Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Παρασκευη 4 Αυγουστου 2017



Πως γίνεται μετά από κάθε Ιμπεριαλιστική αποσταθεροποίηση να ξεπηδάει και μία καινούργια "Αναρχική" συλλογικότητα που θα την στηρίξει δεν μπορώ να το καταλάβω.
Πάλι καλά που υπάρχει και η ΑΚ που παραμένει σταθερή στις αρχές της και τις στηρίζει όλες ανεξαιρέτως. Α και τα Αναρχοσιώνια φίλοι, του υποτίθεται φίλου της Παλαιστίνης, Νώντας Σκυφτούλης.
Νώντα να σε κάνουν σημαιοφόρο να κουνάς την Αμερικανική σημαία
Σχολιο.-   Και στην τελική, τι και αν κάψανε τους συντρόφους στην Οδησσό; Παλιοκουμούνια ήταν που στηρίζανε τους μπάτσους του Γιαννουκόβιτς.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4 Αυγούστου 1936.
Δικτατορία του αγγλόφιλου κ φιλοβασιλικού φασιστα Μεταξά.
Θλιβερές ημέρες του '36.
Σημάδεψαν την Ελλάδα. Κι αυτές...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποσπάσματα από το λεξικό της κοινής αστικοδημοκρατικής νεοελληνικής:
Τα φέιγ-βολάν έξω απ' το σπίτι του Κούλη είναι "επίθεση".
Το άνοιγμα πανό στο προαύλιο της Βουλής είναι "κατάλυση της δημοκρατίας".
Το σακάτεμα διαδηλωτών από τα ΜΑΤ είναι "τήρηση της τάξης".
Το πνίξιμο προσφύγων στις πλαστικές βάρκες είναι "ας πρόσεχαν".
Η δολοφονία αντιφασίστα από νεοναζί είναι "καυγάς για τη μπάλα".
Οι μητέρες με μωρά στη φυλακή είναι "δικαιοσύνη".
Οι οροθετικές που αυτοκτόνησαν επειδή διαπομπεύτηκαν είναι "θέμα δημόσιας ασφάλειας".
Οι δυο τόνοι πρέζας στο αμπάρι του πλοίου σου είναι "δεν είδαμε, δεν ξέραμε".
Τα πέντε χρόνια φυλακή χωρίς στοιχεία είναι "έτσι λειτουργεί το σύστημα".
Η καταστροφή της Χαλκιδικής για την εξόρυξη χρυσού είναι "επένδυση".
Το χαμούρεμα με τους φονιάδες του ισραηλινού κράτους είναι "διεθνείς σχέσεις".
Η παροχή οπλισμού στους διεστραμμένους τζιχαντιστές είναι "εμπορική συμφωνία".
Η φτωχοποίηση, η εξαθλίωση μιας ολόκληρης χώρας είναι "επώδυνα πλην απαραίτητα φάρμακα".
Κι αυτά είναι μόνο η αρχή της λίστας.''



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εθνικοαπελευθερωτικός- Αντιιμπεριαλιστικός αγώνας με Σοσιαλιστική προοπτική



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν και επικεφαλής ενός κόμματος που δεν πήρε παρά 3,94% στις εκλογές του Γενάρη του 1936, ο Ιωάννης Μεταξάς έγινε πρωθυπουργός τον Απρίλιο, με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων. Βενιζελικών και αντιβενιζελικών. Τον καταψήφισαν μόνο οι 15 βουλευτές του Παλλαϊκού Μετώπου (του ΚΚΕ) και ο Γεώργιος Παπανδρέου.
Αυτό που προείχε ήταν η ενότητα του αστικού πολιτικού κόσμου και κυρίως η αντιμετώπιση του ανερχόμενου εργατικού και λαϊκού κινήματος. Γι' αυτό έφτασαν σε σημείο να αναστείλουν ως και τη λειτουργία της Βουλής, με την εξουσία να ασκείται από τον βασιλιά Γεώργιο και τον Μεταξά, μήνες πριν εγκαθιδρύσουν τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου.
Ήταν πολλοί οι λόγοι που οδήγησαν αυτόν τον λαό, μερικά χρόνια αργότερα, στο να γυρίσει την πλάτη στο σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου και να πυκνώσει τις γραμμές του ΕΑΜ. Και η απαξίωση των κοινοβουλευτικών θεσμών από το σύνολο των αστικών πολιτικών δυνάμεων ήταν ένας απ' αυτούς.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αναρωτιόμασταν κι εμείς τι τους έπιασε ξαφνικά! Ε! Δεν υπήρξε ζήτημα βέτο. Καμιά διαφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τα κοράκια της Ε.Ε. Τόση ξεφτίλα!
«Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για δήθεν θέμα κυρώσεων και ελληνικό βέτο στο ζήτημα της Βενεζουέλας» -«Αυγη»-
«Ελλάδα και Πορτογαλία έθεσαν βέτο, ματαιώνοντας την πρόθεση της Ε.Ε. να επιβάλει κυρώσεις στη Βενεζουέλα».
*Το έγραψα πριν λίγες ώρες, βασισμένες στην ειδησεογραφία. Μέχρις ότου ήρθε η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών που διαψεύδει την είδηση. Δεν άσκησαν βέτο οι άνθρωποι. Ευθυγραμμίστηκαν πλήρως με τα άλλα κοράκια της Ε.Ε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




4 Αυγούστου 2017
Μήνυμα του Δικτύου για την υπεράσπιση της Ανθρωπότητας, προς τον ηρωικό Μπολιβαριανό λαό της Βενεζουέλας

"Σε αυτό το πνεύμα, αυτή την κρίσιμη στιγμή υπογραμμίζουμε την σημασία της γνώσης για το ποια είναι η σωστή πλευρά στην ταξική πάλη στη Βενεζουέλα, την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.
  Για μας, είναι και πάντα θα είναι το αντιπάλεμα του ιμπεριαλισμού και η υπεράσπιση της πολιτικής, οικονομικής και εδαφικής ακεραιότητας της Βενεζουέλας και όλων των χωρών της αμερικάνικης ηπείρου."
Το Δίκτυο Διανοουμένων, Καλλιτεχνών και Κοινωνικών Κινημάτων για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας, επιθυμεί να συγχαρεί να συγχαρεί τον λαό της Βενεζουέλας για το μάθημα δημοκρατίας που έδωσε κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την Εθνική Συντακτική Συνέλευση.
Ενάντια στις προσπάθειες της εγχώριας και διεθνούς δεξιάς να προκαλέσει τρόμο και μίσος, για να αποτρέψει μέσω του τρόμου της εξάσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος της ψήφου, οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να πουν όχι στη βία, να πουν ναι στην Εθνική Συντακτική Συνέλευση, ως εργαλείο για την ειρήνη, ως ένα τρόπο για το βάθεμα της συμμετοχικής διαδικασίας και την συνταγματική κατοχύρωση της προόδου που επιτεύχθηκε από το 1999, με την εκλογή του κομαντάντε Ούγκο Τσάβες Φρίας στην προεδρία.
Αξίζει να σημειωθεί η αισχρή ιμπεριαλιστική παρέμβαση (όπως αναγνώρισε η ίδια η CIA,χωρίς ίχνος αμηχανίας) καθώς και η ενίσχυση, υποκίνηση και νομιμοποίηση της βίας από τα μονοπώλια της (παρά)πληροφόρησης.
Όχι μόνο αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα και τα πάνω από 8 εκατομμύρια ψήφους του λαού της Βενεζουέλας, αλλά καταδικάζουμε και κάθε τωρινή ή μελλοντική παρέμβαση αποσταθεροποίησης της νόμιμης κυβέρνησης με επικεφαλής τον Νικολάς Μαδούρο, καθώς και της εγκαθίδρυσης της ίδιας της Συντακτικής Συνέλευσης. Καλούμε τους λαούς της Δικής μας Αμερικής να καταδικάσουν απερίφραστα και ενεργητικά την συνενοχή των δεξιών κυβερνήσεων της περιοχής και τις σοβαρές πραξικοπηματικές ενέργειες και παρεμβάσεις της Ουάσινγκτον κατά της Βενεζουέλας.
Εμείς λέμε ναι στην Συντακτική Συνέλευση ως μορφή βαθέματος της λαϊκής εξουσίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κληρονομιάς του κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, που πάντα αγωνίστηκε για μια Βενεζουέλα και μια Λατινική Αμερική άξια και κυρίαρχη.
Σε αυτό το πνεύμα, αυτή την κρίσιμη στιγμή υπογραμμίζουμε την σημασία της γνώσης για το ποια είναι η σωστή πλευρά στην ταξική πάλη στη Βενεζουέλα, την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Για μας, είναι και πάντα θα είναι το αντιπάλεμα του ιμπεριαλισμού και η υπεράσπιση της πολιτικής, οικονομικής και εδαφικής ακεραιότητας της Βενεζουέλας και όλων των χωρών της αμερικάνικης ηπείρου.

Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας
Στη Δική μας Αμερική, 31 Ιουλίου 2017

http://cubaniagriega.blogspot.gr/2017/08/blog-post.html?spref=fb



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα ναζιστοειδή έχουν «επέτειο»…
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ  • 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016
«Εμείς ήμασταν το καθεστώς εκείνο το οποίο εμείς εκφράζουμε ιδεολογικά, το καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά».
(Ν. Μιχαλολιάκος, ΣΚΑΪ, 24/10/2012).
    Θυμίζουμε:
    1) Ο Μεταξάς ήταν αυτός που το 1936, λίγους μήνες πριν κηρύξει επίσημα τη φασιστική δικτατορία, είχε διοριστεί πρωθυπουργός από τον βασιλιά Γεώργιο και είχε λάβει στη Βουλή την ψήφο εμπιστοσύνης όλων των αστικών κομμάτων. Κι όμως:
Το Γενάρη του ίδιου χρόνου στις εκλογές που είχαν προηγηθεί είχε λάβει μόλις 50.000 ψήφους και κατείχε μόλις 7 έδρες στη Βουλή.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του τότε βουλευτή Ηλείας του Λαϊκού Κόμματος, Βάσου Στεφανόπουλου:
«Χρεωκοπήσαμεν ως κοινοβουλευτισμός, εξεπέσαμεν ως συνέλευσις και χάσαμε τον ψυχικόν σύνδεσμο προς τον λαόν. Διότι τι είδους ψυχικός σύνδεσμος είναι δυνατόν να διατηρηθή όταν ο μεν λαός φωνάζη δεν θέλω να με κυβερνήση ο Μεταξάς , ημείς δε αδιαφορούντες του απαντώμεν: Και όμως θα σε κυβερνήσει ο Μεταξάς ».
    Τόσο… δημοκρατικό το αστικό καθεστώς, λοιπόν. Από τα γεννοφάσκια του. Τόσο ώστε να παραδίδει την εξουσία με όλους τους κοινοβουλευτικούς τύπους σε φασίστες.  
    Τόσο… «αντισυστημικός» και ο φασίστας Μεταξάς, ο διορισμένος από τα ανάκτορα, ο εκλεκτός της άρχουσας τάξης. «Αντισυστημικός», όσο και οι χρυσαυγίτες απόγονοί του…
    2) Μετά τη στάση πληρωμών του 1932, η Ελλάδα πλήρωνε μετά από συμφωνίες με τους δανειστές το 30% των τόκων που χρωστούσε. Το καθεστώς Μεταξά είναι αυτό που εξασφάλισε σε τοκογλύφους και κερδοσκόπους αποπληρωμές που έφτασαν μέχρι και το 43%.
    Τόσο… «πατριωτικό» το καθεστώς Μεταξά . Όσο και οι χρυσαυγίτες απόγονοί του…
    3)«Εκτός από τους χώρους της πολιτικής και του στρατεύματος, το καθεστώς (σ.σ. Μεταξά ) άντλησε τα στελέχη του και από τον επιχειρηματικό κόσμο του αντιβενιζελικού χώρου και τους τραπεζιτικούς και χρηματιστικούς κύκλους, κυρίως από τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος (ΕΤΕ), του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της χώρας, και δευτερευόντως της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ).
    Οι βιομήχανοι Ανδρέας Χατζηκυριάκος (ως πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και Βιοτεχνών αλλά και ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας μέχρι τις 24 Ιουλίου 1937), Επαμεινώνδας Χαρίλαος και Πρόδρομος («Μποδοσάκης») Αθανασιάδης στήριξαν ενεργά την άνοδο και την οικονομική πορεία της μεταξικής κυβέρνησης.
    Ο Αλέξανδρος Κορυζής, υποδιοικητής (και από το 1939 διοικητής) της ΕΤΕ, ανέλαβε το υπουργείο Προνοίας (αργότερα μετονομασθέν σε Κρατικής Υγιεινής και Αντιλήψεως) και το 1941 διαδέχθηκε τον Μεταξά στην πρωθυπουργία.
    Από τον χώρο της ΕΤΕ προήλθε και ο διάδοχος του Χατζηκυριάκου στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (ο Ιωάννης Αρβανίτης, ο οποίος τον Απρίλιο του 1938 ανέλαβε παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών και παρέμεινε εκεί, στα δύο οικονομικά υπουργεία, μέχρι τον Απρίλιο του 1941).
    Ο οικονομολόγος καθηγητής Κυριάκος Βαρβαρέσος διατήρησε τη θέση του υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, μέχρι την παραίτηση του Εμμ. Τσουδερού το 1939 – στον Βαρβαρέσο είχε προσφερθεί το αξίωμα του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, αλλά εκείνος το αρνήθηκε, προσφέροντας ωστόσο ανελλιπώς τις οικονομικές του συμβουλές στην κυβέρνηση.
    Ο Αλέξανδρος Ν. Κανελλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Ανωνύμου Ελληνικής Εταιρείας Χημικών Προϊόντων και Λιπασμάτων (ΑΕΕΧΠΛ), διατέλεσε κυβερνητικός επίτροπος της ΕΟΝ (1937-41)».
    (Σπυρίδων Πλουμίδης, «Το καθεστώς Μεταξά », 1936-1940)
    Τόσο… «αντικεφαλαιοκράτης» ο Μεταξάς. Ο Μεταξάς των βιομηχάνων, των τραπεζιτικών και χρηματιστηριακών κύκλων . Όσο και οι χρυσαυγίτες απόγονοί του…
Αυτός ήταν ο «πατριώτης» Μεταξάς .
    Καθόλου τυχαίο, επομένως, που σε αυτόν αποδίδει τιμές ο σημερινός απόπατος της πολιτικής ζωής του τόπου.
    Και πολύ καλά κάνουν τα χιτλεροειδή καθώς για το μόνο που είναι άξιοι είναι να διαφημίζουν και να διατυμπανίζουν τη «μαυρίλα» τους μέσα από τα έργα των «αξιότιμων» πατρώνων τους.
    Ιδού μερικά από αυτά:
     «Τα βασανιστήρια που εφάρμοσαν οι χαφιέδες της δικτατορίας (σ.σ.: τουΜεταξά ) εναντίον των αντιπάλων του καθεστώτος, των κομμουνιστών, σοσιαλιστών, δημοκρατικών, εναντίον των πρωτοπόρων εργατών, φοιτητών, αγροτών και διανοουμένων είναι πολύ δύσκολο να περιγραφούν.
    Το ρετσινόλαδο και ο πάγος ήταν από τις κυριότερες μεθόδους βασανισμού για την απόσπαση «ομολογιών» και «δηλώσεως μετανοίας». Το βασανιστήριο του ρετσινόλαδου εφαρμοζόταν περίπου με τον παρακάτω τρόπο:
    Στο τραπέζι του ανακριτή – βασανιστή υπήρχαν τρία ποτήρια, το ένα με 30 δράμια, το άλλο με 75 και το τρίτο με 100 δράμια ρετσινόλαδο.
    Αν ο ανακρινόμενος δεν ομολογούσε ή δεν υπέγραφε του έδιναν να πιει το πρώτο ποτήρι. Στην περίπτωση που αρνιόταν και έφερνε αντίσταση άρχιζαν το άγριο ξυλοκόπημα, τη φάλαγγα ή χρησιμοποιούσαν άλλες μεθόδους βασανισμού.
    Ύστερα από μισή ώρα, εφόσον ο αρχιβασανιστής – ανακριτής το έκρινε σκόπιμο, ακολουθούσε το δεύτερο στάδιο ανάκρισης και ο κρατούμενος έπινε το δεύτερο ποτήρι των 75 δραμιών.
    Αν η αντίσταση του κρατουμένου ήταν μεγάλη, ύστερα από ένα τετράωρο γινόταν και η τρίτη «ανάκρισις» και τον υποχρέωναν να πιει ένα ποτήρι των 100 δραμιών.
    Σ’ αυτό το διάστημα και αρκετές ώρες ύστερα από την επενέργεια του καθαρτικού, ο κρατούμενος ήταν κλεισμένος στο κελί του και δεν του επέτρεπαν να πάει στο αποχωρητήριο.
    Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο κρατούμενος γινόταν αληθινό ράκος και το κελί, στο οποίο τον άφηναν κλεισμένο τέσσερις, πέντε και περισσότερες μέρες, αληθινός υπόνομος.
    Το δεύτερο βασανιστήριο ήταν η στήλη πάγου. Ανέβαζαν τον κρατούμενο στην ταράτσα της Ασφάλειας και τον υποχρέωναν να καθίσει γυμνός πάνω σε μια στήλη πάγου. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο με του ρετσινόλαδου. Ο κρατούμενος γινόταν αληθινό ράκος. Πολλές φορές οι βασανιστές τον υποχρέωναν να κάθεται τόση πολλή ώρα πάνω στον πάγο, ώστε ορισμένοι κρατούμενοι πάθαιναν κρυοπαγήματα (…).
    Άλλο βασανιστήριο ήταν το τράβηγμα των νυχιών με τσιμπίδες. Σε άλλους έβαζαν σπίρτα στα νύχια και τα άναβαν ή τους έκαιγαν το κορμί με τσιγάρο. Αλλους τους χτυπούσαν με σακουλάκια άμμο στα πόδια. Το ξύλο και τα βασανιστήρια γίνονταν συνήθως στην ταράτσα της Γενικής ή Ειδικής Ασφάλειας για να μην ακούγονται οι φωνές του κρατουμένου (…).
    Οι βασανιστές του Κ. Μανιαδάκη χρησιμοποιούσαν και πολλά άλλα μέσα για να αποσπάσουν «ομολογίες» ή «δηλώσεις» και να υποτάξουν τους δημοκράτες στο φασιστικό καθεστώς. Μια μεσαιωνική μέθοδος βασανισμού που χρησιμοποιούσαν ήταν το σιδερένιο στεφάνι. Το περνούσαν στο κεφάλι του κρατουμένου και το έσφιγγαν σιγά σιγά όσο προχωρούσε η ανάκριση.
    Άλλο μέσο ήταν η περίφημη «πιπεριά» που προκαλούσε φοβερό άγχος στον κρατούμενο και η «γάτα» που καταξέσκιζε τις σάρκες. Η πιο συνηθισμένη μέθοδος ήταν η «φάλαγγα». Αφού επί ώρες έδερναν οι βασανιστές τον κρατούμενο στα πέλματα με δεμένα πόδια σ’ ένα κρεβάτι ή μια καρέκλα, ύστερα τον υποχρέωναν να τρέχει ξυπόλυτος στην ταράτσα της Ασφάλειας. Η ίδια ομάδα βασανιστών στην Ασφάλεια χρησιμοποιούσε και μια ακόμα βάρβαρη μέθοδο: Αφού έκανε ράκος τον κρατούμενο από το ξύλο, τον περιέλουζε κατόπιν με κουβάδες βρώμικο νερό (…).
    Υπολογίζεται ότι εκτός από τους δεκάδες αγωνιστές που πέθαναν από τις κακουχίες στις φυλακές και τις εξορίες και τις εκατοντάδες που παραδόθηκαν από το ξενοκίνητο καθεστώς της 4ης Αυγούστου στους Γερμανοϊταλούς κατακτητές και εκτελέστηκαν, 12 τουλάχιστον δολοφονήθηκαν στην περίοδο της 4ης Αυγούστου κατά τον ίδιο τρόπο στα διάφορα φασιστικά κάτεργα.
    Γενική αρχή του καθεστώτος ήταν «σακατεύετε, αλλά μη σκοτώνετε». Οι αφηνιασμένοι βασανιστές δεν μπορούσαν πάντα να συγκρατήσουν το «ζήλο» τους σε ορισμένα όρια.
    Έπειτα, πολλές δολοφονίες έγιναν προμελετημένα, γιατί το καθεστώς ήθελε να «ξεπαστρέψει» και μερικούς για να φοβηθούν και να «σπάζουν» ευκολότερα οι άλλοι. Σε πολλές δεκάδες φτάνουν οι πολίτες που τρελάθηκαν, έγιναν φυματικοί ή ανάπηροι ή υπέφεραν για πολλά χρόνια ύστερα από τα βασανιστήρια (…)».
(Από το βιβλίο του Σπύρου Λιναρδάτου, «Η 4η Αυγούστου»).
Τι χρειάζεται, λοιπόν, αυτός ο τόπος; Αυτός ο τόπος «χρειάζεται Μεταξάδες»…
    Έτσι το είχε δηλώσει ο λάτρης του Μουσολίνι, ο φωτογραφηθείς ακόμα και με το μουσουλμανικό φέσι των Ες-Ες, ο χρυσαυγίτης υποφυρερίσκος, ο βουλευτής Παππάς (24/4/2013) στη Βουλή.
    Την αστική, δηλαδή, Βουλή. Οπως αστική ήταν και εκείνη η Βουλή του ’36, εντός της οποίας οι πλουτοκράτες και τα τότε κόμματά τους διόρισαν πρωθυπουργό τον δικτάτορα της 4ης Αυγούστου.
    Αλλά, γιατί ο τόπος «χρειάζεται τους «πατριώτες» Μεταξάδες»; Για να κάνουν τι;
Μήπως, για να δολοφονούν εργάτες, όπως ο Μεταξάς τους καπνεργάτες το ’36;
Μήπως, για να παραδίδουν πραγματικούς πατριώτες, δημοκράτες, κομμουνιστές στην Γκεστάπο,όπως έκανε το καθεστώς Μεταξά το ’41;
Μήπως, γιατί ο φασισμός ξέρει να διατηρεί ισχυρές τις «φιλίες» των κεφαλαιοκρατών προς πάσα ιμπεριαλιστική κατεύθυνση, όπως εκείνες οι φιλίες του Μεταξά που, και προσωπικός φίλος του Γκαίμπελς ήταν, και θιασώτης του Χίτλερ και του Μουσολίνι ήταν, αλλά (ταυτόχρονα) και υπηρέτης και μαριονέτα των Αγγλων, ήταν;
Μήπως, για να διαδοθούν τα «φώτα του ελληνικού πολιτισμού», που σαν τέτοια θεωρούν τα ναζιστοειδή τις μεθόδους του Ελληνα «Μέγκελε», του αρχιδολοφόνου Μανιαδάκη, δεξί χέρι του Μεταξά (και αργότερα βουλευτής του «εθνάρχη» Καραμανλή), που πολλές από τις μεθόδους του στα μπουντρούμια της Ασφάλειας εφαρμόστηκαν στα χιτλερικά στρατόπεδα και στα μπουντρούμια των δικτατοριών της Λατινικής Αμερικής;
Μήπως, για να επανδρωθούν νέα Τάγματα Ασφαλείας, δωσιλόγων, μαυραγοριτών, από «πατριώτες» σαν αυτούς του καθεστώτος Μεταξά;
Μήπως, για νέες ρεμούλες και κομπίνες σαν εκείνες με τους «υπέρ Αεροπορίας» εράνους επί Μεταξά ;
Μήπως, για να έχουμε μια κυβέρνηση που θα απαρτίζεται απευθείας από τραπεζίτες, από βιομήχανους και από εφοπλιστές, όπως εκείνη του Μεταξά ;
    Για όλα αυτά «χρειάζεται Μεταξάδες» ο τόπος, κατά τους χρυσαυγίτες. Και για όλα τα άλλα που ο ίδιος ο Μεταξάς τα περιέγραφε σαν «επιτεύγματα» του φασιστικού του καθεστώτος. Ένα καθεστώς με το οποίο, όπως ο ίδιος ομολογούσε:
    «Η Ελλάδα έγινε ένα Κράτος αντικομμουνιστικό, Κράτος αντικοινοβουλευτικό, Κράτος ολοκληρωτικό…».
    Και, φυσικά, ένα τέτοιο κράτος, που θα διαχειρίζεται πολιτικά τις υποθέσεις των καπιταλιστών όπως τις διαχειριζόταν ο Μεταξάς, ένα κράτος που η δικτατορία της αστικής τάξης θα ασκείται χωρίς προσχήματα, όπως το επιθυμούν οι χρυσαυγίτες, όντως έχει αποδειχτεί ιστορικά «χρήσιμο».
    Αλλά για ποιους, άραγε; Για το λαό, προφανώς, όχι. Για τους κεφαλαιοκράτες, όμως, αυτούς δηλαδή που έκαναν πρωθυπουργό τον δικτάτορα Μεταξά , που έκαναν καγκελάριο τον Χίτλερ και που «θρέφουν» τους χρυσαυγίτες, σίγουρα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
04/08/2017
Κάθε όριο παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων ξεπέρασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιαδης, ο οποίος χρησιμοποιώντας παλαιό βίντεο (πιθανότατα από ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά) το απέδωσε σε ανθρώπους του «παρακράτους Μαδούρο» οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, δολοφονούν φοιτητές που του αντιστέκονται.
Στα σχόλια του βίντεο χρήστες του ίντερνετ αναφέρουν ότι η σκηνή είναι από το Πουέρτο Ρίκο.
Απομονώνοντας σκηνές από το βίντεο καταφέραμε να το εντοπίσουμε στην ιστοσελίδα shockingvidz.com με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου 2015.
http://shockingvidz.com/2015/12/19/guy-gets-shot-by-drug-dealers-after-not-paying-for-his-dope/
Στη συγκεκριμένη σελίδα το περιστατικό αποδίδεται σε εμπόριο ναρκωτικών και σύμφωνα με τον τίτλο δείχνει έναν ντίλερ που σκοτώνει χρήστη ο οποίος δεν τον πλήρωσε για τη δόση του.
Σε κάθε περίπτωση τα σχόλια του συγκεκριμένου βίντεο, που υποστηρίζουν ότι η σκηνή διαδραματίστηκε στο Πουέρτο Ρίκο, προϋπήρχαν της αναπαραγωγής από τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εν γνώσει του δηλαδή προωθούσε τουλάχιστον αμφισβητούμενες πληροφορίες, συνδέοντας μάλιστα ακόμη και τον Έλληνα πρωθυπουργό στο μήνυμά του.
Μήπως έχει έρθει η στιγμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει την παραίτηση του Αδωνι Γεωργιαδη που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο το ίδιο του το κόμμα, αλλά και την ελληνική διπλωματία;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017
Αυτή είναι η Αμερική, o παγκόσμιος Χωροφύλακας!

