Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Πεμπτη 21 Σεπτεμβριου 2017

ΛΑϊκή Ενότητα
Δελτίο Τύπου

«Με πολιτική ευθύνη Τσίπρα, στο αυτόφωρο 25  λαϊκοί αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, ανάμεσα τους μέλη και στελέχη της ΛΑ.Ε.»
 Πρωτοφανής επιχείρηση κατατρομοκράτησης σε βάρος όσων λένε «ΟΧΙ» στην υφαρπαγή των λαϊκών περιουσιών.
Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την προσαγωγή του Παντελή Κοκκινόπουλου, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αύρα» και μέλος του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου και τη σύλληψη 24 (!!!) ακόμα αγωνιστών – μελών της κίνησης ενάντια στους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο  Άργους, το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, για το αδίκημα της «Παρακώλυσης Συναγωνισμού».  Αφορμή αυτής της πρωτοφανούς επιχείρησης κατατρομοκράτησης των αγωνιστών υπήρξε η συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών.
  Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει, επίσης, την αυθαίρετη διαταγή των αρχών για τις συλλήψεις που έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν ακόμα και την λήψη φωτογραφιών από παρευρισκόμενους δημοσιογράφους και αγωνιστές.
  Η πρωτοφανής, ακόμα και για τα δεδομένα των μνημονιακών χρόνων, επιχείρηση κατατρομοκράτησης και καταστολής του διαρκώς αυξανόμενου κινήματος κατά των πλειστηριασμών, φέρει την υπογραφή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρμόδιου Υπουργού Νίκου Τόσκα.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει ότι είναι αποφασισμένη «πάση θυσία» (του λαού κυρίως) να φέρει εις πέρας τις δηλητηριώδεις για την κοινωνία, μνημονιακές της δεσμεύσεις και να προχωρήσει στην λεηλασία της λαϊκής περιουσίας, προβαίνοντας σε πράξεις ακραίου αυταρχισμού. Με τη σιωπηρή στήριξη και του προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη , η Κυβέρνηση προσπαθεί πλέον με αθρόες συλλήψεις να καταστείλει το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, το οποίο διογκώνεται μέρα με την μέρα.
  Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και δηλώνει παράλληλα ότι όποιο μέσο και να χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση, δε θα σταματήσει τους αγώνες εντός και εκτός Ειρηνοδικείων.
Το Γραφείο Τύπου
20/9/2017




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τραμπ στον ΟΗΕ:απειλει να καταστρεψει την Βορειο Κορεα,να εισβαλλει στην Βενεζουελα και κατηγορει το Ιραν οτι ''εχει σχεδια θανατου και καταστροφης''
σχολιο του Νετανιαχου :''η πιο γενναια ομιλια που εχω ακουσει εδω και 30 χρονια''



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γραφείο Τύπου 20.9.2017
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τον ακραίο αυταρχισμό και τις πραξικοπηματικές πρακτικές της ισπανικής κυβέρνησης
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τον ακραίο αυταρχισμό και τις πραξικοπηματικές πρακτικές της ισπανικής κυβέρνησης σε βάρος των περιφερειακών αρχών και πολιτών της Καταλονίας με στόχο να ακυρωθεί το δημοψήφισμα που είχε προγραμματιστεί για την 1η Οκτώβρη ώστε ο λαός της Καταλονίας να τοποθετηθεί αν θέλει την ανεξαρτησία της από το ισπανικό κράτος.
Τα πρωτοφανή γεγονότα με την εθνοφυλακή να εμποδίζει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, να αναστέλλει τις δημοκρατικές ελευθερίες και να προχωρά σε συλλήψεις πολιτικών και πολιτών δείχνει ότι η δημοκρατία στο ισπανικό κράτος και στην ΕΕ, όχι απλά βρίσκεται σε έλλειμμα, αλλά είναι ένα κουρέλι. Ο κρατικός αυταρχισμός είναι δεύτερη φύση στην ΕΕ των μνημονίων, του ιμπεριαλισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνει μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στο κόμμα της μαχόμενης Αριστεράς CUP και τους αγωνιστές του και απαιτεί να σταματήσει η πολιορκία των γραφείων από την εθνοφυλακή. Να μην παρεμποδίζεται η ελεύθερη δράση και λειτουργία του CUP, να σταματήσει η καταστολή της πολιτικής δράσης στην Καταλονία από την ισπανική κυβέρνηση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχει γούστο τώρα που δήλωσε η Ολγα Λαφαζάνη ότι το City Plaza δεν είναι απλά "φιλοξενία προσφύγων" αλλά πολιτική κίνηση, να ιδρύσει και κόμμα και να θέσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός, με έδρα και επωνυμία "City Plaza", στις επόμενες εκλογές!
Φυσάει λαμογιά ολούθε με πολλά μποφώρια!
Ζακέτα αναρχοαριστερή να πάρετε!
Σχολιο.- Η Ολγίτσα βγαίνει ως "εκπρόσωπος City Plaza" και διακιούχος των λογαριασμών Medico και λοιπών ΜΚΟ.  Και πλείστες συνεντεύξεις επί του θέματος έχει δώσει κλπ κλπ.
Σχολιο.-  από περσι βρίζουν την Aliki Papachela οι ΛΑΕτζήδες; Και ισχυρίζονται ότι η Ολγα δεν μιλάει με τον μπαμπά της, ενώ την βλέπουμε στο αντιρατσιστικό στο περίπτερο του City Plaza, αγκαλίτσα και χαμογελώντας με τον μπαμπάκο;
Σχολιο.-  Αυτή κι η μάνα της ξεκίνησαν το μάρκετινγκ κι "έκλεισαν" τα deals με τις ΜΚΟ. Και κατά ομολογία της μαμάκας πέρυσι στην τοπική της ελάμβαναν 15.000 ευρόπουλα/ ανά πρόσφυγα που δήλωναν ετησίως. Τώρα είναι πολλά παραπάνω. Εξ ου και λένε συνέχεια για "400", που δεν χωράνε με τίποτα στο ξενοδοχείο του City Plaza, για να εισπράττουν τα αντίστοιχα.
Σχολιο.- Σιγα μην ειναι μεσα μονο προσφυγες...Αν ειναι μεσα ειναι για ξεκαρφωμα
Σχολιο.- Αν είναι είναι ελάχιστοι. Πάντως απ την Συρία ουδείς.
Σχολιο.- Απο δεκα μεριες τα πιανουν



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχετε αντιληφθεί πλήρως ότι στην Ισπανία μπουζουριάσανε ανθρώπους επειδή θέλανε να ψηφίσουν;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αναρτήθηκε στο Ιντιμίντια της Βαρκελώνης 19 Σεπτεμβρίου 2017 ένα ξεφτιλισμενο και εμετικο κειμενο ενός αληταρα ιμπεριαλιστη «αναρχικου» «αντιεξουσιαστη» μισθοδοτουμενου από την CIA!!!  Για να δει ο κοσμος με τι αλητες «αναρχικους» της CIA εχουμε να κανουμε!!!

