Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Πεμπτη 24 Αυγουστου 2017




τρομοκρατική οργάνωση με το όνομα "Κομισιόν" ζητάει διαρκώς νέα μέτρα αλλιώς απειλεί να μας πετάξει από το ευρώ. Καμία προσαγωγή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρια..στα διεθνη καθεστωτικα ΜΜΕ επικρατει σιωπη για τις πολεις Χαλεπι ,Μανταγια και οπου αλλου ηταν οι ''μετριοπαθης αντιπολιτευση''..
περιεργο ,πανε οι φωνες ,πανε οι κραυγες,..
ενω τωρα μπορουνε να πανε και να παρουνε συνεντευξη απο τους κατοικους σε οτι αφορα την ζωη τους πριν και τωρα,δεν εμφανιζεται κανεις απο τα διεθνη παπαγαλακια

http://www.mintpressnews.com/syria-war-diary-what-life-is-like-under-moderate-rebel-rule/231201/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξομοιώνουν το «Κεφάλαιο» του Μαρξ με το μανιφέστο του ναζισμού «Ο Αγών μου» του Χίτλερ»!
Δεν έχει πάτο το βαρέλι του αντικομμουνισμού στο «συνέδριο» στο Ταλίν

Δεν έχει πάτο τα βαρέλι του αντικομμουνισμού που εξαπολύουν από το Ταλίν η Εσθονική προεδρεία της ΕΕ και οι ευρωπαίοι εταίροι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο «συνέδριο» που έγινε την Τετάρτη υπό την αιγίδα της ΕΕ, με αφορμή την «Μέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων», που έχει θεσπίσει με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξισώνοντας τον κομμουνισμό με το ναζισμό.
Ανάμεσα στα πολλά χυδαία και ανιστόρητα που ακούστηκαν από το βήμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις του «συνεδρίου», προκειμένου να στηριχτεί από τους απολογητές του καπιταλισμού και των εγκλημάτων του η εξίσωση του κομμουνισμού με το ναζισμό, ήταν και η ταύτιση του Μαρξ με τον Χίτλερ και συγκεκριμένα η εξομοίωση του «Κεφαλαίου», με το «μανιφέστο» του ναζισμού, «Ο Αγών μου», που συνέγραψε ο Χίτλερ!
Συγκεκριμένα, χτες, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Ταλίν από τους συμμετέχοντες στο «συνέδριο», με επικεφαλής τον Εσθονό υπουργό Δικαιοσύνης, Urmas Reinsalu, ο πρόεδρος της «πλατφόρμας ευρωπαϊκής μνήμης και συνείδησης», Σουηδός Goran Lindblad, (εισηγητής του αντικομμουνιστικού μνημονίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το 2005) που συμμετείχε επίσης στη συνέντευξη, αναφέρθηκε στη σημασία της καταδίκης όλων των «ολοκληρωτικών καθεστώτων» λέγοντας:
«Θα έλεγα ότι αυτό δεν είναι ένα πολιτικό, αλλά αξιακό και νομικό ζήτημα. Η βάση είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια (...) Δεν είναι απαραίτητο να συγκρίνουμε ή να εξισώνουμε διαφορετικά ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν υπάρχει ανάγκη. Πρέπει απλώς να δούμε τα αποτελέσματα της δραστηριότητάς τους. Δεν έχει σημασία για τους ανθρώπους τι είδους ιδεολογία είναι ο λόγος που σκοτώνονται».
Πρόσθεσε ακόμα ότι «η κομμουνιστική ιδεολογία ήταν από μόνη της κακή, και δεν φταίει ότι κάτι πήγε στραβά όταν εφαρμόστηκε» για να καταλήξει: «Και τα δύο κείμενα, το" Mein Kampf " («Ο Αγών μου») του Χίτλερ και το Κεφάλαιο του Karl Marx, περιλαμβάνουν την ιδέα να χρησιμοποιήσουμε τρόμο για να κρατήσουμε δικτατορίες στην εξουσία».
Οι άλλοι ομιλητές
Θυμίζουμε ότι ο κεντρικός ομιλητής στο «συνέδριο», ο Εσθονός ευρωβουλευτής Τούνε Κέλαμ, του κόμματος Pro Patria, μέλους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος ταυτόχρονα του ΔΣ της «Πλατφόρμας Ευρωπαϊκής Μνήμης και Συνείδησης», που ασχολείται με «την έρευνα, την τεκμηρίωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση σχετικά με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα στην Ευρώπη του 20ού αιώνα», σημείωσε εισηγητικά στο «συνέδριο» ότι πρέπει «να αναγνωριστεί δημόσια ότι επί κομμουνισμού έγιναν εγκλήματα», ενώ δήλωσε προβληματισμένος γιατί αυτό δεν αναγνωρίζεται ευρέως, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα συναδέλφων του.
Επιπλέον, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, που Μαρξ, Ενγκελς και Λένιν αναγνωρίζονται ακόμα ως «θετικές προσωπικότητες»! Εφτασε δε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η ΕΣΣΔ βοήθησε επί ενάμιση χρόνο τον Χίτλερ να κατακτήσει τη Δυτική Ευρώπη (!) και ότι ο Στάλιν «απαγόρευσε» στους Γάλλους κομμουνιστές να πολεμήσουν εναντίον των ναζιστικών στρατευμάτων που εισέβαλαν στη Γαλλία...
Από κοντά και ο Ιγκόρ Κασού, καθηγητής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μολδαβίας, ο οποίος εμφανίστηκε ενοχλημένος από το γεγονός ότι ενώ από τη μία χρησιμοποιείται ο όρος «Ναζιστική θηριωδία», από την άλλη επιλέγεται ο όρος «Σοβιετικός έλεγχος» ως πιο «ουδέτερος» για να περιγράψει όσα πέρασαν - όπως υποστήριξε - οι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης.
Ζήτησε να αναδειχτούν ευρύτερα η ουγγρική αντεπανάσταση του 1956, η περιλάλητη «Ανοιξη της Πράγας» του 1968 και η μεταγενέστερη πολωνική «Αλληλεγγύη» ως «μορφές αντίστασης» των λαών αυτών στον προαναφερόμενο «Σοβιετικό έλεγχο». Ομολογώντας εμμέσως τις αντικομμουνιστικές επινοήσεις τους, παρουσίασε ως πρόβλημα το ότι ενώ υπάρχει μπόλικο φωτογραφικό υλικό και φιλμ, ως ντοκουμέντα, από τις θηριωδίες των ναζί, δεν υπάρχει αντίστοιχο υλικό για τους Σοβιετικούς...
Ο Andres Kasekamp, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, κάλεσε σε «από κοινού γράψιμο (σ.σ. βλέπε αναθεώρηση) της Ιστορίας» και παρατήρησε και αυτός με τη σειρά του ότι «τα θύματα του κομμουνισμού δεν έχουν τύχει τόσο ευρείας αναγνώρισης όσο τα θύματα του ναζισμού»...
Η Anna Kaminsky, διευθύντρια του γερμανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος «για την έρευνα για τη δικτατορία του SED» (του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ενότητας της Γερμανίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας), παρουσίασε ως προβληματικό το γεγονός ότι στη χώρα της πολλοί ιστορικοί «δεν δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να ερευνήσουν τα εγκλήματα του κομμουνισμού», θέμα που, όπως είπε, πρέπει να αντιμετωπιστεί «πολιτικά»...
Κλείνοντας το «συνέδριο», ο Εσθονός υπουργός Δικαιοσύνης, Urmas Reinsalu, είπε ότι δεν είναι θέμα αν μια ιδεολογία ή καθεστώς φέρθηκαν πιο σκληρά από ένα άλλο, «αλλά το αν παρήγαγαν και τα δύο θύματα». Αυτό είναι το ζήτημα, είπε, και πρέπει να μελετηθεί ευρύτερα από όλους τους «διεθνείς οργανισμούς
Σχολιο.-  Για τις πολυεθνικές που χρηματοδοτησαν τον Χίτλερ και που βγαλανε τεραστια κέρδη μέσα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που συλλεγανε δούλους θα μας πει κανένας λελες της ΕΕ η εκεί το βουλωνουμε?Ότι ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα ο καπιταλισμός θα το καταλάβουμε επιτέλους?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ε.ΠΑ.Μ. : Τα 15 άμεσα βήματα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της χώρας
23/8/2017
Η απελευθέρωση της χώρας από χρέος και ευρώ σε 15 βήματα - Ένας συνοπτικός οδηγός.
Η συζήτηση γύρω από τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησε το καθεστώς κατοχής φουντώνει. Πολλοί έρχονται να συμμερισθούν την αναγκαιότητα της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, αλλά ομιλούν χωρίς να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη γι’ αυτό, με συνέπεια η σύγχυση και η παραπληροφόρηση να επικρατούν.
Πρέπει να τονιστεί, ότι ολόκληρη η διαδικασία είναι ενιαία και αδιαίρετη. Δεν μπορεί να γίνουν κάποια από τα παρακάτω βήματα και άλλα να παραμεληθούν. Διότι τότε, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι μεγάλα και απρόβλεπτα.
Εννοείται, ότι το εγχείρημα πρέπει να το αναλάβει εξ αρχής και να το διεκπεραιώσει μια νέα δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση, τα στελέχη της οποίας οφείλουν, να πιστεύουν ακράδαντα στο εγχείρημα και να γνωρίζουν στη λεπτομέρειά του κάθε του τεχνική πτυχή.
Έτσι το σημερινό πολιτικό προσωπικό και όλα τα άλλα στελέχη που με ψεύτικη επιστημονικοφάνεια υπηρέτησαν και υπηρετούν το κατοχικό καθεστώς, ούτε θέλουν, ούτε γνωρίζουν το πως, ούτε μπορούν. Συνεπώς, είναι αδύνατο να περιμένουμε απ’ αυτούς το οτιδήποτε κι εναπόκειται σε δυνάμεις όπως το ΕΠΑΜ, που διαθέτουν τη βούληση, τη γνώση και την εμπειρία να το αναλάβουν, και στον κόσμο να υποστηρίξει αυτή την επιλογή.
Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά τα 15 βήματα μιας πολιτικής απελευθέρωσης με σκοπό την αποκατάσταση της Εθνικής Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας, την ανάταξη της οικονομίας και την ευημερία για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Αυτά είναι:
• 1. Η καταγγελία του χρέους και η οριστική παύση αποπληρωμής του.
• 2. Ακύρωση όλου του μνημονιακού θεσμικού πλαισίου που άλλαξε το νομικοπολιτικό καθεστώς της χώρας και επέβαλε την κατοχή.
• 3 Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη
• 4. Η καθιέρωση εθνικού κρατικού νομίσματος.
• 5. Η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδας.
• 6. Η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.
• 7. Η εκκαθάριση σε καθεστώς λειτουργίας των «συστημικών» τραπεζών.
• 8. Η εξασφάλιση της ομαλότητας των συναλλαγών στη μεταβατική περίοδο.
• 9. Η εξασφάλιση της επάρκειας των αγαθών.
• 10. Η προστασία και ο έλεγχος της αγοράς και των τιμών των προϊόντων.
• 11. Η άμεση αποκατάσταση των εισοδημάτων.
• 12. Η «σεισάχθεια» των εσωτερικών χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων.
• 13. Η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης.
• 14. Ο έλεγχος των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και των αντίστοιχων επιχειρήσεων.
• 15. Η Συντακτική Εθνοσυνέλευση και το νέο Σύνταγμα
Η δικαιοσύνη μαζί με την αποκατάσταση των εισοδημάτων, τη Σεισάχθεια των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, και τη διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η αποφασιστική υποβοήθηση της ανάκαμψης της εσωτερικής παραγωγής, η εγγύηση των καταθέσεων, η άμεση ενίσχυση των θεσμών δημόσιας υγείας και κοινωνικής πρόνοιας κτλ., ο ανασχεδιασμός σε προοδευτική βάση της Παιδείας, θα δημιουργήσουν πολύ ευνοϊκό κλίμα και θα
οδηγήσουν ολοένα και περισσότερους πολίτες στην υπεράσπιση συνολικά του εγχειρήματος, εμπεδώνοντας τη βεβαιότητα για την επιτυχία του.
Όλα αυτά μαζί τα μέτρα - όπως εκτέθηκαν παραπάνω - και η άμεση εφαρμογή τους θα οδηγήσουν επίσης, στη δημιουργία του αρραγούς εκείνου εσωτερικού μετώπου, που είναι αναγκαίο για την κατακόρυφη ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας καθιστώντας κάθε εγχείρημα εξωτερικής επέμβασης με χρήση των εθνικών μας θεμάτων και την απειλή της Τουρκίας, δύσκολη και πολύ ακριβή υπόθεση για τους διοργανωτές μιας τέτοιας μεθόδευσης σε βάρος της πατρίδας μας.

