Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Τεταρτη 3 Δεκεμβριου 2014


ΔΗΜΑΡίτικες συμβουλές προς εξουσιαστές για την υπόθεση Ν. Ρωμανού
Φάνηκε να αιφνιδιάζεται το πολιτικό σύστημα με την μαζικότητα και τον δυναμισμό που είχε η χθεσινή διαδήλωση αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Χαρακτηριστική η παρέμβαση που έκανε σε μεταμεσονύχτια τηλεοπτική εκπομπή o βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης. Αφού «άδειασε» κανονικά τον υπουργό δικαιοσύνης που με προσχήματα προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες του –με μια θεσμική νομοθετική παρέμβαση αν υπάρχει ένα ζήτημα ερμηνείας ή ένα ζήτημα που δεν είχε προβλεφτεί, το συγκεκριμένο ζήτημα θα είχε λυθεί είπε- καυτηρίασε την αλαζονεία που διακατέχει την συγκυβέρνηση που σύμφωνα με τον ίδιο δεν αντιλαμβάνεται τι παρενέργειες μπορεί να έχει η στάση της. «Με αυτό τον τρόπο που σκέπτεται η πολιτεία στην ουσία ηρωοποιεί, συμβολοποιεί -σ.σ. τoν Ν. Ρωμανό-και μάλιστα είμαστε σε περίοδο Δεκεμβρίου που όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό για κάποιους νέους. Δημιουργούμε σύμβολα χωρίς λόγο. Αν τραβηχτεί πολύ αυτή η ιστορία μπορεί από έναν άνθρωπο που ζητούσε ένα δικαίωμα, να βρεθεί αυτό το παιδί, στο μυαλό κάποιων αποκτώντας ένα συμβολικό χαρακτήρα: Αντίσταση κατά της παρανομίας και αυταρχικότητας τους κράτους. Και οι νέοι αυτοί θα αρχίσουνε να καίνε», τόνισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. Συμβουλές προς τους εξουσιαστές δίνει ο Γ. Πανούσης. Αν ο Νίκος Ρωμανός δεχόταν μοιρολατρικά την κυβερνητική ασυδοσία και δεν διεκδικούσε με απεργία πείνας ένα δικαίωμα που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο, αν στο πρόσωπο του νεολαίου αναρχικού δεν υπήρχε το τεράστιο κύμα συμπαράστασης, θα έβγαινε να κάνει αυτή την τοποθέτηση ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ; Και προσέξτε που εστιάζεται. Όχι τόσο που η συγκυβέρνηση κάνει τους δικούς της νόμους κουρελόχαρτο, αλλά στο ότι η στάση της αυτή μπορεί να δημιουργήσει ανεξέλεγκτες για το σύστημα διαστάσεις. Και αυτό είναι που τον φοβίζει. Αξιοσημείωτο είναι κι αυτό που ακούσαμε στην ίδια εκπομπή. Ένα έγκλημα που είχε συνταράξει την χώρα ήταν όταν το 1987 όταν ο Παναγιώτης Φραντζής δολοφόνησε με άγριο τρόπο την 18χρονη σύζυγο του –την τεμάχισε και πέταξε τα κομμάτια του πτώματος στα σκουπίδια- δικαζόμενος σε ισόβια. Σ’ αυτόν που οι εφημερίδες τότε τον χαρακτήριζαν «ανθρωπόμορφο τέρας», και «αδίστακτο δολοφόνο» το κράτος του έδωσε εκπαιδευτική άδεια και μάλιστα «κάθε μέρα έφευγε από τις φυλακές με την μοτοσυκλέτα του και πήγαινε στην ΑΣΟΕ, παρακολουθούσε τα μαθήματά του και γύριζε στον Κορυδαλλό». Χρειάζονται σχόλια;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Δε θα γίνεις φοιτητής ποτέ, Ρωμανέ, Ρωμανέ…» λέει το Δικαστικό Συμβούλιο
Πριν από λίγα λεπτά μεταδόθηκε από ραδιοφωνικούς σταθμούς η είδηση ότι το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για φοίτηση στη σχολή όπου πέρασε. Δεν πρόκειται απλώς για ένα μνημείο αναλγησίας: η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει σαν καταλύτης για απρόσμενες και δραματικές εξελίξεις -και δεν εννοούμε το θάνατο του Ρωμανού, τον οποίο όλοι απευχόμαστε- αλλά τον νεανικό (και όχι μόνο) ξεσηκωμό που εύλογα προβλέπεται ενόψει μάλιστα της 6ης επετείου από το θάνατο του Γρηγορόπουλου. Αν αναρωτηθούμε μήπως η απαγόρευση των σπουδών του Ρωμανού συμπεριλαμβάνεται στο e-mail της τρόικας, μπορεί να επικριθούμε για υιοθέτηση θεωριών συνωμοσίας… μόνο που, γι” άλλη μια φορά, η ίδια η ζωή θ” αποδειχτεί ο μεγαλύτερος συνωμότης. Mπορεί το Δικαστικό Συμβούλιο να λέει «Δε θα γίνεις φοι τητής ποτέ, Ρωμανέ, Ρωμανέ», όμως κι εμείς μπορούμε να πούμε σε κάθε μέλος του «Δε θα γίνεις άνθρωπος ποτέ, δικαστικές, δικαστικέ». Η απάντηση του Νϊκου Ρωμανού ήταν άμεση: Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΩΡΑ: Τα ΜΑΤ παρεμποδιζουν ΑΜΕΑ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών!!!
Ενταση προκλήθηκε μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και ατόμων με αναπηρία, όταν οι τελευταίοι στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το υπουργείο Οικονομικών (έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας) εμποδίστηκαν από αστυνομικούς. Οι εικόνες με άνδρες των ΜΑΤ να κρατούν με το πόδι τους τα αναπηρικά αμαξίδια των ΑΜΕΑ, προκαλεί μόνο αισθήματα ντροπής. Οι διαδηλωτές, ωστόσο, κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό και να φθάσουν έξω από την πόρτα του ΥΠΟΙΚ όπου εκ νέου προκλήθηκε ένταση, όταν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου έσπευσαν να κατεβάσουν το προστατευτικό ρολό και ένας από τους διαδηλωτές προσπάθησε να το εμποδίσει κρατώντας το με το χέρι του. Σημειώνεται ότι το συλλαλητήριο των διαδηλωτών ξεκίνησε από το Υπουργείο Εργασίας, λίγο νωρίτερα, καθώς η 3η Δεκέμβρη είναι ημέρα αγώνα και αξιοπρέπειας για όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.Λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι η πορεία των ατόμων με αναπηρία έφτασε στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ στη συνέχεια σκοπεύουν να κάνουν πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια σκοπεύουν να κάνουν πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ασπίδες κατά αναπηρικών αμαξιδίων-Ένταση στη συγκέντρωση των ΑμεΑ
Το συλλαλητήριο των διαδηλωτών ξεκίνησε από το Υπουργείο Εργασίας. Τα άτομα με αναπηρία θέλησαν να περάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην οδό Νίκης για να προσεγγίσουν το Υπουργείο Οικονομικών. Η ένταση προκλήθηκε όταν άνδρες των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν στα άτομα με αναπηρία που κάνουν πορεία να προσεγγίσουν το Υπουργείο Οικονομικών. Οι αστυνομικοί έβαλαν τα πόδια τους στις ρόδες των αναπηρικών αμαξιδίων για να τους σταματήσουν ενώ παράλληλα, χρησιμοποίησαν και τις ασπίδες τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραλήρημα της Έλλης Παπαγγελή ενάντια στα Δεκεμβριανά, τους νεκρούς και το ΕΑΜ
Νέο παραλήρημα