 Χιλιάδες απελπισμένοι ασθενείς συρρέουν σε δωρεάν κλινική σε υπαίθριο αυτοσχέδιο νοσοκομείο στη Βιρτζίνια!

Αεροπλανοφόρα για την προστασία των γιγάντων της πετρελαϊκής βιομηχανίας...
Αχυρώνες-νοσοκομεία για το φτωχό λαό!
Αυτοί είναι οι "φίλοι του Καμμένου και του Τσίπρα"!

Ένα εκθεσιακό κέντρο μετατράπηκε σε ένα τεράστιο αυτοσχέδιο νοσοκομείο που προσφέρει δωρεάν ιατρική, οδοντιατρική και όραση σε χιλιάδες απελπισμένους ασθενείς στη Βιρτζίνια, για να αντιμετωπίσει την κρίση υγειονομικής περίθαλψης των Η.Π.Α.
Οι άνθρωποι ταξίδευαν σε μίλια και κατασκηνώθηκαν όλη τη νύχτα για να το δουν οι γιατροί που χρησιμοποίησαν αχυρώνες, φορτηγά και περίπτερα ζώων για να πραγματοποιήσουν θεραπείες και εξετάσεις. http://www.nydailynews.com/news/thousands-desperate-patients-flock-free-clinic-outdoor-makeshift-hospital-virginia-gallery-1.3351401  
Στις ΗΠΑ λοιπόν που οι φτωχοί ταξιδεύουν τεράστιες αποστάσεις για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας σε αχυρώνες και περίπτερα ζώων, ψήφισαν σχεδόν 700 δις δολ. για πολεμικούς εξοπλισμούς!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




εν τω μεταξυ ενω εχει πιασει φωτια εδω και μερες το καλπικο καφενειο ''το fakebook''με τις σημαιες,τις αριστειες και τις καλπικες αξιες ξεκινάνε οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και θα πεταχτουν στον δρομο ολοκληρες οικογενειες χωρις να ανοιξει μυτη ..
κοιτα ρε ποιοι μιλανε για αριστειες ενω κιχ δεν βγαζουν για τον συνανθρωπο τους διπλα ..
αμα ειναι ετσι οι αριστοι ,πολυ χαιρομαι που ειμαι παντελως αποτυχημενη και απροσαρμοστη σε σχεση με τα κοινωνικα σας στανταρτ....




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ζωή Γεωργαντά: στο δικαστήριο. Μόνον το ΕΠΑΜ ήταν εκεί, στο πλάϊ της, πολιτική στήριξη, με Δ.Καζάκη & 35 επαμίτες.
Θυμόμαστε!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. "Υπέρ της αεροπορίας". Το μεγάλο σκάνδαλο! Το 1938 διαπιστώθηκε ότι δεν είχαμε πολεμική αεροπορία. Έγινε λοιπόν μεγάλος έρανος, ο κόσμος έδωσε ότι χρήματα είχε, οι κυρίες τα κοσμηματά τους, και ο καθένας ότι είχε. Τα λεφτά τα έφαγαν οι επιτήδειοι λωποδύτες φασίστες. Τελικά καταλήξαμε με τα απαρχαιομένα πολωνικά PZL, τα οποία τα πήραμε δίνοντας πορτοκάλια και λεμόνια. Και έμεινε στο λαό η παροιμία, όταν καταχράζονται τα λεφτά οι επιτήδιοι, να λέει οτι πήγαν "υπέρ αεροπορίας".
http://www.istorikathemata.com/2015/10/4-1940.html
"Υπέρ αεροπορίας": η Ιστορική αλήθεια για τον έρανο της 4ης Αυγούστου και οι επιδόσεις της Ε.Β.Α. στον πόλεμο του 1940