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2017/08/15-video.html




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συγχαρητήρια επιστολή Εσθονής βουλευτή στον Σταύρο Κοντονή - «Το συνέδριο αυτό είναι μία ντροπή» αναφέρει
Επιστολή με την οποία εκφράζει την στήριξή της στην απόφασή του να μη μετάσχει στο συνέδριο στην Εσθονία σχετικά με τα «εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κομμουνιστικά καθεστώτα» απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, η Εσθονή βουλευτής, Oudekki Loone.
Η Loone είναι μέλος του κεντρώου κόμματος της Εσθονίας, του μεγαλύτερου από τον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό, στο οποίο ανήκει και ο Εσθονός πρωθυπουργός.
Στην επιστολή αναφέρεται:
«Αξιότιμε Υπουργέ Σταύρο Κοντονή,
Θέλω να εκφράσω την αληθινή ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μου για την απόφασή σας και την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στο αποτρόπαιο συνέδριο με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα». Η αιτιολόγηση της απόφασής σας ήταν απλά τέλεια!
Δυστυχώς, τέτοιου είδους προσπάθειες σιωπηρής δικαιολόγησης του ναζιστικού καθεστώτος και της ναζιστικής ιδεολογίας είναι έντονα παρούσες στη σημερινή πολιτική ζωή της Εσθονίας. Η δική μου απόφαση να γιορτάσω την 9η Μαΐου ως ημέρα νίκης για τις συμμαχικές δυνάμεις στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο προκάλεσε οργή σε πολλούς δημοσιογράφους και πολιτικούς. Προκάλεσε όμως και ένα κύμα υποστήριξης. Επομένως, επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι η Εσθονία δεν είναι μία χώρα ναζί και ότι εδώ, όπως και οπουδήποτε αλλού, οι ναζί και οι συμπαθούντες αυτούς είναι μια μειοψηφία.
Η απόφασή σας υπενθύμισε τις αληθινές ευρωπαϊκές αξίες και έδωσε δύναμη σε όλους όσους ανησυχούν για την αύξηση του κλίματος ψυχρού πολέμου, σε όλους όσους δεν ξεχνούν την ιστορία και που γνωρίζουν ότι ο σοσιαλισμός και η ελευθερία μπορούν όχι μόνο να συνδυαστούν, αλλά ότι ο σοσιαλισμός είναι απαραίτητος για την ελευθερία.
Το συνέδριο αυτό είναι μία ντροπή, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξει μέλλον όταν δεν θα οργανώνονται πλέον εκδηλώσεις σαν και αυτήν. Εσείς απλώς βοηθήσατε αυτό το μέλλον να έρθει λίγο νωρίτερα.
Με εκτίμηση,
Oudekki Loone
Μέλος του Εσθονικού Κοινοβουλίου
Μέλος της Επιτροπής Άμυνας
Μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων»




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
΄΄Ξέρετε τι είναι χειρότερο σε αυτό που συνέβη στο Οικοτροφείο του Πειραιά; Η συγκάλυψη.
Ένα από τα παιδιά είχε αποκαλύψει σε ιερέα όσα βίωνε εκεί μέσα και ο ιερέας αντί να κάνει κάτι γι' αυτό, απλώς ενημέρωσε τον Λαλαούνη με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις [καμία έκπληξη εδώ].
Τα παιδιά είχαν προσπαθήσει να μιλήσουν και στους γονείς τους, που επίσης αδιαφόρησαν.
Πριν από λίγα χρόνια, μια ανάδοχη μητέρα και μια παιδαγωγός σε άλλο ίδρυμα είχαν ενημερώσει προφορικά τον Συνήγορο του Παιδιού, Γιώργο Μόσχο, ότι πρώην τρόφιμοι του οικοτροφείου είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Ο ίδιος δεν προχώρησε σε αυταπάγγελτη έρευνα τότε για την υπόθεση, ενώ στον παρελθόν είχε δηλώσει ότι τον συνδέουν φιλικές σχέσεις με τον πρόεδρο. Κινήθηκε μόνο όταν μια καθηγήτρια υπέβαλε γραπτή αναφορά.
Ο ψυχίατρος Μανώλης Μυλωνάκης που καλέστηκε σαν μάρτυρας υπεράσπισης [είχε προσληφθεί από την οικογένεια για να εξετάσει τον ίδιο τον κατηγορούμενο], στην κατάθεσή του επιχείρησε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των παιδιών χωρίς καν να τα έχει εξετάσει προσωπικά, λέγοντας πως τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται σε ηλικίες 12 έως 15 ετών. Ψυχίατρος που για τα χρήματα πήγε να υπερασπιστεί έναν άνθρωπο ο οποίος άφησε ανεπανόρθωτα τραύματα σε παιδιά.
Ο Κωνσταντίνος Λαλαούνης είχε διατελέσει Προϊστάμενος Διεύθυνσης του Δικαστηρίου Ανηλίκων Πειραιά επί 40 χρόνια. Αποφάσιζε για την τύχη παιδιών τόσα χρόνια, και έφτιαξε το ιδιωτικό οικοτροφείο από το 1963 βρίσκοντας όλα αυτά τα νομικά παραθυράκια που του επέτρεπαν να φιλοξενεί ανηλίκους, ποιος ξέρει με τι κίνητρο.
Είναι τρομακτικό είναι ότι τόσοι άνθρωποι γνώριζαν και δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Είναι πιο τρομακτικό από τις άρρωστες διαθέσεις του Πρώην Προέδρου του οικοτροφείου. Αυτή η εγκληματική νοοτροπία που μας θέλει να "κοιτάμε τη δουλίτσα μας" κλείνοντας τα μάτια στη φρίκη άλλων ανθρώπων και μάλιστα παιδιών, μας κόστισε [για άλλη μια φορά] κι άλλους τραυματισμένους ανθρώπους.''



------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είχαμε μείνει στο ζήτημα Στάλιν-Τρότσκι. Πάμε τώρα στην Κροστάνδη και στον ρόλο των Τρότσκι και Τουχατσέφσκι στην καταστολή της.
Ποια η θέση του Λένιν και γιατί διαφώνησε η Κολοντάι; Η οποία, εντούτοις, μέχρι το τέλος της ζωής της παρέμεινε στο κόμμα, χωρίς να εκφράσει διαφωνίες με την πολιτική του Στάλιν.
Κοίτα να δεις, τώρα! Αν είσαι με την Κολοντάι του 1921, η οποία ήταν με τους συμβουλιακούς εξεγερμένους, είσαι κατά του Τρότσκι. Αλλά και πολύ αργότερα πάλι κατά του Τρότσκι είσαι, αν είσαι με την Κολοντάι, η οποία ήταν με τον Στάλιν.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!
Σε 40 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο 86χρονος Κωνσταντίνος Λαλαούνης -της γνωστής οικογενείας-, πρόεδρος οικοτροφείου στον Πειραιά, από το 1963 μέχρι το 2012, για τα κακουργήματα της κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αποπλάνησης ανηλίκων και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, όπως και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης.
Τον Λαλαούνη υπερασπίστηκε μεταξύ άλλων και σύσσωμο το σημερινό Δ.Σ. του οικοτροφείου. Το οποίο, φυσικά, παραμένει στη θέση του!
Μποχα και αστικη υποκρισια
"Το Παιδικό Σπίτι, με επικεφαλης του Δ.Σ. τον Λαλαουνη το οποίο το χαρακτήρισαν «φυλακή», «χούντα», «Κατοχή» και «Γκουαντάναμο» τα παιδιά, παρουσιαζόταν με ιδιαίτερα κολακευτικές αναφορές στα ΜΜΕ και είχε συγκεντρώσει 20 βραβεία, μεταξύ των οποίων έπαινος της Ακαδημίας Αθηνών."




