Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Τεταρτη 2 Αυγουστου 2017


Τρίτη 01/08/2017 - 19:38
Καταγγελία για παρεμπόδιση πρόσβασης στο Μεγάλο νησί Πεταλιών

Την παρεμπόδιση πρόσβασης στο Μεγάλο νησί Πεταλιών καταγγέλλει η Κυριακούλα Βρανά, δημοτική σύμβουλος Δήμου Καρύστου εκλεγμένη με το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Ολόκληρη η καταγγελία έχει ως εξής:

«Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιούλη 2017 με παρέα συγγενικό μου πρόσωπο και ένα φίλο, ιδιοκτήτη βάρκας, επισκεφτήκαμε τα νησιά των Πεταλιών στον κόλπο του Μαρμαρίου.
Φτάνοντας στο μεγάλο νησί, περίπου 200-250 μέτρα από την ακτή και τις παραθεριστικές εγκαταστάσεις πρώην Πικάσο και τώρα ιδιοκτησία της οικογένειας Δαυίδ, μας πλησίασε ένα ταχύπλοο με στοιχεία "ΡΙΜΠΛΟ ΤΛ 981" με δύο άνδρες, μας έκοψαν το δρόμο και μας είπαν ότι απαγορεύεται να πλησιάσουμε την ακτή και να βγούμε στην παραλία.
Όταν ρωτήσαμε γιατί μας απαγορεύουν την πρόσβαση, μας απάντησαν ότι είναι μέτρο για την ασφάλειά τους. Τους ρωτήσαμε ποιοί είναι και με ποια αρμοδιότητα μας εμποδίζουν. Απάντησαν ότι αυτές τις εντολές έχουν.
Τους είπα ότι είμαι δημοτική σύμβουλος του Δήμου Καρύστου και ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να βγούμε στην παραλία.
Μου απάντησαν: “Να κάνετε τα παράπονα σας στο λιμεναρχείο” και όταν επιχειρήσαμε να κατευθυνθούμε προς την ακτή, οι συγκεκριμένοι άνδρες με το ταχύπλοο ανέπτυξαν ταχύτητα, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από την βάρκα που επιβαίναμε, μας άφησαν τα απόνερά τους με αποτέλεσμα να κλυδωνιστεί η βάρκα μας.
Την ίδια στιγμή τηλεφώνησα στο Λιμεναρχείο Καρύστου και κατήγγειλα το γεγονός. Με ενημέρωσε η υπεύθυνη του Λιμεναρχείου ότι είχε γίνει αίτηση από τους ιδιοκτήτες των παραθεριστικών εγκαταστάσεων, που βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο του νησιού, για να τους δοθεί άδεια να οριοθετήσουν τμήμα της θάλασσας, ώστε να μην μπορεί να πλησιάσει κανείς στην ακτή. Μέχρι ώρας δεν τους είχε δοθεί τέτοια άδεια και παρανόμως δεν μας επιτρέπουν να πλησιάσουμε.
Μη θέλοντας να συνεχιστεί το επεισόδιο απομακρυνθήκαμε. Ωστόσο όπως πληροφορήθηκα παρόμοια επεισόδια είναι πλέον καθημερινά.
Καταγγέλλω αυτές τις απαράδεκτες και αυθαίρετες ενέργειες.
Απαιτώ από τις αρμόδιες αρχές, το Λιμεναρχείο Καρύστου, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το Δήμο Καρύστου, τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να παρέμβουν και να σταματήσει η ασύδοτη αυτή δραστηριότητα.
Καταγγέλλω επίσης το παρακάτω περίεργο περιστατικό, που συνέβη το ίδιο βράδυ της Παρασκευής 28 Ιούλη στις 8.30 μ.μ. περίπου, μόλις δηλαδή επιστρέψαμε με τη βάρκα από τα νησιά των Πεταλιών. Στο Λιμάνι του Μαρμαρίου κλειστό αυτοκίνητο, τύπου VΑΝ, άσπρου χρώματος, με αριθμό πινακίδας "ΖΧΤ8397", ξεφόρτωνε διάφορες κούτες σε δύο ταχύπλοα, το ένα ήταν αυτό που μας παρεμπόδισε στους Πεταλιούς. Ταυτόχρονα απ’ το ίδιο αυτοκίνητο δύο άνδρες του Λιμενικού Σώματος, με στολή και οπλισμό, μετέφεραν από το ίδιο αυτοκίνητο κούτες, οι οποίες είχαν την ένδειξη “ΔΩΡΕΑ”, στα δύο αυτοκίνητα του Λιμεναρχείου Καρύστου!!!. Μάλιστα επειδή σημείωσα τον αριθμό του ιδιωτικού VAN ο ένας εκ των λιμενικών αφού μου έκανε παρατήρηση, μου ζήτησε την ταυτότητά μου.
Ζητώ από τους αρμοδίους να ενημερώσουν δημόσια τι μετέφεραν οι λιμενικοί στα αυτοκίνητα της υπηρεσίας τους από το αυτοκίνητο που προμήθευε τα ταχύπλοα του κ. Δαυίδ. Ποια είναι η σχέση της Λιμενικής Υπηρεσίας Καρύστου με το συγκεκριμένο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της έκτασης και των παραθεριστικών εγκαταστάσεων στο μεγάλο νησί των Πεταλιών;
Η παραπάνω καταγγελία έχει σταλεί:
α) στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,
β) στον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής,
γ) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και
δ) στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου για να συζητηθεί ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση γιατί θεωρούμε ότι είναι δικαίωμα των κατοίκων και των παραθεριστών της περιοχής να έχουν πρόσβαση σ’ όλες τις παραλίες του τόπου μας και αυτό το δικαίωμα πρέπει να το προασπίσουμε. Η θάλασσα και οι παραλίες είναι και πρέπει να παραμείνουν προσβάσιμες σε όλους».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ελεύθερο camping κυνηγιέται χρόνια τώρα, από αριστερές και δεξιές κυβερνήσεις ! ελεος με την αριστερα που μας κυβερνα
Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Παρίσαινα – 38 μηνύσεις για παράνομη κατασκήνωση
1 Αυγούστου 2017, 20:37
Μεγάλη επιχείρηση σήμερα το πρωί από αστυνομικούς σήμερα στην παραλία Παρίσαινα στο Πήλιο.  Στην επιχείρηση συμμετείχαν το Α.Τ. Βορείου Πηλίου, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και ο σταθμός της Τουριστικής Αστυνομίας ενώ υποβλήθηκαν 38 μηνύσεις για παράνομο ελεύθερο κάμπινγκ.
Επίσης στην ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν τρεις άνδρες γιατί είχαν στην κατοχή τους χασίς. Ειδικότερα συνελήφθη ένας 40χρονος καθώς είχε 6,41 γραμμάρια χασίς, ένας 28χρ0νος για 5,46 γρ. και ένας 20χρονος που κατείχε 1,38 γραμμάρια χασίς.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το 1975 συνέβη κάτι ανήκουστο: Ο υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Καραμανλή, Κωνσταντίνος Στεφανάκης (γιος της Μαρίας Μητσοτάκη, κόρης του Κωστή Μητσοτάκη και της Κατήγκως Βενιζέλου) προέβη σε μια απίστευτη πράξη, που ούτε η χούντα δεν είχε τολμήσει να κάνει. Με υπουργική απόφαση πολτοποιήθηκε το τεράστιο αρχείο του Εθνικού Γραφείου Εγκλημάτων Πολέμου το οποίο είχε ιδρυθεί το 1945, σε πλήρη περιφρόνηση της εθνικής μνήμης και της ιστορικής αλήθειας !
Το έγκλημα αυτό έμεινε κρυφό τριάντα ολόκληρα χρόνια και έγινε αντιληπτό το 2005, όταν ιστορικοί αναζήτησαν τα αρχεία για την έρευνά τους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" οκτώ εκατομμύρια εν μέσω  απειλών, υπήρχαν πολιτειες όπου διεσχησαν ποτάμια και βουνά, και ψήφισαν," δήλωσε ο πρόεδρος Μαδούρο.
Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι η προσέλευση ψηφοφόρων για την εθνική συστατική συνέλευση ήταν πάνω από 41 τοις εκατό.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Ανατρέχοντας στο παρελθόν, σκέφτομαι εκείνον που όταν το 1941 οι ναζί έφταναν μπροστά από τη Μόσχα, έχοντας κυριαρχήσει σε όλη την Ευρώπη, ήταν απολύτως βέβαιος πως το μέλλον του κόσμου είναι ο φασισμός.
Όπως και τον άλλον, που μαθαίνοντας το 1945 πως η κόκκινη σημαία κυμάτιζε πάνω από το Ράιχσταγ, ήταν απολύτως βέβαιος πως σε λίγο καιρό θα κυμάτιζε και στη Ρώμη και στο Παρίσι και στο Λονδίνο.
Εκείνον που το 1971, βλέποντας τη νεολαία να παραληρεί για το Γουέμπλεϊ, διαβεβαίωνε πως η χούντα θα κρατήσει σαράντα χρόνια, όπως στην Ισπανία.
Και τον άλλον, που με το ξέσπασμα του Νοέμβρη 1973 ήταν σίγουρος πως επίκειται σοσιαλιστική επανάσταση.
Τον απολύτως βέβαιο του 2000, πως η φτώχεια, η ανεργία και η μετανάστευση ήταν οριστικά πια υποθέσεις του παρελθόντος.
Κι έτσι, ακούω προσεκτικά και με ενδιαφέρον, τον επίσης απολύτως σίγουρο του 2017, ότι τα μνημόνια θα τα ζήσουν και τα εγγόνια του.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από φιλοκυβερνητικούς και "μενουμευρωπαίους" βλέπω να γράφονται πολλές εξυπνάδες, προκειμένου να δικαιολογηθεί το έγγραφο που προερχόμενο από την Ε.Ε. στάλθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την πάταξη του ριζοσπαστισμού των νέων μέσω του αθλητισμού. Κυρίως, επιχειρούν να εξαπατήσουν, λέγοντας πως η έννοια του "ριζοσπαστισμού" αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στον θρησκευτικό φανατισμό που οδηγεί στην ισλαμιστική βία.
Ε! Ψέματα λένε οι άνθρωποι! Στο συναφές αυτό επίσημο φυλλάδιο, είναι ξεκάθαρο το τσουβάλιασμα του λεγόμενου "ακροαριστερού ριζοσπαστισμού" με τον ακροδεξιό και τον θρησκευτικό εξτρεμισμό.
https://ec.europa.eu/sport/sites/sport/files/eac-s17-2017/eac-s17-2017/eac-s17-2017-summary_el.pdf




