Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Παρασκευη 24 Μαρτιου 2017


Παλαιστινια μητέρα λέει ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες αναγκαστική τον 8-χρονο γιο της να βοηθήσει να πιάσουν αυτους που τους πετουσαν πετρες.
Ο στρατός (idf) διερευνά το συμβάν στη χεβρώνα, που πιάστηκε σε φιλμ από ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων β ' tselem. Η μητέρα λέει ότι οι στρατιώτες αρνήθηκαν να τον αφήσουν μέχρι να τους πει τα ονόματα αυτων που τους πεταγαν πετρες. Η ισραηλινή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων β ' tselem έχει κυκλοφορήσει ένα βίντεο που δείχνει Ισραηλινους στρατιωτες σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατιώτες παίρνουν με δύναμη ενα παλαιστινιακο αγόρι περίπου οκτώ ετων από σπίτι σε σπίτι στη δυτική όχθη στην πόλη της χεβρώνας. Η Οργάνωση αναφέρει ότι οι στρατιώτες οδήγησαν το αγόρι από σπίτι σε σπίτι, σε μια προσπάθεια να τον πιεσουν για να προσδιορίσουν τα παιδιά που είχαν πετάξει πέτρες σε ισραηλινούς.
Στο βίντεο το οποίο γυρίστηκε από μια σειρά από εθελοντές για την β ' tselem την Κυριακή, δείχνει μια ομάδα στρατιωτών λαμβάνοντας την επιμέλεια του παιδιού, του μπούσαπ γιαν αμπού hita, και μετά τον δείχνει από διάφορα σημεία. Στο βίντεο, το αγόρι φαίνεται να είναι τρομαγμένο και αβέβαιο για το τι θέλουν οι στρατιώτες. Οι στρατιώτες στο βίντεο ήταν από την golani ταξιαρχία και είχαν μόλις πρόσφατα αναπτυχθεί στη χεβρώνα, κατά κύριο λόγο μια παλαιστινιακή πόλη με ένα μικρό εβραϊκο πληθυσμο. Τουλάχιστον μια ντουζίνα στρατιώτες φαίνονται στο βίντεο, τρεις από τους οποιους είναι αξιωματικοι. Σε ένα πλανο, ένας αξιωματικός με το βαθμό του υπολοχαγου θεωρείται ότι καλεί έναν μεγαλύτερο παλαιστινιο, ώστε να βοηθήσει στις οδηγίες τους στο παιδί.
Στο βίντεο, που γυρίστηκε με ένα κινητό τηλέφωνο, το αγόρι οδηγείται από τους στρατιώτες, με δύο απ ' αυτούς να τον κρατάνε από τα χέρια του. Επίσης βλεπουμε στη στέγη του σπιτιού, που οδηγείται από έναν στρατιώτη σε μια έρευνα σε διάφορα τμήματα της οροφής. Σε ένα βιντεάκι που φαίνεται να έχει κινηματογραφηθεί από κάποιον άλλο, ένας άλλος στρατιώτης κρατάει το αγόρι από την μπλουζα του, όπως και ο αξιωματικός να κρατάει το χέρι του αγοριού, οδηγώντας τον έξω από το σπίτι. Μια ομάδα από τις γυναίκες της Παλαιστίνης τότε προσέγγισαν τους εγκληματιες για να τον πάρει από το χέρι τους, μακριά από τους στρατιώτες, όπως οι γυναίκες φωνάζουν στους στρατιώτες.
Ένα β " selem δελτίο ειδήσεων quotes η μητέρα του αγοριού, η αμάνα, να λέει ότι πλησίασε ένα από τους στρατιώτες και του ζήτησε να επιστρέψουν το γιο της, αλλά είχε αρνηθεί. "[ο στρατιώτης] είπε: " αν θες να τον πάρεις, πρέπει να τον πείσουμε να μας δώσει τα ονόματα των παιδιών που πετούσαν πέτρες. " προσπάθησα να εξηγήσω στον στρατιώτη που δεν ζούμε στη γειτονιά, και ότι είχαμε έρθει μόνο για να επισκεφτουμε τους γονείς μου, και αυτό το αγόρι δεν ξέρει τα ονόματα των παιδιών στη γειτονιά," είπε. " ο στρατιώτης αγνόησε αυτό που του είχα πει," η μητέρα μου είπε, προσθέτοντας ότι το αγόρι ήταν ξυπόλητο όπως οι στρατιώτες τον πήραν από σπίτι σε σπίτι.