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τις ελιές Ισπανιας τα βάζει ο Τραμπ
 Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017, 14:49
Οι Αμερικανοί καταναλωτές θα νιώσουν πιο έντονα την σκληρή στάση του προέδρου τους, Donald Trump στο διεθνές εμπόριο, καθώς ο τελευταίος αποφάσισε μετά τον κινεζικό χάλυβα και την καναδέζικη ξυλεία να βάλει τώρα στο στόχαστρο τις ισπανικές ελιές.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εξετάζει κατά πόσο η Ισπανία ακολουθεί πρακτικές ντάμπινγκ στις ελιές που εξάγει στις ΗΠΑ – ειδικότερα στις σκουρόχρωμες που χρησιμοποιούνται στα σάντουιτς, τις σαλάτες και τις πίτσες.
Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει πέρα από την κατακραυγή των διεθνών παραγώγων και την παρέμβαση της Κομισιόν που υποστηρίζει τους παραγωγούς της.
Η εν λόγω έρευνα είναι η τελευταία σε μια μακρά και συνεχώς αυξανόμενη λίστα προϊόντων που στοχοποιούνται από τις ΗΠΑ και τα οποία κυμαίνονται από τον χάλυβα και το αλουμίνιο μέχρι τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το καλαμπόκι.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ είναι ένας από τους βασικότερους εισαγωγείς ελιών από την Ισπανία – την μεγαλύτερη παραγωγό χώρα στον κόσμο – καθώς υπολογίζεται πως απορροφά περίπου το 24% των εξαγωγών της.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τα 420 € ανά 7 μέρες (δηλαδή 420:7=60 € την ημέρα), περάσαμε στα 840 € ανά 14 μέρες (δηλαδή 840:14=60 € την ημέρα) και τώρα περνάμε στα 1800 € το μήνα (δηλαδή 1800:30=60 € την ημέρα). Σύντροφοι, αρχίστε να κρύβετε όπλα! Όταν περάσουμε στο επόμενο βήμα και επιτραπεί η ανάληψη 3.600 € το δίμηνο, το χτύπημα για την αστική τάξη θα είναι πολύ βαρύ και είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσει να ανατρέψει βίαια την επαναστατική κυβέρνηση.
Υ.Γ.:
Και επειδή όπου υπάρχει τυρί - έστω και mixed με σανό - συχνά υπάρχει και φάκα, διαβάζουμε λίγο παρακάτω:
Επίσης επιτρέπεται [...] το άνοιγμα ειδικού, χωρίς δικαίωμα ανάληψης, ακατάσχετου επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού των υπαλλήλων ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, σύμφωνα με τις διατάξεις των αποφάσεων που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότηση των παρ. 13 και 15 του άρθρου 959Α του Κ.Πολ.Δ. Από τον λογαριασμό αυτόν δεν επιτρέπεται εκτέλεση μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό, εκτός των περιπτώσεων υποχρέωσης επιστροφής της εγγύησης των υποψηφίων πλειοδοτών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 της αριθμ. 41756 οικ/26.5.2017 απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Β΄1884), όπως εκάστοτε ισχύει, εφόσον η εγγύηση προήλθε με μεταφορά κεφαλαίων από το εξωτερικό.
Ε, πέστε ντε ότι έπρεπε να υπάρξει ρύθμιση στο τραπεζικό σύστημα για να προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Είπαμε κι εμείς πως σας πήρε ξαφνικά ο πόνος να προχωρήσετε σε χαλάρωση των capital controls.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τι θέση έχουν πάρει οι αντιομοσπονδιακοί ''πατριώτες '' διχοτομιστές της Κύπρου άραγε? Μάλλον φοβούνται μην ενοχληθούν οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ.

Μηνύματα του ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ προς τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας και στο ΓΓ του ΚΚ Βενεζουέλας Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού απέστειλε σήμερα μηνύματα αλληλεγγύης προς τον Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο και στο Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, Όσκαρ Φιγκουέρα.
Το πλήρες κείμενο των μηνυμάτων έχει ως εξής:
«Προς Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας κο. Νικολάς Μαδούρο Μόρος  Εξοχότατε Πρόεδρε,
Από μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ απευθύνω μήνυμα αλληλεγγύης στο λαό και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας που συνεχίζουν να υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχίας της πατρίδας τους. να αντιστέκονται στην προσπάθεια των ΗΠΑ για επέμβαση και έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, συνεπικουρούμενες από την εγχώρια ελίτ, τις δυνάμεις της δεξιάς, τις τρομοκρατικές ομάδες της ακροδεξιάς και τα ελεγχόμενα από αυτούς ΜΜΕ.
Από την εκλογή του Ούγο Τσάβες στην ηγεσία της Βενεζουέλας το 1998, οι ΗΠΑ έχουν θέσει στο στόχαστρο τη χώρα αρχίζοντας με το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2002.
Σήμερα, η προσπάθεια κλιμακώνεται με τη βία που υποκινούν οι αντιδραστικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης και τη συντονισμένη επιχείρηση οικονομικής αποσταθεροποίησης της Βενεζουέλας από πλευράς τμημάτων της ντόπιας ολιγαρχίας.
 Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει το λαό της Βενεζουέλας που δεν υπέκυψε στην τρομοκρατία της εγχώριας δεξιάς η οποία προσπάθησε με τη βία και τις δολοφονίες να παρεμποδίσει τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση. Χαιρετίζουμε τη διεύρυνση της λαϊκής στήριξης προς την Μπολιβαριανή Επανάσταση όπως καταγράφηκε στις εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση, στις οποίες σημειώθηκε αυξημένη συμμετοχή.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις πρωτοπόρες δυνάμεις του λαού της Βενεζουέλας που αγωνίζονται για απόκρουση της εξωτερικής επέμβασης και εμβάθυνση της Μπολιβαριανής Επανάστασης με ακόμα πιο βαθιές προοδευτικές τομές.
Την ίδια ώρα, το ΑΚΕΛ καταδικάζει τη νέα επιθετικότητα των ΗΠΑ που εκφράστηκε με τις απειλές του Προέδρου Τραμπ για νέες κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας και του λαού της. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους που σε όλη την παράδοση τους στήριξαν και στηρίζουν δικτατορίες, χούντες και μοναρχίες, χαρακτηρίζουν ως «δικτατορία» την εκλεγμένη κυβέρνηση Μαδούρο.
 Ολοένα και περισσότερο, οι λαοί σε όλο τον κόσμο αντιλαμβάνονται τι κρύβεται όταν η Δύση μιλά για «δημοκρατία» και «ανθρώπινα δικαιώματα». Η Βενεζουέλα κατέχει την 5η θέση παγκοσμίως στις εξαγωγές πετρελαίου και τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο. Έχει όμως μια κυβέρνηση που επέλεξε ο λαός της στη βάση ενός προγράμματος ριζικών φιλολαϊκών μεταρρυθμίσεων και όχι μια κυβέρνηση αρεστή στις ΗΠΑ και στην εγχώρια πλουτοκρατία. Αυτή είναι η ρίζα της κρίσης και δεν μπορεί να αποκρυβεί παρά την προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ.
Το ΑΚΕΛ στο μέτρο των δυνάμεων του και από κάθε βήμα, υπενθυμίζει ότι οι αρχές του σεβασμού της κυριαρχίας των κρατών, της μη επέμβασης στα εσωτερικά άλλων κρατών, του δικαιώματος κάθε λαού να επιλέγει το μέλλον της χώρας του θα έπρεπε να είναι ο κοινός παρονομαστής όλων, ανεξάρτητα  από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τις επιλογές της μιας ή της άλλης χώρας.
Με τιμή, Άντρος Κυπριανού Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ»
«Μήνυμα προς συν. Όσκαρ Φιγκουέρα, Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας
 Αγαπητέ σύντροφε,
 Από μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και εμένα προσωπικά σε συγχαίρω θερμά για την επανεκλογή σου στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας. Μεταφέρω τους συντροφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς των στελεχών και των μελών του ΑΚΕΛ προς τους κομμουνιστές της Βενεζουέλας που δίνουν ένα ηρωικό αγώνα μέσα στις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην πατρίδα σας.
Είμαι βέβαιος ότι τα αποτελέσματα του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΒ το έχουν ενισχύσει ώστε να συμβάλει ακόμα πιο αποφασιστικά στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, της λαϊκής βούλησης και στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχει μπροστά της η Μπολιβαριανή Επανάσταση.
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη αλληλεγγύη του ΑΚΕΛ προς το λαό, το Κομμουνιστικό Κόμμα και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας που αντιστέκονται στην προσπάθεια της φιλοϊμπεριαλιστικής δεξιάς και της ακροδεξιάς για υπονόμευση και αποσταθεροποίηση της χώρας. Μια προσπάθεια που συνδυάζεται με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ για εξωτερική επέμβαση και έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πόρων της πατρίδας σας.
Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει το αποτέλεσμα των εκλογών για τη Συντακτική Συνέλευση και το γεγονός ότι ο λαός της Βενεζουέλας δεν υπέκυψε στη βία και την τρομοκρατία και προσήλθε μαζικά στις κάλπες. Παράλληλα, το ΑΚΕΛ παρακολουθεί με προσοχή τις εκτιμήσεις και τις προσεγγίσεις του ΚΚ Βενεζουέλας για την πορεία της Μπολιβαριανής Επανάστασης και την ανάγκη επαναστατικής απάντησης στην κρίση και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και στις επιβουλές των ΗΠΑ. Το ΑΚΕΛ συμμερίζεται την εκτίμηση σας ότι η αντιιμπεριαλιστική πάλη για την απόκρουση της ξένης επέμβασης πρέπει να συνδυάζεται με την ενδυνάμωση του ταξικού αγώνα στο εσωτερικό της χώρας. Το ΑΚΕΛ, στο μέτρο των δυνάμεων του και από κάθε βήμα, καταγγέλλει και καταδικάζει τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ για πολιτικοοικονομική –ακόμα και στρατιωτική- επέμβαση στη Βενεζουέλα αλλά και την υποκριτική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στη σύγχρονη ιστορία υπήρξαν πολλά παραδείγματα στη Λατινική Αμερική –αλλά και σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της πατρίδας μας της Κύπρου- όπου οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους επιχείρησαν να συκοφαντήσουν, να υπονομεύσουν και να ανατρέψουν κυβερνήσεις που δεν τους ήταν αρεστές και συνεργάσιμες μαζί τους.
Είναι φανερό ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν για τη Βενεζουέλα μια σύγχρονη επανάληψη του δράματος της Χιλής τη δεκαετία του 1970, με την ανατροπή της κυβέρνησης Αλιέντε και την εγκατάσταση της χούντας του Πινοσέτ.
Η έκβαση αυτών των επιδιώξεων θα κριθεί από την ενότητα, την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα του λαού της κάθε χώρας αλλά και από τη διεθνή αλληλεγγύη που συγκεντρώνουν οι αγωνιζόμενοι λαοί. Για αυτό το ΑΚΕΛ στέκεται με συνέπεια αλληλέγγυο στο πλευρό των κομμουνιστών, αλλά και ολόκληρου του λαού, της Βενεζουέλας στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της Μπολιβαριανής Επανάστασης με ριζικές τομές στο κράτος, την κοινωνία και την οικονομία της χώρας, προς όφελος του λαού και των εργαζομένων της πατρίδας σας.
Παρακαλώ διαβιβάστε στα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας της αμέριστη αλληλεγγύη από τους Κύπριους συντρόφους τους στον αγώνα τους για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, ειρήνη και σοσιαλισμό.
 Με συντροφικούς χαιρετισμούς, Άντρος Κυπριανού Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ»