Λεει…

Μη μου πείτε τώρα, ότι συμφωνείτε με την CIU (εθνικιστικό δεξιό καθεστωτικό καταλανικό κόμμα) και είστε αναρχικός. Υπάρχουν και καταλανοί φασίστες επίσης.
Φυσικά, και στα παπάρια μου εντελώς η ανεξαρτησία της Καταλονίας. Το Endavant, το SEPC, το ARRAN και τώρα οι CUP (ομάδες και κόμματα της εθνικιστικής ακρο«αριστεράς») είναι αρρωστημένοι πολιτικοί χώροι, χωρίς εσωτερικές διαδικασίες, αλλά που ονειρεύονται να διατάζουν την αστυνομία για να κατευθύνουν τον έλεγχο του νέου κράτους. Θα βάλουν τον David Fernàndez (μεγαλοστέλεχος των CUP) ως Υπουργό Εσωτερικών και θα έχουμε φυλακές σύμφωνα πάντα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα...
Θα χαρίσουν ένα κτίριο στη La Directa (περιοδικό εμπλεκόμενο σε σκάνδαλο διαφθοράς του καταλανικού καθεστώτος) και θα «αναδημοτικοποιήσουν» κάποια εταιρεία των Aguas de Manrresa (εταιρία που μπλέκεται σε οικονομικά σκάνδαλα του καταλανικού καθεστώτος) ή τη συλλογή σκουπιδιών της πόλης Lloret de Mar (άλλο σκάνδαλο του καθεστώτος).
Θα κάνουν έναν στρατό για τον έλεγχο της μετανάστευσης και θα γίνουν ένας τουριστικός και φορολογικός παράδεισος όπως το Moνακό με λιμάνια πολυτέλειας παντού. Επειδή εδώ υπάρχει καλό κρασί και το φαΐ είναι καλό.
Όλα αυτά αν δεν τα βρουν στο μεταξύ και με τις ακρο«αριστερο»υπερεθνικιστικές) CUP (αυτές που είπαν να πάνε με τους «κακούς» νομίζοντας ότι έτσι θα υλοποιήσουν τις αιώνιες υποσχέσεις τους)
Επίσης, σκοτίστηκα εντελώς και για την Ισπανία και την Μοναρχία. Δεν ξέρω αν είμαι «ψευτοαναρχικός», αλλά ξέρω ότι σε πολλές συνελεύσεις με εξαπάτησαν οργανωμένα οι άνθρωποι της εθνικιστικής Αριστεράς. Επινοούν αυτό που τους βολεύει για να μαντρώσουν τον πολιτικό τους χώρο. Δεν ξέρω αν είμαι καλός
άνθρωπος, αλλά δεν θα πάω να μοστράρω στην τηλεόραση λέγοντας στον κόσμο να πάει να θυσιαστεί για το τίποτα.
Φυσικά δεν είμαι ούτε Ισπανός ούτε Καταλανός, έτσι μπορείτε να αλληλοσκοτωθείτε χωρίς να μου απαιτήσετε να παρέμβω.
Δεν σχεδιάζω να αντιμετωπίσω την ισπανική εθνοφρουρά με ανθρώπους που θα με ρίχνανε στα χέρια της καταλανικής αστυνομίας με την πρώτη ευκαιρία. Βασικά θα το ευχαριστιόμουν πολύ να βλέπω όλους αυτούς να τρώγονται μεταξύ τους.
Για τους οργανωμένους αναρχικούς που θέλουν να «παρέμβουν» στην «πολιτική διαδικασία ανεξαρτητοποίησης (της Καταλωνίας)» τους υπενθυμίζω, ότι οι οπαδοί της δύσκολα παρεμβαίνουν σε ότι δεν οργανώνουν αυτοί. Ελπίζω πραγματικά να μην υπάρξουν αναρχικοί που θα συλληφθούν για να υπερασπίσουν κάλπες... Αλλά τους είδα πρώτους στην υπεράσπιση του περιοδικού El Vallenc...
Δεν έχω διαβάσει ποτέ το El Vallenc, αλλά μπορώ να φανταστώ ότι πρόκειται για μια εφημερίδα κάποιου πλούσιου καταλανού φασίστα που ποτέ δεν θα υπερασπιζόταν κανέναν αναρχικό ακόμη και αν έβλεπε να μας σκοτώνουν σα σκυλιά στη μέση του δρόμου.
Έχω τόσο μίσος όσο και δυσπιστία... Αλλά ναι, μίσος στους «οπαδούς της ανεξαρτησίας» και καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



