Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Σαββατο 21 Απριλιου 2018



Στοχεύοντας την παιδική μας ηλικία,
Τι να πω, είναι πραγματικά πολύ γενναίος ηθικός στρατός!!!!, χρειάστηκαν 6 βαριά οπλισμένοι σιωναζιστές Εβραίοι στρατιώτες για την απαγωγή 2 παλαιστινίων παιδιών anas και αμίρ qnaibi (9 και 12 ετών) ενώ έπαιζαν Στη γειτονιά τους στην παλιά πόλη alkhalil City (χεβρώνα) την περασμένη Τετάρτη 18 Απριλίου 2018. Αλλά, αυτά τα μικρά παιδιά δεν αποτελούν εξαίρεση, καθώς κρατούν περίπου 380 παιδιά στις φυλακές τους, 20 Απριλίου 2018.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλή: Χιλιάδες φοιτητές βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενη για την εμπορευματοποίηση στην εκπαίδευση. Αυτό δεν θα βγει στα ΜΜΕ της Χιλής. Η απάντηση της κυβέρνησης ήταν τα χημικά, αντλίες νερού, ξυλοδαρμοί, καταστολή και αυθαίρετες συλλήψεις. Οι μέθοδοι αυτοί επαναλαμβάνονται από τη δικτατορία και αναβιώνουν στη "δημοκρατία της Χιλής". Η στρατιωτικοποιημένη αστυνομία, οι "Carabineros" χτύπησαν κατά βούληση τη διαδήλωση του φοιτητικού κινήματος, το οποίο απαιτεί εκπαίδευση ως κοινωνικό δικαίωμα και όχι ως επιχειρηματική δραστηριότητα στην αγορά.
Σχολιο.-   Στη Χιλή ο Πινοσέτ ζει και βασιλεύει, το μισό υπουργικό συμβούλιο είναι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του και τα κυρίαρχα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, "παλεύουν" ενάντια στις "δικτατορίες" της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Βολιβίας, κ.α



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
Απαγόρευσαν στον Λεονάρντο Μποφ και τον Αδόλφο Πέρες Εσκιβέλ να δουν τον Λούλα

Απαγόρευσαν την προηγούμενη Πέμπτη στον βραζιλιάνο θεολόγο - εμβληματική μορφή της Θεολογίας της Απελευθέρωσης - Λεονάρντο Μποφ, και στον αργεντίνο ακτιβιστή - βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης - Αδόλφο Πέρες Εσκιβέλ, την είσοδο στην έδρα της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Κουριτίμπα όπου κρατείται ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα από τις 7 Απριλίου.
O Μποφ, 79 ετών, εμφανώς συγκινημένος, δήλωσε αγανακτισμένος που παραβιάζεται ένα συνταγματικό δικαίωμα και εγκαταστάθηκε έξω από την αστυνομική διεύθυνση αναμένοντας να του επιτρέψουν την είσοδο.

Ο Εσκιβέλ, 87, έκανε δύο αιτήματα, το πρώτο ως φίλος και πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης SERPAJ (Υπηρεσία για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη) και το δεύτερο για να επιθεωρήσει της συνθήκες κράτησης του Λούλα. Δεν έλαβε απάντηση σε κανένα από τα δύο. Δήλωσε ότι η Βραζιλία βιώνει ένα πραξικόπημα κατά της Ντίλμα Ρούσεφ και πρέπει να σκεδτούμε τι είδους δημοκρατία έχει όχι μόνο η Βραζιλία αλλά όλη η Λατινική Αμερική. Επίσης έκανε κάλεσμα για διεθνή καμπάνια απελευθέρωσης του Λούλα και τον πρότεινε για το επόμενο Νόμπελ Ειρήνης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018
Στοιχεία για μείωση της εγκληματικότητας στη Βενεζουέλα

Ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων, Δικαιοσύνης και Ειρήνης της Βενεζουέλας, Νέστορ Ρεβέρολ, ανακοίνωσε ότι τα σώματα ασφαλείας της Βενεζουέλας κατέσχεσαν 11,6 τόνους ναρκωτικών μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
Σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter, ο Ρεβέρολ πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Εθνική Μπολιβαριανή Ένοπλη Δύναμη (FANB) είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη 2.118 ατόμων για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών.

Πρόσθεσε ότι επίσης καταστράφηκαν 12 εργαστήρια και κατασχέθηκαν 4 αεροσκάφη που χρησιμοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών, στα πλαίσια της αντιπαράθεσης της κυβέρνησης της Βενεζουέλας με αυτό το κακό, το οποίο σύμφωνα με τις αρχές του Καράκας, προέρχεται από την Κολομβία.
Στη μάχη κατά της εγκληματικότητας, ο αξιωματούχος εξήγησε ότι οι αρχές κατέστρεψαν 4.474 πυροβόλα όπλα και άλλα 3.476 θα έχουν την ίδια τύχη.
Σχετικά με τους δείκτες απαγωγών, υπογράμμισε ότι η συχνότητα αυτού του αδικήματος μειώθηκε κατά περισσότερο από 50%, ενώ οι ανθρωποκτονίες μειώθηκαν κατά 26,5% σε εθνικό επίπεδο.
Ο Ρεβέρολ ξεχώρισε την σημασία των προληπτικών μέτρων στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού, της δικαιοσύνης, του πολιτισμού μεταξύ άλλων, για να αποφευχθεί η εξάπλωση αυτού του εγκλήματος στη χώρα.
Επίσης τόνισε τη διάθεση των αρχών να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να εγγυηθούν την γαλήνη και ειρήνη του πληθυσμού.
Πριν την ανοδο του Τσαβες στην εξουσια, η Βενεζουελα  ειχε  τη μεγαλυτερη εγκληματικοτητα στη λατινικη Αμερικη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ματωμενη παρασκευη και σημερα στον φραχτη της Γαζας
ενα παιδι 15 χρονων ο Mohammed Ibrahim Ayoub , o Sa'd Abu Taha, 32 χρονων,ο Ahmad Rashad Al Athamnah,24 χρονων ,και ο Ahmad Nabil Abu Akel, 25 χρονων ...και οι 4 νεκροι
και πανω απο 650 τραυματιες ...ολοι απο ελευθερους σκοπευτες του ισραηλινου στρατου
ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



