Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Σαββατο 26 Αυγουστου 2017





Μαδούρο: "Δεν θα παραδώσουμε την εξουσία στην ολιγαρχία, ούτε στον ιμπεριαλισμό"

“Εδώ στεκόμαστε όρθιοι. Δεν έχουμε παραδώσει ούτε θα παραδώσουμε την εξουσία στην ολιγαρχία, ούτε στον ιμπεριαλισμό, για να καταστρέψουν τον λαό μας”.
Η απειλή ενδεχόμενης στρατιωτικής δράσης κατά της Βενεζουέλας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανοίγει τον δρόμο στον φασισμό και στα δικτατορικά καθεστώτα και “στην επιβολή μιας μόνιμης κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή μας”.

Καράκας – Ο Βενεζολάνος πρόεδρος Νικολάς Μαδουρο, δήλωσε την Τρίτη ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα προδώσει την Μπολιβαριανή Επανάσταση και ποτέ δεν θα παραδώσει την εξουσία σε δυνάμεις που ιστορικά έχουν χτυπήσει τον λαό της Βενεζουέλας
“Εδώ στεκόμαστε όρθιοι. Δεν έχουμε παραδώσει ούτε θα παραδώσουμε την εξουσία στην ολιγαρχία, ούτε στον ιμπεριαλισμό, για να καταστρέψουν τον λαό μας”.
Στη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο προεδρικό μέγαρο “Μιραφλόρες” το Καράκας, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επαναβεβαίωσε ότι θα παραμείνει στο λαό της Βενεζουέλας.
Σύμφωνα με το Βενεζολάνικο Ειδησεογραφικό Πρακτορείο AVN. ο Μαδούρο επεσήμανε ότι μπροστά στην συνεχιζόμενη επίθεση εσωτερικών και διεθνώς δυνάμεων κατά της Βενεζουέλας, κοινωνικά κινήματα και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν διακηρύξει την υποστήριξή τους στην Μπολιβαριανή Επανάσταση.
“Καθημερνά καταφθάνουν δεκάδες μηνύματα και διακηρύξεις, γιατί έχει σηκωθεί σε όλο τον κόσμο ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, κατανόησης και αγάπης για την Μπολιβαριανή Επανάστταση”, επεσήμανε ο Μαδούρο.
Αναφέρθηκε επίσης στη δήλωση Λατινοαμερικανικού Συμβουλίου Κοινωνικών Επιστημών (CLASCO) ενάντια στην απειλή της αμερικανικής στρατιωτικής παρέμβασης στη Βενεζουέλα και για την υπεράσπιση της κυριαρχίας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.
Προειδοποίησε επίσης, ότι η απειλή ενδεχόμενης δράσης κατά της Βενεζουέλας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, ανοίγει τον δρόμο στον φασισμό και στα δικτατορικά καθεστώτα και “στην επιβολή μιας μόνιμης κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή μας”.
25/8/2017


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πορεία αλληλεγγύης στον λαό και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας στην Αβάνα από το Κουβανικό Ινστιτούτο για την Φιλία των Λαών (ICAP)
25/8/2017
Πραγματοποιηθηκε από το Κουβανικο Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP)  αυτό το πρωί μια πορεία σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον αδελφικό λαό της Βενεζουέλας.
Εκπρόσωποι της πολιτικής, κοινωνικής και λαου της Κούβας και της Βενεζουέλας μαθητές συμμετείχαν στην απόσταση που προωθείται επίσης από τη Διεθνή Επιτροπή για την Ειρήνη, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια των λαών.
Από το σπίτι της Αμερικής στους πρόποδες του μνημείου για να Σιμόν Μπολιβάρ, οι συμμετέχοντες καταδίκασαν τις ιμπεριαλιστικές απειλές για το Νότιο αμερικανικό έθνος.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolás Maduro, σε συνέντευξη Τύπου στη Βενεζουέλας πρωτεύουσα την Τρίτη, έκρινε ότι την συνεχή επίθεση των  διεθνών παραγόντων κατά τη; Βενεζουέλας, τα κοινωνικά κινήματα σε όλο τον κόσμο έχουν μιλήσει για την υποστήριξη του έργου της Μπολιβαριανής Επανάστασης.
Οι συμμετέχοντες περιλαμβάνονται ο Πρόεδρος της ICAP και Ήρωα της Δημοκρατίας της Κούβας, Fernando González Llort, και Πρέσβης  της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Αλί Ροντρίγκεζ Araque.
Και οι δύο έκαναν χρήση του όρου που εκφράζει τη βούληση να υπερασπιστεί και να υποστηρίξει την κυριαρχία της αδελφής χώρας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
Ο Τιμοτσένκο επέστρεψε στην Κολομβία για το συνέδριο του πολιτικού κόμματος FARC

Ο ηγέτης των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), Ροδρίγκο Λοντόνιο, γνωστός και ως Τιμοτσένκο, επέστρεψε τη Δευτέρα στην Κολομβία για να συμμετάσχει στο ιδρυτικό συνέδριο του πολιτικού κόμματος στο οποίο θα μετεξελιχθεί η ένοπλη οργάνωση.
Η αντάρτικη ομάδα θα μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα κάτω από το όνομα Εναλλακτική Επαναστατική Δύναμη της Κολόμβιας, διατηρώντας έτσι τα ίδια αρχικά: FARC.
Ο Λοντόνιο έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι το πολιτικό κόμμα στο οποίο θα μετεξελιχθούν οι FARC "θα αγωνιστεί ώστε οι εργαζόμενοι να υπολογίζουν στην υποστήριξη του κράτους και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες".
"Η Κολομβία δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι μια από τις πιο άνισες χώρες του κόσμου. Για να το αλλάξουμε αυτό, θέτουμε στη διάθεσή σας το νέο μας κόμμα", πρόσθεσε.
Οι FARC, το παλιότερο αντάρτικο στη Λατινική Αμερική, έπαυσε να είναι ένοπλο κίνημα στις 15 Αυγούστου όταν η Αποστολή του ΟΗΕ στην Κολομβία έφερε το τελευταίο κοντέινερ για την αποθήκευση των τουφεκιών και ολοκλήρωσε τη διαδικασία παράδοσης των όπλων.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπουργός Υγείας της Λιθουανίας το 2014. Μίας από τις 8 χώρες που πήραν μέρος στο "συνέδριο" κατά των εγκλημάτων του κομμουνισμού.
Άφησε άξιους απογόνους ο Αδόλφος. Αυτά.

Ευθανασία στους φτωχούς προτείνει η υπουργός Υγείας στη Λιθουανία
21 August 2014, 22:08
«Η ευθανασία θα μπορούσε να αποτελεί μία χρήσιμη εναλλακτική για όσους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψηκαι πάσχουν από βαριές ασθένειες» δήλωσε η νέα υπουργός Υγείας της Λιθουανίας, Rimantė Šalaševičiūtė, αφήνοντας άπαντες άναυδους.
Μάλιστα, προχώρησε ακόμα περισσότερο, θυμίζοντας τον Μέγκελε και τη θεωρία του ευγονισμού, αναφερόμενη και στο ζήτημα της ευθανασίας σε μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Η επιτομή της κυνικότητας – αν και η λέξη κυνικότητα είναι πολύ λίγη – προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους δημοσιογράφους τοπικών Μέσων που παραβρίσκονταν στη συνέντευξη Τύπου, όπως αναφέρει το bioedge.org.
Μετά το σάλο, η ίδια έσπευσε να διευκρινίσει ότι αναφέρεται σε ασθενείς που «δεν θέλουν να ταλαιπωρούν τους συγγενείς τους και να υποφέρουν τόσο αυτοί όσο και οι ίδιοι».
Η Λιθουανή υπουργός Υγείας, η οποία ορκίστηκε μόλις πριν από ένα μήνα, άνοιξε απευθείας μετά την τοποθέτησή της στον υπουργικό θώκο το ζήτημα της νομιμοποίησης της ευθανασίας.
Στην πρόθεσή της αυτή για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας, η Λιθουανή αναμένεται να συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από τον ιατρικό κόσμο της χώρας, όσο και από την καθολική εκκλησία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δεξιός δήμαρχος της Λαμίας έδωσε την καθαριότητα του δήμου σε ιδιώτη, που θα μαζεύει τα σκουπίδια με κριτήριο το κέρδος. Και όπως είθισται πλέον, ο Τόσκας έστειλε τα ΜΑΤ για να προστατεύσουν την παρανομία: την απαγόρευση της παρουσίας των δημοτών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!
Νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και τσαλαπάτημα της δημοκρατίας πάνε μαζί.
Για ξαναπέστε μας για την ανελευθερία του υπαρκτού σοσιαλισμού!

