Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Σαββατο 23 Ιανουαριου 2016


Μετατρέπουν την Ελλάδα σε "αποθήκη ψυχών"
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016, 10:28
Ανησυχία προκαλεί το δημοσίευμα των «FT» που αναφέρει ότι η Ευρώπη ετοιμάζεται να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη προσφύγων, ουσιαστικά υψώνοντας «τείχη» και εγκλωβίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν ένα δραστικό σχέδιο για να ανακόψουν τη ροή προσφύγων μέσω ΠΓΔΜ, αυξάνοντας έτσι τις ανησυχίες στην Αθήνα ότι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Η Κομισιόν και το Βερολίνο είναι έτοιμοι να στηρίξουν την πρόταση να βοηθηθεί η ΠΓΔΜ, μια χώρα που δεν ανήκει στην ΕΕ, η οποία στην πράξη απομονώνει την Ελλάδα, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι οικονομικά αδύναμη και ήδη κατακλυσμένη από μετανάστες.
Η κίνηση να φραχθεί και να απομονωθεί (ringfencing) η Ελλάδα έρχεται την ώρα που πληθαίνουν οι φόβοι στην ΕΕ ότι η συμφωνία με την Τουρκία, προκειμένου αυτή να μπλοκάρει τη ροή μεταναστών που έρχονται στην Ευρώπη, με αντάλλαγμα 3 δισ. ευρώ βοήθεια, απέτυχε να εκπληρώσει τον σκοπό της. Η νέα πολιτική θα μεταφέρει την πρώτη γραμμή της ΕΕ από τις τουρκικές ακτές και το Αιγαίο στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Ο Αλέξης Τσίπρας, που φοβόταν μια τέτοια κίνηση, έχει προειδοποιήσει ότι η χώρα του θα μπορούσε να γίνει «μαύρο κουτί» για τους πρόσφυγες. Το πλάνο συζητήθηκε την Τετάρτη από πρέσβεις στην ΕΕ μετά την επιστολή του Σλοβένου πρωθυπουργού Miroslav Cerar προς τους εταίρους, όπου γίνεται έκκληση για «άμεση βοήθεια» στην ΠΓΔΜ «ώστε να αποφευχθεί συγκεκριμένοι παράνομοι μετανάστες να περάσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα». «Όλες οι χώρες της ΕΕ πρέπει να προσφέρουν τη μέγιστη βοήθεια στις αρχές της ΠΓΔΜ για να ελέγξουν τα συγκεκριμένα σύνορα με απόσπαση αστυνομικών, παροχή εξοπλισμού και άλλα κατάλληλα μέτρα» έγραψε. Σύμφωνα με τους «FT», η Κομισιόν έστειλε ομάδα αξιωματικών στην περιοχή αυτή την εβδομάδα για να εκτιμήσει πόσο προσωπικό και εξοπλισμό θα χρειαζόταν η ΠΓΔΜ για να ενισχύσει τον έλεγχο στα σύνορα με την Ελλάδα.
Αν και η ΕΕ έχει προσφέρει στην ΠΓΔΜ οικονομική βοήθεια στο παρελθόν, αξιωματούχοι λένε ότι το νέο σχέδιο προχωρά ακόμη πιο πέρα, προκειμένου να βοηθηθεί η χώρα να διαχειριστεί τις αφίξεις και να σταματήσει «παράτυπους» μετανάστες στα σύνορά της. Ο Mujtaba Rahman, αναλυτής στο Eurasia Group, δήλωσε: «Η πίεση είναι να χτιστεί τείχος ώστε να μείνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, καθώς οι άλλες πολιτικές της ΕΕ αποτυγχάνουν. Με αυτή την κίνηση οι Ευρωπαίοι ουσιαστικά οδηγούν την Ελλάδα εκτός της Σένγκεν». Το σχέδιο της Σλοβενίας πιστεύεται ότι έχει στη στήριξη του Βερολίνου, ενώ άνθρωποι που ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις λένε ότι ο Donald Tusk, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επίσης εξετάζει την ιδέα. Η προσφυγική κρίση έχει αποκτήσει χαρακτήρα επείγοντος μετά την αποτυχία των περισσότερων μέτρων που ελήφθησαν προηγουμένως από την ΕΕ, περιλαμβανομένης της συμφωνίας με την Τουρκία και του σχεδίου να δημιουργηθούν κέντρα καταγραφής σε Ελλάδα και Ιταλία, που εν συνεχεία θα οδηγούσαν σε μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων στην ΕΕ. Ως τώρα μόλις 331 μετεγκαταστάθηκαν.
Ο D. Tusk και άλλοι ηγέτες της ΕΕ έδωσαν στον εαυτό τους προθεσμία έως τον Μάρτιο για να οργανώσουν ένα νέο σχέδιο. Ο Mark Rutte, ο Ολλανδός πρωθυπουργός, προειδοποίησε ότι αν δεν υπάρξει λειτουργική λύση εντός 6-8 εβδομάδων, η Συνθήκη Σένγκεν θα μπορούσε να καταρρεύσει. Προσωρινοί έλεγχοι έχουν ήδη επιβληθεί στα σύνορα Σλοβενίας, Αυστρίας, Γερμανίας, Δανίας και Σουηδίας. Η de facto απομάκρυνση της Ελλάδας από τη ζώνη ελεύθερης μετακίνησης της ΕΕ τέθηκε την προηγούμενη χρονιά, αφού η Αθήνα αποδείχτηκε ανεπαρκής στο να αντιμετωπίσει την άφιξη από θαλάσσης περισσότερων από 850.000 προσφύγων. Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ελλάδα εκνεύρισε τόσο το Βερολίνο όσο και τις Βρυξέλλες. Η Αθήνα όμως συνεχώς επαναλάμβανε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεταναστευτικές ροές, που δεν έδειξαν κανένα σημάδι μείωσης. Περισσότεροι από 35.000 έφτασαν μόνο φέτος, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Το μπλοκάρισμα των προσφύγων στα βόρεια σύνορα με την ΠΓΔΜ θα είναι το πλέον σοβαρό μέτρο που έχει ληφθεί ως τώρα στην περίοδο της κρίσης. Θεωρητικά, οι πρόσφυγες θα μπορούσαν να μπουν στην ΠΓΔΜ για να ζητήσουν άσυλο εκεί. Αλλά οι χώρες δεν είναι υποχρεωμένες να αφήσουν τους ανθρώπους να ταξιδέψουν ώστε να ζητήσουν άσυλο από αλλού. Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων που περνούν από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ κατευθύνονται σε άλλες χώρες, κυρίως στη Γερμανία. Η κίνηση θα αυξήσει την πίεση στο ήδη πιεσμένο σύστημα ασύλου της Ελλάδας, ενώ δυνητικά θα δημιουργήσει περισσότερα νομικά προβλήματα. Το 2011 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προειδοποίησε ότι το ελληνικό σύστημα ήταν «υποβαθμισμένο». Αυτή η απόφαση ουσιαστικά απαγόρευσε στις χώρες της ΕΕ να επαναπροωθούν πρόσφυγες στην Ελλάδα, αν αυτή ήταν η πρώτη χώρα υποδοχής, όπως όριζαν οι κανόνες της ΕΕ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναβάθμιση-έκπληξη της ελληνικής οικονομίας
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016, 18:49
Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε «B-», από «CCC+» προηγουμένως προχώρησε η Standard & Poor's Ratings Services (S&P). Το outlook της αξιολόγησης είναι σταθερό. Την ίδια στιγμή, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναβαθμίζει τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση σε ξένο και τοπικό νόμισμα σε «Β», από «C», Στην έκθεσή της η S&P επισημαίνει ότι η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση συμμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό με τους όρους του προγράμματος στήριξης των 86 δισ. ευρώ που συμφώνησε με τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Ειδικότερα, ο οίκος αναμένει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα επιτευχθεί συμβιβασμός για το ασφαλιστικό που θα ισορροπεί την πρόθεση της κυβέρνησης για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και θα ενοποιεί τα ασφαλιστικά ταμεία σε έναν ενιαίο φορέα, με τους πιστωτές και το ΔΝΤ να εστιάζουν στις περικοπές δαπανών για την κάλυψη του υπερμεγέθους συνταξιοδοτικού ελλείμματος, που αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στο 9% του ΑΕΠ. Η συμφωνία που εκκρεμεί για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και που θα οδηγήσει σε μια επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, θα αυξήσει το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους της γενικής κυβέρνησης του επίσημου τομέα (αντιστοιχεί στο 88% των συνολικών μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων της γενικής κυβέρνησης), σημειώνει η S&P. Αντιμέτωπη με δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ένα δημοψήφισμα, την επιβολή capital controls και περαιτέρω φορολογικές αυξήσεις, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε ελαφρώς μόνο, πέρυσι (-0,3% είναι η πρόβλεψη της S&P για το ΑΕΠ του 2015) με τις επενδύσεις να υποχωρούν κατά το πολύ μεγαλύτερο 12%. Ειδικότερα, η κατανάλωση ήταν εντυπωσιακά ανθεκτική κατά το 2015, με τις πωλήσεις αυτοκινήτων αυξημένες κατά 13,5% σε ετήσια βάση. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι εν όψει της επιβολής των capital controls, τα νοικοκυριά προέβησαν σε αντισταθμιστικές κινήσεις κάνοντας εκ των προτέρων αγορές διαρκών καταναλωτικών αγαθών. Τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας δείχνουν επίσης ότι υπήρξε καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα για το σύνολο του 2015, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η ανεργία στην Ελλάδα έφτασε επιτέλους στο ανώτατο σημείο της, παρότι παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο στην Ε.Ε. (24,5% τον Οκτώβριο του 2015).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
15.000 χιλιάδες τρακτέρ στα μπλόκα της οργής
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016, 17:00
Συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα την Παρασκευή οι κινητοποιήσεις των αγροτών όλης της χώρας που αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού και της φορολογίας. Μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο αγροτικός κόσμος εμφανίζεται «ετοιμοπόλεμος» και αποφασισμένος να σκληρύνει τη στάση του, προετοιμάζοντας νέα μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους και εθνικές οδούς, καθώς και καταλήψεις τελωνείων. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό, ο κ. Κατρούγκαλος άκουσε τις θέσεις της επιτροπής σχετικά με τις διατάξεις που προωθούνται στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τους αγρότες και είχε την ευκαιρία να διευκρινίσει κρίσιμα σημεία του νομοσχεδίου. «Υπάρχει σχέδιο καταστροφής μας και η απάντηση θα δοθεί στα μπλόκα. Δεν σκοτώνουμε την αγελάδα που μας τρέφει», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής μετά τη συνάντηση.
«Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας» δήλωσε από πλευράς του ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδης Όπως επεσήμανε «οι βασικοί κανόνες της ισονομίας θα εφαρμόζονται και στους αγρότες που δικαιούνται να έχουν ένα υγιές Ταμείο». Πρόσθεσε δε ότι «το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας για να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να μην καταρρεύσει». Μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι οι αγρότες, «θέλουν ο ΟΓΑ και οι ασφαλιστικές κλάσεις να μείνουν όπως είναι, όμως όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό με τις ίδιες εισφορές και τις ίδιες αποδοχές». Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, απευθυνόμενος στους Έλληνες αγρότες, τους κάλεσε να δουν την «επόμενη ημέρα». «Είναι ανάγκη το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης να το εξειδικεύσουμε και να το συζητήσουμε με τους αγρότες. Ο διάλογος είναι μονόδρομος», είπε. Ο κ. Κατρούγκαλος επανήλθε, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θέλει οι αγρότες να είναι πολίτες Β' κατηγορίας. «Θέλουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν ίδια μεταχείριση. Οικογένειες αγροτών μπορούν να ενταχθούν στην κατώτατη ασφαλιστική υποχρέωση» τόνισε, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης στην επιβολή του μέτρου της ασφαλιστικής εισφοράς 20% στο εισόδημα των αγροτών
Διορία μέχρι τη Δευτέρα Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο αυριανό κάλεσμα που έχουν απευθύνει οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών προς τους εκπροσώπους των λοιπών μπλόκων να προσέλθουν στην Κοιλάδα, στις 12:00, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Οι αγρότες ζητούν παρέμβαση του πρωθυπουργού για την επίλυση των ζητημάτων τους και διάλογο από μηδενική βάση. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν, δεν έχουν να πουν τίποτε πλέον με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου (σ.σ.: Που αναμένεται να μεταβεί στη Λάρισα την 1η Φεβρουαρίου) και εάν μέχρι τη Δευτέρα δεν έχουν συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, οι κινητοποιήσεις τους θα ενταθούν
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Μυστική σύζυγος» Σαουδάραβα βασιλιά αποκαλύπτει μυστικά της μοναρχίας
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016, 13:20
Η Janan Harb, 68 χρόνων, έχει μια πολυτάραχη συζυγική ζωή να διηγηθεί. Όπως λέει διετέλεσε «μυστική σύζυγος» του πρώην βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Fahd bin Abdulaziz al-Saud. Ήδη έχει αρχίσει το γύρισμα ταινίας που θα βασίζεται στη ζωή της στους κόλπους της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας. Επίσης σχεδιάζει να κυκλοφορήσει σε βιβλίο μέσα στο 2016 την αυτοβιογραφία της.
Η ζωή της ξετυλίγεται σε βρετανικό φιλμ που ή παραγωγή του έχει ξεκινήσει αλλά δεν είναι γνωστό ακόμη, πότε θα φτάσει στους κινηματογράφους. Η ταινία, του βρετανού σκηνοθέτη Malcolm Walker, με τίτλο «Η ‘αδυναμία του βασιλιά Φαχντ» (‘The Weaknesses of King Fahd’), περιγράφει ένα όχι και τόσο κολακευτικό πορτρέτο του Σαουδάραβα μονάρχη με την «μυστική σύζυγό του» από το 1982-2005. Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες στην ταινία περιγράφονται σκηνές που δείχνουν τον βασιλιά να ποντάρει σε λονδρέζικο καζίνο, να κάνει ένεση με ναρκωτικό και περιγράφει πως υποχρέωσε την Χαρμπ να κάνει τρεις αμβλώσεις. Η Χαρμπ, γεννημένη στην Παλαιστίνη, χριστιανή λέει πως ασπάστηκε το Ισλάμ πίσω στα 1969 για να παντρευτεί τον μονάρχη. Τώρα ζει στο Λονδίνο και είναι Σαϊεντολόγος. «Ήταν ένα μεγάλο πάρτι για Παλαιστίνιους και Λιβανέζους –ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι. Ο πρίγκιπας ήταν τότε υπουργός Εσωτερικών και ήταν προσκεκλημένος. Εκεί γνωριστήκαμε», διηγείται η Χαρμπ.
Για τα επόμενα τρία χρόνια, η Χαρμπ ζούσε στο παλάτι του πρίγκιπα ως μυστική σύζυγός του. «Δεν μπορώ να πως ότι ήμουνα ευτυχισμένη, κλειδωμένη μέσα στο παλάτι, είχα αρχίσει να βαριέμαι». «Είχαμε μια υπέροχη ζωή για τα πρώτα δύο χρόνια. Αλλά ο τρίτος χρόνος ήταν τραγικός , γιατί άρχισαν να αναμειγνύονται στη ζωή μας τα αδέλφια του». «Το 1971, απελάθηκα στη Βρετανία . Δεν γνωρίζω αν τον είχαν προηγουμένως ενημερώσει, επειδή τ΄αδέλφια του δεν με αποδέχθηκαν επειδή ήμουν Παλαιστίνια και Χριστιανή», είπε στην RT. «Πίστευαν ότι θα ήμουν απειλή στην κατοπινή ζωή του ως βασιλιάς». Και χαρακτηρίζει τον Φαχντ, ως «τζέντλμαν», επειδή την άφησε να φύγει αντί να τους επιτρέψει να την σκοτώσουν.