`Eτσι ένεκα της ημέρας (21η Απριλίου) αφιέρωση στην προεδράρα που καταδίκασε τον Ζαριανόπουλο να δώσει και αποζημίωση στους μύκητες της ιστορίας, στην ωχρά σπειροχαίτη των αιώνων
καταδικαστηκε ευρωβουλευτης του ΚΚΕ γιατι ειπε τα ναζιδια της ΧΑ ναζιστες !! εδω βλεπουμε καποιους απο αυτους με μια σημαια που εχει για σημα ενα αρχαιοελληνικο «ανεμιστηρακι»
Μιλάμε πλέον για σχεδόν σουρεαλιστικό κατήφορο της ελληνικής δικαιοσύνης! Είπε τους ναζιστές φασίστες και τον τιμώρησαν! "Μνήσθητί μου κύριε!"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδω οι Αγγλια προσπαθει να σωσει τους Ινδους απο τον εαυτο τους ..
δυσκολη δουλεια να εκπολιτισει καποιος τους πρωτογονους ιθαγενεις που δεν περασαν διαφωτισμο και δυτικο πολιτισμο
*φωτο/οι Ινδοι (το 1905) που ειχαν την κακη ιδεα να αντισταθουν στην αποικιοκρατια δεθηκαν στα κανονια και διαμελιστηκαν με οβιδες..
παλια η παραδοση της Δυσης ..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχει μακρά ιστορική παράδοση καταστροφής συμβόλων και έργων τέχνης σ' αυτόν τον τόπο. Δεν είναι μόνο το άγαλμα του Τρούμαν που υποφέρει κάθε τόσο από επιθέσεις του ακαλλιέργητου όχλου.
Να, για παράδειγμα, με το που έπεσε το καθεστώς της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου 1967, καταστράφηκαν χιλιάδες έργα, όπως ο ωραίος αυτός πίνακας σε μεταλλική επιφάνεια, που τον καψανε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά τη χουντική επταετία φτάσαμε και στο αποκορύφωμα της μετανάστευσης. Από το 1967 έως και το 1973 μετανάστευσαν περίπου 750.000 Έλληνες και Ελληνίδες, έναντι 550.000 της επταετίας 1960-66. Κύρια αιτία, πλέον, της μετανάστευσης δεν ήταν τόσο η ανεργία (καθώς ήδη άρχισαν να αποδίδουν οι καπιταλιστικές επενδύσεις της μεταπολεμικής περιόδου, ενώ η ίδια η μετανάστευση των προηγούμενων χρόνων άφηνε κενές θέσεις εργασίας), αλλά το εξαιρετικά χαμηλό εργατικό εισόδημα, σε μια χώρα στην οποία είχε απαγορευτεί κάθε διεκδικητική συνδικαλιστική δραστηριότητα.
Η χουντική επταετία ήταν συνάμα και η περίοδος των μεγαλύτερων παροχών προς το κεφάλαιο, μ' ένα μεγάλο μέρος του κρατικού χρήματος να πηγαίνει στα διαβόητα "θαλασσοδάνεια". Ήταν η εποχή της μεγάλης δόξας του Τομ Πάππας και του Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος είχε παραχωρήσει και βίλα στο Λαγονήσι, όπου έμενε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η "ΑΥΓΗ"
Με κίνδυνο να χαλάσω σενάρια και υποθέσεις που όμως αδικούν την ιστορία, ας επαναλάβω αυτό που έχω γράψει κι άλλες φορές, ως προς το κατά πόσο η Αριστερά ήταν προετοιμασμένη, ώστε να αντιδράσει στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Συνήθως, με αφορμή το άρθρο του Άγγελου Διαμαντόπουλου στην "Αυγή" που εξηγούσε γιατί... δεν πρόκειται να γίνει δικτατορία, υπάρχει η εντύπωση πως μόνο η ΕΔΑ και το παράνομο ΚΚΕ (το Π.Γ. έξω και το Γραφείο Εσωτερικού εδώ) πιάστηκαν στον ύπνο.
Η αλήθεια είναι πως για κίνδυνο δικτατορίας και για ύπαρξη χούντας στον στρατό η Αριστερά, αλλά και σημαντικά τμήματα του Κέντρου, μιλούσαν ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '60 και κυρίως μετά το βασιλικό πραξικόπημα του Ιουλίου 1965. Εντούτοις, θεωρούσαν πως μια απόπειρα πραξικοπήματος θα σκόνταφτε πάνω στην αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση και κατά συνέπεια δεν θα αποτολμούνταν.
Έτσι, η ΕΔΑ, ενόψει των εκλογών του Μαΐου τις οποίες ματαίωσε το πραξικόπημα, υποστήριζε πως οι συζητήσεις για επικείμενη δικτατορία είναι προβοκατόρικες και αποβλέπουν στο να τρομοκρατήσουν ένα μέρος των ψηφοφόρων της Αριστεράς, για να μειωθεί η εκλογική της δύναμη.
Ήταν τότε (19 Απριλίου 1967) που ο Ανδρέας Παπανδρέου δήλωνε ότι καμιά δύναμη δεν θα έμπαινε φραγμός στην εκλογική νίκη της Δημοκρατίας και ότι η νέα κυβέρνηση θα ορκιζόταν ενώπιον του λαού στην πλατεία Συντάγματος. Το επόμενο βράδυ θα πιαστεί κι αυτός με τις πιτζάμες.
Δυστυχώς, ούτε οι κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς είχαν συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο, παρά τις καταγγελίες που έκαναν κι αυτές για τη στρατιωτική χούντα. Η μ-λ κίνηση της "Αναγέννησης" ετοιμαζόταν για εκλογική κάθοδο με το σχήμα Συνεπής Πολιτική Αριστερή Κίνηση (ΣΠΑΚ) και το τελευταίο φύλλο του "Λαϊκού Δρόμου", μια βδομάδα πριν το πραξικόπημα, καλούσε για στράτευση στην εκλογική μάχη.
Ανάλογη στάση κράτησαν και οι τροτσκιστικές οργανώσεις, που καλούσαν σε κριτική υπερψήφιση της ΕΔΑ. Στις εκλογές αναφέρονταν τα τελευταία τεύχη του "Μαρξιστικού Δελτίου", του "Διεθνιστή" και της "Εργατικής Δημοκρατίας".
Σχολιο.-  Θυμάμαι μια ιστορία που μου είπε ο Τάκης ο Μπενάς και τη μεταφέρω. Το βράδυ τις 20 προς 21 του Απρίλη στα γραφεία της Νεολαίας Λαμπράκη, έκανε εισήγηση ο ίδιος με θέμα " γιατί δεν πρόκειται να γίνει δικτατορία". Η συζήτηση πήγε μεχρι αργά. Σε κάποια στιγμη αρχισαν να παιρνάν τανκξ από κάτω. Αφήνωντας Την κουβέντα λοιπόν πήραν οτι μπορούσαν από αρχεία κλπ και έφυγαν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΠΟΧΑ ΦΑΣΙΣΤΙΛΑΣ
Παραμονή της επετείου του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 1967 και το Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποχρεώνοντάς τον να αποζημιώσει φασίστες, νυν και πρώην βουλευτές της ναζιστικής συμμορίας.
Οι ναζί ενοχλήθηκαν όταν, ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2012, είχε πει ότι "οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι πολιτικοί απόγονοι των ντόπιων συνεργατών του, βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε παρελάσεις και εκδηλώσεις που τιμούν την αντίσταση του λαού μας κατά των φασιστών - ναζιστών".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε έκθεσή του, την οποία και επισυνάπτω, ο Διεθνής Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) γράφει: "Σύμφωνα με την παράγραφο 11 της απόφασης EC-83/DEC.5 του Συμβουλίου, ο δεύτερος γύρος επιθεωρήσεων στις εγκαταστάσεις της Barzah και Jamrayah της SSRC ολοκληρώθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2017 (...)
Η ανάλυση των δειγμάτων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων δεν έδειξε την παρουσία χημικών ουσιών στα δείγματα και η ομάδα επιθεώρησης δεν διαπίστωσε δραστηριότητες που δεν συνάδουν με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Σύμβαση κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου επιθεωρήσεων στις εγκαταστάσεις Barzah και Jamrayah".
Παρά την διαβεβαίωση της ΟΑΧΟ πως στο Barzah ΔΕΝ παρασκευάζονται χημικά όπλα (και μάλιστα μετά από "δεύτερο γύρο επιθεωρήσεων"), στις 14 Απρίλη η αμερικανογαλλοβρετανική συμμαχία χτύπησε με Τομαχωκ τις εν λόγω εγκαταστάσεις με την αιτιολογία πως κατασκευάζουν χημικά όπλα( !)
Σχολιο.-  'Ο διάσημος Αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος Σέιμουρ Χερς (βραβευμένος με Πούλιτζερ) με άρθρο που έγραψε τον Δεκέμβριο του 2013 (Τίτλος άρθρου: «Τίνος Σαρίν;») παρουσιασε αποδεικτικά στοιχεία ότι η επίθεση στην Ανατολική Γούτα ήταν προβοκάτσια των Ισλαμιστών ανταρτών προκειμένου να προκαλέσουν την επέμβαση των ΗΠΑ στο Συριακό εμφύλιο και να ανατρέψουν τον Άσαντ.
Ανέφερε μάλιστα ότι το Σαρίν το προμηθεύτηκαν οι Ισλαμιστές αντάρτες από τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες''



