Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Τεταρτη 21 Δεκεμβριου 2016


Στην Ισπανία ετοιμάζονται να ψηφίσουν νόμο που θα απαιτεί ιατρική γνωμάτευση για το αν το άτομο με αναπηρία είναι κατάλληλο για γάμο. Η αναπηρία ως μεταδιδόμενο νόσημα. Στιγματιστική πολιτική. Η ιατρική προσέγγιση στην αναπηρία έχει ως κύρια συνέπεια τη δημιουργία αισθήματος οίκτου και φόβου απέναντι στο άτομο με αναπηρία, την πεποίθηση πως είναι τύχη κακή και δική του ευθύνη να αντέξει - ίσως το φιλάνθρωπο ταμείο, κάπως να πορευτεί κι ο δόλιος, κάπως να ζήσει η δόλια.
Η αναπηρία είναι κοινωνική κατασκευή, Πρώτα από όλα. Και το γεγονός ότι το κράτος διεκδικεί να ορίζει για τα άτομα με αναπηρία ακόμη και το αν είναι ικανά να παντρευτούν το επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο. Λευτεριά γαμώτο. Λευτεριά από την κανονικότητα. υγ: άραγε θα μπορούσαν να περάσουν ένα τέτοιο νόμο λίγα χρόνια πριν; σκοτεινή ήπειρος, ξανά.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο «δεν πληρώνω» αυτοπροσώπως
Κουλης Μητσοτακης – ΝΔ
-Δανεια του κομματος – ΑΠΛΗΡΩΤΑ! - Δανεια του Κηρυκα Χανιων – ΑΠΛΗΡΩΤΑ! - Νοσηλια στο Ντιναν – ΑΠΛΗΡΩΤΑ! – Εργαζομενοι στο κομμα – ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ! -ΔΕΗ – ΑΠΛΗΡΩΤΗ! – Διαφημιστικη – ΑΠΛΗΡΩΤΗ! – Χαρατσι –ΑΠΛΗΡΩΤΟ! – Ενοικια – ΑΠΛΗΡΩΤΑ!
Και περιμένετε απ' αυτά τα ξεφτιλίκια να μας σώσουν;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Φωτιές ανάβει η τιμή των φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ
Φωτιές έχει ανάψει η απελευθέρωση της τιμής των φαρμάκων για τα οποία δεν απαιτείται συνταγή γιατρού, καθώς από την 1η Ιανουαρίου τόσο η χονδρική, όσο και η λιανική τους αξία θα μπορεί να καθορίζεται από τις παρασκευάστριες εταιρείες, ενώ παράλληλα θα εξαιρεθούν από το καθεστώς τιμολόγησης και ανωτάτων τιμών που ισχύει για τα συνταγογραφούμενα σκευάσματα. Οι φαρμακοποιοί λένε ότι το άνοιγμα της αγοράς θα φέρει μεγάλες αυξήσεις από τις φαρμακευτικές στην τιμή των μη συνταγογογραφούμενων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.), και μάλιστα άμεσα, ειδικά για γνωστά φάρμακα ευρείας χρήσης, όπως παυσίπονα, αντιγριπικά, σιρόπια, αποσυμφορητικά κ.ά. που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Και αυτό γιατί σύμφωνα με το νόμο 4254/2014 δεν επιτρεπόταν καμία αύξηση των τιμών των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.
Όπως ανέφερε δε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ. Λουράντος σε συνέντευξη τύπου, η απελευθέρωση που θα εφαρμοσθεί θα οδηγήσει σε αυξήσεις των τιμών καταρχήν στα φαρμακεία, για να μειωθούν στη συνέχεια από τις αλυσίδες λιανικής. "Με απλά λόγια θα κάνουμε εμείς τη λεγόμενη "βρώμικη δουλειά" για να έλθει μετά η ώρα των σούπερ μάρκετ, όπου θα φαίνεται στον κόσμο να μειώνουν τις τιμές, που στο μεταξύ θα έχουν πάει στα ύψη! Για να γνωρίζουν οι καταναλωτές ποιες ήταν και πού θα φτάσουν οι τιμές, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα λειτουργήσει το δικό του Παρατηρητήριο Τιμών από τον καινούργιο χρόνο. Οι πολίτες θα γνωρίζουν πλέον την αλήθεια και δεν θα μπορούν οι εκάστοτε υπουργοί και να εμφανίζουν όποιες τιμές θέλουν, όπως έγινε με το βρεφικό γάλα. Βέβαια κανείς δεν θα θυμάται ότι οι τιμές ήταν σημαντικά χαμηλότερες πριν απελευθερωθούν. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το βρεφικό γάλα του κ. Χατζηδάκη” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ.
Από την άλλη, πηγές από το χώρο των φαρμακευτικών εξηγούν πως ο ανταγωνισμός σε κατηγορίες όπως αυτές των παυσίπονων και των σκευασμάτων για το κρυολόγημα είναι ήδη έντονος, γεγονός που δεν επιτρέπει άνοδο στην τιμή, αφού οι καταναλωτές θα στραφούν σε φθηνότερες επιλογές, τονίζοντας παράλληλα πως δεν προτίθενται να διακινδυνεύσουν τα μερίδιά τους στην αγορά. Αυτό που εξετάζεται προς το παρόν είναι ποια σκευάσματα θα μπορούν να διατίθενται και εκτός φαρμακείων, από σημεία λιανικής, δεδομένου πως ο ΕΟΦ έχει ήδη καταρτίσει τη λίστα με τις σαράντα δραστικές ουσίες, τις περιεκτικότητες και τις συσκευασίες που θα συνιστούν την κατηγορία των ΓΕΔΙΦΑ (γενικής διάθεσης φάρμακα).
Πάντως μέσα στην επόμενη χρονιά ίσως έρθουν και άλλες αλλαγές στην αγορά του φαρμάκου, δεδομένου πως στην τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ προτείνεται η επικαιροποίηση του πλαισίου για τη διαφήμιση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, προκειμένου να καλύψει και τα Γενικής Διάθεσης Φάρμακα. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, η διαφήμισή τους σε όλα τα σημεία πώλησης θα μπορούσε να ενισχύσει τον ανταγωνισμό, συντελώντας τελικά προς την κατεύθυνση της μείωσης των τιμών για τους καταναλωτές.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτοί που κατηγορούσαν την ταβερνιάρισσα επειδή δεν έκοψε μία απόδειξη στην Ύδρα, θέλουν να συνεχιστούν τα δάνεια με εγγυήσεις αέρα στον ΔΟΛ...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Προειδοποίηση για δηλητηρίαση τροφίμων & έρευνα της αντιτρομοκρατικής
Την κινητοποίηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προκάλεσε η ανακοίνωση-προειδοποίηση με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις - Πράξη 2η (Προειδοποιητικό μήνυμα)» στην οποία γνωστοποιείται πως αφαιρέθηκαν από σούπερ μάρκετ συσκευασμένα τρόφιμα και αναψυκτικά συγκεκριμένων εταιρειών και τα οποία «έχουν δηλητηριαστεί με χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ». Για το θέμα ενημερώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., ο ΕΦΕΤ, καθώς και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο. Με κοινή τους ανακοίνωση οι εταιρίες Coca-Cola, Nestlé και Unilever ανακοίνωσαν πως προληπτικά απομακρύνουν τα παρακάτω προϊόντα από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική.
Σχολιο.- καταΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ οι εταιριες, τι να λεμε τωρα. Τους εκαναν τη μουρη κρεας με την επιθεση οι "αντιεξουσιαστες". Κατι τετοιες ενεργειες αποδεικνυουντο οτι μια μεριδα του χωρου, ειναι το πιο δεξι χερι της δεξιας. Το τελικο αποτελεσμα θα ειναι να φοβηθουν πιο πολυ οι φιλησυχοι νοικοκυραιοι και οχι να αφυπνιστουν. ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΕΡΑΤΑ οπως η NESTLE απολυτα ΑΝΗΘΙΚΗ μετα το ΟΧΙ στον μητρικο θηλασμο και το ΝΑΙ στην ιδιωτικοποιηση του νερου, η μεγαλυτερη στο χωρο της διατροφης παγκοσμιως.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016
Video: Πως ελέω προπαγάνδας βλέπουμε μαϊμού νεκρούς από εκρήξεις στο Χαλέπι
Πολύ γέλιο, αν δεν ήταν τόσο τραγικό. Κάνουν ελεγχόμενη έκρηξη στο αυτοκίνητο και τρέχουν μετά "ηθοποιοί" να ξαπλώσουν να φωτογραφηθούν παριστάνοντας τα θύματα του `Ασαντ!! χαχαχα!! Καλά είπα: στο τέλος όλα θα τους γυρισουν μπουμεραγκ, με αυτές τις μαλακίες!
