να έχει δικαιώματα που άλλοι φυλακισμένοι για φοβερά εγκλήματα είχαν και έχουν. Σε απάντηση τα όργανα του αστικού κράτους δείχνουν τους κυνόδοντές τους στον Νίκο για να τους δούμε κι εμείς. Τον δολοφονούν για να μας τρομοκρατήσουν. Αυτό το έγκλημα μπορούμε και πρέπει να το σταματήσουμε. Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε. Η συμπαράσταση στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον όλων όσων θέλουν να λέγονται άνθρωποι. Με σεβασμό και τιμή στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού
Πρεσβύτερος Χρήστος Κ. Ζαρκαδούλας Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καραβομύλου Φθιώτιδας»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φοίβος Δεληβοριάς: Ο εξεγερμένος και το «δυνατό κράτος»
«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μερικοί μη εξεγερμένοι κοιμούνται για μεσημέρι. Κι ονειρεύονται ένα κράτος που θα δείξει επιτέλους ότι είναι προστάτης τους σκοτώνοντας έναν που έχει εξεγερθεί. Αν σκοτωθεί, λέν μέσα στο όνειρο, το κράτος θα μπορεί πια να μας προστατέψει ολοκληρωτικά , χωρίς αντιρρήσεις, κι εμάς μαζί μ’ αυτούς που προστάτευε πάντα: τους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών, τους μεγάλους παρανομούντες που μπορούν να εκβιάζουν με αποκαλύψεις , τα όργανα του Νόμου, της Τάξης που διαφθείρονται ή και δολοφονούν, όσους γεννήθηκαν μετά και μέσα από την παρακμή του. Και τότε –ναι!- θα έχουμε ένα δυνατό Κράτος. Και θα τρέχουμε σε κάτι λειβάδια με ωραίες μουσικές και θα αισθάνονται κι εμάς λίγο προστατευμένες οι ψυχούλες μας. Και τα σωματάκια μας. Και τα εβένινα, στιλπνά πληκτρολογιάκια μας».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιρλανδία: Ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή, μεγάλες διαδηλώσεις στους δρόμους
Ο κυβερνητικός συνασπισμός του κεντροδεξιού Fine Gael, του πρωθυπουργού της Ιρλανδίας Έντα Κένι, και του Εργατικού Κόμματος, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλής. Υπέρ της κυβέρνησης ψήφισαν 86 βουλευτές και 55 κατά. Και ενώ η κυβέρνηση επαίρεται γιατί κατόρθωσε να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο, δεκάδες χιλιάδες Ιρλανδοί έχουν κατακλύσει τους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που τίθενται σε ισχύ από το νέο έτος και συγκεκριμένα για τις δυσβάστακτες χρεώσεις του νερού που πλήττουν τη μεγάλη πλειονότητα των νοικοκυριών. Οι διαδηλώσεις πρόκειται να κορυφωθούν σήμερα Τετάρτη. Όπως γίνεται φανερό και στην περίπτωση της Ιρλανδίας, η έξοδος από το μνημόνιο δεν συνεπάγεται ελάφρυνση των πιέσεων σε βάρος του λαϊκού βιοτικού επιπέδου. Αντίθετα, οι πιέσεις αυτές συνεχίζονται στην κατεύθυνση του να μη χαθούν για το κεφάλαιο τα κεκτημένα της μνημονιακής πολιτικής. Η συνεχιζόμενη λαϊκή διαμαρτυρία έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση από το Εργατικό Κόμμα της πλειονότητας των μελών και των ψηφοφόρων του, σε σημείο ώστε να είναι βέβαιη η πανωλεθρία του στις εκλογές που πρόκειται να γίνουν μετά από λίγους μήνες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάλεσμα από τον πατέρα του Ρωμανού για συγκέντρωση στο «Γ.Γεννηματάς»
Πολλοί αλληλέγγυοι βρέθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης έξω από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και κάτω από το δωμάτιο που βρίσκεται ο Νίκος Ρωμανός, για να συμπαρασταθούν στον απεργό πείνας. Ο πατέρας του Νίκου, Γιώργος Ρωμανός, επιβεβαίωσε πως ο γιος του ξεκινάει απεργία δίψας το πρωί της Τετάρτης. Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το «Γ. Γεννηματάς», στις 8.00 το πρωί της Τετάρτης.
Τελευταια ενημερωση από τον πατερα του Νικου Ρωμανου στις 3 τα ξημερωματα της Τεταρτης. Ο Νικος ειπε τα εξης. «Παρολο που το βραχιολακι είναι μεσο καταστολης, το δεχομαι. Από αυριο το πρωι ξεκιναω απεργια διψας. Θα ηθελα να βρισκονται ανθρωποι στο νοσοκομειο το πρωι, κατά τις 8-9, γιατι φοβαμαι ότι θα προχωρησουν σε υποχρεωτικη σιτιση. Θα συνεχισω μεχρι να περασει η τροπολογια».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απεργία για την Κυριακή που είναι ανοιχτά τα καταστήματα κήρυξε η Ομοσπονδία
Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προκηρύσσει για την Κυριακή 14 Δεκέμβρη 2014, όποτε και θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά λόγω εορτών, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με απόφαση της πλειοψηφίας της Διοίκησής της.«Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, που σαν στόχο έχουν τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Μαζί με την πλήρη ανατροπή και τη γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης, με μισθούς φτώχειας, η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι το τελευταίο βήμα για την πλήρη κατάργηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του δικαιώματός μας στην ανάπαυση και τον ελεύθερο χρόνο. Δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για επίδομα και δώρο Χριστουγέννων
Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων 2014 στους λιγοστους επιδοτούμενους ανέργους και στις λιγοστες δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Είναι χαρακτηριστικο, ότι ανεργοι θεωρουνται μονο αυτοι που εχουν ένα χρονο στην ανεργια! Την ίδια μέρα, θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά από 20.12.2014 μέχρι και 06.01.2015. Οι πληρωμές θα γίνουν με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ επισημαίνει, ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η αστυνομία έκλεισε και πάλι το Pirate Bay!
Η δημοφιλής ιστοσελίδα διαμοιρασμού αρχείων, Pirate Bay είναι εκτός λειτουργίας σε όλον τον κόσμο μετά από αστυνομική έφοδο στις εγκαταστάσεις της. Εδώ και μερικές ώρες το Pirate Bay δεν λειτουργεί μετά την έφοδο της σουηδικής αστυνομίας σε εγκαταστάσεις σέρβερ που χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα. Ένα μόλις μήνα μετά την σύλληψη του τελευταίου από τους 4 συνιδρυτές του site, στα σύνορα της Ταιλάνδης και του Λάος, οι αρχές της Σουηδίας έκαναν έφοδο στις εγκαταστάσεις της ιστοσελίδας και με ένταλμα που είχαν για την παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας προχώρησαν στην κατάσχεση των servers και του τεχνικού εξοπλισμού της ιστοσελίδας. Τέλος δεν είναι η πρώτη φορά που η γνωστή ιστοσελίδα κλείνει μετά από έφοδο της αστυνομίας, όμως στο παρελθόν μετά από μερικές μέρες επέστρεφε και πάλι… Για να δούμε αυτή τη φορά τι θα γίνει
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία και Ιράκ: 5.000 γυναικόπαιδα βιώνουν τη φρίκη στα χέρια των τζιχαντιστών
Πάνω από πέντε χιλιάδες γυναίκες και παιδιά έχουν πέσει στα «χέρια» των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» σε Συρία και Ιράκ νιώθοντας στο πετσί τους τις κτηνώδεις ορμές τους. Σε φυλακές που θυμίζουν οίκους ανοχής, οι τζιχαντιστές εκτονώνουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις στα κορμιά γυναικών αλλά και έφηβων κοριτσιών. Οι περισσότερες απ' αυτές που χρησιμοποιούνται ως «σκλάβες του σεξ» είναι Γεζίντι (κουρδική εθνοθρησκευτική ομάδα στο Ιράκ). Οι φανατικοί ισλαμιστές μπορούν να ξυλοφορτώνουν αλλά και να βιάζουν τις γυναίκες που έχουν απαγάγει σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με το έγγραφο που εξέδωσε στις 3 Δεκεμβρίου το τμήμα της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους" , υπό τον τίτλο: «Τμήμα Φυλακισμένων και Γυναικείων Υποθέσεων». Ο κατάλογος αυτός δίνει οδηγίες στους τζιχαντιστές απαγωγείς πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται στα θύματά τους αλλά και πως να τα κακοποιούν σεξουαλικά, γράφει η «Daily Mail». Oι περισσότερες «σκλάβες του σεξ» απήχθησαν στα τέλη Αυγούστου, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα. Οι «σκλάβες του σεξ» αποκαλούνται ως «al Sabi» από τους τζιχαντιστές και θα πρέπει να προέρχονται μόνο από τις κοινωνίες που βρίσκονται σε «πόλεμο» με το Ισλαμικό Κράτος. Στο έγγραφο διευκρινίζεται ότι οι Χριστιανές και οι Εβραίες μπορούν να πέσουν θύματα απαγωγής των τζιχαντιστών, δεν ισχύει όμως το ίδιο και με πρώην μουσουλμάνες. Αυτές δεν πρέπει να αιχμαλωτίζονται, ούτε και να πέφτουν θύματα βιασμού, επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα. Ο βιασμός μιας κοπέλας επιτρέπεται απ΄όλους τους άνδρες ακόμα κι αν αυτοί είναι παντρεμένοι. Το έγγραφο αναφέρει ότι οι γυναίκες που είναι παρθένες, μπορούν να κακοποιηθούν σεξουαλικά αμέσως μετά την αρπαγή τους και σε καθημερινά βάση. Όποια απ΄αυτές αρνηθεί να γίνει αντικείμενο του σεξ, δέχεται βουρδουλιές. Για τις γυναίκες που ήταν σεξουαλικά ενεργές πριν πέσουν θύματα απαγωγής από τους τζιχαντιστές, θα πρέπει να «εξαγνίσουν» την μήτρα τους (με πλύσιμο) προτού τις «δοκιμάσει» ο ιδιοκτήτης τους. Όσον αφορά τις έφηβες κοπέλες, αυτές μπορούν «νόμιμα» να βιαστούν από τους ιδιοκτήτες τους, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν την σωματική διάπλαση που είναι απαραίτητη για τη σεξουαλική πράξη, υποστηρίζει το σχετικό έγγραφο. Σε ότι αφορά το κοστολόγιο των γυναικών που πωλούνται στα σκλαβοπάζαρα των τζιχαντιστών, οι τιμές διαφοροποιούνται με βάση την ηλικία τους: Μία γυναίκα ηλικίας 40 έως 50 ετών, πωλείται 50 χιλιάδες δηνάρια (27 λίρες), μία γυναίκα 30 έως 40 ετών, πωλείται 75 χιλιάδες δηνάρια (40 λίρες), μία κοπέλα δέκα έως 20 ετών, πωλείται 150 χιλιάδες δηνάρια (80 λίρες ) και ένα παιδί κάτω των εννέα ετών, πωλείται 200 χιλιάδες δηνάρια (106 λίρες).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός
Λύση την ύστατη στιγμή, ύστερα και από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, στο ζήτημα Ρωμανού. Υστερα από 30 ημέρες απεργίας πείνας και λίγες ώρες απεργίας δείψας, ο Νίκος Ρωμανός σταμάτησε στις 2.00 το μεσημέρι της Τετάρτης την πολυήμερη διαμαρτυρία. Σημείο - κλειδί για την εξεύρεση λύσης ήταν η διορθωτική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Σύμφωνα με την τροπολογία, που συνιστά συγκερασμό των προτάσεων που είχαν κατατεθεί χθες το βράδυ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και το ΠΑΣΟΚ, όλοι οι κρατούμενοι - φοιτητές (περίπτωση στην οποία ανήκει και ο Ν. Ρωμανός) θα δικαιούνται εκπαιδευτικής άδειας εφόσον προηγουμένως έχουν παρακολουθήσει το 1/3 του εξαμήνου εξ αποστάσεως. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «νίκη» του απεργού πείνας την συγκεκριμένη τροποποίηση καλώντας μάλιστα τον Ν. Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνας. Είχε προηγηθεί έντονη τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια να βοηθήσει με το θεσμικό του κύρος να βρεθεί λύση στο ζήτημα του Νίκου Ρωμανού. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Κάρολου Παπούλια με τον Αντ. Σαμαρά.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ Παλαιστίνιος υπουργός ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου
Ένας παλαιστίνιος υπουργός εξέπνευσε έπειτα από ξυλοδαρμό που υπέστη σήμερα από ισραηλινούς στρατιώτες στη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Ο περίπου 50 ετών Ζίαντ Αμπού Έιν, υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και υπεύθυνος για το ζήτημα του εποικισμού στα Παλαιστινιακά Εδάφη, απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο από την περιοχή, το χωριό Τουρμουσίγια, αλλά εξέπνευσε καθ'οδόν προς τη γειτονική πόλη Ραμάλα στα Παλαιστινιακά Εδάφη, δήλωσε πηγή των παλαιστινιακών αρχών ασφαλείας. Ο Αμπού Έιν χτυπήθηκε, πιθανόν με γροθιά, στο λαιμό στη διάρκεια φιλονικίας με δύο από τους στρατιώτες και λίγο αργότερα απομακρύνθηκε με το ασθενοφόρο, δήλωσε φωτογράφος του πρακτορείου Reuters, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Περίπου 100 ξένοι και Παλαιστίνιοι ακτιβιστές της «Επιτροπής ενάντια στο Τείχος και τους Εποικισμούς», μίας κυβερνητικής οργάνωσης διαμαρτυρίας της οποίας ήταν επικεφαλής ο Αμπού Έιν, μετέβαιναν σε περιοχή κοντά σε ισραηλινό οικισμό για να διαδηλώσουν και να πραγματοποιήσουν δενδροφύτευση όταν κλήθηκαν να σταματήσουν σε αυτοσχέδιο σημείο ελέγχου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Μία ομάδα από περίπου 15 ισραηλινούς στρατιώτες έριξαν δακρυγόνα στους διαδηλωτές και ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις μαζί τους. Σε ανακοίνωσή του, ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε το περιστατικό χαρακτηρίζοντάς το «βάρβαρη πράξη, για την οποία δεν μπορούμε να σωπάσουμε και την οποία δεν μπορούμε να δεχτούμε». Κηρύσσοντας τριήμερο εθνικό πένθος, ο Αμπάς είπε ότι θα λάβει "τα απαραίτητα μέτρα" αφού προηγηθεί έρευνα. Ο ισραηλινός στρατός ερευνά τις συνθήκες του περιστατικού, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, η οποία ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες. Τις τελευταίες εβδομάδες, κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις Ισραηλινών-Παλαιστινίων έπειτα από τον θάνατο δέκα Ισραηλινών και ενός ξένου υπηκόου σε παλαιστινιακές επιθέσεις. Περισσότεροι από 12 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την ίδια περίοδο, μεταξύ των οποίων οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους για τις επιθέσεις. Οι Παλαιστίνιοι στη Ραμάλα έκλεισαν τα καταστήματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του υπουργού, ενώ νεαροί επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον ισραηλινών στρατιωτών που φρουρούσαν εβραϊκό οικισμό έξω από την πόλη, σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διπλάσια μερική απασχόληση και οι απληρωτες υπερωριες στο εμπόριο - Δουλεύει Κυριακή 1 στους 6
Ανατροπές στον εργασιακό χώρο του εμπορίου καταγράφει η ετήσια έκθεση του ελληνικού εμπορίου που παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και οι ειδικοί επιστήμονες του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ). Διπλασιάστηκε η μερική απασχόληση σε σχέση με το 2008, το 18,2% όσων απασχολούνται στο εμπόριο δουλεύει και την Κυριακή, η προσωρινή εργασία σε ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 28,6%, το ποσοστό των απλήρωτων υπερωριών έχει εκτοξευτεί στο 63,4% από 47,6% το 2008, ενώ οι εργοδότες δηλώνουν τους εργαζόμενους σαν “μερικής απασχόλησης” αναγκάζοντάς τους να δουλεύουν περισσότερες ώρες. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα κύρια ευρήματά της έκθεσης της ΕΣΕΕ για το 2014 διπλασιάστηκε το ποσοστό της μερικής απασχόλησης καθώς το δεύτερο τρίμηνο του έτους με αυτό το καθεστώς εργάζεται το 8,4% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων από 4,5% που ήταν το δεύτερο τρίμηνο του 2008. Για το ίδιο χρονικό διάστημα χάθηκαν από το εμπόριο περίπου 75.000 θέσεις εργασίας με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων να γυρίσει στα επίπεδα του 2002 με 2003 σε 364.473. Η συνολική απασχόληση (μαζί με εργοδότες, αυτοπασχολούμενους και βοηθούντα μέλη) για την προαναφερόμενη περίοδο παρουσίασε μείωση κατά 205.600 άτομα. Ο αριθμός των εργαζομένων με πλήρη απασχόληση υποχώρησε κατά 30.900 άτομα. Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ η μερική απασχόληση δεν είναι δημοφιλής με επτά στους 10 να δηλώνουν ότι προτιμούν εργασία πλήρους ωραρίου αλλά εργάζονται με μερική απασχόληση καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν δουλειά. Αναγκαστική είναι και η προσωρινή απασχόληση καθώς σύμφωνα με την έκθεση, το 65% των μισθωτών την αποδέχτηκε επειδή δεν μπόρεσε να βρει σταθερή εργασία. Επίσης για την περίοδο της κρίσης περιορίζεται η απασχόληση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο 7,1%. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αύξησε τις μέρες και ώρες απασχόλησης, αλλά κυρίως των αυτοαπασχολούμενων. Συνολικά το 18,2% των εργαζομένων στο εμπόριο δουλεύει τακτικά την Κυριακή. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύουν επτά ημέρες της εβδομάδας. Το 65% των μισθωτών εργάζεται 40 ώρες την εβδομάδα και το 32% 45 ώρες. Υπάρχει και ποσοστό της τάξης του 1,5% που απασχολείται 56 ώρες την εβδομάδα. Σε ό,τι αφορά, τις απλήρωτες υπερωρίες το 2014 το ποσοστό ήταν 63,4%, το 2013 77,4% και το 2008 47,6%. Το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ σχολιάζει πως τα κύρια συμπεράσματα δείχνουν ότι “η αγορά εργασίας στον κλάδο του εμπορίου απορρυθμίζεται λόγω των μεταβολών στο θεσμικό πλαίσιο αλλά κι εξαιτίας δύο αδυναμιών: Οι εργοδότες αδυνατούν να καταβάλουν τους μισθούς και πολύ περισσότερο τις υπερωρίες και οι μισθωτοί δεν αντιδρούν φοβούμενοι μη χάσουν τη δουλειά τους ή να διακοπεί η λειτουργία της επιχείρησης”.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμμένος: Ζούμε ημέρες που θυμίζουν το ’65
«Ο κ. Δήμας παραμένει αντιπρόεδρος της Ν.Δ., έχει επιβραβεύσει όλες τις επιλογές Σαμαρά, ήταν στέλεχος της κυβέρνησης Παπαδήμου που έκανε το PSI και ουσιαστικά ενίσχυσε την παραμονή της τρόικας στη χώρα και την καταστροφική πολιτική που έχει οδηγήσει στην απώλεια της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας. Ο κ. Δήμας πιστεύω ότι δεν μπορεί με κανένα τρόπο να συγκεντρώσει τους απαιτούμενες βουλευτές». Τα παραπάνω δήλωσε στον REAL FM ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος με αφορμή την υποψηφιότητα Στ. Δήμα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Καμμένος συνέχισε λέγοντας: «Παρ’ ότι ζούμε σε ημέρες που θυμίζουν το ’65 και φαινόμενα τα οποία θα αποκαλυφθούν σύντομα το τι ακριβώς συμβαίνει, νομίζω ότι η επιλογή Δήμα ήταν επιλογή ήττας του κ. Σαμαρά. Επιλογή ήττας που φάνηκε στη συζήτηση αυτής της παράνοιας που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες, δηλαδή τη συζήτηση ενός προϋπολογισμού, που είχε ανατραπεί από την ίδια την κυβέρνηση και την τρόικα, αφού την ίδια στιγμή μιλούσαν για περισσότερα και μεγαλύτερα μέτρα τα οποία θα αναιρούσαν τον προϋπολογισμό για τον οποίο συζητούσαμε». Στην επισήμανση γιατί κάνει λόγο για ημέρες του ’65, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε: «Μιλάω γιατί αυτή τη στιγμή γίνονται πιέσεις προς ανεξάρτητους βουλευτές και όχι μόνο, με πολλά μέσα τα οποία είναι και παράνομα και εκτός της δημοκρατικής λογικής, είναι εκτός του Συντάγματος. Πιέσεις που είτε έχουν να κάνουν με εκβιασμούς, είτε με προσφορές, είτε με τρόπους που δεν είναι ούτε νόμιμοι ούτε αποδεκτοί από μία δημοκρατική χώρα». Στην ερώτηση αν έχει δεχθεί και ο ίδιος πιέσεις σαν αυτές που περιέγραψε, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Έχω δεχθεί πάρα πολλές πιέσεις. Και δέχομαι καθημερινώς πιέσεις. Με προσφορές απίστευτες. “Βρείτε τα και θα δεις τι θα έχεις”, ας πούμε. Δεν πρόκειται εμείς όμως να γονατίσουμε». Στο ερώτημα από ποιους ασκούνται αυτές οι πιέσεις, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ σημείωσε: «Από επιχειρηματίες, από φίλους εντός ή εκτός εισαγωγικών. Από παράγοντες. Είναι ξεκάθαρο». Σε ερώτηση αν συνοδεύονται και από οικονομικές προσφορές ο κ. Καμμένος τόνισε: «Αν μπορούσα να το αποδείξω στη Δικαιοσύνη θα σας έλεγα ναι. Καταρχήν είναι προσφορές οι οποίες αυτή τη στιγμή, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να γονατίσουμε, δεν εκβιαζόμαστε». Στην επισήμανση αν υπήρξε και προσπάθεια εκβιασμού, ο κ. Καμμένος είπε: «Ξεκάθαρα όταν το ΣΔΟΕ ελέγχει από τους 12 βουλευτές τους 9. Όταν πιεζόμαστε για δήθεν έρευνες σε ανύπαρκτα θέματα. Όταν έχουμε βουλευτές που έχουν φύγει από τους ΑΝ.ΕΛ. και για τους οποίους έχουν κατασχέσει τους λογαριασμούς και δεν μπορούν να διακινήσουν ούτε ένα ευρώ αυτοί και οι οικογένειές τους. Εγώ αυτά έχω ζητήσει από τον εισαγγελέα να διερευνήσει».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lina Ntalagianni
Μία μέρα μετά την απόφαση του Γυναικολόγου Οδυσσέα Παπανικολάου απο το Νοσοκομείο Δουρούτης να μην συνεχιστει η θεραπεία μου επειδή είμαι ανασφάλιστη, συνεχίζω να έχω πόνο και αιμοραγία. Αυτή τη στιγμή δεν έχω την ψυχική δύναμη να πάω στα έκτακτα του Χατζηκώστα και να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου. Πιστεύω πως θα το κάνω το βράδυ. Αν αρνηθούν τη νοσηλεία μου, εύχομαι να βρω τη δύναμη και να ξεκινήσω απεργία πείνας στο χώρο του νοσοκομείου. Δεν θα παραιτηθώ εύκολα. Θα διεκδικήσω το αυτονόητο. Τη θεραπεία μου και τη θεραπεία όλων των ανασφάλιστων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δρομογράφος Retweeted doleros (@doleross):
Ξεκίνησε η σίτιση του ‪#‎NRomanos‬ υπό ιατρική παρακολούθηση ‪#‎rbnews‬
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στουρνάρας, το αρχιλαμόγιο: Σιγά μην πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ!