Πάντως, λέει πως ο Φαχντ μέσω του γιου του πρίγκιπα Abdulaziz bin Fahd την εξασφάλισε για την υπόλοιπη ζωή της αποζημιώνοντάς την με £12 εκατομμύρια στερλίνες και αγοράζοντάς της δύο διαμερίσματα στο Λονδίνο. Αυτά είχε κερδίσει μετά από «ιστορική απόφαση» του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου. Κάτι που είχε ενοχλήσει τον βασιλιά, λίγο πριν πεθάνει, επειδή δεν ήθελε η υπόθεση να φτάσει στα δικαστήρια. «Οι Σαουδάραβες πολίτες έχουν μακρά και δύσκολη ιστορία στις σχέσεις τους με την βρετανική δικαιοσύνη», είπε η Χαρμπ.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, Σαουδάραβας σεΐχης κατόρθωσε να αποφύγει να πληρώσει υπέρογκη αποζημίωση σε διαζευγμένη σύζυγο στη Βρετανία, επειδή είχαν προλάβει να τον διορίσουν απεσταλμένο του ΟΗΕ σε μικρό κρατίδιο της Καραϊβικής , αποκτώντας έτσι διπλωματική ασυλία. Ο σεΐχης Walid Juffali, του οποίου η περιουσία από οικογενειακές επιχειρήσεις υπολογίζεται πως ξεπερνά τα £4 δισεκατομμύρια στερλίνες αντιμετώπιζε στο ανώτατο βρετανικό δικαστήριο προσφυγή για διαζύγιο από τη δεύτερη σύζυγό του Christina Estrada, άλλοτε φωτομοντέλο του ημερολόγιου της Pirelli, επειδή μυστικά είχε παντρευτεί Λιβανέζα τηλεπαρουσιάστρια το 2012. Τον περασμένο μήνα, Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος ξεπέρασε δικαστική περιπέτεια (σε σαουδαραβικό δικαστήριο) για βιασμό νεαρής, όταν ισχυρίσθηκε ότι «σκόνταψε και έπεσε επάνω της κατά λάθος». Κι όμως στη Σαουδική Αραβία ισχύει ο αυστηρότατος ισλαμικός νόμος Σαρία, που απαγορεύει τη χρήση αλκοόλ ήτα τα τυχερά παιγνίδια και στις γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν. Χαρακτηριστικό για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών στην Σαουδική Αραβία, ήταν ένα άλλο επεισόδιο πριν μερικούς μήνες: Μία γυναίκα αποκάλυψε βιντεοσκόπηση κατά την οποία ο σύζυγός της βιάζει ην οικιακή βοηθό τους. Κι όμως ήταν η ίδια που καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση, λόγω του νόμου «αντεκδίκησης», που ισχύει στη Σαουδική Αραβία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει το κόστος για τη διάγνωση του ιού της γρίπης
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016, 20:57
Από τον ΕΟΠΥΥ θα πληρώνεται πλέον το κόστος για την διάγνωση του ιού της γρίπης μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας. Ως γνωστόν, μέχρι σήμερα, το κόστος της ειδικής εξέτασης για την ανίχνευση του ιού Η1Ν1 το πλήρωναν οι ασθενείς από την τσέπη τους. Χθες, ο Ανδρέας Ξανθός έδωσε εντολή στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ το κόστος αυτό για όλους τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας να το αναλάβει ο Οργανισμός. Παράλληλα, το ΚΕΕΛΠΝΟ χρηματοδότησε με το ποσό των 35.000 ευρώ τα διαπιστευμένα Κέντρα Αναφοράς για τη Γρίπη (ΠΑΣΤΕΡ, Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και το Κέντρο Αναφοράς Β. Ελλάδος), έτσι ώστε από σήμερα να καλύπτεται το κόστος του τεστ ανίχνευσης για τον ιό Η1Ν1 για τα σοβαρά περιστατικά γρίπης και για όσους νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προασπίσει τη δημόσια υγεία και να διορθώσει στρεβλώσεις του παρελθόντος που είχαν ως συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών που απευθύνονταν στο ΕΣΥ αναφέρει το υπουργείο Υγείας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σφαγη στις τραπεζες! Πρεπει να φυγουν 4.349 υπαλληλοι ως το τελος του 2017.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιερώνυμος: Υπάρχουν σχέδια να αλλάξει το κοινωνικό στατους κβο με την είσοδο των μεταναστών
23/1/2016
Την άποψη ότι υπάρχουν σχέδια για αλλαγή του κοινωνικού και πολιτιστικού στάτους κβο στην Ευρώπη από την είσοδο των μουσουλμάνων στην Ευρώπη εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Η άποψη που έχω εγώ -και άλλοι την έχουν- που δεν είναι θέση της Εκκλησίας γενικότερη, είναι ότι, δεν είναι εύκολη αυτή η αφομοίωση. Δεν είναι εύκολο οι μουσουλμάνοι να αφομοιωθούν. Αντιθέτως επηρεάζουν εκεί όπου πηγαίνουν. Επομένως είναι ένα σχέδιο αυτό νομίζω, που αποβλέπει και σε αυτό. Στο να μπορέσουν να εισρεύσουν άνθρωποι στην Ευρώπη και δεν τους νοιάζει κάποιους, εάν αλλάξει το status quo, πολιτιστικά και κοινωνικά» ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, διατύπωσε την εκτίμηση, πως το φαινόμενο θα διαρκέσει χρόνια και έκανε λόγο για σχεδιασμούς και συμφέροντα που υποδαυλίζουν το φαινόμενο. Παράλληλα εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τον ρόλο των ΜΚΟ που εμπλέκονται στην υπόθεση του προσφυγικού.
«Η αγωνία μας είναι μεγάλη, η ευθύνη μας είναι μεγάλη και αυτό φέρνει και ένα αδιέξοδο, στο κράτος μας, που έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, και ενώ καταβάλει προσπάθειες να ξεπεράσει τις συνέπειές της, έρχεται και το προσφυγικό θέμα το οποίο πάλι, θα μας φέρει πίσω. Γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που πηγαίνουν προς την Ευρώπη, δεν είναι καθόλου απίθανο να εγκλωβιστούν, αφού δεν θα μπορούν να περάσουν προς τα πάνω, δεν μπορούν να φύγουν προς τα κάτω, τελικώς ίσως να εγκλωβιστούν στην πατρίδα μας με αποτέλεσμα η κρίση που έχουμε να γίνεται χειρότερη και δυσκολότερη. Το θέμα των ροών, το ρεύμα των ξένων που παρατηρείται στην Ελλάδα, είναι μία τραγωδία. Το θέμα είναι διφυές: μετανάστες και πρόσφυγες. Των προσφύγων το θέμα είναι πολύ τραγικότερο, κυρίως όταν το ζήσει κανείς. Εγώ επιδίωξα μέσα από την «Αποστολή», τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Αρχιεπισκοπής, να επισκεφτώ αυτούς του χώρους και να ζήσω αυτό πρόβλημα, αυτή την τραγωδία. Δυστυχώς, είναι κάτι που θα απασχολήσει για πολύ, όχι μόνον την Ελλάδα και την περιοχή της Μεσογείου, αλλά και την Ευρώπη, ίσως και περισσότερο κόσμο. Νομίζω ότι είμαστε στην αρχή ενός φαινομένου, που θα κρατήσει ίσως και όλο τον αιώνα, τουλάχιστον 50 χρόνια, διότι δεν είναι μόνο τυχαία τα γεγονότα, αλλά είναι και σχεδιασμένα».
Ο κ. Ιερώνυμος, θεωρεί ότι, θα ακολουθήσουν γεγονότα, διότι όπως είπε, «υπάρχει ένας σχεδιασμός ,που έχει πολλές ρίζες», ενώ, διατύπωσε μία ακόμη διάσταση του ζητήματος που ο ίδιος εξετάζει με ανησυχία: «Από την μία πλευρά, είναι το ενδιαφέρον για τις γεωπολιτικές καταστάσεις, για αυτά που περιμένουμε να βρούμε στα έγκατα της γης, τα συμφέροντα, αλλά και ένα ακόμη μεγάλο θέμα, που δεν το έχουμε προσέξει και άλλοι το μελετούν. Η Ευρώπη είναι ένας χώρος που γερνάει. Ο πληθυσμός της λιγοστεύει. Αυτοί που μελετούν τα κοινωνικά προβλήματα, μας λένε ότι μετά από 30 χρόνια η Ευρώπη θα είναι η μισή στον πληθυσμό, είτε γιατί δεν κάνουν οικογένειες, είτε γιατί κάνουν ένα ή κανένα παιδί. Χρειάζονται ανθρώπους. Επομένως είναι και αυτό ένα θέμα που έχει λόγο, στην μετακίνηση αυτών των ανθρώπων. Η Ευρώπη θέλει ανθρώπους, οι οποίοι κατά τους σχεδιασμούς ορισμένων, εκτιμάται ότι θα αφομοιωθούν και θα μπορέσουν να γίνουν εργατικά χέρια, θα μπορέσουν να βοηθήσουν, την περαιτέρω εξέλιξη στην Ευρώπη. Η άποψη που έχω εγώ -και άλλοι την έχουν- που δεν είναι θέση της Εκκλησίας γενικότερη, είναι ότι, δεν είναι εύκολη αυτή η αφομοίωση. Δεν είναι εύκολο οι μουσουλμάνοι να αφομοιωθούν. Αντιθέτως επηρεάζουν εκεί όπου πηγαίνουν. Επομένως είναι ένα σχέδιο αυτό νομίζω, που αποβλέπει και σε αυτό. Στο να μπορέσουν να εισρεύσουν άνθρωποι στην Ευρώπη και δεν τους νοιάζει κάποιους, εάν αλλάξει το status quo, πολιτιστικά και κοινωνικά, εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα μπορέσουν εκείνοι να επιβιώσουν».