Από την Κουρδική σελίδα Support Rojava/Kurdistan Δυτικά ΜΜΕ: " Ρωσικές βόμβες σκοτώνουν αμάχους στο Χαλέπι." Αλλά τώρα κοιτάξτε αυτό το βίντεο όπου ένα αυτοκίνητο έχει μια βόμβα που εκρήγνυται ενώ κανείς δεν είναι γύρω του .. Αμέσως μετά όμως τρέχουν εκεί πολίτες να ξαπλώσουν κάτω, δίπλα από το αμάξι και να παίξουνε τους νεκρούς. Τι κωμωδία αυτή η ταινία. Αυτά είναι από τους Αμερικανοκινητους " μετριοπαθείς "επαναστάτες" και τα ''Λευκά κράνη'' τους σε δράση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί το «Ισλαμικό κράτος» ή ISIS αποκαλείται τώρα Ντάις ή Ντάες – Daesh
Η τρομοκρατική ομάδα που μέχρι τώρα αποκαλούνταν «Ισλαμικό Κράτος» (όπως επίσης IS ή ISIS ή ISIL) στα διεθνή μέσα ενημέρωσης άρχισε από τις αρχές Δεκεμβρίου να αποκαλείται Ντάις – για παράδειγμα στα ρωσικάДАИШ (Ντάισς) ή στα αγγλικά Daesh. Αυτή η συντομογραφία προέρχεται από τα αραβικά «αλ Ντάουλα αλ Ισλαμίγια φιτ Ιράκ για ας Σαμ» δηλαδή: Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Σάμ (παχύ σ) που είναι η αραβική ονομασία της περιοχής Λεβάντε (Συρία-Λίβανος και Παλαιστίνη), στα αραβικά αποκαλείται 'νταάς'. Έτσι το Ντάις ή Ντάες ή Νταάς, είναι ο ίδιο με αυτό του «Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε –ISIL, αλλά στην αραβική του εκδοχή. Επιπλέον, η ονομασία Ντάες έχει μόνο ένα γράμμα διαφορετικό από την αραβική λέξη που είναι προσβλητική για τα μέλη της ομάδας. Έχει την έννοια της «καταπάτησης» και του «κακοποιού». Οι τρομοκράτες δεν επιθυμούν την ονομασία αυτή, την θεωρούν ως προσβολή της κατάστασής τους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 21 Δεκεμβρίου 1925 έγινε στην Κόκκινη Μόσχα η πρεμιέρα του αριστουργήματος του νεαρού σοβιετικού κινηματογράφου, της ταινίας "Θωρηκτό Ποτέμκιν", του 27χρονου τότε σκηνοθέτη Σεργκέι Αϊζενστάιν. Με αναφορά στην εξέγερση των ναυτών και του λαού της Οδησσού κατά την Επανάσταση του 1905 και το αιματοκύλισμά της. Δώδεκα χρόνια αργότερα, το 1917, τα όνειρα θα έπαιρναν εκδίκηση. Η ταινία υπήρξε παραγγελία της Κ.Ε. του Κόμματος των Μπολσεβίκων στον Αϊζενστάιν, για τα 20χρονα της Επανάστασης του 1905. Ο νεαρός σκηνοθέτης, βασισμένος σε ένα ολιγοσέλιδο σενάριο, δημιούργησε ένα έργο που έμεινε στην ιστορία ως το κορυφαίο αριστούργημα του βωβού κινηματογράφου, εισάγοντας το αφηγηματικό μοντάζ και αξιοποιώντας εκατοντάδες ανθρώπους (κυρίως ναύτες του Κόκκινου Ναυτικού), που δεν ήταν ηθοποιοί. Μια σημαντική λεπτομέρεια: Το "Θωρηκτό Ποτέμκιν" υπήρξε και η πρώτη έγχρωμη ταινία, καθώς εμφανίζεται η κόκκινη σημαία βαμμένη κατά το μοντάζ από τον ίδιο τον Αϊζενστάιν. Η συγκλονιστική σκηνή της σφαγής του πλήθους στις σκάλες της Οδησσού προσέδωσε στην ταινία τον χαρακτηρισμό "Γκουέρνικα του κινηματογράφου".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι αν πρόκειται να κάψει, ο επαναστάτης καίει τράπεζες και όχι περίπτερα. Φεράρι και όχι τρόλεϊ. Στη Φιλοθέη και όχι στην Πατησίων. Έχει ταξικό εχθρό, δηλαδή. Γιατί, απ' όσο ξέρω από την ιστορία, μικρομάγαζα και μέσα μαζικής μεταφοράς τα έχουν ως στόχο οι απέναντι. Που κι αυτοί έχουν ταξικό εχθρό, επίσης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο εκδότης του κουρδικoύ πρακτορείου ειδήσεων στο Βέλγιο Maxim Azadi έχει συλληφθεί μετά από αίτημα των τουρκικών αρχών. Ποινικοποιούνται άρθρα υποστήριξης Κούρδων στην Ευρώπη με μεσαιωνικές εντολές του σουλτάνου . Νηστίσιμος και τσουρούτικος ο "Διαφωτισμός" ενόψει Χριστουγέννων
Υπογραψτε για την απελευθερωση του Maxime Azadi
Ελευθερία για τον σύντροφό μας, Maxime Azadi.
Το Facebook και το Twitter οι λογαριασμοι του Maxime Azadi, πολύ δραστήριοι συνήθως, είναι σιωπηλοί από την Πέμπτη 15/12 έως το πρωί. Σύμφωνα με την είδηση που διαδίδεται σε κοινωνικά δίκτυα, ο Κουρδος δημοσιογράφος από το Βέλγιο συνελήφθη μετά από αίτημα των τουρκικών αρχών.
Ο Πρόεδρος Ερντογάν όχι μόνο καθιστά την Τουρκία μία από τις μεγαλύτερες φυλακές του κόσμου για τους δημοσιογράφους, αλλά για αυτό το είδος της εφαρμογής, θα χρησιμοποιούν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες, όπως τους αναγκασε κατά της ελευθερίας του Τύπου που ασχολούνται με το κουρδικό ζήτημα και τις μειονότητες. Στις Βρυξέλλες από περιφρόνηση των δικαιωμάτων των αντιπάλων και των προσφύγων της Τουρκίας βάσει της διεθνούς προστασίας, στην Ευρώπη με πλήθος απο πολυτιμότερες αξίες. Έτσι, ο φίλος μας Maxime Azadi συνελήφθη μετά από αίτημα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, μέσω της Ιντερπόλ. Κατηγορείται από τις υπηρεσίες αυτές οτι είναι «σε συνεργασία με μια τρομοκρατική οργάνωση» και είναι ο διευθυντής του κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων «Φιράτ Πρακτορείο Ειδήσεων" (ANF), η οποία είναι η πρώτη ιστοσελίδα των ενεργών πληροφοριών Κούρδων στην Ευρώπη.