Η idf διερευνά επί του παρόντος τη συμπεριφορά των στρατιωτών. Ο Στρατός δήλωσε ότι δεν γνώριζε το συμβάν πριν η β ' tselem κυκλοφόρησε το βίντεο. Ακόμα και αν οι στρατιώτες του μπούσαπ γιαν είναι ύποπτοι για αδικοπραγίες, στο οκτώ ετών, ειναι νεότερο από την ηλικία για ποινική ευθύνη, η οποία είναι 12. παιδιά ηλικίας κάτω των 12 δεν μπορεί να τιμωρηθουν για εγκληματικές πράξεις. Σε απάντηση το idf είπε: " από την αρχική έρευνα, φαίνεται ότι την προηγούμενη Κυριακή, μια παρατήρηση εντόπισε ένα σημείο που τους πέταξαν μολότοφ στο [διπλανά εβραϊκό οικισμό] της kiryat άρμπα. Μια idf δύναμη που στάλθηκε στην περιοχη έπιασαν έναν ύποπτο και τον οδήγησε στο σπίτι των γονιών του, επειδή είναι ανήλικος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την αρχική έρευνα, η δύναμη δεν απαιτεισε από τον μικρο να τους κατευθύνει σε επιπλέον ύποπτοι."
--------------------------------------------------------------------------------
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ - ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Όπως μας γνωστοποιηθηκε, επιχείρηση στη Σάμο υποχρεώνει τους εργαζόμενους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την αστυνομία, πως δεν θα συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στις διεξαγόμενες αρχαιρεσίες του σωματείου τους. Αυτό το θρασύτατο τσαλαπάτημα του Συντάγματος και της συνδικαλιστικής νομοθεσίας, που φανερώνει την έκταση που έχει προσλάβει ο εργοδοτικός αυταρχισμός στη χώρα μας, δεν θα 'πρεπε ν' αφήσει αδιάφορο όχι μόνο το συνδικαλιστικό κίνημα (ήδη εκδόθηκε ανακοίνωση από το τοπικό Εργατικό Κέντρο), αλλά και κάθε πολίτη, κάθε άνθρωπο που κατανοεί πως υπό απειλή βρίσκεται η ίδια η δημοκρατία.
Παραθέτω τη δήλωση που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι: «Δεν συμμετέχω σήμερα και ούτε προτίθεμαι να συμμετάσχω καθ’ όλη την διάρκεια της εργασιακής μου σχέσεως με την επιχείρηση - ΕΜΜ. ΖΑΡΜΠΑΝΗΣ ΑΒΕΕ - ως υποψήφιος ή εκλεγείς σε συνδικαλιστικό σωματείο της εργασιακής μου ιδιότητας και ούτε πρόκειται να κάνω χρήση των ευεργετημάτων του νόμου για τα συνδικαλιστικά όργανα. Σε περίπτωση που επιθυμώ να συμμετάσχω ως υποψήφιος συνδικαλιστικού οργάνου δηλώνω ότι θα παραιτηθώ οικειοθελώς από την εργασιακή μου σχέση»
---------------------------------------------------------------------------------
Στις 21 Μαρτίου όταν οι Κούρδοι γιόρταζαν το Νewroz και στο Ντιγιαρμπακίρ .Oι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας σκότωσαν ένα νέο άνθρωπο ,ανακοινώνοντας ότι ήταν βομβιστής αυτοκτονίας και έφερε σακίδιο στην πλάτη του . Είναι ο άνθρωπος στην φωτό . Δεν έχει κανένα σακίδιο και δεν φοράει καν μπλούζα . Όσοι θεωρούν ότι η ζωούλα τους αξίζει κάτι παραπάνω από την ζωή του Κούρδου φοιτητή Kemal Korku , όσοι θεωρούν ότι είναι αμελητέα ποσότητα η όποια δολοφονία του Τουρκικού κράτους , λέγοντας : «έτσι είναι εκει …» τους εύχομαι κακό ψόφο , διότι η παρουσία τους στον κόσμο αυτόν μαγαρίζει την ζωή . H στηρίξει του «ΟΧΙ» , HAYIR! στο επερχόμενο δημοψήφισμα στην Τουρκία , είναι και «ΟΧΙ» σ όλες τις δολοφονίες του τουρκικού κράτους !