40.000 κοσμος διαδηλωνουν μερα νυχτα στους δρομους της Βαρκελωνης στην Καταλονια, εναντια στην αποφαση της φασιστικης κυβερνησης της Ισπανιας να συλλαβει τους τοπικους βουλευτες και την τοπικη κυβερνηση και να απαγορευσει το δημοψηφισμα για την ανεξαρτησια της Καταλονιας. Εκατονταδες συγκρουονται με την φασιστικη αστυνομια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ενώ χθες βρέθηκαν και έλληνες «αναρχικοι» μισθοδοτουμενοι από την CIA, και «τροτσκικιστες» της ιμπεριαλιστικης «αριστερας, που αναμασούσαν το φρανκικής προέλευσης επιχείρημα για την πλούσια Καταλονία που θέλει να αποχωριστεί για να μη βοηθάει τη φτωχή Ανδαλουσία, το σύνολο των αριστερών δυνάμεων και τα συνδικάτα της Ανδαλουσίας καλούν σε διαδηλώσεις υπέρ του δικαιώματος αυτοδιάθεσης των Καταλανών.
Με το σύνολο, επίσης, των πέραν του Σοσιαλιστικού Κόμματος πολιτικών δυνάμεων όλης της Ισπανίας (από τους Podemos, το Κ.Κ. και την Ενωμένη Αριστερά, μέχρι και την αντικαπιταλιστική Αριστερά) να υποστηρίζουν το δικαίωμα αυτό, να καταγγέλλουν την επιβολή καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία και να καλούν σε διαδηλώσεις, από τη Μαδρίτη και την ανδαλουσιανή Σεβίλη, έως τη γαλικιανή Λα Κορούνια, τη Βαλένθια, το βασκικό Μπιλμπάο κ.λπ.
Φυσικά, κατά του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του καταλανικού λαού και υπέρ της βίαιης αντιμετώπισης του δημοψηφίσματος τάσσονται με σαφήνεια οι νοσταλγοί του Φράνκο, που υπερασπίζονται την ενωμένη Ισπανία. Όπως ακριβώς αναμενόταν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εν τω μεταξύ, καθώς η χώρα των Βάσκων και η Καταλονία ήταν και τότε τα αναπτυγμένα βιομηχανικά κέντρα της Ιβηρικής, η λαϊκίστικη προπαγάνδα της φασιστικής Φάλαγγας κατά της αυτονομίας τους βασιζόταν στο ότι "οι πλούσιοι δεν θέλουν να βοηθάνε τους φτωχούς". Οι Βάσκοι και οι Καταλανοί έπαιρναν, έτσι, στην προπαγάνδα του φρανκισμού, τη θέση που κατείχαν οι Εβραίοι στη ναζιστική προπαγάνδα.
Αλλά τι τους νοιάζουν αυτά τους αναρχικούς αντιεθνικιστές, τα μισθοδοτουμενα τσουτσεκια της CIA; Που τους πληρωνουν για να κανουν «αντιεξουσιαστικη» προπαγανδα? Αυτοί τον ρόλο των πλούσιων αποκαλύπτουν. Τον εθνικισμό των Βάσκων και Καταλανών πολεμάνε. Που δεν θέλουν να είναι υπήκοοι του διεθνιστικού... Βασιλείου της Ισπανίας!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η  Υποψηφιότητα Λαϊκής Ενότητας ( Catalan : Candidatura d'Unitat Popular, CUP ) είναι ένα πολιτικό κόμμα υπέρ της Καταλονίας που δραστηριοποιείται πρωτίστως στην Καταλονία, όπου έχει πολιτική αντιπροσώπευση, αλλά και σε άλλες αυτόνομες κοινότητες στην Ισπανία που θεωρεί ότι ανήκουν στις Καταλανικές χώρες . Το CUP επικεντρώνεται παραδοσιακά στην δημοτικήπολιτική και αποτελείται από μια σειρά αυτόνομων υποψηφιοτήτων που διεξάγονται στις τοπικές εκλογές. Η παρουσία της είναι ισχυρότερη στην Καταλονία .
Το 2012, το CUP αποφάσισε για πρώτη φορά να κατελθει στις τοπικες βουλευτικές εκλογέςστην Καταλανία , κερδίζοντας 3 βουλευτές από 135. Στις εκλογές του 2015 έλαβαν 10 βουλευτές.
Το CUP αποτελείται από αυτόνομες τοπικές συνελεύσεις που εκπροσωπούν πόλεις ή γειτονιές. Αυτές οι συνελεύσεις μπορεί να έχουν κάποιες ιδεολογικές διαφορές, αλλά το κοινό τους έδαφος είναι η ανεξαρτησία των Καταλανικών χωρών και η σαφής αριστερή πολιτική, συχνά με τη μορφή του αντικαπιταλισμού , του σοσιαλισμού , του οικο-σοσιαλισμού .
Οι διάφορες τοπικές υποψηφιότητες συντονίζονται μέσω της Δημοτικής Συνέλευσης της Αριστεράς των Ανεξαρτήτων ( AMEIστην Καταλανική) όπου συζητούνται οι λεπτομέρειες σχετικά με την πλατφόρμα του κόμματός τους. Σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, οι αποφάσεις λαμβάνονται στη συνέλευση σύμφωνα με τις αρχές της εκλαϊκευτικής δημοκρατίας .
Ο ιδιαίτερα αποκεντρωμένος χαρακτήρας αυτού του κόμματος πηγάζει από την πίστη στον δήμο . Η ΟΠΠ θεωρεί ότι η δημοτική κυβέρνηση "είναι τα μόνα θεσμικά όργανα που μπορούν να προσεγγίσουν το γενικό πληθυσμό".  Η σημασία που δίνεται στις δημοτικές συνελεύσεις αποσκοπεί επίσης στην αποφυγή της ιεραρχικής οργάνωσης των πιο παραδοσιακών πολιτικών κομμάτων.
Ο ιστότοπος της CUP περιγράφει την οντότητα ως "μια πολιτική οργάνωση που βασίζεται σε συναθροίσεις και διαδίδεται σε όλες τις καταλανικές χώρες και εργάζεται για μια χώρα ανεξάρτητη, σοσιαλιστική, περιβαλλοντικά βιώσιμη και απαλλαγμένη από την κυριαρχία της πατριαρχίας".
"Εθνική απελευθέρωση"
Το CUP υπερασπίζεται την ενότητα των καταλανικών ομιλούμενων περιοχών ή των καταλανικών χωρών , τις οποίες πιστεύουν ότι πρέπει να επιτρέπεται να αποτελούν ανεξάρτητη δημοκρατία, σύμφωνα με τις αρχές της αυτοδιάθεσης . Το CUP τάσσεται επίσης έντονα υπέρ της καταλανικής γλώσσας , η οποία θα πρέπει να είναι η "προτιμησιακή και κοινή γλώσσα" των περιοχών στις οποίες ομιλείται παραδοσιακά. Ακόμα, το πρόγραμμα CUP 2012 αναφέρεται στα πλεονεκτήματα της πολυγλωσσίας και ενθαρρύνει τη συζήτηση για το καθεστώς που θα παραχωρούσε μια ανεξάρτητη Καταλονία στα γαλλικά και τα ισπανικά .
Πολιτικό σύστημα
Η CUP επικρίνει το σημερινό πολιτικό σύστημα που εφαρμόζεται στην Ισπανία και τη Γαλλία και υπερασπίζεται ένα εναλλακτικό σήμα συμμετοχικής δημοκρατίας . Πρότειναν, για παράδειγμα, να δοθεί η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να ψηφίσει για σημαντικά θέματα στα δημοψηφίσματα και πρότειναν τη δημιουργία αντιπροσωπευτικής ανάκλησης ( Catalan : Initiativa Popular Revocatòria ), η οποία θα επέτρεπε στο ευρύ κοινό να απομακρύνει εκλεγμένους υπαλλήλους από το αξίωμα πριν η θητεία τους λήγει. [12] Στο πλαίσιο της πίστης τους στον δήμο , υπερασπίστηκαν επίσης τη δημιουργία μιας Συνέλευσης Συμβούλων ( Καταλανικά:Assemblea de Regidors i Regidores Electes ), αποτελούμενη από δημοτικούς συμβούλους, ως εθνικό αντιπροσωπευτικό όργανο.
Οικονομία
Το CUP αναφέρεται ευρέως στο οικονομικό τους μοντέλο ως σοσιαλιστικό . Το πολιτικό τους πρόγραμμα απαιτεί μια "προγραμματισμένη οικονομία βασισμένη στην αλληλεγγύη, με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του λαού" και υπερασπίζεται την εθνικοποίηση των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας , καθώς και των δικτύων μεταφορών και επικοινωνιών. Ζητούν επίσης εθνικοποίηση όλων των τραπεζών που λαμβάνουν κυβερνητικά προγράμματα διάσωσης και θεωρούν το δημόσιο χρέος "παράνομο".
Η CUP ζητά να τεθεί τέρμα στην πυρηνική ενέργεια , με τη χρήση βιώσιμης ενέργειας αντί της πυρηνικής ενέργειας . Ζητούν επίσης την απαγόρευση των ΓΤΟ και τη δημιουργία μιας "οικολογικής οικονομίας".
Το CUP πιστεύει σε πλήρη δικαιώματα του πολίτη για όλους τους κατοίκους των Καταλανικών Χωρών, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών. Ζητούν επίσης δικαιώματα ψήφου για όλους άνω των 16 ετών, καθώς και τον τερματισμό των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών και των ΛΟΑΤ .
Αντιπροσωπεία
Από το 2003, η παρουσία της CUP στην καταλανική δημοτική πολιτική έχει αυξηθεί σταθερά.
Το 2003, το CUP κατεβηκε στις τοπικες εκλογες μόνο σε 10 δήμους στην Καταλονία , κερδίζοντας τέσσερις έδρες σε τρεις πόλεις. Σε άλλους 8 δήμους, το CUP κατεβηκε ως μέρος τοπικών συνασπισμών.
Από το 2007 έως το 2011 , το CUP κατείχε συνολικά 26 έδρες σε 17 διαφορετικούς δήμους στην Καταλωνία . [13] Αυτά λήφθηκαν είτε μόνο με το όνομα CUP είτε με συνασπισμό με τοπικά πολιτικά κόμματα. Στις δημοτικές εκλογές του 2007, η CUP συγκέντρωσε 18.000 ψήφους, ή περίπου το 0,65% των ψηφισάντων.
Στις δημοτικές εκλογές του 2011 , το CUP διεξήχθη σε 80 από τους 947 δήμους της Καταλωνίας [15], κερδίζοντας περίπου 62.000 ψήφους (2.16% από τους εκπροσώπους), [16] και έρχεται ως το 6ο μεγαλύτερο κόμμα από πλευράς ψήφων. [17] Ως αποτέλεσμα, το CUP κέρδισε συνολικά 104 έδρες του δημοτικού συμβουλίου. τέσσερις πόλεις είχαν δημάρχους CUP . Επίσης, κατείχαν 11 έδρες σε διάφορα συμβούλια comarca .
2012 τοπικες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Καταλονια
Το 2012, μετά από εκλογές που ορίστηκαν από τον καταλανικό πρόεδρο Artur Mas , διάφορα τοπικά παραρτήματα της CUP διοργάνωσαν συνελεύσεις ανοικτές στο ευρύ κοινό για να συζητήσουν εάν πρέπει να κατεβει το CUP. Στις 13 Οκτωβρίου, η γενική συνέλευση της CUP συναντήθηκε στο Molins de Rei και αποφάσισε, με 77% υπέρ, να διεξαχθεί για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές της Καταλονίας . Για το σκοπό αυτό, το CUP αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την ονομασία Candidatura d'Unitat Popular - Alternativa d'Esquerres , προκειμένου να συμπεριλάβει ανεξάρτητους υποψηφίους που επέλεξαν να τρέξουν σε λίστες CUP.  David Fernández, δημοσιογράφος της Gràcia , [19] επιλέχτηκε για να διευθύνει τον κατάλογο για τη Βαρκελώνη.
Το CUP υποσχέθηκε ότι, εάν εκλεγούν, οι υποψήφιοι θα υπηρετούν μόνο έναν όρο, θα κερδίσουν όχι περισσότερο από 1.600 ευρώ το μήνα και θα βασίσουν τις αποφάσεις τους στις απόψεις που εκφράζουν οι τοπικές συνελεύσεις. Υποσχέθηκαν επίσης να μην ζητήσουν δάνεια από τράπεζες, προκειμένου να αποφευχθεί η επιρροή τους από "χρηματοοικονομικούς ομίλους και οικονομικές ελίτ".
Το CUP μπόρεσε να κερδίσει εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο της Καταλονίας το 2012 με τρεις έδρες και 126.219 ψήφους και 3,5%. Τα τρία καθίσματα CUP πήγαν στον εκπρόσωπο του κόμματος David Fernandez, Georgina Rieradevall (ο δεύτερος στον κατάλογο αργότερα αντικαταστάθηκε από την Isabel Vallet) και ο Quim Arrufat (ο τρίτος στον κατάλογο). [20] Αυτά τα αποτελέσματα είναι ιστορικά για το CUP, αλλά ο εκπρόσωπός τους τονίζει ότι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται και να παλεύουν στους δρόμους για ένα καλύτερο μέλλον.
Στις δημοτικές εκλογές του 2015 , το CUP παρουσίασε υποψηφιότητες σε 163 διαφορετικούς δήμους, περισσότερο από το διπλάσιο του αριθμού των υποψηφιοτήτων που παρουσιάστηκαν στις προηγούμενες εκλογές. Στην Καταλονία, έλαβαν 221.746 ψήφους σε όλους (ποσοστό 7.12% των ψηφοφόρων). Αυτό ήταν περισσότερο από τρεις φορές αυτό που κέρδισαν το 2011, κερδίζοντας 372 έδρες, μια απόλυτη πλειοψηφία σε 9 δημοτικά συμβούλια και μια σχετική πλειοψηφία σε άλλα 4.  δημάρχοι CUP επελέγησαν σε 14 δήμους, ενώ στο παρελθόν το CUP κρατούσε μόνο 3 λιμάνια. Για πρώτη φορά, το CUP κέρδισε την κυβέρνηση της πρωτεύουσας ενός comarca , Berga .
Οι συμμαχίες, συμπεριλαμβανομένου του CUP, κέρδισαν σημαντικές νίκες σε άλλους δήμους. στην Badalona , την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Καταλονίας, ένας συνασπισμός που συμπεριέλαβε το CUP ήρθε στη δεύτερη θέση και κέρδισε το δημοτικό συμβούλιο με τη βοήθεια άλλων αριστερών κομμάτων.  Το CUP κατόρθωσε να κερδίσει εκπροσώπηση στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Καταλονίας, όπως η Βαρκελώνη, η Girona , η Lleida , η Tarragona , η L'Hospitalet και η Terrassa . Στην κοινότητα της Βαλένθια , το CUP έτρεξε σε τέσσερις δήμους και κέρδισε έδρες στα δημοτικά συμβούλια των δύο, του Pedreguer και του Burjassot .

Στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2015 , το CUP συγκρότησε συνασπισμό με τίτλο Candidatura d'Unitat Popular - Crida Constituent ( λαϊκή υποψηφιότητα ενότητας - συστατική κλήση ). Ο Antonio Baños , δημοσιογράφος και συγγραφέας από τη γειτονιά Nou Barris της Βαρκελώνης , επελέγη για επικεφαλης στη λίστα.
Το κόμμα κέρδισε 336.375 ψήφους και 8,20%, σχεδόν τριπλασιάζοντας τα προηγούμενα αποτελέσματά του και του απονεμήθηκε 10 έδρες στο Κοινοβούλιο της Καταλονίας. Αυτό το έθεσε στη θέση του kingmaker , με αρκετές θέσεις για να σχηματίσει μια συμμαχία υπέρ της ανεξαρτησίας με τον συνασπισμο Together for Yes , ο οποίος έλαβε 62 έδρες.  Μετά από διαπραγματεύσεις τριών μηνών, στις οποίες η κυβέρνηση της Καταλονιας απέρριψε την προεδρία του κατεστημένου Artur Mas , η CUP και η Together for Yes κατέληξαν σε συμφωνία, με την οποία ο Καρλς Πουιγκδημόν , δήμαρχος της Χιρόνα , έγινε πρόεδρος της Καταλονίας. [28] Παρόλα αυτά, ενώ οκτώ βουλευτές της CUP ψήφισαν υπέρ της προεδρίας του Puigdemont, δύο απέφυγαν να "εκφράσουν τις διαφορές τους" με τον Together for Yes. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, δύο βουλευτές της CUP πρέπει να συνεργαστούν στενά με τον Together for Yes για να εξασφαλίσουν μια πλειοψηφία υπέρ της ανεξαρτησίας στο Κοινοβούλιο της Καταλονίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τα διεθνή κοράκια κατά της καταλανικής ανεξαρτησίας.
Οσονούπω θα προβεί σε δηλώσεις και εκείνος ο Πορτογάλος, ο παλιός μαοϊκός, ο πώς τον λένε. Για να γίνει η σύνδεση με την απόρριψη της ανεξαρτησίας και από αριστερούς!
Α! Τον θυμήθηκα! Ο Μπαρόζο!

ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
H Moody's προειδοποιεί την Ισπανία για ενδεχόμενη ανεξαρτησία της Καταλονίας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Στη Βαρκελώνη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πολιορκούν τα γραφεία της CUP, του αριστερού κόμματος της Λαϊκής Ενότητας. Οι καταλανοί σύντροφοι υπερασπίζοντας τα γραφεία τους, υπερασπίζονται τη δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Είμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό τους! Ήδη εκδόθηκε ανακοίνωση διεθνιστικής αλληλεγγύης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ανάλογη θα εκδοθεί και από τη ΛΑΕ.
Να ένα ακόμη πεδίο όπου κρίνεται η αφοσίωση καθενός μας (αγωνιστή ή πολιτικού φορέα) στη δημοκρατία και τον διεθνισμό!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να υποθέσω πως εκείνοι οι τροτσκικιστες που είναι επιφυλακτικοί ή και ευθέως απορριπτικοί απέναντι στο δικαίωμα του λαού της Καταλονίας στην εθνική του αυτοδιάθεση, ανάλογη στάση κρατάνε και για τον βασκικό λαό και για τον λαό της Βόρειας Ιρλανδίας. Ίσως και για τον κουρδικό λαό ή και για τον παλαιστινιακό.
Σεβαστή η άποψή τους, αλλά εγώ επιμένω στις παραδόσεις του διεθνούς κινήματος με τις οποίες μεγάλωσα και διαμορφώθηκα ιδεολογικά. Με τις παραδόσεις της ΕΤΑ και του ΙRA και των αγώνων του καταλανικού λαού ενάντια στον φασισμό και την ισπανική κυριαρχία.
Και θυμάμαι τον πατέρα μου βουρκωμένο, να τραγουδάει, "Αθήνα, Βαρκελώνη, πνιγμένες στο αίμα".
Όλοι όσοι αγωνίζονται για εθνική αποκατάσταση εθνικιστές φασίστες είναι. Από την εποχή του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, των Βιετκόνγκ. των Φενταγίν κ.λπ. κ.λπ.
οι Ισπανοί φασίστες ακούνε Καταλωνία και χώρα των Βάσκων και αφρίζουν. Τι να λέμε τώρα; Εγώ είμαι με το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεσή τους. Και πολεμάω ό,τι υπερασπίστηκε ο φρανκισμός, υπερασπιζόμενος καθε τι που πολέμησε.
Με τους ακραίους εθνικιστές είμαι εγώ. Γιος ελασίτη που πολέμησε την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης του Χίτλερ, Όπως οι καταλανοί σύντροφοί μου που δεν θέλουν να είναι υπήκοοι του διεθνιστικού Βασιλείου της Ισπανίας. Είμαι με τους αφελείς. Αφήνω την εξυπνάδα σ' εκείνους που αδιαφορούν για μικροζητήματα όπως η εθνική αυτοδιάθεση των λαών κ.λπ. κ.λπ.
Σχολιο.- Εδώ φωνάζει η cup για δημοκρατία και αυτοδιάθεση και τα παγκόσμια ΜΜΕ μουγκα ! Οι podemos , ο ΣΥΡΙΖΑ της Ισπανίας , μαϊμουδιζει.. Το ΚΚΕ μιλάει για ενδοαστική κόντρα , οι υπόλοιποι τους βαφτίζουν όλους φασίστες και το καθεστώς εισβάλει στα γραφεία των κομμάτων ! Ο Ερντογάν ωχριά ! Αφού έχει φορτωθεί όλο το τοξικό χρέος της χώρας στην Καταλονία , γιατί να θέλουν απόσχιση ? Όμως αυτά δεν έχουν καμία σημασία προφανώς για τους οπαδούς της καπιταλιστικής Ε.Ε που βλέπει τους λαούς ως πειραματόζωα !
 Το δικαίωμα των λαών να αποφασίσουν το μέλλον τους είναι τρίτο ζητούμενο . Έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν . Τα υπόλοιπα είναι αναλύσεις σε σαθρές βάσεις .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ισπανία απελαύνει τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας.
Ε, ναι! Γιατί η Ισπανία είναι χώρα του ΝΑΤΟ και δεν τα γουστάρει αυτά τα πυρηνικά, αν δεν τα έχουν οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, το Ισραήλ και οι άλλες χώρες σημαιοφόροι της ειρήνης.
Και τις εκλογές στη Βενεζουέλα αποδοκίμασε ως αντιδημοκρατικές η Ισπανία. Γιατί για την Ισπανία το δικαίωμα στην ψήφο είναι ιερό. Αρκεί να μην ασκείται από Καταλανούς!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει επιβάλλει η ισπανική κυβέρνηση στην Καταλονία, με συλλήψεις, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων από την αστυνομία, κατασχέσεις ψηφοδελτίων για το δημοψήφισμα. Και ο λαός της Βαρκελώνης ξεχύνεται στους δρόμους, υπερασπιζόμενος το δικαίωμά του στην εθνική αυτοδιάθεση.
Οι επίγονοι του Φράνκο, που συγκροτούν το κυβερνητικό Λαϊκό Κόμμα, με την κάλυψη της Ε.Ε., επέλεξαν τον αυταρχισμό και την καταστολή για να εμποδίσουν την έκφραση της θέλησης του καταλανικού λαού για ανεξαρτησία.
Σταθερά προσηλωμένοι στη διατήρηση της ισπανικής κυριαρχίας πάνω στις εθνότητες της Ιβηρικής (Καταλανοί, Βάσκοι κ.ά.), κάνουν και πάλι αυτό που συνηθίζουν οι εχθροί του δικαιώματος των λαών στην εθνική τους αυτοδιάθεση:
Καταγγέλλουν για "εθνικισμό" εκείνους που δεν θέλουν να συνεχίσουν ν' ανήκουν σε ένα κράτος που και ο τίτλος του ακόμη (Βασίλειο της Ισπανίας) εκφράζει την κυριαρχία του ισπανικού εθνικισμού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν πήραν ανοιχτά ξεκάθαρη θέση κατά του καταλανικού δημοψηφίσματος οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε., και έχει μείνει χωρίς γραμμή η ευρωπαϊκή Αριστερά.
Αυτή ντε! Που έσκιζε τα ιμάτιά της υπέρ της ανεξαρτησίας του Κόσοβου, αλλά δεν βρήκε λέξη να πει για τα εγκλήματα του ουκρανικού νεοφασισμού στο Ντονμπάς. Ακριβώς όπως έκανε και το αμερικανικό και ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Μη δυσαρεστήσουμε και τις αστικές μας τάξεις!
Πάντως, ας ετοιμάζουν ανακοινώσεις κατά του καταλανικού εθνικισμού. Τρέχουν οι εξελίξεις. Μην αφήσουν τον Τραμπ και τη Μέρκελ να φωνάζουν χωρίς αριστερούς ψάλτες!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΤΑ ΝΕΡΑ...