Εμείς, ως κουρδοι πολίτες που διαμένουν στην Ευρώπη, κατέφυγαν απο πίεση σε εμάς από την Τουρκία, τον πόλεμο και την αναγκαστική αφομοίωση από το τουρκικό καθεστώς που μας καταπιέζει εδώ και χρόνια. Ήρθαμε στην Ευρώπη για να ξαναφτιάξουν τη ζωή μας, διατηρώντας την προέλευσή μας ως κάτι πολύτιμο. Είμαστε κυρίως φοιτητές, δημοσιογράφοι, δικηγόροι (ες), γιατροί, επιστήμονες (s), καθηγητες (s), τους οποίους ο στόχος είναι ο ίδιος: να αποκαλύψουν την τουρκική κυβέρνηση και την πραγματικότητα για την «καταπίεση των μειονοτήτων.Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε ότι οι μαχητές που συνελήφθησαν για την άσκηση της ελευθερίας της έκφρασης ενάντια στον Ερντογάν. Είναι για το λόγο αυτό ζητάμε την αλληλεγγύη για την ελευθερία του Maxime Azadi και την άμεση απελευθέρωσή του. Ζητάμε επίσης από τους ευρωπαίους πολίτες να ενωθούν μαζί μας σε αυτή την αναφορά για να υποστηρίξουν το αίτημά μας προς τις αρχές.
https://www.change.org/p/libert%C3%A9-pour-notre-camarade-maxime-azadi?recruiter=8191872&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_page&utm_term=des-lg-share_petition-no_msg
1289 υπογραφες μεχρι τωρα Τεταρτη 21 Δεκεμβρη
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εν τω μεταξύ, το τσαλαπάτημα της δημοκρατίας συνεχίζεται από το αμόρφωτο ανθρωπάκι. Τον Τζιφρα. Ο επικίνδυνος μπούλης που παριστάνει τον πρωθυπουργό απαίτησε να φύγουν οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι από τον χώρο όπου συναντήθηκε με τους αγρότες στο Ηρακλειο Κρητης. Ώστε να μπορεί να πει ό,τι θέλει κι αν καταγγελθεί να βγουν οι αυλικοί του και να διαψεύσουν. Άλλωστε, με ποιο δικαίωμα θέλει ο ελληνικός λαός να ενημερώνεται για το τι λέει ετούτος ή ο άλλος που διαφεντεύει την τύχη μας; Φασιστάκος μπορεί να μην είναι ο τύπος, αλλά με τη δημοκρατία το προβληματάκι του το έχει. Και με την περιφρόνηση του ελληνικού λαού. Ο Τίποτας!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αίγυπτος: Σύλληψη ατόμων που «σκηνοθετούσαν» βίντεο με σκηνές από το Χαλέπι
Τη σύλληψη πέντε ατόμων από το Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, που φέρονται να σκηνοθετούσαν βίντεο υποστηρίζοντας ότι γυρίστηκαν στο Χαλέπι της Συρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου. Χρησιμοποιώντας σαν φόντο κατεστραμμένα κτίρια, τα οποία σύντομα θα κατεδαφίζονταν, οι δράστες φέρονται να χρησιμοποιούσαν μικρά παιδιά, με τη συγκατάθεση των γονιών τους, για να τα παρουσιάσουν σαν τραυματίες από τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι.
Στα βίντεο, τα παιδιά μιλούσαν για τις κακουχίες που «ζουν» λόγω των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων της κυβέρνησης της Συρίας και της Ρωσίας. Σύμφωνα με το βρετανικό Independent, oι αιγυπτιακές αρχές υποψιάστηκαn τι συνέβαινε όταν είδαν τα κτίρια στο φόντο αλλά και την κόκκινη μπογιά στο φόρεμα ενός ανήλικου κοριτσιού, που υποτίθεται ότι είχε τραυματιστεί από τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση στο Βερολίνο: Αναζητούν νεαρό Τυνήσιο για το μακελειό
21/12/2016 12.00
Μετά τη σύλληψη του Πακιστανού πρόσφυγα ως δράστη για το μακελειό στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, η οποία αποδείχθηκε λάθος, οι γερμανικές αρχές στρέφουν τις έρευνές τους σε έναν νεαρό Τυνήσιο. Η αστυνομία του Βερολίνου φέρεται να έχει εντοπίσει κάποιο έγγραφο ταυτότητας στο σημείο της επίθεσης, όπως μεταφέρει δημοσιογράφος του ARD. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για έναν Τυνήσιο που γεννήθηκε το 1995. Τα δύο διαδοχικά tweets του δημοσιογράφου του ARD αναφέρουν τα εξής: «Η αστυνομία αναζητεί ένα συγκεκριμένο άτομο σε σχέση με την επίθεση στην Breitscheidplatz. Είναι ένας Τυνήσιος που γεννήθηκε το 1995». Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Spiegel, οι άνδρες της αστυνομίας βρήκαν έγγραφο ταυτότητας κάτω από τη θέση του οδηγού. Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, ανήκει σε έναν Τυνήσιο με το όνομα Anis A., ο οποίος έχει γεννηθεί το 1992 στην Ταταουίν. Ο ύποπτος είναι επίσης γνωστός με δύο ψευδώνυμα και η αστυνομία ζήτησε να ασκηθεί δίωξη εναντίον του και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία έχει προγραμματίσει να δώσει συνέντευξη Τύπου στις 14:00 ώρα Ελλάδος.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κίνδυνος δραματικών εξελίξεων στον Τύπο με χιλιάδες ανέργους. Σταματησαν να κυκλοφορουν ΝΕΑ και ΕΘΝΟΣ
21/12/2016 10.00
Η αντοχή συνολικά του εκδοτικού κλάδου στη χώρα, από το σκέλος των εκτυπώσεων (Ίριδα) μέχρι τα πρακτορεία διανομής (Ευρώπη, Άργος), δοκιμάζεται λόγω της κλιμάκωσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν 'ΔΟΛ ' και 'Πήγασος ', οδηγώντας στη διαμόρφωση ενός πρωτοφανούς, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, περιβάλλοντος. Η ανησυχία είναι πλέον έντονη και εκφράζονται φόβοι πως τυχόν επιδείνωση της κατάστασης μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη σε όλο το φάσμα του Τύπου αφού η πλειονότητα των εφημερίδων και των περιοδικών στην Ελλάδα τυπώνεται και διανέμεται μέσω εταιρειών που ελέγχονται από το ΔΟΛ και τον Πήγασο.
Η 'Εκτυπώσεις IRIS ' που αποτελεί το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο καθετοποιημένο βιομηχανικό συγκρότημα εκτυπώσεων στην Ελλάδα, είναι 50%-50% θυγατρική των δύο ομίλων. Σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις, εμφανίζεται ζήτημα με το τραπεζικό δανεισμό της ο οποίος είναι στο σύνολο του βραχυπόθεσμος και είχε διαμορφωθεί στα 70 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2015. Οι πωλήσεις (μειωμένες κατά 10% σε σχέση με το 2014) ανήλθαν στα 45 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία εμφάνισε ζημιές προ φόρων 8,6 εκατ. ευρώ. Στην 'Ίριδα ', που απασχολεί 210 εργαζομένους, εκτός του ότι τυπώνεται το σύνολο σχεδόν των εφημερίδων στην Ελλάδα, στηρίζεται ένα ολόκληρο δίκτυο εκτυπωτικών επιχειρήσεων, εταιρειών συσκευασίας εντύπων, βιβλιοδεσίας, εταιρειών διανομής κ.α. Την ίδια στιγμή, οι κλυδωνισμοί μεταδίδονται και στο σκέλος της διανομής, όπου κυριαρχούν τα πρακτορεία της 'Ευρώπη ' και 'Άργος ', κάτι που καθιστά ακόμη πιο επίκαιρο το παλαιότερο σχέδιο συνένωσής τους. Η διακίνηση που γίνεται μέσω των πρακτορείων εξασφαλίζουν πολύτιμο ρευστό για δεκάδες επιχειρήσεις του Τύπου και η οποιαδήποτε εμπλοκή μπορεί να τινάξει στον αέρα την ομαλή χρηματοδότησή τους (κάτι που συνέβη στην περίπτωση του ΔΟΛ, όταν μια εκ των πιστωτριών τραπεζών δέσμευσε ποσό 400 χιλ.ευρώ μετά την εκκαθάριση των πωλήσεων των εφημερίδων του συγκροτήματος).