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ίσως, όμως, να μην ξέρουμε πως το Κ.Κ. Κούβας καταδίκασε ως τυχοδιωκτικό (και στην αρχή και ως υποκινούμενο από τις ΗΠΑ) τον ένοπλο αγώνα του Κάστρο. Αυτός ήταν ο λόγος που διαλύθηκε μετά τη νίκη της Επανάστασης και ανασυστάθηκε αργότερα με εντελώς διαφορετική σύνθεση.
Ούτε και για το ότι τα δύο φιλοσοβιετικά κόμματα της Νικαράγουας (το Κ.Κ. και το λεγόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα) δεν καταδίκασαν μόνο τον ένοπλο αγώνα των σαντινίστας, που τον στήριζε η Κούβα, αλλά συνέχισαν να τους πολεμάνε και όταν η Επανάσταση νίκησε και εξασφάλισε και την υποστήριξη της ΕΣΣΔ.
Ας μην είμαστε και τόσο σίγουροι για το πού ακριβώς θα βρίσκεται ετούτος ή ο άλλος πολιτικός φορέας σε κρίσιμες στιγμές. Κι ας μην είμαστε και τόσο βέβαιοι για τους λόγους που ενδέχεται να προκαλέσουν μια τέτοια αντιπαράθεση. Μπορεί -όπως συνέβη τόσες και τόσες φορές στην ιστορία- να μην είναι αυτοί που εμείς έχουμε στην ατζέντα μας. Κι εκεί που περιμένουμε κοινωνική έκρηξη λόγω μνημονίων, να μας προκύψουν ελληνοτουρκικά. Ή ζητήματα καταστολής. Ή ό,τι άλλο που δεν φανταζόμαστε. Όπως συνέβαινε σχεδόν πάντα, δηλαδή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Sherene Isawi ειναι μια Παλαιστινια δικηγορος που υπερασπιζοτανε τις Παλαιστινιες γυναικες και τα παιδια στις Ισραηλινες φυλακες.Δημοσιοπουσε τις υποθεσεις τους μεσω των δεσμων με διεθνεις οργανισμους ανθρωπινων δικαιωματων.Αυτο μαλλον ηταν ο λογος που το Ισραηλινο κρατος την εβαλε φυλακη μαζι με τα 3 αδελφια της με την κατηγορια οτι ''υπεθαλπε-την-τρομοκρατια''..Εμεινε τον περισσοτερο καιρο του εγκλεισμου της στην απομονωση,χωρις τουαλετα,χωρις φως,χωρις θερμανση τον χειμωνα,χωρις δικαιωματα επισκεψης,βασανιστηκε,χτυπηθηκε και υπεστη σεξουαλικη βια...
Αφου περασε τεσσερα(4) χρονια στις Ισραηλινες φυλακες,η μητερα της ειπε οτι οταν την ειδε,δεν την αναγνωρισε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Max Merten. Ο ΝΑΖΙ ΧΑΣΑΠΗΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Αποφυλακιστηκε με εντολη ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (ΚΟΥΦΟΥ) και ανεχωρησε σαν ΚΥΡΙΟΣ για την χωρα του οπου εργασθηκε ως ανωτατος υπαλληλος στο υπουργειο ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!!!!!!. Ακολουθησε νομοσχεδιο που ΑΠΑΛΑΣΣΕ ολους τους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ. Ειμαστε η μοναδικη χωρα που κατηργησε το ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΕΩΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ που ανηκε στο Υπουργειο ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ με ΝΟΜΟ επι κυβερνησεως Ε.Ρ.Ε (Σε οσες χωρες γνωρισαν την ΛΑΙΛΑΠΑ του ΝΑΖΙΣΜΟΥ λειτουργουν ακομη και σημερα αναλογα τμηματα).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Άγια νύχτα του Βαρθολομαίου
Είναι σε όλους γνωστό ότι ιστορικά οι άνθρωποι του Χριστού νικούν πάντα τους ανθρώπους του αντίχριστου. Η 24η Αυγούστου του 1572 έχει μένει στην ιστορία ως έκφραση μεγάλων σφαγών ή καταστροφών. Τότε, οι Ρωμαιοκαθολικοί κατέσφαξαν στο Παρίσι και στην επαρχία έναν μεγάλο αριθμό διαμαρτυρόμενων.
Ο εμφύλιος μεταξύ τους είχε τερματιστεί το 1570, αλλά αυτό δεν εκτόνωσε την κατάσταση. Εκτός από τον δογματικό πόλεμο ανταγωνίζονταν για το ποιος θα «εξουσιάζει» τον άβουλο βασιλιά Κάρολο Θ’. Ο διορισμός του προτεστάντη Ντε Κολινί στο παλάτι και η επιρροή που είχε στον βασιλιά, ενόχλησε τους Ρωμαιοκαθολικούς.
Η βασιλομήτωρ Αικατερίνη των Μεδίκων, ζήτησε βοήθεια από τους καθολικούς, ενοχλημένη με την σειρά της από τις μηχανορραφίες του Ντε Κολινί. Έπεισε τον γιό της πως ο Ντε Κολινί συνωμοτούσε εναντίον του. Η απόπειρα όμως εις βάρος του απέτυχε. Τότε, η Αικατερίνη έπεισε ξανά τον γιο της να σκοτώσει όλους τους Διαμαρτυρόμενους του Παρισίου!
Την νύχτα της 23ης προς 24η Αυγούστου, ακολούθησε η μεγάλη σφαγή, που έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις μεγαλύτερες και τις μαζικότερες στην ιστορία.
Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών δεν έχει υπολογιστεί με ακρίβεια. Για το Παρίσι, η μόνη απτή απόδειξη είναι μια απόδειξη για εργάτες του δήμου για τη «συλλογή και ταφή 1.100 πτωμάτων που ξεβράστηκαν στις ακτές του Σηκουάνα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 Ισραηλινοι στρατιωτες(με πολιτικα) δεχτηκανε αγρια επιθεση με μαχαιρια απο νεαρους Ισραηλινους που τους περασανε για..Παλαιστινιους
https://www.middleeastmonitor.com/20170821-israeli-soldiers-attacked-after-being-mistaken-for-arabs/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο κόσμος πλέον δεν έχει δεν πληρώνει
Υστέρηση 756 εκατ. Ευρώ στα έσοδα του Ιουλίου για το ελληνικό δημόσιο
Φανταστείτε τι έχει να γίνει τους τελευταίους μήνες του έτους που είναι να πληρώθουν οι περισσότεροι φόροι


----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λευτεριά στον Σαλάχ Χαμούρι
Ο Γαλλο-παλαιστίνιος πρώην κρατούμενος και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων φυλακισμένων Σαλάχ Χαμουρί απήχθη για άλλη μια φορά από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, κατά τη διάρκεια επιδρομής στο σπίτι του στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, πριν την αυγή της Τετάρτης, 23ης Αυγούστου.
24/8/2017
Η σύζυγός του Έλσα Λεφόρ ανήρτησε στο Facebook ότι πολυάριθμες δυνάμεις κατοχής ήρθαν στο σπίτι τους και τον απήγαγαν ενώ κοιμόταν, χωρίς να δώσουν καμία αιτιολογία για τη σύλληψη. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με κάποιον.
Η ίδια η Λεφόρ, καθώς και το μικρό παιδί τους, είχαν στερηθεί τη δυνατότητα εισόδου στην Παλαιστίνη από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, οι οποίες θέλουν να αποκλείσουν την οικογένεια του Χαμουρί από την Ιερουσαλήμ. Ο Σαλάχ Χαμουρί έχει μιλήσει ευρύτατα διεθνώς για τις εμπειρίες των Παλαιστίνιων κρατούμενων. Νωρίτερα μέσα στο 2017 επισκέφθηκε πανεπιστήμια και κοινότητες σε όλο το Βέλγιο, στο πλαίσιο της εβδομάδας “Ισραηλινού Απαρτχάιντ”.
Ως φοιτητής νομικής και νομικός συμπαραστάτης στην Ένωση για την Υποστήριξη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Φυλακισμένων “Ανταμίρ”, εξακολουθεί να δρά καθημερινά υπέρ των δικαιωμάτων και της ελευθερίας των Παλαιστίνιων κρατούμενων και του παλαιστινιακού λαού εν γένει.
Ο Σαλάχ Χαμουρί ελευθερώθηκε από τις φυλακές της ισραηλινής κατοχής, όπου κρατείτο από το 2005, το 2011. Κατά τη διάρκεια της φυλακισής του, υποστηρίχθηκε από έντονες διαμαρτυρίες που διοργανώθηκαν από πολλές ομάδες, κινήματα και κόμματα, στην Γαλλία και στην Παλαιστίνη, με αίτημα την απελευθέρωσή του. Από την απελευθέρωσή του και ύστερα έχει επανειλημμένα υποστεί περαιτέρω διώξεις και παραβιάσεις των δικαιωμάτων του – καθώς και της οικογένειάς του – από την ισραηλινή κατοχή.
Μετά την απελευθέρωσή του, δέχτηκε θερμό καλωσόρισμα από υποστηρικτές σε όλον τον κόσμο, ιδιαίτερα σε πολλές πόλεις της Γαλλίας. Έχει υπάρξει βασικός ομιλητής στη Γιορτή της Ουμανιτέ, το ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνει το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, καθώς και το θέμα της κινηματογραφικής ταινίας “Η υπόθεση Σαλάχ Χαμουρί”, που επικεντρώνεται στην αντιμετώπισή της υπόθεσής του από την επίσημη γαλλική πλευρά.
Το Δίκτυο Αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους Κρατούμενους “Σαμιντούν” απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Σαλάχ Χαμουρί και όλων των Παλαιστίνιων κρατούμενων. Συμβάλλουμε στο κάλεσμα απέναντι στο γαλλικό κράτος, ζητώντας να προστατέψει τα δικαιώματα του πολίτη του και να λάβει δράση για την ελευθερία του Σαλάχ Χαμουρί. Ο Χαμουρί αντιπροσωπεύει διεθνώς τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και των Παλαιστίνιων κρατούμενων για ελευθερία. Από τις φυλακές και τα δικαστήρια της κατοχής, μέχρι τις πόλεις της Ευρώπης και το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ στη Βραζιλία, έχει υπάρξει μια σταθερή και ξεκάθαρη φωνή ενάντια στην καταπίεση και υπέρ της απελευθέρωσης.
Λευτεριά στο Σαλάχ Χαμουρί!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μόνον ο κομμουνισμός και ο ναζισμός ήταν ολοκληρωτικά καθεστώτα. Βλέπετε οι Αμερικάνοι, οι Βρετανοί, οι Γάλλοι, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Γερμανοί, οι Βέλγοι, οι Ολλανδοί και λοιποί φιλελεύθεροι που εν μέσω "Δημοκρατίας" κρεμούσαν, βασάνιζαν, αποκεφάλιζαν, ξεκοίλιαζαν και έκαιγαν γυναικόπαιδα δεν ήταν ολοκληρωτικοί διότι τις "δημοκρατικές" αυτές πράξεις τους τις έκαναν και συνεχίζουν να τις κάνουν πάνω σε μαύρους, ιθαγενείς, μουσουλμάνους, άραβες και άλλους μιαρούς υπανθρώπους.
Η αποικιοκρατία των εκατομμυρίων θυμάτων, οι σφαγές των "δημοκρατών" σε Κονγκό, Βιετνάμ, Ναμίμπια, Αγκόλα κτλ., η αμέριστη υποστήριξη και εγκαθίδρυση φασιστικών δικτατορικών και απάνθρωπων καθεστώτων από την Μέση Ανατολή μέχρι την Λατινική Αμερική είναι πράξεις ΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΕΣ και απολύτως δημοκρατικές...εφόσον σκοπό είχαν να πατάξουν οποιαδήποτε αντίσταση στο οικουμενικό όραμα του παντοδύναμου και πανταχού παρόντα ακραίου καπιταλισμού.
Οι φωτογραφίες απεικονίζουν ελάχιστες από τις εκατοντάδες "δημοκρατικές" σφαγές που ετέλεσαν οι φιλελεύθεροι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
1. Γάλλοι στρατιώτες θαυμάζουν το έργο τους στην Αλγερία.
2.Βρετανοί στρατιώτες μόλις έχουν σφάξει μερικές δεκάδες χωρικούς στην Μαλαισία.
3. Στρατιώτες των ΗΠΑ ποζάρουν με θέα σφαγμένα γυναικόπαιδα στις Φιλιππίνες.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία προκαλεί διαμάχη γιατι λεει αληθειες
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 18:31
Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, που είναι αφιερωμένο στις επιθέσεις στην Καταλονία, μεταξύ των χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, την ώρα που ο βουλευτής του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Στεφάν Λε Φολ το κατέκρινε.
Το εξώφυλλο αναρτήθηκε στον λογαριασμό της εφημερίδας στο Facebook την Τρίτη πριν από την κυκλοφορία της εφημερίδας την Τετάρτη. Στο πρωτοσέλιδο δεσπόζει ένα σχέδιο που υπέγραψε ο σκιτσογράφος Juin όπου απεικονίζεται ένα μικρό φορτηγάκι να απομακρύνεται, αφού έχει παρασύρει και σκοτώσει πεζούς. Η λεζάντα γράφει: «ισλάμ, θρησκεία της αιώνιας... ειρήνης».
«Το να προκαλείται σύγχυση είναι κάτι το πολύ επικίνδυνο. Το να λέμε ότι το Ισλάμ στο σύνολό του είναι μια θρησκεία "της ειρήνης", υπονοώντας μια θρησκεία του θανάτου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» κατήγγειλε ο Λε Φολ μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα BFMTV και RMC.
Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo δεν θέλησε να σχολιάσει.
Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Όσοι εθελοτυφλούν πήγαν διακοπές», ο διευθυντής έκδοσης Riss, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην επίθεση των δύο τζιχαντιστών τον Ιανουάριο του 2015, με 12 νεκρούς, διατυπώνει τη λύπη του διότι «σήμερα, σχεδόν κανείς δεν διερωτάται για τον ρόλο του ισλάμ στην ιδεολογία του Ντάες. Η πλύση εγκεφάλου κατάφερε να μας κάνει να παραδεχθούμε ότι το "θρησκευτικό ζήτημα" δεν πρέπει να συζητείται».
Στο Twitter, το εξώφυλλο του Charlie Hebdo βρέθηκε μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων στη Γαλλία: περισσότερα από 15.000 ήταν τα tweet υπέρ ή κατά της επιλογής της εφημερίδας.
«Το πρωτοσέλιδο το #CharlieHebdo είναι πολύ καλό. Την ισλαμιστική τρομοκρατία και τον θρησκευτικό εξτρεμισμό πρέπει να πολεμήσουμε κι όχι μια εφημερίδα» σχολίασε ο Πατρίκ Πελού, που εργάστηκε στη Charlie.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσία: Σωστά αγνοούν οι Έλληνες την αντικομουνιστική διάσκεψη στο Τάλλιν
 Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 18:48
Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης να αρνηθεί να αποδεχτεί την ισοπέδωση των εγκλημάτων του φασισμού με τον κομμουνισμό όπως επιδιώκει να κάνει η ηγεσία της Εσθονίας, η οποία ασκεί αυτό το διάστημα την ευρωπαϊκή προεδρία, έχει προκαλέσει ευμενή σχόλια στη Ρωσία.
Σωστά κάνουν οι Έλληνες και αγνοούν την αντικομουνιστική διάσκεψη στο Τάλλιν, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Καλάσνικοφ. Σε αντίθεση με πολλούς από τους λεγόμενους "νεοευρωπαίους", στην παλιά Ευρώπη κατανοούν πιο βαθιά τα πράγματα και απορώ πως δε βάζουν "χαλινάρι" στους Εσθονούς και άλλους που εκθέτουν έτσι τις αρχές της ΕΕ. Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά την προσφορά των δικών τους κομμουνιστών στην αντιφασιστική πάλη και είναι λογικό που η κυβέρνηση πήρε θέση να μποϋκοτάρει την αντικομουνιστική αυτή σύναξη.
Στα ρεπορτάζ του ρωσικού Τύπου, το όνομα του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή έγινε μονομιάς γνωστό, και αναφέρονται τμήματα της δικής του δήλωσης για "απολύτως άστοχη και ερχόμενη σε αντίθεση με τις αξίες της ΕΕ", ιδέα του Τάλλιν να οργανώσει αντικομουνιστικό φόρουμ στα πλαίσια της ευρωπαϊκής της προεδρίας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Εσθονίας, Ούρμας Ράινσαλου, επιχείρησε να αναδιπλωθεί λέγοντας ότι η ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης μπορεί "να ληφθεί ως μια προειδοποίηση ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πιο ευέλικτη δουλειά πάνω στο θέμα αυτό, να διευρύνουμε τη συζήτηση σε όλη την Ευρώπη..."
Ο επικεφαλής του τμήματος Ευρωπαϊκών πολιτικών ερευνών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Κονσταντίν Βόρονοφ, τονίζει στο ράδιο Σπούτνικ ότι η Εσθονία για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσίαζε το θέμα της μεγάλης χώρας εξ ανατολών της (Ρωσίας), ως την κύρια αιτία του κακού για την ίδια.
Ωστόσο, στην Ευρώπη υπάρχει μια διαφορετική διάσταση. Οι χώρες των Βαλκανίων για παράδειγμα, δεν συμμερίζονται τις εμμονές και τις φοβίες των χωρών της Βαλτικής. Αυτό το δείχνει ανάγλυφα η ελληνική θέση επί του θέματος, εξηγεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποτε η ΕΕ θα κανει εκδήλωση τιμης και μνημης για 1) θυματα Χιροσιμα και Ναγκασακι 2) Θύματα Δρέσδης 3) θύματα Χιλής 4) θύματα Βιετνάμ 5) θύματα απο ταλιμπάν που οι ιδιοι δημιούργησαν στο Αφγανισταν 6) θύματα Αθήνας Δεκέμβρης του 44 7) θύματα απο τις αμερικανικές ναπάλμ Γράμμος 1949. 8) θύματα παλαιστινης 9) θύματα Γιουγκοσλαβίας 1999 10) Θυματα Ιράκ 1991, 2003 10) Θυματα Αφγανιστάν 2001 11) Θύματα Λιβύης 12) Θύματα Συρίας 2011-2017 13) Θύματα κτιριού συνδικάτων στην Οδησσό 2014. Βαριέμαι να γράφω μεχρι αυριο το προωι Α ξέχασα αυτά τα πραγματοποίησαν οι ιμπεριαλιστικες δημοκρατίες ΗΠΑ -Αγγλιας- Γερμανίας- Γαλλίας -Ιταλίας σε συνεργασία ορισμένες φορές με τους φασίστες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ενώ η Εσθονια η Λιθουανια η Λεττονια η Πολωνια και η Ρουμανια ασκουν κριτικη και κανουν αισχρο αντικομμουνισμο, η Βουλγαρια εγειρει μνημειο προς τιμην του πρην ισχυρου ανδρα της χωρας Τεοντορ Ζιφκοβ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
Ο Τιμοτσένκο επέστρεψε στην Κολομβία για το συνέδριο του πολιτικού κόμματος FARC