Ξένοιαστα χρόνια. Πρόσφυγες, νοικοκύρηδες, μες στη φτώχεια ήθελαν μια παράγκα. Να πηγαίνει όλο το σόι τις γιορτές, Πάσχα, Καθαροδευτέρα, Πρωτομαγιά και καλοκαίρι με τα εγγόνια. Κι εκεί στη μυγδαλιά απέναντι από το οικόπεδο, με το φορητό... κουρελού στρωμένη και ξάπλα ανάσκελα, με γέλια πνιχτά γιατί ήταν μεσημέρι.
Οι πατεράδες απέναντι, δίπλα στη ψησταριά με Καζαντζίδη και Μπιθικώτση. Οι μάνες μας με τη γιαγιά, κατάκοπες, αλλά πρόθυμες να στρώνουν και να ξεστρώνουν τα τραπέζια για τ' ασκέρι που μας επισκεπτόταν.
Κι όλα αυτά, στη Σαλαμίνα. Τη Σαλαμίνα τη σεμνή, που πάντα έπασχε από ένα σύνδρομο κατωτερότητας. Απομονωμένη και ένοχη, πίστευε ότι αυτή ήταν υπεύθυνη για το βιασμό της και δεν άξιζε καλύτερης αντιμετώπισης. Γι' αυτό το λόγο και κακοποιήθηκε. Πολλοί στο σώμα της ασέλγησαν.
Η Σαλαμίνα που δεν ζήτησε ποτέ τίποτα. Όμως εμείς, τα παιδιά τότε, αυτήν αγαπήσαμε. Σ' αυτήν ερωτευτήκαμε. Στης Σαλαμίνας τα νερά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή τη στιγμή η ισπανική αστυνομία εισβάλλει στην έδρα του αριστερού ριζοσπαστικού κόμματος CUP (Λίστα Λαϊκής Ενότητας/CUP Països Catalans) στη Βαρκελώνη, την οποία είχε περικυκλώσει εδώ και 3 ώρες. Τόση δημοκρατία είχαν να ζήσουν οι Καταλανοί από την εποχή της δικτατορίας του Φράνκο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Πείτε της Κούρτοβικ ότι τις γλάστρες που δεν ποτίζαμε άρα είχαμε εγκαταλείψει το κτίριο, κατά την αγόρευσή της στο δικαστήριο, αφύτευτες τις έχουν!
Οσο για την κυρία Ολγα Λαφαζάνη που ισχυρίζεται ότι το City Plaza είναι πολιτική κίνηση κι όχι απλά φιλοξενία προσφύγων, πείτε της ότι ξερνάω μέχρι να βγάλει τα έσοδα-έξοδα ως δικαιούχος των λογαριασμών (με έδρα Γερμανίας σε αντίστοιχη τράπεζα-μην ξεχνάμε και τα capital controls) που μπαίνουν τα λεφτά απ τις τρείς ΜΚΟ και τις "δωρεές".
Οσο για τον Manu Chao, δεν έχω λόγια. Φιλοξενήθηκε σε σουϊτα του City Plaza και το διαφημίζει τόσο, ή τα πήρε χοντρά;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και σιγά μην έφευγε η Εldorado!
Αμα βρεί η αρκούδα το μέλι τ αφήνει;
Σχολιο.- Φεύγει... Εντάξει δεν φεύγει φεύγει... Μόνο δύο τρεις φορές το χρόνο φεύγει... Έτσι όταν θέλει να κάνει κάνα εκβιασμούλι...
Σχολιο.- Πολύ αναποφάσιστοι αυτοί οι επικεφαλής της Ελ Ντοράντο, "θα φύγουμε, όχι μάλλον θα μείνουμε, όχι θα φύγουμε, δεν ξέρουμε μάλλον θα μείνουμε ή μήπως να φύγουμε; άσε καλύτερα να μείνουμε".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παραμένει στην Ελλάδα η Eldorado Gold
 Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, 14:07
Η Eldorado Gold Corporation ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αντικείμενο την ανάπτυξη της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, της θυγατρικής της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.».
Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που αποτελούνται από τα υποέργα των Σκουριών, της Ολυμπιάδας και το μεταλλείο στο Στρατώνι, έχουν αδειοδοτηθεί το 2011 από το Ελληνικό Κράτος βάσει μίας ενιαίας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).
Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, σχολίασε:
'Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ΥΠΕΝ. Πέραν αυτού, την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΕΝ εξέδωσε μια σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό. Σαν αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης'.
Ο κ. Burns συμπέρανε: 'Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τα έργα μας σε καθεστώς συντήρησης και να λάβουμε άμεσα νομικά μέτρα για να προστατέψουμε την Εταιρεία και τα δικαιώματά μας στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο διάλογος με το ΥΠΕΝ αποδειχθεί ανεπιτυχής. Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαδικασία της διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την Ελληνική Κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών'».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα αλητεία των τραπεζών και ορισμένων υπαλλήλων
Με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση των νενεκων για κάθε συναλλαγή από το γκισέ των τραπεζών που κάνουν οι πολίτες που θέλουν να πληρώσουν κάποιο φόρο προς το δημόσιο επιβαρύνονται με 2 ευρώ προμήθεια για κάθε φόρο αν πληρώσουν μετρητά και 1 ευρω αν πληρώσουν μέσω τραπεζικού λογαριασμού
Ενώ αν πληρώσουν μέσω του μηχανηματος αυτόματων συναλλαγών που πλέον υπάρχει σε κάθε κατάστημα τράπεζας βάση νόμου δεν πληρώνουν προμήθεια
Αυτό δεν το λένε στους πολίτες πολλοί τραπεζικοί υπάλληλοι και επίσης ούτε ο διευθυντής έχει αναρτήσει εγγραφο σε εμφανές σημείο του τραπεζικού καταστήματος ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες και έτσι περνούν για κάθε συναλλαγή 2 ευρώ ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ο συναλλασσόμενος μπορεί να θέλει να πληρώσει 2 η 3 φόρους οπότε τότε το ποσό της προμήθειας ανεβαίνει ανάλογα για κάθε φόρο 2 η 1 ευρώ αν πληρώσεις μέσω τραπεζικού λογαριασμού

