Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Δευτερα 23 Μαιου 2016


Ρέκβιεμ για ένα φίλο (ή για μια γενιά;)
Ο Τάκης Κοντογιάννης δεν έγινε “διάσημος”. Εκτός από τους πολλούς φίλους, παλιούς και νέους, εκτός από τον επαγγελματικό του κύκλο, δεν τον γνώρισε το πανελλήνιο, ούτε ως υπουργό, υφυπουργό, γενικό γραμματέα, ούτε ως γκλάμουρ πρόσωπο της μεταπολιτευτικής ευωχίας. Δεν τον γνώρισε ούτε ως θορυβούντα στην πλατεία προκειμένου να τον προσέξουν στη σκηνή ή το αναμένον ακροατήριο. Δεν ενδιαφέρθηκε μάλλον να τραβήξει τη γενική προσοχή. Ήξερε καλά αυτό που θέλει και μ’ αυτό πορευόταν. Και γιατί, θα πείτε, να γίνει διάσημος; Μα γιατί ήταν της γενιάς του Πολυτεχνείου. Αυτής της κατηγορούμενης πως αντάλλαξε τη νεανική της ορμή με θέσεις, δόξα και χρήμα, οδηγώντας, ή έστω συνοδηγώντας, τη χώρα στον αφανισμό και τα ιδανικά σε ανυποληψία δι’ ίδιον όφελος.
Ήταν μέλος της ΚΝΕ στη δικτατορία, πήρε μέρος στα γεγονότα εκείνης της περιόδου, οργάνωσε το ιατρείο τις ημέρες της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, συνελήφθη και βασανίστηκε το Φλεβάρη του 1974, έμεινε μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, μέχρι το 1991, πήγε στα Άσπρα Σπίτια της Βοιωτίας και δούλεψε μέχρι τώρα ως γιατρός εργασίας. Συνεπής σε εκείνο το ιδανικό της εργατικής τάξης, που υιοθέτησε στη νεανική του ηλικία, υπηρέτησε με τον δικό του τρόπο την εργατική τάξη της Πεσινέ. Ήταν αυτό που λέμε Η γενιά του Πολυτεχνείου, ακριβώς! Όπως και χιλιάδες άλλοι - κάποιους τους ξέρουμε με τα ονόματά τους και τους συναντάμε ακόμα σε πυρωμένους δρόμους ή στους δρόμους μιας ρέουσας απόγνωσης, αναζήτησης ή αγωνίας απλώς, κι άλλους στη σιωπή ή στη διάψευσή τους!.. (Κι άλλους δεν τους συναντάμε, και δεν έχουμε καμία πιθανότητα πλέον, καθώς άρχισε να περνάει από τα μέρη μας ο χρόνος με τη φθορά του).
Μιλάω λοιπόν για όλους εκείνους που όταν τα γεγονότα κάλεσαν εθελοντές, παρουσιάστηκαν, και έκτοτε, με τον έναν η τον άλλο τρόπο, δεν έπαψαν να υπερασπίζονται εκείνη την εθελούσια είσοδό τους. Την Πέμπτη στο Χαλάνδρι, όπου πήγαμε για το κατευόδιο, ήταν, ανάμεσα σε πολλούς άλλους, σχεδόν όλη η ΚΝΕ της δικτατορίας στα πανεπιστήμια. Όχι νέοι πια κι όχι αντάρτες, όχι νικητές ή ηττημένοι οδοφραγμάτων όπως ονειρευόταν η νεότητά μας. Αλλά εξακολουθητικά ωραίοι και, καθένας με τον τρόπο του, συνεπείς. Κανείς τους δεν κατατάχθηκε στον κατάλογο των “διασήμων” της γενιάς μας.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΑΜΝΑΚΗΣ
Από την Τελευταία λέξη στην εφημερίδα ΠΡΙΝ, 22/5/2016
------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Του ζήτησαν να μαρτυρήσει / Δε μίλησε / Του τσάκισαν τα δόντια / Του τσάκισαν τα δάχτυλα / Του τσάκισαν τα πλευρά / Σιωπούσε / Του ’καψαν το στήθος / Του ’καψαν τα πόδια / Του ’καψαν την κοιλιά / Δε μαρτυρούσε / Του θραύσαν τις μασέλες / Του μάτωσαν τα νεφρά / Του συνθλίψαν τους όρχεις / Αυτός σιωπούσε / Κοίταζε μόνο / Αιώνες μακριά / Με τα μάτια / Του Ιησού».
Στίχοι του Αντώνη Δωριάδη για τον Σπύρο Μουστακλή, ενός από τους πρωταγωνιστές του Κινήματος του Ναυτικού (αν και ταγματάρχης του Στρατού Ξηράς) που εξαρθρώθηκε σαν σήμερα το 1973, πριν καν προλάβει να εκδηλωθεί.
Μετα τη σύλληψή του το βράδυ της 22ας Μαΐου ο Μουστακλής κρατήθηκε για 47 ημέρες στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, Τα βασανιστήρια τού προκάλεσαν βαριές αναπηρίες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί 3 χρόνια να σταθεί στα πόδια του και χωρίς να μπορέσει να μιλήσει ποτέ ξανά.
Από 18 χρονών στην Εθνική αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΔΕΣ, αξιωματικός του Εθνικού Στρατού στον Εμφύλιο, μέλος του εκστρατευτικού σώματος στην Κορέα, ο Μουστακλής ήταν δεξιός, όπως και η πλειοψηφία των μελών του Κινήματος του Ναυτικού.