Σχολιο.- Ο George Orwell μετά την επικράτηση των φασιστών στην Ισπανία το 1936 είπε : " Άν θέλετε να έχετε μιά εικόνα απ'το μέλλον ,δεν έχετε παρα να φανταστείτε μιά στρατιωτική αρβύλα να πατάει κάτω ένα ανθρώπινο πρόσωπο " . Ε λοιπόν αυτό ακριβώς ζούμε σήμερα και όχι μόνο στην Τουρκία ! Η άνοδος του φασισμού παντού , είτε με το πρόσωπο του ναζισμού είτε με το πρόσωπο του ισλαμοφασισμού του ΙΣΙΣ ή του καθεστώτος AKP - ΕΡΝΤΟΓΑΝ , καθώς και τα καθεστώτα "έκτακτης ανάγκης" ( στην Γαλλία και όχι μόνο ) αυτό ακριβώς είναι ! Μια στρατιωτική μπότα που ποδοπατάει κάθε τι το ανθρώπινο ! ...Είμαστε ακόμα στην "αρχή του έργου " που θέλει να επιβάλλει διεθνώς η Εταιρειοκρατία και πρέπει να αντιδράσουμε αδελφωμένοι οι προλετάριοι όλου του πλανήτη , όσο είναι καιρός ακόμα ! NO PASARAN !
-------------------------------------------------------------------------------
30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΑΤΕ ,ΚΑΙ 3 ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ,ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ !!! ΑΛΗΤΕΣΣΣΣΣΣΣ!!!!ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΦΥΓΑΤΕ ,ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙΤΕ !! ΑΛΗΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣ !!
ΕΠΕΝΔΥΕΤΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΑΠΠΟΥ ΕΩΣ ΠΡΟΣΠΑΠΠΟΥ,ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!!! ΚΤΗΝΗ !!!
-------------------------------------------------------------------------------
Γερούν Ντάισελμπλουμ: Ψηφίστε τώρα προκειμένου να παραιτηθεί από την προεδρία του Eurogroup
6.515 υπογραφές μεχρι τωρα
Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ με τις προβοκατόρικες δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα «FAZ», απευθύνθηκε με χυδαιότητα απέναντι στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης λέγοντας πως: «ξόδευαν χρήματα σε αλκοόλ και γυναίκες, ενώ οι βόρειες χώρες έδειξαν αλληλεγγύη κατά την κρίση». Μάλιστα, όχι μόνο αρνήθηκε να απολογηθεί για τα σχόλιά του, αλλά αρνήθηκε να ζητήσει και συγγνώμη, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση του Ματέο Ρέντσι στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, με την οποία ζητά από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ «να το βουλώσει και να παραιτηθεί». Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας ανέφερε: «Θεωρώ ότι άνθρωποι σαν τον Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ανήκει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά ίσως δεν το έχει αντιληφθεί, δεν αξίζουν την θέση που τους έχει δοθεί».
https://secure.avaaz.org/el/petition/Geroyn_Ntaiselmploym_Psifiste_tora_prokeimenoy_na_paraitithei_apo_tin_proedria_toy_Eurogroup/?pv=5&fb_action_ids=1342080489190856&fb_action_types=avaaz-org%3Asign
----------------------------------------------------------------------------------
Τι ζητάει το ΔΝΤ από την Ελληνική κυβέρνηση; Την απελευθέρωση των απολύσεων, την αντιαπεργία, το 50% + 1 στην κήρυξη απεργίας από την πλευρά των εργαζομένων, την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Τι θα σημάνει η αποδοχή αυτών των απαιτήσεων; Θα σημάνει ότι οι υπάρχουσες επιχειρήσεις στην Ελλάδα θα απολύσουν τους εργαζόμενους που εργάζονται πολλά χρόνια και θα προσλάβουν νέους εργαζόμενους με πολύ χαμηλότερους μισθούς και με ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ίδια στιγμή που θα τους έχουν αφαιρέσει κάθε άμυνα, στο συνδικαλιστικό επίπεδο, απέναντι στους εργοδότες.
---------------------------------------------------------------------------------
«Ανεπιθύμητος» ο Τσίπρας από κομμουνιστική νεολαία της Ιταλίας
23/03/2017
Σε μία κατακόκκινη αφίσα που απεικονίζει τον Αλέξη Τσίπρα να ακουμπάει σκεφτικός το κεφάλι του στα σταυρωμένα χέρια του, αναφέρεται: «Όποιος πουλάει το λαό του δεν είναι ευπρόσδεκτος» καθώς και «εξαπάτησε τους Έλληνες για να συνεχίσει μετά τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ υπό τον εκβιασμό του δημόσιου χρέους. Από τον Τσίπρα δεν παίρνουμε μαθήματα».