Ύστερα από το παραλήρημα για τους "ανύπαρκτους νεκρούς" της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το μοντέλο εσωρούχων και στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, Έλλη Παπαγγελή, ξανά χτυπά μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook αυτή τη φορά για τα Δεκεμβριανά. Σαν σήμερα στις 3 Δεκεμβρίου όπως αναφέρει ο ιστορικός Γιώργος Μαργαρίτης, οι παρατεταγμένοι αστυνομικοί της τότε Αστυνομίας Πόλεων υποδέχθηκαν με πυκνά πυρά την ειρηνική διαδήλωση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, του ΕΑΜ. Με τις διαταγές των Άγγλων οι νεκροί έφτασαν στους 27 και οι τραυματίες περισσότεροι από 140. Η Έλλη Παπαγγελή ξαναγράφει την ιστορία με τον δικό της τρόπο, σβήνωντας τους νεκρούς αυτής της χώρας από τον Σκόμπι, κάνοντας λόγο για το "ένοπλο πραξικόπημα" του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με σκοπό να καταλάβει την εξουσία στην Αθήνα εκδιώκοντας "τις τις νόμιμες αρχές και την νόμιμη ελληνική κυβέρνηση" τον στρατό του Άγγλου Σκόμπι δηλαδή και τους ντόπιους φίλους του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: «TΑ ‘ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ’: ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ Ο Δεκέμβριος του 1944 ήταν από τους τραγικότερους μήνες στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Τον μήνα αυτό, λίγες εβδομάδες μετά την απελευθέρωση της χώρας από την γερμανική κατοχή, ο ολοκληρωτισμός έδειξε ξανά το σκληρό και απεχθές πρόσωπο του. Με ένοπλη εξέγερση το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ επιχείρησε να καταλάβει πραξικοπηματικά την εξουσία στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της χώρας, εκδιώκοντας τις νόμιμες αρχές και την νόμιμη ελληνική κυβέρνηση που έχαιρε της εμπιστοσύνης των Συμμάχων. Οι κυβερνητικές δυνάμεις υστερούσαν σε αριθμό, υπερτερούσαν όμως σε σθένος και στρατιωτική εκπαίδευση. Η εμπειροπόλεμη 3η Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία (βετεράνοι που είχαν διακριθεί σε μάχες στην Ιταλία ενάντια στους ναζί, στο πλευρό των Συμμάχων) και το σώμα της Χωροφυλακής που έδρευε στο στρατόπεδο Μακρυγιάννη, αναδείχθηκαν πρόμαχοι της πόλης, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων ως άξια τέκνα της πατρίδας. Μαζί με τις τακτικές εθνικές δυνάμεις πολέμησαν και πολλοί νεαροί Αθηναίοι, που με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης. Με αυταπάρνηση και τεράστιο κόστος σε αίμα απέκρουσαν τις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού, οι οποίες αν επικρατούσαν πιθανότατα θα είχαν ρίξει την Ελλάδα στο ζοφερό ανελεύθερο κόσμο της σοβιετοκρατούμενης Ανατολικής Ευρώπης, Οι δυνάμεις του ολοκληρωτισμού υπέκυψαν τελικά, υποχωρώντας στη συνδυασμένη πίεση των κυβερνητικών δυνάμεων και των μικρών βρετανικών δυνάμεων που ήρθαν σε βοήθεια του νόμιμου καθεστώτος. Χρωστούμε ένα ευχαριστώ και σε αυτούς που πολέμησαν και πέθαναν για το σκοπό της ελληνικής ελευθερίας χιλιάδες μίλια μακριά από την πατρίδα τους. Η Ελλάδα, με μεγάλες πληγές, απέφυγε την ενσωμάτωση σε αυτό που ο Ουίνστον Τσώρτσιλ αποκάλεσε «Σιδηρούν Παραπέτασμα» και έθεσε τις βάσεις για την μετέπειτα ανάπτυξη της ως φιλελεύθερο και δημοκρατικό κράτος».
σχολιο.- Ετοιμαστείτε να την δείτε βουλευτή,το τσόλι. Και επίσης γιατί τέτοια ενασχόληση με την Παπαγγελή ενώ πριν το πολυτεχνείο(του '14,μη μπερδευτούμε) δεν την γνώριζε κανείς πέρα από τους πελάτες της;Υπάρχουν και άλλοι που ανοίγουν το στόμα τους και παραποιούν την ιστορία και δεν είναι φασιστοννεδίτες αλλά του "δημοκρατικού τόξου" και ενίοτε και της """αριστεράς"""(σε πόσα εισαγωγικά να το βάλω;)-και αυτό είναι χειρότερο... σχολιο.- as tis kanei kapoios efthanasia ... σχολιο.- Μπέρδεψε το σπέρμα με το πόσιμο κολλαγόνο που διαφημίζει στο τσοντοφασιστοκάναλο Extra . Μόλις άρχισαν οι επιπλοκές ... σχολιο.- Κάλιο πουτσορουφαγε παρά πουτσογυρευε σχολιο.- Η κοπέλα αρχίζω να πιστευω πως όλα αυτά τα γράφει επίτηδες για να ασχολούμαστε μαζί της.Επιτέλους ακόμα να καταλάβει το τραγικό της παραλήρημα για τους ''ανύπαρκτους νεκρούς του Πολυτεχνείου''?Συνεχίζει??
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Αίματα στους διαδρόμους της ΓΑΔΑ»: Ξυλοδαρμό των συλληφθέντων καταγγέλλει η Αφρ. Σταμπουλή
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή επισκέφθηκε, μαζί με τη Μάνια Παπαδημητρίου, χθες το βράδυ τον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου βρίσκονταν οι προσαχθέντες της μεγάλης πορείας αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό (12 εκ των οποίων έχουν συλληφθεί και οδηγούνται στον εισαγγελέα). Οι προσαχθέντες ήταν φανερά χτυπημένοι, όπως καταγγέλλει στο left.gr η Αφρ. Σταμπουλή. Στο διάδρομο της ΓΑΔΑ υπήρχαν αίματα, ενώ οι αστυνομικοί είχαν αποσπάσει τα κινητά τηλέφωνα από τους συλληφθέντες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους και γονείς τους, με το πρόσχημα (ανυπόστατο από νομικής απόψεως) ότι δεν ήταν ανήλικοι. Οι αστυνομικοί αρνούνταν να ενημερώσουν τις βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ πόσοι διαδηλωτές πήγαν χτυπημένοι στο νοσοκοκομείο (οι συγκεχυμένες πληροφορίες έκαναν λόγο για 2 ή 5) και ποια είναι τα στοιχεία τους, επικαλούμενοι προστασία προσωπικών δεδομένων (!). Αρνήθηκαν μάλιστα να ενημερώσουν τη μητέρα και συγγενή ενός από τους τραυματίες ότι βρισκόταν σε νοσοκομείο. Μετά από ώρα και ενώ η Αφρ. Σταμπουλή τον αναζητούσε μάταια στους συλληφθέντες, ενημέρωσε τους οικείους, που στη συνέχεια τον βρήκαν νοσηλευόμενο σε νοσοκομείο. Η Αφρ. Σταμπουλή καταγγέλλει επίσης ότι οι αστυνομικές αρχές, κατά την πάγια τακτική τους, απήγγειλαν κατηγορίες κατά προτίμηση στους τραυματίες, ώστε να αποφευχθούν μηνύσεις κατά της αυθαιρεσίας των αστυνομικών οργάνων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακόμα κι αν ο στόχος της αρνητικής απόφασης του δικαστηρίου, είναι σύμφωνα με κάποιους ο στόχος να γίνει πανικός και να καεί το σύμπαν, για να φοβηθεί ο κοσμάκης και να κουρνιάσει, στοχοποιώντας καποιους πάλι ως τρομοκράτες, προβοκάτορες και επικίνδυνους για την χριστουγεννιάτικη ηρεμία της κοινωνίας ή την καλλιέργεια της ταξικής συνείδησης του κόσμου...Ας γίνει λοιπόν ο πανικός και στο σημείο αυτό ο καθείς πλέον παίρνει θέση και διαλέγει μεριά, όχι μόνο για το Ρωμανό αλλά και για τα παιδιά του και για την κοινωνία. Συγνώμη που θα το πω αλλά θα σεβαστω πολύ περισσότερο αυτους που θα κάψουν το σύμπαν από εκεινους που πιθανόν θα αναλωθούν σε κομματικες διασκέψεις και ανακοινώσεις. Και στις εξεγέρσεις λοιπόν και μύτες ανοίγουν και χαμός γίνεται, τώρα το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που θα κουρνιάσει από φόβο, όπως σκεφτονται κάποιοι, σιγα τα αυγά, κουρνιασμένο είναι ούτως ή αλλώς και όταν διαπόμπευαν οροθετικές, όταν σαπίζαν στο ξύλο το Ρωμανό και τα υπόλοιπα παιδιά, όταν αφήναν ελευθερο τον Λαυρεντιάδη, το Μαρινάκη και τους λοιπούς και όταν είχαν τους χρυσαυγίτες στη βουλή.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Διαμαρτυρία απο τους Ενεργούς Ανεργους στο υπουργείο εργασίας Πιο πάνω φοιτητές μαθητές στα προπύλαια διπλα μας διαρτυρια αναπήρων για τις περικοπές στα επιδόματα τούς.Άντε να δούμε αν κάτι θα α αρχίσει να κινηται
H Cia σε στενή συνεργασία με την Αλ Κάιντα στη Συρία, για να υποτάξουν τον Αδέσποτο Συριακό Λαό... CIA Working With Al Nusra Al Qaeda in Syria!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
20:24«Μη μας δώσετε λεφτά αν δεν συμφωνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ»
2 Δεκεμβρίου 2014