Ήταν ένας από εκείνους τους αντιστασιακούς που δεν αποτέλεσε μέλος της σχετικής "πινακοθήκης της αντίστασης", που η η δράση του - πραγματική ή μυθοπλαστική - δεν εξαργυρώθηκε ποικιλοτρόπως στη μεταπολίτευση. Πέθανε το 1986, χωρίς να έχει αποκτήσει την ευρύτερη αναγνώριση που του άξιζε. Δεν ήταν ο μόνος, είναι όμως αυτός που κατέβαλε το μεγαλύτερο κόστος. Και του πρέπει η μέγιστη τιμή.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ψήφισε ό,τι πιο βρόμικο θα μπορούσε να επιβληθεί σε βάρος αυτού του τόπου κι αυτού του λαού, και αμέσως μετά παραιτήθηκε από βουλευτίνα. Δεν αντέχει άλλο τη σαπίλα που υπηρετούσε μέχρι και πριν λίγες ώρες η κ, Βασιλική Κατριβάνου. Το έγκλημα στο οποίο συμμετείχε δεν ξεχνιέται. Δεν ξεχνιέται το ότι θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί πριν ψηφίσει την καταστροφή της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων και των αγέννητων παιδιών ακόμη. Και φυσικά, μη διανοηθεί κανείς από τη ΛΑΕ να την κουβαλήσει αύριο-μεθαύριο σε καμιά εκδήλωση να μας πει την άποψή της. Την άποψή της την εξέφρασε με την ψήφο της. Και θα μας στοιχίζει πολύ αίμα και πολύ δάκρυ για πάρα πολλά χρόνια. Εκτός κι αν σαρώσουμε εγκαίρως τη σαπίλα των κάθε είδους Κατριβάνων.
Σχολιο.- Οποιος διαφωνεί μένει και γκρεμίζει τους ψεύτες. Ατιμες κινήσεις Σχολιο.- Ε, βέβαια! Δεν παραδίδει την έδρα για να συνεχίσει άλλος το έγκλημα στη θέση της
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
EΠΑΜ
Φανταστικό!! Δες το οπωσδήποτε!!
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!!
Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ: Brexit the movie greek subs 1ο Μέρος. Το πρώτο 15λεπτο της ταινίας BREXIT THE MOVIE υποτιτλισμένο στα Ελληνικά. Γιατί οι Βρετανοί πρέπει να ψηφίσουν έξοδο από την ΕΕ , η γραφειοκρατική ελίτ των Βρυξελλών, οι παροχές και τα προνόμιά τους.
https://www.youtube.com/watch?v=QaJJi_XNqxE&feature=youtu.be
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κύπρος: Οκτακομματική βουλή και το αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής για πρώτη φορά στη βουλή
Τα τελικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών
22.5.2016 | 22:12
Για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία της Κύπρου στην Βουλή, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των σημερινών εκλογών , θα εκπροσωπούνται οκτώ κόμματα. Ανάμεσα τους είναι και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), το οποίο δηλώνει «αδελφό» κόμμα με την «Χρυσή Αυγή» στην Ελλάδα. Σημαντικό είναι ότι την είσοδο στην Βουλή των «μικρών» κομμάτων δεν απέτρεψε η αύξηση από το 1,8 στο 3,6% του εκλογικού μέτρου για την συμμετοχή στην δεύτερη κατανομή εδρών. Ρεκόρ σημείωσε η αποχή , η οποία για πρώτη φορά έφτασε στο 33,26%. Τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ παραμένουν πρώτο και δεύτερο αντίστοιχα , αλλά με μειωμένα τα ποσοστά τους από το 2011. Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, 'Αντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι η ηγεσία του κόμματος πήρε τα μηνύματα του κόσμου από τις σημερινές βουλευτικές εκλογές. «Τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα και δεν μας ικανοποιούν, θα συνέλθουν πολύ σύντομα τα συλλογικά όργανα του κόμματος για εκτιμήσεις» , ανέφερε. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι πάντοτε είναι στη διάθεση των συλλογικών οργάνων ο ίδιος και ότι στο ΑΚΕΛ "κανείς δεν είναι αιχμάλωτος της καρέκλας". Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, σε σύνολο εγγεγραμμένων 543.186, ψήφισαν:362.541 (66.74%) Αποχή:180.645 (33.26%) Έγκυρα:351.390 (96.92%) 'Ακυρα:7.673 (2.12%) Λευκά:3.478 (0.96%).