Ο Αρχιεπίσκοπος, ανέφερε πως στη χώρα μας, ζούμε την τραγικότητα των γεγονότων και επισήμανε ότι άλλες χώρες, αδιαφορούν, δεν αναζητούν τα πραγματικά αίτια της προσφυγιάς αλλά και τους υπεύθυνους για την κατάσταση. «Η Ελλάδα μας, φέρθηκε καλύτερα από τις άλλες χώρες. Και αυτό, διότι εάν ψάξουμε να δούμε γιατί αυτοί οι άνθρωποι αφήνουν την πατρίδα τους, τα σπίτια τους αφήνονται στον κίνδυνο να πνιγούν στο Αιγαίο και αν μπορέσουν να φτάσουν ποτέ στην Ευρώπη, ποιοι τελικώς φταίνε για την κατάσταση. Κάποιους δεν τους απασχολεί. Δεν αναζητούν τις πραγματικές αιτίες. Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν βομβαρδιστεί, αν δεν είχαν γίνει πόλεμοι, γιατί να φύγουν από τις πατρίδες τους; Ποιοι λοιπόν υπέγραψαν, ποιοι αποφάσισαν, ποιοι βομβάρδισαν; Ποιοι είναι αυτοί που κλείνουν τα σύνορα, βγάζουν έναν λαό στον δρόμο και έρχονται σήμερα και λένε θα έρθουν αυτοί που εμείς θα διαλέγουμε κατά καιρούς, επιλεκτικά;». Ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για την προσωπική του εμπειρία στα παράλια του Αιγαίου και διατύπωσε την αμφιβολία του για τον ρόλο πολλών ΜΚΟ. «Οι Έλληνες προσέφεραν και προσφέρουν. Εγώ από την προσωπική μου εμπειρία στον χώρο του Αιγαίου, στα παράλια τα δικά μας, δεν είμαι αισιόδοξος ότι, αυτοί που δείχνουν ενδιαφέρον, ενδιαφέρονται για αυτούς τους ανθρώπους που πνίγονται. Κατά την άποψη μου το 50%,όλων αυτών των οργανώσεων των ΜΚΟ, πολλά άλλα κάνουν, εκτός από το να βοηθούν αυτούς τους ανθρώπους». Ολοκληρώνοντας, ο Αρχιεπίσκοπος εκτίμησε ότι είμαστε στην εποχή της μετακινήσεως των λαών και πρόσθεσε: «Αυτό έχει γίνει και παλιά. Στη Ρώμη, στο δυτικό κομμάτι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τον 5ο και 6ο αιώνα, έγιναν πάλι ροές ανθρώπων από την Ανατολή, τη Συρία, προς αυτό που λέγεται σήμερα Ευρώπη, και αυτό γίνεται και τώρα. Επομένως, θα είναι ένα φαινόμενο, που θα διαρκέσει πολλά χρόνια με έναν αντίκτυπο σοβαρό και με σχεδιασμούς διαφόρων, που έχουν πίσω από όσα συμβαίνουν συμφέροντα. Γινόμαστε μάρτυρες του γεγονότος».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παγωνιά ως τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα
Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, τους πολύ ενισχυμένοι βοριάδες και τις παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Σάββατο 23 Ιανουαρίου, μετά την επιδείνωση που παρουσιάστηκε από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι τη Δευτέρα, ενώ κατά τη διάρκεια της Κυριακής ενδέχεται να υπάρξει νέα υποτροπή των χιονοπτώσεων. Για την Αττική, αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές και κατά κανόνα ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, βορειοανατολικά και δυτικά τμήματα. Πυκνότερες θα είναι οι χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά ορεινά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσκόπηση: Δυσαρεστημένο το 85% των Ελλήνων
Δυσαρεστημένο από την πολιτική της κυβέρνησης δηλώνει το 85% των Ελλήνων σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», το 85% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ μόλις το 6,5% να συμφωνεί με τις κυβερνητικές πολιτικές. Επίσης, από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 71,5% δηλώνει μη ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και μόνο το 16% συμφωνεί. Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, το 73,5% των πολιτών είναι αντίθετο με τα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 59% θεωρεί ότι είναι λάθος. Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση το 80,5% απαντά αρνητικά και μόλις το 11% κρίνει πως η κατεύθυνση στην οποία προχωράμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι σωστή. Το ποσοστό αυτό είναι μεγάλο και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με το 62% να λέει ότι κινούμαστε προς τη λάθος κατεύθυνση.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα συνάντηση Τσιπρα στο Νταβος και ταύτιση απόψεων με τον νεοναζί «προεδρο» της Ουκρανίας... Έχει πάτο η ξεφτίλα;
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι αστοί έχουν το φόβο του: Πούτιν κατά Λένιν
Στις 21 Γενάρη, τη μέρα της 92ης επετείου του θανάτου του Λένιν και την ώρα που το νόμισμα της καπιταλιστικής Ρωσίας «κατρακυλούσε» στα 90 ρούβλια το 1 ευρώ, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έκρινε σκόπιμο να τα βάλει με τον ηγέτη της Οχτωβριανής Επανάστασης. Μιλώντας στη διάρκεια μιας συνεδρίασης του Προεδρικού Συμβουλίου για τις Επιστήμες και την Παιδεία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τον Λένιν πως έθεσε «βόμβα» στα θεμέλια του κράτους που έφτιαξε, εξαιτίας του σοβιετικού ομοσπονδιακού καθεστώτος που επιλέχτηκε και της παραχώρησης αυτονομίας σε μια σειρά μικρότερων εθνών, στην πολυεθνική Σοβιετική Ενωση. Οπως είπε, «οι ιδέες πρέπει να καταλήγουν σε καλά αποτελέσματα, όχι όπως συνέβη στην περίπτωση του Βλαντιμίρ Ιλιτς», δηλαδή του Λένιν, προσθέτοντας πως οι ιδέες του Λένιν «τελικά οδήγησαν στη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης» το 1991, αφού αυτός «τοποθέτησε μια ατομική βόμβα στα θεμέλια του κτιρίου που ονομάζεται Ρωσία και κατόπιν αυτή εξερράγη». Μάλλον, ο Πούτιν θα προτιμούσε τη Ρωσία «φυλακή των εθνών», όπως ήταν η προεπαναστατική τσαρική Ρωσία. Ωστόσο, ο Ρώσος Πρόεδρος, που ρίχνει τώρα τα βάρη των προβλημάτων της σημερινής καπιταλιστικής Ρωσίας στον Λένιν, παραλείπει το γεγονός πως αυτό το σοβιετικό σοσιαλιστικό σύστημα, δίνοντας το δικαίωμα σε κάθε έθνος να διατηρήσει τη γλώσσα του, τα ήθη και τα έθιμά του, να διαχειρίζεται μέσα από τους σοσιαλιστικούς θεσμούς εξουσίας τον φυσικό πλούτο και τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, μπόρεσε να μετατρέψει τα εδάφη της καθυστερημένης τσαρικής Ρωσικής Αυτοκρατορίας στη 2η παγκόσμια δύναμη.