Η 'Ευρώπη ', στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας περιλαμβάνεται και η 'Πήγασος ', απασχολεί περί τους 250 υπαλλήλους και το δίκτυο διανομών της εκτείνεται σε περίπου 9.000 σημεία πώλησης πανελλαδικά. Αντίστοιχα, το πρακτορείο διανομής 'Άργος ', στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει ο ΔΟΛ, απασχολεί περί τους 300 εργαζομένους και διανέμει τον Τύπο σε όλη την Ελλάδα μέσω 50 αντιπροσώπων στην επαρχία και 60 στην Αθήνα - Πειραιά - Θεσσαλονίκη , σε 9.000 σημεία πώλησης. Τα προβλήματα λοιπόν που αντιμετωπίζουν οι δυο όμιλοι θέτουν εν αμφιβόλω το μέλλον περίπου 2.000 εργαζομένων οι οποίοι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βρεθούν χωρίς εργασία στο άμεσο μέλλον, ενώ το 'φέσι ' προς τις τράπεζες υπολογίζεται στο ποσό των 600 - 700 εκατ. ευρώ.
Απεργίες
Οι δύο μεγάλοι του κλάδου τελούν πλέον σε απεργιακό καθεστώς, το οποίο έχει παγώσει τις δραστηριότητές τους. Η ΕΣΗΕΑ και τα υπόλοιπα σωματεία του Τύπου αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας τόσο στο ΔΟΛ ( 'ΤΑ ΝΕΑ ' και 'ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ', στο ραδιοφωνικό σταθμό 'ΒΗΜΑ FM ', στις ιστοσελίδες 'tanea.gr ', 'tovima.gr ' και 'in.gr ', καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου), όσο και στον Πήγασο (εφημερίδες 'ΕΘΝΟΣ ', 'ΗΜΕΡΗΣΙΑ ', 'GOAL NEWS ', στις ιστοσελίδες και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις του Ομίλου), λόγω των πολύμηνων καθυστερήσεων στην καταβολή των οφειλών προς τους εργαζομένους. Στον Πήγασο, η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για οφειλές που αντιστοιχούν στο β δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, στους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και στο δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016. Στο ΔΟΛ, για οφειλές στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α rsquo; δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016. Στην αγορά εκτιμάται πως η αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων όχι μόνον προς τους εργαζομένους, αλλά και προς τις τράπεζες φέρνει ολοένα και πιο κοντά το ενδεχόμενο οι τελευταίες να αποκτήσουν τον έλεγχο των επιχειρήσεων, πλην με σοβαρότατες απώλειες αφού θα αναγκαστούν να 'γράψουν ' επισφάλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη εμφανίζεται αντιμέτωπος με εξαιρετικά μεγάλες υποχρεώσεις προς τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζομένους και προμηθευτές. Καθώς συγκεκριμένα δάνεια δεν εξυπηρετούνται, έχουν καταστεί απαιτητά από τις τράπεζες και η εταιρεία απειλείται με κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων που έχουν ενεχυριαστεί. Με βάση την τελευταία δημοσιοποιημένη οικονομική κατάσταση του ΔΟΛ (2015), ο Οργανισμός εμφανίζει μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις 160,9 εκατ.ευρώ, βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις 13,4 εκατ.ευρώ, επί συνόλου υποχρεώσεων 234,7 εκατ.ευρώ. Αντίστοιχα, ο Πήγασος σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση εξαμήνου 2016, επιβαρύνεται με βραχυπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό 153 εκατ.ευρώ στο τέλος του περασμένου Ιουνίου, επί συνόλου βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων 190 εκατ.ευρώ. Η εταιρεία και ο όμιλος εμφανίζουν αρνητικό κεφάλαιο κίνησης και οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις είναι μεγαλύτερες του κυκλοφορούντος ενεργητικού (154 εκατ.ευρώ στον όμιλο και 94 εκατ.ευρώ στην εταιρεία). Όπως σημειώνεται στην οικονομική κατάσταση, ο όμιλος θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας τους επόμενους 12 μήνες. Αυτό, αναφέρεται, θα αντιμετωπιστεί με την αναδιοργάνωση του δανεισμού που είναι σε διαπραγμάτευση και τη συνέχιση συμπίεσης του λειτουργικού κόστους, μεταξύ άλλων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρεμλίνο: Πολύ νωρίς να πούμε ποιοι βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία
21/12/2016 14.00
Είναι πολύ νωρίς για τη διεξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το ποιοι βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, επισήμανε σήμερα το Κρεμλίνο, την ώρα που η Άγκυρα «δείχνει» τον εξόριστο Τούρκο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν ως πιθανό υποκινητή της. «Η Μόσχα εκτιμά πως πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της εργασίας της (ρωσο-τουρκικής) ομάδας έρευνας η οποία ξεκίνησε χθες στην Άγκυρα» δήλωσε συγκεκριμένα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Τόνισε επίσης ότι «δεν πρέπει να καταλήγουμε σε βιαστικά συμπεράσματα όσο η έρευνα δεν έχει προσδιορίσει ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία». Ο πρεσβευτής Αντρέι Κάρλοφ δολοφονήθηκε τη Δευτέρα από έναν 22χρονο Τούρκο αστυνομικό κατά τα εγκαίνια μιας έκθεσης τέχνης στην Άγκυρα. Η Τουρκία αποδέχθηκε τη συμμετοχή στις έρευνες 18 Ρώσων ερευνητών, πρακτόρων των ειδικών υπηρεσιών και διπλωματών που εστάλησαν από τη Μόσχα και συμμετείχαν στην Άγκυρα, στη νεκροψία της σορού του Αντρέι Κάρλοφ, που επαναπατρίστηκε χθες βράδυ στη Ρωσία. Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χθες σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι πως «γνωρίζει» ότι το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει εξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία. Η κηδεία του Ρώσου διπλωμάτη θα γίνει αύριο Πέμπτη παρουσία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hurriyet: Ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη είχε συμμετάσχει στην ομάδα προστασίας του Ερντογάν
21/12/2016 13.00
Ο 22χρονος Τούρκος αστυνομικός που σκότωσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Άγκυρα είχε προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οκτώ φορές έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, ο οποίος ανήκε στην αστυνομική διεύθυνση της τουρκικής πρωτεύουσας και τα τελευταία 2,5 χρόνια υπηρετούσε σε μια μονάδα αντιμετώπισης ταραχών, βρισκόταν σε υπηρεσία σε οκτώ εκδηλώσεις στις οποίες είχε παραστεί ο Ερντογάν από τον Ιούλιο κι έπειτα. Κατά το δημοσίευμα, στις εκδηλώσεις αυτές ο Αλτιντάς ανήκε στη δεύτερη γραμμή ασφαλείας του Τούρκου προέδρου μετά την προσωπική φρουρά των σωματοφυλάκων του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
«Όχι» από τους αληταραδες φασιστες του ΕΣΡ για εκπομπή σήματος από το κανάλι του Μαρινάκη
21/12/2016 12.00
Αρνητική ήταν η απόφαση των αληταραδων φασιστων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αναφορικά με το αίτημα της εταιρίας Alter Ego (συμφερόντων Β. Μαρινάκη), για την εκπομπή σήματος από τον σταθμό «One Channel», όταν ο Μαρινακης εχει δωσει τοσα εκατομμυρια για το πανηγύρι με τις 4 αδειες. Και τα λεφτα αυτά θα πρεπει να τα επιστρεψουν. Αδεια παντως δεν χρειαζεται να παρει. Αφου σε αυτόν τον τοπο εκπεμπει και η κουτση μαρια. Οι αληταραδες φασιστες από το ΕΣΡ έκριναν παρανομοντας ότι δεν υφίσταται το νομοθετικό πλαίσιο για τη θεμελίωση δικαιώματος εκπομπής, αποκλείοντας την πρόσβαση στον σταθμό «One Channel» στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση μέσω της DIGEA. Το συγκεκριμένο θέμα θα εξετασθεί συνολικά εν όψει των αποφάσεων για τις τηλεοπτικές άδειες τις οποίες θα χορηγήσει οι αληταραδες από το ΕΣΡ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Αλ Νούσρα ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016, 15:55