Πέρασαν μεν τα σκουπίδια σε ιδιώτη αλλά έρχεται προσφυγή της αντιπολίτευσης την Δευτέρα! Μηνυτήρια αναφορά κατά της νομιμότητας της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα των σκουπιδιών αλλά και νέα προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ακυρωθεί η απόφαση ανακοίνωσε σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας.
Στον ίδιο τόνο και οι δηλώσεις των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ αφού όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της η Λαμία είναι στόχος. Είναι σημαντικό και ηχηρό χαστούκι για την ΠΟΕ-ΟΤΑ η ακύρωση της σημερινής απόφασης και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε δήλωσαν οι συνδικαλιστές. Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις έγιναν αμέσως μετά την έξοδο των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Τσιούνη από το αστυνομικό μέγαρο όπου είχαν μεταβεί αμέσως μετά την επίμαχη συνεδρίαση προκειμένου να συμπαρασταθούν στους δύο συλληφθέντες αλλά και να ενημερωθούν για ποιο λόγο η αστυνομία εμπόδισε την είσοδο των συμβασιούχων στον χώρο της συνεδρίασης.
Όλα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί όταν η οδός Αινιάνων μετατρέπηκε σε «εμπόλεμη» ζώνη με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και ανδρών των ΜΑΤ προκειμένου να μην εισέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσων του δημοτικού συμβουλίου οι απολυμένοι συμβασιούχοι της καθαριότητας.
Να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και να επιτραπεί η είσοδος σε κάθε πολίτη όπως πρέπει βάσει νόμου ζητησε σύσσωμη η αντιπολίτευση η οποία αφού δεν εισακούστηκε αρνήθηκε να συμμετάσχει στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που διηξήχθη τελικά κανονικά μόνο με την παρουσία -και λόγω πλειοψήφίας- των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του Νίκου Σταυρογιάννη.
Ένταση και στην αίθουσα…
Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα κατά την είσοδο στην αίθουσα συνεδριάσων του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Τσιούνη και του μέλους της ΠΟΕ-ΟΤΕ κ. Παπαδόπουλου.
Παρόντες και οι εκπροσωποι των μονίμων υπαλλήλων του Δήμου Λαμιέων. Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας του κ. Τσιούνη για την διαδικασία που ακολουθήθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των απορριμμάτων ο δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης εξεραγη και ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα ο κ. Τσιούνης για παρακώλυση της διαδικασίας. Έγινε πεντάλεπτη διακοπή προκειμένου να ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας ώστε να απομακρυνθούν οι συνδικαλιστές από την αίθουσα.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγη ώρα μιας και τα θέματα πέρασαν όλα κατά πλειοψηφία και η επεισοδιακή συνεδρίαση έληξε με την έξοδο του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας υπό τις έντονες αποδοκιμασιες των συμβασιούχων που παρέμεναν συγκεντρωμένοι έξω από την αίθουσα συνεδριάσων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ!
Την Πέμπτη 31 του Αυγούστου στη 1 το μεσημέρι, συμμετέχουμε όλοι και όλες στην πανελλαδική συγκέντρωση των Συντονισμών Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών ενάντια στους πλειστηριασμούς, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Θα βγει γελασμένος ο Κοντονής αν νομίζει πως με την ύπουλη ρύθμιση που πέρασε για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, καθάρισε κιόλας.
Από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης γειτονιά τη γειτονιά, άνθρωπο τον άνθρωπο, και ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη κινητοποίηση. Με την πεποίθηση πως κι αυτή τη φορά και παρά τα νομικίστικα τερτίπια τους, η λαϊκή στέγη θα προστατευτεί. Είναι στο χέρι μας!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η CIA λεει οτι ''κατα λαθος''κατεστρεψε φακελλο για την Γερουσία με 6.700 σελιδες με στοιχεια βασανιστηριων της CIA στις ''μυστικες φυλακες''(φυλακες που χρησιμοποιει η Αμερικη σε ξενες χωρες για να βασανιζει χωρις ελεγχο και μαρτυρες,οι λεγομενες ''black sites'')
«Τυχαία» καταστράφηκε έκθεση βασανιστηρίων της CIA
Έκθεση 6.700 σελίδων με μυστικά αρχεία σχετικά με τη χρήση από την CIA «ενισχυμένων» μεθόδων ανάκρισης
«Τυχαία» καταστράφηκε έκθεση βασανιστηρίων της CIA
Έκθεση 6.700 σελίδων με μυστικά αρχεία σχετικά με τη χρήση από την CIA «ενισχυμένων» μεθόδων ανάκρισης
Το γραφείο του γενικού επιθεωρητή της CIA δήλωσε ότι «κατά λάθος» κατέστρεψε το μοναδικό αντίγραφό του μιας ολοκληρωμένης έκθεσης βασανιστηρίων για την Γερουσία.
Η καταστροφή του εγγράφου από τον «άγρυπνο φρουρό» των μυστικών της κατασκοπείας δηλώθηκε ως «ακούσια» καταστροφή από τον γενικό επιθεωρητή, σύμφωνα με το Yahoo News.
Μια πηγή που κρατάει την ανωνυμία της δήλωσε στο Yahoo News, το οποίο έφερε στο φως την υπόθεση, ότι το περασμένο καλοκαίρι οι αξιωματικοί της γενικής επιθεώρησης της CIA διέγραψαν ένα αρχείο ηλεκτρονικού υπολογιστή με την αναφορά, και έπειτα κατέστρεψαν «κατά λάθος» έναν δίσκο του υπολογιστή, που περιείχε επίσης το έγγραφο.
Η έκθεση των 6.700 σελίδων περιέχει χιλιάδες μυστικά αρχεία σχετικά με τη χρήση από την CIA «ενισχυμένων» μεθόδων ανάκρισης, συμπεριλαμβανομένων βασανιστηρίων με νερό, στέρησης ύπνου και άλλων επιθετικών τεχνικών ανάκρισης σε φυλακές «άγνωστης τοποθεσίας» στο εξωτερικό.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι κυνηγοί στην ευρύτερη περιοχή της καμένης Ηλείας έδωσαν ρεσιτάλ και κέρδισαν έναν ακόμη τίτλο αθλιότητας.
Πριν καν σβήσουν οι καπνοί από τα τελευταία κούτσουρα στην καμένη γη και πριν κρυώσει λίγο το χώμα από τη λάβα της φωτιάς, εξορμούσαν κατά ομάδες και κυνηγούσαν όποιο πουλί περνούσε αναζητώντας πράσινο κλαρί.
Το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν τις εκλογές καταμετρήθηκαν πολύ νωρίς το πρωί τουλάχιστον 30 ντουφεκιές την κάθε μέρα στον Καϊάφα, στη Ζαχάρω και στα γύρω χωριά.
Από μια άκρη του δρόμου κοντά στη Ζαχάρω σε ένα σημείο μαζεύτηκε μια χούφτα φρέσκα φυσίγγια.
Σημειωτέον ότι έχει γίνει ανάκληση των αδειών κυνηγιού και το υπουργείο Γεωργίας, και κατά συνέπεια το Δασαρχείο και οι υπόλοιπες τοπικές εξουσίες… αστυνομία, αγροφυλακή, νομαρχία, δήμοι, ήδη έπρεπε να έχουν προχωρήσει σε δέσμευση των κυνηγετικών όπλων.
Κανείς όμως δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν είναι ούτε καν κοινό μυστικό, γιατί οι τουφεκιές ακούγονται παντού, και τα καραούλια στήνονται ακόμη και στις άκρες των δρόμων.
Παρ’ όλα αυτά, όταν κάποιοι ντόπιοι, οι πρόσκοποι και οι εθελοντές ζήτησαν από το δήμο Ζαχάρως να παρέμβει, οι αρμόδιοι έκλεισαν τα μάτια και τα αφτιά τους.
Εξόφθαλμα καλύπτουν το νέο έγκλημα στη φύση λέγοντας «τι να κάνουμε με τους κυνηγούς; Δεν ακούνε κανέναν. Βγαίνουν και ντουφεκάνε. Δεν αλλάζουν οι άνθρωποι».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΚΚΕ και οι «δίκες της Μόσχας»
Αυγ 25, 2017
Ο Ριζοσπάστης επιχείρησε  να απαντήσει, ως όφειλε, στην γελοία κατηγορία ταύτισης ναζισμού και κομμουνισμού.
Απέτυχε ωστόσο τελείως!
Η εφημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ δεσμευμένη από την πάση θυσία υπεράσπιση του «υπαρκτού», εξακολουθεί να επιμείνει στην ίδια γραμμή ταύτισης της αριστερής κομμουνιστικής κριτικής στην οικοδόμηση του ιδιότυπου εκμεταλλευτικού και αυταρχικού καθεστώτος αναίρεσης της Οκτωβριανής Επανάστασης και των καταχτήσεων της, με τον …ναζισμό, ακολουθώντας ακριβώς τη μεθοδολογία του Στάλιν στη ματωμένη δεκαετία του 1930.
Γράφει ο Ριζοσπάστης:
«Επομένως, ανεξάρτητα από τις υπερβολές στις διώξεις της περιόδου 1936 – 1938, η σοβιετική εξουσία στην ουσία απαντούσε στις αντικαθεστωτικές πράξεις, μιας και οι σκοποί των αντιφρονούντων και του γερμανικού ιμπεριαλισμού συνέκλιναν και μια αντεπαναστατική δραστηριότητα την περίοδο που η Σοβιετική Ενωση θα δεχόταν επίθεση θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική».

Ας έχουμε μια συναίσθηση για το τι μιλάμε και ποιες είναι οι «υπερβολές»:
Από τους 1.966 σύνεδρους που συμμετείχαν το 1934 στο 17ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ, οι 1.108 εκτελέστηκαν μέχρι το 1938,
Από τα 139 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που εξελέγησαν, εκτελέστηκαν στη συνέχεια τα 98.
Οι Ζινόβιεφ, Κάμενεφ, Πιατάκοφ, Ράντεκ και άλλοι κομμουνιστές κατηγορήθηκαν ως πράκτορες της Γκεστάπο και τουφεκίστηκαν. Το ίδιο έγινε με τους Μπουχάριν, Ρίκοφ και άλλους. Ο Τόμσκι αυτοκτόνησε το 1936 και ο Ορτζονικίτζε αυτοκτόνησε το 1937.
Από τα 26 τακτικά μέλη της Κ.Ε. του 10ου συνεδρίου (δηλαδή της τελευταίας Κ.Ε. όπου συμμετείχε ο Λένιν), τα 17 εκτελέστηκαν ή δολοφονήθηκαν.
Από τα 10 τακτικά μέλη του Π.Γ. του 1922 (δηλαδή από την καθοδηγητική ομάδα που διεξήγε το νικηφόρο εμφύλιο), εκτελέστηκαν τα 6.
Από τα 31 στελέχη που αναδείχτηκαν στο Π.Γ. μεταξύ 1919 και 1935, οι 20 εκτελέστηκαν.

Αν όλα τα παραπάνω δικαιολογούνται ή έστω χαρακτηρίζονται απλά «υπερβολές», τότε δεν έχουμε καμία υπεράσπιση κανενός είδους κομμουνισμού, παρά μόνο συνηγορία υπέρ του αντικομουνισμού.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απόφαση «σοκ» του Αρείου Πάγου νομιμοποιεί την Σαρία στην Ελλάδα