Το μήνυμα του Μετώπου της Κομουνιστικής Νεολαίας στην επίσημη σελίδα της οργάνωσης σχετικά με την προγραμματισμένη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Λα Σαπιέντζα της Ρώμης αναφέρει: «Την Πέμπτη 23 Μαρτίου, ο Τσίπρας θα βρίσκεται στην Σαπιέντζα για να μιλήσει για την Ευρώπη και να διαδώσει ακόμα εκείνες τις ψευδαισθήσεις, με τις οποίες η κυβέρνησή του στην Ελλάδα -σε πλήρη συνέχεια των προκατόχων του- πέρασε αντιλαϊκά και κοινωνικής »σφαγής» μέτρα για να διασφαλίσει τα κέρδη των καπιταλιστών, εφαρμόζοντας ένα τρίτο Μνημόνιο και ετοιμάζοντας ένα τέταρτο. Πίσω από μία μάσκα «λαϊκή» και «Αριστερή», διέθεσε τις ελληνικές στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».
Το καταγγελτικό κείμενο της οργάνωσης συνεχίζει τονίζοντας πως «ο Τσίπρας και οι δυνάμεις της νέας σοσιαλδημοκρατίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνουν τη λαϊκή αντίσταση και αποπροσανατολίζουν τους νέους και τους εργαζόμενους κρύβοντας την ιμπεριαλιστική φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύοντας την ψευδαίσθηση ότι στο εσωτερικό της και στον καπιταλισμό μπορεί να υπάρξει μία πολιτική ικανή να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες της λαϊκής τάξης και να εγγυηθεί ένα αξιοπρεπές μέλλον. Δεν έχει σημασία πίσω από ποια μάσκα κρύβεται, ένας υπηρέτης των αφεντικών δεν μπορεί να μας δώσει μαθήματα, δεν είναι ευπρόσδεκτος. Έξω ο Τσίπρας από το Πανεπιστήμιο!».
Σχολιο.- Οι ανταποκριτές από Ιταλία, πάντως, λένε ότι η εκδήλωση ξεκινάει κανονικά και ότι οι σ. που διαμαρτύρονται είναι 37 άτομα με 20 σημαίες.
Σχολιο.- Μα δεν είχαν ως στόχο να μην επιτρέψουν την εκδήλωση. Και 37 άτομα που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μιας νεολαιίστικης οργάνωσης κομμουνιστικής εκεί όπου το κομμουνιστικό κίνημα είναι διαλυμένο από χρόνια ίσως να μην είναι και τόσο λίγα.
---------------------------------------------------------------------------------
Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις 24 Μαρτίου του 1999, όταν το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Σερβίας, "επειδή η τελευταία αρνείτο να υπογράψει τη συμφωνία για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου". Οι βομβαρδισμοί διήρκεσαν σχεδόν 3 μήνες και ακολουθήθηκαν από χερσαία εισβολή. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση στην ιστορία της Συμμαχίας κατά κυρίαρχου κράτους. «Η επέμβαση έγινε διότι η Σερβία δεν ακολουθούσε τις απαιτούμενες κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, που σημαίνει ότι ήταν η τελευταία γωνία της που Ευρώπης δεν είχε υποτάξει τον εαυτό της στα καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ νεοφιλελεύθερα προγράμματα, επομένως έπρεπε να εξαλειφθεί».Ν.Τσόμσκι
--------------------------------------------------------------------------------
Ανταρσία Ρεπουμπλικανών κατά του Τραμπ
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017, 22:32
Ακόμα ένα ηχηρό ράπισμα στη νέα πολιτική που θέλει να ακολουθήσει η χώρα του, δέχτηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά το δικαστικό "όχι" για το μεταναστευτικό του διάταγμα. Αυτή τη φορά οι αντιδράσεις ήρθαν από... εντός των τειχών του, δηλαδή από Ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι διαφωνούν με την ακύρωση του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας, το γνωστό και ως "Obamacare", που εγκαθίδρυσε πριν από 7 χρόνια ακριβώς ο προκάτοχος του. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέμενε στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων να περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που θα εγκαινιάζε τη δική του "Αμερικάνικη Πράξη Παροχής Υγειονομικής Περίθαλψης", όμως η ψηφοφορία αναβλήθηκε, εξαιτίας ενστάσεων και αντιδράσεων από Ρεπουμπλικανούς βουλευτές, λόγω των οποίων η πρόταση δεν θα είχε την αναγκαία υποστήριξη.