Να ασκηθούν πιέσεις στο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους και να συναινέσει προτού δοθούν επιπλέον χρήματα στην Ελλάδα προτείνει, με δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο πρώην ευρωβουλευτής και νυν πρέσβης εκ προσωπικοτήτων (ως επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου) Γιώργος Χατζημαρκάκης. «Δε θα πρέπει να υπάρξουν επιπλέον χρήματα χωρίς τη συναίνεση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος», είναι η χαρακτηριστική δήλωση του Γιώργου Χατζημαρκάκη. O πρώην Γερμανός ευρωβουλευτής και νυν πρέσβης εκ προσωπικοτήτων (ως επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου) Γιώργος Χατζημαρκάκης. Με το νέο πρέσβυ εκ προσωπικοτήτων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργο Χατζημαρκάκη, συναντήθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στις 5/11/2014 ο οποίος αναφερόμενος στον κ. Χατζημαρκάκη υπογράμμισε: «Είναι έτοιμος να αναλάβει όλες τις αναγκαίες αποστολές στο εξωτερικό υπό τις οδηγίες μου και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και τις αρχές του υπουργείου Εξωτερικών» και με τον κ. Χατζημαρκάκη να υποστηρίζει πως ο ίδιος ξεκινά «ένα δρόμο ευθύνης για την πατρίδα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα 3 Δεκεμβρίου 1944
Η αιματοβαμμένη διαδήλωση του ΕΑΜ
Στην Πλατεία Συντάγματος, παρατεταγμένοι αστυνομικοί της τότε Αστυνομίας Πόλεων υποδέχθηκαν με πυκνά πυρά την ειρηνική διαδήλωση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, του ΕΑΜ. Στις 3 Δεκεμβρίου 1944 στην Πλατεία Συντάγματος, στη γωνία όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, οι παρατεταγμένοι αστυνομικοί της τότε Αστυνομίας Πόλεων υποδέχθηκαν με πυκνά πυρά την ειρηνική διαδήλωση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, του ΕΑΜ. Τα πυρά προέρχονταν και από το κτίριο στη γωνία της Πανεπιστημίου με τη Βασιλίσσης Σοφίας όπου τότε στεγαζόταν η Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης – σήμερα το κτίριο αυτό δεν υπάρχει πλέον. Η κοντινή απόσταση και η ένταση των πυρών προκάλεσε μακελειό στις τάξεις των διαδηλωτών. Οι νεκροί ήσαν 27 και οι τραυματίες περισσότεροι από 140. Στα αμέσως προηγούμενα χρόνια της ναζιστικής κατοχής αυτά τα επεισόδια ήταν σχεδόν συνηθισμένα. Η Αστυνομία Πόλεων ειδικά, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Άγγελος Έβερτ, χρησιμοποιούσε πολύ συχνά πραγματικά πυρά για να αναχαιτίζει και να διαλύει τις διαδηλώσεις των οργανώσεων της Αντίστασης, του ΕΑΜ. Στην περίπτωση όμως της 3ης Δεκεμβρίου υπήρχε μία ουσιαστική διαφορά: η χώρα δεν βρισκόταν πλέον κάτω από την εξουσία του Άξονα και λίγες εβδομάδες νωρίτερα ο λαός της πρωτεύουσας είχε γιορτάσει την απελευθέρωσή του από αυτό ακριβώς το αιμοσταγές καθεστώς της Κατοχής. Ενάμιση μήνα μετά τη 18η Οκτωβρίου, την άφιξη του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου στην Αθήνα και τις δεσμεύσεις που ο ίδιος ανέλαβε στην ομιλία του στην ίδια Πλατεία Συντάγματος, η πολιτική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα εξακολουθούσε να είναι ανησυχητικά ανορθόδοξη. Στην ουσία, την πρωτεύουσα και τις μεγάλες πόλεις τις κυβερνούσε η βρετανική στρατιωτική διοίκηση του στρατηγού Σκόμπυ. Το Λονδίνο, από όπου προέρχονταν οι πολιτικοί σχεδιασμοί, βιαζόταν να «εξομαλύνει» την πολιτική λειτουργία στη χώρα, με τον τρόπο φυσικά που καταλάβαιναν ετούτη την «εξομάλυνση» στη βρετανική αυτοκρατορική πρωτεύουσα. Στην ουσία επιζητούσαν την επανάληψη του σκηνικού του 1935, την ανάσταση των παραδοσιακών αστικών κομμάτων και την επαναφορά του θεσμού της ισχυρής βασιλείας, έστω και διαμέσου ενός νέου δημοψηφίσματος. Οι κοινωνικές αλλαγές που είχε φέρει η ενδιάμεση περίοδος δοκιμασιών και αγώνων, απλά αγνοούνταν από το Λονδίνο. Οι οδηγίες που αφορούσαν το μεγάλο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης στόχευαν πρώτα στον αφοπλισμό και μετά στην οργανωτική του αποσάρθρωση και υποταγή. Για το σκοπό αυτό ο βρετανικός στρατός επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέτρο έκρινε αναγκαίο. «Ενεργήστε σαν να επρόκειτο για κατακτημένη πόλη, στην οποία έχει ξεσπάσει τοπική εξέγερση» (5 Δεκεμβρίου 1944, τηλεγράφημα. Ο βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ στον υποστράτηγο και διοικητή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ρόναλντ Σκόμπυ). «Κρατήστε τους γιους σας στο σπίτι, μανάδες της Αθήνας. Ή, ανάψτε για αυτούς, τις λαμπάδες, απόψε τη νύχτα. Ο γέρος της Ντάουνιγκ Στριτ φέρνει πίσω το βασιλιά σας». (Μπέρτολτ Μπρεχτ). Παρά τις επιμέρους διαπραγματεύσεις και συζητήσεις στο πλαίσιο της κυβέρνησης «Εθνικής Ενώσεως», το βρετανικό σχέδιο προχωρούσε με ημερολογιακή ακρίβεια. Στη διάρκεια του Νοεμβρίου ενισχύθηκαν και συγκεντρώθηκαν στην ελληνική πρωτεύουσα οι στρατιωτικές μονάδες και ένοπλοi σχηματισμοί που εχθρεύονταν το ΕΑΜ. Μόλις οι προετοιμασίες αυτές συμπληρώθηκαν, ο στρατηγός Σκόμπι ζήτησε με τελεσίγραφο τον αφοπλισμό του ΕΛΑΣ και της Πολιτοφυλακής μέσα στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. Ο αφοπλισμός αυτός, αν και περιελάμβανε όλα τα «εθελοντικά σώματα», θα ήταν ουσιαστικά μονομερής καθώς πέρα από τον υπό διάλυση ΕΔΕΣ (του οποίου τα στελέχη μεταφέρονταν επίσης στην Αθήνα), όλα τα υπόλοιπα ένοπλα σώματα που εχθρεύονταν το ΕΑΜ θα έμεναν ανέπαφα: αυτό αφορούσε τόσο την Ορεινή Ταξιαρχία και τους γύρω από αυτήν εθελοντές όσο και τους «επιστρατευμένους» των «εθνικών οργανώσεων», τη Χωροφυλακή και την Αστυνομία. Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο απέρριψε το τελεσίγραφο του στρατηγού Σκόμπι, οι υπουργοί του στην κυβέρνηση Παπανδρέου παραιτήθηκαν, και οργάνωσε τη μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Αυτή ήταν η διαδήλωση που αιματοκυλίστηκε. Οι συγκρούσεις γενικεύθηκαν από την επόμενη ημέρα, 4 Δεκεμβρίου. Ο ΕΛΑΣ αφόπλισε τα περισσότερα στρατιωτικά τμήματα της πόλης και επιτέθηκε στους ενόπλους της οργάνωσης «Χ» του Γρίβα στο Θησείο. Από εκείνη την ημέρα άρχισε μία σκληρή αναμέτρηση που κράτησε τριαντατρείς ολόκληρες μέρες: η Μάχη της Αθήνας. Οι εχθροπραξίες έληξαν με την παράδοση των όπλων του ΕΑΜ, στις 12 Φεβρουαρίου 1945 με την συνθήκη της Βάρκιζας. Ο Μάνος Χατζηδάκης κατάφερε να αποτυπώσει την συναισθηματική ακύρωση που βίωσε η γενιά της κατοχής και του απελευθερωτικού αγώνα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βρετανοί και συνεργάτες των ναζί μαζί στον ελληνικό εμφύλιο
Χέρι – Χέρι
Ο Observer του Guardian παρουσιάζει τα Δεκεμβριανά αναδεικνύοντας, μέσω απόρρητων εγγράφων και αναφορών από ιστορικούς, τον ρόλο της Βρετανίας στην ενορχήστρωση του εμφυλίου πολέμου και την «αποκατάσταση» των συνεργατών των ναζί στην Ελλάδα. Σε καμιά άλλη χώρα στην Ευρώπη οι συνεργάτες των ναζί δεν είχαν τη δυνατότητα να διεισδύσουν σε τέτοιο βαθμό στις κρατικές δομές, στο στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας και στο δικαστικό σώμα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους της αναζωπύρωσης του ναζισμού στην Ελλάδα, με πρωταγωνιστές τους απόγονους των Ταγμάτων Ασφαλείας, υπογραμμίζεται στο αφιέρωμα.