10 Νοεμβρίου 2013
Τον ιερό νόμο της Σαρίας, βάζει πάνω από τους νόμους του ελληνικού κράτους με απόφαση του ο Άρειος Πάγος αποδεχόμενος με απόφαση του πως οι μουσουλμάνοι Έλληνες δεν μπορούν να συντάσσουν διαθήκες γιατί αυτό δεν προβλέπεται από την σαρία.
Την υπόθεση φέρνει στο φως με ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής, που αποκαλύπτει πως ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης της διαθήκης θανόντος μουσουλμάνου της Θράκης με βάση το αιτιολογικό πως δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το ισλαμικό κληρονομικό δίκαιο.
Ο θανών είχε συντάξει διαθήκη στην οποία άφηνε κληρονόμο του την σύζυγο του. Την διαθήκη προσέβαλε η αδερφή του επικαλούμενη την Σαρία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δήμητρας Συμεωνίδου, η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη. Ωστόσο εγείρονται πολλά ερωτηματικά από αυτήν την απόφαση αφού μέχρι τώρα η Σαρία επιτρεπόταν να τηρείται στην Ελλάδα σε θέματα οικογενειακού δικαίου μόνο από τους μουφτήδες και ύστερα από προσφυγή σε αυτόν.
Πλέον υπάρχει και δεδικασμένο από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.
Διαβάστε το ρεπορτάζ όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Χρόνος».
Αδελφή θανόντος, που άφησε όλη του την περιουσία στη γυναίκα του μέσω διαθήκης, διεκδικεί μερίδιο της περιουσίας με το αιτιολογικό ότι ο αδερφός της ως μουσουλμάνος δεν είχε δικαίωμα να συντάξει διαθήκη, καθώς η δημόσια διαθήκη είναι άγνωστη στο δίκαιο της σαρίας
Από το 1946 οι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες συντάσσουν, σύμφωνα με το αστικό δίκαιο, διαθήκες, έχουν γίνει δικαιοπραξίες, μεταβιβάσεις, έχουν χτιστεί πολυκατοικίες έχουν δημιουργηθεί συμφέροντα
Ο Άρειος Πάγος αναιρώντας απόφαση του Εφετείου Θράκης αποφάσισε ότι επειδή στους μουσουλμάνους της Θράκης εφαρμόζεται το δίκαιο της σαρίας, ο άνδρας δεν είχε δικαίωμα να συντάξει δημόσια διαθήκη επειδή είναι μουσουλμάνος
Ανατρέπει δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο συντάσσονται δημόσιες διαθήκες από μουσουλμάνους πολίτες της Θράκης, μία πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου.
Αυτή αναφέρει ότι οι διαθήκες που συντάσσονται στην Θράκη μεταξύ των μουσουλμάνων (το μόνο κριτήριο είναι η ύπαρξη στα δημοτολόγια της θρησκείας) είναι άκυρες με την αιτιολογία ότι στις σχέσεις μεταξύ μουσουλμάνων στο κληρονομικό δίκαιο εφαρμόζεται η σαρία και ως εκ τούτο στο Ισλαμικό δίκαιο δεν προβλέπεται σύνταξη διαθήκης από τον κληρονομούμενο. Η απόφαση που ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί αφορά την υπόθεση θανόντος μουσουλμάνου πολίτη της Θράκης και των διεκδικήσεων που ακολούθησαν από συγγενικά του πρόσωπα επί της περιουσίας του για την οποία όμως ο ίδιος είχε φροντίσει να συντάξει διαθήκη σε συμβολαιογράφο πριν αποβιώσει.
ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΕΤΕΙΟΥ
Ο Έλληνας μουσουλμάνος πολίτης ήταν παντρεμένος με μουσουλμάνα, με την οποία δεν απέκτησαν ποτέ παιδιά. Πριν αποβιώσει συνέταξε δημόσια διαθήκη σε συμβολαιογράφο στην οποία όριζε ρητά ότι μετά το θάνατό του όλη η περιουσία του, η οποία συνίστατο σε αστικά ακίνητα, ανήκει στη γυναίκα του.
Όμως αδελφή του θανόντος μετά το θάνατό του κατέθεσε αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης ζητώντας την ακύρωση της διαθήκης. Το αιτιολογικό ήταν ότι ως μουσουλμάνος που ήταν ο θανών δεν είχε δικαίωμα να συντάξει διαθήκη, καθώς η δημόσια διαθήκη είναι άγνωστη στο δίκαιο της σαρίας, η οποία εφαρμόζεται στη Θράκη.
Η αδελφή του θανόντος διεκδικεί μέρος της περιουσίας κατά το ισλαμικό κληρονομικό δίκαιο, δηλαδή το δίκαιο της σαρίας, όπου, εφόσον δεν είχε παιδιά ο θανών, κληρονομούν και τα αδέρφια του με την εξ’ αδιαθέτου διαδοχή. Δηλαδή μη έχοντας αυτός δικαίωμα διαθήκης θα κληρονομούσε η γυναίκα του ένα ποσοστό και το υπόλοιπο ποσοστό τα αδέρφια του.
Η περιουσία του θανόντος αφορά ακίνητα, ορισμένα εκ των οποίων βρίσκονται και στην Τουρκία. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο απέρριψε την αγωγή ισχυριζόμενο ότι η οποιαδήποτε θρησκεία δεν μπορεί να αποτελεί διάκριση και να θεσμοθετεί δικαιοδοσία σε τέτοια θέματα.
Επικαλέστηκε μάλιστα το Πρωτοδικείο την ευρωπαϊκή σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη που απαγορεύει αυτές τις διακρίσεις. Αυτή μάλιστα η σύμβαση είναι υπερκείμενη του εσωτερικού δικαίου.
Η αδερφή του θανόντος όμως άσκησε έφεση και το Εφετείο Θράκης αποφάνθηκε το ίδιο, ότι δηλαδή ο θανών καλώς συνέταξε διαθήκη ως πολίτης Έλληνας, όταν ήταν εν ζωή, άσχετα αν είναι μουσουλμάνος ή οποιασδήποτε άλλης θρησκείας. Αυτός μπορεί να συντάσσει διαθήκη και να διαθέτει ελεύθερα την περιουσία του.
Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΝΑΙΡΕΣΕ ΕΦΕΤΕΙΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Η υπόθεση, την οποία χειρίστηκε ο συνταξιούχος σήμερα δικηγόρος Σωτήρης Πουπουζής, έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο, όπου προσέφυγε η αδερφή του θανόντος. Ο Άρειος Πάγος αναιρώντας την απόφαση του Εφετείου Θράκης αποφάσισε ότι επειδή στους μουσουλμάνους εφαρμόζεται το δίκαιο της σαρίας δεν είχε δικαίωμα να συντάξει διαθήκη ως μουσουλμάνος.
«Ο Άρειος Πάγος ανέπεμψε να δικαστεί πάλι η υπόθεση στο Εφετείο Θράκης με αυτό το σκεπτικό, δηλαδή το Εφετείο Θράκης να εφαρμόσει την σαρία», τόνισε ο κ. Πουπουζής.
Η ΣΥΓΥΓΟΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Όμως η σύζυγος του θανόντος, η οποία θίγεται από την απόφαση του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή στο δικηγόρο της να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Εκεί η δίκη θα γίνει ανάμεσα σε αυτήν και το ελληνικό κράτος και ζητείται με την προσφυγή της αυτή να καταδικαστεί το ελληνικό κράτος, διότι της αφαιρεί το δικαίωμα στην περιουσία και στην κληρονομία του θανόντος συζύγου της, ο οποίος είχε κάθε δικαίωμα, σύμφωνα με το αστικό δίκαιο, να συντάξει δημόσια διαθήκη.
ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ
Αυτή η απόφαση δημιουργεί τεράστια δεδομένα, τόνισε ο κ. Πουπουζής στον οποίον απευθύνθηκε ο «Χ» εξηγώντας ότι «μπορούν να ανατραπούν καταστάσεις οι οποίες έχουν καθιερωθεί από τότε που ισχύει ο αστικός κώδικας, από το 1946.
Από το 1946 οι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες συντάσσουν κανονικά διαθήκες έχουν γίνει δικαιοπραξίες, μεταβιβάσεις, έχουν χτιστεί πολυκατοικίες έχουν δημιουργηθεί συμφέροντα. Δηλαδή τι θα γίνει εφεξής, θα πηγαίνει ο κάθε μουσουλμάνος στο συμβολαιογράφο και θα του λέει ο συμβολαιογράφος αρνούμαι να συντάξω διαθήκη επειδή είσαι μουσουλμάνος. Αυτά είναι πρωτάκουστα πράγματα.
Η Τουρκία που είναι υπέρμαχος για την εφαρμογή του δικαίου της σαρίας στη Θράκη, η ίδια δεν το εφαρμόζει από το 1923. Ο Μουσταφά Κεμάλ τότε κατήργησε όλα αυτά τα εκκλησιαστικά δικαστήρια όπως και της ελληνικής μειονότητας που υπήρχαν τότε και καλώς έπραξε. Και εφαρμόζει τουρκικό αστικό δίκαιο το οποίο είναι αντιγραφή του ελβετικού αστικού κώδικα».
Μέλος της μειονότητας και δικηγόρος ο Ιλχάν Αχμέτ, γνώστης του ισλαμικού δικαίου, είπε μιλώντας στο «Χ» πως «αυτή η απόφαση μπορεί να δημιουργήσει, κατά την άποψη μου, μεγάλο πρόβλημα στην κοινωνική δομή της μειονότητας, διότι έχουν συνταχθεί χιλιάδες δημόσιες διαθήκες.
Αυτές τις διαθήκες μπορεί ο κάθε ένας κακοπροαίρετα ή εκμεταλλευόμενος την κατάσταση αυτή να προσφύγει και να κάνει αγωγές με αποτέλεσμα τα δικαιώματα των γυναικών να κινδυνεύσουν. Ο Άρειος Πάγος θεώρησε ότι στη σαρία δεν υπάρχει πρόβλεψη διαθήκης. Η δική μου άποψη και η άποψη των ανθρώπων που ασχολούνται με το ισλαμικό δίκαιο, είτε είναι στις αραβικές χώρες είτε είναι στην Τουρκία, είναι ότι προβλέπεται και στο ισλαμικό δίκαιο η σύνταξη διαθηκών με περιορισμούς όμως.
Το ισλαμικό δίκαιο λέει ότι κατ’ αρχήν μπορεί ελεύθερα να διαθέτει ο διαθέτης μόνο το 1/3 της συνολικής περιουσίας. Το ίδιο υπάρχει και στο αστικό δίκαιο.
Σήμερα και στο αστικό δίκαιο στην Ελλάδα ένας πατέρας μπορεί να διαθέσει μέχρι ένα ποσοστό της περιουσίας του, δηλαδή δε μπορεί να στερήσει το παιδί του εντελώς από την περιουσία, υπάρχει η νόμιμη μοίρα δηλαδή είναι το κομμάτι εκείνο που ούτως η άλλως οφείλει να το αφήσει στην κόρη ή στον γιο εκτός αν υπάρχουν λόγοι αποκλήρωσης.
Άρα η απόφαση αυτή έτσι όπως εκδόθηκε μη αναγνωρίζοντας καθόλου το δικαίωμα να συντάξουν διαθήκη οι μουσουλμάνοι αυτόματα οδηγεί στην εφαρμογή της σαρίας πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα».
Η υπόθεση παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και αφορά χιλιάδες πολίτες της Θράκης, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, οι οποίοι έχουν επιλέξει να διαθέσουν την περιουσία τους και να συντάξουν διαθήκες κατά τον τρόπο που ορίζει ο ελληνικός Νόμος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς βίαζαν οι βάρβαροι τούρκοι τις Ελληνοκύπριες
Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016
«Επιάσαν με εμένα κι άλλες κορούδες και μας πήραν στα χωράφια θεοσκότεινα. Έφευγε ο ένας κι ερχόταν ο άλλος κι εγώ να αιμορραγώ, να παρακαλώ το Θεό να με βοηθήσει, να φωνάζω, ένα μωρό 14 χρόνων». Σαρανταένα χρόνια μετά η Μαρία καλείται να αντικρίσει ξανά μπροστά της τον εφιάλτη. Τον χειρότερο που μπορεί να ζήσει ένα κοριτσάκι στην αγνή ηλικία των 14 χρόνων. «Έκαναν το κέφι τους και μας έπαιρναν πίσω . Άκουγα τις γυναίκες που σκέφτονταν να αφήσουν το γκάζι της κουζίνας ανοικτό για να αυτοκτονήσουμε, να γλυτώσουμε από αυτό το μαρτύριο». Έτσι ξεκίνησε η εφηβεία κάποιων γυναικών. Προσβλέποντας στην αυτοκτονία. Ήταν ό,τι περισσότερο έκριναν εκείνη την περίοδο ότι άξιζε γι’ αυτές. Τα υπόλοιπα ήταν φρίκη. Ένας ζωντανός εφιάλτης με το προσωπείο του Αττίλα. Μπορεί άραγε η Μαρία ή οποιοδήποτε άλλο κοριτσάκι να ξέχασε έστω και για μια στιγμή σε αυτά τα 41 χρόνια, εκείνο το μαρτύριο; Να μην περιστρέφεται ξανά και ξανά ο ίδιος εφιάλτης στο μυαλό τους; «Κάθε νύκτα τα ίδια πράγματα. Κρυβόμαστε στο πατάρι του σπιτιού, αλλά μας έβρισκαν και μας τραβούσαν από τα μαλλιά. Συνέχισε αυτή η φρίκη μέχρι δυο-τρεις μήνες». Όχι δυο-τρεις νύκτες, αλλά δυο-τρεις μήνες! Σήμερα, 41 χρόνια μετά, η Πολιτεία τις θυμήθηκε. Αποφάσισε να τις βοηθήσει…
«Μας βάλανε σε αίθουσα του σχολείου στη… μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια. Εκεί έμπαιναν όποτε ήθελαν, διάλεγαν και μας πήγαιναν για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες…». Έτσι άρχισε και η εφηβεία της Άννας. Ο ίδιος ακριβώς εφιάλτης με αυτόν της Μαρίας. Ο ίδιος τρόμος, η ίδια απόγνωση, το ίδιο μαρτύριο. «Ο Ερυθρός Σταυρός μαζί με άλλα πράγματα, μας έστελνε τότε και χάπια σε περίπτωση εγκυμοσύνης… Ένιωθα φόβο, μεγάλο φόβο, όπως και τώρα φοβάμαι…». Τι ειρωνεία. Ήξεραν ότι ανήλικα κορίτσια, που ήταν εγκλωβισμένα, ήταν έρμαιο στα χέρια απάνθρωπων βιαστών. Δεν μπορούσαν, όμως, να κάνουν οτιδήποτε. Δεν μπορούσαν να απαιτήσουν από τους ισχυρούς της γης να πάρουν τα ανήλικα από τα χέρια του σατανά. Φρόντιζαν μόνο να μην διαιωνισθεί ο εφιάλτης. Κάτι ήταν κι αυτό υπό τις συνθήκες… «Όταν θυμάμαι τι γινόταν με τους συγγενείς, νιώθω θυμό. Έλεγαν της μάνας μου, «να την πάρεις και να φύγεις από τη χώρα, γιατί έτσι που είναι τώρα δεν την θέλει κανένας». Ήμουν η ντροπή της οικογένειας μετά το βιασμό. Έτσι μας έχουν κάνει κι έτσι έχουμε παραμείνει, ντροπή της οικογένειας». Είναι δυνατό να υπάρχουν άνθρωποι που μεταχειρίστηκαν με τόσο απάνθρωπο τρόπο ένα κοριτσάκι, που του έλαχε η μοίρα να βιώσει το χειρότερο εφιάλτη; Να ζήσει το μεγαλύτερο μαρτύριο; Από τους βάρβαρους τι να περιμένεις; Από τους δικούς σου, όμως, από τους οποίους προσδοκάς ανθρωπιά, κατανόηση, αγάπη, αλληλεγγύη, στήριξη… «Είμαι 55 χρόνων και το βιασμό δεν τον έχω ξεχάσει ποτέ μου», καταλήγει η Άννα στην εξομολόγηση του δράματος της στο ΚΥΠΕ.
Σοκ προκαλεί το ξύπνημα αυτού του τρομακτικού εφιάλτη μετά από 41 χρόνια. Ακόμη και για όσους βίωσαν τη φρίκη του πολέμου. Τι τραγικό για ένα ολόκληρο κράτος. Μια ολόκληρη Πολιτεία. Μια ολόκληρη κοινωνία. Είχαμε θάψει αυτή τη φρίκη στη σκοτεινότερη γωνιά του μυαλού μας. Κλειδώσαμε εκεί το δράμα. Το αμπαρώσαμε κιόλας, μπας και επιχειρήσει να διαφύγει και εμφανισθεί κάποια στιγμή μπροστά μας. Τρέμαμε αυτή την ιδέα. Βλέπετε, θα ήταν χειρότερο από τέρας για εμάς. Οι ενοχές και οι τύψεις θα περιστρέφονταν τόσο εκδικητικά γύρω μας, που θα μας βασάνιζαν. Οι καθ’ ύλην αρμόδιοι δεν τόλμησαν ποτέ να καταγγείλουν και να πολεμήσουν αυτό το έγκλημα στα αρμόδια διεθνή σώματα. Δεν πάλεψαν ποτέ για καταδίκη των βαρβάρων. Θα ήταν μια έστω ηθική δικαίωση αυτών των κοριτσιών, που καταδικάστηκαν να κουβαλούν για το υπόλοιπο της ζωής τους μια ντροπή που δεν τους ανήκει. Οι ίδιοι καθ’ ύλην αρμόδιοι διαχρονικά στην ηγεσία Κράτους και Πολιτείας, δεν τόλμησαν ποτέ να αγγίξουν το θέμα ούτε και για να προσφέρουν κάποιας μορφής στήριξη στα αθώα αυτά θύματα, τόσα χρόνια. Στα πρώτα χρόνια όταν σίγουρα βρίσκονταν σε πιο άθλια κατάσταση απ’ ότι σήμερα.
Σήμερα, 41 χρόνια μετά, τις καλούν να τις βοηθήσουν. Οικονομικά. Ακούς Μαρία, ακούς Άννα; Θα σας δώσουν βοήθεια. Μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Για να ξεχάσετε τον εφιάλτη. Ποια είναι άραγε η ταρίφα κάθε βιασμού; Η Πολιτεία έχει χρέος, άκουγα κάποια πολιτικό να λέει, να επουλώσει, όσο είναι δυνατό, αυτές τις πληγές. Υπάρχει, όμως, οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια, που μπορεί να επουλώσει τέτοιες πληγές; Μπορεί το χρήμα να κλείσει το διαμπερές αυτό τραύμα από κάποια ψυχή; Ποτέ! Αυτές οι πληγές παραμένουν εσαεί αιμάσσουσες, βαθειά στην ψυχή τους. Ίσως να ήταν καλύτερα, αφού 41 χρόνια κρατούσαμε θαμμένο το έγκλημα και την φρίκη, να το αφήναμε εκεί. Δεν θα υποβάλαμε τα τραγικότερα των θυμάτων της εισβολής σε νέο μαρτύριο, ώστε να δουν τον εφιάλτη να ξαναζωντανεύει. Όσο αθώα και αν είναι η πρόθεση των κυβερνώντων…
Το μόνο που οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε κατάματα τις τύψεις μας. Να παραδεχθούμε πόσο αργήσαμε –πολιτικοί, οργανισμοί, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ- να ενδιαφερθούμε για αυτές τις γυναίκες. Και να υποκλιθούμε, ζητώντας τους ένα τεράστιο ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!! Συγγνώμη Μαρία, συγγνώμη Άννα…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ...
Κήρυγμα μίσους από ιμάμη στην Ελβετία: Να πεθάνουν Χριστιανοί, Εβραίοι. Ρωσοι, Ινδουιστές και Σιίτες-Τον πλήρωνε σαν πρόσφυγα το ελβετικό κράτος και εκείνος δίδασκε το θάνατο – Αντιμέτωπος με την απέλαση – Προβληματισμός για το τζαμί στο Βοτανικό