Ο ηγέτης των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), Ροδρίγκο Λοντόνιο, γνωστός και ως Τιμοτσένκο, επέστρεψε τη Δευτέρα στην Κολομβία για να συμμετάσχει στο ιδρυτικό συνέδριο του πολιτικού κόμματος στο οποίο θα μετεξελιχθεί η ένοπλη οργάνωση.
Η αντάρτικη ομάδα θα μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα κάτω από το όνομα Εναλλακτική Επαναστατική Δύναμη της Κολόμβιας, διατηρώντας έτσι τα ίδια αρχικά: FARC.
Ο Λοντόνιο έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι το πολιτικό κόμμα στο οποίο θα μετεξελιχθούν οι FARC "θα αγωνιστεί ώστε οι εργαζόμενοι να υπολογίζουν στην υποστήριξη του κράτους και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες".
"Η Κολομβία δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι μια από τις πιο άνισες χώρες του κόσμου. Για να το αλλάξουμε αυτό, θέτουμε στη διάθεσή σας το νέο μας κόμμα", πρόσθεσε.
Οι FARC, το παλιότερο αντάρτικο στη Λατινική Αμερική, έπαυσε να είναι ένοπλο κίνημα στις 15 Αυγούστου όταν η Αποστολή του ΟΗΕ στην Κολομβία έφερε το τελευταίο κοντέινερ για την αποθήκευση των τουφεκιών και ολοκλήρωσε τη διαδικασία παράδοσης των όπλων.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντικομμουνιστικό παραλήρημα και από τον…Ερντογάν – Και  η απάντηση του ΚΚ Τουρκίας
ΑΥΓ 23, 2017
Στο χορό των- επίκαιρων στη χώρα μας- αντικομμουνιστικών παραληρημάτων μπήκε και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά, σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντηση που είχε με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Ερντογάν έβαλε στο στόχαστρο τους τούρκους κομμουνιστές: «Οι κομμουνιστές δεν ήταν ποτέ πατριώτες, εθνικιστές», σημείωσε ο Ερντογάν προσθέτοντας πως «(οι κομμουνιστές) δεν ήταν ποτέ υπέρ της τεχνολογικής προόδου και καινοτομίας η νέων κατασκευαστικών έργων». Αφορμή στάθηκαν οι αντιδράσεις τούρκων κομμουνιστών στην κατασκευή νέου αεροδρομίου.
Άμεση και σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση από το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (TKP) μέσω του ΓΓ της ΚΕ Κεμάλ Οκουγιάν. «Ο κομμουνισμός», δήλωσε ο Οκουγιάν, «είναι τέτοιο κοινωνικό σύστημα που θα μπορούσε να φέρει κατακτήσεις που το ΑΚΡ (σ.σ: το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν) δε μπορεί καν να ονειρευτεί σήμερα. Αυτό που οι κομμουνιστές απορρίπτουν είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος. Τι άλλο απορρίπτουμε; Απορρίπτουμε την κατασκευή και λειτουργία δρόμων, γεφυρών και αεροδρομίων με σκοπό την κερδοφορία. Ο κοινωνικός πλούτος λεηλατείται για τα κέρδη ορισμένων ατόμων. Απορρίπτουμε την κατοχή της Τουρκίας από ντόπια και ξένα μονοπώλια».
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας επισήμανε ότι τα χρήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση Ερντογάν είναι από την τσέπη του λαού: «Κατασκευάζετε παράνομα παλάτια, μετατρέπετε τις πόλεις σε ζούγκλες από μπετόν, καταστρέφετε την ιστορία, την τέχνη, τον πολιτισμό, και μετά έχετε το θράσος να λένε ότι οι κομμουνιστές απορρίπτουν τα πάντα! Φυσικά, (αυτά) οι κομμουνιστές θα τα απορρίπτουν συνέχεια!».
Ο Κεμάλ Οκουγιάν απάντησε επίσης στην προκλητική δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι «οι κομμουνιστές δεν είναι πατριώτες», υπογραμμίζοντας το ρόλο του τούρκου προέδρου και του κόμματος του: «Η λεηλασία της χώρας είναι προδοσία. Η φιλοΝΑΤΟϊκή στάση είναι προδοσία. Η εισβολή στα εσωτερικά θέματα γειτονικών χωρών είναι προδοσία. Η παράδοση της χώρας στα διεθνή μονοπώλια είναι προδοσία. Η στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ είναι προδοσία. Η χρησιμοποίηση των θρησκευτικών παραδόσεων στο βωμό της εξουσίας είναι προδοσία».
Ο πολιτικός χαρακτήρας του καθεστώτος Ερντογάν είναι γνωστός και περαιτέρω σχόλια περισσεύουν. Πρόκειται άλλωστε για μια αστική κυβέρνηση που, εκ των πραγμάτων, εξυπηρετεί τα συμφέροντα σημαντικού τμήματος του τούρκικου κεφαλαίου και των μονοπωλίων της γειτονικής χώρας. Εξού και το άθλιο αντικομμουνιστικό δηλητήριο του τούρκου προέδρου το οποίο σε τίποτα δε διαφέρει από αυτό των «δικών μας» πολιτικών υπηρετών και πραιτοριανών της αστικής τάξης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