Συγκεκριμένα για να περάσει το νομοσχέδιο απαιτούνται 215 ψήφοι. Οι Δημοκρατικοί το απορρίπτουν και οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές είναι 237, όπερ σημαίνει ότι το νομοσχέδιο "αντέχει" μέχρι 22 "όχι", όμως σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα "όχι" κυμαίνονται από 24 έως 36! Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το πρωί. Τραμπ εναντίον Obamacare Η μεταρρύθμιση του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στον τομέα της υγείας και της ασφαλιστικής κάλυψης, που παρουσιάστηκε ακριβώς πριν από επτά χρόνια, έχει μπει εξ αρχής στο στόχαστρο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις έκτοτε το κόμμα υποσχόταν ότι θα καταργήσει τον νόμο μόλις αναλάμβανε την προεδρία των ΗΠΑ Ρεπουμπλικανός πρόεδρος. Η δέσμευση αυτή όμως φαίνεται ότι είναι πιο δύσκολο να τηρηθεί απ' όσο προέβλεπαν ο Τραμπ και τα στελέχη του επιτελείου του. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από τους Δημοκρατικούς, που πάντως μειοψηφούν στη Βουλή. Το πρόβλημα για τον Αμερικανό πρόεδρο είναι ότι διαφωνούν και αρκετοί Ρεπουμπλικανοί, τόσο μετριοπαθείς όσο και υπερσυντηρητικοί, με τους οποίους τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση και το κόμμα βρίσκονται νυχθημερόν σε διαπραγματεύσεις.
Η ψηφοφορία προβλέπεται να γίνει την Πέμπτη στη Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά ακόμη δεν έχει οριστεί η ακριβής ώρα που θα ξεκινήσει. Ένδειξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο Τραμπ είναι και το γεγονός ότι το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι αργά το πρωί (τοπική ώρα). Για τους μετριοπαθείς, η κατάργηση του Obamacare θα ήταν απαράδεκτη αν οδηγούσε σε αύξηση του κόστους περίθαλψης και στην απώλεια της ασφαλιστικής κάλυψης για εκατομμύρια ανθρώπους -και αυτές θα ήταν οι συνέπειες από την εφαρμογή του νομοσχεδίου του Τραμπ, σύμφωνα με τους ειδικούς στον τομέα αυτόν.
Για τους υπερσυντηρητικούς της αποκαλούμενης ομάδας«Freedom Caucus», το νομοσχέδιο είναι ανεπαρκές διότι δεν αποδεσμεύει πλήρως το δημόσιο από μία αγορά που, όπως υποστηρίζουν, θα έπρεπε να είναι εντελώς ιδιωτική, χωρίς καμία παρέμβαση από το ομοσπονδιακό κράτος. «Εξακολουθώ να διαφωνώ με το νομοσχέδιο» δήλωσε το πρωί ο Τόμας Μάσι, Ρεπουμπλικανός βουλευτής από το Κεντάκι. «Είναι χειρότερος από το Obamacare. Η βασική μου αντίρρηση είναι ότι δεν θα μειώσει το κόστος της ασφαλιστικής κάλυψης ή της περίθαλψης» εξήγησε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Η ψηφοφορία θα αποτύχει» ανέφερε επίσης Ρεπουμπλικανός Μάικ Λι. Ο Τσάρλι Ντεντ, ο επικεφαλής της ομάδας των μετριοπαθών, ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.
Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έσπασε το πρωί τη σιωπή του και προειδοποίησε τους βουλευτές για τις οδυνηρές συνέπειες που θα έχει η μεταρρύθμιση αυτή για τους Αμερικανούς. «Ανέκαθεν έλεγα ότι θα έπρεπε να προχωρήσουμε με θεμέλιο αυτόν τον νόμο. Θα υπάρχει πάντα δουλειά να κάνουμε για να μειωθεί το κόστος, να σταθεροποιηθεί η αγορά, να βελτιώσουμε την ποιότητα [της περίθαλψης] και να βοηθήσουμε εκατομμύρια Αμερικανών που παραμένουν ανασφάλιστοι. Αλλά θα πρέπει να εκκινούμε πάντα από ένα αξίωμα: κάθε αλλαγή στο σύστημα υγείας θα πρέπει να το καθιστά καλύτερο, όχι χειρότερο για τους Αμερικανούς εργαζομένους» τόνισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου εκατομμύρια Αμερικανοί ήταν αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας» υπενθύμισε, αναφέροντας ότι περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι ωφελήθηκαν από τον νόμο του. «Η διαπίστωση είναι σαφής: ο Νόμος περί Προσιτής Υγειονομικής Φροντίδας (ACA, η επίσημη ονομασία του Obamacare), κατέστησε την Αμερική ισχυρότερη» κατέληξε.