25 Αυγούστου 2017, 1:53 μμ
Ένα τεράστιο θέμα που αφορά εμμέσως και την Ελλάδα έχει δημιουργηθεί στην Ελβετία. Έχει να κάνει με τα κηρύγματα μίσους ενός Λίβυου ιμάμη σε τζαμί της χώρας ο οποίος μάλιστα πληρωνόταν και από την κοινωνική πρόνοια του ελβετικού κράτους!
Το θέμα προβληματίζει κάθε κοινό νου και στην Ελλάδα με δεδομένο πως προχωρούν ταχέως και οι διαδικασίες για το τζαμί στο Βοτανικό. Πρόσφατα μάλιστα διορίσθηκαν και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής.
Πιο αναλυτικά, ο Ιμάμης Αμπού Ραμαντάν έχει εκφράσει ανοιχτά την θέση του την καταστροφή των Εβραίων, των Χριστιανών, των Ινδουιστών, των Ρώσων και των Σιιτών. Μόνο που για αυτά τα κηρύγματα μίσους ο συγκεκριμένος εκ Λιβύης φανατικός ισλαμιστής,χάνει το καθεστώς του ασύλου και οι τοπικές αρχές προσπαθούν να τον εκτοπίσουν.
Ο Αμπού Ραμαντάν έχει πραγματοποιήσει αρκετά ταξίδια στη Λιβύη από την άφιξή του στην Ελβετία το 1998 και για αυτό οι αρχές μετανάστευσης ακύρωσαν την αίτησή τους για άσυλο νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο ιμάμης έχει άδεια μόνιμης διαμονής (Γ), αλλά τώρα το καντόνι της Βέρνης θα εξετάσει την ανάκλησή του. Ωστόσο, ο ίδιος μπορεί να αμφισβητήσει την αλλαγή του καθεστώτος ασύλου, η οποία δεν είναι ακόμη νομικά δεσμευτική.
Όπως μάλιστα ανέφεραν ελβετικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη, ο Ραμανταν έλαβε CHF600,000 ($ 620,000) από τις κρατικές πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας ενώ κήρυττε μηνύματα μίσους εναντίον άλλων θρησκειών από ένα τζαμί στο Biel.
Το πρόγραμμα ειδήσεων Rundschau κατέγραψε ένα από τα κηρύγματα του Abu Ramadan όπου εέλγε: «Ω Ω Αλλάχ, σε παρακαλώ να καταστρέψεις τους εχθρούς της θρησκείας μας. Κατάστρεψε τους Εβραίους, τους Χριστιανούς, τους Ινδουιστές, τους Ρώσους και τους Σιίτες «. Το κήρυγμα έγινε στο τζαμί Ar’Rahman στο καντόνι της Βέρνης.
«Αυτός που κάνει φίλους άπιστους είναι καταραμένος μέχρι την Ημέρα της Κρίσεως», προκάλεσε ο ιμάμης και συνέστησε οι μουσουλμάνοι να μην υπόκεινται στους τοπικούς νόμους. «Αν μου πείτε ότι ένας μουσουλμάνος έχει κλέψει ή βιάσει … αυτό δεν έχει σημασία. Εσύ, και δεν πρέπει να μιλάς γι ‘αυτό «, έχει καταγραφεί όπως λέει.
Η έρευνα του Rundschau και της εφημερίδας Tages Anzeiger αποκάλυψε ότι ο ιμάμης έχει λάβει κανονικά επιδόματα ανεργίας και άλλα οφέλη για τα τελευταία 13 χρόνια από τις τοπικές αρχές.
Παρόλο που δεν υπάρχει αναφορά ότι έλαβε τις πληρωμές παράνομα, ή ότι οι αρχές έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς, οι αποκαλύψεις προπαγάνδας μίσους ώθησαν τους τοπικούς πολιτικούς να εξετάσουν την υπόθεση.
Ο Διευθυντής Ασφαλείας του Biel, Beat Feurer, αναφέρει ότι θα εξετάσει το θέμα, προειδοποιώντας ότι οι άνθρωποι που δεν ενσωματώνονται μπορεί να απελαθούν από την Ελβετία.
Ο κ. Christian Hauri, επικεφαλής του τοπικού τμήματος κοινωνικής πρόνοιας, δήλωσε στο Rundschau ότι «δεν είμαστε υπεύθυνοι για την προστασία του κράτους. Δεν έχουμε τα μέσα για να διερευνήσουμε τους πελάτες μας».
Δεν είναι γνωστό εάν διερευνάται ο Abu Ramadan για υποκίνηση μίσους ή βίας προς άλλες θρησκείες. Σε μια δήλωση προς το Rundschau, αρνήθηκε ότι με το κηρύγμά του επιτέθηκε στην Ελβετία ή στον δυτικό κόσμο, αλλά αναγνώρισε ότι μίλησε εναντίον του Ισραήλ και της Σιωνιστικής ιδεολογίας.
Σύμφωνα με τιςαναφορές των ΜΜΕ, ο Abu Ramadan δεν μιλάει γερμανικά ή γαλλικά και μόνο στοιχειώδη αγγλικά, κάτι που ουσιαστικά τον αποκλείει από την αγορά εργασίας.
Οι δημοσιογράφοι έχουν ανακαλύψει ότι ο ιμάμης κηρύττει τόσο στο Μπίελ και στο Νιουχαλτέλ, όσο και με εμφανίσεις στο κανάλι της λιβυκής ισλαμικής προπαγάνδας Tanasuh TV.
Ο Αμπού Ραμαντάν έχει και άλλο…ρόλο! Συνοδεύει επίσης τους πελάτες του μουσουλμανικού ταξιδιωτικού πρακτορείου Arabian Excellence AETS με έδρα τη Γενεύη στις περιηγήσεις στη Μέκκα. Το Rundschau βρήκε καταχωρήσεις στο Facebook που δείχνουν τον Abu Ramadan σε πολυτελή ξενοδοχεία στη Μέση Ανατολή, αλλά ο ιμάμης ισχυρίζεται ότι καλύπτει μόνο τις καθημερινές του δαπάνες διαμονής σε τέτοιες περιηγήσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας επιστρέφουν τους λαθρο- "πρόσφυγες"
 Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017, 15:00
Τη διαδικασία επιστροφής στην Ελλάδα λαθρο- "προσφύγων" που ζητούν την επανένωση με τις οικογένειές τους φέρονται να έχουν ξεκινήσει ευρωπαϊκά κράτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian». (Και αναρωτιεται καποιος, γιατι δεν τους παιρνουν αυτοι).
Όπως αναφέρει το άρθρο, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από αξιωματούχους στο Βερολίνο αλλά και από πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, η Γερμανία έχει υποβάλει σχεδόν 400 σχετικές αιτήσεις. Η Βρετανία, η Γαλλία, η Ολλανδία αλλά και η Νορβηγία έχουν επίσης υποβάλει σχετικά αιτήματα.
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στον «Guardian», δήλωσε ότι οι πρώτες επιστροφές προσφύγων αναμένονται άμεσα. «Η γραφειοκρατία έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένουμε τις πρώτες επιστροφές να πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα. Θα ξεκινήσει με έναν συμβολικό αριθμό ως μια ένδειξη φιλίας (προς τα κράτη της Ε.Ε.). Η Ελλάδα έχει ήδη δεχθεί πολλούς (λαθρο- "πρόσφυγες") κι έχει υποστεί τέτοια πίεση, που το να δεχθεί περισσότερους θα ήταν παράλογο. Θα ήταν αστείο, αν δεν επρόκειτο για τέτοια τραγωδία» επεσήμανε.
Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως δεν έχει ιδέα πού θα μπορούσαν να πάνε όλοι αυτοί οι μετανάστες ή αν θα έφευγαν ποτέ από την Ελλάδα. «Δεν ξέρω πού θα πάνε. Θα μπορούσαν να πάνε στην Αθήνα ή στη Θήβα… Φιλοξενούνται σε διαμερίσματα» είπε και συμπλήρωσε: «Ό,τι και να συμβεί, οι συνθήκες είναι καλές, έχουν βελτιωθεί σημαντικά και πληρούν τα κριτήρια της Ε.Ε.».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φιλιππίνες: Αγανάκτηση για δολοφονία εφήβου από την Αστυνομία
 Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017, 11:21
Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι συμμετείχαν στην κηδεία του Φιλιππινέζου εφήβου που σκοτώθηκε από την αστυνομία την προηγούμενη εβδομάδα, μετατρέποντας την επικήδεια πομπή στη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής διαδήλωση κατά του πολέμου εναντίον των ναρκωτικών που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε.
Καλόγριες, ιερείς και εκατοντάδες παιδιά που φώναζαν «δικαιοσύνη για τον Κίαν, δικαιοσύνη για όλους», συμμετείχαν στην επικήδεια πομπή από την εκκλησία ως το νεκροταφείο όπου ενταφιάστηκε ο 17χρονος.
Αστυνομικοί με πολιτικά τράβηξαν τον ντε λος Σάντος σε ένα σκοτεινό, γεμάτο σκουπίδια σοκάκι στη βόρεια Μανίλα, προτού τον πυροβολήσουν στο κεφάλι και αφήσουν εκεί το πτώμα του, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δηλώσεις των οποίων επιβεβαιώνονται από τις εικόνες του κλειστού συστήματος παρακολούθησης.
Οι αστυνόμοι απάντησαν ότι έδρασαν ευρισκόμενοι σε νόμιμη άμυνα, καθώς ο Κίαν ντε λος Σάντος άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους.
Οι γονείς και οι δικηγόροι του εφήβου έχουν καταθέσει μήνυση για ανθρωποκτονία εναντίον των τριών αστυνομικών. Αν γίνει δεκτή, θα είναι η τρίτη μήνυση που υποβάλλεται από πέρυσι κατά της αστυνομίας για τον αιματηρό πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών που έχει ξεκινήσει ο Ντουτέρτε.
Εδώ και έναν χρόνο χιλιάδες Φιλιππινέζοι έχουν δολοφονηθεί, με τις οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εκφράζουν την αγανάκτησή τους και τις δυτικές κυβερνήσεις την ανησυχία τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ελικόπτερο Black Hawk των αληταραδων αποικιοκρατων του αμερικανικού στρατού συνετρίβη στα ανοικτά της Υεμένης - Αγνοείται ένας καθικοστρατιώτης
Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017, 08:38
Ένα ελικόπτερο Black Hawk των αποικιοκρατων του αμερικανικού στρατού συνετρίβη χθες Παρασκευή στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης στη διάρκεια μιας αποστολής και έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό ενός καθικοστρατιώτη, μισθοφορου μιας και οι στρατιωτες στον αμερικανικο στρατο πληρωνονται, ανακοίνωσε ο στρατός των ΗΠΑ.
Η Centcom ανακοίνωσε ότι πέντε στρατιώτες που επέβαιναν στο ελικόπτερο έχουν διασωθεί μετά τη συντριβή, η οποία σημειώθηκε περίπου 30 χιλιόμετρα στα ανοικτά των νότων ακτών της Υεμένης στις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) χθες.
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που μίλησε στο Reuters, τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται.
«Όταν σημειώθηκε το συμβάν, το ελικόπτερο δεν πέταγε πολύ ψηλά πάνω από το νερό», δήλωσε ο συνταγματάρχης Τζον Τόμας εκπρόσωπος της CentCom.
Οι ΗΠΑ διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον του λαου της Υεμένης, με τουλάχιστον 80 να έχουν εξαπολυθεί από το τέλος Φεβρουαρίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ντόναλντ Τραμπ απένειμε χάρη στον πρώην σερίφη Τζο Αρπάιο
Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017, 03:55
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απένειμε χάρη στον αμφιλεγόμενο πρώην άνθρωπο του νόμου στην Κομητεία Μαρικόπα της Αριζόνας και πολιτικό του σύμμαχο Τζο Αρπάιο, τον αυτοαποκαλούμενο «σκληρότερο σερίφη της Αμερικής», πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από την καταδίκη του για επίδειξη υπέρμετρου ζήλου στην καταδίωξη παράτυπων μεταναστών και τις πρακτικές φακελώματος του γραφείου του.
Ο Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα απένειμε την πρώτη προεδρική χάρη της θητείας του στον 85χρονο Αρπάιο, τον οποίο έχει εξάρει επανειλημμένα για τη σκληρή στάση του έναντι των μεταναστών.
«Σήμερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ απένειμε την προεδρική χάρη στον Τζο Αρπάιο, πρώην σερίφη της κομητείας Μαρικόπα στην Αριζόνα», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τραμπ διατάσσει το Πεντάγωνο να μη στρατολογεί πλέον διαφυλικούς
 Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017, 02:12
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες Παρασκευή ένα έγγραφο με το οποίο διατάσσει το Πεντάγωνο να μη στρατολογεί πλέον διαφυλικούς, αλλά αφήνει στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας την ευθύνη να αποφασίσει πώς θα χειριστεί τις περιπτώσεις εκείνων που υπηρετούν ήδη στις τάξεις του.
Στο έγγραφο, το οποίο διαβιβάστηκε στον αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις, ο Τραμπ υπογραμμίζει επίσης ότι το Πεντάγωνο δεν θα αναλαμβάνει πλέον το κόστος της ιατρικής θεραπείας διαφυλικών που υπηρετούν στον στρατό ή εργάζονται γι' αυτόν.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία- Συρία: Ενιαίο σύστημα αντιπυραυλικής Άμυνας δημιουργήθηκε στην Συρία
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017, 17:45
Ενιαίο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας δημιουργήθηκε στη Συρία χάρη στις προσπάθειες που κατέβαλαν Ρώσοι και Σύροι εμπειρογνώμονες. Τη δήλωση αυτή έκανε κατά τη διάρκεια του φόρουμ «Army-2017», που πραγματοποιείται στα περίχωρα της Μόσχας και στο οποίο συζητούνται θέματα στρατιωτικής τεχνολογίας, ο υπαρχηγός των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας υποπτέραρχος Σεργκέι Μεσεριακόφ.