σχολιο.- εδω βέβαια οι αντιομοσπονδιακοι του ΝΕΟ-ΚΚΕ έχουν στο επίκεντρο την καταγγελία του σοσιαλισμου του 21ου αιώνα και οχι το πραξικοπημα και την ιμπεριαλιστικη επεμβαση. Δεν βλέπουν πραξικοπημα, αντεπανασταση ιμπεριαλιστικη επεμβαση των ΗΠΑ με σκοπο την επιστροφη της βενεζουελας στην προ του 1999 ΔΝΤ μπανανοκρατια της ολιγαρχίας και της ασυδοσίας της και άρα ανάγκη διεθνούς αλληγγυής στην Βενεζουέλα χωρίς ορους αλλα άπλώς αποτυχία του τσαβισμού. και των αντιλήψεων του για το σοσιαλισμο.. Διαβάζοντας κανείς τα κείμενα του ΝΕΟ-ΚΚΕ το συμπέρασμα που βγαζει κανείς ειναι οτι για την κατάσταση στην Βενεζουέλα φταινε οι τσαβιστας και απλως η καπιταλιστική κρίση. , φταινε τα μεταβατικα κλπ κλπ. Δεν θα βρει κανείς μια καταγγεία του σημερινου ΚΚΕ για τα σαμποτάζ στην παραγωγή , για τις τεχνητές ελλείψεις τροφίμων, Για αλλη μια φορά τα ''επαναστατικά '' λόγια αποδεικνύεται οτι οδηγούν στην αγκαλιά της αντεπανάστασης.
Σχολιο.-  χεσε με ρε  που θα μιλησει το ΝΕΟΚΚΕ και ολοι οι δηθεν επαναστατες για εργατικη δημοκρατια οταν γνωριζουμε τα αποτελεσματα της δικης τους πολτικης στην Ελλαδα. που δεν εχουμε ουτε κινημα και μας πηραν και ολες τις κατακτησεις.

Σχολιο.-  Και να ταν μόνο αυτό, για την Κούβα και την άρση του εμπάργκο απ την ΕΕ τι είπαν;
Το πρώτο πράγμα που λένε μετά απ την φράση "μα ο καπιταλισμός.." είναι Ρωσία και Κίνα, η χώρα με τα τρια αρχικά γράμματα (ΗΠΑ) δεν αναφέρεται καν πλέον, κι αυτό από χτεσινή μου εμπειρία σε "κουβέντα".
Γιατί ο Ζαριανόπουλος που εξισώνει τους διωγμούς/ξυλοδαρμούς/εκτελέσεις των κομμουνιστών στην Ουκρανία με την Ρωσία; http://inter.kke.gr/.../THE-KKE-IN-SOLIDARITY-WITH-THE.../ και θα βάλουν και την Κομισιόν να κάνει ντα την Ρωσσία για τους 2 συλληφθέντες επειδή νοιάζονται πραγματικά για τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα (τα οποία φυσικά είναι καταχτημένα μέσα στην δημοκρατική αγαπημένη μας ΕΕ).
Και δυστυχώς δεν είναι μόνο λόγια, κάνουν κι άλλα χειρότερα, όπως εισοδισμό και διασπάσεις κομμάτων, όπως στο ισπανικό ΚΚ. Αν κάνει κάποιος μια έρευνα στο twitter απ τους 700 ακόλουθους που έχει η φράξια που αναγνωρίζει το κκε οι μισοί και βάλε είναι έλληνες κκεδες, σε αντίθεση με την "ομάδα σουάρες" (που είναι το ΚΚΛΙ) που χει 17 χιλιάδες κυρίως ισπανούς.
Στην Υεμένη πάλι έχουμε ενδοιμπεριαλιστική διαμάχη και ο ένας ιμπεριαλιστής είναι το Ιράν, μάλιστα, ούτε χολέρα, ούτε σφαγή του λαού της υεμένης, ούτε ιμπεριαλιστική επέμβαση σε ξένη χώρα από την Σ.Αραβία με άμεση και έμμεση βοήθεια ΗΠΑ, ούτε τίποτα, όλα "ένδο-" τα ίδια είναι γιατι να ασχολιόμαστε μωρέ, πάμε σε λαϊκό γλέντι για σουβλάκια.
Τέλος, όποιος μετά την δημόσια παραδοχή της CIA για την αλλαγή καθεστώτος στην Βενεζουέλα, κάνει "κριτική" στον Μαδούρο και κρατά "ίσες αποστάσεις", παίρνει ξεκάθαρα το μέρος του γνωστού μας Ιμπεριαλιστή. Κριτική σε χώρα που προσπαθεί να επιβιώσει από "χρωματιστή επανάσταση" την ώρα που συμβαίνει αυτή η προσπάθεια αλλαγής κυβέρνησης δεν είναι κριτική είναι ρουφιανιά.
Το μόνο κόμμα που συμφωνεί με το ΚΚΕ έχοντας πανομοιότυπες θέσεις όντας στην άλλη πλευρά του ατλαντικού είναι το ΚΚ Μεξικού, το οποίο είναι σχεδόν ανύπαρκτο στη χώρα του, η οποία έχει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς φέτος απ τον συνεχή πόλεμο παρακρατικών/ναρκέμπορων/κ.α. αλλά αυτοί τη δουλίτσα τους "κριτική" σε βενεζούελα,κούβα, άλμπα, μερκοζούρ. Δουλίτσα να υπάρχει.
Οποιοσδήποτε παρακολουθεί τις κινήσεις του ΚΚΕ στα διεθνή μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του, εκτός κι αν είναι αμοιβάδα.-

Σχολιο.-  ετσι ακριβως. Η αντιλενινιστικη θεωρια μηλιου περι ιμπεριαλιστικης πυραμιδας που εχει υιοθετησει η ηγεσια του σημερινου ΚΚΕ ειναι το φυλλο σύκης των αντεπαναστατικω θεσεων
Σχολιο.- Εγώ θα κάνω ένα ερώτημα ιστορικής φύσεως. Όταν ένα κόμμα κρατά ίσες αποστάσεις (το λιγότερο..) απ τον Ιμπεριαλιστή στου οποίου το μπλοκ ανήκει (εε/νατο), έναντι οποιουδήποτε άλλου (π.χ. ιραν,κινα,ρωσία,κ.α.) πως το ονομάζουμε;
Σχολιο.-  Και πιο παλιά μπερνστάιν, καούτσκι, κ.α. Και σ αυτούς κολλάει και η σοβινιστική στάση του σημερινού κκε σε σχέση με το κυπριακό.
Κοινώς θα τα βρεις όλα μέσα και μηλιο και τρότσκι και μπερνστάιν και καούτσκι, ανάλογα κατα πως βολεύει.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μπορούμε πια να μιλάμε για συριζαϊκό παρακράτος ή να περιμένουμε και μαχαιρώματα πρώτα;