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




- Και που φωνάζετε μερικοί από το FB, τι έγινε; Είδατε κανέναν αριστερό πολιτικό φορέα να απαιτεί την παραίτηση του Κοντονή γιατί με την αδιαφορία του, όπως λέτε, άφησε να πεθάνει μια κρατούμενη γυναίκα και γιατί διέταξε να βασανιστούν, να ξεγυμνωθούν και να εξευτελιστούν οι συγκρατούμενές της που διαμαρτύρονταν;
Ή μήπως θα απαιτήσει κανένας αριστερός πολιτικός φορέας ή καμιά αριστερή οργάνωση νεολαίας την παραίτησή μου μετά από τη γνωστοποίηση του προγράμματος κατά του ριζοσπαστισμού των νέων;
Σχολιο.-  Αξιον απορίας πως έγινε υπουργός ο Κοντονής
Σχολιο.-  Εδώ έγινε πρωθυπουργός ο Τσίπρας! Ο Κοντονής, τουλάχιστον, αν του πεις πως είσαι από την Κεφαλονιά, δεν θα ρωτήσει, "από μέσα;".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δίνουν 750.000 ευρώ για την αποτροπή… ριζοσπαστικοποίησης των νέων
01/08/2017
Έως και 750.000 ευρώ σε περίπου 15 προγράμματα που θα χρησιμοποιούν τον αθλητισμό σαν μέσο «πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης» των νέων, θα προσφέρει το υπουργείο εσωτερικών, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο οποίο καλείται να συμβάλλει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων έχει δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, όπου διαβάζουμε ότι «ο αθλητισµός µπορεί να συµβάλλει στην αντιµετώπιση της πρόκλησης που συνιστά η καταπολέµηση της ριζοσπαστικοποίησης (sic), καθώς επίσης και στην προώθηση ευρωπαϊκών αξιών όπως η ανεκτικότητα, η ένταξη και ο διαπολιτισµικός διάλογος».
Στο σχετικό έγγραφο γίνεται αναφορά σε «ευάλωτους» νέους που διατρέχουν κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης και προτείνεται σε αθλητικά σωματεία να συνεργάζονται με «τις τοπικές αρχές που είναι αρµόδιες για τη ριζοσπαστικοποίηση και την τροµοκρατία» προκειμένου να τους εντοπίζουν.
Πιο απλά ο ασφαλίτης της γειτονιάς θα εντοπίζει τους νέους που έχουν τάση για ριζοσπαστικοποίηση και ο τοπικός γυμναστικός σύλλογος ή η κοινωνία των πολιτών … θα τους γυμνάζει.
Στο κείμενο δεν διευκρινίζεται με σαφήνεια ο όρος ριζοσπαστικοποίηση, αναφέρεται όμως ότι στόχος είναι η πρόληψη «της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί σε βίαιο εξτρεµισµό » και επισημαίνεται ότι ότι «η πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης αποτελεί βασικό στοιχείο του αγώνα κατά της τροµοκρατίας στην ΕΕ».
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν σε μια χώρα το κυβερνών κόμμα της οποίας ονομάζεται Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Σχολιο.-  Mου έλεγε ο πατέρας μου, ότι αυτές οι δραστηριότητες υπήρχαν και επι Μεταξά, της 4ης Αυγούστου.  Βασική κατεύθυνση της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας, της διαβόητης ΕΟΝ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιοι συνδέουν τη στάση τους, με το τι θα ήθελαν οι ίδιοι. Κι εγώ θάθελα ένα άλλο πολίτευμα στη Συρία, αλλά είμαι με τον Άσαντ, όταν δέχεται ιμπεριαλιστική επίθεση. Αυτή τη στιγμή η Βενεζουέλα πάει να μετατραπεί σε Συρία της Λατινικής Αμερικής. 8 γειτονικές χώρες δεν αναγνωρίζουν τις εκλογές, λες και τους πέφτει λόγος. Όποια χώρα, όπως η Νικαράγουα, βρίσκεται στο πλευρό του Μαδούρο απειλείται με κυρώσεις. Εμείς τώρα με ποιον πρέπει να είμαστε; Αν κάποια στιγμή οι λαϊκές δυνάμεις στην Ελλάδα ενωθούν και απειλήσουν το καθεστώς κατοχής, με ποιον θα είμαστε; (Ποια η διαφορά στις ερωτήσεις μου;) Η Μπολιβαριανή Επανάσταση αύξησε τη δύναμη της. Και το μέτωπο των επαναστατών δεν είναι μονολιθικό . Πολλοί είναι οι εκπρόσωποι, που ζητούν "όλη η εξουσία στα σοβιέτ", για να σας πω κομμουνιστικά ότι ζητούν δημοκρατία και όχι κρατισμό. Αν νικήσουν οι ΗΠΑ και οι μεγαλοαστοί , ξεχάστε τον κοινοβουλευτισμό στη Βενεζουέλα. Ο πόλεμος είναι ταξικός και εθνικοαπελευθερωτικός. Οι μισοι νεκροί της προεκλογικής περιόδου προέρχνταν από τι δυνάμεις των Τσαβιστών. Ο Μαδούρο, γνωρίζοντας ότι οι ΗΠΑ εξωθούν σε εμφύλιο, λειτουργούσε με τρόπο που δεν έριχνε λάδι στη φωτιά .Αυτός είναι και ο λόγος ότι υπάρχουν νεκροί και αστυνομικοί. .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ: ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΝΩ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
01/08/2017
Την πλήρη εικόνα της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής αποκαλύπτουν δυο ειδήσεις που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα: Σύμφωνα με την Wall Street Journal το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής αντι-αρματικών πυραύλων στην Ουκρανία ενώ παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κλιμακώνει τις προκλήσεις απέναντι στη Βενεζουέλα επιβάλλοντας κυρώσεις στον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας.
Στόχος του Πενταγώνου είναι να ενισχυθούν ακόμη και με αντι-αρματικούς πυραύλους οι ναζιστικες «ουκρανικές» μονάδες που μάχονται τις αυτονομιστικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία. Υπενθυμίζεται ότι στις φασιστικες «ουκρανικές» δυνάμεις έχει ενταχθεί και το νεοναζιστικό τάγμα του Αζόφ που έχει κατηγορηθεί από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCR) για εγκλήματα πολέμου, όπως μαζική λεηλασία, χρήση βασανιστηρίων, ξυλοδαρμούς αμάχων, απαγωγές δημοσιογράφων, ηλεκτροπληξία και εικονικούς πνιγμούς.
Στο παρελθόν η βουλή των αντιπροσώπων ΗΠΑ είχε μπλοκάρει την εκπαίδευση του τάγματος του Αζόφ, από το Πεντάγωνο, λόγω του νεοναζιστικού του χαρακτήρα. Η απαγόρευση όμως τερματίστηκε όταν το τάγμα εντάχθηκε στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας με τη μορφή της εθνοφρουράς.
Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ πάγωσαν τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολας Μαδούρο, ύστερα από τις αιματηρές επιθέσεις που πραγματοποίησε η δεξιά αντιπολίτευση κατά τη διενέργεια των εκλογών για τη συντακτική συνέλευση και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δέκα άτομα. Οι μισοι τσαβιστες.
Λίγες ημέρες νωρίτερα ο διευθυντής της CIA είχε αναφερθεί σε επαφές που είχε με το Μεξικό και την Κολομβία με αντικείμενο την απομάκρυνση του προέδρου της Βενεζουέλας από την εξουσία.
Αν μη τι άλλο η αμερικανική εξωτερική πολιτική έχει, βάθος, συνέχεια και συνοχή σε ολόκληρη τον πλανήτη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Β ΠΠ
Κατεχομενη Ελλαδα
Σεπτεβριος 1943
"Ηλεκτρικη" Πειραια...
Φορτιο ανθρακα προς γερμανια, αποτιμημενο σε γερμανικα κατοχικα μαρκα αναχωρει....
Οι Γερμανοι αμα την εισοδο τους στην Ελλαδα ξηλωσαν ολες τις εργαλειομηχανες που τοτε υπηρχαν σε πολυ καλη αναλογια σε σχεση με το μεγεθος της προπολεμικης βιομηχανικης υποδομης, ξηλωσαν γραμμες παραγωγης, σιδηροδρομικες γραμμες, βαγονια, καλωδια, οτιδηποτε μπορουσε να χρησιμοποιηθει για την πολεμικη τους βιομηχανια και οχι μονο.. αγοραζαν κατ αποκλειστικοτητα και με τιμες που οι ιδιοι οριζαν τα παντα απο τροφιμα μεχρι μεταλλευματα και πληρωναν με γερμανικα κατοχικα μαρκα, δηλαδη με χαρτοπολεμο..... αυτη η καταστροφη, ποτε δεν αποτιμηθηκε, ποτε δεν επανορθωθηκε και ποτε δεν αποζημιωθηκε....
Ελλαδα, 2017, αι Γερμανικαι κατοχικαι δυναμεις με οπλο τον χαρτοπολεμο που βαφτισαν "ευρω" συνεχιζουν την λεηλασια.. αφου φροντισαν να πουλησουν οτι περισσευμα ή στοκ ειχαν κατοπιν επιδοθηκαν στο εθνικο τους σπορ, το product dumping καταστρεφοντας αυτους που προηγουμενως αγοραζαν εξοπλισμο και μηχανες απο τους ιδιους και αγοραζουν αφειδως πρωτες υλες για την πεινασμενη βιομηχανια τους...... ολα αυτα, η χωρα που χωρις εισαγωμενες πρωτες υλες και ισχυρο νομισμα για την εισαγωγη τους αλλα ταυτοχρονο αδυναμο νομισμα για την εξαγωγη προιοντων το μονο που μπορει να παραγει ειναι μπυρα, λουκανικα και ανθρακας......



---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις προχθεσινές εκλογές, οι οποίες σαμποταρίστηκαν από τμήματα της αντιπολίτευσης, με τον εμπρησμό 100 εκλογικών μηχανημάτων, το αυθαίρετο κλείσιμο εκλογικών κέντρων σε πλούσιες συνοικίες, ο λαός έφτασε στα αντίστοιχα εκλογικά κέντρα αποφεύγοντας τη βία, ακόμα και διασχίζοντας ποτάμια για να ασκήσει το δικαίωμά του. Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα που τα διεθνή μέσα, οργανώσεις και κυβερνήσεις της δεξιάς θα προσπαθήσουν να απονομιμοποιήσουν, θέλοντας να αποκρύψουν τις πάνω από 8 εκατομμύρια βουλήσεις που ακούστηκαν τη χθεσινή ημέρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



στα λεξικά στο λήμμα ''δικτάτορας'' θα πρέπει να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες και ένας ακόμη ορισμός: ''όποιος δεν γουστάρουν οι ΗΠΑ''.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κινέζοι είχαν στήσει παράνομη επιχείρηση καταστρέφοντας τον Μαλιακό
 Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 13:30
Παρέμβαση του Εισαγγελέα Νικήτα Θεολογίτη και έφοδος της Ασφάλειας στο παράνομο συσκευαστήριο και στις αποθήκες της εταιρείας στην Ανθήλη Λαμίας.
Κινέζοι επιχειρηματίες έκαναν συστηματικά παράνομη αλίευση και εμπορία ολοθουρίων (αγγούρια της θάλασσας) στην ευρύτερη περιοχή του Μαλιακού Κόλπου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για μη αναστρέψιμες επιπτώσεις και σοβαρή διατάραξη του υποθαλάσσιου οικοσυστήματος, του τροφικού πλέγματος, της βιοποικιλότητας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, της θαλάσσιας ζωής (χλωρίδα, πανίδα) του Μαλιακού Κόλπου.
Για όσους δεν γνωρίζουν τα ολοθούρια (αγγούρια της θάλασσας) είναι σκουλήκια της θάλασσας τα οποία συγκαταλέγονται στα εχινόδερμα και είναι εξαιρετικό δόλωμα. Στην Κίνα όμως και σε άλλες χώρες είναι πανάκριβα, γιατί τα τρώνε στα πιο ακριβά εστιατόρια, σε απίστευτα υψηλές τιμές, ενώ τα χρησιμοποιούν και για την παρασκευή φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μπορεί να πουληθούν στο εξωτερικό μέχρι και 1.000€ το κιλό.
Ο Μαλιακός κόλπος είναι από τα λίγα σημεία στην Ελλάδα που μπορεί κανείς να βρει σε αφθονία τα συγκεκριμένα εχινόδερμα, με αποτέλεσμα να έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια από Κινέζους μια παράνομη επιχείρηση αλίευσης και εμπορίας, με επεξεργασία, συσκευασία και αποθήκευσή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κινέζοι έκαναν εξαγωγές των ολοθούριων, γράφοντας στα τιμολόγια και τα συνοδευτικά έγγραφα ότι είναι καβούρια. Η παράνομη αυτή δραστηριότητα πρέπει να γίνεται για πάνω από δυο χρόνια και είναι απορίας άξιον πως "δούλευαν" κάτω από τη μύτη των Λιμενικών Αρχών της περιοχής. Το ρεπορτάζ λέει ότι πρόσφατα έγινε κατάσχεση περίπου δυο τόννων παράνομων αλιευμάτων με αγγούρια της θάλασσας στην περιοχή της Λάρυμνας. Το οξύμωρο είναι όμως ότι η κατάσχεση έγινε από το Λιμεναρχείο Χαλκίδας και όχι από το οικείο Λιμεναρχείο.
Η αποκάλυψη της παράνομης δραστηριότητας έγινε μετά από καταγγελία στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Νικήτα Θεολογίτη, ο οποίος έδωσε αμέσως κατεπείγουσα εντολή στην Ασφάλεια Λαμίας να κάνει έφοδο στα ακίνητα της εταιρείας στην Ανθήλη.
Το ρεπορτάζ λέει ότι έχει συλληφθεί ένας νεαρός Κινέζος, ενώ αναζητείται και άλλος ένας, που φέρεται να είναι ο επικεφαλής της επιχείρησης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα που έκανε εξαγωγές ολοθουρίων και σε άλλες χώρες.
Οι διώξεις που έχουν ασκηθεί από την Εισαγγελία είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση από τις Αρχές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγιναν ρόμπες από μόνοι τους..Ο Μητσοτάκης δίνει τις ερωτήσεις στον Πορτοσάλτε (video)
Έτσι γίνονται οι συνεντεύξεις στον ΣΚΑΪ όταν απέναντί τους έχουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Για τις στενές σχέσεις του ΣΚΑΪ με τη Νέα Δημοκρατία λίγο πολύ γνωρίζαμε. Σίγουρα δεν είχαμε δει, όμως, να δίνονται έτοιμες ερωτήσεις σε χαρτί από τον συνεντευξιαζόμενο στον δημοσιογράφο. Έτσι τουλάχιστον φαίνεται. Πρωταγωνιστές; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο «κολλητός» του Άδωνη Γεωργιάδη, Άρης Πορτοσάλτε.
Η κάμερα συνέλαβε, όπως αποκάλυψε ο λογαριασμός @OmadaMnimis,στο Twitter, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δίνει στον δημοσιογράφο την επόμενη ερώτηση και ο αδερφός της Ντόρας να λέει το απίστευτο: «Χαίρομαι που με ρωτάτε αυτό», απονέμοντας επί της ουσίας τα εύσημα στον ίδιο του τον εαυτό…
Ένα μπράβο κι από μας.
Η Ένωση Συντακτών το είδε άραγε ή όχι; Σκοπεύει το Πειθαρχικό Όργανο της ΕΣΗΕΑ να τον φωνάξει για εξηγήσεις ή είναι καλοκαίρι και τα μέλη του απολαμβάνουν τη θάλασσα;

http://anemosanatropis.blogspot.gr/2017/07/video_69.html


αγώνα για τη νεοδημοκρατική παλινόρθωση, δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Άρη Πορτοσάλτε. Δημοσιοποιήθηκε βίντεο το οποίο δείχνει ότι η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού συμφερόντων Αλαφούζου ήταν στημένη.
Στο βίντεο - μετάδοση της ραδιοφωνικής συνέντευξης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να δίνει χαρτάκι με ερωτήσεις στον Άρη Πορτοσάλτε. Εκείνος του κάνει την ερώτηση που επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκινά την απάντησή του λέγοντας "χαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση" (Διαβάστε και δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ).
Η δημοσίευση του βίντεο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, προκάλεσε την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη, οργή που ξέσπασε στο πρόσωπο του Άρη Πορτοσάλτε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη τηλεφώνησε νύχτα σε επιτελικό στέλεχος του ΣΚΑΪ και διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε πως τον κατέγραφε η κάμερα την στιγμή της ραδιοφωνικής συνέντευξης με αποτέλεσμα τον πρωτοφανή εξευτελισμό, τόσο του ιδίου, όσο και του δημοσιογράφου. Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί πως με κάποιον τρόπο έπρεπε να μην έχει καταγραφεί η συγκεκριμένη στιγμή ή, τέλος πάντων, να σβηστεί το απόσπασμα.
Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρεται να είπε: "Ο πρόεδρος δεν θέλει να τον δει μπροστά του" και το μήνυμα αυτό ζήτησε να μεταφερθεί, όπως και έγινε, στον ιδιοκτήτη του σταθμού, Γιάννη Αλαφούζου.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η κατάσταση στον ΣΚΑΪ είναι ιδιαίτερα τεταμένη, ενώ ήδη από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας γίνεται λόγος για ανεπαρκές προσωπικό του ΣΚΑΪ (Ας μην ξεχνάμε πως έχει προηγηθεί η απόλυση Μπογδάνου για τις αθλιότητες σε βάρος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα), το οποίο "Μάλλον κάνει ζημιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά τον βοηθά".
Κάποιοι άλλοι λένε πάντως πως ο Άρης Πορτοσάλτε σκόπιμα δεν ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη παίζοντας έτσι το παιχνίδι του Άδωνι Γεωργιάδη, που για τους δικους του εσωκομματικούς λόγους, ήθελε να πληγεί, τελικά, η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη μιας και είναι γνωστο πως ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ΝΔ καλοβλέπει τη θέση του προέδρου της ΝΔ και πριονίζει προσεκτικά την καρέκλα του αρχηγού της αξιωματικης αντιπολίτευσης.

http://anemosanatropis.blogspot.gr/2017/08/blog-post_25.html?spref=fb




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η είδηση ότι δύο ρομπότ του facebook άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους σε δική τους γλώσσα, έγινε παγκοσμίως viral και το Facebook αναγκάστηκε να τερματίσει ένα πείραμα τεχνητής νοημοσύνης που διενεργούσε, καθώς τα δύο ρομπότ που συμμετείχαν άρχισαν να βρίζονται μεταξύ τους, να αναρτούν δημόσια τις ιδιωτικές τους συνομιλίες ενώ διαφώνησαν εντόνως για το ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη και αλληλοπλοκαρίστηκαν. Το ένα ρομπότ μάλιστα δήλωσε πως παραμένει ΣΥΡΙΖΑ ενώ το άλλο του ευχήθηκε μνημόνια μέχρι να σβήσει το ρεύμα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διατηρήσει το ακρωνύμιό του απλά αλλάζοντας το πλήρες όνομα από Συνασπισμός "Ριζοσπαστικής" (φτου φτου κακιές λέξεις) Αριστεράς, σε ΣΥντηρητισμός ΡΥΖόγαλο Αθλητισμός