Ο ίδιος προσέθεσε ότι κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων η ρωσική αεροπορία προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στις υποδομές του «Ισλαμοφασιστικού κράτους» καταστρέφοντας ολοσχερώς αποθήκες πυρομαχικών, καυσίμων, εργοστάσια επισκευής στρατιωτικού οπλισμού, με αποτέλεσμα να περιορισθούν σε σημαντικό βαθμό οι δυνατότητες του «Ισλαμοφασιστικού κράτους» να στέλνουν ενισχύσεις ή να ανεφοδιάζονται.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαμερίσματα δωρεάν για 40 λαθρομεταναστες, μετά τα βίαια επεισόδια της Ρώμης
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017, 17:10
Μερική λύση βρέθηκε στο πρόβλημα που προέκυψε από τη βίαιη εκκένωση της κεντρικής πλατείας Ιντιπεντέντσα, όπου την ειχαν καταλαβει και ζούσαν εκατοντάδες λαθρο-μεταναστες από την Ερυθραία και την Αιθιοπία. Ειχαν κουβαλησει εκτος απο σκηνες και τεραστιες μπουκαλες υγραεριου, για να μαγειρευουν προφανος.
Η χρήση αντλιών νερού και η προτροπή στη βία από ιθύνοντα της αστυνομίας προκάλεσαν σειρά αντιδράσεων, από τους υπερμαχους της ναζιστικης Νεας Ταξης Πραγματων. Παράλληλα, όμως, στο τέλος των επεισοδίων, ένας από τους αστυνομικούς αγκάλιασε μια από τις γυναίκες που δεν ήξεραν, ουσιαστικά, πού να περάσουν την νύχτα.
Τώρα, ο δήμος της Ρώμης έκανε γνωστό ότι σαράντα λαθρο-μεταναστες που είναι σε κατάσταση μεγαλύτερης δυσκολίας πρόκειται να φιλοξενηθούν σε έξι διαμερίσματα, τα οποία διετέθησαν από την εταιρία στην οποία ανήκε και το κτήριο της πλατείας Ιντιπεντέντσα, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη επί τέσσερα χρόνια. Στην πρώτη αυτή φάση, η φιλοξενία θα διαρκέσει έξι μήνες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον δήμο της Αιώνιας Πόλης.
Στο μεταξύ, ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, αποφάσισε να ταχθεί ανοικτά στο πλευρό της ιταλικής αστυνομίας, παρά τις κριτικές που δέχθηκε τις τελευταίες ώρες.
«Θεωρώ ότι το κράτος πρέπει να τυγχάνει σεβασμού και ότι οι αστυνομικοί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποφύγουν την εκτράχυνση της κατάστασης», δήλωσε ο Ντι Μάιο, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής.
Σε ότι αφορά, τέλος, τη δήμαρχο της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, η οποία ανήκει, επίσης, στα Πέντε Αστέρια, ο Λουίτζι Ντι Μάιο πρόσθεσε: «πρέπει να ασχοληθεί και με το μεταναστευτικό, αλλά πρώτα απ΄όλα, η Ράτζι πρέπει να ασχοληθεί με τους ρωμαίους πολίτες».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι γυναίκες στην Τουρκία εγκαταλείπουν την εργασία τους για να φροντίσουν παιδιά και ηλικιωμένους
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017, 16:38
Μία τρομακτική άνοδος του αριθμού των γυναικών που αναγκάσθηκαν πρόσφατα να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους προκειμένου να φροντίσουν τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, καταγράφηκε πρόσφατα στην Τουρκία.
Σύμφωνα με μία νέα μελέτη των αληταραδων της Τουρκικής Επιχειρηματικής και Επιχειρηματικής Συνομοσπονδίας (TÜRKONFED) οι οποιοι τις ηθελαν σκλαβες τσα εργοστασια τους και στις επιχειρησεις τους, που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα, από το 2010 έως το 2015 υπολογίζεται οτι ένα εκατ. γυναίκες στη χώρα αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους για να φροντίσουν τα παιδιά τους, ενώ άλλες 112 χιλιάδες για να φροντίσουν τους ηλικιωμένους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η Νεκρα  Θαλασσα τελικως…  πεθαινει.  Θα εξαφανισθει εως το 2050.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Χιλιαδες εκτος κοινωνικου τιμολογιου της ΔΕΗ και εκτος του επιδοματος κοινωνικης αλληλεγγυης. Αλλαζουν τα εισοδηματικα κριτιρια και μπαινει «κοφτης» σε οσους εχουν ακινητη περιουσια, εστω και το σπιτι που μενουν κι ας είναι ανεργοι.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεσπασμα του Θυμιου Λυμπεροπουλου προεδρου του σωματειου των ταξιτζιδων, για τη ΝΔ που υποστηριζει την Uber, την οποια καταδικαζει το δεξιο Ευρωπαικο Λαικο Κομμα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αποκαλύψεις για το φιάσκο στο Ταλίν
25.08.2017, 17:11
Τώρα που κατακάθεται η «σκόνη» γύρω από το αντικομμουνιστικό «συνέδριο» που έλαβε χώρα την Τετάρτη στο Ταλίν της Εσθονίας, είναι η καλύτερη ευκαιρία για μια πρώτη ποσοτική και ποιοτική αποτίμησή του. Προκειμένου να διευκολύνουμε τη «συζήτηση», θα κωδικοποιήσουμε τα όσα συνέβησαν στις 23 Αυγούστου, αλλά και όσα αποκρύπτονται εντέχνως από διάφορους φορείς.
Οι εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Εσθονίας διοργανώθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας και όχι την προεδρία. Οπως μάλιστα μας διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της προεδρίας και δημοσιεύσαμε στο χθεσινό φύλλο μας, «η εκδήλωση δεν αποτελεί στην πραγματικότητα εκδήλωση της προεδρίας» και μας παρέπεμψε σε συνάδελφό του στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Η δε εκπρόσωπός του, Κάτριν Λουντ, ουδέποτε απάντησε σε δύο ηλεκτρονικά μηνύματά μας.
 Ο τίτλος των εκδηλώσεων «άλλαξε» ουκ ολίγες φορές και εμφανιζόταν σε κάθε επίσημο εσθονικό ιστότοπο και διαφορετικός. Το εσθονικό υπουργείο Δικαιοσύνης μιλούσε για εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων Ολων των Ολοκληρωτικών και Απολυταρχικών Καθεστώτων. Το επίσημο δελτίο Τύπου της εσθονικής προεδρίας μιλούσε αρχικά για εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Ναζιστικών και Κομμουνιστικών Καθεστώτων.
Μερικές ημέρες νωρίτερα ο τίτλος ήταν: Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Σταλινισμού και του Ναζισμού. Οι αρχές της Εσθονίας διαφημίζονται για την προσκόλλησή της στην «έξυπνη διακυβέρνηση». Τέτοια «θολούρα» είναι, λοιπόν, αδικαιολόγητη.
Ακόμα και αν θεωρήσουμε «ερασιτεχνική» την αντιμετώπιση του θέματος του τίτλου από τις αρχές της Εσθονίας (δεν τη θεωρούμε), «βγάζει μάτι» η επιχείρηση εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό. Στο κείμενο που συνυπέγραψαν εκπρόσωποι υπουργείων (και όχι υπουργοί) χωρών που υπήρξαν «σοσιαλιστικές», η λέξη «ναζισμός» αναφέρεται μόνο μία φορά, και αυτή προκειμένου να εξισωθεί ουσιαστικά με τον κομμουνισμό.
Επαναλαμβάνουμε το επίμαχο σημείο: «Δεν έχει υπάρξει καμία διαδικασία αναζήτησης της αλήθειας και της δικαιοσύνης συγκρίσιμη με εκείνη που διεξήχθη από τη διεθνή κοινότητα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ενάντια στους δράστες των ναζιστικών εγκλημάτων για περισσότερα από 25 χρόνια από την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη». Οι εκπρόσωποι θέλουν, λοιπόν, δίκες της Νυρεμβέργης για κομμουνιστές.
Πόσοι ήταν όμως οι εκπρόσωποι υπουργείων που υπέγραψαν αυτό το επικίνδυνο κείμενο; Οκτώ. Συγκεκριμένοι εκπρόσωποι από τα υπουργεία Δικαιοσύνης της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας και της Κροατίας. Δηλαδή Βίζεγκραντ, Βαλτικές και Κροατία.
«Θολή» ενημέρωση
Πόσες και ποιες χώρες εκπροσωπήθηκαν στις εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των οποίων διεξήχθη και το απαράδεκτο «συνέδριο» με τίτλο «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων κομμουνιστικών καθεστώτων»; Το εσθονικό υπουργείο δεν εξέδωσε ποτέ μια αναλυτική λίστα με τους συμμετέχοντες. Δεν διευκρίνισε μάλιστα ούτε το επίπεδο εκπροσώπησης. Χτες τα ξημερώματα, μάλιστα, το εσθονικό υπουργείο Δικαιοσύνης προσέθεσε στην επίσημη ανακοίνωση πως «19 χώρες εκπροσωπήθηκαν στο συνέδριο ή στην υπουργική συνάντηση. Προσκεκλημένες ήταν χώρες της Ε.Ε. και εκπρόσωποι από την “Ανατολική Συνεργασία”». Θολούρα και πάλι.
Ο μόνος τρόπος να εξαχθούν συμπεράσματα είναι αυτός της «διά της εις άτοπον απαγωγής». Ελληνική ιστοσελίδα δημοσίευσε απάντηση της Κάτριν Λουντ στην οποία ανέφερε πως -πέρα από τους εκπροσώπους των οκτώ υπουργείων- παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις εκπρόσωποι των εξής χωρών της Ε.Ε.: Βουλγαρία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Μάλτα, Βρετανία, Σουηδία, Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία και Ρουμανία («Rumenia» έγραφε). Σύνολο 11 χώρες. Συμμετείχε επίσης εκπρόσωπος της Μολδαβίας, που δεν είναι μέλος της Ε.Ε.
Οπως ανέφεραν πληροφορίες, οι έντεκα αυτές χώρες εκπροσωπήθηκαν από πρέσβεις ή τους αντικαταστάτες τους, οι οποίοι συμμετείχαν κατά βάση στην «τελετή μνήμης» στην πλατεία Ελευθερίας του Ταλίν. Οι έντεκα αυτές χώρες επέλεξαν δηλαδή «χαμηλή» και τυπική εκπροσώπηση, λόγω της Ευρωπαϊκής Ημέρας.
Υπήρξαν δηλαδή και οκτώ χώρες που δεν έστειλαν κανέναν στις εκδηλώσεις. Ποιες είναι αυτές; Το Βέλγιο, η Κύπρος, η Δανία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία και φυσικά η Ελλάδα.
Το συμπέρασμα; Επιβεβαιώνεται αυτό που έγραψε εξ αρχής η «Εφ.Συν.»: «Κάθε άλλο παρά απομονωμένη ήταν τελικά η Ελλάδα και το υπουργείο Δικαιοσύνης της στο πεδίο της αντιπαράθεσης που ξέσπασε με αφορμή το αντικομμουνιστικό “συνέδριο” στο Ταλίν της Εσθονίας. [...] Αρκετές χώρες επέλεξαν να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους το “συνέδριο”, η “φιέστα”συγκέντρωσε τους συνήθεις συμμετέχοντες και “μεγάλες-δυνάμεις” είχαν χαμηλή εκπροσώπηση».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στη Σαξονία-Άνχαλτ το κόμμα της Μέρκελ CDU υπερψήφισε πρόταση της Ακροδεξιάς AfD.
Έσπασε ένα ταμπού λέει η Huffpost.
Είναι ένα ταμπού που έμοιαζε αδιανόητο μέχρι τώρα: Στη Σαξονία-Άνχαλτ μεγάλα τμήματα της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU ψήφισαν  ένα αίτημα από το AFD.
Με τη βοήθεια των χριστιανικής δεξιας οι λαϊκιστές έφεραν μια εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει τον αριστερό εξτρεμισμό στον τρόπο στο Κοινοβούλιο.
Η υπόθεση ρίχνει φως στο πόσο στενά είναι η συνεργασία μεταξύ του CDU και το AFD σε επίπεδο χώρας είναι ήδη εν μέρει.
Η Επιτροπή θα πρέπει να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2018 και λειτουργεί μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαρίζουν ακίνητα σε «κοράκια» για ένα κομμάτι ψωμί!
την 26/8/ 2017 08:41:00 π.μ.
Τις υπογραφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Πιτσιλή περιμένουν οι εισπρακτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για να ξεκινήσουν την πιο άγρια επιδρομή στα ακίνητα των οφειλετών του Δημοσίου, βγάζοντας στο «σφυρί» κατοικίες, οικόπεδα, καταστήματα, αγροτεμάχια και αποθήκες, για ένα κομμάτι ψωμί!
Έως τώρα η πρακτική των πλειστηριασμών για χρέη στην Εφορία ήταν μάλλον σε αχρησία, καθώς σε όσες περιπτώσεις -κυρίως μεγάλων οφειλετών- έβγαιναν προγράμματα πλειστηριασμών, ως επί το πλείστον κηρύσσονταν άγονοι.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017
«Η Σμύρνη μάνα καίγεται…»
 H Μικρασιατική Καταστροφή είναι μια από τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης Ιστορίας του λαού μας, στην οποία οδήγησε η τυχοδιωκτική εκστρατεία της άρχουσας τάξης της Ελλάδας.