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



χαχαχαχαχαχα! στελνει η Κουβα εμβολια,φαρμακα,γιατρους κτλ και εχουμε κατι τυπους/ισες που κραυγαζουν οτι οριστε βοηθουνε τον στυγερο δικτατορα Ασαντ οι Κουβανοι
βρε τους παραξενους (και υποπτους)Κουβανους,αντι να βοηθησουνε με βομβες και τομαχωκ και τζιχαντιστες οπως κανει ο φυσιολογικος κοσμος,αυτοι στελνουν γιατρους και φαρμακα ...
δεν φτανει που ειναι εκει οι αιμοβοροι Ρωσοι,τωρα πηγανε οι Κουβανοι ...με φαρμακα (!!??)...umbelievable πω πω τι αλλο θα δουμε
σχολιο.- Πιο νατοικοί ή πιο ηλίθιοι;
Σχολιο.- Έξω όλοι από τη Συρία
Και οι Συριοι οι ίδιοι.
Δεν μπορώ λέμε κλαίω



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*#Γαζα αυτες οι σφαιρες τυπου ντουμ ντουμ ειναι απαγορευμενες διεθνως..αυτες οι ισραηλινες σφαιρες σφηνωνονται στο σωμα και εκρήγνυνται με αποτελεσμα να δημιουργουν κυριολεκτικα τρυπες
34 οι νεκροι διαδηλωτες μεχρι στιγμης και πανω 2000 τραυματιες ,απο αυτους σχεδον 1000 ακρωτηριαστηκαν



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



επικερδες το να σωζεις λαους με βομβες
Η Μ.Βρετανια ειναι τωρα ο 2ος μεγαλυτερος ντηλερ οπλων του πλανητη

*Κι ο Γαλλος τραπεζιτης πουλησε οπλα στην Σαουδικη Αραβια φετος και υποσχεθηκε οτι το καλοκαιρι θα εστελνε ''ανθρωπιστικη βοηθεια''στην Υεμενη (για οσους/ες Υεμενιτες επιβιωσουν απο τις βομβες που πουλαει)
*ΠΕΡΣΙΝΟ ΑΡΘΡΟ 10.07.2017
Λονδίνο: Νόμιμη η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός χαιρέτισε την απόφαση του Δικαστηρίου του Λονδίνου.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, χαιρέτισε την απόφαση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα δικαστήριο του Λονδίνου, με την οποία απορρίφθηκε μια προσπάθεια να εμποδιστεί η πώληση όπλων αξίας δισεκατομμυρίων λιρών στη Σαουδική Αραβία τονίζοντας πως είναι απολύτως νόμιμη, μετά την πρωτοβουλία ακτιβιστών, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι τα όπλα αυτά χρησιμοποιούνται κατά τρόπο που παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο.
Η Εκστρατεία Εναντίον του Εμπορίου Όπλων (ΕΕΕΟ) προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να ανακληθεί η άδεια για τις εξαγωγές βρετανικής κατασκευής βομβών, πολεμικών αεροσκαφών και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία, τονίζοντας πως αυτά τα όπλα χρησιμοποιούνται στην εκστρατεία στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι, που το Ριάντ θεωρεί πως πρόσκεινται στο Ιράν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
*O Αhmad Nabil Abu Aqel, 25 χρονών, είχε τραυματιστεί τις προηγούμενες μέρες και σήμερα τον σκοτώσανε. Ήτανε με πατερίτσες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χούντα, δια των συνταγματαρχών.
Χούντα, δια των τραπεζών.
Βουλή χωρίς εξουσία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριάκος #Μητσοτάκης: “Δεν έχω ζήσει με 800€ το μήνα και εύχομαι να μην χρειαστεί”
Ο λαός που ζητάει την ψήφο του, ζει με κάτω από 800€.
Πως ένας άνθρωπος που δεν ξέρει πως είναι να ζεις με 800€ την οικογένεια σου, με δικές σου υπογραφές ζητά να κυβερνήσει
Έχει ψηφίσει όμως μνημόνιο για μείωση μισθών και συντάξεων.
Η υποκρισία στο μεγαλείο της.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νικηφόρος Μανδηλαράς: Πώς δολοφονήθηκε ο δικηγόρος αγωνιστής της Δημοκρατίας
Ο απόρρητος φάκελος της Ασφάλειας –50 χρόνια μετά, οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του παραμένουν αδιευκρίνιστες
«Αναφέρω ότι σήμερον ώραν 06.00 παρά την θαλασσίαν περιοχήν Αγ. Γεωργίου Γενναδίου ανευρέθη πτώμα ευσώμου ανδρός ηλικίας 35-40 ετών. Φέρει συμπτώματα πνιγμού και μώλωπας προερχομένους εκ προσκρούσεώς του επί βράχων. Χαρακτηριστικά: καστανόμαυρη ίσια κόμη, φέρη μαύρη περισκελίδα και υποκάμισον ελαφρώς σιέλ, άνευ υποδημάτων. Μάλλον πρόκειται περί καταζητουμένου δικηγόρου Μανδηλαρά Νικηφόρου». Αυτά ανέφερε το «σήμα» που εστάλη στις 22 Μαΐου 1967 από τη Διεύθυνση Χωροφυλακής Ρόδου προς το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, το Γενικό Αρχηγείο Χωροφυλακής και τη Γενική Διεύθυνση Εθνικής Ασφαλείας και το οποίο περιέχεται μαζί με πλήθος εγγράφων για τη δράση του μαχητικού δικηγόρου και αγωνιστή της Δημοκρατίας Νικηφόρου Μανδηλαρά στον φάκελο που διατηρούσαν οι αρχές Ασφαλείας και φέρνει στο φως της δημοσιότητας «Το Βήμα». Εναν μήνα μετά το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, ο Νικηφόρος Μανδηλαράς εντοπιζόταν νεκρός από τους ψαράδες στην παραλία Γεννάδι στη νοτιοδυτική πλευρά της Ρόδου σε αρκετή απόσταση από το κύμα.

Σκηνοθετημένος πνιγμός

Το καθεστώς απέδωσε τον θάνατό του σε πνιγμό, επιστρατεύοντας μάλιστα έναν ιατροδικαστή με «ειδική» εμπειρία: τον Δημήτριο Καψάσκη, ο οποίος είχε γνωματεύσει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις συμβαδίζοντας συμπτωματικώς πάντα με την εκδοχή των Αρχών, όπως στην περίεργη υπόθεση του θανάτου του στρατηγού του ΕΛΑΣ Στέφανου Σαράφη, ο οποίος παρασύρθηκε τον Μάιο του 1957 από αυτοκίνητο της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής που οδηγούσε ο υποσμηνίας Μάριο Μουζάλι, αλλά και στην κραυγαλέα υπόθεση της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη από τους παρακρατικούς Γκοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1963, τον θάνατο του οποίου είχε αποδώσει αρχικά σε τροχαίο και όχι στο μοιραίο χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι με λοστό.
Παρά τις προσπάθειες της χούντας να σκηνοθετήσει τον πνιγμό του Μανδηλαρά, τα χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και η οπή στο αριστερό στήθος - το πιθανότερο από σφαίρα - συνηγορούσαν υπέρ της στυγερής δολοφονίας του. Ο Μανδηλαράς ήταν ανυπότακτος και «στιγματισμένος» από καιρό, ειδικά λόγω της ανάμειξής του ως συνηγόρου υπεράσπισης των δημοκρατικών αξιωματικών στις δίκες του 1966-67 για την υπόθεση «ΑΣΠΙΔΑ» που ως βασικό στόχο είχε την ηγεσία της Ενώσεως Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου μέσω της εμπλοκής του ονόματος του νεαρού τότε αλλά δυναμικά ανερχόμενου Ανδρέα Παπανδρέου. Πενήντα χρόνια μετά, οι λεπτομερείς συνθήκες του θανάτου του Μανδηλαρά παραμένουν αδιευκρίνιστες και η πολύκροτη υπόθεσή του βρίσκεται αραχνιασμένη στο αρχείο παρά τις προσπάθειες που έγιναν μεταπολιτευτικά για αναψηλάφησή της.