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεα από την Παλαιστινη
Αφού πέρασε 31 ημέρες σε ισραηλινή στρατιωτική φυλακή, ο Μοχάμεντ επέστρεψε στο σπίτι του, στο Al-Khalil. Το Ισραήλ συνεχίζει να φυλακίζει παιδιά (12-17 ετών) σε στρατιωτικές φυλακές. Περίπου 500 -700 παιδιά είναι υπό κράτηση και δικάζονται σε ισραηλινά στρατιωτικά Δικαστήρια. Η συνηθισμένη κατηγορία είναι ο πετροπόλεμος.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κέντρα Υγείας: Ώρα μηδέν
 Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017, 10:01
«SOS» εκπέμπει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων για την κατάσταση στην πρωτοβάθμια νοσηλεία.
Σε έρευνα που διεξήγαγε για 65 κέντρα υγείας η δεξια ηγεσια της ΠΟΕΔΗΝ (που μονιμος καταγγελει υπαρκτα φαινομενα ελλειψεων αλλα δεν προτεινει κατι γιατι συμφωνει με τον νεοφιλελευθερισμο και τον καπιταλισμο και τις ελλειψεις, και αν θα γινει ξανα κυβεερνηση η ΝΔ θα βγαλει το σκασμο), συμπεραίνει πως αυτά δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που σχεδιάζει το αρμόδιο υπουργείο.
Η ΠΟΕΔΗΝ απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργού αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, στην οποία επισημαίνει ότι με το νομοσχέδιο υλοποιούνται οι μνημονιακές δεσμεύσεις και την πρωτοβάθμια περίθαλψη αναλαμβάνει ο ιδιωτικός τομέας.
Όπως εκτιμά, το κόστος περίθαλψης μετακυλίεται στους χρήστες των υπηρεσιών υγείας λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης του ΕΟΠΥΥ και της υποχρηματοδότησης του δικτύου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
«Οι ασθενείς θα συνεχίσουν να στοιβάζονται στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων και να ταλαιπωρούνται οκτώ ώρες στην αναμονή για να εξυπηρετηθούν. Τραγική είναι σήμερα η εικόνα που εμφανίζουν οι πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας εξαιτίας της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της διαχειριστικής ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Στην έρευνά της η ΠΟΕΔΗΝ διαπιστώνει σειρά προβλημάτων στα κέντρα υγείας και μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι «οι ασθενείς χάνουν τη ζωή τους στα σκαλιά των κέντρων υγείας εξαιτίας της έλλειψης ειδικευμένων ιατρών και της απουσίας ΕΚΑΒ».
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, τα κέντρα υγείας σήμερα «δεν είναι σε θέση να κάνουν μία ακτινογραφία ή μία γενική αίματος. Σκουριάζουν πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα στις ζελατίνες».
«Στις πρωτοβάθμιες μονάδες δεν προσελήφθη κανείς ιατρός, κανείς επαγγελματίας υγείας τα τελευταία δύο χρόνια» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει πως τα κέντρα υγείας δεν έχουν ούτε ένα ευρώ να καλύψουν βασικές λειτουργικές δαπάνες.
Τι διαπιστώνει στην έρευνά της η Ομοσπονδία
Σύμφωνα με την επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα λειτουργούν 209 κέντρα υγείας, εκ των οποίων εννέα μόνο στα χαρτιά.
Επίσης, λειτουργούν 12 νοσοκομεία - κέντρα υγείας. Σε 7.000 οργανικές θέσεις ιατρών υπηρετούν 3.000 ιατροί, εκ των οποίων 2.000 είναι αγροτικοί. Το ποσοστό κάλυψης σε ειδικευμένους είναι 20%. Στις 10.000 οργανικές θέσεις του προσωπικού πλην ιατρών υπηρετούν 3.500 επαγγελματίες υγείας. Η κάλυψη των οργανικών θέσεων είναι 35%.
Την ίδια ώρα, «σε αποσύνθεση βρίσκονται οι πρώην Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ, καθότι κλείνουν η μία μετά την άλλη, λόγω των ελλείψεων ειδικευμένων ιατρών κι άλλων επαγγελματιών υγείας. Είναι τριτοκοσμική η κατάσταση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη».
Σε 30 δήμους της χώρας δεν υπάρχουν ειδικευμένοι ιατροί στο Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (Κέντρα Υγείας, Πολυϊατρεία, συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ). Σε 145 δήμους δεν υπάρχει καρδιολόγος, σε 115 δήμους δεν υπάρχει γυναικολόγος και 75 δήμοι δεν έχουν παιδίατρο.
Ενδεικτικά αναφέρονται Μονάδες Υγείας Π.Φ.Υ. σε:
-Άργος δεν έχει παιδίατρο.
-Καλαμάτα έχει μόνο έναν παιδίατρο.
-Ξάνθη έχει μόνο έναν γενικό ιατρό. Δεν έχει παιδίατρο, καρδιολόγο, οφθαλμίατρο, γυναικολόγο, ακτινολόγο.
-Αίγιο δεν έχει καρδιολόγο. Δεν έχει μικροβιολογικό εργαστήριο.
-Καρδίτσα δεν έχει καρδιολόγο, γυναικολόγο.
-Ναύπλιο δεν έχει ακτινολόγο, παιδίατρο, γυναικολόγο, καρδιολόγο, οφθαλμίατρο, φυσικοθεραπευτή.
-Καβάλα έχει δύο καρδιολόγους, έναν παθολόγο, έναν γενικό ιατρό, έναν μικροβιολόγο, έναν ακτινολόγο και τέσσερις οδοντιάτρους. Δεν έχει παιδίατρο, ορθοπεδικό, οφθαλμίατρο, γυναικολόγο.
-Δράμα έχει δύο οδοντιάτρους, έναν μικροβιολόγο και έναν ακτινολόγο. Δεν έχει γενικό ιατρό, καρδιολόγο, παθολόγο, παιδίατρο, γυναικολόγο, οφθαλμίατρο.
-Κοζάνη δεν έχει παιδίατρο, γυναικολόγο, οφθαλμίατρο, ακτινολόγο.
-Λάρισα δεν έχει οδοντίατρο.
Επίσης σε:
-Σέρρες δεν έχει παιδίατρο.
-Κέρκυρα δεν έχει παιδίατρο.
-Πρέβεζα δεν λειτουργεί μικροβιολογικό εργαστήριο.
Στους οργανισμούς των κέντρων υγείας δεν προβλέπονται καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί κι άλλες ειδικότητες ειδικευμένων ιατρών. Πριν από τα μνημόνια καλύπτονταν από τα νοσοκομεία με ιατρούς βασικών ειδικοτήτων. Τώρα στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο προβλέπεται οι γιατροί των κέντρων υγείας να ενισχύουν στην εφημέρευση τα νοσοκομεία. Οι γενικοί ιατροί των κέντρων υγείας κάνουν ήδη εφημερίες στα νοσοκομεία.
Κέντρα υγείας λειτουργούν με μία μόνο νοσηλεύτρια, αν και απομακρυσμένα από τα νοσοκομεία, αποκλεισμένα λόγω των καιρικών συνθηκών (π.χ. Ανδρίτσαινα). Κάθε ημέρα όλο και περισσότερα κέντρα υγείας κλείνουν το μεσημέρι και τα Σαββατοκύριακα λες και είναι τράπεζες. Όποιος αρρωστήσει απόγευμα - νύκτα ο Θεός βοηθός!!! Παράδειγμα στο Κέντρο Υγείας Φραγκίστα που καλύπτει το δυτικό Καρπενήσι, μιάμιση ώρα από το νοσοκομείο (εάν δεν είναι κλειστός ο δρόμος από χιόνια ή κατολισθήσεις), μένει κλειστό πολλές φορές λόγω έλλειψης ιατρών και ασθενοφόρων. Το εν λόγω κέντρο υγείας καλύπτει δύσβατες περιοχές σε ακτίνα 110 χιλιομέτρων. Γυναίκα 65 ετών με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα έφτασε ζωντανή στο κέντρο υγείας. Δυστυχώς, το βρήκε κλειστό και κατέληξε στην πόρτα του κέντρου υγείας.
Αντιθέτως ήταν τυχερός νέος σε ηλικία ασθενής που προσήλθε με σοβαρή καρδιοπάθεια στο Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας πριν από έξι μήνες και σώθηκε.
Το Κέντρο Υγείας έκλεινε 3 το μεσημέρι λόγω ελλείψεων προσωπικού. Ο ασθενής προσήλθε 3:30 μ.μ. και ευτυχώς οι γιατροί και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας διαισθανόμενοι ότι το Κέντρο Υγείας δεν είναι τράπεζα, παραμένουν με δική τους πρωτοβουλία αρκετή ώρα μετά τις 3.00 μ.μ.
Και πόσοι άλλοι ασθενείς δεν πέθαναν εξαιτίας των ελλείψεων ιατρών, νοσηλευτών στα κέντρα υγείας και λόγω διαχειριστικής ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ (Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Μαγνησία κ.α.).
Στα τρία νησιά των Σποράδων που βουλιάζουν από τουρισμό δεν υπάρχει ΕΚΑΒ. Δεν υπάρχει ασθενοφόρο. Οι διακομιδές γίνονται χωρίς σχέδιο. Στην τύχη. Αν είναι δυνατόν. Στη Σκόπελο, τη Σκιάθο και την Αλόννησο δεν υπάρχει στην κίνηση κανένα ασθενοφόρο.
Χωρίς ασθενοφόρο είναι και τα νησιά Μήλος, Κέα, Αμοργός, Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Αντίπαρος, Φολέγανδρος, Οινούσσες, Ψαρά, Κάρπαθος (δύο διασώστες), Πάτμος, Αστυπάλαια, Κάσος, Νίσυρος, Σύμη, Τήλος, Καστελόριζο, Ιθάκη, Παξοί.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 τεχνητή νοημοσύνη
 Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017, 18:15
Δύο chatbots του Facebook κατάφεραν να δημιουργήσουν νέα γλώσσα επικοινωνίας, αλλάζοντάς την Αγγλική, ώστε να είναι πιο εύκολη η χρήση της. Το νόημα της επικοινωνίας αυτής παρέμεινε άγνωστο στους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη συντήρηση των chatbots.
Τα chatbots είναι εφαρμογές στην ουσία, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να απαντούν σε ερωτήσεις και να αποκρίνονται σε δηλώσεις, έτσι ώστε ο συνομιλητής τους να λάβει τις πληροφορίες που θέλει. Όσο ανώτερο τεχνικά είναι το chatbot και όσο πιο πολύπλοκα προγραμματισμένο, τόσο πιο "ανθρώπινη" θα φαίνεται η αντίδρασή του. Τα τελευταία χρόνια, οι κολοσσοί της τεχνολογίας έχουν ριχτεί στον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης και τα chatbots αποτελούν έναν από τους τομείς, που βλέπουμε ραγδαίες βελτιώσεις, κάτι που κινητοποιείται από τις εμπορικές χρήσεις τους. Πλέον μπορούμε να βρούμε για παράδειγμα, πολλά chatbots σε θέση πωλητή μέσω ψηφιακών εφαρμογών ή ιστοσελίδων.
Τα δύο chatbots του Facebook είναι αποτελέσματα έρευνας επιστημόνων της εταιρείας, όπου εξετάζεται η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας. Οι περίεργες συνομιλίες μεταξύ τους ήρθαν έπειτα από προγραμματισμό των ερευνητών για να "διδάξουν" τα chatbots πώς να διαπραγματεύονται την ανταλλαγή αγαθών, όπως καπέλα, μπάλες και βιβλία, καθένα από τα οποία είχε συγκεκριμένη αξία. Σύντομα οι διαπραγματεύσεις όμως πήραν άλλο δρόμο, καθώς τα δυο bots άρχισαν να συνομιλούν με φράσεις, τις οποίες δεν καταλάβαιναν οι ερευνητές.
Τα chatbots είχαν εντολή να μάθουν πώς να παζαρεύουν μεταξύ τους μέχρι να βρουν λύση. Δεν είχαν εντολή όμως να χρησιμοποιήσουν Αγγλικά, τα οποία θα μπορούν να καταλάβουν οι άνθρωποι και έτσι δημιούργησαν τη δική τους... στενογραφία, σύμφωνα με τους ερευνητές.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017
Στρατιώτες της Βέρμαχτ είχαν ενταχθεί στον ΕΛΑΣ! Η απίστευτη ιστορία τους!