Μόλις (2 η ώρα τα μεσάνυχτα και κάτι) πληροφορήθηκα ότι δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες και ξαναρίξανε το προφίλ στο facebook της φίλης και συντρόφισσας Σοφίας Λαμπίκη της ΛΑΕ. Την πρώτη φορά με αναφορές για την φωτογραφία των «γυμνών» νεκρών προσφύγων και τη δεύτερη για τη φωτογραφία των νεκρών ναζί στη μάχη του Στάλινγκραντ. Επειδή, όπως λέει ένα παλιό αλάνθαστο ρητό «ψάξε να βρεις ποιος ωφελείται», εδώ είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με τον συνδυασμό των εξ επαγγέλματος προσφυγοπατέρων και αντιφα, ορφανών του Στίνα, συνεπώς για το είδος που ευδοκιμεί στις μέρες της «πρώτης φοράς», αυτό των αναρχοσυριζαίων με τύφο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Βενεζουελα. Η μέρα που δεν ήθελαν να δουν οι τράπεζες κι οι πολυεθνικές!
Η Βενεζουέλα γράφει παγκόσμια Ιστορία!
Ο λαός συνοδεύει τους εκλεγμένους αντιπροσώπους στην έδρα της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης... μέχρι το εσωτερικό της αίθουσας!
Τώρα στο Καράκας με εκατοντάδες χιλιάδες λαού... όλοι κι όλες ντυμένες στα κόκκινα!
Το πορτραίτο του Κομαντάντε Τσάβες θα κοσμεί την αίθουσα των συνεδριάσεων!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτή τη "δημοκρατία" επιθυμούν ΗΠΑ & Ε.Ε.
Βενεζουέλα 1989. 3000 νεκρούς αντιπάλους ότι η δημοκρατία άρεσε στους Αμερικανούς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν σιωπηλά
Βενεζουέλα 1989... 3.000 δολοφονημένοι από το αμερικανοκίνητο καθεστώς...
Ακριβώς δίπλα, στην Κολομβία που κάλεσε τη Μογκερίνι και τους "σοφούς της Βενετίας" (Ε.Ε.) να απορρίψουν τις εκλογές στη Βενεζουέλα... Στην Κολομβια των 60.000 αγνοούμενων... Κολομβια. Μιλάμε για τη χώρα των προστατευμένων ναρκεμπόρων!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πλησιάζει η ώρα που νόμος και δικαιοσύνη περνάνε στα χέρια του κάθε πολίτη... Αλίμονο στους υπαλλήλους που θα υποστηρίξουν το καθεστώς... είτε τους λένε δικαστές, υπαλλήλους ΔΟΥ, αστυνομικούς και σια
"Σάλταρε" λέει μια γυναίκα σήμερα στην εφορία Χανίων που της κατάσχεσαν χρήματα από λογαριασμό και τα έκανε "λαμπόγυαλο" και τη "δέσανε". Υπάλληλοι της εφορίας ανέφεραν πως τέτοια περιστατικά είναι πλέον σχεδόν καθημερινά και θα... αυξάνονται όσο αυξάνονται τα περιστατικά όπως αυτό της φωτογραφίας. Κατάσχεση από λογαριασμό, με το που μπήκαν 558€ !!! ... και ο λογαριασμός "χρεωμένος" -1.602.75€
Όσο όμως τα "καθημερινά περιστατικά" και η κυρία δεν αποφασίζουν οργανωμένα να αντιδράσουν, η κατάσταση θα είναι εύκολα διαχειρίσιμη για το σύστημα. Όταν αποφασίσουν όμως να αντιδράσουν οργανωμένα ...
ΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πίσω από τον ντόρο για τις κληρώσεις για την σημαία στις παρελάσεις ΕΚΡΥΨΑΝ με προσοχη τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμους που ψήφισαν και ξεκινάνε.
Τους βγάζω το καπέλο στην γκαιμπελιστικη προπαγάνδα τους και στον κοινωνικό αποπροσανατολισμό.
Είναι μαιτρ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαιτούμε να μην μας δώσουν απόδειξη! Σας έχουν πείσει ότι ζητώντας απόδειξη προσφέρετε στην εθνική οικονομία; Μπούρδες!
Ο μύθος της απόδειξης. Ζητώντας απόδειξη καταστρέφετε την οικονομία
Σας έχουν πείσει ότι ζητώντας απόδειξη προσφέρετε στην εθνική οικονομία? Μπούρδες. Με την βοήθειά σας εξαφανίζουν το χρήμα από την αγορά.
Γράφει η Ντίνα Μαγιάρου
Δείτε πως εξαφανίζουν με το ΦΠΑ - δηλαδή με την απόδειξη που ζητάτε - το χρήμα από την χώρα μας:
Ας υποθέσουμε ότι έχετε στην κατοχή σας ένα 100ευρω. Ας υποθέσουμε...
Πάτε στον υδραυλικό και του λέτε θέλω απόδειξη για την... εργασία των 80,64 € που σας έκανε και σας παίρνει φυσιολογικά όλο το 100ρικο.
Τότε το 100ρικο γίνεται στον υδραυλικό - ως δια της οδηγίας της Ε.Ε. - 80,64€. Τα 19,36 ταξιδεύουν για τους "θεσμούς" με την μορφή ΦΠΑ και όχι για το κράτος που διατυμπανίζουν...
Παίρνει ο υδραυλικός τα χρήματα που του έμειναν και για μια βλάβη λέει στον ηλεκτρολόγο ότι θέλει απόδειξη για τα 80,64€
Τότε τα 80,64€ γίνονται 65,03 €, τα υπόλοιπα στους "θεσμούς"...
Πάει ο ηλεκτρολόγος στο γιατρό και θέλει απόδειξη.
Τα 65,03 ευρώ γίνονται 52,44€ ...
Πάει ο γιατρός στο χασάπη και του λέει θέλω απόδειξη...
Από τα 52,44€ μένουν και πάλι ως δια μαγείας ...42,29 €
Πάει ο χασάπης να πάρει βιβλία στο παιδί του και από τα 42,29€ με απόδειξη μένουν στον βιβλιοπώλη τα 34,10
Ο βιβλιοπώλης πάει στον μανάβη με τα 34,10 και με την απόδειξη που κόβει ο μανάβης μένουν σε αυτόν τα 27,5 €
Πάει ο μανάβης στον ψαρά και από τα 27,5 € με απόδειξη του μένουν τα 22,20€...
Στο τέλος πρέπει να πληρώσει και τον φόρο εισοδήματος αλλά και το ΕΝΦΙΑ για το σπίτι που του άφησε ο παπούς του....
Στο τέλος καταφέρνει με πολύ κόπο να πληρώσει τον φόρο του και ... του κόβουν το ρεύμα.
Φυσικά για τον φόρο που πληρώνει δεν έχει καμία παροχή και ανταποδοτικότητα.
Υγεία, χωρίς υγεία, παιδεία χωρίς παιδεία, δρόμους και γεφύρια για να τα διαβεί πρέπει να πληρώσει στους Έλληνες, Γάλλους και στους Γερμανούς ..."επενδυτές"... διόδια. Μετά την TTIP μερτικό θα 'χουν και οι υπερατλαντικοί σύμμαχοί μας.
Φυσικά θα απαντήσουν πολλοί... Μα με το ΦΠΑ επιστρέφουν τα λεφτά μας μέσω της Ε.Ε. του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων...
Ένα θα σας πω...η Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, αγοράζει τα κόκκινα δάνεια που τα έκαναν κόκκινα με το παραπάνω κόλπο και ψηφίζοντας "νόμιμους" υπερβολικούς φόρους για να μην μπορούν να πληρώσουν τα κορόιδα.
Όσο για τα ΕΣΠΑ... κοιτάξτε δεξιά κι αριστερά τις ταμπέλες που πέρασαν όλα τα έργα αυτά, στο ΤΑΙΠΕΔ και στους συμμάχους μας Γερμανούς της Hochtief
Η αδυναμία πληρωμής φόρων δεν είναι έγκλημα.
Έγκλημα είναι να απαιτούν φόρους από την λαϊκή οικογένεια και όχι από τους οικονομικά ισχυρούς.
Έγκλημα είναι η ηθική αυτουργία για τους χιλιάδες αυτόχειρες, έγκλημα είναι οι θάνατοι λόγω αδυναμίας πρόσβασης στην υγεία, έγκλημα είναι η σύγχρονη δουλεία, η μετανάστευση της νέας γενιάς, έγκλημα είναι η ανεργία και η φτώχεια που μας επέβαλαν αυτοί που προστατεύουν την δημοκρατία και το πολίτευμα... Σαν τον Ερντογάν
Έτσι εξαφανίζεται το χρήμα από την Ελληνική οικονομία. Νέο χρήμα δεν πέφτει, Μόνο χαράτσια για τους "θεσμούς"

Τι είναι ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.
Φοροδιαφυγή είναι η είσπραξη των φόρων όταν φεύγουν από την χώρα μας και ταξιδεύουν στις τσέπες των τραπεζών, των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων, των πολιτικών...
Όσο για την επιστροφή φόρου... θα την καρπωθούν οι Γερμανοί για τις υπηρεσίες που μας προσφέρουν.
Ρωτούν πολλοί: Είναι δυνατόν να είναι σωστό να μην κόβεις αποδείξεις?
ΝΑΙ, το μεγάλο κεφάλαιο θέλει να κοβεις αποδείξεις για να ειπράττει το ΦΠΑ... από την άλλη πόρτα... που λέγεται Ε.Ε. Ετσι εξαφανίζει το χρήμα, Έρχεται μετά και στο δανείζει με τόκο. Εξαφανίζει την μικρομεσαία επιχείρηση η οποία δεν αντέχει την υπερφορολόγηση και κατακυριεύει την αγορά. Μετά φτιάχνει και τις ειδικές οικονομικές ζώνες κι εσύ μένεις άνεργος ...αλλά πιόνι τους.
Ηδη κάνουν την δουλειά τους με μηχανές... ρομπότ.. αύριο θα σε χρειάζονται μόνο για να αγοράζεις το νερό και το φαϊ που θα το κατέχουν μόνο αυτοί....
Και για να σας εξοργίσω...

Φοροδιαφυγή Νο 1
Οι τρεις αντιπροσωπείες των γερμανικών κολοσσών στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας εμφανίζονται να εισήγαγαν με υποτιμολόγηση πολυτελή μοντέλα αυτοκινήτων με τιμές 10.000 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα αυτά κόστιζαν από 90.000 έως 100.000 ευρώ. Το Spiegel μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα μια Mercedes S-Class 500 χρώματος μπλε η οποία εισήχθη στη χώρα μας αντί 22.135 ευρώ, ενώ η πραγματική αξία της και κατ' επέκταση η τιμή πώλησης ήταν τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγαλύτερη. Η κομπίνα αυτή είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα δημοσίευματα, να αποφεύγουν την πληρωμή ανάλογου ΦΠΑ, αλλά και φόρου πολυτελείας.
Η φοροδιαφυγή, στις αντιπροσωπείες της BMW, Mercedes και OPEL στην Ελλάδα την περίοδο 2011-2014, ανέρχεται σε 600 εκατ. ευρώ.

Φοροδιαφυγή Νο 2
Η γερμανική εταιρία Hochtief (συνεργάτης του κ. Μπόμπολα) η οποία επί 20 έτη διαχειριζόταν την κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» έκλεβε φόρους αξίας 167 εκατομμυρίων και μετά απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναγνωρίστηκε η φοροκλοπή. Ενώ έκλεβε φόρους, βρίσκεται στην κορυφή των κατασκευών στην Ελλάδα, συνεχίζοντας να αναλαμβάνει τα μεγάλα έργα, όπου χρηματοδοτούνται από εμάς (Τράπεζες που χρηματοδοτήσαμε και κράτος με τους φόρους), και την Ε.Ε. μέσω των ΕΣΠΑ (ΦΠΑ). Φυσικά τα έργα είναι ιδιωτικά και θα παραμείνουν ιδιωτικά. Παράδειγμα στην "Ολυμπία οδό" Πληρώνεις και τα διόδια στην Hochtief για τον δρόμο που θα φτιάξει με τα λεφτά μας και θα τον έχει για εκμετάλλευση για καμιά κατοστή χρόνια. Η εταιρεία (από την διαφήμισή της) δραστηριοποιείται σήμερα σε ένα σύνολο 25 έργων ΣΔΙΤ που αντιπροσωπεύει όγκο επενδύσεων πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ.!!!

Φοροδιαφυγή Νο 3
Παρά την ύπαρξη του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το οποίο υπολόγιζε τη ζημιά του Δημοσίου σε τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.από το σκάνδαλο της siemens, οι αρχές μας ως σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες με βαρύ κατηγορητήριο και στην κατοχική δικαιοσύνη ΔΕΝ πρόκειται να εισπράξουν τίποτα.
Ο ερχόμενος σωτήρας Κυριάκος έρχεται στον ανθόσπαρτο δρόμο των δωροδοκιών του Γερμανικού κολοσσού. Το δε μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στα βουλευτικά και υπουργικά έδρανα είναι αντίστοιχο της απάτης. Ακόμα και ο Προκόπης που υπέγραψε την ζημιογόνο σύμβαση c4i με την siemens είναι υπόλογος.

