Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Παρασκευη 9 Μαρτιου 2018


Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018
Το FARC ματαιώνει την συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές της Κολομβίας

Η έλλειψη εκλογικών εγγυήσεων και η κατάσταση της υγείας του Τιμοσένκο οδήγησαν το νέο πολιτικό κόμμα να ματαιώσει τη συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές.
Η υγεία του ανώτερου ηγέτη του αριστερού κόμματος της Κολομβίας FARC και τώρα, πρώην υποψήφιου προέδρου Τιμοσένκο εξελίσσεται ικανοποιητικά, μετά την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς που υποβλήθηκε το πρωί της 7ης Μαρτίου στην Μποκοτά.
Η Επαναστατική Εναλλακτική Δύναμη της Κολομβίας (FARC) ανακοίνωσε την Πέμπτη την απόφασή της να ματαιώσει την υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 27 Μαΐου.
Το FARC καλεί τους κολομβιάνους ψηφοφόρους σε μαζική συμμετοχή στις (βουλευτικές) εκλογές) της 11ης Μαρτίου , με “τα ψηφοδέλτιά μας με το κόκκινο τριαντάφυλλο για την Γερουσία και το Κογκρέσο”.

Ο Ιβάν Μάρκες, που εκπροσωπεί το εθνικό πολιτικό συμβούλιο του FARC, διάβασε μια δήλωση που απαριθμεί τις πολιτικές απειλές που επηρέασαν την προεδρική εκστρατεία και επίσης ανέφερε το πρόσφατο καρδιακό επεισόδιο του υποψήφιου Ροδρίγκο Λοντόνιο, Τιμοσένκο.
Σύμφωνα με την FARC, αυτές οι συνθήκες "μας οδήγησαν να ματαιώσουμε την προεδρική μας υποψηφιότητα".
Το νέο πολιτικό κόμμα που απαρτίζεται από πρώην αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας - Λαϊκό Στρατό (FARC-EP) επιβεβαίωσε την προθυμία του "να ξεκινήσει διάλογο με όλους τους πολιτικούς τομείς προκειμένου να δημιουργήσει γέφυρες για την προοπτική μιας μεγάλης εθνικής σύγκλισης" .
Ομοίως, κάλεσαν όλους τους κολομβιάνους ψηφοφόρους σε συμμετοχή (στις εκλογές της 11ης Μαρτίου), με “τα ψηφοδέλτιά μας με το κόκκινο τριαντάφυλλο για την Γερουσία και το Κογκρέσο”. Ο κόσμος του FARC θα μετράει στο Κογκρέσο μια ισχυρή (κοινοβουλευτική) ομάδα που θα εργάζεται ακούραστα για το στόχο της δημοκρατικής ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης”.
Όπως ανέφερε ο Μάρκες στη συνέντευξη τύπου, "Είναι απαραίτητο να εδραιώσουμε την ειρηνευτική διαδικασία και την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν στην Αβάνα.Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωρίζουμε ότι πολλά κόμματα δεσμεύονται για τη συμφωνία. Εάν είμαστε ενωμένοι, έχουμε ελπίδα".
Η υγεία του ανώτερου ηγέτη του αριστερού κόμματος της Κολομβίας FARC και τώρα πρώην υποψήφιου προέδρου Τιμοσένκο εξελίσσεται ικανοποιητικά, μετά την επέμβαση ανοιχτής καρδιάς που υποβλήθηκε το πρωί της 7ης Μαρτίου στην Μποκοτά.
Σε βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έστειλε μήνυμα στις γυναίκες της Κολομβίας για την Διεθνή Ημέρα της γυναίκας:
“Καθώς φέτος στις 8 Μάρτη οι γιατροί δεν μου επιτρέπουν να κινούμαι πολύ, αποφάσισα να γράψω ένα βιντεάκι για να επαναλάβω στις γυναίκες ότι έχουν την υποστήριξή μου στον αγώνα τους για ισότητα. Η ειρήνη έχει το πρόσωπο μιας γυναίκας !
Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του, έγραψε το παρακάτω σχόλιο:
“Επιβεβαιώνω την αφοσίωσή μου στην ειρήνη και τη συμφιλίωση, τώρα με μια πιο δυνατή καρδιά. Όλα καλά! Αρχίζουμε ήδη την ανάρρωση. Είμαι πολύ ευγνώμων στο ιατρικό προσωπικό για τη φροντίδα και την προσοχή τους”.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕ Ο ΜΠΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΚΥΠ...
Περιφέρουν μια φωτογραφία στην οποία ο συλληφθείς ναζί δικηγόρος εμφανίζεται δίπλα στον Λαφαζάνη. Λες και ο Λαφαζάνης ή όποιος άλλος άνθρωπος με έντονη δραστηριότητα ή όποιος καθημερινός άνθρωπος με στοιχειώδη κοινωνικότητα ζητάει στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας απ' όποιον τύχει να βρεθεί δίπλα του, ενδεχομένως ν' ανταλλάξουν δυο κουβέντες και να φωτογραφηθούν. Σε μια εποχή που όλοι φωτογραφίζουν και φωτογραφίζονται.
Η αθλιότητα αναδημοσίευσης της σχετικής φωτογραφίας, με σχόλια που φτάνουν μέχρι και στην ταύτιση του Λαφαζάνη με τους ναζί, τρομάζει. Υπάρχουν άνθρωποι ικανοί για τα χειρότερα, προκειμένου να υπερασπιστούν τις εξ αποκαλύψεως αλήθειες τους. Και μιας και στα εθνικά διαφωνούμε με τον Λαφαζάνη, να η δικαίωση: Ο Λαφαζάνης κάνει παρέα με ναζί γιατί έχει εθνικιστικές απόψεις!
Ποιος Μπέρια και ποια χουντική ΚΥΠ; Εδώ μιλάμε για ξεφτέρια! Που τα λένε δημοσίως αυτά και όχι μόνο δεν ντρέπονται, αλλά παίρνουν και λάικ και το απολαμβάνουν!
Μαζί μ' αυτούς και η αληταμπουρία των συριζαίων που νομίζει πως έτσι δικαιώνεται ο δωσίλογος Βίτσας που φωτογραφιζόταν περήφανος με τους ναζί ξέροντας πολύ καλά με ποιους είχε να κάνει. Όπως ήξερε και για τον υμνητή του Ντερτιλή που προωθούσε στο Χαϊδάρι κ.λπ. κ.λπ.
Σαπίλα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τιμούν και οι βουλευτίνες και υπουργίνες του ΣΥΡΙΖΑ τη Μέρα της Γυναίκας. Κι ανοίγοντας κουβεντούλα μεταξύ τους, σκάνε στα γέλια για τα 300 χιλιάδες νέα κορίτσια που έχουν μεταναστεύσει αυτά τα μνημονιακά χρόνια, για το περίπου ένα εκατομμύριο των άνεργων γυναικών, για τις χιλιάδες μητέρες που μεγαλώνουν παιδιά σε σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα,  για τις γιαγιάδες που η σύνταξή τους έγινε βοήθημα ελεημοσύνης, για τις διαδηλώτριες που αντιμετωπίζουν τη βία των ΜΑΤ.
Το διασκεδάζουν σήμερα οι βουλευτίνες και υπουργίνες του ΣΥΡΙΖΑ!...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παλαιστίνιο αγόρι μένει τυφλό στο ένα μάτι, αφού πυροβολήθηκε στο πρόσωπο από ισραηλινό στρατιώτη.
Ο δεκατετράχρονος Mohammed Nubani πυροβολήθηκε με σφαίρα επικαλυμμένη με καουτσούκ σήμερα, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, όπως έγραψε ο ισραηλινός δημοσιογράφος Gideon Levy στη Haaretz.
Ισραηλινοί στρατιώτες εγκλώβισαν γύρω στα δέκα παιδιά σε μια παιδική χαρά, χρησιμοποιώντας αληθινά πυρά, μεταλλικές σφαίρες με επικάλυψη από καουτσούκ και δακρυγόνα. Μια σφαίρα βρήκε τον Mohammed στο πρόσωπο.
Παρά το γεγονός ότι το παιδί έλαβε νοσηλεία στο Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη Ιεροσολύμων, στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, δεν έγινε δυνατό να σωθεί το μάτι του που χτυπήθηκε από τη σφαίρα.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στη Haaretz ότι σήμερα οι Ισραηλινοί στρατιώτες απάντησαν σε μια «δημόσια αναταραχή» και «έλαβαν μέτρα για τη διάσπαση της διαδήλωσης», προσθέτοντας ότι ο στρατός «δεν γνωρίζει για κάποιον τραυματισμένο Παλαιστίνιο».
#PalestinianLivesMatter


3 σχόλια:

e-h είπε...