Να απαλλαγούν τα κτίρια που έχει στην κυριότητά της η Τράπεζα της Ελλάδος από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ζητά με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας! Όπως αναφέρεται σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο Γιάννης Στουρνάρας επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον μιας ανώνυμης εταιρείας, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, έστειλε επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας την απαλλαγή των 29 κτιρίων που ανήκουν στην ΤτΕ σε όλη την ελληνική επικράτεια. «Ο άνθρωπος που δημιούργησε τον ΕΝΦΙΑ ζητά από τη νέα του θέση να απαλλαγεί από αυτόν, αγνοώντας τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει σε εκατομμύρια φορολογούμενους ο ίδιος φόρος, θέλοντας να προστατεύσει τους ιδιώτες μετόχους της κεντρικής τράπεζας, οι οποίοι μοιράζονται μερίσματα εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο», σχολιάζει το άρθρο της εφημερίδας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κόβουν το σχολείο σε παιδί με λευχαιμία στην Θεσσαλονίκη
Με εντολή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κόβεται η κατ’ οίκον διδασκαλία του
Οι ελλείψεις των καθηγητών, τα κενά στα σχολεία έχουν κάνει την κατάσταση απελπιστική σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης με προφορική μέχρι στιγμής εντολή, ο δάσκαλος που παραδίδει σε παιδί με λευχαιμία, μαθήματα κατ’ οίκον, αφού υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες και δεν μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα στο σχολείο, θα πρέπει να επιστρέψει στην αίθουσα, ώστε συνάδελφός του να πάρει απόσπαση σε σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που έχει πάρα πολλά κενά. Ανάστατο είναι όλο το χωριό για την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλη από αυτή των περικοπών, της φτώχειας Το δημοτικό σχολείο στο οποίο πήγαινε μέχρι τον Σεπτέμβριο ο μικρός μαθητής είναι 18τάξιο και σ’ αυτό πηγαίνουν 380 παιδιά, εκτός από εκείνο. Όπως αναφέρει το δημοσίευσμΜάλιστα αν και το σχολείο έχει 18 τάξεις, σ’ αυτό έχουν τοποθετηθεί 19 δάσκαλοι, με τον 19ο να έχει αναλάβει το ολοήμερο σχολείο, και την κατ’ οίκον εκπαίδευση του μαθητή. Τη Δευτέρα όμως, ο Διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε ότι ο 19ος δάσκαλος θα πρέπει να σταματήσει τα μαθήματα στο μικρό αγοράκι και ότι η δασκάλα που έχει αναλάβει ένα τμήμα της πρώτης, στο οποίο φοιτά κι ένα παιδί με Σύνδρομο Down, θα πρέπει να μεταφερθεί στο σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Την Τρίτη, οι γονείς δεν άφησαν τους μαθητές να μπουν μέσα στις αίθουσες, και αφού συνομίλησαν με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Γ. Καρατάσιο, πήραν διαβεβαιώσεις ότι θα δει με σοβαρότητα το θέμα που προέκυψε. «Παραμένουμε σε επιφυλακή. Είναι άδικο να καταστρέφεται η ζωή ενός παιδιού που πάσχει από λευχαιμία. Οι γονείς του είναι τόσο διακριτικοί άνθρωποι που δεν επιζητούν τη δημοσιότητα, γι’ αυτό και δεν εμφανίζονται στις κινητοποιήσεις. Όμως για το παιδί ο δάσκαλος που έρχεται στο σπίτι για να του μάθει γράμματα είναι αυτό που περιμένει καθημερινά. Από το παιδί αυτό λείπουν οι συμμαθητές του, λείπει η ζεστασιά του σχολείου, λείπει το κουδούνι, λείπει το παιχνίδι στην αυλή, θα είναι άδικο να του λείψει και η εκπαίδευση», δήλωσε ο εκπρόσωπος των γονέων Β. Τάτσικας.
σχολιο.- Στο σχολείο μας (σε κεντρική περιοχή της Αθήνας) φοιτά η 18χρονη Β. Α., που πριν 4 χρόνια έπαθε καθολικά εγκαύματα σε ατύχημα και σώθηκε ως εκ θαύματος. Έχει φοβερή δύναμη για ζωή και δίψα για σπουδές. Τα δυο πρώτα χρόνια μετά το ατύχημα, χαρακτηρίζονταν κατ' οίκον διδασκόμενη και της χορηγούνταν καθηγητές στο σπίτι. Τα τρία χρόνια που φοιτά στο Λύκειο παράνομα χαρακτηρίζεται κατ΄ιδίαν και όχι κατ΄οίκον διδασκόμενη, οπότε δεν της χορηγούνται καθηγητές. Απροκάλυπτα οι αρμόδιοι δηλώνουν ότι το υπουργείο δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για την Β. Α., λόγω περικοπών. Οι γονείς της υπέστησαν διακριτικές πιέσεις για να κάνουν αιτήσεις για κατ' ιδίαν και όχι για κατ' οίκον διδασκαλία, ώστε να φαίνεται ότι αυτοί έχουν την ευθύνη. Οι καθηγητές του σχολείου μας εθελοντικά την βοηθούν αυτά τα χρόνια. Τι έχετε να πείτε για αυτά εσείς,οι "σοβαροί πολίτες";
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οκτώ βουλευτές των ΑΝΕΛ, είπαν παλι όχι στην άρση ασυλίας του Κασιδιάρη, και ταχθηκαν παλι με τους ναζιστες
Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ποιοι βουλευτές δεν ψήφισαν υπέρ
Δεκέμβριος 10 2014 16:37
Υπέρ της άρσης ασυλίας για τέσσερις βουλευτές αποφάσισε την Τετάρτη η Ολομέλεια της Βουλής. Για την υπόθεση της παρουσίασης προϊόντος παράνομης βιντεοσκόπησης, η Βουλή αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της εισαγγελικής Αρχής για την άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη με ψήφους 219 υπέρ, 18 κατά και 1 «παρών». Για τους άσκοπους πυροβολισμούς στην κηδεία Νίκου Ντερτιλή, η Βουλή αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της εισαγγελικής Αρχής για την άρση ασυλίας των Ηλία Παναγιώταρου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ευστάθιου Μπούκουρα με 222 υπέρ, 13 κατά και 3 «παρών». Η ψηφοφορία είναι φανερή και σύμφωνα με το αποτέλεσμα, κατά της άρσης ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη εκτός από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν ψηφίσει οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Τέρενς Κουίκ, Γιάννης Δημαράς, Κώστας Δαμαβολίτης, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρία Κόλλια, Σταυρούλα Ξουλίδου. «Παρών» δήλωσε η Γαβριήλ Αβραμίδης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μισθοι πεινας μεχρι 300 ευρω, για έναν στους τρεις νεοπροσληφθεντες
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο βάρβαρος «εναγκαλισμός» της CIA με τα βασανιστήρια
Η υιοθέτηση βασανιστηρίων στην ανάκριση υπόπτων για τρομοκρατία από τη CIA, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ήταν βάρβαρη και αναποτελεσματική και η Υπηρεσία επανειλημμένα είχε πει ψέματα για την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής της, αναφέρει έκθεση-καταπέλτης της Επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής γερουσίας, μέρος της οποίας δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Αφού εξέτασε 20 περιπτώσεις, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα βασανιστήρια «συχνά είχαν ως αποτέλεσμα κατασκευασμένες πληροφορίες», είπε η... Πρόεδρος της Νταϊάν Φέινσταϊν, «Στη διάρκεια των βάναυσων ανακρίσεων, η CIA συχνά δεν γνώριζε ότι οι πληροφορίες που αποσπούσε ήταν κατασκευασμένες». Τα βασανιστήρια που έκανε η CIA πολλές φορές ήταν πιο ακραία από ότι τα παρουσίαζε στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας και την τότε κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους, διαπιστώνεται στην έκθεση, αφού εφάρμοζε τεχνικές πιο βάρβαρες από αυτές που είχαν ήδη γίνει γνωστές, μέσω μιας δεκαετίας διαρροών και προσφυγών στα δικαστήρια, όπως οι εικονικές εκτελέσεις ή ο εικονικός πνιγμός (waterboarding). Τουλάχιστον 39 κρατούμενοι υπέστησαν βασανιστήριο που ποτέ δεν είχε εγκριθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις με ειδικά βασανιστήρια, απειλές θανάτου ή εκτέλεσης των παιδιών κaι των οικογενειών των κρατουμένων