This is Gaza. No  electricity, no water, no medicine, no food, no fuel, NO LIFE!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ετοιμη για «όλα τα σενάρια» δηλώνει η κυβέρνηση Μαδούρο
Συνέντευξη Τύπου σε διεθνή ΜΜΕ παραχώρησε ο Πρόεδρος της χώρας
ΚΑΡΑΚΑΣ.--
Συνέντευξη σε διεθνή ΜΜΕ παραχώρησε προχτές ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, στο πλαίσιο της προσπάθειας «κινητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης προς υπεράσπιση της αλήθειας στη Βενεζουέλα», όπως ανέφερε και πρόσφατη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της χώρας. Με τον ίδιο στόχο, ο Μαδούρο ανακοίνωσε και μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως τη σύγκληση διεθνούς Συνόδου Κορυφής υπέρ της Βενεζουέλας.
Αναφερόμενος στις στρατιωτικές απειλές που την προηγούμενη βδομάδα η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε κατά της Βενεζουέλας, ο Μαδούρο υπογράμμισε ότι «κανείς δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος προκειμένου να αποφευχθεί μια τραγωδία στη Νότια Αμερική». Επέκρινε τα μέτρα που η αμερικανική κυβέρνηση προετοιμάζει κατά της χώρας του για να «την τιμωρήσουν» και ισχυρίστηκε ότι αυτά θα αφορούν διώξεις και αποκλεισμούς πετρελαϊκών, εμπορικών και άλλων εταιρειών, αναγνωρίζοντας ότι θα προκληθούν δυσκολίες στη Βενεζουέλα.
«Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια», διαμήνυσε, μιλώντας για ένα σύνολο μέτρων που έχουν προετοιμαστεί και συζητηθεί και στη Συντακτική Συνέλευση. Θυμίζουμε ότι η Συντακτική Συνέλευση (ANC) εκλέχτηκε στις 30 Ιούλη και σε αυτή πλειοψηφούν οι δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος,  PSUV.
Αναφερόμενος στη Συνέλευση, ο Μαδούρο υποστήριξε ότι με αυτή «πλέον δεν έχουμε κανένα είδος νομικού εμποδίου, όπως μας επέβαλε το προηγούμενο αστικό Κοινοβούλιο» (σ.σ. το νομοθετικό όργανο που από το Δεκέμβρη του 2015 έλεγχαν οι δυνάμεις της φασιστικής αντιπολίτευσης) αλλά και ότι «ένα από τα καθήκοντα της ANC θα είναι να συνεχίσει τη διαδικασία της οικονομικής ανάκαμψης, μαζί με τη μετα-πετρελαϊκή ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας».
Υποστήριξε επίσης ότι η ANC «αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση ότι η Μπολιβαριανή Επανάσταση παραμένει στο δρόμο της δημοκρατίας, της ειρήνης και της ελευθερίας», ενώ χαρακτήρισε την «Μπολιβαριανή Επανάσταση» και επανάσταση για την ανεξαρτησία. «Είναι μια ειρηνική επανάσταση και είμαστε στη φάση της εθνικής απελευθέρωσης», είπε ακόμα.
Ενδεικτικά ήταν και όσα είπε ο Μαδούρο για τα σχέδια σύσφιξης των σχέσεων της χώρας του με τη Ρωσία. Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα για να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλ. Πούτιν, με στόχο την ενίσχυση συμφωνιών για την εμπορική, στρατιωτική αλλά και ενεργειακή συνεργασία των δύο πλευρών.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «έγκαιρα έφτασαν στη Βενεζουέλα τα καλύτερα οπλικά συστήματα της Ρωσίας και, ήδη, οι άνδρες και γυναίκες και τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων χειρίζονται τα πιο σύγχρονα συστήματα που είχαν ποτέ», μιλώντας για συστήματα πυροβολικού, αεράμυνας, αλλά και πυραυλικά που έχουν ήδη φτάσει στη χώρα από τη Ρωσία.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι «Φρουροί της Επανάστασης» στο Ιράν διέψευσαν την ανακοίνωση της Τουρκίας πως είναι στην ατζέντα των δύο χωρών κοινές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων του ΡΚΚ εκτός των συνόρων των χωρών τους, τονίζοντας ωστόσο πως είναι έτοιμοι να «αντιμετωπίσουν» οποιονδήποτε απειλήσει την ασφάλεια της Τεχεράνης.
Προκάλεσε η στάση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που βρέθηκε χτες στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας και συναντήθηκε με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, απαιτώντας να «μειωθεί» η «ιρανική επιρροή στη Συρία» με το «επιχείρημα» ότι τάχα η ενίσχυση των θέσεων του Ιράν στη Συρία «συνιστά απειλή για το Ισραήλ και όλο τον κόσμο». Κατηγόρησε επίσης την Τεχεράνη ότι καταβάλλει «τεράστιες προσπάθειες» ώστε να «τσιμεντώσει» τις θέσεις του στη Συρία και ότι έχει αυξήσει την επιρροή του σε Ιράκ, Υεμένη και Λίβανο. Κανοντας ολο το κοσμο που ακουγε τις μαλακιες του να ξεραθει στο γελιο!
Επιπροσθέτως, στη μεθοριακή περιοχή Ρας Μπααλμπέκ του Λιβάνου ο πρωθυπουργός της χώρας, Σαάντ Χαρίρι, επισκέφθηκε θέσεις του στρατού στη μεθόριο με τη Συρία επαινώντας τον για τις σημαντικές επιτυχίες του σε βάρος των τζιχαντοφασιστών της «Αλ Κάιντα» και του «Ισλαμοφασιστικού κράτους».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Δυσαρέσκεια για τη μείωση της αμερικανικής «βοήθειας»
ΚΑΪΡΟ.--
Δυσαρέσκεια προκάλεσε χτες στο Κάιρο η είδηση περικοπής της αμερικανικής ετήσιας στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας των περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με πρόσχημα τα συνεχιζόμενα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης του Αιγύπτιου Προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι,έναντι της δράσης πολιτικών κομμάτων, αντιπολιτευόμενων μισθοδοτουμενων από τη δυση οργανισμών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που αποτελουν τον πολιορκιτικο κριο των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου δεν διευκρίνισε πόσο μειώθηκε η βοήθεια. Ωστόσο, αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η Ουάσιγκτον πάγωσε οικονομική «βοήθεια» 96 εκατομμυρίων δολαρίων και καθυστέρησε τη χορήγηση άλλων 195 εκατομμυρίων δολαρίων στρατιωτικής «βοήθειας». Η εξέλιξη αυτή έκανε τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, να ματαιώσει χτες το πρωί την προγραμματισμένη συνάντησή του με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία Αμερικανών αξιωματούχων με επικεφαλής τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου και γαμπρό του Προέδρου Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, και να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία εκφράζει «λύπη» για τη μείωση της αμερικανικής βοήθειας, εκτιμώντας ότι αντανακλά «κακή κρίση για τη φύση των στρατηγικών σχέσεων που δένουν τις δύο χώρες εδώ και δύο δεκαετίες».
Αργότερα, πάντως, χτες βράδυ ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Α. Φ. Σίσι είχε προγραμματίσει συνάντηση με την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, που απαρτίζει ο Τζάρεντ Κούσνερ, η αναπληρώτρια σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ντίνα Πάουελ και ο απεσταλμένος της κυβέρνησης Τραμπ για τη Μέση Ανατολή Τζέισον Γκρίνμπλατ.
Αγνωστο παρέμενε, πάντως, έως χτες εάν θα πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες βδομάδες οι στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ - Αιγύπτου με την ονομασία «Bright Star», που γίνονταν από το 1980 κάθε δύο χρόνια. Οι ασκήσεις αυτές έγιναν τελευταία φορά το 2009 και ακυρώθηκαν δύο φορές, μία το 2011 και μία το 2013, με απόφαση της κυβέρνησης του τότε Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και πρόσχημα την αιματηρή καταστολή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΥΕΜΕΝΗ
Δεκάδες νεκροί από τις βόμβες των Σαουδαράβων
ΣΑΝΑΑ.--
Νέα σφαγή δεκάδων αμάχων προκάλεσαν χτες στην Υεμένη οι αεροπορικές επιδρομές της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων τους. Βομβάρδισαν μικρό ξενοδοχείο που βρισκόταν στην πόλη Αρχάμπ, κοντά στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, προκαλώντας το θάνατο πάνω από 60 ατόμων. Ο αρχικός τους στόχος ήταν παρακείμενο φυλάκιο ελέγχου που είχαν στήσει Σιίτες πατριωτες ανταρτες Χούτι που εχουν την εξουσια στην Υεμενη.
Δεν είναι η πρώτη, αλλά η πιο πρόσφατη φορά που τα βομβαρδιστικά της Σαουδικής Αραβίας αιματοκυλούν αμάχους. Από το Μάρτη του 2015 έως σήμερα έχουν προκαλέσει το θάνατο δεκάδων χιλιάδων αμάχων, έχουν ρημάξει όλες τις υποδομές της χώρας σε ύδρευση, ηλεκτρισμό, τηλεπικοινωνίες, υπηρεσίες Υγείας και έχουν εκθέσει σε κίνδυνο τη ζωή πάνω από 500.000 ατόμων που υποφέρουν τους τελευταίους μήνες από συμπτώματα χολέρας. Επιπλέον, η ιμπεριαλιστική επίθεση της Σαουδικής Αραβίας, που επιδιώκει τον περιορισμό της αυξανόμενης ιρανικής επιρροής στην ευρύτερη περιοχή, έχει ξεσπιτώσει πάνω από 3.000.000 αμάχους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΜΗ.-- Υπέρ της καθιέρωσης διπλού νομίσματος τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Λεγοντας ψεματα όπως συνηθιζει, προσπαθωντας να συσπειρωσει γυρω του τη Λεγκα του Βορρα και τους φασιστες Αδελφους της Ιταλιας, και να κλεψει ψηφους από το Κινημα 5 Αστερων του Πεπε Γκριλο.  Στο άρθρο του που ελεγε τα ψεματα του ο γελοιος Μπερλουσκονι είπε ότι το κόμμα του προτείνει «την εσωτερική χρήση του δεύτερου νομίσματος ώστε να δοθεί νέα ώθηση στη ζήτηση και στην κατανάλωση, οι οποίες είναι και οι βασικοί μοχλοί για μια βιώσιμη και διαρκή ανάπτυξη της χώρας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσέξτε την ύπουλη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Η συζήτηση περιστρέφεται στο αν πρέπει οι ξενοδόχοι να δεχτούν τους μετανάστες μέχρι να τους χτίσει ο Μουζάλας σπίτια στην Μώρια.
Το να μην τους χτίσει, και να τους προωθήσει στις χώρες τους, μιας και το 80% αυτών δεν είναι πρόσφυγες, αυτό δεν το συζητάνε, περνώντας στον ακροατή την πολιτική της ισλαμολαγνείας τους.
Ζούμε μια ιστορική εποχή αλλοίωσης της πληθυσμιακής σύστασης του τόπου, με τις προεκτάσεις που θα έχει αυτή στο μέλλον.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΕΜΕΝΗ ..............#je_suis_Yemen
Σφαγή σε ξενοδοχείο.
Ολόκληρο κτήριο καταστράφηκε από βόμβες, οι νεκροί ξεπερνούν τους 70, ενώ πολλοί είναι και οι τραυματίες…
Κανονικά μια τέτοια είδηση θα ήταν πρώτη στα δελτία ειδήσεων, τα οποία θα διέκοπταν το πρόγραμμα τους για να μεταδώσουν λεπτομέρειες της σφαγής. Μόνο που δεν έγινε στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ. Και δεν έγινε από τον ISIS, αλλά από τα αφεντικά του. Έτσι πέρασε στα ψιλά.
«Η Σαουδική Αραβία διέπραξε άλλο ένα έγκλημα στην Υεμένη, αφού βομβάρδισε ανελέητα ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της, Σαναά. Σύμφωνα με τοπικούς ακτιβιστές, η Σαουδική Αεροπορία (εξοπλισμένη με Αμερικανικά Μαχητικά και όπλα) βομβάρδισε το Al-Arhab Hotel στη Σαναά σήμερα το πρωί, καταστρέφοντας ολόκληρο το κτίριο και τις γύρω περιοχές.
Τουλάχιστον 70 άμαχοι βρέθηκαν νεκροί, ενώ πολλά άλλα θύματα παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια του ξενοδοχείου.
Αυτή η τελευταία σφαγή από τον Σαουδαραβικό Συνασπισμό έρχεται λίγες μέρες αφού οι δυνάμεις της βομβάρδισαν μια ολόκληρη οικογένεια στην πρωτεύουσα της Υεμένης».
Να υποθέσω ότι τα ΜΜΕ αγνοούν το γεγονός. Διότι ενδιαφέρονται για τις ανθρώπινες ζωές, έτσι δεν είναι; Ή μήπως ενδιαφέρονται μόνο να πουν, ότι συμφέρει τους πολιτικούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ; Άραγε ο φόνος έχει άλλη βαρύτητα ανάλογα της καταγωγής του εγκληματία; Μήπως κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή από κάποιους υποκριτές; Αν ναι, πόσο;
Η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και οι τρομοκράτες του ISIS πιστεύουν ακριβώς τα ίδια. Κάνουν ακριβώς τα ίδια, καπηλεύονται τη θρησκεία, σφάζουν τους αντίθετους, εκμεταλλεύονται, καταστρέφουν καταπιέζουν… Ποια η διαφορά; Το διαφορετικό συμβόλαιο που έχουν με τους Αμερικάνους.