Το Μέτωπο αλ Νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) υποστηρίζει ότι οργάνωσε τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα. Η ανάληψη ευθύνης έγινε με επιστολή στο διαδίκτυο, στην οποία επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση έδωσε εντολή στον 22χρονο Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς να εκτελέσει τον Ρώσο διπλωμάτη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ομιλία του σε έκθεση φωτογραφίας στην τουρκική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Hürriyet», ο δράστης της δολοφονίας είχε προσφέρει 8 φορές υπηρεσίες ασφαλείας στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SZ: O Τυνήσιος ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο έχει άδεια παραμονής
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016, 16:02
Αίτηση ασύλου είχε υποβάλει ο Τυνήσιος που αναζητείται ως ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο και είχε λάβει άδεια παραμονής στη Γερμανία, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung (SZ). Σύμφωνα με την «Bild», ο εν λόγω άνδρας είναι κάτοχος πολλών διαβατηρίων (σ.σ.: όλα τα επώνυμα που αναγράφονται ξεκινούν με το γράμμα Α) και ήταν γνώριμος στις αστυνομικές αρχές για υπόθεση άσκησης σωματικής βίας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρωθυπουργός Σλοβακίας: Η υπομονή μας για τη μεταναστευτική κρίση εξαντλείται Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016, 23:41
Το "ποτήρι της υπομονής" της Ευρώπης όσον αφορά τη μεταναστευτική κρίση έχει αρχίσει "να ξεχειλίζει", υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, μετά την επίθεση σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους και προκάλεσε τους τραυματισμούς δεκάδων άλλων. "Τα γεγονότα είναι απλά: ένας μετανάστης που έφθασε στη Γερμανία και έλαβε καθεστώς πρόσφυγα ανακρίνεται τώρα και είναι ύποπτος για αυτή την ειδεχθή εγκληματική ενέργεια", είπε ο Φίτσο σε μια συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: "νομίζω ότι το ποτήρι της υπομονής (μας) έχει αρχίσει να ξεχειλίζει και η κοινή γνώμη στην Ευρώπη θα περιμένει και σωστά πολύ πιο αυστηρά μέτρα" για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης. Η κυβέρνηση της Σλοβακίας είναι ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές της πολιτικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο σύστημα ανακατανομής των αιτούντων άσυλο βάσει ποσοστώσεων και καλώντας να επιβληθούν πολύ πιο αυστηρά μέτρα ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα. Αρνείται να υποδεχθεί πρόσφυγες και μετανάστες από την Ιταλία και την Ελλάδα επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια.
Οι δηλώσεις του Φίτσο έγιναν πριν οι γερμανικές αρχές γνωστοποιήσουν πως ένας Πακιστανός πρόσφυγας που είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση αφέθηκε ελεύθερος ελλείψει στοιχείων και πριν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Xαλιφάτο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Βερολίνο: «Γνωστός για σχέσεις με δίκτυα σαλαφιστών» ο νέος ύποπτος
21/12/2016 17.30
Επιβεβαίωσαν οι γερμανικές αρχές την αναζήτηση ενός υπόπτου για την επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, μετά τις πληροφορίες που μετέδωσαν σχετικά πολλά ΜΜΕ της χώρας. Πρόκειται για έναν Τυνήσιο που είναιγνωστός στην αστυνομία για τις σχέσεις του με δίκτυα σαλαφιστών (σ.σ. υπερσυντηρητικοί σουνίτες μουσουλμάνοι). Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Γέγκερ, ο Τυνήσιος ήταν σε επαφή με ισλαμιστές και γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας. Ειδικότερα, ανέφερε πως«οι υπηρεσίες ασφαλείας αντήλλαξαν τα ευρήματά τους και τις πληροφορίες τους σχετικά με αυτό το πρόσωπο με το Κοινό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας τον Νοέμβριο του 2016».
Πρόσθεσε πως ο ύποπτος είχε ζητήσει να του χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία και η αίτησή του είχε απορριφθεί τον Ιούλιο. Όμως, κάθε προσπάθεια απέλασής του προς την Τυνησία δεν καρποφόρησε καθώς δεν διέθετε έγγραφα ταυτότητας και οι αρχές της Τυνησίας αμφισβητούσαν ότι ήταν υπήκοός τους. Είχε μετακομίσει από τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία τον Φεβρουάριο του 2016 και προσπάθησε να εγκατασταθεί μόνιμα στη γερμανική πρωτεύουσα. Σημείωσε ακόμη ότι ο ύποπτος χρησιμοποιούσε διαφορετικά ονόματα. «Υπάρχει ένας νέος ύποπτος, τον αναζητούμε» δήλωσε νωρίτερα σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, κάνοντας επίσης γνωστό ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στη Γερμανία καθώς επίσης και για τον χώρο Σένγκεν, δηλαδή την Ευρώπη.
Ο Γερμανός υπουργός προέβη σε αυτές τιςδηλώσεις μετά από συνεδρίαση επιτροπής της Μπούντεσταγκ, όπου οι βουλευτές ενημερώθηκαν για την εξέλιξη της έρευνας. Αν και ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα του υπόπτου, οι βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για έναν υπήκοο Τυνησίας. «Πρόκειται για έναν Τυνήσιο (…) ηλικίας 21 έως 23 ετών» είπε ο βουλευτής Στέφαν Μέγιερ, διευκρινίζοντας ότι ο νεαρός άνδρας «διαθέτει προφανώς πολλές ταυτότητες».
«Προφανώς πρόκειται για ένα πρόσωπο που θεωρείται επικίνδυνο το οποίο οι υπηρεσίες ασφαλείας γνωρίζουν και το οποίο ανήκει σε ισλαμιστικά-σαλαφιστικά δίκτυα»υπογράμμισε ο βουλευτής. Η αστυνομία τον αναγνώρισε χάρη σε δελτίο ταυτότητας που βρέθηκε στην καμπίνα του φορτηγού το οποίο σκότωσε 12 ανθρώπους το βράδυ της Δευτέρας στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Άλλος βουλευτής που ήταν επίσης παρών στην συνεδρίαση της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής επισήμανε από την πλευρά του ότι οι αρχές ανακάλυψαν το «πορτοφόλι» του υπόπτου στο σημείο, αλλά η αστυνομία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Τυνήσιος πράγματι επέβαινε στο φορτηγό.
Σύμφωνα με τον Μέγιερ, ο άνδρας έφθασε «στη Γερμανία μέσω Ιταλίας εκμεταλλευόμενος την προσφυγική κρίση». «Υπάρχει επομένως μια σχέση μεταξύ της προσφυγικής κρίσης και του τρομοκρατικού κινδύνου» πρόσθεσε ο βουλευτής της CSU, της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών, των Βαυαρών συμμάχων της καγκελαρίου Μέρκελ. Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, η Rheinische Post έγραψε ότιη γερμανική αστυνομία κάνει έρευνες σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη δυτική Γερμανία, όπου ο Τυνήσιος πιστεύεται πως διέμενε. Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων βρίσκεται στην πόλη Έμεριχ, σε απόσταση 140 χιλιομέτρων βόρεια της πόλης της Κολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιερωνυμος στη Βουλη. Να επιστραφει αμεσα η ακινητη περιουσια της Εκκλησιας, που κατά καιρους εχει παρει το κρατος, ειπε σε Επιτροπη της Βουλης, συνδεοντας αυτό το θεμα με τη δυνατοτητα της Εκκλησιας να συνεχισει το φιλανθρωπικο της εργο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δευτερη μερα χωρις να κυκλοφορησουν τα Νεα σημερα Τεταρτη. Πρωτη μερα που δεν κυκλοφορει το Εθνος. Στα Νεα η ιδιοκτησια ανακοινωσε πως θα δωσει το δωρο Χριστουγεννων (όχι όμως και τους 4 μισθους που χρωσταει) και οι δημοσιογραφοι ανακοινωσαν πως ληγουν την απεργια και επιστρεφουν στην εργασια τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
συμφωνα με το ΣτΕ, μια κοπελα 80 κιλα απαγορευται να εργαστει στο δημοσιο αλλα ενας Φιλης 700 κιλα μπορει να ειναι υπουργος που τον πληρωνει το δημοσιο... μια χαρα το πατε κυριοι δικαστες, ντουγρου για τον γκρεμο...