Γιατί, αλήθεια, τον πείραξε ο Λένιν κι όχι ο πρoκατοχος του και πρώτος Πρόεδρος της καπιταλιστικής Ρωσίας, Μπορίς Γιέλτσιν, που, υπογράφοντας τη διάλυση της ΕΣΣΔ, δήλωνε προς τους ηγέτες των περίπου 20 αυτόνομων περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας «πάρτε τόση κυριαρχία, όση μπορείτε να καταπιείτε»; Τότε, το «μεράκι» της υποδουλομενης στους αποικιοκρατες Ρωσίας, που εκπροσωπούσε ο μεθυστακας προδοτης Γιέλτσιν, ήταν να γκρεμίσει, να μοιράσει ό,τι είχαν φτιάξει οι προηγούμενες γενιές. Εξέλιξη, που με την εμπλοκή και ξένων δυτικων αποικιοκρατικων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων οδήγησε στο ισλαμοφασιστικό αποσχιστικό ένοπλο κίνημα στην Τσετσενία και σε τρομερές αιματοχυσίες. Αλλά αυτά παραλείπονται από τον Πούτιν... Καθόλου τυχαία, όμως, δεν είναι αυτή η επίθεση του Πούτιν στον Λένιν, αφού στη σημερινή καπιταλιστική κρίση στη Ρωσία, τα μεγάλα αδιέξοδα που προκαλεί το εκμεταλλευτικό σύστημα, αυξάνονται μέσα στο ρωσικό λαό, ιδιαίτερα σε όσους μπορούν να κάνουν συγκρίσεις, βλέποντας την αίγλη του σοσιαλισμού και τέτοιων μεγάλων κομμουνιστών ηγετών, όπως ήταν ο Λένιν. Ο οποιος Λενιν ηταν υπερ της αυτοδιαθεσης των εθνων, εν αντιθεσι με τον Σταλιν που υποστηριζε σαν εθνικιστης ότι η Ρωσια πρεπει να παραμεινει ως εχει, και την θεση του Τσαρου να την παρει ο «αρχηγος» του κομμουνιστικου κομματος. Ο Σταλιν ηταν αυτος που επινοησε τον ορο «αρχηγος»-γ.γ.. Μεχρι τοτε, το Μπολσεβικικο Κομμουνιστικο Κομμα, δεν ειχε αρχηγο η προεδρο. Διευθυνοταν από την Κ.Ε., οπου όλα της τα μελη ηταν ισοτιμα. Και ο Λενιν ηταν απλως μελος της Κ.Ε. Τιποτε άλλο, Και δεν επεδιωξε να γινει κατι άλλο. Όπως ο Σταλιν που εγινε αρχηγος-γενικος γραμματεας. Γιαυτο και ο Πουτιν θαυμαζει τον Σταλιν, ενώ βριζει συνεχεια τον Λενιν και τους κομμουνιστες.
Στο απυρόβλητο ο μέντορας Γιέλτσιν
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν τα βάζει με την Οχτωβριανή Επανάσταση. Αλλωστε, οι σημερινές αρχές έχουν καταργήσει την αργία της Επανάστασης κι άλλες σοβιετικές αργίες, ενώ μέσα στο καλοκαίρι, «αθόρυβα» από τα ΜΜΕ, γκρέμισαν κι ένα σοβιετικό μνημείο, που βρισκόταν έξω από το Κρεμλίνο, τον «Οβελίσκο της επανάστασης», που είχαν στήσει οι μπολσεβίκοι με τα ονόματα επαναστατών, όπως του Μαρξ και του Ενγκελς. Στο πρόσφατο παρελθόν, ο Πούτιν είχε κατηγορήσει τους Σοβιετικούς κομμουνιστές γιατί είχαν προχωρήσει στη μεταφορά της Κριμαίας από τα όρια της Σοβιετικής Ρωσίας στα όρια της Σοβιετικής Ουκρανίας. Η κατηγορία αυτή σίγουρα έγινε με «κλειστά τα μάτια», δηλαδή χωρίς τον υπολογισμό των οικονομικών όρων, εκείνης της εποχής, αφού μιλάμε για μια διοικητική αλλαγή μέσα στο πλαίσιο του ενιαίου κράτους της ΕΣΣΔ. Ο Πούτιν και τότε προτίμησε να ακολουθήσει το ρητό «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται», νομίζοντας πως επειδή δεν υπάρχει η ΕΣΣΔ μπορεί να κατηγορεί τους κομμουνιστές. Την ίδια ώρα, σιώπησε για τον προκαροχο του, Γιέλτσιν, (ο οποιος προδοτης Γιελτσιν επελεξε σαν διαδοχο του τον Πουτιν), ο οποίος πάνω στο μεθύσι του, το κυριολεκτικό και το μεταφορικό «μεθύσι» της αντεπανάστασης, όταν το Δεκέμβρη του 1991 υπέγραφε τη διάλυση της ΕΣΣΔ, μαζί με τους Προέδρους της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας, «ξέχασε» να θέσει το ζήτημα της επιστροφής της Κριμαίας στη Ρωσία, αφού τότε οι τρεις τους υπέγραφαν τη διάλυση του ενιαίου κράτους και θα είχε κάθε δικαίωμα να θέσει ένα τέτοιο ζήτημα. Αλλά, όπως φαίνεται, ο σημερινός εκπρόσωπος της τάξης των καπιταλιστών της Ρωσίας, δείχνοντας το πραγματικό ταξικό του μίσος, προτιμά να τα βάζει με τους ηγέτες των μπολσεβίκων, κι όχι με τον προηγούμενο εκπρόσωπο της τάξης των καπιταλιστών της Ρωσίας, τον Γιέλτσιν. Οπως λέει ο λαός μας, «το αίμα (το ταξικό), νερό δεν γίνεται».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις αποφάσισαν χτες να τερματίσουν την κατάληψη που ξεκίνησαν, την Πέμπτη, δεκάδες Εβραίοι φανατικοί έποικοι σε δύο κτίρια στο κέντρο της Χεβρώνας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ
Ρώσοι δημοσιογράφοι μεταφέρθηκαν χτες στη συριακή πόλη Σάλμα, περίπου μιάμιση βδομάδα μετά την ανακατάληψή της από το συριακό στρατό και τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Λαττάκειας, Ιμπραχίμ Κχντερ αλ Σάαλεμ, ευχαρίστησε τη Μόσχα για την αεροπορική κάλυψη η οποία βοήθησε, όπως παρατήρησε, σημαντικά στην ανακατάληψη της (στρατηγικής σημασίας) πόλης, που βρισκόταν επί 3,5 χρόνια στα χέρια μισθοφορων και τζιχαντοφασιστών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ημεροδρόμος στο Ντιγιάρμπακιρ
Αναλυτικά ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, φωτογραφίες και βίντεο, από την καρδιά της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η Ιστορία γράφεται με αίμα, θα δημοσιεύουμε από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.
Ντιγιάρμπακιρ, η άτυπη πρωτεύουσα των Κούρδων στην Τουρκία. Ένας άγριος πόλεμος εξελίσσεται στη νοτιοανατολική Τουρκία (Ντιγιάρμπακιρ, Μάρντιν, Μπατμάν, Μους, Σιρνάκ, Χακάρι, Ελαγίζ). Ο Ημεροδρόμος, στην αποστολή του στην περιοχή, κατέγραψε την πραγματικότητα, που η «πολιτισμένη» Δύση κάνει πως δεν βλέπει… Ελάχιστες μαρτυρίες και ντοκουμέντα έχουν δημοσιευθεί στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Το σημερινό κείμενο είναι το πρώτο από την αποστολή του Ημεροδρόμου στο Ντιγιάρμπακίρ. Αναλυτικά ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, φωτογραφίες και βίντεο, από την καρδιά της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η Ιστορία γράφεται με αίμα, θα δημοσιεύουμε από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Στο Ντιγιάμπακιρ και στις άλλες πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας οι Κούρδοι δολοφονούνται, από τον τουρκικό στρατό. Δολοφονίες αμάχων, μεταξύ τους παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι. Μια καταστροφή ανυπολόγιστη για ολόκληρες πόλεις. Όποιος μιλήσει στην Τουρκία για τη δολοφονία του κουρδικού λαού, χαρακτηρίζεται φίλος των «τρομοκρατών».