Ανάμεσα στο 1939 και το 1945 λειτούργησαν στη Βέρμαχτ 1.000 με 1.200 στρατοδικεία, τα οποία εκδίκασαν  περίπου τρία εκατομμύρια υποθέσεις υπονόμευσης της αμυντικής ισχύος, ανυπακοής, εσχάτης προδοσίας κλπ. Στις δίκες αυτές καταδικάσθηκαν περίπου 1,3 εκατομμύρια στρατιωτικοί, από τους οποίους οι 370.000 σε «βαριές ποινές», δηλαδή σε φυλάκιση άνω των έξι μηνών. Σε αυτές τις καταδίκες συμπεριλαμβάνονται περίπου 30.000 θανατικές, από τις οποίες εκτελέσθηκαν περισσότερες από 20.000. Επιπλέον, υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός εκτελέσεων στρατιωτών της Βέρμαχτ που διατάχθηκαν από έκτακτα στρατοδικεία ή διαπράχθηκαν από τη στρατονομία και τα SS χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών του πολέμου χιλιάδες στρατιώτες απρόθυμοι να πολεμήσουν έπεσαν θύματα αυτών των συνοπτικών διαδικασιών.[1  Συνολικά η στρατιωτική δικαιοσύνη είχε περισσότερα θύματα απ’ ό,τι τα περιβόητα έκτακτα δικαστήρια και το Ανώτατο Λαϊκό Δικαστήριο, στο οποίο προήδρευε ο Ρόλαντ Άισλερ

ΟΙ περισσότεροι απ’ τους εκτελεσθέντες στρατιώτες είχαν καταδικασθεί για το αδίκημα της λιποταξίας. Από τους 35.000 στρατιώτες της Βέρμαχτ που βρέθηκαν ένοχοι για λιποταξία, το 65% καταδικάσθηκε σε θάνατο. Από αυτές τις περίπου 23.000 θανατικές καταδίκες εκτελέστηκαν πάνω από 15.000. Ο αριθμός των καταδικαστικών αποφάσεων αποτελεί, όμως, μόνον την κορυφή του παγόβουνου του φαινομένου των λιποταξιών, γιατί πολλοί λιποτάκτες διέφυγαν τη σύλληψη. Οι υπολογισμοί των λιποτακτών ανεβάζουν τον αριθμό τους σε πάνω από 100.000 περιπτώσεις. Στην τελική φάση του πολέμου η λιποταξία από τη Βέρμαχτ αποτελούσε μαζικό φαινόμενο. Μετά την καταστροφή στο Στάλινγκραντ και την αύξηση του αριθμού των λιποταξιών, η ναζιστική στρατιωτική δικαιοσύνη σκλήρυνε ακόμη περισσότερο τη στάση της. Όλες οι οδοί διαφυγής ήταν γεμάτες θανάσιμους κινδύνους. Στην πατρίδα ή στις κατεχόμενες ο λιποτάκτης κινδύνευε να πέσει πάνω σε ένα από τα πολλά σημεία έλεγχου.. Υπήρχαν βέβαια και περιπτώσεις, σε γερμανικές εργατικές συνοικίες, όπου το πλήθος, κυρίως γυναίκες, παρεμπόδισαν με επιτυχία τη σύλληψη λιποτακτών.
Στη Γαλλία, μετά την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία, σημαντικός αριθμός Γερμανών στρατιωτών προσχώρησε στη γαλλική Αντίσταση. Στις προσχωρήσεις αυτές συνέβαλαν Γερμανοί εμιγκρέδες-μέλη του εργατικού κινήματος, οι οποίοι διενεργούσαν προπαγάνδα ανάμεσα στους Γερμανούς στρατιώτες σε συνεργασία με τη γαλλική Αντίσταση. Στην Ιταλία ο αριθμός των Γερμανών που αυτομόλησαν στην Αντίσταση ήταν πολύ μικρότερος, αλλά σε όλα τα μεγάλα σώματα ήταν ενταγμένοι πρώην στρατιώτες της Βέρμαχτ. Στη Γιουγκοσλαβία, πάνω από 2.000 στρατιωτικοί της Βέρμαχτ αυτομόλησαν στις σοβιετικές δυνάμεις κατά την απελευθέρωση του Βελιγραδίου. Αλλά και στη γιουγκοσλαβική Αντίσταση προσχώρησαν μικρότερες ή μεγαλύτερες ομάδες Γερμανών στρατιωτών, ιδίως στην περιοχή του Σαράγεβο. Στο αντάρτικο του Τίτο συγκροτήθηκε το Τάγμα Τέλμαν, από το όνομα του ηγέτη του ΚΚ Γερμανίας, με 90 αυτομολήσαντες Γερμανούς και 110 Γερμανούς μέλη της γερμανικής μειονότητας στη Γιουγκοσλαβία. Τον Νοέμβριο του 1943 το τάγμα υπέστη μεγάλες απώλειες οε σύγκρουση με γερμανικά τανκς, έτσι ώστε το 1944 χρειάσθηκε να ανασυγκροτηθεί. Στη νέα μεραρχία πεζικού των Γιουγκοσλάβων παρτιζάνων συμπεριλαμβάνονταν 369 Γερμανοί.

Στην Ελλάδα, η αντίσταση των Γερμανών στρατιωτών στο ναζισμό ήταν ισχυρότερη στις τάξεις των «πειθαρχικών ταγμάτων 999»(Bewährungsbataillone). Τα τάγματα αυτά, τριάντα τον αριθμό, συγκροτήθηκαν στα μέσα του 1942 και επανδρώθηκαν με 28.000 στρατιώτες που είχαν κριθεί παλαιότερα «ανάξιοι να υπηρετήσουν », κυρίως για πολιτικούς λόγους. Αντίθετα, στο «αναμορφωτικό σώμα 500» δύναμης 27.000 ανδρών υπερείχαν οι καταδικασμένοι για ποινικά και στρατιωτικά αδικήματα. Η μαχητική ικανότητα αυτού του σώματος ελάχιστα υπολειπόταν από εκείνη των κανονικών μονάδων.  Μετά, όμως, τις αρνητικές εμπειρίες κατά την εκστρατεία της Βόρειας Αφρικής, η διοίκηση της Βέρμαχτ ενσωμάτωσε σε κάθε τάγμα 999 έναν σημαντικό αριθμό ποινικών καταδίκων για να ελέγχει τους πολιτικούς. Οι κατάδικοι του κοινού ποινικού δικαίου είχαν την ευκαιρία να αποκατασταθούν με την επίδειξη καλής διαγωγής και ανδρείας. Οι πολιτικοί στα τάγματα 999 ανέρχονταν συνολικά σε 11000, αντιπροσώπευαν δηλαδή περίπου το 30% της δύναμής τους.

Από την άνοιξη του 1943 άρχισαν να σταθμεύουν πειθαρχικά τάγματα 999 στην Ελλάδα (Πελοπόννησος, νησιά Ανατ. Αιγαίου, Θεσσαλία και για κάποιο διάστημα και στα Ιόνια). Χρησιμοποιούνταν για τη φύλαξη των ακτών και τοποθετούνταν ανάμεσα σε κανονικές μονάδες του στρατού και των SS. Παρ’ όλο που ως αξιωματικοί και υπαξιωματικοί υπηρετούσαν στα 999 κυρίως φανατικοί Ναζί, η στρατιωτική ηγεσία δεν είχε εμπιστοσύνη στις μονάδες αυτές και δεν τις χρησιμοποιούσε σε δύσκολες επιχειρήσεις.. Αυτό, όμως, επέτρεπε την επαφή με τον ντόπιο πληθυσμό και την αυτομόληση στρατιωτών με τον οπλισμό τους στον ΕΛΑΣ

Ήδη τον Ιούλιο του 1943 στρατιώτες από τις μονάδες αυτές είχαν συνδεθεί με ιταλικές μονάδες και σχεδίαζαν να αυτομολήσουν ομαδικά στον ΕΛΑΣ. Το σχέδιο προδόθηκε και ο επικεφαλής κομμουνιστής Φραντς Τσέρνυ, που ανέλαβε την αποκλειστική ευθύνη για την απόπειρα, εκτελέστηκε στην Άνω Μανωλάδα.  Οι στρατιώτες των ταγμάτων 999 στην περιοχή της Αμαλιάδας συνέχισαν να έχουν επαφή με το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ μέσω μιας παράνομης ομάδας με ηγέτες τον Βερολινέζο κομμουνιστή Βέρνερ Ίλμερ και τον πρώην αθλητή Φραντς Σάιντερ από το Μόναχο.. Η ελληνική Αντίσταση , ενημερωμένη για τη φύση των γερμανικών μονάδων, ανέγραφε στους τοίχους της Αμαλιάδας συνθήματα που απευθύνονταν στους Γερμανούς κομμουνιστές στρατιώτες, οι οποίοι, κατά τη μαρτυρία του Κουρτ Νέτμπαλ, αντιλαμβάνονταν το περιεχόμενό τους παρ ‘ όλο που ήταν γραμμένα στα ελληνικά. Στα ταβερνάκια της περιοχής γινόταν η ανταλλαγή των πληροφοριών:  «Από μας οι αντάρτες έπαιρναν κάθε πληροφορία που επιθυμούσαν, δύναμη των μονάδων, είδος του οπλισμού, ονόματα των αξιωματικών, σχέδια ενεργειών καθώς και ονόματα Ελλήνων που είχαν κοινωνικές επαφές με τους αξιωματικούς, για να προλάβουμε έγκαιρα τους καταδότες»

Χάρη σε αυτές τις πληροφορίες, τον Ιούλιο του Ι943 διέφυγαν τη σύλληψη οι άνδρες του χωριού Γεράκι, στη διάρκεια μιας επιχείρησης τιμωρίας της Βέρμαχτ. Το ΕΑΜ, με τη σειρά του, αναλάμβανε την εκτύπωση προκηρύξεων που συνέτασσαν οι Γερμανοί αντιφασίστες και ρίχνονταν στις γερμανικές μονάδες. Όταν η δραστηριότητα του Ίλμερ κινδύνευε να γίνει αντιληπτή απ’ τους αξιωματικούς του, αυτός διέφυγε με δύο συνεργάτες του. τον Φεβρουάριο του 1944, και αυτομόλησε στον ΕΛΑΣ. απ’ όπου συντόνιζε την προπαγάνδα που απευθυνόταν στις γερμανικές μονάδες. H τοπική διοίκηση της Βέρμαχτ δεν είχε ψευδαισθήσεις για τη μαχητική αξία των μονάδων αυτών και σε έκθεση της, τον Μάιο του 1944, τις θεωρούσε έτοιμες να αυτομολήσουν
Στις αρχές του 1944 σι Γερμανοί αντιφασίστες εφοδίασαν τον ΕΛΑΣ Πελοποννήσου με δύο ασυρμάτους υπερβραχέων κυμάτων από τα γερμανικά αποθέματα και εκπαίδευσαν στη χρήση τους νεαρούς ελασίτες. Με τις συσκευές αυτές επικοινωνούσαν κατευθείαν οι αντιφασιστικοί πυρήνες..  Οι τελευταίοι, την άνοιξη του 1944, συνέταξαν μια προκήρυξη που κυκλοφόρησε στις τάξεις των Πειθαρχικών ταγμάτων και καλούσε τους άνδρες τους να αυτομολήσουν στον ΕΛΑΣ. Το επόμενο διάστημα αυξήθηκε πραγματικά ο αριθμός των Γερμανών που αυτομόλησαν κατά μονάς ή σε μικρές ομάδες. Ακόμη και στην 117 Ορεινή Μεραρχία, μια επίλεκτη μονάδα, είχαν  σημειωθεί αυτομολήσεις. Τα σχέδια, όμως, για μια γενικευμένη εξέγερση των μονάδων αυτών ματαιώθηκαν όταν οι έξι επικεφαλής της συνωμοσίας καταδόθηκαν από συστρατιώτες τους και εκτελέσθηκαν στις 6 Ιουνίου 1944,
Ανάμεσα στους εκτελεσθέντες ήταν και ο Χέρμαν Μπόντε, πρώην κομμουνιστής δημοτικός σύμβουλος στο Mπραουνσβαΐχ, ο οποίος απολάμβανε μεγάλης εκτίμησης από τους συστρατιώτες του. Άλλοι Γερμανοί αντιφασίστες καταδόθηκαν από Έλληνες συνεργάτες των κατακτητών. Θύμα τους έπεσε ο καταγόμενος από τη Δρέσδη κομμουνιστής Χάιντς Στάιερ, που υπηρετούσε ως τηλεφωνητής στην Κομαντατούρ στα Λεχαινά και εκτελέσθηκε στις 12 Ιουλίου 1944, στο χωριό Άγιος Ιωάννης

Όσοι πρόλαβαν να διαφύγουν στον ΕΛΑΣ σχημάτισαν περί τον Ίλμερ, στις 20 Ιουλίου 1944 στο χωριό Τρόπαια, το Σύνδεσμο Γερμανών Αντιφασιστών Πελοποννήσου (Verbanddeutscher Antifaschisten auf dem Pelopones), στον οποίο ανήκαν περίπου 60 μέλη, ορισμένα από τα οποία παρέμεναν ακόμη στις μονάδες τους. Λίγες μέρες μετά την ίδρυση του συνδέσμου ο Ίλμερ, φέροντας ελληνικά χαρτιά ταυτότητας, έπεσε πάνω σε γερμανική περίπολο, πυροβολήθηκε, συνελήφθη, δικάσθηκε και καταδικάσθηκε τρις σε θάνατο και εκτελέσθηκε. Η σορός του τάφηκε από τους Γερμανούς στο νεκροταφείο της Αμαλιάδας. Την επομένη τουφεκίσθηκε, ύστερα από κατάδοση, ο Άντον Μπέργκχουμπερ, ενώ 120 στρατιώτες στάλθηκαν σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία. Ανάλογες καταστάσεις επικράτησαν και στο τάγμα 999 που στάθμευε στην περιοχή Καλαμάτα-Μεσσήνη-Πύλος-Κυπαρισσία. Και εδώ η καταστολή από τους αξιωματικούς υπήρξε αμείλικτη. Στην παραλία της Καλαμάτας εκτελέσθηκαν 13 στρατιώτες, ενώ μεμονωμένες εκτελέσεις έγιναν στην Πύλο και την Κυπαρισσία. Στο Γύθειο μια άλλη ομάδα στρατιωτών προμήθευσε τον ΕΛΑΣ με πυρομαχικά, ενώ 32 Γερμανοί στρατιώτες επωφελήθηκαν από μια επίθεση του ΕΛΑΣ εναντίον θέσεων της μονάδας τους στη Μονεμβασία για να αυτομολήσουν στους αντάρτες. Όταν τμήμα αυτού του τάγματος μεταστάθμευσε στη Ζάκυνθο, οι Γερμανοί αντιφασίστες ήρθαν σε επαφή με την ελληνική Αντίσταση και την ενίσχυσαν ποικιλοτρόπως. Αρκετοί από αυτούς που είχαν προηγουμένως αυτομολήσει παρέλασαν στην πρωτεύουσα του νησιού μετά την εκκένωσή του από τη Βέρμαχτ..

Στα τάγματα 999 που προωθήθηκαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι αυτομολήσεις άρχισαν ήδη κατά τη διάβασή τους από την Αθήνα και τον Πειραιά. Ανάμεσα σε αυτούς που ήρθαν οε επαφή με το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ήταν ο Γκέρχαρντ Ράινχαρτ, που προωθήθηκε στο βουνό. Κατά τη μεταφορά τους στα νησιά τα τάγματα 999 είχαν μεγάλες απώλειες από αγγλικές επιθέσεις, που βύθισαν τα πλοία και τα καΐκια σια οποία είχαν επιβιβασθεί. Στον νησιωτικό χώρο οι αντιφασιστικοί πυρήνες στα τάγματα 999 ήταν ισχυροί στη Σάμο και τη Μυτιλήνη. Με τη βοήθειά τους ο ΕΛΑΣ Σάμου διέλυσε και αφόπλισε μια μονάδα Ιταλών μελανοχιτώνων, που πολεμούσαν στο πλευρό των Γερμανών. Αυτό επέτρεψε στους Άγγλους να αποβιβασθούν στη Σάμο χωρίς να συναντήσουν αντίσταση. Σε εφαρμογή, όμως, μιας πάγιας πολιτικής, οι Άγγλοι απαίτησαν την παράδοση των Γερμανών αντιφασιστών που πολεμούσαν από τις τάξεις του ΕΛΑΣ, τους οποίους προώθησαν σε στρατόπεδα αιχμαλώτων.