«Εμφορούμενος υπό κομμουνιστικών φρονημάτων»

Ο Νικηφόρος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1928 στην Κόρωνο Νάξου και από τα νεανικά του χρόνια επέδειξε αγωνιστική στάση. Στην Κατοχή ανήκε στην ΕΠΟΝ ενώ ως μαθητής στο γυμνάσιο Σύρου «ετύγχανε πλήρως κατηρτισμένος εις την κομμουνιστικήν ιδεολογίαν» και «ενήργει προπαγάνδα και προσυλητισμόν των νέων εις τον κομμουνισμόν», όπως αναφέρεται στα «Δελτία δράσης» και στα απόρρητα σημειώματα της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γενικής Ασφάλειας που υπάρχουν στον φάκελό του. Ο Μανδηλαράς λόγω της μεγάλης δραστηριότητας και της μαχητικότητάς του ήταν σταθερά στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας. Μάλιστα όπως προκύπτει από τα ενημερωτικά σημειώματα που έφθαναν στην Υπηρεσία Πληροφοριών την περίοδο 1966-67, υπήρχε συγκεκριμένος αστυφύλακας ο οποίος τον παρακολουθούσε στις συγκεντρώσεις που ελάμβανε μέρος, στις συναντήσεις που έκανε κ.λπ.
Το 1949 είχε συντάξει υπόμνημα προς τον Βασιλιά, τον ΟΗΕ κ.λπ. «διά την αποφυλάκισιν του κομμουνιστού Γλέζου Εμμανουήλ, όστις είχε τότε καταδικασθή εις την εσχάτην των ποινών».
Τελείωσε τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1954 και ως δικηγόρος διακρίθηκε πολύ σύντομα για τη μαχητική του δράση στην υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνταγματικών ελευθεριών. Ηταν δυναμικός, αφοσιωμένος και ακούραστος, πληθωρική προσωπικότητα με μεγάλες κοινωνικές ευαισθησίες και πνευματώδης. Στις μεγάλες δίκες του 1960 ήταν δικηγόρος υπεράσπισης των υπόδικων κομμουνιστών μεταξύ των οποίων και ο Χαρίλαος Φλωράκης ενώ το 1961 ήταν υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με τον συνασπισμό κομμάτων - μεταξύ των οποίων και η ΕΔΑ - του ΠΑΜΕ (Πανδημοκρατικό Αγροτικό Μέτωπο Ελλάδος). Ο Μανδηλαράς ήταν κοντά στην Ενωση Κέντρου, χωρίς ωστόσο να είναι υποψήφιός της στις εκλογές του 1963 και του 1964 ενώ παίρνει δραστήριο μέρος στις μεγάλες κινητοποιήσεις των Ιουλιανών του 1965, υπερασπιζόμενος παράλληλα όσους διώκονταν για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση ανά την Ελλάδα και εκφωνώντας πύρινους λόγους κατά του Παλατιού και των Αποστατών.
Τον Μάρτιο του 1966 ήταν συνήγορος υπεράσπισης στη δίκη της ηγεσίας της Εθνικής Φοιτητικής Ενωσης Ελλάδας (Περ. Πάγκαλος, Ι. Μάνος, Μ. Τσαγγαράκης, Δ. Μπέσσας, Μ. Παπούλιας) και μέχρι την εκδήλωση του πραξικοπήματος θα κυριαρχήσει στους αγώνες για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, ενώ θα διακριθεί στη μεγάλη δίκη του «ΑΣΠΙΔΑ» κεραυνοβολώντας τους στρατοδίκες και τους στρατιωτικούς μάρτυρες κατηγορίας, κάποιοι εκ των οποίων λίγο καιρό αργότερα θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πραξικόπημα.
Ο Μανδηλαράς θα δεχθεί απειλές ενώ εξοργίζει τους στρατοδίκες εμφανίζοντας στο δικαστήριο ψυχιατρική γνωμάτευση σύμφωνα με την οποία ο μετέπειτα πραξικοπηματίας Γεώργιος Παπαδόπουλος πάσχει από σχιζοφρένεια. Ο ψυχίατρος που εξέδωσε τη γνωμάτευση θα βρεθεί την 21η Απριλίου 1967 κρεμασμένος στην κλινική του. Ο Μανδηλαράς θα ήταν υποψήφιος με την Ενωση Κέντρου στις Κυκλάδες στις εκλογές που είχαν προγραμματισθεί για τον Μάιο του 1967, όμως τον πρόλαβαν οι συνταγματάρχες. Από τις τελευταίες του εμφανίσεις ήταν η συμμετοχή του στη συγκέντρωση της Ενωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων Ελλάδος στο «Ακροπόλ», στην οποία πρωτοστατούσε. Σε μια συγκέντρωση η οποία, αν και είχε απαγορευθεί από την Αστυνομία, έγινε με τον μαχητικό δικηγόρο να καταγγέλλει το παρακράτος και τους σκοτεινούς μηχανισμούς του, οι οποίοι όμως είχαν ήδη προγράψει τον Νικηφόρο Μανδηλαρά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίγους μήνες μετά από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Περικλής Κοροβέσης, έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας.
Αμέσως τον οδήγησαν στην διαβόητη οδό Μπουμπουλίνας, όπου σε πρώτη φάση ξυλοκοπήθηκε άγρια για να ομολογήσει. Όταν οι βασανιστές είδαν ότι δεν «έδινε» ονόματα αντιστασιακών με τους οποίους συνεργαζόταν, τον ανέβασαν στο πλυσταριό που βρισκόταν στην ταράτσα του κτηρίου. Το πρώτο μαρτύριο που του έκαναν ήταν αυτό της φάλαγγας. Ο Κοροβέσης δεν λύγισε και σύντομα οδηγήθηκε από την οδό Μπουμπουλίνας στο 401, όπου οι βασανιστές του έκαναν ηλεκτροσόκ. Δείτε τη συγκλονιστική μαρτυρία του στη Μηχανή του Χρόνου και τις καταγγελίες που έκανε μαζί με άλλους βασανισθέντες, ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διαβαστε το βιβλιαρακι του "Οι Ανθρωποφυλακες". Οι αποκαλύψεις του για τα βασανιστήρια είχαν ως αποτέλεσμα να υποστεί καίριο πλήγμα το καθεστώς της χούντας καθώς αποπέμφθηκε ταπεινωτικά από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
https://www.youtube.com/watch?v=sGuB202jfaI&app=desktop