Σχολιο.- Σήμερα πήγα να πληρώσω την δόση της εφορίας κ μου είπαν πως θα χρεωθώ 1,5 €.....
Λες και τους τα χρωστάμε.... ΚΛΕΦΤΕΣ!!!
Σχολιο.- Πριν από 2 ώρες έτυχε μπροστά μου και όταν ο άνθρωπος τους είπε είμαι μακροχρόνια άνεργος ούτε τότε του το είπαν ενώ το αυτόματο μηχάνημα ήταν στο ένα μέτρο
Σχολιο.-  Στη Eurobank μου είπαν ότι ΟΥΤΕ οι πληρωμές μέσω πληρωτικής μηχανής εξαιρούνται - φόρους, Ενφια κλπ δεν μπορείς να πληρώσεις εκεί, αλλά, ακόμα κι αν μπορούσες, δεν θα εξαιρούνταν! Μόνο μέσω ίντερνετ (e-banking) δεν πληρώνεις!
Σχολιο.- Σε κορόιδεψαν  από αυτόματο δεν έχει προμήθεια
Σχολιο.- Μου είπαν ότι από αυτόματο δεν μπορείς να πληρώσεις ένφια (κατ' αρχάς). Πλήρωσα από e-banking.
Σχολιο.- ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η προμήθεια ΔΕΝ ισχύει (πουθενά) για τους άνω των 70 ετών! Να τους το λέτε!
Σχολιο.-  Τα πάντα πληρώνεις από το αυτόματο και αυτό που λένε για τους άνω τον 70 στην πράξη δεν ισχύει αφού δεν έχουν τέτοια εντολή οι τραπεζικοί υπάλληλοι
Σχολιο.- Δεν είναι θέμα εντολής, αλλά νόμου, που το ορίζει ξεκάθαρα (για τους άνω των 70)! Απαιτείστε το! Ο πατέρας μου, καθ' ότι υπερήλικας, δεν πλήρωσε προμήθεια!
Σχολιο.- Και φυσικά ξέρουμε που θα οδηγήσει σταδιακά αυτό: να υπάρχει ένας μόνο υπάλληλος στη τράπεζα και αυτό μόνο και μόνο για να ξεκολλήσει κανένα μηχάνημα που έπαθε βλάβη......
Κάποιοι ας αρχίσουν να αποχαιρετούν τις εργασίες τους....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά 48% αυξήθηκαν τα εγκλήματα σεξουαλικής φύσης στη Βαυαρία
 Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, 11:26
Αύξηση 48% παρουσιάζουν τα καταγεγραμμένα αδικήματα σεξουαλικής φύσης στη Βαυαρία το α΄ εξάμηνο του 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Συχνά οι ύποπτοι είναι άτομα που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη το βαυαρικό Υπουργείο Εσωτερικών, κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους καταγράφηκαν 685 σεξουαλικά εγκλήματα, εκ των οποίων τα 126 είχαν ως υπόπτους άτομα που έχουν φθάσει στη Γερμανία ζητώντας άσυλο.
Τα ίδια στοιχεία υποδεικνύουν ότι τα σεξουαλικά εγκλήματα έχουν αυξηθεί κατά 91% από το 2016, ωστόσο το 71% των υπόπτων είναι Γερμανοί, με τους αιτούντες άσυλο να φθάνουν το 11%, ποσοστό δυσανάλογο προς τον αριθμητικό πληθυσμό τους.
Τα αδικήματα περιλαμβάνουν βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις, επιδειξιομανία, εξαναγκασμό σε πορνεία και διακίνηση πορνογραφικού υλικού.
Όπως επισημαίνεται στη χθεσινή «Sueddeutsche Zeitung», οι γυναίκες οι οποίες αρχικά υποδέχθηκαν φιλικά τους πρόσφυγες τώρα τηρούν διαφορετική στάση.
«Όταν συναντούν παρέες ανδρών προσφύγων, αισθάνονται ότι απειλούνται. Φοβούνται ότι ο τρόπος ένδυσής τους στέλνει το λανθασμένο μήνυμα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Η ελευθερία όμως να ντύνεται κάποιος και να κινείται όπως θέλει είναι αδιαπραγμάτευτη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β. Κορέα: «Σκυλί που γαβγίζει» ο Τραμπ
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, 08:28
Η Πιονγκιάνγκ, χαρακτήρισε «σκυλί που γαβγίζει» τον Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για την χώρα, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Όσα ακούσαμε ήταν σαν τον ήχο που κάνει ένα σκυλί που γαβγίζει» σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο αδιαφορώντας την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι «ίσως χρειαστεί να καταστρέψουμε ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα».
«Υπάρχει ένα ρητό που λέει "ακόμα και όταν ένα σκυλί γαβγίζει, η παρέλαση συνεχίζεται» ήταν η ακριβής φράση που χρησιμοποίησε ο βορειοκορεάτης πολιτικός κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε δημοσιογράφους.
«Αν σκέφτεται ότι μπορεί να μας προκαλέσει έκπληξη με τους ήχους γαβγίσματος που κάνει τότε είναι ξεκάθαρο ότι ονειρεύεται» πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για την απειλή της Βόρειας Κορέας και για άλλα «καθεστώτα-παρίες» που προστατεύουν τρομοκράτες. Προειδοποίησε δε πως αν χρειαστεί, η χώρα του δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να «καταστρέψει ολοσχερώς» τη Βόρεια Κορέα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίνα: Δεν πρέπει να εκτραπεί εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο
 Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, 07:13
Η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο γίνεται όλο και πιο σοβαρή ημέρα με την ημέρα, ενώ δεν πρέπει να εκτραπεί εκτός ελέγχου, τόνισε ο Κινέζος υπουργός των Εξωτερικών Γουάνγκ Γι στον Γερμανό ομόλογό του, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ.
Η λύση του προβλήματος που έχει προκύψει με την Βόρεια Κορέα δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στην επιβολή κυρώσεων κι όχι σε συνομιλίες επεσήμανε ο Γουάνγκ, στην διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Η συνάντηση των δύο υπουργών έγινε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαουδική Αραβία: Για πρώτη φορά θα επιτραπεί σε γυναίκες να πάνε σε γήπεδο σε μουσικη βραδια με τον αντρα τους
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, 03:10
Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας επέτρεψαν, για πρώτη φορά, σε γυναίκες να πάνε σε ένα γήπεδο με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της χώρας, όπως μετέδωσε χθες Τετάρτη το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο SPA.
Αυτό το Σαββατοκύριακο οι γυναίκες θα μπορούν να επισκεφθούν μαζί με την οικογένειά τους το Στάδιο Βασιλιάς Φαχντ του Ριάντ για να παρακολουθήσουν μια μουσική και ποιητική βραδιά, με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής του σαουδαραβικού βασιλείου.
Οι οικογένειες (άνδρες με τις συζύγους τους και τα παιδιά τους) θα μπορούν να καθίσουν όλοι μαζί σε συγκεκριμένες κερκίδες του γηπέδου. Οι άνδρες που θα πάνε μόνοι τους θα καθίσουν σε άλλη κερκίδα.
«Το στάδιο είναι έτοιμο για να υποδεχτεί περίπου 40.000 ανθρώπους, χωρισμένο σε έναν τομέα για τους μόνους άνδρες και σε άλλον τομέα για τις οικογένειες», πρόσθεσε το πρακτορείο.
Μέχρι τώρα στις γυναίκες δεν επιτρεπόταν να πηγαίνουν στα γήπεδα, κατ' εφαρμογή του νόμου περί διαχωρισμού των φύλων στους δημόσιους χώρους.
Η Σαουδική Αραβία παραμένει η μοναδική χώρα του κόσμου όπου οι γυναίκες δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο. Οι γυναίκες πρέπει να έχουν την άδεια του άνδρα κηδεμόνα τους (συνήθως ο πατέρας ή ο αδελφός ή ο σύζυγος) για να σπουδάσουν ή να ταξιδέψουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπανγκλαντές: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο υφαντουργίας με έξι νεκρούς
 Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, 02:17
Πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο υφαντουργίας του Μπανγκλαντές προκάλεσε τον θάνατο έξι εργατών προτού κατασβεστεί, ανακοίνωσε η αστυνομία, μια υπόθεση που έφερε ξανά στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την ασφάλεια των εργαζόμενων στη βιομηχανία αυτή αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αντιδράσεις από όλο τον κόσμο είχαν προκληθεί το 2013 όταν περισσότεροι από 1.100 εργάτες είχαν χάσει τη ζωή τους μετά την κατάρρευση ενός συγκροτήματος εργοστασίων, ενώ 112 είχαν σκοτωθεί από μια πυρκαγιά που ξέσπασε το 2012 σε εργοστάσιο υφαντουργίας.
Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το ισόγειο του τετραώροφου κτιρίου στο οποίο ήταν αποθηκευμένα χημικά και βαφές στην πόλη Μονσιγκάνζ, περίπου 20 χιλιόμετρα από την Ντάκα, και εξαπλώθηκε γρήγορα.
«Το εργοστάσιο ήταν κλειστό όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, όμως κάποιοι εργάτες βρίσκονταν στο κτίριο και έξι πτώματα, μεταξύ αυτών και μίας γυναίκας, έχουν εντοπιστεί», δήλωσε ο Αλαμγκίρ Χοσάιν, αξιωματούχος της αστυνομίας.
Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά, όμως δεν είναι ακόμη γνωστό αν υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι παγιδευμένοι στο κτήριο.
Περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται στον τομέα υφαντουργίας του Μπανγκλαντές, τον δεύτερο μεγαλύτερο παγκοσμίως μετά από αυτόν της Κίνας. Η αξία του αγγίζει τα 28 δισεκατομμύρια δολάρια και αποτελεί το 80% των εσόδων της χώρας από τις εξαγωγές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανησυχία της Ρωσίας για τις δηλώσεις Τραμπ σχετικά με τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
 Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017, 00:19
Την «έντονη ανησυχία» της Μόσχας για τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που έθεσε χθες εκ νέου σε αμφισβήτηση τη συνθήκη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, διατυπώνοντας υποψίες της ότι η Ουάσιγκτον ενδεχομένως να παραβιάζει η ίδια μια συμφωνία για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων μέσου και μικρού βεληνεκούς.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας μίλησε σήμερα σε Ρώσους δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη.
Οι δηλώσεις του αποτυπώνουν την έντονη δυσαρμονία Μόσχας και Ουάσιγκτον σε μια σειρά από θέματα και υποδηλώνουν τον δύσκολο δρόμο που χρειάζεται να ανηφορίσουν σε οποιαδήποτε απόπειρα βελτίωσης των ήδη προβληματικών τους σχέσεων.
Χθες, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Τραμπ χαρακτήρισε «όνειδο» για τις ΗΠΑ τη συμφωνία του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επικυρώσει τη συμφωνία στα μέσα Οκτωβρίου.
Ο Λαβρόφ, η χώρα του οποίου αποτελεί μία από τις μεγάλες δυνάμεις που υπέγραψαν τη πυρηνική συμφωνία της 14ης Ιουλίου του 2015, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι κάθετα αντίθετη με αυτή τη στάση.
«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό», τόνισε. «Θα υπερασπιστούμε αυτό το έγγραφο, αυτή τη συνθήκη, που έγινε δεκτή με ανακούφιση από ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα και ενδυνάμωσε πραγματικά και την περιφερειακή και τη διεθνή ασφάλεια», συμπλήρωσε.
Οι απειλές του Αμερικανού προέδρου να «καταστρέψει ολοκληρωτικά» τη Βόρεια Κορέα για να υπερασπιστεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της προκάλεσαν επίσης την αντίδραση της Μόσχας, που έχει κοινά σύνορα με την Βόρεια Κορέα και πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις και η διπλωματία είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση της κρίσης σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.
«Αν απλά καταδικάζεις και απειλείς, τότε θα ανταγωνιζόμαστε χώρες σχετικά με τον ποιο επιθυμούμε να ασκήσουμε επιρροή», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στα σχόλια του Τραμπ.
Ανεβάζοντας τους τόνους της κριτικής του, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ενδεχομένως παραβιάζουν τη συνθήκη για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων μέσου και μικρού βεληνεκούς (Intermediate Range Nuclear Forces Treaty, INF) που υπεγράφη του 1987.
Νωρίτερα φέτος, ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ κατηγόρησε την Μόσχα για παραβίαση της ίδιας συνθήκης, κάτι που η Μόσχα διέψευσε.
Εντούτοις, ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι κατά τα φαινόμενα η Ουάσιγκτον είναι εκείνη που παραβιάζει τη συνθήκη αυτή.
«Έχουμε υποψίες ότι τουλάχιστον σε τρεις τομείς οι Αμερικάνοι κατασκευάζουν οπλικά συστήματα που παραβιάζουν ή ενδεχομένως να παραβιάζουν τους όρους της συνθήκης», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έχει μεταφέρει τις ανησυχίες της στις ΗΠΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γκέρχαρντ Σρέντερ: Κανένας Ρώσος πρόεδρος δεν θα βγάλει την Κριμαία από τη Ρωσία
 Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017, 21:04
Η Κριμαία δεν θα βγει ποτέ από την Ρωσική επικράτεια.Την άποψη αυτή εξέφρασε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρτ Σρέντερ σε συνέντευξη του στο περιοδικό Stern, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του.
«Προβλέπω ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένας Ρώσος πρόεδρος ο οποίος θα βγάλει την Κριμαία από την Ρωσία» δήλωσε ο Σρέντερ , ενώ αναφερόμενος στις γερμανο-ρωσικές σχέσεις, επέστησε τον κίνδυνο να απομακρυνθούν οι δύο χώρες, λέγοντας ότι «υπό το φως της κοινής μας ιστορίας πολλοί Ρώσοι έχουν απογοητευθεί με την στάση της Γερμανίας ιδιαίτερα στο θέμα της πολιτικής των κυρώσεων».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Συνελήφθη ο ηγέτης του «Χριστιανικού Κράτους»
 Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017, 19:03
Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο στο οποίο δείχνει την σύλληψη του ηγέτη του «Χριστιανικού Κράτους - Η Αγία Ρωσία» Αλεξάντρ Καλίνιν και των συνεργατών του.
Ο Καλίνιν και οι συνεργάτες του θεωρούνται ύποπτοι πλέον ως οι πρωτεργάτες εξτρεμιστικής εκστρατείας που έχει αρχίσει εδώ και μήνες για την απαγόρευση της ταινίας «Ματίλντα» του σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ, που έχει ως θέμα το ειδύλλιο του τσάρου Νικόλαου Β’ με την τότε γνωστή μπαλαρίνα Όλγα Ξεσίνσκαγια, η οποία έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.
Το πρακτορείο Ria Novosti, επικαλούμενο πηγή στις αρχές ασφαλείας, μετέδωσε ότι οι συλληφθέντες ως ύποπτοι για τον εμπρησμό των αυτοκινήτων έξω από το δικηγορικό γραφείο του Κονσταντίν Ντομπίρνιν στην Μόσχα παραδέχθηκαν την ενοχή τους, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε με ανακοίνωση του τη σύλληψη τριών ατόμων, που ευθύνονται για τον εμπρησμό των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ανάκριση απέδειξε τη συμμετοχή τους στους εμπρησμούς αυτούς, προσθέτοντας ότι «εκτός από αυτό οι συλληφθέντες είχαν κάνει ένα τηλεφώνημα στο εμπορικό κέντρο ‘Τσεριόμουσκι’ του Βλαδιβοστόκ, με το οποίο προειδοποιούσαν ότι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό».
Η αναφορά της πηγής του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τα μέλη του «Χριστιανικού Κράτους» να βρίσκονται πίσω από το κύμα των απειλητικών τηλεφωνημάτων που έχει αρχίσει στις 11 Σεπτεμβρίου και έχει επεκταθεί σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να τεθούν σε ετοιμότητα οι αρχές ασφαλείας.
Πάντως, παρά την σύλληψη του αρχηγού του «Χριστιανικού Κράτους», τα απειλητικά τηλεφωνήματα για τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, δημόσια κτήρια, εμπορικά κέντρα και σχολεία συνεχίσθηκαν και σήμερα, σε έξι περιφέρεις της Κεντρικής Ρωσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS , επικαλούμενο πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν χιλιάδες άνθρωποι από αυτά.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 ΟΙ ΚΑΤΑΛΩΝΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΚΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ Ο ΦΡΑΓΚΟ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΣΤΙΛΙΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΩΝΤΑΙ ΑΥΤΆ
Δηλαδή για καποιους "αναρχικους" τα τανκ στην ΚΑΤΑΛΟΥΝΙΑ ειναι υπέρ των φτωχών και ενάντια στους πλούσιους ΚΑΤΑΛΑΝΟΥΣ