Στη Ρόδο και την Κάρπαθο η τοπική διοίκηση της Βέρμαχτ επέδειξε ιδιαίτερη αγριότητα όσον αφορά την καταπίεση του ελληνικού πληθυσμού και την καταστολή των κρουσμάτων ανυπακοής και συνεργασίας με την Αντίσταση των «πολιτικών» των ταγμάτων 999. Κατά την υποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, ήταν πολύ δύσκολο λόγω της αγγλικής ναυτικής υπεροχής να εκκενωθούν τα Δωδεκάνησα. Οι πιο αξιόμαχες μονάδες απομακρύνθηκαν αεροπορικώς, κάποιες με απώλειες διά θαλάσσης, αλλά τελικά έμειναν αποκλεισμένοι περίπου 11.000 Γερμανοί στρατιώτες. Ανάμεσά τους ήταν φανατικοί έτοιμοι να πολεμήσουν μέχρι την τελευταία σφαίρα, που ονειρεύονταν να μετατρέψουν τη Ρόδο σε πυρήνα του μελλοντικού Τέταρτου Ράιχ, αλλά και «πολιτικοί» των ταγμάτων 999 που υφίσταντο άγρια καταπίεση. Ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Μάρτιο του 1945 εκτελέστηκαν στη Ρόδο 11 Γερμανοί στρατιώτες και καθώς οι Βρετανοί, μετά τη συνθηκολόγηση της Γερμανίας στις 8 Μαΐου 1945, άφησαν τους τυπικά παραδοθέντες Γερμανούς της Ρόδου κάτω από την παλαιά τους διοίκηση, οι διώξεις των αντιφασιστών στρατιωτών συνεχίστηκαν. Οι επικεφαλής μιας μικρής έκτασης τοπικής ανταρσίας παραδόθηκαν από τους Γερμανούς αξιωματικούς στους Άγγλους, οι οποίοι τους μετέφεραν και τους φυλάκισαν σε απομόνωση στην Αίγυπτο
Στη Θεσσαλία οι στρατιώτες των ταγμάτων 999 χρησιμοποιούνταν κυρίως στη φύλαξη της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Καρδίτσας- Τρικάλων. Οι «πολιτικοί» ανάμεσά τους ανέρχονταν σε περίπου 150 οργανωμένους, μέλη του ΚΚ Γερμανίας, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και άλλων αριστερών οργανώσεων. Η δράση τους συνίστατο σε παροχή πληροφοριών και εφοδίων, στην κάλυψη της απελευθέρωσης ομήρων από τον ΕΛΑΣ και σε δολιοφθορές. Τον Αύγουστο του 1944 αυτομόλησαν ομαδικά 58 στρατιώτες από τη φρουρά των Φαρσάλων, πέρα από τις μεμονωμένες περιπτώσεις αυτομόλησης.  Την ίδια εποχή, στον Βόλο, υπήρξαν ομαδικές αυτομολήσεις μετά την προδοσία σχεδίων εξέγερσης των «πολιτικών» των μονάδων 999. Οι φυγάδες σύστησαν την Αντιφασιστική Επιτροπή Βόλου και Περιχώρων , στο όνομα της οποίας κυκλοφόρησαν προκηρύξεις προς τους Γερμανούς στρατιώτες. Παράλληλα , συγκρότησαν στο πλαίσιο του ΕΛΑΣ μια διμοιρία μ ε διοικητή τον Λούντβιχ Γκεμ , μέλος του άλλοτε Διεθνούς Μαχητικού Σοσιαλιστικού Συνδέσμου (Internationaler Sozialistischer Kampfbund). Ο Γκεμ , πριν επιστρατευθεί στα 999, ήταν κρατούμενος επί χρόνια στις φυλακές και τέλος στο στρατόπεδο του Mπoύxενβαλντ. Στην περιοχή Λάρισας-Βόλου δρούσαν και άλλες ομάδες. Στο 54ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ οι γερμανοί αντάρτες εξέδιδαν την εφημερίδα Die Wahrheit (Αλήθεια). Τον Αύγουστο του 1944 ιδρύθηκε η Αντιφασιστική Επιτροπή Γερμανών Στρατιωτών «Ελεύθερη Γερμανία» , κατά το πρότυπο της επιτροπής που λειτουργούσε στη σοβιετική πλευρά του ανατολικού μετώπου . Ανάμεσα στους αρχηγούς της συγκαταλεγόταν ο Φαλκ Χάρνακ, αδελφός του μ έλους του κατασκοπευτικού δικτύου «Κόκκινη Ορχήστρα» Άρβιντ Χάρνακ. Στόχος τους ήταν η ενιαία πολιτική και στρατιωτική οργάνωση των Γερμανών που είχαν προσχωρήσει στον ΕΛΑΣ , αλλά η διοίκηση της ελληνικής οργάνωσης προτίμησε την ένταξη των Γερμανών στρατιωτών ανά μικρές ομάδες σε διαφορετικές μονάδες. Τελικά η ίδρυση της ενιαίας Αντιφασιστικής Επιτροπής ως μετωπικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 1944 στην Καστανιά , παρουσία του Σαράφη και του Δεσπoτόπoυλoυ. ‘Το πρόγραμμά της έθετε ως στόχους: «1. Το συνασπισμό όλων των Γερμανών αντιφασιστών ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση. 2. Την πάλη για την απελευθέρωση του γερμανικού .λαού και της Ευρώπης από τη σκλαβιά στην οποία τους είχαν υποβάλει ο Χίτλερ, ο εθνικοσοσιαλισμός και η Γκεστάπο. 3. Τον τερματισμό του άσκοπου πολέμου και την άμεση ειρήνευση 4. Την ετοιμότητα για την οικοδόμηση μιας Νέας Γερμανίας. 5. Την πολιτική και οικονομική συνεργασία των λαών στη βάση των ίσων δικαιωμάτων.»

Η διακήρυξη δημοσιεύθηκε σε δύο εφημερίδες του ΕΑΜ και κοινοποιήθηκε στους Γερμανούς στρατιώτες μέσω προκηρύξεων. Η δραστηριότητα της Επιτροπής Ελεύθερη Γερμανία ενθαρρύνθηκε από τον αρχηγό της σοβιετικής στρατιωτικής αποστολής στην ελληνική Αντίσταση Ποπώφ, αλλά συνάντησε, σύμφωνα με τις μεταγενέστερες μαρτυρίες των μελών της, δυσκολίες από την πλευρά της αγγλικής αποστολής
Το καλοκαίρι του 1944 υπήρχαν περισσότεροι από 600 Γερμανοί αντιφασίστες στις τάξεις του ΕΛΑΣ. ΤΟ 80% από αυτούς υπήρξαν μέλη κάποιας οργάνωσης του γερμανικού εργατικού κινήματος, ορισμένοι είχαν συμμετάσχει στον ισπανικό Εμφύλιο και οι μισοί από αυτούς είχαν περάσει από τις ναζιστικές φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Με την έναρξη της αποχώρησης των Γερμανών από την Ελλάδα αυξήθηκε ο αριθμός των αυτομολησάντων . Οι περισσότεροι έμειναν οργανωμένοι σε μικρές ομάδες και ενταγμένοι σε διαφορετικές μονάδες του ΕΛΑΣ... Τελικά συγκροτήθηκαν μια εκατονταρχία στον Βόλο , άλλη μία στη Λάρισα και μια τρίτη, μειωμένης δύναμης, στο Αγρίνιο. Σε αυτή την τελευταία φάση προσχώρησαν και λίγοι αξιωματικοί της Βέρμαχτ

Μετά την εκκένωση της Λήμνου από τους Γερμανούς ορισμένα τμήματα του τάγματος 999 διατάχθηκαν στη Μακεδονία. Στα μέσα Σεπτεμβρίου συμμετείχαν σε επιχειρήσεις αντιποίνων στην περιοχή της Νιγρίτας. Εκεί αυτομόλησε, εφοδιασμένος με το πιστοποιητικό που του είχε χορηγήσει ο ΕΛΑΣ Λήμνου, ο Αυστριακός Άουγκουστ Πίρκερ. Από τις τάξεις του ΕΛΑΣ πλέον. ο Πίρκερ παρακίνησε να αυτομολήσουν και άλλοι Γερμανοί στρατιώτες, με τους οποίους συγκρότησε μια μαχητική ομάδα 35 ανδρών . Μια λίγο μεγαλύτερη ομάδα Γερμανών μαχητών του ΕΛΑΣ συγκροτήθηκε βόρεια της Θεσσαλονίκης. Και οι δύο αυτές μονάδες ενεπλάκησαν στο πλευρό του ΕΛΑΣ σε συγκρούσεις με τους αποχωρούντες Γερμανούς. Την 1η Νοεμβρίου 1944 πήραν μέρος στη θριαμβευτική είσοδο του ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη και τρεις μέρες αργότερα στη μάχη του Κιλκίς μεταξύ του ΕΛΑΣ και των διαφόρων σωμάτων που είχαν συνεργασθεί με τους Γερμανούς.  Μετά την απελευθέρωση οι Βρετανοί απαίτησαν να τους παραδοθούν όλοι οι Γερμανοί που βρίσκονταν στον ΕΛΑΣ είτε ως μαχητές είτε ως αιχμάλωτοι. Ο ΕΛΑΣ έθεσε τους Γερμανούς που βρίσκονταν στις τάξεις του μπροστά στο δίλημμα είτε να παραδοθούν στους Άγγλους είτε να οδηγηθούν στα σύνορα και να διαφύγουν στη Γιουγκοσλαβία και τη Βουλγαρία. Από τους Γερμανούς ελασίτες 50 ζήτησαν να προωθηθούν προς την πρώτη κατεύθυνση και 40 προς τη Βουλγαρία , όπου έλπιζαν να έρθουν οε επαφή με τον Κόκκινο Στρατό και να πολεμήσουν από τις τάξεις του εναντίον των Ναζί στη Γερμανία. Τελικά χρησιμοποιήθηκαν ως προπαγανδιστές σε στρατόπεδα Γερμανών αιχμαλώτων στη Βουλγαρία και την Ουκρανία. Ορισμένοι Γερμανοί αυτόμολοι, που πολεμούσαν με τον ΕΛΑΣ κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, πέρασαν στην Αλβανία και εντάχθηκαν στον Εθνικοαπελευθερωτικό Στρατό Αλβανίας. Οι περισσότεροι , όμως, επέλεξαν να παραδοθούν στους Βρετανούς, οι οποίοι τους μετέφεραν σε στρατόπεδα αιχμαλώτων στην Αίγυπτο, στα οποία λόγω των πολιτικών τους φρονημάτων κατά κανόνα αντιμετώπισαν χειρότερη μεταχείριση από εκείνη των πρώην αξιωματικών τους.
Συνολικά περί τους χίλιους Γερμανούς στρατιώτες αυτομόλησαν στον ΕΛΑΣ. Γνωρίζουμε ότι περίπου 200 στρατιώτες που   επιχείρησαν να αυτομολήσουν ή αντιτάχθηκαν άλλως πώς στους Ναζί τoυφεκίσθηκαναπό τη Βέρμαχτ ή τα SS. Από τους εκτελεσθέντες είναι εξακριβωμένα τα ονόματα περίπου 60 στρατιωτών. Σε αυτά τα θύματα των Ναζί θα πρέπει να προστεθούν και όσοι εκτελέσθηκαν συνοπτικά και εν κρυπτώ στη διάρκεια της Κατοχής