Όπως αναφέρεται στο αφιέρωμα του Observer πολλοί λίγοι στη Βρετανία γνωρίζουν πως «η Βρετανία στήριξε τους υποστηρικτές του Χίτλερ» με τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Μερικές εβδομάδες μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Ναζί, οι αντάρτες στην Αθήνα βρέθηκαν να σφυροκοπούνται από τις βρετανικές δυνάμεις και τους συνεργάτες των ναζί, σημειώνεται στο αφιέρωμα στα Δεκεμβριανά. Μέσα από μια σύντομη αναδρομή στη δικτατορία Μεταξά και την ενίσχυση της ελληνικής Αριστεράς λόγω της τεράστιας εισροής πολιτικοποιημένων προσφύγων και φιλελεύθερων διανοούμενων από τη Μικρά Ασία, ο Observer φτάνει στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την αποχώρηση των ναζί από την Ελλάδα, όταν ο ΕΛΑΣ αριθμούσε δεκάδες χιλιάδες αντάρτες εκτός πρωτεύουσας, Η πρόθεση της Βρετανικής κυβέρνησης για την μεταπολεμική πορεία της Ελλάδας είχε εκφραστεί ήδη από τον Αύγουστο του 1944. Σε απόρρητη αναφορά του προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Φρανγκλίνο Ρούζβελτ, με ημερομηνία 17/08/1944, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ εκφράζει τις ανησυχίες του για τις εξελίξεις στην Αθήνα και στην Ελλάδα όταν οι Γερμανοί αποχωρήσουν από τη χώρα. «Αν υπάρξει κενό εξουσίας για μεγάλο διάστημα είναι πολύ πιθανό οι εξτρεμιστές του ΕΑΜ και το Κομμουνιστικό Κόμμα να κατέβουν στην πόλη», έγραφε αναφερόμενος στους αντάρτες της ναζιστικής κατοχής. Η Βρετανία διορίζει άμεσα μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου την οποία παρουσιάζει αρχικά ως κυβέρνηση εθνικής ενότητας και στέλνει στην Αθήνα τον στρατηγό Ρόναλτ Σκόμπι για να αναλάβει επικεφαλής του στρατού της χώρας με βασικό πρόσταγμα των αφοπλισμό των ανταρτών. Ο καθηγητής ιστορικός Αντρέ Γερολυμάτος στο βιβλίο του για τον ελληνικό εμφύλιο υπογραμμίζει πως ο αφοπλισμός στην πραγματικότητα προωθείται μόνο για τον ΕΛΑΣ και όχι για τους συνεργάτες των ναζί. Οι Βρετανοί, ως επικυρίαρχοι, ήδη στα μέσα Νοεμβρίου αρχίζουν να απελευθερώνουν αξιωματικούς και στρατιώτες των Ταγμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι σταδιακά στελεχώνουν τον στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας. Όπως αναφέρεται στον Observer, σε σχετικό σημείωμα της βρετανικής υπηρεσίας SOE, που ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση της αντίστασης στις κατεχόμενες χώρες της Ευρώπης, επισημαίνεται πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει οι βρετανικές δυνάμεις να εμφανίζονται με αυτές τις πρακτικές. Το ΕΑΜ λοιπόν έβλεπε ήδη πως στους δρόμους της Αθήνας είχαν επιστρέψει ταγματασφαλίτες και χαφιέδες των ναζί. «Οι ανώτεροι Βρετανοί αξιωματικοί γνώριζαν ακριβώς τι έκαναν, έχοντας εικόνα πως οι ταγματασφαλίτες ήταν τα αποβράσματα στην Ελλάδα», αναφέρει ο κ. Γερολυμάτος. Συνολικά εκτιμάται πως περίπου 12.000 μέλη των ταγμάτων ασφαλείας απελευθερώθηκαν από τις φυλακές και πολλοί εντάχθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας. Οι Βρετανοί σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπαν να θιγούν τα συμφέροντά τους στην Ελλάδα, στο πλαίσιο που αυτά ορίζονταν από τη «συμφωνία των ποσοστών», που είχε υπογραφεί μεταξύ του Τσόρτσιλ και του Στάλιν στις 9 Οκτωβρίου του 1944 και όριζε τις μεταπολεμικές σφαίρες επιρροής. Η Ελλάδα ήταν στη σφαίρα επιρροής της Βρετανίας, με στόχο η Σοβιετική Ένωση να μείνει μακριά από τη Μεσόγειο. Όπως υπογραμμίζει ο Αντρέ Γερολυμάτος το λογικό και το προφανές θα ήταν να ενσωματωθεί ο ΕΛΑΣ στον ελληνικό στρατό, όπως εξάλλου συνέβη με τις αντάρτικές ομάδες και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, για παράδειγμα στη Γαλλία. Ωστόσο η Βρετανία είχε αποφασίσει από την αρχή πως οι αξιωματικοί του ΕΛΑΣ και οι στρατιώτες του δεν θα γίνονταν δεκτή στο νέο «εθνικό στρατό». Ένας από τους λόγους που ο Τσόρτσιλ επιθυμούσε μια αναμέτρηση με την Αριστερά ήταν πως επιδίωξή του ήταν η παλινόρθωση της Βασιλείας, η οποία θα φρόντιζε να αποκατασταθεί η «νομιμότητα» και τα συμφέροντα της προπολεμικής άρχουσας τάξης. Το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, ανεξάρτητα από τη σχέση του με το ΚΚΕ, αντιπροσώπευε μια επαναστατική δύναμη και μια αλλαγή. Οι Βρετανοί προετοιμάζονται για αυτή τη σύγκρουση και απελευθερώνει τους ταγματασφαλίτες. «Τα Τάγματα Ασφαλείας είχαν πολεμήσει τους αντάρτες του ΕΛΑΣ κατά την ναζιστική κατοχή και θα επαναλάμβαναν με ευχαρίστηση αυτή τη σύγκρουση». Στις 3 Δεκεμβρίου του 1944 μια ομοβροντία πυρών έπνιξε στο αίμα τη διαδήλωση του ΕΑΜ στο Σύνταγμα με δεκάδες νεκρούς. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται και την επομένη. Στη σφαγή το ΕΑΜ απαντάει παίρνοντας τα όπλα και ο Σκόμπι επιβάλει στρατιωτικό νόμο, διατάσσοντας τον αεροπορικό βομβαρδισμό. Η Μάχη της Αθήνας είχε ξεκινήσει. Τα γερμανικά τανκς αντικαταστάθηκαν από βρετανικά και τα SS από Βρετανούς στρατιώτες και πρώην ταγματασφαλίτες. Ωστόσο ο Observer αναφέρει πως πολλοί Βρετανοί στρατιώτες δεν γνώριζα με ποιον πολεμούσαν. Σε έγγραφα αξιωματικών αναφέρεται πως πολλοί είχαν την εντύπωση ότι απέναντί τους βρίσκονται «Ούννοι», όρος που χρησιμοποιούσε η βρετανική προπαγάνδα από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο για τους Γερμανούς. «Ρωτούν γιατί πρέπει να δώσουμε τη ζωή μας για τις πολιτικές ελληνικές διαφορές. Τους απαντώ πως είναι όλα μέρος του πολέμου κατά των Ούννων και πρέπει να τους εξολοθρεύσουμε», ανέφερε ένας αξιωματικός σε έγγραφό του. Η βρετανική ηγεσία πάντως, από τα έγγραφα, προκύπτει πως είχε εξαρχής σχέδιο της ερήμωση και την κατάληψη της Αθήνας. Τα βρετανικά στρατεύματα ενισχύθηκαν τις ημέρες που ακολούθησαν και μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου είχαν το πάνω χέρι στους δρόμους της Αθήνας. Εκείνες τις ημέρες θα φτάσει και ο Τσώρτσιλ στην Αθήνα. Μια από τις πιο σκοτεινές φυσιογνωμίες της