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Ζήσαμε απίστευτες στιγμές στο μικτό ορκωτό κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την απόφαση ως εξής: "Είναι θλιβερό μια τοπική κοινωνία να δικάζεται. Το δικαστήριο θεωρεί ότι εκφράζει το σύνολο της κοινωνίας. Ομόφωνα κηρύσσει αθώους τους κατηγορούμενους".
Συγκίνηση, χειροκροτήματα, ζητωκραυγές και συνθήματα στην κατάμεστη αίθουσα: "Με ΜΑΤ βία και καταστολή, χρυσάφι δεν θα πάρετε απ' τη Χαλκιδική". Η δίκη κράτησε εννέα ώρες, ως τις επτά το απόγευμα. Το κατηγορητήριο κατέρρευσε. Οι κατηγορούμενοι μίλησαν για τον αγώνα τους ενάντια στην εξόρυξη και ενάντια στην καταστροφή του τόπου.
Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους τονίζοντας ότι δεν προέκυψε ότι τέλεσαν τις κακουργηματικές πράξεις που τους αποδίδονται.
Σήμερα δεν αθωώθηκαν μόνο 20 κάτοικοι της Χαλκιδικής, αποδείχτηκε η στημένη βιομηχανία διώξεων''



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύριο είναι η φθινοπωρινή ισημερία, στην οποία ουσιαστικά αρχίζει το φθινόπωρο και σήμερα την παραμονή της δρόσισε. Μου φαίνεται ότι τα "χάθηκαν οι εποχές" είναι κάπως υπερβολικά. Ο καιρός δείχνει να δουλεύει ρολόι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΟΚΚΕ=ΣΥΡΙΖΑ 2. Στηριζει παραμονη της ελντοραντο στο σημερα , στηριζει παραμονη στο ευρω και την ΕΕ στο σημερα. που εχουμε καπιταλισμο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Ελα και το BBC στο πεντοζάλι!
Δώσεεεε και σώσεεεε!
Τώρα πως γίνεται να έχει 92 δωμάτια και να μένουν 400, μόνο αυτοί το ξέρουν!
Τουλάχιστον αυτοί δεν λένε τα ψέμματα των αλλονών, λένε ότι έκλεισε λόγω κρίσης βέβαια, όχι γιατί έξωσα τον Τσατσάνη επειδή μου χε βάλει τεράστιο φέσι.
Λόγω κρίσης δεν είχε πουληθεί ακόμα κι έπεφτε η τιμή.
Εγκριτοι, σου λέει μετά...
(Εννοείται ότι ούτε το BBC επικοινώνησε ποτέ μαζί μου, ούτε καν αναφέρθηκε σε καταπατημένη ιδιωτική περιουσία.)
Ασε που χρεώνει τους πρόσφυγες με την καταπάτηση, ενώ όλοι ξέρουμε ποιός την έκανε και ποιός τσεπώνει τεράστια ποσά.
Σχολιο.- Δικτυωμένοι  οι αλληλέγγυοι, διεθνώς...
Σχολιο.- Εννοείται! Ηξερε ο Σώρος ποιούς προσλάμβανε να κάνουν την δουλίτσα, δημοσιογράφοι οι περισσότεροι βλέπεις...
 Soros είναι αυτός. Πώς να μην είναι δικτυωμένοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μια 100% επανάσταση της Υεμένης» - Houthis γιορτάζουν την τρίτη επέτειο καταληψης  της  Sanaa


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Μαριάνο Ραχοι, ξέρετε εκείνος που μαζί με τον σύντροφο Αλέξη χαιρέτισαν τους βομβαρδισμούς Τραμπ στη Συρία, ενοικίασε δύο ιταλικά επιβατικά πλοία (Moby και Grimaldi), για να φιλοξενήσουν χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς που στέλνει η Μαδρίτη στην...
Καταλωνία...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Δημοκρατικές" συλλήψεις, "δημοκρατική" καταστολή, "δημοκρατική" κρατική βία... στην Καταλωνία!
Πριν δύο μήνες o κ. Μαριάνο Ραχοι, ο σύντροφος του Αλέξη που μαζί πανηγύρισαν με κοινή δήλωση τους αμερικάνικους βομβαρδισμούς εναντίον της Συρίας, έλεγε δικτάτορα τον Μαδούρο και είχε ταχθεί υπέρ ενός παράνομου "δημοψηφίσματος" κομμάτων της δεξιάς στη Βενεζουέλα...  κι όχι απόφαση βουλής και κυβέρνησης όπως στην Καταλωνία...
"Αντιφασίστες"... λένε...τωρα τα πουλημενα τομαρια της CIA…..