και «σεξουαλικών επιθέσεων» στις συζύγους τους. Επιπλέον τουλάχιστον 17 βασανίστηκαν, χωρίς έγκριση από το αρχηγείο της CIA. Δυο ψυχίατροι, που είχαν αναλάβει εργολαβία την εκπόνηση αυτών των μεθόδων από την CIA, οι Τζέιμς Μίτσελ και Μπρους Γιέσεν, έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην υιοθέτηση του προγράμματος βασανιστηρίων το 2002 και η εταιρεία που ίδρυσαν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, μέχρι τη λήξη του συμβολαίου τους το 2009, εισέπραξε από την CIA 81 εκατομμύρια δολάρια. Η έρευνα αυτή - τα αποτελέσματα της οποίας ως επί το πλείστον απορρίπτονται ως αβάσιμα από την CIA - διήρκεσε μια τετραετία, κόστισε 40 εκατομμύρια δολάρια, επιδείνωσε δραματικά της σχέσεις της Υπηρεσίας με την Γερουσία, αλλά και τις σχέσεις της γερουσίας με τον Λευκό Οίκο, που ήταν αντίθετος με την δημοσιοποίηση της. Επί 10 μήνες- με την υποστήριξη και του Μπαράκ Ομπάμα, η CIA πάλεψε με νύχια και με δόντια για να μην γίνουν γνωστά στην κοινή γνώμη μεγάλα κομμάτια της έρευνας, με τον διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζον Μπρέναν να παραδέχεται μεν ότι υπήρξαν «ελλείψεις» και ότι έγιναν «λάθη», καθώς δεν ήταν προετοιμασμένοι καλά για την μαζικότητα των ανακρίσεων και των συλλήψεων, αλλά να υποστηρίζει ότι δική τους έρευνα έδειξε πως από τις ανακρίσεις προέκυψαν πληροφορίες που «απέτρεψαν τρομοκρατικές επιθέσεις και έσωσαν ζωές» Τα σημεία-κλειδιά της έκθεσης Μερικά από τα βασικά ευρήματα της έκθεσης της Επιτροπής της Γερουσίας, που στην ουσία «αθωώνουν» την πολιτική ηγεσία στην Ουάσιγκτον, είναι: • Η τακτική των βασανιστηρίων δεν ήταν αποτελεσματική στη συλλογή πληροφοριών ή στη συνεργασία των κρατουμένων. • Η δικαιολογία της CIA για την χρήση τέτοιων τεχνικών βασιζόταν σε ανακριβείς ισχυρισμούς για την αποτελεσματικότητά τους. • Οι ανακρίσεις της CIA ήταν βάρβαρες και πολύ χειρότερες απ'ότι η Υπηρεσία έλεγε στην προϊστάμενη αρχή της. • Οι συνθήκες κράτησης των κρατουμένων ήταν πιο σκληρές από ότι η CIA παραδεχόταν. • Η CIA είχε δώσει πολλές φορές ανακριβείς πληροφορίες στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρεμποδίζοντας έτσι τη συγκρότηση του κατάλληλου νομικού πλαισίου. • Η CIA παρεμπόδιζε ενεργά την επίβλεψη του Λευκού Οίκου στις δραστηριότητες της αυτές. • Η CIA συντόνιζε την διαρροή απόρρητων πληροφοριών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μεταξύ αυτών ανακριβών πληροφοριών για την αποτελεσματικότητα του ανακριτικού της προγράμματος. • Η CIA περιθωριοποίησε και αγνόησε πολλές κριτικές, επικρίσεις και αντιρρήσεις που προέρχονταν από το εσωτερικό της, σχετικά με το πρόγραμμα κράτησης και ανάκρισης. Ο Μπαράκ Ομπάμα απαγόρευσε τις πρακτικές αυτές όταν ανέλαβε την εξουσία, αλλά η αδυναμία του δικαστικού συστήματος να επιβάλει ποινές τους βασανιστές της Υπηρεσίας, είχε φέρει σε απόγνωση τους ακτιβιστές, που είχαν αποθέσεις τις ελπίδες τους πλέον στην δημοσιοποίηση αυτής της έκθεσης, προκειμένου να αναγνωριστεί επίσημα και να τιμωρηθεί η πρακτική του βασανισμού. Παρότι όμως η Επιτροπή δημοσιοποίησε εκατοντάδες σελίδες (περίπου 500) της έκθεσης, η μεγάλη πλειοψηφία των 6.000 σελίδων παραμένει απόρρητη. Στην έκθεση αναφέρονται και περισσότερες από 50 χώρες- μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνεργάστηκαν με τη CIA, είτε διευκολύνοντας την μεταφορά κρατουμένων είτε φιλοξενώντας στα εδάφη τους τις διαβόητες μυστικές φυλακές.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα, την "κατάλληλη" ώρα, ο Alex ανακάλυψε «τις πολιτισμικές διαφορές» με τον Πάνο Καμμένο... για ψηφοθηρική λεηλασία; Ας δούμε ορισμένες εξ αυτών...
Ας σταχυολογήσουμε λίγες, ορισμένες από «τις πολιτισμικές διαφορές» που ανακάλυψε ο κ. Τσίπρας και για τις οποίες θα πρέπει να υπάρχουν απαντήσεις... για να μην επιβεβαιώσει ο Τσίπρας τον Fernando Rossi, ότι δηλαδή είναι ο έλληνας Ρέντζι, μιας και ο σοβαρός Δήμας δεν τον ενοχλεί που είναι και ο αντιπρόεδρος της δεξιάς και μνημονιακός υπουργός της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου, ασχέτως του πολιτικού ζητήματος εκλογής προέδρου.
1. Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου Δημόσιου Χρέους... θέση πρωταρχική του ΣΥΡΙΖΑ και του Α. Τσίπρα, που την πάτησε το τρένο τους "εκσυγχρονισμού" και για την οποία επιμένει ο Πάνος Καμμένος 2. Μονομερής Διαγραφή Επονείδιστου Χρέους... κι αυτή βασική θέση του Τσίπρα, που χάθηκε στην ευρωπαϊκή πορεία του εκσυγχρονισμένου ΣΥΡΙΖΑ. 3. Κυπριακό... η εμονή του ΣΥΡΙΖΑ στα Ανανικά διχοτομικά σχέδια και η... αποδοχή της Ομοσπονδοποίησης της Κύπρου. 4. Η ονομασία των Σκοπίωνμε σύνθετη ονομασία (περιλαμβανομένου της Μακεδονίας). Κι εδώ, ξεχνάει ο Αλέξης των "πολιτισμικών διαφορών", ότι η παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, που εγκατάλειψαν στο νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και Βενιζέλου, συγκινεί το ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη κι ουχί τους εντασσόμενους (στελέχη αυτοαποκαλούνται...) στον ΣΥΡΙΖΑ για να λυτρωθούν... 5. Η επί 4 χρόνια επίθεση των ΝΑΤΟϊκών μισθοφόρων στη Συρία και η σθεναρή στάση του ΣΥΡΙΖΑ -πλήρης ταύτιση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη Μέση Ανατολή- υπέρ των τρομοκρατών-δολοφόνων της δήθεν αντιπολίτευσης που θέλει να "εκδημοκρατίσει" τη Συρία, σφάζοντας και τους Ελληνορθοδόξους. 6. Η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωπαϊκή "ολοκλήρωση", δηλαδή με κάθε θυσία η παραμονή σε μια ευρώπη κατάργησης εθνικών οντοτήτων και παγκοσμιοποίησης, σίγουρα δεν είναι στις "πολιτισμικές" ανησυχίες του Πάνου Καμμένου, αλλά ούτε του ΚΚΕ και της ευρωπαϊκής αριστεράς, εξαιρουμένων των "ροζ" αριστερών, του πάλαι ποτέ ευρωκομμουνισμού του ΚΚΕ εσωτερικού. 7. Οι εμμονές των πρώην συμβούλων του Γιωργάκη Παπανδρέου και σήμερα του Αλέξη Τσίπρα, για συνδιαλλαγή με την Τουρκία στο Αιγαίο και τα γελοία περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη. Και στα 7 παραπάνω ζητήματα υπάρχει ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ και μνημονιακού ακροδεξιού μετώπου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και καλό θα είναι να γνωρίζουμε αν σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι αυτοδυναμίας, θα προτιμήσει τη συνεργασία με το μνημονιακό μέτωπο κι όχι με τον Πάνο Καμμένο! Το αν θα γίνει ή δεν θα γίνει ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας-δεν το υποβαθμίζουμε σε καμία περίπτωση και ίσως είναι αναγκαιότητα να γίνει, μετά τον εναγκαλισμό Βαρθολομαίου-Πάπα-, δεν αποτελεί ουσιαστική "πολιτισμική" διαφορά, όταν ο λαός δέχεται την μεγαλύτερη εθνοκάθαρση στην ιστορία του από τα μνημόνια, την κυβέρνηση των Μερκελιστών και το Δ' Ράιχ! Βασικά ο κ. Τσίπρας οφείλει να μελετήσει λίγο την ιστορία του αριστερού κινήματος στην Ελλάδα και να λάβει υπόψη του ότι "νερό στο κρασί" ή ότι η κατάληψη της κυβερνητικής εξουσίας, δεν σημαίνει νίκη του λαϊκού κινήματος. Πως σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ η σφυρηλάτηση ενός πατριωτικού αντιμνημονιακού μετώπου κι όχι οι αρλούμπες του κάθε οπαδού του Σόρος, που αφθονούν στο κόμμα του. Και... νέα Βάρκιζα δεν θα μπορέσει να περάσει σ' αυτό τον χειμαζόμενο λαό! Ας μην αναφωνήσουμε, λοιπόν, με μια τέτοια "αριστερά", οι δανειστές δεν έχουν ανάγκη τη δεξιά (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)!