Τα οκτώ κόμματα, που εισέρχονται (σε παρένθεση η αύξηση ή η μείωση από το 2011) στην 59μελη Βουλή εξασφάλισαν: Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗ.ΣΥ) 30,69%(-3,7%), 18 εδρες ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις 25,67%(-7,1%), 15 εδρες Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗ.ΚΟ) 14,49%(-1,3%), 8 εδρες ΕΔΕΚ- Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών 6,18%(-2,8%), 4 εδρες Συμμαχία Πολιτών (Λιλίκας, διασπαση ΕΔΕΚ) 6,01%(+6%), 3 εδρες Αλληλεγγύη (διασπαση ΔΗΣΥ) 5,24%(+5,2%), 3 εδρες Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών 4,81%(+2,6%), 3 εδρες Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ, ναζιστες) 3,71%(+2,6%), 2 εδρες Μειονότητες (μαρωνίτες, καθολικοί, αρμένιοι ), 3 εδρες
Ικανοποίηση στο ΔΗΣΥ, απόγνωση στο ΑΚΕΛ, ενθουσιασμός στο ΔΗΚΟ και τα μικρότερα κόμματα
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προεδρικες εκλογές θρίλερ στην Αυστρία: Στο νήμα η αναμέτρηση
23/5/2016 8.00
Σε εκλογικό θρίλερ εξελίσσονται οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία. Οι ηγέτες της Ευρώπης έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην Αυστρία και αναμένουν αν οι κάλπες θα δείξουν την πρώτη χώρα με ηγέτη ακροδεξιό πολιτικό. Η τελική αναμέτρηση για τον υποψήφιο των Πράσινων Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν και τον ακροδεξιό Νόρμπερτ Χόφερ του Κόμματος των Ελευθέρων θα κριθεί στο νήμα.Το τελικό αποτέλεσμα θα κρίνουν οι επιστολικές ψήφοι και θα ανακοινωθεί αργά το βράδυ της Δευτέρας. Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων της κάλπης, ο ακροδεξιός Νόρμπερτ Χόφερ του Κόμματος των Ελευθέρων προηγείται με 51,9%, έναντι του 48,1% του υποψήφιου των Πράσινων Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, στις εκλογές θρίλερ της Αυστρίας. Σημειώνεται ότι μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων επέλεξε τις επιστολικές ψήφους. Αυτές οι ψήφοι -σχεδόν 900.000, ποσοστό 14% του συνόλου- θα καταμετρηθούν τη Δευτέρα και το τοπίο δεν θα ξεκαθαρίσει μέχρι τότε. Και οι δύο υποψήφιοι παραδέχθηκαν ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι αύριο, Δευτέρα, για τα τελικά αποτελέσματα.
(Το Κόμμα των Ελευθέρων, ιδρύθηκε το 1955, από την νεοφασιστικη Ενωση Ανεξαρτητων. Παροτι ειχε κατορθωσει να μπει στη Φιλελευθερη Διεθνη, παρεμενε παντα νεοφασιστικο κομμα. Διοργανωνε συνεστιασεις παλιων ναζιστων που ειχαν πολεμησει στο ΒΠΠ, και συνεστιασεις παλιων αριστοκρατων της αυστροουγγρικης αυτοκρατοριας. Το 1970 συγκρουοταν με τους αριστερους στους δρομους της Βιεννης. Ειχε 5%-7% μεχρι το 1986 που εγινε αρχηγος του ο ναζιστης Χαιντερ).
Οι πρώτες εκτιμήσεις έδιναν προβάδισμα πότε στον έναν υποψήφιο, πότε στον άλλο ή τους έφερναν να συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό. Σε περίπτωση που ο Χόφερ -ο οποίος κέρδισε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών- νικήσει, τότε θα γίνει ο πρώτος ακροδεξιός ηγέτης της Ευρώπης. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, μεγαλύτερη από ό, τι στον πρώτο γύρο στις 24 Απριλίου, καταγράφεται η συμμετοχή στον σημερινό δεύτερο γύρο των αυστριακών εκλογών, σε ποσοστό 71,8%, έναντι του 68,5% στον πρώτο γύρο, ενώ ένα χάσμα στα ποσοστά διαπιστώνεται μεταξύ των επαρχιακών και των αστικών περιοχών, όπου στην πρώτη περίπτωση φαίνεται να προηγείται ο Νόρμπερτ Χόφερ και στη δεύτερη ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν. Στη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης που δίχασε τη χώρα, ο 45χρονος Χόφερ και ο 72χρονος Βαν ντερ Μπέλεν συγκρούστηκαν σε μια σειρά βασικών θεμάτων, όπως η προσφυγική κρίση και η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ (TTIP). H προεδρική μάχη έχει ήδη φέρει, από τον πρώτο γύρο, πολιτική καταιγίδα στη Βιέννη: Η καταβαράθρωση των υποψηφίων των δύο μεγάλων κυβερνώντων κομμάτων (ο καθένας τους ξεχωριστά είχε πάρει μόλις 11%) είχε δείξει τις ρωγμές στη βάση των λεγόμενων «συστημικών» κομμάτων και την έκταση της αποδυνάμωσης ειδικά των Σοσιαλδημοκρατών -ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την παραίτηση του καγκελαρίου Φάιμαν. Ήταν η πρώτη φορά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που τα δύο βασικά κόμματα μένουν εκτός δεύτερου γύρου. Για τους αναλυτές οι ψηφοφόροι του Νόρμπερτ Χόφερ, τον προτίμησαν, καθώς εκτιμούν πως υπήρχε έως τώρα χειροτέρευση της προσωπικής τους κατάστασης και της γενικότερης κατάστασης, ενώ οι ψηφοφόροι του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν φέρεται να ατενίζουν περισσότερο με αισιοδοξία το μέλλον και να πιστεύουν σε βελτίωση της κατάστασής τους. Σε πρώτες δηλώσεις της, η αρχηγός των Πράσινων Εύα Γκλαβίσνικ τόνισε πως ευελπιστεί σε μία επικράτηση τελικά του υποψηφίου του κόμματός της, ο οποίος, όπως τόνισε θα είναι «ο πρόεδρος για την Αυστρία», ο οποίος επιθυμεί η χώρα να παίζει έναν διεθνή ρόλο, δεν θέλει τη διάσπαση της χώρας και τον οποίο τον έχει στηρίξει ένα ευρύ κίνημα που ήθελε να αποτρέψει μία εκλογή του Νόρμπερτ Χόφερ. Από την πλευρά του ο αρχηγός του Κόμματος των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, κάνοντας λόγο για «θαυμάσια επιτυχία» του υποψηφίου Νόρμπερτ Χόφερ, λέγοντας ότι η σημερινή εκλογική αναμέτρηση, αποτελεί «νίκη της δημοκρατίας, στην οποία ο λαός θέλει άμεση συμμετοχή με δεσμευτικά δημοψηφίσματα».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρία χρόνια «La Red Solid@ria Griega» (Ελληνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης)
Τρία χρόνια συμπληρώνει το Δίκτυο bloggers La Red Solid@ria Griega (Eλληνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης). Πρόκειται μια άτυπη ένωση blogs, sites, σελίδων στο facebook, που συγκεντρώνει σε πραγματικό χρόνο στο ομώνυμο blog του, όλες τις δημοσιεύσεις αλληλεγγύης στην Κούβα και στην Λατινική Αμερική. Γεννήθηκε σαν σήμερα, πριν τρία χρόνια (22/5/2013), με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε τότε στη χώρα μας αντιπροσωπεία του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP). Σε μια συνάντηση στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου “Χοσέ Μαρτί”, της Πολιτιστικής Αθλητικής Ομάδας “Hasta la Victoria Siempre”, των εκδόσεων “Διεθνές Βήμα” και των διαχειριστών των blogs “Prensa Rebelde”, Ελληνικó Αρχείο Τσε Γκεβάρα “Guevaristas”, “Cuba de Corazón¨ και ¨Proyecto Numantino¨ ρίχτηκε η ιδέα να κυκλοφορήσει ένα ιντερνετικό Ψήφισμα για την απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών.
Ψηφισμα για την απελευθερωση των Πεντε Κουβανων (το 2013)
Mετά την ηλεκτρονική Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Χοσέ Μαρτί”, η πολιτιστική, αθλητική ομάδα αλληλεγγύης “Ηasta la Victoria Siempre”, οι Εκδόσεις “Διεθνές Βήμα”, διαχειριστές blogs και σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ("Prensa Rebelde" ,"Cuba de Corazon", "Proyecto Numantino" κ.α) συναντηθήκαμε σήμερα 22/5/2013 στην Αθήνα με αφορμή την ευκαιρία της επίσκεψης στη χώρα μας αντιπροσωπείας του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP). Συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις με σκοπό την καλύτερη οργάνωση της αλληλεγγύης προς τους 5 Κουβανούς ήρωες που κρατούνται άδικα στις φυλακές των ΗΠΑ γιατί τόλμησαν να ξεσκεπάσουν τη δράση και τα επιθετικά σχέδια των τρομοκρατικών ομάδων της μαφίας του Μαϊάμι, αλλά και γενικότερα την αλληλεγγύη μας προς την Κουβανική Επανάσταση και τον λαό του ηρωικού νησιού. Eκτιμήσαμε ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες που εκφράζουν την αλληλεγγύη , να συμβάλλουμε με όλα τα μέσα, και σε συνεργασία με όλους τους φορείς αλληλεγγύης, ώστε να σπάσει ο τοίχος σιωπής και διαστρέβλωσης που επιβάλλουν τα ΜΜΕ για την υπόθεση των 5 Κουβανών ηρώων και για την Κούβα γενικότερα. Δηλώνουμε ότι στις δύσκολες ώρες που περνά ο εργαζόμενος λαός της χώρας μας η αλληλεγγύη με τη Κούβα δεν είναι πολυτέλεια. Αντίθετα η εμπειρία της κουβανικής σοσιαλιστικής οικοδόμησης και η παραδειγματική διεθνιστική της αλληλεγγύη αποτελεί πηγή νέας πνοής για εμάς στην Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης. Απαιτούμε: • Να απελευθερωθούν άμεσα οι Χεράρδο Ερνάντες, Ραμόν Λαμπανίνο, Αντόνιο Γκερέρο και Φερνάντο Γκονσάλες , που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές των ΗΠΑ. Το μόνο έγκλημά τους είναι ότι υπήρξαν κομμάτι της άμυνας της χώρας τους απέναντι στις τρομοκρατικές αντικουβανικές οργανώσεις που δρουν από το έδαφος των ΗΠΑ. • Να σταματήσει ο οικονομικός αποκλεισμός της Κούβας από τις Η.Π.Α. που έχει επιβληθεί εδώ και πάνω από 50 χρόνια. • Να ανακληθεί η λεγόμενη «Κοινή Θέση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κούβα. CUBA NO ESTA SOLA / H ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ / GRECIA NO ESTA SOLA ZHTΩ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
υπογραφές (50) - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ" - josemartigr@gmail.com - ΠΟΛΙΤ.ΑΘΛ. ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ "HASTA LA VICTORIA SIEMPRE" hasta@cheguevara.gr - ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ"- http://www.diethnesvima.com/index.htm - Βlog “Prensa Rebelde” - http://prensa-rebelde.blogspot.gr/ - Blog “CUBA de Corazon” - http://cubaniagriega.blogspot.gr/ - Blog “Proyecto Numantino” - http://proyectonumantino.blogspot.gr/ - Ελληνικό Αρχείο Τσε Γκεβάρα "Guevaristas" - http://www.guevaristas.net - Blog "ΚΕΛΑΗΔΙΣΜΑΤΑ" - http://kelaidismata.wordpress.com/ - Blog "BOΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" - http://voria-tis-athinas - Blog "Οικοδόμος" - http://e-oikodomos.blogspot.gr/ - Blog "Κώστας Πουρναράς (Μπόσης)" - http://kostasbosis.blogspot.gr/ - Blog "στηθάγχη" - http://stithaghi.blogspot.gr/ - Blog "ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΤΙΣΤΑΔΙΚΟ" - http://enomenoktistadiko.blogspot.gr/ - Blog “Fadomduck2” - http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/05/5.html - Blog “Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία” http://roupou.blogspot.gr/ - Blog “Mικρές Ειδήσεις” http://litlepost.blogspot.gr/ - Blog “Θεσπρωτός” http://thesprotos-panta.blogspot.gr/ - Blog “Aριστερά στην Μυτιλήνη” http://aristeramitilini.blogspot.gr/2013/05/5.htm - Blog “Kόκκινος Τύπος” http://kokkinostupos.blogspot.gr/2013/05/5.html - Blog “ Σοφία Βόττη” http://ofisofi.blogspot.gr/ - FB “America Latina – γη των επαναστατών” - FB» “Δόν Κιχώτες" - FB “Fidel Alejandro Castro Ruz - a living legend” - FB “Ernesto Guevara -conocido como el Che” - FB “Kώστας Bάρναλης” - FB "Fidel Alejandro Ruz" - Blog “Ostria” http://ostria-gr.blogspot.gr/2013/05/5.html - Blog http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/ - Βlog “Aντανάκλαση” http://adanaklasi.blogspot.gr/ - Blog “Pasión Nuestra” http://lanuestrapasion.blogspot.gr/ - Blog “Sibilla” http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/ - Blog ”Sibilla-press” http://sibilla-press.blogspot.gr/ - Blog “τα γραπτά μένουν” http://voria-forum.blogspot.gr/ - Βlog “Revolucion now” http://revol-now.blogspot.gr/2013/05/5.html - “Isaak Michailidis” https://plus.google.com/100959609750770892583/about - Blog “Sierra Maestra” http://barbudosdesierramaestra.blogspot.gr/ - Blog “Ευρυτάνας Υχνηλάτης” http://eyrytixn.blogspot.gr/ - Blog “Traverso Rossa” http://red-traverso.blogspot.gr/2013/05/5.html - Blog "αιχμή 2002-2006" http://aixmi837.blogspot.gr/ - Panelnews - ειδήσεις που τρέχουν http://www.panelnews.gr/ - FB "Η ζωή είναι ωραία (μουσικές κινηματογράφου) - FB " Στου νου το καραβάκι με της μνήμης τα πανιά" - FB "Στα Σταυροδρόμια του κόσμου" - FB " Ιχνη Ανέμου" - Blog "k.k.e4ever" http://kke4ever.blogspot.com/ - Βlog "Kινήματα από τα Κάτω" http://kinimataapotakato.blogspot.gr/2013/05/5.html - Βlog "Photoτιτλοι" http://phototitloi.blogspot.gr/ - FB CUBAFESTIVAL - Blog "Λαϊκή Συμμαχία" http://geonaphta.blogspot.gr/2013/06/e-blogs-facebook.html - Βlog "Mποτίλια στον Άνεμο" http://zbabis.blogspot.gr/