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κάθε πούστης λακές των ιμπεριαλιστών έχει "δικαίωμα αυτοδιάθεσης"... οι Λαοί όχι!
Οι Κοσοβάροι ναρκέμποροι του UCK έχουν "δικαίωμα αυτοδιάθεσης"...
Οι έποικοι τους τουρκικού φασιστικού καθεστώτος στην κατεχόμενη Κύπρο μας έχουν "δικαίωμα αυτοδιάθεσης"...
Οι γεννημενοι στη Συρία Κούρδοι λακέδες των σιωνιστών-ΗΠΑ έχουν "δικαίωμα αυτοδιάθεσης"...
Οι Σκοπιανοί "Μακεδόνες" (εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι) έχουν "δικαίωμα αυτοδιάθεσης"...
Η δεξιά στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία έχει "δικαίωμα αυτοδιάθεσης" και πάει λέγοντας...
Σε λίγο η μειονότητα στη Θράκη μας κι οι παράνομοι μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου μας και σε ολόκληρη την πατρίδα μας θα πρέπει να έχουν το "δικαίωμα αυτοδιάθεσης"... Γιατί όχι;
Εδώ στην αποικία Ελλάδα της "πρώτη φορά ασιστερά", πρώτοι μεταξύ πρώτων θεσμοθετούμε τις εντολές του διευθυντηρίου ΕΕ, ο καθένας θα μπορεί να δηλώνει στον αστυνομικό που εκδίδει ταυτότητες το φύλο που του αρέσει ("δικαιωματικέ"  Κοντονή είσαι θεός, αλλά του Σόρος). Θα φθάνει στο Παρίσι ο Μήτσος -καλά με τον Τσακαλώτο δεν θα έχουμε θέμα, γνωστός τους είναι- κι αν δεν προλάβουν να θεσμοθετήσουν τα άλλα σούργελα της νέας τάξης, ο αστυνομικός στο αεροδρόμι θα βλέπει τον Μητσάρα, θα κοιτάει την ταυτότητα που γράφει γυναίκα και θα τρέχει για τα χάπια του...
Πάμε τώρα στην Καταλωνία... που δεν έχουν "δικαίωμα αυτοδιάθεσης"... Εκεί, "δημοκρατικά" τους βαράμε, φυλακίζουμε, τρομοκρατούμε, μέχρι να συνέλθουν "δημοκρατικά"...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρέμουν οι σιωνιστές! 10.000 μαχητές της Χεζμπολάχ στο Γκολάν!
"Η Χεζμπολάχ έχει στη Συρία 10.000 μέλη κοντά στα ισραηλινά σύνορα"
Τέλος οι τσαμπουκάδες και τα παραμύθια του "ανίκητου" σιωνιστικού στρατού...


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταδίκη της χρυσαυγίτικης δράσης στο Πέραμα
Τη χτεσινή συγκέντρωση των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα καταδίκασε με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Τα φασιστοειδή συγκεντρώθηκαν κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Περάματος, για να παραστήσουν τα θύματα και να διαμαρτυρηθούν δήθεν για επιθέσεις στα γραφεία τους. Εκεί, βουλευτές και στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης μπροστά σε ένα ολιγομελές ακροατήριο επιδόθηκαν στο γνωστό τους παραλήρημα.
Στην ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν παντού τη Χρυσή Αυγή. Ανάμεσα σε άλλα σημειώνει πως «όσο και να θέλουν να το παίξουν αντισυστημικοί, είναι πολύ βαθιά χωμένοι στο σύστημα. Υπερασπίζονται αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, το υπηρετούν. Γι' αυτό και έχουν καταθέσει εκατοντάδες Ερωτήσεις για τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Γι' αυτό στήνουν δουλεμπορικά, πατώντας στην ανεργία και τη φτώχεια, για να στέλνουν τους εργάτες, με μειωμένα μεροκάματα και ανασφάλιστους, να σκοτώνονται για τα κέρδη των αφεντικών τους.»
Τη χτεσινή φασιστομάζωξη είχαν καταγγείλει με ανακοινώσεις τους και το Συνδικάτο Μετάλλου και η Ενωση Γονέων Περάματος.
Η ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ σημειώνει ότι η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να παίξει το ρόλο του θύματος, δεν της βγήκε. «Το αποτέλεσμα της συγκέντρωσης επιβεβαιώνει ότι ο λαός του Περάματος τους γύρισε την πλάτη», αναφέρει χαρακτηριστικά και καλεί το λαό και τη νεολαία να τη «στείλει μαζί με τα αφεντικά τους στα αζήτητα της ιστορίας».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ.-- Ο γερμανικός κολοσσός «Thyssenkrupp» και η ινδική «Tata Steel» κατέληξαν χτες σε προκαταρκτική συμφωνία για τη συγχώνευση των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων τους στο χάλυβα μέσω κοινοπραξίας στην οποία θα συμμετέχουν με ποσοστό 50% έκαστη, δημιουργώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία στην Ευρώπη μετά το πολυεθνικό μονοπώλιο της «ArcelorMittal». Η νέα εταιρεία θα ονομαστεί «Thyssenkrupp Tata Steel» και προβλέπει περικοπή έως 4.000 θέσεων εργασίας, ή περίπου 8% του εργατικού δυναμικού.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χτες το τελευταίο νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Λίντσεϊ Γκρέιαμ και Μπιλ Κάσιντι στο Κογκρέσο για τη διάλυση του Obamacare και ζήτησε από τους γερουσιαστές του κόμματος να ψηφίσουν τις «αλλαγές» στην υγειονομική περίθαλψη των Αμερικανών.

ΟΤΤΑΒΑ.-- Ο αριθμός των λαθρομεταναστών, κυρίως από την Αϊτή, που εισέρχονται παράνομα στον Καναδά από τις ΗΠΑ, υπερεξαπλασιάστηκε τον Ιούλη και τον Αύγουστο σε σύγκριση με το μέσο όρο του πρώτου εξαμήνου, ανακοίνωσε χτες η καναδική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Σφοδρές συγκρούσεις σε Ιντλίμπ...
Το ίδιο 24ωρο χθες συνεχίζονται σε διάφορα μέτωπα της Συρίας οι ανακτήσεις εδαφών και οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού. Επίκεντρο των πιο σημαντικών μαχών ήταν χτες η πόλη Ιντλίμπ, την πολιορκία της οποίας από τους τζιχαντοφασιστες του αλητικου «Μετώπου Νούσρα» κατάφεραν να σπάσουν συριακά και ρωσικά στρατεύματα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών Ρώσων φαντάρων. Στη διάρκεια των ίδιων επιχειρήσεων, ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι κατήγγειλε πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προσπάθησαν να εμποδίσουν τη συνέχιση της προέλασης του συριακού στρατού στην ανατολική συριακή επαρχία Ντέιρ Εζόρ.
Τέλος, Κούρδοι και Αραβες των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν πως πλέον ελέγχουν το 90% της πόλης Ράκα στη βόρεια Συρία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Σήμερα οι νέες κινητοποιήσεις ενάντια στις ανατροπές
ΠΑΡΙΣΙ.--
Εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους και περιοχές της Γαλλίας προχωρούν σήμερα σε νέες απεργιακές και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ζητώντας την απόσυρση των αντεργατικών διαταγμάτων με τα οποία η κυβέρνηση Μακρόν - Φιλίπ εντείνει την επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, διευκολύνει τις απολύσεις, υπονομεύει τη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων κ.λπ.
Η αποκάλυψη και απόκρουση της αντεργατικής στρατηγικής κυβέρνησης - ΕΕ προϋποθέτει ολόπλευρη αναμέτρηση με όλα τα ιδεολογήματα που ταυτίζουν τις ανάγκες της εργατικής τάξης με αυτές της «εθνικής οικονομίας», τα οποία αξιοποιούν με όλες τους τις δυνάμεις όχι μόνο η μεγαλοεργοδοσία αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις. Διαφορετικη μονο είναι η στάση της ηγεσίας της CGT, όπου προκήρυξε τη σημερινή απεργία.