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χούντα ξεφτίλισε τον πατριωτισμό με την προδοσία στην Κύπρο.
Η Χούντα τραυμάτισε σοβαρά την σχέση των Ελλήνων με την Ορθοδοξία καθώς βασάνισε χιλιάδες αθώους χωρίς δίκη υπό το βλέμμα παπάδων.
Η Χούντα διέσυρε την Ελληνική Παράδοση και Ιστορία με τις κιτς εορτές,τελετές, εμβατήρια.
Η Χούντα διέσυρε την κοινωνική συνοχή με τους ρουφιάνους σε κάθε γωνία.
Η Χούντα υπήρξε το πιο Φιλοτουρκικό καθεστώς στην Ελλάδα.
Η Χούντα τίμησε με αγάλματα προδότες της Κατοχής που φόρεσαν Γερμανική στολή και εκτελούσαν Έλληνες πατριώτες
Η Χούντα δεν πίστευε στον Χριστό αλλά στον Τεκτονισμό.
Όσα έκανε η Χούντα ήταν η αιτία να εκπέσει κάθε ήθος και εγκράτεια μετά την πτώση της.
Η Χούντα ήταν η αιτία διαχρονικά σύμβολα του Ελληνισμού σήμερα να λοιδορούνται.
Η Εκκλησία της Ελλάδος ακόμα δεν είπε ένα συγγνώμη για την στάση της τότε, το περιμένουμε.
Όλοι εμείς που πιστεύουμε στην Δημοκρατία, στην Πατρίδα, την Ορθοδοξία, την Παράδοση, την συνέχεια του Έθνους, στο Έθνος Κράτος, οφείλουμε να είμαστε αταλάντευτα και ορμητικά απέναντι σε κάθε νοσταλγό αυτής της μαύρης περιόδου της χώρας.
Απέναντι στον ναζισμό, τον Κεμαλισμό,τον Ισλαμοφασισμό και κάθε είδους ρατσισμό και ολοκληρωτισμό.
Η Δημοκρατία είναι ένα διαρκές ζητούμενο και σήμερα δεν είναι αυτονόητη.
Έχει τραυματιστεί πολύ βαριά.
Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για να σταθεί ξανά όρθια γνωρίζοντας ότι δεν είναι ούτε θα είναι ποτέ το τέλειο σύστημα αλλά θα είναι πάντα το καλύτερο από ότι άλλο κυκλοφορεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



o μαλάκας της ημέρας, το αναρχίδι από την κέρκυρα που ξερνά μονίμως αντικομμουνισμό, γουστάρει δολοφονίες παλαιστινίων από τον σιωνιστικό στρατό και ''επαναστάσεις'' επιχορηγούμενες από τη CIA και τη Μοσάντ
Nikos Kanenas
18 hrs
η Κούβα που θυμήθηκε ότι γίνεται πόλεμος στη Συρία τους γιατρούς θα τους στείλει και στη Ροτζάβα ή μόνο εκεί που κυβερνά ο Άσαντ με τον Πούτιν.....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με κύριο θέμα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς η επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν στις 3 Απριλίου
 Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, 08:10
Το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης έθεσαν επί τάπητος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίν Ερντογάν με τον Ρώσο ομολογό του Βλάντιμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στις 3 Απριλίου.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι δεν απελευθερώνονται οι δύο Έλληνες καθώς στην Αθήνα βρίσκονται οι οκτώ Τούρκοι πραξικοπηματίες.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στη Μόσχα, πηγή του Κρεμλίνου ανέφερε ότι «η συζήτηση έγινε στις 3 Απριλίου. Ουσιαστικά αν ισχύουν όσα ισχυρίζεται η ρωσική πηγή τότε το επιχείρημα του προέδρου της Τουρκίας ακυρώνει την επίσημη θέση της Άγκυρας η οποία λέει ότι «δεν σχετίζονται η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




O αριθμός των ασθενών που διακομίστηκε στις τρεις κλινικές των Γιατρών χωρίς σύνορα στη Γάζα, τις τελευταίες βδομάδες είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό που διακομίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια του 2014, όταν το Ισραήλ επιτέθηκε στη Λωρίδα της Γάζας με την "Επιχείρηση Προστατευτική Αιχμή".
Το ιατρικό προσωπικό των Γιατρών χωρίς σύνορα, αναφέρει ότι οι τραυματισμοί των ασθενών που έρχονται είναι ασυνήθιστα περίπλοκοι για να τους αντιμετωπίσουν. Τέτοιοι σοβαροί τραυματισμοί θα αφήσουν πολλούς από αυτούς τους ασθενείς με μακρόχρονες σωματικές αναπηρίες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοιμόμασταν με ανοιχτά πορτοπαράθυρα στη χουντα ...για να το σκάμε εύκολα όταν έκανε ντου η αστυνομία!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Παλαιστίνιος ποδηλάτης Alaa Al-Daly, 21 χρονών, στέκεται δίπλα στο ποδήλατό του κρατώντας τα βραβεία που κέρδισε σε αγώνες - στο σπίτι του στη Ράφα στη Νότια Λωρίδα της Γάζας 19 Απριλίου 2018. Το όνειρό του να αγωνιστεί για την Παλαιστίνη στους Ασιατικούς Αγώνες χάθηκε, όταν το δεξί πόδι του αθλητή ακρωτηριάστηκε μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες στις πρόσφατες διαδηλώσεις στη Γάζα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μαδαγασκάρη: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες σε ακροδεξια νεοφιλελε «διαδήλωση» κατά του νέου εκλογικού νόμου
 Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, 17:15
Ένα άτομο σκοτώθηκε σήμερα όταν η αστυνομία της Μαδαγασκάρης έκανε χρήση δακρυγόνων κατά ακροδεξιων «διαδηλωτών» της νεοφιλελε  αντιπολίτευσης που διαμαρτύρονταν ενάντια στον νέο εκλογικό νόμο, ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, είναι σχεδιασμένος για να αποκλείσει τον υποψήφιό τους από τις προεδρικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν φέτος.
Η Ολιβάτ Ρακότο, διευθύντρια του νοσοκομείου Joseph Ravoahangy Andrianavalona στην πρωτεύουσα Ανταναναρίβο, δήλωσε ότι δέχθηκαν 17 τραυματισμένους από τις 12.00 έως τις 15.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος).
«Ένα άτομο ήρθε αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για αυτόν όταν έφθασε», δήλωσε η Ρακότο, αναφερόμενη στον έναν νεκρό, που συμπεριλαμβανόταν στους 17 που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Υποστηρικτές του νεοφιλελε βιομηχανου Μαρκ Ραβαλομανάνα, πρώην ηγέτη της νησιωτικής φτωχης χώρας, που ο βιομηχανος ειχε οδηγησει στην απολυτη εξαθλιωση το λαο της από το 2002 μεχρι το 2009, υποστηρίζουν ότι ο νέος εκλογικός νόμος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο προκειμένου να τον αποτρέψει να λάβει μέρος στις εκλογές.
Πεντακοσιοι ακροδεξιοι νεοφιλελε «διαδηλωτές» συγκεντρώθηκαν νωρίς σήμερα στο κέντρο της πρωτεύουσας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντία στους νόμους που τέθηκαν σε ισχύ από το κοινοβούλιο νωρίτερα αυτό το μήνα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεξικό: Δικαστής απαγόρευσε στη Mattel Inc την «εμπορική διαχείριση» της εικόνας της Φρίντα Κάλο
 Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, 09:24
Δικαστής στο Μεξικό απαγόρευσε σε εταιρεία που συνεργάζεται με τον αμερικανικό κολοσσό κατασκευής παιχνιδιών Mattel Inc την εμπορική διαχείριση της εικόνας της καλλιτέχνιδος Φρίντα Κάλο, υποστηρίζει η οικογένειά της, καθώς επιδιώκει να σταματήσει τις πωλήσεις της κούκλας Barbie που είναι εμπνευσμένη από τη διάσημη Μεξικανή.
Η Ματέλ που κατασκευάζει παιχνίδια όπως τα αυτοκινητάκια της Hot Wheels και τις κούκλες Barbie, λανσάρισε τον Μάρτιο σειρά με κούκλες εμπνευσμένες από σημαντικές γυναίκες όπως ήταν η Φρίντα Κάλο.
Η εταιρεία είχε δηλώσει τότε ότι είχε κάνει συμφωνία για την κατασκευή της κούκλας με την Εταιρεία Φρίντα Κάλο, η οποία στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι έχει όλα τα δικαιώματα για την προβολή της εικόνας της Μεξικανής ζωγράφου παγκοσμίως.
Ωστόσο, η Μάρα Ρομέρο, ανηψιά της Φρίντα Κάλο, δήλωσε πως τα δικαιώματα ανήκουν στην ίδια και την οικογένειά της. «Είμαι ενθουσιασμένη, γιατί νομίζω ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Τα δικαιώματα για όλα αυτά τα πράγματα ανήκουν σε εμάς, στην οικογένεια Κάλο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της οικογένειας στο Twitter, αναφέρεται ότι Μεξικανός δικαστής έχει δώσει εντολή στην Εταιρεία Φρίντα Κάλο να σταματήσει να χρησιμοποιεί «το όνομα, την εικόνα και το έργο της διάσημης ζωγράφου» χωρίς την άδεια από τους ιδιοκτήτες των πνευματικών δικαιωμάτων.
Η Εταιρεία σε ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι «θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της μέσα στο πλαίσιο του σεβασμού του νόμου και της άσκησης των συνταγματικών δικαιωμάτων της» και επιμένει ότι έλαβε τα πνευματικά δικαιώματα από άλλη ανηψιά της Κάλο, την Ισόλδα Πινέδα.
«Από τη στιγμή που οι συγγενείς της Ισόλδα Πινέδα δεν έχουν παρουσιάσει κάποια αξίωση εντός της περιόδου που προβλέπεται από τον νόμο και όπως όρισε ο δικαστής, αυτά τα μέτρα θα πρέπει να έρθουν τις ερχόμενες ώρες», δηλώνει ακόμα η εταιρεία.
Η Εταιρεία Φρίντα Κάλο με έδρα τη Φλόριντα, επίσης ιδρύθηκε από την οικογένεια της καλλιτέχνιδος, αναγνωρίζει ο δικηγόρος της Ρομέρο, ωστόσο συνεργάζεται με την Εταιρεία Casablanca Distributors, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο δεν σεβάστηκε το συμβόλαιο, μη ενημερώνοντας την οικογένεια για τη χρήση της εικόνας της Κάλο.