12 σχόλια:

e-h είπε...



Jewish Voice for Peace
In these painfully divisive and difficult days it feels more necessary than ever to have spiritual spaces where we can be our whole selves: our Jewish selves, our political selves...where we all are welcome as equals and not required to leave any part of ourselves at the door.

And so we are proud to offer you our Live Streamed High Holiday Services again this year.

JVP live-streamed High Holiday services last year for people searching for Jewish spirituality grounded in a commitment to justice and human rights. During this first-time pilot, 700 people from around the world took us up on our offer and tuned in.
This Rosh Hashanah and Yom Kippur, we'll live stream High Holiday services led by JVP rabbis and members from six congregations and havurot across the country. We encourage you to tune in on your own, or organize a watching party or discussion group. Feel free to join for as little or as much of the services as is meaningful to you.
Join us— for free— on Rosh Hashanah, the Days of Awe, and Yom Kippur. Click here to sign up.
I was deeply moved to hear from individuals who had tuned in last year, expressing how much the services meant to them— in many cases, how unexpectedly healing it was to have access to a Jewish community that shared their values for the High Holidays.
Here are just two of the many testimonials we received:
“We were getting ready to go be with friends yesterday for Yom Kippur and my partner suggested we first turn on the JVP live-streaming. I was less enthusiastic about watching a service on the screen but agreed to do it. Well, was I SO happy we did… Just beautiful and filled with love and infused with a resounding commitment to justice— and we both realized it was the first time we'd liked a service so much in years and years. Thanks so, so much.”
-Donna Nevel, New York
“I loved the inclusivity, the passion, the clarity. I really felt this was the kind of Jewish community I could be part of. I generally feel that I am a bit of an outsider because, although my mother was Jewish, I was not brought up in a Jewish household. I feel a deep sense of injustice over what is happening in Palestine and Israel, whereas my Jewish relatives tend to subscribe to the way of fear, so I do not discuss these things with them. I was deeply moved by the stories in the multi-faith service. There was so much richness in there, and much to ponder and share. Thank you so much for making all this available to me. It means a huge amount to me to know that I am not alone.”
-Helen Banks, Cornwall, UK

e-h είπε...

Join our virtual community this year on Rosh Hashanah, the Days of Awe, or Yom Kippur. Click here to find the schedule and to RSVP.
These services will dig deeply into powerful and important issues such as communal/ collective responsibility, conflict transformation, and restorative justice. As you can see from this schedule, High Holiday sermons will address a variety of subjects, from prison/police abolition and bail reform, to institutional racism and Palestine solidarity.
By sharing these services with you, we are fulfilling a crucial strategic part of our work at JVP. Together with the JVP staff and members and my visionary colleagues on our Rabbinical Council, we’re proving that a Jewish communal transformation is truly possible. Our goal is to facilitate deep, values-based spiritual offerings for our members and friends— and ultimately, to nourish our justice-seeking community for the long-haul.
So this Rosh Hashanah and Yom Kippur. we invite you to be part of this exciting new Jewish communal transformation. We are truly humbled and excited by the possibilities. As the High Holiday liturgy proclaims: Hayom harat olam: “On this day the world is created anew!”
Stand for justice this High Holidays. Click here to RSVP for our free livestreams.
With blessings of a new year of peace and justice for all,
Shanah Tovah,
Rabbi Brant Rosen
P.S. Welcome 5778 with a Radical Jewish History Calendar by the lunar cycle, Ritual Candles, and High Holiday Ritual Kits. Order deadlines are fast approaching. Find more JVP member-made resources and BDS-friendly Judaica at JVP's new Social Justice Judaica online store.

e-h είπε...



Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
Σε αυτές τις οδυνηρές και δύσκολες μέρες αισθάνομασται πιο αναγκαίο από ποτέ να έχουμε πνευματικούς χώρους όπου μπορούμε να είμαστε όλοι μας: ο εβραϊκός μας εαυτός, ο πολιτικός μας εαυτός ... όπου όλοι μας είναι ευπρόσδεκτοι ως ίσοι και δεν απαιτείται να αφήνουμε κανένα μέρος Οι ίδιοι στην πόρτα.

Και είμαστε υπερήφανοι που σας προσφέρουμε και πάλι τις υπηρεσίες Live Live Streamed High Holiday φέτος.

JVP ζωντανή ροή Υψηλή υπηρεσίες διακοπών πέρυσι για τους ανθρώπους που ψάχνουν για την εβραϊκή πνευματικότητα βασισμένη σε μια δέσμευση στη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κατά τη διάρκεια αυτού του πιλότου για πρώτη φορά, 700 άτομα από όλο τον κόσμο μας πήραν στην προσφορά μας και συντονίστηκαν.
Αυτό το Rosh Hashanah και το Yom Kippur, θα ζήσουμε υπηρεσίες High Holiday με επικεφαλής τους ραβίνους της JVP και μέλη από έξι εκκλησίες και οπαδούς σε ολόκληρη τη χώρα. Σας ενθαρρύνουμε να συντονίσετε μόνοι σας, ή να οργανώσετε μια ομάδα παρακολούθησης ή μια ομάδα συζήτησης. Μη διστάσετε να συμμετάσχετε για τόσο λίγες όσο και για πολλές από τις υπηρεσίες που έχει σημασία για εσάς.
Ελάτε μαζί μας - δωρεάν - στο Rosh Hashanah, τις ημέρες του δέους και του Yom Kippur. Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε.
Ήμουν βαθιά συγκινημένος για να ακούσω από τα άτομα που είχαν συντονιστεί πέρυσι, εκφράζοντας πόσο οι υπηρεσίες τους σήμαιναν - σε πολλές περιπτώσεις, πόσο απροσδόκητα ήταν η επούλωση της πρόσβασης σε μια εβραϊκή κοινότητα που μοιράστηκε τις αξίες τους για τις υψηλές διακοπές.
Εδώ είναι μόνο δύο από τις πολλές μαρτυρίες που λάβαμε:
"Ήμασταν έτοιμοι να πάμε με φίλους χθες για τον Yom Kippur και ο συνεργάτης μου πρότεινε να ενεργοποιήσουμε πρώτα το JVP live-streaming. Ήμουν λιγότερο ενθουσιασμένος για την παρακολούθηση μιας υπηρεσίας στην οθόνη, αλλά συμφώνησα να το κάνω. Λοιπόν, ήμουν χαρούμενος που το κάναμε ... Ακριβώς όμορφο και γεμάτο με αγάπη και εμπνευσμένο από μια έντονη δέσμευση στη δικαιοσύνη - και και οι δύο συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν η πρώτη φορά που ήμασταν μια υπηρεσία τόσο χρόνια και χρόνια. Ευχαριστώ πολύ, τόσο. "
-Donna Nevel, Νέα Υόρκη

e-h είπε...


"Μου άρεσε η ένταξη, το πάθος, η σαφήνεια. Πραγματικά ένιωθα ότι αυτό ήταν το είδος της εβραϊκής κοινότητας στην οποία θα μπορούσα να είμαι μέρος. Γενικά, αισθάνομαι ότι είμαι λίγο outsider γιατί, αν και η μητέρα μου ήταν Εβραία, δεν ήρθα σε εβραϊκή οικογένεια. Αισθάνομαι μια βαθιά αίσθηση αδικίας για το τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, ενώ οι Εβραίοι συγγενείς μου τείνουν να προσυπογράφουν τον τρόπο του φόβου, οπότε δεν συζητώ αυτά τα πράγματα μαζί τους. Ήμουν πολύ συγκινημένος από τις ιστορίες της υπηρεσίας πολλαπλών πίστεων. Υπήρχε τόσο πολύς πλούτος εκεί, και πολλά για να αναλογιστούν και να μοιραστούν. Σας ευχαριστώ πολύ που είχατε όλα αυτά στη διάθεσή σας. Σημαίνει ένα τεράστιο ποσό για μένα να ξέρω ότι δεν είμαι μόνος. "
-Helen Banks, Κορνουάλη, Ηνωμένο Βασίλειο
Γίνετε μέλος στην εικονική μας κοινότητα φέτος στο Rosh Hashanah, στις Ημέρες του δέους ή στο Yom Kippur. Κάντε κλικ εδώ για να βρείτε το πρόγραμμα και το RSVP.
Αυτές οι υπηρεσίες θα σκάψουν βαθιά σε ισχυρά και σημαντικά ζητήματα όπως η κοινοτική / συλλογική ευθύνη, η μεταστροφή των συγκρούσεων και η αποκαταστατική δικαιοσύνη. Όπως μπορείτε να δείτε από αυτό το πρόγραμμα, τα κηρύγματα της High Holiday θα απευθύνονται σε ποικίλα θέματα, από την κατάργηση της φυλακής / της αστυνομίας και τη μεταρρύθμιση της εγγύησης, μέχρι τον θεσμικό ρατσισμό και την αλληλεγγύη της Παλαιστίνης.
Μοιραζόμαστε αυτές τις υπηρεσίες μαζί σας, εκπληρώνουμε ένα κρίσιμο στρατηγικό μέρος του έργου μας στο JVP. Μαζί με το προσωπικό και τα μέλη του JVP και τους οραματιστές συναδέλφους μου στο ραβινιστικό μας συμβούλιο, αποδεικνύουμε ότι ένας εβραϊκός κοινοτικός μετασχηματισμός είναι πραγματικά δυνατός. Ο στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τις βαθιές πνευματικές προσφορές για τα μέλη και τους φίλους μας με βάση τις αξίες και, τελικά, να θρέφουμε την κοινότητα που αναζητά δικαιοσύνη για τη μακρινή μεταφορά.
Έτσι, αυτό το Rosh Hashanah και Yom Kippur. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτό το συναρπαστικό νέο εβραϊκό κοινοτικό μετασχηματισμό. Είμαστε πραγματικά ταπεινοί και ενθουσιασμένοι από τις δυνατότητες. Καθώς η Λειτουργία των Υψηλών Διακοπών διακηρύσσει: Hayom harat olam: "Την ημέρα αυτή ο κόσμος δημιουργείται εκ νέου!"
Σταθείτε για δικαιοσύνη αυτή τις υψηλές διακοπές. Κάντε κλικ εδώ για το RSVP για τα ελεύθερα ζώα μας.
Με τις ευλογίες ενός νέου έτους ειρήνης και δικαιοσύνης για όλους,
Shanah Tovah,
Ράβι Μπράντ Ρόζεν
P.S. Καλώς ορίσατε 5778 με ένα Ημερολόγιο Ριζοσπαστικής Εβραϊκής Ιστορίας από τον Σεληνιακό Κύκλο, Τελετουργικά Κεριά και Υψηλά Πακέτα Τελετών. Οι προθεσμίες παραγγελίας προσεγγίζουν γρήγορα. Βρείτε περισσότερους πόρους που έχουν δημιουργηθεί από τη JVP και το Judaica φιλικό προς το BDS στο νέο ηλεκτρονικό κατάστημα της κοινωνικής δικαιοσύνης Judaica της JVP.

e-h είπε...