βρετανικής δράσης στην Ελλάδα ήταν ο Τσάρλς Γουίγκχαμ, ο επικεφαλής της RUC της ειδικής δύναμης καταστολής στη Βόρεια Ιρλανδία. Οι πρακτικές της RUC έφτασαν και στην Ελλάδα, καθώς ο Γουίγκχαμ είναι αυτός που δημιουργεί τα νέα σώματα ασφαλείας, στα οποία εντάχθηκαν και οι ταγματασφαλίτες των ναζί. Όσο για τα στρατόπεδα, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εξορίστηκαν βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν, αυτά σημειώνεται στο αφιέρωμα του Observer δεν χρειαζόταν αν δημιουργηθούν, καθώς υπήρχαν ήδη από την εποχή του Μεταξά. Μπορεί όπως αναφέρεται οι Βρετανοί να μην δημιούργησαν στρατόπεδα συγκεντρώσεις, αν και υπάρχουν και αντίθετες απόψεις για αυτό - εξάλλου πολλοί στάλθηκαν και σε βρετανικά στρατόπεδα στη Μέση Ανατολή-, είχαν όμως παρουσία σε αυτά, μαζί με τους πρώην συνεργάτες των ναζί. Ο Τσάρλς Γουίγκχαμ γνώριζε με ποιους συνεργαζόταν. Γνώριζε πως ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που κατά τη διάρκεια της κατοχής εκτελούσαν και βασάνιζαν ανθρώπους. «Σε καμιά άλλη χώρα στην Ευρώπη, όπως συνέβη στην Ελλάδα, οι συνεργάτες των ναζί δεν είχαν τη δυνατότητα να διεισδύσουν στις κρατικές δομές, τον στρατό, τις δυνάμεις ασφαλείας, το δικαστικό σώμα και μάλιστα τόσο αποτελεσματικά. Η αναζωπύρωση των νεοναζί στην Ελλάδα με την άνοδο της Χρυσής Αυγής συνδέεται άμεσα με την μη εκκαθάριση μεταπολεμικά. Πρόκειται για απογόνους των ταγμάτων ασφαλείας, όπως ήταν και οι υποστηρικτές της Χούντας των Συνταγματαρχών», επισημαίνει το βρετανικό περιοδικό.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάρ'τα τώρα Μαλάκα Έλληνα που πίστεψες ότι "δε θα υπάρξουν άλλα μέτρα", ότι "τα καταφέραμε", ότι, ότι, ότι... Κατώτατη σύνταξη στα 320€ λοιπόν και μη βγάλεις τσιμουδιά...! Θα ξεκινήσει από το 2019 με προοπτική πλήρους εφαρμογής το 2040.... Το 'πιασες τώρα; Κάτσε λοιπόν να αγχώνεσαι, να φοβάσαι και να καταριέσαι ολημερίς κι οληνυχτίς τον πραγματικό εχθρό αυτής της χώρας.... Βγάλε όλο το μίσος σου στον‪#‎NRomanos‬ γιατί αυτός ευθύνεται για την κατάντια μας. Ευθυνόταν ίσως από τότε που γεννήθηκε... Όπως όλη η γενιά μας, που μας πήρατε στο λαιμό σας...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοροϊδία η "νομοθετική παρέμβαση" Αθανασίου για Ρωμανό
Η νομοθετική παρέμβαση αφορά την εξ αποστάσεως παρακολούθηση μέσω αλληλογραφίας ή τηλεδιάσκεψης. Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνέντευξη τύπου του υπουργού Δικαιοσύνης Αθανασίου για το ζήτημα της απεργίας πείνας του Ρωμανού η οποία δεν φαίνεται να δίνει διέξοδο στην μέχρι τώρα κατάσταση. Ο υπουργός οχυρώθηκε πίσω από το σκεπτικό της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου και του ανεπαρκούς νομοθετκού πλαισίου. Έθεσε το θέμα (και πάλι) της αδυναμίας του να παρέμβει στην απόφαση του δικαστικού συμβουλίου και προέταξε τους τυπικούς λόγους της απόφασης (την αρνητική εισήγηση του εφέτη – ανακριτή). Ορθώς δηλαδή για τον υπουργό, τα δύο Συμβούλια -των Φυλακών Κορυδαλλού και το Πλημμελιοδικών- δεν έδωσαν άδεια, εφ’όσον έτσι εισηγήθηκε ο ανακριτής. Αφού ο Ρωμανός δεν είναι κατάδικος (για ληστεία), αλλά υπόδικος (για τρομοκρατία). Παρά το γεγονός ότι στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο υπουργός απέφευγε να πάρει θέση σχεδόν για οτιδήποτε, η νομοθετική παρέμβαση που προέταξε αφορά εν τέλει (με διάφορες πιθανόν παραλλαγές που δεν εξήγησε καν) την εξ αποστάσεως παρακολούθηση μέσω αλληλογραφίας ή τηλεδιάσκεψης. Αυτή την πρόταση δηλαδή που ο Ρωμανός έχει απορρίψει, και με τη σημερινή επιστολή, αλλά έχει χαρακτηρίσει και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά ανεφάρμοστη. Επίσης ακόμη και αυτή η παρέμβαση θα εξεταστεί το αν και πως θα ληφθεί, αφού γυρίσει ο (επίσης αρμόδιος) υπουργός παιδείας, κ. Λοβέρδος που βρίσκεται στην Κίνα!!! Και θα γυρίσει σύμφωνα με πληροφορίες στις 7 Δεκέμβρη!!! Ο υπουργός τέλος συνέχισε να ρίχνει λάδι στην φωτιά, παρά τις αντίθετες προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, προτρέπτοντας τους οικείους του Ρωμανού να του πουν να σταματήσει μέχρι να δει τι θα κάνουν και «οι από πάνω». Ισχυρίστηκε επίσης ότι χαίρει άκρας υγείας, και ότι σιζίτεται(!!!) Φρούδες οι ελπίδες λοιπόν που καλλιεργήθηκαν τις προηγούμενες ώρες από κυβερνητικές πηγές και αναμεταδόθηκαν από και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπέρ του αιτήματος του Ν. Ρωμανού και ο Βασίλης Βασιλικός
Υπέρ του αιτήματος του απεργού πείνας για φοίτηση στο ΤΕΙ όπου πέρασε τάχθηκε δημόσια και ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός. Η δήλωση αυτή έγινε στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου «Νεανική Αλληλογραφία 1954-1960» που περιλαμβάνει τις επιστολές που αντάλλασσαν εκείνη την περίοδο ο Β. Βασιλικός και ο Μένης Κουμανταρέας. Το κοινό, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα όταν, στην αρχή της εκδήλωσης, ο Β. Βασιλικός τάχθηκε με το μέρος όσων διαδηλώνουν υπέρ του δίκαιου αιτήματος του Ρωμανού. Ο Μ. Κουμανταρέας δεν σχολίασε, αλλά προφανώς επιδοκίμασε την τοποθέτηση του ομότεχνού του. Η λογική συνέχεια της θετικής αυτής κίνησης του Β. Βασιλικού θα ήταν να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας στο οποίο είναι μέλος. Μάλλον όμως θα περιμένουμε πολύ για κάτι τέτοιο… Η σκιά του Ρωμανού πέφτει παντού: ακόμα και στις φιλολογικές εκδηλώσεις… μόνο η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα, σπέρνοντας ανέμους για να θερίσει θύελλες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ιταλός φιλόσοφος της αριστεράς Diego Fusaro για τον... Αλέξη Τσίπρα: Με μια τέτοια αριστερά, δεν υπάρχει ανάγκη της δεξιάς!
Τσίπρας: η αριστερά υπέρ του ευρώ... η αριστερά με υπέρ του κεφλαίου και με τ' αφεντικά... η αριστερά που πρόδωσε τον Μαρξ και τους... εργαζόμενους. Με μια τέτοια αριστερά, δεν υπάρχει ανάγκη της δεξιάς.