Αν συμφωνείτε με τις απόψεις μας ... διαδώστε το άρθρο... Έτσι μπορείτε να προσφέρετε στην εθνική μας οικονομία...
Να συμπληρώσω γιατί πολλοί είναι εκείνοι που διαφωνούν, έχοντας ως μητέρα και αδερφή την Ε.Ε.
Διαφωνούν και υποστηρίζουν ότι το άρθρο είναι απαράδεκτο, άθλιο και φτηνό.
Διαφωνούν ότι το ΦΠΑ το αρπάζουν και δεν επιστρέφει στην Ελληνική οικονομία.
Διαφωνούν ότι δεν προσφέρει τίποτα ανταποδοτικό ο θεσμός του ΦΠΑ της Ε.Ε. δυστυχώς γι αυτούς χωρίς ένα επιχείρημα.
Διαφωνούν οικονομικοί επιστήμονες και λογιστές, τσιράκια του συστήματος, κρατικοδίαιτοι, γενίτσαροι του φορολογικού μηχανισμού των Βρυξελλών....
Διαφωνούν αλλά κανείς δεν λέει τι γίνεται το ΦΠΑ.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι, ο ΦΠΑ δεν έχει σχέση με την ανταποδοτικότητα του φόρου εισοδήματος ο οποίος είναι αυτός που πληρώνει την κοινωνική πολιτική, τους μισθούς της εκτελεστικής εξουσίας, της δικαστικής, της νομοθετικής και τον πρόεδρο της δημοκρατίας.
Το άρθρο είναι απλό και κατανοητό σε όσους νοιώθουν στο πετσί τους την αδικία, την ανεργία, την φτώχεια. Το άρθρο είναι για τους ανθρώπους του μόχθου και του αγώνα για μια καλύτερη ζωή.
Στο άρθρο, ευτυχώς συμφωνούν, χιλιάδες αναγνώστες απ' όλα τα κοινωνικά στρώματα, οικονομολόγοι, εργάτες, άνεργοι, μικρομεσαίοι, φοιτητές, γιατροί, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί.... που διαμαρτύρονται για την κλοπή του της ελπίδας, την ανύπαρκτη οικονομία, την ανύπαρκτη υγεία,την άθλια παιδεία, την μετανάστευση της νέας γενιάς, την τυφλή δικαιοσύνη, την βρόμικη δημοκρατία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Φόβος και πανικός... Οι σιωνιστές-ναζί στην κατεχόμενη Παλαιστίνη έκλεισαν το εργοστάσιο αμμωνίας στη Χάιφα...
Η Χεζμπολάχ είναι ο μόνιμος εφιάλτης τους και δεν τους σώζει καμία συμμαχία με τους προσκυνημένος άραβες σιωνιστές του παιδόφιλου Σαούδ...
Μέχρι να υψωθεί η Παλαιστινιακή σημαία στην πρωτεύουσα της Παλαιστίνης... την Ιερουσαλήμ!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τυχεροί ήταν που δεν τους έλουσαν με βενζίνη να τους κάψουν ζωντανούς.
Πως θα συνειδητοποιήσουν οι εφοριακοί ότι λειτουργούν ως σύγχρονοι Δήμιοι για λογαριασμό των ξένων τοκογλύφων; Έκαναν μήνυση στο...
θύμα των τοκογλύφων... αντί να απεργήσουν για τους αντισυνταγματικούς φόρους που σκοτώνουν τον κοσμάκη. Μισθωτοί Οικονομικοί Δολοφόνοι των φτωχών, πιστοί υπηρέτες των πάμπλουτων διεφθαρμένων που μαζεύουν το αίμα των των αδυνάμων για να πληρωθούν τα εικονικά δάνεια για τα ανύπαρκτα υποβρύχια, για τα θαλασσοδάνεια των εφοπλιστών , για το πάρτι των Ολυμπιακών κλπ. κλπ.
Θα έρθει καιρός που κάποιοι θα πληρώσουν ακριβά τις δικαιολογίες τύπου: "Τη δουλειά μου κάνω.", "Να μην τους ψηφίζατε", "Τους νόμους εφαρμόζουμε" κλπ
Που είναι οι αντιφασίστες δημοσιογράφοι και ακτιβιστές να υπερασπιστούν την αγανακτισμενη γυναίκα-θύμα του Καπιταλισμού;
"Με τραύμα στο μάτι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων ένας υπάλληλος της τοπικής ΔΟΥ μετά από επεισόδιο που δημιούργησε φορολογούμενη εντός των γραφείων στην οδό Τζανακάκη.
Το μεσημέρι εισήλθε στα γραφεία μία γυναίκα η οποία έχει φορολογικές εκκρεμότητες οι οποίες οδήγησαν σε κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού της.
Έξαλλη ζήτησε εξηγήσεις, ενώ σύμφωνα με την εκπρόσωπο των εργαζομένων και αναπληρώτρια διευθύντρια Ι. Μπαχουντάκη κάποια στιγμή ξεκίνησε να σπάει μηχανήματα μηχανογράφησης που βρισκόντουσαν πάνω σε γραφεία.
Ένα θραύσμα πλαστικού έκοψε στο μάτι έναν υπάλληλο με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο όπου στα επείγοντα οι γιατροί του εφήρμοσαν ράμματα.
Η γυναίκα συνελήφθη οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, ενώ από πλευράς του συλλόγου εργαζομένων κατατίθεται μήνυση σε βάρος της για το περιστατικό, τις φθορές στον εξοπλισμό και τον τραυματισμό του υπαλλήλου.
Αμέσως μετά οι υπάλληλοι αποφάσισαν το κλείσιμο της ΔΟΥ Χανίων για το υπόλοιπο του ωραρίου και με απόφαση τους η ΔΟΥ δε θα λειτουργήσει αύριο Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επικινδυνότητα που διατρέχουν οι υπάλληλοι δεδομένου, όπως ανέφερε και η κα Μπαχουντάκη, αφού δεν γνωρίζουν πλέον τις προθέσεις όσων επισκέπτονται τα γραφεία.
Ζήτησε μάλιστα να ληφθούν μέτρα προστασίας των υπαλλήλων στις ΔΟΥ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αργυρώνητη πόρνη του 4ου Ράιχ έχει ονοματεπώνυμο: "δικαιοσύνη"!
Πλαστογραφείς απολυτήριο Δημοτικου Σχολείου για να βρεις δουλειά σαν καθαρίστρια; 15 χρόνια φυλακή!
Παραποιείς συνειδητά στατικά στοιχεία για να οδηγήσεις στην οικονομική δολοφονία τον ελληνικό λαό; Σαν τον Ανδρεα Γεωργιου;  2 χρόνια φυλακή με αναστολή..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι μύθοι για το «Κοινωνικό Κράτος» του Μεταξά