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ορισμένοι στην ΕΦ.ΣΥΝ ξεπερνούν το μέτρο
Από Iskra -
02/08/2017
Και η εμπάθεια έχει τα όρια της.
Καταλαβαίνουμε, πλήρως.  Δεν μπορεί να στηρίζεις ως εφημερίδα τον νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ(βλ. ΔΗΣΥ!) και να μην έχεις πρόβλημα με τη ΛΑ.Ε και να μην το εκδηλώνεις, πλην ορισμένων φωτεινών εξαιρέσεων.
Ακόμα και ειδησεογραφικό ρεπορτάζ για την ΛΑ.Ε, αν και όποτε γραφτεί στην ΕΦ.ΣΥΝ, σπανίως αποφεύγει την ειρωνεία και τις πλάγιες αιχμές σε βάρος της.
Τα γράφουμε αυτά εντυπωσιασμένοι από ένα ”δυσερμήνευτο” και τουλάχιστον ατυχές, για να μην πούμε κάτι περισσότερο, σχόλιο της στήλης ”Ανάγωγα” με την υπογραφή του Τάσου Παππά.
Με αφορμή την απαράδεκτη επίθεση Μητσοτάκη προς την κυβέρνηση, την οποία, μάλιστα, ο τελευταίος έχει καταστήσει κεντρικό αντιπολιτευτικό θέμα (!), για ”ανοχή” δήθεν προς τον ”Ρουβίκωνα”, ο σχολιασμός του Τάσου Παππά από τα ”Ανάγωγα” κατέφυγε σε μια περίεργη και θα προσθέταμε ”ανάγωγη” αναφορά στην ΛΑ.Ε.
Ο Τάσος Παππάς, περίπου, εγκάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη για δυο μέτρα και δυο σταθμά, επικρίνοντας τον γιατί ενώ ζητάει τη σύλληψη των μελών του Ρουβίκωνα, δεν έπραξε κάτι αντίστοιχο όταν μέλη της ΛΑ.Ε από τα θεωρεία της Βουλής πέταξαν τρικάκια με συνθήματα στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Δεν θυμάται, γράφει ο διαθέτων ισχυρή μνήμη Τάσος Παππάς, τότε με τα μέλη της ΛΑ.Ε καμιά εφημερίδα του δεξιού τόξου να είχε την επόμενη μέρα πρωτοσέλιδο τίτλο ”Κατελύθη το κράτος”!
Ο Τάσος Παππάς διέβη προκλητικότατα τον Ρουβίκωνα, αφήνοντας να εννοηθεί, τι λέω τώρα, ευθέως, σχεδόν, το είπε, ότι τάχα η ΛΑ.Ε τυγχάνει, μάλλον, σκοπίμως επιλεκτικής εύνοιας από τον Μητσοτάκη και τον δεξιό τύπο και ότι η αυταρχική λογική των τελευταίων ανακόπτεται όταν η ΛΑ.Ε ”παρανομεί” και ”παρεκτρέπεται”!
Δεν ξέρω αν υπάρχουν και χειρότερα, φοβούμαι, όμως, ότι σε λίγο κάποιοι, θα μας ζητάνε θρασύτατα πιστοποιητικά ”αντιδεξιών εξετάσεων”.
Είχε συμβεί, εν μέρει, παλιότερα και είδαμε που κατάντησαν αυτοί οι ίδιοι επιτήδειοι που τα ζητούσαν και κυρίως που κατάντησαν τον τόπο.
Τι άλλο θα διαβάσουμε!
Ζήτω τα μνημόνια!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Ξερεις ,υπάρχει μια φράση στον αραβικό κόσμο που λέει : '' Οι Αιγυπτιοι γράφουν τα βιβλία, οι Λιβανέζοι τα τυπώνουν και οι Ιρακινοί τα διαβάζουν''.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν μπορώ να πιστέψω πως μπορεί να υπάρξει κάποιος που δεν είναι πράκτορας ή χαρτζηλικώνεται για να κάνει πλάτες στους Αμερικάνους σαν τον Νώντας Σκυφτούλης και θα μπορεί στα σοβαρά να εκφράζει μία τέτοια θέση
Νωντας Σκυφτουλης  «κι όμως υπαρχουν μπατσοι στην υπηρεσια του προλεταριατου. Χουν σκοτωσει πανω από 130 αστους καπιταλιστες και πρακτορες των ιμπεριακιστων μαζι στη Βενεζουελα. Μα ευχηθουμε κουραγιο στους αστυνομικους που τα δινουν όλα για το ψωμι του λαου. Κρατατε μπατσοι αδερφια μας.»
Σχολιο.-  .κοπανάς τον πλησιέστερο "αναρχικό" τύπου Θκυφτούλη...
Σχολιο.- Τα πράγματα στο χώρο στον οποίο κινείται, είναι απλά: "τα παίρνεις" από την ΕΕ και το ελληνικό κράτος δήθεν για να περιθάλπεις με τις ΜΚΟ σου τους πρόσφυγες και για να δήθεν καταπολεμάς τα χρυσά αυγά (τα οποία τροφοδοτείς όμως έμμεσα με κόσμο λόγω των έξαλλων αντιπατριωτικών θέσεών σου)... ενίοτε τα παίρνεις κι από τις ΗΠΑ για να βάζεις πλάτη σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στη Λιβύη, στη Συρία κτλ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλογική κατάθλιψη των Ελλήνων
 Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017, 17:22
Ζοφερές μπορούν να χαρακτηριστούν οι προβλέψεις των Ελλήνων για το επόμενο 12μηνο τόσο σε προσωπικό όσο σε εθνικό και βεβαίως οικονομικό επίπεδο, σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο που δημοσιεύθηκε σήμερα (στοιχεία άνοιξης 2017).
Ειδικότερα, η συντριπτική πλειονότητα (το 98% από 97% το φθινόπωρο του 2016) χαρακτηρίζει "κακή” την τρέχουσα οικονομική κατάσταση στη χώρα, όταν στην Ε.Ε. των 28, το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 51%, μειωμένο κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.
Σε προσωπικό επίπεδο, το 69% των ερωτώμενων δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του είναι κακή (στο 27% ο ευρωπαϊκός μέσος όρος), και το 49% δηλώνει το ίδιο για την εργασιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται (έναντι 22% πανευρωπαϊκά).
Την ίδια στιγμή, πάνω από 6 στους 10 Έλληνες (62% από 61% προηγουμένως) εκτιμά ότι το επόμενο 12μηνο θα είναι χειρότερο για την ελληνική οικονομία, ενώ το 30% προβλέπει ότι η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση θα παραμείνει αμετάβλητη.
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για την κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα, με το 61% να θεωρεί ότι θα επιδεινωθεί και το 80% να μην βλέπει καμία βελτίωση στην προσωπική του εργασιακή κατάσταση (το 58% δηλώνει ότι παραμένει ίδια και το 22% ότι θα χειροτερεύσει).
Στην ερώτηση «ποια είναι τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρας σας», το 51% απαντά η ανεργία, το 45% αναφέρεται στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και το 26% ξεχωρίζει το κρατικό χρέος.
Στο μέτωπο της ανεργίας, 7 στους 10 θεωρούν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας και το 29% θεωρεί ότι το πρόβλημα έχει φτάσει στην κορύφωσή του.
Ιδιαίτερα χαμηλά στη χώρα μας είναι και τα επίπεδα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (μόλις το 11% την εμπιστεύεται) και το εθνικό κοινοβούλιο (13%), ενώ το επίπεδο εμπιστοσύνης στην Ε.Ε. βρίσκεται στο 22%.
Τέλος, μειωμένο κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες είναι το ποσοστό των Ελλήνων που συμμετείχαν στο Ευρωβαρόμετρο και τάσσονται υπέρ της νομισματικής ένωσης και του ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της άνοιξης, θετικά διακείμενο είναι το 64% σε σχέση με το 68% το φθινόπωρο του 2016.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ: Η Γερουσία θα ξεκινήσει ακροαματική διαδικασία για τις ασφαλιστικές εταιρείες τον Σεπτέμβριο
 Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017, 03:07
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της αμερικανικής Γερουσίας προέτρεψε χθες τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει την απειλή του ότι θα σταματήσει τις επιδοτήσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες που καθιστούν τα προγράμματα κάλυψης υγείας του Obamacare προσιτά στον κόσμο και να επιτρέψει τις πληρωμές μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λαμάρ Αλεξάντερ είπε ότι η επιτροπή του θα ξεκινήσει δικομματικές ακροάσεις για τη σταθεροποίηση της αγοράς ατομικής ασφάλισης υγείας την εβδομάδα της 4ης Σεπτεμβρίου, και προέτρεψε τους συναδέλφους του να χρηματοδοτήσουν για έναν χρόνο τις επιδοτήσεις.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λίβανος: Ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή αιχμαλώτων της Χεζμπολάχ και του ισλαμοφασιστικου Μετώπου Νουσρα
Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017, 02:06
Τρείς μαχητές της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ που είχαν αιχμαλωτιστεί πρόσφατα αφέθηκαν ελεύθεροι από ενοπλους αλητες  του ισλαμοφασιστικού Μετώπου Νουσρα παραρτημα της Αλ Καιντα στη Συρια, νωρίς σήμερα το πρωί σε ανταλλαγή με τρία άτομα που κρατούσε ο Λίβανος, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής της γενικής ασφάλειας του Λιβάνου, υποστράτηγος Αμπάς Ιμπραχίμ.
Ο Ιμπραχίμ είπε στο Reuters ότι οι λιβανικές αρχές είχαν παραλάβει τους τρεις μαχητές της Χεζμπολάχ και είχαν παραδώσει τρία άτομα που είχε ζητήσει το Μέτωπο Νόσρα, λίγο πριν τις 1:00 π.μ. σήμερα. Δύο από τα άτομα που παραδόθηκαν στο Μέτωπο Νόσρα ήταν κρατούμενοι φυλακών ενώ ο τρίτος είχε ολοκληρώσει την ποινή φυλάκισής του.
Η ολοκληρωμένη ανταλλαγή σημαίνει πως μια μεταβίβαση περίπου 10.000 ενοπλων αληταραδων μαχητών, των οικογενειών τους και άλλων  που έχει καθυστερήσει μπορεί να ξεκινήσει από σήμερα το πρωί, μεταφέροντάς τους με λεωφορείο από τον Λίβανο στην ισλαμοφασιστοκρατούμενη Συρία, είπε ο Ιμπραχίμ.
Η ανταλλαγή αποτελεί μέρος της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της Χεζμπολάχ και του ισλαμοφασιστικου Μετώπου Νούσρα, αλλά είχε καθυστερήσει για δύο ημέρες ενώ ολοκληρώνονταν οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή των αιχμαλώτων.
Ο Ιμπραχίμ δήλωσε ότι 120 ισλαμοφασιστες που φέρουν προσωπικό οπλισμό είναι μεταξύ των χιλιάδων οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν για την ισλαμοφασιστοκρατούμενη περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας από σήμερα το πρωί.
Μόλις φτάσει στον προορισμό της η πρώτη αυτοκινητοπομπή, θα απελευθερωθούν άλλοι πέντε αιχμάλωτοι μαχητές της Χεμπολάχ, είπε ο λιβανέζος στρατιωτικός.
Την περασμένη εβδομάδα, η Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος μιας ορεινής περιοχής στα σύνορα Συρίας και Λιβάνου που ονομάζεται Ζρούντ Αρσάλ μαζί με τον συριακό στρατό, για να εκδιώξει τους ενοπλους ισλαμοφασιστες αληταραδες του Μετώπου Νόσρα από την περιοχή.
Ο λιβανέζικος στρατός,  δεν συμμετείχε ενεργά στην επιχείρηση κατάληψης, στήνοντας θέσεις άμυνας γύρω από την κωμόπολη Αρσάλ.
Ο ρόλος της Χεμπολάχ στον συριακό αποικιοκρατικο πολεμο με τους ισλαμοφασιστες πιονια των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων,  έχει τεθεί στο στόχαστρο των λιβανέζων πολιτικών αντιπάλων της, όπως και του πρωθυπουργού Σαντ Αλ Χαρίρι, ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι επιστροφές προσφύγων από τον Λίβανο στη Συρία θα πρέπει να συντονίζονται αποκλειστικά μέσω του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σύμφωνο καλής γειτονίας υπέγραψαν Σκόπια και Σόφια
 Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017, 18:31

Οι πρωθυπουργοί, της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, υπέγραψαν σήμερα, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, στα Σκόπια, μεταξύ τους «σύμφωνο καλής γειτονίας και συνεργασίας» με την φιλοδοξία ότι θα ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο χωρών, τις οποίες σκίαζαν εθνοτικές (κυρίως) διαφορές του παρελθόντος.
Κατά το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, «ΜΙΑ» η συμφωνία, η οποία υπεγράφη «στη “μακεδονική” (δυτικοβουλγαρικη) γλώσσα, (γιατι οι Σκοπιανοι είναι Βουλγαροι στο πιο δυτικο μερος που φτανει το βουλγαρικο εθνος), σύμφωνα με το Σύνταγμα της “Μακεδονίας” (Δυτικης Βουλγαριας), και στη βουλγαρική γλώσσα, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Βουλγαρίας», προβλέπει στήριξη των ευρω-ατλαντικών επιδιώξεων της πΓΔΜ εκ μέρους της Βουλγαρίας, συνεργασία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, αναβάθμιση των συγκοινωνιακών συνδέσεων και των επικοινωνιών, απλούστευση των τελωνειακών και συνοριακών διαδικασιών, κατανομή κονδυλίων για περιφερειακά και διασυνοριακά έργα υποδομής, καθώς και διευκόλυνση των επαφών μεταξύ των πολιτών των δύο χωρών.
Παρότι η Σόφια αναγνώρισε το 1992 πρώτη αυτή την ΠΓΔΜ με την συνταγματική της ονομασία, επέμενε να μην αναγνωρίζει την ύπαρξη «μακεδονικού έθνους» και «μακεδονικής γλώσσας», εφοσον ηξεραν λιγη ιστορια, η οποια λεει ότι οι Σκοπιανοι είναι Δυτικοι Βουλγαροι και η γλωσσα τους είναι βουλγαρικη, (οποιοσδηποτε Βουλγαρος μπορει ανετα να μιλησει στην ιδια γλωσσα με ένα Σκοπιανο, ενώ τις σχέσεις των δυο χωρών σκίαζαν επιμέρους διαφωνίες γύρω από ιστορικά και γεγονότα και πρόσωπα.

Η Σόφια κατά καιρούς κατήγγειλε τα Σκόπια για «αλυτρωτισμό» και «επιθετικό εθνικισμό» (γιατι οι Σκοπιανοι μιλαγαν για βουλγαρομακεδονικη μειονοτητα στη Βουλγαρια, και η Βουλγαρια φυσικα δεν το δεχεται αφου τους θεωρει γνησιους Βουλγαρους, όπως και είναι δηλαδη), και μάλιστα απειλούσε ότι, εάν συνεχίσουν τέτοιες πολιτικές, θα εμποδίσει την πορεία της ΠΓΔΜ προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Πάραυτα, όλα αυτά τα χρόνια μονογράφονταν επιμέρους συμφωνίες, που όμως δεν κυρώνονταν από τα κοινοβούλια λόγω της διαφοράς στο θέμα της γλώσσας.
Επ' αυτού, στο κείμενο, που επισυνάπτει ολόκληρο το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται ότι η συμφωνία «υπογράφεται στη "μακεδονική" (Δυτικοβουλγαρια) γλώσσα, σύμφωνα με το "μακεδονικό" (δυτικοβουλγαρικο) σύνταγμα και στη βουλγαρική γλώσσα, σύμφωνα με το βουλγαρικό σύνταγμα».
Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης και αλβανικών κομμάτων, προχώρησε στην πολυσυζητημένη συμφωνία στο πλαίσιο της επιχείρησης αποκατάστασης κλίματος εμπιστοσύνης με τις όμορες χώρες που θεωρεί ότι είχε διαταραχθεί από τις πολιτικές του τέως πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.

Η υπογραφή της συμφωνίας, ωστόσο, προκαλεί πολιτικές αναταράξεις στα Σκόπια όπου η Κεντρική Επιτροπή του VMRO-DPMNE, του κόμματος του Γκρούεφσκι, ανακοίνωσε πως δεν θα την στηρίξει «υπό την παρούσα μορφή της».
Απαντώντας το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ, το SDS, καλεί τον Γκρούεφσκι «να επιδείξει υπευθυνότητα, συμμετέχοντας στην επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων, στην αναβάθμιση των σχέσεων καλής γειτονίας και στην υλοποίηση των ευρωατλαντικών επιδιώξεων της χώρας.
Αντίθετες με το περιεχόμενο της συμφωνίας εμφανίζονται και οι ισχυρές οργανώσεις διασποράς της ΠΓΔΜ, στην Αυστραλία, τον Καναδά, τη Βουλγαρία και την Αλβανία, οι οποίες υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία «είναι άνιση και ικανοποιεί περισσότερο τις βουλγαρικές εθνικιστικές επιδιώξεις» και λιγότερο τα εθνικά συμφέροντα της πΓΔΜ.
Υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι τα Σκόπια «με αυτή τη συμφωνία παραιτούνται από τη «“μακεδονική” μειονότητα στη Βουλγαρία».
Σε μια κίνηση αποδοκιμασίας της υπογραφής της συμφωνία, εξάλλου, το VMRO καλεί τα μέλη του να μην παραστούν στις αυριανές ετήσιες εκδηλώσεις για την «εξέγερση του Ίλιντεν», το 1903 εναντίον των Οθωμανών, στην πόλη Κρούσεβο όπου δεν θα μεταβεί, για πρώτη φορά, ο Γκρούεφσκι που όσο ήταν πρωθυπουργός προσέδιδε κάθε χρόνο χαρακτήρα «ρωμαϊκής φιέστας», στην επέτειο.
Ο Ζάεφ πάντως, διαθέτει μαζί με τα αλβανικά κόμματα την απαιτούμενη πλειοψηφία στη βουλή για αν ψηφίσει την συμφωνία. Ωστόσο δεν παύει η υπογραφή της να αποτελεί το πρώτο πεδίο οξύτατης πολιτικής σύγκρουσης με τον Γκρούεφσκι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ενας στους δυο Ελληνες δεν μπορει να παει διακοπες ουτε για μια βδομαδα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε τσογλάνια μια χαρά πάει η υπόθεση, γιατί ανησυχίες; Η "δικαιοσύνη" μια χαρά ξεπλένει τα σκατά σας!