Diego Fusaro: Μαζί με τον Τσίπρα; Με τίποτα! (5/2/2014)
Σκληρή «απάντηση» στη δίνει ο φιλόσοφος της αριστεράς Diego Fusaro (Con Tsipras? Nemmeno per sogno!), αναφορικά με την "κίνηση" ορισμένων "διανοουμένων" της Ιταλίας να ξεκινήσουν καμπάνια υποστήριξης της υποψηφιότητας του Α. Τσίπρα στην... προεδρία της ΕΕ. Μια καμπάνια των μνημονιακών της Ιταλίας υπέρ του Τσίπρα, που συνεχίζεται στη ναυαρχίδα της μνημονιακής κεντροαριστεράς “Repubblica” με έντονους ρυθμούς: Αγιογραφία στον Αλέξη Τσίπρα… στην ναυαρχίδα της ιταλικής μνημονιακής “κεντροαριστερής” εφημερίδας “La Repubblica” Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι εξ αυτών των ιταλών «διανοουμένων» είναι κρατικοδίαιτοι μνημονιακοί κεντρώοι -κάτι σαν τους 58 «διανοούμενους» του Κολωνακίου κι ακόμη πιο δεξιοί- και οπαδοί της πάλι ποτέ «Ελιάς»… Κι όμως, ξεδιάντροπα τραγουδούν το “Bella ciao” και υπερασπίζονται το «δικαίωμα» των ιταλικών τραπεζών να χρηματοδοτούνται από το κράτος και να πληρώνει ο ιταλικός λαός! Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων ο Diego Fusaro επισημαίνει: «Προσφάτως, σε μια συνέντευξη της η δημοσιογράφος της Repubblica Barbara Spinelli [πρόκειται για τη σύζυγο του κεντρώου τέως ηγέτη της “Ελιάς” F. Rutelli και την εφημερίδα “Αυγή”, 22/12/2012, Αργύρης Pαναγόπουλος, που αναπαρήγαγαν ιταλικά ΜΜΕ] τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Τσίπρα στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής… Μάλιστα, η Spinelli εύχεται τη δημιουργία μιας λίστας υποστήριξης [του Τσίπρα] και στην Ιταλία, τονίζοντας: “Δεν θα πρέπει να βασίζεται σε παλιά κόμματα της ριζοσπαστικής αριστεράς, αλλά κάτι που να ταρακουνήσει τη συνείδηση της κοινωνίας με στόχο την ένωση των δυνάμεων που κτύπησε η κρίση. Για μια άλλη Ευρώπη, εναντίον της austerity και των νέων εθνικισμών ”. Καλές οι προθέσεις, αλλά η προτεινόμενη οδός πολύ κακή… Εκείνο που ούτε η Spinelli, ούτε ο Τσίπρας δεν αναδεικνύουν στο φως είναι πως η ομοσπονδιακή Ευρώπη των αδελφών λαών και δημοκρατών δεν είναι δυνατόν από το σημερινό ευρωκρατικό lager. Τώρα μια τέτοια μεταρρύθμιση είναι αδύνατη… Αυτό φαίνεται ότι διαφεύγει τόσο στην Spinelli, όσο και στον Τσίπρα… Εκεί στην Κουμουνδούρου, όπως ακριβώς στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, οι επαγγελματίες της πολιτικής που ήδη έχουν ράψει κουστούμια και ταγιέρ για την ορκωμοσία, μπορεί να κυβερνήσουν για κάποιο διάστημα. Όμως, θα έχουν το τέλος του Γ. Παπανδρέου, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς σε μια τραγική εκδοχή. Δεν θα έχουμε ένα οριστικό τάφο για την αριστερά, αλλά δικαίως η λαϊκή οργή θα ξεσπάσει ανεξέλεγκτα και τότε θα είναι πολύ αργά._
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τελεσίγραφο Καμμένου σε Μελά: Πάρε πίσω τη συκοφαντία για τους «τέσσερις» αλλιώς... εξωδικη προσκληση
Με ένα «τελεσίγραφο» διάρκειας 24 ωρών απάντησε ο Πάνος Καμμένος στη «ρουκέτα» που εξαπέλυσε το απόγευμα της Τετάρτης προς το στρατηγείο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Παναγιώτης Μελάς. Ο μέχρι πρότινος βουλευτής των ΑΝΕΛ αποκάλυψε πως ακόμα τέσσερις βουλευτών του κόμματος του Πάνου Καμμένου έχουν παρόμοιες απόψεις με τις δικές του για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο βουλευτής μάλιστα διευκρίνισε πως στους τέσσερις δεν περιλαμβάνει την κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά με την οποία δεν έχει συζητήσει. Στην απάντησή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χαρακτηρίζουν «διασκεδαστικό» τον κ. Μελά τονίζοντας την ίδια στιγμή ότι «και οι αστειότητές του έχουν ένα όριο». Έτσι τον καλούν μέσα στο επόμενο 24ωρο να ονόματα και επίθετα προειδοποιώντας τον ότι σε αντίθετη περίπτωση «το κομμάτι της ψυχαγωγίας που μας προσφέρει, θα μετατραπεί σε εξώδικη πρόσκληση με τις προβλεπόμενες νομικές συνέπειες». Σημειώνεται ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής μετά τις δηλώσεις του δεν θέλησε να αποκαλύψει τα ονόματα των τεσσάρων ενώ αναρωτήθηκε και για τους πραγματικούς λόγους που ο κ. Καμμένος επιθυμεί «παθιασμένα» όπως είπε να μην βγάλει η παρούσα Βουλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kοντά στα ιρανικά σύνορα
Και ιρακινά μαχητικά αεροσκάφη στις αεροπορικές επιδρομές κατά του ISIS
«Έχουμε ενδείξεις ότι έχουν ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές με αεροσκάφη F-4 Phantom, τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι Και ιρακινά μαχητικά αεροσκάφη μετέχουν τις τελευταίες ημέρες, στις αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους κοντά στα ιρανικά σύνορα ανακοίνωσε την Τρίτη το αμερικανικό Πεντάγωνο. «Έχουμε ενδείξεις ότι έχουν ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές με αεροσκάφη F-4 Phantom, τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι κατά τη διάρκεια σχετικής ενημέρωσης. Τα ιρακινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε στόχους τζιχαντιστών στην επαρχία Ντιγιάλα, η οποία συνορεύει με το Ιράν. Αεροπορικές επιδρομές διεξάγουν καθημερινά στο Ιράκ αμερικανικά αεροσκάφη με την υποστήριξη συμμαχικών μαχητικών από τη Γαλλία, την Αυστραλία και τον Καναδά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ στις 8 Αυγούστου και το Σεπτέμβριο ξεκίνησαν παρόμοιες επιδρομές στη γειτονική Συρία.
Κέρι: Θετική κάθε στρατιωτική επιχείρηση του Ιράν κατά των τζιχαντιστών
Κάθε στρατιωτική ενέργεια του Ιράν κατά των τζιχαντιστών στο έδαφος του Ιράκ θα ήταν «θετική» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από το Πεντάγωνο ότι η Τεχεράνη βομβάρδισε θέσεις μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. «Αν το Ιράν επιτίθεται στο Ισλαμικό Κράτος σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο... και αυτό έχει μια επίδραση τότε είναι καθαρό ότι το αποτέλεσμα είναι θετικό» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Παρόλα αυτά ο Κέρι αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι το Ιράν πραγματοποίησε τέτοιου είδους επιθέσεις.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΖΑ: Ατελέσφορη και άτολμη η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον Ρωμανό
«Ατελέσφορη» ως προς το περιεχόμενο και τον χρόνο και «πολιτικώς άτολμη» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Δρίτσας την νομοθετική πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για το θέμα των σπουδών του Νίκου Ρωμανού, εκφράζοντας παράλληλα φόβους για τη ζωή του αλλά και για το κλίμα που διαμορφώνεται ενόψει της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις για τη ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα σε κατάδικους και υπόδικους να παρακολουθούν μαθήματα στο πανεπιστήμιο δι΄αλληλογραφίας και με ηλεκτρονικά μέσα, στα πρότυπα του μοντέλου του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, είχε συνάντηση με οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Από το ΤΕΙ στο οποιο εχει περασει ο Ρωμανος εχουν δηλωσει ότι δεν εχουν τετοιες δυνατοτητες να κανουν μαθηματα με τηλεδιασκεψη, δεν εχουν ουτε καμερες ουτε καθηγητες για αυτή την αποκλειστικη απασχοληση, και εκτος αυτου ο σπουδαστης πρεπει να παρακολουθει τα εργαστηρια μαζι με τους υπολοιπους σπουδαστες. Ο κ.Δρίτσας είπε ότι η απόρριψη της αίτησης του Νίκου Ρωμανού, για τυπικούς λόγους, μπορεί να ξεπεραστεί με νέα διαδικασία που να προσπερνά τις παραλείψεις. «Πρέπει να υπάρχει πεδίο εξάντλησης όλων των δυνατοτήτων. Η ζωή του Ρωμανού κινδυνεύει». Εξάλλου, ο κ. Δρίτσας υπενθύμισε ότι είναι κοντά η «κρίσιμη μέρα» της 6ης Δεκεμβρίου, λόγω της επετείου από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. «Θέσαμε όλες τις προσπάθειες για να υπάρξει άμεση λύση» κατέληξε. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσε με τη σειρά της: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ο Ρωμανός να είναι θύμα της πολιτικής, θύμα των σκοπιμοτήτων, θύμα της ίδιας της Δημοκρατίας». Αύριο θα επισκεφτούν τον υπουργό για ενημέρωση εκπρόσωποι και των υπολοίπων κομμάτων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαφημηση από τα αστικα περιοδικα και τα αστικα μεσα ενημερωσης της ακροδεξιας Λεγκας του Βορρα στην οποια ο φασιστας ημίγυμνος αρχηγος της στο κρεβάτι καλεί τους πολίτες να τον ψηφίσουν!