Και σήμερα, ακόμα, επιχειρούν κάποιοι, πλαγίως και δολίως, να εμφανίσουν το Μεταξά ως θεμελιωτή του «Κοινωνικού Κράτους»…
Π.χ., οι υμνητές του Μεταξά επιχειρούν να εμφανίσουν το Μεταξά σαν τον πρωτεργάτη και θεμελιωτή του «Κοινωνικού κράτους».
Ας δούμε μερικά ενδεικτικά παραδείγματα, πολύ συνοπτικά:
α). Το οκτάωρο
Η καθιέρωση του οκτάωρου δεν έγινε από το Μεταξά, όπως ψευδώς ισχυρίζονται τα παρακρατικά υπολείμματα των μεταξικών νοσταλγών.
Στην Ελλάδα, η καθιέρωση του 8ωρου έγινε με το νόμο 2269 το 1920, με τη νομοθετική κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας. Για να εφαρμοστεί σταδιακά χρειάστηκαν οι πολύχρονοι αγώνες των εργατών. Χύθηκε πολύ αίμα στις συγκρούσεις των εργατών με το αστικό κράτος.
Αργότερα, με Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) στις 27/6/1932, έγινε η επέκταση και η κωδικοποίηση όλων των διατάξεων που ίσχυαν γι' αυτό μέχρι τότε στους διάφορους κλάδους.
Αυτό που έκανε η κυβέρνηση Μεταξά ήταν με το βασιλικό διάταγμα 368/24/8/1936 να επεκτείνει την εφαρμογή του και σ' άλλες κατηγορίες μισθωτών.
Η ιστορική, λοιπόν, αλήθεια είναι ότι ο Μεταξάς δεν καθιέρωσε το 8ωρο, αλλά, απλώς επέκτεινε την εφαρμογή του…
β). «Ο Μεταξάς καθιέρωσε την Κυριακή αργία».
Άλλο ψεύδος: Η κυριακάτικη αργία έχει καθιερωθεί από το 1911!!!
Ο Μεταξάς κατάργησε την Κυριακή αργία και πρόσταξε το κυριακάτικο μεροκάματο να δίνεται στο κράτος για την «Εθνική Άμυνα»…
γ). «Καθιέρωση αδείας μετ' αποδοχών»: Άλλο χονδροειδές ψεύδος.
Οι άδειες των εργαζομένων με αποδοχές καθιερώθηκαν επί της δικτατορίας του Κονδύλη το 1935 με τον ΑΝ 539/1935.
Οι ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις ήταν μια παλιά εργατική διεκδίκηση. Το 1927 είχε υποβληθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την καθιέρωσή τους, όμως η ψήφισή του δεν έγινε λόγω διάλυσης της Βουλής. Αναγκαστικός Νόμος (ΑΝ) περί Συλλογικών Συμβάσεων ψηφίστηκε στη δικτατορία του Γεωρ. Κονδύλη στις 16/1/1935, που κάθε άλλο παρά ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις επέτρεπε…
Ο Μεταξάς μετά την κατάργηση του κοινοβουλευτισμού (4 Αυγούστου 1936), «εγκαθίδρυσε» (με το νόμο 2045/7/9/1936) ένα ανάλογο δικτατορικό καθεστώς «συλλογικών συμβάσεων»: Την υποχρεωτική διαιτησία μεταξύ των κεφαλαιοκρατών και των ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ συνδικαλιστών (κάτι ανάλογο με αυτό που γίνεται στις μέρες μας από τα κατοχικά ανδρείκελα)!!!
Κάτω από αυτές τις δικτατορικές συνθήκες της αναγκαστικής διαιτησίας, της απαγόρευσης των απεργιών και της φασιστικοποίησης των συνδικάτων, «αι Εθνικαί Συμβάσεις Εργασίας», όπως τις αποκαλούσε ο Μεταξάς, ήταν καθαρός εμπαιγμός…
Εδώ επίσης πρέπει να υπογραμμίσουμε και τούτο: Ο Μεταξάς κατάσχεσε, με τη μορφή δανείου προς το κράτος και με το πρόσχημα της «Εθνικής Άμυνας», όλα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών οργανισμών που έφταναν «τα 850 εκατομμύρια δραχμές, από τα οποία τα 500 εκατομμύρια ήταν του ΙΚΑ» (Σπ. Λιναρδάτου, «4η Αυγούστου», σελ. 110).
Η ίδια πολιτική του «κουρέματος» που επιβάλλει σήμερα ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ της ευρω-ληστείας…
Το πιο σκανδαλώδες: Η μεταξική δικτατορία διέθετε τεράστια για την εποχή χρηματικά ποσά στους διάφορους εργατοπατέρες επικεφαλής των διορισμένων, κρατικοποιημένων, φασιστικοποιημένων συνδικάτων.
Ο νόμος 971/1937, εκτός από την ίδρυση του ταμείου συντάξεων των εργατοπατέρων συνδικαλιστών, προέβλεπε την κρατική επιχορήγηση για «στέγασιν και ΕΥΠΡΟΣΩΠΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΝ των επαγγελματικών και εργατικών οργανώσεων». (Σπ. Λιναρδάτου, «4η Αυγούστου», σελ. 110).
Αυτά ήταν τα «επιτεύγματα» του Μεταξά που υμνούν σήμερα τα ποικίλα παρακρατικά τέκνα του…
Μια άλλη επίσης παρασιώπηση των μεταξικών «γόνων» είναι η ακόλουθη: Η ιστορική ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ των σκανδαλωδών κερδών της οικονομικής ολιγαρχίας και οι άμεσες προσβάσεις της στη μεταξική δικτατορία.
Τα διάφορα τμήματα του κεφαλαίου - βιομηχανικό, πιστωτικό, εμπορικό - αποκόμισαν τεράστια κέρδη και ταυτόχρονα προχώρησε σημαντικά η συγκέντρωση και συγκεντροποίησή τους.
Οι Αφοί Ηλιάσκοι, μέσω της Τράπεζας Αθηνών, το 1949 ήταν κάτοχοι του 15% όλων των ανώνυμων εταιρειών της χώρας.
Η Εθνική Τράπεζα, η Τράπεζα Αθηνών, η Εταιρεία Λιπασμάτων, το Καλυκοποιείο, η «Πάουερ», οι εταιρείες Λαναρά, καπνέμποροι, η ΑΓΕΤ Ηρακλής κ.ά. στήριξαν ανοιχτά τη δικτατορία.
Μερικοί κεφαλαιοκράτες και με απαίτησή τους πήραν επίκαιρες κυβερνητικές θέσεις. Π.χ. ο Ανδρέας Χατζηκυριάκος της ΑΓΕΤ έγινε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο Κων/νος Ζαβιτσάνος, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, έγινε υπουργός Οικονομικών, ο Δημ. Μάξιμος, διευθυντής της Εθνικής, έγινε υπουργός Εσωτερικών, ο Αλέξανδρος Κορυζής, εκτός από υπουργός Υγείας - Πρόνοιας, έγινε πρωθυπουργός μετά το θάνατο του Μεταξά.
Να σημειώσουμε επίσης ότι ο πρόεδρος της φασιστικής νεολαίας Εθνική Οργάνωση Νέων (κρατική οργάνωση) ήταν ο γιός (Αλέξανδρος) του ιδιοκτήτη της εταιρείας Χημικών Προϊόντων και Λιπασμάτων (από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις): Του Νικόλαου Κανελλόπουλου…
Οι υμνητές, βεβαίως, του Μεταξά, όλα αυτά τα ακροδεξιά γρανάζια του σημερινού νεοταξικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ, αποκρύπτουν και ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ και τον ιεροεξεταστικό χαρακτήρα της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου.
Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της σκοταδιστικής δικτατορίας ήταν το «Ιδιώνυμο» που έστελνε στην πυρά τα βιβλία που δεν ήσαν αρεστά στο καθεστώς.
Ο Σπ. Λιναρδάτος γράφει χαρακτηριστικά γι' αυτό το θέμα:
«Μέλη φασιστικών οργανώσεων και διάφοροι τραμπούκοι ή πληρωμένοι αλήτες, με άγριους αλαλαγμούς χαράς, άναψαν σε δημόσιους χώρους μεγάλες φωτιές κι έκαψαν εκατοντάδες τόμους βιβλίων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Ανάμεσα στα βιβλία που κάηκαν δεν ήταν μόνον του Μαρξ, του Ενγκελς, του Λένιν, του Πλεχάνωφ και των άλλων κλασικών του Μαρξισμού, αλλά και του Χάινε, του Μπέρναρ Σω, του Φρόυντ, του Τσβάιχ, του Ανατόλ Φρανς, του Γκόρκι, του Ντοστογιέφσκι, του Τολστόι, του Γκαίτε, του Φίχτε, του Δαρβίνου, του Παπαδιαμάντη, του Καρκαβίτσα κλπ.».
Εξίσου διαφωτιστικά είναι και όσα αναφέρει ο Γ. Ρούσσος, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, γράφει:
«Ακόμα και σχολικά βιβλία που δεν άρεσαν στο καθεστώς παραδίδονταν στη φωτιά. Αργότερα καταρτίστηκε με διαταγή του Μανιαδάκη ένας ατελείωτος κατάλογος που απαγόρευε την κυκλοφορία 445 βιβλίων. Μετέπειτα έφθασαν να λογοκρίνουν και τους αρχαίους Ελληνες συγγραφείς, μέχρι του σημείου μάλιστα να απαγορεύσουν την παράσταση της ''Αντιγόνης'' του Σοφοκλή επειδή περιείχε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των τυράννων».
Ο Φ. Γρηγοριάδης αναφέρει τέλος : «από τη λογοκρισία του καθεστώς, πέραν του Σοφοκλή, δεν τη γλίτωσαν ούτε ο Θουκυδίδης ούτε ο Αριστοφάνης»!!!
Αυτό είναι το καθεστώς που ηρωοποιούν και υμνολογούν οι χρυσαυγίτες και τα ποικίλα καθεστωτικά βυθοκορήματα με τις ακροδεξιές προβιές…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η ΕΕ ανακοίνωσε πως είναι «υπό έλεγχο» τα κρούσματα μολυσμένων (από το παρασιτοκτόνο «Fipronil») αυγών που εντοπίστηκαν σε φάρμες στην Ολλανδία και στο Βέλγιο, προσθέτοντας ότι αποσύρθηκαν από τις αγορές και καταστράφηκαν. Βεβαια παραμενει  αγνωστο ποσα εχουν καταναλωθει στην αγορα, και ποσα εχουν μπει σε αλλα φαγητα  σαν συμπληρωμα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Σήμερα η Συντακτική Συνέλευση
Τις καταγγελίες περί νοθείας στις εκλογές της Κυριακής απορρίπτει η Εκλογική Επιτροπή
Σε αναβολή μιας μέρας (δηλαδή για σήμερα αντί για χτες) στην επίσημη συγκρότηση της Συντακτικής Συνέλευσης στη Βενεζουέλα, προχώρησε ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, ενώ χτες συναντήθηκε με τους 545 εκλεγμένους από την εκλογή της Κυριακής. Επίσης η έδρα της Συντακτικής Συνέλευσης θα είναι σε αίθουσα δίπλα στο Κοινοβούλιο, το οποίο, θυμίζουμε, από το Δεκέμβρη του 2015 ελέγχει η αντιπολίτευση, που μπλόκαρε νομοθετικές πρωτοβουλίες, και αυτός ήταν και ο λόγος που ο Πρόεδρος επικαλέστηκε πρόβλεψη του Συντάγματος για να συσταθεί νέα Συντακτική Συνέλευση, που θα έχει όλες τις εξουσίες. Ετσι, η «συμβίωση» αναμένεται να είναι «εκρηκτική».
Αλλωστε, η φασιστική αντιπολίτευση που συσπειρώνεται στο λεγόμενο «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD) συνεχίζει τις κινητοποιήσεις, μιλώντας για «Συντακτική Συνέλευση απάτης» και «αποτέλεσμα νοθευμένων εκλογών».
Βεβαίως, από πριν, που μποϊκοτάρισε τις εκλογές (στις οποίες συμμετείχαν 8,1 εκατ. άνθρωποι), ήταν αναμενόμενο ότι θα αμφισβητούσε τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας. Η προχτεσινή ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «Smartmatic», Αντόνιο Μουχίκα, ότι «η συμμετοχή στις πρόσφατες εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση χειραγωγήθηκε», φούντωσε τις αντιδράσεις και αμέσως «σηκώθηκε» από ντόπια και διεθνή αστικά ΜΜΕ. Μάλιστα ο Μουχίκα, η εταιρεία του οποίου είχε μισθωθεί από την Εκλογική Επιτροπή στη διαδικασία, μίλησε για «διαφορά από την πραγματική συμμετοχή και αυτή που ανακοινώθηκε από τις Αρχές, τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ψήφων».
Απαντώντας στα περί νοθείας και ιδιαίτερα στις καταγγελίες Μουχίκα, η πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής Τιμπισάι Λουσένα δήλωσε ότι πρόκειται για «ανεύθυνες δηλώσεις, που δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά στοιχεία», και διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία πληροφορικής είχε έναν περιορισμένο ρόλο τεχνικής υποστήριξης στην εκλογική διαδικασία και δεν έχει πλήρη εικόνα για τα αποτελέσματα. Πρόσθεσε ότι η κίνηση της καταγγελίας γίνεται μέσα σε ένα πλαίσιο συνεχών επιθέσεων στην Εκλογική Επιτροπή, που περιλαμβάνει και τις κυρώσεις στην ίδια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όπως και προβλήματα που δημιουργούνται στην ηλεκτρονική σελίδα της Επιτροπής ή την καταστροφή των ηλεκτρονικών μηχανημάτων τη μέρα των εκλογών σε τμήματα που ήλεγχε η αντιπολίτευση. Ταυτόχρονα, επιφυλάχτηκε να καταφύγει και σε νομικά μέτρα κατά της συγκεκριμένης εταιρείας, για ανεύθυνη στάση.