σχολιο.- Το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει να ειμαστε λεπτοί αν εργαζόμαστε σε στρατοδικεία , ίσως να ειμαστε κ αρτιμελείς , λευκοί κ κοντοκουρεμένοι
σχολιο.- ΣτΕ: Συνταγματικός ο αποκλεισμός των παχύσαρκων από το διορισμό στις γραμματείες των Στρατοδικείων
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ αποτελούμενη από τον γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλο και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Όθωνα Κουμαρέλλα παραβρέθηκε στην εκδήλωση του κινήματος Χριστιανική Δημοκρατία, «15 Χρόνια ΟΝΕ» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Μιλώντας στην εκδήλωση, ο κ. Συμβουλόπουλος αναφέρθηκε στην 15χρονη πορεία της χώρας μας εντός ΟΝΕ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αύξηση του δημόσιου χρέους. Παράλληλα, μίλησε για την πρόταση του ΕΠΑΜ για την έξοδο της χώρας από την ευρωφυλακή, επισημαίνοντας το γεγονός της ύπαρξης καθεστώτος κατοχής στην χώρα.
Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου, επισημαίνοντας, ότι από το ΕΠΑΜ οι προσκλήσεις είναι συνεχείς και ξεκάθαρες. Προσκλήσεις που για να τελεσφορήσουν, όπως είπε, χρειάζεται να αντιμετωπιστούν και οι κάθε είδους προκλήσεις που εγείρονται, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι κανείς δεν κρύβεται πίσω από απλές συνθηματολογίες εντυπώσεων. Ιδιαίτερη αναφορά στα λεχθέντα του κ. Γλέζου, έκανε κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ο κ. Όθων Κουμαρέλλας. Ο Μανόλης Γλέζος, στη διάρκεια της ομιλίας του, τάχθηκε κατά της εξόδου από την Ε.Ε. και την ευρωζώνη, γεγονός που προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στους παρευρισκόμενους.
To Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι εντυπωσιακή η αποξένωσή τους απο την κοινωνία, απο τον λαό :
«...Ο Μανόλης Γλέζος, στη διάρκεια της ομιλίας του, τάχθηκε κατά της εξόδου από την Ε.Ε. και την ευρωζώνη, γεγονός που προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στους παρευρισκόμενους.»
Αει στον διάολο πιά, εσείς και το παρελθόν σας... Αποξενωθήκατε πλέον απ' αυτό, ΔΕΝ σας ανήκει... Πού ήσουν νιότη που 'λεγες... πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ.
Σχετικά με τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη.
Εδώ και χρόνια σε κάθε επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου αλλά και με κάθε ευκαιρία, αρκετές δεκάδες άτομα κανιβαλίζουν τα Εξάρχεια. "Έθιμο" εκτονωτικό για αυτούς, εφιαλτικό για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες της γειτονιάς μας.
Οι καταστροφές, οι λεηλασίες μαγαζιών, η επακόλουθη καταστολή και η μετατροπή της γειτονιάς σε πεδίο μάχης και θάλαμο αερίων έχουν εμπνευστές, ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Πέρα από τις εξεγερσιακές φαντασιώσεις και αυταπάτες που μπορεί να έχουν κάποιοι από αυτούς το αποτέλεσμα είναι ένα: η συστηματική υποβάθμιση και ερήμωση της γειτονιάς μας. Χωρίς να παραγνωρίζουμε το δυσβάσταχτο κόστος των καταστροφών, κόστος που πληρώνουν πάντα οι ίδιοι, οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και γενικώς όλοι οι φορολογούμενοι. Όλοι πια γνωρίζουμε πως οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι κάτοικοι της γειτονιάς, δεν τους ενδιαφέρουν οι μακροχρόνιοι αγώνες της ενάντια στην καταστολή, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, την πολιτιστική και πολιτική αλλοτρίωση. Οι "εξεγέρσεις" τους, οι λεηλασίες μαγαζιών, οι πυρπολήσεις αυτοκινήτων και μηχανών, τα παιγνίδια με τις μονάδες καταστολής, οι επιθέσεις σε συλλογικότητες και κατοίκους, όχι μόνο δεν συνάδουν με το πνεύμα αλληλεγγύης, δημιουργίας και ελευθερίας που εκφράζουν τα Εξάρχεια, αλλά αμαυρώνουν και δυσφημούν το έργο δεκάδων αυτοοργανωμένων δομών και εγχειρημάτων της γειτονιάς, ακυρώνουν το πνεύμα αντίστασης, προσφέροντας το άλλοθι στην καταστολή και το παρακράτος μια μέρα να "ισοπεδώσουν" τα Εξάρχεια.
Το σχέδιο καταστροφών στην επέτειο της 6/12 ήταν αναβαθμισμένο και ενταγμένο στο νέο δόγμα της "επιθετικής περιφρούρησης" και είχε αναγγελθεί λίγες μέρες πριν. Από τη μία πλευρά, τα εκατοντάδες λάστιχα αυτοκινήτων που μεταφέρθηκαν στη γειτονιά για να γίνουν φλεγόμενα οδοφράγματα στις διμοιρίες των ΜΑΤ. Από την άλλη, η στρατιωτική παρουσία των δυνάμεων καταστολής, με την ασύστολη χρήση δακρυγόνων. Όλα συνέτειναν στο να πνιγούν και πάλι οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι στα χημικά. Στα φλεγόμενα οδοφράγματα καιγόταν η ιστορία μας, στα σπασμένα τζάμια και μάρμαρα αποτυπωνόταν η ρήξη με ό,τι πρωτοπόρο και επαναστατικό γεννήθηκε και ανδρώθηκε στη γειτονιά.
Έχουμε το δικαίωμα να γυρίσουμε την πλάτη σε τέτοιου είδους μεθόδους και επιλογές. Έχουμε το δικαίωμα να αντισταθούμε απέναντι σε αυτές τις πρακτικές. Έχουμε το δικαίωμα να μην επιτρέψουμε σε κανέναν εξουσιαστή να επιβάλλει τους δικούς του όρους και ρόλους. Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε σπάζοντας τη σιωπή, νικώντας το φόβο που σκιάζει την καθημερινότητά μας. Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, τις δομές, τα εγχειρήματα, τις πολιτικές δυνάμεις που δρουν στα Εξάρχεια να πάρουν δημόσια και ξεκάθαρα θέση απέναντι σε αυτή την κατάσταση που εξέθρεψαν η πολύχρονη ανοχή και η κοντόφθαλμη πολιτική θεώρηση.
Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων Δεκέμβρης 2016
Σχολιο.- *με έναν αστερίσκο ως προς το αν τα πιτσιρίκια που συμμετέχουν στα προαποφασισμένα μπάχαλα αντιλαμβάνονται τι κάνουν και τις συνέπειες αυτού στον γενικότερο συσχετισμό. Παρόλα αυτά χρειάζεται μάλλον η αυστηρότητα των διατυπώσεων της Λαϊκής Συνέλευσης, γιατί διαφορετικά η μέρα που θα μπουν οι διμοιρίες και θα τις ραίνουν με ροδοπέταλα από τα μπαλκόνια μπορεί να μην είναι πολύ μακριά. ΥΓ. Επικό σκηνικό της νύχτας της 6ης Δεκέμβρη, έχει βγει ένας παππούς σε ένα μπαλκόνι και φωνάζει "Μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι". Και του λένε κάτι πιτσιρικάδες που τις παίζανε με τα ΜΑΤ "πες τα παππού". Και γυρνάει αυτός στους πιτσιρικάδες "Και σε σας το λέω ρε. Μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι". Δεν τους άρεσε πολύ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
H γερμανική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε μέσα στο όχημα τον πολωνό συνοδηγό, πραγματικό οδηγό του οχήματος, ο οποίος είχε απαχθεί και τελικά συνέλλαβε και λάθος ένοχο,έναν 23χρονο πακιστανό μετά από καταδίωξη στο ζωολογικό κήπο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι κοπέλες αυτής της χορωδίας, δεν είναι ευρωπαίες... κι ούτε της μεγάλης συμμάχου της δύσης Σαουδικής Αραβίας και σια...