Upcoming Actions/Events with JVP Boston (3/9 - 4/7)
So much is happening as the momentum for Palestine liberation builds. The Massachusetts Against Hewlett Packard campaign, with support of JVP-Boston, is gearing up to bring a resolution to the Cambridge City council for a hearing and vote which, if passed, would require the city to end all purchasing and procurement from Hewlett Packard companies until these companies terminate their support for oppression of and violence against Palestinians, immigrants in the US, and people who are or have been incarcerated in the US.

On March 18th, we will hold a training in partnership with DSA Boston to prepare Cambridge residents to attend meeting with city councilors to advocate that the councilors vote yes on our resolution to end city purchasing and procurement from HP companies. These meetings will demonstrate community support for our resolution and will play a *critical* part in helping us win a victory for BDS, for immigrants, and for people targeted by the US prison system.

Please come and bring your friends!! Not from Cambridge? Come anyway! We can still use your support in meetings with city councilors.



Προσεχείς ενέργειες / εκδηλώσεις με το JVP Boston (3/9 - 4/7)
Τόσες συμβαίνουν, καθώς αναπτύσσεται η δυναμική για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Η εκστρατεία της Μασαχουσέτης κατά της Hewlett Packard, με την υποστήριξη της JVP-Βοστώνη, ετοιμάζεται να φέρει ένα ψήφισμα στο Συμβούλιο της Πόλης Cambridge για ακρόαση και να ψηφίσουν το οποίο, εάν εγκριθεί, θα απαιτούσε από την πόλη να τελειώσει όλες τις αγορές και προμήθειες από την Hewlett Packard εταιρείες μέχρι οι εταιρείες αυτές να τερματίσουν την υποστήριξή τους για την καταπίεση και τη βία εναντίον των Παλαιστινίων, των μεταναστών στις ΗΠΑ, και τους άνθρωπους που είναι ή έχουν φυλακιστεί στις ΗΠΑ.

Στις 18 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει εκπαίδευση σε συνεργασία με DSA Βοστώνη για να προετοιμάσει τους κατοίκους του Cambridge για να παρακολουθήσουν συνάντηση με συμβούλους της πόλης για να υποστηρίξει ότι οι σύμβουλοι θα υπερψηφίσουν το ψήφισμά μας για να τερματίσετε την αγορά της πόλης και προμήθειες από τις εταιρείες HP. Οι συναντήσεις αυτές θα αποδείξουν την υποστήριξη της κοινότητας για το ψήφισμά μας και θα διαδραματίσουν κρίσιμο * * μέρος για να μας βοηθήσει να κερδίσουμε μια νίκη για BDS, για τους μετανάστες, όσο και για τους ανθρώπους στόχο του σωφρονιστικού συστήματος των ΗΠΑ.

Παρακαλω ελατε και φέρτε τους φίλους σας !! Όχι από το Cambridge; Ελάτε ούτως ή άλλως! Μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε την υποστήριξή σας σε συναντήσεις με δημοτικούς συμβούλους.

e-h είπε...