Από το θάνατό της το 1954, η Κάλο που παντρεύτηκε τον επίσης πολύ σημαντικό Μεξικανό καλλιτέχνη τον Ντιέγκο Ριβέρα, με μεγαλειωδη σχεση με τον Λεοντα Τροτσκι στον τελευταιο σταθμο της αυτοεξοριας του όταν εφτασε στο Μεξικο, θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες ζωγράφους του 20ου αιώνα για τα συγκινητικά αυτό-πορτρέτα της που αντανακλούσαν τις προσωπικές της εμπειρίες πόνου και απομόνωσης.

Φρίντα Κάλο, η κρυφή και τελευταία ερωμένη του Λέον Τρότσκι
Τον Ιανουάριο του 1937, η Φρίντα Κάλο είναι 30 ετών και η σχέση με τον σύντροφό της ζωγράφο Ντιέγκο Ριβέρα έχει διαταραχθεί.
Εχουν γυρίσει από ένα δύσκολο ταξίδι στη Νέα Υόρκη και βρίσκονται και οι δύο στο κενό, ώσπου ένα απρόσμενο γεγονός έρχεται να αναστατώσει τη ζωή τους: φτάνει στο Μεξικό ο σοβιετικός Λέον Τρότσκι, εξόριστος και κυνηγημένος από τον Στάλιν.
Ανάμεσά τους προκύπτει ένας τρελός, θυελλώδης έρωτας. Ένα πάθος που τους καταβροχθίζει. Ο Τρότσκι τις δίνει μυστικά ραντεβού, κρύβεται μαζί της πίσω από ένα θάμνο, τις βάζει ραβασάκια στις σελίδες ενός βιβλίου. Η Φρίντα Κάλο θα είναι ο τελευταίος έρωτάς του: ο Τρότσκι δολοφονείται στο Μεξικό, ένα χρόνο αργότερα, με διαταγή του Στάλιν, από έναν πράκτορα της NKVD.
Ο επαναστάτης Τρότσκι, συνοδοιπόρος του Λένιν που διαφώνησε με τον Στάλιν και εξορίστηκε, έγινε δεκτός στο Μεξικό από τον ζωγράφο Ντιέγκο Ριβέρα και μερικούς φίλους τροτσκιστές. Τα τελευταία 10 χρόνια ο Τρότσκι έβλεπε όλες τις χώρες στις οποίες ζήτησε άσυλο να του κλείνουν την πόρτα –εκτός από την Τουρκία, τη Γαλλία και τη Νορβηγία, που πηγε.. Καταλήγει στο Γαλάζιο Σπίτι του Ριβέρα και της Φρίντα Κάλο στο Μεξικό. Εκεί πλέκεται η θυελλώδης ερωτική τους σχέση, γνωστή ως «οι εραστές του Κογιοακάν».
Η ερωτική τους ιστορία διήρκησε έξι μήνες. Σε αυτό το διάστημα η Φρίντα Κάλο ζωγράφισε πολλούς πίνακες. Είναι μια περίοδος γόνιμη και σημαντική για εκείνη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Κοινή στρατιωτική άσκηση Ρωσίας, Σερβίας και Λευκορωσίας με τίτλο «Σλαβική Αδελφότητα 2018»
 Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, 09:34
Αξιωματούχοι από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας, της Σερβίας και της Λευκορωσίας, κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τους στόχους της επερχόμενης κοινής στρατιωτικής τους άσκησης «Σλαβική Αδελφότητα 2018», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, οι ειδικοί συμφώνησαν σχετικά με το θέμα των επικείμενων ασκήσεων», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο σε ανάρτησή του.
Κατά τη συνάντηση, που έγινε στο θέρετρο Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα, οι τρεις πλευρές συμφώνησαν ακόμα για τον τόπο και το χρονοδιάγραμμα μιας διάσκεψης, κατά την οποία θα καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τον συντονισμό των δυνάμεων και θα εγκρίνουν το σενάριο της άσκησης.
Η άσκηση «Σλαβική Αδελφότητα 2018» θα πραγματοποιηθεί στο Νοβοροσίσκ τον Ιούνιο.
Στην προηγούμενη άσκηση είχαν λάβει μέρος αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας, δυνάμεις των Ειδικών Δυνάμεων της Λευκορωσίας και Ειδικές Δυνάμεις της Σερβίας. Διεξήχθη στο εκπαιδευτικό πεδίο Μπρέστσκι στη Λευκορωσία στις 6 Ιουνίου 2017.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Επίσκεψη Μαδούρο στην Κούβα
 Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, 05:35
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ταξίδεψε την Παρασκευή στην Αβάνα για να συναντηθεί με τον νέο Κουβανό ομόλογό του Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ και να «επικυρώσει» μαζί του «τη συμμαχία» των δύο χωρών.
«Πάω στην Κούβα για μια επίσκεψη εργασίας, μια επίσκεψη αδελφοσύνης, για να εκφράσω αλληλεγγύη και υποστήριξη» στον Ντίας-Κανέλ, δήλωσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο αεροδρόμιο του Καράκας.
Η συνάντηση των δύο προέδρων θα επιτρέψει να «οραματιστούμε το μέλλον» και «πάνω απ' όλα να επικυρώσουμε τη συμμαχία ανάμεσα στην Κούβα και στη Βενεζουέλα», πρόσθεσε.
Ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ο οποίος διαδέχθηκε την Πέμπτη τον Φιντέλ Καστρο και τον Ραούλ Κάστρο, η διακυβέρνηση των οποίων στη νήσο της Καραϊβικής διήρκεσε σχεδόν 60 χρόνια, δεσμεύτηκε να «συνεχίσει την επανάσταση της Κούβας σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή» αλλά και να «τελειοποιήσει τον σοσιαλισμό».
Η Κούβα και η Βενεζουέλα σύσφιξαν τις σχέσεις τους επί των ημερών του εκλιπόντος πρώην προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες στην εξουσία (1999-2013), καθώς ο Τσάβες διατηρούσε στενή προσωπική σχέση με τον Φιντέλ.
Το Καράκας προμηθεύει με πετρέλαιο το νησί, ενώ η Κούβα έχει στείλει στη Βενεζουέλα εκατοντάδες γιατρούς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νικαράγουα: Νεοφιλελε ακροδεξιοι νεκροί και τραυματίες σε «διαδηλώσεις» κατά της μείωσης συντάξεων
 Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, 09:08
Τουλάχιστον δύο νεοφιλελε «διαδηλωτές» και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής όταν ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια στη Μανάγκουα και προάστιά της, έπειτα από «διαδηλώσεις» εναντίον της αναγκαιας μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων και της μείωσης των συντάξεων στη Νικαράγουα, γνωστοποίησε η αστυνομία της χώρας.
Νεοφιλελε «διαδηλωτές» ανέφεραν ότι οι νεκροί είναι τέσσερις, εκ των οποίων ένας αστυνομικός.