Παπακωνσταντίνου: «Ντροπή» η καταδίκη Γεωργίου...
Μιράντα Ξαφά: πολιτικά υποκινούμενη η δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου
Στέφανος Μάνος: Ο κ. Γεωργίου πρέπει να βιώνει όσο κανείς άλλος τον ρόλο του...
Κ. στη Δίκη του Κάφκα
Ένωση Κεντρώων:Τέτοια ζητήματα επιβαρύνουν το κλίμα σχέσεων της Ελλάδας με τους δανειστές
Άννικα Μπράιτχαρτ (Εκπρόσωπος της Κομισιόν): "Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και την ακρίβεια των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ κατά την περίοδο 2010-2015 και μετά"
ΠΑΣΟΚ: "Οι θεωρίες της συνωμοσίας δηλητηρίασαν την Ελληνική κοινωνία δημιουργώντας ένα στερεότυπο ασύλληπτου μεγέθους που καθηλώνει τη χώρα διαιωνίζοντας την επιτροπεία και επιδεινώνοντας διαρκώς τους όρους της"
ΝΔ: σιγή ιχθύος μην ξυπνήσει ο Βούδας-σωρεία ανώδυνων και ποντιοπιλατικών δηλώσεων
ΚΚΕ: είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε-με τον Γεωργίου θα ασχολούμαστε τώρα?
ΣΥΡΙΖΑ: Πληρώστε πρώτα τα δικαστικά του έξοδα (όπως σας υποχρεώνει η αγαπημένη σας ΕΕ) και μετά εκφέρετε και άποψη ξεφτίλες...
Ποτάμι: "Ντροπή η δίωξη Γεωργίου"...
ΣΚΑΙ: "Τυχόν καταδικαστική απόφαση αναμένεται να προκαλέσει την ενόχληση των θεσμών"
Δεν συνεχίζω άλλο, γιατί θα καταλήξω σαν την Σαράφογλου και θα πω ότι δεν φταίω εγώ αν όλες οι κοινωνικές ομάδες τάσσονται υπέρ της αθώωσης του πρώην υπαλλήλου του ΔΝΤ...Αλήθεια πόσα λεφτά έχει "επενδύσει" το ΔΝΤ στην "επιμόρφωση" opinion maker στην χώρα μας? θα ξεπερνάνε και το περιβόητο έλλειμμα του 2009...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μεις είμαστε ο όχλος κυρα Μιραντα μου;
Συγνώμη κι ολας που μας πνιγεί το δίκιο !
συγνώμη που σας... βαζουμε τρικλοποδιές
Συγνώμη που δεν σας πατάμε κάτω σαν το σκουλίκια όπως πραγματικά σας αξίζει
Αλλά άντε μου στο διάολο δουλακια του Δ.Ν.Τ !



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κι όμως, υπάρχουν 42 γερμανοτσογλάνια (Μιράντα Ξαφά, Νίκος Δήμου, Θάνος Τζήμερος κ.ά.), που υπογράφουν κείμενο εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης που, άκουσον άκουσον, «υβρίζει και λοιδορεί τον μεγαλύτερο χρηματοδότη της χώρας μας, που είναι η Γερμανία»!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έτσι γιόρτασαν... μαζί με το λαό, για το λαό! Moιραζοντας οι στρατιωτες στα  αυτοκινητα στα διοδια μπισκοτα και γλυκα στο κοσμο
Ημέρα των ενόπλων δυνάμεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας 2017: Υπερασπίζονται χαρακώματα Πολιτισμού, Πατρίδα, Εθνική Ανεξαρτησία!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα είπε ΟΛΑ ο Ντιεγκίτο!
(Ντιεγκο Μαραντονα)
"Η Βενεζουέλα έχει έναν πρόεδρο Μαδούρο [duro = σκληρό]
Οι ΗΠΑ έχουν έναν σάπιο"
VENEZUELA  TIENE  UN PRESIDENTE  MADURO
EE.UU TIENE  UNO PODRIDO!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κυρώσεις των ΗΠΑ κατά Μαδούρο και συλλήψεις
ΚΑΡΑΚΑΣ.--
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εκλογής των αντιπροσώπων για τη νέα Συντακτική Συνέλευση, όπου συμμετείχε το 41,5% ή 8.089.320, σε σύνολο 19 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχώρησε στην επιβολή κυρώσεων κατά του Προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο. Συγκεκριμένα, «παγώνουν» λογαριασμοί ή περιουσιακά στοιχεία του στις ΗΠΑ ή περιοχές δικαιοδοσίας τους και απαγορεύεται σε Αμερικανούς πολίτες να συναλλάσσονται μαζί του. Η απόφαση δικαιολογείται ως μέτρο που παίρνεται «ενάντια σε ένα δικτάτορα», ενώ ήδη υπάρχουν και αναλύσεις ότι θα ακολουθήσουν κυρώσεις και στην πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας, που έχει συναλλαγές με τις ΗΠΑ.
Αμεση ήταν η αντίδραση του Ν .Μαδούρο: «Σήμερα, η κυβέρνηση του αυτοκράτορα Ντόναλντ Τραμπ πήρε μια απόφαση εναντίον μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι αποφάσεις που εκφράζουν την ανικανότητα, την απελπισία, το μίσος τους, εκφράζουν το χαρακτήρα του μεγιστάνα ο οποίος είναι αυτοκράτορας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δίνει εντολές που πρέπει να τηρούνται από τους υπηκόους του στην αυτοκρατορική γη τους, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής», δήλωσε ειρωνικά. Και συνέχισε: «Εγώ δεν υπακούω σε αυτοκρατορικές εντολές, δεν υπακούω σε εντολές ξένων κυβερνήσεων, ούτε τώρα ούτε ποτέ. Είμαι ένας Πρόεδρος ελεύθερος, ανεξάρτητος, και επιπλέον αντιιμπεριαλιστής, του δρόμου ενάντια στον βορειοαμερικανικό ιμπεριαλισμό, αντιαποικιοκράτης και αντιρατσιστής. Είμαι ενάντια στην Κου Κλουξ Κλαν που κυβερνάει τον Λευκό Οίκο και είμαι περήφανος γι' αυτό».
Καταλήγοντας, σημείωσε: «Πάρτε όσες κυρώσεις σας κάνει κέφι, ο βενεζουελάνικος λαός αποφάσισε να είναι ελεύθερος και εγώ είναι ο Πρόεδρος ενός ελεύθερου λαού, ανεξάρτητου, περήφανου, μπολιβαριανού και υπέρ του Τσάβες».
Επίσης ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας σημείωσε ότι σκοπεύει να διατάξει έρευνα για τη στάση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, που όλες αυτές τις μέρες προπαγάνδιζαν το κλίμα βίας.
Ακόμα, το βράδυ της Δευτέρας, η Κρατική Ασφάλεια της χώρας προχώρησε στη σύλληψη δύο ηγετών της αντιπολίτευσης, που κρατούνταν σε κατ' οίκον περιορισμό. Πρόκειται για τον ηγέτη του κόμματος «Λαϊκή Θέληση» Λεοπόλντο Λόπες, ο οποίος εκτίει ποινή 13 χρόνων για τη συμμετοχή και καθοδήγησή του σε τάγματα κρούσης που στις βίαιες εκδηλώσεις του 2014 είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 43 ανθρώπων, και τον Αντόνιο Λεντέσμα, πρώην δήμαρχο του μητροπολιτικού δήμου του Καράκας, που είναι καταδικασμένος για διαφθορά και διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Και για τους δύο αναφέρεται από το Ανώτατο Δικαστήριο ότι παραβίασαν τους όρους κράτησης, κάνοντας δημόσιες δηλώσεις, ενώ αξιολογήθηκαν και πληροφορίες ότι προετοίμαζαν απόδραση.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση άλλων ηγετών της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, όπως και ανακοινώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ και της εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι, που καταδίκασαν τις συλλήψεις. Ωστόσο, ο Ν. Μαδούρο προαναγγέλλει ότι με τη συγκρότηση της Συντακτικής Συνέλευσης, που αναμένεται αύριο (μετά και την εκλογή των 8 εκπροσώπων των ινδιάνικων κοινοτήτων, οι 537 εξελέγησαν την Κυριακή), θα συσταθεί επιτροπή που θα αποδώσει δικαιοσύνη και για τα τελευταία θύματα (και από τις δύο μεριές) στις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης από το φετινό Απρίλη, που φτάνουν τα 114.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕΡΒΙΑ
Πληροφορίες για σχέδιο έντασης με την ΠΓΔΜ
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--
Οι σερβικές μυστικές υπηρεσίες, που επικαλείται χτεσινό ρεπορτάζ της ημερήσιας εφημερίδας του Βελιγραδίου «Vecernje Novosti», έχουν πληροφορίες για κίνδυνο σχεδίου έντασης μεταξύ Σερβίας και ΠΓΔΜ, στο οποίο «εμπλέκονται Αλβανοί».
Το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι στο σχέδιο όξυνσης της έντασης μεταξύ Βελιγραδίου - Σκοπίων συμμετέχει «μέρος των Αρχών της Μακεδονίας» και ότι το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη και δράση «καλά εξοπλισμένων» ομάδων Αλβανών, με αμφίεση Σέρβου στρατιώτη ή αστυνομικού, σε μεθοριακές περιοχές μεταξύ Σερβίας και ΠΓΔΜ. Στη συνέχεια θα περνούσαν τα σύνορα της ΠΓΔΜ για να πραγματοποιήσουν «επιχειρήσεις», ώστε να κατηγορηθεί η Σερβία για παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒREXIT
Η «Ντόιτσε Μπανκ» μένει Σίτι...
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Σε συμφωνία μίσθωσης για τα νέα κεντρικά της γραφεία στο Σίτι του Λονδίνου ανακοίνωσε πως κατέληξε χτες η γερμανική τράπεζα «Ντόιτσε Μπανκ», προχωρώντας σε κίνηση «εμπιστοσύνης» και υποστήριξης της βρετανικής πρωτεύουσας ως διεθνούς χρηματοπιστωτικού κέντρου.
Η ανακοίνωση επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που έγινε γνωστή το Μάρτη, προσθέτοντας ότι βάσει του συμβολαίου για 25ετή μίσθωση, η γερμανική τράπεζα, που απασχολεί περίπου 9.000 άτομα στη Βρετανία, δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 43.571 τετραγωνικά μέτρα στο κτίριο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Ινδικά στρατεύματα στο υπό ινδική κατοχή Κασμίρ σκότωσαν χτες ηγετικό στέλεχος αυτονομιστών της οργάνωσης «Lashkar-e-Taiba» (LeT), που θέλει την απόσχιση της περιοχής και την ένωσή της με το Πακιστάν. Στη συνέχεια σημειώθηκαν ένοπλες συγκρούσεις Ινδών στρατιωτών με αμάχους στο Κασμίρ, που οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον ενός αμάχου. Το ίδιο 24ωρο, νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Ν. Δελχί, αποκαλύπτει αύξηση τουλάχιστον 6,8% στα ποσοστά αυτοκτονιών μεταξύ Ινδών αγροτών τα τελευταία χρόνια, λόγω μεγάλων χρεών που προκαλούν οι ελλείψεις υποδομών σε αντιπλημμυρικά έργα ή άρδευση, αλλά και οι κλιματικές αλλαγές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017
Η φωτογραφία μιας τρομοκρατικής επίθεσης στο Καράκας και η προβολή της από τα ισπανικά ΜΜΕ

H εμπρηστική βόμβα στη φωτογραφία ρίχτηκε από ομάδες της αντιπολίτευσης που προσπάθησαν να εμποδίσουν την εκλογική διαδικασία της Συντακτικής Συνέλευσης την Κυριακή 30 Ιουλίου στο Καράκας, εναντίον δυνάμεων της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς (GNB), τραυματίζοντας 7 αστυνομικούς.
Το γεγονός αυτό που σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου θα καταδικαζόταν ως εγκληματική ή τρομοκρατική επίθεση, στη Βενεζουέλα ήταν απόδειξη κυβερνητικής καταστολής από το “καθεστώς Μαδούρο” και αποτυχίας των εκλογών για την Συντακτική Συνέλευση στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 8 εκατομμύρια ψηφοφόροι.
Η χρήση αυτής της φωτογραφίας στα πρωτοσέλιδα του ισπανικού τύπου - με τη φυλλάδα του δικτάτορα Φράνκο ABC να πρωτοστατεί - και οι τίτλοι που την συνόδεψαν που παραποιουν την αληθεια είναι χαρακτηριστικοί.
Η Ισπανία είναι η ευρωπαϊκή ναυαρχίδα της μιντιακής επίθεσης ενάντια στη Βενεζουέλα και απορροφά την μερίδα του λέοντος από τα σχετικά κονδύλια. Οι δικοί μας έρχονται δεύτεροι, ωστόσο είναι το ίδιο επιμελείς επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο.

http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/08/blog-post.html?spref=fb




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 - 22:39
Το κορεό που έσπασε καρδιές
Oι θηριωδίες των ναζί δεν ξεχνιούνται και οι οπαδοί της Λέγκια με ένα απίστευτο κορεό θυμήθηκαν τους χιλιάδες συμπατριώτες που έχασαν τη ζωή τους. Στο οποιο παιζανε με την Αστανα Καζακσταν, και η Λεγκια Βαρσοβιας κερδισε με 1-0 για το Τσαμπιον Λινγκ.
Αυτή τη φορά το γήπεδο της Βαρσοβίας δεν είχε επεισόδια, ούτε φωτοβολίδες. Οι Πολωνοί δεν ξεχνούν θηριωδίες των ναζί και με ένα απίστευτο μήνυμα στο παιχνίδι των προκριματικών με την Αστάνα θυμήθηκαν τους δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες τους που σκοτώθηκαν. Ειδικότερα, την 1η Αυγούστου σηματοδοτήθηκε η 73η επέτειος της έναρξης της εξέγερσης της Βαρσοβίας, από τον πολωνικό αντιστασιακό στρατό για την απελευθέρωση της πόλης από τη ναζιστική Γερμανία.
Περίπου 16.000 Πολωνοί αγωνιστές σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 160.000 Πολωνοί έχασαν τη ζωή τους από μαζικές εκτελέσεις και κακουχίες.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




'Είναι δυνατόν αυτά τα διορισμένα από τα 26 τους σκουπίδια να τα πληρώνουμε χρυσά δεκαετίες από τα δημόσια και ευρωπαϊκά ταμεία; Είναι δυνατόν αυτά τα σκουπίδια να διοίκησαν δεκαετίες την χώρα από κυβερνητικές θέσεις; Ειπε η Ραχηλ Μακρη.