Χορωδία της Δαμασκού που τραγουδάει τώρα χριστουγεννιάτικα τραγούδια Είναι κοπέλες της Αδούλωτης κι Αδέσποτης Δαμασκού, της Συρίας! Σ' αυτές τις κοπελάρες της Συρίας... η Μέρκελ, ο Ολάντ, ο Ρέντσι, αλλά κι όλοι οι λακέδες ΟΛΩΝ των χωρών της Ε.Ε., μαζί με τον φονιά Ομπάμα, ήθελαν να φορέσουν μπούργκες!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν έχετε δει καλόγριες να χορεύουν; Ε... λοιπόν... δείτε!
Μετά από πέντε χρόνια κι αφού Απελευθερώθηκε το Χαλέπι από τους τρομοκράτες, τους λακέδες των ιμπεριαλιστών... γιορτάζουν Χριστούγεννα! Μαζί με τους Χριστιανούς, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα κι οι Μουσουλμάνοι κάτοικοι του μαρτυρικού Χαλεπιού... Κι καλόγριες χορεύουν τραγουδώντας για το Λιοντάρι της Συρίας, τον προστάτη των Χριστιανών, τον "αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ"! Για τους Μουσουλμάνους μαχητές της Χεζμπολά, που προστάτεύουν με τη ζωή τους τους Χριστιανούς!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μουγγό σεξ και χαρέμια προωθεί το κόμμα του Ερντογάν
Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP, του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποφάσισε να εκδώσει έναν οδηγό με συμβουλές για το σεξ και την... αρμονική συμβίωση μέσα στο γάμο. Ο οδηγός απευθύνεται σε νεαρά ζευγάρια και διανεμήθηκε δωρεάν στην επαρχία Κιουτάγια, στη δυτική Τουρκία, σύμφωνα με την Χουριέτ.
Στον οδηγό, το κόμμα του Ερντογάν συμβουλεύει τα ζευγάρια να κάνουν σεξ... μουγγοί, αφού όπως αναφέρεται στην... επίσημη έκδοση, αν ένα ζευγάρι που μιλάει την ώρα του σεξ συλλάβει παιδί, τότε αυτό έχει κίνδυνο να γίνει τραυλό! Ο οδηγός συμβουλεύει επίσης τις γυναίκες να υπακούν τους συζύγους τους και να "παραμένουν σιωπηλές και να ζητούν αμέσως συγγνώμη όποτε ο άνδρας τους είναι θυμωμένος" μαζί τους. Επίσης τονίζεται ότι η πολυγαμία είναι "ωφέλιμη" αφού "ευνοεί τον ανταγωνισμό" κάνοντας τις συζύγους καλύτερες. "Αν ένας άνδρας είναι παντρεμένος με μια γκρινιάρα γυναίκα, τότε αντί να την χωρίσει και αυτή να καταλήξει να βασανίζει έναν άλλο άνδρα, ο σύζυγος μπορεί να παντρευτεί κι άλλη γυναίκα χωρίς να πρέπει να πάρει διαζύγιο" από την πρώτη, συμβουλεύει ο οδηγός, αναφέροντας πως αυτό "δημιουργεί ανταγωνισμό".
Έντονη ήταν η κατακραυγή της αντιπολίτευσης μετά την έκδοση και την κυκλοφορία του οδηγού. Η βουλευτής του κόμματος CHP, Fatma Kaplan Hürriyet, έστρεψε τα πυρά της κατά του κόμματος του Ερντογάν, μέσα στη Βουλή, για τον οδηγό, λέγοντας ότι είναι γεμάτος "φαντασιοπληξίες" και "ανήθικο περιεχόμενο". "Ο οδηγός λέει ότι το μπαλέτο και το θέατρο είναι κέντρα δαιμόνων, ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να γυμνάζονται, ενθαρρύνει τη βία σε βάρος των γυναικών λέγοντας ότι αν χτυπάς μια γυναίκα εκείνη θα σε αγαπάει ακόμη περισσότερο, και ότι παιδιά ηλικίας 100 και 12 ετών μπορούν να παντρεύονται μεταξύ τους" ανέφερε η βουλευτής.
Πάντως και μέλη του ίδιου του κόμματος του Ερντογάν, και μάλιστα υπουργοί της κυβέρνησης, καταδίκασαν την έκδοση αυτή. "Ο καθένας μπορεί να εκδίδει ότι θέλει αλλά... δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε γνώμες που είναι πρωτόγονες και μη επιστημονικές" ήταν τα σχόλια του υπουργού Παιδείας της Τουρκίας, İsmet Yılmaz, σύμφωνα με τη Χουριέτ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η σύλληψη 130 ξένων αξιωματικών στο Χαλέπι, για τουρισμό με τους τρομοκράτες, δεν είναι είδηση για το ΑΠΕ-ΕΡΤ Τελ Αβιβ κι ΟΛΕΣ τις δημοσιογραφικές πόρνες; 130 Foreign Officers the majority USA UK French captured in Aleppo...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΕΤΑΝΙΑ Χιλιάδες εργαζόμενοι σε απεργιακό αναβρασμό...
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σε απεργιακό πυρετό παραμένουν τις τελευταίες μέρες διάφοροι κλάδοι εργαζομένων στη Βρετανία. Οχι μόνο στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, όπου πραγματοποιούνται από την περασμένη βδομάδα επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, αλλά στα ταχυδρομεία και τις αερομεταφορές. Κοινό αίτημα των απεργών είναι οι καλύτερες συνθήκες και αμοιβές δουλειάς και το σταμάτημα των ασφυκτικών πιέσεων που ασκούνται σε βάρος τους, με στόχο τη συνεχή αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.
Περίπου 3.500 υπάλληλοι των βρετανικών ταχυδρομείων (Post Office), μέλη του συνδικάτου CWU, που διαμαρτύρονται για τις πρόσφατες και νέες απολύσεις συναδέλφων τους και την επιδείνωση των όρων και του καθεστώτος συνταξιοδότησης, ξεκίνησαν τη Δευτέρα πενθήμερη απεργία. Παράλληλα, περίπου χίλιοι εργαζόμενοι του οργανισμού ταχυδρομείων Royal Mail (που ιδιωτικοποιήθηκε το 2013 και έχει αναλάβει τη διακίνηση της αλληλογραφίας) ανακοίνωσαν πως θα υποστηρίξουν τις ενέργειες των απεργών σε ένδειξη αλληλεγγύης.
Μέλη του συνδικάτου RMT της σιδηροδρομικής αγγλικής εταιρείας «Southern Railways» συνεχίζουν τις 24ωρες απεργίες που ξεκίνησαν από την περασμένη βδομάδα και οι οποίες επηρεάζουν δρομολόγια των σιδηροδρόμων που συνδέουν τη νότια Αγγλία με το Λονδίνο.
Επιπλέον, την ερχόμενη Κυριακή και την επόμενη μέρα, 26 Δεκέμβρη, κατεβαίνουν σε απεργία περίπου 2.000 μέλη των πληρωμάτων καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας «British Airways», ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συνδικάτου Unite, με βασικό αίτημα την αύξηση των πενιχρών μισθολογικών απολαβών νεοπροσληφθέντων από το 2010. Διαπραγματεύσεις με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα μεταξύ του προσωπικού και της εργοδοσίας, όμως η «British Airways» έχει ήδη διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις, ακόμα και στην περίπτωση κινητοποίησης, προϊδεάζοντας για απεργοσπαστικούς μηχανισμούς... Το ίδιο διάστημα, και οι πιλότοι της εταιρείας «Virgin Atlantic» και αχθοφόροι σε 18 αεροδρόμια της χώρας προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.