Η ιστορική συνοικία Σουρ, του Ντιγιάμπακιρ, είναι ένα πεδίο μάχης, μεταξύ του πάνοπλου τουρκικού στρατού και περίπου 150 νεαρών Κούρδων, που πρόσκεινται στο PKK. Έχουν περάσει πάνω από 40 μέρες και ο τουρκικός στρατός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει…Σύμφωνα με μαρτυρίες, γκρεμίζει ολόκληρα σπίτια και ιστορικά κτίρια της Σουρ για να μπορέσει να ανοίξει δρόμο, ώστε ο πόλεμος να μη γίνεται στα στενά σοκάκια, που γνωρίζουν καλά οι Κούρδοι μαχητές. Στη Σουρ έμεναν περίπου 25.000 άνθρωποι. Οι περισσότεροι έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, στα οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, τώρα διαμένει ο τουρκικός στρατός (!), για να οργανώνει καλύτερα τις επιχειρήσεις του. Πρόκειται για τα σπίτια της συνοικίας Σουρ, που δεν κατέστρεψε ολοσχερώς η αγριότητα του τουρκικού στρατού… Ο πόλεμος γίνεται σε μια περιορισμένη περιοχή της συνοικίας Σουρ. Το υπόλοιπο Ντιγιάρμπακιρ ζει «κανονικά», ακούγοντας μέρα και νύχτα τους ήχους του πολέμου.Μόλις βραδιάζει, γύρω στις 6 το απόγευμα, οι δρόμοι του Ντιγιάρμπακιρ, αδειάζουν. Απαγόρευση κυκλοφορίας. Η καθημερινότητα στο Ντιγιάρμπακιρ, για τους κατοίκους της πόλης είναι εφιαλτική, όπως οι ίδιοι δηλώνουν. Πενθούν τους νεκρούς τους, χωρίς να μπορούν να πάρουν τις σορούς των αγαπημένων τους προσώπων. Η τουρκική αστυνομία κρατάει τα πτώματα στην περιορισμένη περιοχή της Σουρ, όπου διεξάγονται οι μάχες. Να έχεις χάσει τον άνθρωπο σου, το παιδί σου, είκοσι μέρες ή ένα μήνα πριν, και το κορμί του να βρίσκεται πεταμένο λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά σου. Να ζητάς τη σορό του δικού σου ανθρώπου και η τουρκική αστυνομία να αρνείται να τη δώσει. Περπατώντας στους δρόμους του Ντιγιάρμπακιρ και μιλώντας με τους κατοίκους του αντιλαμβάνεσαι γρήγορα πως οι Κούρδοι νιώθουν ότι ζουν σε μια πόλη, όπου έχει εγκατασταθεί μία δύναμη κατοχής.
Στη συνέχεια ακολουθούν φωτογραφίες – στιγμιότυπα από την αποστολή του Ημεροδρόμου, στο Ντιγιάρμπακιρ. Διαδήλωση στην περιοχή Όφις του Ντιγιάρμπακιρ, ενάντια στη βαρβαρότητα της αστυνομίας και του στρατού και αίτημα να δοθούν οι σοροί στους συγγενείς των νεκρών. Ισχυρή αστυνομική δύναμη μαζί με ένοπλους άντρες με πολιτικά και μάσκες, που στο πίσω μέρος του γιλέκου τους δηλώνουν την ιδιότητα τους («αστυνομία»). Στον ίδιο χώρο και δεκάδες ασφαλίτες.
Η αστυνομία διαλύει τη συγκέντρωση χωρίς αφορμή και συλλαμβάνει χωρίς λόγο διαδηλωτές -«τρομοκράτες»: Σχεδόν κάθε μέρα γίνεται μια διαδήλωση γιατρών, στη Σουρ, που ζητούν να πάρουν τις σορούς των θυμάτων. Η αστυνομία αρνείται και απειλεί τους διαδηλωτές, απαιτώντας να μην ξανακατεβούν στο δρόμο: Στην παρακάτω φωτογραφία, δεξιά, διακρίνεται ένας ένοπλος άντρας. Η φωτογραφία είναι στο δρόμο, μπροστά από το δημαρχείο, όπου η γιατροί συγκεντρώνονται, κάθε μέρα. Ο ένοπλος προστατεύει την πόλη από τους «τρομοκράτες» γιατρούς, που απαιτούν να δοθούν στους συγγενείς οι σοροί των θυμάτων: Μητέρες των νεκρών κάνουν απεργία πείνας και ζητούν τις σορούς των παιδιών τους. Μιλήσαμε με τους συγγενείς των νεκρών που τα πτώματα τους βρίσκονται στην περιορισμένη περιοχή της Σουρ, όπου διεξάγονται οι μάχες: Μία από τις συγκλονιστικές στιγμές που ζήσαμε στο Ντιγιάρμπακιρ ήταν η συζήτηση με κατοίκους, στη Σουρ, σε ένα από τα τέσσερα κέντρα λαϊκής βοήθειας της συνοικίας.Τα κέντρα υπήρχαν πριν ξεκινήσει ο πόλεμος. Τα δύο από τα τέσσερα καταστράφηκαν από τον τουρκικό στρατό, σύμφωνα με μαρτυρίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ένα μόνο στοιχείο:Ο τουρκικός στρατός κατέστρεψε, στο συγκεκριμένο κέντρο, μέχρι και τα αυγά περιστεριών που υπήρχαν για να τραφούν οι βασανισμένοι κάτοικοι της περιοχής: Επισκεφθήκαμε το δικηγορικό σύλλογο της πόλης και μιλήσαμε με εκπρόσωπό του για τη δολοφονία του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ, Ταχίρ Ελτσί: Τα παραπάνω -και αρκετά άλλα- θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις επόμενες μέρες. Μεταξύ αυτών, οι συνεντεύξεις με δύο στελέχη του κοινοβουλευτικού κόμματος HDP (η εξουσία του Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει τα στελέχη του HDP «προδότες» της χώρας τους, λόγω της στάσης στους στο θέμα των Κούρδων) και ησυνέντευξη με τον επικεφαλής της ηλεκτρονικής έκδοσης (στα κουρδικά) της εφημερίδα ZAMAN. Παράλληλα, εξασφαλίσαμε φωτογραφίες από την περιορισμένη περιοχή της Σουρ, όπου γίνονται οι μάχες. Στις φωτογραφίες, μεταξύ άλλων, αποτυπώνεται η καταστροφή που έχει προκαλέσει ο τουρκικός στρατός: Τέλος, θα παρουσιάσουμε στοιχεία για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία. Επισκεφθήκαμε τις φυλακές Σιλιβρί, στην Κωνσταντινούπολη, όπου κρατούνται φυλακισμένοι δημοσιογράφοι. Κάθε μέρα, στο χώρο έξω από τις φυλακές, η τουρκική ένωση συντακτών έχει σταθερή παρουσία και δέχεται πολλά μηνύματα συμπαράστασης. Ο Ημεροδρόμος, με την παρουσία του εκεί, δήλωσε τη συμπαράσταση του στους Τούρκους δημοσιογράφους.
http://www.imerodromos.gr/digiarbakir-apostolh-imerodromos/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βλεπω χρυσαυγιτες βουλευτες και στελεχη να περιδιαβαινουν τα μπλοκα των αγροτων και να γινονται μαλιστα και αποδεκτες παραπονων των αγροτων. Ο αγροτικος κοσμος πρεπει να τους αποδοκιμαζει και να μην τρωει τα παραμυθια των ναζι
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ότι στα μπλόκα εμφανίζονται Χρυσαυγίτες και το ότι καραδοκούν Κυριάκοι,Αδώνηδες και Βορίδηδες,όχι μόνο δεν με κάνει να θέλω να στηρίξω την Κυβέρνηση ξανά,αλλά αντίθετα να ΄χω ακόμη έναν-τον σοβαρότερο ίσως-λόγο,να΄μαι απέναντι της. Ποιός τους νεκρανάστησε,ποιός τους έδωσε ξανά φωνή και ακροατήριο; Ποιά ματαίωση,ποιά διάψευση,ποιά συνθηκολόγηση και ποιά μέτρα,έκαναν την σημαία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α από τον κυματισμό της στο κατάμεστο Σύνταγμα το καλοκαίρι,να ποδοπατιέται σήμερα στα λασπόνερα; Που τάχα μου δεν καταλαβαίνετε το μέγεθος της καταστροφής σ΄όλα τα επίπεδα ψάχνοντας φύλλο συκής γιά στήριξη ακόμη και τώρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016
Πρετεντέρης σε Κουλη: "Κάνε λίγο υπομονή να τελειώσει ο ΣΥΡΙΖΑ την δουλειά (Μνημόνια)...Δεν μας συμφέρει να πέσουν τώρα"
Αποκαλυπτικό το άρθρο, προ ημερών, του Γιάννη Πρετεντέρη στα "Νέα", που ναι μεν δείχνει προτίμηση στον Κούλης της ΝΔ, αλλά του συστήνει να αφήσει τον Τσίπρα, να "τελειώσει την δουλειά", δηλαδή να περάσει ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια μόνος του, και μετά αφού θα έχει στιγματιστεί εντελώς ας αναλάβει ο Κούλης.... Είναι αντιληπτό και από τον τελευταίο φίλο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τους χρειάζεται το σύστημα για να εξαθλιώσουν την κοινωνία περαιτέρω...