----------------------------------------------------------------------------------------
Σε διαθεσιμότητα Ισραηλινός αστυνομικός που ξυλοκόπησε Παλαιστίνιο οδηγό φορτηγού
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, 12:33
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε Ισραηλινός αστυνομικός, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να ξυλοκοπεί Παλαιστίνιο οδηγό φορτηγού στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο αστυνομικός εμφανίζεται να χτυπά τον οδηγό με το κεφάλι και τα χέρια, καθώς και με το πόδι στον χώρο της κοιλιάς. Άνδρες οι οποίοι εμφανίζονται για να υπερασπιστούν τον οδηγό δέχονται επίσης χτυπήματα από τον άνδρα της ισραηλινής αστυνομίας. Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του αστυνομικού «ντροπιαστική» και διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό. Το βίντεο δημοσιοποίηθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Israel Radio, ενώ σύμφωνα με όσα ακούγονται σε αυτό, ο αστυνομικός έγινε έξαλλος για τον τρόπο με τον οποίο ο Παλαιστίνιος οδηγός είχε σταθμεύσει το όχημά του.
--------------------------------------------------------------------------------
ΟΑΕΔ. Χανουν το επιδομα ανεργιας οσοι αρνουνται προταση για δουλεια.
---------------------------------------------------------------------------------------
Το ΔΝΤ επισημως. «Ζηταμε να ψηφισει τα μετρα και η ΝΔ».
-------------------------------------------------------------------------------
Εργοδοτες απαιτουν από τους εργαζομενους τους –και επιτυγχανουν- επιστροφη μερους του μισθου τους, όπως λενε οι (φοβισμενοι) εργαζομενοι και καταγγελουν οι συνδικαλιστες.
-------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ! ΒΟΗΘΗΣΤΕ!
ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ ΓΟΥΔΗ
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΦΙΛΑΘΛΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΘΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΜΑΖΩΝ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ!....
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ.
Ο ΝΕΟΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ/ΔΙΠΟΛΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ ΚΑΙ Η ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΓΟΥΔΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΝΩ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Δ ΤΟΥ 2011 ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ "ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ" ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΔΗΛ. ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥΣ 250.000 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ "ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 4 ΕΚ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΑΓΜΕΝΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΙΩΠΟΥΝ. ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΑΜΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η Ν.Δ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.
Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ! ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΦΟΣ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΠΟΥ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΘΗΝΑ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΞΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΜΙΝΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΔΗ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!
Δ.Σουλιωτης μέλος της "Διαδημοτικής για την προστασια του Υμηττου", Πολιτικός πρόσφυγας της διακτατορίας 1967-1974
--------------------------------------------------------------------------------
Ο Τομσεν δηλωσε στην Οξφορδη ότι θα χρειαστουν 20 χρονια (το 2037) για να επιστρεψει η Ελλαδα στα προ κρισης επιπεδα (του 2008).
--------------------------------------------------------------------------------
Στοπ στις σφαγες Κοσερ στην Καβαλα. Ο Εισαγγελεας δεν ενεκρινε τις τελετουργικες σφαγες που επροκειτο να γινουν στο Κοκκινοχωμα.
------------------------------------------------------------------------------
Μαθήτρια από το Αφγανιστάν με μαντίλα μετέφερε την Σημαία στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα! Το συμβάν πέρασε σχεδόν απαρατήρητο…
Πριν από μερικά χρόνια γύρω από τέτοιες προκλήσεις υπήρχε αντίδραση. Τώρα δεν μας κάνει καμία αίσθηση… Μας συνήθισαν να καταπίνουμε τα πάντα και να δεχόμαστε τα πάντα, όπως μας συνηθίζει ο Χειμώνας στο κρύο… Παλιότερα σε κάθε εθνική επέτειο, τα μεγάλα λαρύγγια του καθεστώτος και οι ύαινες του κοσμοπολιτισμού, κάθε απόχρωσης, ούρλιαζαν εναντίον των εθνικών παρελάσεων, της σημαίας κλπ.
Μια καταιγιστική πλύση εγκεφάλου προλείαινε ιδεολογικά και πολιτικά το έδαφος για τους απώτερους στρατηγικούς στόχους της ΥΠΕΡ-εθνικής ελίτ: Την ολική ισοπέδωση και... κατάργηση θεσμών, εθίμων, συμβόλων που αποτελούν συνεκτικούς ιστούς ιστορικότητας και σηματοδοτούν συλλογικά βιώματα κοινωνικής συνείδησης, αγωνιστικής μνήμης και εθνικής ταυτότητας.