Στη διαβούλευση που ακολούθησε, νέα blogs, sites και σελίδες facebook προστέθηκαν στην αρχική πρωτοβουλία και τελικά, έφτασαν σε πενήντα αυτοί που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και έτσι αυτό το ψήφισμα έφτασε σε πάνω από δέκα χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου. Από τότε, η προσπάθεια αυτή ρίζωσε και αναπτύχθηκε, καθώς δεν είχε κανένα προαπαιτούμενο, απλά συγκέντρωνε, συνένωνε -και άρα πολλαπλασίαζε- αυτό το υλικό, κάνοντάς το, εκτός των άλλων, ένα διακριτό σημείο εναλλακτικής ενημέρωσης για όσους ήθελαν να σπάσουν τον τοίχο της μιντιακής σιωπής και διαστρέβλωσης που έχουν επιβάλλει στην Κούβα και σε όλη την Λατινική Αμερική τα κυρίαρχα μίντια. Το Δίκτυο, μέσω των συντελεστών του, των bloggers δεν έλειψε από καμία εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κούβα και την Λατινική Αμερική και σε πολλές πρωταγωνίστησε. Επίσης βρέθηκε σε αρκετές διεθνείς εκδηλώσεις και συναντήσεις στο εξωτερικό (Αβάνα, Βρυξέλλες). Σήμερα, σε ένα κομμάτι του πυρήνα του, των blogs και σελίδων facebook που ασχολούνται θεματικά και αποκλειστικά με την Κούβα και την Λατινική Αμερική, υπάρχει μια στενότερη συνεργασία και καταμερισμός του δημοσιεύσιμου υλικού, εντατικότερες μεταφράσεις από τα ισπανόφωνα ΜΜΕ και μεγαλύτερη φυσική συμμετοχή στις δράσεις αλληλεγγύης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί" διοργανώνει εκδήλωση -συζήτηση με κεντρικό ομιλιτή τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα Φαρίντ Φερνάντες
Παρασκευή, 27 Μαίου 2016, 7.00 μ.μ. στον Σύνδεσμο Λατινοαμερικανών στην Ελλάδα (ASCLAYE) Φαλήρου 47Α Κουκάκι, 2ος όροφος Στ. Μετρό Συγγρού-Φιξ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γαλλία: Αποκλεισμός διυλιστηρίων λόγω απεργίας
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016, 14:14
Οι δυσκολίες στην προμήθεια καυσίμων συνεχίζονται σήμερα στη Γαλλία, όπου πολλά διυλιστήρια και δεξαμενές αποθήκευσης εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κατάληψη από εργαζομένους που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για την εργασιακή μεταρρύθμιση, παρά την υπόσχεση της κυβέρνησης να τα «απελευθερώσει». «Πέντε από τα οκτώ διυλιστήρια της Γαλλίας απεργούν, έχουν σταματήσει ή σταματούν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Εμμανουέλ Λεπίν, ομοσπονδιακός γραμματέας του πετρελαϊκού κλάδου της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας CGT, που ηγείται της κινητοποίησης. Εκατοντάδες μέλη της CGT έχουν αποκλείσει σήμερα την αποθήκη καυσίμων του Φος-συρ-Μερ (νοτιοανατολική Γαλλία), συμμετέχοντας έτσι στις δράσεις που έχουν αρχίσει εδώ και πολλές ημέρες στη βόρεια και τη δυτική Γαλλία. «Κανένα πλοίο δεν φορτώνει ούτε ξεφορτώνει σήμερα στις εγκαταστάσεις» δήλωσε στο Ρeuters ο Πασκάλ Γκαλεοτέ, γενικός γραμματέας της CGT στη Μασσαλία. Ωστόσο, ο αποκλεισμός πολλών από τις 189 αποθήκες καυσίμων, οι οποίες ήταν αποκλεισμένες εδώ και πολλές ημέρες, έχει αρθεί από τις δυνάμεις της τάξης, επιβεβαίωσε στο AFP ο Ερίκ Σελινί, συντονιστής της CGT στον όμιλο Total, χωρίς να μπορεί να δώσει τον ακριβή αριθμό των αποθηκών που παραμένουν αποκλεισμένες. Ο υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο οποίος επέκρινε τους αποκλεισμούς ως «μη θεμιτούς», επανέλαβε σήμερα το πρωί ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει «όλα τα εργαλεία» που έχει στη διάθεσή της για να τους σταματήσει. Στο βορειοδυτικό τέταρτο της Γαλλίας, οι ουρές που σχημάτισαν οι αυτοκινητιστές στα πρατήρια καυσίμων έκανε τις Αρχές να λάβουν από την Παρασκευή μέτρα για την επιβολή ανώτατων ποσοτήτων στη διανομή. Οι δυσκολίες στον ανεφοδιασμό επέφεραν πλήρη ή μερική έλλειψη ορισμένων τύπων καυσίμου σε περίπου 1.500 πρατήρια από τα 12.000 της χώρας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών Αλέν Βινταλί.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 χρόνος από τη δολοφονία του Αλεξέι Μοζγκοβόι
Posted on 23/05/2016
«Η ουσία έγκειται στο γεγονός ότι ο Μοζγκοβόι δεν ήταν απλώς ένας οπλαρχηγός, ένας πατριώτης, ένας ικανός και γενναίος πολέμαρχος. Ήταν αυτός που βρισκόταν πιο κοντά στον εργαζόμενο λαό, ήταν ο πιο κόκκινος από τους διοικητές. Στη δική του ταξιαρχία εντάχθηκαν κομμουνιστικά τμήματα και υψώθηκαν κόκκινες σημαίες με το σύνθημα: «Θάνατος στους φασίστες κατακτητές!». Αυτός είναι που υποδέχθηκε το διεθνές αντιφασιστικό φόρουμ, τη διεξαγωγή του οποίου απέρριψε η διοίκηση της Λ.Δ.Λ. […] Ως προς τις επιδιώξεις του και το πνεύμα του ήταν ένας αυθόρμητος κομμουνιστής. Ο λαός αποκαλεί τέτοιους ανθρώπους εξωκομματικούς κομμουνιστές.»