Σχολιο.- Αυτα ακριβως τα προαναφερθεντα ειναι η Αχιλλειος πτερνα του ΣΥΡΙΖΑ και παρα τη πρωτοφανη κριση τα ποσοστα του δεν εκτοξευονται,οπως εγινε στη περιπτωση του ΠΑΣΟΚ το 81!Η νεφελωδης καπιταλιστικη παγκοσμιοποιηση με τις γνωστες συνεπειες και τις εκπτωσεις στους δημοκρατικους θεσμους που επιβαλει σε συνδιασμο με τις τασεις εθνομηδενισμου που κατα καιρους ακουγονται απο το ΣΥΡΙΖΑ,καθιστουν αυτο το πολιτικο χωρο αναξιοπιστο στα ματια των πολιτων!Με αποτελεσμα ν αφήνει ακομα περιθώρια ελιγμών στη δωσίλογη Σαμαρο-Βενιζελικη χουντα που μας κυβερνα!!!Αυτο ακριβως το κενο προσπαθουν να καλυψουν οι ΑΝΕΛ!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Εκτακτα μέτρα για τις «αποκαλύψεις» των βασανιστηρίων της CIA
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στο προσκήνιο της διεθνούς επικαιρότητας επανέρχονται τα φρικτά βασανιστήρια και οι τρομοκρατικές ανακριτικές μέθοδοι που εφάρμοζαν επί χρόνια οι πράκτορες της CIA σε μυστικές φυλακές των ΗΠΑ στο εξωτερικό, με τη συναίνεση ενίοτε ξένων «συμμαχικών» κυβερνήσεων, στο πλαίσιο υποτίθεται του «αγώνα κατά της τρομοκρατίας» έπειτα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη 2001. Στο φως επανήλθαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από μεθόδους της CIA κατά υπόπτων τρομοκρατών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η στέρηση ύπνου με την υποβολή του ανακρινόμενου σε πολύωρη έκθεση σε δυνατό φως και ακούσια ακρόαση εκκωφαντικής μουσικής και θορύβων, η απομόνωση σε ασφυκτικά, στενά κελιά, το μαρτύριο του εικονικού πνιγμού με τη χρήση λίτρων νερού, οι εικονικές εκτελέσεις και απειλές θανάτου συγγενικων προσωπων, απάνθρωπες ταπεινώσεις διαφόρων ειδών όπως βιασμοικ.ά. Οι πληροφορίες αυτές και το συμπέρασμα πως οι σκληρές ανακριτικές μέθοδοι δεν απέδωσαν τους αναμενόμενους καρπούς στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, πως εφαρμόστηκαν έπειτα από παραπλάνηση της τότε κυβέρνησης του Προέδρου Τζ. Ου. Μπους και πως συνιστούσαν «μαρτύρια» σε βάρος των υπόπτων, καταγράφονται στην 500σέλιδη περίληψη της έκθεσης των 6.700 σελίδων της Επιτροπής Πληροφοριών της αμερικάνικης Γερουσίας που δημοσιοποιήθηκε χτες βράδυ, αναγκάζοντας τις αμερικανικές αρχές να επιβάλουν πρόσθετα, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε αμερικανικές πρεσβείες, αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και κτίρια αμερικανικών συμφερόντων στο εξωτερικό από το φόβο τυχόν αντιποίνων. Επιδιώκοντας, από τη μια, την ατιμωρησία των υπευθύνων και, από την άλλη, το φτιασίδωμα της εικόνας της τάχα «προοδευτικής» κυβέρνησής του, ο Πρόεδρος Ομπάμα σχολίασε σε γραπτή δήλωσή του πως η δημοσιοποίηση της έκθεσης «θα βοηθήσει να θέσει τις σκληρές τεχνικές ανάκρισης εκεί που ανήκουν: στο παρελθόν». Νωρίτερα, ο Τζος Ερνεστ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, υποστήριξε τη σημασία δημοσιοποίησης της έκθεσης της Γερουσίας λέγοντας ότι είναι ένας τρόπος «ώστε ο κόσμος στις ΗΠΑ και στις υπόλοιπες χώρες να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη» και ότι αυτό «ήταν απαραίτητο για να διασφαλιστεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί ποτέ». Ο Ερνεστ κατέληξε σημειώνοντας ότι δηθεν οι σκληρές, ανακριτικές μέθοδοι της CIA σταμάτησαν «αμέσως» μόλις ανέλαβε την προεδρία τον Ιανουάριο του 2009 ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα... Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Στιβ Γουόρεν, επισήμανε τα πρόσθετα μέτρα ασφάλειας που ελήφθησαν ενόψει της δημοσιοποίησης της έκθεσης, που εγκρίθηκε από την επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας τον Δεκέμβρη του 2012 και τα μέλη της ψήφισαν τον περασμένο Απρίλη υπέρ της δημοσιοποίησης μίας περίληψης περίπου 500 σελίδων. Ωστόσο, χρειάστηκε να περάσουν οκτώ μήνες, μέχρις ότου να έρθει η ώρα δημοσιοποίησής της καθώς γερουσιαστές και Λευκός Οίκος διαφωνούσαν σχετικά με τον όγκο των πληροφοριών που πρέπει να λογοκριθεί. Ο πρώην αντιπρόεδρος Ντικ Τσένεϊ (επί προεδρίας Τζορτζ Μπους) υπεραμύνθηκε των μεθόδων ανάκρισης, λέγοντας ότι ήταν «απολύτως δικαιολογημένες» και ότι «το πρόγραμμα εγκρίθηκε και εξετάστηκε από νομικής άποψης από το υπουργείο Δικαιοσύνης». Στη διάρκεια δηλώσεών του στους «New York Times» ο Τσένεϊ αναφέρθηκε στους πράκτορες της CIA που εφάρμοσαν τις σκληρές ανακριτικές μεθόδους, λέγοντας προκλητικά ότι «θα έπρεπε να παρασημοφορηθούν αντί να επικρίνονται».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Δεκάδες συλλήψεις σε κινητοποιήσεις κατά της αστυνομικής βίας
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εντείνονται οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, καθώς χιλιάδες πολίτες (ανάμεσά τους πολλοί νέοι) συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας άμεσα μεταρρυθμίσεις και «συμμάζεμα» των οργάνων επιβολής του νόμου. Επίκεντρο των κινητοποιήσεων ήταν και χτες το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, όπου χιλιάδες νέοι έκλεισαν αυτοκινητόδρομους, σταμάτησαν τρένα, πραγματοποίησαν πορείες και καθιστικές διαδηλώσεις φωνάζοντας συνθήματα κατά της ατιμώρητης αστυνομικής βίας. Τουλάχιστον 150 συνελήφθησαν για «διατάραξη» της τάξης και «αντίσταση κατά της Αρχής». Στην άλλη πλευρά των ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, αργά το βράδυ της Δευτέρας, δεκάδες αστέρες του μπάσκετ συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας, φορώντας μπλούζες που έγραφαν το σύνθημα «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» - την τελευταία φράση του Ερικ Γκάρνερ, ενός Αφροαμερικανού πατέρα πολύτεκνης οικογένειας που ουσιαστικά δολοφονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι όταν λευκός αστυνομικός τον ακινητοποίησε με λαβή στραγγαλισμού. Στο κέντρο του Φοίνιξ πάνω από 200 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στα κεντρικά της αστυνομίας για το θάνατο ενός άλλου άοπλου Αφροαμερικανού από ένα λευκό αστυνομικό στη διάρκεια μεταξύ τους πάλης. Οι διαδηλωτές ζητούν από την αστυνομία να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του αστυνομικού που εμπλέκεται στο θανάσιμο τραυματισμό του 34χρονου Ρουμέιν Μπρίσμπον. Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα αστικά κέντρα των ΗΠΑ, ενώ το ήδη βαρύ κλίμα τροφοδοτείται και από νέο κρούσμα αστυνομικής βίας στη Φλόριντα, όπου χτες τα ξημερώματα καταγράφηκε ο σοβαρός τραυματισμός 28χρονου άοπλου Αφροαμερικανού από τα πυρά αστυνομικού στη διάρκεια καταδίωξης για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου. Ο (επίσης Αφροαμερικανός) σερίφης της κομητείας Οραντζ όπου έγινε το περιστατικό ζήτησε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία μέχρι να διενεργηθεί έρευνα για τις συνθήκες του επεισοδίου, κατά το οποίο (σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες) ο 28χρονος τραυματίστηκε σοβαρά όταν, μολονότι άοπλος, πυροβόλησε εναντίον του τρεις φορές λευκός αστυνομικός... Ο 28χρονος χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση, σε νοσοκομείο της Φλόριντα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ Διαπιστώνει ισραηλινά «εγκλήματα πολέμου»
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Ακόμη και η Διεθνής Αμνηστία, που κατά καιρούς έχει παίξει περίεργο και σκοτεινό ρόλο σε διεθνείς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, διαπίστωσε χτες ότι οι βρώμικες επιθέσεις που εξαπέλυσε το περασμένο καλοκαίρι η ισραηλινή πολεμική μηχανή στη Λωρίδα της Γάζας συνιστούν «εγκλήματα πολέμου». Το συμπέρασμα αναφέρεται σε έκθεση που έδωσε χτες ο Φίλιπ Λούθερ, διευθυντής του τμήματος Μέσης Ανατολής της διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στο Λονδίνο, σημειώνοντας ότι αρκετές από τις επιδρομές «στοχοποιούσαν γενικευμένα αμάχους», γεγονός που συνιστά «σοβαρή παραβίαση των διεθνών κανονισμών περί πολέμου». Μεταξύ των κτιρίων που έπεσαν στο στόχαστρο της ισραηλινής πολεμικής μηχανής, η Διεθνής Αμνηστία ξεχωρίζει τον ισοπεδωτικό βομβαρδισμό εμπορικού κέντρου στη νότια πόλη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας, συγκροτήματα πολυκατοικιών και κτιρίων που χρησιμοποιούσε αποστολή του ΟΗΕ. Οι ισραηλινές αρχές απέρριψαν τις αιτιάσεις χαρακτηρίζοντας την έκθεση «αβάσιμη». Ωρες πριν, (αργά το βράδυ της Δευτέρας) όχλος ακροδεξιών Εβραίων εποίκων μαχαίρωσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στον ώμο και στο μηρό ένα 12χρονο Παλαιστίνιο στην παλιά πόλη της Χεβρώνας. Το αγόρι μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο κρατικό νοσοκομείο της Χεβρώνας όπου βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Τέλος, χτες ο Ισραηλινός απερχόμενος (λόγω των πρόωρων εκλογών του Μάρτη) πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επισκέφθηκε την πόλη Μπε' ερ όρα (20 χλμ. βορείως του Εϊλάτ) όπου πριν πέντε μέρες σημειώθηκε έκρηξη που προκαλεσε τεραστια περιβαλοντολογικη καταστροφη απο διαρροή πέντε εκατομμυρίων λίτρων αργού πετρελαίου ρυπαίνοντας την περιοχή Αράβα που είναι προστατευομενη περιβλοντολογικη περιοχη. Ο Νετανιάχου ισχυρίστηκε ότι λαμβάνονται όλα τα δέοντα μέτρα για την «προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΡΜΕΝΙΑ - ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ Νεκρός στρατιώτης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
ΕΡΕΒΑΝ.-- Εκπρόσωποι της κυβέρνησης Αρμενίων αυτονομιστών στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ στο νότιο Καύκασο, που ανήκε παλια στο Αζερμπαϊτζάν αλλα μετα την εξεγερση συνδεθηκε με την Αρμενια, ανακοίνωσαν χτες πως ένας από τους στρατιώτες της σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με Αζέρους στρατιώτες. Ο Νταβίντ Μπαμπαγιάν, δήλωσε πως η σύγκρουση σημειώθηκε όταν δυνάμεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν επίθεση κατά θέσεων Αρμενίων. Το Ναγκόρνο Καραμπάχ βρίσκεται περίπου 270 χλμ. δυτικά της αζέρικης πρωτεύουσας Μπακού, διπλα στα σύνορα με την Αρμενία, κατοικηται αποκλειστικα από Αρμενιους, αποτελώντας ουσιαστικά θύλακα μέσα στο Αζερμπαϊτζάν. Ηταν παγια πολιτικη της Σοβιετικης Ενωσης να μπερδευει τους πληθυσμους, να αποκοβει κομματια από μια σοβιετικη δημοκρατια και να τα δεινει σε αλλην σοβιετικη δημοκρατια. Το 1994 είχε επιτευχθεί εκεχειρία που τερμάτισε εξαετή πόλεμο μεταξυ Αρμενιων του Ναγκορνο Καραμπαχ (που βοηθουνταν από την Αρμενια) και Αχερων, ενώ οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης διαρκούς συμφωνίας ειρήνης δεν έχουν ακόμη ευδοκιμήσει, γιατι οι Τουρκοαζεροι θελουν να καταλαβουν το Ναγκορνο Καραμπαχ στρατιωτικα, με αποτέλεσμα αμφότερες οι πλευρές να εμπλέκονται, ενίοτε, σε διάφορα θερμά επεισόδια. Από την κατάπαυση πυρός, το μεγαλύτερο μέρος του Ναγκόρνο Καραμπάχ και διάφορες περιοχές του Αζερμπαϊτζάν γύρω του (συνολικά περίπου το 14% του εδάφους του Αζερμπαϊτζάν που συνδεουν το Ναγκορνο Καραμπαχ με την Αρμενια) παραμένουν υπό τον έλεγχο των Αρμενίων αυτονομιστών του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Επανεκλέχτηκε η σημερινη γερμανιδα ναζιστρια Μέρκελ και προκαλεί
ΚΟΛΟΝΙΑ.-- Στη θέση της προέδρου της Ενωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) επανεκλέχτηκε με 97% η φυρερ του 4ου Γερμανικου Ραιχ Αγκελα Μέρκελ στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε χτες στην Κολονία. Η Μέρκελ και πάλι επέμεινε στην αυστηρή τήρηση των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν τελικά δεν τηρήσουμε αυτό το οποίο είχαμε αποφασίσει κατά τη διάρκεια της (οικονομικής) κρίσης, τότε θα σπείρουμε αμφιβολίες και αυτό θα είναι κακό για την Ευρώπη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς (οι Γερμανοί) επαγρυπνούμε για την τήρηση των κανόνων». Προβάλλοντας και την ανησυχία του γερμανικού κεφαλαίου που βγήκε κερδισμένο από την κρίση, αλλά που τα σημάδια στασιμότητας έχουν αρχίσει να φαίνονται, σημείωσε: «Το γεγονός ότι μιλάμε ασταμάτητα για το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και το ότι λέμε πως πρέπει να εφαρμοστεί δεν οφείλεται στην γερμανική αυστηρή ηθική, είναι ζήτημα εμπιστοσύνης», συνέχισε η καγκελάριος, προειδοποιώντας πως ναι μεν «η ευρωπαϊκή κρίση χρέους βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί διά παντός». Η Μέρκελ επίσης επέκρινε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, εταίρο στην τρικομματική κυβέρνηση, για κατάπτωση, λόγω της συνεργασίας του, ως μικρός εταίρος, στο κρατίδιο της Θουριγγίας με το κόμμα Λίνκε, που χαρακτήρισε «κληρονόμο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ανατολική Γερμανία» και τους Πράσινους. Εκδηλώνοντας τον αντικομμουνισμό της και το μίσος της για τη Λαοκρατική Γερμανία, μίλησε για «προδοσία των θυμάτων της κομμουνιστικής δικτατορίας», ενώ γνωρίζει ότι και η Λίνκε είναι εναντια στην πρωην Ανατολικη Λαοκρατικη Γερμανια. Στην πραγματικότητα αυτό που την ανησυχεί είναι ότι στο παιχνίδι μπαίνει ένας νέος διαχειριστής του συστήματος - όπως είναι το Λίνκε («Αριστερά» στη συμπροεδρία του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς με το ΣΥΡΙΖΑ) - που μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία του κόμματός της και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της αστικής τάξης. Ταυτόχρονα η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στην κατάσταση στην Ουκρανία, κατηγόρησε τη Ρωσία «για παραβίαση του διεθνούς δικαίου με τις πράξεις της», υπερασπίστηκε την επιβολή κυρώσεων, αλλά ταυτόχρονα είπε ότι «θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να βρεθεί μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση στην περιοχή», γιατί - επισήμανε - «το ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί με στρατιωτικά μέσα». Η Μέρκελ πάντως πήρε αποστάσεις από τη χοντροκομμένη πρόταση των συμμάχων της Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) περί υποχρέωσης των μεταναστών να μιλούν γερμανικά στο σπίτι τους, αν θέλουν να παραμείνουν στη χώρα. Η Μέρκελ τάσσεται με άλλη τακτική αντιμετώπισης των μεταναστών, ώστε ενσωματώνοντάς τους και εντείνοντας την εκμετάλλευσή τους να συμβάλλουν καλύτερα στην καπιταλιστική ανάπτυξη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Σειρά μέτρων για την αντισεισμική θωράκιση των κτιρίων με τη δαπάνη δισεκατομμυρίων δολαρίων, τη δημιουργία δικτύων ασύρματης σύνδεσης με το ΙΝΤΕΡΝΕΤ με τη χρήση ηλιακής ενέργειας, η ενίσχυση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης του Λος Αντζελες μεταξύ άλλων και για τη διευκόλυνση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και των συνεργείων διάσωσης σε περίπτωση ενός μεγάλου, καταστροφικού σεισμού ανακοίνωσε χτες ο δήμαρχος της πόλης Ερικ Γκαρσέτι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Πότε θα κάνει ξαστεριά"... έψαλλαν στην τρόικα 50 Κρητικοί!
Σε... κρητική υπόθεση και με σαφή μηνύματα εναντίον της τρόικας και των μνημονίων, εξελίχθηκε η πτήση Βρυξέλλες – Αθήνα το μεσημέρι της Τρίτης, όταν οι 50 Κρητικοί που συνταξίδευαν με μέλη του κλιμακίου της τρόικας, άρχισαν να τραγουδούν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά», συνοδεία μάλιστα κρητικής λύρας ενώ τραγούδησαν και το "Κρήτη μου όμορφο νησί". Οι Κρητικοί, όλοι τους "Αντιμνημονιακοί Πολίτες" που είχαν... νωπές τις ιστορικές αλήθειες για τις γερμανικές θηριωδίες στη χώρα μας την περίοδο της κατοχής, καθώς παρακολούθησαν εκδήλωση για τις Γερμανικές αποζημιώσεις του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, αναγνωρίζοντας μεταξύ των επιβατών, και τον επικεφαλής της ομάδας δράσης για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της Ελλάδας, Χόρστ Ράιχενμπαχ, άρχισαν να τραγουδούν... αλλάζοντας τους στίχους του γνωστού τραγουδιού σε: «Πότε θα κα, πότε θα κάνει ξαστεριά, για να σκοτώσω Γερμανούς και Έλληνες Προδότες». Μήνυμα σταράτο, τόσο στο κλιμάκιο της τρόικας που άκουγε αποσβολωμένο, δίχως όμως να καταλαβαίνει, τις κρητικές μελωδίες και το μήνυμα που αυτές έστελναν, όσο και σε έναν Έλληνα ... που αγανακτισμένος σηκώθηκε από τη θέση του για να πει στους Κρητικούς ότι αυτά που κάνουν είναι «καραγκιοζιλίκια»... Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", οι ξένοι που πετούσαν μαζί με τους Κρητικούς, σηκώθηκαν και τους χειροκρότησαν, ενώ τα μέλη του κλιμακίου της τρόικας συνέχιζαν να κοιτούν αποσβολωμένοι, με την έκπληξη τους, μάλλον δυσάρεστη αν κρίνουμε από τα όσα ακούστηκαν στον αέρα, να παίρνει τέλος. Ου μπλέξεις με Κρητικούς, άφηναν κάποιοι να εννοηθεί κατά τη διάρκεια της αποβίβασης, ενώ άλλοι σημείωναν με νόημα, ότι οι τροϊκανοί άκουσαν τα... κάλαντα λίγες ημέρες νωρίτερα!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναίτια σύλληψη καταγγέλλει ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ
Ο Σύλλογος, καταγγέλλει ότι «εντελώς αναίτια σύλληψη του συναδέλφου μας στο ΥΠΠΟΑ και μέλους του Συλλόγου μας ΗΤ. Ο συνάδελφος συνελήφθη το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2014 στη συμβολή της Γ' Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού, χωρίς καμία απολύτως αφορμή και χωρίς να έχει εμπλακεί σε καμία έκνομη πράξη, μετά την ολοκλήρωση της πορείας σε μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην οποία συμμετείχε ανταποκρινόμενος και στο κάλεσμα του Συλλόγου μας. Παραπέμπεται σε δίκη με κατηγορίες που δεν έχουν καμία σχέση μαζί του, αν και αυτόπτες μάρτυρες (ανάμεσά τους και άλλοι συνάδελφοί μας), ήδη από τη στιγμή της σύλληψης ενημέρωναν τις αστυνομικές δυνάμεις ότι ο Ηλίας Τσόπελας ήταν μαζί τους και δεν είχε σχέση με κανένα επεισόδιο. Παρά την αθωότητά του, ο συνάδελφος κινδυνεύει να βρεθεί και σε αργία έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση, με βάση το κατάπτυστο νέο πειθαρχικό δίκαιο». Η σύλληψη έγινε έξω από την κατειλημμένη ΓΣΕΕ. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη στις 9.00 το πρωί στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Ενώπιον του ανακριτή στα δικαστήρια της Ευελπίδων θα βρεθούν σήμερα οι 19 συλληφθέντες της 6ης Δεκεμβρίου 2014.
Συλλήψεις στον σωρό
Εν τω μεταξύ κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα έχουν απαγγελθεί στους 19 διαδηλωτές που συνελήφθησαν λίγο μετά τη λήξη της πορείας μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, έξω από την κατειλημμένη ΓΣΕΕ. Οπως καταγγέλλεται από τους συλληφθέντες και από αυτόπτες μάρτυρες, οι συλλήψεις έγιναν στον σωρό, σε διαδηλωτές που απλώς βρίσκονταν κοντά στην περιοχή και σε ανθρώπους που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους. Μάλιστα, όπως φαίνεται σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου ένας από τους συλληφθέντες ο οποίος βαρύνεται με και κατηγορίες βάσει του «κουκουλονόμου» την ώρα της σύλληψής του, δεν έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Σχολιο.- Ο Ηλίας, όπως και όλοι οι συλληφθέντες, πέρασε σήμερά από τον Ανακριτή, απολογήθηκε αρνούμενος κάθε κατηγορία και αφέθηκε αργά το μεσημέρι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η ενεργή συμπαράσταση από τους συναδέλφους του στη δουλειά με ενυπόγραφο κείμενο αλληλεγγύης, η συγκέντρωση πολλών συναδέλφων στα δικαστήρια στο πλαίσιο της στάσης εργασίας του Ενιαίου και τα ψηφίσματα που εκδόθηκαν άμεσα (από ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΥΠΠΟ, Ενιαίο, ΣΕΑ, ΠΕΣΑ, ΕΜΔΥΔΑΣ, Διοικητικούς ΠΕ, Κλάδων ΔΕ) έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή. Ωστόσο, παραμένουν οι σοβαρές (και ανυπόστατες κατηγορίες), καθώς και ο κίνδυνος που προκύπτει από αυτές σε σχέση με ενδεχόμενη πειθαρχική δίωξη. Θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε με κάθε τρόπο μέχρι την οριστική δικαίωση.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πανικός στο Ποτάμι, «αδειάζουν» τον υπεύθυνο δικαιοσύνης
Στροφή 180 μοιρών πραγματοποιεί ο επικεφαλής του Ποταμιού Στάυρος Θεοδωράκης μετά την χτεσινή τοποθέτηση του υπεύθυνου του Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του κόμματος Παύλου Ελευθεριάδη.