Our Events:
Ilan Pappe: Zionism and ‘The Biggest prison on Earth’
Saturday, March 10th at 7:00pm - 9:00pm
Friends Meeting at Cambridge
5 Longfellow Park, Cambridge, MA 02138
JVP-Boston Minyan
Saturday, March 17th at 6:00pm - 8:00pm.
Join us for singing, some learning about the themes of Passover, and of course schmoozing and eating before ending Shabbat together with havdalah.
Training to Meet with Cambridge City Councilors to support MAHP
Sunday, March 18th at 12:00pm to 1:30pm
The Democracy Center,
45 Mount Auburn St, Cambridge, MA 02138
The Arc of Water Water Injustice from Palestine to Standing Rock
Thursday, March 22nd at 6:30pm to 8:30pm
Encuentro 5 (9A Hamilton Place - off Tremont St across from Park Street Station)
From Palestine to Detroit-Flint Water Justice
A Photographic Exhibit by Skip Schiel
March 6th thru end of April
Friends Meeting at Cambridge
5 Longfellow Park, Cambridge, MA 02138
Opening reception: Sunday, March 25th at 1:15 pm
Film screening: The Occupation of the American Mind
Monday, March 26th at 6:00pm - 8:30pm
Cambridge Public Library - Main Library
449 Broadway, Cambridge, Massachusetts 02138
________________________________________
Save the Date:
JVP-Boston Monthly Meeting
Tuesday, March 27th at 6:30pm - 9:00pm
Jamaica Plain
________________________________________
Events From our Friends:
Call for workshops: Activist Art Skillshare
March 9th at 12:00am to March 10th at 12:00 am
CARAB (Collective of Anti-Racist Artists in Boston)
Boston Socialist Unity Project Spring 2018 Conference
Saturday, March 17th at 9:00am to 5:00pm
Edgerton Lecture Hall, Room 34-101, EG&G Education Center, Bldg 34
MIT 50 Vassar Street Cambridge, MA 0213
BU SJP Presents: Palestinian Cultural Night
Saturday, March 17th at 6:30pm-10:30pm
Boston University Trustees Ballroom, 1 Silber Way 02215
Tickets $7 for general public
The Future of Palestine & Palestinians
Tuesday, March 20th at 12:30pm to 2:00pm
The CMES Middle East Forum
Rm 102, 38 Kirkland St., Cambridge, MA 02138
Palestine 101: A Conversation with Eve Spangler
Thursday, March 22nd at 7:00pm to 9:00pm
Boston University College of Arts & Sciences
725 Commonwealth Ave, Boston, MA 02215
Incarcerated Children in Palestine: Making the US Connections
Wednesday, March 28th at 5:00 pm to 7:30pm
Ticknor Lounge in Boylston Hall
1279 Massachusetts Ave, Cambridge, MA
Education For Social Change: Teaching the Nakbah
Thursday, March 29th at 6:00pm to 8:00pm
Boston University College of Arts & Sciences
725 Commonwealth Ave, Boston, Massachusetts 02215
The Politics of Palestinian Scholarship in Israel
A conversation with: Areej Sabbagh-Khoury & Nadim Rouhana
Thursday, March 29th at 6:30 pm
Crane Room, Paige Hall, Tufts University
12 Upper Campus Road, Medford, MA 02155
CAIR Ambassadors Training: Responding to Islamophobia
Saturday, April 7th at 2:00pm - 4:00pm
Islamic Society of Boston Cultural Center (ISBCC)
100 Malcolm X Blvd, Roxbury Crossing, Massachusetts 02120


e-h είπε...