ΚΕΚΡ (Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας)
«Ο διοικητής Μοζγκοβόι εμφάνιζε πολλές από τις έξοχες αρετές ιστορικών φυσιογνωμιών της επανάστασης, όπως ο Τσε Γκεβάρα και ο Τομά Σανκαρά – μια βαθιά κατανόηση των προσδοκιών του λαού, ανεξάντλητη ακεραιότητα, σεμνότητα, ασυμβίβαστες αρχές, καθώς και την ικανότητα να συσπειρώνει το λαό για το σκοπό του. Και σαν και αυτούς, θα συνεχίσει να εμπνέει τους ανθρώπους που αγωνίζονται για την απελευθέρωση σε όλο τον κόσμο για πολλά χρόνια στο μέλλον. Ο Μοζγκοβόι υποστήριζε έντονα την ευρεία αντιφασιστική ενότητα. Αλλά επέμενε ότι αυτή η ενότητα πρέπει να βασίζεται σε αρχές και όχι οππορτουνισμό ή σάπιες συμβιβαστικές λύσεις για χάρη της σκοπιμότητας. Δεν φοβόταν να επικρίνει τις διπλωματικές διευθετήσεις ότι πίστευε ότι παρείχαν καταστροφικές παραχωρήσεις στη χούντα του Κιέβου και στο νατοϊκό ιμπεριαλισμό. Μιλούσε ανοιχτά ενάντια στην ύπουλη εισβολή των ολιγαρχών, οι οποίοι θέλουν να ανοικοδομήσουν το Ντονμπάς καθ’ εικόνα τους και όχι ως πραγματικές λαϊκές δημοκρατίες. Κάλεσε τους εργάτες και τους στρατιώτες της Ουκρανίας να στρέψουν τα όπλα προς την αντίθεση κατεύθυνση και να ενωθούν με το Ντονμπάς σε κοινή εξέγερση ενάντια στην ολιγαρχία και τον πόλεμο. Ο ίδιος πάλεψε ενάντια στην αδικία όπου και όποτε την είδε. Ήταν ένας διεθνιστής που καταλάβαινε πως η αλληλεγγύη των λαών είναι απαραίτητη για να επιτευχθεί η νίκη. Οι αρχές, η γενναιότητα και η ανιδιοτέλεια του Διοικητή Μοζγκοβόι και της Ταξιαρχίας Φάντασμα οφείλουν να παρακινήσουν κάθε ειλικρινή αντιφασίστα και αντιιμπεριαλιστή να ρωτήσει – πώς μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για να αποτινάξουμε τη μπότα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της ΕΕ από το σβέρκο του λαού της Νοβορωσίας;»
International Action Center (IAC)
Οι λίγες αυτές γραμμές που γράφτηκαν από κομμουνιστές στη Ρωσία και τις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Αλεξέι Μοζγκοβόι, η οποία έλαβε χώρα πέρσι τέτοια μέρα σε ενέδρα έξω από το χωριό Μιχαήλοβκα, δίνουν σε αδρές γραμμές αλλά ικανοποιητικά την εικόνα του καπετάνιου. Μαζί με τον Αλεξέι Μοζγκοβόι δολοφονήθηκε και η τετραμελής συνοδεία του: η Άννα Ασέεβα-Σαμελιούκ, ο Αλεξέι Καλάστσιν, ο Αντρέι Ριάτζσκι και ο Αλεξάντερ Γιουρίεφ. Δολοφονήθηκαν επίσης δύο πολίτες που βρέθηκαν από ατυχή σύμπτωση στον τόπο της επίθεσης – ένα ζευγάρι, με τη γυναίκα μάλιστα να είναι έγκυος. Την ευθύνη ανέλαβαν, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών, φασιστικά αποβράσματα του καθεστώτος του Κιέβου.
Είτε έπεσαν ως αθώα θύματα, είτε ως συνειδητοί μαχητές ενάντια στην αντεπανάσταση, όπως ο καπετάνιος Μοζγκοβόι, οι νεκροί μας θα αναπαυθούν όταν παραδώσουμε τον ιστορικό λογαριασμό στο φορέα της αντεπανάστασης αυτής. Και ο φορέας αυτός είναι κοινός – από την Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη μέχρι την Άπω Ανατολή, και από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Λατινική Αμερική. Αλεξέι Μοζγκοβόι παρών! Η αντιφασιστική αντίσταση συνεχίζεται, μέχρι την ανατροπή του σιχαμερού καθεστώτος του Κιέβου και την απελευθέρωση όλης της Ουκρανίας από το ζυγό των φασιστών και του δυτικού ιμπεριαλισμού. Όπως είχε δηλώσει και ο σύντροφος Αλεξέι Μαρκόφ: «η καλύτερη τιμή στη μνήμη του διοικητή μας θα είναι να κυματίσει το λάβαρο της Ταξιαρχίας μας στο Λισιτσάνσκ και στο Χάρκοβο και στο Κίεβο».
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2016/05/23/1_xronos_apo_dolofonia_mozgovoi/#more-3414
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμία ανακωχή, κανένα έλεος με τους φονιάδες, καμία μετριοπάθεια με τους εγχώριους υποστηρικτές των δολοφόνων, με τις δημοσιογραφικές πόρνες, ότι μανδύα κι αν φορούν!