Σαν σήμερα, στις 26 του Αυγούστου 1922 κατόπιν διαταγής της Διοίκησης Στρατιάς ξεκινάει η εκκένωση της Μ. Ασίας. H Μικρασιατική Καταστροφή είναι μια από τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης Ιστορίας του λαού μας, στην οποία οδήγησε η τυχοδιωκτική εκστρατεία της άρχουσας τάξης της Ελλάδας, που ξεκίνησε με την μεγαλη πορεια στα βαθη της Ανατολιας για να καταλαβει ο ελληνικος στρατος την Αγκυρα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ικανοποίηση στον κλάδο των ταξί για το σχέδιο νόμου που ρυθμίζει τη λειτουργία εταιρειών παροχής υπηρεσιών μεταφοράς
 26 Αυγούστου 2017 13:30
Θ. Λυμπερόπουλος: «Για μας ήταν μία ευχάριστη έκπληξη που το υπουργείο δέχτηκε τις προτάσεις μας, και πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης»
Προς ψήφιση στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί το ερχόμενο διάστημα σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, το οποίο θα ρυθμίζει το καθεστώς λειτουργίας των εταιρειών όπως η Uber, που είναι ανταγωνιστικές προς τα ταξί.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), Θύμιος Λυμπερόπουλος, επισήμανε ότι θα πρέπει και στην Ελλάδα να εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό Δίκαιο και τόνισε ότι το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών εκφράζει απόλυτα τον κλάδο των ταξί, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «στηρίζει την διαπλοκή.
«Για μας ήταν μία ευχάριστη έκπληξη που το υπουργείο δέχτηκε τις προτάσεις μας, και πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αντί να θέλει την εφαρμογή της δικαιοσύνης και την προστασία της οικονομίας της χώρας αντιδρά στην ψήφιση ενός νόμου που θα βάζει κανόνες στην λειτουργία των εταιρειών που έχουν να κάνουν με τη μεταφορά των πολιτών», είπε ο κ. Λυμπερόπουλος.
Υποστήριξε ακόμα ότι η λειτουργία εταιρειών μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών χωρίς κανόνες δυναμιτίζουν την οικονομία καθώς σημειώνεται μεγάλη φοροδιαφυγή από την λειτουργία τους.
«Η μεγάλη μου αντιπαράθεση, τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τον συνδικαλισμό, ήταν η εφαρμογή του κρατικού μονοπωλίου, τώρα είμαι αντιμέτωπος με το ιδιωτικό μονοπώλιο που θέλουν να φέρουν με τη λειτουργία τέτοιων εταιρειών, που δεν εφαρμόζουν κανόνες και νόμους», δήλωσε ο κ. Λυμπερόπουλος.
Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, το σχέδιο νόμου προβλέπει, μεταξύ άλλων, πως υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών μπορούν να παρέχουν μόνο αδειοδοτημένες εταιρείες και μόνο με δημοσίας χρήσεως αυτοκίνητα (δηλαδή μόνο με ταξί). Μάλιστα οι εταιρείες πρέπει να έχουν συγκεκριμένους οδηγούς, με τους οποίους έχουν υπογράψει τριετή συμβόλαια.
Οι προβλέψεις του σχεδίου νόμου δεν επηρεάζουν μόνο την Uber αλλά και εταιρείες όπως η Beat (πρώην Taxibeat, που εξαγοράστηκε από τη γερμανική MyTaxi), καθώς θα πρέπει και αυτές να υπογράψουν τριετή συμβόλαια με τους οδηγούς. Σε αντίθεση με την Uber, η Beat χρησιμοποίησε από την αρχή μόνο επαγγελματίες οδηγούς ταξί, αλλά τώρα θα κληθεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του νόμου προκειμένου να αδειοδοτηθεί.
Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ το σχέδιο νόμου βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της επεξεργασίας.
Ωστόσο η διοίκηση της ΠΟΕΙΑΤΑ υποστηρίζει πως στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είτε υπάρχουν δικαστικές προσφυγές και αποφάσεις ή προωθούνται νομοθετικές πρωτοβουλίες κατά της Uber, είτε έχει ήδη εκδιωχθεί. Η εταιρεία βρίσκεται εκτός και από μεγάλες αγορές όπως ο Καναδάς, η Κίνα, η Ινδία κλπ.
Γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα του Δικαστηρίου της ΕΕ
Στο μεταξύ ο Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου της ΕΕ γνωμοδότησε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Uber, αν και καινοτόμος σύλληψη, άπτεται του τομέα των μεταφορών, οπότε μπορεί πράγματι να υποχρεούται να κατέχει τις άδειες και τις εγκρίσεις που απαιτούνται από το εθνικό δίκαιο.
Ο Εισαγγελέας επισημαίνει ότι δεν ισχύει υπέρ της Uber η αρχή της ελεύθερης παροχής των υπηρεσιών την οποία διασφαλίζει το δίκαιο της Ένωσης για τις υπηρεσίες της κοινωνίας της πληροφορίας, θεωρώντας ότι δεν είναι δυνατό να χαρακτηριστεί ως τέτοια.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις προτάσεις, «η υπηρεσία μεταφοράς συνιστά, από οικονομικής άποψης, το κύριο στοιχείο, ενώ η υπηρεσία της μεσολάβησης για την επαφή των επιβατών με τους οδηγούς, μέσω της εφαρμογής για smartphones, αποτελεί δευτερεύον στοιχείο», συνεπώς η υπηρεσία της πλατφόρμας Uber πρέπει να χαρακτηριστεί, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα ως «υπηρεσία στον τομέα των μεταφορών».
Οι προτάσεις του Γεν. Εισαγγελέα αφορούν σε προδικαστικό ερώτημα που έφτασε στο Δικαστήριο της ΕΕ έπειτα από παραπομπή ισπανικών δικαστηρίων στα οποία προσέφυγαν Ισπανοί οδηγοί ταξί, κατηγορώντας την Uber για αθέμιτο ανταγωνισμό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