Η ελληνική σημαία ήταν ένα από αυτά τα ιστορικά σύμβολα υπό διωγμό. Η απαξίωσή της περνούσε και μέσα από τη βαθμοθηρική χρησιμοποίησή της στις εθνικές επετείους, όπως και μέσα από την επιλογή αλλοδαπών σημαιοφόρων… Επιλογή ξένων και κυρίως ισλαμιστών αλλοδαπών για να κρατάνε την ελληνική σημαία σε εθνικές παρελάσεις και ιδιαίτερα σε εκείνες των επετείων της Επανάστασης του 1821…
Σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ο στόχος επετεύχθη… Σήμερα η εθνική επέτειος έχει γίνει ένα πολυπολιτισμικό σώου με σημαιοφόρους προσαρμοσμένους πλήρως στα «ιδανικά» και τις «αξίες» της πολυπολιτισμικής ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ (Νέα Τάξη). Σήμερα έχουμε και σημαιοφόρους με μαντίλες!!!
http://resaltomag.blogspot.gr/2017/03/blog-post_24.html
--------------------------------------------------------------------------------
Oπως διαβάζουμε σε σχετικό δελτίο Τύπου της ΛΑΕ: «Ο Παναγ. Λαφαζάνης, Γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ, και ο Ανδρέας Ζαφείρης είχαν μακρά συνάντηση και συζήτηση στα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα με τον Ευγκένι Μπελίσκι, βουλευτή του μετώπου της δημοκρατικής ουκρανικής αντιπολίτευσης, η οποία έχει 29 βουλευτές στην σημερινή Ουκρανική Βουλή». Ο συγκεκριμένος βουλευτής, έως το 2014 άνηκε στο (κεντροαριστερό) «Κόμμα των περιοχών», του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας, Β. Γιανουκόβιτς. Μετα απαγορευτικε, και οι βουλευτες του σχηματισαν το κομμα Μπλοκ Αντιπολιτευσης.
Επιπλέον, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, η ΛΑΕ παρουσιαστηκε στην εκπροσώπηση και των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς στην Ελλαδα, τουλάχιστον σ' ό,τι αφορά τη «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ», που παρουσία του Π. Λαφαζάνη εγκαινίασε τα γραφεία της Επίσημης Αντιπροσωπείας της στην Αθήνα. Μάλιστα, το συγκεκριμένο γεγονός παρουσιάζεται από τη ΛΑΕ ως «γεγονός με ιδιαίτερη πολιτική σημασία για τον αντιφασιστικό αγώνα των λαών της Ανατολικής Ουκρανίας».
-------------------------------------------------------------------------------
ΟΛΛΑΝΔΙΑ Αυξάνεται σταδιακά η ηλικία συνταξιοδότησης
Σταδιακή άνοδο της μέσης ηλικίας συνταξιοδότησης στην Ολλανδία την τελευταία δεκαετία καταγράφει η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας (CBS), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε προχτές. Το 2016 η μέση ηλικία συνταξιοδότησης ανήλθε στα 64,5 χρόνια, όπως και το 2015. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πιο πιθανό να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα, κατά μέσο όρο στα 63 χρόνια και 7 μήνες. Οι μεγαλύτεροι συνταξιούχοι προέρχονται από τον τομέα της αγροτικής οικονομίας και της αλιείας, κατά μέσο όρο στα 67 τους χρόνια.
Η μέση ηλικία συνταξιοδότησης έχει αρχίσει να αυξάνεται σταθερά από τις αρχές του 2000, που ήταν στα 61 χρόνια. Ενδεικτικά, ενώ το 2008 το 61% των εργαζομένων συνταξιοδοτήθηκαν μεταξύ των ηλικιών 60 - 63, σήμερα αυτό το ποσοστό έχει πέσει στο 15%. Μάλιστα, από το 2007 η ολλανδική κυβέρνηση άρχισε να ...«ενθαρρύνει» τους ανθρώπους να εργαστούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θεσπίζοντας αντικίνητρα, όπως τη σταδιακή κατάργηση φοροαπαλλαγών για όσους συνταξιοδοτούνταν πρόωρα.
Από το 2013 η ολλανδική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της λεγόμενης «ενεργού γήρανσης», θέσπισε σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη το 2015, στα 65 έτη και 9 μήνες το 2017, στα 66 έτη το 2018 και στα 67 έτη το 2021. Από το 2022 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα συνδεθεί με το προσδόκιμο ζωής. Πάντως η ολλανδική ένωση για την ιατρική της εργασίας (NVAB) σημειώνει πως η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης θα προκαλέσει προβλήματα, καθώς πολλοί Ολλανδοί δεν έχουν τη φυσική κατάσταση ώστε να μπορούν να δουλεύουν μετά τα 65.