Οι "μετριοπαθείς εξεγερμένοι", οι "εκδημοκρατιστές" της Συρίας, οι φονιάδες μισθοφόροι της "πολιτισμένης δύσης, με βομβιστικές τυφλές επιθέσεις στην Τζαμπλεν (κοντά στη Λαοδίκεια, σημερινή Λαττάκεια) και στην Ταρτούς, δολοφόνησαν 70 (μέχρι αυτή την ώρα διαπιστωμένα)... Κτύπησαν και το Εθνικό Νοσοκομείο στην Τζαμπλεν, νεκροί γιατροί και... νοσηλευόμενοι πολίτες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑΤΙ; Ο (λαλίστατος) κ. Κουρουμπλής δεν βγάζει άχνα κατά της Eurobank για το σκάνδαλο του υπ. Υγείας... O νεοφασίστας Boρίδης είναι ο εύκολος στόχος, έτσι δεν είναι κ. Κουρουμπλή;
Ο Π. Κουρουμπλής κατήγγειλε τον Μ. Βορίδη για το κτίριο του υπουργείου Υγείας στη Λεωφ. Κηφισίας που πουλήθηκε και ...ξανανοικιάστηκε στο δημόσιο. Και καλά έκανε και τον κατήγγειλε, έστω και με 17 μήνες καθυστέρηση και για ...αντιπερισπασμό! Ο λαλίστατος κ. Κουρουμπλής όμως γιατί δεν βγάζει άχνα για το ποιος πήρε κοψοχρονιά το κτίριο και τώρα εισπράττει τα ενοίκια; Μήπως επειδή πρόκειται για την... Eurobank και ως εκ τούτου ανήκει στις ...απαγορευμένες λέξεις; Είναι πάντως απλό: Εφόσον υπάρχει σκάνδαλο, έχει ευθύνες και η τράπεζα αφού αγόρασε μεν το κτίριο από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά όταν το εκμίσθωσε ήταν ακόμη "γιαπί" κατά τη δήλωση Κουρουμπλή. Πρέπει επομένως να διερευνηθεί και ο δικός της ρόλος. Άλλωστε αυτό δεν είναι το μόνο. Το κτίριο του υπουργείου Υγείας στη Λεωφ. Κηφισίας πρέπει να συσχετιστεί με τα άλλα 13 ακίνητα του Δημοσίου (ανάμεσα τους τα υπουργεία Παιδείας, Δικαιοσύνης, και η ΓΑΔΑ) τα οποία μέσω του ΤΑΙΠΕΔ πέρασαν στην Eurobank, η οποία τα εκμισθώνει στο ελληνικό δημόσιο για 20 χρόνια.... Άρα τα σκάνδαλο είναι ...14 φορές μεγαλύτερο και το μεγάλο ψάρι λέγεται στην περίπτωση μας Eurobank. O Boρίδης είναι ο εύκολος στόχος, έτσι δεν είναι κ. Κουρουμπλή;

1 σχόλιο:

e-h είπε...



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 22/05/2016
Οι δωσίλογοι ξεπουλάνε ολόκληρη τη Δημόσια περιουσία
Με μια κίνηση τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οι «αριστεροί» δωσίλογοι της κυβέρνησης φέρνουν πολυνομοσχέδιο όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η ίδρυση της «Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.». Είναι η τελευταία πράξη ώστε να νομοθετηθεί άμεσα –χωρίς να δοθούν πολλά περιθώρια αντίδρασης– η παραχώρηση ολόκληρου του δημόσιου τομέα της χώρας, πλουτοπαραγωγικών πόρων, δημοσίων ακινήτων, δημόσιων αγαθών όπως είναι το «νερό»…, στους μηχανισμούς της ΕΕ , στις πολυεθνικές εταιρείες και στους κάθε λογής πλιατσικολόγους της Υπερεθνικής Ελίτ.

Ουσιαστικά δεν υπάρχει τίποτα που να μην παραχωρείται άμεσα ή έμμεσα μέσω της «εταιρείας». Με σχετική ρύθμιση παραχωρούνται και αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς επίσης : στις αστικές συγκοινωνίες (ΟΑΣΑ, ΣΤΑΤΥ, ΟΣΥ), τα ΕΛΤΑ και το ΟΑΚΑ. Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να ακολουθήσουν την ίδια μοίρα, Αττικό Μετρό, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, , ΔΕΗ, κτηριακές υποδομές κλπ…

Η εταιρεία δεν θα ανήκει βέβαια στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά αντίθετα δημιουργήθηκε ώστε να μεταβιβαστούν με μια κίνηση, ολόκληρη η δημόσια περιουσία της χώρας σε μια «εταιρεία» όπου βάση του καταστατικού της ελέγχεται από την ίδια την ΕΕ και πιο συγκεκριμένα από την «Ευρωπαϊκή Επιτροπή» και τον «Ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας».

Η πράξη αυτή – το ολοκληρωτικό ξεπούλημα δηλ. της δημόσιας περιουσίας – ουσιαστικά υπήρξε ο διακαής πόθος και ο κύριος στόχος της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε). Έρχεται ως συνέχεια της γνωστής συμφωνίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και της ΕΕ για τη δημιουργία ταμείου που θα διαχειρίζονταν την «ρευστοποίηση» των δημόσιων αγαθών της Ελλάδας με πρόσχημα την αποπληρωμή του χρέους. Αν θυμόμαστε κάποιοι, οι σημερινοί ταγματασφαλίτες της Νέας Διεθνούς Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ, «πανηγύριζαν» πριν κάμποσο καιρό γιατί είχαν καταφέρει λέει, το «ταμείο» ρευστοποίησης να είναι στην Ελλάδα και όχι σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα… Αυτό θεωρούσαν τότε «επίτευγμα»… ενώ είχαν συμφωνήσει και υπογράψει το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών...
Και πράγματι ο βασικός σκοπός των «διαπραγματεύσεων» δεν ήταν το κούρεμα ή όχι του χρέους, αλλά η χρεολογία λειτούργησε ως πρόσχημα για να επιτευχθεί ο βασικός στόχος της Υ/Ε:
1. οι μεταρρυθμίσεις και η παραχώρηση όλου του κοινωνικού πλούτου του Ελληνικού λαού και
2. Το άνοιγμα των αγορών στα ξένα προϊόντα και τα κεφάλαια.
Ο τρόπος παραχώρησης των δημόσιων αγαθών της χώρας στους μηχανισμούς της παγκοσμιοποίησης είναι απλός και καλά μελετημένος. Στη δικαιοδοσία της εν λόγω «εταιρείας» εμπεριέχονται οι σημερινοί οργανισμοί :...

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ:

http://www.mekea.org/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CF%89%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%BF%CE%BB/