Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Παρασκευη 24 Αυγουστου 2018


Το Ισραήλ δεν είναι χώρα.
Είναι ένα κράτος Απαρτχάιντ που δημιούργησε ο Ιμπεριαλισμός και η λευκή αποικιοκρατία μέσα στην Παλαιστίνη και βασίστηκε πάνω στο Σιωνιστικό πλάνο.
Είναι ένα κράτος κατοχής, υπεύθυνο για όλα τα έγκλημα εις βάρος των ντόπιων πληθυσμών αλλά και των Εβραίων της Ευρώπης.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη σημαίνει απόδοση της δικαιοσύνης
Λευτεριά στην Παλαιστίνη σημαίνει ενίσχυση της Παλαιστινιακής Αντίστασης και του ευρύτερου άξονα της Αντίστασης στην Μέση Ανατολή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Πήγαν να κάνουν αθλιότητα, αλλά με το που είδαν τη χθεσινοβραδινή κατακραυγή και σκέφτηκαν το τι θα επακολουθήσει, έκαναν άτακτη υποχώρηση.
Και ενώ σαφέστατα έλεγαν πως όσοι πυρόπληκτοι διοριστούν στο δημόσιο παραιτούνται από κάθε οικονομική απαίτηση και από το συνταξιοδοτικό αναπηρικο δικαίωμα (αν εισπράττουν αναπηρικη σύνταξη), τώρα ισχυρίζονται πως με το πρώτο (που αφορά σε αποζημιώσεις για την πυρκαγιά) εννοούσαν μόνο το δεύτερο κι ας τα 'παν και τα δύο!
Άθλιοι, θρασύδειλοι και ανερμάτιστοι.

Έκαναν πίσω μετά την κατακραυγή. Δεν θα παραιτούνται αποζημιώσεων οι πυρόπληκτοι που διοριζοντα στο δημοσιο
24/8/2018
Μετά από την κατακραυγή για την απαράδεκτη και μακάβρια απόφασή της να υποχρεώνονται οι πυρόπληκτοι της ανατολικής Αττικής σε παραίτηση από οικονομικές απαιτήσεις προς το δημόσιο, προκειμένου να διοριστούν σ’ αυτό, η κυβέρνηση έκανε πίσω.
Με νέα εσπευσμένη ανακοίνωσή του, το  υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησηςυποχρεώθηκε να αναιρέσει την απόφαση, δίνοντας διευκρινίσεις που, εντούτοις, επιβεβαιώνουν την αρχική πρόθεση.
Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζεται σχετικά, η αναφορά του «άρθρου 2» της σχετικής υπουργικής απόφασης, περί «παραίτησης του διοριζομένου από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις καθώς και την αναστολή του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος, από την ημερομηνία διορισμού» αφορά αποκλειστικά και μόνο τυχόν αποδοχές που λαμβάνει ο διοριζόμενος από σύνταξη, καθώς και την αναστολή του σχετικού συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Είναι προφανής η προσπάθεια συγκάλυψης της μακάβριας απόπειρας, καθώς το σχετικό άρθρο (που αναφέρεται αυτολεξεί και στη διευκρινιστική ανακοίνωση)αναφέρει σαφώς την απαίτηση παραίτησης από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις, συμπληρώνοντας και την αναστολή του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, ως διακριτού δεύτερου όρου.
Σύμφωνα με την τροποιημένη απόφαση,«κάποιος που για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να λαμβάνει κάποιας μορφής σύνταξη (λ.χ. αναπηρίας), εφόσον επιλέξει να διοριστεί, θα αμείβεται με τον μισθό του ως διορισθείς στο δημόσιο» και«δεν στερείται κανενός νομίμου δικαιώματός του για προσφυγή στα δικαστήρια και διεκδίκηση οποιαδήποτε αγωγής».
Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα διορισμού έχουν οι συγγενείς των θυμάτων από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου σε Μάτι και Νέο Βουτζά, αλλά και όσοι υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεξαρτήτως του πώς εκτιμάται η σκοπιμότητα του Συμφώνου Μολότοφ - Ρίμπεντροπ, όποιος μιλάει γι' αυτό, αποσιωπώντας την προηγηθείσα Συμφωνία του Μονάχου, ή είναι ανιστόρητος ή απατεωνίσκος.
Περίπου ένα χρόνο πριν, ήταν η συμφωνία του Μονάχου. 30 Σεπτέμβρη 1938
Μόνο ηλίθιους θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις τους Σοβιετικούς αν δεν υπογραφόταν το Συμφώνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντως, οφείλω να σιχτιρισω την πνευματική ηγεσία του τόπου, ακαδημαϊκούς, πανεπιστημιακούς, ιστορικούς, λογοτέχνες, καλλιτέχνες κάθε είδους, για τα αντανακλαστικά που επέδειξαν σχετικά με τη βεβήλωση του Βυζαντινού Μουσείου.
Ούτε μια διαμαρτυρία! Ούτε μια δήλωση αποδοκιμασίας! Ούτε μια καταγγελία της συγκάλυψης της βαρβαρότητας από την αρμόδια υπουργό! Που κι αυτή τυγχάνει άνθρωπος της Τέχνης!
Εύγε! Και σ' ανώτερα! Πάντα τέτοια!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της.
Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές»!!!
Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης
Δηλώσεις στο Ραδιόφωνο 24/7, 21/8/18
Μετά απ' αυτές τις δηλώσεις, κυβερνητικά στελέχη και ο φιλικός της τύπος, ανακάλυψαν ότι ο Βορίδης είναι φασίστας.
Όπως για παράδειγμα ο βουλευτής Β΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, που με δηλώσεις του στον ίδιο ραδιοσταθμό, είπε:
«...Τα ίδια έλεγαν και οι ναζί στον μεσοπόλεμο.
Οτι ήταν ελαττωματικές ιδέες διαφόρων.
Ομως οι άνθρωποι είναι ελαττωματικοί, όχι οι ιδέες.
Δεν μπορώ να διανοηθώ διοικητικά μέτρα για περιορισμό των ιδεών.
Εχουν γίνει σφοδρές συγκρούσεις στη μεταπολίτευση αλλά έγιναν και κινήσεις που οδηγούσαν στη λήθη του αιματηρού παρελθόντος....»!
Το ότι ο Βορίδης είναι φασίστας δεν χρειάστηκαν οι δηλώσεις του για αντιδημοκρατική εκτροπή για να το μάθουμε.
Το ξέραμε δεκαετίες πριν τον μάθουν οι συριζαίοι, που ψήφιζαν μαζί του το 3ο Μνημόνιο, το καλοκαίρι του 2015, για την περαιτέρω κατάργηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και την εξαθλίωση του λαού μας.
Όπως δεν περιμέναμε να πάει με τον Μπαλτάκο ο Δημήτρης Καμμένος, για να μάθουμε πως είναι φασίστας.
Το ξέραμε και όταν ήταν στους ΑΝΕΛ, στήριζε την κυβέρνηση Τσίπρα και οι συριζαίοι τον ψήφιζαν για αντιπρόεδρο της Βουλής.
Ελάτε τώρα, που ξαφνικά θυμηθήκατε πως οι φασίστες είναι φασίστες!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Σαάντ Χαρίρι κατήγγειλε διεθνή συνωμοσία εις βάρος της χώρας του, υποστηρίζοντας ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αποτρέπει τους εκπατρισμένους Σύρους από την επιστροφή στις εστίες τους...Τις καταγγελίες αυτές μοιάζει να έχει υιοθετήσει και ο Λαβρόφ, υποδεικνύοντας μάλιστα αμερικανικό δάκτυλο. Για την ακρίβεια, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Μπασίλ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προέβη σε μία πρωτοφανή στα χρονικά επίθεση εναντίον του πολιτικού τμήματος της Γενικής Γραμματείας του ΟΗΕ, το οποίο, όπως είπε, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2017 μυστική εγκύκλιο προς τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, καλώντας τες να μην συμμετέχουν σε σχέδια ανοικοδόμησης της συριακής οικονομίας, αλλά να περιορίσουν την εμπλοκή τους αυστηρά στην ανθρωπιστική βοήθεια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛ.ΑΣ: «Είχαν μπει παράνομα στη χώρα οι αλλοδαποί φονιάδες του Φιλοπάππου» - Ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν μπει... νόμιμα;
4/08/2018 - 16:00
Η ΕΛ.ΑΣ με ανακοίνωσή της ξετύλιξε το χρονικό της υπόθεσης της της δολοφονίας του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα στον Λόφο του Φιλοπάππου, ενώ έδωσε και πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν των δραστών.