Από Υστερόγραφα: Μια… ωμή αλήθεια ξέφυγε από τον Γιάννη Πρετεντέρη στο σημερινό άρθρο του στα “Νέα”, που δείχνει πώς αντιλαμβάνονται αρκετοί τις σχέσεις εξουσίας, επιχειρηματικής ελίτ και ΜΜΕ. Στο περιθώριο των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και με το διαρκές άγχος της διαπλοκής για τις τηλεοπτικές άδειες, ο γνωστός αρθρογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη συνιστά… υπομονή, αναφορικά με την πτώση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, και τη διαδοχή της από μια αυριανή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο επίλογος που προτάσσει για το συμπέρασμα του σημερινού άρθρου του ο Γιάννης Πρετεντέρης, είναι… εκκωφαντικός. “Τώρα έχουμε νέο σκηνικό και συσχετισμούς. Πρέπει συνεπώς να κλείσουν μέτωπα, να αναζητηθούν στηρίγματα, να διαπραγματευτούν. Να ανοίξουν το παιχνίδι, μήπως και κερδίσουν χρόνο. Χρειάζονται δηλαδή μια άλλη λογική και ένα άλλο ύφος. Τότε, είναι πιθανό να βρουν περισσότερη ανταπόκριση από όση περιμένουν: Κανέναν δεν συμφέρει να πέσουν τώρα, πριν τελειώσει η δουλειά. Ακόμη και ο Κυριάκος μπορεί να κάνει μερικούς μήνες υπομονή”, είναι η… συζητήσιμη αποστροφή του Γιάννη Πρετεντέρη στα σημερινά “Νέα”.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πως ο Ανδρεας Παπανδρεου ξεφτιλισε τη Θατσερ σε Συνοδο Κορυφης. «Κυρια μου, μας εχετε σπασει τα @ρχιδια».
Η περιβόητη «ώρα ΠΑΣΟΚ», ηταν τη συνήθεια των στελεχών του να προσέρχονται στα ραντεβού τους με μεγάλη καθυστέρηση. Τον κανόνα αυτό δεν παραβίασε ο Ανδρέας Παπανδρέου ούτε για χάρη της σιδηράς κυρίας της Μ. Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, οι σχέσεις με την οποία ήταν ιδιαίτερα τεταμένες. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός σχεδόν μισούσε τον Ανδρέα, πρώτον γιατί ήταν αντίθετοι πολιτικά, δεύτερον γιατί η Ελλάδα διατηρούσε καλές σχέσεις με τους Άραβες, τρίτον γιατί δεν άντεχε να ακούει όσα λέγονταν για τις ερωτικές επιδόσεις του και τέταρτον γιατί της είχε κάνει δύσκολη τη ζωή από τότε που άρχισε να διεκδικεί την καθιέρωση των Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων, το κόστος των οποίων θα πλήρωνε μεταξύ άλλων και η Μ. Βρετανία. Σε μία σύνοδο κορυφής των ηγετών της τότε ΕΟΚ, η κόντρα ανάμεσα τους ξεπέρασε όλα τα όρια. Η Θάτσερ έφερνε συνεχώς αντιρρήσεις και ο Ανδρέας δεν μπόρεσε να κρατηθεί. «Κυρία μου, μας έχετε σπάσει τα αρχίδια», της είπε, προκαλώντας το μειδίαμα των άλλων ηγετών και την οργή της ίδιας. Εκείνη την ώρα, όμως η Θάτσερ δεν είπε τίποτα. Όταν, όμως η χώρα της ανέλαβε την προεδρία της ΕΟΚ έκανε την πρωτοφανή πολιτική απρέπεια να μην έρθει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της περιοδείας της στις ευρωπαικές πρωτεύουσες για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής. Όταν αντιλήφθηκε τη γκάφα της, ζήτησε από τον Ανδρέα να πάρουν μαζί το πρωινό στο ξενοδοχείο που έμεναν όλοι οι ηγέτες. Το ραντεβού είχε οριστεί για τις 8 και 30, αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός μέχρι την ώρα εκείνη κοιμόταν και κανείς δεν τολμούσε να τον ξυπνήσει. Το τόλμησε, κάποια στιγμή ο διπλωματικός του σύμβουλος Χρήστος Μαχαιρίτσας που τον έπεισε να πάει στο ραντεβού έστω και σε ώρα ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με μεγάλη καθυστέρηση. Η πανίσχυρη Θάτσερ με το ζόρι συγκράτησε την οργή της. Είναι, όμως βέβαιο ότι τίποτε δεν θα τη συγκρατούσε αν ήξερε ελληνικά και καταλάβαινε τι είπε γι αυτήν ο Ανδρέας στο ασανσέρ του ξενοδοχείου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον τότε υπουργό των Εξωτερικών Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, στον οποίο γύρισε και είπε πονηρά. «Γιάννη αυτή τη γαμάς;». Ο Χαραλαμπόπουλος έγινε κατακόκκινος, η Θάτσερ τους κοίταξε περίεργα και ο Ανδρέας είχε σκάσει στα γέλια...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΗΛΙΘΙΕ!!!. Παραφράζοντας την φράση του Σώϊμπλε που παρέφρασε τη φράση του Κλίντον, λέω και εγώ παραφράζοντας την λαϊκή σοφία, πως πίσω έχει ο αχλάδος την ουρά. Σύμφωνα λοιπόν με τις έρευνες ενός απ’ τα καλύτερα πολιτειακά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, αυτό της Βιρτζίνια που μετά από πενήντα χρόνια ερευνών, έχουν φτάσει στο σημείο να θεωρούν πως η μετενσάρκωση δεν είναι απλά ένα θρησκευτικό πιστεύω, ή μια φιλοσοφική θεώρηση αλλά αντίθετα τείνει να είναι, βάσει των ενδείξεων που έχουν συσσωρευθεί, μία οντολογική πραγματικότητα. Αυτό προς επίρρωσην του Πυθαγόρα, του Σωκράτη και του Πλάτωνα που ήθελαν πάντα να μας δείξουν τον δρόμο αλλά δεν είχαν τα τεκμήρια που διαθέτουμε εμείς σήμερα. Οι άλλοι, οι είρωνες, οι ματεριαλιστές, ας κοιμάστε τον ‘ύπνο του δικαίου’ που σας διασφαλίζει ο ‘Διασκοτισμός’ σας και η δικτατορία του ‘ορθολογισμού’ σας. Μιλώ για κάτι καθηγητάδες που δεν σκύβουν στις εξαιρέσεις, αλλά υπερασπίζονται τον κανόνα, αυτόν τον ίδιο κατα βάση κανόνα που επιτάσσει το κατεστημένο, όπως το implementation του Dr Σώιμπλε.

4 σχόλια:

e-h είπε...


Dear friend
After sixteen years the Orquesta Buena Vista Social Club is bidding ‘Adios’ with a farewell world tour show at London’s O2 Arena.
You can be there too with our exclusive ticket offer!
Orqhesta Buena Vista Social Club
featuring Cuban legends, Omara Portuondo & Eliades Ochoa
Wednesday 6 April 2016, O2 Arena, London


Exclusive ticket offer
Join us at this – the band’s last ever British show – and receive a VIP invite to a special after-show reception.