Συγκεντρώσεις ανθρώπων που εναντιώνονταν αλλά και πολιτών που υποστήριζαν αυτή τη αναγκαστικη μεταρρύθμιση της κοινωνικης ασφαλισης που ειχε καταρρευσει -η οποία αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές τόσο των εργοδοτών, όσο και των εργαζομένων, ενώ μειώνει κατά 5% το ύψος των συντάξεων- έγιναν την Πέμπτη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης, ένας 33χρονος αστυνομικός, ο Χίλτον Μανσανάρες, σκοτώθηκε από σφαίρα στην περιοχή του Πολυτεχνείου στη Μανάγκουα.
Παράλληλα, ένας άνδρας που η αστυνομία παρουσίασε ως υποστηρικτή της μεταρρύθμισης και της κυβέρνησης, αλλά η ακροδεξια αντιπολίτευση λέει ψεματα ότι ήταν δικό της μέλος, ο Ρίτσαρντ Παβόν, επίσης σκοτώθηκε από σφαίρα.
Σύμφωνα με την εκδοχή των ακροδεξιων αντικυβερνητικών, ο νεαρός έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός δημοτικού αστυνομικού στην Τιπιτάπα (22 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας), όπου ξέσπασαν επίσης επεισόδια το βράδυ.
Οι υποστηρικτές της ακροδεξιας νεοφιλελε αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι ένας φοιτητής, ο Λομπάρδο Ρουίς, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Πολυτεχνείο της Μανάγκουας.
Η ακροδεξια νεοφιλελε αντιπολίτευση έχει ξεσηκωθεί εναντίον της αριστερής κυβέρνησης του Ντανιέλ Ορτέγα, με εντολη των γιανκιδων,  και καλεί σε «διαδηλώσεις»-ταραχες και φασαριες  εδώ και μέρες.
Κατά μια εκπρόσωπο της Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού της Νικαράγουας, στις φασαριες τραυματίστηκαν άλλοι τουλάχιστον 48 άνθρωποι.
Αφότου άρχισαν οι ταραχες και τα επεισόδια, το σήμα τριών τηλεοπτικών ακροδεξιων δικτύων διακόπηκε. Ο ακροδεξιος σταθμός 100% Noticias, που συνεχίζει να αδυνατεί να εκπέμψει, έκανε λόγο για «αυθαίρετη και παράνομη» κίνηση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: 20 νεκροί από μια ακομα αληταραδικη σαουδαραβικη αεροπορική επιδρομή στο νότιο τμήμα της χώρας
 Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018, 22:51
Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μια αληταραδικη αεροπορική επιδρομή των δυνάμεων της καθυστερημενης σαουδαραβικής ουαχαμπιτικοφασιστικης στρατιωτικής συμμαχίας στην νοτιοδυτική Υεμένη, ανέφεραν κάτοικοι.
Σύμφωνα με τους ίδιους, ο βομβαρδισμός έπληξε ένα όχημα που μετέφερε 20 επιβάτες νότια της επαρχίας Τάιζ.
Ένας εκπρόσωπος της συμμαχίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος σε αίτημα του πρακτορείου Ρόιτερς για σχόλιο.
Η στρατιωτική αληταραδικης αποικιοκρατικης σουνιτοφασιστικης συμμαχία υπό τη διοίκηση της καθυστερημενης σουνιτοφασιστικης Σαουδικής Αραβίας ενεπλάκη στον πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015 υπέρ της από των δυτικων αποικιοκρατων  διορισμενης προδοτικης «κυβέρνησης» και ενάντια στους πατριωτες σιίτες αντάρτες Χούθι, που πολεμανε για την ανεξαρτισια της χωρας τους. Οι Χούθι ελέγχουν σήμερα την πρωτεύουσα Σαναά.
Οι επιδρομές του σουνιτοφασιστικου αποικιοκρατικου συνασπισμού δυνάμεων έχουν επανειλημμένα σκοτώσει αμάχους, γιατι δεν βρισκουν να πλήξουν θέσεις των Χούθι στα τρία χρόνια του πολέμου. Η αληταραδικη αποικιοκρατικη ουαχαμπιτικοφασιστικη συμμαχία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.
Οι πατριωτες σιιίτες αντάρτες σκότωσαν δύο ανθρώπους, ανάμεσά τους μια γυναίκα και τραυμάτισαν τέσσερις ακόμη, σε μια επίθεση που εξαπέλυσαν σήμερα βόρεια της Τάιζ, σύμφωνα με κατοίκους και ιατρικές πηγές.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 10.000 έχουν σκοτωθεί, από τους αληταραδικους σαουδαραβικους αεροπορικους βομβαρδισμους, κυριως αμαχοι πολιτες, τουλάχιστον 2 εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί και 8,4 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται στα πρόθυρα της πείνας από τον αποικιοκρατικο πόλεμο που εχουν εξαπολυσει οι αληταραδες σουνιτοφασιστες σειχιδες και οι αφεντες τους δυτικοι αμερικανοι αποικιοκρατες  στη χώρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αν θέλετε δείτε την ταινία, Οταν ο Μαρξ γνώρισε τον Εγκελς, παρωχημένη ίσως για κάποιους....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να γίνουμε λίγο συνωμοσιολόγοι; Δύο χρόνια πριν καν ακουστεί αυτό το περιβόητο σχέδιο του αγωγού κλοπής των κοιτασμάτων της Παλαιστίνης... μία "άγνωστη" ασθένεια έπληξε όλα τα ελαιόδενδρα της περιοχής Απουλίας στην Ιταλία... Το υπουργείο Γεωργίας της Ιταλίας, αλλά κι η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση (δηλαδή το διευθυντήριο γιατί το ευρωκοινοβούλιο είναι διακοσμητικό όργανο ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ αρμοδιότητα, απλώς το χρυσοπληρώνουν οι ευρωπαίοι πολίτες για να νομίζουμε ότι έχουμε δημοκρατία) αποφάσισαν ΚΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ! Ελαιόδενδρα με το διάσημο λάδι της Απουλίας... Ε... ακριβώς εκεί που η "ασθένεια" έπληξε τα δένδρα -αποζημιώθηκαν μεταξύ άλλων οι ιδιοκτήτες- απαγορεύτηκε η επαναφύτευση (για να μην έχουμε διάδοση της "ασθένειας"... γελάνε κι οι κότες σήμερα) και... ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ο αγωγός των σιωνιστών! Όταν τα γράφαμε μας έλεγαν ψεκασμένους... σήμερα διαδηλώνουν εναντίον του αγωγού... Γιατί μούγκα στην Ελλάδα; Για να μην χαλάσει η σούπα του κεφαλαίου με κύρια ευθύνη της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς"!
Τώρα... στη βόρεια Ιταλία με το αέριο που "παράγουν" στη Φεράρα... οι σεισμοί θερίζουν κι οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί: Για εξόρυξη αερίου ή πετρελαίου είναι απαραίτητες εκρήξεις που ανακινούν τις τεκτονικές πλάκες...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΠΑΛΑΙΣΤΙΝH
Εντείνουν τις κινητοποιήσεις παρά τις απειλές και τη βία του Ισραήλ
25χρονος σκοτώθηκε την Παρασκευή στη Γάζα από πυρά του κατοχικού στρατού