Ο Ελευθεριάδης σχολιάζοντας την τροπολογία που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Τρίτης ανέφερε ότι “η πρόταση του Σύριζα είναι η στην πράξη κατάργηση της φυλακής”. Πρόκειται για το ίδιο στέλεχος του Ποταμιού, το οποίο με παλαιότερο κείμενό του στο Foreign Affairs εξέφραζε την πικρία του για την αύξηση των δαπανών υγείας επί κυβερνήσεως Καραμανλή και δήλωνε ψευδώς ότι η Ελλάδα είχε πάνω από ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους. Εν τω μεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία του κόμματος να ανοίξει το θέμα της δημιουργίας ιδιωτικών φυλακών με ψηφοφορία στο site του. Στις ΗΠΑ υπάρχουν καταγγελίες για δικαστές που χρηματίζονται από μεγαλο-εργολάβους προκειμένου να στέλνουν περισσότερους «πελάτες» στις ιδιωτικές φυλακές ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για την μετατροπή των κρατουμένων σε σκλάβους που εργάζονται μέσα σε τέτοιες φυλακές για μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες. Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το κόμμα του, ο Θεοδωράκης εκανε γαργαρα τα οσα ελεγε ότι ο Ρωμανος πρεπει να πεθανει και το κρατος να νικησει, εκανε στροφη 180 μοιρων σαν παλιοπολιτικαντης που είναι, και ανέβασε το παρακάτω κείμενο στο Protagon στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζει τη λύση που δόθηκε σαν δική του ιδέα: «Το είπαμε από την πρώτη στιγμή, το λέμε ξανά τώρα: «Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος 4205 του 2013 για την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων που βγαίνουν με άδεια. Τα ‘’βραχιολάκια’’ θα επιτρέψουν τη διεύρυνση του θεσμού των αδειών, χωρίς τον φόβο των αποδράσεων». Αυτή ήταν η πρώτη μας δήλωση όταν ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και προσθέταμε: «Ο Ρωμανός έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. Όχι επειδή κάνει απεργία πείνας, ούτε επειδή το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε έγινε στο όνομα κάποιας ‘’ιδέας’’, έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση γιατί οι κρατούμενοι δεν είναι ζώα». Τα παλιά κόμματα βέβαια προτιμούσαν όλες αυτές τις μέρες τα συνθήματα από τις λύσεις. Και οι βουλευτές του νέου λαϊκισμού ‘’είχαν στήσει χορό’’ γύρω από το κρεβάτι του απεργού πείνας μήπως κερδίσουν καμιά ψήφο. Τώρα όμως που τους τελείωσαν τα συνθήματα και ο Ρωμανός είναι στο παρά πέντε, όλοι θυμήθηκαν την πρόταση του Ποταμιού και ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος για τα ‘’βραχιολάκια’’. Ακόμη και ο υπουργός Δικαιοσύνης που θα ‘πρεπε να απολογείται γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος για τα ‘’βραχιολάκια’’ τώρα εμφανίζεται ως… μέρος της λύσης! Είναι όμως μέρος του προβλήματος. Ένα ξεπεσμένο σύστημα που δεν αποφασίζει και δεν τολμά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, θα μου πείτε. Ναι, ας αναλογισθούν όμως πόσο ζημίωσαν όλοι τους, για άλλη μια φορά την κοινωνία με την επιπολαιότητά τους, αυτές τις 30 μέρες».
Τη θέση του για τον Νίκο Ρωμανό είχε εκφράσει παλαιότερα και άλλο στέλεχος του Ποταμιού, ο γνωστος αληταρας που το παιζει «ηθοποιός» ο αταλαντος Νίκος Ορφανός (ο οποιος πριν δυο μηνες ειχε δηλωσει ότι οι παλιοι ηθοποιοι πρεπει να πεθανουν για να παρουν τη θεση τους κατι αταλαντοι σαν και αυτόν), κάνοντας λόγο για “διαταραχή” του απεργού πείνας. Να σημειωθεί ότι οι θέσεις του βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχεία με το νεότερο κείμενο του αρχηγού του κόμματος : 1. Σέβομαι την αυτοκαταστροφή. Είναι μία διαταραχή, αλλά όχι ιδεολογία. Λυπάμαι, αλλά επειδή κάποιος, μοναχός του, διάλεξε έναν λόγο για να πεθάνει, δεν σημαίνει ότι ο λόγος αυτός είναι αναγκαστικά ιερός για όλους. Γεμίσαμε ιερά και όσια και στο τέλος δεν σεβόμαστε τίποτα. 2. Ο γονιός που το παιδί του πιάνει όπλο είναι αποτυχημένος και θα έπρεπε να ντρέπεται. Η υπερηφάνεια για τον γιο οπλοφόρο είναι μια ενοχή, που δεν επανορθώνει το έλλειμα ανατροφής αγαπητέ πατέρα. Έσπειρες ανέμους και θέρισες θύελλα. Ζήσε τώρα με αυτό. 3. Δεν θα κάνω ορμήνειες σε κάποιον που ανά πάσα στιγμή ακροβατεί στο κενό. Και οργισμένος να είμαι μαζί του, θα περιμένω να συνέλθει. Αλλά όλοι όσοι τον αγκάλιασαν απροκάλυπτα και άνευ όρων, καλό θα ήταν να του πουν να βάλει και λίγο μυαλό. Και εννοώ την Αριστερά που ίπταται σε ένα δικό της αλλοπρόσαλλο κόσμο. 4. Πραγματικά θέλετε να μιλήσουμε σταράτα; Πιστεύετε ότι η φοίτηση σε ελληνικό ΤΕΙ είναι δικαίωμα που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο; Σε ελληνικό ΤΕΙ;;;; Ωραία, ας σκεφτούμε την εικόνα: Φρουρούμενος και συνοδευόμενος μπαίνει στο αμφιθέατρο. Αναρχομπάχαλοι και λοιποί τον επευφημούν. Πιστεύετε ότι θα γίνει έστω κάποιου είδους μάθημα με την παρουσία του; Και άιντε, από πίσω, να ακολουθάνε καμιά δεκαριά ακόμη κρατούμενοι και γίνεται το Κορυδαλλός-ΤΕΙ, Κολιάτσου-Παγκράτι. Θα σωφρωνιστούν με το πτυχίο οι φυλακισμένοι; Εάν το πιστεύουμε ακράδαντα, προτείνω να ανοίξει πανεπιστήμιο μέσα στις φυλακές. Με κάθε έδρα: Φιλοσοφική, Θεολογία, Μαθηματικό, Χημικό, Νομική, Ιατρική και σύντομα και Πολυτεχνικό. 5. Κανείς δε μπορεί να συλλάβει τη γενική εικόνα. Καθένας θέλει το δικό του μπαϊράκι να επικρατεί. Δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση συνεννόησης. Ή όλα ή τίποτα. Ο αντίπαλος πρέπει να ηττάται ολοκληρωτικά. Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Ή μάλλον, όλες οι γραμμές είναι κόκκινες. Σύντομα και από αίμα. 6. Η κοινωνία μας είναι ατέλειωτα αντιπαιδαγωγική. Οι Έλληνες είναι “παιδιά” μέχρι τα σαράντα. Εικοσιενός ετών είχανε οικογένειες και βγάζανε μεροκάματο, τώρα είναι “επαναστάτες”. Στην Ελλάδα είσαι ό,τι αναρτήσεις στα δίκτυα. Σχολιο.- Ανακοίνωση "Το Ποτάμι" για την τροπολογία «Κι εμείς είπαμε φυλακή όχι συριζα αλλά οι άλλοι ήρθαν εμείς που θέλαμε βραχιολάκι και βιαστές και πάλι μετά αυτοί είπαν όχι αλλά νικήσαμε»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O ανθρωπος ειναι η απαντηση,οποια κι αν ειναι η ερωτηση
Σαν σήμερα 10 Δεκεμβρίου 1963 η απονομή του Νόμπελ στον Γ. Σεφέρη!
'Σ᾿ αὐτὸ τὸν κόσμο, ποὺ ὁλοένα στενεύει, ὁ καθένας μας χρειάζεται ὅλους τοὺς ἄλλους. Πρέπει ν᾿ ἀναζητήσουμε τὸν ἄνθρωπο, ὅπου καὶ νὰ βρίσκεται. Ὅταν στὸ δρόμο τῆς Θήβας, ὁ Οἰδίπους συνάντησε τὴ Σφίγγα, κι αὐτὴ τοῦ ἔθεσε τὸ αἴνιγμά της, ἡ ἀπόκρισή του ἦταν: ὁ ἄνθρωπος. Τούτη ἡ ἁπλὴ λέξη χάλασε τὸ τέρας. Ἔχουμε πολλὰ τέρατα νὰ καταστρέψουμε. Ἂς συλλογιστοῦμε τὴν ἀπόκριση τοῦ Οἰδίποδα.'
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνέλαβαν τον Γ. Τζαμαδάνη αστυνομικοί / Αντίδραση και ματαίωση πλειστηριασμών στην Θεσσαλονίκη
Mέλη την κίνησης κατά των πλειστηριασμών μαζί με δικηγόρους που ανήκουν στην παράταξη "Εναλλακτική Κίνηση Δικηγόρων" αντέδρασαν με συνθήματα και ρίψη φέιγ βολάν και ματαίωσαν πλειστηριασμό. Η ένταση που προκλήθηκε μετά την επέμβαση της αστυνομικής δύναμης είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του δικηγόρου Γ. Τζαμαδάνη (φωτ.), στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που.... οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου και του απαγγέλθηκε η γνωστή κατηγορία από δυο αστυνομικούς, η κατηγορία της εξύβρισης. Ο αγωνιστής δικηγόρος δεν κρατήθηκε εξ αιτίας της επαγγελματικής του ιδιότητας και υπέβαλε κι αυτός μήνυση εναντίον των αστυνομικών που ωστόσο δεν κρατήθηκαν αφού η κατηγορία είναι αυτόφωρη.