The Cuba Solidarity Campaign is honoured to join up with the Music Fund for Cuba in hosting the Orquesta Buena Vista Social Club concert after-show reception at the O2 in London on Wednesday 6 April.
This is a one-off opportunity for our members and friends to enjoy this historic show, then join us and special guests at the invitation-only reception. The reception will take place in a VIP area at the venue immediately following the end of the show.
We have a limited number of special guest tickets available. These will be sold on a first come, first served, basis. Each ticket includes an invitation to the after-show reception.
Tickets for the performance and reception are available now at just £40 per person.
Book your tickets online here today Or book by phone on 0207 490 5715

e-h είπε...


About the band
After sixteen years the Orquesta Buena Vista Social Club is bidding ‘Adios’ with a farewell world tour show at London’s O2 Arena. The group has been touring the globe in different forms and combinations since 1997 after the release of the Grammy-winning best-selling album Buena Vista Social Club. This final tour which started in 2014 will end where the journey began with a homecoming gala performance in Havana following this show.
Under the musical direction of band leader and trombonist Jesus “Aguaje” Ramos, the line-up for this final show features several of those who played on the original Buena Vista Social Club album and Wim Wenders film all those years ago, including singer/guitarist Eliades Ochoa, the incomparable veteran diva Omara Portuondo, trumpeter Guajiro Mirabal and laud virtuoso Barbarito Torres.
They will be accompanied on stage by those who have joined the journey along the way, including dynamic veteran tres player Papi Oviedo; Havana’s young star pianist Rolando Luna; a superb rhythm section comprising double bass player Pedro Pablo and percussionists Andres Coayo (congas), Filiberto Sánchez (timbales) and Alberto 'La Noche' (bongos); a three-man trumpet section led by high note specialist Luis Alemany plus Havana’s celebrated son singer Carlos Calunga and Idania Valdés.
The Buena Vista Social Club has been a phenomenon over so many years. It has helped create a bridge, a starting point to explore the island’s wonderful, exciting and broad culture, without needing to understand all the Spanish words or Cuban idiosyncrasies. At the same time it has helped hugely in defusing some of the anti-Cuban prejudices, as the music and the electric atmosphere of live performance pull you in. We now know there is a lot more to Cuban music than Buena Vista, but we also know this music is complex, living and brilliant. Enjoy the show!
Book now for their last ever British performance
We look forward to enjoying the show and reception with you in April.
Best wishes
The Cuba Solidarity Campaign team
PS. We only have a limited number of special tickets so book early to make sure you don’t miss out on the band’s last ever British show.

e-h είπε...


Αγαπητέ φίλε
Μετά από δεκαέξι χρόνια, η Orquesta Buena Vista Social Club διεκδικεί το «Αντίο» με μια αποχαιρετιστήρια παγκόσμια περιοδεία συναυλία στο O2 Arena του Λονδίνου.
Μπορείτε να είστε εκεί με την αποκλειστική προσφορά του εισιτηρίου μας!
Orquesta Buena Vista Social Club
χαρακτηρίζει Κούβας θρύλους, Omara Portuondo & Eliades Ochoa
Τετάρτη 6η Απριλίου, 2016, το O2 Arena, Λονδίνο


Αποκλειστική προσφορά του εισιτηρίου
Ελάτε μαζί μας σε αυτό - τελευταία Βρετανικη εμφάνιση της μπάντας - και θα λάβετε ένα VIP που προσκαλει σε μια ξεχωριστή δεξίωση μετά το σόου.
Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης στην Κούβα έχει την τιμή να ενωθει με το Ταμείο Μουσικής για την Κούβα και να φιλοξενεί τη συναυλία Orquesta Buena Vista Social Club μετά το σόου σε δεξίωση στο Ο2 του Λονδίνου, την Τετάρτη στις 6 Απριλίου.
Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για τα μέλη και τους φίλους μας να απολαυσουν αυτή την ιστορική παράσταση, και στη συνέχεια, να ενωθούν μαζί μας σαν special guests στη ρεσεψιόν μόνο με πρόσκληση. Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί σε VIP περιοχή σε χώρο αμέσως μετά το τέλος της παράστασης.
Έχουμε ένα περιορισμένο αριθμό των ειδικών εισιτηρίων επισκεπτων διαθέσιμα. Αυτά θα πωλούνται σε first come, first served βάση. Κάθε εισιτήριο περιλαμβάνει μια πρόσκληση για τη δεξίωση μετά το σόου.
Τα εισιτήρια για την ερμηνεία και την πρόσληψη είναι διαθέσιμα σήμερα σε μόλις £ 40 ανά άτομο.
Κλείστε τα εισιτήριά σας on-line εδώ σήμερα ή κράτηση μέσω τηλεφώνου στο 0207 490 5715

e-h είπε...


Σχετικά με την μπαντα
Μετά από δεκαέξι χρόνια, η Orquesta Buena Vista Social Club διεκδικεί το «Αντίο» με μια αποχαιρετιστήρια παγκόσμια περιοδεία συναυλία στο O2 Arena του Λονδίνου. Η ομάδα έχει περιοδεύσει τον κόσμο σε διάφορες μορφές και συνδυασμούς από το 1997, μετά την κυκλοφορια της βραβευμένη με Grammy best-seller άλμπουμ Buena Vista Social Club. Αυτή η τελική περιοδεία η οποία άρχισε το 2014, όταν θα τελειώσει το ταξίδι ξεκίνησε με μια παράσταση γκαλά και η επάνοδος στην Αβάνα θα γινει μετά από αυτή την παράσταση.
Υπό τη μουσική διεύθυνση του ηγέτη της μπάντας και τρομπονίστας Ιησού "Aguaje" Ramos, το line-up για αυτή την τελική επίδειξη χαρακτηρίζει αρκετους από αυτούς που έπαιξαν στο αρχικό άλμπουμ Buena Vista Social Club και του Βιμ Βέντερς την ταινία όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων τραγουδιστή / κιθαρίστα Eliades Ochoa, η ασύγκριτη βετεράνος ντίβα Omara Portuondo, τρομπετίστας Guajiro Mirabal και ο επαινούντας βιρτουόζος Barbarito Torres.
Θα συνοδεύεται επί σκηνής από εκείνους που έχουν προσχωρήσει στο ταξίδι κατά μήκος του τρόπου, συμπεριλαμβανομένου του δυναμικου tres βετεράνος παίκτης Papi Oviedo. Τον νεαρό πιανίστα αστέρι της Αβάνας Rolando Luna? μια υπέροχη rhythm section, που περιλαμβάνει τον κοντραμπασίστα Pedro Pablo και κρουστά από Andres Coayo (congas), Filiberto Sánchez (timbales) και Alberto «La Noche» (τύμπανα) ένα τμήμα από τρομπέτα τριμελής με επικεφαλής τον ειδικό υψηλή σημείωση Luis Alemany της Αβάνας γιόρτασε ο γιος τραγουδιστής Carlos Calunga και Idania Valdés.
Το Buena Vista Social Club ήταν ένα φαινόμενο πάνω από τόσα χρόνια. Έχει βοήθησε να δημιουργηθεί μια γέφυρα, ένα σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσετε την υπέροχη, συναρπαστική και ευρεία κουλτούρα του νησιού, χωρίς να χρειάζεται να κατανοήσετε όλες τις ισπανικές λέξεις ή της Κούβας ιδιοσυγκρασίες. Ταυτόχρονα, έχει βοηθήσει σημαντικά στην αποκλιμάκωση μερικές από τις αντι-Κούβας προκαταλήψεις, όπως η μουσική και η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα της ζωντανής παράστασης σε τράβαει. Γνωρίζουμε τώρα ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα σε κουβανέζικη μουσική από Buena Vista, αλλά επίσης γνωρίζουμε αυτή η μουσική είναι πολύπλοκη, ζωντανη και λαμπερη. Απολαύστε το θέαμα!
Κάντε κράτηση τώρα για την τελευταία Βρετανικη απόδοσή τους
Ανυπομονούμε να απολαμβάνετε την παράσταση και υποδοχή μαζί σας τον Απρίλιο.
Τις καλύτερες ευχές μου
Η ομάδα της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα
PS. Έχουμε μόνο έναν περιορισμένο αριθμό των ειδικών εισιτηρίων γι αυτό κλείστε νωρίς για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε ποτέ το τελευταίο βρετανικό show της μπάντας.