Θέλοντας οι αστοι διαφημιστες να παρακινησουν τον κοσμο ότι δηθεν φερνει αίσθηση ανανέωσης στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας, ο Ματέο Σαλβίνι επέλεξαν να τον φωτογραφησουν ημίγυμνο δηθεν για ένα εβδομαδιαίο περιοδικό, αλλα στην ουσια για ολες τις εφημεριδες και τις τηλεορασεις της Ευρωπης. Ο 41χρονος ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, του ξενοφοβικού κόμματος που δηθεν τάσσεται κατά του ευρώ, αλλα στην ουσια είναι υπερ, τον αναδεικνύουν σταθερά ως ένα ενδεχομένως σοβαρό ανταγωνιστή του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Για το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο λενε και εφευρισκουν πως σπαράσσεται από εσωτερικές έριδες, και θεωρουν οι αληταραδες πληρωμενοι αστοι διαφημιστες ότι ο Σαλβίνι ειναι σε θέση να κερδίσει μέρος της ψήφων διαμαρτυρίας φυσιολογικων ανθρωπων όπως του Κινηματος Πεντε Αστερων, που συγκέντρωσε πέρυσι ο Πεπε Γκριλο στις βουλευτικές εκλογές. Και να μη συγκεντρωνει η Λεγκα μονο καθυστερημενους αληταραδες υπανθρωπους, αλλα και φυσιολογικους ανθρωπους. Κουνια που τους κουναγε τους μαλακες ηλιθιους διαφημιστες!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση Άρδην: Για την υπόθεση του Ν. Ρωμανού
Την ίδια στιγμή που Τρόικα και Γερμανική Ευρώπη εκβιάζουν αφόρητα απαιτώντας να ενταθούν οι πολιτικές που καταδικάζουν τον ελληνικό λαό σε βελούδινη γενοκτονία, την ίδια στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση αξιώνει να κάνει με σύσσωμο το υπουργικό της συμβούλιο περιοδεία ανά την Θράκη, λες και επισκέπτεται κάποια επαρχία του τουρκικού κράτους, η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει ένα ακόμη εσωτερικό μέτωπο παραβιάζοντας τα δικαιώματα των Νίκου Ρωμανού και Ηρακλή Κωστάρη ως κρατουμένων, με το να αρνούνται να τους παρέχουν τις νόμιμες εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούνται (και τις οποίες επί 3 ½ χρόνια ο Ηρακλής Κωστάρης λάμβανε κανονικά). Είναι σαφές, πως η κυβερνώσα δεξιά έχει αναδιπλωθεί σ’ ένα εμφυλιακού τύπου ρεβανσιστικό προφίλ προκειμένου να «παίξει τα ρέστα της» από την φθορά και την πλατιά απονομιμοποίηση που προκαλεί η εφαρμογή της λαοκτόνας πολιτικής της. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η «στρατηγική της έντασης» που το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει υιοθετήσει σε σχέση με τις συγκεκριμένες υποθέσεις. Αυτή η πολιτική απειλεί να προκαλέσει μιαν αντιπαράθεση γύρω από τα αυτονόητα, δηλαδή τα δικαιώματα των δύο κρατουμένων, ενώ τα δρεπανηφόρα άρματα της Αποικίας Χρέους μαρσάρουν τις μηχανές τους και ετοιμάζονται να προχωρήσουν περαιτέρω στην εθνική και κοινωνική καταστροφή της χώρας μας. Τούτος ο λόγος είναι και ο κυριότερος για τον οποίον αυτό το ζήτημα πρέπει να κλείσει άμεσα. Διότι μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της κοινωνικής έντασης γύρω από αυτό το ζήτημα, συμφέρει μόνο όσους σφίγγουν την θηλιά γύρω από το λαιμό του ελληνικού λαού.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άρδην Θεσσαλονίκης: Καμιά δίωξη σε όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς
Σήμερα Τετάρτη, 3-12-2014, στις 3.00 μ.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης θα εκδικάζονταν σειρά υποθέσεων που αφορούν πλειστηριασμούς προς όφελος των τραπεζών. Όπως και την προηγούμενη Τετάρτη, 26-11-2014, οργανώσεις, συνδικάτα και αλληλέγγυοι πολίτες επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν για να καταγγείλουν το χαρακτήρα των πλειστηριασμών. Που ως αποτέλεσμα έχει την εξαθλίωση χιλιάδων συμπολιτών μας και την βάναυση φτωχοποίησή τους. Όπως και τη προηγούμενη φορά, η παρουσία των πολιτών και η αγωνιστική τους διάθεση είχε ως αποτέλεσμα να ληφθεί το μήνυμα και οι πλειστηριασμοί να μην προχωρήσουν. Μετά το τέλος της διαμαρτυρίας, αναίτια, οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν δύο άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ στη συνέχεια προσήγαγαν άλλους 15 χωρίς κανείς να γνωρίζει το λόγο. Αυτή τη στιγμή, 8.00 μ.μ. ακόμα κρατούνται στο Α.Τ. Δωδεκανήσου. Ουδεμία έκπληξη. Οι πολιτικές της αρπαγής του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου της ελληνικής κοινωνίας έχει σχεδιαστεί και προετοιμαστεί μεθοδικά. Μνημόνια, εφαρμοστικοί νόμοι, προεδρικά διατάγματα, το πλαίσιο της λεηλασίας του από τα ντόπια και ξένα «funds» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η παράκαμψη της προστασίας του «Νόμου Κατσέλη», η απόφαση να ισχύει ως τιμή εκκίνησης το 30% μόνο της αξίας του ακινήτου με την οποία χρεώθηκαν οι πολίτες, είναι τα νέα επεισόδια στην διαδικασία αυτή. Και βέβαια όταν η απόγνωση γίνεται δράση και οι πλειστηριασμοί γίνονται πεδίο διαμαρτυρίας επιστρατεύονται οι δυνάμεις καταστολής, για να μην μπαίνουν ιδέες στους πολλούς. Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΑΡΔΗΝ» Θεσσαλονίκης εκφράζει την συμπαράσταση της στους διωκόμενους και επιμένει όπως και πολλοί άλλοι: «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έχουμε πόλεμο... Παίρνουν τα σπίτια μας! ΑΜΥΝΑ με ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ! Η δικαστική-κοινοβουλευτική χούντα θα πληρώσει ακριβά τη γενοκτονία του ελληνικού λαού! ΑΝΕΛ: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ Απο σήμερα ξεμπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς σπιτιών με τα ΜΑΤ κστά τα Ισπανικά πρότυπα. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απαντηση στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποιος εκτίμησε ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ενδεχομένως να μην καταφέρει να μπει στη Βουλή, έδωσε ο Πάνος Καμμένος, με δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής. Είναι εμφανές ότι ο κ. Καμμένος αντιλήφθηκε, έστω και με καθυστέρηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του επιτίθεται προεκλογικά και βλέποντας τον κίνδυνο να... απορροφηθεί η εκλογική βάση των ΑΝΕΛ από την αξιωματική αντιπολίτευση, θέλει τώρα να αλλάξει στρατηγική.
«Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να έχει αυτοδυναμία. Ο μόνος τρόπος για να μην έχει αυτοδυναμία, είναι να είναι ενισχυμένοι οι ΑΝΕΛ. Εμείς λέμε ότι θα επιδιώξουμε να μην έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ και να είμαστε ισχυροί την επομένη στη Βουλή» υπογράμμισε ενώ μέχρι πρότινος έδινε την εικόνα σύμπλευσης με τον κ. Τσίπρα. Παράλληλα, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι ανάμεσα στα δύο κόμματα υπάρχει άβυσσος σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα και την ορθοδοξία αλλά και διαφορετικές προτάσεις για την οικονομία, ενώ τόνισε ότι το κόμμα του θα κρατήσει την ίδια στάση μέχρι τέλους σε ό,τι αφορά τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης. "Εμείς, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε καμία ''κωλοτούμπα'" σημείωσε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαθητικό συλλαλητήριο της ΚΝΕ, σημερα Τεταρτη 3/12 στις 12:00, στα Προπύλαια
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα κυβέρνηση Ουκρανίας αποτελουμενη από ξενους, αμερικανους, λιθουανους και γεωργιανους!!!!