Ένταση προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ... επιτέθηκαν σε πολίτες μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και σε μέλη αριστερής παράταξης του Δ.Σ.Θ. που «μπλόκαραν» τη σχετική διαδικασία που επρόκειτο να διεξαχθεί. Οι συγκεντρωμένοι, κατά την έναρξη της διαδικασίας, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, πέταξαν φέιγ βολάν και επιχείρησαν να σηκώσουν πανό μέσα στη δικαστική αίθουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess, διμοιρίες των ΜΑΤ κινήθηκαν απειλητικά κατά των συγκεντρωμένων και προσήγαγαν τον δικηγόρο και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γ. Τζαμαδάνη. Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του δικηγόρου σχηματίζεται δικογραφία για εξύβριση, ύστερα από έγκληση, ενώ και ο ίδιος ο κ. Τζαμαδάνης αναμένεται να καταθέσει μήνυση. Κι ο ίδιος, πάντως, προτίθεται να καταθέσει μήνυση. Μετά από αυτά τα γεγονότα, δικηγόροι υπέβαλαν παράπονα στον εισαγγελέα υπηρεσίας, ενώ στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης ήταν ισχυρή η παρουσία των ΜΑΤ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και τώρα που μπορέσαμε να ανασάνουμε, να ασχοληθούμε λίγο και με όλους αυτούς τους γείτονές μας στο δρόμο, τους διπλανούς στο λεωφορείο, τους συναδελφους στο παραδίπλα γραφείο, τον νεαρό που δουλεύει στην καφετέρια δίπλα και ΕΥΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΡΩΜΑΝΟΣ;
Γιατί και τον Άδωνι, και τον Παναγιώταρο και τους άλλους φασίστες, κάποιοι τους ψηφίζουν. Κι αν μέχρι πρότινος υπήρχε η λογική ότι μπορεί να είναι και "παραστρατημένοι" ή να "μην ήξεραν", νομίζω ότι με την υπόθεση του Ρωμανού έπεσε ΚΑΘΕ ΜΑΣΚΑ! Ήθελαν να πεθάνει ένα παιδί 21 χρονών, μόνο και μόνο γιατί οι ίδιοι είναι φασίστες και σκατόψυχοι. Τέρμα τα χάδια, έχουμε εμφύλιο. Κι όχι εμφύλιο αριστεράς-δεξιά. Εμφύλιο Διαφωτισμού-Μεσαίωνα έχουμε φτάσει...
Αγαπητέ Έλληνα νεοφιλελέ και νοικοκυραίε – από τον Χάρη Ζάβαλο
Αγαπητέ Έλληνα νεοφιλελέ και νοικοκυραίε, Το ξέρω πονάς σήμερα. Σε χάλασε πολύ το θέμα του Ρωμανού. Τα έβαλε με το Κράτος για κάτι που ο ίδιος θεώρησε άδικο και κέρδισε. Έστω και την τελευταία στιγμή. Άλλωστε το γκολ της ανατροπής μιας προδιαγεγραμμένης ήττας είναι το πιο γλυκό. Κι ήταν όντως άδικο αφού έχει καταδικαστεί για ληστεία και μόνο για την παρτάρα του πριν από 31 μέρες καταπάτησαν τον Νόμο που οι ίδιοι συνέταξαν για τις εκπαιδευτικές άδειες. Για να τον κρατήσουν μέσα. Εσύ μπορεί να τον θεωρείς τρομοκράτη αλλά το δικαστήριο έχει διαφορετική άποψη από εσένα. Άλλωστε ποτέ δεν πηρές στα σοβαρά κανένα τεκμήριο αθωότητας. Αντίθετα ανακάλυψες το τεκμήριο της ενοχής. Κι έχεις καταδικάσει τους πάντες που πιστεύεις ότι μπορεί να μπουν εμπόδιο στη μικρή ζωούλα σου. Ο μικροαστισμός σου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χαρακτηριστικό πάνω σου μετά τον ανίκητο εγωισμό σου. Σόρρυ έτσι; Και πίστευαν ότι θα καταφέρουν να κάνουν ό,τι γουστάρουν στην Κυβέρνηση αλλά τους χάλασε την μαγιονέζα ο Ρωμανός κι η αντίδραση του κόσμου. Δεν έπεσε ο καπιταλισμός ούτε σκότωσαν το θεριό που λέγεται Κράτος. Κάθε μάχη που δίνεται δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη. Και οι μικρές μάχες είναι σημαντικές στον κόσμο της απάθειας. Ήταν μια πρωτίστως προσωπική δικαίωση του Ρωμανού και μετά μια δικαίωση όσων τον στήριξαν από την οικογένεια του μέχρι τους αλληλέγγυους προς αυτόν. Κ εκεί είναι που σπάζεσαι άσχημα. Γιατί ξέρεις πως ποτέ δεν θα πήγαινες κόντρα στο Κράτος κι ας το σιχαίνεσαι όπως χαρακτηριστικά λες, γιατί δεν το μισείς. Αντίθετα, συμπορεύεσαι μαζί του και σε κάθε κρίση νομική ή ηθική είσαι δίπλα του φωνάζοντας με στρεψοδικίες αστείες για τήρηση της νομιμότητας που εντέχνως ξεχνάς όταν αφορά υποθέσεις όπως του Κοντομηνά, του Μηλιώνη και του Λαυρεντιάδη. Γιατί αδελφέ μου δεν μισείς το Κράτος. Το αγαπάς το Κράτος και το θες έτσι ακριβώς όπως κατάντησε. Απρόσωπο και κτηνώδες. Μισείς την κοινωνία. Μισείς τον δίπλα σου, τον απέναντι σου, τα ίδια σου τα έντερα. Μισείς την αντίδραση και την ανατροπή σε ό,τι έχεις εσύ στα κουτάκια του μυαλού σου και της τρύπιας σαν έμμενταλ ηθικής σου που προσαρμόζεις ανάλογα με τα ιδιοτελή σου συμφέροντα. Και για το μόνο που νοιάζεσαι είναι για τον κώλο σου και πώς θα τον φυλάξεις. Κι ας στον γαμάει καθημερινά το Κράτος. Η δουλειά σου να γίνεται, μάστορα. Το Αιγάλεω, ο Ολυμπιακός κι εσύ να κερδάνε κι όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμηθούνε.
Σχολιο.- Σήμερα ήμασταν μαζεμένοι στην Ευελπίδων για τους συλληφθέντες του Σαββάτου, όταν μάθαμε ότι ο Ρωμανός νίκησε. Αγκαλιές, φιλιά, πανηγυρισμοί. Έπρεπε να δεις τις φάτσες των ΜΑΤάδων. Ο ένας βάραγε την ασπίδα του και ξεφύσαγε, ήθελε να μας δείρει οπωσδήποτε. 25χρονος κι αυτός...
Σχολιο.- Αυτό με το "νοικοκυραίους" έχει αρχίσει να μου την δίνει...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γεωργιάδης και Πλεύρης οι μόνοι που δεν ψήφισαν την τροπολογία για τον Ρωμανό
Οι Άδ. Γεωργιάδης και Αθ. Πλεύρης ήταν οι δύο βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν την τροπολογία που έδωσε τη λύση στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος ανακοίνωσε πως τερματίζει την απεργία του.
Σχολιο.- "Γεωργιάδης και Πλεύρης οι μόνοι που δεν ψήφισαν την τροπολογία για τον Ρωμανό". Γνήσιοι απόγονοι του Μέγκελε και του Ρούντολφ Ες.
Σχολιο.- Δεν ψήφισαν όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. την τροπολογία με την οποία δόθηκε λύση στην υπόθεση Ρωμανού. Καταψήφισαν δύο από τους βουλευτές της. Με κοινή προέλευση και οι δυο από το ΛΑΟΣ. Και με πολλά άλλα κοινά στοιχεία: καταγωγή από οικογένεια κατοχικών δωσιλόγων, συνεργατών της Χούντας κατόπιν κ.λπ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο γιος του απατεώνα που έστησε εκδοτική επιχείρηση γλείφοντας τους χουνταίους και ρουφιανεύοντας κόσμο, κυρίως από τον χώρο των εκτυπώσεων! Ο Θανάσης Πλεύρης, ο γιος του αποτυχημένου Φυρερίσκου και αρχιερέα του ελληνικού ναζισμού. Αλήθεια, έχοντας καταγωγή κρητική, τι εμποδίζει την οικογένεια Πλεύρη να πηγαινοέρχεται Κρήτη; Τι να φοβούνται, άραγε;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χυμός με ονομασία «Αίμα ρωσικών μωρών»…
Παζάρια ενίσχυσης του φασιστικού στρατού στα σχολεία της Ουκρανίας
Για όσους έχουν ακόμη αμφιβολίες για το τι είδους καθεστώς χτίζεται καθημερινά στην Ουκρανία, η παρακάτω είδηση που «είδε» το φως της δημοσιότητας από υπεράνω πάσης υποψίας ουκρανικές ιστοσελίδες (http://nikolaev-city.net/10644/nikolaevskaya-gimnaziya-sobrala-bolee-5-tysgrn-na-pomoshch-armii) δεν αφήνει περιθώρια: Στις 4 Δεκεμβρίου, η διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου της πόλης Νικολάγιεφ (νότια Ουκρανία) οργάνωσε παζάρι προϊόντων για την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού που πολεμά στην – ονομαζόμενη από την κρατική προπαγάνδα – «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στα ανατολικά της χώρας. Τα προϊόντα – μαρμελάδες, κουλουράκια κλπ – φτιάχτηκαν από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Τα πράγματα θα ήταν μόνο θλιβερά από τη στιγμή που βάζεις παιδιά να μαζέψουν λεφτά για την ουκρανική «κάλτσα του στρατιώτη» (άλλωστε ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Χάρισε ζεστασιά στο στρατιώτη»…) την ώρα που δολοφονούνται συνομήλικοί τους από τις στρατιωτικές και φασιστικές παραστρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος. Δυστυχώς όμως, είναι πολύ χειρότερα. Διότι στα προϊόντα δόθηκαν ονόματα όπως «Τανκς προς τη Μόσχα» – για κουλουράκια – και το εφιαλτικό«Αίμα ρωσικών μωρών»… σε βάζο με χυμό! Τα παραπάνω προϊόντα βραβεύτηκαν μάλιστα – φανταζόμαστε όχι μόνο για τη γεύση τους… – με «έπαθλα» ουκρανικές σημαίες με τις υπογραφές των επικεφαλής των ουκρανικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ. Ανάλογα παζάρια έγιναν και σε άλλα σχολεία της πόλης, ενώ πολλά είναι τα κρούσματα φασιστικής προπαγάνδας στην εκπαίδευση. Φυσικά, αυτή τη προπαγάνδα συνοδεύεται από άγριο αντικομμουνισμό και ανελέητο ξαναγράψιμο της ιστορίας με κριτήριο το εθνικιστικό μίσος.
http://www.toperiodiko.gr/%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%87%CF%85%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%AF%CE%BC%CE%B1-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκοτώθηκε σε συμπλοκή ή δολοφονήθηκε;
Πολύ μπερδεμένα τα έχουν τα διεθνή ζητήματα εκεί στο left.gr. Κι όχι μόνο στα σχετικά με την Ουκρανία, όπου συστηματικά αναπαράγουν την προπαγανδιστική ειδησεογραφία των δυτικών ΜΜΕ που στηρίζουν τους νεοφασίστες του Κιέβου, συκοφαντώντας τους αντιφασίστες, αλλά και σε άλλα. Όπως, π.χ., σε ζητήματα που αναφέρονται στην Παλαιστίνη. Δολοφόνησαν οι Ισραηλινοί τον παλαιστίνιο υπουργό Ζιαντ Αμπού Αΐντ, αλλά μέχρι πριν λίγο το left.gr μας ενημέρωνε πως ο υπουργός σκοτώθηκε σε συμπλοκή με ισραηλινούς στρατιώτες. Ευτυχώς, κάποιος τους είπε πως το παρατραβάνε σε φιλοισραηλινή προπαγάνδα και… ανακάλυψαν ότι ο Παλαιστίνιος πράγματι δολοφονήθηκε…