Convocatoria a la XV edición del Premio Pensar a Contracorriente y a la VI del Premio Especial Una Especie en Peligro
Con el propósito de reconocer y difundir el pensamiento crítico sobre los problemas y desafíos más acuciantes del mundo contemporáneo, desde perspectivas de amplio sentido anticolonial y antiimperialista que contribuya a articular una teoría política, económica y jurídica emancipadora, comprometido con los asuntos cruciales del medioambiente y contra los efectos devastadores del modelo capitalista hegemónico, en el orden material y espiritual; el Ministerio de Cultura de Cuba, el Instituto Cubano del Libro, la Red en Defensa de la Humanidad y la Editorial Nuevo Milenio, convocan a la XV edición del Premio Pensar a Contracorriente y a la VI del Premio Especial Una especie en peligro.
Como alternativa al silenciamiento y la marginación que sufre el pensamiento emancipador en los grandes circuitos de reproducción hegemónica y dominación social e intelectual, y ante los inmensos desafíos que la humanidad debe enfrentar por la erosión despiadada de su entorno, el Premio Pensar a Contracorriente y el Premio Especial Una especie en Peligro aspiran a contribuir al desarrollo de ideas, análisis y propuestas activas dentro del campo de las Ciencias Sociales, la Cultura y el universo científico-técnico. En ese contexto, convoca a la diversidad de enfoques y puntos de vista, así como a la confrontación con las bases de los sistemas hegemónicos de pensamiento dentro de la nueva geopolítica internacional.
En esta ocasión, conmemoramos el 90º aniversario del natalicio de Ernesto Che Guevara, símbolo universal de lucha contra la dominación imperial.
1. Podrán participar autores de cualquier país con un ensayo inédito, en español, portugués, inglés, francés (o traducido a alguna de estas lenguas) que no debe estar comprometido para su publicación ni haber obtenido premios en otros concursos.
2. El ensayo no debe poseer menos de 20 cuartillas ni exceder las 40. Una cuartilla pautada está compuesta por 1 800 caracteres (30 líneas de 60 caracteres cada una) para un total admisible de 36 000 a 72 000 caracteres.
3. La bibliografía y las notas deben aparecer con todos sus elementos rigurosamente ordenados.
4. No se aceptará más de un trabajo por autor.
5. El ensayo deberá enviarse antes del 30 de diciembre de 2017 en archivo adjunto (preferentemente .rtf, aunque también .doc., o en ficheros de formatos abiertos, como odt) en una sola copia y un solo mensaje, debidamente identificado con el nombre completo del autor, edad, carnet de identidad o cédula y dirección actual, país, así como una síntesis de su currículum vitae, a la dirección electrónica: contracorriente@cubarte.cult.cu. El autor debe recibir confirmación de la recepción de su trabajo por parte del coordinador del concurso, para dar como notificada la participación de su texto en el certamen.

e-h είπε...



1. Un prestigioso jurado internacional realizará la evaluación y premiación de los trabajos desconociendo nombres y nacionalidad de los concursantes.
2. El premio consistirá en un diploma acreditativo y 1 000.00 euros para el primer lugar (de ser el premiado de nacionalidad cubana se hará la conversión en CUC).
3. Con similar reconocimiento y estímulo material, el Jurado otorgará, además, el Premio Especial Una especie en peligro, que arriba a su sexta edición, al ensayo que mejor aborde los peligros y consecuencias de la crisis ecológica generada por el modo capitalista de producción y al texto que mejor aporte y analice propuestas concretas de alternativas anticapitalistas de desarrollo en armonía con la naturaleza.
4. El jurado podrá conceder hasta diez menciones entre ambos premios, sin que ello implique retribución monetaria.
5. La Editorial Nuevo Milenio, bajo su sello de Ciencias Sociales, publicará los trabajos premiados y las menciones en formato digital (ebook). El Instituto Cubano del Libro se reserva los derechos de la primera edición de los textos participantes, reserva válida durante un año contado a partir del cierre de la convocatoria, sin que ello represente retribución alguna por concepto de pago de Derecho de Autor.
6. El fallo del jurado será inapelable y se dará a conocer en La Habana durante el mes de febrero de 2018, en una ceremonia especial que se organizará en el contexto de la 27ª Feria Internacional del Libro de La Habana, Cuba, a celebrarse entre los días 1 y 10 de febrero de 2018.
7. La participación en el Concurso implica la aceptación de estas bases.

Oficina del Premio Pensar a Contracorriente
Editorial Nuevo Milenio, La Habana, Cuba


e-h είπε...


Ζητεί τη δέκατη πέμπτη έκδοση της σκέψης Βραβείο αντιθέτου και τις Ειδικό Βραβείο VI είδος υπό εξαφάνιση
Για να αναγνωρίζει και να διαδώσει την κριτική σκέψη σχετικά με τα προβλήματα και τις προκλήσεις πιο πιεστικά σύγχρονο κόσμο από την προοπτική της ευρείας αντι-αποικιακης και αντι-ιμπεριαλιστικής λογικής που συμβάλλει να αρθρώσει μια απελευθερωτική πολιτική, οικονομική και νομική θεωρία, δεσμεύεται για τα κρίσιμα ζητήματα του περιβάλλοντος και της Ενάντια στις καταστροφικές επιπτώσεις του ηγεμονικού καπιταλιστικού μοντέλου, στην υλική και πνευματική τάξη. το Υπουργείο Πολιτισμού της Κούβας του, το Ινστιτούτο Βιβλίου της Κούβας, το Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας και η Νέα Χιλιετία Εκδόσεις, καλεί την δέκατη πέμπτη έκδοση της σκέψης Βραβείο αντιθέτου και το Ειδικό Βραβείο VI υπό εξαφάνιση.
Ως εναλλακτική λύση για φίμωση και περιθωριοποίηση που υπέστη η χειραφέτηση της σκέψης σε μεγάλα κυκλώματα ηγεμονική την αναπαραγωγή και την κοινωνική και πνευματική κυριαρχία, και στις τεράστιες προκλήσεις που η ανθρωπότητα πρέπει να αντιμετωπίσει την αδυσώπητη διάβρωση του περιβάλλοντός τους, αντιθέτου Βραβείο Σκέψη και η Ειδικό βραβείο υπό εξαφάνιση φιλοδοξούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη των ιδεών, την ανάλυση και την ενεργό προτάσεις στον τομέα των κοινωνικών επιστημών, του πολιτισμού και της επιστημονικής και τεχνικής σύμπαν. Στο πλαίσιο αυτό, ζητεί την ποικιλομορφία των προσεγγίσεων και απόψεων, καθώς και η αντιπαράθεση με τις βάσεις των ηγεμονικών συστημάτων σκέψης μέσα στα νέα διεθνή γεωπολιτική.
Με την ευκαιρία αυτή, θα τιμήσουν την 90η επέτειο από τη γέννηση του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα κατά της αυτοκρατορικής κυριαρχίας.
1. συγγραφείς συμμετοχή της κάθε χώρας με ένα αδημοσίευτο δοκίμιο στα ισπανικά, πορτογαλικά, αγγλικά, γαλλικά (ή να μεταφραστεί σε οποιαδήποτε από αυτές τις γλώσσες) που δεν πρέπει να δεσμευτεί για δημοσίευση ή έχουν κερδίσει βραβεία σε άλλους διαγωνισμούς.
2. Η δοκιμή δεν θα πρέπει να έχει λιγότερο από 20 σελίδες ή υπερβαίνει τις 40. Ένα διαμορφωμένο φύλλο αποτελείται από χαρακτήρες 1800 (30 γραμμές των 60 χαρακτήρων το καθένα) για ένα σύνολο επιτρεπομένων 36 000-72 000 χαρακτήρες σε.
3. Η βιβλιογραφία και οι σημειώσεις πρέπει να εμφανίζονται με όλα τα στοιχεία τους να διατάσσονται αυστηρά.
4. Δεν θα γίνονται δεκτά περισσότερα από ένα χαρτιά ανά συγγραφέα.
5. Η δοκιμή πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 30 Δεκεμβρίου, 2017 προσκόλλησης (κατά προτίμηση .rtf, αν και μορφές .doc., Ή να ανοίγετε αρχεία, όπως ODT) σε ένα μόνο αντίγραφο και ένα μήνυμα, σωστά ταυτίζεται με συγγραφέα πλήρες όνομα, την ηλικία, το δελτίο ταυτότητας ή το δελτίο ταυτότητας και την τρέχουσα διεύθυνση, χώρα, καθώς και περίληψη των βιογραφικό σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: contracorriente@cubarte.cult.cu. Ο συγγραφέας πρέπει να λάβει βεβαίωση παραλαβής του έργου τους από τον συντονιστή του διαγωνισμού, για να δώσει ως κοινοποιηθεί η συμμετοχή του κειμένου σας στο διαγωνισμό.

e-h είπε...

6. Ένα διεθνούς κύρους κριτική επιτροπή θα κάνει την αξιολόγηση και ανάθεση της εργασίας χωρίς να γνωρίζει τα ονόματα και την εθνικότητα των διαγωνιζομένων.
7. Το βραβείο αποτελείται από ένα δίπλωμα και 1 000,00 ευρώ για την πρώτη θέση (αν το βραβευμένο Κούβας εθνική μετατροπή θα γίνει σε CUC).
8. Με παρόμοιο αναγνώριση και υλικών κινήτρων, η κριτική επιτροπή απένειμε επίσης το Ειδικό Βραβείο υπό εξαφάνιση είδη, όπως παραπάνω έκτη έκδοση του, το τεστ που αντιμετωπίζουν καλύτερα τους κινδύνους και τις συνέπειες της οικολογικής κρίσης που παράγεται από τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και το κείμενο που καλύτερη συνεισφορά και να συζητήσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την αντικαπιταλιστική εναλλακτική ανάπτυξη σε αρμονία με τη φύση.
9. Η κριτική επιτροπή μπορεί να δώσει μέχρι και δέκα αναφορές μεταξύ των δύο βραβείων, χωρίς να συνεπάγεται χρηματική αποζημίωση.
10. Η Editorial New Millennium, υπό σφράγιση του Κοινωνικών Επιστημών, θα δημοσιεύσει τα νικήτριες συμμετοχές και καταχωρήσεις σε ψηφιακή μορφή (ebook). Το Ινστιτούτο της Κούβας βιβλίο, τα δικαιώματα της πρώτης έκδοσης των συμμετεχόντων κείμενα, η κράτηση ισχύει για ένα έτος από τη λήξη των αποθεμάτων κλήσεων, χωρίς να αντιπροσωπεύει οποιαδήποτε αμοιβή για την καταβολή των πνευματικών δικαιωμάτων.
11. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και θα ανακοινωθούν στην Αβάνα κατά τη διάρκεια του μηνός Φεβρουαρίου 2018, σε ειδική τελετή που θα διοργανωθεί στο πλαίσιο της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Αβάνας, Κούβα, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Την 1η και 10 Φεβρουαρίου 2018.
12. Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό προϋποθέτει την αποδοχή αυτών των βάσεων.