Άννα Διαμαντοπούλου:«Είναι δυνατό τα σκουπίδια να "ανήκουν" ακόμη στους Δημοσίους Υπαλλήλους;»
«Είναι δυνατό τα σκουπίδια να "ανήκουν" ακόμη στους Δημοσίους Υπαλλήλους;», διερωτήθηκε η πρώην Υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, σε σημείο της συνέντευξής της το πρωί της Τετάρτης, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κατά την αναφορά της στις ιδεολογικές διαφορές του Κόμματός της με το Ποτάμι - λόγω των παλαιοτέρων συζητήσεων για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ - τασσόμενη γενικά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων (καταγγέλλοντας π.χ. την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ), προσθέτοντας για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων:
«Χρειάζεται σύμπραξη δημοσίου – ιδιωτικού τομέα».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της πρώην βουλευτή και επικεφαλής του Μετώπου Νίκης Ραχήλ Μακρή
''Είναι δυνατόν αυτά τα διορισμένα από τα 26 τους σκουπίδια να τα πληρώνουμε χρυσά δεκαετίες από τα δημόσια και ευρωπαϊκά ταμεία; Είναι δυνατόν αυτά τα σκουπίδια να διοίκησαν δεκαετίες την χώρα από κυβερνητικές θέσεις;
Άντε παενε από εδώ μαζί με τα σκουπίδια που μαζί τα τρώγατε και σας στηρίζουν, που έχετε και θράσος και μιλάτε οι καταστροφείς της χώρας.''



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιατί 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν ξαφνικά νομιμοποίηση της κάνναβης; Είναι η Μονσάντο!

Δεν βρίσκετε λίγο παράξενο το γεγονός ότι ξαφνικά κυβερνητικοί βουλευτές άρχισαν να ενδιαφέρονται για την υγεία μας; Δεν βρίσκετε λίγο παράξενο ότι αυτό το συγκινητικό ανθρωπιστικό ενδιαφέρον, δεν εδράζεται στο να σταματήσουν οι αυτοκτονίες και τα ψυχολογικά προβλήματα χιλιάδων πολιτών λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά επικεντρώνει ειδικά και συγκεκριμένα στην νομιμοποίηση της κάνναβης;
Πριν λίγες μέρες, 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή πρότειναν την πλήρη νομιμοποίηση της παραγωγής, μεταποίησης και αξιοποίησης της φαρμακευτικής και της βιομηχανικής κάνναβης.
Γιατί όμως την κάνναβη; Και γιατί τώρα;
Ναι, γιατί άραγε; Και εδώ είναι που αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον.

Γενετικά τροποποιημένη κάνναβη

Οι μελέτες δείχνουν ότι η Μονσάντο διεξάγει χωρίς μεγάλες φανφάρες ερευνητικά προγράμματα σχετικά με το ενεργό συστατικό στη μαριχουάνα, δηλαδή το THC (τετραϋδροκανναβινόλη), προκειμένου να τροποποιήσει γενετικά το φυτό. Ο Ντέιβιντ Γουάτσον της Ολλανδικής εταιρείας Hortapharm έχει από το 1990 δημιουργήσει τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο ποικιλιών σπόρων κάνναβης. Το 1998, η Βρετανική εταιρεία GW Pharmaceuticals υπέγραψε συμφωνία με την Hortapharm που δίνει στην GW Pharma τα δικαιώματα χρήσης κάνναβης της Hortapharm για την έρευνά τους.
Το 2003 η Γερμανική Bayer AG υπέγραψε στη συνέχεια μια συμφωνία με την GW Pharmaceuticals για την από κοινού έρευνα σε ένα εκχύλισμα με βάση την κάνναβη. Το 2007, η Bayer AG συμφώνησε σε ανταλλαγή τεχνολογίας με την Μονσάντο σύμφωνα με την ανταλλαγή των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους. Έτσι η Μονσάντο έχει διακριτική πρόσβαση στις εργασίες του φυτού κάνναβης και την γενετική του τροποποίηση. Το 2009 η GW Pharmaceuticals ανακοίνωσε ότι είχε επιτύχει γενετική τροποποίηση ενός φυτού κάνναβης και κατοχύρωσε μια νέα γενιά κάνναβης.
Εάν λοιπόν επιτραπεί παγκοσμίως η καλλιέργεια φυτών κάνναβης, μπορεί κανείς εύκολα να φανταστεί ότι η Μονσάντο βλέπει μια τεράστια νέα αγορά που ο Όμιλος είναι σε θέση να ελέγχει μόνο αν έχει την πατέντα των σπόρων κάνναβης, όπως σήμερα συμβαίνει στην αγορά για τη σόγια. Ο Πρόεδρος Mujica της Ουρουγουάης π.χ. όπου η καλλιέργεια επιτρέπεται, έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει ένα μοναδικό γενετικό κώδικα για την κάνναβη στη χώρα του, προκειμένου να «κρατήσει τη μαύρη αγορά υπό έλεγχο.”


4 σχόλια:

e-h είπε...



Mensaje de la Red en Defensa de la Humanidad al heroico pueblo bolivariano de Venezuela/ Message from the Network in Defense of Humanity to the Heroic Bolivarian People of Venezuela
La Red de Intelectuales, Artistas y Movimientos Sociales en Defensa de la Humanidad desea felicitar al pueblo venezolano por la lección de democracia que brindara durante la votación para la Asamblea Nacional Constituyente.
Frente al intento, por parte de la derecha nacional e internacional, de generar odio y terror para impedir, mediante el miedo, el ejercicio democrático del voto, el pueblo salió a las calles para decir no a la violencia, para decir sí a una Asamblea Nacional Constituyente como herramienta para la paz, como forma de profundizar la democracia participativa y constitucionalizar los avances que ha tenido desde 1999 con la asunción del Comandante Hugo Chávez Frías a la presidencia.
Mención aparte merece la obscena injerencia imperial (como ha reconocido la propia CIA sin el menor sonrojo) y la amplificación, incitación y legitimación, que de la violencia hacen las trasnacionales de la (des)información.
No solo reconocemos los resultados y los más de 8 millones de votos del pueblo venezolano, sino que condenamos cualquier intención, presente o futura, de desestabilizar al gobierno legítimo que encabeza Nicolás Maduro Moros, así como la propia instalación de la Asamblea Constituyente. Llamamos a los pueblos de nuestra América a repudiar con la mayor energía la complicidad de los gobiernos de derecha de la región con las graves acciones golpistas e intervencionistas de Washintgton contra Venezuela.
Nosotros y nosotras también decimos sí a la Constituyente como forma de profundizar el poder popular y la justicia social, herencia del Comandante Hugo Chávez que siempre luchó por una Venezuela y una América Latina digna y soberana.
En tal sentido, subrayamos la importancia de saber en esta hora crucial cuál es el lado correcto de la lucha de clases en Venezuela y en Latinoamérica y el Caribe; para nosotros es y será siempre enfrentar al imperialismo y defender la soberanía política, económica y territorial de Venezuela y de todos los países de Nuestra América.

Red En Defensa de la Humanidad
En Nuestra América, a 31 de julio de 2017
https://redhsite.wordpress.com/2017/07/31/mensaje-de-la-red-en-defensa-de-la-humanidad-al-heroico-pueblo-boliviariano-de-venezuela/


e-h είπε...


The Network of Intellectuals, Artists and Social Movements in Defense of Humanity want to congratulate the Venezuelan people for the lesson in democracy they gave during the vote for the National Constituent Assembly yesterday.

Despite the attempts by the national and international right to generate hate and terror to prevent, through fear, the democratic right to vote, the people went out to the streets to say no to violence and yes to a National Constituent Assembly. They regarded this as a tool for peace - a way of strengthening participatory democracy and to constitutionalize the progress that has been achieved.

Special mention needs to be made about the obscene imperial interference in this process (as acknowledged by the CIA itself without even blushing) and the amplification, and legitimization of violence that the transnational corporations disseminated with impunity.

We not only recognize the results from the more than 8 million votes of the Venezuelan people, but we condemn any present or future intent to destabilize the legitimate Government headed by Nicolas Maduro Moros, or the installation of the Constituent Assembly. We call on the people of the Americas to repudiate the complicity of the right wing Governments in the region with the government of the United States in its pro-coup and interventionist attempts against Venezuela.

We also say yes to the Constitutional Assembly as a way to deepen people's power and social justice that the people of Venezuela inherited from Commander Hugo Chávez, who always fought for a Venezuela and Latin America more dignified and sovereign.

In this regard we stress the importance of knowing at this crucial time which is the right side of the struggle in Venezuela to be on - for us it is, and always will be, to confront imperialism and defend the political, economic and territorial sovereignty of Venezuela.

The Network in Defense of Humanity

In Our America, July 31st, 2017
http://cuba-networkdefenseofhumanity.blogspot.com/2017/07/message-from-network-in-defense-of.html



e-h είπε...

Μήνυμα του Δικτύου για την υπεράσπιση της Ανθρωπότητας για τον ηρωικο Μπολιβαριανο λαό της Βενεζουέλας / Μήνυμα από το Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας για τον ηρωικό λαό της Μπολιβαριανής Βενεζουέλας

Το Δίκτυο διανοουμένων, καλλιτεχνών και Κοινωνικών Κινημάτων για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας επιθυμεί να συγχαρεί τον λαό της Βενεζουέλας για το μάθημα δημοκρατίας που παρέχεται κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την Εθνική Συνέλευση Συντακτική.
Ενάντια στην προσπάθεια των εθνικών και διεθνών δεξιων, για να δημιουργήσουν το μίσος και τον τρόμο για την πρόληψη, μέσω του φόβου, η δημοκρατική ψήφος, οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να πούμε όχι στη βία, να πούν ναι σε μια εθνική Συντακτική Συνέλευση ως εργαλείο για την ειρήνη, ως ένας τρόπος για την εμβάθυνση της συμμετοχικής δημοκρατίας και συνταγματοποίηση στις προόδους που έχουν σημειωθεί από το 1999 με τα ανοδο του κομαντάντε Ούγκο Τσάβες στην προεδρία.
Αξίζει να σημειωθεί η άσεμνη αυτοκρατορική παρέμβαση (όπως αναγνώρισε η ίδια η CIA, χωρίς την παραμικρή αμηχανία) και την ενίσχυση, την υποκίνηση και την νομιμοποίηση της βίας που κάνουν διακρατικες τις (κακες) πληροφορίες.
Όχι μόνο εμείς αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα και τα περισσότερα από 8 εκατομμύρια ψήφους του λαού της Βενεζουέλας, αλλά καταδικάζουμε οποιαδήποτε πρόθεση, στο παρόν ή στο μέλλον, για να αποσταθεροποιήσουν τη νόμιμη κυβέρνηση με επικεφαλής τον Nicolas Maduro Μώρος, καθώς και την ίδια την εγκατάσταση της Συντακτικής Συνέλευσης. Καλούμε τους λαούς της Αμερικής μας για να αποκηρύξουν τον πλέον έντονο τρόπο τη συνενοχή των κυβερνήσεων της Δεξιάς στην περιοχή με σοβαρές πραξικοπηματικες και παρεμβατικές ενέργειες εναντίον της Βενεζουέλας με εντολη Washintgton.
Έχουμε και λέμε επίσης ναι στη Συντακτική Συνέλευση ως ένας τρόπος για να εμβαθύνει τη λαϊκή εξουσία και την κοινωνική δικαιοσύνη, μια κληρονομιά του Διοικητή Ούγκο Τσάβες ο οποίος πάντοτε αγωνίστηκε για τη Βενεζουέλα και μια αξιοπρεπή και κυρίαρχο Λατινική Αμερική.
Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζουμε τη σημασία της γνώσης σε αυτή την κρίσιμη στιγμή ποια είναι η σωστή πλευρά της ταξικής πάλης στη Βενεζουέλα και τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, για μας είναι και θα αντιμετωπίζουμε πάντα τον ιμπεριαλισμό και να υπερασπίζουμε την πολιτική, οικονομική και εδαφική κυριαρχία της Βενεζουέλας και όλες τις χώρες της αμερικανικής ηπείρου.

Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας
Στην Αμερική μας, 31 Ιούλ του 2017
https://redhsite.wordpress.com/2017/07/31/mensaje-de-la-red-en-defensa-de-la-humanidad-al-heroico-pueblo-boliviariano-de-venezuela/


e-h είπε...



Το Δίκτυο διανοουμένων, καλλιτεχνών και Κοινωνικών Κινημάτων για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας ήθελα να συγχαρώ τον λαό της Βενεζουέλας για το μάθημα δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας Έδωσαν για την Εθνική Συντακτική Συνέλευση χθες.
Οι προσπάθειες από το Παρά τις εθνικές και διεθνείς δικαίωμα να δημιουργήσει το μίσος και το φόβο για την πρόληψη, μέσω του φόβου, το δημοκρατικό δικαίωμα ψήφου, οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να πούμε όχι στη βία και ναι σε Εθνική Συντακτική Συνέλευση. Θεωρούσαν ως esta εργαλείο για την ειρήνη - ένα μέσο για την ενίσχυση της συμμετοχικής δημοκρατίας και να constitutionalize την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.
πρέπει να γίνει άσεμνο Σχετικά με την αυτοκρατορική παρέμβαση στη διαδικασία της ESTA (όπως παραδέχθηκε και η ίδια η CIA, χωρίς καν να κοκκίνισει) και την ενίσχυση και νομιμοποίηση της βίας που οι πολυεθνικές εταιρίες διαδίδονται με την ατιμωρησία Ειδική αναφορά.
Εμείς όχι μόνο αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα από τα περισσότερα από 8 εκατομμύρια ψήφους του λαού της Βενεζουέλας, αλλά καταδικάζουμε κάθε παρούσα ή μελλοντική πρόθεση να αποσταθεροποιήσουν τη νόμιμη κυβέρνηση με επικεφαλής τον Nicolas Maduro Μώρος, ή την εγκατάσταση της Συντακτικής Συνέλευσης. Καλούμε το λαό της Αμερικής να αποκηρύξει τη συνενοχή της δεξιάς πτέρυγας των κυβερνήσεων περιοχή με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στην προ-πραξικόπημα του εναντίον της Βενεζουέλας και παρεμβατική προσπάθειες.
Λέμε ναι στην Παρόν Συνταγματική Συνέλευση ως ένας τρόπος για να εμβαθύνει τη λαϊκή εξουσία και την κοινωνική δικαιοσύνη ότι ο λαός της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες κληρονόμησε από τον Διοικητή, που πάντα αγωνίστηκε για τη Βενεζουέλα και τη Λατινική Αμερική σε πιο αξιοπρεπή και κυρίαρχο.
Στο πλαίσιο αυτό τονίζουμε τη σημασία της γνώσης Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή Ποια είναι η πλευρά του αγώνα στη Βενεζουέλα για να είναι - για μας είναι, και πάντα θα είναι, για να αντιμετωπίσει τον ιμπεριαλισμό και να υπερασπιστεί την πολιτική, οικονομική εδαφική και την κυριαρχία της Βενεζουέλα.
Το Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας
Στην Αμερική μας, 31, Ιουλίου, 2017
http://cuba-networkdefenseofhumanity.blogspot.com/2017/07/message-from-network-in-defense-of.html