Εντύπωση όμως κάνει η δήθεν «αποκάλυψη» ότι ήταν αλλοδαποί, συγκεκριμένα δύο Πακιστανοί κι ένας Ιρακινός και ότι «είχαν μπει παράνομα στη χώρα». Συνολικά έχουν εισέλθει στην Ελλάδα παράνομα από το 2015 1,5 εκατ. αλλοδαποί!
Μόνο την τελευταία εβδομάδα η κυβέρνηση αποφάσισε να δεχθεί άλλους 2.000 παράνομους μετανάστες από την Γερμανία ενώ υπάρχουν άλλοι 18.000 στα νησιά του Αιγαίου και επιπλέον 35.000 σε διάφορες «δομές φιλοξενίας»!
Και κάπου 1 εκατ. που δεν ξέρει κανείς πότε και από πού μπήκαν. Ο ένας από τους τρεις είχε συλληφθεί για κλοπή και είχε αφεθεί ελεύθερος.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, αλλά και ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Αθανάσιος Κοκκαλάκης, περιέγραψαν με λεπτομέρειες το χρονικό του εγκλήματος, καθώς και την πορεία των αστυνομικών ερευνών μέχρι τη σύλληψη των δραστών.
Όπως δήλωσε ο κ.Χρονόπουλος η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ειδικότερα το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να διαλευκάνουν πλήρως τη ληστεία, μετά ανθρωποκτονίας, του 25χρονου, την 15 Αυγούστου  σε βραχώδη περιοχή του λόφου του Φιλοπάππου, όπου βρισκόταν μαζί με 23χρονη Πορτογαλίδα φίλη του.
Όπως πρόεκυψε από τη ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 17, 25 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες της 15ης Αυγούστου, το θύμα και η 23χρονη φίλη του, έφτασαν στο λόφο του Φιλοπάππου και κάθισαν σε βραχώδη περιοχή. Την 22:50΄ περίπου τους πλησίασαν δυο αλλοδαποί, ζητώντας τους τσιγάρο.
Όταν το θύμα τους απάντησε ότι δεν είχε, τα δυο άτομα αποχώρησαν, επιστρέφοντας όμως στη συνέχεια, μαζί με τρίτο άτομο, απαιτώντας, με την απειλή μαχαιριού, χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα. Το θύμα τους είπε ότι δεν είχαν χρήματα και τότε ο ένας από τους τρείς αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.
Οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο, ο οποίος, υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη, κάλεσε την Αστυνομία.
Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, τον τόπο και τον τρόπο διάπραξης του εγκλήματος, η έρευνα επικεντρώθηκε σε ένα κύκλο υπόπτων, από τους οποίους από την πρόοδο της ερευνητικής διαδικασίας κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των τριών δραστών.
Ύστερα από επισταμένες έρευνες, τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ομάδα Αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, κατόρθωσε, σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας Κιλκίς, να εντοπίσει απογευματινές ώρες χθες τους δύο δράστες στην περιοχή της Ειδομένης Πολυκάστρου Κιλκίς, όπου σχεδίαζαν να περάσουν τα σύνορα και να διαφύγουν στο εξωτερικό. Βραδινές ώρες εντοπίσθηκε και ο τρίτος δράστης στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών.
Ως προς το ποινικό παρελθόν των δραστών, προκύπτει ότι έχουν κατηγορηθεί για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα της ληστείας, παράβασης του νόμου «περί όπλων», για παράνομη είσοδο στη χώρα και κλοπή, ενώ στον έναν από τους κατηγορουμένους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Η έρευνα συνεχίζεται ως προς την εξέταση συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Σχολιο.- χωρίς χαρτιά, όλοι ανήλικοι είναι
Σαν το κτηνος που βιασε και αφησε παραλυτη την Μυρτω...
 17, 25 και 28 ετών είναι



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγάλματα "διαπρεπών" οπαδών της λεγόμενης λευκής υπεροχής
και δραστών μαζικών ρατσιστικών εγκλημάτων
δεν υπάρχουν μόνο στο Νότο των ΗΠΑ.
Ορίστε για παράδειγμα το άγαλμα του J. Marion Sims (25 Ιανουαρίου 1813 - 13 Νοεμβρίου 1883) μπροστά στην Ιατρική Ακαδημία της Νέας Υόρκης.
Ο κύριος αυτός, που θεωρείται "πατέρας της σύγχρονης μαιευτικής",
κατά το 1800 αγόραζε μαύρους σκλάβους και πραγματοποιούσε πάνω τους χειρουργικά πειράματα, όπως θα χρησιμοποιούσε κανείς σήμερα λευκά ποντίκια.
Μάλιστα, ο κύριος Sims προχωρούσε ξανά και ξανά σε χειρουργικές επεμβάσεις στα γεννητικά όργανα μαύρων γυναικών ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ μια και όπως τόνιζε: "οι μαύρες γυναίκες δεν αισθάνονται πόνο"...
Αυτός ο κόσμος έχει τις ρίζες του θαμμένες μέσα στο αίμα και στο έγκλημα
σε βάρος των πιο αδύναμων και ανήμπορων.
Αυτός ο κόσμος θέλει ξεθεμέλιωμα και φτιάξιμο από την αρχή...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: 26 άμαχοι σκοτώθηκαν από επίθεση με σαουδαραβικους πυραύλους αεροπλανων
Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018, 02:05
Τουλάχιστον 26 άμαχοι, ανάμεσά τους 20 παιδιά, σκοτώθηκαν σε πυραυλικό πλήγμα της αεροπορίας της σουνιτοφασιστικής αποικιοκρατικης συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην επαρχία Χοντάιντα, στη δυτική Υεμένη, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας των πατριωτων υεμενιτων σιιτών ανταρτών Χούθι.
Ο Γιούσεφ αλ Χαντίρι, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας των Χούθι του Λαου της Υεμενης, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε στην περιοχή Αλκούι, στο διαμέρισμα Ντουράιμι της επαρχίας Χοντάιντα, και στοχοθέτησε ένα όχημα με το οποίο άμαχοι προσπαθούσαν να φύγουν από την περιοχή.
Σύμφωνα με τον Αλ Χαντίρι, σκοτώθηκαν 20 παιδιά, πέντε γυναίκες και ο οδηγός. Κατά τον εκπρόσωπο, τα θύματα προσπαθούσαν να φύγουν από την περιοχή Αλκούι έπειτα από μια σουνιτοφασιστικη επιδρομή η οποία έπληξε ένα σπίτι τη νύχτα της Τετάρτης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άμαχοι και να τραυματιστούν άλλοι δύο.
Κάτοικοι της περιοχής, που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη Χοντάιντα, όπου βρίσκεται το κυριότερο λιμάνι της Υεμένης, στην Ερυθρά Θάλασσα, επιβεβαίωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι όλα τα θύματα ήταν άμαχοι.
Δεν έχει υπάρξει καμιά επίσημη ανακοίνωση από τη αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία υπό την ηγεσία του σιχαμενου βρωμιαρικου καθηστερημενου Ριάντ για τον ισχυρισμό αυτό της πατριωτικης κυβέρνησης των πατριωτων σιιτών ανταρτών. Ωστόσο, το βρωμιιαρικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM των σιχαμενων βρωμιαρικων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενός κράτους που αποτελεί πυλώνα της σουνιτοφασιστικής συμμαχίας, συνεχισε να μετ αδιδει ψευτιες ότι οι Χούθι δηθεν εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν άμαχοι στην Αντ Ντουράιμι.
Στην περιοχή Αλκούι διεξάγονται σφοδρές μάχες ανάμεσα σε δυνάμεις από τη σουνιτοφασιστική αποικιοκρατικη συμμαχία υπό σαουδαραβική ηγεσία που βοηθειετε και εξοπλιζετε από τους δυτικους αμερικανοευρωπαιους αποικιοκρατες που της εχουν δωσει την εντολη να εισβαλει, και τους πατριωτες σιίτες αντάρτες του Λαου της Υεμενης που αντιστεκονται και μαχονται για την ελευθερια τους. Οι μάχες καθιστούν πολύ δύσκολη τη διαφυγή αμάχων από την περιοχή.
Οι σιχαμενη βρωμιαρικη σουνιτοφασιστικη αποικιοκρατικη  συμμαχία άρχισε επιχειρήσεις για να αποσπάσουν τη Χοντάιντα από τους πατριωτες Χούθι και την Υεμενη τον Ιούνιο. Έχουν καταλάβει οι αλητες σουνιτοφασιστες εισβολεις το αεροδρόμιο και επιδιώκουν να πάρουν τον έλεγχο της πόλης και του στρατηγικής σημασίας λιμένα της, μέσω του οποίου φθάνει στη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου το 80% των εισαγόμενων αγαθών και της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ξεφτιλισμενες οργανώσεις αρωγής και ο Ξεφτιλισμενος Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αντι να κανουν κατι να σταματησει η σουνιτοφασιστικη εισβολη έχουν προειδοποιήσει απλως ότι μια ολομέτωπη αναμέτρηση των δύο πλευρών στην πόλη μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τον πληθυσμό της Υεμένης, χώρας όπου ήδη εκατομμύρια άμαχοι βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού.
Αποτροπή «επίθεσης» των πατριωτων Χούθι του λαου της Υεμενης
Στο μεταξύ, η αποικιοκρατικη συμμαχία υπό τη ουαχαμπιτικοναζιστικη σαουδαραβική ηγεσία ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι απετράπη επίθεση που σχεδίαζαν να εξαπολύσουν οι πατριωτες Χούθι, μετέδωσε το βρωμιαρικο σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπία.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, που επικαλέστηκε ανακοίνωση της αποικιοκρατικης σουνιτοφασιστικης συμμαχίας, οι πατριωτες Χούθι και ο σουνιτικος στρατος της Υεμενης — το επίλεκτο σώμα του στρατού, που το Ριάντ κατηγορεί ότι υποστηρίζει στρατιωτικά τους σιίτες αντάρτες — «συνεχίζουν να απειλούν τις οδούς της διεθνούς ναυσιπλοΐας και του διεθνούς εμπορίου», λενε οι αλητες βρωμιαρεοι ουαχαμπιτοναζιστες. Η σιχαμενη αποικιοκρατικη συμμαχία, κατά την ίδια πηγή, έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την «προστασία των εμπορικών πλοίων» των χωρών-μελών της.
Κατά το βρωμιαρικο τηλεοπτικό δίκτυο, που εδρεύει στο Ντουμπάι, και πληρωνεται να λεει ψεματα η επίθεση επρόκειτο να γίνει με ταχύπλοα που μετέφεραν εκρηκτικές ύλες.
Αντιθέτως, το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μασίρα, που ελέγχουν οι πατριωτες σιίτες αντάρτες, ανέφερε ότι οι ναυτικές δυνάμεις των Χούθι διεξήγαγαν μια ειδική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας «ο στόχος επλήγη με ακρίβεια», στα σαουδαραβικά χωρικά ύδατα.
Οι πατριωτες σιίτες αντάρτες Χούθι έχουν στοχοθετήσει στο πρόσφατο παρελθόν σαουδαραβικά σούπερ τάνκερ, δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζιχαντοφασίστες κρύβονται σε στρατόπεδο προσφύγων εν γνώσει των ΗΠΑ, καταγγέλλει το ρωσικό ΥΠΕΞ
 Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018, 17:12
Μαχητές του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» και της «Τζεμπάτ Αλ Νούσρα» κρύβονται στο στρατόπεδο προσφύγων Ελ- Ρουκμπάν στα σύνορα με την Ιορδανία, χρησιμοποιώντας του πρόσφυγες ως ανθρώπινη ασπίδα και μάλιστα εν γνώσει των αμερικανών στρατιωτικών, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
Η Ζαχάροβα είπε επίσης ότι στο εν λόγω στρατόπεδο στο οποίο δεν έχουν πρόσβαση ούτε οι συριακές αρχές, ούτε οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ, κρύβονται μερικές εκατοντάδες μαχητές του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» και άλλων οργανώσεων, διατηρώντας τον βαρύ εξοπλισμό τους, ενώ χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα. Για όλα αυτά είπε η Ζαχάροβα, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και γίνονται δυστυχώς εν γνώσει των Αμερικανών στρατιωτικών που ελέγχουν την μήκους 55 χιλιομέτρων ζώνη γύρω από την παράνομη βάση τους στο Ετ- Τανφ επί συριακού εδάφους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4 λείψανα ανασύρθηκαν άφθορα από ομαδικό τάφο Σύριων στρατιωτών. / Από ομαδικούς τάφους ανασύρονται οστά και σοροί των 1500 σύριων στρατιωτών που έπεσαν μαχόμενοι στο αεροδρόμιο Al-Tabqa έναντι της ISIS στη Raqqa.
Από ομαδικούς τάφους ανασύρονται οστά και σοροί των 1500 στρατιωτικών και στρατιωτών του συριακού στρατού που έχασαν τη ζωή τους υπεραμυνόμενοι τη στρατιωτική αεροπορική βάση της Al-Tabqa έναντι της ISIS στο κυβερνείο της Raqqa. Eίναι η μεγαλύτερη καταστροφή για τον SAA σε αυτόν τον ολέθριο 7ετή πόλεμο.
4 λείψανα ανασύρθηκαν άφθορα. Οι Άλλοιωτοι άνθρωποι της Raqqa έχουν προκαλέσει εντύπωση κι έχουν εγείρει συζητήσεις. Oι μεγάλες μάχες με την ISIS έγιναν τον Αύγουστο του 2014.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Συνεχίζονται οι δολοφονίες λαϊκών αγωνιστών
Στην Κολομβία συνεχίζονται οι δολοφονίες λαϊκών αγωνιστών ηγετών, κυρίως αγροτικών περιοχών, ιθαγενών και αφρικανικής προέλευσης. Ηδη από την αρχή της χρονιάς τα θύματα επιθέσεων πληρωμένων δολοφόνων ανέρχονται στα 150 και μόνο τα τελευταία δύο χρόνια φτάνουν τα 455. Την περασμένη Κυριακή βρέθηκε νεκρός ο ηγέτης της ιθαγένικης κοινότητας Αλμαγκέρ στην επαρχία Κάουκα, Ούμπερ Ογιος, που τον εκτέλεσαν με 5 σφαίρες. Επίσης, στη νότια επαρχία Ναρίνιο άλλος ιθαγενής ηγέτης, ο Ολμες Αλμπέρτο Νίσκε, βρέθηκε δολοφονημένος.
Ακόμα, από την οργάνωση Πατριωτική Ενωση (UP) έχει καταγγελθεί ότι από τις 21 Αυγούστου από την περιοχή Πουέρτο Ρίκο της επαρχίας Μέτα έχει απαχθεί από ένοπλους κουκουλοφόρους ο Τζέφερσον Αντρές Αρεβάλο, νέος αγρότης και μέλος της οργάνωσης. Πρόκειται επίσης για θύμα της μεγάλης εκκαθάρισης κατά της Πατριωτικής Ενωσης στη δεκαετία του 1980, όταν παραστρατιωτικοί είχαν δολοφονήσει τη μητέρα.
Επίσης, το κόμμα Επαναστατική Εναλλακτική Δύναμη της Πλειοψηφίας (FARC), που προήλθε από τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP), έχει καταγγείλει τη δολοφονία 28 πρώην ανταρτών, 12 συγγενών τους και 10 φίλων του κόμματος, ηγετών κοινοτήτων, μετά τη λεγόμενη ειρηνευτική συμφωνία που υπεγράφη το Νοέμβρη του 2016 στην Αβάνα. Επίσης, κατήγγειλε ότι το μέλος της Ούγκο Ρουίς στην επαρχία Τολίμα έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας. Αγνωστοι εκτόξευσαν βόμβα καταστρέφοντας μέρος του σπιτιού του, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Η κατάσταση αυτή και το γεγονός ότι η ακροδεξια κυβέρνηση της Κολομβίας θέτει όλο και περισσότερα εμπόδια στην εφαρμογή της συμφωνίας (π.χ. κρατάει φυλακισμένο το ηγετικό στέλεχος της FARC Χεσούς Σάντριτς με χαλκευμένες κατηγορίες περί ναρκεμπορίου και άλλους πολιτικούς κρατούμενους) προκαλούν έντονους φόβους για επανάληψη της εκκαθάρισης στελεχών της Πατριωτικής Ενωσης (UP), τη δεκαετία του 1980 με πάνω από 5.000 θύματα. Την οργάνωση αυτή είχαν δημιουργήσει τότε οι FARC - EP μαζί με το Κολομβιάνικο ΚΚ, στελέχη δε και μέλη της (ανάμεσά τους και 2 προεδρικοί υποψήφιοι) δολοφονήθηκαν από παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου με την ανοχή του ακροδεξιού κράτους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΜΗ.-- Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι ντι Μάγιο, δήλωσε ότι αν Ρώμη και Βρυξέλλες δεν τα βρουν στο Λαθρομεταναστευτικό, το κόμμα του («Κίνημα 5 Αστέρων») θα εισηγηθεί το 2019 η χώρα να μη δώσει τη συνδρομή της στην ΕΕ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσία: Δικαίωμα του Ιράν η παρουσία του στη Συρία!
Ο Sergei Ryabkov, αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών της Ρωσίας ήταν σαφής:
"Η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωρίζει και σέβεται απολύτως το δικαίωμα του Ιράν να βρίσκεται στη Συρία με εξουσιοδότηση της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Συρία εγκαινιάζει πρόγραμμα για έξυπνη προσθετική για παιδιά
19 Αυγούστου 2018
Η Ένωση Βημάτων  της Συρίας  ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα για την παροχή 50-70 έξυπνων προσθετικών για παιδιά κάτω των 18 ετών που έχουν υποστεί ακρωτηριασμούς άνω άκρων. Η ένωση βημάτων εγκρίθηκε το 2014 και έχει παράσχει 400 τεχνητά μέλη από το 2016. Πρόκειται για το δεύτερο σχέδιο για την εστίαση σε τεχνητά μέλη για παιδιά.
Η τρέχουσα έξυπνη προσθετική είναι μια συνεργατική προσπάθεια της Συρίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Qi Qianjin, Πρέσβης της Κίνας στη Δαμασκό "δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συνεργασία της πρεσβείας με τον Σύνδεσμο είναι ένας τρόπος για να εκφράσει τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών και να συμπράξει με τον συριακό λαό, ειδικά για τους τραυματίες στον πόλεμο".


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μόλις προχθές, σε επίσημο απολογισμό το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εκτίμησε ότι όταν ενεπλάκη η #ρωσία η #damascus είχε τον έλεγχο μόνο του 8% (!) των εδαφών της χώρας και σήμερα, μαζί με τις πολιτοφυλακές έχει το 96,5%. Τα «φουσκώνουν» αρκετά οι Ρώσοι, αφού κατ’ άλλες πηγές ο Άσαντ ελέγχει το 70-80%, αλλά κι αυτή η ανατροπή και προπαντός η αντοχή του είναι τεράστια (και νομιμοποιητική) νίκη.