03/12/2014
Η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι γεγονός. Λαμβάνοντας εχθές την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής η νέα πεντακομματική κυβέρνηση αρχίζει κι επισήμως να ασκεί τα καθήκοντά της.
Μετά τις πρόσφατες ουκρανικές εκλογές, όπου σημειώθηκε το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στην ιστορία της Ουκρανίας, αρχικά υπήρξαν δυσκολίες σχηματισμού κυβέρνησης. Μετά από ταξίδι αστραπή Αμερικανών και Γερμανών αξιωματούχων, στις 21 Νοέμβρη, τα 5 από τα 6 κόμματα της Βουλής συμφώνησαν να σχηματίσουν ενιαία κυβέρνηση με Πρόεδρο τον ολιγάρχη Πέτρο Ποροσένκο και πρωθυπουργό τον Αρσένι Γιατσένιουκ. Στον κυβερνητικό συνασπισμό συμμετέχουν ως ισότιμοι εταίροι νεοφιλελεύθεροι και ακροδεξιοί (π.χ. Ριζοσπαστικό Κόμμα του Όλεγκ Λιάσκο). Βέβαια η διασπορά φασιστών σε όλα τα κόμματα του ουκρανικού κοινοβουλίου είναι τέτοια που μαζί με την υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας απ” την πλειοψηφία των ουκρανικών πολιτικών δυνάμεων καθιστά αχρείαστο ένα αμιγώς φασιστικό κόμμα για να βγάλουμε συμπεράσματα περί της αντιδραστικότητας του ουκρανικού κοινοβουλίου. Η νέα κυβέρνηση έχει υποσχεθεί αύξηση των πολεμικών δαπανών, συνέχιση του πολέμου στα ανατολικά της χώρας και ταχεία πρόσδεση στο ΝΑΤΟ.
Η μεγάλη είδηση όμως που αφορά τη νέα ουκρανική κυβέρνηση είναι ότι ο διορισμός σε υπουργική θέση τριών ξένων υπηκόων. Έτσι, το Υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει η Αμερικανίδα Natalie Jaresko -διευθύνων σύμβουλος του ταμείου ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Horizon Capital και πρώην υπάλληλος του State Department-. Το υπουργείο οικονομίας ανέλαβε ο Λιθουανός, Aivaras Abromavicius, στέλεχος της επενδυτικής εταιρείας East Capital ενώ το Υπουργείο Υγείας ο Γεωργιανός, Aleksander Kvitashvili στέλεχος διαφόρων δυτικο-φιλων ΜΚΟ με δράση στο Αζερμπαϊτζάν, τη Λετονία, την Ουκρανία και την Ελλάδα. Στους τρεις αυτούς δόθηκε ουκρανική υπηκοότητα με διαδικασίες fast-track προκειμένου να μπορέσουν να αναλάβουν υπουργικούς θώκους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τρεις ξένοι υπουργοί έρχονται με συγκεκριμένα καθήκοντα να προωθήσουν την καταλήστευση του ουκρανικού λαού, υλοποιώντας τις επιταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ. Ελπίζουμε με αυτές τις εξελίξεις να καταρρέουν κι οι τελευταίες αυταπάτες για το ποιόν του νέου ουκρανικού κοινοβουλίου και της νέας κυβέρνησης.
Αν όχι, αφήνουμε για το τέλος φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον αγιασμό που κλήθηκαν να κάνουν Ουκρανοί παπάδες στα πρώην έδρανα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας για να μπορέσουν τώρα να καθίσουν χωρίς να μολυνθούν απ” το μικρόβιο του κομμουνισμού οι βουλευτές του Κόμματος Αυτοβοήθειας, ένα κόμμα μοντέρνο όπως το δικό μας το φασιστο «Ποτάμι» και «φιλο-ευρωπαϊκό» όπως μας πληροφορούν τα ελληνικά ΜΜΕ… Στην πραγματικοτητα βεβαια είναι ένα ακροδεξιο κομμα που το εφτιαξε ο ακροδεξιος δημαρχος του Λφοβ Σαντοβγε…
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2014/12/03/%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82/#more-966
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εργοστάσια: Στο Ντονμπάς τα «εθνικοποιούν», στην Ουκρανία τα κλείνουν ( +ενημέρωση από τις τελευταίες εξελίξεις)
02/12/2014
Ενώ οι μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ μαίνονται κι ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει αμάχους σε κατοικημένες περιοχές…
Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι «ούτε οι φασίστες δεν έκαναν τέτοια εγκλήματα εναντίον αμάχων [φυσικά στην πλειονότητα των ελληνικών ΜΜΕ αυτά δεν θα παίξουν. Αντιθέτως θα διαβάσετε για 35η φορά την είδηση της εισβολής Ρώσων κομάντος στην Ουκρανία…]
…μια σημαντική απόφαση της κυβέρνησης της ΛΔ Ντονιέτσκ έρχεται ν” αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην εμπέδωση της κυριαρχίας των Λαϊκών Δημοκρατιών επί των εδαφών που ελέγχουν. Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε ο πρωθυπουργός της ΛΔ Ντονιέτσκ, Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, ορυχεία και πετρελαιοπηγές που ανήκαν στο ουκρανικό κράτος και βρίσκονται επί των εδαφών της Λαϊκής Δημοκρατίας «επαν-εθνικοποιούνται» και περνούν στον έλεγχο της τελευταίας. Με συμπληρωματική διάταξη θεσπίζεται ο έλεγχος επί της παραγωγής άνθρακα, καυσίμων και πετρελαιοειδών ώστε να μην είναι ανεξέλεγκτες οι εξαγωγές κι η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της περιοχής. Το ζήτημα της παραγωγής, ιδιαίτερα του άνθρακα, αποτελεί σημαντική πτυχή των σχέσεων Κιέβου-Ντονμπάς καθώς το ουκρανικό καθεστώς χρειάζεται άμεσα μεγάλες ποσότητες άνθρακα για τη θέρμανση της υπόλοιπης Ουκρανίας, άνθρακα που παράγεται σε τεράστιες ποσότητες στην περιοχή του Ντονμπάς. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης της ΛΔ Ντονιέτσκ έρχεται να λύσει ένα ζήτημα που παρέμενε θολό δηλαδή το σε ποιον ανήκουν τα τοπικά κρατικά ορυχεία, και το πού και πώς θα διανέμεται η παραγωγή τους…
Εξάλλου, όπως δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός ενέργειας, 2 στις 10 θερμικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης άνθρακα γεγονός που πιέζει την ουκρανική κυβέρνηση να βρει λύση.
Από την άλλη πλευρά, οι κάτοικοι του Ντονιέτσκ δηλώνουν ικανοποιημένοι απ” αυτή την εξέλιξη σημειώνοντας πως: «Επιτέλους κάτι που θα “πρεπε ν” ανήκει στους ανθρώπους και είχαν κλέψει οι ολιγάρχες μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης έχει επιστρέψει στους ανθρώπους. Αυτές οι βδέλλες πάχυναν μέσω της καλής μας θέλησης. Τώρα όλα τα κέρδη που προέρχονται από τις εξορύξεις των ανθρακωρύχων θα πάνε σε νοσοκομεία, σχολεία και κοινωνικά προγράμματα. Φυσικά δεν θα “ναι εύκολο στην αρχή. Θα πρέπει να μάθουμε πως να λειτουργούμε τόσο μεγάλες εταιρείες. Όμως υπάρχουν ολιγάρχες που δεν αποφοίτησαν από πανεπιστήμιο. Έτσι, θα μάθουμε κι εμείς.»
Ουκρανία: Κλείνουν το εργοστάσιο Antonov για χάρη της…Boeing Αντιθέτως στην Ουκρανία, υποκύπτοντας όπως όλα δείχνουν στις πιέσεις της Boeing, η ναυαρχίδα της ουκρανικής βιομηχανίας, το εργοστάσιο παραγωγής των αεροπλάνων Antonov σταματάει την παραγωγή μετά από 94 συναπτά έτη λειτουργίας ενώ ετοιμάζεται η ιδιωτικοποίησή του. Οι ευεργετικές συνέπειες της υπογραφής Συμφωνίας με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. έχουν αρχίσει να φαίνονται για την ουκρανική οικονομία…
Συνεχίζεται η αποστολή «Κόκκινης Βοήθειας» Νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με φαρμακευτικό υλικό απέστειλε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας στην κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ.
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2014/12/02/%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%82-%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9/#more-964