1867-2017
150 χρονια από τη Συμμαχια Σερβιας-Ελλαδας
Αρθρο του Μιλος Κοβιτς, καθηγητη του Τμηματος Ιστοριας στη Φιλοσοφικη Σχολη του Πανεπιστημιου του Βελιγραδιου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαριζουν χωραφια σε λαθρο- «προσφυγες» (λαθρομεταναστες)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017
H Κούβα καταδικάζει έντονα το Εκτελεστικό Διάταγμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά της Βενεζουέλας

Δήλωση του Υφυπουργού Εξωτερικών Αμπέλαρδο Μορένο Φερνάντες
Η Κούβα καταδικάζει έντονα το Εκτελεστικό Διάταγμα που υπογράφτηκε σήμερα από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλοντας νέες, ισχυρότερες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές κυρώσεις στην αδερφή Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας. Απορρίπτουμε τις άδικες, μονομερείς, αυθαίρετες και παράνομες πράξεις που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και που συνεχίζουν να εφαρμόζονται κατά της νόμιμης συνταγματικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον Νικολάς Μαδούρο Μόρος και οι οποίες εντείνονται με αυτά τα νέα μέτρα. Στα νέα μέτρα προστίθεται ο ισχυρισμός ότι “δεν αναμένεται καμιά στρατιωτική δράση στο εγγύς μέλλον”. Μήπως αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε (στρατιωτική δράση) αργότερα;
H Δική μας Αμερική δεν πρέπει να ξεχνά την ίδια της την ιστορία. Είναι επιτακτική ανάγκη να υπερασπίσουμε σθεναρά τις αρχές και την δέσμευση που περιέχεται στην Διακήρυξη της Λατινικής Αμερικής και της Καραιβικής ως Ζώνης Ειρήνης, που υπογράφτηκε από όλους τους αρχηγούς Κρατών και κυβερνήσεων της περιοχής στην 2η Σύνοδο Κορυφής της CELAC τον Γενάρη του 2014 στην Αβάνα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


''Όταν η Γερμανία κλείνει το Indymedia είναι μια δημοκρατική χώρα που ασκεί το δικαίωμα προστασίας των πολιτών από ακραίους.
Όταν ο Μαδούρο κλείνει ολιγαρχικό κανάλι στη Βενεζουέλα που σχετίζεται με πραξικοπηματίες είναι στυγνός δικτάτορας.''