Οι εκδηλώσεις μας:
Ilan Pappe: Σιωνισμός και «Η μεγαλύτερη φυλακή στη Γη»
Σάββατο 10 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ.
Συνάντηση φίλων στο Cambridge
5 Longfellow Park, Cambridge, ΜΑ 02138
JVP-Boston Minyan
Σάββατο 17 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.
Ελάτε μαζί μας για να τραγουδήσετε, μερικά μαθαίνοντας για τα θέματα του Πάσχα, και φυσικά να σμιλεύετε και να τρώτε πριν τελειώσετε το Shabbat μαζί με το Havalah.
Εκπαίδευση για να συναντήσετε τους συμβούλους του Cambridge City για να υποστηρίξετε το MAHP
Κυριακή, 18 Μαρτίου, 12:00 - 1:30 μ.μ.
Το Κέντρο Δημοκρατίας,
45 Mount Auburn St, Cambridge, ΜΑ 02138
Η αψίδα του νερού του νερού από την Παλαιστίνη προς τη στάση του βράχου
Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.
Encuentro 5 (9Α Hamilton Place - off Tremont St απέναντι από το σταθμό Park Street)
Από την Παλαιστίνη μέχρι τη δικαιοσύνη Ντιτρόιτ-Φλιντ
Μια φωτογραφική έκθεση του Skip Schiel
Από τις 6 Μαρτίου έως τα τέλη Απριλίου
Συνάντηση φίλων στο Cambridge
5 Longfellow Park, Cambridge, ΜΑ 02138
Άνοιγμα υποδοχής: Κυριακή, 25 Μαρτίου στις 1:15 μ.μ.
Προβολή ταινιών: Η Κατοχή του Αμερικανικού Νου
Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. - 8:30 μ.μ.
Δημόσια Βιβλιοθήκη του Κέμπριτζ - Κεντρική Βιβλιοθήκη
449 Broadway, Cambridge, Μασαχουσέτη 02138
________________________________________
Αποθηκεύσετε την ημερομηνία:
Μηνιαία συνάντηση JVP-Boston
Τρίτη 27 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ. - 9:00 μ.μ.
Jamaica Plain
________________________________________
Εκδηλώσεις από τους φίλους μας:
Καλέστε για εργαστήρια: Activist Art Skillshare
9 Μαρτίου στις 12:00 π.μ. έως 10 Μαρτίου στις 12:00 π.μ.
CARAB (Συλλογικό έργο αντιρατσιστικών καλλιτεχνών στη Βοστώνη)
Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Ενότητας της Βοστώνης, άνοιξη του 2018
Σάββατο 17 Μαρτίου στις 9:00 π.μ. έως 5:00 μ.μ.
Edgerton Lecture Hall, αίθουσα 34-101, Εκπαιδευτικό Κέντρο EG & G, Bldg 34
MIT 50 Vassar Street Cambridge, ΜΑ 0213
Το BU SJP παρουσιάζει: Παλαιστινιακή Πολιτιστική Βραδιά
Σάββατο 17 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ. - 10:30 μ.μ.
Πανεπιστημιακή αίθουσα διδασκαλίας Πανεπιστημίου της Βοστώνης, 1 Silber Way 02215
Εισιτήρια $ 7 για το ευρύ κοινό
Το Μέλλον της Παλαιστίνης και των Παλαιστινίων
Τρίτη, 20 Μαρτίου στις 12:30 μ.μ. έως 2 μ.μ.
Το φόρουμ του CMES στη Μέση Ανατολή
Rm 102, 38, Kirkland St., Cambridge, ΜΑ 02138
Παλαιστίνη 101: Μια συνομιλία με την Eve Spangler
Πέμπτη, 22 Μαρτίου, από τις 7:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ.
Κολλέγιο Τεχνών & Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βοστώνης
725 Commonwealth Ave, Boston, ΜΑ 02215
Τα εγκλωβισμένα παιδιά στην Παλαιστίνη: Κάνοντας τις ΗΠΑ Συνδέσεις
Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 5:00 μ.μ. έως 7:30 μ.μ.
Το Ticknor Lounge στην αίθουσα Boylston
1279 Ave Massachusetts, Cambridge, ΜΑ
Εκπαίδευση για κοινωνική αλλαγή: Διδασκαλία του Nakbah
Πέμπτη, 29 Μαρτίου, από τις 6:00 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ.
Κολλέγιο Τεχνών & Επιστημών του Πανεπιστημίου της Βοστώνης
725 Commonwealth Ave, Βοστώνη, Μασαχουσέτη 02215
Η πολιτική της παλαιστινιακής υποτροφίας στο Ισραήλ
Μια συζήτηση με τους: Areej Sabbagh-Khoury & Nadim Rouhana
Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ.
Crane Room, αίθουσα Paige, πανεπιστήμιο Tufts
12 Upper Campus Road, Medford, ΜΑ 02155
Εκπαίδευση των Πρεσβευτών CAIR: Απάντηση στην ισλαμοφοβία
Σάββατο 7 Απριλίου στις 14:00 - 16:00
Πολιτιστικό Κέντρο της Ισλαμικής Εταιρείας της Βοστώνης (ISBCC)
100 Malcolm X Blvd, Roxbury Crossing, Massachusetts 02120