-------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ενδείξεις για κλιμάκωση της σύγκρουσης
Κλιμακώνονται καθημερινά οι συγκρούσεις στα ανατολικά της Ουκρανίας, με τις δυνάμεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (φασιστικος στρατός και ναζιστικά παραστρατιωτικα τάγματα) να βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Χτες χτυπήθηκαν 4 σπίτια και ένα νοσοκομείο στην πόλη του Ντονέτσκ, χωρίς να αναφερθούν θύματα, ενώ στη Γιασινοβάταγια του Λουγκάνσκ σημειώθηκαν τριάντα επιθέσεις με άρματα μάχης. Με αφορμή αυτή την κλιμάκωση, ο επικεφαλής της ΛΔ του Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζακχαρτσένκο, σε τηλεοπτικό πρόγραμμα όπου απαντούσε σε ερωτήσεις πολιτών από περιοχές του Ντονέτσκ που είναι υπό τον έλεγχο της ναζιστικης ουκρανίας, ανέφερε ότι «η πιθανότητα επανάληψης στρατιωτικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας το αμέσως επόμενο διάστημα είναι πολύ μεγάλη». Επίσης, χαρακτηριστική είναι η απάντησή του ότι «κάνουμε μαζί με την Κριμαία όλες τις κινήσεις ώστε να υπάρξει μια πολυεπίπεδη ενοποίηση με τη Ρωσία».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη λίγο πριν τις 3 το πρωί σε μια αποθήκη πυρομαχικών του ναζιστικου "ουκρανικού" στρατού στην πόλη Μπαλακλίια κοντά στο Χάρκοβο στην Ανατολική Ουκρανία, που οι ναζιστικες "ουκρανικές" αρχές εξετάζουν ως υπόθεση σαμποτάζ. Εκεί βρίσκονταν πάνω από 138.000 τόνοι κυρίως οβίδων πυροβολικού, που χρησιμοποιούνταν στον ανεφοδιασμό των λεγόμενων «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων» στην Ανατολή, ενώ από τις αρχές δηλώνεται ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπινα θύματα. Ωστόσο, πάνω από 15.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και δημιουργήθηκε μια ζώνη ασφαλείας γύρω από τη στρατιωτική αποθήκη, γιατί συνεχώς προς διάφορες κατευθύνσεις έσκαγαν βλήματα.
Δολοφονία πρώην Ρώσου βουλευτή στο Κίεβο
Επίσης, χτες το πρωί στο κέντρο του Κιέβου, κοντά στην είσοδο κεντρικού ξενοδοχείου, δολοφονήθηκε ο πρώην βουλευτής του ρωσικού κοινοβουλίου Ντένις Βορονένκοφ. Αμέσως, ο ναζιστης «πρόεδρος» της ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, έσπευσε να δηλώσει ότι η δολοφονία «είναι μία ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας εκ μέρους της Ρωσίας, την οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων ο Βορονένκοφ». Αυτούς τους ισχυρισμούς απέρριψε η ρωσική πλευρά, με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντ. Πεσκόφ, να κάνει λόγο για «παραλογισμούς» και να καλεί την ναζιστικη ουκρανική πλευρά να διαλευκάνει σύντομα την υπόθεση.
Ο δολοφονηθείς ήταν έως τις εκλογές του 2016 βουλευτής του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας (παντρεμένος με την επίσης βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος του Βλ. Πούτιν «Ενιαία Ρωσία», Μαρία Μαξάκοβα - Ινγκεμπερς, τραγουδίστρια της όπερας). Στη συνέχεια και οι δύο απέτυχαν να επανεκλεγούν και από το Δεκέμβρη διέφυγαν στην Ουκρανία, όπου και πήραν την ουκρανική υπηκοότητα. Ο Βορονένκοφ ήταν υπό έρευνα για κατάληψη και ιδιοποίηση ενός κτιρίου στο κέντρο της Μόσχας, αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων, και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του, ενώ κατέθετε και στον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας, Γιούρι Λουτσένκο, κατά του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, στην υπόθεση δίωξης του τελευταίου για «εσχάτη προδοσία». Σύμφωνα με διαρροές, είχε καταθέσει ότι «ο Γιανουκόβιτς είχε συμφωνήσει να αφήσει ρωσικές στρατιωτικές μονάδες να διεισδύσουν στην Ουκρανία, κάτι που διευκόλυνε την "προσάρτηση" της Κριμαίας από τη Ρωσία». Στο περιστατικό στο Κίεβο ανταλλάχτηκαν πυροβολισμοί με τους σωματοφύλακες του πρώην βουλευτή και ο άνθρωπος που τον εκτέλεσε τραυματίστηκε θανάσιμα και υπέκυψε στο νοσοκομείο. Φέρεται να είναι Ουκρανός υπήκοος και μπλεγμένος σε μαφιόζικα κυκλώματα «ξεπλύματος» χρήματος. Ενας από τους σωματοφύλακες, επίσης, έχει τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύεται.