Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Τεταρτη 22 Αυγουστου 2018


Και με στοιχεία πλέον! 3.000 είναι οι μόνιμοι κάτοικοι της Ιθάκης και Ιούλιο-Αύγουστο φτάνουν τους 5.000, χωρίς τους τουρίστες από άλλα μέρη.
Εδώ βλέπουμε καμιά πενηνταριά άτομα. Περισσότερους θα μάζευε κάποιος που θα γούλιαζε χταπόδια στην παραλία! Ή που θα καλαφάτιζε τη βάρκα!
Αν πάρουμε υπόψη πως οι μισοί μεταφέρθηκαν από Κεφαλονιά και κάμποσοι ήταν δημοσιογράφοι και ασφαλίτες, πρόκειται πράγματι για εντυπωσιακή λαϊκή υποδοχή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι White Helmets μετέφεραν με 8 VAN φορτίο από εργαστήριο επεξεργασίας χλωρίου από τα τουρκικά σύνορα σε περιοχές του Ιντλίμπ. Ετοιμάζουν προβοκάτσια…
H συριακή τηλεόραση sama μεταδίδει ότι μέλη των White Helmets που επέβαιναν σε 8 κλειστά Van μετέφεραν ένα νέο φορτίο με βαρέλια από το εργοστάσιο στο Atat στα τουρκικά σύνορα που εξειδικεύεται στην ανακύκλωση χλωρίου. Διέσχισαν την επαρχία Ιντλίμπ από το βορρά ως το νότο και πήγαν στην πόλη  Αriha και σε περιοχές της  Jisr al Shugur υπό την αυστηρή προστασία των ΗΤS της τ. Αλ Νούσρα. Οι εφεδρείες των White Helmets  σε πολλές ζώνες του Idlib κλήθηκαν να πιάσουν άμεσα  »δουλειά ».
Τα κλειστά αυτοκίνητα μετέφερουν μεγάλα πλαστικά βαρέλια που η Τουρκία χρησιμοποίησε στο παρελθόν για υγρό χλωρίου για την αποστείρωση του πόσιμου νερού.
 »Λευκά Κράνη » αλλά όχι ακηλίδωτα……



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Yπ. Άμυνας Ρωσίας: Πάνω από 86.000 τρομοκράτες και 830 αρχηγούς τους σκότωσε η ρωσική αεροπορία. Ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο 96,5% του συριακού εδάφους. Στείλαμε στη Συρία 63.000 στρατιωτικούς.
Απολογισμός Ρωσικού υπ.Άμυνας για τη συμβολή του στη μάχη στη Συρία Πάνω από 86.000 τρομοκράτες αλλά και 830 αρχηγούς παράνομων ένοπλων ομάδων σκοτώθηκαν από χτυπήματα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας από την αρχή της επιχείρησης στη Συρία ανακοίνωσε το Υπ. Άμυνας Ρωσίας.
Σε βίντεο vidéo που διέδωσε στο Youtube, οι στρατιωτικοί αποκαλύπτουν ότι από τις 30 Σεπτέμβρη 2015 ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο 96,5% του συριακού εδάφους ενώ υπολείπεται  8%. 1.400 οικισμοί απελευθερώθηκαν.
Η στρατηγική αεροπορία μακρού βεληνεκούς έριξε 66 πυραύλους κρουζ αέρος εδάφους και τα ρωσικά πλοία 100 πυραύλους κρουζ θαλάσσης εδάφους Kalibr. Ως κι 70 drones ρωσικά περιπολούν καθημερινά τον εναέριο της χώρας. Συνολικά αυτοί οι μηχανισμοί έκαναν πάνω από 25.000 εξόδους.
Όλα τα ρωσικά χτυπήματα κατέστρεψαν  121.466 θέσεις τρομοκρατών εξ αυτών 970 στρατόπεδα, 20.513 σημεία υποστήριξης, 9.941 αποθήκες οπλισμού και περί τα 10.000 οχήματα μάχης.
Η Ρωσία δοκίμασε 231 τύπους εκσυχρονισμένου οπλισμού που απέδειξαν υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας.
Η Ρωσία έστειλε πάνω από 63,000 στρατιώτες στη Συρία κατά τη διάρκεια της εμπλοκής της στη διαμάχη ανέφερε την Τετάρτη το Υπ.Άμυνας της Ρωσίας.
Συνολικά 63,012 ρωσικό προσωπικό “απέκτησε εμπειρία μάχης στη Συρία ” αναφέρει το Υπουργείο από την αρχή της ρωσικής υποστήριξης στη Συρία κατά των τρομοκρατών στις 30 Σεπτέμβρη του 2015.
Στον αριθμό περιλαμβάνονται  25,738 αξιωματικοί 434 στρατηγοί και 4,349 εξειδικευμένο προσωπικό σε πυροβολικό και πυραύλους



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ σε ΗΠΑ: να φύγουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που είναι απρόσκλητες από τη συριακή κυβέρνηση.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έριξε το γάντι στους αμερικανούς και δήλωσε ότι πρέπει ν΄αποχωρήσουν από τη Συρία όλα τα ξένα στρατεύματα που βρίσκονται χωρίς πρόσκληση της συριακής κυβέρνησης.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε από το Λαβρόφ κατά το σχολιασμό  του της πρόσφατης δήλωσης του αμερικανικού συμβούλου εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ του John Bolton που είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξετάσουν πιθανές μορφές συνεργασίας με άλλες χώρες στη Συρία υπό την προϋπόθεση ότι θα αποσυρθεί από το Ιράν.
« Eν τέλει όλα τα ξένα στρατεύματα που είναι στη Συρία χωρίς πρόσκληση από τη συριακή κυβέρνηση πρέπει να αποσυρθούν « , ανέφερε ο Λάβροφ σε δημοσιογράφους την Τετάρτη..
Ο Βοlton είχε δηλώσει : «θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να τεθεί τέλος στη συριακή διαμάχη. Αλλά θα πρέπει να προηγηθεί η απόσυρση όλων των ιρανικών δυνάμεων».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Assad απέρριψε προσφορά της Σ Αραβίας να μείνει ισοβίως στην προεδρία και να πάρει χρηματοδότηση για ανασυγκρότηση με αντάλλαγμα ν΄απαρνηθεί Ιράν και Hezbollah.
Ο βουλευτής του μπλοκ της Χεζμπολάχ στο κοινοβούλιο του Λιβάνου ο Ναουάφ αλ-Μουσάουι δήλωσε ότι ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ απέρριψε πρόσφατα μια προσφορά της Σαουδικής Αραβίας.
Ο Moussawi δήλωσε ότι η προσφορά, που απορρίφθηκε από τον Assad, βασίστηκε στην « ανταλλαγή χρηματοδότησης της Σαουδικής Αραβίας για την ανασυγκρότηση της Συρίας από τη μια και διακοπή δεσμών Συρίας με τη Χεζμπολάχ και το Ιράν ».O πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ απέρριψε προσφορά της Σαουδικής Αραβίας για αναδόμηση- ανοικοδόμηση  της Συρίας αφού του ζητήθηκε ως αντάλλαγμα από τη μοναρχία του Κόλπου να διακόψει δεσμούς και σχέσεις με το Ιράν και τη λιβανέζικη Hezbollah.
Τόνισε ότι ένας Σαουδάραβος εκπρόσωπος του πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σάλμαν έφερε την προσφορά στον Πρόεδρο Ασάντ προσθέτοντας ότι «η μοναρχία προσέφερε στον ‘Ασαντ να ως αντάλλαγμα να παραμείνει στην εξουσία ισοβίως αλλά και την χρηματοδότρηση ανασυγκρότησης της Συρίας με αντάλλαγμα την εγκατάλειψη της σχέσης της με τη Χεζμπολάχ και το Ιράν.  »
Ο Βουλευτής του μπλοκ της Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι « ο πρόεδρος al-Assad είναι μια αντίσταση και βρίσκεται στη θέση αντίστασης », δήλωσε ο Nawaf al- Moussawi.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H προπαγάνδα άρχισε. Η τρόικα του πολέμου ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία απειλούν τη Συρία με νέα χτυπήματα σε περίπτωση χημικής επίθεσης στο Idlib.

Η προπαγάνδα άρχισε παραμονές της μάχης για την απελευθέρωση του Ιντλίμπ. Η τρόικα του πολέμου ΗΠΑ,Γαλλία και Αγγλία προειδοποίησαν την Τρίτη τη Συρία και τον πρόεδρο Bachar al-Assad ότι δεν θ΄αφήσουν ατιμώρητη κάθε χρήση χημικών όπλων για την επίθεσή του στην επαρχία τουIdlib. Η Δαμασκός ανακοίνωσε την πρόθεσή της ν΄ανακτήσει αυτή την επαρχία την τελευταία που ελέγχουν οι τρομοκράτες στα σύνορα με Τουρκία.
Σε κοινό τους ανακοινωθέν οι χώρες της τρόικα του πολέμου που είναι και διαρκή μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δήλωσαν το  « βαθύτατο προβληματισμό τους » από τη στρατιωτική επίθεση των συριακών δυνάμεων στο Ιντλίμπ και για τις ανθρωπιστικές της συνέπειες.
« Υπογραμμίζουμε ομοίως την ανησυχία μας έναντι μιας πιθανής κι άνισης νέας χρήσης χημικών όπλων », γράφουν.
Αυτή η δήλωση επέρχεται 5 χρόνια μετά την προβοκάτσια της Γκούτα όταν Ομπάμα κι Ολάντ απειλούσαν να επιτεθούν στη Συρία.Η τρόικα του πολέμου τελικά εξαπέλυσε χτυπήματα κατά της Συρίας και κυρίως στη Δαμασκό στις 14 Απρίλη 2018 με αφορμή μια άλλη  »χημική » παράσταση στη Douma.
Στρατιωτικός σύμβουλος της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αναφέρει  : θ΄απαντήσουμε σκληρά σε όποια χρήση χημικών ή βιολογικών όπλων στο Ιντλίμπ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο George Junius Stinney Jr (21 Οκτωβρίου 1929 - 16 Ιουνίου 1944) ήταν ένα Αφροαμερικανικο παιδί που καταδικάστηκε αδίκως για δολοφονία το 1944 στην πατρίδα του στο Alcolu της Νότιας Καρολίνας . Ήταν ένα από τα νεώτερα άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες τον 20ό αιώνα που καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε, ηλικίας 14 ετών κατά τη στιγμή της εκτέλεσης του.

Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ.
Ο George Stinney Jr, της αφρικανικής καταγωγής, ήταν το νεότερο άτομο που εκτελέστηκε τον 20 ο αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτός ο νεαρός μαύρος ήταν μόλις 14 ετών την ώρα της εκτέλεσής του από ηλεκτρική καρέκλα.
70 χρόνια αργότερα, η αθωότητά του αναγνωρίστηκε επίσημα από έναν δικαστή στη νότια Καρολίνα.
Από τη δίκη του στην αίθουσα εκτέλεσης, το αγόρι είχε πάντα τη βίβλο του στα χέρια του ενώ έλεγε την αθωότητά του.
Ο Τζορτζ κατηγορήθηκε άδικα για τη δολοφονία δύο λευκών κοριτσιών (Betty 11 και mary 7), των οποίων τα πτώματα βρέθηκαν κοντά στο σπίτι όπου ζούσαν το αγόρι και οι γονείς του. Εκείνη την εποχή, όλα τα μέλη των ενόρκων ήταν λευκά. Η δίκη κράτησε 2, και οι ένορκοι πήραν την απόφαση της ποινής του μετά από 10 λεπτά.
Οι γονείς του αγοριού, που απειλούνται, είχαν αποκλειστεί από το να πάρουν μέρος στη δίκη αφού τους διέταξαν να φύγουν από την πόλη.
Πριν από τη δίκη του, ο Τζορτζ πέρασε 81 μέρες υπό κράτηση χωρίς την πιθανότητα να δει τους γονείς του για τελευταία φορά.
Φυλακίστηκε μόνος του στο κελί του, 80 χιλιόμετρα από την πόλη του.
Η ακρόασή του για τα γεγονότα έγινε μόνη, χωρίς την παρουσία των γονιών του ή ενός δικηγόρου. Η ηλεκτροπληξία του Τζορτζ Ήταν 5,380 βολτ στο κεφάλι του. Σας αφήνουμε να φανταστείτε τι μπορεί να έχει ένα τέτοιο ηλεκτροσόκ στο κεφάλι ενός νεαρού παιδιού.
Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να πει κανείς ότι ο πρωθυπουργός που έδωσε τη Μακεδονία στους Αμερικανούς, τη Θράκη στη Σαρία, την κοινωνία στους Γδάρτες και την εθνική περιουσία στους Αγιογδύτες μόλεψε και την Οδύσσεια, είναι βαρετό.
Προβλέψιμος με φθηνιάρικα ευρήματα περί Λαιστρυγόνων, η μαριονέτα των Κυκλώπων αποβιβάσθηκε στην Ιθάκη όχι ως άλλος Οδυσσέας, αλλά ως άλλη Κίρκη, που μεταμόρφωσε την Αριστερά σε παλλακίδα και την Ελλάδα σε...
κυνηγημένο πουλί.
Κάθε κριτική στις παιδαριώδεις αναφορές του Τσίπρα στην Οδύσσεια παρέλκει. Όσο για τους Ευρωπαίους Βυρσοδέψες που επαίρονται για την αλληλεγγύη που έδειξαν στην Ελλάδα, απλώς αποδεικνύουν ότι όταν με το πειραματόζωο πειραματίζονταιάγρια ζώα, η εγχείρηση επιτυγχάνει έως θανάτου.
Αυτός ο θλιβερός πτωχοπροδρομισμός του Τσίπρα δίκην Οδυσσέα, αμετροεπής και ζητουλιάρικος δεν προκαλεί πια ούτε θλίψη, ούτε οργή, ούτε θυμηδία, αλλάανυπομονησία να τελειώνουμε πλέον με έναν άνθρωπο που δεν καταλαβαίνει τονπόνο των άλλων. Που κεφαλαιοποιεί τη δυστυχία που προκαλεί. Που επιδεικνύει αυτήν τη δυστυχία ως επίτευγμα και υπόσχεση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από περιπου 1% που δανειζομασταν μεχρι σημερα, παμε στο 4-5%. Ολα τα υπολοιπα αρνητικα παραμενουν...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Anyone who wants to learn the history of resistance should go to Syria"
El Présidente Hugo Chavez
"Όποιος θέλει να μάθει την ιστορία της αντίστασης πρέπει να πάει στη Συρία"
Ελ Présidente Χούγκο Τσάβες