μα εμεις δεν μασαμε βρε σεις ,εχουμε ελευθερια με την σεσουλα,εχουμε Τραμπ(αξ)στις ΗΠΑ ,εχουμε τον τραπεζιτη Μακρον ,εχουμε την Τερεζα May Day κτλ κτλ ,εχουμε ενα σωρο λαμπρους ηγετες που θα οδηγησουνε τα λευκα μεσοαστικα πληθη στην κατακτηση του πλανητη ,,δεν θα μεινει τιποτα ορθιο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ. Η ΧΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΧΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΜΕΣΗΣ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνω κάτω έκανε τη ΝΔ η ανιστόρητη προσπάθεια εξίσωσης ναζισμού - κομμουνισμού
24 Αυγούστου 2017 15:16
Έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό κυρίως της ΝΔ προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες η προσπάθεια του στελεχιακού πυρήνα που βρίσκεται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να συμψηφίσει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό. Στο Μοσχάτο, ελλείψει άλλων πραγμάτων που θα μπορούσαν να χρεώσουν στην κυβέρνηση, προσπάθησαν με αφορμή την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης να παραστεί σε συνέδριο που διοργανώθηκε στο Ταλίν με στόχο την εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, να εμφανίσουν τον πρωθυπουργό περίπου ως Στάλιν.
Με μπροστάρη τον Άδωνη Γεωργιάδη, οι δημοκρατικές «ευαισθησίες» του οποίου είναι λίγο πολύ γνωστές, η ΝΔ έβαλε ψηλά στην ατζέντα της το θέμα, με τη βοήθεια συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης στοχοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ περίπου ως σταλινικό κόμμα και τελικά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το ζήτημα που έχει ανακύψει για επικοινωνιακούς λόγους. Η επιχειρηματολογία της βέβαια αποδείχθηκε τελικά φούσκα κι έσκασε με πάταγο αναγκάζοντας μέχρι και τον αντιπρόεδρο Γεωργιάδη να τα μαζέψει.
Τα προβλήματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησαν από τα καραμανλικά στελέχη του, τα οποία εξ αρχής διαφώνησαν με τη στάση του κόμματος που εξίσωνε τα εγκλήματα του ναζισμού με τον κομμουνισμό. Πρώτος «χτύπησε» ο Θεόδωρος Φορτσάκης ο οποίος χαρακτήρισε δημοσίως ανιστόρητους όσους ταυτίζουν κομμουνισμό και ναζισμό, ενώ ακολούθησε ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος ο οποίος χαρακτήρισε τον συμψηφισμό ναζισμού – κομμουνισμού, άδικο.
Σαν να μην έφταναν στη ΝΔ οι εσωκομματικές αντιδράσεις, ήρθε και η αποτυχία του συνεδρίου στο Ταλίν να αποδείξει ότι αν εξαιρέσει κανείς την ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση που για λόγους μικροκομματικούς επέλεξε την ανιστόρητη ταύτιση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, ελάχιστες άλλες κυβερνήσεις σκέπτονται το ίδιο συντηρητικά φτάνοντας στο σημείο να «ξεπλύνουν» τον Χίτλερ. Έτσι, το ψήφισμα του συνεδρίου υπέγραψαν μόνο οκτώ από τις 27 χώρες – μέλη της ΕΕ.
Την ίδια στιγμή έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν και από την εδώ εβραϊκή κοινότητα, η οποία είδε μια ιστορική παράταξη να «αθωώνει» τα εγκλήματα του Χίτλερ, νομίζοντας ότι κάνει αντιπολίτευση. Αποκορύφωμα των αντιδράσεων σημερινό άρθρο του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ – Ελλάδας Σάμπι Μιωνή στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Ο Μιωνή, ο οποίος κάθε άλλο παρά κομμουνιστής είναι (το γράφει και ο ίδιος άλλωστε στο άρθρο του) επισημαίνει ότι «ως άνθρωπος και απόγονος θυμάτων του Ολοκαυτώματος, παρακολουθώ με φρίκη την προσπάθεια εξίσωσης του ναζισμού με τον κομμουνισμό, στον βωμό μια μάταιης πολιτικής αντιπαράθεσης». Ο ίδιος σημειώνει παρακάτω ότι «όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα έχουν διαπράξει εγκλήματα. Όμως η όποια προσπάθεια σύγκρισης των εγκλημάτων του ναζισμού με άλλων καθεστώτων είναι όχι μόνο ανιστόρητη αλλά και επικίνδυνη».
«Μπορεί να εκληφθεί ως μια προσπάθεια ξεπλύματος των ακραίων στοιχείων που έχουν εισχωρήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας» συνεχίζει, προσθέτοντας ότι «οι ναζί οργάνωσαν το μεγαλύτεροι έγκλημα της ιστορίας της ανθρωπότητας, το Ολοκαύτωμα». Ενδιαφέρον είναι επίσης, όπως σημειώνει ο Μιωνή, ότι από τους 100.000 εβραίους της Θεσσαλονίκης σήμερα ζουν μόνο 4.500, «οι περισσότεροι εκ των οποίων σώθηκαν χάρη στο κουράγιο και την αυτοθυσία των αριστερών και κομμουνιστών συμπατριωτών τους».
Ο Μιωνή καταλήγει ως εξής: «Όσο και αν προσπαθούν διάφοροι, δήθεν πατριώτες, νεοναζί πολιτικοί να ονομάσουν την ιδεολογία τους ακτιβισμό της Δεξιάς, η ιστορική αλήθεια δεν αλλάζει. Η ντροπή ανήκει στα κόμματα που τους δίνουν στέγη, διότι οι ίδιοι είναι ανίκανοι να αισθανθούν ντροπή. Η ευθύνη όμως να σταματήσει η επιρροή αυτής της άρρωστης ιδεολογίας στην πολιτική και στη δικαιοσύνη είναι όλων των ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών».
Μετά τις τόσες αντιδράσεις, λογικό ήταν ακόμη κι ο Άδωνις Γεωργιάδης να εμφανιστεί σήμερα και να δηλώσει ότι «κανένας δεν εξίσωσε το ναζισμό με τον κομμουνισμό, ούτε εγώ ούτε η ΝΔ» προσθέτοντας ότι «ο ναζισμός είναι ό,τι χειρότερο έχει υπάρξει ποτέ και βαρύνεται με το μεγαλύτερο έγκλημα της ανθρωπότητας, το Ολοκαύτωμα». Μιλάμε βέβαια για τον Άδωνη Γεωργιάδη που πρόσφατα ζήτησε συγγνώμη γιατί ανέχτηκε τις αντισημιτικές απόψεις του Πλεύρη, του οποίου όμως το βιβλίο μέσω του οποίου αμφισβητείται ακόμη και το Ολοκαύτωμα, διαφήμιζε από τις εκπομπές του επί τέσσερα (4) χρόνια!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προχωρούν σταθερά οι αντρες του Συριακου Αραβικου Στρατου για τον απεγκλωβισμό και...
...την απελευθέρωση της πολιορκημένης Deir Ezzor των 120.000 κατοίκων!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη ο αρχηγός της ISIS στη Λιβύη... Ισραηλινός υπήκοος, στέλεχος της Μοσάντ... κατά τη δική του ομολογία!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντρα μου, πάει. Το θρυλικό τραγούδι των Ελληνόφωνων της Κάτω Ιταλίας για τους ξενιτεμένους στα ορυχεία της Γερμανίας...
Κατά τη διάρκεια της παντοδυναμίας του Μουσολίνι, οι Ελληνόφωνοι της Κάτω Ιταλίας αναγκάστηκαν να μιλούν μόνο την ιταλική γλώσσα. Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούνταν με αποκεφαλισμό.. Τα Γκρικάνικα, δηλαδή η διάλεκτος των Ελλήνων στην Απουλία και στην Καλαβρία, σταδιακά σταμάτησαν να μιλιούνται, αλλά συνέχισαν να τραγουδιούνται.
Μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, οι Ελληνόφωνοι των χωριών της Κάτω Ιταλίας έδιναν καθημερινά μάχη επιβίωσης. Οι περισσότεροι έφευγαν για τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελβετία, ως εργάτες στη «μινιέρα», δηλαδή στο ορυχείο....
Άφηναν πίσω τις οικογένειες, τους φίλους, τις γειτονιές, τη ζωή τους.Γυρνούσαν πίσω, αν όλα είχαν πάει καλά, μια φορά τον χρόνο, για λίγες ημέρες. Ολόκληρα χωριά ερημώσαν, από άνδρες που ξενιτεύτηκαν, για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Κάποιοι δεν κατάφεραν να γυρίσουν.
Άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή. Ένα χαρακτηριστικό τραγούδι, που μιλάει για τη μετανάστευση και το κλάμα της γυναίκας, που αποχωρίζεται το ταίρι της, είναι το «Άντρα μου πάει».
Γράφτηκε από τον Franco Corliano στο χωριό Calimera του Σαλέντο.
Περιγράφει τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας, που μένει πίσω, αλλά και τον ιδρώτα του εμιγκρέ στα μεταλλεία και τα κάρβουνα «για να παχύνει τα αφεντικά με τη δουλειά του»....

Τέλω να μπισκεφτώ να μη πενσέφσω να κλάφσω τσαι να γελάσω τέλω αρτεβράι. Μα μάλι’ αράτζια έβο ε’ να κανταλίσω στο φέγγο ε’ να φωνάσω ο άντρα μου πάει. άντρα μου πάει Άντρα μου πάει. Τσ’ ε οι αντρώποι στε μας πάνε στε ταράσσουνε ντ’ άρτει καλοί ους τωρούμε του σ’ ένα χρόνου....




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περί «διώξεων» του ελληνισμού στην ΕΣΣΔ
περί «γενοκτονίας των Ποντίων επί Στάλιν»
Επειδη επαναλαμβανεται αυτή η αηδια από καιρο σε καιρο, με τη βοηθεια καποιων κωλοφασιστομουτρων ποντιων σαν τον Αγτζιδη και τον Ιβαν Τουσα που το παιζουν και «επιστημονες» τρομαρατους!
1)Οι ποντιοι της Ρωσιας το 1920 συνεργαζοντουσαν ενοπλα με τους τσαρικους «λευκους»
2)Η Ελλαδα ειχε στειλει ενοπλο σωμα στην Οδησσο το 1918, συμμετεχοντας στην διεθνη επεμβαση των ευρωπαιων καπιταλιστων εναντια στην Οκτωβριανη Επανασταση, με επικεφαλης τον Πλαστηρα.
3) Στην ναζιστικη εισβολη του 1941-1944 παλι συνεργαστικαν ενοπλα με σωματα που τα ειχαν ντησει τα Ες-Ες, με τους Γερμανους ναζιδες.
Αυτά όλα τα αποκρυπτουν οι εθνικιστες φασιστομουτρα ποντιοι, και παριστανουν ότι εχουν αποριες  γιατι τους κυνηγησε ο Σταλιν. Και μιλανε οι γελοιοι για γενοκτονια, ενώ ξερουν πολύ καλα ότι κυνηγηθηκαν οι προδοτες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Διήμερες στρατιωτικές ασκήσεις
ΚΑΡΑΚΑΣ.-
Ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο στη Βενεζουέλα οι στρατιωτικές ασκήσεις «Μπολιβαριανή Κυριαρχία 2017», ενώ οι πρόσφατες απειλές των ΗΠΑ για «πιθανή» στρατιωτική επέμβαση δείχνουν τη ραγδαία όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε ότι οι ασκήσεις - στις οποίες θα πάρουν μέρος και πολίτες - «έχουν αναδειχθεί ως ιστορική αναγκαιότητα. Η Βενεζουέλα απειλείται», ενώ ανέφερε ότι πρόκειται για την τρίτη άσκηση τέτοιας κλίμακας μέσα στο τελευταίο 8μηνο. Ο Μαδούρο πρόσθεσε ότι ουσιαστικά θα δοθεί συνέχεια στην άσκηση σε όλες τις περιοχές της χώρας ώστε «να προετοιμαστούν για οποιαδήποτε επίθεση μπορεί να απειλήσει την εθνική μας κυριαρχία».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τελευταία Νέα», ανάμεσα σε άλλα ανέφερε και ότι «πρέπει να δυναμώσει η ηγεσία των Εθνικών Μπολιβαριανών Ενόπλων Δυνάμεων (FANB)» αλλά και ότι «όποιος αμφισβητεί την εξουσία, την ενότητα και την κυριαρχία των FANB είναι με τον Τραμπ και πρέπει να αποσυρθεί άμεσα».
Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Μαδούρο έδωσε εντολές για νέα ενίσχυση των μέτρων στρατιωτικής ασφάλειας στα σύνορα με την Κολομβία, την οποία σταθερά το Καράκας κατηγορεί ότι πρωταγωνιστεί στην ενορχήστρωση διαφόρων επιθέσεων σε βάρος της. Χτες, έγινε γνωστό ότι οι αρχές διέταξαν τη διακοπή της παροχής σήματος για τα κολομβιανά ενημερωτικά δίκτυα RCN και Caracol Television, μετά από μετάδοση μηνυμάτων που «καλούν απροκάλυπτα» για τη δολοφονία του Μαδούρο.
Στο μεταξύ, η νεοεκλεγείσα Συντακτική Συνέλευση ανακοίνωσε ότι μετά την κατάρτιση του νέου Συντάγματος θα οριστεί ημερομηνία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.