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--
Για τέταρτη βδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ για το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι, αψηφώντας τη φονική βία των ισραηλινών στρατευμάτων απέναντι σε άοπλους διαδηλωτές, που από τις 30 Μάρτη έχει προκαλέσει το θάνατο πάνω από 40 άοπλων διαδηλωτών (ανάμεσά τους και εφήβων 14 ετών!) και τον τραυματισμό πάνω από 3.500 άλλων. Το τελευταίο θύμα ήταν ένας 25χρονος Παλαιστίνιος την Παρασκευή 20/4 το πρωί, στο φράκτη της Γάζας, ο οποίος δέχτηκε σφαίρα ισραηλινού στρατιώτη στο κεφάλι.
Σε μια προσπάθεια να κάμψουν το ηθικό των διαδηλωτών, νωρίς το πρωί της Παρασκευής και για πρώτη φορά από τις 30 Μάρτη, οι κατοχικές αρχές πέταξαν χιλιάδες φέιγ βολάν. «Αποφύγετε τη χρήση όπλων και βίαιων ενεργειών κατά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και Ισραηλινών πολιτών. Μείνετε μακριά από τρομοκρατικά στοιχεία και ομάδες που σας ωθούν σε ταραχές και βία. Ο ισραηλινός στρατός θα αναλάβει δράση κατά οποιασδήποτε προσπάθειας καταφοράς βλάβης στο φράκτη και σε άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό. Η Χαμάς σάς χρησιμοποιεί για να προωθήσει τα συμφέροντα της οργάνωσής της. Μην ακολουθείτε τις εντολές της Χαμάς που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή σας. Μπορείτε να δράσετε διαφορετικά! Το μέλλον είναι στα χέρια σας», ανέγραφαν τα φυλλάδια που πέταξαν ισραηλινά αεροσκάφη. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού απείλησε τους Παλαιστίνιους διαδηλωτές ξανά με χρήση αληθινών πυρών (ανάμεσά τους και των απαγορευμένων σφαιρών «dum-dum», που ανοίγουν σαν «ομπρέλα» όταν εισέλθουν στο ανθρώπινο σώμα, προκαλώντας πολλαπλά τραύματα).
Η διεθνής κατακραυγή από τη χρήση φονικής βίας απέναντι σε άοπλους Παλαιστίνιους διαδηλωτές ανάγκασε το ίδιο 24ωρο τον Τζέισον Γκρίνμπλατ, απεσταλμένο της κυβέρνησης του Προέδρου των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή, να αναγνωρίσει... το δικαίωμα των Παλαιστινίων να διαδηλώνουν, υιοθετώντας στη συνέχεια πλήρως τη στάση και τις απειλές των ισραηλινών αρχών. «Οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν εξαιτίας της δεινής ανθρωπιστικής κατάστασης. Οι διοργανωτές και ηγέτες τους θα πρέπει να εστιάσουν στο μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να υποκινήσουν περισσότερη βία, με βόμβες μολότοφ και φλεγόμενους χαρταετούς, αλλά να διατηρήσουν μία ασφαλή απόσταση από τα σύνορα», ανέφερε στη δήλωσή του.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ
"Ο Κυριάκος Σταμέλος κηδεύεται αύριο (σήμερα) Σάββατο 12.30 στη Ζωοδόχου πηγής. ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΤΡΙΑΔΑ Λαλιώτης, Σταμέλος, Τζουμάκας που είχαμε αναλάβει -εκ μέρους της συντονιστικής κατάληψης- τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της χούντας, το βράδυ της εισβολής στο πολυτεχνείο το 73...
Στη μνήμη κάθε πολίτη, κάθε δημοκράτη!
Κυριάκο θα σε αποχαιρετίσουμε αύριο!
Στέφανος Τζουμάκας.Η λειτουργία - εξόδιος ακολουθία για την κηδεία του Κυριάκου Σταμέλου θα γίνει το Σάββατο στις 21/4/2018 (ω! τη ημερομηνία) και ώρα 12.30 μ.μ. στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ακαδημίας, στην οδό Ακαδημίας 67, Αθήνα.
Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Ερέτριας σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Stefanos Tzoumakas
Κυριάκο Σταμέλο είσαι στη συνείδηση μας στο πάνθεο των ΗΡΩΩΝ: Σε αποχαιρετώ με αγάπη και συγκίνηση! Στέφανος .
Σήμερα είναι ημέρα αποφράδα, η αμερικανόπνευστη και ξενοκίνητη δικτατορία εγκαθιδρύθηκε στη χώρα μας, σαν σήμερα πριν 51 χρόνια .
Σήμερα αποχαιρετούμε, τον αγωνιστή Κυριάκο Σταμέλο που ήταν στην...
ομάδα διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους της χούντας, πριν την εισβολή του Τανκς και δυνάμεων του στρατού στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 73. Ο Κυριάκος ήταν τότε από τους υποχρεωτικά στρατευμένους φοιτητές από το στρατιωτικο φασιστικό καθεστώς. Πήδηξε τα κάγκελα - παρά τη διαφωνία μας οτι θα τον συλλάβουν - και είπε <<σαν στρατιώτης, σαν άνθρωπος και σαν φοιτητής σας καλώ να εγκαταλείψουμε το κτήριο>>. Ο Κώστας Λαλιώτης, πηδώντας και αυτός τα κάγκελα, προσπάθησε να επιβάλει διαπραγμάτευση γιατί ήταν αποκοτιά, αυτό που είπε ο αείμνηστος Σταμέλος, δηλαδή να εγκαταλείψουμε το κτήριο με το πιθανολογούμενο μακελειό. Επέμενα μέχρι τέλους μέχρι που χτύπησε το Τανκς τη πύλη, με οδηγό τον υπίλαρχο Τεθωρακισμένων Γουνελά) οτι πρέπει να υπάρχει ασφαλής διαπραγμάτευση, δηλαδή να μη συλληφθεί κανείς και να μη σκοτώσουν κανένα άλλο και ασφαλής έξοδος σε εφτα χιλιάδες αγωνιστές που ήταν ΕΝΤΟΣ του Πολυτεχνείου με μόνο όπλο την Εθνικό Ύμνο και το ραδιοφωνικό σταθμό που ο Δημήτρης Παπαχρήστος, επαναλάμβανε: <<Είμαστε άοπλοι, αδέλφια στρατιώτες δεν θα κτυπήσετε >>
Ο επικεφαλής της αστυνομίας Χριστολουκάς μου είπε :<<Κατέβα κάτω, βγες έξω>> και εσύ Τζουμάκα και <<θα τα πούμε>> και του απάντησα οτι ο στρατός πρέπει να βρίσκεται στα σύνορα και όχι στην οδό Πατησίων. Αυτά και άλλα αποτελούν ιστορικά βιώματα και μέρος των καταθέσεων μας στη Δίκη των Βασανιστών και στη Δίκη του Πολυτεχνείου. Οι βασανιστές μας καταδικάστηκαν σε πολυετείς καθείρξεις και οι πρωταίτιοι του πραξικοπήματος σε ισόβια.
Κυριάκο ξέρουμε οτι τα αίτια που διαμορφώνουν τον ακροδεξιό και το ΦΑΣΙΣΤΑ είναι πολλά .Ξανά και ξανά η ανθρωπότητα, αλλά και ο ελληνικός λαός θα έχει πόλεμο με το φασιστικό τέρας και την άκρα δεξιά . Θα είναι ανειρήνευτη αυτή πάλη Κυριάκο Σταμέλο είσαι στη συνείδηση μας στο πάνθεο των ΗΡΩΩΝ: Σε αποχαιρετώ με αγάπη και συγκίνηση!