Γραφείο του βραβευμένου σκέλους ενάντια στον αντιστρόφως
Σύνταγμα Νέα Χιλιετία, Αβάνα, Κούβα


e-h είπε...



“Thinking against the Mainstream” Prize, 15th Edition And
“Endangered Species” Special Prize, 6th Edition Official Announcement

Cuban Ministry of Culture, Cuban Book Institute and Humankind Defense Network, along with Nuevo Milenio Publishing House ANNOUNCE the 15th edition of “Thinking against the Mainstream” Prize, and 6th of the Special Prize “Endangered Species”. The announcement´s main goals are to recognize and to promote critic thinking on the most crucial difficulties and challenges to contemporary world from a wide anti-colonial and anti-imperialistic perspective; and to contribute to articulate a legal, economic, and political emancipating theory engaged to crucial issues on environment; as well as engagement against capitalistic hegemonic model devastating effects on material and spiritual life.
Heartening thinking against core countries hegemonic reproduction of social and intellectual domination aimed at silencing-marginalizing emancipating thinking as alternative answer to vast challenges faced by environmental devastation imposed on humankind, “Thinking against the Mainstream” and “Endangered Species” kindles analysis and active proposals in Social Sciences, Culture, and Science and Technology. The contest encourages multiple points of views and diverse approaches confronting hegemonic thought systems in the new geopolitical international arena.
On this occasion the world is commemorating Ernesto Che Guevara´s 90thanniversary as a universal symbol of revolutionary fight against imperial dominance.

1. Authors of all over the world may submit an unpublished essay on Spanish, Portuguese, English, or French, or a translation of the essay on any of these languages. The essay must not have obtained previous awards at other contests and must not be under option of publication elsewhere.
2. Essays´ extension should be between 20 and 40 pages, each page up to 1 800 characters (30 lines of 60 characters each), and an admissible extension between 36 000 to 72 000 characters.
3. References and bibliography should be completely cited and thoroughly ordered.
4. No more than one paper by author would be accepted
5. Essays must be submitted before December 30, 2017 by e-mail, as an attachment, in any word-processing document-compatible extension ─rather .rtf or .doc, opened-soft-format files, such as .odt, will also be accepted); only a single copy and a single massage fully identified by the author´s name and last(s) name(s), age, ID-number, and/or current address and country; besides a short resume (curriculum vitae). Essays should be sent to contracorriente@cubarte.cult.cu. Authors will receive e-mails confirmation as participant’s notification certifying they are part of the contest.

e-h είπε...


1. A prestigious international jury will analyze each essay. The jury will not have previous knowledge about authors or countries.
2. The prize will consist of diploma and €1 000 (Euro) (conversion to CUC if the winner is Cuban) for the first place.
3. Similar acknowledgement and material price will be awarded by the jury to the winner of Special Prize “Endangered Species” in its 6th edition. The winner will be the essay on better approach to dangers and consequences of ecological crisis generated by capitalist production system, and to the paper with better analysis and realistic proposals for anti-capitalistic development in harmony with natural environment.
4. The jury will award up to ten (10) mentions comprising both “Thinking against the Mainstream” Prize and Special Prize “Endangered Species”, without monetary retribution.
5. Nuevo Milenio publishing house, under its Social Sciences Printing House will publish both prizes and mentions awarded as eBooks. Cuban Book Institute will exercise its rights over the first printing of participants´ essays a year after the Official Announcement´s closure, without any retribution whatsoever over authors´ rights.
6. Jury´s decision is unappealableand it will be announced in Havana in February, 2018 in a ceremony especially organized to this end during the 27th International Book Fair in Havana, Cuba which will take place on February 1 to 10, 2018.
7. Context participation means acceptance of its rules.

“Thinking against the Mainstream” Prize Office.
Nuevo Milenio Publishing House.

e-h είπε...


"Thinking against Mainstream" Βραβείο, 15η έκδοση και
Ειδικό Βραβείο "Απειλούμενα είδη", 6η έκδοση Επίσημη Ανακοίνωση

Το Κουβανέζικο Υπουργείο Πολιτισμού, το Ινστιτούτο Βιβλίου και το Δίκτυο Άμυνας του Ανθρώπου, μαζί με τον Εκδότη Nuevo Milenio ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ την 15η έκδοση του βραβείου "Σκέψη κατά του Mainstream" και το 6ο του Ειδικού Βραβείου "Απειλούμενα είδη". Οι κύριοι στόχοι της ανακοίνωσης είναι να αναγνωρίσουν και να προωθήσουν την κριτική σκέψη για τις πιο κρίσιμες δυσκολίες και προκλήσεις για τον σύγχρονο κόσμο από μια ευρεία αντιποικιακή και αντιιμπεριαλιστική προοπτική. Και να συμβάλλει στη διατύπωση μιας νομικής, οικονομικής και πολιτικής χειραγωγικής θεωρίας που ασχολείται με βασικά ζητήματα για το περιβάλλον. Καθώς και η δέσμευση εναντίον του καπιταλιστικού ηγεμονικού μοντέλου καταστροφικών επιπτώσεων στην υλική και πνευματική ζωή.
Ακρόαση της σκέψης ενάντια στις χώρες του πυρήνα ηγεμονική αναπαραγωγή της κοινωνικής και πνευματικής κυριαρχίας με στόχο την σιωπή-περιθωριοποίηση της απελευθερωτικής σκέψης ως εναλλακτική απάντηση στις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιβαλλοντική καταστροφή που επιβάλλεται στην ανθρωπότητα. Κοινωνικών Επιστημών, Πολιτισμού και Επιστήμης και Τεχνολογίας. Ο διαγωνισμός ενθαρρύνει πολλαπλές απόψεις και ποικίλες προσεγγίσεις που αντιμετωπίζουν ηγεμονικά συστήματα σκέψης στη νέα γεωπολιτική διεθνή σκηνή.
Με αυτή την ευκαιρία, ο κόσμος τιμά την 90η επέτειο του Ernesto Che Guevara ως παγκόσμιο σύμβολο της επαναστατικής πάλης ενάντια στην αυτοκρατορική κυριαρχία.

1. Οι συντάκτες όλου του κόσμου μπορούν να υποβάλουν ένα μη δημοσιευμένο δοκίμιο σχετικά με τα ισπανικά, τα πορτογαλικά, τα αγγλικά ή τα γαλλικά ή μια μετάφραση του δοκίμιου σε οποιαδήποτε από αυτές τις γλώσσες. Το δοκίμιο δεν πρέπει να έχει λάβει προηγούμενα βραβεία σε άλλους διαγωνισμούς και δεν πρέπει να υπόκειται σε επιλογή δημοσίευσης αλλού.
2. Η επέκταση των δοκίμων θα πρέπει να είναι μεταξύ 20 και 40 σελίδων, κάθε σελίδα έως 1 800 χαρακτήρων (30 σειρές με 60 χαρακτήρες η καθεμία) και επιτρεπόμενη επέκταση μεταξύ 36 000 και 72 000 χαρακτήρων.
3. Οι αναφορές και η βιβλιογραφία θα πρέπει να αναφερθούν πλήρως και να παραγγελθούν διεξοδικά.
4. Δεν θα γίνονται αποδεκτά περισσότερα από ένα χαρτιά ανά συγγραφέα
5. Τα δοκίμια πρέπει να υποβληθούν πριν από τις 30 Δεκεμβρίου 2017 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ως συνημμένο, σε οποιαδήποτε επέκταση αρχείου συμβατή με το έγγραφο που επεξεργάζεται λέξεις-αρχεία .rtf ή .doc, ανοικτά αρχεία soft-format, όπως το .odt, θα Επίσης αποδεκτή). Μόνο ένα μόνο αντίγραφο και ένα μόνο μασάζ που προσδιορίζονται πλήρως από το όνομα του δημιουργού και το τελευταίο όνομα, ηλικία, αριθμός ταυτότητας ή / και τρέχουσα διεύθυνση και χώρα. Εκτός από ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα (βιογραφικό σημείωμα). Τα δοκίμια θα πρέπει να αποστέλλονται στο contracorriente@cubarte.cult.cu. Οι συντάκτες θα λάβουν επιβεβαίωση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως ειδοποίηση του συμμετέχοντα που πιστοποιεί ότι αποτελούν μέρος του διαγωνισμού.

e-h είπε...

6. Μια διεθνής κριτική επιτροπή θα αναλύσει κάθε δοκίμιο. Η κριτική επιτροπή δεν θα έχει προηγούμενη γνώση σχετικά με συγγραφείς ή χώρες.
7. Το βραβείο θα αποτελείται από δίπλωμα και € 1 000 (ευρώ) (μετατροπή σε CUC αν ο νικητής είναι της Κούβας) για την πρώτη θέση.
8. Ανάλογη αναγνώριση και τιμή υλικού θα απονεμηθεί από τη κριτική επιτροπή στον νικητή του Ειδικού Βραβείου "Απειλούμενα είδη" στην 6η έκδοσή του. Ο νικητής θα είναι το δοκίμιο για την καλύτερη προσέγγιση των κινδύνων και των συνεπειών της οικολογικής κρίσης που δημιουργείται από το καπιταλιστικό παραγωγικό σύστημα και στο έγγραφο με καλύτερη ανάλυση και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντικαπιταλιστική ανάπτυξη σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.
9. Η κριτική επιτροπή θα απονείμει έως και δέκα (10) αναφορές που θα περιλαμβάνουν τόσο το βραβείο "Thinking against Mainstream" όσο και το ειδικό βραβείο "Απειλούμενα είδη", χωρίς νομισματική τιμωρία.
10. Ο εκδοτικός οίκος Nuevo Milenio, στο πλαίσιο του Εκδοτικού Οίκου Κοινωνικών Επιστημών, θα δημοσιεύσει τόσο βραβεία όσο και αναφορές που απονέμονται ως eBooks. Το Ινστιτούτο Βιβλικών Κούβας θα ασκήσει τα δικαιώματά του κατά την πρώτη εκτύπωση των δοκίμων των συμμετεχόντων ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της Επίσημης Ανακοίνωσης, χωρίς καμία αποζημίωση για τα δικαιώματα των δημιουργών.
11. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής δεν είναι εφικτή και θα ανακοινωθεί στην Αβάνα τον Φεβρουάριο του 2018 σε μια τελετή ειδικά οργανωμένη για το σκοπό αυτό κατά την 27η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στην Αβάνα της Κούβας, η οποία θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 10 Φεβρουαρίου 2018.
12. Συμμετοχή στο περιβάλλον σημαίνει αποδοχή των κανόνων του.

"Σκέψη ενάντια στο Mainstream".
Εκδόσεις Nuevo Milenio.