Η κυβέρνηση των Συντηρητικων της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, από την πλευρά της, κωφεύει στα αιτήματα των απεργών, ειχε το θρασσος να τους κατηγορήσει ότι «προκαλούν άφατη μιζέρια και περιφρόνηση στους πολίτες».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ινδία: Ζωή χωρίς μετρητά
Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, η ινδική κυβέρνηση έρριξε μια βόμβα μεγατόννων: τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας θα αποσύρονταν από την κυκλοφορία τα δυο μεγαλύτερα χαρτονομίσματα της χώρας, δηλαδή των 500 ρουπιών (7,1 ευρώ) και των 1.000 ρουπιών (14,2 ευρώ). Την ανακοίνωση έκανε με διάγγελμά του ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, δικαιολογώντας αυτή την απόφαση ως απαραίτητο μέτρο για την πάταξη της διαφθοράς και την αποκάλυψη του μαύρου χρήματος. Οι πολίτες έπρεπε μέσα σε λίγες ώρες να ξοδέψουν όσα απ' αυτά τα χαρτονομίσματα είχαν στα χέρια τους. Αν δεν τα κατάφερναν, θα είχαν περιθώριο μέχρι τέλους του έτους να τα καταθέσουν σε μια τράπεζα ή να τα ανταλλάξουν.
Η αλήθεια είναι μάλλον διαφορετική. Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να διασώσει τις υπερχρεωμένες τράπεζες της χώρας πριν σκάσει καμιά πτώχευση. Το μέτρο τής αχρήστευσης των χαρτονομισμάτων υποχρεώνει ουσιαστικά τους πολίτες να στείλουν στις τράπεζες τα χρήματα που έχουν μαζέψει στα σπίτια τους. Γιατί, όμως, οι ινδοί σήκωσαν τα λεφτά από τις τράπεζες και τα φυλάνε στα στρώματα; Πριν δυο χρόνια η Ινδία επέλεξε ως τρόπο εξόδου από την κρίση την μέθοδο των αρνητικών επιτοκίων. Φυσικά, οι πολίτες δεν θα άφηναν ποτέ τα λεφτά τους στην τράπεζα, όπου θα έπρεπε να πληρώνουν κιόλας αντί να εισπράττουν τόκους. Έτσι, άρχισε αργή μεν (μιας και στην χώρα υπάρχει όριο στις αναλήψεις) αλλά σταθερή μείωση των καταθέσεων, η οποία στέγνωσε τα ταμεία των τραπεζών. Βέβαια, ο κυβερνητικός ισχυρισμός περί σύλληψης του μαύρου χρήματος δεν είναι τελείως ανυπόστατος. Όποιος πάει να καταθέσει ή να ανταλλάξει αποσυρμένα χαρτονομίσματα, πρέπει να δικαιολογήσει την κατοχή τους και να καταγραφούν τόσο τα στοιχεία τής ταυτότητάς του όσο και οι αριθμοί των χαρτονομισμάτων. Έτσι, υποτίθεται ότι θα συλληφθεί (και, φυσικά, θα φορολογηθεί) το μαύρο χρήμα. Μόνο που...
Μόνο που η Ινδία παραμένει μια χώρα της οποίας η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων ζουν ανάμεσα στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Ο ένας στους τέσσερις ινδούς δεν διαθέτει καν δελτίο ταυτότητας και περισσότεροι από έναν στους δύο δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό. Έτσι, δεν είναι καθόλου παράξενο ότι το 97% των συναλλαγών γίνεται με μετρητά. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι τα αποσυρμένα χαρτονομίσματα ξεπερνούν σε αξία το 86% του ρευστού που κυκλοφορεί, είναι σαφές ότι το μεγαλύτερο τμήμα τού λαού βρέθηκε το πρωί τής 9ης Νοεμβρίου να μην έχει χρήματα για να πάρει ένα καρβέλι ψωμί. Η κατάσταση κινδύνεψε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, όταν την επόμενη μέρα διαπιστώθηκε ότι αφ' ενός μεν οι τράπεζες δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο που έσπευσε να αλλάξει τα αποσυρμένα χαρτονομίσματα με άλλα μικρότερης αξίας αφ' ετέρου δε ότι το μεγαλύτερο ποσό που μπορούσε να ανταλλάξει κανείς ήταν 4.000 ρουπίες (57 ευρώ) και τα υπόλοιπα ήταν υποχρεωμένος να τα καταθέσει. Πλέον, ήταν ζήτημα χρόνου να αρχίσουν επιθέσεις σε καταστήματα τροφίμων από ανθρώπους που είχαν λεφτά στην τσέπη αλλά δεν μπορούσαν να αγοράσουν τίποτε μ' αυτά.
Σήμερα, ενάμισυ μήνα μετά την εφαρμογή τού μέτρου, το μόνο που δεν κατάφερε η κυβέρνηση ήταν να συλλάβει μαύρο χρήμα. Όσοι δεν είχαν πολλά να κρύψουν, νοίκιασαν με λίγες πενταροδεκάρες μερικούς ζητιάνους, οι οποίοι αντάλλαξαν για λογαριασμό τους κάμποσα τετραχίλιαρα. Όσοι είχαν περισσότερα, στράφηκαν στην μαύρη αγορά χρυσού, ασημιού, πολύτιμων λίθων, δολλαρίων κλπ, οδηγώντας την τιμή του χρυσού σε επίπεδα κοντά στις 3.000 δολ/ουγκιά. Κι όσοι είχαν τα πράγματι πολλά, βρήκαν τον τρόπο να τα βγάλουν από την χώρα μέσω εξωχώριων εταιριών ή μέσω θέσεων σε διάφορα επενδυτικά κεφάλαια. Στο μεταξύ, η καθημερινή οικονομία αγκομαχάει καθώς προσπαθεί να λειτουργήσει χωρίς μετρητά και η κυβέρνηση επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, επιδοτώντας τις αγορές μέσω πλαστικού χρήματος (πρώτη χώρα στον κόσμο που κάνει κάτι τέτοιο). Για παράδειγμα, όποιος πληρώνει με πιστωτική κάρτα, αγοράζει εισιτήρια τραίνου κατά 10% φτηνότερα και βάζει βενζίνη με έκπτωση 0,75%. Όλα αυτά, όμως, δεν μπορεί να εκτονώσουν την οργή φτωχών ανθρώπων, η πλειοψηφία των οποίων δεν έχει δει καν πώς είναι η πιστωτική κάρτα και δεν αρκούν να ανατρέψουν το κλίμα αγανάχτησης ενός λαού που αισθάνεται την συγκεκριμένη οικονομική πολιτική να λειτουργεί ως ωμή βία εις βάρος του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξαναβγαίνουν τα ΝΕΑ και το ΕΘΝΟΣ
Χαρμόσυνες ειδήσεις για τους εργαζόμενους στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, επιτέλους είδαν κάποια χρήματα στους λογαριασμούς τους. Νωρίτερα το μεσημέρι, πήραν το (υποχρεωτικό από το νόμο) Δώρο Χριστουγέννων, οπότε αποφάσισαν να πιάσουν ξανά δουλειά. Έτσι την Πέμπτη βγαίνουν ξανά τα ΝΕΑ, ενώ θα κυκλοφορήσει κανονικά και το Βήμα της Κυριακής. Θα εκπέμψει και ο Βήμα FM. Οι πέντε καθυστερούμενοι μισθοί παραμένουν. Την ίδια ώρα, η σκυτάλη περνάει στην Αυγή. Εκεί τους ανακοίνωσαν πως θα καθυστερήσουν μία ημέρα την πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων (θα το λάβουν την Πέμπτη) ενώ δεν θα πάρουν τώρα τον μισθό του Δεκεμβρίου. Βαρούν τα όργανα κι εδώ. Τέλος, ανεστάλη η απεργία στον «Πήγασο» και την Πέμπτη θα κυκλοφορήσουν κανονικά οι εφημερίδες του Ομίλου («Έθνος», «Ημερησία», και «Goal News»). Η απόφαση των εργαζομένων ισχύει μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου.